Ute på mystur

2013-07-31 - 16:08:00
Perfekt väder, svalt men ändå soligt, inte överdrivet mycket flygfän och en pålle som sitter inne på en hel del överskottsenergi, kan det blir bättre? :))) Jo okej, om vi hade planerat att galoppa. Men vi suger på den karamellen till imorgon ;)

edit: När vi hade ca 100 meter kvar på turen så började det åska, och vädret förändrades heeelt till det motsatta. Det började ÖSregna precis när vi var framme. Snacka om flyyyyt :D

 

Pepsi-planer

2013-07-29 - 17:18:24
Sen vi kom hem från Strömsholm har Pepsi vilat. Eller rättare sagt, jag har inte suttit på henne. Totalt kanske hon har fått en veckas hel vila, och resten har vi varit på lite promenader. Vi tycker om promenader, mysigt är det :)

Anledningarna till att det blivit vilo-period är flera:
- Vi fick "order" från vår kursledare om att vila hästarna när vi kom hem, eftersom de gått så hårt under kursen
- Det blev en ordentlig omställning från att ha stått på box i tre veckor till att helt plötsligt få gå ute först hela dagarna, och sen även nätterna. Dessutom ännu ett nytt ställe och nya kompisar, så lite tid att smälta det hela tror jag har gjort gott.
- Hon förtjänade det verkligen efter att ha gått sitt livs antagligen hårdaste veckor, och gjort det riktigt bra! Hon har även en ganska känslig rygg, så den behövde få vila lite. 
- Och så var det nåt mer som jag har glömt :P

Nu tänkte jag att jag ska skritta en runda på henne imorrn, och även på onsdag. På torsdag sedan ska vi ta en uteritt i alla gångarter :D
På fredag sen ska vi till veterinären för att besikta henne och kolla så att allt är lugnt. Så då får ni hålla tummarna! Känns nervöst såklart, men samtidigt så tycker jag att om hon klarade de tuffa veckorna på Strömsholm så bra som hon gjorde (riktigt pigg och fräsch från början till slut) så borde det inte vara några större problem. Får se vad dom säger helt enkelt! 

Om allt går enligt planerna och hon är frisk och kry så har vi en hel del att fixa. Vi ska boka tid hos tandläkaren då det är mer än dags! En transport ska införskaffas och två nya sadlar ska passas in. Än så länge har jag fått låna ridskolans hoppsadel, så den har jag tillsvidare så att jag kan rida lite i alla fall :) Men under den här tiden så kommer hon att få gå lugnt. Hållas igång, men inget stenhårt trim och inget tävlande. Mest beroende på att jag vill göra lite av en "nystart". Innan vi sätter igång på riktigt vill jag ha kollat att allt är grönt helt enkelt och att jag har gett henne bästa möjliga förutsättningar :) Sen så, sen ska det trimmas och tävlas så det står härliga till :D Tagggaaaaad!!!


 

Goddagens!

2013-07-29 - 16:48:53
Veckans tuffaste jobbdag är avklarad, gött! Måndagar är alltid halvkaos. Alla tidningsprenumeranter verkar nämligen sitta under helgen (när de flesta avdelningarna hos oss är stängda) och klura på vilka uppehåll/adressändringar de ska ringa in och beställa på måndag förmiddag ;) Sen pajjade typ telefonen mitt i allt också, så att det på något underligt sätt började ringa samtidigt som jag redan pratade i telefon, wtf?! haha hur är det ens möjligt? Menmen, fram emot eftermiddagen var det lugnt och skönt så man hann pyssla med lite annat än att bara prata i telefon hela tiden :)
Resten av veckan har jag förövrigt riktigt nice schema :D Slutar tidigt alla dagar utom torsdag, woop woop! 

Just nu sitter jag och laddar om lite i väntan på mamma, för att kunna ta bilen till stallet och min bästis :) Att cykla fram och tillbaka till jobbet räcker gott och väl hehe ;) Pepsi och jag ska leka lite på ridbanan tänkte jag, och sen gå en promenad. Imorrn tänkte jag sitta på henne för första gången sen Strömsholm, åh vad jag längtar!! Ska knåpa ihop ett inlägg med lite tankar om hur planerna framöver för Pepsi ser ut tänkte jag :) 

Kram på er!

Inte längtar jag till vintern direkt, men jag längtar efter att få sitta på bästis när hon är såhär fiiin :') ♥

 
 
 
 




Just my luck?

2013-07-28 - 12:50:05
Efter jobbet idag (jobbade 8-11) loggade jag in på facebook och möttes av en riktigt trevlig nyhet :D Jag var med i en tävling (vilket jag nästan glömt bort haha) där man kunde vinna ett armband av sin hästs tagel. Minns ni för hundra år sedan när jag sett detta för första gången och bara var tvungen att ha ett? Jag har väntat tills Pepsi blev min, eftersom att om någon skulle få lov att klippa från en ridskolehäst så skulle ju alla vilja göra det. Och det går ju inte precis, så jag har fått hålla mig! Men nu, nu kan jag göra preciiiis vad jag vill med min lilla pålle ju :))) 

I alla fall så möttes jag alltså av den nyheten att jag vunnit tävlingen och ett armband värt 200 kr :D Och det roliga är att det är inte precis första gången jag vinner en sånhär tävling. Minns ni att jag skrev ett julrim och vann ett par bruna fleecelindor från HV Polo för länge sen hos Charlies? Jag var med i en fototävling med en höstbild på Pepsi som alla ni underbaringar hjälpte till att rösta fram, och jag vann ett Mias-schabrak. Sen vann jag ju nu nyligen Pavos och Hippsons fototävling på facebook/instagram, ett presentkort på Pavo-foder och ett nummer av Hippson magazine fick jag då :) Fråga mig inte hur jag gör, för det vet jag inte haha! Ett rejält lass med tur, lite foto-skills, lite rimmar-skills och lite engagemang är kanske receptet för att lyckas? ;)  
Av någon anledning så är det här dock lite typiskt mig på nåt sätt, hehe. Är det nån som alltid har marginalerna på sin sida när det gäller, och som alltid får saker och ting att lösa sig så är det nog jag. Lite så har det alltid varit, en riktigt liten turunge är jag, haha! Och jag klagar inte, verkligen inte :D 

 

Promenad med lite bad :)

2013-07-27 - 19:30:17


Hittade några ovisade bilder...

2013-07-27 - 14:33:46
som Amanda klickade på stallplan på Strömsholm :) Åh vad jag inte kan låta bli att sakna alltihopa ♥ Helt klart ett minne för livet, och det hela känns så overkligt nu i efterhand på nåt sätt!

 
 

Pinklady

2013-07-26 - 23:38:25

I paketet, som jag sa att ni skulle skratta åt var det kom ifrån, fanns något så gulligt som knallrosa höpåsar, hehe ;) Och bara för att klippte jag ut små hjärtan i silvertejp och satte på också, haha! Jag gillar verkligen roliga färger, man känner sig lite halvgalen och oseriös på nåt sätt. Blir glad av färgklickar helt enkelt!!
Andra exempel på det här är väl att jag äger en lila handväska, en knallgul tjocktröja, ett par ceriserosa tygskor, ett orange/gult armband, ett par turkosa t-shirts och ett gäng allmänt färgglada schabrak ;)

Påsarna beställde jag förresten från PonnyPop, hahaha kan det bli bättre?Passar min tjejiga lilla ponnyhest perfekt ;) 💕


Det tar sig!

2013-07-26 - 16:55:51

Det är så himla skönt ska ni veta att Pepsi har lagt på sig en hel del, och börjar bli riktigt fin i hullet! När vi åkte till Strömsholm var hon rätt så smal, vilket även min kursledare poängterade när vi visade hästarna vid hand första dagen. Eftersom de stod inne så pass mycket så hade jag bra möjligheter att öka maten ordentligt. Genom att käka konstant, och få ca 18 kilo hösilage per dag så tyckte jag att hon började lägga på sig mot slutet. Dock är det ju väldigt svårt att se när man ser hästen varje dag.

I skrivande stund står vi och betar lite och jag kan konstatera att jodå, hon har garanterat lagt på sig :D Nu har hon gått på gräs i 2 veckor, så hon kan inte bara vara "uppsvälld" av vattnet i gräset.
Nu ser man inte längre revbenen alls lika tydligt, så ingen kan vara gladare än jag över att se henne så jämn och fin :)))


Hollypolly

2013-07-25 - 19:26:29

Sommartjock och hur snäll som helst! Som gjord för att skritta barbacka på i bara grimma till sommarhagen ;)


Tips till alla vetgiriga

2013-07-24 - 21:56:43
Tänkte ge er där ute ett litet tips! Hippson har nämligen en funktion på sin hemsida där man kan ställa massor av frågor och få dom besvarade av kunniga personer, sk experter, som t.ex. veterinärer, elitryttare, tränare osv. Jag har själv aldrig skickat in någon fråga, men med jämna mellanrum kikar jag runt bland alla frågor som andra har skickat in och fått svar på. Väldigt roligt tycker jag, och lärorikt! Jag älskar att få höra/läsa olika hästmänniskors åsikter och erfarenheter om saker och ting, för att sedan utifrån dom och min egen erfarenhet kunna bilda mina egna åsikter. Klicka dig in HÄR om du är lika vetgirig och intresserad som jag av sånt ;)

På tal om det så har jag ju, framförallt nu under våren, ridit en hel del olika hästar och vistats i olika stall med olika människor. Det är verkligen jättekul tycker jag, för då har jag fått möjligheten att uppleva olika sorters hästhållning och träffa på många intressanta tankar. Jag som inte är speciellt erfaren inom hästbranschen snappar upp så mycket jag bara kan. Det är verkligen toppen att ha massor av duktiga, och framförallt erfarna, människor runt omkring att lära av! Och en sak är säkert, att det finns minst lika många typer av hästhållning som det finns hästmänniskor ;)
Detta är även en av anledningarna till att jag läser väldigt mycket hästbloggar, för att se och lära av hur andra tänker kring saker och ting :) Dock gäller det såklart att använda sin egen tankeverksamhet också, men genom att plocka ut godbitarna av det andra har att dela med sig av och blanda det med sina egna åsikter så tror jag att man får en perfekt kombo :D 

Oj, nu spårade det visst ur lite. haha! Menmen, mitt tips till alla nyfikna hästmänniskor är att kika er in på Hippsons "Fråga experterna" :) Jag lovar att man känner igen sig i väldigt många olika frågor!

 
 

Mot stallet!

2013-07-24 - 17:23:17


Fler bilder från andra ihopsläppet

2013-07-23 - 21:36:00

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)

Modeller: Pepsi, Layla, Moose och Wilja
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300mm f/4,5
 

Min egen önskelista

2013-07-23 - 18:33:21
Som ni kanske har listat ut så fyller jag ju faktiskt år om mindre än en månad (940814 you know). Och även fast jag fyller hela 19 år så tycker jag att jag får göra en önskelista, precis som Pepsi ;) Om inte annat så förvandlas den väl så småningom till en inköpslista!



Ett par nya tävlingsstövlar som funkar i både hoppning och dressyr



En klocka, främst för att ha när vi tävlar dressyr och har fasta starttider


En ny kavaj, gärna en blå eller svart Animo Larissa! Kostar bara sisådär 4000 kr, höhö
 

Todays

2013-07-23 - 13:57:23

Hallojsan!

Har lunchrast och sitter och njuter i solen. Gör ett försök att få liiiite bränna på mina kritvita ben, men jag har nog insett att det är ganska så väldigt kört på den fronten. Jag har hemskt svårt att få färg, och när tre av sommarens veckor har spenderats i ridbyxorna (och då typ kl 06.30-20.00) och resterande veckor ska jobbas heltid på kontor så ja, då är inte förutsättningarna så bra heller haha ;)

Planerna för eftermiddagen ser ut som så att jag och mamma åker ut till Pepsi när jag har slutat jobba. Hon har redan varit inne ett par timmar för att Layla skulle iväg, så vi åker upp till hagen och borstar och myser lite :) Sen ikväll ska jag äntligen träffa mina små bästisar Emma, Johanna och Amanda :D Var alldeles för länge sen! Vi ska åka och bada och bara ha det trevligt vid bästa Ågelsjön, vårt stammisställe ;)

Vi hörs!

Kram H


Kvällsmysipys ❤

2013-07-22 - 20:36:37


Nämen åh, igen! :D

2013-07-22 - 13:07:01

Och ni kommer typ harva ihjäl er åt varifrån det är någonstans, hahaha!!


Bilder från ihopsläpp nummer 2

2013-07-21 - 19:06:24
Här ser ni ganska tydligt det som jag skrev om hände ;) Moose är pissförbannad, Wilja springer runt och vill leka, Pepsi står nöjd i ett hörn lite för sig själv och Layla är nyfiken på de nya polarna. Ibland är dom allt bra roliga och tokiga dom små liven!











 



Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Pepsi, Layla, Moose och Wilja
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300mm f/4,5
 

På Pepsans önskelista

2013-07-21 - 18:43:52
Trots att jag har gaaaanska så mycket utrustning, så är det faktiskt så att det behövs lite komplettering nu när jag blivit hästägare ;) Därför har Pepsi snickrat ihop en önskelista om vad hon vill ha inom den närmsta framtiden. Meen, hon fyller ju inte år förens om ett halvår, så vilken tur att hennes matte dels råkade ta studenten nyss, och dels råkar fylla år om mindre än en månad och kan önska sig lite åt henne hihi ;)
Sakerna är inte i ordning, sadlarna kommer först såklart :)



En tömkörningsgjord

Ett par tömmar



Ett tjockare vintertäcke från Horseware


 
 
En inpassad hoppsadel (gärna från antares om den passar!), och en sadelgjord med magplatta



   
 
En inpassad dressyrsadel och en dressyrgjord


En stor och fin boogietransport 


Pepsis nya hem

2013-07-21 - 14:37:23

Världens största box med halvdörr så att hon kan stå och kika ut :) Här kommer hon att trivas fint sen när vi stallar in i höst, det är jag säker på!


Fler bilder från måndagen

2013-07-20 - 20:45:35
 

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)

Modeller: Pepsi, Layla och Ella
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300mm f/4,5
 

I paketet som uthämtades igår

2013-07-20 - 10:10:00
fanns det ett Amigo Bug Buster! Med andra ord ett flugtäcke från Horseware. Känns som att det kan vara bra att ha, för det är verkligen äckligt mycket bromsar och sånt nu. Passformen är som vanligt kalas på HW-täckena, det enda var att det var lite stort i halsen. Men förhoppningsvis så fylls den ut av lite muskler så småningom ;) Täcket är även behandlat med någon typ av medel som ska vara avstötande mot insekter, perfekt!
Nu har ju Pepsi fått gå ut i stora hagen, utan täcket. Beroende på om hon verkar irriterad eller så när jag hämtar hem henne en sväng imorgon, och om hon fått några bett, så får hon ha det på sig tänkte jag.
 

Bilder från hopptävlingen på RLK

2013-07-19 - 20:01:04
Foto: Josefine Ahlgren

 
 
 

Freeeedag :D

2013-07-19 - 13:43:05
Tjoho, nu kan man nästan säga att jag är färdig med första jobbveckan :) Jobbar 3 h på söndag förmiddag också, men det räknas knappt. Imorgon får jag för första gången på huuuur länge som helst sova så länge jag vill! Underbart :D

Nu är jag hemma och mellanlandar lite. Har käkat lunch med pappa och ska snart ut till stallet :) Ett paket ska hämtas på vägen också, alltid lika roligt!!
Tyvärr blir det inget ihopsläpp i stora sommarhagen imorgon :( Igårkväll så prövade vi att släppa ihop Pepsi och Layla (som gått tillsammans ett par dagar) med två nya, stallägaren Nillas hästar, i den "lilla" hagen dels för att den hagen är plan och de kan springa utan att slå sig och dels för att avdramatisera det stora ihopsläppet sen. Vi trodde att det skulle vara lika lugnt och fint som vid de tidigare ihopsläppen, men det visade sig att vi hade ganska så väldigt fel. De två "nya" polarna, Moose och Wilja, var inte ett dugg glada åt Layla. Världens bästa Pepsi insåg dock från början att det inte var någon idé att bråka, så hon sprang litegrann och sen gick hon undan och stod och käkade gräs medan de andra höll på som galningar. Gamla Moose har stått på Lilla H i 19 år (om jag minns rätt) och är såklart den som bestämmer liksom, kungen ;) Men Layla var riktigt kaxig mot honom (kan tilläggas att hon bara är 3 år!) och gav sig inte, och Moose blev sååå förbannad. Aldrig sett en argare häst i hela mitt liv! Ni ska få se på bild sen! Så Layla, Moose och Wilja bankade på varandra rätt så rejält och för att minimera risken för att samma sak ska hända igen, så kommer Pepsi och Layla att få gå ensamma två veckor till ungefär. Dock ska vi idag flytta dom till en stoooor och fin sommarhage där de kan gå och gotta sig tillsammans dygnet runt :) Synd, eftersom jag såklart vill att Pepsi ska få komma in i flocken så fort som möjligt. Menmen, nu är det tyvärr som det är och hon kommer i alla fall få en mycket bättre hage än hon har haft nu :D

Så ja, i stallet så blir det mockning och lite fix innan jag tar in Pepsi för borstning, mys och ev. en liten promenad. Sen släpper vi upp dom i nya hagen, och därefter tänkte jag smörja en del.

Kram H 

 

Bilder från ihopsläppet i måndags

2013-07-18 - 21:28:26

 
Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Pepsi, Layla och Ella
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300mm f/4,5
 

Framridning på stallplan

2013-07-18 - 10:31:00
När vi hade programträning förra torsdagen på Strömsholm fick vi äntligen möjligheten att rida på den fiiina ridbanan som är anlagd mitt på stallplan på Strömsholm. Underlaget var oslagbart, och likaså själva miljön! Ett par bilder fångades på mig och Pepsi innan vi försvann in i ridhuset för att rida programmet :)

Foto: Elin Billeson

 
 

Så ser det ut just nu

2013-07-17 - 20:01:10
Hej på er!

Dagarna rullar på i ett just nu! De tre senaste dagarna (inklusive idag) har jag jobbat 7-16. Efter det är det såklart stallet direkt för att fixa allt som ska fixas där :) Som ni kanske vet är jag heller inte den snabbaste när jag pysslar och styr med sånt som har med Pepsi att göra, hon har någon slags slowmotion-effekt på mig ;) haha! Nä men det som ska göras är ju att mocka, göra höpåsar och mathinkar, borsta av henne och sen promenera en sväng. Känns konstigt att inte rykta massor, men jag får hålla mig så att pälsen blir sådär fettig och fräsch som den ska vara på betet helt enkelt. 
Har en hel del att putsa också sen Strömsholm. Visst att vi var tvungna att putsa grejerna varje dag där, men det blev ju bara snabbputs. Nåt annat fanns verkligen inte tid för! Så alltihopa behöver sig en omgång med tvål och fett. Än så länge har jag hunnit ett träns och stövlarna, men resten av veckan jobbar jag inte så mycket så då ska det nog hinnas med :) Idag hann jag dessutom skura ur vattenbaljorna och fylla på med nytt vatten i hagen, bra jobbat! De tre senaste dagarna har jag haft insläpp/kvällsfodring också, så det hela har tagit sin lilla tid ;) Vid kl. 20 ungefär har jag landat hemma för middag. Och sen är det tidig kväll som gäller eftersom jag måste upp vid typ 6.20. Så som sagt, dagarna rullar på!!

Nu är det pizza-time på bästa Kungskebaben :D Seee ya!

Kram H

 



Hopptävling på Strömsholm

2013-07-17 - 19:49:34
Eftersom kursen var lika inriktad på hoppning och som på dressyr, vilket alla ridlärarutbildningar faktiskt är, så hade vi även en lite hopptävling på slutet i Strömsholms Röda, stora, fina ridhus :) Alla hoppade 90-95 cm. Först var det en grundomgång, och var man felfri i den fick man vara med i omhoppningen som gick efteråt. 

Även här kändes Pepsi superfin :D Hon har gått sitt livs tre hårdaste veckor, och ändå var hon riktigt fräsch de sista dagarna! Så härligt :) Småbusig och taggad var hon också, hihi!
I det stora och bra ridhuset kunde jag bara låta henne galoppera på, och sen hålla ihop i anridningen för att få ett jämnt och fint språng. Bra känsla, och självklart var hon felfri i grunden min bästis ;)
I omhoppningen var det ju vinna eller försvinna som gällde sen. Gruppens två rena och grymma hoppryttare hade just gått in och ridit både felfritt och supersnabbt. Pepsi var helt med på noterna, och ett par av svängarna blev riktigt bra! Tyvärr rev vi näst sista, annars hade vi varit 2:a även i hoppningen :( Men men, att sluta som 4:a och vara riktigt nöjd med båda rundorna är inte fy skam det heller :D

Stort tack till Angelica som ställde upp som filmare :)))

        
 

Tjoho!

2013-07-16 - 13:53:07

Jag vann!! :D


Gårdagens ihopsläpp

2013-07-16 - 09:06:00
gick också lugnt och fint! Lite mer fart än i fredags, men inte mycket ;) Nu ska dom här tre få gå ihop fram tills på lördag, då är det dags för riktigt sommarhagen :D 
Fler bilder kommer!

 

Kvällspromme

2013-07-15 - 21:35:43


Porträtt vid Strömsholms Slott

2013-07-15 - 20:52:23
När vi var på söndagspromenad under ridledarkursen passade jag och Amanda på att stanna till vid slottet och ta lite fina porträtt :) Underbar miljö!

Foto: Amanda Kennmark

 

 
 
 
 

Programridning på Strömsholm

2013-07-14 - 12:34:49
Sista dagen på kursen hade vi programridning. Det var en liten tävling mellan alla kursdeltagare från båda grupperna, så vi var totalt 24 startande. Alla red LB:1, och det var en utomstående dressyrdomare som dömde.

Pepsi kändes riktigt framåt och fin!! Hon la sig lite emot innerskänkeln, vilket är det som lyst igenom under alla dressyrpassen. Hon vill inte riktigt runda sig liksom. Men förutom det, och två missar (första halten blev kass, och galoppinslag i mellantraven som började så bra), så var känslan riktigt bra! Hon kom fram bättre med näsan än hon brukar, var stadig under alla moment (fick t.o.m. 8:a på ena galoppfattningen!!! :D) och hade en härlig takt med lite stuns i steget :) 

Att det hela skulle räcka så långt som till 68,96 % och en 2:a plats hade jag dock verkligen inte räknat med! Det fanns ju en hel drös med fina ekipage på kursen, och trots det så var vi ganska solklara tvåor :D Så himla skoj! Hon som vann var en jättetrevlig tjej från den andra gruppen, och det var väl ganska så väääldigt väntat om man säger så ;) I höst ska hon nämligen rida SM på hästen hon hade med sig, så en överlägsen vinst på 76 % (tror jag) var ju ingen överraskning precis :P

Tack vare att jag hade så snälla kurskamrater som Elin och Josefine, så blev vår ritt filmad :D

Domarens slutkommentar: "Trevligt visat program. Välridet. Lycka till!"

 

Home sweet home

2013-07-14 - 12:09:07
Hej på er!

Om tiden och energin hade funnits under kursen på Strömsholm så skulle jag ha bloggat så mycket bättre än vad jag gjorde. Men vi hade schemalagt varje dag från kl. 6.40 - 18.30, och därefter skulle man rykta, kvällsmocka, smörja, plugga och gärna hinna umgås lite med gruppen. Det var inte lätt att få tid till allt man ville göra kan jag säga! Men jag tänkte att jag kanske kan berätta och visa bilder lite såhär i efterhand :)

I alla fall så kom vi hem i fredags kväll. Vi åkte direkt till Lilla H, där Pepsi blev ihopsläppt med sin nya kompis Ella. Ihopsläppet var nog världens lugnaste tror jag! Pepsi var bara, och då menar jag BARA, intresserad av gräset och tittade knappt åt Ella som försökte hälsa ;) haha! Skönt att det var så lugnt i alla fall, och lugnet följde med in i stallet sen också :) Imorse hittade jag små spår av att hon legat och sovit i halmen, alltid lika härligt! 
Tanken är att hon ska få ännu en ny kompis imorgon, och sen så ska de släppas ut i den stora sommarhagen tillsammans med resten av alla Lilla-H-hästar :) Då kommer hon att få gå ute dygnet runt!

Jag har denhär helgen på mig att vila upp mig nu, för imorgon kl. 7 börjar jag jobba. Pust! Men men, cash is king och schemat är ändå rätt så bra så jag ska nog överleva :)

Kram H

 

Hemma!

2013-07-12 - 22:27:31


Finaste ♥

2013-07-07 - 21:10:58


 

Teorilektioner, check ✔

2013-07-03 - 22:23:35

Sådär, nu kan jag pricka av båda mina teorilektioner för kursen och det känns jätteskönt! :) Jag har haft en om hoven, och en om hästens gångarter. Båda var riktigt roliga att ha och jag är kalasnöjd! Endast positiv feedback på dom också så det känns gött :D

Nu har jag "bara" två ridlektioner kvar jag ska hålla, en i skänkelvikning och en i banhoppning. Är både jättetaggad och lite smånervös ;)

Förövrigt gick Pepsi super på eftermiddagspasset idag, pigg och fräsch men ändå lydig och avslappnad :) Så himla härlig ❤

Kram H


Bilder från bankhoppning på Österängen

2013-07-02 - 10:16:00
Foto: Amanda Byléhn

 
 

Terränghoppning

2013-07-01 - 22:07:24
Idag red vi ner förbi galoppbanan och slottet för att ta oss till Österängen. Österängen är stället där terrängen på Strömsholmstävlingarna går, alltså en jättefin terrängbana med gigantiska hinder, nyklippt gräsmatta och utsikt över en sjö. Gissa om det var hur härligt som helst at få rida fram där runt banan!! Pepsi var lite smågalen, hihi ;) Hon bockade och låg på som sjutton mitt lilla bustroll! Bromsen var inte alltid fullt fungerande om man säger så, men jäklarns vad kul vi hade :D När vi ridit runt på banan i ca 20 minuter så var det dags att hoppa lite på två ganska små bankar. Den ena var en vanlig där man först hoppade upp på ena sidan och sen ner lika högt på andra. Den andra banken var en trappa i två steg som vi galopperade uppför på ena sidan, och bara en backe ner på andra sidan. Pepsi var minst sagt med på noterna här med, var pigg och skötte hoppningen exemplariskt. Småbusade lite i fattningarna och landningarna gjorde hon med ;) Världens nöjdaste och gladaste ekipage var vi när vi skrittade hemåt kan jag lova, vilken energikick! Planen är att vi ska få hoppa där nere en gång till under kursen, hoppas hoppas! :D

Amanda (inte Kennmark, utan Byléhn) var inte med och hoppade, men var däremot med med kameran. SÅ himla kul att ha lite ridbilder härifrån! :))) Här är ett smakprov, resten kommer upp imorrn!

Kram H