Rappestad RK

2014-06-06 - 23:19:00
Lång dag i Rappestad blev det, men fint väder och två rätt okej rundor gjorde den långa dagen till en bra dag :) Det blev inget lag så istället red vi två "vanliga" individuella klasser, 1m och 1,10m. Precis som planen var från början.

I 1m så var jag efteranmäld eftersom jag bytte från lag till indivudell. Jag startade alltså allra först, vilket inte är nån höjdare. Mest för att det blir så krångligt med framridning och bangång. Dessutom var prisutdelningen i lagklassen seeg, så då blev det ännu mera paus mitt i. Men men. Pepsi kändes matt och lite tjurig, så ingen vidare känsla på framhoppningen. Inne på banan så red jag mest bara på framåt så det blev ingen bra rytm. Dock kom vi till förvånansvärt bra framåtlägen med tanke på min ridning, men sprången blev ganska flacka. Faktiskt så var vi i alla fall felfria i både grund och omhoppning :) Ingen supertid då omhoppningen inte passade oss speciellt bra. Var mest transportsträckor, och det stället där man kunde vända snävt innanför var till en kombination. Och eftersom Pepsi behöver lite mer fart och tryck in för att räcka igenom så valde jag att inte chansa på det snävaste alternativet. Vi slutade 7:a av 40 starter i alla fall, så en rosett och en plakett till samlingen :)

I 1,10m så red jag bara fram en kortis, och då startade vi mitt i klassen så kändes mycket bättre. Blev dock rätt stressigt inne på framhoppningen, så hann bara ta 2-3 språng som blev halvdana innan vi skulle in. Jag hade bytt bett till denna klass, vilket Pepsi var mycket nöjdare med så hon var inte alls tjurig nu. Kändes mer framåt överlag dessutom! (Inlägg om bett kommer btw!!) Red in på banan med en bra känsla av lugn ändå, men till hinder nr 2 klantade jag (som vanligt...) till det. Vi har ju haft 1 stopp i alla 1,10-starter vi gjort, och det även idag. Så retligt. Det var en lite tajtare uppvändning på diagonalen mot en oxer. Jag började med is i magen men fick inte tillbaka henne riktigt som jag tänkt mig, så bestämde mig aldrig om jag skulle rida på framåt eller fortsätta ta tillbaka. Så sista halvhalten blev för sen vilket resulterade i ett stopp, grrrr. Men sen hoppade vi resten av banan felfritt :))) Då kändes det superbra! Jag satte en bra galopp och red inte iväg henne nån gång. Blev bra språng och hon var betydligt mer på och med mig. Så förutom det onödiga stoppet är jag jättenöjd med 1,10-rundan. När jag rider som jag ska är det ju liksom nemas problemas, ska bara lära mig göra det till varje hinder också!

Filmer kommer :D

 

Kaos-vecka

2014-06-05 - 13:55:05
Hjälp alltså, denna vecka blev verkligen lite för fullproppad. Allt på samma gång ungefär, men men. Jag lever än så länge och har bara 1,5 timme kvar att jobba för denna vecka :D Helgen blir inte precis lugn, men desto roligare :)

I måndags gick Pepsi dressyrträning på Skärlunda för Linda. Kändes super!! Lätt bästa träningen på länge :D De senaste gångerna har Linda kommit till oss, och så har vi ridit på vår bana. Och vår bana är paddex som är rätt så stumt, så det var vääärldens skillnad att rida i Skärlundas mjuka fina ridhus. Vi bara flög fram ;)

I tisdags sen så var det terrängträning! Ösregnade hela kvällen förutom precis den timmen som vi hade träningen typ, snacka tur :D Pepsi var lite av och på, men överlag fin! Något spänd stundtals, men hon börjar fatta konceptet mer och mer :) Den här gången var det dock tre av hindrena som vi inte hoppade förra gången som var riktigt läskiga sa hon, ett lite större dike som alla hästar fjantade på, en ny kulvert som också de flesta tittade på och sen ett däckhinder som hon bara fick för sig att det bodde troll i eller nåt ;)

Pappa var snäll och följde med på båda träningarna, men dessvärre glömde jag kameran hemma ena dagen och sen på tisdagen så hade jag missat att ladda den såklart :( Men men, blir ju fler gånger :D

Igår blev det i allafall skogstur för Pepsis del med Amanda på ryggen, och jag red Helios. Blev en mysig tur även om Helios var väldigt spänd och fjompig stundtals :P Pepsi skötte sig duktigt, men var nog lite trött sen träningarna då hon inte hittade på så mycket bus ;) Idag är planen skrittur med lite lösgörande jobb och imorrn är det tävling :D Vi ska till Rappestad och skutta, var länge sen sist nu så det ska bli superkul!!

Nej, nu är lunchrasten snart slut så dags att sätta fart och börja jobba igen. See you later :)

Bjuder på en bild som snälla Pernilla Ringqvist tog på oss under ärevarvet på förra veckans derby på granngården :) Kommer flera :D

 

Får man inte tävla själv...

2014-06-01 - 12:18:20
... så kan man alltid roa sig med att göra  allt annat man kan göra en tävlingsdag. Idag är jag chaufför, fotograf och hästskötare åt Amanda och fina lilla Nisse på NFKs lokala dressyrtävling. Heja!!