Julrecept, saffransskorpor




Ingredienser:

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
(Råsocker)

Gör såhär:

Smält smöret tillsammans med saffranen, och häll sedan över det i en bunke. Blanda i äggen.
Hacka mandeln grovt och blanda den med resten av ingredienserna (ej råsocker) i en separat bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i smör/ägg/saffran-bunken.
Knåda degen lite så att den blir som vanlig pajdeg i konsistensen ungefär. 
Dela degen i tre lika stora delar och rulla tre längder. Lägg längderna på en plåt och platta till dem lite med fingrarna.
Om du vill kan du strö på lite råsocker (jag glömde det, men mina blev goda ändå ;).
Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter, 175 grader.
Ta ut plåten, sänk värmen till 125 grader, och skär längderna i ca 1cm tjocka skorpor. Ställ in plåten igen i ca 10 minuter. Därefter, stäng av ugnen och låt skorporna stå inne och torka på eftervärmen. Gärna över hela natten!

Klart! :)

Väldigt enkelt och väldigt gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: