Fäjnt blev det allt

2014-04-12 - 21:55:46
Minns ni att jag började pyssla lite för ett tag sedan? Nu är pysslet färdigställt äntligen, och det blev ju super om jag får säga det själv :D Nya boxskylten också uppsatt, så nu har finaste hästen även finaste boxdörren i stallet ;) 
I didn't see that one coming

2014-04-12 - 12:13:16
Dags att gissa öronen! Den som gissar rätt får fett med pluspoäng för detta var ganska oväntat. Ledtråd är att det är en av morgondagens konkurrenter, haha ;)
Long time no see

2014-04-12 - 00:05:13
Gaah, vad dåligt med skriverier det var här då och gaah vad jag hatar både att behöva ursäkta mig för det och när andra gör det. Men men, har inte prioriterat bloggen helt enkelt och egentligen har jag ingen vettig anledning till varför. För jag lever i alla fall, om nån undrar liksom ;)

Veckorna springer förbi och snart är för sjutton sommaren här, crazy! Jag totalälskar att det börjar bli ljust om kvällarna, det är nog det allra bästa :))) 

Jag har en massor av bilder, filmklipp osv som bara väntar på att jag ska ladda upp dom och slänga in dom här, både från senaste dressyrtävlingarna och lite hoppträningar. Jag har bara inte tagit tag i't! Får väl skylla på att PLL är alldeles för spännande, haha ;)

Idag har Pepsi och jag varit iväg på äventyr i alla fall, blir mycket åkandes den här veckan! Tur att Pepsi går med på det så snällt :) Vi har i alla fall varit på Sissi Liljas ridutbildning och träffat vår sadelutprovare från Sharpman. Idag, prick på dagen faktiskt, är det 6 månader sen vi provade ut våra sadlar och därför var det dags för återbesök idag. Jag tycker att Pepsi ändrat sig en hel del i kroppen, men var osäker på hur det påverkat sadlarna då jag inte känt/sett nåt uppenbart "fel". 
Först och främst så tyckte sadelutprovaren redan när jag tog av täcket att det hänt en massa! I journalen stod det nåt i stil med "låg i ryggen, och hängbuk", vilket hon inte alls tyckte stämde för fem öre längre :) Hejja! Hon har satt både rygg och magmuskler, och breddat sig rejält på bara dessa månader :D Så kul att höra såklart! 
Vi började med att kolla dressyrsadeln, och den låg super fortfarande faktiskt. Anledningen är att stoppningen alltid pressas ihop på nya sadlar, och hon sa att ca 95 % av alla återbesök får de fylla på med stoppning. Men tack vare att Pepsi breddat sig så pass mycket själv så behövdes ingen påfyllnad :) Hoppsadeln fyllde hon på lite i i fronten, men annars var den också jättebra. Så himla skönt! Dock rekommenderade hon att om jag kände att det behövdes skulle jag komma igen i höst, då hon ändrat sig väldigt mycket nu och förmodligen kommer att fortsätta göra det. 
Men i alla fall riktigt gött att ha dom kollade och att de fortfarande var så pass bra, ibland ska man ha lite flyt också!

Just det ja, på tal om flyt... Förra fredagen lyckades jag ju tappa bort min älskade lilla Iphone :( Den var borta hela helgen men kom tillbaka på söndageftermiddagen. Jag hade redan gett upp och börjat kolla efter en ny då jag trodde att jag tappat den på gödselstacken. Men den låg ute vid en av hagarna, där den måste fallit ur när jag fodrade, och funkar precis lika bra (eller dåligt haha) som innan ;) Bästa mupp-telen ♥

Nehe hörrni, ska kika på ett PLL-avsnitt innan det är dags att sova. Imorrn väntar en heldag i stallet med massor av skoj och fix! Och sen på söndag ska jag upp i ottan för att åka till Kinda och göra årsdebut på hoppbanan med min bästhäst :D Så tagg!

Kram, och jag lovar att vi hörs snart igen!

 

Två små gulliga bilder

2014-04-03 - 13:52:26
Kameran åkte fram i helgen när solen lyste så fint, så här kommer två smakprov :) Moose lekte både med Felicia och stallkissen Melker på ridbanan ;)
 
Gårdagens markarbete

2014-04-02 - 13:45:55
Markarbetspasset igårkväll blev ett riktigt svettigt pass med mycket styrkeövningar. Jag har alltid haft svårt att komma till vettig ridning på Pepsi i hoppsadel av nån anledning, men igår gav jag mig tusan på att få till det. Första delen av passet vet jag inte riktigt vad det var med henne, hon var superspänd, laddad och bara allmänt knasig. "Livrädd" för sockerbitarna och så fort det hände nåt utanför banan så spände hon upp sig lite arabaktigt, haha. Det positiva är dock att om jag kommer till ridning ur det där och får henne att fokusera om, då har man takt och power lite på köpet ;)

När hon slappnat av  så började jag med övningen som jag plockat fram. Det var tre bommar med lite kortare travavstånd på varje volt, den mittersta upphöjd. Till en början red vi över en "solfjäder" i taget, och sen satte vi ihop dom och red som en åtta/s-båge. Väldigt lösgörande och styrketränande, eftersom jag hade henne böjd och ställd över bomarna. Tvingade även mig själv att sitta en stund utan stigbyglarna, så båda fick jobba ordentligt!

I galoppen sen så red jag över några ensamma bommar på olika spår, mest för att träna min egen avståndsbedömning. Sen hade jag även två bommar på ena diagonalen med ca 8,5 meter emellan (två galoppsprång) som vi jobbade lite över. Tänkte att jag skulle avsluta med att göra lite byten också, men det skulle jag inte gjort. Jag var så nöjd så innan, och sen sprack allt när jag bara skulle göra ett par dumma byten. Hon brukar göra dom klockrent ute, men igår så ville hon ibland inte göra nåt alls, ibland med fram två språng före bak och ibland med världens grodhopp mitt i. När jag blev frustrerad började hon ta byteshjälpen som gas istället och bara drog gärnet. Nä fy, så tråkigt. Efter mycket tragglande och nåt byte här och var som kanske var rent så gav jag upp och skrittade av henne en bra bit ute. Och hon verkade så nöjd så, åh haha! Hoppas att det bara var en liten blackout, läste för ett tag sen faktiskt att hästar kan få typ minnesförluster ibland. Har dessutom hänt en gång tidigare, fast då var det tvärtom. Hon bara bytte så fort jag skulle rida förvänd galopp, men det var som bortblåst dagen efter och hon gjorde förvänd lika bra som hon gjort innan. 
Idag ska vi i alla fall ut i skogen och rida ett lugnt joggingpass bara :) Ska pröva nåt byte och se, hoppas att det funkar och att det bara var jag som inte var tillräckligt tydlig eller att hon fick en liten blackout!

 

1 april

2014-04-01 - 10:34:11
Alltså hur kul är det egentligen inte med alla dessa aprilskämt?! På radion påväg till jobbet snackade Rix Morronzoo hela vägen om det, och jag har haft det i huvudet hela förmiddagen. Ändå så går jag stenhårt på skämtet nedan, hahaha! Tänkte väl typ "neej vad fult, passar inte alls in på Strömsholm, men de gör det säkert för bröstcancerfonden eller nåt" :P Sen läste jag kommentarerna och fick mig ett gott skratt ;)