so happy I've got you

2011-05-29 - 20:55:20

hej :)

denhär dagen har varit lååång, och väldigt rolig :)
det var ju då KM i fälttävlan och det var dags för mig och Pepsi att debutera på terrängbanan :) förra året var hon ju inte bra i ögat, så då var vi inte med.
dagen började med dressyrprovet, och jag visste ju att det kunde gå precis hur som helst, men det kändes i alla fall rätt bra på framridningen! när vi kom in på banan ville hon vända några gånger, men efter lite övertalning så var det inga problem! gissa hur glad jag blev då :D domarkuren var lite läskig i början bara, men efter att ha fått titta så gick hon med på att den inte var farlig ;) vi red inte vårt bästa program, men jag är överlycklig bara att hon skötte sig! man kan ju inte få allt liksom, utan nästa steg är att vi båda ska slappna av och jag rida lite mer och bättre helt enkelt! fast hela 65 % skrapade vi faktiskt ihop, och med det låg vi på en andra plats efter dressyren :D
banhoppningen var nemasproblemas, kändes väldigt enkelt. bara skutta runt liksom ;) inget riktigt flyt hittade vi, men det var ju inomhus på dåligt underlag och vi båda var lite trötta efter att precis ridit dressyrprogrammet tror jag ;) 0:a gjorde vi i alla fall, så behöll 2:a-platsen :)

efter lunchen var det dags för terrängen och jag var både taggad och nervös! precis som i dressyren kunde den ju också ha slutat verkligen precis hur som helst! hon var lite matt och ofokuserad på framridningen, men taggade till precis innan start! mot första var hon suuupervinglig och tveksam och tänkte inte alls hoppa iväg från kompisarna, så en vägran fick vi med oss därifrån. surt! menmen, vi fortsatte och resten av banan var vi felfria :D det var väldigt hit-och-ditigt, men inga egentligen större problem egentligen, eftersom vi löste de som var :) det var mest att hålla om ordentlgit och vara helt fokuserad och beredd på vad som helst hela tiden! vi slutade alltså på 20 straff för vägran, men sen fick vi en massa tidsstraff eftersom det blev så vingligt ochs sen tog ju vägran tid, fast alla storhäst hade rätt mycket tidsstraff.

ingen placering blev det, och det känns rätt tråkigt. eller rättare sagt väldigt. men jag är ändå supernöjd med min fina stjärna, det enda som liksom var negativt var ju det onödiga stoppet, annars var allt över förväntan måste jag säga :D bästa ♥
förresten var hon jättefin i nya schabraket och jag älskar passformen! klarrött är verkligen hennes färg :)

när allt var iordningfixat så ville Emma ha sällskap i skogen när hon skulle skritta Ragnar, så lilla Loppan fick hänga med på en kort barbackatur. hon skötte sig fint, och stundtals jobbade jag henne litegrann och försökte få henne att åtminstone sänka nacken något, och ibland slappnade hon av riktigt bra faktiskt :) dock så måste man ju tjura lite i början och bita sig fast allt vad man kan, men det blir väl bättre när hon fattat att det faktiskt är lite skönt att gå på tygel hoppas jag ;)

nu ska jag fixa litegrann här hemma och sen sova. imorrn väntas skola och matteprov -.- något som är såhääär najs är i alla fall att vi bara går måndag, tisdag. på onsdag sen är det gymnasieslaget och sen är det långhelg med en massa skoj inplanerat :D bl.a. terminens sista tävling som är en lokal hoppning på NORF. blir superkul!

kram H

lite bilder från dressyrprovet som pappa tagit :) tyvärr finns inga från terrängen :(











I just came to say hello

2011-05-28 - 19:17:19
hej :)

dagen har spenderats i stallet, precis som en vanlig lördag gör :)

fast först så vaknade jag rätt tidigt och kunde inte somna om så jag satte mig vid datan och knåpade ihop en ny sommarheader. blev helt okej tycker jag, inte perfekt men den duger åt mig ;)

cyklade i alla fall upp till stallet vid elva ungefär, med spotify i lurarna för nu har vi köpt premium :D superbra! mockade åt ina små bästisar och sen tog jag in och red lilla Loppan! skrittade först fram i skogen så att hon åtminstone skulle få slippa ridhuset så mycket som möjligt. traven gick faktiskt stundtals kanonbra tycker jag, hon blir avslapnad, tuggar på bettet och väldigt mjuk. men så fort man gör minsta lilla "fel", typ tappar ytter eller nåt så får man börja om igen. men som sagt, braigt stundtals och nu gick det liksom redan från början! skönt att känna lite utveckling ;) galoppen däremot behöver vi inte tala om, för det första prkar hon inte alls, flåsar som en jag vet inte vad samtidigt som hon biter sig fast och springer i 190! men antagligen hänger det endel på mig där med, så kan inte skylla ifrån mig allt. men vi tog bara lite galopp och så jobbade vi mer med traven istället. skrittade även en kortis i skogen efter, och det tror jag att hon uppskattade ;)

skyndade mig att fixa iordning henne efter, stretchade faktiskt och grejer! duktigt! sen så gick jag med Karin och Poppe upp till breddik för de skulle checka av lite inför KM imorrn. superbra var de båda två, både på framridningen och terränghoppningen! jag och pepsi får mer än se upp imorrn ;) hihi! lite bilder får ni längre ner i alla fall :)

efter den lilla rundan så åt jag och E lunch innan det var dags för arbetsdag. började med att iordningställa dressyrbanan och domarkuren. sen lastade vi traktorflaket och så fick vi åka med upp till fältet, det var skoj ;) däruppe flaggade jag och A in alla hinder och sen var det i princip dags att gå tillbaka till stallet. där fick min bästa lite massage och sen cyklade jag och A hemåt.

åt lite hamburgare nyss, det var smaskens! :) sen har jag ju då redigerat bilderna på Karin och Poppe och sen ska jag kolla lite på tv med appa och Hugo, samt tagga till imorrn ;) ska verkligen bli väldigt roligt, och framförallt spännande. känns som om det kan gå precis hur som helst! men jag tror och hoppas på att det går som jag har tänkt mig ;)

kram H











wish I could give it all to you

2011-05-27 - 21:48:13

hejsan :)

dagen har varit braig :) hihi!

började med en sovmorgon och chillade lite på morgonen. sen fick vi skjuts till skolan och där kollade vi på en superknäpp men rätt rolig film på engelskalektionen, Scott Pilgrim vs. the world hette den. sen skrev vi historiaprovet om revolutioner och jag tror att det gick helt okej, eller hoppas åtminstone ;)

åt tacobuffé som var god (i skolan, kors i taket!) innan vi drog upp till stallet för att träffa Karin och Maria. Sen så började våran lilla roadtrip vid kl. ett och vi började med att åka till sharpman. där var det väldigt stort och dom hade en massa fina grejer, och dyra eftersom det var mest märkes ;) men ett par äppelgröna lindor fick jag med mig, och dom var det dessutom halva priset på och precis den färgen jag ville ha (y) dock hade de inget matchande schabrak :( prövade även ett par vita ridbyxor som var mycket sköna och även dem halva priset, men de var lite typ nötta i helskoningen så det blev inget.
sen åkte vi vidare till mantorps travshop och det var en helt annan typ av affär än sharpman. rätt fina grejer, men inte alls lika mycket märkessaker eller lika "proffsig" och designad affär. prövade lite ridbyxor där också, men inga passade speceillt bra. dock satt jw-byxan väldigt bra men var på tok för höga i midjan för min smak. och ska jag köpa ett par vita märkesbyxor så ska dom vara perfekta, annars får det va! efter mycket om och men köpte jag i alla fall ett klarrött jw-schabrak som jag tror att jag tycker är väldigt snyggt! :D helt okej pris, och pepsi blir nog kalasfin i't! ;) ville ju ha något färgglatt, men inte för "överdrivet" och då tyckte jag att det passade bra :) ska invigas på söndag! tyvärr hade de inga ljusgröna schabrak i mantorp heller :(
sista stoppet var hööks och där hittade jag i alla fall ett par vita ridbyxor. likadana som dom jag hade förut, och visst det är dålig kvalité men dom är grymt mjuka och sköna så det fick bli dem! funderade även på boots, men att lägga typ 350 kr på boots som jag skulle använda så pass sällan kändes inte riktigt värt! inga ljusgröna dressyrschabrak hade dom där heller, så jag får fortsätta leta!
innan vi åkte hemåt gjorde vi ett kort besök på mcdonalds ;)

väl hemma skjutsade Karin mig och A upp till stallet igen och där mockade jag åt båda två, tvättade ur vattenkoppen och borstade av lille viktor en snabbis innan pappa kom. han skjutsade hem oss och så åt jag korv och pomme och vi tittade på talang :)

är lite småsur för att nu när jag har anmält mig till strömshomskursen får jag ett mejl att den är flyttad till augusti (!?). hur knäppt? de skrev inte ens någon anledning, och så hade de inte bestämt vilket datum än. bajs på det!

imorrn är det två saker som ska hinnas med utöver allt det vanliga i stallet, dels så ska jag rida Lucie (vet dock inte när, det återstår att se ;) och sen är det arbetsdag kl. 15 inför fälttävlan :) om ni vill veta något bra så kollade jag tr igår och jag får faktiskt rida på rakt bett på dressyrprovet på söndag, wiie :D känns bra, eftersom jag har känslan av att hon trivs mycket bättre på det!

nu ska jag fixa lite småsaker, duscha och sen sova. gonatt!

kram H


dagens inköp :)






there's not a star in heaven that we can't reach

2011-05-26 - 20:52:18

hej :)

dagen har varit bra! haha, jag skriver alltid typ så men jag vet inte hur jag ska börja annars riktigt ;)

i alla fall så hade vi kort skoldag, alltså fram till lunch precis som varje torsdag! lööv it :) på morronen hade vi Sp-betygsamtal och jag har ett MVG säkrat där :) känns bra! dessutom den enda i gruppen ;) hihi.
sen vare mattedags och då jobbade vi med det sista i Matte B, nu återstår bara ett G-prov och sen 4 timmars (-.-) nationella så är den kursen också slutttt! på samhällen sen kom jag faktiskt igång rätt bra med mitt diabetes-arbete, så det känns som om jag har koll på det och har hittat den faktan jag behöver! på ett kort betygsamtal sen så ser det ut som att det blir ett MVG i samhäll A också :D ska bara få hyfsat på denhär globaliseringsgrejen! inte för att jag är värd ett MVG om jag ska vara ärlig, men kul i alla fall ;)

åt lite mackor innan spårisen tog mig upp till stallet för att borsta en kortis på finaste, linda och sen dressyrträna. jag måste ändå säga att det gick bra tycker jag! det var väldigt på och av stundtals, med andra ord ibland jättefin och härlig känsla men så fort jag tappade nåt så föll allt isär. precis som C sa så gör hon ju inget i onödan, vilket iofs är bra att hon typ "sparar" sig på lektioner och så, men det krävs en himla massa av mig för att få henne att prestera så bra som jag vet att hon kan! men när allt väl stämmer, då då går det som en dans :D känns det som i alla fall ;)

efteråt fick hon sig en välbehövlig dusch och sen fick hon äta eftermiddagsmaten i hagen, mums! innan jag åkte fick hon komma in och bli avborstad, lite linementad och gosad med :) mys!

sen kom pappa och Hugo och hämtade mig så åkte vi och köpte pizza och nu har jag integjort så mycket vettigt! jo, jag har anmält mig till hästkunskapskursen på strömsholm :D och bokat tågbiljetter till sommarjobbet och fixat bilderna som A tog på träningen :) nu återstår bara det allra roligaste, historiaplugget. fast nånstans i min lilla hjärna är det nåt som säger mig att jag faktiskt har hyfsad koll (hur nu det skulle ha gått till då jag typ inte pluggat alls än) så det kan gå vägen. lite plugg blir det i alla fall innan jag går och lägger mig sen.

nu ska jag duscha och sen kolla på grannfejden. förresten är jag jättetaggad inför Sharpman och travshopen imorrn, hoppas på att hitta många fina grejer :D

kram H

 

 

 

 

 

 

 

 


det handlar om dig ♥

2011-05-25 - 21:06:37

hejsan :)

dagen har varit rätt okej, eller bra egentligen. som vanligt lite toppar och dalar, men som sagt överlag braig :)

började med skola från 8.10-14.30 och då hanns det med en svenskalektion där vi skrev klart våran jätteroliga humorsaga, en hagatimme med chokladbollsätartävling (deltog dock inte, haha men måste säga att det var bra gjort av de som gick till final att äta totalt 22 bollar ;) samt lite plugg. efter det var det natur och den går bajskorv just nu känns det som! inga fler kommentarer behövs. mentorstiden och matten sen var åtminstone bra! matten känns faktiskt riktigt rolig nu, dels för att de har gått så bra (tror jag ;) på nationella och så känns det vi gör nu himla enkelt, niiice! :D

uppe i stallet sen så var det de vanliga sysslorna som skulle fixas. mockade alltså åt mina små hästar och sen fick Pepsi en borststund som hon uppskattade sådär, hon var lite suuris. sen fick hon en skön linementning och som hon tycker mindre skön stretching i ryggen. dock blir det mycket bättre efter, så då blir hon glad tjej igen :) avslutade med att beta lite, myyys, och sen ännu lite gos inne i boxen och då var hon riktigt gosig tillbaka :D

traskade sedan mot bussen för att åka hem. Karin ringde påvägen och undrade om jag hade gått för att hon skulle inte hinna rida Poppe när gruppen inte ville rida ut. dock var jag ju som sagt påväg hem och har ett helt historia-prov att plugga in så det hannn jag tyvärr inte. väldigt synd för jag hade gärna tagit han, men jag tror ändå det var bäst att jag inte gjorde det om jag ska fixa provet. det blir säkert nån mer dag :)

packade ihop grejjerna hos mamma och flyttade hit till pappa. nu har jag fått bilderna också av Amanda (tacktack!) så dom kommer här under. enjoy! :) tyckte dom blev mycket fina, speciellt eftersom vi inte körde en så "seriös" fotografering. det ska vi dock göra nån annan dag, superkul! kanske blir på lill-lovet eller nåt, det får vi se!

nu ska jag fortsätta plugga på de dumma revolutionerna! och umgås lite med pappa :) ska även ta en snabbdusch innan sängen väntar! imorrn står dressyrträning på schemat, WIIIE :D, och A ska (som jag tror jag skrivit) troligtvis fota, så hoppas på lite fina bilder då med ;)

kram H















I know I can, if I get the chance

2011-05-24 - 20:12:25

hej :)

dagen började med NP i matte A, så nu är den kursen överstökad! känns riktigt bra, speciellt med tanke på att provet kändes eeeeaasy :D håller tummarna för att känslan stämmer! ;) sen hade vi i alla fall naturkunskap innan lunch och efter det svenska. så var den skoldagen avklarad, rätt soft var den måste jag erkänna!

sen tog jag och amanda spårisen upp till stallet (surprise,surprise va? ;). där mockade jag åt mina två finaste och så hann jag borsta en liten stund på lilla P :D hon var på mycket bra humör och det gillas mucho! sen frågade Karin om jag kunde rida lite på Lucie för att hon inte hann, och dessutom så kunde hon hjälpa mig lite så jag vet hur jag ska jobba med henne! först gick det åt skogen och hon vägrade bry sig minsta lilla om mig, men efter en stunds tjafs så accepterade hon mig och mitt sätt och då blev hon faktiskt jättetrevlig! stundtals tyckte jag att hon blev kalasfin (för att vara hon i alla fall ;). sen tappade hon lite fokus när lektionerna kom och red på andra delen av banan, men som sagt när hon väl koncentrerade sig kändes det super, och det är kuligt! :D hon får stå ut med mig på lördag också och då kanske vi kan vara på samma sida från början ;) kanske kan få någon att knäppa en bild eller två så ni kan få se henne ;) nästa ska hon i alla fall få sig lite hoppning också och det blir spännande måste jag säga!

mockade åt de små djuren igen efter att jag ridit och pussade lite på min vackraste innan hon skulle ut och gå lektion och jag åka hem. imorrn ska hon få sig en ordentlig pysselstund med massage och betning också har jag lovat! :D myyys!

på torsdag ska jag och pepsi dressyrträna, lääängtar :D och då ska A troligtvis fota så då får ni nog också lite bilder :) på fredag sen så åker jag, Maria, Karin och Amanda till shaprman och travshopen för att shoppa loss :D kommer bli super och jag kommer att spendera en hel del har jag tänkt! hihi ;)

nu sitter jag och väntar på att Amanda ska vara så snäll att skicka bilderna från i söndags, men det går lite trögt. åå, jag är jättesugen på att se dem,  men finns inte så mycket mer jag kan göra tyvärr, har redan tjatat massa! hoppas dom kommer ikväll i alla fall :)

kram H




like if we were meant to be

2011-05-23 - 22:56:28











what about now?

2011-05-22 - 22:38:34


hej :)

dagen har varit helt okej, rätt chill men något seg!

jag och Emma har i alla fall haft ansvarsdag från 8-17 så det blev ingen sovmorgon idag heller! på förmiddagen hann jag skriva om alla fodertavlor vilket var välbehövligt då vissa knappt var läsbara längre! och så satte jag upp mina och pepsis två senaste plaketter, från NFK igår och DM! fiint blev det ;)
sen så gjorde vi ju även det vanliga såsom mockning av stallet osådär! efter lunchen promenerade vi upp med de små söta djuren till fältet som fick äta och chilla lite i solen :) pepsi var faktiskt inte så sugen utan ville mest gå omking och titta och gräva lite i den fuktiga jorden kring sjön med mulen ;) söthäst ♥
på hemvägen stannade jag och Amanda till i slalombacken för en liten mini-photo-shoot så jag hoppas på lite fina bilder! självklart får ni isåfall se dem så fort Amanda orkat skicka!

hästarna fick i alla fall gå ut i hagen igen och bara vara hästar och sen gick vi upp ett gäng till breddik igen för att försöka bygga ett nytt terränghinder till KM i fälttävlan nästa helg :) dock blev det inte riktigt så bra som vi, eller i alla fall jag, hade tänkt oss/mig. men helt okej ändå och det kanske kommer att bättras på lite, ev. på arbetsdagen på lördag. duktiga tyckte jag i alla fall att vi var för dom där dumma stockarna var inte att leka med! dessutom i typ hettande sol, men vad gör man inte ;) jag kan ju inte säga att jag var den mest aktiva kanske men lite nytta gjorde jag kanske i alla fall :)

självklart tog det mycket längre tid än vi trott, men när vi väl var tillbaka så var det bara att fixa allt inför stängning och släppa in hästarna :) pepsi fick en liten kort linementmassage- och mysstund också bara för att hon är så bra! innan vi åkte hemåt så kikade vi lite på de små kissemissarna också, sjukt söta alltså!

imorrn är det såklart skola som vanligt och tyvärr resten av veckan också, hatar't! jag vill vara ledig varje dag :) men inte långt kvar nu till sommarn och det känns niiiice :D dock så är det inte nice att mina pepsidagar tar slut då, eller vad man ska säga! känns som om tävlingarna precis drog igång! men vi taggar i alla fall KM nurå och sen NORF nästa helg, känns superkul med båda två och speciellt nu när vi börjar hitta rätt i 1 m! :D :D :D

förresten, nya headern kommer så småningom, när jag flyttat till pappa där alla bilder ligger. förhoppningsvis i slutet av veckan :) sen så har jag funderat på att köra på lite kortare mer specifika inlägg om allt möjligt, istället för: idag har jag blablabla.... lite såna inlägg också såklart men inte såhäääär långa och ointressanta. vad tror ni om det? tål helt klart att funderas på i alla fall :) skriv gärna vad ni tycker eller vill läsa om så blir jag glad :D inga förslag är dåliga och du kan ju till och med vara anonym om du skulle vilja :)

nu måste jag verkligen duscha och sen krypa till sängs! ska fortsätta tjata lite på M och A så att de skickar lite bilder också :)

kram H

här får ni en bild på lite sommarchill :)




du är det bästa som har hänt mig ♥

2011-05-21 - 20:11:55

 
Hallojsan :)

sorry för dålig update igen men har haft en massa annat som jag prioriterat!

i onsdags gick i alla fall terrängträningen mycket bra! hon var först lite loj men sen när vi galopperade lite tände hon till som attan ;) hoppade alla de små hindrena lugnt och fint, och på de lite större lyssnade hon bra när jag ville lägga upp en större galopp! även denna träning för Jenny sa hon att vi var en perfekt matchning som precis passade varann, och vem blir inte överlycklig av att höra det! :D och juste, vi hoppade dessutom trippeln för första gången :D bilder hittar ni längst ner i inlägget!

i torsdags hände inte mycket om jag minns rätt, men igår så var jag och bästis ute i skogen med A och Zeeeta. pigga men väldigt lyhörda och duktiga var dom båda två :D asamysigt hade vi verkligen! på kvällen sen så vare att fixa allt inför tävlingen idag och sen åka hem och chilla lite ;)

imorse var jag i stallet vid 8 och fixade lite innan jag och Pepsi åkte till dagens tävling, lokal hoppning på NFK, klockan 9. Suuupersnälla Maria skjutsade oss och var superbäst hästskötare heeeela långa dagen! när vi var framme kollade vi lite på Amanda i 80n innan vi lasta ur och brodda för att rida första klassen, som var 90 cm stil.
På framridningen kändes hon rätt loj och ofokuserad. letade mest efter kompisen och ville inte riktigt som jag. likadant vare på banan och dessutom så rider jag ALLTID för lite i första klassen. när hon dessutom kändes lite matt så blev hon bara lång och vi fick med oss två bommar ner. sen så gjorde hon en klassiker också, blir sur och stannar upp och vänder. så 12 fel slutade vi på, men faktiskt en stil som utan avdragen hade räckt till placering! det trodde jag verkligen inte efter den rundan men det känns kul i alla fall :D

efter en massa lång väntan eftersom speakern var seeeeeg så var det dags för 1m, och som vanligt när det inte gått så bra i första var jag lite nervös på hur hon skulle vara nu, men samtidigt taggad att rida meer. hon överraskade mig och var mycket mer vaken på framridningen och hoppade braigt :D inne på banan sen så hoppade hon fint och jag red mycket mer och bättre! dock så var hon lite trött och var i en del bommar, men denhär gången försökte hon verkligen och lyssnade mycket bättre. och jag påmindes om hur mycket jag tycker om min bästhäst! som tur var hade vi marginalerna på vår sida så alla bommarna låg kvar och vi fick vår första 1m-dubbelnolla :D både hon och jag var lika nöjda efteråt ska jag tala om! :)
dock så satsade jag inte på tiden eftersom det var vår andra omhoppning i 1m och jag hellre ville säkra lite och ha större chans att sätta en nolla, speciellt eftersom hon var lite trött i fötterna! men det räckte i alla fall till en tiondeplacering av jag tror 52 starter :D :D bästabästabästa tjejen ♥
känns verkligen suuperkul att både få sätta en första nolla i 1m, och dessutom bli placerad på köpet! :D åååh, vad glad jag är!

hon var även en dröm att ha med sig idag, som vanligt :D mycket lugn och snäll i transporten och gick in jätteduktigt, fast hon har lite bråttom ut ibland bara men så kan det va! trots en lååång dag stod hon ut och ja, hon skämmer bort mig med att vara så snäll ;)

nu har jag ätit lite hambugare och ska strax kolla lite på tv och bara ta't lugnt! imorrn vankas ansvarsdag och då är det en hel del som ska göras så det gäller att vara utvilad!

några bilder från dagen får ni när M har skickat!

kram H

här är bilderna från terrängträningen, tagga fälttävlan nästa helg! :D











sing for moments in the past and times to come

2011-05-18 - 10:44:42

hej :)

igår fanns det tyvärr inte alls tid för någon uppdatering här ska ni veta för jag hade fullt upp hela dagen!

började med en suuuperskön sovmorgon och sen var det skolan till 14.30 som gällde. fick oss en föreläsning av en gammal gubbe som suttit fånge under typ 2:a världskriget (!?) efter lunch, och med mitt superstora intresse för historia kan ni ju tänka er hur roligt jag tyckte att det var -.-

sen skyndade jag och A till Sisu iaf för att lämna in lite material innan det var bråttom upp till stallet. jag hade fått en akuttid hos druvan (tandregleringen) halv fem, mitt i eftermiddagssmeten, och jag ville upp och hinna mocka innan så att jag kunde beta och borsta efter. så mamma var snäll och hämta mig från stallet och körde mig till druvan och dom var inte glada vill jag lova! min bettskena som jag ska sova med för att tänderna ska hålla sig raka gick nämligen sönder för ett tag sen. dom sa för ett halvår sen att jag skulle få ny tid i maj då jag vart utan tandställningen ett år och då inte skulle behöva skenan längre om jag inte ville, så jag tänkte att jag kunde vänta tills de kallade mig. men nepp, det gick inte för sig! sviiintjurig var hon, menmen nu ska jag tillbaka idag på lunchen och hämta den dumma skenan.

mamma skjutsade iaf tillbaka mig till stallet så att jag hann borsta och beta lite med bästa ♥ sen var det dags för US-möte och efter det vare dax att skritta ut med Poppe en sväng. E skulle ridit Ragnar men då han troligen fått samma skit som Filuren och Måsse promenixa hon istället. mysigt var det och poppe var mycket snäll trots blåsten ;)

sen var mamma supersnäll igen och kom och hämtade mig :D och sen käkade jag lite, duscha och somna typ ;)

nu på morronen har vi haft NP i matte A och det kändes riktigt bra måste jag säga! inte osäker på nåt faktiskt :D snart ska vi ha naturkunskap och då får vi förhoppningsvis tillbaka en stor labbrapport och en inlämning (y). på lunchen sen ska jag ju hämta bettskenan och då hinner jag tyvärr inte äta lunch i skolan så det får bli chicken kebab istället :D sen åker jag ev. tillbaka till matten men annars åker jag direkt upp till stallet ;)

där vankas terrängträning för Jenny Björn och vi är astaggade!!! :D ska bli grymt kul verkligen. den här veckan är allmänt bäst i pepsiväg ;) terrängträning, jogg i skogen och hoppning på NFK. kan det bli bättre?!  ;D

nu ska jag och Ida spela Achtung die kurve, haha bästa! ;)

kram H


NFK i somras :D Foto: Emma Sjöberg



in this crazy, crazy world

2011-05-16 - 21:09:20

hej :)

dagen har varit en enda röra känns det som, men först lite kort om gårdagen :)

det var ju alltså dax för lektionsDM och min pärla skötte sig mer än utmärkt måste jag säga! bästis :D först var det 90 cm clearround och hon kändes superfräsch på framridningen! något okoncentrerad men det var jag med, med tanke på alla som flängde runt! men som sagt, pigg och fin kändes hon :) väl nere på banan var hon mycket mer fokuserad, men fortfarande världens underbaraste bjudning. som vanligt var hon lite "tittig" eftersom det var på hemmaplan men vi fick det ändå att flyta på bra! dock till 6:an så tveka hon lite, gröna lådan, såjag tänkte bara dgå fram till det, men vad tror ni hon gör? jo, klipper av såklart! alltså föööör snäll ibland, så himla söt! men rev gjorde hon ju rå men de sista två hindrena var nada problemas! slutade alltså på 4 fel.
I DMklassen sen var hon fortfarande fräsch men inte fullt så övertaggad. hoppade fiiint på alla hinder och vi hittade verkligen flyt! lite stora språng men det är då hon hoppar som allra härligast, hon sög verkligen tag mot hindrena. dock en liten miss var att efter 1:an så gjorde hon en av sina berömda slidestop, men det var bara att rida vidare och så var det inget mer med det! 
Vi slutade i alla fall på 0 fel och 47 stilpoäng som räckte till en 4:e placering. lite snål stil tyckte endel, men jag vet inte, kanske. framgick inte så tydligt av protokollet vad jag skulle gjort bättre menmen. galet nöjd är jag verkligen med bääääästa Lindholms Peach! ♥ nu är vi asamegataggade till NFK och fälttävlan ska ni veta!

det var gårdagen det. idag har det mesta som sagt varit i stort sett helt upp och ned! först hade vi engelska nationella muntligt, gick väl sisådär. sen en halvseriös matte och idrott (jag är sääämst på brännboll!). till lunchen sen hade de såååå smarta mattanterna tagit bort kompostpåsarna, så man inte kunde slänga nåt. alltså seriöst, så kan man ju inte bara göra, som om det kommer göra det så mycket bättre. menmen.
efter lunch hade vi samhäll utan lärare så då blev inte ett skit gjort, ajabaja Hillevi! fast jag och Ida hade i alla fall skoj ;) sist vare spanskanationella som inte gick alls bra! svååårt var det, men det är bara att hålla tummarna och jag tror att ett vg ska räcka för att jag ska få mitt mvg sen.

när jag och amanda kom upp till stallet insåg jag att mina nycklar var puts väck, alltså jag är nog sveriges värsta klantmaja! dessutom hade mobilen vart borta sen igår och jag trodde den skulle va i stallet men det var den inte. så liiite smått panik. men jag hann i alla fall pyssla om min finaste litegrann innan jag och mamma började leta. vi åkte tillbaka till skolan vid typ 7 och hoppades men trodde inte att det skulle vara öppet. som tur var hade de glömt att låsa en dörr så vi kunde komma in och så träffa vi två lärare som var påväg hem. de kunde låsa upp till expeditionen och där på en hög papper låg nycklarna! det var lycka kan jag lova! :D sen skulle vi hem till pappa och mata Nemo och då visade det sig att jag glömt mobilen där, så nu är allt i sin ordning igen! hur skönt som helst :)

nu ska jag ta och duscha, käka lite glass och sen soova. imorrn har vi bääästa sovmorgon och på kvällen sen är det US-möte. därimellan ska jag hinna med att bli uttråkad i skolan, käka god spaghetti och köttfrässås, lyssna på en föreläsning och pyssla om mina finaste små pållar sen i stallet. mucho braig dag med andra ord!

kram H 

här får ni ännu fler fiina bilder på oss från igår, alltså det är sjukt hur grymt mycket du betyder för mig. forever yours, I promise. HilleviHassler♥LindholmsPeach
Foto: Rebecka Trygg
förrsten så vet jag att min handställning är hemsk, men vi jobbar på't!










no words needed ♥

2011-05-15 - 21:05:12





















Foto: Pernilla Ringqvist, Elin Lernås och Maria Ohlsson, tack så mycket!


no mather what happens we must stick together

2011-05-13 - 22:49:40


hejsan :)

fredagen den 13 har faktiskt inte bringat mig otur alls, känns bra! peppar,peppar. bäst att jag går och lägger mig ;) haha. men i alla fall så har det varit en allmänt chill och mysig dag, det gillas :D

i skolan hade vi två lektioner, natur och svenska och båda var slappa (y). sen käkade jag och Amanda lite oxjärpar innan vi tog spårisen upp till stallet. spårvagnsföraren verkade dock ha drabbats av fredagen-den-13-otur, för först var han tvungen och hjälpa en annan spårvagn som hade fastnat på nåt sätt och sen när vi skulle svänga av drottninggatan stod det en himla lastbil parkerad för nära spåren så att vi inte kunde köra! klyftigt säger jag bara! men som tur var hittade han han som hade ställt den där så han kunde flytta på den :)

väl uppe i stallet sen så borstade jag lite på lilla russet :) dessutom fick han en liten frisering, han måste ju vara snygg på DM på söndag ;) en kort betstund hanns också med innan det var dags för fodring. Mockade och sen fick min fina stjärna komma in och bli finborstad :D sen var det dags för hoppträning tsm med Helena för C. eftersom lektionerna var ute var vi tvunga att va i ridhuset, inte kul! typ värsta växthuset (=supervarmt) och sliiiirigt och tungt underlag. I början var Pepsi mest allmänt seg och kände inte alls för att jobba minsta lilla, men efter endel övertalning och försök till lösgörande arbete lyckades vi hoppa några helt okej rundor :) men jag tror hon tyckte det var lite tråkigt och jobbigt att vara inne. jag är i alla fall nöjd med tanke på omständigheterna och bara jag håller galoppen hoppar hon fiiiint vad jag än styr mot ;)

eftersom vi båda blivit lika svettiga ungefär fick hon ett välförtjänt bad :D det var skönt vill jag lova att hon tyckte :) sen fick hon såklart beta och gå lite promenix runt hagarna för att torka. när hon väl var i princip torr fick hon lite linementmassage och gos, jättemysigt hade vi! :D ♥ bästis!

sen fick jag skjuts hem och sen dess har jag ungefär hunnit äta och checka out talang och bonde söker fru. och juste! nu är sommarjobbet spikat och jag ska beställa tågbiljetter, känns superkul!
denhär sommaren kommer bli great verkligen, först strömsholmstävlingarna, sen ev. en hästkunskapskurs på strömsholm (samma dag som avslutningen, busigt va? ;) sen avslutningshoppning, chill några veckor sen betessläpp och en och en halv veckas bara ledigt. sen åker vi till en bondgård, jag pappa och Hugo och bor där en vecka, har en "egen" häst och bara chillar på landet helt enkelt :) dagen efter att vi kommit hem från det drar jag upp till Särna och jobbar tre veckor och kommer hem kvällen innan det är dags att hämta hem de små djuren :) sen blir det chill med dem resten av lovet, och så blir det en kvällskurs på det! dessutom har jag lite sisu-uppdrag utspritt under sommarn. som sagt, en tokbra sommar med det bästa av allt :D 

imorrn har jag verkligen ett fullspäckat schema så jag tror det är bäst att jag går och lägger mig! först ska jag upp till stallet vid sju för att åka med Karin och Poppe till Skogslotten på dressyrtävling :) sen vid två ska vi ha våran första sisugrej för ridlekisbarnen, och tre är det arbetsdag och sen har jag lovat M att kvällsfodra. nån gång under dagen ska jag även hinna med det viktigaste, skritta ut på min fina tjeja :D har ingen aning om när det blir, det beror lite på men det märker jag nog!

bäst jag går och duschar och sen kryper till sängs så att jag har energi att orka med alltihopa! fast jag klagar absolut inte, jag skulle gärna ha varje dag proppfull med häst om jag fick! så inte mig emot :D 

kram H

lite bilder på mig och stjärnan från VRF kommer här :)















just stop for a minute and smile

2011-05-12 - 21:00:28


hej :)

först vill jag börja med ett stort klagomål! dumma spotify, grr :( jag har inte lust att betala 49 spänn i månaden för att få lyssna på lite musik, så nu sitter jag med typ snart utgådda timmar och inga bra låtar att lyssna på. fet diss på det!

men i alla fall, tur att åtminstone youtube finns. dagen har varit braig :) i skolan har vi haft tre rätt chill lektioner och sen slutade vi vid tolv som vanligt på torsdagar ;) käkade lite och sen tog vi spårisen upp till stallet. där blev det en mysborstning och lite frisering av finaste :D en liten kort betstund hann vi även med, mums! :)

åkte hem rätt tidigt, typ halv fem eftersom båda skulle gå första lektionen. sen dess har jag fixat lite bilder och så står det en mumsig sockerkaka i ugnen :) ska även skriva en lapp som ska upp på anslagstavlan i stallet hade jag tänkt. självklart måste jag ju även heja litegrann på populära Erik Saade! :)

imorrn äre hoppträning och jag är supertaggad, ska bli awesome :D hoppas bara att vi slipper ridhuset! har hört lite rykten om att Helena kanske ska joina också och det vore kul :) hoppas hitta en bra känlsa i alla fall så att jag inte blir så nervös på söndag. faktiskt har jag redan börjat bli lite nervös, lite nervöst taggad sådär :) tror att det beror dels på att det ju faktiskt är DM och sen att det är hemma. dessutom att jag vill gärna lyckas! men det ska jag banne mig se till att vi gör, så se upp ;) hihi!

på lördag blire en massa att göra kan jag lova! ska rida ut en sväng med J och Filuren (helt klart det bästa på hela dagen ;D) sen ska vi ha lite ridlekisteori och på det en arbetsdag! skoj att plocka fram alla fina tävlingshinder :D

nu måste jag ta och kolla till sockerkakan, duscha och fixa lappen!

kram H

fejnaste tycker att keka gres er gått :)




we need to take it back in time

2011-05-11 - 19:46:33


hej igen :)

det var ju någon, väldigt anonym men jag har mina aningar om vem ;) som hade kommenterat och ville att jag skulle skriva lite mer om den info jag fått om hur pepsi hade det innan hon kom till oss :) så här kommer litegrann i alla fall!

Det jag vet är att hon flyttade till Roo gård ridskola utanför Stockholm när hon var ganska ung, och då kom hon tillsammans med en D-ponny vid namn Lindholms Sascha. Jag gissar att det även var då hon kom till Sverige för första gången (hon är imp. Danmark, och alltså från Lindholms Stald och hästhandlaren Per Thybo). Annars finns ingen annan info om stam.

Angelica (som jag haft lite kontakt med) har skrivit att hon gick mycket bra i dressyren och på deras hemsida står det att hon var mjuk och känslig att rida trots bra gång. Samt att hon är 156 cm hög och viktbärande.

Enligt Angelica hoppades hon inte så mycket p.g.a. hennes korta framben (?). det har jag aldrig tänkt på men tjaa, kanske att hon har det. i alla fall så trodde hon inte att hon var tävlad något i hoppning när hon stod hos dem.

Pepsi hatade att gå först och på hemsidan står det "vill gärna inte gå i täten eller bli ensam". Enligt Angelica började hon snurra som en helikopter och hoppa upp i luften då, och det kan jag mycket väl tänka mig med tanke på hur hon var när hon kom till oss. Det var i alla fall därför hon såldes. och ni vet inte hur lycklig jag är för det, hihi :D

hoppas du, och ni andra nyfikna kanske, är nöjda med det här svaret, för det är ungefär såhär mycket jag vet :)

stjärnan på bild från deras hemsida!




I was born this way

2011-05-11 - 19:25:49


halloj :)

dagen har rullat på! började med en historialektion som inte var alltför rolig, men skönt att bli av med den i alla fall ;) sen gick jag och A till fiiinbageriet och köpte lite fika innan vi tog spårisen till Norr Tull. Därifrån gick vi kungsgatan upp, hoppade in på hemköp och köpte lite festis, och sen upp till visualiseringscenter C. Där skulle vi alltså ha naturlektion typ och kolla på en 3D film, Natural selection. den var häftig tyckte jag! älskar bio, speciellt i sådana salonger som där och på cosmonova, grym känsla liksom! :D

sen tog vi spårisen tillbaka till skolan och käkade lite innan vi hade dagens sista lektion som bestod av matte. fick tillbaka senaste provet vilket resulterade i typ VG+/MVG- vilket jag tycker är helt okej med tanke på alla jäkla småmissar jag lyckades åstadkomma! dock inte så kul att hela mitt betyg antagligen hänger på NP, menmen så är det ju typ alltid!

när vi slutat promenerade jag och A till Sisus kontor för att hämta lite material. för er som inte vet så ska jag, A och J sommarjobba lite smått åt sisu idrottsutbildarna och göra små uppdrag med typ föreläsningar om grupp känsla, fair play etc. så nu på lördag ska vi göra vårt första, och ridlekisbarnen ska få vara försökskaniner, haha :)

åkte upp till stallet sen och mockade, betade med finaste och sen fick hon en liten mysborststund :) idag var hon på superhumör :D smågnäggade t.om. lite när jag kom med ryktlådan, sötnöt! ♥ :D var dock tvungen att åka hem rätt tidigt då vi skulle flytta idag. så hem och packa och sen cykla bort hit till mamma.

nu har vi ätit och sen ska jag duscha och kanske ta en övningskörningstur om jag orkar :)

just det, kan ju även säga att jag inbokat att ha lilla loppan, med andra ord Lucie för er som är lite trögtänkta ;) en dag om typ två veckor. hon behöver verkligen utbildas, så nu ska vi få hjälpa till lite, superkul! antingen så tar jag henne innan lektionerna och rider lite dressyr, eller så kanske jag hoppar henne i en grupp. det får vi se! det är ju lättare att rida ordentligt om jag är själv, men att hoppa henne vore också skoj ju.  

så nu har ni i stort sett fått veta hela min dag i detalj, haha. ne, men någon dag ska jag ta och göra min blogg lite bättre. fast det får bli nån dag det.

just nu längtar jag bara galet mycket till helgen! har inte suttit på min finaste sen förra torsdagen och I can't stand it! men på fredag smäller det, då äre hoppträning :D sen så ska vi ut i skogen på lördag och så är ju DM på söndag! taggade till max är vi såklart! :)

kram H






everybody's changing but I don't know why

2011-05-10 - 11:13:47

hej på er :)

tänkte bara säga att om ni inte redan märkt det så håller jag på och ändrar lite i designen! är rätt trött på den gamla även om jag gillar den, så nu bler det lite grööönt istället, som faktiskt är min favoritfärg :) dessutom blir det lite sommarkänsla tycker jag ;)
fast annars kommer jag inte ändra designen nämnvärt, förutom att det såklart blir en ny header :D den kommer kanske ikväll, eller någon dag denhär veckan i alla fall. Håll utkik! :)

kram H

en liten sommarbild på finaste eftersom det är så fint väder idag :) går t.om. i t-shirt utan att frysa (y)
i eftermiddag ska hon få en riktig finputsning och få gå ut och äta gräs har jag planerat :D myys ♥


 

 


I'm getting to know you deeper, step by step

2011-05-09 - 20:36:49

hej :)

dagen har varit helt okej, långt ifrån perfekt men rätt bra för att vara måndag ;)

började med en minisovmorgon och sen var det matte. på idrotten sen sprang vi runt strömmen, och ni kan ju tänka er att 5 km med min dåliga kondis inte var någon dans på rosor direkt! men helt okej gick det måste jag säga, även om det var galet varmt i solen, fast jag klagar inte! :) börjar faktiskt fundera seriöst på om jag ska börja löpträna lite smått, men det jobbigaste är att ta tag it och börja! men, kanske! den som lever den får helt enkelt se ;)

efter lunchen så hade vi en samhällslektion och jag fick inte ett enda litet ord nedskrivet på min globaliseringsinlämning, och jag försökte inte ens. aja baja, men det är ju så äckligt tråkigt att min motivation ligger på -12345678! sen hade vi i alla fall en helt okej spanska lektion och vi fick bl.a. tillbaka proven vi skrev förra veckan, 95/100 för min del vilket räckte till ett MVG :) känns bra!

åkte spårisen upp till stallet för att hälsa på min saknade lilla häst (och ja, två dagar är ibland på tok för länge!). vi gosade lite och sen hann jag bara borsta av en snabbis innan hon skulle gå lektion, det var verkligen dagens minus eftersom jag verkligen hade hoppats på att få pyssla lite extra, men det får väl helt enkelt bli imorrn!

vid halv sju typ fick jag skjuts hem av Ebbas jättesnälla mamma! så sen dess har jag typ ätit och chillat bara. typ inga läxor denhär veckan, underbart!

förresten så måste jag bara berätta! jag har fått lite kontakt med en tjej som red mitt hjärta lite innan hon flyttade till oss! superkul verkligen :) hon stod tydligen på Roo gård ridskola, och här nedan får ni en bild som jag fick av Angelica, som tjejen heter! tacktack :D

kram H



forget about the price tag

2011-05-08 - 23:25:43

hej :)

nu är vi hemma från sista ULKen och vi har alltså blivit riktiga ULKare :) tufft va?! haha, nerå men vi har i alla fall haft det super och jag har haft jättebra sälle måste jag säga, cred till Maria och Ida för det :) Denhär gången hade det blivit nån dubbelbokning på Strömsholm så vi fick bo på en superfin spa- och konferensanläggning. lyxigt värre var det vill jag lova! :D

Sen jag kom hem har jag faktiskt hunnit endel! Började med att chilla lite, sen åt vi grillat (mums!) och efter det kollade jag klart på Twilight som jag började se i fredags. Alltså jag äääälskar filmerna, totalbäst! speciellt när man inte sett dom på länge för jag hade typ glömt allt :P haha. men urgulliga och spännande är dom liksom på samma gång! :D

Jag och pappa har även hunnit övningsköra en snabbis, första gången jag körde med pappa och i hans bil! det gick kalas tyckte jag även om det var lite ovant i början. Körde omkring lite i Brånnestad och sen körde jag faktiskt hela vägen hem också! duktigt tycker jag allt! :D fast läääskigt också, speciellt backen som man hlvy skulle försöka starta i, men det gick det med ;)

har även hunnit mejla lite med sommarjobbet och jag blir bara mer och mer pepp :D det är i princip bestämt att jag åker den 18 juli kl. 10.32 och är där 18.20 och åker hem den 6 augusti kl. 11.55 och är då hemma i stan 19.25 tror jag. Ja, många timmar på tåg och buss blire men jag tror absolut att det kommer vara värt :D känner redan nu hur roligt och lärorikt det kommer vara, och vilken bra erfarenhet liksom! super :)

nu måste jag ta och sova lite. men något underbart är att vi har sovmorgon imorrn till 9.45, jippie :) sen blire att träffa mina finaste små djur som det känns som det var jättelängesen! massa mys ska dom få och sen på kvällen har jag inget speciellt inplanerat, skönt.

kram H

här får ni lite försenade bilder på mig och bästa från SRS hoppningen :) fotat har pappa och Karin gjort, tacktack!


 

 

 






i know it's too late to apologize

2011-05-06 - 22:21:20

hej hörreni!

nu var det (som vanligt) ett alldeles för långt tag sen vi sågs sist! inte bra, inte bra. det är ingen idé att komma med dåliga ursäkter såsom att vi haft en massa plugg och så, så vi skiter i det och går direkt på en "kort" och konsiv (?) update tycker jag!

♣ ett underbart påsklov har hunnit springa förbi sen sist, och det fyllde jag med bland annat en övernattning i stallet, maskeradhoppning, myskväll och natt med mina bästa och en massa annat skoj :)

♣ Den 22 april, på långfredagen åkte jag och min fina stjärna tillsammans med Maria och Måsse till VRF på lokal hoppning. Förväntningarna var låga med tanke på SRS resultat, och i 90 mesred jag precis som då. Men efter en massa pepp och lite kickar i ändan från alla möjliga (ni äger! ♥) så tog jag tag i det och började rida! Kände verkligen skillnad på min egen ridning och självklart då även på min underbara hästs känsla, hon tog tag i hindrena och ville! Hon är verkligen bäst! bara jag visar vad jag vill och själv ger mig tusan på att det ska gå hoppar hon ju suuuper och det känns hur enkelt som helst :D gissa hur många superstora smajl de i min närhet fick se när vi slutade på 0+4 fel (ett pet i omhoppningen)! Snacka om helomvändning alltså :)

♣ dressyrtränat har vi gjort också! helt okej gick det, men fick aldrig någon riktig superfeeling. fast finiis var hon och jag är nöjd, framförallt var det superskoj :D längtar både till nästa gång, och tills vi ska hoppa nästa fredag för det var riktigt länge sen nu känns det som!

♣ i skolan hade vi kärleksdag i måndags och då fick vi se på en typ teater som hette "puss och annat snusk" av en showgrupp som heter "ung utan pung". lite halvweird låter det jag vet, men dom var APGRYMMA. riktigt duktiga och roliga, absolut värda att se!

♣ får ju inte glömma bort att vi var ute på upptäcksuteritt igår, jag och lilla P tillsammans med Karin och Amanda. Mycket trevligt var det allt och min fina tjej var glad och positiv och gick med på att springa fint först, framförallt när vi drog över sjukhus och sen när vi trava hem över breddik. kan inte sägas för många gånger: bästa du! ♥

det är väl ungefär lite av det roliga som hänt mig sen senast tror jag :) eller juste jag kan ju faktiskt ta och berätta att jag, nästan säkert, har ett sommarjobb på en gård lååångt härifrån! det ligger i Särna ca 50 mil bort, men det verkar vara ett supermysigt ställe med ridkurser, turridningar, körning och massa mer. hoppas verkligen att det går i lås för det vore så himla kul och lärorikt tror jag :D

imorrn åker jag och Maria till ULK III i alla fall, sista steget med andra ord. även detta har varit roligt och lärorikt, men ändå är det skönt att vara klar! det tråkiga har ju varit att vi missat så mycket hemma, hela helger liksom. men som sagt, skoj har det ändå vart :)

är förövrigt supermegataggad till DM nästa helg, känns grymt bra! både för mig och pepsi är det tredje gången gillt vi deltar i DM hoppningen, inte tillsammans alltså utan totalt, så man kan ju alltid hoppas :) dessutom har jag kommit typ precis utanför placering båda åren och det skulle vara helt underbart om vi kunde lyckas nolla och skrapa ihop en bra stil :) fast man ska inte hoppas på för mycket jag vet, men en sak som är säker är att jag i alla fall håller alla mina tummar för oss :D

kram H


här är lite bilder från dressyrträningen, som många av er säkert sett på facebook. menmen, några är ovisade och annars får ni favoriter i repris ;)