Hästkunskapskurs på Strömsholm 24-25/8 2011! :)

2011-08-25 - 21:40:31

Nu har jag spenderat två riktigt roliga, intressanta och lärorika dagar på Strömsholm! Börjar nästan känna mig lite hemma där nu :P haha, nejdå men nu hittar jag i alla fall, och gissa om man blir ännu mer sugen på att gå någon av deras instruktörsutbildningar varje gång man är där!

Igår när vi kom dit vid tio så hade vi först den berömda fikapausen (bara så ni vet på alla deras sånahär kurser äter man konstant HELA TIDEN!! :)) Sen fick vi en rundtur inne på ridsportens hus och träffa en massa människor som jobbade där. Skum och lite häftig känsla att stå och prata med hon som har ansvar för hela tdb (Man tänker liksom inte på att det faktiskt är en eller flera "vanliga personer" som ligger bakom alla beslut och sånt som typ tdb. Det känns så avlägset på något sätt när man sitter här hemma och klickar sig runt bland tävlingar och anmäler hit och dit. Det tycker i alla fall jag, en liten parentes sådär ;)) Sen träffade vi även Ridsportens informationschef Lotta, och precis när vi kom satt hon och sms:ade med Roffe, som om han liksom var hennes bästis typ ;) Lotta berättade att hon bl.a. åker med på alla VM, och OS och sånt så hon känner typ alla Sveriges top-ryttare. Fett coolt måste jag bara säga! ;D haha, ja jag är tönt! Sen sa hon även att hon skulle prata med Patrik (Kittel alltså) lite senare och fråga något. Hihi!
Sen träffade massa mer människor innan det var dags för första föreläsningen vilken var Säkerhetskunskap. Alltid bra, dock kändes allt ganska så basic och dendär filmen har man sett ett antal gånger nu! Sen fick vi följa med ut i stallet och föreläsaren visade och berättade hur de hanterade alla hästar på strömsholm och vilka regler som gällde där ungefär. Sen visade hon även upp lite häst vi hand, och det skulle jag vilja bli bättre på! Blir så sällan att man tränar sånt liksom.
Senare på eftermiddagen fick vi träffa en föreläsare från KRAFFT som berättade massor om foder och hästen matsmältning osv, och så fick vi två böcker om det. Det var välsigt intressant och jag lärde mig massor nytt! Super också att vi fick med oss böcker som man kan läsa och komma ihåg hur hon berättade.
Idag gick vi upp tidigt för att äta frukost och sedan träffa en veterinär från hästsjukhuset. Med henne hade vi Avelslära samt Hästens Anatomi och Fysiologi. Hon var verkligen superduktig och vi fick ställa massor av frågor, men såklart kommer man inte på så många just nu, utan nu när jag kommit hem kommer jag på massor som jag skulle fråga. typiskt! Men hennes två lektioner var dom absolut roligaste och intressantase tyckte jag, och man fick massor Jaha-upplevelser och kunde koppla ihop mer och mer varför saker och ting är som det är i hästens kropp. Just nu känns det som om jag glömt bort mycket, men jag tror att när man kommer i situationer där man behöver kunskapen hon gett oss kommer man att komma ihåg. Jag hoppas i alla fall det! :)
Vi avslutade kursen med ett besök och guidning på Hästsjukhuset, och det var jätteroligt att se! Tyvärr var det en väldigt lugn dag och knappt en enda häst under undersökning. Hade det klaffat hade vi fått se en operation, men tyvärr var det ingen på gång när vi var där :( hade varit häftigt att se! Men vi fick se en massa andra salar och röntgen och sånt där! Och med tanke på min yttepyttelilla erfarenhet av hästjukhus och kliniker var det väldigt roligt att  få se hur det såg ut och få höra hur saker och ting gick till!
Vid halv tre var det fika på Markan, mums! och sedan kom snälla pappa och hämtade mig.

Juste! Vi kikade in lite i Strömsholms sadelmakeri där de har en massa fina märkesgrejer, och gissa om jag blev glad när jag såg att de hade Schokemöhle Champion schabraken! Om ni minns funderade jag ju på det bruna, men när jag fick se dem IRL och jämförde de olika färgerna fick det bli det mörkblåa, asfint om ni frågar mig! Dessutom faktiskt 50 kr billigare än vad jag hittat på olika internetsidor, och så slapp jag ju frakt. Så det fick definitivt följa med mig hem som en födelsedagspresent från någon av dem jag fått pengar ifrån ;) 

På hemvägen stannade vi på Avantia och jag köpte mitt efterlängtade hackamore ;) så nu har jag det också! Och från föreläsaren från KRAFFT fick vi en höpåse, så tre saker + en massa bra böcker + massa bra kunskap fick jag med mig hem :D

När vi var hemma så bytte jag om och åkte direkt upp till stallet och umgick lite med kompisarna och mina fina hästar ♥

Imorrn har vi bara två lektioner i skolan och slutar 12.20, wiiie! :D

Kram H



Fotografering, Emma och Campari joggar på sjukhusfältet 22/8 2011

2011-08-25 - 21:07:33















































Visst blev de mysiga? :) Det är en DRÖM att fota med min nya kamera ska ni veta! Måste bara lära mig lite mer inställningar och sådant nu så att jag kan utnyttja ljuset bättre osv.

23 augusti 2011, första lektionerna, glass och femkamp, stall och chill :)

2011-08-23 - 21:50:01

Hejs!

Idag var det dags för dethär läsårets första riktiga lektioner, rätt så väldigt dryga båda två! Först hade vi svenska med Cai och då hann vi typ gå igenom betygskriterierna och kursupplägget. Svenska B verkar inte alls rolig, typ bara litteraturhistoria, Blä!
Efter svenskan var det matte med vår nya mattelärare (a.k.a. gamla naturläraren) och det var också betygskriterierna och skriva ett brev om sina tidigare matteerfarenheter, wii! Sen fick vi göra en liten uppvärmningsövning/"lek" med ekvationer, och för mig och Kevin gick det bra :) Alla rätt (y)
Vet ni förresten något bra? Vi ska ju få egna datorer nu i skolan och det kommer gå åt en veäldans massa lektionstid för att vi och lärarna ska komma in i det nya systemet :) najs!! Förresten får vi dem på torsdag, men jag kanske på fredag då, eftersom jag inte är där på torsdag.
Efter lunch sen tog vi oss till Aborreberg för att först avnjuta två kulor glass som skolan bjöd på, mums! Sen hade vi typ en femkamp mot den andra NS2:an, och självklart vann vi! ;) En grupp byggde torn av kikärtor och tandpetare, en grupp åt kex och visslade "Happy Birthday", min grupp spottade godisgrodor, två personer tävlade i hur många vindruvor de kunde få in i munnen (han från våran klass vann med 23 st!!) och så avslutade vi med att hela klassen stod på led och skulle dra ett snöre genom allas tröjor typ. Faktiskt måste jag erkänna att det var rätt kul, och så fick vi ju lite idéer till våra femkamper och sånt i stallet (y)
Vid tre åkte vi buss och sen spårvagn upp till stallet, och där mockade jag, fixade lite och hann rykta en liten stund på vackraste innan pappa kom och hämtade mig.
Sedan dess har vi bara chillat, ätit middag, jag har redigerat bilderna på Emma och Pari från igår och duschat. Nu ska jag bara skriva rent US-protokollet från igår och packa innan vi ska se ett avsnitt av Lie to me innan jag måste gå och lägga mig.
Är grymt taggad inför strömsholm imorrn, kommer bli dunderkul! :D Självklart hänger systemen med :)

Kram H

Smakprov från igår, erkänn lätt gulligaste bilden!! ;)




22 augusti 2011, skolstart, frisering, massage och US-möte

2011-08-22 - 13:25:46


hejsan :)

Jag måste  säga at skoldagen var väldigt värd, eller inte. Släpade mig upp imorse för att vara där halv tio, och så får vi lite info innan det är dags att åka hem igen. kul!  Men jag är glad i alla fall att vi fick sluta innan elva :D
Mitt schema är förövrigt typ sämst :( Har en sovmorgon till 9.40 och slutar 14.10 en dag och 12 en dag, resten av dagarna är 8.10-16 ! inte okej. dessutom har jag lyckats få två stycken långa, dryga håltimmar mitt på två av dagarna. skit! men amanda har dem också så vi får väl försöka plugga då, så kan man ju vara ledig hemma åtminstone...

Över till det roligare -> När jag kom hem så åt jag lunch och sen har jag fixat lite bilder. Nu ska jag alldeles snart ta moppen upp till stallet för att hinna frisera ponnyn innan eftermiddagsfodringen. Därefter blir det mockning och sedan ska Pepsi ryktas och få massage hade jag tänkt :) Kl 18 är det US-möte och då ska bl.a. Pay and Jumpen utvärderas och GBG HS diskuteras. Blir nog bra :) När vi är klara ska jag hem och äta hamburgare med pomme innan det är dags att natta. Blir en rätt tidig kväll så att jag orkar upp bättre imorrn, har jag planerat i alla fall. Men man vet ju aldrig hur det blir sen...

Kram H

Mina bästa!




Fotografering, Födelsedagskalas med Bästa HEJA 12/8 2011 :) ♥

2011-08-22 - 13:14:17


"Last Last friday night..."





















21 augusti, Pay and Jump hela dagen! :)

2011-08-21 - 20:06:40

hejsan :)

idag har jag jobbat gärnet från kl. 8.00 imorse kan jag tala om, och det har de flesta andra i Pållestollarna oxå som tur var!
Det var alltså dags idag för vår första Pay and Jump någonsin, och den tyckte jag rullade på väldigt bra ändå! Lite funktionärer som inte kom, lite krock med ridskolan och sopigt underlag på framhoppningen var väl det negativa. Annars gick det bra :) Bästa Pållestollarna :D Förresten sålde mina snickersrutor gööörbra, tackar Madde för det ;)
Totalt hade vi runt 50 starter, och tillsammans med rosett- och fikaförsäljningen fick vi ihop drygt 4000 kr, och det är bra! :) De går självklart direkt till våran GBG HS-resa, och om vi jobbar på ordentligt nu med att sälja kolor och sånt ska vi nog se till att åka gratis i år i igen! Vi kommer greja't! :)
Vi var klara med undanplockning och sånt vid typ tre, halv fyra tror jag och då fixade vi stallet innan vi cyklade hemåt! Min kära lilla häst fick en "bara-vara-häst-dag", och det kan nog behövas det med ibland. Bara hänga med poolarna i hagen, skita ner sig ordentligt och gå och skrutta liksom ;) Imorrn dock ska hon finputsas och masseras så det står härliga till har jag tänkt! :D
På tal om imorrn börjar skol-helvetet, åååh jag vill verkligen inte dit! Tur att jag skippar två dagar i alla fall, för på onsdag morgon drar jag till Strömsholm för en två-dagarskurs i hästkunskap! Ska bli hur kul som helst och jag längtar till att få massa idéer, inspiration och kunskap! Berättade jag förresten att vi ska få göra studiebesök på hästsjukhuset där, himla skoj och intressant :D

Nu ska jag fixa lite med bilder, duscha och hoppa i min OP innan det blir lite TV och sen läggdags :)

Kram H

hihi, snart kommer en bildbomb från mitt födelsedagsparty med mina bästa! ♥ Här är ett kansigt smakprov ;)




Hoppning för Cissi, kvällskursen 20 augusti 2011

2011-08-21 - 00:40:24


Idag var hon ganska så matt på framridningen och jag fick hela tiden påminna henne om dom där bakbenen som gärna hamnar lite på efterkälken ;) Men sen var ju undelraget väldigt tugnt och kladdigt också så det kan ha haft med det att göra delvis. Men hon kom loss okej i sidorna tycker jag och efter en stunds övertalning så gick hon rätt bra tycker jag ändå :)
Vi hoppade ju tävlingshindrena som vi ska ha imorrn och självklart tittade hon till lite extra på de flesta vid de första skutten, men så gör hon alltid hemma. Men bara jag är där och håller om hoppar hon lätt som en plätt.
Ju mer vi hoppade ju mer piggnade hon till och på de två sista banorna tyckte hon att hon kunde vara tarzan och sköta allt själv, haha. Jag kom inte riktigt till ridning så pass mycket som jag önskat, så vi hittade inte riktigt rytmen. Sen hjälper det ju inte heller att men måste bralla lite i svängarna och precis framför hindrena, men hon är ju söt ♥
jag är inte helt nöjd då vi som sagt inte riktigt hittade rytmen och avsprångspunkterna, men helt okej ändå och jag tyckte hon var duktig. Måste bara bli lite bestämdare mot henne att hon faktiskt måste lyssna och koncentrera sig även om hindrena är en barnlek för henne (vi hoppade bara typ, ja vad kan det ha varit? 80-90?). men jag gillar när hon är lite på och sprallig, och framförallt bjuder mot hindrena. När jag rider så mycket som jag måste blir det super, och vissa delar av banorna stämde allt bra :)
Håll galoppen och rid, då löser sig allt :) För min häst är en stjärna som kan hoppa som en katt när hon bara vill och jag rider bra :D
För övrigt så sitter bytena nu, hur najs?! :D Eller alltså dom är inte perfekta men hon byter när jag ber henne, ibland med lite spark eller skjut men hon byter i alla fall rent nästan hela tiden nu :D Det är jag så himla glad för, att vi lyckats lära oss det tillsammans!! För ingen av oss kunde det för typ ett halvår sen, det fanns verkligen inte på världskartan ;)

Kram H

Världens gulligaste Felicia (och Fatima?) var supersnälla och fotade! TACK :D











Flyyying ;) haha, jag tror vi båda missbedömde hindrets höjd lite :P


20 augusti 2011, Tidig morgonfodring, hästvakt, pyssel inför "tävling" och kvällskurs :)

2011-08-21 - 00:20:28

hejsan svejsan :)

Idag har varit allt annat än en lugn dag. Började med att kliva upp vid 06.15 för att dra på mig stallkläderna och möta Karin. Vi åkte ut ill Resebro och gav alla hästarna mat vi 07.00, och därefter skulle regntäcken, boots osv. på. Sen släppte vi ut allihopa, sopade och fixade hos Poppe, och vi var faktiskt klara med allthopa redan vid 09.00 :) Duktigt jobbat! Dock hände en inte alltför bra och rätt pinsam sak. Klantig som jag är råkade jag släppa ut en av hästarna som skulle vara utan grimma med grimma, och när jag kom på det så skulle jag bara försöka få tag på den och ta av grimman. Men gissa om någon självklart skulle passa på att leka med mig, och jag fick inte komma närmre än typ 1 m för då sprang den iväg. Efter en stunds "jagande" gav jag upp så han fick gå med grimma i alla fall, dumma häst! och klantig jag!
I alla fall, vid lite efter nio skjutsade Karin upp mig till stallet och där mockade jag åt Viktor, Pepsi och Doma. Idag var jag hästvakt åt "Svarta faran" då Maria varit på Möhippa :) när jag mockat tog jag in henne, för enligt henne var hon "klar" i hagen ;) och så fick hon en liten finputsning innan vi tog en promenix. Långa grytan gick vi typ, och hon skötte sig mycket bra och gick lydigt och snällt bakom mig :)
Tillbaka i stallet fodrade vi för att sedan ta lunch innan allt fix och trix inför morgondagens Pay and Jump började. Massor av skyltar satte vi upp, byggde bana med mera, hann vi med innan teorin på vår kvällskurs började. Idag fick vi titta när L8 red lite olika dressyrrörelser medan Cissi förklarade och berättade. Det var väldigt nyttigt och roligt att se från marken :)
Vid halv sju började vi göra iordning våra hästar för sista ridpasset på kursen :( Efteråt fikade vi och fixade iordning hästarna (Pepsi fick en mysdusch för att hon var både väldigt svettig och lerig!) innan mamma kom och hämtade mig vid 21.45 cirkus :)
Nu har jag ätit middag och fixat litemed startlistorna inför imorrn, håll tummarna för att det går bra och flyter på :)

Nu ska jag bara skriva ett kort inlägg om dagens ridpass innan jag slocknar!

Kram H

Doma på promenix :)

   


Dressyrpass för Cissi, kvällskursen 19 augusti 2011

2011-08-20 - 01:13:41

Idag så kändes hon inte riktigt lika pigg som de två första dagarna, men det berodde nog dels på att vi var i ridhuset och det tycker varken hon eller jag om särskillt mycket (dessutom var det apdammigt!) och dels så hade hon ju gått rätt så hårt två dagar i rad så hon kanske var lite trött i kroppen. Det är i alla fall jag kan jag tala om, massa träningsvärk i magen. Och den skyller jag Vulfa på ;) hihi!
Under uppvärmningen jobbade vi med att kunna reglera form och böjning väldigt mycket, och det tycker jag funkade jättebra faktiskt! Då var hon väldigt duktig och jag kom till inverkan bra :) Vi gick vidare till de olika skolorna samt skänkelvikning och fövänd galopp, men då var vi nog lite trötta båda två så det blev jobbigt! inte helt nöjd med känslan, då jag inte riktigt kan få henne att orka bära sig i den höga fina formen när vi jobbar med mer avancerade övningar så då blir hon gärna lite öppen eller slår sig fri. Vi jobbar på't :)!
Men ett par gånger då och då, då får vi till det riktigt bra :D

Summa kardemumma var hon som vanligt väldigt duktig häst som kämpade på bra, men nog var lite trött. Dock kommer antagligen tröttheten vara som bortblåst imorrn när det kommer upp hinder, haha ;)
Förresten tyckte Cissi att jag har börjat vrida om min ursopiga vänsterhand bättre nu, och ni anar inte hur skönt det känns! Jag har kämpat i flera år med att kunna rida med händerna rätt vinklade, och högerhanden blev ganska snabbt okej men vänsterhanden är verkligen min akilleshäl! Så absolut roligt att höra!

Inga bilder från dagen men ni kan få tre stycken roliga "utvecklingsbilder" :) Den översta är tagen för typ exakt två år sedan när jag precis börjat rida Pepsi, den mittersta för ett år sedan och den nedre är från i förrgår. Hmm, jag tror det har hänt lite med oss båda om man säger så! ;) Haha!
Ser ni vänsterhanden på översta bilden förresten? ;) Stiligt!






19 augusti, Sovmorgon, bakning, kvällskurs och massa regn!

2011-08-20 - 00:44:38

Hejsan :)

Sommarlovets sista sovmorgon utnyttjades maximalt ;) Vid ungefär halv tolv vaknade jag till liv, och då var det väldigt skönt att gå upp och känna sig helt utvilad :)
Jag åt lite frukost innan jag började redigera bilderna i det tidigare inlägget och när det var klart gick jag till ICA för att inhandla jordnötssmör, kokos och choklad. Sen bakades det för fullt, och jag gjorde snickersrutorna som ni fick receptet på! Dubbel sats blev det för det ska räcka både till alla oss glupska lördagsfikare och Pay and Jumpen på söndag ;) Förste provsmakare pappa gav dem högsta betyg, så vi får väl hoppas att de säljer bra :)
Vid halv tre ungefär begav jag mig till McDonalds för en utsökt lunch innan jag åkte vidare till stallet. Självklart började det ÖSREGNA precis när jag skulle åka, så jag var totalt dyngsur när jag kom fram efter den korta biten. Inte okej! Dessutom har det fortsatt så lite till och från under hela kvällen :(
I alla fall. När jag kom upp till stallet mockade jag innan vi tog in de blöta hästarna. Pepsi fick äta lite med pyjamas på innan jag försökte torka och borsta henne så gott det gick. Vid 17.30 började ju teorin på kvällskursen och då stod det tömkörning på schemat :D Det är kul det! Fast ganska så väldigt svårt.
Jag och Jane hade Viktor, och stundtals blev han faktiskt väldigt fin, i alla fall av vad jag kunde bedöma lite snett bakifrån ;) han trampade på bra med dom små bakbenen när man väl satte lite press på honom, men i slutet blev det jobbigt sa han. Hoppas att vi kan fortsätta med detta lite, för han behöver verkligen gå ner i vikt, stackars tjockisen. OCH sätta lite muskler. Jag undrar hur länge sedan det var någon som red honom på tygel...
När vi kört ett tag skyndade vi oss att göra iordning våra hästar till dagens dressyrpass, mer om det i nästa inlägg :)
Efteråt fick en trött Pepsi massage, vilket hon uppskattar mer och mer! Idag stod hon och supergäspade stundtals, hihi sötnos ♥ Börjar hitta lite mer hur jag ska göra och vart hon tycker det är skönt :) Sen fick hon även ett bad då hon blev väldans svettig efter lektionen.
Innan jag åkte hemåt hann vi även med lite trevligt fika och skratt :)

Nu sitter jag och skriver ut massor utav papper till Pay and Jumpen på söndag, och det blir riktigt bra tycker jag allt :) Hoppas att alla andra pållestollar håller med bara ;)

Imorrn är det fullt ös igen :) Börjar med att följa med Karin ut till Resebro vid 7.00 för morgonfodring och utsläpp. Därefter åker jag direkt till stallet för att gå med Doma en sväng, och sedan fixa massor inför på söndag. På kvällen blir det sista dagen på kvällskursen :( Jag vill att den ska vara VARJE dag, året runt och hela tiden! ;) hihi, nerå, men det är himlans kul! Imorrn blir det hoppning i alla fall, och det ser jag absolut fram emot :D

Kram H

Johanna tömkör Lillen lite innan sommaren :)


Fotografering, Maria rider lite dressyr på lektionshästarna 18/8 2011

2011-08-19 - 14:59:34

Lucie

2005


















Hagens Giza
2006















Steffie
1996









Batteriet tog slut, därav så få bilder på Steffie.

18 augusti 2011, Klinikdebut, massa fotografering och kvällskurs dag 2!

2011-08-19 - 00:51:48

hejsvejs :)

idag har varit en mycket bra dag måste jag säga!
Började med att bli upphämtad utav Karin för att åka ut till Resebro och hämta Poppe. Jag borstade av och fixade honom medan karin mockade och packade in, och sen åkte vi vid tjugo i nio till Mantorp.
I Mantorp besökte vi Åsa Frykmans lilla privat klinik precis bredvid ATG-kliniken. Det var första gången faktiskt som jag var på en klinik, men det var väldigt intressant och verkligen en bra erfarenhet. Poppe skötte sig väldigt bra och besöket gick snabbt och smidigt. Han markerade lite på vänster fram, och var troligen lite överansträngd i bakknäna, men inget jätteallvarligt vad jag fattade det som så han fick åka hem med ordinationen galoppprogram varannan dag, vila varannan.
När vi lämnat av Poppe och transporten skjutsade Karin mig hem och så åt jag lunch och packade ihop lite grejer innan jag cyklade bort till pappa på en (punkad!) cykel. Pappa var hemma och skulle ändå upp till stallet så jag åkte med honom upp i våran nya bil :D En fyrhjulsdriven Subaru Legacy som ska vara en riktigt bra dragbil! Super!!
Uppe i stallet mockade jag och fixade lite innan det var dags för lite, eller ganska mycket fotografering :) Behöver ju endel nya, fina bilder till nya hemsidan så Maria fick vara modell (som vanligt nu för tiden ;) och så tog hon tre hästar på raken. En stor eloge till Maria som är så duktig! Alla hästarna var jättefina, så bilderna blev bra :D
Dessutom en puss på min systemkamera ♥ Bilderna kommer imorrn tror jag!
När vi var klara fodrade vi och så fick min lilla tjej komma in och äta medan jag också passade på att äta lite mellis i form av kalla Billys-pannnkakor med varm sylt, helt okej faktiskt :) Vid halv sex sen började ju vårat läger med teori, och idag var det som jag skrev idag sitsträning på lina! Jag och Amanda fick Vulfa (för att vi hade så långa ben, haha) tillsammans med Linda. Hon var väldigt lätt att longera och gick på bra, alltid skönt! När det var min tur att sitta upp gick det faktiskt väligt bra :D Det kändes lite svajigt och som att jag studsade rätt mycket, men fick en hel del beröm och stundtals så kändes det faktiskt riktigt bra :) Borde helt klart göras oftare! Det blir så lätt, i alla fall för mig, att man försöker fokusera på både sin egen sits och hur hästen går samtidigt och då blir ju inget av det riktigt bra, och man vet inte riktigt var man ska börja. På sitsträningen la vi ju bara vikt på sitsen, det behövs verkligen ibland! Så tummen upp till det :D
När vi var klara borstade vi av våra hästar och så fick Pepsi lite massage, vilket jag tror att hon faktiskt uppskattade :) Hon gäspade stooort under tiden, vilket ska vara ett bra tecken :D
Vid halv åtta ungefär red vi ett superroligt hoppass, och efteråt var det pyssel och fika. ååh vad jag gillar kvällskurser! :D
Nu ska jag ta och sova snart, för klockan är mycket. Men det känns skönt att veta att imorrn har jag sovmorgon typ så länge jag vill! Sista dock innan skolan börjar, vilket inte är speciellt roligt -.- Tur att jag bara har roliga saker att göra fram tills dess för då orkar jag gå upp ;)

Kram H

Oredigerad smakis från dagens photoshoot :)



Hoppning för Cissi, kvällskursen 18 augusti 2011

2011-08-19 - 00:14:12

Precis som väntat var min häst piiiigg när det kom till hoppning, och det var riktigt roligt! Det är när hon verkligen taggar till sådär som hon är som härligast, bästis ♥

På framridningen var hon lite ofokuserad och jag fick inte riktigt loss sidorna så mycket som jag önskat. Men helt okej ändå, och hon kändes fräsch! När vi började med lite galoppbommar och avstånd så började hon tagga till lite grann och ännu mera när bommarna blev till hinder! Stundtals i svängarna upp mot hindrena blev det ganska massa bus, men hon är ju så söt! Fast hon gör det ju inte direkt enkelt för sig när hon brallar typ 3 centimeter innan hindret, men det verkar ju vara så hon vill ha det ;) Apkul att vara igång igen sa hon, och jag i kör ;D hihi!
När vi gick över på lite serier och en studs fortsatte hon vara taggad, men inte lika busig. Bara lite ;) Hon hoppade bra och och när jag bestämde mig klarade vi av övningarna galant. Jag har märkt nu att jag faktiskt börjar lära mig mer och mer att känna in ett par galoppsprång i förväg hur vi ligger, och det känns himla bra! Nästa steg är bara att kunna göra något åt det också, om vi ligger fel alltså ;) hehe!
Jag tror attt vi allihopa hade kunnat hoppa hur länge som helst idag för både hästarna och vi var i toppform! :D Men vi måste ju faktiskt spara lite krut till de två sista dagarna också ;)

Tror förresten att Amandas mamma lyckades fånga oss på lite bilder, men dom får ni nån annan dag när(/om) jag fått dem ;)

Kram H

Tillsvidare får ni nöja er med lite gulliga hagbilder :)








Girl, you're amazing just the way you are ♥


Dressyrpass för Cissi, kvällskursen 17 augusti 2011

2011-08-17 - 23:36:00

Pepsi var ungefär som jag trott att hon skulle vara att rida idag :) Hon har en hel del överskottsenergi som hon sitter inne med och den vill hon ju inte gärna ta ut i första taget!
Hon måste alltid börja med att kolla om hon verkligen behöver lyssna och framför allt gå framåt. Det kan ju faktiskt vara onödigt att röra på bakbenen liksom! ;)
Men efter lite övertalning jobbade hon på rätt bra, men typ första halvtimmen hade vi nästan bara fokus på oss själva och inte hästarna. Vi jobbade med lite balans och koordination på halvlånga tyglar.
När vi sedan mot slutet började jobba dem mer ordentligt var hon först rätt så låg och lite bakom, men efter ett tag, alltså typ de sista varven, fick vi till det riktigt bra tycker jag allt! Då hittade vi en bra takt och hon hon blev hög, fin och bärig i både galoppen och traven :D Det var roligt!
Fick inte riktigt loss vänstersidan så mycket som jag hoppats, men hon satt inte heller fast lika mycket som jag hade trott. Vi jobbar på't helt enkelt! ;)
När vi hade joggat av dem stod vi en liten stund och pratade innan vi skrittade en sväng i skogen. Men eftersom vi fått oss en liten skur och Pepsi var svettig tyckte hon att det kliade, så hon bestämde si för att lägga sig ned mitt på ridbanan! Som tur var hann jag av och fick henne att resa sig upp direkt, men det kunde ha slutat mindre bra! Min lilla knasboll ♥ 

Imorrn blir det sitsträning och sen hoppning, wihu ;D Jag har en känsla av att min lilla häst kommer vara piiiigg! Hon har nämligen inte hoppat sen juni! :) Kan bli spännande ;)

Maria och Felicia var snälla och fotade lite, men självklart började det regna när vi var klara med uppvärmningen och Pepsi började bli mycket finare. Himla typiskt! Men tack ändå hörni för bilderna! :)

Kram H

Visst var hon fin i nya tränset? :)








17 augusti 2011, Skrivare, födelsedagsfika och kvällsridkurs :)

2011-08-17 - 23:35:25


hejsan :)

nu är jag ganska så nyligen hemkommen från stallet :) Det får bli ett kort inlägg för jag MÅSTE tvätta håret och sova snart!

Idag fick jag skjuts upp av snälla mamma vid nio då jag hade massor av grejer med från Ullared. Väl där packade jag upp dem och mockade åt Pepsi innan det var dags att vara skrivare åt Maria när hon dömde sina ridlägerbarns avslutnings-dressyrprogam. Väldigt duktiga måste jag säga att de var, himla söta! Och Maria med för den delen, speciellt för att hon lyckades få så jämna slutpoäng på alla :)
När vi var klara gick jag hem och åt lunch innan mormor kom på fika! En jättegod tårta/kaka som mamma gjort åt vi och så fick jag lite presenter :) 500 kr och en bodylotion närmare bestämt. Tack så mycket! :D
Funderar förresten på att göra en såndär tårtkaka till lördagsfikat på lördag, den var enkel att göra och god! :)

När vi ha de fikat och mormor åkt hem så cyklade jag tillbaka till stallet. Där borstade jag på min fina häst lite innan vi fodrade. När vi fodrat och plockat fram lite grejer fortsatte jag min borstning och lindade henne fin :) 
Vid 17.30 började kvällskursen som jag går i stallet tillsammans med EJA och några till :D Först hade vi teori och då fick vi titta på en väldigt bra film om ryttarens sits, och sen gjorde vi lite övningar för att bl.a. förbättra balans, styrka och smidighet som ryttare.
Vid sju red vi vår lektion, och den kan ni läsa mer om i nästa inlägg :) Efteråt fick Pepsi en dusch och så provade jag lite massage :) det gick sådär då hon var rätt otålig eftersom det alldeles strax var kvällsmatsdax! Men det ska jag helt klart fortsätta med och bli bättre på :D
Innan vi sen tillsammans cyklade hemåt mockade jag åt mina hästar och pratade lite med Cissi. Är förövrigt supertaggad till kursen imorrn, är så himla roligt! :)

Nu ska jag ta en dusch och sen sova, för imorrn kommer Karin vid 8.00 och hämtar mig och då bär det av med Poppe till Åsa Frykman i Mantorp. Önska oss lycka till och håll tummarna :)

Kram H

Ett par oredigerade bilder från barnens ridläger :)











Erkänn söta! :)


Bildredigeringstips! :)

2011-08-16 - 23:35:10


Vill du gör en personlig header, eller bara piffa upp dina bilder lite extra? :)
Då har jag några tips på program som jag själv använder mig av!

På min ena dator har vi Photoshop, men det är på engelska och då jag verkligen inte är någon expert på bildredigeringsord på engelska så har jag valt att dissa det programmet. Det är alldeles för komplicerat för mig!

Men efter att ha sökt runt lite på internet och fått tips från andra har jag nu hittat två program som jag använder mig av vid all min bildredigering, och de är suveräna! I alla fall för dem med samma redigeringsambitioner som jag, med andra ord inte så jätteavancerade.

WWW.PICNIK.COM
En internetsida där man enkelt laddar upp varje bild för sig och kan sedan med hjälp av ganska enkla och roliga funktioner redigera bilderna gratis. Programmet är på engelska, men är tydligt med bilder som hjälp så därför är det väldigt lätt att använda.
När jag använder Picnik brukar jag främst beskära bilder samt ändra ljus och färger något. Och då kan det se ut ungefär såhär:

Orginal:                                                                      Redigerad:
  

GIMP
Gimp är ett redigeringsprogram som man laddar ner HÄR. Det är helt gratis och jag har laddat ner det till alla datorer jag använder mig av. Det liknar Photoshop ganska mycket men är mycket enklare att förstå enligt mig. Dessutom är det på svenska! :) I GIMP har jag inte riktigt lärt mig hur man redigerar om bilder med ljus och sådant, men jag använder det mycket för att sätta ihop olika bilder (t.ex. min nuvarande header, eller som tävlingsterminsbilden jag la upp igår) och även "redigera bort" störande objekt i bilder då det inte, vad jag vet, går i Picnik.
Original:                                                                  Redigerat bort störande objekt:
     

Haha, av en slump blev båda på Maria ;) men det var två rätt bra exempel så jag hoppas det inte gör nåt!

Ni får gärna tipsa mig om vad ni använder er av för program! :)


16 augusti 2011, Gekås ULLARED!!

2011-08-16 - 22:50:27

hejsan :)

som rubriken lyder har jag spenderat hela dagen på 
Åkte 05.30 med Bussåke imorse tillsammans med Mamma och Hugo, och efter typ fyra timmars halvsovande var vi på plats :) Precis som alla tidigare gånger jag varit där hade vi tur och slapp köa in (y)
Jag har shoppat en hel del, men det mesta är inte till mig själv utan till kompisar och till vår Pay and Jump :)
Men de sakerna som jag har köpt till mig själv är jag jättenöjd med :D
Haha, Hugo tyckte väl att ajälva shoppingen var sådär, men hans lycka var gjord när han fick syn på ingen mindre än Ola-Conny som stod och packade upp varor. Hugo är typ TV-programmet Ullareds största fan, så han gick fram till Ola-Conny och bad om en autograf, vilket han fick :) Haha, lite roligt tycker jag!
Vid fyra gick bussen hemåt igen och här hemma i stan åt vi McDonalds innan det var dags att åka hem och packa upp :) Har sorterat allt till alla i olika kassar och sådär, så det följer med upp till stallet imorrn.

På tal om imorgon så har jag en hel del inplanerat :) Först ska jag upp till stallet på morgonen och vara skrivare åt Maria när hon dömer ridlägerbarnens dressyrprogram. Sen ska jag hem och äta lunch innan Mormor kommer på födelsedagsfika :)
På eftermiddagen sen blir det stall igen och borsta min prinsessa fin innan första dagen på vår kvällskurs börjar! Ska bli sååå sjukt kul verkligen, och jag längtar sönder till att få rida Pepsi ordentligt igen :D sen de kom tillbaka från betet har vi bara ridit ut tillsammans, och inte ens galopperat än. Så det blir spännande, men jag gissar på att hon kommer vara rätt stel i sidorna fast pigg och gärna krypa bakom. Sånt som märks ;)

Kram H

Mina egna inköp, eller ja en del har mamma och pappa betalat, och jackan och skorna är en del av min födelsedagspresent från mamma :)




- Svarta jodpurhs
- Vita benlindor i fleece
- Putshandske i fårskinn
- Tävlingsregntäcke från Jacson (för övrigt lätt dagens fynd! 49,95 kr!!)
-  Brun jättemysig och tjock stallvinterjacka
- Grönrandig stallfleece
- Underkläder
- Kollegieblock
- Ljusgrönt allroundschabrak
- Dressyrträns med remontgrimma


Preliminär tävlingstermin hösten 2011 :)

2011-08-16 - 13:03:00


15 augusti 2011, Sista sisu-uppdragen och lite stallpyssel :)

2011-08-15 - 21:56:59


hejsvejs :)

dagen har varit helt ok ändå.
började med att bli utskjutsad av snälla mamma till Bråvalla F13 där jag hade Sisu-uppdrag tillsammans med Johanna, Amanda och några till. Samarbetsövningar var det bara, så det var rätt kul och chill :)
Sen åkte vi med Amandas mamma upp till stallet där lite mockning och lunch stod på schemat. Sen tittade jag och Johanna lite när några red innan det var typ dags för eftermiddagsfodring och lite avborstning av min finaste som rullat sig snygg! ♥
Alltså ni anar inte hur sugen jag är på att komma igång med ridningen ordentligt igen och få börja jobba med bästis! Ska bli så kul att se hur vår utveckling ter sig, och ja, bara få hårdträna (och varva med bus- och mysturer såklart) igen! Men i övermorgon börjar kvällskursen, wiiie :D Och om mindre än två veckor ligger första tävlingen! TAGGAAA :))
I alla fall. Mamma kom och hämtade mig vid fem och så åkte vi hem och åt middag. Senare åkte jag ut till Åby för att göra mitt sista Sisu-uppdrag ever. Nice! Dock gick det inget vidare, det var fem små tysta tjejer som typ inte sa ett knyst. Men men, som sagt är jag färdig nu :)

Imorrn drar jag med Mamma och brorsan till Ullared :D ska bli roligt! Får se lite vad jag får med mig hem ;) listan är faktiskt inte så jättelång, men det blir nog endel ändå! säkert endel spontan-inköp sådär (y)

Nehe, nu måste jag ta och knåpa lite på ett ryttarmeddelande och en typ folder till vår Pay and Jump på söndag :)

Kram H

Ny häst i stallet, som fick bli lite fotomodell när jag testade systemkameran :)






Fotografering, Maria & Doma joggar på Sjukhusfältet 8/8 2011

2011-08-15 - 11:45:00

Lite försenade bilder, men bättre sent än aldrig :)
Erkänn snyggt ekipage? Ska bli ett nöje att få följa deras utveckling och fota dem med systemen :D
MARIA



































Fiiiiina presenter brukar jag få varje år, men dessa tar nog priset! :D

2011-08-14 - 23:32:04


Som sagt så har jag fåt KLOCKRENA presenter och jag är så himla glad för dem allihopa!
I'm on the edge of glory ^^





Det jag fått är alltså:
- Systemkameran Nikon D3100
- Objektiv till kameran med zoom 55-300 , alltså ett med väldigt mycket zoom :)
- Kameraväska 
- Minneskort
- Örngott med texten: "Damtussarna under sängen är mina änglars tofflor" :)
- 500 kr
- Bio-check
- Söt sockerkaksform i form av Hello Kitti ;)
- 6 st chokladkakor á 200 gram :D
- Lösgodis
- Massa olika godis från Cloetta-fabirken
- Två pocketböcker
- En söt burk :)
- Glee säsong 1
- 4 st avsnitt av "Lie to me"
- En Twilight-t-shirt :)

- En urmysig mörkblå pläd
- Två somriga linnen
- En OnePiece-kopia :) mys!
- Ett "presentkort" på 1500 kr att handla hästprylar för i valfri hästaffär! :D

Och från EJA:
- Boken "Hästmassage"
- En typ massageborste, jätteskön!
- Arnika-linement :)

TUSEN MILJONER TACK FÖR ALLA FINA PRESENTER, OCH ÄVEN FÖR ALLA GRATULATIONER!
♥♥♥


14 augusti 2011, Ingen vanlig dag, utan från och med 00:41 idag är jag 17 år!!

2011-08-14 - 23:12:56


hejsvejs :D

i fredags hade jag en TOPPENkväll med världens bästa bästisar ♥ Verkligen ett party i Hillevi-stil :D Vi åt hamburgare och Pomme, Marängsviss, massa godis och chips och så tittade vi på tre filmer med alldeles för snygga skådisar ochvar ute en sväng. Supermysigt hade vi, och TACK för att ni är BÄST!! Massa supersnygga muppbilder kommer...
Som grädde på moset hade de köpt perfekta presenter som jag aldrig kunnat ana att jag skulle få! hihi, men vad det var är hemligt tills inlägget om alla mina presenter kommer ;)
En kort skönhetssömn hann vi med innan jag vid åtta på morgonen igår skulle ut till Poppe :) Där var det väldans fint väder och det stod en mysig uteritt på schemat. Vid elva kom Pappa och hämtade mig och så åkte jag hem och tog en snabbdusch innan vi skulle till farmor och farfar och äta lunch. Därifrån åkte vi sen till Strängnäs på brölloppsfest då min enda faster (observera att jag har 5 farbröder! :P) har gått och gift sig! :) Hemskt fina var dom och det var trevligt!
Vi sov över på ett hotell precis bredvid festlokalen och det var där jag blev morgonfirad av Pappa, Hugo och lite släkt :) MASSOR asfina presenter fick jag, och på det en god frukost för att sedan åka mot farmor och farfar igen och äta lunch och födelsedagskladdkaka :)
Sen styrde pappa bilen hem till Norrköping och mot stallet :D där fick min finaste en mysborstning, friserad man och lite linementmassage :) hon var faktiskt jättefin i ryggen idag :D 
Vid fem kom pappa och hämtade mig och så tog vi en födelsedagsfika på bästa Lindahls i Hageby :) sen var det dags att åka hem och packa för att senare flytta över till mamma.
Så här har vi ätit jättegod middag och tårta, och så har jag fått ännu flera megafina presenter! :D

Som sagt så kommer det snart ett inlägg med alla fina paket jag fått, men jag kan inte låta bli att avslöja att jag faktiskt fått en systemkamera :D :D så efterlängtad var min lilla bebis ska jag säga ;) hihi, den är verkligen så himla grymt rolig att fota med!! 

Kram H

Här är lite random bilder från när jag provat systemen lite under dagen :D ser verkligen fram emot att få fota lite ridning och hästar!












Fotografering, Lektionshästarna på sommarbete 2011 del 2

2011-08-13 - 21:10:00





























Fotografering, Lektionshästarna på sommarbete 2011 del 1

2011-08-12 - 10:50:00



















11 augusti 2011, knasig uteritt, allmänt stallhäng ;) & kort shoppingtur

2011-08-11 - 22:01:35

hej :)

idag har det varit soft och en mycket bra dag! :)
började med att få skjuts upp vid kvart i tio för Pappa och Hugo skulle ändå iväg då så jag passade på att åka med :) i stallet mockade jag innan det var dags för en lugn ute ritt med Pepsi :D jag red med Maria och två elever från hennes privatläger och allt gick mycket lugnt och bra till en början :) Pepsi tycker bara att det är grymt tråkigt att behöva gå på led ska jag säga er, och hon är faktiskt nästan seg när man travar på stigar i skogen med hästar framför. Men på hemvägen gick vi ut på sjukhus, hihi gissa vem som direkt piggna till och spetsa öronen! ;) Vi skulle trava en bit, och de få gångerna jag travat på led på sjukhus med Pepsi har hon skjutit massor, framförallt i början. hon vet ju liksom att Hillevi på ryggen+sjukhusfältet=BUUUS :D haha! så jag var beredd och tänkte verkligen "okej var beredd nu för hon kommer smälla när de andra börjar trava". Nu får ni ännu ern gissning: gissa vem som ändå två sekuner senare låg på halsen och höll i manen, haha det var verkligen nära ögat och jäklar vad hon kan! speciellt när hon har överskottsenergi!! men hon är söt ♥
Mindre bra var att Noak hoppade åt sidan och hon som red ramlade av. Som tur var gick det bra och hon satt upp igen. Men självklart blev det ingen mer trav, så ja Pepsi är antagligen fortfarande som en tickande bomb som bara laddar och väntar på att få utlopp för all sin energi! :)
Tillbaka i stallet fodrade vi lunch och sen fortsatte jag och Johanna fixa lite grejer. Sen kollade vi lite dels när igångsättningslägret red, och senare även när Maria red Doma. Bildbomd på dem kommer! :D
Sen fodrades det eftermiddagsmat innan mamma kom och hämtade mig vid 17 för en tripp in till Norrköping C. Där inhandlades en vit kofta som jag ska ha över min klänning på en brölloppsfest vi ska på på lördag, lite smågrejer på apoteket och en snygg grå/vitrandig långärmad vanlig tröja. Kanske ska den bli en ny tävlingströja? Till mitt röda JW-schabrak isåfall, tror det kan bli snyggit ;)
Självklart åt vi även en lite meny på Chicken Kebab, ett måste!! :D
Här hemma har jag sen ätit middag i form av Pizza, och sen försökt fixa med lite bilder och sådär.
Imorrn väntas sovmorgon för att sen åka till Eneby och göra nån Sisu-grejamoj innan det blir stall och på kvällen ska jag på hemlig träff med HEJA :D spännande!!

Kram H

några bilder från tidigare års födelsedagsöverraskningar :) mina vänner är BÄST! ♥









Failbilder från sommarbetet, Haha!

2011-08-11 - 10:37:00


















Haha, ibland är dom bra duktiga på att visa upp sina allra bästa sidor, knasbollar! ;)

10 augusti 2011, lite jogg i skogen, GBG HS-fix & mysborstning!

2011-08-10 - 20:49:09

hej :)

idag fick jag skjuts upp till stallet vid tio. Där mockade jag och skrev rent US-protokollet från igår innan det var dags för en skogstur med finaste flickan :) hon var pigg och glad, men lite trångt var det allt bakom Mamba när vi skulle trava en bit, så hon busade bara lite smått då och dåmen annars fick hon knappt plats att trava :P Men vi hade riktigt mysigt i alla fall :D
När vi kom tillbaka tog både vi och hästarna lunch och sen fixade jag och Johanna massor under eftermiddagen. Vi planerade lite inför en resa med stallet till GBG Horse Show 2012 och satte upp lapp osv. När vi inte orkade sitta längre gick vi ut och hjälpte till i stallet med e.m. fodring och insläpp innan det var dags för Johanna och Emma att cykla hemåt. Jag stannade kvar en stund och mysborstade och masserade lite på min bästa, och när jag var klar så gick vi ut en sväng och hon fick beta supergrönt gräs medan jag kollade in hoppträningen. Supernöjda var vi båda två tror jag ;) hihi!
Innan hon blev alldeles för tjock så gick vi in och så mockade jag en snabbis innan jag kollade lite på den andra gruppen, och sen kom pappa och hämtade mig.

Nu har vi ätit köttbullar, och jag ska snart träffa Johanna för att fixa lite och sen ska jag nog fortsätta knåpa lite med hemsidan.

Kram H

Ni är allt bra fina ni ♥




Utvärdering av sommarjobbet på Håkasgården :)

2011-08-10 - 10:49:00

Mina tre veckor i Särna måste jag säga var hemskt roliga och lärorika! Jag är verkligen en, eller förresten flera, nya erfarenheter rikare efter denna upplevelse :)
I början var det rätt jobbigt om jag ska vara ärlig, de var lite stressade då jag kom mitt under den tuffaste veckan på året och vi hann inte riktigt lära känna varandra på ett bra sätt utan jag blev mest inkastad och ja. Jag längtade väldigt mycket efter allt här hemma; familjen, hästarna, vännerna ja allt.
Men jag gav mig attan på att dethär skulle jag minsann klara av, och jag är faktiskt ganska så envis och har jag bestämt mig för nåt då ger jag inte upp i första taget. Jag kunde ju inte bara åka hem när jag pratat om dethär så länge och sett fram emot det så mycket. Det skulle för sjutton vara pinsamt! Jag hatar att "förlora" och känna mig som en mes! Vill helt enkelt inta ha nåt att ångra i efterhand.
Dethär är nästan precis samma procedur som när jag spinger (vilket jag iofs inte gör spec ofta, men typ i skolan ;). Hela jag vill ge upp, men viljan att vara bra är liite starkare och det gör att jag har bra uthållighet och har alltid varit rätt duktig på att löpa längre distanser. Och jag har banne mig inte alltid haft bättre kondis än de som varit långsammare än jag. Men man kommer jävligt långt på bara vilja, det ska jag säga er!
I alla fall, nu kom jag ifrån ämnet lite :P
Ju fler dagar som gick började jag lära mig rutinerna och lära känna Stina, Anders och Madde mycket bättre och de fick även se mer av vem jag är och vad jag går för.
Vi kom igång mer med ridningen och dagarna började springa förbi. Jag och Madde hade jätteroligt tillsammans och hjälptes åt och samarbetade bra. Plötsligt var det bara ett par dagar kvar och vi hade massa roligt som vi ville hinna göra men inte hade tid för.
Jag saknar allihopa där uppe och hoppas verkligen få träffa dem igen, kanske nästa sommar. Vem vet?

TACK för min roliga tid hos er och allt ni gett mig, Håkasgården!



9 augusti 2011, Mysiga skogsturer, US-möte & hoppträningskik :)

2011-08-09 - 22:28:44

hej :)

dagen har varit kanon!
Började med att ta lite sovmorgon till tio innan jag cyklade upp till stallet, usch vad jobbigt det va och redan efter två hundra meter ångrade jag att jag inte tagit moppen! Det är sant, haha. lata jag! :P
Väl uppe mockade jag åt mina bästa innan det var dags för en supermysig skrittur med lilla P i skogen :) När vi kom tillbaka var det lunchdags och på min meny stod det McDonalds :D dessutom hade jag sån himla tur så L8 ville också dit så jag slapp cykla, hehe!
När vi ätit klart myste jag lite med Pepsi, masserade med linement och sådär. Sen fick hon gå ut och jag borstade Viktor istället. Vi skulle nämligen följa med tillsammans på skrittur nummer 2! Och hör och häpna, trots all sin övervikt och mig på ryggen orkade han småbusa lite sådär gulligt som bara han kan, hihi sötis! Ibland saknar jag tiderna med dig himla mycket, du har en speciell palts och kommer alltid att ha ♥ Önskar bara att jag hade mer tid...
När vi var tillbaka i stallet fixade vi allt innan det var US-möte ute på terassen. Vi checkade av lite inför Pay and Jumpen och planerade lite annat. Självklart fikade vi också, jättegoda chokladbollar som Johanna gjort :)
Efter mötet så stannade jag kvar för att prata med Karin, men det var ju hoppträning för Björn Svensson och Karin stod på banan så jag satt kvar och tittade. Han verkar himla bra och hade verkligen en genomtänkt träning med fokus på nogrannhet och lydnad. Ni anar inte hur himla sugen jag är på att komma igång nu igen! Hoppas att han vill komma nån mer gång när min häst är lite mer igång ;)

kram H

Hoppaaaaaaa! :D



Lite plock i Särna hästshop på Håkasgården :)

2011-08-09 - 10:41:00


På gården jag jobbade på hade de ju även en liten shop där de sålde grejer till häst, hund och smådjur samt massa olika djurfoder och presentartiklar och elmaterial. Lite gott och blandat med andra ord! ;)

Då de inte kunde ge så hög lön ville de gärna att vi hittade grejer i shopen istället (himla snällt!) , så sista kvällen plockade jag ihop lite saker som jag sett ut tidigare :)

Det blev:

- Ett par svarta helskodda ridbyxor med vita sömmar från Jacson
- Ett svart allroundschabrak i mocka med silvrig och svart passpoal till Emma som tack för att hon vaktat vår kanin när vi varit bortresta :) Tyckte det var supersnyggt, speciellt för att inte vara märkes!
- Ett beiget dressyrschabrak med mörkbrun och ljusblå passpoal/kantband till mig själv ;) Alltid skoj med schbrak!
- Två par randiga ridstrumpor, tyckte dom var lite roliga och annorlunda liksom :) Har tidigare bara traditionella rutiga ju :P
- En svans/manborste med trärygg.

NÖJD! :)


8 augusti 2011, Mera bad, nya skor, skrittur och Sisu-uppdrag.

2011-08-09 - 00:33:44


hej :)

idag så tog jag ingen sovmorgon, utan vid nio var pappa jättesnäll och skjutsade mig till Sisu-kontoret för att hämta lite material. Sen åkte vi hem igen och jag tog moppen upp till stallet, och där väntade mockning och sedan bad för Viktors del. supersnygg blev han ;) sen fick Pepson nya dojjor, skönt! men Viktor får vänta till imorrn.

när vi senare hade fodrat och ätit lunch så skrittade jag och Pepsi med i första gruppen vid halv två. Supermysigt hade vi och det var härligt att sitta på henne igen efter 5 veckor :) dock är man ju lite bortskämd med att inte rida så många i grupp, men snart drar foderterminen igång och då ska vi minsann ut och busa med kompisarna :D
i alla fall, när vi kom tillbaka så borstade jag av ordentligt och myste lite. sen fick hon lite linement-massage då jag tyckt att hon kännts hemskt stel i ryggen nu efter betet. det gjorde gott och jag kände skillnad redan direkt efter! :) när vi var klara med pysslet fick hon gå ut i hagen, och sen mockade jag lite och myste med Viktor innan det var dags för tur två att ge sig av. Jag fick ta Hamlet då Maria inte hade tid, och jag och Johanna red sist och hade det mycket trevligt :)   

när vi kom tillbaka var det fodring igen och när stallet stängt åt jag lite tacos innan jag och Fillie följde med Maria och Doma upp till sjukhus :) fotade lite men bilderna kommer i ett senare inlägg. De blev sådär, och jag hoppas verkligen att jag får en systemkamera i födelsedagspresent! Skulle vara helt underbart!
Direkt när vi var tillbaka tog jag moppen ut till Åbys ridläger för att göra två sisu-uppdrag. Det första var rätt segt, men andra gruppen var väldigt pratsam och rolig så det var kul! :D

Nu ska jag nog sova!

kram H

smakis på M & Doma, visst är dom snygga? :)


Recept, Snickersrutor

2011-08-08 - 11:21:00

Madde som jobbade på Håkasgården samtidigt som jag gjorde jäääättegoda (och enligt henne väldigt enkla) snickersrutor, så därför tänker jag bjuda er på receptet :)

Ingredienser:
  • 350 g jordnötssmör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 liter krossade cornflakes eller rice krispies
  • 1 dl kokosflingor
  • 300 g mörk choklad, i bitar

    Gör såhär:

Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna eller form, 20x25 centimeter. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och låt det nästan koka upp på svag värme medan du rör om. Ta kastrullen från värmen och rör i krossade cornflakes samt kokosflingor. Du måste röra ordenltigt för att få ihop smeten, blandningen blir ganska torr.

Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Bred ut den smälta chokladen över hela kakan. Ställ långpannan kallt i minst 30 minuter. Skär i fyrkanter med en vass kniv.


Tips: Gör ditt egna jordnötssmör genom att mixa salta jordnötter med jordnötsolja. Räkna 0,5 dl olja på 300 g nötter.



Funderar starkt på att baka dessa till vår Pay and Jump om två veckor, tror att de skulle uppskattas då :)

7 augusti 2011, Hemhämtning från sommarbetet, badning & barbackatur med Poppe

2011-08-07 - 23:12:25

hej :)

idag var alltså den stora dagen när alla små somriga hästar skulle hämtas hem igen och dagen har varit GREJT! ;)

gick upp vid nio, men blev väldigt besviken på de s.k. vädergudarna. jag hade minsann inte beställt regn! Men som tur var har jag en snäll mamma som skjutsade upp mig till stallet vid tio. Där var det iordningfixning av Pepsis och Viktors boxar innan det var lunch och sen hätma hem dem :D
Jag hade världens tur så jag hann först åka med i lass 1 och hämta lilla tjocka busen, för att sedan åka tillbaks direkt igen och plocka hem stora fina flickan :D Båda var mycket duktiga, och Pepsi har blivit såå duktig med lastning och sånt, vilket är göörskönt! idag kunde hono till och med ta det ganska lugnt ut, trots att hon åkte i Cissis som inte är alls lika stabil och bra som klubbens. Men jag har skyndat mig och bokat klubbens transport alla helger jag planerat in tävlingar, för den tycker både jag och Pepsi är sååå mycket bättre :)
När de väl var hemma så gjorde jag lite småfix innan det var dags för Pepsi att bada :) det tyckte hon var sköönt och mysigt, och himla snygg blev hon ;) Viktor får sin dusch imorrn förmiddag istället, då jag inte hann med honom idag.
Vid kvart över fem kom mamma och hämtade mig för att skjutsa ut mig till Poppe. Det ösregnade när jag kom ut till Resebro, yey! Men medan jag mockade och fixade maten hann molnen blåsa bort och det blev faktiskt rätt fint! eller i alla fall ganska stadigt uppehåll ;) så jag och Poppe tog en mysig barbacka-skrittur på ungefär en timma. Spänd och seg var han i början, men när vi kommit förbi de läskiga husen så slappnade han av bra och skrittade på ordentligt.
När jag var färdig hämtade pappa mig och så åkte vi hem och åt tacos och så har vi flyttat över lite grejer från mamma till pappa.

Imorgon ska jag först ut till Sisu för att hämta lite material. Sen blir det heldag i stallet för att senare på kvällen åka ut till Åby Ridklubb och ha Sisu-uppdrag.

kram H

lite högkvalitétsbilder från turen med Porthos ;)


Fotografering, Hästarna på Håkasgården huvudbilder

2011-08-06 - 17:58:00

Pyroman Qui, Pyrre




Sweet Ariana



Hem Nils,
Nisse



Lady Monrovia, Morran



Håkas Shilano




My Solero




Wealthy



Totte



Brainstorm, Stormen



Chilli Storm




Cayenne Café,
Fräsan



Håkas Anthyr, Knoppen



Håkas Bonzai, Brolle



Håkasnaps BMW, Snaps



6 augusti 2011, sitter i Mora och väntar på tåget...

2011-08-06 - 13:39:05

halloj där :)

imorse var det att gå upp vid sju för att packa färdigt och sedan hinna göra stallet och duscha innan vi skulle åka vid nio. Egentligen skulle jag ju åkt buss 11.55 från Särna, men Stina, Anders, Madde och Amanda skulle till Rättvik och titta på trav så jag kunde åka med dem till Mora där jag skulle bytt till tåg då. Så himla tråkigt att jag missade när de skulle åka på trav, det är V75 och det hade faktiskt varit himla kul att se, för jag har faktiskt aldrig sett trav på riktigt . När jag dessutom nu har fått träffa massa mysiga travare som en del av dem har sprungit in några hundra tusen skulle det vara såå roligt. Sen så har de även ett slags hästägarkort så de har fri entré och får även stå inne på stallbacken bland hästar och kuskar. ganska tufft tycker jag!

Men i alla fall, nu sitter jag alltså här på tågstation i Mora och äter godis och väntar på tåget som kommer om en timma. Det är egentligen inget enmansprojekt att släpa på alla mina väskor ska jag tala om, men det får gå helt enkelt! ;) Det jag har är en stor tung hård väska på hjul, en typ ikeakasse med hjälm, väst osv. en dataväska med datan i, en ryggsäck med en fastknuten plastkasse på och min skolväska med matsäck och kameran och sånt i. Den packningen plus två byten kan ni ju kanske räkna ut själva hur det kommer bli! :P

Ikväll anländer jag till Norrköping C kl. 19.25 och där möter mamma upp mig. Sen blir det middag och lite uppackning innan det bär av för att träffa Emma! :D Självklart ska vi besöka betet en sista gång, och det ska bli så mysigt att få träffa mina finaste igen! ♥

Förresten så har jag fått med mig lite grejer härifrån deras hästshop, men då jag inte har nån bild får ni det i ett senare inlägg när jag kommit hem :)

kram H

ni är grymt saknade ska ni veta ♥ ♥


5 augusti 2011, Håkasgården

2011-08-05 - 23:48:00

hej :)

igår kväll hanns det tyvärr inte med någon uppdatering då jag hade fullt upp med att packa och massa annat, så gårdagen kommer nu istället ;)

vi gick upp som vanligt och gjorde stallet, och när det var klart redigerade jag klart de sista bilderna. Sen var det lunchdags för att få lite energi till dagens ridpass, vilket var hoppning på ridbanan x2.
Även denna gång hoppade jag samma hästar, då Stina tyckte att det funkade väldigt bra. Först ut var Morran, och hon gick som en klocka och var superduktig!! Hon kunde till och med fatta galopp innan vi började hoppa, gud vad roligt att se en sån utveckling på så få dagar! :D Bild- och ett kort film-bevis får ni nedan :)
Näst på tur var alltså Solero, och han var minst lika stark som de senaste gångerna. Men han var duktig och även han känns det riktigt stor skillnad på! Första passet sprang han ju förbi titt som tätt, andra försökte han men kyckades aldrig, och idag så kändes det som att han inte ens tänkte tanken :D
Med andra ord är jag galet nöjd med båda två, och även fast det är långt ifrån bra så är det en god bit på vägen, framförallt på så få dagar! :)

När vi var klara med hoppningen så var det fodringsdags och senare middag. Jättegott grillat blev det, och sen vaniljmunk på det! Efter maten försökte jag packa ihop mina grejer, och herregud vad med saker jag skulle få ned! Är lite rädd faktiskt att resväskan ska spricka, så håll tummarna på att den håller åtminstone tills jag är på hemmaplan!
Hann även med att beställa en fotobok åt Håkasgården, samt börja på en fotobok med alla fina porträttbilderna. Stina ska skriva ihop presentationer om alla och sedan skicka dem till mig, så att jag kan knåpa ihop boken och sedan skicka iväg den. Snart blev det fodrings- och senare läggdags.

kram H


Morr och Solero :) Om ni undrar varför Solero har en fläta i luggen så är det för att två små tjejer så gärna ville göra en så det fick de ;)




Visst är hon dutti? :)

4 augusti 2011, Håkasgården

2011-08-05 - 00:43:34

hej :)

seriöst, hur ska jag orka med mitt liv när jag går och lägger mig såhär sent, det funkar verkligen inte. Skärpning på mig! Var bara tvungen att skriva det ;)

I alla fall. Idag började vi som vanligt med stallet. Sen fodrade vi och tog in och fixade iordning Morran och Nisse som skulle ut på en turridning kl. 12. Under tiden de var ute passade vi på att dels bygga en ny hage, och dels städa hos marsvinen. Det har förresten kommit hit en till tjej, men det är Stinas kusin-barnbarn. Amanda heter hon och är jag tror 14 år, och väldigt snäll :)
När Stina och turisten kom tillbaka från uteritten tog vi hand om hästarna innan det var lunchdags, i form av våfflor. Mums! På eftermiddagen sen började det roliga, ridningen såklart :) Första passet red vi barbacka en kortis på banan, ich jag red på Chilli. Hon är inte riden så mycket mer än i skritt med nybörjare, och är med andrar ord inte speciellt utbildad. Men det var skoj, och hon började förstå litegrann hur jag menade att hon skulle gå efter en stund i alla fall ;)
Pass två var en lugn uteritt. Det var jag, Madde, Amanda och en liten tjej som hette Hanna vars farmor är kompis med Stina. Jag red denna gång Fräsan, som var mycket duktig. Hon är rund som en apelsin, och därför går hon med Westernsadeln som är väldigt bred. Den är dock på tok förstor för mig, och inte alls bekväm. Men det funkar! ;)
Väl hemma skulle allt fixas i stallet och sen var det middag. Anders hade grillat mycket gott kött så det var även det smarrigt. Efter maten gick vi ut igen för en sista tur, och då var det dags för Ariana. Hon är alltså lite riden  i skritt förut, men det var minst ett år sedan någon satt på henne. Hon var väldigt pigg och glad, och vinglig! haha. Men hon skötte sg bra och började efter en stund även hon söka sig nedåt och slappna :) så hon var duktig tjej!

Imorrn är det sista dagen här på Håkas :( känns väldigt tråkigt, samtidigt som det ska bli grymt skönt och roligt att komma hem igen :D Så imorrn kör vi självklart på en massa skoj, dels ska vi hoppa två pass, och sen så blir det troligen även en uteritt :) kommer bli super! Sen ska jag även försöka packa ner alla mina grejer, och dessutom hinna plocka lite grejer i shopen, typ troligen ridbyxorna bl.a. :)

kram H


bjuder på ett litet sneakpeak från porträttbilderna :) Detta är Ariana som jag red nu på kvällen ↓


3 augusti 2011, Håkasgården

2011-08-04 - 00:25:03

hej :)

nu är det såhär sent igen så det får bli kortkort innan jag slocknar ;)

i förmiddags gjorde vi det vanliga i stallet, sen åt vi lite frulle innan det var dags att mockq lösdrifterna och göra rent kaninburarna. Sen fodrade vi lunch och tog in lite hästar för en turridning kl. 13. Medan de var ute och red passade jag och Madde på att bygga lite hinder, eftersom det stod hoppning på schemat idag :D
För min del blev första passet på Morran, hon som jag hoppade förra gången också och som ni fick bild och film på. Hon tyckte det var minst lika kul som sist och hon fattade t.o.m galopp innan hindrena ibland ;) hon som ALDRIG kunnat galoppera under ryttare, hoppade nu flera gånger över pluttehinder med både anridningen före och efter hindret i galopp. så duktig så! :)
Pass 2 blev också samma som sist, nämligen fjordingen Solero. Idag fick jag honom minsann att släppa till litegrann på framridningen, men oj så jobbigt det blev sa han! När vi väl började hoppa blev han pigg som en liten raket och tyckte det var superskoj verkligen, så härligt när man verkligen känner viljan. det är det bästa jag vet! ;D idag var jag med från början på att han kunde lura mig och dra förbi, vilket resulterade i att han hoppade alla hinder jättefint och sprang inte förbi en enda gång. alltså också han så duktig så! Det var mycket skoj :)
När vi var klara var det endel att fixa i stallet innan det var middagsdags och på det massa GLASS till efterrätt. älska glass!! :D
efter maten gjorde jag klart "Håkas fotobok" och redigerade alla faktiskt väldigt fina portträttbilder på hästarna :) måste absolut visa er dem sen, för jag är jättenöjd!
Imorrn så väntar lite barbackaridning, en uteritt och sen lite ridning på banan med Ariana som är inriden men inte sutten på sen minst ett år tillbaka. blir spännande!

för er som undrar kommer jag hem på lördag kväll vid halv åtta. Men självklart blir det ingen rast och ingen ro, för på söndag kommer ju de älskade små djuren hem igen så då är det upp till stallet vid åtta såklart :D dessutom så ska jag ha poppe på söndag också, det blir på eftermiddagen. Skulle haft han på lördag också, men eftersom jag kommer till stationen halv åtta och då inte heller kommer att ha ätit någon middag så blev det inte så! synd, men det blir iallafall på söndag som sagt :)

nu MÅSTE jag släcka!

kram H

2 augusti 2011, Håkasgården

2011-08-02 - 23:59:33

hejsan hoppsan :)

de här sista dagarna har varit sååå fullspäckade, men det är verkligen nu det börjar bli riktigt roligt här i landet ingenstans typ ;) jag börjar komma in i allt, lära känna både djuren och människorna och ja, de känner mig och vet vad jag går för och hur jag funkar liksom ;) så nu är det super verkligen, och det känns jättetråkigt att det bara återstår 3 dagar, fatta: 3 DAGAR!! det är pyttelite, nyss var det liksom 3 VECKOR.
Men självklart ska det bli skönt att komma hem igen till allt vanligt, och jag kommer dessutom absolut vara en massa erfarenhet rikare :D Samtidigt som det är tråkigt att denna lilla tripp snart är slut, ska det bli galet rolgit att få träffa min fina prinsessa igen, hon är saknad som bara den ska ni veta ♥ precis som alla ni andra vänner och familj såklart, och mitt lilla tjockis-busfrö viktor oxå! ;)
vet ni, jag har tänkt efter lite och sen jag började ha Pepsi så har jag ALDRIG varit såhär länge ifrån henne, hur har jag klarat det? jo, med mycket skoj går tiden fort och det är väl tur det! :)

Dom här dagarna som jag inte hunnit vara här har vi gjort en massa, och all min "lediga" tid har gått till att försöka knåpa ihop en bildbok till Håkasgården som de så gärna ville ha hjälp med :) och jag tycker ju sånt är kul så det passade ju perfekt :) sen så har vi även finputsat alla 14 hästar och tagit faktiskt jättefina porträttfoton. Visar när de är redigerade! :) En hel del ridning har hunnits med också, och imorgon står hoppning på schemat igen :D blir skojsigt!

Ni ska bara veta hur mycket projekt jag har som snurrar i mitt lilla huvud just nu, det är galet! Alla är som tur var roliga saker, men jag måste hålla uppe tempot om jag ska hinna med allt. jag trodde som vanligt att "ååh i sommar kommer jag ha massor av tid och då ska jag göra dethär, dethär, dethär.... osv." men tiden bara rinner iväg och jag börjar redan se skolan framför mig, INTE OK!!

Några av mina små projekt är i alla fall: Våran PAY N JUMP som jag har huvudansvar för, en egen fotobok till mig själv, beställa förstoringar och hänga upp som tavlor, möblera om rummet och rensa alla grejer, klubbens hemsida som bara är typ halvklar etc. Men som sagt allt detta har jag tagit på mig själv o ch det är verkligen grejer som jag tycker är jätteroligt, så jag ska inte klaga :)

Nu ska jag läsa lite om hur man masserar hästar, har fått låna en bok av Madde :D

Hade gott!

Kram H


lycka! ♥