Harry Potter and his crew

2011-12-31 - 20:05:49

Hihi, OM vi vann skötarnas och faddrarnas maskeradavslutning idag då! För tredje året i rad! :D BÄSTA HEJA ♥
Genomförandet kunde ju varit bättre, men utklädnaden var i alla fall Grym ;)

Harry Potter and his crew ↓








Tack Carro för bilderna! :)


Ullareeeeed

2011-12-30 - 23:44:41

Nöjd tjej kom hem för ett par timmar sen! Har haft en supertrevlig och mysig dag, och alldeles lagom mycket bra shopping har det blivit :) Älskar att fynda, haha! 



- Plastkorg att ha i skåpet
- Hink för foder osv. till tävlingar
- Laptop-skinn
- Ram
- Arnika-gel
-2 funktionströjor att rida i
-Necesär från Björn Borg 
- Färgade papper
- Tuschpennor, hihi ;)
- Brun tjockiströja att ha i stallet
- Sax
- Tunna strumpbyxor
- Hörlurar
- Dusch-tvål
- Adidaströja
- Whiteboard med ridbana
- Täckesgjord
- Vardags-tshirt
- Morotspellets

Dagens kap var nog i alla fall lätt tröjan från adidas, nedsatt från 500 kr till 100 kr !! :D


Here we come :)

2011-12-30 - 09:18:00



Inköpslistan är inte så lång, men det blir nog endel spontant :D
Ska inte vara så mycket kö där nu, hoppas på det!

29 december 2011

2011-12-30 - 00:09:40

Hej på er :)
Denna dag började ungefär precis som alla andra dagar detta underbara jullov ;) Tog sovmorgon till typ tio innan jag idag fick skjuts upp till stallet med alla mina fina hemliga saker :) Fixade lite innan jag gjorde ett ryck och under lunchen hann packa nästan alla av nästa veckas påsar (y) Kände att jag inte vill stå hela nyårsafton och görat! Och nu när jag dessutom var först så låg påsarna i hyfsad ordning så det gick rätt fort!
Vid två tog jag och Doma oss en tur i skogen. Det var roligt och hon var som alltid pigg och glad :) Vi tog en ganska ordentlig runda, utforskade lite halvnya vägar och travade och galopperade ganska mycket :) Vinden gjorde sitt och det gick undan vill jag lova ;)
Tillbaka i stallet blev det storstädning av frökens äckelbox innan jag tog lunch. Under tiden hann Pepsi komma in och äta, så efter lite gammalt-cirkus-tittande (kunde konstatera att vi är ganska bra, haha!) fick hon en liten makeover. Rullat sig hade hon självklart gjort, men som tur var har hon täcke :)) Hon fick tvättade ben och bli ryktad en alldeles lagom stund, kände att hon troligen inte kommer bli så ompysslad imorrn så det kanske kompenserar lite att hon får sova tip-top-fräsch ;) hihi!
Hemma sen så jobbade jag lite på en bloggdesign innan det blev middag och därefter HP såklart :D 

Förresten så har mina boots äntligen kommit, dock tror jag att de kommer vara för stora denna gång istället :( Men isåfall skickar jag tillbaka dom och byter. Svårt det ska vara då!

Nu måste jag verkligen sova, för imorrn bär det av till Ullareeeed :D

Kram H

Bara för att bilden på mitt lilla yrväder är söööööt ♥




28 december 2011

2011-12-29 - 00:31:41

Började dagen, idag också ;) med sovmorgon innan jag cyklade upp till stallet i den dumma motvinden. grr! Mockade och fixade lite innan jag och resten av HEJA (med andra orde EJA ;) tränade på vårt kadriljprogram. Kommer bli FETT om det klaffar!! :D På lördag är det skötar- och fadderavslutning i stallet och då är det kadriljprogram med maskerad som gäller. Vi har vunnit två år i rad, så tredje gången gillt ska vi såklart också vinna :D Älskar att vi går in fört så jävla hårt (a) Första året var vi dykare, förra året pippi & her crew, och i år kör vi på ännu bättre såklart :))) Ska försöka hitta en fotograf så ska jag visa er, hihi! Men än så länge är det TOP SECRET ;)

I alla fall så tog jag och Pepsi ett dressyrpass idag igen men med lite bommar, och hon var kalasfin bitvis :) Kunde hitta tillbaka och verkligen rida utefter Lindas tips. Suuuper :D Nöjd häst och nöjd ryttare skrittade sen av en sväng i skogen, myyys :)

Juste, jag har ju inte berättat vad för bus vi hittade på igår! :D Vi red ju ut med Maria och Doma, och eftersom båda hästarna tränat hårt dagen innan gissade vi på att de skulle vara lite trötta och stela. MEN icke!! Haha, tagga varandra som tusan, åååh! Underbart var det! Gladaste mupparna ever, alla fyra haha ;) Gud va kul det var, mitt hjärta vet precis hur man ska sätta guldkant på vardagen ♥ Hon var inte så sprallig faktiskt, bara alldeles jättepigg och glad ;)

Imorgon är jag troligen hästisvakt åt Domis, men annars inget speciellt inplanerat. På fredag blir det nog en spontantrip till Ullared med Pappa och Hugo :)

Kram H

Gonatt säger vi! :)




Videoklipp när vi dressyrtränar för Linda Melin 26/12 2011

2011-12-28 - 10:44:14




Julklappsöppning nr 2 :)

2011-12-27 - 20:53:51



Igårkväll var det julklappsbyte med Pappa :) Fick superfina julisar även då!
- Stativ till kameran
- Breaking-dawn-kalender
- Photoshop elements 10
- Filmerna: Black Swan, Boys don't cry, 127 hours och Knight and day
- Presentkort på valfria stövlar :D
- Presentkort på valfritt träns :)

Denna julen har nog slagit rekord, och man blir ju så glad av alla dessa fina saker från fina människor! 
Taaaaack ♥

26 december 2011

2011-12-27 - 10:34:41

Godmorgon på er!
Gårdagen var riktigt superbra :D Började med att sova ut och sen åkte jag upp till stallet för att hinna mocka åt mina fina innan det var lunchdags. Sen bokade jag och Cissi in vilka dagar jag kan ha Pepsi nu på lovet eftersom jag inte kunnat rida "ordentligt" nu när hon har varit halt. Så nu har jag henne sex dagar på lovet istället :D :D Wiie!
På eftermiddagen sen "jobbade" jag och Fatima emot att vi fick låna våra hästar till träningen för Linda. 
Träningen var superduper :D Linda är verkligen jätteduktig och ibland var det nästan lite läskigt hur hon kunde se Exakt var våra svagheter låg redan från början. Pepsi var jätteduktig också, men det är jobbigt att samla sig sa hon :) Är kalasnöjd verkligen och Linda har sååå grymt bra tekniker och jaa, jag gillar henne jättemycket :D Hihi, dessutom så tyckte hon (också) att Pepsi är för fin för att få vara lektionshäst :) Kan inte annat än hålla med! ;)
Michaela var supersnäll och filmade så det tänkte jag att ni kan få ikväll!
När allt var klart i stallet sen och Pepsi hade fått massvis med morötter åkte jag hem för att äta middag och sen byta till pappa. Då var det julklappsöppning som väntade igen :D Även av pappa fick jag världens bästa julisar, åååh alla grejer jag har fått denhär julen har varit klockrena :D Och jag tror att de flesta av de som jag har gett bort också varit uppskattade :)
Senare kollade vi in första Harry Potter, så himla små och söta är dom!

Nu ska jag snart ta och dra mig mot stallet. Idag väntar uteritt med bästa busisarna Maria och Doma! :D

Kram H


25 december 2011

2011-12-25 - 15:34:28

Hej på er!

Förmiddagen spenderades i stallet :) Vi var bara 5 stycken där, så himla skönt och mysigt! Gjorde stallet och sen så chillade vi och åt av julfrukosten som var kvar sen igår. Borstade lite på min skitgris sen också innan jag låste och promenerade med Michaela och Fatima ner till Hageby. 
Cykeln tog mig sen hemåt och sen dess har jag duschat, ätit jättegod julmat och nördat Riding club championships på facebook, hahaaa! Tack Fatima för rådet om skillpointsen, nu är jag grym :D 

Ikväll/eftermiddag vet jag inte riktigt vad som händer. Softning på hög nivå gissar jag på! Ska fortsätta kolla in glee-avsnitt från min box tänkte jag :) 

Juste! Ändrade planer, det blir inget julfirande med släkten på pappas sida imorrn för farmor har varit sjuk och vill inte riskera att smitta ner en så där 25 pers. Och så tror jag inte hon har hunnit/orkat fixa allt så vi skjuter på paaartyt till trettondagen :) Kryakram till farmor! 
Men ialla fall så innebär ju detta att jag kan vara med för Linda imorrn. Wiiiiie :D :D Taggga jääääärnet!! På kvällen sen byter vi till pappa, så det kanske blir fler klappar då :) Tror inte vi kan hålla oss ända till 6 januari, hihi ;)

Kram H



Finfina klappar! :D

2011-12-24 - 20:23:38

Firat jul med mamma och släkten på hennes sida idag :) Som vanligt har jag fått gööörfina presenter, ååååh! Med pappa firar vi senare i veckan.

Imorse fick jag av Amanda och Maria :)



Av Maria fick jag det superfina protector-schabraket :))) Kompletterar min samling perfekt ;)
Och av Amanda fick jag ett gulligt set så jag kan göra brownie-cupcakes, och silkesdroppar för slitet hår :D (y)



Av mamma, mormor, Hugo, moster och kusin fick jag:
- Puma parfym- och duschgelé-set som luktar asgott :D
- Boken "En shopaholics bekännelser"
- Söööta minimaränger och minismarties att dekorera bakverk med :)
- En bh och en dusch tvål
- Mysiga lovikavantar med fleecefoder
- En donut och pärlnålar så jag kan försöka mig på en fin dressyr-frisyr ;) 
- Ett typ nagel-set med massa små gulliga minisaker!
- Ängla-formar och en afrikansk korgburk
- Pengar
Och sist, men inte minst! Ett presentkort på valfri hästaffär på 1.500 kr :D Här ska shoppas loss!!

TUUUUSEN TACK FÖR ALLA FINA PRESENTER!! ♥ 
Ni är så gulliga allihopa!



mitt energiknippe ♥

2011-12-24 - 13:37:39

Hihi, min busunge kunde inte hålla sig i skinnet idag heller så vi bjöd på flygtur på självaste julaftonsmorgonen ;) 




24 december 2011

2011-12-24 - 07:01:00




23 december 2011

2011-12-23 - 17:19:38

Dan för dopparedan! :)
Började dagen med en lagom fet sovmorgon och därefter chillade jag lite innan jag cyklade upp till stallet. Där blev det mockning, lite påspackning och annat pyssel innan jag och Amanda hade tänkt gå upp till sjön för att fota lite. Men eftersom de där jäkla vädergudarna hade bestämt sig för att smälta all snö så skulle det ändå bara blivit tråkiga "mellan-höst-och-vinter"-bilder. Så jag sparar min fotografering tills det blivit lite snöigt igen :)
Istället blev det att rida den nya blivande lektionshästen Domena a.k.a. Doris. Fult smeknamn, haha! Dock kan jag inte komma på något bättre själv, så jag antar att Doris it is ;) I alla fall så joggade vi lite i ridhuset medan det hopptränades och hon var duktig. Kändes lite allmänt styrig och valpig, men trevlig att rida och så där :) Hoppade ett par minisprång också, vilket var mindre vackert haha. Men hon hoppade i alla fall ;) Det var roligt att få testa henne! :)
Senare fodrade vi och jag mockade lite igen innan hästarna fick komma in. Borstade av Pepsi en snabbis, man kan inte sova lerig natten till julafton hallååå! ;) 
Åkte sen hemåt, och stannade med Emma en kortis på Hageby centrum. Haha, för en gångs skull var det lite folk där! Till och med kö till parkeringshuset, kors i taket! :P
Här hemma har jag julstökat lite men annars inget speciellt. Imorrn är det Julafton, galet! Börjar som vanligt dagen med att svulla julfrukost och sen barbacka ridning i stallet, myyys :)))
Förresten, enn tråkig nyhet. Det blir ingen Linda-träning denhär gången heller. Vi ska fira jul med ena halvan av släkten på eftermiddagen, så enda tiden jag kunde var så tidigt som möjligt (senast 13). Det var för få anmälningar så det hela har tryckts ihop och förskjutits. ÅÅååååh, jäkla skit :(((( Jag som verkligen har velat ända sen förra gången vara med, bajsbajsbajs!! Antar att det inte är meningen att jag och Pepsi ska rida för Linda :/

Menmen, nu ska jag inte vara sån för imorrn är det ju faktiskt julafton ;)

Kram H 




Man kan ju ha det roligare...

2011-12-23 - 17:15:08

Tjohooo! Kul att packa 72 kilo hösilage, eller ?!
Påsarna som ligger framme är bara mina och Amandas, 36 stycken och det tog ungefär 20 minuter att leta fram dem kanske och sen minst lika lång tid att packa dom. Blääääää, typ!




Slagit in en del av alla julisklappisar :)

2011-12-23 - 09:46:00




Fotografering, porträtt på Amanda och Zäta 22 december 2011

2011-12-22 - 20:46:00























Foto: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Amanda Kennmark och Zenator
Kamera: Nikon D3100

Sicka sötnosar, eller hur?! :)


22 december 2011

2011-12-22 - 20:29:53

Började dagen med att gå på jullov, feeeeett ;D Efter an alldeles för dryg skolavslutning (de på navestad Ägde i jämförelse) i matteuskyrkan åkte jag hem för att pyssla lite med en julklapp och baka klart lite julgodis. 
Efter att ha ätit lunch cyklade jag upp till stallet och där borstade jag av min finis innan det var dags för mig att följa med Amanda och Zäta upp till sjön för att köra lite photoshoot :D Roligt tyckte jag och Amanda, men inte Zäta haha! Inte förens vi skulle gå hem i alla fall ;) Men några fina bilder tror jag att det blev så de bjuder jag på lite senare!
Sen var det min och Pepsis tur att agera modeller och Pepsi tyckte det var supermysigt att få promenera lite i skogen. Stå och vara snygg var hon också bra på, men då det blivit lite för mörkt strejkade Amandas kamera och det blev mest mörka och oskapra bilder :( Men vi bestämde att vi kör på en re-shoot imorrn ;) Hihi, hoppas de blir bra då! :D

Tillbaka i stallet fixade jag lite småpyssel och kollade på bilderna medan hästarna åt, och sen mockade och borstade jag på mitt finaste lilla mystroll ♥ Lite massage blev det också innan jag cyklade ner till  Världens centrum (:P) för att handla julfrukost till stallet tillsammans med Michaela. Roligt hade vi, och vi hittade allt vi skulle :) Det blev lite dyrt, menmen. Det är ju bara julafton en gång om året ;)
När vi lämnat grejerna i stallet cyklade jag hemåt och käkade pizza, muuuuummmms :D

Nu måste jag slå in lite julklappar!

Kram H




Juuuuuuuuleloooooov! ♥

2011-12-22 - 10:24:00

Och ungefär såhär glad är jag för det ↓




21 december 2011

2011-12-21 - 23:41:15

Heeej :)
Skoldagen idag har varit ovanligt ovärd om jag får säga det själv! Vi började med spanska och då lekte vi "lekar" där man kunde vinna chokladgodisar. Lite betygsprat hanns även med, och det ser ljust ut kan man väl lugnt säga ;)
Efter håltimman sen hade vi lite mentorstid och sen risgrynsgröt, skinkmacka och pepparkakor till lunch :) Man borde få efterrätt varje dag tycker jag! 
Efter lunchen väntade ännu ett fetlångt hål och på franskan sen var vi bara 5 stycken, så vi ritade julkort och tittade på en fransk kort barnfilm. Värt? Nej. Soft? Ja ;)

Vi fick i alla fall sluta tidigare så jag åkte in till stan och lyckades införskaffa de sista julklapparna, så skönt! :D Nu ska jag bara slå in alla också, sen är det klart. Och juste, imorrn ska jag ju handla morötter också så helt klart är det inte ;)
Åt en liten sväng på chicken innan jag åkte upp till stallet och där fanns det som vanligt mycket roligt att göra! Mockade och fixade lite innan det blev först bortstund med Domis och sen Pepsi. Halv åtta sen så red jag ju lektion! Blev glatt överraskad och fick Lucie :D Dock var hon antingen sjukligt stel i början, eller så har jag totalt glömt bort hur man rider för jisses vad jobb det krävdes! Till slut släppte hon sidorna lite i alla fall, och kom till en hyfsat ärlig form. Men det fanns mycket kvar att jobba med om man säger så! Synd att det är så svårt att få till det på lektion, menmen. Det var i alla fall lite roligt :)

Nu ska jag soova, imorrn är det äntligen julavslutning. Wiiiiiiiiiiiha! :D

Kram H

Luuucie såååver på sååmmarbetet ;)




Årets...

2011-12-21 - 12:03:51

Årets bästa:
ååh, finns så mycket! Men kanske vår galna utveckling, både på hopp- och dressyrbanorna!

Årets sämsta: Hältan nu i november.

Årets roligaste: Alla turer i skogen och bus med kompisarna på sjukhus såklart :)

Årets tokigaste: Att vi red på 77,5 % i dressyren i distriktsfinalen i Agria Ridskolemästerskap och sen totalt kom tvåa! :D

Årets bästa köp: Lääääätt fett mina finaste, skönaste, bästaste pikeurbyxor ♥

Årets sämsta köp: Haha, fejk-swarowskipannbandet. Lyckades ta fel färg och nu har en sten dessutom lossnat!

Årets bästa tävling: Oj, det finns många bra! Men första tävlingen på hackamore på NORF i juni, när vi först satte en superrunda och clearround i 90 cm och sen knep vår första placering i 100 cm var ju ganska så oslagbar ;D

Årets sämsta tävling: Samma igen, årsdebuten på SRS 16 april. Ofrivillig avsittning efter andra hindret i 90 cm och utesluten p.g.a. vägringar i 100 cm. Guud, vad hopplöst det kändes då!

Årets avramling: Oj, hehe det finns en del att välja på :P Men det får nog bli den senaste, som ni kan se på film HÄR. Bara för att jag flyger som en vante och min häst är knasig ;)

Årets sötaste: ↓


Årets ridna hästar:
Lindholms Peach, Doma, Porthos, Vulfa, Hagens Giza, Hagens Filur, Hagens Hamlet, Safari Moon, Lucie, Coolman. Tror det var de flesta ;) Och just det! Hästarna i Särna såklart, som ni kan se bilder på HÄR.

Årets inspiration: Klockrenaste Rolf Göran Bengtsson och GBG horse show!! :D Och såklart flera duktiga bloggare som jag följer, de inspirerar faktiskt mer än man kan tro :)

20 december 2011

2011-12-20 - 22:28:07

Hejsan! :)

Började dagen med en mysig och välbehövlig sovmorgon, sååå skönt! :D I skolan var det ÄNTLIGEN dags för mitt absolut livs sista historialektion och den bestod av en enkel redovisning. Såååå sjukt nice att lämna (läs: slänga) ifrån sig boken och veta att man aldrig mer ska behöva ens titta på den. Underbart!! 
Sen blev det softis mattelektion och lunch. På eftermiddagen utvärderade vi historia A och sen satt vi och väntade på att geografin skulle börja. Efter 1,5 timme (varav geografilektionen skulle hållt på i 20 min) gav vi upp. Våran dumma lärare dök aldrig upp, så med andra ord kunde vi fått sluta typ 13.30! Bajs på det, menmen. 
Tog spårvagnen upp till stallet i alla fall och där blev det mys och fix med vackraste pållen ♥

Efter en pratstund med fina vänner så fick vi skjuts hem och sen dess har jag hunnit börja på ett pepparkakshus och chillat lite. Nu måste jag duscha och sen sova! Imorrn blir det årets sista skoldag :))))) Sen blir det lite julklappsshopping och på kvällen ska jag rida med på lektion, det blir spännande!

Kram H


Avslöjande :)

2011-12-20 - 10:16:00

Jo förstår ni, på skandiamäklarna igår skulle jag hämta priset jag vann i DUS facebook häst-höst-fototävling :D Äntligen! Ett vitt schabrak med mörkblå kantband, väldigt stilrent och klassiskt. Fint tyckte jag och dessutom kändes det som om det var nice kvalité och luddet vid manken gillas mucho ;) Det passar super som träningsschabrak till mina vita lindor! Dock är det tyvärr i allroundmodell, men jag tror att det kanske kan funka ändå. Hoppas! :)
Ligger det snyggt kanske jag inviger det på Linda-träningen, bara en vecka kvar ju! :D


19 december 2011

2011-12-19 - 20:00:41

Dagen har varit bra, men just nu känns dagarna mest som en transportsträcka fram till lovet. Ska bli GALET skönt verkligen, underbart var ordet! 
Började i alla fall med spanskaredovisningar, och därefter rolig idrott och tråkig matte. Efter "mindre god" korvgryta väntade Sveriges drygaste Geografilektion, det är verkligen Omöjligt att koncentrera sig. Menmen. Vi slutade i alla fall 14.10 och därefter bar det av till stallet :)
Mockade och fixade lite innan min finis fick avspolade tassar och en mys-och-finborstnings-stund ;) Innan jag åkte hemåt så ordnade jag och Johanna lite med US pengar och lite inför Göteborg. TAGGA!! :D
Här hemma har jag inte gjort mycket mer än att äta. Ska nog hjälpa mamma och Hugo med nougatrutor innan jag hoppar in i duschen och senare sängen. 
Imorrn blir det troligen lite julklappsshopping, har bara de sista kvar :) 

Kram H

Årets julpyntning :) Vägrade dock granris, även om det är fint så är det Inte värt det eftersom någon har en tendens att riva ner och stoppa i sig det. Men lite gulligt tyckte jag i alla fall att det blev ;)
Sorry för sopiga mobilbilder, men det var det enda som fanns till hands idag!





Ni har väl inte glömt hoppas jag!

2011-12-19 - 20:00:24

Det är dags att rösta på Roffe igen! Jerringpriset SKA gå till honom, så röstaröstarösta nuuuu ;)

HÄR kan ni rösta om ni inte redan har gjort det.


18 december 2011

2011-12-19 - 13:19:28

Gårdagen var fartfylld, men väldigt rolig överlag ändå :D
Det var ju då dags för den årliga julcirkusen på ridskolan så jag öppnade stallet vid 7.30 och var där till ungefär 17.30 (?) kanske :) Något trött tjej som kom hem kan jag säga ;) 
Började ju med genrepet på förmiddagen och det gick inget vidare för min och Vulfas del. Hade lite svårt att hitta bra lägen, även om det ändå inte var katastrof direkt. Hon rev i alla fall på 1 m så då åkte vi ut, men sen hoppade 1,05 också för att jag ville avsluta bra. Och då klarade hon det minsann :)
På cirkusen sen var det ganska lite folk som kom, men vi har inte riktigt kommit fram till varför. Det hela flöt på ovanligt bra och alla var superduktiga. Dock blir det ju inte alltid som man tänkt sig direkt. Menmen, det är ju trots allt levande varelser (och proppar!!) vi jobbar med ;)
Vulfa var cool-lugn, vi kom lite tokigt men hon klarade det upp till 1 m nu också. DÅ kom vi riktigt bra, ändå så river hon. Då blev jag lite surig måste jag eränna. Menmen, hon var som sagt duktig ändå :)

Vill ge en guldstjärna till alla urduktiga pållestollar, vi ägde faktiskt lite ;) 

Kram H

Vulfis!




Spännande :)

2011-12-18 - 22:18:10

Hihi, imorrn ska jag på ett roligt och spännande litet ärende :) Jag ska till Skandiamäklarna, men jag tror knappast ni kan gissa vad jag ska göra där. Det får bli en överraskning när jag kommer hem helt enkelt ;) Då vet jag själv lite mer också, haha!




boots och lindor beställt :)

2011-12-18 - 22:11:29

Klickat hem lite grejer som får bli som lite julisklappar till min bästa :) 
2 par svarta neopren/konstläder boots (i XL, de kan banne mig inte vara för små ;) och så har jag äntligen hittat lindor som jag tror och hoppas kan matcha mitt beiga schabrak som jag fick i Särna :) Håller tummarna!
I slutet på veckan måste jag ju också springa in på en mataffär och köpa morötter, det gillas mest av Pepsi gissar jag på ;)

lindorna som det står 2700 på och såna boots fast svarta ↓



17 december 2011

2011-12-18 - 00:08:59

Hejsan :)

Började denna lördag med en feeeet sovmorgon, så skönt!! :D Det var verkligen länge sen nu, men nu får jag stå ut med tidiga morgonar fram till på fredag. Då blir det Juuuuuullov ♥
I alla fall, så bestod förmiddagen av julbak :) Vi hann göra både lussekatter, knäck och lördagsfika. Duktigt! Fick senare skjuts upp av pappa till stallet och där hjälpte jag Maria litegrann med hoppgruppen, som hade stilhoppningstävling. Senare blev det stallpyssel och lite julpyntning :) Glömde ta kort så jag bjuder imorgon istället tänkte jag!
Senare på kvällen blev det påspackning och därefter ett dressyrpass på Doma. För en gångs skull gav jag mig tusan på att jag skulle rida ordentligt, och inte lata mig och bara rida lätt. Utan jag satt (så djupt jag kunde, haha!) och efter en hel  massa ridning gav det resultat och hon blev finis :) Duktig piggis häst som blev lite stark, och lite duktig jag också som nästan orkade sitta emot då, hehe! ;) Nejvars, men tillslut blev hon låg, rund och fin tycker jag allt! 
Kvällsfodrade och borstade en kortis på finaste innan jag och Emma pyste hemåt. Har tittat på bästa Titanic, så himla fin film det där!

Men nu måste jag ta och gå och lägga mig faktiskt! Imorrn vankas julcirkus, och vad ska folket tro om mig egentligen?! Haha, jaja. Får så det som en kul grej bara, och förhoppningsvis tycker Vulfa att det är lite roligt att få vara med och hoppa i alla fall! :) Min finis får vila, eftersom hon just är igångsatt. Välförtjänt :)

Kram H 

Doomish!




Fixat hos Ida :)

2011-12-17 - 10:01:00

Nu är jag äntligen klar med designen! Är riktigt nöjd, och det verkar Ida vara också :) kul!! :D
Kika in hos henne HÄR om ni vill se resultatet (och min gästbloggning ;) !

Ida och hennes fina ponny Súra ↓




Anmälda till dressyrträning för Linda Melin, igen! ;)

2011-12-16 - 21:01:12

Wiiiiiiie, den 26 december blir det ett nytt försök att vara med på Linda-träningen :) När Linda var hos oss förra gången blev ju Pepsi halt veckan innan, så nu håller vi tummarna för att hon håller sig på banan, frisk och kry! :D
Ska bli galet roligt!!!
Måste hitta någon som kan filma lite, nån av er som har lust? :) 




Videoklipp när vi bushoppar lite ;)

2011-12-16 - 12:10:35



Ja ni, man kan inte annat än le. Min finaste sprallunge! ♥


15 december 2011

2011-12-15 - 23:27:33

Torsdagar är mina favoritvardagar tror jag! :) Slutade efter lunch och då hade vi avklarat foto, historia och matte. Lite jultallrik väntade enligt traditionen i matsalen, och en del av det var faktiskt riktigt gott :D

Jag och Amanda pyste såklart upp till stallet när vi hade ätit och där pysslade jag lite innan det var dags för mig och Pepsi att äntligen få hoppaaaa :))) Först skrittade vi fram en sväng i skogen, bara för att det är så mysigt (och underbart att slippa brodda, måste ta tillvara på't ;) 
I ridhuset hade jag plockat fram lite hinder, inget avancerat direkt utan bara lite lätt liksom. Till en början var hon lite surig och stod emot, ville inte ta skänkeln som vanligt och gick emot den ganska så väldigt. Av nån anledning så rider jag dessutom alltid mycket sämre i hoppsadeln, men jag tror att jag inte kommer åt henne lika bra bara.
I alla fall så kom hon igång ordentligt när vi började hoppa, och när vi höjde hindrena lite tände hon till :) Hon var väldigt på och ville spralla lite i svängarna och bytena. Hihi, förövrigt sätter hon dom klockrent nu speciellt om hon är såhär lite laddad! Då hinner jag knappt ens tänka "byt", så byter hon :D
Hehe som ni såg på bildserien så gick det lite vilt till stundtals, men det var efter att jag ramlat av som hon var som bäst. Då hade hon riktigt kommit igång och mjukat upp ordentligt ;)
Annars var själva hoppningen väldigt kravlös och vi hoppade bara lite för skojs skull kan man väl säga :) Basic "övningar" liksom och bara hade skoj! 
Min bästa toker ♥ Man kan ju inte annat än le när hon är så himla glad! Hela hon lyser buuuuuus, och vi längtar massor tills det blir hoppträning nån gång framöver :D 
Förresten får ni filmsnutt imorgon som Maria fixade, taaack! Och taaack till er andra som hjälpte tll såklart :)

Nu på kvällen har jag bakat lite julgodisar och fixat lite. Men nu måste jag faktiskt verkligen sova, eftersom våran sovmorgon blev inställd imorrn -.-

Kram H



nothing can tear us apart ♥ ♥ ♥


Hoppsan! ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, hehe ;)

2011-12-15 - 19:38:13


Hon var lite småpigg och busig när vi hoppade om man säger så ;) hihi!
Men allt gick bra, så ni behöver inte vara oroliga! :D
Mer om det får ni i alla fall senare!


Workin' on it !

2011-12-15 - 13:43:00




Photoshop, ramar

2011-12-15 - 09:33:57

..............................

..............................

14 december 2011

2011-12-14 - 20:00:35

Chill-dag idag, niiice :D Började med spanska, och då redovisade vi våra små arbeten om jul i olika länder. Tyckte att mitt gick helt okej ändå, med tanke på hur lite energi jag lagt på det ;) Senare var det hagatimme (a.k.a. hål) och då gjorde jag franskaläxan. Därför hanns ingen uppdatering här med! Innan lunch var det engelska, vilket betydde filmkollande och en mindre seriös diskussion efter ;)
Vår franskalärare är fortfarande sjuk så vi fick gå hem efter lunch med uppgifter istället. Att sluta 12.30 istället för 16.00 ÄGER :D

Dock blev det ändå en skogstur i mörkret för Fatima hade prao til typ halv fyra. Men det funkade det också :) Mysispysis var det och Pepsi var glad och lite tönt ;) Vi tog lite muppvägar, bara för att det är tråkgit att alltid rida samma ;) Uppe bland husen i ensjön kan soptunnor och brevlådor bitas, i alla fall om man frågar Pepsi hihi! :D Men duktig var hon och nöjd och glad med sig själv efteråt ;) Sötnöt! En bit trav och en bit galopp blev det, men vi tog det lugnt eftersom det var så pass mörkt. Pepsi var i alla fall jättenöjd och glad med det, och frustade sådär gulligt i varje språng :))

Imorgon blir det, som jag typ skrivit tusen gånger, Äntligen hoppning :D :D :D Amanda är supersäll och ställer upp och hjälper till, och jag tänkte ta med kameran så kanske jag kan bjuda på lite film :) Har i alla fall plockat fram lite grejer, för vi vill vara lite snygga imorgon ;)

Nu ska jag kolla klart på sista Bonde-avsnittet. Och hörrni! Ni missar väl inte ridsporten på eurosport under kvällen ? Det gör i alla fall inte jag ;)

Kram H




13 december 2011, luucia :)

2011-12-14 - 00:28:47

Hejsan :)

Började dagen med ett ganska så fint luciatåg i skolan, mysig stämning och det enda som fattades var snön! Menmen, den kommer väl så småningom får vi hoppas :) Och förrsten: då ska jag och Amanda ut och ta fina vinterbilder, det var länge sen det blev några nya här nu känner jag!

I alla fall så var det julpyssel under förmiddagen och trots att våran klass faktiskt var grymma lyckades vi inte vinna, men riktigt roligt hade vi i alla fall :D Lätt värt att slippa historia och matte! 

Efter lunch hade vi svenska redovisningar, och vår grupp did OK ;) Bättre än väntat måste jag säga i alla fall! Geografin sen blev tyvärr hastigt inställd, vilket betydde att vi fick sluta en dryg timma tidigare :D 

I stallet mysborstade jag på min inte så rena häst för att sen bara mocka och ta mig hemåt tillsammans med Amanda. Och juste, Pepsi gick ju lektion igår och hon hade varit jätteduktig och hållt sig i skinnet ;) Imorgon ska vi ut i skogen med Fatima och Chessan, myyyys :)) Och på torsdag blir det första hoppningen på typ, hmm ja det har gått exakt en månad sen jag satt upp och kände att hon var halt. Och om jag tittar tillbaka så har vi inte hoppat tillsammans sen den 29 oktober, alltså 1,5 månader sen. Inte konstigt att jag längtar!!

Nu på kvällen har jag i alla fall fixat massor med en bloggdesign till Ida, pluggat litegrann, proppat i mig knäck (och nej, knäcken som pappa och Hugo gjorde för mindre än två veckor sedan är inte redan slut. och jag är inte en starkt bidragande faktor. absolut inte! hehe) och så har jag såklart kollat in House :) 

Nu mååååste jag sova, gonatt på er!
Imorgon har vi håltimmar så förvänta er bättre uppdatering då ;)

Kram H



Första 1m-placeringen :)))
NFK 21/5 2011


12 december 2011

2011-12-12 - 23:49:48

Halloj igen :)

Dagarna går i ett och det är mycket att stå i nu, både roliga saker och inte alls roliga saker. Längtar typ apmycket till jullovet, slippa skolan och bara chilla :D Men det måste komma lite mysig pudersnö också, annars är jag inte med ;)

Nej men jag ber om ursäkt för min dåliga närvaro, men fullt upp har det varit! Sista redovisningarna i skolan nu i veckan, julcirkus i stallet på söndag, lite bloggdesignfix osv. Ska bättra mig, jag lovar :)

I lördags gick Pepsi lektion igen och hon hade varit fräsch :D Suuuper att hon är bra igen, galet glad för det!! Mindre kul att jag får umgås med och rida henne mindre nu, men som sagt underbart gött att hon verkar var frisk igen :))) Hoppas verkligen att det håller i sig den här gången!
Red Doma på förmiddagen innan det var planeringsmöte inför en teori vi ska ha på jullovet, och efter lunchen sen blev det påspackning (snark!) och lite allmänt stallhäng innan det var hemvägsdax och fixa inför kvällen :) Åt pizza med mina fina vänner på Gu va gott, och därefter Breaking Dawn. ååh, jag älskar verkligen filmerna! Hihi, bästa ;D

Gårdagen bestod av cirkusträning, och eftersom Pepsi är påväg igång blev det Vulfa denhär gången också. Carro fixade allting, lyyyyx ;) och så var det "bara" att hoppa upp och rida. Heh, inte så  bara med en häst som är som ett lokomotiv att styra runt :P Nejdå, men hon var duktig! Bara jag får upp nosen och tillräckligt med tryck i galoppen så kan hon ju faktiskt hoppa minsann :) Vi får se vem det blir på cirkusen, tar en dag i taget och ser hur Pepsi ter sig. Jag vill ju absolut inte riskera att hon blir överansträngd eller så, men jag vet att vi båda skulle tycka det var GALET kul att få hoppa höjdhoppningen tillsammans :D För den delen så ska vi hoppa på torsdag :)))))) Wiiiiie! Det var typ sjukligt länge sen, och jag har en känsla av att det kan gå lite mer vilt än tamt till ;) Hihi, bäst ska det bli!

Senare på dagen red vi i alla fall ut i skogen, jag och Pepsi, tillsammans med Maria och Johanna. Efter ett par veckors skritt/jogging fanns det liiiiiite energi i mitt lilla busfrö om man säger så, jisses vad hon kan springa fort ;) Hon och Domis gick craaaazy typ! Lite övertaggad ibland, men det gör verkligen inget för man blir bara så himla glad av all positiv energi och glädje som hon bara sprudlar om :) Hon gjorde verkligen min dag, som vanligt ;) ♥
Efteråt mysborstade vi lite och sen spolade jag av ben och tvättade svansen, så hon fick sova som den lilla prinsessa hon är ;) 

Idag har skolan flutit på okej, och när vi slutat åkte jag upp till stallet. Fixade lite med US-grejer och sånt medan hästarna åt och sen blev det borst- och mysstund med finaste :) Mockade och fixade innan det var US-möte och därefter blev vi hämtade av pappa. Nu på kvällen har jag ätit marängsviss och försökt plugga lite, det gick väl sådär... 
Imorrn har vi i alla fall julpyssel hela förmiddagen, soft! :D

Gonatt!

Kram H

Hopplaaaaaaa :)))




9 december 2011

2011-12-10 - 00:22:27

Grymt nice dag :) Började med att sova till typ halv tio, välbehövligt! Låg kvar ett tag innan släpade jag mig upp, eller nej jag hoppade upp pigg för ovanlighetens skull ;) Tog spårisen in till stan och spenderade förmiddagen och lunchen där. Massa julklappsköp blev det och en väska och ett par vantar till mig själv :) Allt mycket välbehövligt! ;) Självklart blev det bääästa chicken till lunch :D

Vid ett mötte jag Amanda och så promenerade vi till Arbetets museum för dagens enda lektion. Med fotografisk-bild-A-gruppen tittade vi på en jättefin och häftig fotoutsällning och vid lite efter två så fick vi sluta :) 

Upp till stallet blev det sen såklart och där blev det lite fix innan jag hann prata med Cissi. Hon hade inte kollat Pepsi, utan jag red henne på en av barnlektionerna så fick Pia (en annan ridlärare) kolla och säga vad hon tyckte. Hon såg inte ett smack och tyckte hon såg allmänt väldigt fin ut :D
Hon var verkligen jätterolig att rida och alldeles lagom piggis :) Och det bästa är att hon verkar så himla glad nu!! Allmänt nöjd och bara ja, javet inte. Svårt att förklara! Hon småbusade litegrann i galoppen men annars lyssnade hon himla fint :))) Ska verkligen inte säga att hon gick perfekt, men det var jättekul att rida och för första gången på länge kunna rida så gott som "ordentligt" ;) BÄÄÄSTA ♥
Nöjda glada tjejer lämnade ridhuset och såklart blev det äppelsmaskande efteråt ;D

Massa mys och finborstning blev det sen innan mamma kom och hämtade mig. Självklart har jag kollat in idol-finalen, även fast bästa Moa inte var med. Vet inte riktigt vad jag ska säga, brydde mig inte så mycket om vem som vann även om jag nog smyghöll lite på Robin ;)

Imorrn blir det stall och en uteritt tillsammans med Doma ska hinnas med! Sen blir det planeringsmöte och på kvällen sen är det ju HEJA-time :D Det var alldeles för länge sen nu!

Kram H

I will never give up on something that's so strong ♥




Taggar Breaking Dawn!!

2011-12-08 - 22:31:12

På lördag kväll smäller det äntligen :D Först blir det middag med mina fina och därefter Breaking dawn, gryyyymt!! Har en känsla av att den kommer vara äckligt bäst, precis som hela kvällen :))))

Några favorit-quotes kommer här:


I hear voices in my mind and you're worried that you're the freak? - Edward

Edward: I was thinking, while I was running...
Bella: About not hitting trees, I hope.

I'll be back so soon you won't have time to miss me. Look after my heart - I've left it with you. - Edward

Don't be offended, but you smell like a dog. - Edward

I loved Jacob, much more than I should, and yet, still nowhere near enough. I was in love with him, but it was not enough to change anything; it was only enough to hurt us both more. - Bella

Gravity moves. When you see suddenly it's not the earth holding you here anymore. She does. And nothing matters more than her. And you would do anything for her, be anything for her ... You become whatever she needs you to be, whether that's a protector, or a lover, or a friend, or a brother. - Jacob

Edward: You know, Jacob, if it weren't for the fact that we're natural enemies and that you're also trying to steal the reasin for my existence, I might actually like you.
Jacob: Maybe... if you weren't a disgusting vampire who was planning to suck out the lifr of the girl  I love... well, no, not even then.





NOM.NOM.NOM

2011-12-08 - 20:55:53



hehe. sugig kvalité, taget med webbcamen!
men ni fattar grejen ;)



8 december 2011

2011-12-08 - 19:20:51

Heeej :)
Mycket bra dag idag! Började med fotolektion då vi fick göra vad vi ville. Sen hade vi hål och sist en ganska slapp mattelektion :) Man borde gå bara förmiddag varje dag! (a)
Käkade lite i alla fall innan jag och Amanda åkte och lämnade filmen från igår och sen upp till stallet. Cissi hade inte hunnit kolla Pepsi, utan skulle göra det imorgon. Håll miljoner tummar för att hon är bra nu, eller att det i alla fall är påväg åt rätt håll!
Idag blev det lite mer ordentlig, men väldigt lugn och "kravlös" jogging i ridhuset :) Hon har äntligen fått en ny sko, men eftersom hon skulle joggas och det är typ isgata blev det ridhuset i alla fall. Hon fick galoppera lite grann idag också, och överlag var hon väldigt glad och positiv :D Stod emot lite i början precis som alltid men annars var vi båda bara allmänt glada och hade mys! :D Puss på min bästis ♥
Efteråt blev det lite ryktning och mockning innan jag cyklade hemåt. Nu ikväll har jag inte så mycket för mig, ska försöka jobba lite på några mindre skoluppgifter och såklart kolla på Bonde söker fru som jag missade igår ;) 
Funderar även på att baka något mer julgodis, typ chokladkola, men kan inte bestämma mig för om jag orkar eller inte. Haha, i-landsproblem oh yes!

Kram H

hehe, söt bild från förra vintern ;)




7 december 2011

2011-12-07 - 23:47:00

Gårdagen var som en berg- och dalbana, men det blev ganska bra till slut ändå :)
I skolan hade vi lektioner till lunch, och istället för att vänta två timmar på en fransklektion utan lärare valde jag och Amanda att hyra filmen vi skulle sett på biblioteket och se den hemma istället ;) 
Så direkt efter lunch åkte vi upp till stallet, och hade tänkt rida ut en sväng tillsammans när det för en gångs skull var ljust :) Dock så hade inte hovslagaren kommit, så pepsi hade inte fått nån ny sko. Sur blev jag! Gick med Amanda i alla fall och sen fick jag skynda mig upp till ridhuset med Pepsi så att vi kunde rida lite där innan lektionerna i alla fall. Hon blir lite segis i skritten, som ett jättetuggummi typ ;) Det är faktiskt riktigt svårt att rida i skritt tycker jag, speciellt när hon inte riktigt går fram. Då brukar jag ju trava eller galoppera lite och se till att hon verkligen svarar. Men det gick ju inte riktigt nu då! Men tyckte ändå hon var duktig, min lilla mysis :D Travade lite grann också och det var roligt och skönt att få röra sig lite ordentligare sa hon! Älskar att hon frustar hela tiden, både i skritten och i traven :) 
Imorgon ska Cissi kolla på henne, och därefter får vi se vad som händer.

När vi ridit klart blev det fix och sen åkte jag och Amanda och hyrde filmen. Tittade på den tillsammans sen och den var faktiskt väldigt bra för att vara en "skolfilm" ;) Lätt värt att slippa sluta fyra, och dessutom kanske slippa franskalektionen på fredag! (Vilket i så fall innebär att vi går i skolan 13.20- ca 15 (?!) då, och den tiden ska vi vara på arbetets museum på nån fotoutsällning :)

Kram H

Bli bra nu min fiiiiina ♥




Jul-önskelista 2011

2011-12-07 - 13:29:00

Hehe ojdå, jag som tyckte att jag inte alls kunde komma på något att önska mig... ;)
Det jag inte får planeras typ att inhandlas på GBG HS :D


Julrecept, knäck ca 70 st

2011-12-07 - 12:56:00



Ingredienser:
2 dl sirap
2 dl socker
2 dl grädde
2 msk smör
1 dl hackad mandel

Gör såhär:
Koka upp allt utom mandeln i en (helst) tjockbottnad kastrull, gärna ganska stor så att det inte råkar koka över! Låt knäcken stå och puttra, observera den underbara doften ;), rör om lite då och då. OBS! Använd trä- och inte plastslev, den kan smälta!
Om du har en koktermometer är ca 118-122 grader en perfekt temperatur! Då är den mjuk, men fastnar inte i formarna. Kontrollera även gärna med ett kulprov.
Har du ingen termometer gör du bara vanligt kulprov, hur man gör det kan du kolla HÄR.
När knäcken är klar blandar du i den finhackade mandeln och sen är det dags att hälla upp i formar. Det är ganska bråttom, annars stelnar knäcken. Hett tips är att hälla över knäcken i en mindre tillbringare, då blir det enkelt att sen hälla i formarna.
Låt knäcken svalna och stelna lite innan du hugger in :)

Mums! :)


Julrecept, saffransskorpor

2011-12-07 - 10:06:00



Ingredienser:

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
(Råsocker)

Gör såhär:

Smält smöret tillsammans med saffranen, och häll sedan över det i en bunke. Blanda i äggen.
Hacka mandeln grovt och blanda den med resten av ingredienserna (ej råsocker) i en separat bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i smör/ägg/saffran-bunken.
Knåda degen lite så att den blir som vanlig pajdeg i konsistensen ungefär. 
Dela degen i tre lika stora delar och rulla tre längder. Lägg längderna på en plåt och platta till dem lite med fingrarna.
Om du vill kan du strö på lite råsocker (jag glömde det, men mina blev goda ändå ;).
Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter, 175 grader.
Ta ut plåten, sänk värmen till 125 grader, och skär längderna i ca 1cm tjocka skorpor. Ställ in plåten igen i ca 10 minuter. Därefter, stäng av ugnen och låt skorporna stå inne och torka på eftervärmen. Gärna över hela natten!

Klart! :)

Väldigt enkelt och väldigt gott!


6 december 2011

2011-12-06 - 21:57:00

Skoldagen var om möjligt ännu värre en gårdagen. Tisdagar suger, speciellt när båda mina fina kompisar bestämmer sig för att ligga hemma och vara sjuka. INTE okej, tur att Amanda kommer imorgon i alla fall :D
Lyckades genomlida det, men det var knappt. Tur att jag har min macka ibland, även om vi inte alltid kommer så bra övrens, hehe..

I alla fall så har jag kommit på att vi inte har ett enda prov nu fram tills jul, hur underbart!? :))) 

När vi slutade vid fyra så blev det spåris upp till stallet i kyyyylan. Snorkallt verkligen, blää! Uppe i stallet var det i alla fall mys som vanligt och jag blev genast på bättre humör :) Pysslade lite snabbt innan det var dags för Pepsi att motioneras. Vi skrittade med på en lektion till slut i alla fall, och i ridhuset tyckte jag knappt hon ömmade alls :) Barbacka blev det, för hennes och min balans skull, men det resulterade ju såklart i att jag inte kunde göra lika mycket. Det är svårt, men nyttigt!! Lite lösgörande och avslappnande blev det i alla fall, och jag tyckte hon var duktig :) faktiskt inte så stel i vänstersidan som hon kan vara, och det är ju positivt :) Imorrn ska vi trava en kort snutt!! :D 
För övrigt är hon mycket finare i ryggen nu, inte alls lika öm och spänd :D så bäst!

Efteråt masserade jag och ryktade lite innan snällaste mamma kom och skjutsade hem mig :) 

Nu måste jag duscha och sen försöka gå och lägga mig.

Godnatt på er! :)






Killen ♥

2011-12-06 - 12:56:00








Gamla bilder :)

2011-12-06 - 10:02:00

Titta vad jag hittade när jag letade bilder till novellen! :)
Julcirkus 2009

















Hihi, hoppas det var okej för alla! Tycker dom är väldigt söta i alla fall ;)


Fixat Marias bloggdesign

2011-12-05 - 13:06:37

Dom flesta av er har säkert redan sett, men jag är i alla fall äntligen klar med Marias bloggdesign! :)
Kika in HÄR om ni vill se hela.




5 december 2011

2011-12-05 - 12:50:40

Ni får gårdagens inlägg lite i efterhand, men ändå! ;)

Trött tjej pallrade sig till skolan och lyckades genomlida den urtråkiga dagen. Bra jobbat! När vi äntligen slutade bar det i alla fall iväg till stallet och där väntade en mysig skrittur i skogen med Ebba i mörkret :) Dock har min lilla skitunge till häst lyckats trampa av sig en sko!! grrrrrr. Hon fick nya för ungefär 5 dagar sen, inte okej! Så vi fick hålla oss i gräskanterna så gott det gick, för hon ömmade lite grann på de hårda vägarna. Annars var det myspys som vanligt, lite ryck fick dom en gång och bara drog iväg helt utan anledning. Men annars skötte de sig finfint :)) 
Blir så himla irriterad på skon bara, när hon äntligen fått nya och allt. Tur att hoven knappt gick sönder alls i alla fall!

Efter lite pyssel sen kom mamma och hämtade mig och hemma blev det lite julbak :D Knäck och saffransskorpor som blev riktigt superbäst! Självklart bjuder jag på recepten så småningom :)

Idag blir det nog ingen ridning, hovis kommer inte förens imorgon och så har jag inget sällskap heller. Känns inte sådär jättekul för nån av oss att skritta med i ridhuset på lektionerna direkt. Möjligen att det blir en promnix på gräs så hon får hitta på nånting åtminstone! Imorgon blir det förhoppningsvis en skogstur med ny sko och Amanda i alla fall ;)

Kram H

träningssugen? JA!!




Mitt liv på hästryggen - 9

2011-12-05 - 11:22:00

Kommer ni ihåg att jag började på en novell för ungefär ett år sedan? Den handlar om hur jag blivit den ryttaren jag är idag, och det finns en del för varje år. Jag skriver den mest för min egen skull, sånt som man verkligen vill minnas och bilder som väcker galet mycket minnen! Men jag tänkte att jag kan lika gärna dela med mig lite, så här kommer del 9. Om ni vill läsa tidigare delar kan ni kika in HÄR.

Såhär avslutade jag del 8, 2009:
Under jullovet nån gång så hände en riktigt, och då menar jag riktigt, stor grej för lilla mig :) jag tvingades göra ett val som var VÄLDIGT betydande. men jag vet att jag valde rätt och det är ett val som jag absolut aldrig kommer att ångra. Det gjorde min närmsta framtid till en tid full av lycka och glädje, och det har verkligen varit underbart sen dess! Men mer om det i nästa avsnitt för nu är det ju nyår :)


2010

Valet jag snackar om var angående att vara fodervärd på en lektionshäst. Det stod mellan Vulfa och Pepsi, och som ni vet så slutade det hela med att jag tog Pepsi. OCH DET HAR JAG ALDRIG ÅNGRAT, OCH KOMMER ALDRIG ATT GÖRA DET HELLER. Verkligen något jag lyckats välja rätt, så in i norden rätt också! och ni anar inte hur oerhört överlycklig jag är över att jag valde henne, min bästa bästis ♥

Jag var dock, efter höstens bravader, övertygad om att några tävlingar det skulle det minsann aldrig bli. På sin höjd pay and jumper/rider i framtiden. Men OJ så fel jag hade ;)

Under januari tränade vi en hel del, och busade och myste i skogen såklart! Jag minns att jag alltid tyckte att det gick så himla bra på träningarna, haha! Konstigt när man får ungefär 10 ggr mer hjälp än tidigare och dessutom sitter på samma häst hela tiden att det går framåt lite fortare då ;) 


I februari var det dags för första träningstävlingarna hemma. I hoppningen red vi 80+80, och lyckades med en clearround och en tredjeplacering :) Inomhus med hästar i hörnen var det ju inga större problem, då var det ju som på lektion ;)  I dressyren fick vi ihop en 56-58 % i båda LB:1orna tror jag, sneeelt dömt ;) Hon reste sig till och med i ena programmet, hehe..

I mars var det ju också de årliga träningstävlingarna. Red 80+90 och felfria i båda där med, dock ingen placering denna gång! Fejna häst! I dressyren var det ungefär samma som i februari tror jag.

Resultaten kunde jag ju inte vara annat än nöjd med, med tanke på förväntningarna! Därför bestämde jag mig för att åka och testa på en lokal hoppning, var det hinder med fick hon ju liksom lite annat att tänka på och när hon dessutom skulle va på ett ställe där hon inte visste hur det "skulle se ut". Vi åkte i alla fall till SRS och hoppade 80+90, och gissa om ingen kunde vara gladare än jag efter en felfri runda, och en med ett nedslag! :D Hon överraskade verkligen om man säger så ;)
Det roliga är att dagen innan red jag och Amanda lite på Breddik, och Pepsi gick ju alltid efter den andra hästen när man red ut. Men när vi red på volten tänkte jag att jag kan ju testa att svänga ifrån. Hon bråkade lite men med lite övertalning så sa det helt plötsligt bara klick och jag kunde rida vart jag ville. Haha, jag vet nu i efterhand låter det sjukt töntigt men jag var megaglad :D Good feeling inför tävlingen dagen därpå ;)





I april hann vi också iväg på vår första skogstur utan hästkompis, vilket var absolut nemas problemas :)
och så får ni en hagbild också ;)



Helgen efter fick vi hoppa in i div. III hopplaget i Åtvidaberg. Där blev det först en 90 cm cr, och på framhoppningen var det lite halvkaosigt för vår del. Pepsi blev stressad över så mycket hästar överallt och när hon reste sig en gång lyckades hon få med sig en planka av staketet. wuups! Dock var det faktiskt flera som typ kom emot staketet och det gick sönder, så det var nog lite halvruttet! Men i alla fall, på banan skötte hon sig, men precis efter näst sista hindret fick Pepsi för sig att hon skulle försöka tvärvända! 4 tveksamma fel slutade vi på, men nöjd ändå :) I lagklassen var det också 90 cm, och då hade vi ett nedslag och en ganska så orytmisk runda. Laget tror jag blev första utanför placering, på totalt 4 fel! :)


Den 2 maj var det hemmatävling. Det var dags för oss att debutera 1m!! I efterhand ångrar jag dock riktigt mycket att vi gjorde det, vi var allt annat än redo. I 90 skötte hon sig finfint, dock rätt tittig eftersom allt var så konstigt mot hur det brukade vara. Ett ner blev det. I 1m hann vi med ett språng på framhoppningen, vilket dock blev super så det kändes bra :) Hon hoppade klockrent på första men precis i landningen efter 2:an så får hon för sig att tvärvända tillbaka till utgången = Hillevi ramlar av och blir sjukligt besviken. Usch vad arg jag var på mig själv!



Två veckor senare åkte vi till NORF och lektions DM. Jag var lite nervös att hon skulle komma ihåg sist hon var där, men icke! Vad jag minns så gick hon som en klocka :D 90 cm clearround blev det, och sen i 90 DM-klassen hade vi tyvärr ett ner. Annars hade vi dagens näst bästa stil tror jag, och hade alltså kommit tvåa :( Synd, men jaf var kalasnöjd med min bästa! :D




Helgen därefter åkte vi ner till NFK för där var omg. 2 i div. III hoppningen. Först red vi 90 cm stilbedömning och vi tog vår första lokala placering :D Om jag minns var rundan riktigt bra, och efter en omräkning i protokollet så slutade vi på en delad 9:e placering :D I laget sen blev rundan inte alls bra, men vi var i alla fall lagets enda felfria! :)


Jag tror inte att vi åkte på någon mer tävling den terminen. Haha, hon överträffade verkligen mina förväntningar alltså, åh vad glad jag var! Det kanske kunde bli något av oss ändå ;) 

Här joggar vi lite på Breddik i maj någon gång tillsammans med Amanda och Zäta!


I juli blev det såklart välförtjänt sommarvila ute på bjällbrunna :)


I Augusti blev det 4 dagars hårdträning på ett kvällsläger för Cissi :) Dock var hon alldeles för laddad för att jag skulle kunna komma till någon vettig ridning, så överlag gick det inte speciellt bra.


Men trots det taggade vi en lokal hoppning på NFK den 22 augusti! :D 80+90 blev det eftersom det var första för säsongen, och vi inte hunnit komma igång så mycket. I 80 gick hon super, dock ett missförstånd vid sista hindret så bommen föll. I 90:n sen hade vi också flyyyt :D Det kändes så enkelt, och vi överraskade med en stil som räckte till en 4:e placering :D Glaaada tjejer som fick rida sitt första lokala ärevarv (a)


Helgen därefter skulle vi debuterat lokal dressyr! Men tävling ställdes in så det blev en superbraig dressyrträning istället. Känslan när Cissi sa att hon aldrig trott att Pepsi kunde gå så bra var obeskrivlig :')



I september åkte vi till Smedby Gård för en Kamrathoppning. Först red vi en clearround på 90 cm, och om jag minns rätt hade vi ett ner men en helt okej runda. I 1 m sen var det typ lite miniderby :)) Hon hoppade fint inne på banan :D dock ett ner, men vi fick fortsätta ut på gräset i alla fall. Där var hon något skeptisk, haha! Men duktig var hon och hoppade allt :))





En vecka senare åkte vi till NORF, och då var det blöööött. Banan var kladdig som få verkligen, alltså inte optimalt för en hopptävling precis! Men i 90:n så hoppade hon helt okej, rätt bra flyt men jag tror vi var i några bommar. Clearround blev det i alla fall :D Sen var det dags för 1 m, och då mesred jag som en jag vet inte vad emot första hindret så det blev kråkhopp och rakt ner i bakbommen och jag låg på halsen och var typ 1 mm från att åka i backen. Men NAE inte en gång till!! Så upp i sadeln och fortsätta. Blev ju ganska så störda av det där lilla missödet, men hoppade ett par bra språng ändå. När vi kom mot en kombination (som vi aldrig hoppat på tävling innan) höll jag inte om så hon hoppa åt sidan vid a-hindret. Haha, vilket katastrofrunda alltså! Resten av banan dock hoppade hon finfint ;) så den biten kunde jag ju i alla fall vara nöjd med :D



NORF blev sista hopptävlingen för 2010. Hon fick en ögonskada någon gång där i september, ett sår på hornhinnan som tog en himla tid på sig att läka. Hon gick delvis på metacam och det blev en väldigt "off" period. I mitten/slutet på oktober blev det i alla fall lätt jogging på sjukhus några gånger, myyys :)



Den nästsista oktober var det dags för "första" dressyrträningen. Hon var riktigt fräsch och piggis :D Dagen efter red vi KM i dressyr på 62 % :D Fina häst! 

Två veckor senare åkte vi med till Åtvidaberg för att avsluta tävlingsåret med Lektions DM i dressyr. För första gången red vi ett dressyrprogram själva (alltså inte ryttartest) någon annastans än hemma och hon skötte sig super! Dock riiiiiktigt spänt och stelt! 62 % skrapade vi i alla fall ihop :D I DM-klassen sen var jag riktigt nöjd med vår insats och jag tyckte hon var fiiinis även om hon var supertaggad! ;) Dock var bedömningen superkonstig!! Vi slutade på 6,3 (alltså sämre än året innan, 6,5) Vårat s.k. bra lag kom näst sist och allt var bara allmänt puckat, tyckte de flesta! Hela organisationen var också kaos, och sen dess har vi alltid skämtat om ÅRK :P
Menmen, nöjda och glada med vad vi åstadkommit åkte vi i allafall hem igen :)


Och så var det ungefär slut på det året! Helt klart mitt dittils underbaraste, roligaste och mest lärorika år!
Min finaste bästaste flicka ♥


4 december 2011

2011-12-04 - 20:27:47

Idag har det såklart varit heldag i stallet, massor roligt att göra! :D Började förmiddagen med första cirkusträningen med hästar. Lite spontant sådär fick jag hoppa in med VULFA, av alla hästar haha! Jag och Pepsi ska ju vara med i ett litet höjdhoppningsnummer, men eftersom hon är halt och de vägrar vara bara 2 stycken så fick det bli så. Tur att Carro är typ världens snällaste, förstående och alltid vill hjälpa! :))) Taaaack!!
I alla fall, Vulfa. Ett stort och framtungt sto på 7 år som jag red ganska mycket för två år sedan, då jag skötte henne. Gillade henne då, men i våras när jag hoppade henne för första gången gick det pannkaka. haha! Men idag gick det ändå över förväntan. Trots att hon är som ett ånglok att styra runt så funkade det okej och hon rev faktiskt inteett enda hinder (vilket hon ofta har en tendens att göra, dock hoppade vi bara en kombination med typ 90 ut idag. Men ändå!) Hon får helt klart godkänt, men jag håller tusen tummar och tår och allt vad som går för att min bästa pärla ska få vara med istället. Både hon och jag vill det, det är jag säker på! :)) ♥
Annars så funkade träningen bra överlag för att vara första med häst tycker jag! Det blir ju aldrig riktigt som man tänkt, men det löser sig nog :)
Efter lunch stoppade vi knäck i påsar innan det var dags för en alldeles lagom lång borststund innan mystur i mörkret stod på schemat tillsammans med Lotta och Ragnar. Pepsi var piggis och gladis, dock lika småbitchig som vanligt när hon får lite för bra självförtroende, hihi! Mitt lilla charmtroll ;) Imorgon ska vi skritta med Ebba och Hamlis och nån dag blir det nog med Amanda och Zäta också :D Peeerfa! 

Nu har vi flyttat till mamma, dock jobbar hon kväll :( Men hon är ändå världens gulligaste, köpt en påse med äpplen till "sjuklingen" :) hihi! Då blev jag glad, och det slår jag vad om att Pepsi också blir :D

Nu ska jag knåpa ihop ett halvt bortglömt inlägg, och sen blir det kanske lite Glee :) 

Förresten, har kirrat en domare till första träningstävlingen. Boo ya! ;) Känner mig lite duktig (a) 

Kram H

Vad vore jag, utan dina andetag... ? ♥




Fotografering Emma och Campari dressyrtränar för Cissi den 3 december 2011

2011-12-04 - 20:01:44





















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Emma Sjöberg och Campari
Kamera: Nikon D3100


Faktiskt riktigt nöjd! :D Dock är jag grymt sugen på att fota lite hoppning nu!


3 december 2011

2011-12-04 - 00:01:33

Dagen har varit proppfull, men riktigt bra :) Saknade dock sovmorgonen lite, men den får jag ta igen på tisdag helt enkelt! Och nu när vi inte har så mycket plugg så kan jag ju alltid gå och lägga mig tidigare, elleeeeer ? ;)

I alla fall så började jag med att fota Emma när hon dressyrtränade! Körde på helt manuellt vilket jag inte brukar faktiskt, och jag tror några bilder blev gryymma :D Får inte vara så lat och höra på halvt auto! haha ;)
Sen blev det mockning och lunch innan det var dags för en mystur i skogen med Emma och Ragnar idag igen :D Pepsi var precis lika pigg och glad som alltid! :))) Efter lite pyssel var det dags för julbak i form av knäck och ischoklad med mina fina, roliga pållestollar! 

Åt jättegod middag när jag kom hem tillsammans med farmor och farfar :) Sen blev det lite julklappspyssel och därefter checkade jag in Gucci challenge i Paris :D Bäääääästa Roffe säger jag bara ♥ 

Just det, jag har ju glömt att säga! Tuuuusen tack alla som röstade på mig och Pepsi i DUS face-book-häst-höst-fototävling! Ni är bäst :D Tack vare er vann vi på 259 röster, så förhoppningsvis ligger ett schabrak på posten och väntar på mig nästa vecka :D Spännande, har ingen aning om vad för schabrak det kan vara!

Nu ska jag definitivt sova! Imorgon blir det tiiiidigt för att hjälpa till på Cirkusträningen och därefter rida lite :) På eftermiddagen blir det även julbak igen och sen ska jag försöka komma hem någolunda tidigt så jag slipper stressa för ovanlighetens skull på en söndagkväll!

Kram H

Här är lite oredigerat smakis på Emma och Pari! :)




Photoshop, texter och effekter

2011-12-02 - 23:17:26

Dagens lektion gick ut på att göra snygga, roliga och tokiga texter med massa konstiga och häftiga effekter! Super, för mig som dels har tänkt börja med "vattenstämpel" då många "lånar" mina bilder utan att fråga, plus att jag vill börja lite mer seriöst med tävlingsfotograferandet. Och dessutom är det ju kalas när man håller på med bloggdesign, att kunna göra snygga och effektfulla texter! :) Det går verkligen att göra sjukt mycket!

Här är lite av vad jag lekte fram ↓ 








2 december 2011

2011-12-02 - 22:59:13

Hejsan :)

Drygt att börja dagen med att behöva åka till skolan, skriva på en närvarolista, göra en franska-uppgift på 2 minuter för att sedan ha hål i tre timmar -.- Kunde ju ha sovit en sådär 3 timmar extra, men icke! Tur i alla fall att min lilla macka kunde underhålla mig (ibland gillar jag den faktiskt haha!). Hann pyssla massor med Marias blivande bloggdesign så nu är det bara finslipet kvar som Maria ska fundera lite på. Dessutom blev det fix med klubbens hemsida innan engelskalektionen började. Soft att titta på en helt ok film :)
Efter lunchen blev det foto :D Vi tittade lite på varandras bilder innan vi gick in på dagens tema, mer om det får ni i ett separat inlägg!
När vi hade slutat blev det stallet såklart och tömkörning på banan med finaste :) Hon var superduktig och glad! :D Inte alls så stel i sidorna som jag trodde att hon skulle va :) Efteråt tog vi en liten promenix runt anläggningen innan det blev lite ben-bad och pyssel :)
Snälla pappa hämtade sen hem mig och självklart blev det korv med pomme till middag :)) Sååå gott! (För er som inte vet har vi i min familj som tradition sen jag var liten att alltid äta korv med pomme på fredagar, och den har vi behållit hos pappa) Lööv it! ;)
Självklart checkade jag idol förut också, och blev arg när bääästa moa åkte ut. Men lätt att hon kommer bli den mest kända sen i alla fall, gryyyym ♥ 

Nu ska jag knåpa på lite fler inlägg tänkte jag! Ligger faktiskt efter med en del, som ni kanske till och med har glömt, haha! 

Kram H

glada tjejer ;) Soooooommar <3




Photoshop, färgkonvertering svart-vit!

2011-12-01 - 20:31:04

dagens lektion gick ut på att göra bilder svartvita. Ganska enkelt kan tyckas, men vi fick lära oss fyra olika sätt och sen använda det "svåraste" men mest påverkbara sättet. Imorgon är det texter som gäller :)
















1 december 2011

2011-12-01 - 19:17:49

Sorry, men igår hade jag fullt upp med att ragga röster till häst-höst-fototävlingen hahah! Och sen när klockan var tio insåg jag att det kanske var dags att börja med inlämningen som skulle vara inne senast 00.00. Som tur var tog det bara en timma, skrev ihop lite och det blev väl okej. Ibland finns det viktigare saker, hihi! ;)

I alla fall så var vår franska igår inställd så vi slutade efter lunch :D Självklart blev det upp till stallet för att pyssla om min finaste som tyvärr har blivit sämre igen :( :( Troligen har hon dragit upp det när hon har brallat i hagen. Så nu blir det skritt under kontrollerade former en vecka till och så får vi se vad som händer. Tur att hon är så pigg och glad och positiv ändå, hon utstrålar så himla mycket energi mitt lilla busfrö ♥
Idag skrittade vi en sväng i skogen tillsammans med Emma och Ragnar i mörkret, och hon var nöjd som tusan :) Framförallt när hon fick gå först och låtsas vara supertuff ;) haha! 

Nu har vi jättelite att göra i skolan, och det ska jag ta till vara på till max! Umgås mer med familjen, baka lite och pyssla med bilder och bloggdesigner :) Suuuper!

Näe hörni, nu kommer pizzan ;)

Hörs senare!

Kram H

smakis från dagens photoshop-lektion :)