you know I'd do everything for you

2011-02-27 - 22:21:30

hejsan :)

dagen har varit riktigt bra och jag har inte alls varit speciellt trött, som jag trodde att jag skulle vara efter endast 5 h + 6 h sömn, men icke! skööönt :)

fick skjuts upp till stallet iaf och mockade och fixade en massa. efter lunch vare lite provning av transportskydden och dom var precis lagom! superbra :) söt är hon då när hon ställer sig helt still och bajsar lite grann så fort man har satt på dom, hihi, lite nervös blev hon allt så hon har nog allt lite tävling kvar i kroppen trots att det känns som en evighet sen sist :) borstade en stund innan det var dags att vara lite hinderpersonal åt M när hon hoppade Giza, Hamlet och Lucie. och juste jag har ju inte berättat om min och Lucies fina ritt! red henne på en lektion i fredags iaf och det var skoj :) verkligen inte det vackraste, men kul att lära sig nåt nytt, hon är ju verkligen inte som Pepsi att rida just nu om man säger så! haha.

vid tre sen så var det ombytta roller och det var dags för mig och P att få en riktigt bra hoppträning för M :) provade även nya tävlings-setet som hon såklart var riktigt tjusig i, och luvan stannade på hela tiden och hon verkade inte bry sig så det var ju bra iaf :) hoppade en liten bana och jag tyckte allt att P var duktig! ganska så väldigt av och på dock, men så brukar det ju vara. stundtals vare lite brall hit och dit vilket stör hela rytmen och allting, och sen stundtals så segar hon ihop. sista sprången i kombinationen kändes iaf riktigt kanon så dom får vi ta med oss ;D jag tror och hoppas att det blir bättre med bjudningen och sådär när vi kommer ut och slipper vara i ett tråkigt ridhus! som vanligt var det iaf riktigt roligt att rida min finaste lilla tjej och jag längtar (också precis som vanligt ;) redan till nästa gång :D ♥
red förresten utan martingalen idag för att se om det ens var nån skillnad, vilket det inte var! så hädanefter lär det bli martingalfritt tror jag ;)

käkade lite mumsigt lördagsfika sen och kollade lite på Jenny-träningen innan det var dags för fodring och sen hemgång. hemma så kollade jag lite på slutet av Gbg HS och sen så började jag kola änuu mer ordentligt på hjälmar osådär. jag är verkligen väärldens veligaste när det gäller nåt som kostar mycket pengar, men som det ser ut nu efter en liten överläggning med pappa så blir det en co wc vilket känns bra :D såååå himla fina är dom verkligen! ska åka och prova lite mer ordentligt på avantia och sen så tror jag att vi ska beställa, möjligtvis från England beroende lite på.

nu ska jag se om sista ponnyakuten avsnittet har kommit upp och sen ska jag duscha och försöka hinna med lite matteplugg, vilket jag nog inte kommer lyckas med ;) menmen.

kram

två supersöta derbybilder bara för att vi vill ut och tävla nuuuu :D

    

a very good day, according to me

2011-02-27 - 21:53:38

hej :)

gårdagen var KANONERS måste jag säga! lätt fett att jag vill åka tillbaka till Gbg HS nästa år igen ;) grymt bra klasser, precis lagom av allt, och en stor fet mässa, precis som jag hoppades! skapligt mycket folk dock, men det får man väl leva med. jag tror att dom sa att det var 11 999 personer där, galet!

mässan var som sagt riktigt stor och rörig, och det fanns riktigt mycket att välja på. vilket såklart resulterade i beslutsångest för min del. fanns 3 stycken riktigt fina hopp-set, men till slut så fick det bli ett beiget GG. lilla P var riktigt stilig i det kan jag lova, men precis som jag misstänkte var öronen lite trånga. synd, men luvan är absolut användar ändå som tur var ;) inhandlade även en grimma, transportskydd och silikonsnoddar. är riktigt nöjd med mina inköp i alla fall, och alla smågrejjer jag skulle behöva orkade jag verkligen inte leta efter, så det tar vi en annan gång.  

kram

setet längst ner blev det tillslut ;)
                                

        

how wonderful life is when you're in the world

2011-02-24 - 22:27:55

hejsvejs :)

nu var det allt länge sedan, men det skyller jag på att vi ju har varit iväg!

i tisdags förmiddag tog vi tåget upp till Sthlm och vandrade lite där tills båten gick. köpte inget, men vi var i en pytteliten, apdyr hästaffär. testade iaf en co wc hjälm och hjälp vad snygg den är, och skön! jag var rädd att just jag inte skulle passa i en sån hjälm, men tro mej, det gör alla! haha :)

iaf. på båten så var allt chill och sådär. åt massa, och då menar jag MASSA, mat, slappade, badade bubbelpool och åt lite till ;) mycket skönt och trevligt var det måste jag säga!

vi sov över hos farmor och farfar sen innan vi tog tåget hem igen idag vid 11. sen blev det hem och byta om supersnabbt och sen upp till stallet för att brodda. red ut en überbra sväng med M och lilla Lucie och galoppade lite på sjukhus :D faktiskt så vare mycket bättre underlag än vad jag trodde och hästarna tyckte det var ungefär SÅHÄÄÄÄR kul, vilket vi också gjorde ;) bästa sjukhus ♥ hihi. skrittade sen en sväng hemåt och de verkade mycket nöjda och glada, söthästar! Pepsi är verkligen världens bästa skogsmulle så ni som inte har ridit henne i skogen, ni har missat nåt kan jag berätta ;) bara så ni vet!

iaf. fixade en massa sen och hjälpte till lite innan det var dags för lilla Lucie att gå på nybörjarlektion ;) jag fick leka nybörjare och Emma ledde. haha, sjukt lustigt måste jag säga att det känns och liksom försöka vara sämre än vad man är, haha. Lucie var iaf duktig, men det krävs nog en hel del träning om man säger så! det blir ju jättekonstigt när ryttaren säger en sak och ledaren en annan, sa hon. men det får hon allt ta och lära sig, och det blir nog braigt tror jag!

nu har jag vart hemma och ätit pizza, duschat och kollat litegrann på Sveriges värsta bilförare. tänkte ta och chilla lite innan jag tar och lägger mig. har tänkt att om jag somnar rätt tidigt idag så går jag upp rätt tidigt imorrn, och då kan jag lägga mig tidigt imorrn så att jag hinner sova lite innan vi ska upp till Gbg! ska bli grymt kul verkligen :D det som jag planerat att inhandla är väl typ transportskydd, ett hopp-set, pälsglans, silikonband/snoddar, en grimma, rånarluva, martingalstopp, mankniv, helosan och så ska jag ju kolla ut en ridhjälm :) hopp-setet lär bli absolut dyrast, men det ska jag se till att kosta på oss! vi måste ju vara fina nu när tävlingarna snart drar igång ;) blir antagligen en hel del annat också, det får vi se!

kram


vi längtar till sommaren!!! :)





feels like we belong together

2011-02-21 - 21:30:44


hejhej :)

första "riktiga" lovdagen har varit superbest :D hihi. började med att åka upp till stallet vid halv nio och borsta och fixa Pepsi litegrann. Red sen lite dressyr själv i ridhuset tsm med Maria och Matilda. man känner sig typ sämst när man rider med dom men det får man ta ;) iaf. jag är nöjd med passet för hon kändes fräsch och rätt positiv :) inte alls mycket tjur eller sparkar om man jämför med hur det kan vara liksom. tyckte även hon kom loss riktigt bra i båda sidorna tillslut, men hon har inte gett upp med det där att trycka in nosen hela tiden. sjukt svårt att lyfta upp henne och försöka få henne lodrät då! speciellt när man inte vet exakt själv när hon är för låg/hög, bakom/lodrät. en dressyrträning hoppas vi på helgen efter lovet! kan behövas ;) men hon var duktig häst och svarade ovanligt bra för skänkeln både framåt och åt sidan :D lite byten lyckades vi med också, dock inte så vackra men ändå ;) det var iaf som vanligt riktigt skojigt att rida, men jag börjar få lite idébrist på vad man kan göra när man rider själv. funderade ju på lite cavaletti idag men så va ju M&M där och då orkade jag inte ta fram och sen så blire ju så jobbigt om hon skulle typ riva/sparka till nån bom så att avstånden ändrades liksom. men nån gång ska vi nog göra det :) på torsdag så ska vi iaf skritta ut i skogen och på söndag blire att hoppa med M, kulkul :)

efter lite braig ridning då, så mockade jag innan det var dags för lunch. åt lite och sen så vare ju fotografering av US till hemsidan. agerade fotograf (åt alla utom mig och Pepsi då) och jag är riktigt nöjd med bilderna faktiskt :) sen så fotade J mig och Pepsi litegrann. nån dag ska jag även ta på Michaela och Amanda, får se när. förhoppningsvis så kanske A vill ta lite fler på mig och Pepsi då också :) har ju typ inga "marken-bilder" på oss.

iaf, kollade lite på hoppträningen innan vi fodrade. sen hjälpte jag M och L8 lite när dom hoppade innan jag eftermiddagsmockade. efter det gjorde jag inte alls mycket! pratade lite med M och L8 och hjälpte lite nybörjare. sen så vare insläpp och hemfärd som gällde :)

här hemma har jag redigerat dagens bilder, ätit middag och kollat på familjen annorlunda. glad att jag "bara" har ett syskon kan jag säga! ne, men nu ska jag duscha och sen ta och gå och lägga mig. imorrn drar vi upp till Sthlm och på kryssing, bääästa buffén :D

har även börjat fundera lite mer noggrannt på inköp till Gbg, men ni kan kanske få veta det lite mer imorrn eller nåt om jag orkar ;)

kram

en lite halvvacker bild sådär, men det var den bästa. P tyckte det var lite tråkit att stå stilla och jag typ ao, är allmänt ful ofixad osådär. men tur att hon allt är en riktigt fotomodell :) fina häst ♥




my body wants you girl, nobody else

2011-02-20 - 22:54:14

hejsan :)

precis som jag skrev igår så blev det en heldag i stallet för min del idag, och då menar jag verkligen heldag ;)

börajde med att cykla upp helt själv i -20 grader, men det gick det med. även om det var typ pain! skötarridning vare som stod på schemat först och lilla Jeffe blev kvar till mig! Pepsi har ju haft vila idag så en riktig softis-helg för hennes del, vilket hon är såhääär välförtjänt av såklart :D

Jeffe gick väl, ja vad ska man säga? stel som en pinne i hela kroppen, trodde verkligen på allvar att han var halt när jag började jogga. men, lite bättre blev det och efter en tjugo minuters jobb så började han släppa till någolunda. dock sjukt svårt att få dom där gamla bakbenen att jobba, så det tar vi en annan gång ;) var iaf lite skoj att rida honom, lite udda sådär :P man lär sig dessutom alltid nåt nytt, speciellt när man rider en typ av häst man inte är van vid!

mockade och fixade lite innan skötarmötet sen och trot eller ej, jag blev månadens ledare! haha, typ årets skämt då jag aldrig har tid att leda och alltid väljer att rykta en extra stund istället. men det är ju alltid kul att bli "utsedd" och få en ridlektion :) antar att inte bara själva "ledandet" som räknas, utan lite om man hjälper dom i stallet och så också. borde åtminstone vara så för det gör jag ju iaf ibland ;)

lunchdags vare sen och efter det så fixa jag lite på US-rummet med protokoll och sånt. borstade och ryktade lite på min fina flicka innan hon fick gå ut några timmar till i hagen :) vid två hade L8 teori om hästens skelett vilket var mycket välbehövligt för min del. jag suger verkligen på sånt där alltså! skoj vare :) fixade det sista i stallet sen och cyklade hemåt, nu i sällskap med J :D

packade ihop mina grejer hos mamma och flyttade hem hit till pappa. åt lite tacos och kollade in ponnyakuten innan jag och J fick skjuts upp för att kvällsfodra :) när vi kom hem sen väntade såklart solsidan!

vill ni veta en sak? checkade in mello igår då, och töntigt nog så kan jag inte låta bli att tycka att Eric Saade är äckligt snygg. haha. sötaste smilet ju plus att han var riktigt bra på att dansa ;) haha, jag är patetisk jag vet!

nu ska jag gå och lägga mig tänkte jag för imorrn ska jag inviga lovet med att rida min bästa :D kl. 10-11 är ridhuset bokat så då blire lite dressyr hade jag tänkt, maybe med lite markarbete! superkuuuul :D sen efter lunch så blire lite fotografering av US till hemsidan, också skojigt :)

kram


en liten bild på Jeffersson, men tyvärr kan ju ingen mätas med finaste Lindholms Peach ;)





love you just the way you are

2011-02-19 - 20:11:16

hallojhalloj :)

inget annat än en underbar start på lovet har jag fått för dagen har varit näst intill så perfekt den kan bli :D

började med att trotsa kylan och cykla upp till stallet med J vid typ halv tio. mockade och fixade lite innan det var dags för Gbg-möte vilket gick bra! alla fick tillbaka sina pengar osådär :) = alla åker gratis och får istället +10 kr :) superbra jobbat tycker jag!

fikade lite lördagsfika som jag för en gångs skull lyckades riktigt bra med, om jag får säga det själv ;) vanlijhjärtan blev det eftersom jag fick hjärtformar i julklapp som jag tänkte att jag kunde inviga :) mycket bra idé!

hade lite upprop och hade precis lika mycket koll som vanligt, haha. men alltihopa löste sig som tur var bra tillslut även om det var liite rörigt stundtals ;) hade lite ridlekisteori sen med småbarnen också.

efter det så fick min lilla stjärna en rätt ordentligt finputsning och broddning innan skogen väntade på oss :D skrittade ut en sväng med J och Filuren och testade en annan än den vanliga rundan. Blev en alldeles perfekt tur i det grymt fina vädret på två hästar som hade rooligt :D hihi, Pepsi har lärt sig att om hon frustar så släpper jag tygeln och låter henne frusta färdigt och det kan man ju utnyttja även i skogen ;) haha, hon är ju bara föööör söt och man kan ju inte annat än skratta åt henne, gullunge ♥ idag kändes hon verkligen sådär glad och lycklig så att man liksom blir helt jätteglad själv, hon kan verkligen konsten att göra min dag :D

när vi kom tillbaka fixade vi lite innan cyklarna tog oss hemåt igen :) nu har jag ätit McDonalds och ska snart titta på "mello" ;) en helt inte så märkvärdig egentligen, men riktigt braig dag måste jag säga! imorrn blire stallet heeela dagen hade jag tänkt mig :)

kram






just go with the flow

2011-02-18 - 20:02:20

hejhej :)

dagen har varit mycket braig, dock ett minus att jag fortfarande är snorig och rätt hostig men det behöver man inte låstsas om ;)

började iaf med en liten sovmorgon och sen var första lektionen matte. matteprovet fick vi tillbaka och ett mvg- är jag mkt nöjd med eftersom enligt mig är grafer och funktioner det absolut svåraste vi gjort hittils! på historian sen gjorde vi inget speciellt. efter lite potatis-bulle-lunch så vare dubbelpass natur till 15.50 som stod på schemat, mindre skoj! men eftersom vi har världens snällaste lärare så fick vi poppa popcorn och se på film. det kallar jag bra avslutning inför lovet ;D

jag, A och E åkte sedan vidare upp till stallet. mockade åt mina små gullungar, tog ut äckel-päckel-bajs ur vattenkoppen hos Pepsi och sen fällde och borstade jag på en liten fin flicka :D mycket snyyggg blev hon, hihi. åtminstone lite mindre pälsig ;) imorrn blire troligen att försöka skritta ut barbacka med J och Filuren, om inte vädret är alldeles för dåligt för då får det bli ridhus, men förhoppningsvis inte ;) blir en riktigt liten chill-helg för hennes del eftersom hon har vila på söndag sen också :D

i alla fall. nu ska jag kolla in Let's dance och försöka mig på att baka lördagsfikat tänkte jag :) imorrn äre Gbg-möte och sen så tror jag att jag ska ha lite teori också. och så ska jag ju rida då såklart :D alltid lika bäst!

kram

två gamla (och mindre vackra men ändå ;) sommarbilder på mig och lilla V uppe på fältet :)

   


it's impossible to get too much of leisure

2011-02-17 - 23:13:14


ojoj, här vare dålig update, synd! men jag har haft en hel del plugg och ibland måste jag ju tyvärr prioritera det ;)

i alla fall :) imorse började vi dagen med spanska-prov som jag tror gick rätt bra! kunde det mesta ;) efter det vare matte-lektion och fortsätta med en massa konstiga ekvationer med polynom, binom, kvadreringsregler och annat muppigt :) fast jag tror jag hänger med än så länge :D på samhällen jobbade jag och A lite vidare med våran klass-grej. bajstråk! efter lunch hade vi typ ett litet extra-matte-prov med en mvg-uppgift och den kändes easy :) håller tummarna för ett mvg i åtminsone matte A.

nog om skolan. spårisen tog mig upp till stallet runt två och där vare full rulle :) mockade och fixade en stund innan fodring och sen vare fällning och en liten avborstning som fick fylla min lediga tid :) alttid lika mysigt, dock så är fällningen ingen favorit för Pepsis del men hon stod ut i alla fall! vill ha sommar(päls) nuuuuu :D

fick iaf skjuts med mamma hem och så stannade vi och handlade mat och lite annat smått till imorrn eftersom det är freeeeedag :D och inte nog med det, en veckas underbart loooov börjar också ju!
 
en hel del inplanerat faktiskt :) lördag äre gbg-möte, lördagsfika och troligen rida lite i skogen (y), söndag inget särskillt typ skötarmöte, måndag fotografering av US till hemsidan plus att jag ska rida världens finaste ♥ , tisdag+onsdag kryssning :D, torsdag har jag Pepsi igen, fredag inget speciellt och lördag GBG HS!!! galet bra! på söndag sen har jag min bebis igen :) superbästigt helt enkelt :D

nu har jag även pratat med C om tävlingsterminen så nu kan ni få se, ni har längtat eller hur? haha, not :P men det blir iaf såhär:

16/4 SRS hoppning 80+90
22/4 VRF hoppning 90+1m
VILA
VILA
15/5 HR DM i hoppning 90+90
21/5 NFK hoppning 90+1m
VILA
5/6 NORF hoppning 90+1m
11/6 ev. VRF hoppning 90+1m

tycker att den blev ganska så bra faktiskt men bara så ni vet är den ju riktigt preliminär fortfarande. får liksom se lite efterhand vilken form hon är i och lite vad vi båda orkar med ;) men hoppas kunna komma iväg på dom här iaf :D

har även glömt att berätta att jag och M ska under våren gå ULK under tre helger på strömsholm :D kommer bli superkul tror jag och man lär sig nog massa! som sagt, jättetaggad!

nu måste jag ta och dejta kudden om jag ska orka med sista dagen innan lovet. som tur var har vi en och en halv timmes sovmorgon och så ska vi se på film hela eftermiddagen sen också ;)

kram

två mysiga sommarbilder på min prinsessa :) haha lite fail på bilden till vä. måste jag ju säga, men det är sött! ;)

     

 


one more time

2011-02-17 - 09:22:11


bara för att jag viiiiill ha ett swarovskipannabnd. sjukt fina men på tok för dyra! ;)
ett par eskadronskydd skulle ju inte heller sitta fel direkt så man kan ju alltid testa :D

klicka HÄR om du också vill vara med :)

kram

I'd rather be with you

2011-02-14 - 19:22:37


hej :)

dagen har varit seeeeeg. legat/suttit hemma och försökt bli frisk, vilket jag iofs har lyckats hyfsat bra med för nu har jag bara massa rinnsnuva och är lite hostig :) men guud vad drygt det är.

har heller såklart inte fått nåt vettig gjort, eller okej en grej. ändrade om lite i tävlingsterminen så nu är den så gott som färdig, men det är ganska störigt när man inte vet vilka klasser och så som dom olika klubbarna tänker ha. men man kan ju iaf gissa och utgå lite ifrån vad som brukar finnas :) blir troligtvis sex stycken lokala hoppningar, men jag delar som sagt med mig när den är helt klar!

nu har jag börjat få lite abstinens, jag klarar mig inte utan stallet och mina två små pärlor en hel dag! speciellt inte när man inte gör något vettigt alls, jag saknar dom ♥ imorrn ska jag allt ta mig till skolan och sen stallet för att hinna borsta såhääär länge på åtminstone P :D

nu ska jag nog ta och duscha lite och försöka hitta nåt kul att sysselsätta mig med.

kram

här kommer två bilder från tävlingsdebuten 2010 på SRS :)
vilket även var min och Pepsis lokala debut :D



 


nothing's like being with her ♥

2011-02-13 - 23:04:23

hej :)

sorry för ingen update igår men på lördagar är det oftast lite segt med det som ni kanske märkt ;)

igår vare iaf en fet sovmorgon till elva vilket var mycket välbehövligt för då kände jag mig faktiskt lite friskare (y) åkte upp till stallet efter lunch och pysslade lite, jobba litegrann på arbetsdan osv. på kvällen sen vare ju såklart melodifestivalen som jag faktiskt lyckades hålla mig vaken till :D lätt fett bäst var ju Christian Walz med Like suicide, grym faktiskt om jag ska vara ärlig :)

imorse blev det upp till stallet tidigt eftersom det var dags för årets första dressyrtävling :) mådde faktiskt bra imorse och ingen huvudvärk alls! en massa snorig bara men det kan man leva med ;) fixade en massa innan och sen vare dags att starta. red LB:1 i båda klasserna och tja, det gick väl lite sisådär, helt okej ändå måste jag säga :) i clearrounden vare en massa småmissar som t.ex. en tappad stigbygel, en liten felfattning och en dra-iväg-fattning ;) sen så är jag så dålig på att rida på tävling, kan inte få loss vänstersidan när både hon och jag är lite spända. man, 59 % lyckades vi iaf skrapa ihop så en clearroundrosett fick hon pryda sig med :) i tävlingsklassen kändes det bättre och inte lika mycket missar hit och dit så det blev i alla fall 60 % och målet är ju att ligga över 60 så det är jag nöjd med :) tyckte hon var bästhäst iaf, precis som vanligt :D ♥

lite surt bara att hela protokollet var ett jäkla stort minus! på i stort sett varenda punkt stod det ostadig, mot handen osv. som slutkommentar stod det typ bl.a. mkt ostadig. jaha? vart kom då 60 % ifrån? menmen, visst hon var ju inte helt loss sidorna och ngt spänd sådär som hon blir och då får jag henne inte så stadig som hon blir på träning. men ao, ibland förstår jag inte riktigt. stod dessutom att hon var g. eftergiven i sidorna (ELLER INTE) det är ju liksom en av bristerna, men visst.

jag är nöjd med henne och rätt nöjd med mig själv för att faktiskt vara sjuk :) men har nog iaf bestämt att det inte blir några lokala dressyrer för oss i vår, vi kör på hoppningen. känns som att det är det vi båda tycker är roligast, åtminstone att tävla. jag älskar att träna dressyr för C, men hoppningen känns liksom mer värd att tävla. där har vi ett mål att jobba mot och dit ska vi nå :D fast sen så äre ju en träningstävling i dressyr kvar och då ska vi satsa järnet, vi ska få mer än 60 % punkt slut :)

nu har jag iaf blivit snorigare, hostigare och troligtvis fått lite feber = antagligen ingen skola imorrn. rätt skönt eftersom jag antagligen inte missar så mkt ändå :) fast fett trist att inte kunna komma upp till stallet... menmen, jag kanske står ut en dag ;)

nu har jag kollat in bästa solsidan och ponnyakuten (samt ätit lite mat utan att känna vad den smakar ;) time for bed!

kram

varför ska det vara så svårt att visa upp på tävling vad man faktiskt kan för? :)

  


working on a smile

2011-02-11 - 19:58:46

halloj :)

kan börja med och säga att dagens förmiddag har verkligen inte varit på min sida! det mesta gick åt skogen tror jag, eller okej inte gått åt skogen kanske men inte riktigt som jag vill åtminstone :) sen så blire ju inte direkt bättre av att det blåser aaaasmycket och har typ varit snöstorm hela dan! usch :(

började iaf dagen med att inte hitta mina nycklar när jag skulle till skolan, puts väck var dom! fick alltså åka till skolan utan dem och hoppas på att en snäll vaktis kunde öppna mitt skåp, vilket han kunde :) tog ut allt jag skulle ha under dagen + helgen, vilket är lika med i princip hela skåpet. haha, nerå men nästan!

idag var det ju även dags för matteprov på funktioner och grafer. hade inte pluggat nåt för det brukar inte behövas, och det had nog inte blivit bättre om jag gjort det heller ;) kom iaf preciiis när vi skulle börja, men då inser jag ju såklart att miniräknaren är kvar i skåpet, SUUCK! höll nästan på att bryta ihop där ett tag, kul liksom att mitt mattebetyg skulle hänga på att jag inte hitta nycklarna en enda dag! vissa uppgifter var man liksom tvungen att ha miniräknare till :( men som tur var så var min lärare på bra humör så han blev inte arg utan sa att jag skulle göra så gott jag kunde och sen låna nån annans miniräknare när nån var klar :) blev lite stressigt där på slutet dårå, men jag hann :D tror att det gick helt okej tillslut, trots en massa äcklig slemhosta i en tyst prov-sal och ingen miniräknare!

innan vi sluta sen hade vi historia vilket som vanligt var PAIN! finns verkligen inget värre (i skolväg iallafall) än Cais historialektioner. blää! menmen, jag överlevde och sen så kunde jag och A ta spårisen upp till stallet :)

käkade lite snabbt trots typ nada aptit från min sida, innan det var borstning och lindning! red sen lite dressyr för C vilket inte riktigt blev som jag tänkt mig. när vi bokade in den så skulle jag vara helt själv och C hade t.om. strykit under för att hon skulle ha barnen, men det blev inte riktigt så! slutade med att vi var 4 stycken, varav jag och A som tränade och matilda och linnis som jogga runt lite. inget illa ment mot nån nu, men jag älskar att vara själv i ridhuset, speciellt när jag tränar. allt blir så mycket lättare då, framförallt fokusen för både mig och Pepsi! men som sagt, ta inte illa upp för ni var inte i vägen eller nåt sånt :)

i alla fall. träningen gick väl lite sisådär. precis efter var jag rätt besviken, men nu känns det bättre. allt blir så mycket jobbigare när man är lite hängig, känns som om jag ska bryta ihop vilken sekund som helst när det inte blir som jag vill. men i alla fall, hon var fräsch och förvånansvärt mjuk i sidorna :D sen så orkade jag inte rida henne i den där fina, höga, lite mer öppna formen hela tiden och idag var hon av nån anledning lite extra benägen att trycka in näsan! sen i slutet när vi skulle rida igenom LB:1 så gick det inte alls, tror att vi båda började bli lite trötta, iaf jag ;) så ja, jag är nöjd med vissa stunder för då blir hon suuuperhärlig, men däremellan måste vi båda orka lite mer, krävs endel ridning för att få henne stadig och bärig om man säger så :) men vi jobbar på't :D

mockade och fixade lite åt en tröött häst efteråt och umgicks även lite med braiga kompisar :) fick skjuts hem vid halv sex och sen dess har jag återigen duschat suupervarmt, ätit och chillat vid datan :) nu ska vi snart se på Let's dance, om jag inte somnar vill säga för jag är skapligt trött.

imorrn blire att sova länge för att försöka bli av med den dumma förkylningen eller vad det nu är för nåt! sen blire lite skoljobb eftersom jag tog mig friheten att inte göra ett skit som hade med skolan att göra under våra två lediga dagar ;) åker nog upp efter lunch sen och tänkte hjälpa till lite på arbetsdagen iaf :) sköönt att jag startar rätt sent på söndag så att jag kan knoppa och så på morronen :) även ett plus till att hon inte ska gå nåt mer än med mig :D

kram


två snöiga bilder från förra vintern...



being strong, holding on. can't let it bring me down

2011-02-10 - 19:29:51

hejhej :)

idag mår jag en aning bättre, eller jag har i alla fall inte lika ont huvudet (y) har dock lite värre hosta och är rätt hes, menmen jag är inte (och tänker inte bli) sjuk!

tog i alla fall en liten sovmorgon till tio och fick sedan skjuts upp till stallet vid elva. mockade och fixa lite innan det var dags för lunch. efter lunch så blev det att försöka borsta på en dyngsur liten viktor, vilket dårå inte var så lyckat. hata snö! blev i alla fall lite gos, och lite borstning av de torra benen åtminstone :)

fodrade lite eftermiddagsmat till de små djuren innan det var dags för finputsning av häst nummer 2 :) himla bra att det märktes att jag hade hållt på länge igår, hon va alldeles mjuk och go i pälsen och fällde nästan inget alls redan innan :D

mockade lite också innan jag åkte hem vid halv sex och käkade pizza :) nu har jag tagit mig en dusch, fixat lite Gbg med J och kollat in sveriges värsta bilförare. haha, en del är ju bara för bra!

imorrn äre dårå skola till 12.20 och efter det blire att kanske käka med A på chicken :) vid 14.30 vankas dressyrträning, grymt bra :D

nu så ska jag ta och gå och lägga mig så att jag orkar med morgondagen trots min icke sammarbetsvilliga hals!

sänder även en liten tanke till E och Pari ♥

kram

söthäst ♥



it never hurts to try

2011-02-09 - 22:00:59

tänkte vara med på en liten bloggtävling igen :) håll en tumme!



vill du också vara med? tävlingen hittar du HÄR


don't even try to tear me down, you won't succeed anyway

2011-02-09 - 19:37:56

hejhej :)

studiedagen till ära har jag såklart gått och blivit lite sjuk! jag som typ aldrig är sjuk, och det kunde verkligen inte ha kommit olämpligare heller! har massor att göra nästa vecka och jag vill ju absolut inte missa varken träningen eller tävlingen nu i helgen. men, lite alvedon och annat mojs hjälper hyfsat :)

i alla fall. vaknade dårå med en massa ont i huvudet halsen + en äcklig hosta, men det skulle inte få förstöra min dag! tog mig upp och bakade bullar tillsammans med A innan vi fick skjuts upp till stallet vid typ halv tolv :) åt lite lunch tsm med L8 och Karin innan det var dags för världens sötaste russ att få en mindre make-over ;) haha, nerå men klippte hovskägget, fixa till manen lite och mysborsta till halv tre :D till min glädje så har han inte börjat fälla än :) längtar icke!

pepsi har dock börjat så hon fick en liten hårborttagning innan det var dags för mellis :) fixa och mocka lite medans dom åt och sen vare pepsis tur att bli borstad :) fick bli en riktigt lång och ordentlig stund för henne också och hon blev riktigt stilig ;) hihi. det var en liten tjej som sa: oj, har inte du ryktat jättelänge nu? haha, söt ;) vid halv sex bar det sedan hemåt i alla fall!

har inte gjort mycket sen dess. ätit lite, tagit en asvarm och mysig dusch (är lite halvfrusen men vägrar att ta tempen, för feber finns inte!) och sen tittat lite på Sveriges mästerkock :) nu ska jag nog ta och krypa till kojs och sova bort min dumma s.k. sjukdom så att jag kan vara i stallet hela dagen imorrn :D

kram

sommaaaaar :)





have you heard the news today?

2011-02-08 - 20:20:17

hejsvejs :)

är nyss hemkommen från stallet, verkligen ett kanonbra litet ställe det där ;) verkligen värt att spendera några timmar om dagen där måste jag säga :D

dagen började i alla fall med sovmorgon och sen en mattelektion på 25 minuter, fett ovärt typ! menmen, stormöte sen och efter det Natur och lite svenska fick sedan avsluta dagen. vill ni veta nåt? jag är totalsämst på ordkunskap, haha! fick testa och göra ordkunskaps-delen på ett högskoleprov och jag hade inte ens hälften rätt :P menmen, tror att typ alla låg så lågt och det är ju tur! sen så äre dessutom gjort för att gallra ut dom allra bästa ju, så rätt svårt får man tycka att det är ändå!

sen blev det såklart att åka upp till stallet :D J red inte ut, utan en kortis i ridhuset istället, så jag hann mocka och pyssla riktigt länge ;) fällde och borstade på en mysig häst som (i alla fall efter fällningen ;) var supergosig! en stor fet puss på det ;) ♥

lääängtar såhäääär mycket till fredag nu, ska bli superbest med dressyrträning för C igen :D bara om ni ville veta :)

iallafall, fick sen skjuts hem för att äta lite och nu så har jag satt mig här, ovanligt tidigt, dukltigt va?! :D hihi. tänkte se på House sen och imorrn är vi ju lediga så då kanske det blir lite bullbak med A :)

nu ska jag ta och fixa om lite i tävlingsterminen, för det var nåt datum pappa inte kunde skjutsa och sen så glömde jag kolla på sörmlands också ju ;) så nu blire lite pyssel :D

kram


 


all that still matters is love ever after

2011-02-07 - 21:42:15

hallojj :)

dagen har varit helt okej för att vara måndag måste jag säga! började med att ha en lååång skoldag, men som ändå flöt på hyfsat :) åkte upp till stallet direkt efter och där vare mockning och lite mysborstning som gällde. fina tjejen var på mucho bra och gosigt humör, det gillas! :D

fick skjuts hem vid sex och sen dess har jag bara hunnit äta pizza, kolla på familjen annorlunda och checka en massa braiga (och mindre braiga) bloggar :) tänkte ta och skriva ihop en liten text till vårat Natur-arbete sen också innan duschen och sängen väntar ;)

vill ni veta något som är ungefär jätesupermeganice?! imorrn har vi sovmorgon och går alltså 10.20-14.30 och så är vi lediga onsdag och torsdag! på fredag sen går vi bara till lunch :D kan veckan bli softare eller? sååå himla bra :)

igår och idag har jag och J hållt på och fixat en del med Gbg-resan som faktiskt är om mindre än tre veckor nu! känns helt ofattbart, nyss vare liksom typ ett halvår kvar känns det som ;) ska iallafall bli grymt kul och jag är jättepepp! verkar även som att insamlingen har gått över förväntan och jag och J måste ha räknat med en jäkla överslagsräkning. alltid nice ;) känns som att vi har koll på det mesta och imorrn får vi det exakta busspriset vilket betyder att vi kan göra färdigt det sista. fett bra!

Peppson får en dressyrträning på fredag och lite tävling på söndag, taggga :D var jättelänge sen vi tränade dressyr för C så det ska verkligen bli superskoj! nästa vecka tänkte vi skritta ut så hon får tare lite lugnt liksom :) blir rätt mycket nu med träningstävlingarna och så... men kulkul äre :D

imorrn blire kanske att promenixa med J en stund i skogen, annars blire en lång borststund tänkte jag, verkligen aldrig fel liksom :D kanske får med mig kameran så att jag kan fota lite på J och Filuren :)

förresten så får ni en fortsättning på listan imorrn eller på onsdag tänkte jag :)

kram


söthäst på sjukhusfältet i höstas :)






beautiful girls all over the world, but they got nothing on you

2011-02-06 - 22:30:22

hejsvejs :)

sorry för ingen update igår men så fick det bli!

idag vare i alla fall stallet tidigt som gällde, träningstävling i hoppning stod ju på schemat :) min världsbästa häst skötte sig nästintill exemplariskt trots att hon verkade rätt trött och mör i kroppen (inte så konstigt när hon var ute och sprang i skogen i torsdags och sen gick typ tre timmar både i fredags och igår, menmen). hoppade 90 i clearrounden och det gick helt okej, är nöjd med rundan iallafall :) är bara så himla svårt när hon ena dagen är överallt och ingenstans och helt överladdad, och sen ibland är hon seg och trött istället. jobbigt liksom!

men som sagt hon skötte sig och en hel del ridning från min sida resulterade i alla fall i en nolla :) i tävlingskalssen verkade hon sen vare ännu tröttare, och jag med för den delen.

grunden klarade vi i alla fall bra :) blev stora vägar i omhoppningen sen eftersom jag visste att vi redan var placerade och att om vi var nolla så skulle vi vinna. gick dock inte riktigt som vi tänkt oss ;) började med att i en sväng så snubbla hon till (var skitdåligt underlag och flera hästar halkade och hade halkat just där!) och då stannade hon upp och reste sig. tror båda var skapligt trötta vid det laget vilket kan varit lite av orsaken också ;) red iallafall vidare mot nästa hinder och det flöt rätt bra :) sen på sista hindret så satt bara en papperslapp som siffra vilken jag såklart inte såg så när vi red mot det fick jag lite panik när det inte stod rätt siffra! svängde undan och la en volt innan jag kom på att det var rätt så då fick vi ju fyra fel för det ;) snacka om mitt fel!

hade en låååångsam tid (dels p.g.a. de stora vägarna, "stoppet" och volten) vilket resulterade i tre tidsfel också. men eftersom bara M gått till omhoppning innan så blev vi placerade tvåa :D det var Pepsi sjukt värd iallafall, hon är ju så himla snäll mitt hjärta ♥ hon tyckte det va kul att få springa ärevarv efter månsan ;)

så ja, helt klart nöjd med dagen och hästen i alla fall! hade önskat lite mer bjudning bara för att lättare hitta lägena, men vad kan man begära liksom? hon gör ju allt jag ber henne om och räddar mig i stort sett heeela tiden :) nu taggar vi dressyrträning på fredag och tävling på söndag :D

kram



I could really use a wish right now

2011-02-04 - 23:37:47


hallojsan :)

dagen har varit soft kan jag säga! började med att sova till halv tio, fixa de lite och tog sen bussen till skolan vid halv elva :D hade en bajstråkig historialektion och kollade på en kort film (kom på mig själv flera gånger att jag inte lyssnade för fem öre utan bara satt och tänkte på allt annat ;) haha!

sen åt vi lite lunch iallafall och hade efter det ett dubbelpass Natur. fick först tillbaka kemiproven och jag hade alla rätt + en liten stjärna :D känns bra! jobbade sedan vidare med ett grupparbete om estrar och våran redovisning kommer bli goodie tror jag :)

åkte upp en stund till stallet där mitt humör sjunk en bit rätt fort! pepsi skulle gå alla de tre sista lektionerna, vlket var lika med att jag inte skulle ha en chans att borsta :( dumma, jag som ahde tänkte borsta en sväng medan hugo red, men så ska hon självklart gå trean (som hon i stort sett aldrig går annars!). inte glad tjej då! menmen, hann mocka läänge och göra fint och sen hade jag inget bättre för mig så jag gick upp och kolla lite när dom red.

åkte med hem sen och började med att slänga ihop en grund till en tårta eftersom lillbrorsan dårå fyller år imorrn. tänkte göra klart garneringen imorrn bitti eftersom jag inte är hemma sen när gästerna kommer oså ;) iaf. checkade Let's dance och sen har jag knepat ihop en preliminär tävlingstermin. SJUKT taggad är jag! nu ska den bara godkännas av bossen (Cissi) och skjutsarn (pappa) och sen tänkte jag dela med mig av den till er :)

nu ska jag slagga! hihi. imorrn blire att följa med E ut till Mollsan innan arbetsdag och förhoppningsvis hoppträning :D ååååh, jag vill såååååååhäääär gärna att det ska gå bra på söndag. jag har bestämt att jag SKA rida bra och att vi SKA hitta flytet, sådeså!

kram

     


Dag 8: Fem udda fakta om mig och fem om min häst

2011-02-04 - 22:44:54


Hillevi Hassler...

... går alltid på toaletten innan hon ska rida, oavsett om hon behöver eller inte ;)

... har under sitt 16 åriga liv hunnit spelat fotboll i 5,5 år, och faktiskt varit med och spelat DM-final med ett år äldre tjejer, 93:or alltså :)

... är vääldigt omusikalsik, men har (trot eller ej) spelat fiol i en halv termin tillsammans med Emma Sjöberg!

... gick ut högstadiet med skolans bästa betyg (nästan hundra på det i alla fall :) och fick stipendium på 700 kr

... föddes 17 dagar försent och har sen dess alltid varit tidsoptimist, trots att hon själv tycker att hon är ganska bra på att planera ;)





Lindholms Peach...

... har några små vita fläckar på ryggraden, precis bakom manken

... gillar att bli masserad på och runt dom långa öronen :)

... bajsar vissa perioder i vattenkoppen varje dag, andra perioder aldrig

... har lyckats få mig att hamna på marken hela 6 gånger, varav 2 på hopptävling hemma

... ställer sig alltid på precis samma ställe i boxen och bajsar när man sätter på transportskydden :)



haha, det var de mest udda faktana jag kunde komma på just nu
och jag hoppas att ni inte visste alltihopa innan :D
isåfall är ni nog mina och Pepsis stalkers!


here she comes like a brand new day

2011-02-03 - 21:34:35


hejhej :)

dagen har flytit på muchobra :D började med att se på film på spanskan, hade en slapp mattelektion (tror jag börjar fatta det här med funktioner och grafer riktigt bra nu ;) och så slutade vi skoldagen med en samhällslektion i datasalen. blev att läsa lite, svar på nåra frågor och sitta och checka endel braiga bloggar :)

sen så drog jag och A upp till stallet i alla fall! invigde mina nya ridbyxor som jag köpte på hööks :D gillar dom starkt måste jag säga! fick dessutom med mig ett tävlingsspö hem därifrån eftersom mitt gamla har tappat knoppen ;)

borstade en ganska låång och braig stund på finaste :) sen var det dags för en uteritt i det ganska varma men blåsiga vädret ;) det var grymt länge sedan vi var ute och det märktes kan jag säga! haha. jag lyckades trilla av en gång också! pari kasta sig i en korsning och där satt jag på hellång tygel och hamna i värsta bakvikt när hon sprang efter Pari ;) haha när jag sen skulle ta upp tygeln så hoppa hon åt sidan och då vare "hej marken" för min del ;D pari kuta iväg med emma och pepsi hängde på och snacka om att jag blev lite orolig när dom närmade sig fältet, men som tur var så stannade pepsi och smaskade lite mossa så jag kunde ta henne och hoppa upp igen ;) 

fortsatte sen iaf våran tur och gick ut på sjukhus. haha, pepsi är ju för knäpp ibland alltså! i början ville hon galoppera bakom Pari men då tyckte hon det gick för sakta så då passa hon på att bralla lite ;) hon har kommit på nu att om hon bara sparkar med ett bakben så kommer hon mycket högre så hon kan skjuta fram mig på halsen även om jag står upp, smart där! menmen, lyckades hålla mig kvar och ett litet mantag var till stor hjälp precis då i början ;) men sen gick hon upp bredvid Pari och då gick det bättre, då rejsa dom sötisarna :D

drog en gång till och sen så trava vi en länga. Pepsi fick va först och vilken himla härlig trav alltså! hon kändes verkligen skitfin :D trampa på superbra trots att hon var först och det var åt ett helt annat håll än hemmåt, då blev jag glad! :D

efter det sen gick hon först hela vägen hem och verkade jätteglad och nöjd! är dessutom så himla bäst att snön verkligen är påväg bort nu :) på vissa ställen fanns det helt snöfria vägar t.o.m.! plaskade genom vattenpölar, trippade över isfläckar, plöjde genom mossa och klafsade i blötsnö :D blandat underlag kan man säga, men det betyder att sommarn är påväg :)

om man vill sammanfatta det hela så kan man säga att det blev en perfekt ridtur för våran del, trots en liten avramling :D finaste hästen ♥

mockade och fixade i stallet när vi var tillbaka och sen så fick jag skjuts hem. nu har jag inte gjort alls mycket, men jag ska gå och lägga mig nu tänkte jag i alla fall! imorgon har vi sovmorgon till 11.15. LÖÖV IT :)

kram

trött häst förra vintern...


Dag 7: Det här shoppar jag i hästväg

2011-02-03 - 19:59:33

precis som typ alla hästmänniskor äääälskar jag att shoppa hästgrejer :D helt klart det bästa i shopping-väg!

jag undrar varför egentligen. orkar inte fundera på det, vi säger att det bara är så helt enkelt :) iaf så det jag kanske tycker är allra roligast att köpa när det gäller hästgrejjer är nog schabrak. finns så galet många snygga vekligen!! ibland känns det så himla onödigt när man inte har egen häst, men då brukar jag tänka att nån gång så ska jag ju faktiskt skaffa mig det och då har jag ju allt kvar :D plus att jag har faktiskt rätt mycket pengar så varför inte använda dom :D man blir ju faktiskt glad av att rida runt i fina grejer tycker jag :)

jag tycker märken och så är skitsnyggt men själv köper jag oftast sånt som jag tycker är snyggt, oavsett märke, och så måste det vara prisvärt! bland mina hästgrejer är det därför en himla blandning, alltifrån ullared och börjes till en racesafe-väst t.ex. :) sen så blire en fiin hjälm snart också!

men som sagt, schabrak är grymt kul att shoppa tycker jag :D har rätt många för att bara rida typ 2 gånger i veckan ;) tror jag är uppe i åtta stycken nu, fast ett vann jag och viktor på DM så det brukar han ha på lektioner oså ;) får se om det kanske får följa med ett eller två schabrak hem från Gbg också :D

jao, ett litet hästpryls-shoppar-beroende det tror jag att dom allra flesta hästmänniskor har :) man vill ju att ens häst ska vara fin liksom ;)


Dag 6: Den här hästprylen klarar jag mig inte utan

2011-02-01 - 20:37:04

Hmm, ja det finns rätt många prylar i stallet som jag inte skulle klara mig utan men dom två som är allra nödvändigast har jag valt ut i alla fall :)

först och främst är det dom okrossbara greparna som vi har. dom äger fett! när man väl har vant sig vid att mocka med dom så är allt annat odugligt, och jag skojar inte! ääälskar dom och inte bara för att dom är grymma att mocka med, utan även för att dom är just okrossbara. när vi var på Nkpg horse show så såg vi dom för första gången och då var det en vuxen som hoppade på en utan att det hände nåt, det kallar jag kvalitétsgrep!vi skickade direkt ett sms till cissi, men hon hade redan varit där och köpt ett par ;)
stallets grepar används ju riktigt mycket och när vi hade vanliga grepar så fanns det aldrig nån som var hel, men nu finns det jämt tre stycken :) vi har haft dom i kanske 8 månader och inte en skråma! dom är inte ens mjuka. UNDERBART :D



sen så klarar jag mig inte utan min helosan-salva heller. smörjer in mungiporna nästan varje dag , dels för att hon har lite skav av bettet på utsidan, men mest för att hålla dom mjuka så att hon inte får ont :)

jag kommer ihåg en gång (sommaren 2009 tror jag att det var) när jag och E fick för oss att vi skulle gå runt i hela stallet och ge hästarna helosan ;) vi är lite knasiga ibland jag vet men vi gjorde det iaf :) jag skötte inte pepsi då, och när vi kom upp till privatstallet var det hennes tur. så fort hon fick se tuben kasta hon sig och det var helt omöjligt! om man lyckades lägga handen på nosryggen spelade ingen roll, hon kastade en som en liten boll så fort salvan kom i närheten ;) vi la iaf lite i krubban för att hon skulle börja vänja sig vid lukten och så ;)

efter det smörjde jag aldrig, det var ju liksom omöjligt tyckte jag och det skulle aldrig gå. men, ett halvår senare så fick jag nåt ryck och bestämde mig för att det visst skulle gå. så jag tog ett äpple i ena handen och en klick helosan i andra. äppelgalen som hon är blev hon något ställd när jag tvingade henne att ta både och eller inget. efter en kvarts velande så tog hon iaf äpplet och jag kunde få in lite helosan :) sen tränade vi så några gånger och nu går det galant! hon älskar det inte men bara man lägger handen på nosryggen är det inte några problem alls. så himla kul när man kan "bota" något som man trodde var totalt omöjligt tycker jag :D



så ja, helosan-tuben och de okrossbara greparna är verkligen måsten och jag änvänder båda flitigt varje dag :)