Finaste vännerna ❤

2013-03-30 - 22:30:54


Planer för långfredagen

2013-03-29 - 09:29:00
Alltså det är så sjukt underbart att vara massa ledig ska ni veta! Har haft toppendag på toppendag, och idag tror jag minsann inte blir något undantag :))) Här är vad som ska hinnas med:

→ Sluta snora, vill bli kvitt min dumma förkylning tack!

→ Bygga upp en bana i ridhuset tillsammans med några andra privatryttare, och hoppa med Pepsi :D

→ Långrykta och mysa med Pepsi, kanske frisera manen lite också 

→ Mocka och fixa stallet

→ Putsa lite träns och stövlar

→ Käka lunch

→ Åka till Klastorp och ta hand om Masken och Leffe 

→ Fixa lite smått och gott hemma 

→ Fredagsmyyyyys


Fullt ös även idag

2013-03-28 - 23:21:32
Wow, idag har jag spenderat hela dagen i ett och samma stall. Länge sedan det hände sist ;) Skönt att slippa åkandet lite grann! 

Började dagen med att jobba 8-12 på ridskolan. Morgonfodring, utsläpp, mockning, lunchfodring och en massa annat fixande bestod förmiddagen av. Fick sällskap av världens bästa praktikant, Lisa, också! Snacka om att det både underlättar och gör jobbet mycket roligare :D  Vi avslutade förmiddagen med en sol-tur i skogen på två av de nya unghästarna, mys!

Vid tolv slutade jag då, så då blev det lunch innan jag och Pepsi begav oss iväg på uteritt :) Alltså, lika irriterad som jag blir när hon går och mesproppar sig i början lika överlycklig blir jag när hon väl kommer igång sen. Åh, måste hon alltid muppa sig först? haha! Vi red bort till grusvägarna, skönt med lite fast mark under tassarna. Hela vägen dit (inte de bitarna vi travar, men i skritten) så går hon med handbromsen i ungefär. Om jag ber henne gå i en större skritt så blir hon sur och börjar takta. Vet inte om det bara är en grej hon hittat på, eller om hon av någon anledning har svårt att sträcka ut och gå på i skritt innan hon kommit igång. Om vi travar så är hon pigg och travar gärna på bra framåt. Iofs har vi det alltid svårt i skritten, då den är väldigt stor och bra men svårjobbad. Den blir gärna lite "i två delar". Svårt det där, men jaja! När vi kom bort till grusvägarna var hon först lite spänd men sen när hon fått gå en stund i trav och galopp och lugna sig lite kunde jag jobba henne avslappnad, med härlig takt och framförallt världens underbaraste energi :))) När hon kommer in i "flowet" så är hon sååå jäklarns underbar att sitta på alltså, helt galet! Helt plötsligt blir hon superkänslig och tar minsta lilla hjälp, tänk om man alltid kunde få den känslan :D Men, sjukt motiverande att rida bort dit och verkligen hitta det vi strävar efter annars, eftersom vi kan där så är det med största sannolikhet bara en tidsfråga innan vi får till det på bana/i ridhuset också :))) Det finns där, helt klart!

Tillbaka i stallet var det dags för stallvärdsjobb kl 16. Trots att jag hade 4 timmar på mig att rida och ta hand om Pepsi fick jag det stressigt, ibland fattar jag verkligen inte vad jag gööör?! Mockat hade jag ju gjort på morgonen, så det jag skulle göra på de 4 timmarna var att äta lunch, fixa henne för ridning, rida, borsta och plocka undan grejerna. Visst, vi var lite sena innan men ändåå. Jaja, sparade rykten till kvällen så då hann jag ju nästan i tid ;) 

Stallvärdsjobbet flöt på hyfsat i alla fall! Var rätt så mycket att hinna med, men det funkade. När jag slutat för dagen blev det lite mys och rykt med Pepsi innan jag traskade mot bussen för att ta mig hemåt. På hemvägen hämtade jag min studentmysse också, tjooohoo! Lovar att visa så fort jag fotat den, såklart :) Fina fina! 

Här hemma var jag först jättetrött och på lite dåligt humör efter den långa dagen, lååågt blodsocker. Men efter att ha ätit både mat och några rutor marabou fick jag  en härlig energikick! :D Var ensam hemma, så det blev spotify på hög volym medan jag stökade i köket med bl.a. helgens lördagsfika :) 

Nu är det absolut läggdags! Imorrn ska jag och Pepsi skutta lite, wiii :)))

Idag fick vi vara lite snea..

Dagens pållar

2013-03-27 - 22:17:06
Åh vilken toppen-dag jag har haft! Började morgonen hos Pepsi, som gjordes iordning med broddar och hela köret för en uteritt i sooolen :) Tog hackamooret och tänkte att eftersom underlaget antaligen skulle suga så skulle vi ta det lugnt. Pepsi höll såklart inte med, haha! Hon var tokigare än hon varit på länge ;) För första gången sedan jag ramlade av i höstas och hon sprang hem, så var det riktigt nära markkänning en gång! :P Men, hon var gladare än hon kännts på länge också så då är det mer än helt okej med mig att hon busar :D I alla fall så var underlaget bättre än jag väntat mig och det gick att rida i alla gångarter om man bara var uppmärksam och lite försiktig. Och som sagt, Pepsi tyckte helt klart att det dög till att springa järnet samt utföra diverse bocksprång, bakutsparkar och galoppombyten hit och dit ;) Tur att hon har bra koll på tassarna, min muppis ♥

Tillbaka i stallet efter en alldeles perfekt tur fick hon långrykt, mysstund och morötter innan hon fick gå ut och sola sig med kompisarna i hagen :) Mockade och torvade, och fixade alla grejerna innan jag åkte hemåt för att byta om och plocka upp mamma. Vi åkte til Ingelsta för lite trevligt lunchande och kik i affärer :) Ett varsit par söta vår/sommarskor fick följa med hem!

Nästa stall för dagen var Lilla H, såklart :) Nu har Catindra åkt hem till sin ägare, så idag var det bara två hästar att ta hand om. Skönt med lite färre höpåsar och en mindre box att mocka, men tråkigt i övrigt ju :( I alla fall så började jag med att mocka och sen "besiktigade" jag banan ;) Konstaterade att den var lite blöt på sina ställen, men annars himla bra :D Därför plockade jag fram lite bommar och sockerbitar åt Hollan, som var först ut. La ut ett par galoppbommar på varje diagonal, så övningen blev att så simpel som att rida på en åtta. Började med att hon fick trava 8:an ett par varv. Första gången var hon lite skeptisk och spänd, men ju fler gånger hon fick jogga över dom blev det bättre och bättre! Samma sak gjorde jag sedan i galopp. Första gångerna så hade jag henne lite för lång, och hon var inte riktigt säker på hur hon skulle "hantera" det hela. Men, efter ett par gånger försod hon precis hur hon skulle lägga sig och taxerade duktigt faktiskt :) Avslutningsvis la jag upp bommarna på "mellanhöjden" på sockerbitarna, så hon fick hoppa lite mer. Hon gjorde det riktigt bra! Pigg och glad, och förstod precis hur hon skulle göra. Superkul! Avslutade med att jogga av en but på vägen, nöööjd var hon helt klart :)

När Holly var färdig plockade jag in Dundee. Klockan var så pass mycket att han fick käka sin insläppsmat innan jag red. Under tiden passade jag på att göra höpåsar, plocka undan på banan och fixa lite annat smått och gott. Jag och Dundee tog sedan en runda som kallas "samhällsrundan". En bra runda nu när grusvägarna är hyfsat mjuka, då den består av kanske 70% grusväg, 20 % asfalt och 10% skogsstig. Bra uppskattat av mig där, haha ibland är jag konstig :P Menmen! Dundee kändes i alla fall fin! Tyckte han stod emot lite i galoppen, men när han fått galoppera igång lite så blev det bättre :) Traven kändes bra mest hela tiden! 

Nä, nu ska jag kika på mästerkocken och sen sova. Imorrn ska jag nämligen upp riktigt tidigt på min "lediga" dag !

Imorrn ska Pepsi få springa på grusvägarna hade jag tänkt :)

Lokal dressyr VHSK 24 mars 2013

2013-03-26 - 22:46:00
Först och främst, kul att några av er vågade kommentera vad ni tyckte! Jag tackar så hemskt mycket för både beröm och kostruktiv kritik, verkligen nyttigt och roligt att få ta del av flera olika synvinklar på det hela :) Suger in och plockar med!

LB:1
Jag har kommit fram till att Pepsi behöver en stunds framjoggning innan hon släpper till, för på senaste har det verkligen märkts tydligt. De första 5-10 minuterna känns hon oftast väldigt seg och stel, inte alls speciellt bra. Men, när hon har fått värma lite så förändras det hela och DÅ kan vi fortsätta där vi slutade dagen innan :) Precis såhär var det på första framridningen i söndags, till en början lite motsträvigt men avslutningsvis fin känsla!
Inne i själva "tävlingsridhuset" segade hon till lite, blir automatiskt lite spänd. I collectingring kändes hon dock helt ok ändå. När vi fick komma in mellan dressyrstaketen innan vår start sen så hittade hon en massa läskigt. Domarbordet och den öppna läktaren var typ monster, och likaså en stor vit skylt som satt på sargen. Försökte att inte göra så stor affär utav det, utan bara försöka sätta henne och hennes koncentration inom ramen. Dock inte det lättaste! Började sedan programmet på ungefär sämsta sätt, hon typ vägrade börja trava efter halten :O Trodde att hon skulle bajsa men nej, vet inte vad det var, motorstopp!? 
Förutom att hon sen var spänd på ena kortsidan och vid skylten, så tyckte jag att vi gjorde ett ganska så bra program! Hon börjar hitta bärighet, balans och påskjut mer och mer även om hon inte är så stark i det ännu.
Resultatet blev 63,621%, och 12:a av 36 startande, vilket jag tyckte var en rättvis bedömning. Slutkommentaren var något i stil med "Trevlig uppvisning på häst med mjuka rörelser. Bitvis spänd i galoppdelen"

LA:1 (debut lokalt)
På framridning numero 2, alltså till LA:n, så kändes det att hon nyligen gått en klass då hon inte alls var stel och seg i början. Tvärtom var hon mjuk och fin, och vi kunde fortsätta med att finslipa litegrann på några skänkelvikningar och förvända galopper. Hon gjorde allt bra och vi blev klara perfekt i tid att gå in i collectingring och skritta lite innan vår start. 
Nu var jag riktigt taggad, eftersom jag visste att hon skulle ha släppt den värsta spändheten. Jag hade rätt, och överlag är jag jättenöjd med vår lokala LA-debut :D Vi hade inga direkta missar (förutom första galoppfattningen) och hon kändes avslappnad, nöjd och tuffade på i en bra takt med låg nacke och bra bakbens/ryggverkan! Visst, formen är inte hög, snygg, och "flashig", men vi är helt enkelt inte där ännu. Första prio är bakben och rygg, och sen kommer hals och nacke liksom! Om jag ska gå igenom de olika delarna lite kort så blir analysen såhär:
10-metersvolterna gör hon bra i både trav och galopp (lutar sig lite emot innerskänkeln, om jag ska klaga).
Skänkelvikningarna behåller hon formen bra i (vilket tidigare varit ett problem) men har lite svag och ojämn tvärning.
Ökningarna börjar hon med bra påskjut men sen tappar jag takten och hon springer ifrån sig själv litegrann
Ryggningen gjorde hon förvånansvärt bra (har knappt gått att rygga förut, då hon inte förstått vad jag menat) inte sååå motsträvigt men tyvärr lite snett.
Förvända galopperna är svaga och jag lyckas inte riktigt få henne rak. Med mer ridning från min sida och lite mer styrka i det hela så tror jag att de kommer bli super!
Halterna tål som vanligt att tränas på! Först och främst måste hon stå stilla direkt, och så måste jag få henne att stanna mer för sitsen än handen för att hon inte ska bli över tygeln.
Sist men inte minst så har vi faktiskt kommit en bit med galoppfattningarna nu :D Den första, den från skritt, är katastrofal, men den andra är ok och den tredje är till och med BRA :)))
Summa kardemumma så finns det mycket att slipa på, men det känns ändå helt rätt att gå upp till LA. Det är en utmaning för oss att genomföra ett bra LA-program, men det är absolut inte omöjligt! 
Resultatet här blev 57,632% vilket var lite väl snålt tycker jag. Hade hoppats på upp emot 60%, men domarna dömde väldigt olika (hela resultatlistan var typ omvänd mellan klasserna) och hon som dömde LA:n verkade vara lite mer för högresta hästar. Menmen, slutkommentaren var i allafall rättvis, bra och rolig att få :) "Utvecklingsbar häst, mjukt ridet. Behöver bli starkare för att orka bära sig stadigt i lodplan
 
 
 

Bilder från söndagens tävling

2013-03-26 - 11:12:55


 

Videoklipp!

2013-03-25 - 17:55:00
Den här gången testar vi något nytt tänkte jag :) Ni vet ju lite om hur jag tycker att det gick igår, men inte någe vidare ingående. Istället så ska ni få filmerna först, och bilda er en egen uppfattning. Släng gärna in en kommentar också, då blir jag glad :) Mina tankar och min egen utvärdering kring vår prestation kommer såklart i ett senare inlägg!
 

Gårdagen

2013-03-25 - 10:19:03
Tyvärr blev det ingen höjdardag resultatmässigt igår, som ni kanske såg på Equipe. Men jag är ändå himla nöjd, då Pepsi kändes jättefin och det verkligen var roligt att rida igenom programmen (ffa LA:1) :D Vissa punkter gjorde hon super verkligen! Finns ju mycket kvar att jobba på på LA-nivå såklart, men tyckte ändå att 57 % var väl snålt. Menmen, berättar mer sen och så kommer film såklart :) Är ledig idag (och resten av veckan :))) men har lite plugg som jag ska försöka få gjort nu. Hörs!


Bloggtävling hos ridboken.se

2013-03-24 - 23:11:16

Klicka HÄR för att komma till tävlingen :)


Mot Mantorp!

2013-03-24 - 09:52:00
Idag är det alltså tävling som gäller för mig och Pepsi :D Vi åker till Mantorp där VHSK anordnar lokal dressyr, och startar LB:1 och LA:1. Vår första lokala LA faktiskt! Som vanligt fingers crossed, hoppas jag ;) 
I alla fall tänkte jag tipsa er om att hänga på Equipe om ni är nyfikna, då Väderstad är så duktiga och kör med onlineresultat (y) Dessutom har de ju lanserat en ny app nu också, supersmidigt!

 

Tjabba tjena

2013-03-23 - 21:32:13
Nämen tjaaa hörreni :) Jag lever, och hittils har helgen levereraaat! Hoppas på att det fortsätter så, imorrn är det ju årets första lokala dressyr för min och Pepsis del :D Sjukt taggad, ska bli så roliiigt :)))

Bättre uppdatering kommer, promise :) Så länge får ni en mysig dagsfärsk bild på min fina som solar i hagen ♥


Torsdagen den 21 mars

2013-03-21 - 23:19:38
Ännu en lång och ledig dag börjar lida mot sitt slut, och som vanligt sitter jag med bloggen nu på sena kvällskvisten. Finns verkligen inte tid för den annars under dagarna, så tur att det finns en tidsinställa-funktion ;) 

Idag började jag dagen där jag slutade den igår kan man säga, nämligen på Lilla H! Började med att rida dagens tre hästar, vilket var precis samma pållar som igår :) Alltid kul att känna på dom två dagar i rad, för andra dagen hittar man ju lättare tillbaka dit man var dagen innan. Om man hade ett visst fokus dag 1, så märker man direkt om det gett resultat på just den punkten och det är ju trevligt :)

Idag var Dundee första hästen ut. Skrittade fram och av på vägen, och genomförde själva passet på ridbanan. Joggade honom lite lugnt i trav och han kändes fin :) I början var han lite vinglig och gänglig, men när han väl kom igång och "hittade balansen" så blev han väldigt jämn och bra! Han travade lugnt och snäll, väntade när jag ville och var ändå inte seg eller så på något sätt. Fin kille helt enkelt :)
Sen var det hans mammas tur, Catindra. Eftersom Catindra tappat en sko red jag henne inte på banan där det är "grusigt" utan en sväng i skogen där det var mycket mjuk snö :) Alltid nåt postivt med att våren aldrig kommer ;) Precis som igår var Catindra väääldigt pigg och tyckte inte alls att det var speciellt nödvändigt att lyssna på den lilla människan uppe på ryggen. När hon fått sträcka ut en bit i galopp bestämde jag mig sen för att ta ihop henne och få henne att galoppera lugnt och utan att ligga på för mycket. Faktiskt gjorde hon det riktigt bra då! Traven blir lätt springig sen dock, men att försöka bara vara lugn själv och vänta ut henne är det enda som funkar. Mot slutet slappnade hon i alla fall av bra :)
Sist av hästarna idag var Holly. Eftersom hon jobbat bra igår så tog vi en lite kravlösare uteritt, och det uppskattades. Hon var inte så jättespänd som hon kan vara ibland, och heller inte ett dugg seg. I början var hon lite stretig, men när hon väl släppte sprang hon på fint och hittade en väldigt härlig bjudning :) Duktig tjej, som tar sig mer och mer för varje gång!

När hästarna var ridna och utsläppta tog jag lunch i form av Ica-sallad och sedan var det dags att ta tag i stallet. Mockade de tre boxarna samt packade alla höpåsarna. Tar sin lilla tid, men nu har jag ju "tränat" ett par gånger så jag börjar få in flytet ;) Om jag får säga det själv är jag nästan riktigt effektiv numera faktiskt (y) 

När allt var färdigt åkte jag vidare mot Pepsi. Hon fick den vanliga långrykten och mysstunden innan hon skulle upp på lektion. Under tiden mockade jag boxen och gjorde lite extra fint i vattenkopp och krubba, samt pysslade med lite anant. Det där pysslandet alltså, det tar då aldrig slut haha ;) 

Vid fem hämtade mamma upp mig och så blev det en fika + shoppingtur på stan :) Var himla längesen jag kikade i "vanliga" affärer faktiskt, så är sugen på en hel del nya kläder nu! Älskar dessutom alla vårens fräna färger, men blir ju så glad :D En gul collegetröja och en rosa stickad tröja fick följa med hem, samt ett par nya mysiga vantar :) Kikade även litegrann på vårskor, och jag tror jag vet vad jag vill ha. Som sagt, vårens färger och kollektioner är för en gångs skull faktiskt i min smak (y)

Kram H


Preliminär tävlingsplanering våren 2013

2013-03-21 - 09:41:00
24 mars Väderstad HSK 
Lokal dressyr, LB:1 och LA:1

6 april Vikbolandets RF
Lokal hoppning, 1m och 1,10m

14 april Katrineholms RF
Lokal hoppning, 1m och 1,10m

4 maj Skärlunda RK
Regional dressyr, LB:3 och LA:3

9 maj Skogslotten RF
Regional hoppning (Majpokalen), 1m och 1,10m

1 juni Ekängens DR
Regional dressyr, LB:2 och LA:3

8 juni RK Ekenryttarna
Lokal hoppning, 1m och 1,10m

9 juni Hageby RK
Lokal dressyr, LB:1

23 juni Strömsholm
Ridledarutbildning

Här är alltså de tävlingarna som jag tänkt att jag och Pepsi ska åka på i vår :) Eller ja, Strömsholm är ju ingen tävling men det fick också hänga med i planeringen, bara för att jag läääängtar ;)
Klasser är såklart inte helt bestämt, det beror dels på vad som finns och dels på hur allt känns! Är som vanligt riktigt taggad!! Taggad på vår, utetävlingar och att saker och ting ska släppa :D Nuuu kör vi jaaaao!
Ses vi nånstaans? :)))


Onsdagsridningen

2013-03-20 - 23:39:00
puuh, nu äntligen börjar jag sakta men säkert tina upp efter en minst sagt kylig dag! Men förutom att det varit sjukt kallt och blåsigt samt att jag inte direkt varit effektiv, har det varit en riktigt bra ledig dag :D

Började med sovmorgon, och därefter blev det bilen upp till Pepsi. Gjorde stallet lite sådär extra noga, och sen plockade jag in henne för långrykt och mys :) Faktiskt är hon så himla fin i pälsen nu, och har varit det hela vintern! Blank och fin, inte minsta skav nånstans och fäller knappt heller (y) Skönt, för oss båda :) När Pepsi var ren och fin, och påbroddad, så blev de mysfilten och hackamore på. Vi tog en ordentlig skrittrunda barbacka i skogen, himla nice! Pepsi var pigg och glad, glimten i ögat men höll sig ändå till skritt och lite taktande :) Slog nog även rekord i frustningar, haha ;) Kändes i alla fall nöjd till max, och bara för att hon hade hackamore och jag kände för att vara snäll idag fick hon plocka med lite granris osv. i farten :) Ännu nöjdare tjej!

Efter att ha plockat i stallet, käkat lunch, hängt lite med Emma, borstat av och släppt ut Pepsi så var det dags för nästa stall. Onsdag = Holly+Catindra+Dundee ju :) Började med att göra färdigt mockning och mat, och sen plockade jag in Holly som fick vara först ut idag! 
Holly och jag red en stund på banan, som faktiskt var bra :D Paddexen var inte sådär jättehårt frusen som grusvägarna blir, och dessutom var det ett lagom tjockt lager pudersnö ovanpå som bara gjorde det bättre :))) Holly fick ett pass fullt av travjobb i ganska så samlad trav. När hon hittar hur hon ska röra sig och bära sig blir hon toppenfin och "går av sig själv" men det är än så länge ganska svårt att komma åt. Idag fick vi även jobba en hel del lösgörande då hon kändes lite stel i sidorna, men det blev bättre mot slutet :) 
Catindra fick bli tredje hästen för dagen. Dock hade hon lyckats trampa av sig en sko, så fick börja med att dra ut en av sömmarna som satt illa. Tack vare den mjuka snön som kommit kunde vi dock rida ändå utan att hon ömmade :) Vi tog en 45-minutersrunda i alla gångarter, och hon var verkligen piggelin! Lisa har skadat knät och har inte kunnat rida så mycket, så både Dundee och Catindra hade förståeligt nog lite myror i brallorna idag ;) Catindra jobbade i alla fall bra i traven när hon lugnade sig, fast i galoppen blev det mestadels full-fräs-försök! Blev inte direkt bättre av att vi "mötte" ett vildsvin som var liiiivsfarligt, höll nästan på att flyga när hon fick syn på det när vi kom i galopp haha! 
Sist för dagen blev Dundee, och då hade Anna kommit lagom så vi fick sällskap i den mörka skogen :) Dundee kändes till en början lugn, mjuk och fin, men blev lite spänd i galoppen när han var först. När vi sedan vände och var efter istället blev det andra bullar, haha ;) Ett ganska rejält bocksprång fick han till, och två bakutsparkar i landningen! Men, jag var som tur var rätt beredd så det gick bra :)

Nu är jag verkligen slut, och det ska bli såå underbart skönt att släcka lampan och bara krypa ner. Imorrn väntar ännu mera ridning :D Dock inte på min pärla, men henne har jag hela helgen sen (inkl. fredag) :))) Woop wooop! 
Förövrigt räknade jag ut att det blir hela 13 ridpass för mig den här veckan, och då red jag inget måndag och tisdag ;) Snacka om att det är stor skillnad mot för t.ex. ett år sedan när jag red typ 2 pass/vecka!! Men jag klagar inte, verkligen inte :)

 

Mål våren 2013

2013-03-20 - 10:14:00
Sånt här med mål, det är alltid bra att fundera igenom tycker jag! Dels så blir det som en plan, men framförallt så är det väldigt motiverande :D Huvudmålen ska delas upp i delmål för att det hela inte ska kännas så långt borta. Här delar jag med mig av lite måltankar kring mig och Pepsi!

Hoppning
Här hoppas jag att "spärren" som suttit i på tävling ska släppa sakta men säkert. Jag vill verkligen hitta känslan i ridningen, och känslan av att Pepsi tycker att det är sådär löjligt kul som hon gör på träning. För att nå detta mål tror jag på att dels träna träna träna (givetvis) och dels att bara "tävla på" för att få in rutin och att vi båda ska kunna slappna av bättre. 
Mer konkret så är huvudmålet att vara felfria och göra några riktigt bra rundor i 110 cm, samt debutera regionalt med godkända resultat! 

Dressyr
Under våren vill jag kunna fortsätta träna för Linda, så regelbundet det bara är möjligt, för det ger oss så himla mycket! Överlag så är det stadighet och bärighet som jobbas vidare med. Ryggningar, förvänd galopp och skänkelvikningar måste finslipas på :) På tävling är det avspändhet hos oss båda som behöver bli bättre, för att vi ska kunna prestera. 
Huvudmålet i dressyren är att rida på över 60% i LA-programmen, samt även här debutera och starta lite regionalt med godkända resultat.  

Allmänt
ATT FORTSÄTTA HA GRYMT KUL!! haha ;) Glädje för oss båda måste stå i centrum om vi ska ha en chans att nå några andra mål överhuvudtaget, det är nyckeln helt enkelt. Stentuff träning och tävling ska blandas med mysiga och busiga uteritter, det är helt klart ett vinnande koncept för oss och det vet jag!


Slutligen; jag tror på oss och att vi kommer kunna nå dessa utmanande mål! Säkerligen inte utan motgångar, men två steg fram och ett tillbaka you know ;)

Hoppas att ni vill följa oss på resan mot våra mål :) 
En preliminär tävlingsplanering är på G!

 

Videoklipp klubbhoppning

2013-03-19 - 15:03:00
 

Klubbhoppning 17 mars

2013-03-19 - 12:01:00
I söndags var det dags för träningstävling i hoppning hemma på Hageby, och efter lite funderande fram och tillbaka bestämde jag mig för att jag och Pepsi skulle vara med. Eftersom hon inte känts så bra på de två lokala tävlingarna vi startat hittils i år, så hade jag hoppats på att det skulle släppa på hemmaplan. Tyvärr blev det inte riktigt som jag hoppats. Det gick inte dåligt egentligen, men vi hittar ju aldrig den där förbaskade känslan som bara finns där på träning!

100 cm CR
På framridningen till första klassen var hon jättekonstig, inte alls som hon brukar. Hon reste sig, sparkade hit och dit, bockade, nitade (inte på hinder) och den här gången var det inte för att hon var överdrivet pigg och glad. Det låste sig för henne och jag kan inte komma underfund med varför. Hon gick sin tuffaste lektionsvecka förra veckan, kanske var det kroppen som sa ifrån när jag pressade henne lite? När vi red banan sen så är det likadant som det varit de senaste tävlingarna. Hon står emot lite lite hela tiden och går inte fram ärligt till handen. Hon suger inte tag i hindrena och nä, inte mycket funkar helt enkelt. Kanske beror det på att jag spänner mig, har faktsikt ingen aning, men jag borde inte göra det på klubbhoppning i CR-klass på hemmaplan!? Felfri var hon i alla fall, det är ju alltid nåt :)

100 cm tävlingsklass
På den här framridningen höll hon knappt på alls, utan var mer som vanligt. Kändes ganska mjuk i kroppen och helt ok :) Lite mer framåt än hon brukar vara på framridningar till och med :) På banan sen var hon dock ungefär likadan som i första klassen, går inte fram = kan inte spänna fjädern + jag kommer inte upp ur sadeln = hon blir lång = dåliga språng och ojämn rytm. Dessutom envisas hon med att hålla på med korsgalopp när hon är "så där" vilket stör rytmen väldigt mycket. Nä, vet inte rikigt hur jag ska lösa den här dumma cirkeln... Det finns en grej som jag vill komma åt, som jag vet kommer lösa allt, och det är framåtbjudningen och då suget mot hindrena. Som sagt så finns det där på varje träning, nu ska vi bara hitta det på tävling också. För hoppa det kan hon faktiskt! Kan ju trösta mig med att hon kliver över 1m trots att vi har en rätt usel grundgalopp och hon inte suger mot hindren. Resultatet blev 0+4 fel. Tappade iväg henne mot näst sista i omhoppningen så hon rev. Film kommer i eftermiddag :)

Som avslutning fick vi faktiskt vara med och rida ärevarv, då vi blev "Bästa träningstävlingsekipage" efter förra helgens dressyr (när vi vann) och den här hoppningen. Då var Pepsi glaaad :D

Vi MÅSTE och SKA komma ur dethär, för då kommer det att släppa. Åh vad jag längtar till den dagen! Allt kommer att kännas sååå enkelt :))) Hur, det återstår att se. Skulle vilja komma iväg och hoppträna för nån riktigt bra tränare, och på nåt annat ställe än hemma. Svårt att hinna dock med 2-3 dagar/vecka.. Sen tror jag att mycket serier kan vara nyttigt för oss båda! Då får jag komma upp mer, för det är ett måste då min hoppsits är totalt kass, och hon får automatiskt mer sug mot hindrena. Hmmm.... 

Min fina tjej, vi kan och det vet du också ♥


Bilder från klubbtävlingen

2013-03-18 - 23:28:32
Hur det gick håller jag på tills imorrn, borde sova nu! Imorrn lovar jag att vara en duktig bloggare igen, blir film och  grejer till och med :) Så länge, se på och njut av min vackra pålle ♥
Fotade bilderna gjorde snällaste mamma efter våra två starter i söndags :D

 
 

Ganska slut

2013-03-17 - 22:30:40
Den här helgen har verkligen varit intensiv, men himla bra! Nu är jag dock sjukt trött, så det blir horisontalläge i sängen typ NU! 

Tänkte bara hälsa att det gick okej på dagens klubbhoppning, men inte mycket mer. Ingen topp-dag för oss direkt, men jaja! Pepsi var i alla fall lätt snyggast, såklart ;D


Fina Leffe och Masken idag!

2013-03-16 - 18:04:51


Taggade på klubbhoppning

2013-03-15 - 11:51:31
På söndag anordnar klubben träningstävling igen, denna gång i hoppning :) Kul kul ska det bli, och efter gårdagens braiga hoppträning är jag och Pepsi taggaaaade!! Vi skuttar två 1m-klasser, den ena CR och den andra tävlingsklass :) Hade vårt ridhus varit lite större hade vi gått på 1,10, men känns dumt att göra det ännu svårare än vad det redan är (med stor bana) när vi är så pass orutinerade. I alla fall ska det bli så roligt, och jag tror och hoppas att hon är lika pigg och glad som hon var igår och även på förra årets träningstävling!

Underbart skönt med bra underlag i år btw! :D


För nästan exakt 1 år sedan...

2013-03-15 - 09:20:00
... såg det ut såhär! Nu är det fullt med is och snö typ överallt. När jag tog den andra bilden minns jag dessutom att jag red i t-shirt!! Kan ni fatta, helt sjukt ju! Åååååååh snälla våris skynda :(((14 mars 2013

2013-03-14 - 23:17:41
3 små pyttemånader kvar till självaste studenten!! GALET var ordet :D Min klänning har förresten kommit och den är sååååå fin ^^ Dock var den lite för lång (hur gick det till med mina giraffben?) så vi ska lägga upp den nån decimeter :) ååh, nu är det bara sommar och mössa som saknas!

I alla fall så har dagen varit bra! Även idag har vi haft studiedag så isället för att ha franska imorse har jag varit helledig :) Tog mig en välförtjänt sovmorgon, men det sopiga är att jag aldrig kan sova så skönt som de mornarna jag ska upp tidigt till skolan :( Suck! Menmen, att halvsova hela morgonen var ju inte helt fel heller :)

Fixade lite plugg innan jag tog bilen till Söderköping och mötte upp mamma :) Mysig och god lunch bestående av köttfärslimpa på Å-caféet åt vi, och sedan kikade jag lite på hennes kontor där hon jobbar hela dagarna. Åkte sedan tillbaka hem för att byta om och sen vidare till stallet.

I stallet blev det Pepsi-mys och rykt, samt taggande och iordningfixande inför hoppträning :D Red tillsammans med Emma och Amanda för Cissi, och det var himla himla kul!! För det första så var det kul att träna med fina vännerna, sker alltför sällan :( Sen så var Pepsi helt ok på framridningen om än lite stel, och sen superglad när hon fick börja skutta :D Suget mot hindrena som tidigare saknats lite (framförallt på tävling) hittade hon verkligen idag! Hon hoppade enkelt och utan att tveka en sekund, och fick det till och med nästan lite trångt när hon fräste på på de normala tävlingsavstånden som var uppbyggda :) Även om inte allt satt perfekt så var det verkligen riktigt kul, och det är jag övertygad om att hon också tyckte :D Bästaste ♥

Efter hoppträningen fick hon BoT-täcke på under tiden som jag först mockade och sen hade en ridlektion. Lektionen gick bra och var rolig! Det enda som störde var att en av hästarna bestämde sig för att lata sig ordentligt och därmed förstöra en hel del genom att (när de skulle trava) sakta av till skritt så fort jag inte höll ögonen på honom trots att hon som red kämpade på duktigt! Ibland är de bara så dryga -.- Men men, när han väl höll farten så flöt allt på bra :D Ska bli så himla kul att gå ridledarkursen i sommar och får mer kött på benen, för det behövs verkligen! 

Efter lektionen gjorde jag iordning stallet med höpåsar osv. innan jag fick tid för Pepsi igen :) Borstade, myste lite och avslutade såklart med morotspelletts, innan jag cyklade hemåt ;) Har mest chillat här hemma, ätit både middag och en smarrig dessert. Borde ha tränat lite på min muntliga presentation jag ska hålla imorrn på engelska, men det får fixa sig på håltimmen innan lektionen :P 

Kram H

 

Sooool

2013-03-14 - 13:58:13

Seriöst, vädergudarna måste ha allvarliga problem med humörsvängningar! Igår snöstorm och minusgrader heeela dagen, idag strålande sol och nästan plus :))) Nu är våren vara här för att stanna, punkt slut!


Ett ljust tips

2013-03-14 - 08:10:00
I julklapp fick jag typ världens bästa pannlampa av pappa, och därför tänkte jag passa på att tipsa om den nu när jag hunnit pröva den en hel del! :)

Eftersom jag var med och valde och beställde så vet jag att den kommer från ett stort företag som heter Gadgetbay, som säljer helt nya saker på Tradera. Pannlampan heter "T6 CREE LED 1600lm Gen2 2x18650", så sök på det på Tradera så hittar ni den garanterat :)

Varför är den så himla bra då?
För det första så lyser den väääldigt starkt och trots kolmörker så kan man lätt galoppera på en större väg med den och hela tiden se marken framför sig bra.
För det andra är den prisvärd, endast 299 kr + 49 kr frakt, och trots att den skickas från Kina så gick det på bara nån vecka om jag minns rätt.
Pannlampan sitter även stadigt på hjälmen och känns inte tung alls.
Ännu ett litet plus är att knappen för av/på är stor och man behöver inte krångla med att ta av sig vantarna om man vill sätta på eller stänga av den :)
Sist men inte minst medföljer en laddare, så efter ett par ridturer så stoppar man bara in laddaren (ser ut som en mobilladdare) och laddar upp batterierna. 


Fyra snöiga och blåsiga, men roliga, turer

2013-03-14 - 00:10:15
Onsdag idag, vilket för min del innebär leeeeedighet :))) Idag var jag dessutom dubbellediga då vi även hade studiedag ;) Så typiskt bara att ha det på en onsdag när jag ändå är ledig, men jag ska inte klaga! Känns rätt okej  att gå i skolan två dagar på en vecka liksom ;)

Dagen har utnyttjats till fullo med en massa ridning. Började dagen på Lilla H!

Egentligen var planen att göra stallet först, men då hästarna inte hunnit ut ännu passade jag på att rida Holly först istället :) Smidigt när hon redan var inne! Ute blåste typ snöstorm (vad hände med våren :'( ) och dessutom hade jag glömt ridhandskarna, bra där -.- Menmen, mina händer är härdade eftersom jag ofta rider utan handskar så jag överlevde i alla fall :)
Holly var väldans pigg och glad, men dessvärre inte speciellt pigg på att lyssna på mig. Nä, jag var mest jobbig och irriterande sa hon! Efter att hon fått trava igång lite bestämde jag mig för att verkligen rida ordentligt och att vi fick skärpa oss. Ska vi komma nån vart kan vi ju inte bara lulla runt liksom. Som sagt blev inte Holly speciellt överlycklig, hon ville gärna gå böjd som en banan samt skuta ut både bogar och bakben lite hit och dit. Men efter en hel del trots så gav hon sig och blev väldigt fin och lydig! Hon fick trava lugnt och verkligen strikt inom ramen, och hon kan ju när hon vill! När hon varit duktig och jobbat på bra i traven fick hon sträcka ut i lite friare galopp, och sen avslutade jag med att jogga av henne "inom ramen" igen. Duktig flicka!

Tillbaka i stallet blev det ut i hagen för Hollys del och så mockade jag och gjorde all mat. Häst nummer två hämtade jag in sen, och det fick bli Catindra. Vi tog lite galoppjobb på vägen och det gjorde hon överlag bra :) Hon blir lätt stark för mig, men jag jobbade hela tiden med att inte låta henne hänga i handen. Det kluriga är att hålla igång en energisk galopp, samtidigt som hon varken får bli stark i handen eller springa ifrån. Mycket jobb med sits, och när hon lugnat sig lite så blev det kalasbra. Hon sköt dock till mig ordentligt en gång, hehe, men som tur var fick hon inte till en "fullträff" så det var inga problem ;) Avslutade med att jogga av henne i låg form utan att hon fick hänga, och även det gjorde hon bra. Tror att mycket av springet och hängandet har med lite överskottsenergi och göra, och därför blev det bättre när hon fått galoppa av sig lite :)

Tredje hästen på Lilla H var Dundee. Han fick det lite lugnt idag! En 40 minutare ("vanliga rundan" som den kallas) med lite trav och en galopp, men mestadels skritt. Han var pigg och glad, och skötte sig bra :) 

När alla hästarna var klara på Lilla H blev det en sväng genom Mcdriven för lite lunch och sen en kort mellanlandning hemma. Tog sedan cykeln upp till "stora" Hageby där Pepsi väntade på mig :) Som jag skrev i förra veckan så kändes det som att hon behövde få busa av sig lite och bara ha kul, så idag blev det långtur tillsammans med Emma och Ofelia. Ofelia är är ganska så väldigt orutinerad 6-åring, men säkerligen potentiell buskompis när hon lärt sig lite av Pepsi haha ;) Nä, men idag var första gången Offe var med borta vid grusvägarna så Pepsi fick vara ledare och lite mamma ;) P.g.a. underlaget fick vi skritta hela vägen dit och tillbaka, men där så visste vi att all den gamla isen smält undan och det nu bara var puder från dagens snöfall ovanpå gruset. Lite hårt var det givetvis, men de fick bra fäste och när de dessutom harvar ridhussand ca 2-3 timmar/dag ca 5-6 dagar/vecka så är det nog bara bra med lite hårt. I alla fall så travade och galoppade vi först bortåt. Pepsi sköt till och sparkade en gång i första fattningen, men var sen väldigt lugn :) När vi vände blev det lite andra bullar, haha! Pepsi småbrallade ett par gånger och kändes sådär underbart glad, och Ofelia var inte sen att härma ;) I farten tog vi några galoppombyten också, vilket är lajbans säger Pepsi :D Åh, världens bästa häst! Så himla underbar när hon är så pigg och glad, för hon drar på gärnet men är samtidigt aldrig svår att stanna om jag väl bestämmer mig (även om stoppsträckan är lite lång ibland ;) ). Nöjda och glada alla fyra skrittade vi hela vägen tillbaka igen :)
Tillbaka i stallet sen så fick Pepsi mysa lite i sitt BoT-täcke medan jag broddade av, mockade och plockade ordning på alla tusen grejer. Sen borstade jag av henne innan hon fick käka sitt efterlängtade hö och jag skulle cykla hemåt. 
 
Bra dag och fina hästar kan man sammanfatta det hela med! Nu är jag riktigt trött, men imorrn har jag inte en enda liten grej inplanerad innan lunch så då ska jag passa på att sova ut och chilla :) Lite plugg måste jag dock hinna med också! På eftermiddagen ska Pepsi hopptränas :D

Kram H
 

Schockemöhle Master Pad

2013-03-13 - 10:24:00
Äntligen, äntligen, äntligen är det här ursnygga schabraket mitt!! :D Som jag suktat alldeles för länge. Ända sedan det kom ut på marknaden har jag kikat på det och hela tiden haft det i bakhuvudet, men sen ångrat mig och köpt något annat. Men nej, när man fortfarande vill ha det lika mycket efter typ ett år då får man faktiskt köpa det haha ;) Så i januari någon gång fick jag tummen ur och klickade hem det från Hästbutiken i Nyköping, och efter en massa förseningar kunde jag äntligen hämta ut det igårkväll :)))

Vet att Pepsi kommer bli riktigt fräck i detta, en skönhet klär ju i allt liksom ;) Nä men skämt åsido så tycker jag hon är himla snygg i färg eftersom hon själv är så pass mörk!


 

Alltid lika spännande :)

2013-03-12 - 20:19:09


Köra köra liten pålle

2013-03-12 - 19:08:45
Vet ni vad jag har glömt berätta att jag gjorde förra veckan?? :D Jag körde släp med häst i för första gången!! Jag och Emma åkte ju till ridhuset på Hageby med Wendis för en genomkörare, och då var jag chaufför och Emma co-driver ;) Det var ju ingen lång bit, ca 10 minuter, men ändå! Vi överlevde alla tre och Wendis verkade gilla läget :) Förövrigt gjorde han ett bra ridpass också!
Nu ska jag försöka träna mer och mer när våren kommer, så att jag blir säkrare och säkrare. Skönt att veta att jag kan om det krisar i alla fall. Funderar på att köra Pepsi till Linda nåt och träna om vi får till det! :D Nu har klubben dessutom införskaffat en ny transport som jag och Pepsi måste inviga ;) 

Bilden är tagen av Linda som hämtade hem klubbens nya släp :)


Inspo-boost

2013-03-12 - 08:47:00
Just nu flödar min inspiration och motivation till det mesta, och mitt liv är himla fint :D Det är endast en pusselbit som saknas för att det skulle vara helt perfekt, men tillsvidare är det enda jag kan göra att försöka fokusera på de pusselbitarna som jag har, även om det är svårt.

Pusselbiltarna som tillsammans bildar min braiga tillvaro är i alla fall bl.a. följande...
... att våren faktiskt är på ingång :)
... att jag får så många olika chanser att rida att jag inte riktigt kan fatta det själv, lilla jag liksom!
... att all ridning inte bara är fruktansvärt rolig, utan även har gett synliga resultat på mina muskler och min kropp (y) Nästan "Hello magrutor" faktiskt, haha inte illa ;)
... att världens bästa Pepsi känns toppen och sätter guldkant på alla mina dagar ♥
... att jag knappt går i skolan något alls och dessutom knappt heller har nåt plugg som måste göras!!
... att det endast är 95 små dagar kvar till STUDENTEN :D
... att jag sist men långt ifrån minst har så galet fina människor runt om mig! Under loppet av kanske en månad har två personer skrivit till mig nåt i stil med "Världen behöver fler människor som du" :') Ni vet vilka ni är och ni ska veta hur mycket det betyder att få läsa dom orden. Åh, ni är ju bara för underbara ♥ 

Även inspo till blogginlägg har jag gott om, gäller bara att få tid att göra om idéerna till inlägg också ;) I'll do my very best! 

Sist men inte minst så måste jag bara säga, finns det något bättre än att lyssna på riktiga inspo-låtar och bara känna hur glad och stark man blir och hur humöret lyfts?! Två från självaste Mello är nuvarande favvosar på det temat: Vi kommer aldrig att förlora och Tell the world I'm here, bra texter :)

 

Leffe och Masken

2013-03-11 - 21:07:00
 
           
 
Flera än Frida kanske undrar vilka dessa två finisar, Leffe och Masken, är för några? :) Som tur var för er hade jag inte tänkt hålla det "hemligt" längre! Och btw, bättre bilder utlovas så småningom ;)

Leffe, eller Le Figaro som han egentligen heter, och Masken, som egentligen heter Damascus, är Linda Melins två dressyrhästar :) Ni vet, Linda som jag tränar för! Hon hörde av sig och ville ha hjälp nån dag i veckan, och självklart kunde jag ju inte tacka nej till en sån himla rolig chans :D Helt klart något som prioriteras att säga ja till, då det både är grymt kul och så himla givande!

Leffe är den svarta. Han är hela 16 år, men går MsvB just nu med sikte mot MsvA! Det var han som Linda red på clinicen på sportlovet hos oss om ni minns? :) Sjukt frän häst med utstrålning så det förslår, men även väldigt speciell. Jag kan intyga för er som sett Linda rida honom att han är lååångt ifrån så lätt som han ser ut när hon rider, haha ;) 

Masken är 6 år och såklart inte lika långt i sin utbildning. Han har gått med placeringar upp till LA:4 om jag minns rätt, och nu i vår ska han debutera MsvC. Masken är en stor och ganska lång häst, men enligt mig väldigt trevlig och rolig att rida! Positiv och framåt, och så har han världens största skritt och galopp typ haha ;) Härlig är han i alla fall, och även om han är rätt krävande att rida ihop så funkar vi rätt bra ihop om jag får säga det själv :)

Som ni förstår så känns det grymt kul och jag är så glad och tacksam att jag får äran att rida dessa två godbitar, och man får verkligen känna på hur det är att rida välutbildade och välridna hästar! Det jag tycker är lite roligt också är att när Linda rider ser det sååå himla lätt ut, och så får man själv känna att även den mest välridna och fina hästen verkligen även kräver sin ryttare för att arbeta bra och genomföra olika rörelser. Värt att tänka på när man ser alla fina dressyrhästar och blir avundssjuk; det ligger garanterat mycket jobb och en skicklig ryttare bakom det hela!

Kan ju avsluta med att berätta att Masken och Leffe står ute på Klastorp, ca 15 minuters bilfärd hemifrån mig :) Tills vidare kommer jag troligen att ha dem ca 1 gång i veckan, så ni får säkert se lite mer av dem här :)


Inte långt kvar nuuuuuu

2013-03-11 - 14:23:00
 


Åh, snart är det dags för en av vårens höjdpunkter! Sista helgen i april drar jag mig ju västerut och mot världens bästa GBG HS i Scandinavium :))) Ni anar inte hur mycket jag längtar och hur taggad jag är på såväl världscupfinaler som shopping och allt annat som hör till!!

Listan på vad som ska kikas på, på Eurohorse, är såklart redan påbörjad, och antagligen låångt ifrån färdig ;) Nedan är det jag hittils kommit på att jag hoppas hitta till bra priser och få med mig hem, eller kanske inte allt meeen... ;)
Klubbdressyr 10 mars 2013

2013-03-11 - 11:20:12
Igår var det dags för årets första dressyrtävling, och jag och Pepsi gick in fullt ut med nytt program och allt! Inget jag ångrar om jag säger så, känns toppen med en debut avklarad och den med bravur :D

LB:1
Vi mjukstartade med en CR-klass och valde programmet LB:1 som vi typ kan i sömnen nu, haha ;) Eftersom vi bara har ett ridhus och det absolut inte är ridbart någon annanstans för tillfället så fick vi bara en kort framridning. Broddade så att jag kunde skritta fram ordentligt ute, och sen fick vi ca 15 minuter i ridhuset. Pepsi kändes redan i stallet lite jobbig och spänd, och i ridhuset sen så var hon som jag trott. Hon mesade, svarade inte ärligt fram och då fick jag ju heller inget bra stöd i handen. Hann aldrig riktigt få till det så bra att jag kunde "spänna fjädern", tyvärr! 10 minuter till och hon hade garanterat släppt, menmen. I programmet höll detta i sig givetvis, och hon blev lite "gänglig, vinglig och ostadig" typ. När jag inte fått igenom henne ordentligt går hon bakom lod och är helt enkelt inte helt inom ramen. Men, hon gjorde i övrigt det hon skulle och kändes glad :) Nu när vi har jobbat rätt mycket med samlingen har hon kommit på att det här med mellangångarter är lajbans ;) Så fort man vänder upp mot diagonalen laddar hon, haha sötis :) Resultatet blev, trots att hon inte var helt mellan hjälperna, 66,55 % och det högsta i klassen :D Clearroundrosett till oss!

LA:1 (debuuut)
Nu var det dags för en lite mer riktigt tävling :) Vi fick ytterliggare 15 minuter, och då jag skrittat henne för hand hela tiden i den pausen som blev mellan klasserna så kunde jag få ut lite mer av denna framridning. Vi jobbade vidare där vi avslutade, och precis som jag trott var det bara lite mer uppvärmning som saknades :) Nu fick jag henne nästan helt där jag ville och vi gick in i programmet med helt rätt inställning! Genom programmet kändes hon mycket bättre i formen och hon klarade av de lite svårare rörelserna bra :D De fyra punkterna med koefficient  (skänkelvikningar och förvänd galopp) fick vi 7:or på tre av, och dessutom fick vi ett flertal 8:or! Så himla kul, och det var verkligen roligt att rida! Tidigare har det ibland känts som att hon stått emot och det har mest varit jobbigt, men inte igår :))) Nu behöver vi bara jobba vidare med lite styrka i framförallt galoppen och teknik i ryggningen, sen så! Slutkommentaren var "Hon arbetar bra. Jobba för mer energi i bakbenen och stadigare form" och det kändes som en väldigt bra kommentar :) 
Resultatet i LA:1 blev inget mindre än 65,79 % och med det så tog vi även hem segern i klassen :D Wiiiiieee!! En bättre debut kunde vi ju knappast ha fått, bästa Pepsi ♥
 
Tyvärr ingen film idag heller, ni får väl helt enkelt tänka er hur fin snyggingen var hihi ;) 


Någon briljerade i dagens LA-debut i alla fall :)))

2013-03-10 - 21:13:13
BÄÄÄÄÄSTA ♥♥♥

 

Säg hej till...

2013-03-09 - 22:17:46

mina två nya kompisar med de söta smeknamnen Masken och Leffe! :)


Skutt skutt!

2013-03-09 - 09:27:00


Hittade ett litet videoklipp på pappas telefon som jag hade glömt bort fanns :) Tänkte att jag lika gärna kunde lägga upp det! Det är från den 23 februari om jag minns rätt, när Pepsi och jag skuttade litegrann i ridhuset :) 
 Övningen för dagen bestod av att hålla en bra och reglerbar galopp med rytm. De två linjerna jag byggde mätte jag till "tävlingsavstånd" ungefär, och målet var att enkelt kunna rulla på dem. Ett problem har varit att hon inte riktigt går fram ärligt och eftersom hon inte heller är så stor så blir det ibland svårt att räcka fram på distanserna. Så ja, vi jobbade med den tänkta "tävlingsgaloppen" kan man väl säga, och det tycker jag hon gjorde bra! Fick inte riktigt till den där superkänslans, men godkänt ändå :) Hoppas jag kan få till lite hoppträning nu i veckan, känns välbehövligt.


Tävling på söndag

2013-03-08 - 19:32:02
En del av er känner säkert igen att nu i början på våren så brukar Hageby anordna träningstävlingar i både hoppning och dressyr. Nu på söndag är det dags för den första av dessa två, och det är dressyren som går av stapeln :)

Självklart ska jag och Pepsi vara med, perfekt att mjukstarta säsongen med! Vi börjar med en CR-klass där man får rosett om man får ihop över 60 %. Därefter blir det tävlingsklass med privathästarna. Vi kommer att rida det gamla vanliga LB:1 i Clearrounden och sen blir det LA-debut i tävlingsklassen :D Vi ska försöka ta oss igenom LA:1 på godkända poäng, och det ska bli både jättekul och spännande att se hur det går! Om vi skärper oss så ska det inte vara några som helst problem :)

I alla fall så hade jag tur och lyckades få loss Pepsi en halv foderdag imorrn, dvs att hon går en timmes lektion på förmiddagen och sen rider jag henne på kvällen. Ska bara känna på henne lite, köra ett par programdelar och bara mysa :) Perfa!

Som vanligt får ni hålla tummarna för oss :)

 

Dressyrträning för Linda 3 mars 2013

2013-03-08 - 11:05:42
Nämen hoppsan, jag hade ju nästan glömt bort att berätta om Linda-träningen i söndags :) Hur kunde jag glömma det?! Tur att jag har läsare som påminner mig :) Som ni vet så var det ju i alla fall en grymt bra träning, men det brukar det ju vara för Linda också :D

I söndags hade jag dragit ihop ett gäng i stallet och fixat så att Linda Melin kom till Hageby, väldigt lyckat! Skönt att träna lite på hemmaplan också, sist åkte vi ju till Linda (i höstas) och då var Pepsi så himla spänd i början. Dock bra träning men ändå, tillbaka till själva dressyrträningen ;)

När jag värmde upp innan så kändes Pepsi inte alls speciellt bra. Det kändes att hon inte var genomriden på länge och blev sur när jag pressade henne. Bägge bakbenen var sega som tuggummi, inte bara det svaga vänstra, så nevars. Ingen bra känsla!
När vi började träningen blev det dock ändring på det :D Med lite hjälp från Linda så släppte Pepsi på spärren och blev gööörfin! Traven har verkligen tagit ett stooort kliv framåt nu under vintern :) Det vi fick jobba mycket med var att hon inte skulle "luta sig" mot innerskänkeln i båda varven, och det gjorde vi med hjälp av tanken öppna och sen mindre volter i det. I vänster varv kom även Linda på vad det stora problemet var, förutom att få med vänster bak, nämligen att jag rider henne för mycket på högertygeln. Jag tycker att jag har jämna tyglar, men i själva verket är höger liiiite kortare för att jag vill hålla koll på högerbogen. Det är det som gör att vänster känns så svårt, logiskt! 
I galoppen sen jobbade vi med fattningarna, det som ALLTID varit vår svaga punkt och det som ALLTID drar ner poängen. Problemet där är kort och gott att hon tappar bjudning i fattningen och inte orkar sätta under sig och fatta med energi direkt, kom vi fram till. Hon gör liksom nästan alltid superfina fattningar på grusvägarna, där hon är mer på. Dock har det här fått pågå så pass länge så att hon lyckats göra det till en dum ovana att hon nästan jämt "måste" rycka till och slå upp ur formen precis när man fattar. Därför fick vi träna på att bara "flyta" in i fattningarna, och samtidigt flytta undan inner bak lite. Svårt, men det funkar! Med lite mer övning och styrka i det så är det absolut inte omöjligt :) 

Överlag tyckte Linda att det var jättestor skillnad sedan sist vi tränade, och att vi jobbat på helt rätt sätt. Som jag kanske nämnt har jag verkligen försökt att ha Lindas röst "i bakhuvudet" vid varje dressyrpass, och det känns även verkligen att det gett resultat :D Sen tyckte Linda också att det var skillnad på min ridning nu när jag ridit så pass mycket olika hästar :) "Nu sitter du inte bara fint, nu inverkar du ju också!" haha ;) Härligt i alla fall, och jag blir alltid så full av motivation och inspiration när jag rider för Linda! Hon är så positiv, och det känns verkligen som om hon tror på oss. Kuuuul!

Tyvärr fick jag såklart inte till någon filmning, som vanligt när det går sådär grymt bra :( Menmen, jag kan ju i alla fall leva på känslan även om inte ni kan :) Nästa gång, som förhoppningsvis blir snart, ska jag försöka fixa det, promise!


7 mars 2013

2013-03-07 - 23:46:57
Fin dag idag, och det har inte minst det vackra vädret bidragit till! :) Jag är verkligen en riktig vädermänniska: Regn + kyla = ledsen Hillevi, Sol + värme = glad Hillevi ;)

Började dagen med att spendera hela en timme i skolan, och sen resten av dagen i stallet :) Mockade och fixade innan jag tog in Pepsi för mys och långrykt. Sedan tog vi båda lunch innan vi gjorde oss redo för en långtur, börjar nästan bli torsdagstradition nu ;) Från början var planen att rida programdelar i ridhuset, men dels så var det inte mycket tider lediga och dels så var det ju så fint väder. Ska troligen bli kallt nu igen, så det gäller att passa på att vara ute så mycket som möjligt känner jag :)
Pepsi och jag red i alla fall bort till grusvägarna (som jag "provridit" igår från Lilla H). I stort sett hela vägen dit var snö och istäckt, så jag blev nästan lite orolig att vägarna skulle vara hårda. Men tack vare att solen ligger på så bra där, så var de alldeles underbart perfekta :D Vi båda njöt av fast och sviktande mark under fötterna kan jag lova! I början var Pepsi lite spänd och "muppig" som hon oftast blir, haha. Hon är liksom pigg men blir ändå lite inåtvänd och vet inte riktigt hur hon ska göra :P När hon väl har kommit igång dock så går hon som tåget, och idag var inget undantag :))) Först ville hon gärna springa på och bara "virvla med benen", men jag fick henne efter lite jobb att hitta en bra takt och bärighet! Hon gjorde riktigt bra fattningar (vilket tyder på att bakbenen var med bra) och även övriga övergångar. Ett par fina skänkelvikningar fick vi också till, och överlag väldigt stadig och harmonisk form. Härlig känsla helt enkelt! Dock skulle jag vilja ta en bustur med ett gäng kompisar snart, så att hon verkligen taggar igång och får leka av sig och skaka loss lite ;) Känns som om hon behöver det, för hon blir alltid lite mer försiktig med sånt när vi är ensamma. Hoppas hoppas att vädret håller sig fint så vi kan få till det i nästa vecka!
Skrittjobbade i alla fall mycket på hemvägen, vilket är väldigt nyttigt för oss, och sen fick hon en lååång och mysig avskrittning där hon fick gå lite som hon ville ;) Hon utnyttjade tillfället och ville gärna gå lite off road, haha. Lunkade på och hade inte alls speciellt bråttom hem, och det är ju alltid trevligt för då kan de inte tycka att turen var helt fel direkt :)

Hemma i stallet sen fick hon på sig BoT-täcket och tunna utetäcket för att gå ut i hagen en sväng. Under tiden pysslade jag iordning alla våra grejer och senare vankades även stallvärdsjobb :) Som vanligt gick tiden fort! Innan det blev hemfärd och pizza kvällspussade jag lite på min fina såklart. Taggar tävling igen på söndag!! :D

Kram H


Horses of the day

2013-03-06 - 23:24:04
Eftersom onsdag innebär ledighet från allt vad heter skola så har jag bl.a. hunnit rida tre fina pållar idag :) 

Först ut var Holly. Vi lyckades tajma perfekt med att få sällskap av Linda och Nilla :D Holly är alltid som roligast då, hihi ;) Troligen så har Wilja ett finger med i det spelet, eftersom hon gillar att busa till det lite om man säger så ;) Holly tyckte i alla fall livet var lajbans och sprang på som aldrig förr! Hon blev nästan lite stark till och med, och så småbusade hon lite gulligt :) Jobbade på bra i alla fall, emellan brallförsöken ;)

Häst nummer två fick bli Dundee. Han hade dock fått en  smäll på insidan av ena frambenet, så ett sår och en svullnad ner mot knät. Som tur var såg såret fint ut efter att jag gjort rent det, och dessutom var han inte heller halt :) Så jag kylde en stund med kallt vatten och sen tog vi oss en lite kortare tur! Han var i alla fall pigg och glad han också :) Skönt det!

Sist ut, vars öron även fick dekorera avskrittnings-inlägget, blev Catindra. Tack vare det underbart fina vårvädret som varit nu i typ två veckor så har banan på Lilla H tinat :D Den var lite blöt, men fullt jogging-bar :) Därför bestämde jag mig för att jogga Catindra ett pass där, och ja. Godkänt får vi i alla fall ;) Hon var väääldigt pigg och låg på mycket i handen, framförallt ville hon gärna hänga sig i vänstertygeln. Att korta upp sig var jobbigt, men när hon väl gick med på det så blev hon jättefin dom bitarna av passet :) 

Kan lova er att det är en trött men nöjd och glad tjej som sätter punkt och somnar typ nu :)

Kram H

                       Holly på G
 

Aouch Doris, that really hurt!

2013-03-06 - 23:07:12
I fredags fick jag mig ett rejält nyp i armen av en av våra lektionshästar, inte kul! Jag skulle hjälpa en tjej att sadla Doris, eller Domena som hon heter, som stod på stallgången. Hann inte mer än lyfta grimskaftet innan hon högg mig rakt i överarmen, aaajj :( Usch så arg jag blev, sånt är verkligen nåt jag inte tål. Okej att de ser lite småsura ut när man drar gjorden eller är kittliga när man borstar under magen, men när de hugger när man knappt ens har tittat på dem och dessutom får tag ordentligt då... DÅ är det långt ifrån okej enligt mig. Rena dumheter!

Bilden är tagen för några dagar sen, för tillfället är det sådär äckligt gröngult wiiiie... Men, ser det från den ljusa sidan: tur att jag inte tar studenten denhär veckan i alla fall, hahaha ;)

 

Skrittar av dagens tredje och sista pålle :)

2013-03-06 - 20:09:35


Kingsland Wedgewood

2013-03-04 - 16:36:00
       


Okej, det här är sista shoppingdelen haha ;) Från Avantias utförsäljning kunde jag inte låta bli att fynda två underbara fleecetröjor från KL till mig själv. 300 kr styck fick jag dem för, och de är sååå fina och sååå sköna!! Alldeles perfekta :)))
 

De två utmärkelserna

2013-03-04 - 11:42:56
Igår hade klubben årsmöte för verksamhetsåret 2012, och som vanligt delades en hel del priser ut :) Man kan bl.a. vara med och tävla med sina tävlingsresultat om att bli "Bästa Ekipage", och självklart var jag och Pepsi med! Vi har tidigare alltid haft marginalerna emot oss och hamnat på en retlig 4:e plats (alltid 3 placerade) men inte år 2012 :D Faktiskt så lyckades vi ta oss ända upp till 2:a-placering, så himla skoj!! 

Jag fick även utmärkelsen (för andra gången, hehe) Årets mesta funktionär (upp till 18 år), roliiigt :D

De två plaketterna bor numera alltså på min och Pepsis fina prishylla i mitt rum, tillsammans med bl.a. båda vandringspriserna från 2012's klubbmästerskap :) 
3 mars 2013

2013-03-03 - 22:01:33
Snacka om att jag har avslutat helgen på bästa sätt, dressyrträning för Linda på världens bästaste tjej ♥ Efter lite uppvärmning och övertalning var hon GRYM!! Berättar mer i ett eget inlägg tänkte jag :)

Idag började jag i allafall dagen med att åka ut till Ånestad och Wendis. Gjorde stallet och hämtade sen in honom för en ridtur. För tillfället är vi inte riktigt kompisar, ungefär lika glada på varandra skulle jag tro ;) I förrgår när jag hade bråttom vägrade han bli fångad i hagen -.- Istället körde han galopprace ca 20 minuter innan jag tillslut fick tag på honom. Då var jag inte glad! Idag tog jag med en prasslig påse och lite hästgodis, och då kom han snällt. När vi sen skulle rida hade jag tänkt mig en lugn och fin tur i solskenet, men inte han. Nej, att trava och galoppa lugnt är nämligen inte riktigt Wendis grej. Det är en sak om de är starka för att de är pigga och glada, men då ändå lyssnar om man bromsar. Men när man fräser på i 190 km/h och blir tokig och studsig så fort ryttaren försöker ta en halvhalt, då är det inte lika kul längre. Nej, idag var han alldeles för stark och "kaxig", och det var helt omöjligt för mig att komma till bra ridning i framförallt galoppen. Inte kul. Men jaja, ibland har man väl tyvärr dåliga dagar helt enkelt! Fick nöja mig när han travade lugnt och fint på tygeln, och spara galoppjobbet till morgondagen. Imorrn ska vi nämligen till ridhuset med honom, och då är det förhoppningsvis lite lättare att jobba loss ordentligt än på en grusvägs-raksträcka! Hoppas i alla fall på det! Om ni är snälla kanske det kan bli film :)

Smått irriterad tog jag i alla fall cykeln till nästa stall. Inte blev jag på bättre humör när jag insåg att jag låg efter i min tidsplan, det var snooorhalt att cykla på vissa ställen och det blåste konstant motvind hela vägen. Men efter lite mat och godis så blev humöret bättre, och inte minst när jag började göra Pepsi fin för dressyrträningen :)))

Efter dressyrträningen snabbade jag mig i stallet för att hinna till klubbens årsmöte. Pepsi fick mysa med hö och BoT-täcket under tiden, perfa :) Årsmötet var trevligt och det bjöds på himla go' mat :D Dessutom blev jag tilldelad hela två stycken utmärkelser, kuuuul!!

Efter mötet åkte jag tillbaka upp till Pepsi för kvällsmys. Hon fick bli finryktad en gång till och så myste vi bara lite allmänt :) Plockade iordning grejerna också och fixade till det sista innan jag cyklade hemåt. Nu blir det ponnyakuten och lite planerande av den kommande veckan!

Kram H

Trött charmknutte efter tuff träning ;)
         
 

2 mars 2013

2013-03-03 - 00:16:58
Tänkte bara slänga in ett kort hej innan jag stupar i säng för dagen, så: Hej! ;)

Fullt upp från morgon till kväll, och det med en massa skoj! Två hästar har ridits, fodervärdsmöte har hållts och tävlingsfix har gjorts. Pepsi har såklart även fått sitt dagliga myspyssel och massor av pussar :) Imorrn ska vi träna för Linda, och som vanligt är jag grymt taggad!! Ska bli så himla kuuuuuul :D 

Nä hörrni, jag måste sova nu om jag ska få mitt liv att gå ihop ;) Mer uppdatering imorrn helt enkelt!

Kram H


Lite mer från Avantias rea

2013-03-01 - 14:09:25
Nä men inte trodde ni väl på riktigt att jag kunde hålla mig till två produkter från Back on track när vi var på Avantia? hehe ;) Men tycker ändå att jag är duktigt ekonomisk som passar på att shoppa loss när det faktiskt är halva priset på nästan allt, det är bra :) Fast nu, nu ska jag faktiskt ta och hålla mig till Göteborg om det inte är nåt jag verkligen verkligen behöver. Mindre än två månader kvar nu btw!! :D :D :D 

I alla fall. Nya broddar införskaffades, och det var faktiskt mycket välbehövligt! Dessa var det dock inte rea på, men de var inte speciellt dyra ändå. Linda rekommenderade dem, och eftersom mina blivit väldans utslitna och dåliga så passade jag på nu innan Avantia slår igen. Har hunnit testa dom två gånger, och I love them!! Pepsi har inte halkat en enda gång trots att vi, framförallt igår, verkligen ridit ordentligt i alla gångarter på både is, snö och slask. Glad tjej!

Ett par dressyrskydd fick också följa med, som jag också spanat in tidigare. Egentligen inget jag direkt behöver så där jättemycket, men jag gillar att de är enkla, smidiga och snygga på samma gång :) Perfekta till vardagstrim eller framridning på tävling!

Givetvis var jag även tvungen att plocka med ett schabrak, obligatoriskt ;) Mörkblått från protector, som jag också faktiskt funderat på tidigare! Kom fram till för ett tag sen att jag inte hade något marint allroundschabrak ju. Har ett i samma modell, fast grått, och det gillar jag mucho :) Bra passform och väldigt "stabilt". 

Även med allt detta är jag himla glad och ångrar ingenting :) Alltid roligt med lite nytt och fräscht, inte minst såhär inför våren såklart ;)

          


 

 

Tre underbara vårtecken!

2013-03-01 - 09:39:00
Igår kunde jag:

1. Skymta världens bästa grusvägar som annars gömmer sig under snön och isen! 

2. Skippa stjärtfilten (a.k.a. skrittäcket) för första gången i år!

3. Rida på en två timmars uteritt utan handskar, och det utan att frysa!

Hur underbart är inte detta? KOM VÅREN KOM!! :)))