Dressyrtrimmat finis ❤

2013-04-30 - 13:59:47

Visst blev hon riktigt snygg i nya schabraket :)))


Shopping del 1

2013-04-30 - 09:11:00
Först ut blir de tre schabraken som jag fick med mig! Hade faktiskt planerat att köpa alla tre, och det vita fick jag dessutom i väldigt försenad födelsedagspresent av pappa :)

     

        

      

     

                                       

Tjuvtitt, shopping à la Eurohorse

2013-04-29 - 23:04:17
Kan säga att det tog ett tag att fotografera all shopping, men nu är det klart! ;D Blev riktigt glad när jag la upp alltihopa och såg vad jag faktiskt fått med mig hem. Himla nöjd, så fina grejer alltihopa ju :D
 
De första bilderna kommer upp imorgon tänkte jag, men här kommer en tjuvtitt på hela kalaset :) Anar ni vad som gömmer sig bakom blurret mån tro? ;)


Back to reality

2013-04-29 - 13:44:39
Ingen rast och ingen ro, nää. Igårkväll kom vi hem från Göteborg runt kl. 21 och då skulle jag först till mamma och packa om och så innan vi bytte till pappa. Hos pappa blev det middag och lite pysslande och sen bums i säng. Idag började nämligen skolan som vanligt, kl 8.10. Alldeles för tidigt! Menmen, tog mig till skolan i tid och jag kan trösta mig med att måndagar är veckans absolut värsta dag. Efter idag har vi bara tre lektioner kvar på hela veckan, så jag ska väl inte klaga ;) 

Just nu längtar jag mest efter att klockan ska bli fyra, så att jag kan ta min racercykel upp till stallet för att träffa mitt  hjärta ♥ Sjukt saknad! Eftermiddagen kommer bestå av en massa mys och rykt, och så gissar jag på att det lär gå en hel tid åt att mocka boxen som troligen endast blivit snabbmockad av personalen under helgen. Veckans påsar är med största sannolikhet också kvar, så lär bli kvar ett tag. 

Har förövrigt haft en superhelg på GHS med en massa fina ekipage, spännande klasser och rolig shopping!  Ikväll tänkte jag fota lite av det som shoppats, gissar att ni är nyfikna ;) 

Hörs, kram H!


Hopplaaaa

2013-04-26 - 19:08:54

Just nu: Världscup final del II :) Har redan hunnit spendera alldeles för mycket på mässan dessutom ;) Så det ska va!


Påväääääg :)))

2013-04-26 - 12:16:21


En kanonbra dag, kort och gott

2013-04-26 - 00:14:53
Åh idag är jag lycklig, har varit en alldeles fullspäckad och superbra dag! Började morgonen med att ta mig till skolan för att skriva ett prov, som tog tio minuter och kändes plättlätt :) Därefter var det snabba puckar upp till stallet, på med transporten, rykta och linda Pepsi för att sedan lasta på och åka till Linda :D Dressyrträning stod som ni vet på schemat, och jäklarns vad vi fick kämpa idag! Men resultat ger det och bitvis var hon himla fin!! Eller egentligen var hon riktigt duktig och härlig hela tiden, och det enda som saknades var den sista lilla framåtbjudningen ibland. Men det beror troligen på att hon får jobba på rätt ordentligt, och jag är säker på att kvickheten och energin kommer att komma så fort hon blir starkare och jag skickligare på att stötta och hjälpa! Finns oändligt mycket att jobba på, men det som är kul är att det är väldigt stor skillnad bara från träning till träning :) Förutom "det vanliga" körde vi igenom lite programdelar, och kunde konstatera att det mesta funkar väldigt bra om man bortser från halterna. Så lite extratryck på dom blev det, och till slut gjorde hon dom faktiskt väldigt fint ett par gånger :D Bara jag får hjälp så att jag gör rätt så förstår hon väldigt snabbt vad jag försöker ändra på :) I alla fall, nog om träningen! 
Efter att jag skrittat av henne åkte vi hem till stallet igen, och där blev det en snabb avborstning och sen ut i hagen och mockning innan jag var tvungen att sticka tillbaka till skolan. Vi skulle dumt nog ha lite miniredovisning av vårt projektarbete kl 13 (vi är annars lediga från 9.30) men jag hann och det gick rätt bra :) När det var klart blev det lunch på donken innan jag åkte tillbaka till stallet för att vara stallvärd under eftermiddagen. När jag slutade kl. 18.30 fick jag äntligen tid för att plocka iordning på alla grejer och så sen träningen. Pepsi fick såklart också kvällsmockat, ny torv, ordentlig avborstning och massor av pussar :) Trots att det bara är tre dagar kommer jag sakna min plutt ♥ Får köpa med mig extra mycket hästgodis så blir hon glad ;)
Vid 20.30 kom jag från stallet ungefär och då mötte jag upp Amanda för att handla lite smått och gott inför morgondagen då vi åker emot GHS!! Är sjukligt taggad på både mässa och tävlingar :D Uppdateringen blir väl lite si och så, men ja. Ni märker väl :)

Kram H

 

Fler dressyrbilder från i söndags!

2013-04-25 - 10:46:00
Just nu är jag och Pepsi med största sannolikhet hos Linda och dressyrtränar för fullt :D Vad passar då bättre än att ni under tiden får avnjuta ytterligare ett gäng bilder på min snygging? :) Fotade gjorde som ni vet söta, snälla Moa! 


Dagens fyra ridpass

2013-04-24 - 23:34:41
Idag har jag varit ledig, och man kan verkligen inte säga annat än att jag utnyttjat tiden väl :) Började med att åka ut till Klastorp, och där var Masken först ut. Vi tog en tur i skogen! Började med att skritta i mycket backar och på småstigar, och sen avslutade vi med att jobba lite i trav och galopp på en bredare stig fram och tillbaka. Masken var som vanligt pigg och framåt, men inte alls så stark som han har varit ibland. Han bjöd på fint och ville gärna springa på, men var ändå lyhörd när jag sa åt honom att vänta. Fin häst!
Näst ut var Leffe, och honom joggade jag barbacka en stund på ridbanan. Gjorde inget komplicerat, utan joggade som sagt mest runt honom i en låg och avslappnad form. Inget jobbigt liksom, utan lite mys :) Han skötte sig fint och var duktig!

När jag var klar hos Lindas hästar åkte jag hem för att hämta mamma, och så åkte vi in till stan för att käka lunch på Paus :) Alltid lika gott och mysigt! Vi passade även på att hämta ut min studentklänning som varit på uppläggning då den var för lång. Åh den är såå fin, ska ta kort nån dag och visa :)

Stall nummer två för dagen var Hageby. Hade inte Pepsi idag, så tiden hos henne bestod av en ordentlig rykt- och mysstund och sen finmockning. Mamma var snäll och kom och skjutsade mig vidare till Lilla H sen när jag var klar, och där väntade ytterliggare två pållar :)

Efter att stallet var klart och jag styrt med allt och lite till ungefär så blev Holly första hästen ut. Fick förövrigt reda på att hon faktiskt fyller 5 år idag, så grattis till henne! :D I alla fall så red vi ett pass på ridbanan i duggregnet, och hon kändes riktigt bra :) Framåt och positiv (y) Hade plockat fram lite bommar och sockerbitar och lagt som en liten serie som hon fick jobba på i båda varven. Bara rulla runt och träna på att hitta en jämn galopp och att komma rätt in. När hon väl förstod vad hon skulle göra gjorde hon det hela riktigt bra i båda varven! Märks att det allt finns en liten hoppehäst där inne ;)
När Holly var avskrittad och avborstad var det Dundees tur. Han fick en ordentlig, men ganska så kravlös, uteritt med mycket trav och galopp. Tror han var väldigt nöjd med det! Han sög på bra fram till handen utan att bli stark, och tyckte att det var lajbans att få galoppera och sträcka ut :) Några små minibrall drog han till med i farten, men som tur var inga större ;) Han är rolig han, den lilla (eller iofs ganska stora) busen!

Avslutade dagen med att kvällsfodra på Lilla H, och här hemma har jag varit duktig och pluggat lite för en gångs skull. Var liksom så illa tvungen eftersom vi har franskaprov imorrn bitti. Menmen, det ska nog gå bra! Brukar lösa sig ;)

Kram H

                      Hollan sist vi hoppade lite :)
 

Failisar

2013-04-24 - 09:47:00
Hehehe, vi bjuder om man säger så, speciellt på första!! :P
Jo men att stå på ett ben och göra jämfota skutt med bakbenen i galoppen funkar ju det med ;)
Och på den andra vet jag inte riktigt heller vad vi styr med? Galopp i framdelen och trav i bakdelen typ, vackert! ;P


Grymt härlig & vårig uteritt

2013-04-23 - 23:43:34
Wiiiie, äntligen var så gott som varenda millimeter is och snöfri i skogen. Nu kommer våren med stormsteg och det hurrar jag för!! :D Så sjukt stor skillnad på underlaget mot för bara en vecka sedan. Då var isbroddarna på och välbehövliga på vissa ställen, medan idag kändes alla vägar sådär sommarbra. Enda är fälten som är lite blöta fortfarande, men i denhär takten så är även de snart ridbara :)))

Jag och Pepsi kunde i alla fall inte hålla oss ifrån att verkligen utnyttja alla skogens bästa trav- och galoppvägar! Blev en ganska lång runda som innehöll massor av härliga trav- och galoppbitar :) Pepsi var till och med rätt så svettig efteråt trots att jag inte direkt jobbat henne, utan mest låtit henne sträcka ut ;) Underbar känsla i alla fall att bara kunna släppa och låta henne fräsa på utan inte behöva oroa sig över att det ska bli halt eller så. Pepsi var lite sådär gulligt småbusig och väldigt framåt när hon kom igång. Svarade på minsta lilla skänkelhjälp, hon kan ju liksom min bästa! Dessutom frustade hon och var supernöjd i varje skrittpaus, så jag tror minsann hon njöt lika mycket som jag av alla vårkänslor :) Och juste, världens gulligaste var i alla fall när vi travade av och precis när hon ska ta ett steg ser hon en ganska konstig typ pinne/vedbit och hoppar rakt upp och ut i luften med båda framhovarna på nåt lustigt sätt. Haha, åh vad jag skrattade åt min lilla muppis, såg verkligen sjukt kul ut uppifrån!

Ja ni, vad vore man egentligen utan dessa underbart härliga små djur? Helt ofattbart att de kan få en så lycklig och glad bara genom små saker. Världens bästa Pepsi sätter helt klart alltid guldkant på mina dagar, min fina knasboll ♥


Summerfeelings ♥

2013-04-23 - 23:20:19
Idag fyller världens bästa pappa år (GRATTIS IGEN!!), och självklart har vi firat litegrann :) Jag och min lillebror Hugo bjöd bland annat på en helt underbart somrig och smarrig tårta! Blev faktiskt så himla fin att jag var tvungen att fota innan vi högg in, erkänn att den ser läskigt god ut ;)


Ute med mitt pigga & glada yrväder :)

2013-04-23 - 17:58:00


Gårdagens ridpass

2013-04-22 - 23:10:05
Som ni fick se förut så red jag och Pepsi på utebanan för första gången i år igår, och jäklarns vad underbart det var! Nyharvad bana (made by me ;)), strålande sol, grym häst och dessutom fotograf på plats. Kan det bi bättre?? Efter att inte ha suttit i dressyrsadeln på ja vet inte hur länge, så var trimsuget verkligen enormt! Gissa om jag blev lycklig när det visade sig att även Pepsi var på sitt bästa humör och kändes sjukt bra? :))) 

Det var verkligen ett super-ridpass! Känslan och framåtbjudningen som jag letat efter typ hela vintern fanns på plats och ja, kan inte beskriva riktigt med ord hur härligt det var. Och visst finns det mycket att jobba på, men med det här utgångsläget så känns ju allt bara sådär enkelt och roligt. Och det är precis som jag trott hela tiden, det är den där sista lilla framåtbjudningen och suget som saknats för att känslan ska infinna sig till 100 %. Att få komma ut var precis vad vi behövde! Hon var riktigt pigg och småbusade lite grann, men när jag bad henne var hon ändå på plats och använde energin helt rätt. Åååh världens finaste ♥

I alla fall så såg ridpasset ut som så att efter lite uppvärmning fortsatte vi med att enligt planen ta oss igenom lite programdelar. Om två veckor är det nämligen regional debut för vår del, LB:3 och LA:3 på Skärlunda blir det! Och eftersom vi inte ridit "ren dressyr" på väldigt länge så kändes det bra att checka av rörelserna lite. Det blev skänkelvikningar på halva diagonalerna, tiometersvolter, uppridningar i trav och galopp, ryggning, halvt igenom och halvvolt i förvänd galopp (gjorde hon hur bra som helst!!) och till och med en drös med bra galoppfattningar. Alltså ja, verkligen inget att klaga på! Om jag måste hitta nåt så är det att jag inte riktigt kan sitta ner i mellantraven, men det kommer när den får lite mer takt och jag lite mer magmuskler tror jag ;)

Så underbart motiverande med ett riktigt bra ridpass i ryggen! Vissa dagar, ja då stämmer bara allt helt enkelt. Imorgon ska Pepsi få belönas med en ordentlig uteritt, och sen på torsdag ska vi till Linda och dressyrträna :))) Riktigt taggad!

 
 

Första dressyrtrimmet på banan 2013

2013-04-22 - 14:58:56
Som kompensation för den dåliga uppdateringen under helgen kommer här ett gäng härliga vårbilder som snälla Moa tog på mig och Pepsi när vi trimmade på utebanan igår! :)
Fler kommer, och dessutom lite om hur ridpasset gick! Är ni snälla kan jag bjuda på en riktig failis också, hahaha :P
I alla fall, TUSEN TACK FÖR DE FINA BILDERNA MOA! :D


Fotografering, Pay & Ride VRF 1/4 2013

2013-04-20 - 10:25:00
Här kommer sista bildgänget från när jag följde med Amanda och Zätus till VRF på Pay and Ride, medan jag antagligen har fullt upp med allt och lite till under hopptävlingen som är idag :) 


Fotograf: Hillevi Hassler (jag)

Motiv: Amanda och Zäta rider fram till P&R hos Vikbolandets RF
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm f/4,5

Fotografering, Linda & Wilja på banan 10/4 2013

2013-04-19 - 13:02:00
DEL 3


Fotograf: Hillevi Hassler (jag)

Modeller: Linda Nilsson & Magic Blaze
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm f/4,5
 

Torsdagen den 18 april

2013-04-19 - 00:00:46
Hejsan på er!

Fullspäckad dag idag! Har skönt nog varit ledig från skolan, men började med att plugga lite. Åkte sedan ut till Holly och där blev det en trevlig skogstur på lite (för mig) nya vägar tillsammans med Elin och Shiloh :) Hollan var på väldigt blandat humör, ena stunden väldigt loj och seg och nästa stund småbusig och riktigt pigg! 
Var hemma och vände för lite lunch, och sedan vidare upp till Pepsi. Hon fick mockat och nytorvat, och sen en ordentlig makeover :) Riktigt snyggig blev hon efter benspolande/torkande och en massa rykt. Lite gos hanns också med innan jag drog vidare för att möta upp Linda och Masken. Jag fick äran att åka med på en clinic som de skulle rida på Skärlunda, och det var hur kul som helst att se! En hel drös med sjukt fina dressyrhästar, alltifrån 4-åringar till GP-hästar. Var verkligen fascinerande och inspirerande, wow! 

Det var dagen det, men det var ju egentligen inte därför jag loggade in här. Tyvärr var det mest för att säga redan nu att uppdateringen kommer ligga lite nere under helgen. Kanske kommer upp nåt tidsinställt eller nåt kortis från mobilen om ni har tur, men annars tror jag att jag gör bäst i att lägga bloggen åt sidan och låta mig ha lite "ledigt". På lördag går nämligen min och Amandas första projektarbetstävling av stapeln, och det är mycket som ska fixas och donas. Det mesta är under kontroll just nu, vårt enda problem är ridbanan. Tänk att det där jäkla skitvädret kan ställa till så mycket oro, extrajobb, nervositet, problem och noja!! Menmen, förhoppningsvis så ska mycket vind och sol under morgondagen göra susen. 
I alla fall så är det mycket som ska förberedas imorgon, och sen blir det såklart fullt ös hela lördagen. Om nån av er ska dit, så kommer ni att hitta mig i sekretariatet :) På söndag sen ska jag troligen hoppa in och ha ridlektioner på ridskolan 9.30-13, och sen rida Pepsi på eftermiddagen. Hoppas på att vi kan trimma dressyr på utebanan för första gången, skulle vara helt underbart!

Så ja, nu vet ni i alla fall hur läget ser ut. Och vi hörs, helt enkelt :)

Kram H


Dubbel lycka!

2013-04-18 - 12:59:32

Jag vet vad jag ska göra ikväll i alla fall :) Men först: lunch, Pepsi och clinic! Bra dag :D


Bilder från Katrineholm 14/4 2013

2013-04-17 - 09:37:00
Bästa hästskötar/chaufför/fotograf-pappa är det som fotat :)
Och visst är Pepsi snyggig (om än rätt skitig) i knoppad man och sin orangegråa outfit :D


Muppskogen

2013-04-16 - 21:22:00
Idag fick Pepsi en välförtjänt ordentlig skrittur barbacka på hackamore i kvällssolen, sjuuukt hög mysfaktor på det ♥ Vi fick dessutom trevligt sällskap av Fatima och Pepsis loverboy Chessan :) Underlaget i skogen är verkligen lustigt alltså, vi slutade aldrig att förvånas! Ena stunden skrittade vi genom en "sjö" av vatten på ett fält, nästa på en perfekt grusväg, nästa efter det på massor av is och snö och sist men inte minst på en sådär somrigt fin stig. Men våren är helt klart på ingång nu och det känns helt underbart!

Dessa bilder är tagna på samma väg, ca 10 meter ifrån varandra!! Sjukt!
         


Lokal hoppning Katrineholm, 14 april 2013

2013-04-16 - 21:16:33
100 cm bed. två faser A:0/A:0
Jag startade tidigt i klassen, och var på plats precis lagom i tid. La ganska lång tid på att skritta fram ordentligt och så, och det kändes skönt. Dock så märkte jag när klassen drog igång att klockan som satt uppe och som jag gått efter gick fem minuter efter, och vips blev det stressigt istället. Att förlora 5 minuter av en tänkt 15-minuters-framridning är ganska mycket! Menmen, hann jogga fram och ta ett par språng. Kändes sådär, hade behövt rida igång och jobba igenom henne lite till.
Inne i ridhuset blev hon ganska spänd och framförallt ofokuserad, och så kom jag aldrig riktigt till ridning heller. Fortsatte med att tänka fram, men eftersom jag inte fått till framridningen så blev hon lite för lång och jag kunde inte riktigt jobba henne i en bra galopp. Alltihopa gjorde att hon inte bjöd ärligt mot hindrena och att rundan blev orytmisk. Vi hade två nedslag i grunden, bägge hindrena kom vi för nära och hon var inte alls så snabb varken att rätta sig eller hinna upp som hon brukar. Överlag en ganska så loj och dålig runda av oss båda, mycket bättre kan vi! 
Resultatet blev 8 fel.


110 cm bed. två faser A:0/A:0
Till klass nummer 2 var det dags att ladda om, och det gjorde vi! Fick bättre tid till framridningen nu, men jag längtar tills framridningsmöjligheterna blir bättre. Nu fanns det två blöta utebanor och ett tältridhus att välja på, och det var ju jättebra att det fanns alternativ och mycket plats! Men Pepsi är inte speciellt glad på blött och halvgeggigt underlag, och heller inte på ett trångt tält där man bara får rida i ett varv. Valde i alla fall utebanan, som var helt okej på de flesta ställena :) 
Inne i ridhuset sen skärpte vi oss verkligen! Hon var inte spänd, och dessutom mer lyhörd och fokuserad. Kanske behövs de där 10 centimetrarna upp för att vi verkligen ska skärpa till oss? I alla fall så satte jag en bättre galopp från början, energisk men inte för lång. Och vilken skillnad det blir på henne och hur hon hoppar! Galoppen är något vi måste jobba mer på, helt klart, eftersom det är där det brister, men i denna klass var det mycket bättre än i 1m. Kombinationen var hinder nr 3 och där var hon riktigt duktig som tog sig igenom felfritt! Tappade galoppen något in, men hon kämpade för att nå fram och hon gjorde det trots att det var oxer ut :D Dock medförde det att jag slappnade av och tappade lite fokus efter det. Rättade aldrig galoppen helt, vilket gjorde att svängen blev dålig till nästa hinder. Hon stannade då, dels för att vi låg fel och troligen dels för att sånadär lådor/murdelar som stod under hindret är något hon alltid varit tveksam till. Syns tydligt på filmen andra gången jag rider mot hindret att hon verkligen tittar på dem och tänker stanna, men hoppar i sista stund och då får med sig en bom. Resten av banan skuttade hon enkelt! Ett beslut jag tog, på den böjda linjen, skulle jag såhär i efterhand ha ändrat (tagit tillbaka och lagt in ett språng till) men annars är jag toppennöjd med bådas insats hela rundan verkligen!! Nu behöver vi ju faktiskt inte vara så rädda för oxrarna längre, titta bara hur lätt och fint hon hoppar sista hindret :))) Bästa ♥ Och som jag skrev igår, nu känns nollan verkligen äckligt nära alltså!
Resultatet blev 8 fel även i denna klass.

    
 
 

Fotografering, Linda & Wilja på banan 10/4 2013

2013-04-16 - 10:17:00
DEL 2















  
 
Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Linda Nilsson & Magic Blaze
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm f/3,5
 

Lite om gårdagen och sådär

2013-04-15 - 20:16:03
Goddagens! 

Blev en låååååång dag igår kan man säga. Uppstigning kl. 6 och i stallet en halvtimma senare. Frulle till Pepsi och sen in i transporten och iväg. 4 timmar spenderades hos Katrineholms Ryttarförening på en trevlig tävling, och vid kl. 13 var vi hemma. Två timmar tog det att mocka, fixa Pepsi, packa upp och putsa grejerna. Vid kl. 15 harvade jag och Amanda banan, och lyckades dessutom köra fast två gånger. Klara lagom till möte med tävlingssektionen kl. 16, och därefter blev det lite Pepsi-mys och pyssel innan jag tog bilen till Lilla H. Stallmöte stod på kvällens agenda, och lite planerande inför GHS! Bara 10 dagar kvar, tjohooo :D Vid halv nio nån gång landade jag hemma hos pappa för middag, tv-tittande och dusch. Man kan säga att jag var ganska så slut sen när jag väl kom i säng sen ;)

Tävlingen gick förövrigt helt okej! Första klassen var inte bra, men att hon i 1,10:n gjorde ännu en kanonrunda med endast en miss (denna gång på ett räcke faktiskt!) gjorde att vi åkte från tävlingen nöjda och glada ändå :D Nollan är verkligen så nära att jag kan ta på den nu, vill vill vill sätta den!! Ute sen, då kommer den!
Film är på G i alla fall :)

Idag har jag varit i skolan ett bra tag, och därefter varit i stallet och fixat och donat med allt och lite till. Nu blir det chill-kväll!

Kram H



Godnatt på er

2013-04-13 - 23:44:06

En lång lördag lider mot sitt slut, måste verkligen sova typ nu! Imorrn drar jag och Pepsi till Katrineholm och skuttar, och det blir tiiiiidigt :) Är grymt taggad!

Fullt upp har det varit idag om man säger så. Började dagen hos Pepsi med mockning och påspackning innan jag och Amanda satte oss i tävlingsrummet och jobbade med startlistor osv till vår projektarbetstävling nästa helg :) När det var så gott som klart gick jag över till att packa och fixa alla tävlingsgrejer innan jag tog bilen via McDriven till Linda. Där väntade Leffe på att bli knoppad och fin till sin sena start i en Msvb:4 på VRF. Så tjusig så blev han! Linda red Masken i klassen innan, så sen kom hon hem och bara bytte häst. Masken som debuterade Msvc:1 lyckades förövrigt samla ihop hela 65% och en 10:e placering, så duktig!

När Leffe hade åkt fixade jag lite fint tills han skulle komma hem, för att sedan ta bilen tillbaka till Hageby. Där väntade en väldigt trött och mysig Pepsi på att bli riden! Joggade henne ett pass i ridhuset och det kändes riktigt bra, åh bästa :D Mycket övergångar och sidvärtsrörelser fick hon jobba med, och sen avslutade vi med att skritta en sväng i skogen :) Tillbaka i stallet återstod bara att göra henne extrasnygg och sen kvällsfodra. Var dessutom ambitiös nog att knoppa henne fast det är hoppning, så hon kommer verkligen stråla imorgon ;)

Nä, nu ska det släckas! Håll som vanligt tummarna för oss imorrn, och är ni extra nyfikna kan ni följa oss online på Equipe :)

Kram H


Busigt värre

2013-04-12 - 09:33:00
Igår var Pepsi en hemskt lycklig häst kan jag lova! Äntligen fick vi till det så att jag, Emma och Amanda kunde ha våra hästar samtidigt och rida på en lång och ordentlig bustur :D I skogen hos oss är underlaget verkligen helt sämst på många ställen, isgata för det mesta och bara några korta snuttar barmark. Så för att hästarna skulle få sträcka ut ordentligt red vi bort till grusvägarna :) Bortsett från att Emmas häst hade lite ryck i början (typiskt trotsigt sto + unghäst!) så var det såå jäkla kuuuul!! Pepsi sprang på som aldrig förr, småbusade hit och dit och hade gasen i botten mest hela tiden ;) Hon älskar verkligen att få busa med sina kompisar i skogen! Och det finns verkligen inget som slår känslan när de bara sprudlar av glädje, energi och power :') Härliga bästishästis ♥ 
När Pepsi fick gå ut i hagen igen på eftermiddagen så rullade hon sig dessutom ordentligt i leran, så enligt henne kunde nog dagen inte bli bättre haha ;)

 

Fotografering, Linda & Wilja på banan 10/4 2013

2013-04-12 - 09:04:58
DEL 1













 
Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Linda Nilsson & Magic Blaze
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm f/3,5


Linda & Wilja

2013-04-10 - 22:19:44
Tjooho, idag har jag för första gången i år fotat lite dressyrbilder på en utebana :))) Det har varit strålande sol nu i flera veckor, men givetvis så bestämde sig april för att jävlas lite med både blåst, moln och snöande (som tur var ingen snö när vi fotade!) just idag. Suck! Fast även om ljuset var tråkigt tror jag att det blev en hel del bra bilder, hade ju snygga modeller ;) Här får ni i alla fall smakis!


 

På tur i aprilvädret med fin Mr Mask :)

2013-04-10 - 11:39:05


Ridfröken

2013-04-09 - 14:52:55
Igår blev en sen dag, kan man säga. Slutade skolan strax innan fyra och då blev det raka vägen upp till stallet för att hinna borsta och mysa en stund med Pepsi. Kl. 17.15 började jag nämligen jobba, på ridskolan, och slutade inte förens vid 21. Då hon som vanligtvis har lektionerna på måndagar inte kunde ha dem igår, fick jag hoppa in och leka ridfröken :) Superkul!

Tidigare har jag bara haft lite privatlektioner, och framförallt barnlektioner för nybörjare. Och det är kul på sitt sätt, men igår fick jag ha en grupp som precis börjat med galopp, en av våra bättre ungdomsgrupper och en vuxengrupp. Hoppning stod dessutom på schemat för de två senare grupperna! Verkligen en utmaning, och även om jag saknar erfarenhet och vana så tycker jag att det gick helt okej :) För att vara första gången i alla fall!

Första gruppen var bara 5 stycken (3 st som inte kom) vilket var väldigt skönt då jag kunde lägga mer tid på varje elev. För deras del blev det mycket övergångar och små volter, samt lite balansövningar över bommar :) De verkade ha kul och vara nöjda! :D
Andra gruppen, alltså ungdomsgruppen, hade jag letat fram en ganska egentligen simpel hoppövning men som krävde en del av ryttarna. Fokus var i alla fall på lydnad och lösgjordhet, och huvudövningen innehöll snäva svängar och volter mellan hindren. Tyvärr var de hela 9 stycken, vilket gjorde att det blev lite trångt, lite rörigt och lite svårt att hinna med allt! Men ja, annars gick det väl rätt bra :) Även om de tyckte övningen var ganska svår, så sa flera i alla fall att de tyckte att den var bra! 
I sista gruppen hade jag flyt, då de bara var fem stycken varav två var fodervärdar som passade på att rida med. De gjorde samma övning som gruppen innan, och i de gjorde den verkligen riktigt bra allihopa! Precis så som jag hade tänkt (y) De tog till sig av instruktionerna, och eftersom de var hälften som många som i gruppen innan så fick de plats mycket bättre :) Toppennöjd!

Var himla roligt att ha lite mer avancerade grupper måste jag säga :D Dock har jag lätt att bli väldigt besviken på mig själv om inte allt blir sådär perfekt som jag tänkt mig. Som t.ex. när det blev lite rörigt på den mittersta lektionen, och jag känner att jag inte hinner hjälpa eleverna så mycket som jag skulle vilja. Menmen, övning ger färdighet och det var ju faktiskt första gången! Det är minsann inte lätt att på ca 1 timme hinna instruera 9 st elever samtidigt som det ska fixas hinder och förklaras övningar osv. Men nu är jag om möjligt ännu mer taggad till ridledarkursen i sommar, ska bli riktigt gött att få lite mer "kött på benen" och lära mig mer om att undervisa och sånt! 

Idag förresten är jag ridfröken igen, nu när jag har ångan uppe ;) Idag är det dock "bara" tre ganska korta barnlektioner, så det blir lite lugnare :)

 

Ett par bilder på Hollanbollan!

2013-04-09 - 13:44:43
Tagna av pappa, 4 april 2013

 

Lokal hoppning Vikbolandet, 6 april 2013

2013-04-08 - 13:22:01
I lördags styrde jag, mamma och Pepsi (eller okej jag styrde och mamma och Pepsi åkte med ;)) bil och transport ut på landet, till VRFs lokala hoppning. Två hela månader sedan senaste gången vi åkte på hopptävling, sist var ju i ett snöstormigt Katrineholm ;) Meeen i alla fall, en lång dag blev det men överlag en väldigt bra sådan också :D

100 cm bed. Två faser A:0/A:0
Framridning och framhoppning var på deras stora utebana, och underlaget var helt okej faktiskt :) Lite blött och djupt på sina ställen, men annars kan jag verkligen inte klaga eftersom vädret varit som det varit! Pepsi tyckte det var lajbans att få hoppa ute, har ju inte gjort det sen i höstas. Dock blir hon lite jobbig, då hon ena stunden inte svarar framåt och nästa börjar bocka. Hon sparkade ovanligt mycket också, men jag tror att det mest beror på att hon var pigg och att hon har gjort det till en grej. Nästa vecka blir det rosett i svansen tror jag!
Inne på banan blev hon som vanligt lite spänd. Eftersom jag blivit så trött på att hon inte bjuder ärligt och då inte suger mot hindrena, så hade jag ändrat lite taktik. Nu var det fram fram fram som gällde, hitta bjudning hitta hoppglädjen. Nästa steg blir att kunna rida lugnt, samlat och fint, men det är omöjligt att få till en rytm och känsla om hon inte bjuder. Och vet ni, det funka!! :D Ingen perfekt runda, men hon bjöd och kändes positiv! Till sista hindret i grunden, en snäv sväng upp på oxer, blev jag lite för ivrig och glömde sista halvhalten. Följden av det blev att hon stannade, men det tar jag på mig. När vi hoppade om det hoppade hon som sjutton i stället!
Resultatet blev 5 fel varav 1 för tid. Tyvärr blev inte mycket till film, då mamma inte riktigt fått ordning på kameran ;)

110 cm bed. Två faser A:0/A:0
Hade velat fram och tillbaka flera veckor, skulle vi gå upp på 1,10 igen eller inte? Om ni minns, så har vi startat 1,10 tre gånger förut men aldrig satt nollan. Det är högt, och det är på gränsen till vad vi klarar av i nuläget och framförallt inomhus. Men efter första klassen bestämde jag mig för att köra. Magkänslan sa att spärren hade släppt, och eftersom vi alltid är bättre i andra klassen så kändes det också tråkigt att bara rida en klass. 
På framridningen var hon ännu mera kaos ;) Sprallade hit och dit, men kändes i övrigt rätt fin! Hon bjöd bra mot hindren, men fegade lite mot oxern första gången. Tror det sitter i oss båda att jag alltid haft lite för mycket respekt för stora oxrar. 
Inne på banan sen så var hon såååå himla duktig :))) Jag kunde sätta ett bra tryck, även om det krävs att jag verkligen rider på och ihop henne. Hon hoppade riktigt bra och kändes himla fin :D Mot kombinationen, hinder nr 6a, så gjorde jag tyvärr en klassisk Hillevi-tabbe. Hade inte is i magen nog att ta sista halvhalten, utan istället blev det mellanläge och stopp. Alltså näääär ska jag lära mig det där egeeentligen?? Menmen, red om och gjorde rätt och då hoppade hon lite för mycket uppåt än framåt och lyckades därför klämma in två små minisprång (där det skulle varit ett) till räcket. Men åh, lilla gumman tog sig över felfritt ändå ♥ Avslutade med att hoppa de två sista sprången lika fint som innan kombinationen, min bästis :))) Blev verkligen svart på vitt att i 1,10:n så krävs det att jag rider rätt och med is i magen hela vägen, för då då hoppar hon minsann som en liten gummiboll! Att träna vidare på är helt klart oxrar, vi måste båda vänja oss vid stora sådana. Men det kommer det kommer, det vet jag! Bortsett från min miss är jag i alla fall grymt nöjd med bådas insats i denna klass :D Finaste tjejen, nu är vi helt klart tillbaka på banan! ♥
Resultatet blev 4 fel, vårt bästa hittils i 1,10 :)))

 

Lite fotat från tävlingen

2013-04-08 - 08:49:25
Ni får några bilder så länge, så ska jag försöka knåpa ihop tävlingsinlägget + ladda upp filmen ikväll :)
Bilderna är tagna av mamma, som premiärade duktigt som hästskötare för dagen :D



   

 

7 april 2013

2013-04-07 - 23:39:53
Idag har jag hunnit med en hel del kan jag berätta, och inte blir det direkt lugna gatan nu i veckan heller. Att den dumma skolan börjar igen känns inte alls roligt, tar bara en massa tid som jag kunde gjort annat kul på ju :( Menmen, inte långt kvar nu!! Bara 67 små minindagar :)))

Började i alla fall morgonen ute på Klastorp. Masken hade inte hunnit gå ut i hagen när jag kom, så jag passade på att rida honom direkt. Då ridhuset var upptaget fick det bli uteritt för hans del, och han klagade nog inte direkt ;) I början var han spänd, stark och ganska ojämn i framåtbjudningen, men efter att ha fått galoppera av sig och sträcka ut lite ordentligt blev det riktigt riktigt stor skillnad :D När jag travade efter galoppen var han en helt annan häst, lätt i handen och med väldigt ärlig och härlig bjudning! Fiiiin pålle :) 
Tillbaka i stallet fick han gå ut i hagen med sin polare och så passade jag på att mocka båda boxarna innan jag hämtade in Leffe. För första gången kom han faktiskt fram själv, annars brukar jag få "jaga" honom ;) Men inte idag! :D Leffe fick jogga lite i ridhuset och han kändes bra redan från början (y) Lite mer bjudning från start än han brukar ha och ja, jobbade på bra helt enkelt :) Enda jag kan klaga på är väl att han knuffade emot högerskänkeln lite.

Nästa stopp blev hos Pepsi. Först blev det lite lunchande, och så fastnade jag i lite för lång pratstund med mina fina stallkamrater innan jag tog tag i och gjorde veckans dumma påsar. När de var färdiga kunde jag äääntligen spendera lite tid med bästis ♥ Mockade boxen som såg ut som ett mindre kaos och sen blev hon renborstad. För första gången i år hade hon rullat sig i hagen, våååårtecken :D Förövrigt hade hon vilodag idag, vilket hon verkligen förtjänade efter gårdagens tävling :)

Drog vidare hemåt för att ta en snabbdusch, och sen har kvällen spenderats hemma hos mormor i Linköping :) Vi blev bjudna på gottigt trerätters och annars blev det lite trevligt umgänge bara :)

Imorrn väntar en låååång dag, varav den största delen antagligen kommer vara pisstråkig och en liten del bra bra. Menmen, får se fram emot onsdagens ledighet ;)

Kram H


Som ni inte brukar se mig...

2013-04-07 - 14:58:00
   


 

Holly skuttar, 4 april 2013

2013-04-07 - 09:44:00
I onsdags hade jag, som vanligt, Holly :) För hennes del blev det hoppning, då jag hade både pappa och Hugo med som kunde hjälpa till att bygga hinder och fota/filma (y) Dagens övning blev en väldigt simpel bana, som hon gjorde bra! Framåtbjudningen börjar komma mer och mer nu, även om man får hjälpa henne en del. Men det tar sig, och roligt hade hon nog allt! Avslutade på kanske ca 80 cm, vilket är vad som syns på filmklippet nedan :) Easypeasy sa hon!


Lördag 6/4

2013-04-06 - 22:24:08
Hänt en hel del sen sist, dagarna går verkligen i ett! Men jag klagar inte, utnyttjar sista dagarna av min två-veckors-ledighet fullt ut :D Har haft Pepsi onsdag till lördag, och på det ridit lite annat ;) Ett par bilder, och dessutom film utlovas!
Idag har jag och Pepsi förresten varit på hoppetävling ute på Vikbolandet heeela dagen, men mer om det i ett eget inlägg :) 

Nu blir det att knåpa ihop ett par inlägg, och sedan lite lördagsmys innan jag stupar i säng!




Duktig Holly idag :)

2013-04-03 - 13:59:44

Black and White

2013-04-03 - 09:37:00

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Amanda och Zäta på P&R hos Vikbolandets RF
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm f/3,5

Vilo-start på veckan

2013-04-02 - 20:36:24
Som ni vet så är det mycket ridning för mig nu förtiden, kul kul kul!! :D Dock har det blivit så att måndagar och tisdagar oftast är ridfria, och det passar ganska så bra då jag slutar sent i skolan båda dom dagarna. Och så får både mina muskler och min knopp passa på att vila lite, och det kan behövas ibland :)

Trots att jag är ledig från skolan så blev det så även denna vecka, så jag har sysselsatt mig med att ta igen missad sömn, plugga lite och chilla :) Såklart har jag varit och pysslat om Pepsi också, nåt annat går ju inte ;) Idag var hon så söt när jag kom, märktes verkligen att hon blev glad :') Hade rätt mycket tid på mig, så jag tog tillfället i akt och gjorde henne lite extrafin genom att frisera man och hovskägg. Manen skulle behövt ryckas, men det är Pepsi allt annat än ett fan av tyvärr, så det fick helt enkelt bli saxen.  

Imorrn väntar i alla fall en fullspäckad dag med hela tre ridpass, grymt taggad!! :)))


@ Modellfabriken

2013-04-02 - 16:01:00
I lördags när jag, Emma och Amanda firade vår nyblivna 18-åring Johanna, så besökte vi Modellfabriken här i stan. Vi blev sminkade av deras make-up-artister och sedan fotograferade av deras fotograf. Hur kul som helst hade vi, och bilderna blev riktigt riktigt härliga :D Känner ju knappt igen oss, haha!

Här kommer ett första gäng, de gruppbilderna som vi köpte :) Såå himla kul att ha som minne, världens bästa vänner har jag ♥


Recept, nutellamuffins

2013-04-02 - 12:51:14
Förra veckan plockade jag fram bagaren inom mig, och testade nåt nytt. Det nya hette "Nutellamuffins" och eftersom de blev så himla goda (och uppskattade av mina lördagsfika-kompisar) så tänkte jag bjussa på receptet :) 

Ca 12-14 st

Ingredienser
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2/3 dl naturell yoghurt (matyoghurt går också bra)
1-2 dl hasselnötter
1/2 burk Nutella

Vispa det rumstempererade smöret mjukt tillsammans med sockret. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda samman alla torra ingredienser och vispa dem klumpfria med hjälp av en ballongvisp. Rör i dem tillsammans med yoghurten. Blanda väl. Hacka hasselnötterna ganska grovt och ha sist i dem.

Ställ ut pappersformar på en plåt (gärna i en muffinsplåt så blir de sådär snyggt höga) och fördela smeten jämnt mellan formarna. Klicka i cirka en dessertsked med nutella i varje muffin. Blanda nutellan och muffinsmeten litegrann med hjälp av en tandpetare eller liknande. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.

Färdiga!


Källa


Fotografering, Pay & Ride VRF 1/4 2013

2013-04-02 - 00:30:04

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)

Motiv: Amanda och Zäta rider fram till P&R hos Vikbolandets RF
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm f/3,5

A little bit busy

2013-04-01 - 20:39:35
Här var det livligt, eller vad säger ni? ;) haha, nä men lite ordning och reda får det väl faktiskt ta och vara tycker jag. Ibland är det lite svårt att hinna med bara! Om jag säger såhär, i lördags firade vi Johanna och kvällen avslutades med utgång. Jobbade 8-17 på ridskolan på söndagen, och dessutom ställdes ju klockan fram, så ni kan ju ana hur många timmars sömn det blev.. hehe. Typ tre sådär! Lägg till en härlig förkylning som hållt i sig över en vecka på det, och ni kan nog förstå att jag var ganska så slut igårkväll haha ;D Men fint (och helt självvalt) har det varit, och eftersom jag har ännu en ledig vecka framför mig så känns det rätt bra ändå!

Idag belönade jag mig själv med sovmorgon innan jag tog mig upp emot stallet och Pepsi. Mockning och påspackning stod på agendan, och därefter hämtade jag in ingen mindre än Amandas foderhäst Zäta från hagen. Agerade nämligen lite hästskötare, eller snarare "lastare" och fotograf idag när de var på Pay and Ride på VRF. Amanda red en annan häst först (Mimmi) och dels för att Zäta skulle slippa åka så tidigt och dels för att jag ville såklart, så ställde jag upp och åkte med Zäta och Amandas pappa dit vid lunch. Duktiga var de, alla tre, i alla fall!
Tillbaka i stallet tog jag tag i att putsa både mina skitiga stövlar och mina träns som legat i en hög sedan senaste användningen, välbehövligt som vanligt! När jag var klar hade Pepsi perfekt käkat upp sitt hö och då blev massa mys och rykt innan hon skulle på lektion igen. Idag var hon av nån anledning lite extra gosig, bästa ♥

Meeen i alla fall, för att kompensera för min frånvaro tänkte jag bjussa på en hel del bilder, och det vet jag ju alltid är uppskattat :) Kommer upp inom kort!

Kram H