Mitt liv på hästryggen - 4

2010-10-27 - 19:51:27


2006

Till våren år 2006 fick jag och Johanna flytta upp i grupp 3. Minns inte speciellt mycket därifrån heller, men på sommaren så var vi på ridläger igen :) Denhär gången var Amanda på samma ridläger som vi också, och jag och Amanda delade på Zorino och Viktor. Vi båda hade Zorino i dressyren och Viktor i hoppningen och jag vet att jag fick ta hand om Zorino och borsta och så medan Amanda fick ha Viktor. Lite aviis så där, eftersom jag dessutom var minst, kortast och minst ”erfaren” av oss ;) menmen. Det gick det med.

Samma sommar så hände något rikigt kul också. Emma och Amanda var redan skötare, Johanna fadder men jag var inget. Jag vet att jag brukade följa med Emma och borsta på Luzen och Steffie när hon skötte dom :) Iaf. Den 14 Augusti, på min födelsedag roligt nog :), så hade jag och emma vart istallet och skulle precis cykla hem. Då kom Cissi fram och sa att Cobbe och Viktor hade blivit lediga nu efter sommaren och undrade om jag ville bli fadder på någon av dem :) Överlycklig blev jag så klart! Emma frågade även vem hon skulle vara på eftersom hon bara typ hade Steffie lite ”tillfälligt” och då sa Cissi att hon kunde bli på Cobbe om hon ville, och det ville hon :) Jag sa att jag inte visste riktigt och att jag skulle tänka på det till nästa dag. Jag bestämde mig för att jag inte ville va på samma som Emma eftersom vi var där typ samtidigt så det fick bli världens finaste lilla russ :) och jag kan säga att det valet ångrar jag inte en sekund :)<3

På hösten sen så bytte jag dag och började rida på torsdagar för Cacke istället, men eftersom hon var sjuk rätt ofta så hade vi Cissi för det mesta :)hihi. en söt liten bild på mig och viktor när vi vart och betat på breddik, dock från 2007 men skitsamma :)
Mitt liv på hästryggen - 3

2010-10-27 - 19:42:27

2005

Jag och Johanna fortsatte att rida i grupp 2 hela 2005 för pia och det hände inte så mycket, inte som jag kan komma ihåg iaf ;) Eller förresten så var vi på ridläger för Cissi på sommaren. Johanna hade såklart Norton, och jag hade Luzen. Minns inte så mycket, bara att vi red våra första dressyrprogram, märke II :) och att det måste sett superstiligt ut, speciellt med tanke på mina fina knoppar (se bilden nedan). Haha. Det var tyvärr det ända som jag minns, men det blir bättre, jag lovar :) 


Mitt liv på hästryggen - 2

2010-10-14 - 18:35:12

2004

Redan efter en termin i nybörjargrupp så fick jag och Johanna hoppa upp till grupp 1 :) Vi red där hela våren och på sommaren var vi på vårat första ridläger. Det var såklart ett kort dagläger hemma på Hageby. Jag tror att jag hade Midde och Johanna hade Nancy. Mycket mer kommer jag inte ihåg :P

På hösten fick vi hoppa upp ännu ett steg, nu gick vi alltså i grupp 2. Jag kommer ihåg att Johanna inte ville gå upp i grupperna för att det typ verkade läskigt (?) men jag var skitstolt och glad varje gång :) jag minns när, jag tror Pia, sa till oss precis innan vi skulle ställa upp: ” Har ni någon av era föräldrar med er? Kan ni komma in på kontoret efteråt?”. Det var lycka kan jag säga :)

Iaf. I grupp 2 red jag Kasper rätt mycket, och Preben. Johanna hade Norton varenda gång och tyckte att dom stora verkade så skumpiga :) Jag kommer ihåg speciellt en gång när jag tyckte att Johanna skulle välja Preben, men hon sa att hon inte ville för att hon skulle ju skumpa som en liten boll :), fast jag försökte övertyga henne om att han faktiskt hade väldigt rund och mjuk galopp.

Jag vet att jag inte kommer ihåg speciellt mycket och att det nog är rätt tråkigt att läsa, men jag vill ändå ha det lilla jag kommer ihåg nerskrivet. Och jag kan nästan lova att det kommer att bli bättre och bättre ju längre jag kommer, för desto mera minns jag ju ;D

Fortsätting följer....

Ecco                     Jag lär mig galoppera på Kasper :)Mitt liv på hästryggen - 1

2010-10-11 - 23:10:12


2003


Jag, Emma och Johanna var bästa kompisar redan nu, men det var bara Emma som kände Amanda än så länge :) Emma hade ridit på skogslotten sen hon var liten och jag hade varit med där några gånger. Sommaren 2003 började Emma tycka att hästarna var lite små så hon ville byta ridskola och hon började på Hageby. Då fick jag och Johanna  inspiration av Emma och ville också börja rida. Jag minns att våra mammor, eller iallafall min, var tveksam eftersom hon själv var väldigt hästrädd, och är det fortfarande även om det går sakta framåt :)


Som ni säkert förstått så fick vi i alla fall börja och vi var överlyckliga. Jag kommer ihåg precis hur nervösa och förväntansfulla vi var dagarna innan. Vi la upp våra ”ridkläder” på golvet och sa något i stil med: ”såhär kommer jag att se ut när jag rider, vad ska du ha på dej?”. Johanna hade fått äkta ”nybörjar-stövlar” och jag var jätteavundssjuk så jag lyckades tjata till mig ett par jag också ;)
Herregud! Jag kommer verkligen ihåg det som om det vore igår.


Jag är lite ledsen för jag kommer nästan inte ihåg något av första gången vi red, men jag vet att jag hade Pierina och Johanna Pontus. Jag stod före Johanna på listan och Emma hade berättat att Pierina var den snällaste så därför valde jag henne. Hon var även den första hästen jag galopperade på, men det dröjer innan ni får vet mer om det ;)


Under min tid som nybörjare varierade mina favorithästar, tror jag, men Midde var en av dom. Billinda som skötte honom hjälpte mig ofta och jag kommer ihåg att jag tyckte hon var jättesnäll och att vi blev nästan som lite kompisar :)

I alla fall. Jag och Johanna red för en ridlärare som hette Ingrid hela hösten och så mycket mer kommer jag inte ihåg från det året. Jag minns bara att vi båda tyckte det var jättekul och att  jag hade i alla fall inte en tanke på att sluta, någonsin :)


Fortsättning följer... 

Midde Pierina                                        Pontus
En novell om mitt liv på hästryggen.

2010-10-11 - 22:52:08


Jag har länge funderat på att skriva det här men aldrig riktigt tagit mig tiden. Ibland när jag sitter och kollar igenom bilder får jag riktiga ”flashbacks” och bara känner att det här måste jag skriva ner så att jag kommer ihåg det när jag blir äldre ;) fatta vad kul att ha en novell med både text och bilder från att man började rida, och sen kan fylla på hela tiden! Det tycker iallafall jag! 

Jag skriver det såklart mest för min egen skull men tänkte att jag kan lägga upp det här så kan ni ju få se lite kul bilder och läsa lite om ni orkar :)
så hädan efter kommer jag försöka slänga in ett litet "kapitel" med jämna mellanrum så håll koll :)