Goodeligood fredagskväll :)

2012-11-30 - 21:20:26


Tips om GRYM tävling!

2012-11-30 - 19:01:37
I år igen anordnar bästa Sharpman en jul-tävling med världens grymmaste prispott! Lätt att jag ska vara med, bäst att börja rimma med en gång ;D


Countdown

2012-11-29 - 23:20:38
1 dag kvar till sista religionsprovet ever är skrivet

2 dagar kvar till helg, Pepsidag och hoppträning

21 dagar kvar till jullov och 4 avslutade kurser

25 dagar kvar till Julafton

33 dagar kvar till nytt år och nya möjligheter

59 dagar kvar till 2013 års första tävling

148 dagar kvar till GBG HS

170 dagar kvar till New York

197 dagar kvar till Studenten

Snacka om tur att det finns en hel massa saker att längta efter och hämta motivation ifrån
nu när det mesta annars är grått, trist och kallt! :D




Mot huvudstaden

2012-11-29 - 09:44:03

Jupps, ingen skola idag heller :D Istället åker vi till Stockholm för att besöka något som kallas för SACO-mässan. Bombade med information om "livet efter studenten" lär vi bli, om massa vidarestudier osv. Själv hoppas jag på att SLU och några från Hippologen finns på plats :)

Förövrigt är det massa snö här uppe, myys :)

Hörs senare!


Videoklipp från dressyrträningen

2012-11-29 - 00:11:00
Jo, i lördags var vi ju hemma hos Linda Melin och dressytränade :) Grym tränare det där, och hon får verkligen fram det där lilla extra ur både mig och Pepsi! Jag gillar verkligen hennes tänk och "teknik", och bara över en träning får man kvitto på att det verkligen ger mycket att arbeta på "hennes sätt". Måste börja rida mer så överlag!

Pappa filmade mycket av träningen, så filmen jag klippte ihop blev lite lång ;) Men snäll som jag är fixade jag till en kortare till er, där jag tog ut lite random klipp för er som inte orkar sitta och titta i typ 13 minuter ;) Här får ni båda i alla fall, bara att välja och vraka :) 

Tips är att sätta på ljudet, så får ni höras Lindas kommentarer och förstår bättre vad vi jobbar med :)




28 november 2012

2012-11-28 - 23:59:39
Självklart fick jag inte alls sådär mycket bra gjort idag som jag hoppats, men så heter jag ju Hillevi "tidsoptimisten" Hassler också ;) Är alltid alldeles för långsam för min egna planering, haha. När ska jag lära mig?

I vilket fall har jag njutit av en fin dag utan skola :) Alltid lika underbart att kunna ägna sig åt roliga saker istället för att slösa tid i skolbänken :D

Började morgonen med att ta en liten sovmorgon innan  jag tog bilen upp till stallet, mockade och pysslade lite innan Pepsi fick komma in och bli ordentligt ryktad och få avspolade tassar. Sen plockade jag på henne lite beiga dressyrkläder och gick upp till ridhuset för att trimma lite :) Vi fortsatte att jobba med samma grundtanke som vi hade på träningen i lördags, och bitvis kändes hon himla himla fin :D Enda från början var hon mjuk och lydig, och med Lindas ord i bakhuvudet kom jag till bra ridning mestadels (y) Bäst av allt var 1. att Pepsi kändes galet nöjd och tillfreds under passet, hon tuffade på utan större protester och frustande en massa :) 2. att vi fck till typ 2 riktigt bra fattningar, woooopa! Det som var mindre bra är att jag alltid har en tendes till att rida lite för länge, speciellt när hon känns så bra ;) Eftersom jag inte rider henne så ofta så vill jag ju verkligen ta till vara på all tid, skulle kunna trimma i evigheter! I slutet var vi båda lite för trötta och då tappade vi känslan lite, men jaja. Hon var finis och väldigt avslappnad under avjoggningen och överlag är jag verkligen nöjd med passet :D Nu ska vi absolut spinna vidare på dethär!

När vi skrittat av och stretchat lite så var det lunchdags för oss båda. Jag pysslade med lite annat under tiden också, och sen borstade jag av henne och släppte ut henne i hagen innan jag åkte hemåt.

Hemma var jag inte förens halv fyra, seriöst haha? Menmen, här hemma stod det lite bakning och säkerhetskopiering på schemat. En hel del annat också, men jaja. Det får bli en annan dag ;)

Vid sju åkte jag tillbaka till Pepsi, verkligen perfekt att vara i stallet förmiddag och kväll. Lätt bästa tiderna, lugnt och skönt :) Gjorde Pepsi nattfin, med spolade ben och långrykt innan pappa och Hugo hämtade. Självklart blev det middag framför Bonde söker fru sen :) haha!

Kram H   

 

Ibland kan det vara bra att ta ett break

2012-11-28 - 00:06:21
Noppe, tanken med denna lilla bloggpaus har inte varit att dissa er, promise! Det har bara kommit lite annat emellan i kombination med lite dålig bloggar-inspiration, men nu är jag tillbaka igen :) Hoppas jag, haha! Ska jag vara ärlig har det dock varit lite skönt att kunna låta mig lägga bloggandet helt åt sidan, och nu blir ju dessutom suget mycket större ;) 

 Som vanligt har det ju hänt en del och jag har en massa roligt att visa/berätta för er och lite nya idéer :D Imorrn är jag typ ledig, så Pepsi ska trimmas lite tänkte jag :) Ska bli spännande att se om jag möjligtvis kan känna av träningen i lördags, eller om allt är helt bortblåst efter två dagar lektion.. Egentligen skulle jag hellre rida lite dressyraktigt i skogen, men med tanke på att vi har haft, har och kommer att ha konstant regn flera dagar i sträck så känns det inte så lockande. Men vi var i skogen i söndags, och sen får nästa vecka bli bus-vecka ;)
Förutom imorrn så har jag Pepsi på lördag denhär veckan också, och då ska vi hoppträna lite. kulkul! :D

Nä, nu ska jag sova. Imorrn blir en toppendag tror jag, och jag ska vara riktigt effektiv har jag planerat! Får se hur det går, haha ;)

Kram H

Två söta mobilbilder tagna innan träningen i lördags :)


Härligt trött och nöjd

2012-11-24 - 22:43:38
Puuuh, jag vet två tjejer som kommer sova grymt gott i natt i alla fall :) Dressyrträningen för Linda gjorde nog både mig och Pepsi lika trötta, för satan vad vi fick jobba! Galet kul var det i alla fall och otroligt givande :) Sjukt stor skillnad från början till slut, i slutet var hon nästan lite magisk :'D Fina lovord på det, och ja. Vill rida dressyr mest heeela tiden nu ju, motivationen fick sig verkligen en rejäl skjuts :D
Imorrn ska vi skritta barbacka med hackamore på, mysipys deluxe och ungefär vad vi lär orka med ;)

Världens bästa pappa (♥!) ställde upp som både chaufför och filmare. Ska försöka fixa till filmen imorrn, sålänge får ni ett skärmklipp på min snygging :)


23 november 2012

2012-11-24 - 00:09:43
Nyss hemkommen från bion, och tänkte bara slänga in ett litet hej :)

Nationella imorse gick faktiskt riktigt bra, länge sedan jag var så pass nöjd med en uppsats :D Känns grymt skönt, och det blir spännande att få lite omdömen på den sen :)

Efter provet blev det mysig långlunch med fina kompisar och goda pannkakor innan stallet väntade. Enligt planerna plockade jag på Pepsi en liten dressyroutfit och skrittade upp till sjukhusfältet. Som jag skrev imorse så anade jag att Pepsi skulle vara pigg, och ooooj så rätt jag hade. Världens bästaste busunge! Hon var galet på hela tiden, brallade som aldrig förr och reste sig till och med en gång samtidigt som hon pep till och sköt iväg i landningen. Herregud! I galoppen var hon som en tickande bomb, hur snygg och härlig som helst ett par språng innan det blev alldeles för kul och hela hon blev en ostbåge istället ;) Men när hon är så jäkla fin och alldeles underbar emellan alla busigheter som hon var idag, ja då får hon busa hihi! Och så länge jag lyckas hålla mig kvar då, såklart haha ;)

I stallet sedan blev det massa pyssel, lång ryktstund och mystid innan jag cyklade hemåt. Duschade fort fort och hämtade sedan upp Amanda för att åka in till staden och bion. Filmen, Breaking Dawn part II, var givetvis gryyym. Bästaste!  

Nä nu säger jag godnatt för mig, imorrn blir en lång dag med bland annat dressyrträning :D Wooopa!

Kram H

Bild från förra vintern..


"På måndag, blir det nationella"

2012-11-23 - 08:09:00
Fast ne, om sisådär alldeles jättesnart är det dags för mig att slå på hjärnan på full fokus. Det ska skrivas ett nationellt prov i Svenska B. Uppsats it is, och fem timmar ska vi plågas och skriva skiten ur oss om värderingar. Tur att jag har bullat upp med bullar, skumtomtar, marabou och coca cola, haha :D Lätt fett det bästa med nationella prov! Måste också erkänna att det är ganska värt, för vi slutar när vi skrivit klart (dvs senast 13.15) istället för kl. 16 :D Dessutom så tror jag inte att uppsatsen är superavgörande för min del, har presterat jämnt och bra tidigare under kursen så det borde vara lugnt :) Nämen, gud vad positiv jag har blivit. Heja Nationella! hahaha

När jag skrivit klart så väntar en grym eftermiddag/kväll, det gör ju det hela ännu ännu bättre :) Pepsi och jag ska trimma på sjukhusfältet, mysa massa och förbereda oss inför morgondagens äventyr :D Wii, tagga! Grymt är också att Pepsi har haft lyyx och bara gått en lektion i onsdags, och en igår. Med andra ord lär hon vara piiiigg och fit for fight för träning , speciellt efter lite lösgörande fält-bus i eftermiddag ;D
Ikväll sen ska jag och Amanda gå på bio och se Breaking Dawn part II, sooom jag längtat :)))

Wish me luck på provet!

Dagen till ära måste jag ju lägga in denna också, haha ↓ :) ... Bästa Lärar-Lars (2:01) och Bästa William! ♥
  



Movietajm

2012-11-22 - 20:39:25
    

Igår så jobbade jag och Holly på banan, och snällaste mamma var med med kameran :) Sååå galet nyttigt och kul att se hur det hela ser ut egentligen, och kunna jämföra det med känslan.
Det vi måste bli bättre på är lite alerthet och kvickhet, för som ni ser på filmen får min skänkel jobba en hel del för att hon ska gå fram ordentligt. Vilket jag ändå tycker att hon gjorde bra igår, men det är ju trevligt om hon gör det utan att jag behöver tjata på henne ;) I galoppen är det tydligast, och min sits där är inte okej! Men ja, jag tror att det hela kommer bli bättre och bättre med tiden hon blir starkare och orkar mer själv :) 
Men visst är hon duktig! :D Tycker hon är väldigt stadig och stabil för att vara så pass ung, och dessutom så är hon vad jag förstått det som inte riden mycket alls på bana :) Stort stort plus får hon också, och framförallt hennes ägare Eva, för att hon är så himla mjuk i munnen och väldigt välriden. Hon är verkligen en trevlig liten dam, lilla Hollypolly! 
 

Smakprov på Holiday

2012-11-21 - 20:51:48
Några bilder fick mamma till idag, trots att det nästan börjat mörkna, var kallt och blåste ;) Film kommer också så småningom!

 

Dressyrträning inbokad :DDDD

2012-11-21 - 13:08:00
Wiiiho, ibland ska man allt ha bra med flyt hörreni! Inte är det lätt att få till det med träningar, det är mycket som ska klaffa framförallt när man bara har häst två dagar i veckan. Men som sagt har jag haft grymt flyt, så på lördag ska jag och Pepsi åka till Klastorp och träna dressyr för Linda Melin. Ni aaaaanar inte hur taggad jag är!! :D
Ska verkligen bli superkul, och nu har det gått nästan ett helt år sedan sist vi red för Linda. Hon kom ju till Hageby två gånger förra vintern, och då var jag och Pepsi med. Det funkade superbra och nu ska det bli kul att få visa upp hur vi utvecklats under året och förhoppnigsvis få ännu en knuff i rätt riktning :) Tjoho!

Här är ett klipp från senaste träningen. Och jo, visst har det allt hänt en hel del med oss båda sen dess! :)




20-21 november

2012-11-21 - 09:47:24
Halloj på er!

Gårdagen gick minst sagt i ett, och trots att jag hade bilen så var jag inte hemma förens strax innan nio igårkväll. Inte okej att sluta skolan kl. 16 faktiskt, men jag hade inget att plugga på kvällen och det var heller inget kul på tv så egentligen gjorde det inte så värst mycket :)

I alla fall så gick jag ju i skolan från 8.10 till 16 då, och sen åkte jag direkt till Pepsi. Mockade och borstade av henne ordentligt innan hon skulle på lektion och jag skulle till nästa stall. Holly och jag tog en mörkertur, och jag hade flyt så vi kunde rida tillsammans med två till från stallet :) Holly var himla pigg och glad, nästan så att det var bästa hon gått på länge faktiskt :D Hoppas hon är lika fin på banan idag!
På hemvägen sen köpte jag med mig en pizza, mumsiii ;) 

Idag är det onsdag, vilket i vanliga fall innebär att vi går 10.45-16 -.- Meeeen vår eftermiddagslektion blev flyttad till morgonen så vi går 8.10-12.15 istället. Gryyymt bra!! :D Ännu bättre blir det eftersom det är superfint väder ute :) När vi har slutat ska jag och mamma äta lunch på stan nånstans, och sen ska HollyPolly ridas och fotas! I eftermiddag/kväll blir det Pepsi-mys, såklart :)

Vi hörs senare, förhoppningsvis med lite bilder och kanske film på Holly :) Nyfikna?

Kram H 

Mitt fina hjärta taggar hoppträning, i söndags :)


Holiday

2012-11-20 - 10:01:00
Idag är det Hollydag igen :) Har henne även imorgon då jag slutar efter lunch och alltså automatiskt fick några extra timmar över (y) Med lite pyssel hinner jag med både att rida och ta hand om Holly, och såklart vara hos Pepsi och mysa, rykta och pussa på henne också på en och samma dag :) Allt går bara man vill och tycker det är kul :D 

Imorrn så ska jag och Holly nog ta oss en sväng ut i skogen i mörkret. Om jag håller tummarna finns kanske något sällskap i stallet, annars har jag i alla fall fixat en ordentlig pannlampa nu så vi ska nog överleva en liten tur ensamma också ;) På onsdag åker troligtvis mamma med och fotar/filmar när vi dressyrar lite på banan, vore kul att ha lite bilder och film att jämföra känslan med! Och så till er, såklart ;)

Två bilder som pappa lyckades fånga från hoppningen i lördags!


Gårdagens hoppträning

2012-11-19 - 21:47:16
Igår hade jag Pepsi för tredje dagen i rad, woopa :D Efter en lång stalldag fullspäckad utav det vanliga stallpysslet, förberedande inför klubbtävling nästa helg och anordnande av en form av rykttävling så var det äntligen dags för lite tid med min fina pålle :) Vi gjorde oss iordning för hoppträning, men denna gång var det inte Cissi som var tränare utan Jenny Björn.

Jenny kommer till Hageby ungefär varannan vecka och har en ganska mixad grupp som hon tränar. Oftast är det svårt att få till det med foderdagar och pricka in att vara med, men den här gången hade jag flyt. Eftersom lördagens hopptävling blev inställd så ville vi ju ändå hoppa i helgen, och då kom jag på att jag sett att Jenny skulle ha träning igår kl. 16. Perfekt! :)

Det var jag och Pepsi, och tre ekipage till. Pepsi tyckte det var spännande och lite kul med nya kompisar i "hennes" ridhus tror jag allt :) Vi började med lite travjobb som uppvärmning bara, och sen gick vi över till huvudövningen: Klockan! Sedan jag och Pepsi en gång för knappt tre år sedan red den övningen så har jag inte gjort det, haha. Svår men oerhört nyttig övning som verkligen kräver nogrannhet och koncentration för att kunna göra den på ett bra sätt. Tro't eller ej så lyckades vi superbra faktiskt :D Markarbete har aldrig varit vår starka sida och vi slarvar allt för ofta där, men dressyren har lättfett gjort sitt för Pepsi var galet lydig! Det spelar nog in en hel del att jag ridit henne två dar innan också skulle jag gissa. Hon var framåt utan att vara speciellt brallig, hon lyssnade himla bra på minsta lilla och framförallt så var galoppen otroligt reglerbar! Åh, finafina ♥
Vi avslutade med att sätta ihop det hela till en liten bana där det blandades snäva "klockan-svängar" med lite längre böjda linjer. Kalasbra gick även det och jag är supernöjd med henne verkligen! 

Jenny hade inte mycket kritik alls att säga, utan hon tyckte precis som jag att det flöt på superbra :D Pepsi har av någon anledning alltid varit lite halvgalen tidigare gånger jag ridit för Jenny, så ja. Stor skillnad! När vi ridit sista banan så sa Jenny att hon tyckte att det såg så himla harmoniskt ut, alltid kul att höra :)))

Tyvärr så lyckades jag inte få tag på nån filmare/fotograf, bara för att det gick så bra. Typiskt ;) Ni får en liten bild från en clinic tagen förra vintern av Lina, som också var med och tränade förövrigt :)

 

Bloggtävling hos Caroline Bågfeldt

2012-11-19 - 12:34:00

Klicka på bilden ovan för att komma till tävlingen! :)
 

Holly och jag skuttar för första gången!

2012-11-18 - 10:15:00
Igår så hoppade alltså jag och Holly för första gången tillsammans :) Eller ja, hoppning är väl lite att överdriva då vi bara pluppade runt lite småhinder för att lära känna varann lite och ja. Helt enkelt prova på det! Holly är som ni kanske minns bara 4 år, och har inte hoppat så värst mycket då hennes ägare Eva inte är hoppintresserad. Förhoppningsvis blir det dock mer hoppning för oss framöver, hoppas jag i alla fall :)

Överlag så var Holly lite seg och ville inte riktigt svara så bra framåt som jag skulle vilja, så fick jobba en hel del med att hon skulle fram ordentligt. Hoppningen sen, eller småskutten, gick bra! Ett par fina språng tog hon allt, men annars så klev hon mest över bebishindrena. Lite vingligt och hit och dit, lite nära och långt ifrån osv. blev det ibland, men det får det bli såhär i början :) Tror dessutm att det blir bättre om hindrena kommer upp lite sen så småningom, så vi måste koncentrera oss lite mer. Brukar ju vara så! :) 

Pappa filmade ett par språng, så här kommer de ihopklippta! Döm oss inte för hårt ;)
 



17 november 2012

2012-11-18 - 00:56:53
Här var det inte så livat som jag hade hoppats, men idag har det varit full fart mest heeeela tiden :) Har ju inte ens hunnit slänga in ett hej från mobilen!

Började med att vara uppe hos Pepsi när stallet öppnade. Fixade och donade, ryktade och pysslade innan vi kom iväg på en långtur bort till grusvägarna för lite dressyrjobb :) Idag var hon väldigt av och på! Stundtals så ångade hon på som tusan och sprang i 190 typ ;) Andra stunder segade och ålade hon sig, tredje stunder så blev hon spänd och tyckte bland annat att två människor vi mötte var döööläskiga :P Och fjärde stunder så var hon alldeles perfekt underbar, så som baaaara hon kan :') ♥ Överlag var galoppen helt klart bäst! Runda, stora, fina språng med mycket power och så en hög rena byten på det :D Bästis!

Igår förresten så var vi ute på höstens första mörkertur tillsammans med Tuva och Cobbe :) I början var Pepsi lite segis, anade att det var pga mörkret men efter första galoppen då jäklar! Bägge två drog på som bara den, så då bestämde vi oss för att ta en ordentlig tur med en hel del bus :) Hästarna tackade inte nej direkt, utan var superglada och nöjda trots mörkret. Pepsi höll sig i skinnet med luftsprången ääända tills vi skulle skritta av, haha. Två rejäla rakt upp i luften, men även denna gång lyckades jag på nåt mystiskt sätt hålla mig kvar ;) Jag lär mig, haha! 
I övrigt så kan det konstateras att jag behöver skaffa mig en ny pannlampa, och det ska vara en riktigt ordentlig och bra sån! Igår så slutade min fungera typ så fort vi lämnat stallplan, så tur att vi känner till skogen väl och att det finns ett fåtal upplysta vägar i alla fall.

Tillbaka till idag.. När jag och Pepsi kom tillbaka från vår uteritt mockade jag, och såklart pysslade om henne, innan det var dags att åka hem och hämta pappa och Hugo. Vi åkte till Donken för lite lunch, och därefter vidare till Lilla H. Snälla Inger hade tagit in Holly, spolat av benen och börjat borsta när vi kom :) Dessutom hade några hoppat på förmiddagen, så plocka fram hinder behövde jag inte heller göra. Lyyyx :) Pappa filmade ett par små språng, så lite snuttar och om hur det gick kommer upp imorrn! 

När vi var klara hos Holly, snällaste pappa och Hugo hjälpte mig med stallet också, så blev det hemfärd för att duscha och sen var vi på språng igen! Vi åkte in till stan och Östgötateatern för att gå på musikalen Familjen Addams, grymt grymt bra och rolig :D Rekommenderas verkligen!

Nä nu måste jag faktiskt ta och sova. Ganska så fullt upp har jag imorrn också, så att vakna utvilad vore trevligt :)

Kram H

Printscreen på Hollypolly :)

Fredag, det är fint det

2012-11-16 - 14:26:33
Idag är det veckans sista vardag, och alltså är det HELG imorrn :D Trots den inställda tävlingen så har jag en hel massa kul på schemat, och även om det har krävt en del omplanering så har det tack och lov löst sig riktigt bra :)))

Just eftersom vi skulle ha tävlat så hade jag ju bytt mina foderdagar så att jag har min stjärna hela helgen :D  Det blir två olika skogsturerer och en hoppträning, tjoho! Sen har jag Holly på lördag och då ska vi inviga nya hoppsadeln, för vi ska faktiskt hoppa lite :) Det ska planeras och fixas inför en klubbtävling samt anordna en ryktorms-tävling för barnen i stallet under helgen också, kulkul!

Med andra ord kommer jag ha en superhelg, och förhoppningsvis även ni :) Pappa och Hugo kommer att fota/filma Hollypolly, och så ska jag försöka hitta nån som vill göra det samma på söndagens hoppträning med Pepsi :) 


Höst/vinterskiten har gjort entré

2012-11-15 - 16:32:00
Är man tävlingssugen när man till och med börjar drömma konstiga drömmar om olika tävlingar? Hmm, ja det är man veeeeerkligen!! Nu har det gått 1,5 månad sedan jag och Pepsi var iväg senast och hela 4 tävlingar har blivit inställda för vår del :( Ett jäkla skit är det ska ni veta! Visst, 1,5 månad är inte så länge men när man räknat med, planerat och taggat inför en tävling så suger det att behöva stryka sig trots att både jag och Pepsi är i form, och inte sjuka/skadade eller så. Okej, nu låter det kanske som om att allt handlar om tävlingar och det gör det ju inte. Men det är såååå trist att det ska bli såhär varje höst/vinter. Förra året hade vi "flyt" och den årliga vinterskiten kom i november när vi i alla fall inte hade några tävlingar kvar för året. 

Första året jag hade Pepsi var år 2010. I september fick hon en jobbig, otrevlig, dum, hemsk ögonskada. Min lilla stackare :( Troligen hade hon fått in nåt rejält skit i ögat, för hon fick en skada på hornhinnan. Hon gick på metacam, fick ögondroppar och salva i ögat, var tvungen att ha en luva så att hon inte såg något på det skadade ögat för att det skulle hållas mörkt, samt att veterinären var i stallet flera gånger och drogade ner henne för att "skrapa" ögat då såret då hornhinnan inte ville läka. Usch, stackars min finaste bästis ♥ Det såg inte speciellt ljus ut där ett tag, men som tur var blev hon till slut friskförklarad. Idag har hon ett ärr på hornhinnan som syns som en grå liten fläck mitt i ögat, och det enda som märks är att ögat har blivit känsligare för flugor osv. 

Andra året, alltså förra året, var hon helt plötsligt halt en morgon när vi skulle hoppa. Det hela var så lustigt, för det var en lördagmorgon och hon hade inte hunnit vara ute i hagen någonting än. Kvällen innan hade hon varit med på lektioner som vanligt, och då hade det inte varit något konstigt. I alla fall så var det troligen en sträckning på insidan av ena frambenet/bogen/bringan nånstans och efter en hel massa skrittpromenader och lugn igångsättning var hon back on track igen. Jag hade själv ridit henne under större delar av igångsättningen, och eftersom jag hade flera foderdagar då jag endast kunnat skritta/promenera så fick jag rida henne rätt mycket på jullovet också. Jisses, hon var finare än någonsin då! Pigg och glad, lite havlgalen och grymt härlig :D Hon lyckades skicka av mig ett par gånger i sina "små" busrepor, haha. Under lovet tränade vi för Linda Melin för första gången, och det gav oss en rejäl skjuts framåt. åååh, jag vill vara där nuuu ju med min glada fina häst!

Nu i år har vi ju den, ursäkta men, bajsiga ringormen som gör att vi inte kan lämna stallet. Jag är obeskrivligt glad för att min bästis har sluppit undan i alla fall, men tråkigt är det ju :( Nu på lördag skulle vi åkt till Mjölby och deras stoooora ridhus och debuterat regionalt där i stället. Men ja, efter mycket om och men hit och dit, och ett Svrf som inte har nån koll, så blir det inget.

MEEEEN ni ska få läsa något kul också ju :D Våren som kommer är bokstavligen fullproppad med en massa roliga tävlingar, och tävlingsterminen som ligger ute lite preliminärt i tdb är grym :)))  Och bara för att det blev ett så tidigt avslut på höstsäsongen så ska vårsäsongen få börja tidigt :) Ev. två tävlingar inplanerade i januari faktiskt!! Ni kan ju gissa om jag längtar ;)

Tills dess ska jag försöka pricka in så mycket träning som det bara går, och så förhoppningsvis en hel del bus i pudersnö ;) Nu glömmer vi ringormen, wiiiiie


 

Ett gott skratt förlänger visst livet

2012-11-15 - 09:38:19
Ååh jisses vad jag skrattade när jag såg den här bilden! Jag fick den av en tjej som heter Anna, på facebook igårkväll och ja. Pinsamt ful är den :P Men som tur var har det ju hänt lite och vi har om jag får säga det själv blivit rätt snygga om man jämför, hahahah ;) 

Bilden är tagen typ hösten 2009 tror jag, när jag fortfarande red lektion och Pepsi precis fångat mitt intresse :') Nostalgi jao!


Och den här bilden är tagen ganska så exakt 3 år senare, av samma fotograf dessutom :) hihi!

 

14 november 2012

2012-11-14 - 21:58:44
Idag har det varit en heeeelt vanlig onsdag, men det är inte helt fel det heller :)

Sov ut riktigt ordentligt imorse då vi inte hade vår första lektion förens kvart i elva, och jag dessutom hade bilen ;) Lektionen var lite blandad ovärd och intressant. Det var samhäll och mestdels diskuterades SD med tanke på dagens händelser. Patetiskt, det är vad det är! Jisses alltså..

Efter lunch hade vi håltimme och då fick jag faktiskt en hel del vettigt gjort (y) Imorgon ska jag hålla ett tal inför halva klassen, det är muntliga delen av nationella proven i Svenska B. Längtar galet tills det är klart! 

Sista, och andra, lektionen för dagen var engelska. Vi ska hinna skriva en megafet uppsats-rapport innan jul, och med tanke på hur förjävligt jag tyckte det var att göra det på svenska så lär det här inte bli kul. Vill verkligen inte! Menmen, den här gången ska jag ge mig själv en spark i arslet och se till att ha den klar till lovet.

När vi slutat blev det bilen upp till stallet och Pepsi skulle bara gå sista lektionen då hon gått med Real på förmiddagen (y) Det vanliga blev gjort såklart, och det för en gångs skull utan att behöva känna tidspress för att hon ska på lektion :) Mysipys ♥ Förövrigt älskar jag att hon faktiskt är så himla fin i pälsen för tillfället, alldeles blank och snygg :D Idag så var det en vuxen som undrade om hon var privathäst för att hon var så fin, naaw :)
om ni bara visste hur gärna jag skulle vilja kunna svara ja...

Åkte och plockade upp Hugo på hemvägen innan vi landade för midddag hemma. Nu under kvällskvisten har jag förberett de sista inför morgondagens tal och fixat lite smågrejer. 

Nu borde jag dra mig upp emot sängen, för imorrn väntar en ny dag med nya möjligheter ;) hihi

Kram H


Villseden.nu

2012-11-14 - 15:38:00
Åh, i natt hade ju den avslutande filmen i Twilightserien världspremiär. Måste boka biljetter och se den! ;) Alla som har sett den verkar tycka att den var grym, och jag kan lova att jag också kommer att tycka det, twlightfan som jag är ;D Ska bara hitta lite tid, och någon att gå med haha!

 
 

Positiv feedback

2012-11-14 - 14:14:31
Finns det något roligare och något som gör en gladare än när folk verkligen visar att de uppskattar det man gör, och vågar säga att de tycker att man gjort något bra? Nej, knappast enligt mig i alla fall! Framförallt om man har gjort något man är lite osäker på eller något man tycker är jobbigt/tråkigt. Det kan vara så väl sådant man gör på fritiden, och sådant man gör i skolan.
Jag vet att jag själv är dålig på att ge positiv feedback till andra, men jag (och kanske de allra flesta) borde ta mig tusan bli bättre på det för jag vet ju hur kul jag tycker det är att få bra respons och uppmuntran. Är det något man blir peppad och taggad av att fortsätta göra det man gör, så är det ju just av positiv feedback! :)

Minns ni att jag jobbade i stallet för ett par helger sedan, och då hade en svensexa som skulle komma och rida? Det var ett gäng på ca 20 "gubbar" som kom, och jag skulle ha som typ en liten ridlektion för han som skulle gifta sig. Innan var jag ganska nervös om jag ska vara ärlig, hade ju verkligen iiiingen aning om vilka de var och jag kan ju inte påstå att jag är speciellt van vid rollen som ridlärare (även om jag tycker det är väldigt kul :)). I alla fall så tyckte jag att det gick bra, de var trevliga och verkade i alla fall nöjda. 
En av de som var med i gänget var faktiskt min gympalärare, lite pinsamt nog. Men jaja, han är i alla fall väldigt snäll! Förra måndagen när vi hade idrottslektion kom han fram och sa till mig typ "Jag måste bara säga, vilket bra jobb du gjorde och vilken bra ridlektion du höll förra helgen. Superbra gjort, vi var/är jättenöjda verkligen!"  
Det är just sånt som gör en så himla glad, för egentligen hade han ju liksom ingen anledning att säga det till mig. De hade ju tackat och sagt att det var bra och så efter lektionen, men jag menar. Det gör man ju typ alltid. Så att han kom fram och sa det var verkligen sjukt kul att höra, som ni kanske förstår! Blir galet peppad och tänker att jag kanske skulle kunna bli en bra ridlärare nån gång i framtiden :) hihi

Jag tror definitivt att vi alla mår bra av att höra att det vi gör är något värt. Visst, att få ett bra betyg är självklart kul och gör att man blir mer taggad. MEN personlig feedback, som det min lärare sa till mig bara för att han verkligen tyckte det, det är den som är viktigast. Summa kardemumma: Vi måste helt enkelt visa varandra mer uppskattning tror jag, det mår vi alla bättre av :)

Vänner, det är fina grejer det ♥

12-13 november 2012

2012-11-13 - 23:34:49
Igår kom hästarna hem, wihiii :)

Jag hade turen att vår morgonlektion var inställd, så med andra ord hade vi bara lektion 14.40 - 16. Hur perfekt? Åkte upp till stallet till åtta och då gjordes allt iordning för hemkomsten, och sen började lassen gå. Tänkte att Pepsi kunde få komma med i första, men det tänkte inte hon! Hon hade det superbra och tyckte absolut att hon kunde stanna ett tag till. Så hon fick vänta lite helt enkelt, och när hon var kvar typ sist så gick hon med på att komma i alla fall :) Usch stackars, jag vet nån som tappat suget tror jag allt... Hon kanske är lika deppig som jag över alla inställda tävlingar? Hmm, snarare lektionshästlivet skulle jag tippa på med tanke på hur hon tydligen varit på sistone. Ibland gör det mer ont i mig än annars, min fina fina ♥

Ytterliggare ett tecken på att hon haft det kalasbra var att hela hon, och inte minst det nytvättade täcket, hade fått sig en rejäl lerinpackning. Tur att jag unnar henne det ;) Leran var inte att leka med, så tur att hon hade rena täcken som väntade på henne hemma i stallet :) Efter några timmars pyssel såg hon nästan ut som sig själv igen, och då jag verkade ha en riktig flow-dag skulle hon inte gå förens sista lektionen (y) (hon hade gått handikapp innan jag kom tillbaka från skolan också då). 

Idag är det tisdag och eftersom vi nu har sanerat stallet och allt ska vara lugnt så innebar denna tisdag också Holly-dag :) Vi hade lyxen att få sluta halv ett, så efter en liten lunchdejt med Gabriella på McDonalds så åkte jag ut till Lilla H. Efter att allt stallpyssel var klart red vi en sväng tillsammans med Emma och Myran :) Holly var duktig flicka, men lite seg stundtals. Märktes i alla fall stor skillnad på hennes rörelsefrihet i nya sadeln, blir spännande  och rida lite mer ordentlig dressyr nån dag :)

Efter Holly åkte jag såklart upp till Pepsiplutt :) Mockade fint och sen borstade, ryktade och myste vi en bra stund, hon var på gosishumör :D Riktigt ren och fin blev hon, min snygging var back on track sedan helgens bravader om man säger så ;) Ledsen blev hon dock när tränset skulle på och ville inte alls :( När hon kommit upp på sin lektion sen la jag in en kärra torv och packade påsar innan jag tog bilen hemåt. Hämtade ett paket på vägen också, tyvärr inte till mig själv men kul ändå ;) US har beställt nya priser till våra aktiviteter/tävlingar, så det var dem som kommit! Stoooor hiss till Börjes måste jag säga, beställde i fredags kväll och kunde hämta paketet idag (y)

Nu är det allt sovdags, imorrn har vi en ordentlig sovismorgon som ska tas tillvara på :)

Kram H


Fotografering, ett till gäng bilder på min snygga!

2012-11-13 - 09:20:43


Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modell: Lycklig och himla snygg Pepsi nysläppt på "höstbete"
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm
 

12 november 2012

2012-11-12 - 23:17:52

Hoppsan, lång dag idag med en massor av göra. Kryper till sängs nu med fint sällskap och uppdaterar er mer imorrn ;) Min stjärna är i alla fall hemplockad nu, skönt!


Fotografering, höst-betessläpp 10 nov. 2012

2012-11-12 - 13:02:00








Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modell: Lycklig och himla snygg Pepsi nysläppt på "höstbete"
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm

11 november 2012

2012-11-11 - 23:13:57
Dagen har bestått av:

Plugg i form av förberedelse inför ett muntligt föredrag, nationellt prov i svenska B. Kan nog faktiskt bli lite bra om jag skärper mig och inte blir så nervös ;) Har i alla fall ett manus jag är nöjd med!

Pyssel i stallet, såklart! Har hunnit tvätta min sista maskin, blåsa mina borstar torra efter tvätten med en hårblås så att jag kan rykta min fina imorrn (hihi :)), smörja tränset som jag inte hann igår, putsa och spraya mina två par stallskor plus gummistövlarna med svampdödande medel, spraya alla stallets fårskinnspaddar och såklart bara pyssla lite allmänt :) 

Farsdag-mys med pappa och Hugo :D Vi hade köpt en supergod tårta som vi smaskade i oss, och så fick pappa en present också såklart. Världens bästa grabbar, lättfett!

Hmm, ja det var nog ungefär det. Imorrn kommer pärlan hem igen, wiiie :D Dock är jag tveksam på om hon är lika glad över det som jag ;) Idag när Cissi kommit med transporten till hagen för att lämna hö hade Pepsi direkt vänt och gått därifrån :P Får ta med mig massor av godis så kanske hon går med på att komma hem, hihi ;)

Nä, nu ska jag släcka. Hörs imorrn igen!

Kram H

 

Rulla rulla liten (grymt söt) pålle :)

2012-11-11 - 09:20:00

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)

Modell: Pepsi nysläppt på "höstbete"
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm

10 november 2012

2012-11-10 - 23:18:51
Ingen rast och ingen ro en helg som denna när varenda liten grej i stallet ska putsas och saneras, inklusive ja: precis ALLT! Måste ändå säga att jag är nöjd med mina insatser under dagen, för jag har hunnit med en hel del. Förstå vad skönt det kommer vara när allt är klart, och precis allt är rent och fint! Ordning och reda är liksom a och o, och nu är grejerna dessutom rena och fina och supersnyggt inlagda i skåpet. Den känslan är fin den, och vad roligt det blir att plocka fram och använda grejerna sen :D

Började morgonen med att borsta av min fina hästis lite medan hon åt frulle. Hon fick inte åka förens i lass numero 3, så under förmiddagen passade jag på att smörja och fetta hennes sadel och lektionsträns riktigt ordentligt. Fint blev det, eller ja så fint det kan bli i alla fall :) Innan det var dags för lastning hann jag tömma boxen på torv också. 

Att bli lastad och åka iväg tyckte Pepsi var väldigt konstigt, men det tror jag helt och hållet beror på att allt inte var som det brukar. När vi ska iväg på tävling och jag och pappa lastar så gör vi ju alltid på samma sätt, och vi alla vet ju att rutiner och vanor är något hästar minst sagt gillar :) Vi har gjort på samma sätt nu sedan Pepsi kom till oss och jag började ha henne (bara jag som lastat henne på trailer sedan hon kom) så det är klart att hon känner sig trygg med det nu. I början var hon strulig men nu när hon vet vad som ska ske så är det aldrig några problem. Idag var det inte som det brukar, och då blev hon "nojjig" direkt. Inget farligt då hon gick in efter kanske två försök, men det är ändå träligt såklart..

I alla fall så blev hon glad tjej när hon kom fram och blev insläppt hos kompisarna som redan var på plats :) Hon drog igång gänget och de sprang runt och busade tillsammans. Åh, så himla söt var hon! Man kan ju inte annat än bli lycklig och bara le när man ser hur hon verkligen njuter av friheten. Dessutom hade hon i stort sett hela tiden koll på mig som stod med kameran i högsta hugg, "titta på mig mamma, wiiiiiie" typ ;)

När vi kom tillbaka till stallet så bjöds det på pizza och sen fortsatte rengöringen. Sprutade svampdödande medel i skåpet samt på alla små grejer som legat där, och sen la jag in alla rena saker där. Fiiint! Resten av  eftermiddagen bestod av en trevlig smörjstund tillsammans med Emma, Tuva och Fatima :D Kulkul hade vi, lite lagom trötta allihopa! Hann smörja tre av mina träns, lädergrimman och stövlarna superordentligt. Bara ett träns kvar till imorrn, skööönt!

Vi hörs people, och självklart kommer jag bjussa på ett par högar bilder på min vackra flicka när hon springer runt och leker och lyser av glädje och bus :'D ♥

Kram H


Glad tjej :'D

2012-11-10 - 14:56:02

Fler bilder kommer ikväll/imorrn :)


Godmorning!

2012-11-10 - 07:55:36

Ingen sovmorgon idag inte! Ska alldeles snart hoppa in i bilen. En heldag i stallet väntar, det är betessläpp och sanering! Puh, orkar inte ens tänka på hur äckligt mycket som måste göras...


En minst sagt grym vår väntar på mig

2012-11-09 - 11:10:25
Kan knappt bärga mig, seriöst! :))))

Sista helgen april pyser jag och Amanda med Lilla Hageby-gänget ner till Göteborg Horse Show! Kommer bli minst sagt grymt med tre dagar där nere. ååååh, massor av shopping, världscupfinaler och ja partyyyy helt enkelt! Wiiiiiiee :D

 
I mitten av maj sen har jag, pappa och Hugo bokat en resa till New York, galeeet! Ännu är inte bestämt exakt vad vi ska göra, men jag är säker på att det kommer bli en grym upplevelse. Har ni tips på vad man inte får missa tar jag gärna emot! ;D


Sist men inte minst så avslutas ju våren med Studenten!! Först och främst kommer säkert själva sudenten att vara sjukt kul, men bäst av allt blir det att få avsluta skolan och komma ut i vuxenlivet på riktigt :D Lika läskigt som spännande tyyyp :))))


Låååång men bra dag

2012-11-09 - 00:11:22
Idag tog jag mig en skön sovmorgon innan jag åkte till skolan för lite "Coachingtid". Prickade av att jag var där, försökte jobba lite med talet jag ska hålla nästa vecka och chillade. Lagom jobbig skoldag sådär ;) Skulle haft möte med vår projekthandledare också, men hon dök inte upp så det blev inget!

Efter lite risgrynsgröt cyklade jag upp i regnet till stallet, och där hade jag en hel del att styra med om man säger så. Har gått på högvarv hela eftermiddagen, minst sagt. Men roligt har det ju som tur var varit! :) 
Först så hängde jag upp lite tvätt, satte på en ny maskin och fixade iordning mina grejer som var rena och torra. Snacka om att tvättmaskinen lever ett hårt liv den här veckan, och ännu tuffare blir det i helgen. Hoppas den pallar trycket bara ;)
Borstade, tvättade fossingar och myste med bästaste Pepsiplutt en dryg timme innan det var dags för stallvärds-jobb med Johanna :) Först så fodrades det och sen var det teori med ridlekis som gällde. Vi kikade lite på alla mina borstar för att de skulle lära sig de olika namnen, och de konstaterade att jag hade väldigt många borstar ;) Att jag hade tre stycken rotborstar var superkul, och ännu roligare var det att bli putsad på kinden av en putshandske ;) hihi, såå söta!
Efter att vi hjälpt dom till sin ridlektion så var det upprop för nästa grupp, vilken jag också skulle rida i. En stooor lektionshäst vid namn Domena skulle joggas typ en halv lektion då hon är under igångsättning efter lite diverse behandlingar. Bl.a. har hon dragit ut en vargtand, så det var hackamore som gällde. I början var hon galet seg och ville inte alls vara med, men när hon väl kom igång (och jag inte satte alltför stor press på henne) blev hon fin och väldigt trevlig att rida (y) Hade nog dock underlättat med ett bett i munnen då styrningen var lite sådär, haha, men det funkade :)
När Domena fått komma in i sin box igen så plockade jag och Johanna in alla höpåsar innan det var dags att sluta stallvärdsjobbet för dagen och gå vidare till nästa aktivitet: US-möte! 
Efter US-mötet hade Pepsi alldeles lagom kommit in från sin sista lektion och då var det baddags! Alla hästar ska badas av personalen imorgon och behandlas med ett medel i pälsen som dödar ringorms-svamparna, men då vi slutar sent imorrn och jag såklart gärna ville ta henne själv så stannade jag kvar och fixade allt idag :) Det tog sin lilla tid men det var det helt klart värt! Hade till och med sällskap av Carro som skulle bada sin foderhäst Vulfa, trevligt :)
Så nu är hela Pepsi badad, skydden och grimman lagda i svampdödande medel, täcken tvättade, sadel och träns avsmörjt. Till helgen återstår att smörja sadel och träns riktigt ordentligt, smörja mina egna träns och tvätta mina borstar. Sen är jag klar med mitt, bara hela stallet kvar ;) Tagga! eller ? 

Vid en kvart över tio var jag hemma, och då var det hög tid för lite middag! Tur att Cornelia hade supergoda chokladmuffins med sig till US-mötet, annars hade jag nog inte överlevt ;)

Nä, dags att sova.

Kram H


Behandling

2012-11-08 - 15:20:00
I tisdags fick Pepsi behandling av vår "behandlare" som brukar komma till stallet lite då och då och gå igenom några av lektionshästarna. Ska jag vara ärlig vet jag inte säkert vad hon är, men någon form av massör typ för både människor och djur.

Blev såklart superglad när jag hörde att Pepsi fått äran denna gång, men undrade också över anledningen till det. Tydligen har hon varit otroligt tråkig, sur, seg och bara jobbig på lektion nu under hösten. På morgnarna har hon även varit lite tjock i bakbenen, så Cissi ville kolla så att allt var okej och att hon inte hade ont nånstans. Superbra ju, men det konstiga är att jag inte kan påstå att jag kännt att hon varit tråkig och seg överhuvudtaget. Visst, hon är absolut inte så himla bra som hon var i början på detta år när hon hade varit halt och vilat/skrittats i typ en månad och sen i stort sett bara ridits av mig. Men nu är hon mer "som vanligt" skulle jag nog påstå.

Eftersom jag ridit henne fre-lör-sön så var det ju ännu mer spännande och se vad hon "sagt" till vår behandlare och vad hon hade känt. Hon skriver alltid ett papper som vi sparar i en pärm, så det läste jag. I vanliga fall brukar  hon hitta väldigt mycket spänningar och mycket ömhet. Gissa om jag blev glad när Pepsi inte hade ont alls! :D "Behandlaren" hade till och med sagt något i stil med "Varför vill ni att jag behandlar den här hästen för?". Den enda spänningen hon hade var en liten över ryggen, och med tanke på att hon ofta är väldigt spänd och öm framförallt i länden så var detta ändå väldigt bra besked :) 

De svullna bakbenen anade hon berodde på att hon var lite stel i ryggen, och att hon därför behövde gymnastiseras. Sen så trodde "behandlaren" och att hon behövt hålla emot och inte kunnat ta ut sina rörelser när hon reds, och det sa Cissi att det är precis det hon gör/måste göra på lektion. Antagligen därför hon var så galen i söndags när vi var ute och busade, glad att äntligen få röra sig :)

Himla skönt i alla fall att hon är igenomkollad och att veta att hon mår bra :) Fina hästen ♥

 

Ingen Holly denna vecka :(

2012-11-08 - 12:02:45
Som rubriken lyder blir det tyvärr inget Lilla Hageby och ingen Holly denna vecka :( Vill självklart inte riskera att dra dit någon smitta, och även om jag duschar och byter kläder och så så känns det inte helt säkert. Plus att det blir så omständigt med hjälm, skor osv. Kul att vara "Den nya tjejen som typ det första hon gör drar dit en smitta som kräver massor av jobb och tid", nä inte direkt! Bättre att vara på den säkra sidan kände jag :)

Dock är det ju väldigt typiskt eftersom jag har så mycket tid den här veckan. I och för sig så behöver ju mycket av den läggas på att bli av med ringormssmittan, så ja. Nästa vecka när allting är sanerat och fixat så hoppas jag att jag får ihop logistiken så att jag kan åka till Lilla H :) Holly har dessutom fått ny, inpassad sadel nu. Kalasbra!


Även ett bra slut på den lediga dagen :)

2012-11-07 - 23:55:17
Japp, det blev absolut en superbra dag overall idag :D

Lunchen med mamma blev kalasgod Pestokyckling på Paus! Det ni, det slår all skollunch i hela världen med hästlängder kan jag lova. Jag har aldrig gillat skolmaten, och när man får äta sånt här smarrigt till lunch och för en gångs skull bli sådär mumsigt mätt. Ja, då förstår jag verkligen mig själv haha ;)

Efter lunchen åkte vi till Hööks. Vad vi fick med oss därifrån visar jag imorrn eller nåt! Vi åkte sen vidare för att plocka upp Hugo och åka och fika på ett konditori innan det bar av hemåt för bullbak :) Mysigt och smarrigt!

Nu på kvällen åkte jag tillbaka till stallet och min fina finis :) Kvällsmys kan vara ungefär det bästa som finns, och tiden går alltid alldeles för fort! Menmen, ren och fin får hon sova nu i alla fall :) Som hon förtjänar, såklart ♥ 

Imorrn blir det skola igen, dock inga lektioner ju utan bara egen plugg tid. Me gusta, framförallt med tanke på att jag har en hel del annat som behöver göras! 

Kram H


Superbra början på en ledig dag

2012-11-07 - 12:47:01

Började denna underbara onsdag med att åka upp till stallet och min fina häst :D Vi tog en mysig lite halvbusig tur i det galet fina vädret, härliiiigt till max och vi var nog lika nöjda båda två ;)
Har nyligen landat hemma för en snabbdusch, och nu blir det lunch på stan med mamma :) Mums!


Chillmode hela veckan (y)

2012-11-07 - 09:20:00
Att mjukstarta på gymnasiet efter ett höstlov trodde jag inte att vi skulle få lov att göra, men tydligen hade jag fel och det ska jag verkligen inte klaga på :D

I måndags hade vi som vanligt bara två lektioner, varav den ena var vår sista idrottslektion och gick ut på att spela pingis i ungeför 40 minuter tillsammans med Amanda. Helt ok! ;)

Igår slutade vi ju efter lunch, och det berodde på att vi hade schemalagt för idrott på eftermiddagen men det enda vi skulle göra var att lämna in en teoriuppgift. Skickade man den på mejl behövde man inte komma alls, så det gjorde jag såklart ;) Lagom jobbig lektion sådär!

Idag är vi totalt HELLEDIGA :D Sjukt bra! I vanliga fall har vi två lektioner på onsdagar, men den ena blev inställd av okänd anledning. Den andra lyckades vi få inställd just bara för att det var vår enda lektion, och det är ju ovärt att åka till skolan för bara en lektion ;) Japp, vi har rätt schyssta lärare! :D

Imorrn har vi något som kallas för "coachingtid" vilket är schemabrytande så vi har inga lektioner. På coachingtiden så ska man typ ta igen saker som man kommit efter med. Det är ungefär som läxtid fast i skolan, vilket är superbra! Synd att dagen är lagd såhär efter lovet bara för nu har jag typ inte mycket alls att göra. Men det är obligatorisk närvaro så jag tänkte åka dit och försöka klura lite på ett tal som ska hållas i svenskan, lika bra att få't gjort liksom :) I alla fall så slutar vi vid lunch, så det blir ingen jobbig dag direkt ;) 

Enda dagen denhär veckan som är jobbig är fredagen, men eftersom det är den enda dagen ska jag ju inte klaga heller. Synd att det är just fredagen som vi går till 16 dock. Menmen, vi har sovmorgon då i alla fall ;) 

Hihi, inte kan man tro att jag faktiskt går sista året på en plugglinje på gymnasiet inte. Ni anar inte hur underbart jag tycker att det här är, skolan känns ju nästan helt okej nu! :D 

Som ni förstår så innebär ju det här troligen mer och roligare uppdatering för er också, bra va? :)

 

6 november 2012

2012-11-06 - 23:00:00
Att vakna upp imorse och komma på att man bara har 3 lektioner och slutar efter lunch en grådassig och småregnig dag som denna var helt klart nice! Sjukt trött var jag då jag envisades med att gå och lägga mig försent igår, men som sagt så blev det bra mycket lättare att gå upp när jag insåg hur dagens skoldag skulle se ut :)

Vi hade dock enbart trista lektioner, men jaja. Jag överlevde och kunde cykla upp till stallet vid ett :D Hade inte planerat att vara där till så sent eftersom vi slutade tidigt, men det blev så ändå. Pepsi hade nämligen varit inne på förmiddagen och skulle ut på sig hagpass precis när jag kom, typiskt! Men fick en hel del annat bra gjort under tiden i alla fall (y) Mockade boxen fiiin, gjorde rent krubban och vattenkoppen, körde en tvättmaskin, plockade iordning och organiserade upp lite ren tvätt osv. :)

När Pepsi varit ute, och sen kommit in och ätit eftermiddagshö var det äntligen dags för det jag mest kommit dit för ;) Hann borsta och rykta massor med länge, tvätta av de leriga benen och myspysa :D Fina flickan som gör mig så himla glad ♥ Flow hade vi också, för Pepsi behövde bara gå en lektion idag då många avbokat sig pga smittan. Inte mig, eller Pepsi, emot :)))

Åkte hem strax innan sju i alla fall och hemma har jag mest ätit och chillat :) Och juste, har städat och rensat lite i rummet också så nu är det fiint (y)

Nu är det sovdags, vi hörs imorrn!

Kram H

 

Nemo in B&W

2012-11-06 - 22:23:02

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Finsate kissen, vår Nemo
Kamera: Nikon D3100. Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8


Bus, bus och ännu mera bus :))))

2012-11-05 - 20:20:32
Känner att jag inte riktigt hänger med här, för igårkväll han jag inte uppdatera er överhuvudtaget som jag planerat ju! Vi hade tävlingsmöte på kvällen och sen bytte vi till mamma, och efter mat och dusch däckade jag i soffan ;)

Igår hade jag i alla fall Pepsi eftersom vi skulle ha tävlat. Som avslutning på vår lilla weekend tillsammans hade jag planerat in en skojig bustur i skogen, och bus ja det blev det verkligen :D Tanken var att vi skulle ridit ut tillsammans med våra bästa buskompisar Emma och Pari, men sen kom Ebba och ville hänga på också så ett litet gäng på tre ekipage blev vi. Alltid kul att vara några fler (inte för många som på lektion dock) när man annars rider själv, och Pepsi taggar alltid till lite extra med kompisarna ;) 
Trodde inte att Pepsi skulle vara sådär jättepigg, men oj så fel jag hade! Till en början höll hon sig i skinnet och sprang bara lite fort ;) Men efter första galoppen skulle vi skritta över ett fält, och ungefär där kunde hon inte hålla sig längre haha sötan! Nu under hösten har vi inte ridit alls mycket på fälten då det regnat så förbaskat mycket så att vi hållt oss till grusvägarna istället, så Pepsi blev något överväldigad tror jag ;) När vi kommit ungefär 1 meter in på fältet drog hon av världens luftsprång rakt upp i luften och det var näära ögat att jag landade på marken, haha busungen! Snäll som hon är gör hon det oftast bara en gång i alla fall, och då är det lite lättare att sitta kvar om man säger så ;)
Hon taggade tillsammans med de andra pållarna över fältet men höll sig till att bara takta, duktigt :) På hemvägen skulle vi över de berömda sjukhusfältet och eftersom vi var lite osäkra på underlaget tänkte vi att vi skulle försöka trava av dom där. Jo tjena, här ska definitivt inte travas sa dom haha! Efter ca 3 travsteg började Pari galoppera och Pepsi var allt annat än sen därefter ;) Två nästan lika höga bocksprång som tidigare i rad rakt upp och sen skjöt hon iväg i full fart och ikapp Pari. Som tur var hade jag intagit säkerhetssits (haha, bra va Ebba?! ;)) och lyckades på något sätt hålla mig kvar, och sen gick det av bara farten ungefär ;) De låg inte på lite och det var himla synd att det var lite blött på sina ställen, för det gjorde att vi inte (eller inte jag i alla fall) vågade släppa på helt. Men Pepsi verkade lika nöjd för det och att rejsa mot/med Emma och Pari på sjukhusfältet är verkligen något vi kommer sakna massa :( 

I alla fall en grymt kul och perfekt bustur, borde verkligen göras oftare! Pepsi är så galet härlig när hon får den där extra lilla gnistan och hela hon bara sprudlar av glädje och energi :') Sagt det förut och säger det igen, världens bästa bästis ♥

 

Filmklipp från gårdagen

2012-11-04 - 13:36:00


Fina fina ♥


Lördags-dressyr

2012-11-04 - 09:19:44
Pepsi var finis igårkväll när vi trimmade lite i ridhuset :D Vi fick båda jobba för't om man säger så, men det är det mer än värt när man under några små stunder når den där underbart bra känslan :))) Det var jobbigt att trava på ordentligt och bära sig samtidigt sa hon, och vänstersidan är inte att leka med. Men som sagt hon kan juuu, när hon väl kommer loss och igång så jobbar hon på bra :) Märks att hon inte riktigt orkar heller för hon tippar gärna in nosen bitvis och tappar bärighet, men det är inte så konstigt. Galoppen är nog den hon jobbar bäst i för tillfället, där börjar hon verkligen kunna lätta upp lite fram och samla sig bättre :)
Åååh, ungefär såhääääääär supesugen blev jag på att träna för nån braig tränare. Hoppas verkligen att vi kan få Linda Melin att komma till klubben nåt under vintern, det skulle vara kalasbra och kalaskul! :D

Pappa och Hugo kom upp när jag travjobbade lite i slutet, så filmsnutt på min fina dressyrpålle kommer under dagen förresten :)


Pepsi-weekend

2012-11-03 - 14:53:18
Hade planerat en perfekt Pepsi-helg som avslut på lovet, med en superuppladdning och sen regional debut på söndag. Men ja, så blev det ju inte alls.

Jag hade fixat så att jag hade henne fredag, lördag, söndag för att ge oss så bra förutsättningar som möjligt inför söndagen. Tanken var att vi skulle trimmat markarbete igår, men efter beskedet om inställda tävlingar osv. så kände jag inte alls för det. Istället tog vi oss en tur bort till grusvägarna, för att bli på lite bättre humör :) Bästa medicinen, lätt! Som vanligt var hon sjukt fin där borta, framförallt efter att hon fått galoppera av sig lite, kommit igång och vänt hemåt ;) Jäklar vilken power, galet häftig känsla må jag säga :) Bästiiis ♥

Idag blir det kvällsdressyr i ridhuset, bara vi ♥ Var himla längesedan vi red dressyr i ridhuset faktiskt, har mest blivit ut i skogen nu. Blir spännande och se om vi kan hitta lite tryck även innanför fyra väggar :) I slutet kommer pappa och Hugo upp med kamera, kanske blir det bilder och film till er om ni är snälla ;)

Nä, nu ska jag hoppa i stallkläderna och åka upp till min fina :) Förmiddagen har spenderats med sovmorgon och plugg, snart klar med inlämningen nu!

Kram H




Japp, tyvärr läste ni nog rätt

2012-11-03 - 14:44:12
Vi har fått ringorm på ridskolan :( Ett jäkla skit är det! Enda positiva är att hästarna inte direkt lider av det eller är "sjuka", men bajsigt är det. Veckan som kommer ska alla hästar badas med ett speciellt medel och sen nästa helg ska de skjutsas hem till Cissi (där de gick på sommarbete) och gå "på bete" över helgen för att hela stallet ska saneras. Tack och lov har Pepsi inte visat några symptom, än. Antagligen, hoppas hoppas, är hon immun eftersom hon inte fått det ännu och flera av dom i hennes hage har det.
Dock innebär det här ändå att det inte alls blir någon regional debut i helgen :( ÅÅh, så himla trist är det. Okej om Pepsi hade varit dålig, då hade ju såklart det varit en helt annan sak. Då hade ju inte tävlingen spelat någon roll. Men nu när hon inte är sjuk, utan det är andra som sätter stopp så känns det bara aptråkigt och sämst. Skiiiitsjukdom är det! 
Och inte nog med morgondagens tävling, nej. Nästa helg skulle vi avslutat säsongen med en lokal hoppning på Åtvidaberg, men då är hästarna på bete ju så det blir inget då heller :( Kanske kanske kanske, om Pepsi inte visar några symptom, blir det tävling helgen efter det. Regionalt i Mjölby är det då. Men det beror på vad veterinären säger osv. Vågar inte hoppas på nåt med den här oturen...

Blir det inget mer tävlande i år så har vi bara kunnat åka på två hopptävlingar den här hösten, ena väldigt snart efter betet så det fick bli "uppvärmningstävling" och andra i regn och geggamojja. Kul tävlingstermin liksom

Nej blääää på ringorm säger jag bara!


På väg hemåt

2012-11-02 - 12:31:56

Alldeles snart är vi hemma i Norrköping! Skönt att komma hem även om vi har haft en jättemysig och bra resa :)

Dock är jag inte alls på humör. Fick ett sms för en stund sen som gjorde mig allmänt otaggad på allt, ledsen, besviken, orolig och bara blääää :'( Jäkla skiiit