Julrecept, knäck ca 70 st




Ingredienser:
2 dl sirap
2 dl socker
2 dl grädde
2 msk smör
1 dl hackad mandel

Gör såhär:
Koka upp allt utom mandeln i en (helst) tjockbottnad kastrull, gärna ganska stor så att det inte råkar koka över! Låt knäcken stå och puttra, observera den underbara doften ;), rör om lite då och då. OBS! Använd trä- och inte plastslev, den kan smälta!
Om du har en koktermometer är ca 118-122 grader en perfekt temperatur! Då är den mjuk, men fastnar inte i formarna. Kontrollera även gärna med ett kulprov.
Har du ingen termometer gör du bara vanligt kulprov, hur man gör det kan du kolla HÄR.
När knäcken är klar blandar du i den finhackade mandeln och sen är det dags att hälla upp i formar. Det är ganska bråttom, annars stelnar knäcken. Hett tips är att hälla över knäcken i en mindre tillbringare, då blir det enkelt att sen hälla i formarna.
Låt knäcken svalna och stelna lite innan du hugger in :)

Mums! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: