Fotografering, naturbilder från midsommarhelgen i Småland 22 juni 2012 DEL 1

2012-06-30 - 12:27:16























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Blommor och blad vid mormors sommarställe i Småland
Kamera: Nikon D3100


29 juni 2012

2012-06-29 - 20:47:12


God kväll!

Gårdagen var rätt fin :) En helt vanlig dag, som innehöll jobb från 7-16 och därefter stallkväll med lite kort bästismys ♥ 

Imorse var det jobbardags igen kl 7, dock var det ju idag som jag fått byta min eftermiddag så jag slutade redan 11 :) Ett alldeles lagom pass helt enkelt! Cyklade upp i lite halvstorm till stallet och där blev det smörjning för hela slanten, blandat med lite struntprat med Michaela ;) Haha, kulkul! Pepsis box var redan utgrävd, men putsningen fixade jag så nu är hennes "ridskole-grejer" fina även dom (y) Äckligt stor skillnad blev det på både sadel och träns, för det var inte direkt igår jag smörjde dem om man säger så.. Fy skäms!

När allt var iordningfixat på den fronten köpte jag mig en Gorbys till lunch. Hade nämligen varit duktig och ställt in matlådan i kylskåpet på jobbet, och glömde den självklart där -.- Men med två bitar av Marias supergoda tårta var jag mätt och nöjd ;) 

Vid en två var det dags för Pepsi att kliva på transporten och rulla iväg hem till ridskolechefen Cissi, och årets sommarbete. När vi var framme släpptes de i en liten tillfällig hage, medan vi inväntade de andra. Jag plockade upp kameran, och Pepsi var ursnygg när hon spang och visade upp sig. SÅ JÄVLA BESVIKEN blev jag när jag insåg att kameran legat på ON hela natten och  inte hade en gnutta batteri kvar :((((( Fick i alla fall låna snälla Carros kamera lite, så några bilder blev det. Bjuder när hon har skickat såklart :)
När alla var på plats promenerade vi nån kilometer till den stora hagen. Hästarna var oväntat lugna och Pepsi var bara allmänt glad :) Dock var stackarn supermega-öm i fossingarna när skorna var avdragna, men som tur var kunde vi gå i gräskanten i stort sett hela tiden. Pluttisen ♥

När vi släppte dem sprang de nåt varv, men sen drog de ihop i sina små flockar direkt och började käka. Pepsi saknar nog Steffie, men Mamba duger fint tror jag för de burkar i alla fall hålla ihop under somrarna :)

När allt var klart åkte vi hem till stallet igen och där blev det glassfika, tjejsnack och senare hemfärd. Himla tomt och trist blir det nu, utan min vackar flicka att spendera timmar med varje dag. Men klart att hon är mer än värd 5 veckors gräskäkande och vila, och helt lär hon inte slippa mig i alla fall ;) Det går jag inte med på, hihi!

Kram H




Sådeså

2012-06-29 - 15:57:00


Putsa putsa, städa städa

2012-06-29 - 11:04:00

De senaste dagarna har jag varit riktigt duktig och gjort iordning alla mina grejer inför sommaren :) Båda skåpen är städade och rensade, allt läder är ordentligt putsat och schabrak, lindor, benskydd, boots osv är tvättat.
Himla fint blev det och himla välbehövligt var det!



      

   

Visst blev det fint med ordning och reda? :) Dock har jag ännu en gång konstaterat att jag har alldeles för mycket grejer, eller nej förresten: för lite plats ;) Nu har jag ett och ett halvt fullt skåp plus en låda med dressyrschabraken i, och då har jag för tillfället stövlarna, alla täcken utom två, vintersaker och tävlingsgrejer hemma. Hihi, men man kan ju aldrig få nog av hästprylar! Det vet jag att jag inte är ensam om att tycka ;)


Nytt i "hästgarderoben"

2012-06-28 - 15:38:00

Det här skulle jag ha publicerat för länge sen, men jag har hela tiden glömt att fota. Men nu så! :)

För ett par veckor sen var det finbesök i stallet! Sadelutprovare från Sharpman var på plats och kollade igenom lektionshästarnas sadlar. Pepsis låg bra, men hon skulle vilja ha en tjockare padd (gissar på att det i alla fall delvis är för att hon lätt blir så öm i länden). Men det var skönt i alla fall :)

Dock har jag nu gjort värsta braiga köpet!! Carro som har Vulfa på foder hade en egen fårskinnspadd till henne, men då den inte passar längre så frågade jag om hon ville sälja den :) Det var dessutom precis den dom hade provat på Pepsi, och som låg bra! Så jag köpte den, hur bra!? Himla fin och gosig (y)


Samma vecka så mötte jag äntligen upp Ida också, så vi bytte våra schabrak. Minns ni? Mitt röda jw mot ett blått lamicell :) Pepsi och jag invigde det på terminens sista tävling på NORF, och det passade perfekt! Supersnyggt om jag får säga det själv hihi :D Alldeles lagom helt enkelt, inte tråkigt men inte för mycket. Lägger sig snyggt under sadeln, och med fårskinnspadden blir det kalasbra! 



Behöver jag nämna att jag är nöjd? ;)


Be there :)

2012-06-28 - 12:17:00


27 juni 2012

2012-06-27 - 21:12:28

Hej på er!

Äntligen lite sommarväder här i Sverige :) Gött!

Gårdagens uteritt tillsammans med Emma och Doris blev mupp, haha. Himla skoj hade vi även om det inte riktigt blev som planerat ;) Pepsi var inte alls så pigg och busig som jag trodde att hon skulle vara, snarare lite åt andra hållet. Tror hon har förstått att det är sommarlov snart, och redan gått in i "relax-mode" som Maria sa ;) Tur att det är släpp på fredag! Märktes i alla fall att jag inte ridit henne på drygt två veckor kan jag lova, men hon var i alla fall duktig och efter lite övertalning så kunde hon galoppa först på de lite småläskiga vägarna där vi inte rider så ofta :) Inte ett enda bocksprång hanns med, hon hade fullt upp med att hålla koll på annat när hon inte kunde springa i rumpan på nån annan häst ;) Knasbollen! Nöjd och stolt som bara den var hon när hon fått springa fort, och varit "täthäst". Det blir spännande i höst sen och se hur hon beter sig när det bara är vi :) Bästisen ♥

Idag jobbade jag också bara till 11 så jag var hemma tidigt! Åt lunch med pappa och fixade en hel del pyssel här hemma. Håller bl.a. på att göra en ny toppbild till klubbens hemsida, en lite somrigare och fräschare :)
Vid tre så cyklade jag och pappa till körskolan och där väntade min första körlektion :) Lite nervöst var det, och jag körde verkligen dåligt haha. Bilen var otroligt annorlunda båda våra, men jag borde vänja mig fort. Hoppas det i alla fall för jag vill verkligen ha det där kortet så fort som möjligt och slippa ha det "hängandes över mig".

När vi var klara där så cyklade vi tillbaka hem och jag bytte om innan stallet väntade :) Hade tyvärr oturen att Pepsi skulle vara med både som longeringshäst på kvällslägers-teorin och sen på själva lektionen. Hon hann i alla fall in en kortis emellan, så då hann vi mysa och borsta lite grann :) Inget rykt är det som gäller nu eftersom de ska på bete på fredag, men ordentlig avborstning och resten av tiden på mys är inte helt fel ;) Det ska vi fixa imorrn, för då ska hon troligen inte gå förrens sent (y)

Pappa och jag åkte och köpte pizza sen, mums! Nu är det EM på tv:n så det ska jag väl kika lite på :) Behöver duscha och komma i säng rätt tidigt dock, för imorrn väntar jobb 7-16. 

Kram H


Snyggast ♥


Hiss till blogg.se

2012-06-27 - 15:25:00
Gud vilken uppfräshning måste jag säga! :D Har hört lite blandade åsikter, men personligen ger jag en solklar hiss! Det ser inte bara mer modernt och proffsigt ut, utan den nya svarsfunktionen i kommentarsfältet är himla praktisk :)

Om det är någon som inte sett, så kan jag alltså nu logga in och svara direkt i kommentaren ni skrivit. Har man egen blogg kan man också då få ett meddelande om att jag svarat, annars får man helt enkelt gå in och kika på kommentaren man skrev nån dag senare så finns där säkerligen ett svar :)



Nu kan man även lägga till flera kategorier på inläggen, vilket t.ex. horsespotbloggarna redan har. Det är också riktigt smidigt och underlättar om man vill leta upp något gammalt inlägg :) Så nu blir det inom kort lite omstuvning bland kategorierna här till vänster har jag tänkt.


Floooow

2012-06-27 - 12:21:59

Kom hem från jobbet för en stund sen och nu är jag en glad tjej! Lyckades byta jobbpass på fredag så att jag kan åka med min fina plutt till sommarbetet :))) Så himla schyssta är dom! Det årliga betessläppet vill man ju inte missa, och dessutom på nytt ställe i år :) OM jag ska plocka med kameran, hihi ;)

förra året ..



Wihoo :)

2012-06-26 - 13:51:00

Har just slängt i mig lite potatisbullar och tänkte cykla upp till stallet :) Jobbade nämligen bara till elva idag (y). Pepsi har gått lite på halvfart senaste veckan och för att hon inte ska bli alldeles för galen på sina sista lektioner så ska faktiskt jag och hon ut och busa idag :D hihi, säkerhetsutrustning på kan jag säga ;)

Gissa om jag är taggaaaad på en sista tur innan betet!! Wiiie, ibland ska man ha lite flyt alltså :))))


Tro't eller ej men jag lever

2012-06-26 - 12:24:53

Som ni antagligen märkt har jag verkligen inte känt för att blogga senaste veckan, men det hoppas och tror jag att ni har förståelse för. Det är inte så illa att hela mitt liva har gått i kras, bara halva typ. Men jag lägger det lite åt sidan för stunden, det tar så mycket jobbig energi att tänka på. Nu är det ju faktiskt sommarlov och då ska man vara glad :) Vi gömmer det helt enkelt nån stans där bakom, så gott det går...

I alla fall så har det hänt en del annat sen sist! Jag har börjat jobba, firat midsommar, haft en foto-dag som jag visade er lite ifrån, chillat och varit i stallet och pussat på och myst med min fina pålle ♥

Slänger upp lite bilder, och lite inlägg då och då som jag missat :) Känns rätt skönt och kul att vara tillbaka i alla fall :)

Vi hörs!

Kram H


Fotografering, porträttbilder från foto-dag i stallet 19 juni 2012 DEL 2

2012-06-22 - 13:12:00

Julia & Ofelia, Sofie & Lucie





Linnéa & Ofelia





Fatima & Chess & Kasper





Emilia & Pepsi





Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Medverkande i fotodag med tema "porträtt-sommarbilder" (Se bildtexter)
Kamera: Nikon D3100



Fotografering, porträttbilder från foto-dag i stallet 19 juni 2012 DEL 1

2012-06-21 - 15:11:00

Här kommer ett axplock av bilderna som togs i tisdags. En omgång till kommer imorrn :)


Julia & Ofelia, Sofie & Lucie





Linnéa & Ofelia





Fatima & Chess & Kasper





Emilia & Pepsi






Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Medverkande i fotodag med tema "porträtt-sommarbilder" (Se bildtexter)
Kamera: Nikon D3100


Irreplaceable

2012-06-20 - 20:51:39

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Är ledsen och arg, besviken och uppgiven, frustrerad och tom. Allt på samma gång. Så det mesta skulle ändå antagligen bli fel. Har ingen aning om hur jag ska göra, vad jag vill. Eller vad jag vill vet jag klart och tydligt. Men det går inte, allt mitt hopp och en av mina största drömmar har mosats till pannkaka. Ni får ha överseende, för just nu känner jag inte för nånting. Life sucks...



Det är så jävla sjukt hur mycket du betyder, du skulle bara veta.
Knappt att jag visste det själv, men när allt kommer upp till ytan...



Fotografering, Maria och Doma dressyrtävlar i Finspång 15 juni 2012

2012-06-19 - 12:20:00



























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Maria Ohlsson och Doma
Kamera: Nikon D3100



Fredag 15 juni 2012, skolavslutning och grooming på kvällstävling

2012-06-18 - 15:22:00

I fredags ägde äntligen den efterlängtade skolavslutningen rum, inte en dag för tidigt!! Dock suger Hagas avslutningar, totalt ovärda och långtråkiga. Dessutom är det ovärt att göra sig fin, man ska liksom bara sitta och glo på en kyrkbänk. Orkade verkligen inte, så ja jag bojkottade klänning även i år. Men nästa år dååååå: studenteeeen :)))) Galet att det bara är 1 ynka av 12 långa skolår kvar!!

I alla fall så var det i år två bra grejer på avslutningen (y) Dels en kille som dansade grymt, och sen så sjöng rektorn Dannys Amazing. Haha, inte direkt vad vi väntat oss, men verkligen häftigt för det var riktigt bra!
Efteråt blev det såklart glass på Halvars med tjejerna, mjukglass i pappersstrut med chokladdopp ♥





Efter glassätandet blev det bussen hem för att käka lunch och byta om till stallkläder. Åkte upp till stallet och mockade samt pysslade om min fina innan det var dags att packa in Doma i lastbilen och följa med Maria till Finspång för dressyr-kvällstävling. Duktiga var det båda två, det var kul att se :) Blev dock himla avundssjuk, vill också rida och tävla ju!! Men den som väntar på något gott... I guess. 

Självklart hängde kameran med i alla fall så bildbomb kommer! Sålänge får ni smakis ↓




17 juni 2012

2012-06-17 - 21:28:34

Började dagen på ett ganska så hopplöst sätt med att lyckas försova mig sisådär en timma, suck! Men pappa var supersnäll och skjutsade mig upp till stallet, så jag hann mocka fint hos pluttis medan hon var ute och red fram till avslutningshoppningen. 
När jag var klar började dagens andra klass, så den och den tredje blev fotad! Trots det kassa underlaget på ridbanan gick det bra, och både hästar och ryttare var duktiga :) Är nöjd med bilderna också, dock envisades solen med att kika fram då och då så att jag var tvungen att ändra inställningar lite hit och dit. Menmen, en del guldkorn i alla fall ;)
Om någon är intresserad hittar ni dom på min hemsida nu förresten!







När klockan började närma sig lunchdags hjälpte jag till så att det blev fodrat, och sen åt jag lite själv. Innan det var utsläpp sen fick Pepsi bli myst med och ren :) Minst sagt välbehövligt med en ordentlig avborstning! Sen fick hon gå ut och käka gräs och så kom pappa och hämtade mig.

På eftermiddagen blev det bio med pappa och Hugo, Snowwhite and the huntsman. Riktigt spännande och bra faktiskt! :) En snabbis på Halvars hann vi också innan det var dags att åka hem. Redigerade bilderna från idag, och sen blev det flytt över till mamma.

Nu borde jag chilla lite och sen sova, för imorrn börjar jag jobba :) Det blir spännande ;)

Kram H


Torsdagsnöje med bästa Pållestollarna :)

2012-06-17 - 15:02:00

I torsdags var alla skollektioner inställda, och istället träffades klassen för att spela brännboll mot en annan klass. Inte direkt roligt skulle jag vilja påstå, men helt klart bättre än matte och svenska ;) Efteråt blev det lunch och glass på stan med Amanda och Gabriella innan stallet väntade.

Pysslade om min fina som vanligt och sedan var det snabbt hemåt för att duscha och dra iväg ännu en kväll. Cyklade med Amanda till folkparken där vi mötte upp resten av fina Pållestolle-gänget :) Vi hade sommaravslutning i form av pastasallads-picknick, vanligt US-möte och massa skoj! På hemvägen höll vi dessutom nästan på att bli stoppade av polisen, hehe. Men vi klarade oss, och en riktigt mysig och kul kväll blev det allt :)

Här får ni bildbomb på söta och glada vänner! ↓




























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Hageby Ridklubbs Ungdomssektion i folkparken
Kamera: Nikon D3100

Avslutningshoppning

2012-06-17 - 09:25:00

Idag är det avslutningstävling i stallet! Har plockat ner kameran och är påväg dit för att knäppa lite bilder hade jag tänkt :) Hoppas som vanligt på fint väder och söta ekipage ;) Vi hörs senare, självklart med smakprov!




16 juni 2012

2012-06-17 - 00:40:04

Började sommarlovet med en sovmorgon :) Chillade sedan hemma hela förmiddagen, då jag inte riktigt kände för att cykla upp till stallet i regnet. Fick lite smågrejer gjorda, men inte så mycket. haha. 

När jag ätit lite mackisar med bacon så hade det nästan slutat regna så då cyklade jag iväg. Kom perfekt, för min fina lortunge hade precis ätit klart och var redo för borststund innan det var utsläppsdags :) Hon hade gått lektion ute i regnet på geggamojja-banan eftersom vi håller på att byta ridhusunderlag, så ja. Ni kan ju tänka er hur ren och fräsch hon var ;) Efter en timmas pyssel och rykt började hon likna sig själv, så då fick hon gå ut och käka gräs. 

Mockade och gjorde fint i boxen innan jag hade tänkt packa veckans påsar. Men när jag kom ut höll hennes fadder på att packa, och ville gärna göra alla själv tillsammans med sin kompis. Himla snällt, tackar ju inte direkt nej till att slippa ;)

Hade lite planeringsmöte med Lina inför en Pay and Jump som vi ska ha i augusti, är supertaggad :D Det var så roligt förra året, och jag hoppas det blir minst lika bra i år! Det tror jag! Kommer ju dessutom att vara nytt och fint underlag i ridhuset, så den största "missen" kommer att vara fixad (y)

Efter mötet så hann jag smörja och göra ett av mina träns fint, bara två kvar sen är allt fint och rent :) Har dessutom tvättat alla skitiga schabrak, skydd osv. Blir så himla mycket roligare att börja använda grejerna i höst sen när allt är fiiint och nästan som nytt :) Grym ordning blir det i skåpet också, det gillas!

Åkte hem när stallet stängde och hemma sysselsatte jag mig med att renskriva två protokoll och lite annat. Vid halv åtta sen mötte jag upp Emma för att åka tillbaka till stallet och kvällsmata pållarna :) Mysipys! När jag sen kom hem igen så väntade mumsig curry-kyckling, Forrest Gump och massa chips och popcorn. Bra lördagkväll!

Kram H



Onsdagen den 13 juni

2012-06-16 - 15:15:00

I onsdags hade jag nästan gått på förtidssommarlov :) Alla lektioner utom den sista var inställd så jag tog sovmorgon, och sen åkte jag till stallet över lunchen och träffade min fina plutt. Lektionen vi hade i skolan sen var avslutning av Franska steg 1. Vi åt sniglar (man var typ tvungen, och det var den vidrigaste konsistensen jag någonsin smakat typ. uääääk!!) och till efterrätt fick vi göra våra egna minicrepes :) Det var desto godare, pannkakor med banan och choklad (y) Betygssamtal hann vi också med, och ett mvg fick pryda min studieplan :)))


Vid fyra snabbade jag och Amanda oss till Hageby för att möte Johanna och handla lite smaskens till kvällen. Emma fyllde ju 18 för ett tag sen, och nu var det dags för den obligatoriska HEJA-"överraskningen" :) En supertrevlig kväll med mycket prat och god mat ;) Kom inte hem alldeles för tidigt så att säga..








Full rulle var det här!

2012-06-16 - 11:49:15

Jag lever, och det är en himla tur att man inte kan få indraget studiebidrag för frånvaro på bloggen, haha ;) Har verkligen inte haft en stund till övers de senaste dagarna, knappt hunnit med att sova liksom! Men nu är det sommarlååååååååv :DDDDD Himla dönajs!

En hel del bilder väntar er i alla fall, så jag tänkte slänga upp i lite olika omgångar och uppdatera er lite med vad som hänt sen i tisdags :)

Idag är alltså första riktiga sommarlovsdagen och självklart regnar det -.- usch och fy!! Ska i alla fall upp till stallet om en stund, pyssla lite och smörja en del tänkte jag.

Vi hörs!

Kram H 




Alla snubbar borde faktiskt vilja vara katt...

2012-06-13 - 11:03:00

... i alla fall om man får vara en sån chill-kisse som vår fiiina Nemo. En perfekt katt, det kan jag lova er! ♥
















12 juni 2012

2012-06-12 - 22:57:08

Idag var det tisdagssovmorgon, himla skönt :) Hoppas vi får behålla dem till nästa termin! Dock tvingade jag upp mig själv en halvtimma tidigare, då jag råkade somna framför EM innan jag hunnit börja plugga till svenskaprovet. Bra jobbat! -.-

I alla fall så hann jag läsa några sidor vid frullen, och några på bussen. Provet var direkt på morgonen och ja, ni vet ju själva hur mycket jag ääälskar historia. Fyfan, jag som trodde jag var av med den men icke! Vår svenskalärare är nämligen big fan av historia, så varför inte klämma in lite extra mycket litteraturhistoria i svenskan?! Ja ni, det är väl tur att vi är olika ;)
Men jag var nog inte hur sämst som helst åtminstone! Kändes som om jag satt och pladdra runt lite löst om allt möjligt, fick verkligen kämpa för att fylla på med svar. Men när jag läste igenom sen så var jag hyfsat nöjd ändå, det lät nästan som om jag hade koll ;)

Mattelektion väntade sedan, totalt oengagerad tjej. Så jävla trist kurs för tillfället, jag som tyckte matten var liiite rolig förr i alla fall. Nu har jag tappat motivationen helt känns det som..
Efter lunch hade vi bok- och betygsprat i engelska B, och ja. Som jag skrev igår så är allt där kaos, vilket gör så gott som hela klassen rätt opepp. Men äsch, nu är den överstökad i alla fall :)

Efter att vi slutat blev det en heleftermiddag i stallet, standard :) Hann pyssla med en hel del halvt onödigt medan min plutt åt sin eftermiddagsmat, och sen blev det två bästistimmar :D Tiden går himla fort då ska ni veta! Ryktad och fin blev hon, innan vi gick ut en stund för att käka gräs och chilla. Mockade och pussade lite på henne innan det var dags för terminens sista fodervärdsmöte för mig och så småningom lektion för Pepsi. 

Åkte hem efter mötet och har mest hunnit äta god mat och pyssla lite med allt möjligt :) Imorrn har jag en lektion, mellan 14.40-16.00. Niiiiice! Det får bli förmiddags/lunch-stall har jag tänkt, för sen på kvällen ska världens bästa 18-åring firas :))) En HEJA-kväll kommer sitta fint det!

Kram H




Blommigt

2012-06-12 - 14:36:00











Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Blommor vid strömmen i Norrköping
Kamera: Nikon D3100



Känslan när 2:ans sista prov är skrivet....

2012-06-12 - 11:27:48

... är så jävla galet sjukt underbart sköööööön :)))))




11 juni 2012

2012-06-11 - 21:25:31

En riktig softardag var precis vad jag behövde idag, och det fick jag :) Skolan går verkligen mot långledighet nu, underbart! Det enda vi har kvar är ett prov imorgon bitti, sen ska vi bara skutta runt och vänta på avslutningen ;D

Morgonen började med betygssamtal i spanska steg 4, ett mvg satt fint :) Gick vidare mot nästa, som var idrott. Och inte nog med att det blev toppbetyg även där, det bjöds på dubbel glass också :DD Sen hade vi hål och lunch, och därefter gick vi till geografins betygsprat. Kändes himla skönt att casha in ett tredje mvg för dagen :) Ibland undrar jag dock hur vissa lärare tänker och om dom inte märker nåååånting. Men jaja, det är deras problem och jag klagar verkligen inte :)))

Nu är det bara franska och engelska som vi inte fått veta säkert inför sommaren. Franskan blir nog bra men engelskan är kaozzzz, så där förväntar jag mig inte mycket, haha. Hela kursen är/har bara varit ett enda stort skämt ungefär :P

Eftersom vi bara hade betygsamtal fick vi sluta en timma tidigare, vilket passade perfekt :) Upp till stallet åkte jag, och där blev det mys och borst med min fina :D Gosig var hon idag, lite trött från gårdagen tror jag allt. Men hon verkade ha sovit himla gott, för i boxen var det kaoooos, haha. Men det gör inget, inte om det är vad som krävs för att hon ska sova sött ;) I alla fall så hade hon lyckats dra av sig en sko i hagen idag, men hovis kunde som tur var komma imorrn förmiddag. Stackars min plutta, 3 timmar lektion idag och det med trött kropp och 3 dojjor. Du förtjänar så himla mycket bättre ♥ ♥

När jag var klar kom pappa och hämtade mig och så tog vi äntligen tag i't och åkte till körskolan :) Vi bokade in en första lektion nu innan de har sommaruppehåll. Därefter är tanken att jag ska börja med teorin och till hösten hårdköra för att grejjat! :) Vill verkligen inte ha det "hängande" över mig. 

Nu har jag bara en big thing att ta tag i och göra innan den riktiga sommarn börjar, och det SKA jag. Jag vill ju så jävla mycket, men samtidigt är det just det som stoppar mig. Fan vad jobbigt det ska vara då!! Skärpning Hillevi.

Nä nu ska jag kika lite på EM och sen blir det plugg inför morgondagens prov och sängen. Himla grymt med sovmorgon både tisdag och onsdag :D

Kram H

hihi, charmigt :) du gör mig i alla fall himla glaaaad du ♥


Sugna på att komma? :)

2012-06-11 - 20:51:01




Bättre sent än aldrig!

2012-06-11 - 10:39:00

Minns ni att vi hade avslutning med alla skötare och faddrar i vintras? HÄR hittar ni bilder från det.

Nu har jag i alla fall fått filmen av Carro på min och mina vänners fiiiina kadrilj, hehe. Jag har nog aldrig ridit så illa, men jag bjuder helt enkelt! Snyggast outfit har vi i alla fall lätt ;D

Harry Potter & Co önskar God Jul och Gott nytt år, i efterskott!




Lokal hoppning NORF 10 juni 2012

2012-06-10 - 23:07:53

Hej på er!

Trött tjej som skriver kan jag lova, tur att klockan inte är så jättemycket och jag snart ska krypa till sängs :) OCH vi får inte glömma att om 4 ynka skoldagar är det sommarloooov, hur galet det än är! Ska bli så sjukt nice :D

Idag var det ju tävlingsdags för mig och Pepsi, men det blev tyvärr ingen vidare kanonavslutning. Därför berättar jag bara lite kort tänkte jag! Pepsi var väldigt pigg och glad, och rolig att rida :) Men trots det fick vi inte till det riktigt.

100 cm
I första klassen blev det lite "hit-och-ditigt", hon var lite ofokuserad och jag något passiv. Ett stopp blev det, helt mitt fel. En "tittig" oxer som stod i vatten, och var relaterad till hindret innan (som jag missbedömde och kom alldeles för nära på). Så ja, jag hann inte med helt enkelt och linjen stämde inte. I övrigt var hon felfri :)


110 cm
I 1,10 sen så var jag väldigt taggad, kändes som om banan passade oss. Fem första hoppade hon okej, men sen blev jag passiv och hamnade återigen i mellanläge på två oxrar. Hon stoppade, vilket var rätt av henne. Hon hoppade dock äckligt bra när vi hoppade om hindrena sen i alla fall :) I kombinationen sen så hoppade hon nära in, räckte då inte ut utan smet förbi. Återigen jag som inte red ordentligt, fy skäms... Vi slutade alltså som ute. och det känns ju himla trist såklart. Även om hon var pigg och glad "i psyket" så gissar jag på att hon inte var lika fräsch i kroppen som sist heller då hon gått mycket mer lektioner i veckan. Det blev inte samma tryck i de flesta sprången liksom, och dessutom så var ju underlaget inget att hejja för efter allt regn. Menmen, vi kommer igen i höst. Vi är ju trots allt gröngölingar i 1,10 än så länge, inget är omöjligt. Ni kanske minns vårt första år på 1m, haha. Det vill inte jag göra ;) 

Så sjukt sugigt bara att det antagligen är 2 hela fucking jävla månader kvar tills jag sitter i sadeln nästa gång :'((((( åhåååå

Under dagen har vädret varit himla växlande, från varm strålande sol till ösregn. Men vi hade sån himla tur att det inte kom minsta regndroppe under tiden vi hade Pepsi ute, så galet skönt :D 

Hemma i stallet fick hon gå ut och käka gräs medan jag pysslade iordning alla grejer. En mysig kvälls-borstis hann vi också, min bästa plutt ♥









Nu drar vi, hörs ikväll!

2012-06-10 - 10:31:00




9 juni 2012

2012-06-09 - 19:21:05

Kalasbra dag idag måste jag säga :D
Började morgonen med att åka upp tidigt till stallet, för en morgon-skogstur tillsammans med Maria och Doma väntade :))) Pepsi och Doma är bästa buskompisar, himla söta! Vi skulle typ ta det lite lugnt, så vi tog inte skjutbanevägen och sjukhusfältet hehe. Pepsi skötte sig finfint och var avslappnad och mysis :) När vi galoppade på en större grusväg hann hon busa lite, sådär alldeles lagom! Bästa hon ♥


I stallet sen blev det stretching och en kort avborstning innan hon fick gå ut och chilla i hagen. Under tiden mockades och pysslades det, packades veckans påsar osv. Sen var det lunch- och lördagsfikas-dags, gooottt! :D

Som ni såg på bilderna i förra inlägget var Pepsi inte alltför ren när hon kom in från hagen, så ja. Enda alternativet var i stort sett bad! Hon är inte överförtjust i't, men hon får faktiskt skylla sig lite själv ;) När hon var blank som få igen, fått svansen flätat och massa pussar tog vi en kort skogspromenad. Hon är så söt, och tycker alltid att det är superskoj och spännande att få promenera i skogen :)

På eftermiddagen fick hon gå i nya sommarhagen, där fanns ingen lera (y) Jag packade det sista inför tävlingen, putsade sadel, träns och stövlar och gjorde allt extra fint :) Men allt kan ju inte vara frid och fröjd en hel dag, utan helt plötsligt hör jag hur det bara börjar totalvräka ner regn utanför. Hör någon skrika översvämning, och kikar ut i stallet. Mycket riktigt, det forsade in bruunt äckligt vatten på hela golvet. Fyyfan! Sååå himla jobbigt.


- bild lånad av någon på fb, hoppas det var okej! :)

När vattnet var utsopat slutade det som tur var regna och solen kom strålande fram igen. puuh! Ingen större skada skedd som tur var, och när jag gick förbi Pepsi i hagen på hemvägen så verkade hon helt oberörd :) Hade nästan redan torkat dessutom!


Jag och mamma åkte och tog en fika, och sen blev det hemåt för middag. Ikväll blir en tidig kväll för imorrn taggar vi täääävling :D wiiiiie! Håll tummarna för oss, och att vädret håller sig!

Kram H



Varför gå in halvhjärtat för något liksom...

2012-06-09 - 18:28:51

Hade planer på att Pepsi skulle få slippa helkropps-bad inför tävlingen imorrn, för imorse när jag ryktade var hon så pass blank och fin ändå! Om man säger så, så blev det lite snabbt ändrade planer efter att jag hittat henne såhär i hagen, haha! ↓









Tur att jag gillar dig ändå, bästa knasis ♥


Punk-kisse? haha

2012-06-09 - 18:04:09






Dressyrlektion på Mamban!

2012-06-08 - 23:08:43

Som jag skrev tidigare så var det en ridlektion inbokad idag :) Red i dagens sista grupp, en vuxengrupp, vilket var ett bra val då vi "bara" var 7 stycken. 

Jag gissade faktiskt fel när jag gissade på Lucie, hon skulle inte vara med överhuvudtaget. Istället blev det Mamba, en av hästarna jag verkligen inte ville ha. såklart haha! 

Mamba är en av våra äldsta hästar (eller hon har i alla fall varit hos oss typ längst, sen innan jag började rida!) på 15 år. Hon har haft en del problem med ryggen, och är överlag väldigt stel ungefär överallt och dessutom skapligt "avtrubbad" för framförallt skänkeln. Egentligen skulle jag väl inte kalla henne en komplicerad häst, men det krävs rejält med ridning för att få fram och igenom henne helt enkelt! 
Dock är hon en av våra absoluta klippor, funkar på alla lektioner med alla ryttare och är så gott som alltid gudasnäll! Det var henne min pappa red första gången han satt i sadeln ;)

I alla fall så var hon himla motvillig till en början, vilket jag även räknat med. Sist jag red henne (i vintras, eller förra vintern nån gång) var ingen höjdare, men det har som tur var hänt lite med mig och min ridning sen dess :D Efter mycket jobb med att få igång och loss kroppen så slappnade hon av och gav efter. Hon var absolut inte "tävlingsfin" men med tanke på att jag la all och lite till fokus på lösgjordhet från mule till svans så är jag nöjd! Det var galet stor skillnad på början och slutet, hon behöver liksom lite tid att komma igång också :)

Så ja, det blev helt klart bättre än vad jag trodde och det är allt lite kul att rida andra hästar ibland. Nyttigt för det första, och sen är det framförallt då man verkligen märker hur mycket Pepsi har lärt mig. Härligt!! :)


8 juni 2012

2012-06-08 - 11:15:09

God förmiddag på er!

Har just skickat iväg min största fotobeställning hittils, himla fin! :D Alltså ni anar inte hur glad jag blir när ni skriver eller säger att ni gillar mina bilder, det är så himla roligt!! Och att få en stor beställning med någon som vill betala för dem, ja ni kan ju tänka er! :)))

Förövrigt funderar jag på en liten fotodag i början på sommarlovet, i stallet. Lite porträtt på rideleverna och stalltjejerna med sina favorithästar, det vore skoj! :)

Nu sitter jag i skolan och väntar på mattelektion. På morgonen har vi haft slutprovet i franska steg 1, kändes bra trots mitt mini-engagemang (y) En samhällsdebatt har vi också hunnit, så kan bocka av två grejer från den s.k. "borde-egentligen-plugga-på-listan". Gött! 

I eftermiddag blir det såklart stall :D Förra månaden lyckades jag dessutom bli månadens skötare, så en ridlektion väntar mig ikväll. Det blir spännande, det var galet längesen jag red nån annan lektionshäst än Pepsi. Om jag får gissa tror jag det blir lilla Lucie, det brukar det bli haha :P Kul i alla fall!



7 juni 2012

2012-06-07 - 22:24:17

En hel del har hänt sen sist, och tyvärr måste jag meddela att uppdateringen här kommer att förbli lite halvbra fram tills mitten på nästa vecka. Nu är det ju nämligen slutspurt i flera kurser innan sommaren, och då jag som många andra är mästare på att skjuta upp trista grejer blir det jobbigt. Men det löser sig, det gör det alltid! ;D

I tisdags var det dags för årets upplaga av gymnasieslaget. Haga var grymma och tog hem hela grejen! Härlig stämning och kul var det, hihi :) Slutade dessutom tidigt så jag hann med en hel del mys och pyssel i stallet innan mamma hämtade mig. Hem och fixa lite och sen vidare till Emma som fyllt 18 år, grattis bästa du!! :D ♥



Emma hade bjudit hem klassen + sina bästa vänner på fest, och det var trevligt! :) Kan inte påstå att jag är någon festprisse direkt, haha. Men kul i alla fall! Kom hem rätt sent, så en sovmorgon satt bra på nationaldagen :D

Igår då åkte jag och mamma ut till Hööks. Har ju inte hunnit besöka stans nya butik ännu, men den var fin! :) Lite småplock fick följa med hem, en grimma, sporrar och stövelstrumpor. Sånt som går åt med andra ord ;) I stallet på eftermiddagen myste jag och ryktade min fina :D På kvällen hände inte mycket, försökte plugga men det gick väl sisådär som vanligt...

Idag var det back to business, men torsdagar är nästan barnlek (y) På keramiken avslutade jag mitt slutprojekt, imorrn blir det betygsprat så håll tummarna ;) Svenska och matte hann vi med också, mindre kul men det gick hyfsat fort! Känns dock förjävla ovärt att börja med ett nytt kapitel nu i matten, som om man kommer komma ihåg nåt efter sommaren liksom!!

I stallet fick min häst chilla i gräshage en stund (nöjd tjej!) medan jag mockade och fixade. Under tiden hon åt eftermiddagsmat sen satte vi upp en ny tillfällig sommarhage med massa mumsigt gräs :) Den kommer garanterat att uppskattas av de fyrbenta ;D När vi var klara hann jag och Pepsi med den dagliga dosen av rykt och mys, innan hon skulle på lektion. För min del blev det arbetsdag då vi ska byta underlag i ridhuset, och sen lite möte. 

Egentligen borde jag råplugga franska nu till vårt slutprov imorrn bitti, men jag är ju som ni vet ingen hejjare på att göra det jag borde :P Men det ska nog gå bra! 

Kram H

Ridhusfix ↓




Snyft :(

2012-06-06 - 10:47:00



Kan ni förstå att det bara är en enda tävling kvar denhär våren för min och Pepsis del?! :((( Dessutom är lördag/söndag denhär veckan mina sista foderdagar :( Usch, det suger verkligen!!

Men jag kan inte säga annat än att jag är sjukligt nöjd med våra prestationer även denna termin, precis som förra! Hon briljerar så gott som varje helg, och visar att hon är alldeles för fin för ridskolan ;)
Och viktigast av allt: vi har verkligen galet kul ihop!! :DDD Nu taggar vi NORF på söndag, wiiie!!



Fina hjärtat ♥ ♥ ♥


Fotografering, Ebba Ohlin & Hagens Hamlet kamrathoppning Lilla H 2 juni 2012

2012-06-05 - 11:46:00

















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Ebba Ohlin & Hagens Hamlet
Kamera: Nikon D3100



4 juni 2012

2012-06-04 - 23:06:10

Gud vad det är underbart att det verkligen märks att det börjar närma sig sommalov nu (trots det sugiga vädret)!! Som jag har längtat efter dagar som de senaste, ni vet med film, betygsprat, inställda lektioner och allmänt chill :))) Det har bara börjat lite smått, men oj vad det äger! Om bara 1 jävla år kommer jag att stå där och vara KLAR, galeeet!

Dagens första lektion var spanska, och då såg vi på film och några hann med betygsprat. På årets sista riktiga idrottslektion spelade vi volleyboll och innan lunch hann vi även lyssna lite på några mini-debatter. Det enda som väntade efter lunch var geografi, och i den kursen avklarade jag det absolut sista jag kommer att göra. Himla gött! En luddig reflektion om global uppvärmning som slängdes ihop på en sådär 25 minuter ;) jaja, det blir nog bra!

Upp till stallet åkte jag sedan och där väntade ett lätt joggingpass på Domahästen. Bitvis var hon lite latmaskig och kartig, "vadåååå måste jag verkligen jobba?!" haha. Men efter lite om och men släppte hon till fint och kändes himla bra! Avslutade med en kort avskrittning i skogen, hon var nöjd :) 

Pepsi hann jag mysa med och borsta på en stund i alla fall :D Sen skulle hon gå lektion och då mockade jag och fixade lite. Blev kvar ett bra tag, bara chillade och tittade lite på lektionerna. Doma fick käka gräs under tiden, då var hon ännu mera nöjd än tidigare, haha ;) Imorrn kommer matte igen, tror att hon saknat henne!

Förövrigt kan jag säga att folk blir galet förvirrade när jag pysslar med både Doma och Pepsi ibland, haha. Det är alltid någon som tror att Doma är Pepsi när jag håller på med henne, bara för att jag brukar stå hos Pepsi. Uppenbarligen är de kanske rätt lika för en "utomstående", bara idag hörde jag två stycken som kallade Doma för Pepsi ;) haha.

Nej nu ska jag släcka, godnatt på er gott folk!

Kram H




Fotografering, blandade sommar/vårbilder i stallet 3 juni 2012

2012-06-04 - 15:39:00

Igår i stallet hade jag lite tid över så självklart plockade jag fram kameran och klickade lite mysiga bilder! :)























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Hästar och människor på Hageby Ridskola
Kamera: Nikon D3100



On the wall

2012-06-04 - 10:29:00

För ganska så länge sen så köpte jag denhär fina ramen, och nu har jag äntligen tagit mig i kragen och satt i bilder och hängt den på vägen. Gillar den skarpt!! :D






3 juni 2012

2012-06-03 - 20:44:56

Godkväll!

Idag har jag bestämt att jag ska vara duktig och gå och lägga mig i tid :) Hoppas på att vakna pigg, för det är ta mig tusan så himla bäst. Att vakna och inte vara ett dugg trött (y) Dessutom vill jag inte vara lika vimsig som förra måndagen, haha.

Idag blev det en mer än chillig förmiddag, halvsov länge och sen gjorde jag inte mycket vettigt fram till lunch. Fixade lite bilder, gosade med fina kissen och pysslade lite med blogginlägg osv. Det var ungefär det ;)

Efter en potatis-bulle-lunch tog jag mitt pick och pack och cyklade upp i stormen till stallet. Min plutthäst hade som tur var inte hunnit gå ut sitt eftermiddagspass i hagen än, utan jag kunde fullfölja mina planer :D Plockade ut henne i stallgången och borstade och pysslade massor :))) Finaste bästaste ♥ Tog dessutom tummen ur och friserade den något långa manen. Aldrig blir det snyggt, men efter nån vecka när det "växt till sig" lite så brukar det bli hyfsat! Och det är helt klart bättre att göra det, än att nån annan får för sig att görat ;P Då vet man aldrig riktigt hur det slutar!!

När hon var superduperschnygg från topp till tå och riktigt blank fick hon gå ut till sina kompisar och käka gräs :) Under tiden mockade jag hos henne och Doma, pysslade lite allmänt. Lördagsfika och fota de små djuren lite hann jag också innan pappa kom. Vi tog en mysig sväng förbi Halvars (muuuums ♥) och sen Hageby för lite handling.

Nu har jag flyttat till mamma, och som sagt så ska jag försöka komma i säng hyfsat! Vi hörs imorrn :)

Kram H




Fotografering, Ebba Ohlin & Hagens Hamlet kamrathoppning Lilla H 2 juni 2012, framridning

2012-06-03 - 14:16:00













Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Ebba Ohlin & Hagens Hamlet
Kamera: Nikon D3100



Hänt sen sist

2012-06-03 - 11:39:50

Vet egentligen inte riktigt vad som gjort att jag varit lite små-borta, men jaja! Så kan det vara :)

I torsdags blev det ju uteritt x2 :D Först tog jag och Doma oss en ordentlig tur bort till Stens gård och de stora grusvägarna som finns där. Galoppade massor, det uppskattades ;D

Sent på kvällen sen så började det regna, men det stoppade såklart inte oss! Jag, Emma, Johanna och Amanda drog iväg på en mysig tur med våra fina hästar :) Märks dock att de varit ute lite med lektioner nu, för de var inte alls så spralliga som de kan vara. Pepsi var i alla fall nöööjd tjej, och två små minibusar bjöd hon på ;) hihi, sötisen!

I fredags skrev vi sista matteprovet innan sommarn, och denna gång kände jag igen mig själv lita :D Förra provet (första i Ma D) så hade jag ju varit sjuk innan och missat flera genomgångar, så jag hade typ noll koll :P Men i fredags då kändes det som sagt myyycket bättre (y)

På eftermiddagen sen blev det mysipys med pluttis, och kvällen spenderades med pappa, Let's dance och lite film :)

Igår åkte jag, som jag också skrev, med Ebba lite spontant till en kamrathoppning på lilla Hageby. Duktiga var de, och såklart kommer en hel del bilder på snyggingarna :)) Första gänget kommer i eftermiddag!
På kvällen gick jag och pappa på bio och såg Dark Shadows, riktigt bra men lite weird! Som alltid när Johnny Depp är med ;)

Sådär, nu är jag i fas igen känner jag :) Nu blir det stallet om en stund, åh vad jag för övrigt vill ha tillbaka sommarvärmen!!

Kram H

Några bilder på Fatima & Chessan som också var och skuttade på lilla H igår ↓








Hej och hå...

2012-06-03 - 00:45:34

... vad jag är dålig på att blogga nowadays! Men här får ni ett smakprov på dagens fina ekipage i alla fall :) Lovar att mer ordentlig uppdatering kommer under morgondagen, men nu borde jag sova.




Dagen till ära...

2012-06-02 - 10:36:00

... åker jag till grannstallet lilla H lite spontant sådär :) De har kamrathoppning, och jag åker med Ebba och lektionshästen, som hon har på delfoder, Hamlet dit! Lite grooming och fotografering blir det. Håller tummar för fint väder, det verkar i alla fall bli uppehåll (y)