Alla studenter...

2013-05-31 - 21:25:33
... gick på studentbal utom Hillevi, hon dressyrtränade istället! haha, japp så kan det vara och precis så är det idag ;) Alla kommunala gymnasieskolor har bal idag, men jag kände bara att det hela var rätt ovärt. Visst, det skulle vara jättekul att klä upp sig superfint, bli superfin i håret och bli superfint sminkad för en gångs skull. Och sen ta jättefina bilder. Jaha, det var det, för typ minst 2000 kr dessutom? Dansa vals, njaaa. Äta middag för ca 500 spänn, njaa. Så tråkig är jag, men jag ångrar inte mitt val överhuvudtaget. Dessutom, hade jag valt att gå på balen hade jag inte hunnit dressyrträna för Linda idag, och då hade jag VERKLIGEN missat nåt!!

Imorse var jag på vår sista svenskalektion, och då stod redovisning/tal på schemat. Vi var inte speciellt många på lektionen, jag, en tjej till och sen typ sju killar ;) Resten av tjejerna hade antingen redan gjort sitt tal, eller också så skolkade de för att hela dagen fixa sig inför balen. Men rätt chill måste jag säga, att bara behöva prata inför ca 1/3 av gruppen :) Gick bra dessutom, nice!
Åkte vidare till stallet sen, och där blev det mockning och så innan jag hämtade in Pepsi för att borsta och göra henne fin inför dressyrträningen. Hon hade rullat ena sidan ordentligt i leran, så det tog ett tag att få henne ren. Men efter en knapp timme var hon så snygg så :) Då fick hon röda lindor på sig och sen in i boxen och käka lunch. Under tiden käkade jag också lunch, kopplade på transporten och packade in grejerna. Sen återstod bara att packa in Pepsi också, och guuud vad hon har blivit duktig på det här med transportande och lastning. Blir lika lycklig varje gång! När vi skulle åka på våra allra första tävlingar var hon inte alls med på det hela, hon reste sig jättehögt och kastade sig från sida till sida kring lemmen. När vi väl fått in henne och stängt var hon lugn, men när hon skulle ut kastade hon sig alltid så fort bommen var borttagen. På våra första tävlingar lastade vi aldrig in henne mellan klasserna, ville ju inte bråka med henne i onödan liksom, så vi fick alltid stå och hålla i henne. Men nu, nu är hon som en helt annan häst! Jag leder bara upp henne på rampen helt okomplicerat så traskar hon in själv och står lugn som en filbunke medan jag sätter för bommen och stänger. När hon ska ut så tränsar jag, och sen går jag bak och öppnar. När allt är klart så säger jag bara till henne att nu kan du komma, och då backar hon lugnt och fint så att jag kan fånga henne och leda ner henne :') Åh, bästaste bästa, blir så stolt ♥
Väl hos Linda sen så var det alltså dressyrträningsdags, och hon kändes jättebra :D Hade väntat mig att hon skulle vara mer stel och jobbig eftersom jag inte ridit henne ordentligt på så länge, men det var hon inte mer än under framridningen. När vi väl satte igång så jobbade hon superbra! Jag ska bara lära mig att inte rida iväg henne på fart, bara för att hon känns seg. När hon känns seg så jobbar hon (oftast) rätt, och anledningen till att hon är seg är att det är så jobbigt för henne där. När hon blir stark i den takten och bärigheten så kommer hon inte kännas så seg, men det gäller som sagt att inte rida på för mycket innan dess för då tappar hon rygg och bakben. Det är svårt, men samtidigt så märks det sån skillnad på henne när hon jobbar rätt! Vi jobbade med lite allt möjligt, kändes som om träningen gick superfort! Men vi gjorde (förutom "det vanliga jobbet") några skänkelvikningar som var rätt så bra, lite ryggning, förvänd galopp (som hon satte riktigt bra) och tempoväxlingar i traven. Tempoväxlingarna var jätteroliga, för hon var så himla duktig på att trycka ifrån bak och höja sig lite mer fram :) I "det vanliga jobbet" var hon överlag superhärlig, i såväl trav som galopp. Inte så mycket mer att säga, men helt klart en av våra allra bästa träningar :D Så kul också för Linda tycker alltid att det är så stor skillnad på oss sen senast, och det tycker jag med! Sen vi började träna mer regelbundet för Linda har utvecklingen verkligen gått jättemycket framåt, hon är så duktig och vi lär oss så himla mycket :)
När vi tränat klart så skrittade jag av henne för hand längs med vägen, och sen åkte vi hemåt. Svampade av henne, gav henne massor av morötter och sen gick vi ut i solen för att beta och mysa :) Sen blev det hagen för Pepsis del! Jag fixade iordning transporten och alla grejerna, och sen åkte jag vidare mot Lilla H. Imorgon är det ju kamrathoppning där, så jag hjälpte till att förbereda lite grann :) Holly ska faktiskt få vara med och hoppa, ska bli jätteroligt och spännande :D 50 cm clearround ska vi styra runt, hihi! Så när vi var klara med banan och så, så putsade jag iordning grejerna lite innan jag fick skjuts av snälla Inger hem. Nu blir det middag och Let's dance!

Kram H

         Gammal bild, men denna outfit fick hon ha på sig idag! Gillar den massor, passar min snygging så fint :)

Empire State Building

2013-05-31 - 09:26:00
Under veckan i New York hade vi så gott som fullspäckat schema. Vi har besökt massor av kända platser, och gjort en hel drös med häftiga och roliga grejer :) Det hela var verkligen en annorlunda och cool upplevelse! Tänkte att jag lägger ut lite bilder utspridda på några inlägg. Här kommer första :)

Vårt hotell låg nästan granne med Manhattans näst högsta byggnad, nämligen den berömda Empire State Building. Sjävklart tog vi hissen upp alla 80 våningar (fick till och med lock för öronen för att den åkte upp så högt så fort!!) för att titta på den häftiga utsikten! Man såg hela Manhattan, och massor mer. Frääänt :D 




 

Torsdagen den 30 maj

2013-05-30 - 23:49:59
Torsdag idag och det har hunnits med himla mycket för min del, och det utan att ha stressat minsta lilla. Tummen upp för det! :)

Började dagen med att snacka lite franska. Därefter fick jag skriva lite franska, båda två var nationella prov som jag missat när jag var bortrest. Gick väl inte toppen direkt, men tack vare att jag presterat jättebra tidigare och kraven är så pass låga så blir det i alla fall högsta betyg till mig som slutbetyg även i Franska 2, nice!
Efter allt franskande så hade vi mentorstid, alltså tid med klassen där en massor kring studenten diskuterades och fixades. Åh, ska verkligen bli så himla kul :D Mest kul att bli av med allt vad skola heter, men tror nog att allting innan blir rätt skoj det med ;)
Två betygssamtal hanns med innan lite lunchande (ett superbra kring projektarbetet, och ett halvbra i engelska. bläää engelskan kan gå och ja ni vet vad! förstör mitt annars höga snittbetyg, menmen). Hade lyxen att ha bilen, så efter lunchen åkte jag direkt ut till Masken. Efter att mockningen var klar hämtade jag in och gjorde iordning han, blev en uteritt. Eller snarare lite dressyrjobb på grusvägen! Han kändes mestadels fin, pigg och alert men ändå avslappnad och inte stark eller så i handen. Ett bra pass helt enkelt :)
När Masken var färdig åkte jag vidare till Pepsi. Mockade och pysslade med allt och lite till innan jag plockade in henne och borstade och fixade iordning henne. Även Pepsi fick sig en ordentlig tur ute i skogen, och det tillsammans med Tuva och ponnyn Cobbe :) Så himla roligt att sitta på bästis igen, hon var jättepigg och glad över att få komma ut :D Märktes också att hon var dönöjd hela tiden, frustade massor och hade öronen spikade mest hela tiden :))) Blev rätt mycket trav och galopp där underlaget tillät, och vi blandade lite mellan bus och ordentligt jobb. Det första var roligast enligt henne, men hon kändes ändå väldigt fin när jag jobbade henne också :) Taggar inför dressyrträning imorrn!!
Tillbaka i stallet sen så spolade jag av henne för att hon var så svettig, och sen gick vi ut och betade i kvällsolen :) Hur mysigt?? ♥ Därefter återstod bara en del plock och fix för mig innan jag begav mig hemåt för middag,dusch och lite annat. 

Bäst att släcka nu, imorrn väntar en lång men grymt rolig dag! Ska även försöka få upp lite bilder från New York, håll utkik :)

Kram H

 

Bilder från Majpokalen

2013-05-30 - 14:58:00
Har faktiskt äntligen lyckats hitta lite fler bilder från Majpokalen på Skogslotten som vi var på 9-10 maj, wiie :D Pappa filmade ju, så då blev det inga kort från hans sida förutom ett par från framhoppningen som ni redan sett. Men Nicole Olsson, från Ponnyakuten om ni minns, var tydligen där och fotade. Så tack vare Sara hittade jag de bilderna på Nicoles facebook, kul!
Alla tre bilderna är från fredagens 1m-klass :)




Foto: Nicole Olsson
 

Programridning

2013-05-30 - 09:37:00
Dagen efter kamrathoppningen anordnas även programridning på Lilla H! Jag ska själv tävla på NFK, så kommer tyvärr inte kunna hjälpa till. Men lite reklam kan jag ju ändå göra :D Även detta ett perfekt tillfälle att träna på att tävla, med riktig dressyrdomare och valfritt dressyrprogram (på kort bana). 

PROGRAMRIDNING på STALL LILLA HAGEBY
2/6 2013 kl 9.00  
**********************************************************************************************

Välkomna till vår programridning. Tag chansen att komma ut och träna under tävlingslika förhållande. Du behöver ingen licens eller grönt kort. Enda kravet är godkänd hjälm och vårdad klädsel.


DOMARE: Lisbeth Tornelid
KOSTNAD: 100kr per klass


Cafeteria kommer finnas under hela dagen med lättare förtäring.

Vi är glada om ni anmäler innan 27/5 så vi kan få ut startlistorna på hemsidan. Sena avanmälningar kan komma att debiteras del av startavgiften Anmälan sker till [email protected] eller via samtal eller SMS till Linda

0761-193600 eller Nilla 0725-770513

För mer info och startlistor besök www.lillahageby.dinstudio.se

All ridning sker på egen risk.

KLASSER första start 9.00

Fasta klasser är:
LD:3 2011 
LC:2 2008
LB:1 2006

Vill ni rida något annat program är det helt ok bara det går på kort bana. Anmäl då gärna i god tid så vi hinner ordna programmen.

Begränsat med platser max 40starter ….. först till kvarn

Välkomna till stall Lilla H


Kamrathoppning

2013-05-29 - 20:33:18
Jag har visst missat att berätta att på lördag anordnar vi kamrathoppning på Lilla Hageby! Det går fortfarande bra att anmäla sig :) Ett perfekt tillfälle att träna under tävlingsmässiga former på Lilla H's mysiga anläggning. Dessutom kommer mina halvt berömda snickersrutor att finnas till försäljning, bara det är ju värt att komma för liksom haha ;)


KAMRATHOPPNING LÖRDAGEN 1 JUNI

PÅ STALL LILLA HAGEBY KL 9.00

******************************************************************************************

Tag chansen och kom ut och träna banhoppning. Du behöver inte ha licens eller grönt kort . Det är ingen åldersgräns på ponny.  Att du rider i en godkänd hjälm ser vi som en självklarhet och rid gärna i långärmat utan luva. All ridning sker på egen risk.

 Cafeteria med kaffe, hamburgare, mackor, godis och fikabröd kommer finnas hela dagen.

 Anmälan sker på mail, sms eller telefon till Linda 0761-193600 eller Gunilla 0725-770513

011-342194 teamnilsson@lillahageby.dinstudio.se Vi bekräftar alla mail/sms. Uppge namn på dig och hästen/ponnyn, kategori på ponnyn, klasser och erat telefonnummer.

Sista anmälningsdag 27/5 startlistor kommer finnas på www.lillahageby.dinstudio.se from 29/5

Klasser med bedömning Clear Round

20cm       30cm       40cm      50cm       60cm       70cm       80cm      

 

Klasser med omhoppning, bedömning STILHOPPNING domare Lisa Mattsson

LD-10cm ponny                       80cm häst

LD ponny                               90cm häst             

 

Kostnad 60kr klass betalas på plats

 I clear round klasserna får man ha ledare om man vill och alla kommer få rida klart banan hur det än går.

                                      Välkomna till en (förhoppningsvis solig) dag på Lilla Hageby

 

Finast av dom fina!

2013-05-29 - 19:50:16
Minns ni att jag skrev att vi beställde en bild på plats, tagen av en proffsfotograf, på Majpokalen? Den damp ner i inkorgen för nån vecka sen, och jag älskar den! Min lilla prinsessa är såå vacker ♥
Den kommer säkert få dyka upp i en ny header så småningom, och så ska jag skicka efter en förstoring att hänga upp på min hästvägg (läs: Pepsi-vägg haha) tänkte jag :)


Back to normal

2013-05-29 - 19:38:54
Känns skönt att vara av med den mesta av jetlagen och inne i vardagen igen måste jag säga :) Vad som är ännu mer skönt är att skolan snart är över och studenten hägrar. Har två nationella prov i franska att göra imorgon, ett tal i Svenska på fredag och sen en liten redovisning på måndag. Kan ni fatta att det är det enda vi har kvar?! Inte ens några andra lektioner eller så. 12 år i skolan är snart över och jag är grymt taggad på att få avsluta det hela med en härlig studentvecka! Om en vecka åker finaste lilla mössan på, hihi :)))

Meeen, det var ju inte det jag skulle skriva egentligen. Idag är det onsdag, vilket innebär att jag har haft Holly och Dundee :) Kändes riktigt gött att sitta i sadeln igen efter ca 2 veckors uppehåll! Nästan alla hästarna på Lilla H har lyxen att ha blivit släppta i sin underbart härliga sommarhage dygnet runt, ca 10 minuters gångavstånd från stallet. Helt perfekt! Att hämta dom därifrån tar ungefär jämt ut tiden som annars hade gått till att mocka och göra mat, och dessutom så får man lite motion på köpet (y) 
Dock så bestämde sig såklart vädret för att inte vara på min sida idag, utan det regnade på rejält i förmiddags när jag var där och skulle rida. Menmen, lite regn har ju ingen dött av och jag som annars brukar bli väldigt nere av dåligt väder höll humöret uppe i alla fall :) Egentligen har jag inte så mycket emot att rida och så i regn, det är mer efteråt det är jobbigt när allt är blött, kallt och lerigt :P
Hämtade både Holly och Dundee på samma gång, och promenerade med dem hem till stallet. Eftersom det regnade så tror jag att båda tyckte det var skönt att få stå inne en stund och torka lite, under tiden jag red den andra. Tog Hollan först, och red enligt planen ett pass på banan. Då det stod hinder framme passade jag på att rida lite markarbete :) I början är hon alltid väldigt skeptisk till de färgglada bommarna, de i "vanligt trä" är inga problem. Men att hon fick skritta över de läskiga bommarna ett par gånger gjorde susen, för sen tyckte hon det var riktigt kul att tuffa på över dom :D Idag var hon trots att det regnade massor hela passet dessutom ovanligt pigg och framåt, kuul! Avslutade med att lägga upp bommarna till små minihinder och rullade över, bara för att hon liksom ska bli bekväm med själva situationen och förstå sin uppgift. Det gjorde hon absolut! Hon bjöd på bra mot varje "hinder" och var jätteduktig :)))
Efter att ha skrittat av Hollan bytte jag plats på hästarna, så då fick hon gå in i boxen och torka lite medan jag gjorde iordning Dundee och tog en uteritt. Faktiskt så hade jag turen att när jag red Dundee så duggade det bara, tjoho! Vi red en runda som går mestadels på de stora grusvägarna (som var sådär bra och sviktande efter allt regn) en liten bit på asfalt och sen en lite större stig. Jobbade en del med tempoväxlingar och galoppfattningar, och han var också riktigt duktig :) Lagom pigg och bara allmänt trevlig!
Tillbaka i stallet sen återstod bara att försöka få hästarna någolunda rena om bena, och likaså alla benskydden. Sist men inte minst tog jag med dom i varsin hand, och gick tillbaka till sommarhagen. Nöjda :)

Sen var det bara för mig att åka hem, torka lite grann samt äta lunch innan jag tog cykeln upp till Pepsi. Ordentlig mys- och ryktstund, ben- och svanstvätt, betning i slalombacken, mockning, lite snabbrengöring av fönstren i boxen och ny torv blev det för hennes del :) Nöjd tjeja! När jag kom hem i måndags och inte hade varit hos henne på en dryg vecka såg boxen ut som kaos, stackars liten. Dessutom var hon inte alls längre stallets mest välputsade, utan såg snarare ut som om hon gått ute dygnet runt utan att ha blivit borstad ungefär. Tråkigt grå och livlös päls, som dessutom kändes smuts-fettig :( Nää inte najs! Men sakta men säkert börjar hon likna sig själv igen, och med ordentlig rykt varje dag och ett tävlingsbad på lördag eller söndag så ska vi nog få henne att bli sådär läskigt snygg igen ;) Mest lycklig över att jag kommit hem, är hon nog för att hon får beta massa grönt gräs nu varje dag igen, helt klart hennes bästa! Längtar sååå efter att få sitta på henne igen, tur att jag har henne resten av veckan från och med imorgon :D

Kram H



Hello!

2013-05-27 - 10:19:11
Nämen hej på er, efter en veckas frånvaro hoppas jag att ni saknat mig ordentligt och är redo för bildbomer ;) haha nä skämt åsido, tänkte lägga upp lite bilder och skriva ett par rader om den här häftiga resan vi har gjort i allafall :D Men det får bli senare.

Just nu sitter vi på flygplatsen i Helsingfors, och ska alldeles snart åka den sista lilla biten hem till Sverige. Är skapligt trött kan jag lova, jetlaaaaag deluxe!! Vi klev på flyget ca kl. 18 i New York, och landade här i Finland 8 timmar senare. Då var klockan 2.00 i NY-tid, men hela 9.00 finsk tid. Alltså försvann hela natten där typ ;) Än har jag heller inte kunnat sova en blund, men på nästa flyg och sen i bilen hoppas jag kunna göra det. 

Borta riktigt bra, men hemma ändå alltid bäst kära vänner! Nu längtar jag hem till vardagen och Pepsi :) Gissa om det blir myyyyys i eftermiddag/kväll ;D Saknar min bästii ♥


Frulle @ Arlanda

2013-05-18 - 07:48:59

Om en knapp timme lyfter plan numero uno för dagen! Börjar med en kort tur till Finland, för att sedan flyga hela vägen över till New York! :D
See ya :)


Regional debut 10 maj 2013, Majpokalen 100 cm

2013-05-17 - 14:59:00
Totalt blev det tre starter hos Skogslottens Majpokalen förra helgen, två på torsdagen och en på fredagen. Velade lite fram och tillbaka på om det skulle blir 1m eller 1,10 på fredagen, men slutligen föll lotten på 1m. Det passade alla (både mig, pappa och Pepsi) bäst praktiskt med tider och så, och eftersom vi inte tävlat två dagar i rad tidigare så visste jag inte riktigt hur trött hon skulle va. Då blev planen att köra på 1m, och bara rida och ha kul! Satsa på en nolla och sen inte safea i omhoppningen ;)

Saker och ting gick dock tyvärr inte riktigt som planerat. Jag var start nummer 8 och skulle därmed få komma in på framhoppningen precis när klassen startade. Då tänkte jag att det blir perfekt om pappa skrittar fram henne när jag går banan, och sen sitter jag snabbt upp och rider fram. Problemet var bara att när klassen började fick jag reda på att det var två sena strykningar precis innan mig, och har man tänkt rida fram effektivt på ca 10 minuter så är de där 3-4 minuterna ganska värdefulla... Därför blev det jättestressigt och vi hann knappt hoppa alls innan vi skulle in på banan. Och är man stressad, då rider man inte bra. That's it! Så in på banan, andas lite och sen köra. Överlag kändes Pepsi ändå bra :) Hon var ungefär som i 1,10klassen, helt okej bjudning och glad och positiv :D 
Tyvärr fick vi ett riktigt retligt pet på hinder nummer 3, ur ungefär samma sväng som stoppet i 1,10 var. Likadant här kom vi i korsgalopp först, men fick till bytet och så i tid ändå. Vi kom inte heltokigt på hindret (liite nära kanske), men hon hoppade lite nonchalant och fick med sig bakbommen. Synd, men jaja. Man kan verkligen säga att vi hade lite retlig otur i alla klasser under meetinget. Extra retligt i denna klass, som vi enkelt hade kunnat nolla och då varit sämst 3:a (var endast 2 dubbelnollor i klassen!). 

Nöjd med henne i alla fall! Inte några bra förutsättningar med stressad ryttare och för kort framridning. Nu blir det två helgers tävlingsvila, sen lite dressyr och sen avslutar vi hoppsäsongen på Ekens gräsbana den 8 juni :D Åååh vad jag vill vill vill sätta två nollor dååå, taggaaaa!!

 

Duktiga hoppehästen :)

2013-05-17 - 11:31:30
Cred till Pepsi, som verkligen har blivit duktig på att vika in sina framben riktigt ordentligt :) Alla screenprintarna nedan är tagna i de olika klasserna på Majpokalen. Påstår inte att hon har världens bästa teknik, men hon är för det mesta rädd om sig och kvick, vilket ju faktiskt är huvudsaken :) Tror hon skulle bli glad över en magplatta inom den närmsta framtiden!





Pepsi today

2013-05-16 - 23:02:36
Efter att ha jobbat på bra i skolan, både skrivit två prov och jobbat med en rapport, så var det äntligen dags att få komma ut i det fina vädret och till Pepsi :D 

Förutom "lite" blåst har det varit underbart varmt och soligt väder idag, och jag älskar't!! :))) Planen var en ensamtur tillsammans med bästis för att trimma vidare litegrann på gårdagens dressyr, fast ute på lite diverse fält och vägar i skogen :) Vi följde planen delvis, då vi lite i sista sekund fick med oss sällskap i form av en väldigt pigg och glad C-ponny Cobbe och Tuva. Pepsi skötte sig utmärkt och kunde faktiskt jobba på superbra mestadels :D Hon ska ju alltid muppa sig i början, och vara seg och inte skritta på. Men sen helt plötsligt lossnar en spärr och då blir allt superkul. Jäklarns vilken power hon får till när hon kör på järnet, fast ändå lyssnar någolunda ;) Lite stark i handen när man ska jobba henne, men vadååå? Med den bjudningen hon hade bitvis så var hon grym allså, så himla rolig att sitta på då! Som belöning släppte jag henne helt några gånger så hon verkligen fick sträcka ut. Av någon anledning är det dock inte lika kul då, mycket roligare att busa med matte genom att gasa järnet när hon försöker få mig lugn haha ;) Knäppis! Men men, en riktigt härlig uteritt innehållandes alla skogens bästa galoppvägar/fält med blandat dressyr och lite bus på glad och pigg pålle var verkligen ett bra "avslut" nu inför New York. Kunde förresten till och med rida i T-shirt idag, det ni!!

Hur ska jag klara mig en hel vecka utan min trollunge? ♥ Tur att jag har henne massa när jag kommer hem, har ett gäng för terminen avslutande tävlingar kvar att längta till och dessutom en tre-veckors-kurs med henne som min egen som väntar. Jag ska nog överleva, hoppas hon gör detsamma :)

 

Fotografering, Lisa och Elin hoppar 13 maj 2013

2013-05-16 - 14:05:00
DEL 1



Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Lisa & Dundee och Elin & Shiloh hoppar på banan på Lilla H
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm f/4,5


Regional debut 9 maj 2013, Majpokalen 110 cm

2013-05-16 - 09:03:00
Aaand, here comes runda numero 2! :)

Jag skrev ju att det var varmt och kvavt till första klassen, och till denna klass kom sedan det väntade regnet lagom till bangång och framhoppning. Egentligen så tycker jag mest det var skönt, blev mycket bättre luft och Pepsi kändes mycket fräschare och gladare nu när det blev svalt :) Dessutom fick vi uppehåll till vår start, så pappa kunde filma :D Enda jobbiga var egentligen att allt blev blött och smutsigt till dagen efter, men men.

I alla fall så fick vi en rätt kass början i denna klass. Hon var i rejält i bakbommen på första oxern, och jag min klant kikade bak för att se om vi rev (vilket vi inte gjorde :)) istället för att koncentrera mig på linjen till hinder nummer 2. Det gjorde att jag inte red ordentligt till 2:an och vi kom nära. Men snabb som hon är räddade hon situationen och grejade hindret. Landningen blev som väntat i korsgalopp, och istället för att byta började hon "småstudsa", byta till korsgalopp och sen ta rätt. Det var en rätt tajt sväng upp på trean och vi hann inte igång för fem öre, så då blev det ett stopp. Först därefter skärpte jag till mig, och resten av banan gjorde vi riktigt bra tycker jag :D Är som om jag släpper pressen efter ett stopp, och då rider grymt mycket bättre. Vill sätta nollan för mycket? haha. Nej men så retligt på den dåliga början, då hon klarade resten av banans alla svårigheter galant! Hon tog för sig bra och nådde enkelt fram på distanserna. Det jag var mest nervös över var kombinationen 5ab räcke-räcke ett galoppsprång, och sen direkt 5 språng rakt fram till trippelbarr. Men, nemas problemas sa hon, jag fixar biffen :D Duktiga tjejan ♥ Direkt därefter bjöd hon dessutom på ett kalassprång också, på 7:ans oxer.
Överlag kändes hon såå mycket gladare, fräschare och mer med på noterna i denna klass, skönt :)))

Nöjd med första regionala 1,10:n, men ååh vad jag längtar tills det står 0 fel på resultatlistan. Vi är så nära hela, hela tiden!

Resultatet blev 6 fel i grundomgången. 


En av veckans bästa dagar

2013-05-15 - 22:00:17
Kan ju vara mina lediga onsdagar, grymt är det med en dag mitt i veckan som man kan spendera hur och var man vill :D Att onsdagarna dessutom så gott som alltid innefattar massor av ridning är ju inte heller helt fel! 

Idag började jag med att rida ett dressyrpass på Pepsi. Så söt var hon när hon stod i stallet och jag ryktade och gjorde iordning henne med lindor och allt, stod och sov och verkligen njöt :) Är väldigt mycket värt när de uppskattar att bli ompysslade tycker jag, så irriterande med hästar som inte kan stå stilla i stallgången och är allmänt uttråkade när man borstar och så. I alla fall så red vi en sväng på banan, och dagens fokus var (förutom "det vanliga" att hon skulle vara framme för skänkeln och lösgjord i sidorna) övergångar, halter, uppridningar och galoppfattningar. "Hinner" aldrig träna på så mycket saker som jag vill innan vi båda blir trötta, haha! Men blir ju liksom så att när man bara rider dressyr kanske 1 dag/vecka så vill/behöver man träna på allt ;) Nu "kan" jag liksom inte lägga ett helt pass på att träna halter, även om det skulle behövas. Nu blev det lite luddigt, men jaja ni fattar nog ;)
I alla fall så var Pepsi på väldigt bra humör, arbetsvillig, avslappnad och lagom piggelin :D Märks verkligen jättestor skillnad på henne nu när vi kan rida på banan istället för i ridhuset! Hon får en helt annan bjudning och ett helt annat sug, vilket gör att plötsligt känns allt så lätt :))) Så härligt, min fina pärla ♥ Ibland (okej väldigt ofta) är det verkligen helt underbart att rida hästen som man passar som handen i handsken med, och som man i stort sett kan utan och innan. Det är nyttigt och roligt att rida andra hästar, men inget och absolut inget slår känslan som min bästaste bästis ger mig vissa stunder alltså ♥ Guldstjärnor i mängder till henne!

Efter ridpasset skrittade vi en runda i skogen, och sen när jag var klar med allt hos Pepsi så åkte jag lite senare vidare till Lilla Hageby. Där väntade Holly och Dundee! Började med att göra stallet och fick därefter sällskap av en ny tjej i stallet som heter Tove under en ridtur på Dundee :) Vi red en av mina favvorundor, som innehåller många bra galoppbackar och mysiga skogsstigar. Dundee var inte riktigt lika pigg som han brukar, men skötte sig fint och kändes helt okej ändå :) 
När vi kom tillbaka till stallet sen blev det ett snabbt hästbyte till Holly. Holly fick skutta lite på banan, för första gången på alldeles för länge! Stod redan hinder framme, och då jag bara släpat fram de träfärgade bommarna de senaste gångerna så var de färgglada hemskt konstiga sa Hollan. Hon var riktigt spänd till en början och ville inte alls gå framåt, berodde nog en del på blåsten. De första gångerna vi kom på hindrena blev hon väldigt paff och förstod inte alls, men med lite övertalning så hoppade hon snällt sen. Sista rundorna var det ingen tvekan om saken, det var roligt när hon väl förstod uppgiften och att hindrena inte skulle bitas sa hon ;) Hoppningen var överlag också ganska spänd, men det handlar nog bara om orutin. Mer småhoppning och markarbete får vi satsa på, så att hon vänjer sig vid färgglada bommar och kan slappna av bättre :) I grunden är det inte själva hoppningen som är problemet, utan jag tror att det ligger i att hon är ovan och blir spänd. 

         Pepsi på banan för ett par veckor sen! Idag var hon btw också marinblå, fast med ett annat schabrak :)
 

Två tjuvkik

2013-05-15 - 14:17:00
Har äntligen hunnit gå igenom och redigera lite bilder som jag tog i lördags på Lisa och Elin när det hoppade på Lilla H :) Den mörkbruna med bläs är alltså Elins Shiloh som jag red igår, och den stooora bruna är Lisas 4-åriga Dundee som jag rider på onsdagar (och som jag ramlade av förra veckan ;)).

Fler kommer såklart!

 

Den som väntar på något gott...

2013-05-15 - 09:11:00
... väntar aldrig för länge, I guess. I fredags på Majpokalen var det en proffsfotograf på plats och fotograferade alla ekipage, kul! Så efter att jag ridit sista klassen på  så gick jag och pappa för att titta på bilderna. En riktigt fin fastnade vi för, så den köpte snällaste pappa :D Den skulle komma på min mejl inom en vecka, och jag längtar verkligen till att få se den lite mer "ordentligt". Kanske kan den få bli en del av en ny header? Är lite sugen på en helt ny design nämligen när jag får tid över, har ändå haft denna sjukt länge nu så börjar bli dags! 

I alla fall, hoppas bilden kommer snart hihi ;) 


         En gammal favorit fotad av Pernilla Ringqvist. Lektions DM 2011 på hemmaplan :)
 

Två mörkbruna ston

2013-05-14 - 23:59:32
Japp, ni läste rätt! Trots att tisdagar brukar vara ridfria, så har jag hunnit med att rida två små mörkbruna ston idag :) Får passa på att rida nu, eftersom det inte blir varken stall eller ridning på hela nästa vecka. Det är väl det enda som är tråkigt, för annars ser jag sjukt mycket fram emot att få sätta mig på ett plan påväg mot en av världens häftigaste städer: New York :D Kommer bli grymt!

I alla fall så lyckades jag tajma in den ordentliga regnskuren som dagen bjudit på när jag skulle rida häst nummer ett. Mindre lyckat, men men. Lite vatten har ju ingen dött av ;) Hästen jag red var i alla fall Shiloh, en 6-åring som står på Lilla Hageby och ägs av Elin. Första gången jag satt på henne, och hon var ungefär som jag trodde :) Red lite dressyr mellan hindrena som stod uppe på banan, och hon skötte sig fint och var trevlig. Pigg och alert dam, som jag jobbade dels med att hon skulle släppa igenom i sidorna, ha bogarna på plats samt sätta in bakbenen lite mer och vänta i fram. Kändes som om hon lätt ville gå lite för mycket "i två delar" och ila iväg liksom, framförallt i traven. Hon blev lite småsur på mig några gånger, men det brukar ju ston bli när man kommer åt dom haha ;) Nej men hon skötte sig som sagt bra och när hon släppte till kändes hon stadig och fin :D

Lagom tills jag ridit klart Shiloh slutade det regna, skönt! Åkte till Pepsi (som jag redan varit och mockat hos) och gjorde iordning henne för en långtur :) Myspys! Eftersom det regnat passade jag på att rida bort till grusvägarna, som är sådär fuktiga och fina efter regn. Höll igång i mycket trav på vägen bort, sen fick hon galoppera av sig lite där. Sen skrittade vi genom samhället en bra bit på asfalt, med fiiin utsikt över Ensjön. Avslutade sedan turen med att trava av ordentligt på vägen hemåt. Som grädde på moset kikade solen fram mellan träden under turen och det glänste så fint på alla blöta löv! Pepsi kändes överlag ganska så pigg och glad, och svarade framåt fint när jag bad henne :D Enda som saknades bitvis var det där sista lilla suget. Men överlag var hon sjukt nöjd i alla fall, frustade och hade öronen spikrakt framåt mest hela tiden. Blir så glad när hon är glad :) ♥ Prövade förresten ett nytt bett idag, och tror hon kan funka bra på det. Men jag ska nog vänta med att använda det mera tills hon fått munnen kollad, misstänker nämligen att det kan behövas.

Här är två mysiga bilder från långturen, man kan ju ha det sämre en tisdagkväll om man säger så ;)

           

Regional debut 9 maj 2013, Majpokalen 100 cm

2013-05-14 - 13:33:17
Här kommer äntligen film nummer 1 från Majpokalen! :D En regional 100 cm är det alltså vi skuttar runt, vår första regionala hoppklass någonsin. Tyvärr var det extremt varmt och kvavt i luften (fick ösregn sen till nästa klass, haha) och det påverkade Pepsi mycket. Hon var väldigt matt och gick inte riktigt ärligt fram till handen. Såhär i efterhand när jag kollar igenom filmerna så syns det inte så mycket, men det känns verkligen och det förstör mycket av känslan tyvärr.
I alla fall så var vi felfria i grundomgången, och överlag var det en ganska så jämn runda tycker jag :) Kombinationerna har vi verkligen fått kläm på nu och det känns riktigt skönt :D Var ett hinder som vi kom alldeles för nära (6) men hon tog sig över ändå min duktiga :)
Har haft så mycket retliga stopp nu senaste och aldrig fått rida omhoppning, så nu när vi väl fick det så bara körde vi! Hon var ju fortfarande lite matt men var ändå med på att svänga och så :D Tyvärr korsgalopp i en sväng som tog tid, men det var också enda gången på hela banan så det var ju bra :) Hon rev ett räcke, kom ur en snäv sväng och lite nära så tyvärr hann hon inte upp. Synd, annars hade det räckt till placering! Menmen, att träna mer på är snäva svängar och att hela tiden bibehålla trycket! Överlag är jag absolut nöjd med resultatet, men som sagt så förstördes mycket av känslan av att hon var så pass matt av värmen. Men hon skötte sig fint och ställde upp för mig, pärlan ♥

 

Min lilla knasboll ♥

2013-05-13 - 11:01:58
Här kommer ett gäng söta bilder på Pepsis "När-man-kommer-hem-från-tävlings-ritual" haha! Nu har jag varit fin länge nog sa hon (dessutom hela två tävlingsdagar den här gången ju!!). Time to skita ner sig så att matte får nåt att göra ;)


Sooooommar ❤

2013-05-12 - 21:12:22

Är ute på kvällstur med fin och grymt pigg Mask efter en lång och tuff projekttävlingsdag :) Hur underbart är det inte att klockan är över nio, och ändå är det både varmt och ljust?! Älska sommarkvällar ❤


Ett par bilder från framhoppningen

2013-05-11 - 09:08:00
Har inte hunnit/orkat skriva något mer om starterna ännu, men så länge kommer ett par härliga bilder tagna av bästa chaufför/hästskötar/fotograf/filmar-pappa på framhoppningen :D


Lite kort om resultaten

2013-05-10 - 23:11:42
Här nedan ser ni resultaten från alla klasserna vi red under Majpokalen, två igår och en idag! Inga toppen-super-rundor, men överlag är jag nöjd :) Kunde ridit bättre, men så är det ju alltid. Felen var mest oflyt, vilket såklart känns riktigt surt. Hade krävts sååå lite till, och vi hade lätt varit placerade i åtminstone både 1m-klasserna. Menmen, får trösta mig med att det faktiskt var vår första regionala tävling och att vi klarade av de helt klart svårare banorna bra! Drygt att vara så nära bara, menmen, det kommer så småningom det vet jag :) Och roligt har vi verkligen haft, längtar redan till nästa år :D

Självklart väntar lite utförligare texter om hur det gått, och videoklipp från alla tre starter. Håll ut!




Första start gjord!

2013-05-09 - 13:51:30

Sitter i solen och kikar på alla söta ponnysar i väntan på att 1,10:n ska börja :) Pepsi var matt och lite spänd i första, är supervarmt! Men resultatet blev ändå ett sketet nerslag i omhoppningen från placering :D Helt okej nöjd, bättre ridning och piggare pålle hoppas vi på till nästa :)


Intensiv men bra onsdag!

2013-05-08 - 22:45:08
Började denna lediga onsdag med att ge mig själv lite sovmorgon. Kände att jag kunde behöva det för att orka hålla uppe det tempot jag skulle behöva under dagen :) Tur att jag är bra på att planera, då hinner man mycket! 

Pepsi var först på schemat! På vägen dit svängde jag först förbi hemma hos pappa för att hämta lite tävlingsgrejer, och sen stannade jag på ICA för att köpa lunch och hämta ut ett paket :) Alltid lika kul! Självklart var det nåt hästigt, visar så fort jag fotat :) Ska inviga det imorrn tänkte jag.
I alla fall så började jag med att mocka, och sen plockade jag in Pepsi för att göra iordning för ett ridpass. Vi skrittade upp till sjukhusfältet och där blev det lite trim! Jag tänker jämt att "jag ska bara jogga lite kravlöst", men sen så kan jag inte hålla mig från att verkligen rida och jobba för att få till det där sista. Nöjer mig aldrig! Menmen, det är svårt det där. I alla fall blev hon riktigt fin när hon väl kom igång, var lite genomriden och förstod var jag ville komma. Vissa bitar av passen är verkligen grymma, ska bara komma dit hela tiden. Jaja, hoppas hon känns lika bra imorrn :D
Skrittade av en ordentlig bit och sedan red vi hemåt för lite lunch. Jag passade även på att packa det mesta inför tävlingen, och sen släppte jag ut henne i hagen innan jag åkte vidare.

Bilen styrde jag nu mot Ridsportbutiken i Ljunga för att hämta priser som de är jättesnälla och sponsrar med till våra projektarbetstävlingar :) Gick snabbt och smidigt, så sen körde jag hem och lämnade bilen till mamma för att sedan cykla ut till Lilla H. Är riktigt kämpigt eftersom det alltid blåser motvind, men egentligen tar det inte så lång tid. Knappt 20 minuter bara! 
Först ut blev Holly. Vi tog en sväng i skogen, och till en början var hon lite slö men sen när hon kom igång blev hon helt plötsligt väldigt pigg. Satte inga större krav, men hon kändes bra!
Tillbaka i stallet släppte jag ut henne igen, och tog in Dundee som först skulle få nya skor. Under tiden gjorde jag stallet åt dom, och sen så red jag en tur på Dundee också. Han var däremot pigg som en lärka redan från början! Allt gick jättebra ända tills vi kom till ett litet minidike/vattenpöl som vi skulle kliva över. Dundee ville först inte, men sen när jag övertygat honom tog han världens skutt över och bockade i landningen, så jaa. Man kan verkligen säga att jag flög som en vante och landade på backen haha! Det roligaste är att det först jag täntke var " Åh jäkla skit, får inte skada mig, ska ju tävla imorrn!" haha, tror ni jag är taggad elleeeer? ;) I alla fall så lyckades jag som tur var få med mig tygeln över halsen och kunde hela tiden hålla kvar honom. Så efter att ha lyckats få över tygeln igen var det bara att sitta upp och rida vidare. Hmm ja, men förutom att jag ramlade av då så gick det jättebra och han kändes väldigt fin i alla gångarter :)

När allt var klart på Lilla H tog jag cykeln mot Pepsi igen! För henne väntade nu både ett tävlingsbad (verkligen välbehövligt!!) och lite kvällsmys :) Ny torv fick hon också, och käka lite smarrigt grönt gräs innan det var dags för den riktiga kvällsmaten och mig att cykla hemåt. 

Nu kallar sängen snart. Skönt dock att det inte blir jättetidigt imorgon :)

Kram H
  
         
 

Regional debut 4 maj 2013, LA:3

2013-05-07 - 20:29:15
Här kommer andra klassen från i lördags!
Inte nog med att det var regional debut, det var även debut i detta programmet för vår del. Vi red LA:3, programmet som är helt nytt för i år. Ett riktigt roligt program tycker jag, och även om vi inte är helt hundra redo för att klara av alla momenten så bra som man skulle önska så var det roligt att pröva!
Är ändå hiimla nöjd med både vår insats och de fina procenten vi skrapade ihop. Visserligen tror jag att domaren låg väldigt högt, men vårt mål för båda klasserna var att komma upp över 60 %. Och det lyckades vi ju med :D
Även i detta program är det halterna och galoppfattningarna som är de svaga punkterna, som vanligt då med andra ord -.- Nää, inte är jag bitter men jag vill verkligen få till dom nu!! 
Skänkelvikningarna är inte heller speciellt bra. Har svårt att hålla henne rak och få henne att tvära jämt samtidigt, precis som jag skrev efter träningen förra torsdagen. Vi hade även missar så som ett avbrott i ena förvända galoppen (höll inte ihop henne ordentligt, så där får jag helt skylla mig själv!) samt en liten taktmiss i ena mellantraven. Sist men inte minst så skulle jag ridit liite noggrannare vägar, men nääää nu låter det som att jag är riktigt missnöjd ju. Och det är jag ju inte haha! Vi fick till och med en 8:a, ja en 8:a, på en travvolt och även 7,5 på sista uppridningen :)))
Resultatet blev hela 64,29 % och domarens slutkommentar: "Taktmässiga grundgångarter. Behöver bli starkare i sina bakben för att bli lättare i framdelen och kunna göra bättre upptagningar och övergångar. Trevligt och positivt visad!"

   
 

Om 10 år...

2013-05-07 - 09:37:00
... så kanske detta är jag. Haha nej men skämt åsido, det som denna artikel handlar om är väl lite av det jag tror att jag drömmer om. Att bli hippolog och sen driva en riktigt grym ridskola, eller annan hästverksamhet, som verkligen lyckas på alla plan. Att läsa artikeln var riktigt roligt och inspirerande, helt klart en förebild :D
In och läs vettja! Ni hittar den HÄR.

 

Fler tävlingsbilder från GHS

2013-05-06 - 17:53:00




 

Regional debut 4 maj 2013, LB:3

2013-05-06 - 13:50:29
I lördags åkte jag och Pepsi alltså till Skärlunda RK för att starta vår första regionala dressyr. Första klassen var en LB:3, ett program vi ridit en gång tidigare (i höstas) men då på lokal tävling. 
På framridningen stod hon emot ganska mycket och var lite tråkig. Hon har tyvärr en tendens att bli det och jag vet inte riktigt varför, kanske rider jag annorlunda eller är det kanske att hon är spänd? Vet faktiskt inte riktigt... Men i alla fall så kändes det helt ok när vi fick komma in i ridhuset och det var dags för start. 
Blev jätteförvånad väl därinne, för hon var i stort sett inte ett dugg tittig och spänd över nånting. Hon brukar ju bli väldigt spänd i nya ridhus, framförallt om det är öppen läktare. Men noppe, så skönt!
Överlag hade vi ett ganska bra flyt i programmet och jag är helt klart nöjd med det :) Det enda som egentligen förstör är halterna och galoppfattningarna, annars tycker jag att vi håller en relativt jämn nivå. Halterna har vi verkligen jobbat mycket med, och nu behåller hon formen mycket bättre. Istället har hon dock börjat med att tänka och gå bakåt. Inte okej! Tror att det är "ryggningsträningen" som ställer till det lite. Men där är bara att vi måste hitta bättre kommunikation och bli samspelta helt enkelt, så hon är med på vad som gäller. I galoppfattningarna tappar hon bjudning och påskjut, eller egentligen är det lite det som saknas hela tiden men det blir extra tydligt i just de momenten, och slår då upp. 
Annars har hon blivit så himla mycket stadigare i formen nu senaste tycker jag :D Man ser även vissa moment när hon bjuder till lite extra, och då blir hon ju verkligen jättefin! Synd att det är sällan, men det är det vi får sträva emot att hitta hela tiden :)

Resultatet blev 63,33 % och domarens slutkommentar: "Välriden häst. Behöver bli lite ärligare framme till handen för högre betyg"

   
 

Måndagen den 6 maj

2013-05-06 - 10:59:39
Hej på er!

Lite dåligt med uppdatering var det här, men nu är jag på G igen tror jag :) Har en fullproppad men himla rolig vecka framför mig och jag är riktigt taggad!! 

Hann ju i alla fall visa er de fina procenten från lördagens tävling, så roligt! Några resultat har Skärlunda inte kommit ut  med än, så jag har ingen aning om var vi slutade. Mitten mot nedre halvan skulle jag tippa på trots procenten, men det var himla många fina ekipage i framförallt LA:3 och domaren låg ganska högt tror jag. I alla fall så är jag jättenöjd med vår insats även om det blev lite missar här och där. Vet precis vilka delar vi måste finslipa ännu mer på! Härligt var också att vi fick bra slutkommentarer som jag kan hålla med om helt och hållet :D Lovar att skriva mer så fort jag fått upp filmerna på Youtube :)

Just nu sitter jag utanför skolan och chillar lite. Har håltimme och Amanda är sjuk (Krya!♥), så lite ensamt är det. Men snart börjar engelskalektionen så då träffar jag lite folk igen ;) Haha nevars, men nu är alla så himla splittrade vilket är väldigt tråkigt. Vi har inte en enda lektion tillsammans med hela klassen faktiskt. Tur att jag (i vanliga fall i alla fall) läser samma kurser som Amanda :)
Har förresten redan hunnit förbi stallet en sväng för att släppa ut min lilla häst i solen, och morgonmocka. I eftermiddag sen väntar en riktigt ordentlig rykt- och mysstund för nu är hon så sjuuuukt dammig så det är äckligt. Inte ett spår av fredagens tävlingsbad haha ;) Menmen, blir nog bad igen på onsdag bereoende på hur hon ser ut. Tävling på torsdag nämligen :D 

Nä men nu börjar snart lektionen, och i väntan på videoklippen så får ni en bild från framridningen i lördags!


Fina procent på dagens regionala debut :D

2013-05-04 - 17:25:31


Shopping del 3

2013-05-03 - 09:31:03
Här kommer bilder på den sista shoppingen från GBG, blev en del! Men jag är fortfarande väldigt nöjd med alltihopa, gött :D

- Ett par rejäla (och rutiga hihi) transportskydd från någon utländsk monter. Köpte ett par för två år sedan från Börjes, men de är redan trasiga på flera ställen. Hoppas dessa håller bättre! Blir invigning på tävlingen imorrn :)
- Ett marinblått 100grams-utetäcke från HW och en 100grams-liner (extra foder) till. Har ett ofodrat regntäcke i samma modell som jag är himla nöjd med både passform och kvalité. Hoppas det gäller dessa också :)
- Ett randigt fleecetäcke från Horze också, har faktiskt inget vanligt bra fleecetäcke med gjordar så det var verkligen välbehövligt :) 


 

Hela gänget

2013-05-02 - 21:46:40
Här kommer två soligt mysiga bilder (tagna av mig) på hela gänget som jag hade äran att få åka med till Göteborg och Scandinavium :D Stort tack till allihopa som gjorde helgen så rolig, ett supertrevligt och härligt gäng från Lilla H :)


 

Shopping del 2

2013-05-02 - 10:11:28
Här är lite bilder på "småplocket" som följde med mig hem från Scandinavium och Eurohorse :) Allt detta var dock också planerade inköp, förutom den riktigt snygga och stilrena tävlings/kalender-mappen i läder! De sålde den + stallboken + läderbalsam för 250 kr (bara själva mappen skulle kostat mer än 300 kr) och som den lilla planering/ordningslisan jag är så kunde jag såklart inte låta bli ;)
Annars då, jo det blev två påsar hästgodis som jag vet att Pepsi gillar då vi vunnit sånna en gång. Dom hade såklart inte några morotspellets :( 
Ett paket med stövelstrumpor från Kingsland. 50 kr för tre par, då var det helt okej att de var rosa haha ;)
Och sen ett par sporrar från sprenger också, lite längre än de jag har. Hade inte tänkt köpa ett par från sprenger, men då de var de enda i rätt längd och fast gummi som jag kunde hitta så fick de bli dom. Sitter som en smäck gör de, så värt var det :D 

        

        

                                
 

Onsdagen den 1 maj

2013-05-01 - 23:40:15
Tänk vad lite solsken och värme kan göra, va? Min dag har varit lika strålande som solen nästan, haha ;)

Började med att åka upp till Pepsi för att mocka och göra fint. Därefter höll Amanda som jobbade i s.k. skötarridning, så då tog jag chansen att få sitta lite på min finis :D Blev en himla mysig tur i skogen på hemskt pigga och glada hästar, så söta! Pepsi höll sig ovanligt bra i skinnet, men så fick hon inte fräsa på så fort heller ;) Och i galoppen blev det små korta "intervaller" då vi gång på gång var tvungna att stanna för att de små pluttponnysarna busade för mycket :P Menmen, gjorde faktiskt inte så mycket. Härligt att se dom så glada i alla fall och härligt att bara mysrida lite :)

När vi var tillbaka i stallet så borstade jag Pepsi ordentligt, ryktade och sådära under tiden hon käkade sin lunch. Klar med det var jag efter kl. 13 nånting och då blev det bilen ut till Lilla H, och ett stopp påvägen på McDonalds för lite lunchköp :) 

På Lilla H började jag med att ge alla pållarna sin lunch ute i hagen, och eftersom Inger var snäll och hjälpte till gick det jättefort :) Därefter passade jag på att äta maten jag köpt, och sen en McFlurry ute på en bänk där det var lä och solen bara stekte. Sååå skönt verkligen!
När jag chillat klart var det dags att ta tag i stallet. Mockade och gjorde mat åt både fröken Holly och Mr Dundee, och sen plockade jag in Dundee för en ridtur tillsammans med Linda och Nilla :) Skrittade en runda och han kändes nöjd och glad!
Tillbaka i stallet blev det snabbt hästbyte. Ut med Dundee igen och så plockade jag med mig Holly på en promenad direkt. Hon hade varit halt nu efter helgen, troligen nån liten sträckning/stukning för inga sår/svullnad osv.,  så därför gick jag en sväng med henne. Hade flyt och kunde göra sällskap med Emma och Myran, och en bit med Emma och Carrie också :) Trevligt! Holly var av vad jag kunde bedöma inget oren, utan traskade på bra och verkade pigg och glad. Skönt! Förvånas ofta över hur himla cool hon är alltså, och så bara 5 år!! Idag till exempel så gick jag med henne i grimma och grimskaft och hon bara går helt lugnt och snällt, stannar när jag ber henne och ökar farten när jag ber om det. Till och med när de andra travade iväg rörde hon knappt en min, utan gick bara vidare som om ingenting hade hänt. Så duktig! Efter promenaden hämtade jag en longerlina för att bara kika på lite trav också, och jag kunde inte se nåt konstigt där heller så det var ju bra :D Avslutade stalldagen med att borsta av henne riktigt ordentligt och sedan åka hemåt.

Faktiskt en väldigt lugn rid-dag för att vara onsdag, och det är ju såklart rätt tråkigt. Men det var ändå skönt att bara kunna njuta av solen och softa lite både på hästryggen och från backen, behövs nog det med ibland :)

Kram H

Hästarna i hagen verkade gilla solen lika mycket som jag idag :)


Underbart

2013-05-01 - 14:05:36

Wow, jag tror att vädergudarna för en gångs skull hörde min önskan, om att det skulle vara slut på aprilväder! :D Idag strålar solen, det är supervarmt och inte ett endaste litet moln syns till :))) Åh så härligt!


Blandade GHS-bilder

2013-05-01 - 09:16:00
Här kommer lite random bilder som jag knäppte under den sjukt braiga Gbg-helgen! De är ingen superkvalité då vi satt ganska högt upp på läktaren, men alltid nåt för er som inte hade lyxen att kunna se alltihop IRL i alla fall :D
 












 
Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Blandade ekipage på GBG HS 2013
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm f/4,5

Tisdagen den 30 april

2013-05-01 - 02:10:43
Nu är april över och då hoppas jag att även aprilvädret är det! Idag har det blåst storm, varit supersoligt och regnat om vart annat. Hoppas det var slutklämmen ;)

Som ni såg så var det Pepsi-dag idag, wiiho! Eftersom det är tävling (regional debut och grejer!) på lördag så blev det lite välbehövligt dressyrtrim med programdelsfokus :) Red i stormen på utebanan, och Pepsi var glad och pigg :D Tror hon gillar att äntligen få komma ut lika mycket som jag! Passet var inte sådär klockrent grymt bra, men ändå ett riktigt roligt ridpass :) Pepsi bjöd på bra och verkade i allmänhet väldigt nöjd. Hon är så härlig mitt hjärta ♥  Galoppdelarna sitter som en smäck i stort sett nu, och halterna tar sig :D Vi behöver helt klart traggla ännu mera på just halter, men hon börjar ändå hitta rätt nu äntligen :))) Det svåraste idag var skänkelvikningarna, så där fick vi jobba på lite ordentligt. Blev bättre mot slutet, men det är allt klurigt att bibehålla takt och bjudning och samtidigt hitta en jämn och bra tvärning. Men som sagt, överlag kändes hon fin och glad, och det är huvudsaken även om inte allt finslip blir perfekt!
Avslutade passet med att skritta av en sväng i skogen, och sen var det lunchdags. Jag åkte till skolan för att ha dagens enda lektion vid strax efter kl. 13 och sen blev det en repa på stan. Handlade lite hemlisar eftersom någon fyller år på torsdag, och även en påse godis till kvällen! Efter 17 nån gång var jag tillbaka hos Pepsi för att pyssla lite allmänt, och sedan ta en ordentlig skogspromenix med henne :) Så mysigt! Vi gick bl.a. upp till sjukhusfältet för att checka lite hur det såg ut, och det var förvånansvärt torrt och grönt! På fredag blir det lite tävlingstrim där tänkte jag :D 
Tillbaka i stallet sen så finryktade jag och pysslade lite innan det var dags att åka hem. Fick skjuts av snällaste Amanda eftersom det spöregnade precis då :) Det är även Amanda jag spenderat valborgskvällen med! Blev en lugn sådan innehållandes långpromenad och lite svullande framför en bra film, bästismys är alltid nice :D

Nu måste jag verkligen sova! Imorrn är det onsdag vilket innebär Lilla H, och så ska jag såklart till Pepsi också :)

Kram H

Bild från dressyrtrim förra veckan, mitt snyggo ♥