Julaftonen 2012's klappar

2012-12-27 - 22:33:55
Åh vilka superbra julisar jag fick i år, precis som vanligt då ;) Och än är det inte slut! Mina föräldrar är som ni kanske vet skiljda, vilket innebär att vi firar julafton x2. Eller ja, i år blir det typ x3 haha! På julafton är vi hos mamma och firar med den sidan av släkten, och sen på trettondedagsafton (5/1) åker vi till farmor och farfar med pappa och firar där. Dock kan vi inte hålla oss, så jag och min bror byter julklappar med pappa nu på söndag när vi ska "flytta dit". 
Hittils har jag alltså fått typ hälften av årets julklappar :) Dessa finingar är från världens bästa mamma, lillbrorsan, mormor, moster och så min enda kusin på mammas sida. Ett stort tack till er!! :))) ♥

Eftersom jag mestadels önskat mig hästgrejer och min familj/släkt inte är experter inom hästvärlden så fick jag presentkort och pengar till det jag önskat mig. Perfekt, för då kan exakt vad jag ska köpa för überfiiint för alla pengarna, förutom ett par chaps då som jag redan bestämt!
Så förutom alla pengar fick jag lite små gulliga och roliga bra-att-ha-saker, lite paket vill man ju få öppna! ;D

 
 
          
      Ett väldigt passande spel :)                                             Duschkräm och deo!      

           
      En ny tub av min favvo-mascara                                    En söt Sleich-häst hihi ;)

          
     Söt låda                                                                        Pengar

           
     En gullig tablett, haha                                                     Post-it-lappar, bra för ett planeringsfreak ;)
 
                      "Presentkort"!! 
 
            
       Fina kroppsprodukter (eller heter det så? :P)                     Göölli pyjamas


Dan efter dopparedan

2012-12-25 - 23:16:31
God kväll på er!

Denna juldag har verkligen sprungit förbi, men himla fin har den varit :) 

Började dagen med att sova ut lite halvt, och sen tog jag bilen i halkan ut till Holly. Jisses vad det hade snöat under natten, och nu på morgonen rengnade det istället. Om ja säger att alla bilar körde i 50 km/h på motorvägen så kan ni ju tänka er hur det var! Lite småscary sådär, men hel och levande kom jag i alla fall fram till Lilla H :)

När stallet var färdiggjort så kom Inger och så tog vi en sväng ut i regnslasket. Fast sååå farligt var det inte som tur var, med snösulor och broddar gick det helt okej att både trava och galoppera några bitar :) Holly var glad och nöjd, men blev väldigt trött av den tunga snön. Förståeligt!

Efter att jag varit hos Holly åkte jag vidare till min bästis. Plockade in henne från hagen och så tog vi båda lunch samtidigt. Eftersom jag är lite snabbare än henne på att äta hann jag plocka iordning grejer och fixa lite, finns alltid nåt att göra liksom ;) Vid halv tre begav vi oss iväg ut i snöstormen, men riktigt mysigt hade vi faktiskt ändå :) Dock var Pepsi väldigt pigg och såg spöken lite här och var i början. När hon såg en halvstor barrig gren ligga mitt på vägen rann bägaren över och hon fick för sig att den skulle äta henne typ. Efter två tvärvändingar i galopp fick vi ta en annan väg, då var jag inte glad -.- Hade såklart tagit hacket också, så broms +styrning är ju inte den bästa :P Menmen! Vi släppte det ganska snabbt och då gick hon på så bra så :) Tog en lite extra lång tur, kanske 1,5 h, bara för att hon skulle få stimuleras lite extra. På tillbakavägen bestämde jag mig för att "utmana ödet" och gå förbi grenen igen. Efter ett försök till tvärvändning lyckades jag övertala henne om att grenen inte alls var ett monster :D På darrande ben passerade vi den, och när jag sedan berömde henne med massa klappar var hon sååå nöjd ;) haha, galet söt. Då andades hon verkligen ut, frustade massor och hela hon bara lös av stolthet. Sikken modig tjeja jag har ;) Bästa ♥

Tillbaka i stallet blev det myspyssel för hela slanten. Pepsi blev finryktad tills hon blänkte, boxen finmockad och nytorvad, och så ren vattenkopp och krubba såklart. Nöjd fick hon hoppa i pyjamasen och gå in och käka sitt eftermiddagshö ;)

Hoppla vad klockan är mycket hörrni. Imorrn ska vi iväg hela dan, så då kanske det blir tunnt med uppdatering. Hoppas i alla fall hinna fota alla mina fina julisklappar som jag fick igår inom kort! :)

Kram H

 

Dec. 25, 2012

2012-12-25 - 13:34:28

Häst numero uno för dagen avklarad! Nu blir det skinkmackor innan nästa häst ska ut på tur i slasket :)


GOD JUL

2012-12-24 - 13:42:27
En  god-jul-hälsning får ni mina kära bloggläsare från mig, såklart. Standard på alla bloggar idag ;) 

Har enligt den äkta hästmänniskans tradition spenderat morgonen i stallet, myys. Kl. 7 åt vi julfrulle tillsammans (äter aldrig så mycket till frulle som jag gör på julafton, haha. julskinka med senap in my ♥), och därefter så pysslade jag om Pepsi. Ryktad och fin blev hon, och så röda lindor såklart ;) 

Enligt ridskolans (något "tråkiga" om ni frågar mig) tradition så är det sedan barbackaridning i ridhuset med galopprace. Givetvis är det mysigt att rida Pepsi på julaftonsmorgonen, men jag skulle ju hellre rida ut och mysa i snön. Men, nu är det inte jag som bestämmer ;) Galoppraceandet skippade jag och Pepsi, vi joggade runt lite och hon var supernöjd och finis! Hör och häpna, i år bockade hon inte av mig :O hahah! Dock blev hon lite överexalterad precis när jag suttit upp och bara ridit något varv, då reste hon sig. Som tur var inte så högt, tror det mest var för att det var väldigt rörigt med massor av hästar i ridhuset och hon inte riktigt fattade. Som sagt lugnade hon sig sen i alla fall när jag sa till henne, och så joggade hon på finfint :) Enda hon gjorde sen var att skaka lite på huvudet och småskutta i galoppen ;) Sötan ♥

Nä, nu så ska vi snart äta julmat, titta på Kalle och öppna julisklappar.

GOD JUL PÅ ER, VI HÖRS IMORRN IGEN :)

Tyvärr glömde jag stoppa i minneskortet i kameran, så inga bilder från morgonen blev det :( Ni får en snyggis från förra året, haha




Julmys med vänner och halvgalen uteritt

2012-12-23 - 22:21:06
Igår hade jag en toppenkväll med mina finaste vänner, Emma, Johanna och Amanda! En massa mat, prat, skratt och bara allmänt myshäng bjöd kvällen på, och som vanligt gick tiden fort som tusan. Tyvärr hinner vi inte ses allesammans speciellt ofta längre, men det gör ju också de gångerna vi väl får till lite extrafina :) Gillar er ♥

Och juste, fick två stycken julisklappar av Emma också :D Superdupergrymma var dom! Paketen innehöll nämligen benlindor, ett par marinblåa och ett par gråa :) Nu är nog samlingen ta mig tusan så gott som komplett! ;) 

Idag har jag varit på julmys-kväll i stallet tillsammans med alla halvfodervärdarna :) Även idag så innehöll kvällen mat, prat, skratt och myshäng ;D Galet trevligt och roligt, fint gäng där också! Nog första gången vi gjorde något kul tillsammans allihopa, och det tycker jag vi borde göra om :) Tänk en mysig uteritt allesammans nån gång, det vore fränt!

Förutom att ha julmyst med fint folk idag har jag såklart spenderat tid med min vackra, tokiga springare också ;D Denhär "foderterminen" avslutades idag på världens bästa sätt, med en galen bustur med kompisar i snöööö :))) Jäklarns vad pigga hästarna var, energin tog verkligen aldrig slut!! Pepsi är så himla söt också, förr skulle hon ju aldrig i livet vara först men nu MÅSTE hon typ vara först enligt henne ;) En riktig liten mallis har hon blivit, men inte kan jag klandra henne för jag är verkligen glad över den mentala resan som hon faktiskt gjort, eller faktiskt vi gjort. Helt otroligt!!! :D Att hon var megalycklig idag är det ingen tvekan om, och ja, trots att det var lite sisådär med bromsfunktionen så kunde jag bara le åt mitt älskade lilla charmtroll :) ♥ Hon bockade dessutom bara en gång under hela turen, hihi woooow!

Nä, nu blir det filmmys med mammi och lillebrodern :) 

Kram H


Julefint

2012-12-23 - 22:00:25

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Julfint hemma hos mamma
Kamera: Nikon D3100, Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8
 

Fin dag och dutti häst

2012-12-22 - 16:56:25
Kom nyligen hem från en fin stalldag :) Förutom att allt det vanliga har gjorts så har dagen även innehållt en del kompishäng och ett superbra ridpass på Pepsi :D Bästhästen!

Som planerat så skrittade vi först en sväng i skogen tillsammans med Emma och Ragnar, och det uppskattades verkligen från alla håll :) Vi gick en kort bit över fältet och ja, blev snarare något passage/galopp-på-stället-liknande istället för skritt ;) haha, hästarna blev liiite tokiga bara. Galet glada och pigga! Blir spännande och se vad Pepsi säger imorrn när vi faktiskt ska busa :)

I alla fall så kom vi tillbaka till ridhuset perfekt i tid när lektionerna slutat. Pepsi hade ju verkligen fått en ordentlig framskrittning och piggnat till litegrann, så hon gick himla bra :D Min ridning var det heller inget fel på om jag får säga det själv hihi ;) Nåt som är himla träligt är dock att dressyrsadeln vi brukar ha inte längre verkar ligga bra (Cissi kollade ju i torsdags när vi red) och då jag verkligen inte kan sitta ordentligt i de andra dressyrsadlarna som är utprovade till henne så får vi klara oss med hoppsadeln, tillsvidare åtminstone. Men som sagt, funka himla bra idag i alla fall och jag kom åt henne bättre än jag väntat mig :D Jobbade med mycket tempoväxlingar samt skolor, och hon var riktigt lydig och fin! Sååå kul är hon att rida nu när hon inte gått lektioner på två veckor, utan gått lugnt/ridits av mig. Tääänk om det kunde vara så jämt, jäklar vad fin hon skulle va! :)))

Nä nu ska jag duscha och pyssla lite här hemma. Ikväll blir det julmys med världens bästa HEJA :D Taggad!

Såhär lite lagom söt hittade jag Pepsi i hagen idag, täcket på sniskan och mulen full av snö :) naaw, sötan ♥

Pepsi påväg igång

2012-12-22 - 09:49:00
Yesbox, nu är Pepsi (som jag skrev igår) så gott som friskförklarad :DDD

Hela förra veckan skrittade vi mysrundor ute i snön, och det gjorde vi även i måndags. Hon har inte varit halt eller oren överhuvudtaget, vilket är vääldigt skönt såklart :) Bra också att hon kunde skrittas och på så sätt få ner svullnaden. 

I tisdags slutade vi inte skolan förens vid fyra (men jag ska inte klaga, för vi har typ varit lediga de andra dagarna :P) så då var jag inte i stallet förens på kvällen. Var kvar sent tillsammans med Carro för att tömköra litegrann i ridhuset efter lektionerna. Varken Pepsi eller jag är stjärnor på att tömköra, men vi båda tycker det är himla kul i alla fall :) Pepsi fick trava för första gången, och det var hon himla nöjd med! Bitvis var hon superfin, och hon höll sig dessutom på mattan (y)

I onsdags sadlade jag på igen för att känna lite på henne. Ett lätt joggingpass i ridhuset blev det, i alla gångarter. Tog det relativt kravlöst och hon kändes helt ok, men lite slö i reaktionerna då jag skippat sporrarna. Hon var i alla fall avslappnad och kändes mer lösgjord än vad jag väntat mig :) 

I torsdags hade vi sedan innan skadan bokat in träning för Cissi, och så fick det också bli. Eller ja, typ. Givetvis körde vi inte ett hårt pass, utan Cissi checkade mest av så att allt var lugnt och hon såg fräsch ut :) Pepsi var riktigt fin under den korta och lite lugnare träningen, med på noterna och lagom pigg :D Duktiga hästen!

Efter tre dagar i ridhuset så gav vi oss såklart ut i skogen igår :D Eftersom vi haft lite töväder så har det varit lite si och så med underlaget ute, men nu har det snöat någon decimeter till så på de flesta lite mer använda vägarna var det myyycket bättre än jag trott (y) Pepsi och jag tog oss utan problem bort till ett av våra favvo-ställen, grusvägarna! Var ett tag sedan vi var där, och det märktes ;) Pepsi tog verkligen tillfället i akt och drog på som bara den, löjligt glad och pigg! Vi frustade och skrattade i takt, haha. Sååå söt är hon när hon blir helt till sig och inte vet var hon ska ta vägen :)) Benen far åt alla möjliga håll och hon vill bara springa det allra fortaste hon kan, hihi. Superkul hade vi verkligen bägge två, så nöjda som få red vi tillbaka till stallet för lunchande. Världens bästa häst vet verkligen hur hon ska få mig att bli lycklig ♥

Idag är planen att skritta en sväng med Emma och Ragnar i skogen, för att sedan jogga lite lätt i ridhuset. Imorrn sen så ska vi ut och busa med lite kompisar :D Kuuuuul! På med säkerhetsbältet bara ;) Känns i alla fall som en bra idé att hon får "rasta av sig" lite innan julaftons-barbacka-ridningen sen på måndag. Hehe, jag blev ju liksom inte avbockad förra året nejnej :P

Två bilder på en nöjd och glad tjeja från igår :)

        
 

Pärlor är fint

2012-12-22 - 00:18:34

Nu har Pepsi fått inviga pärlpandbandet jag pysslade ihop, och tusan vad snygg hon blev :D Satt som en smäck, passade perfa till den breda nosgrimman och ja, hon blev verkligen urläcker tycker jag! Dock kommer ju mitt swarovski med stora stenar alltid vara min lilla bebis, så det ska såklart få pryda hopptränset ;) Pärlor passar dessutom mest till dressyr på något sätt, om ni frågar mig i alla fall!

Lovar att klicka bättre bilder med systemen nån dag :)


Here you have me

2012-12-21 - 23:02:27
Okej, nytt försök nu då!

Ni trodde väl typ att jag hade gått upp i rök eller nåt annat mystiskt, men tadaaa. Här är jag :D haha. Att jag varit frånvarande här kan jag inte skylla på skolan då vi haft det rätt chillidill nu sista veckan (okej då, veckorna :P) innan lovet. Nej, det jag har sysselsatt mig med är helt enkelt lite julstök, julklappsshopping och mest av allt har jag spenderat tid i stallet för att kurera min lilla sjukling ♥ Men vet ni vaaad?! Jo, nu är hon i stort sett friskförklarad :DDD Lyckan är total, woopa!

Måndagen förra veckan hittade jag ju henne i boxen när jag kom till stallet med två rejäla sår på ena bakbenet, och en rejäl svullnad på det. Hela förra veckan blev det därför skrittmys i skogen, och en massa extra ryktande och pysslande i stallet. De flesta dagarna har jag varit uppe två gånger i stallet, en gång för att rida och sen på kvällen en gång för att pussa godnatt, mysa och lägga om nattlindor. Är nog största anledningen till att det blivit väldigt lite bloggande, men som ni säkert förstår prioriterar jag min fina tjejja. Inte minst när hon är skadad förtjänar hon att bli uppassad på som den lilla stjärna hon är :') ♥

Imorrn berättar jag mera om vad vi hittat på och hur läget och planerna ser ut :)

Kram H

 

Kul start dååå

2012-12-21 - 18:41:05
Åhååå, just nu vill jag bara ta min jäkla dator och helst hela skit-blogg.se och kasta ut i världens största snödriva och aldrig mer använda den. Jag hade skrivit er ett låångt inlägg med uppdatering om vad som hänt sedan jag tog min lilla "bloggpaus", hur det står till med min pärla osv. Och så bara försvinner det och finns inte kvar nånstans!!! ååååååh, arg tjej här!! Snacka om att man tappar motivation när det strular såhär >:( blää.

Men jaja, jag får skriva om det och publicera det senare. What to do lixoom?

 

Fotosugen

2012-12-16 - 21:47:33
Åh, känns som om jag inte har fotat "ordentligt" på typ evigheter! Är superdupersugen dels på att klicka fina ridbilder i snö och dels pröva på att använda mitt lilla miniobjektiv i ridhuset. Inget av det har blivit av, och nu har det kommit en massa sketet regn så den fiiina pudersnön är puts väck :'( 

Hoppas på att det kommer mer snö och bättre väder helt enkelt så att jag kan få plocka fram kameran massor under jullovet! Om inte så får jag väl bosätta mig i ridhuset tills vidare ;) 

Sen vill jag ju ha fina bilder på mitt lilla hjärta också, gärna med mig på ryggen galoppandes i snön över sjukhusfältet ;) Håller tummarna för att det blir sådär fint ute igen som det har varit nu ett par veckor fram tills igår!

Två bilder från förra vintern ↓

 
 

Världens största paket tyyyp

2012-12-16 - 21:35:07
Idag har även Pepsi fått det julfint :) I stallet har vi alltid en tävling där man kan rösta på den bäst julpyntade boxen, så stallet är fullt av glitter och granris såhär års :) Mys! I år körde jag dock på en lite annorlunda variant då jag dels tyckte att det var kul, och dels hatar när hästen försöker äta av granriset hela tiden och lyckas rycka ner det ;) Dessutom har hon lite för många plaketter nu, så det finns inte så mycket plats att fästa granris på, haha. DET kan man kalla i-landsproblem, hon är för bra helt enkelt ;)

Ett gigantiskt paket fick boxen bli, i guld såklart, till min stjärna ;) Fint blev det allt tycker jag! Synd bara att det inte stod "To: Hillevi" på etiketten, haha!

Nej men, har tänkt på en sak. Jisses vad pysslig jag har blivit av mig på sistone! Har nog alltid varit en liten pysslare, men nu har jag verkligen fixat och trixat rätt mycket. Kul när man har tid för sånt! :D 


Nu är det jul här i vårt hus

2012-12-15 - 19:22:06


Hemma och mellanlandar lite

2012-12-13 - 18:24:00
Imorse blev det ingen sovmorgon, nepp. Åkte upp i stallet i kylan för att ta en mysig skrittrunda med Pepsi :) Sååå fint var det i skogen, med solen som kikade in mellan träden och snö och frost som glittrade. Synd att det ska vara så himla kallt bara! Men, men vinterutstyrsel på klarade jag mig med lite frusna tår och Pepsi med lite frostigt skägg ;) Nöjd och glad var hon i alla fall, och hon sköter sig så duktigt!

När vi kom tillbaka fick hon gå ut i hagen, och så mockade jag innan jag skyndade mig hemåt. Snabbdusch och snabblunch hann jag med innan jag skulle ut och åka igen. Idag hade vi slutprov (nationellt) i Matte D, så det är vad jag sysselsatt mig med heeela eftermiddagen. Galet skönt att ha sista matteprovet på åtminstone vääldigt länge gjort, och dessutom tror jag att det gick ganska så bra :D Bättre än väntat med tanke på att jag förberett mig alldeles jättedåligt om jag ska vara ärlig. Men jaja, beroende på hur mycket tur jag har så kanske kanske jag ligger på rätt sidan om gränsen. Inte för att det egentligen gör något om jag inte gör det, men det vore ju kul att ha toppbetyg i alla mattekurserna såklart :)

Efter att provet var klart åkte jag hemåt för att softa lite och nu sitter jag här. Ska alldeles snart hoppa i stallkläderna och åka upp till Pepsi för lite kvällsmys :) Hann ju inte rykta imorse, och dessutom ska såren göras iordning och nattlindorna på! 

Vi hörs gott folk!

Kram H


Snöiga bilder på Pepsi i hagen

2012-12-13 - 17:58:38







 

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modell: Lindholms Peach
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8
 

Resultatet utav pysslandet :)

2012-12-12 - 16:40:04





Fiiiint va?! :D Jag är supernöjd!

Mysig förmiddag med bästa ♥

2012-12-12 - 15:49:52
         
 
         
 

11 december 2012

2012-12-11 - 23:44:26
Ni anar inte hur skööönt det är att skolan bara blir slappare och slappare, me gusta muchoooo :D Idag hade vi två lektioner i förmiddags, varav båda mest var eget arbete. Har tre små inlämningar som ska in innan jul, en rapport som ska vara påbörjad och ett slutprov i Matte D. Men det känns som jag har bra koll, så det ska nog gå finfint :)

Vi slutade efter lunch idag alltså, och då det serverades fiskgryta med sej och lax så kände jag bara: NEJ TACK! Istället hoppade jag in på McDonalds på vägen till stallet, två cheeseburgare och en milkshake satt mycket finare kan jag lova ;) 


Uppe i stallet sen var det planerat för en uteritt med Amanda och Zätus, vilket det också blev :) Dock fick vi lov att hålla oss till skritt pga Pepsis skada tyvärr, men Cissi trodde att gaffelbandet fått sig en smäll :( Hoppas att det läker innan hon hunnit krypa ur skinnet helt. Hon skötte sig prima under skritturen, men seg var hon ju inte precis! Hon har i alla fall fått fortsatt ledigt från sina lektioner, så vi ska ut och skritta varje dag denhär veckan. Det är ju i alla fall grymt mysigt, även om jag helst av allt vill att hon är hel och frisk såklart!

När jag hade pysslat klart hos Pepsi så åkte jag hem för en snabb middag innan det bar iväg till nästa stall. Holly och jag tog en promenad i snöstormen, kaaaallt och blåsigt men Holly var pigg och nöjd i alla fall :) Gjorde såklart de vanliga stallsysslorna också, ovanligt effektiv var jag! Tumme upp ;)

På hemvägen sen svängde jag förbi hos Pepsiplutt igen :) Ryktade en stund, myste, kvällsmockade, gjorde iordning såren och och la sedan sist men inte minst om alla stallbandagen innan jag pussade godnatt och åkte hemåt.

Nu ska jag sova som en stock tänkte jag, och vakna sådär underbart pigg och utvilad imorrn. Det vore fiint :)

Kram H 

Älskar busblicken ;) Sötan ♥
 

Hemmabygge

2012-12-11 - 09:59:00
Förra veckan när den mesta snön kom fick jag och Pepsi ett problem. Vi skrittade en kort sväng efter ett pass i ridhuset, och trots att det var minusgrader fick hon jobbiga styltor :( Pepsi har inte fått några snösulor, så genast satte jag igång och googla på "hemmagjorda snösulor". Problem är till för att lösas! Efter en hel del pysslande så lyckades jag fixa till ett par sulor av gamla glassburkar, och de prövades för första gången på torsdagen då när jag åkte av ;)
Sulorna satt till min förvåning som en smäck, och de höll ju till och med för Pepsis egna lilla galopptur!

Idag ska jag och Pepsi ut och rida i snön, under förutsättning att benet ser bra ut och hon inte är halt givetvis! Hoppas att hon mår prima och kan få busa ordentligt tillsammans med Zäta, det vet jag att hon vill sååå gärna :) Jag med för den delen!

Såhär ser skapelserna ut, tipsar er verkligen om att klippa till ett par om era hästar inte är skodda med sulor! Även om det är lite pyssligt så är det fett värt när de väl är klara för användning, kanske framförallt sen när det blir varmare och ordentlig kramsnö :)


Ibland undrar jag hur de lyckas

2012-12-10 - 22:40:24
Nä usch och fy för det här! Idag när jag kom till Pepsi efter att ha varit på franskalektionen möttes jag av en inte alltför kul syn. Pepsi var helt blodig på sin ena vita bakkota, så efter att ha bytt om lite snabbt i panik så blev det spolspiltan direkt och kyla och inspektera. Ett rejält långt skrapsår, ett litet skrapsår och precis ovanför kotan ett "köttigare" sår (varifrån blodet runnit). Tack och lov var det såret inte heller jättedjupt, men speciellt lägligt sitter det ju inte. Hon var inte direkt öm heller, så det såg nog från början värre ut än vad det var. Tog en promenad med henne då hon slapp gå sina lektioner, och halt verkade hon inte vara. Skönt!!
Min eftermiddag/kväll bestod med andra ord av det vanliga pysslet inklusive sjukstuga, men Pepsi tyckte i alla fall om att bli ompysslad och myst med ordentligt :) Fyra timmar tillsammans rusade iväg kan jag lova! Helt plötsligt var klockan liksom åtta. Så typiskt oss, hihi ;)
När hon var kyld, finryktad, promenerad, mockad, nytorvad och tillfixad avslutade jag med att lägga ett litet jodopaxomslag och sen nattlindor på det. Helt inpackad blev hon min lilla porslinshäst!
Förövrigt hade svullnaden på frambenet gått ner i alla fall, inte helt borta men nästan. Håll tummarna för att allt ser bra ut imorrn. Hon borde i alla fall kunna sova gott i all ny torv och sin mys-outfit ;)

Stackars min söta, älskade busbebis ♥ Det är tur att hon alltid är så glad och positiv, hon är och kommer alltid vara min lilla tuffing som ständigt får mig att le oavsett :')

         

Såhär löd mitt rim till Sharpman-tävlingen...

2012-12-10 - 13:34:00

För det första vill jag säga att denna tävling är ju underbar,
att hålla koll på alla Sharpmans åtråvärda hästgrejer brukar nämligen vara svårt för tomtefar.
Bäst jag börjar rimma om jag ska ha en chans,
för jag vill otroligt gärna att min häst ska få glänsa i Sharpmans prylar från mule till svans.

Högst på min långa lista står Veredus skydd Olympus, både fram och bak.
Dom passar mig som har en ganska kräsen smak
Utseende och passform är genial,
tillverkaren har verkligen gjort flera kalasbra val!
Min häst viskade: ”Dessa vill jag ha så hemskt gärna.
Du säger jag är världens bästa, och då ska man väl också få klä sig som en stjärna?”

Med polyuretan, EVA-foam och neopren
ska de sitta som ”handen i handsken” på hästens ben.
Om detta stämmer är det ingen tvekan om saken,
med dessa på skulle vi kunna lägga om spaken
Högsta växeln i och vi skulle segla upp i topp,
med veredusskydd skulle det aldrig bli några stopp

Jag har aldrig haft några sådana, det har alltid varit en dröm.
Men alla som har dom rekommenderar dem varmt, och ger bara beröm.
Att jag skulle vinna min önskelista och hela denna tävling känns nästan omöjligt,
men hur mycket jag vill det är lika löjligt.
Därför skickar jag nu min lista till er,
bönar och ber,
hoppas att jag den 11 december sitter och ler.


Nu återstår bara att hålla tummarna! Imorrn presenteras vinnaren :)


Planering för en måndag

2012-12-10 - 08:25:00
Idag är vi nästan lediga, wooopa :D Den enda lektionen vi har är mellan 14.40-16.00. Fett ovärt, men tyvärr är det en rätt "viktig" lektion då några franska utbytesstudenter ska komma och hälsa på. Känns ganska svinigt att skita i't då liksooom...

I alla fall så har jag tänkt börja dagen med att alldeles snart åka ut till Lilla Hageby :) Där ska jag möta upp Emma och Carro, och vi ska rida långritt till mitt och Pepsis favoritfält. Nämligen sjukhusfältet såklart! ;D Ska bli supermysigt, hoppas att Holly är pigg och glad och tycker om fältet lika mycket som Pepsi :) Dock satsar jag på att sitta kvar denna gång ;)

Stallet ska såklart göras sen när vi kommer tillbaka, och sen åker jag hem en sväng. Är jag duktig hinner jag plugga lite då, annars blir det i alla fall lunch och dusch! Sen åker jag till skolan då och har franska, för att avsluta dagen med mys hos Pepsiplutt :) 

Vi hörs!

Kram H

Pepsi på sjukhusfältet i våras :)


Till alla er som klagar på snön...

2012-12-09 - 23:16:55
... det finns dom som har det värre! Den här stackars insnöade haren satt precis utanför vårt köksfönster härom dagen, då när det snöade och blåste som mest. Stackars liten, ryser ju själv när jag ser bilden, så kallt det ser ut!


Skämt åsido. Som hästmänniska tycker jag det är alldeles underbart med ett par dm pudersnö :D Såååå mysigt att rida i, och dessutom blir det så mycket ljusare om kvällarna. Superbra!

 

8-9 december 2012

2012-12-09 - 23:09:19
Fullt ös har det varit denhär helgen, men kul har jag haft det!

Igår började jag dagen med sovmorgon innan jag åkte upp till Pepsi. Hon var givetvis på lektion, men jag mockade fint och packade alla veckans påsar i alla fall. Skönt att ha det gjort! Åkte sedan vidare till nästa stall och Holly :)
Tanken var att Holly skulle fått nya skor och snösulor på sig vid lunch och att vi skulle rida en tur efter det, men det blev ändrade planer för hovslagarens del. Istället hängde vi på Emma och Inger på en mysig tur, och styltorna blev inte så farliga eftersom det var minusgrader i allafall. Holly tyckte det var superkul och drog till och med iväg ett litet bocksprång när vi galopperade över ett fält ;) Superbra sätt förövrigt att träna upp ffa en unghäst, busa i snön :)

När vi kom tillbaka till stallet gjorde jag alla sysslor innan jag åkte hem för att julstöka lite :) Jag och mamma bakade saffransskorpor, gräddkola och fudge. Smarrigt värre! 

På kvällen åkte jag upp till stallet igen för att träffa Pepsi och sen hade jag kvällsfodringen. Pysslade, ryktade och myste massor ♥ Älskar lugnet när stallet är "stängt". Upptäckte "tyvärr" att Pepsi av nån anledning lyckats bli svullen på ena frambenet :( Kylde med kallvatten och när pälsen torkat blev det nattlindor på. Förhoppningsvis bara en liten oallvarlig smäll i hagen, hon var i alla fall inte öm eller nåt :)

När jag kom hem från stallet pysslade jag klart med pärlorna som jag visade häromdagen och slog in lite julklappar innan det var läggdags.

Och idag har det varit söndag! Tidig morgon i stallet då det vankades lite "luciashow" senare på eftermiddagen. Dagen har med andra ord mestadels bestått av genrep och förberedelser inför den. I vanliga fall anordnar US och alla skötare/faddrar en julcirkus varje år runt lucia med massor av olika nummer. I år valde vi dock att bara ha ett luciatåg, då det aldrig fungerat speciellt bra med cirkusshowerna och engagemanget i år för att anordna något så stort inte riktigt fanns. Skönt men lite tråkigt såklart! Luciatåget blev i allafall bra och inte ett enda missöde skedde :)
Efter luciatåget bjöd klubbstyrelsen alla sektioner på julbord. Trevligt trevligt, och gottgott! :D

Pepsi vilade idag och gick bara i hagen och skruttade. Svullnaden hade flytit ut lite, men annars ingen större skillnad. I natt sover hon med stallbandage igen, så får vi se hur hon ser ut och rör sig imorrn. Håll tummarna!

Kram H

Såhär söt var vår lilla ren och tomtefar Johanna, absolut höjdpunkten på luciatåget! ↓
Bilden är tagen av Michaela Andersson, hoppas det var okej :)
 

Pysslar'n inom mig är i farten

2012-12-08 - 18:22:46
En liten julklapp till mig själv är på G ;) Kommer bli kalasfint, om ni frågar mig haha! Kommer fota och visa när det är färdigt, och även "in action" såklart :)


Vad var det som hände egentligen?

2012-12-08 - 09:56:00
Jo, i torsdags slutade jag skolan kl. 11 och innan det var dags för mig att jobbelijobba som stallvärd så skulle jag och Pepsi ta en första ordentlig tur i all den härliga pudersnö som fallit i veckan :)

Påklädda och klara gav vi oss iväg, hur mysigt som helst hade vi! Pepsi var väldigt lugn, nästan åt det segare hållet men jag tänkte att det berodde på att hon tyckte det var jobbigt att pulsa i den höga snön. Vi tog en ordentlig tur med både trav och galopp på skogens bästa ställen, och visst busade hon till det lite när vi galoppade men inte mer än vanligt ;) I alla fall var hon galet nöjd och frustade mest hela tiden, så söt!

Min tanke var att avsluta turen med att trava och galoppera en sista sväng på sjukhusfältet på hemvägen. Visst hon brukar alltid bli pigg där, men eftersom hon varit lite åt det tröttare hållet så tänkte jag att det blir ju bara kalas om hon bjuder lite mer. 
Det första hon gjorde innan vi ens kommit in på fältet var att bli typ lite smått överexalterad och göra en tvärvändning. I samma stund höll jag på att byta spöhand precis och satt lite framåtlutad. I vändningen lyckades hon slå upp huvudet så pass att hennes nacke träffade mig rakt i ansiktet. Aj! Därav går jag numera runt med en snygg lila blåtira precis under ena ögat -.- Hon träffade precis på kindbenet, tack och lov inte rakt på näsan i alla fall ;)

Blev lite sur på henne för så får man faktiskt inte göra, men ja. Hon blev ju inte precis mindre taggad då! Började med att trava en bit och hon var hur fin som helst, galet bra bjudning och låg på alldeles lagom :D Då var hon förlåten för knocken ;) När vi sedan skulle ta en sista galopp så släppte all seghet hon någonsin haft och det blev fullt ös medvetslös. Efter ett par språng drog hon igång en bockserie, och då jag tappade balansen redan i första brallen och hamnade på halsen så "rullade" jag snyggt ner i snön (man är ju inte direkt smidig i 5 tröjor + jacka om man säger så, även om det var varmt och skönt). Åh, så suuur på mig själv!! Hatar att ramla av, haha. Bättre blev det ju inte när Pepsi inte hade en tanke på att ta med mig hem, paniken som infinner sig liksom!! Tack och lov så har vi ju ridit på sjukhus en mijlon gånger och hon hittade raka vägen hem till stalldörren. Ringde Cissi direkt, som var i stallet, och bad henne ta emot Pepsi. Hon hann precis lägga på så stod Pepsi utanför, nöjd som få och tack och lov med tyglarna på halsen och helt oskadd. Obeskrivlig lättnad att se henne på stallplan när jag kom springandes/pulsandes i snön helt panikslagen. Åh mitt hjärta, inte okej att skrämmas så! ♥ 

Valde att sitta upp igen och rida en kort sväng, i alla gångarter. Kunde ju liksom inte sluta sådär, och ville dessutom kolla så att hon var helt ok. Allt var som innan och hon var lite småbusig, men bara sådär lagom igen :) När jag borstade och visiterade senare så hade hon inte en skråma, enda skillnaden från innan turen var att hon var mycket renare om benen ;) 

Är verkligen grymt grymt tacksam för att det hela slutade som det gjorde, vill inte ens tänka på allt som kunde ha hänt oss bägge två. Vi klarade oss liksom undan med ett trasigt boots (tack och lov att jag hade dem på, annars kunde det varit hoven!) och för min del blev det en konstig blåtira och en öm svanskota. Har verkligen alltid tur när jag ramlar av (peppar,peppar!) och trots att jag ramlat av Pepsi fler än 20 gånger så har jag aldrig fått mer än en lite öm kropp :)

På tisdag har jag min lilla busis igen, och då plockar vi med oss Amanda och Zäta ut på ännu en skogstur :D Då tänker jag banne mig bara ha galet kul, inte ramla av utan bara bli sådär glad och lycklig som bara Pepsi kan få mig att bli :) Då glömmer vi denhär mupp-turen också, eller juste: Redan gjort ;)

           
 

Min önskelista till Sharpmans jul-tävling

2012-12-07 - 11:40:20
Nu har jag rimmat färdigt till Sharpman-tävlingen, så nu återstår endast att hålla tummarna stenhårt. Är riktigt nöjd med mitt rim, men jag tänker såklart inte avslöja det innan söndag när tävlingen slutar ;)

Här är grejerna för ca 10 000 kr som jag plockat ihop i Sharpmans webbshop, galet mycket fint!! Dock stämmer inte färgerna riktigt, menmen. Förhoppningsvis kan jag ju ta egna bilder på allting sen när jag vinner, hehehe ;D


Fredagsmorgon

2012-12-07 - 09:27:57

Hej hörreni! :)
Dåligt med inlägg här och inte har jag någon direkt anledning, skärpning på mig bara helt enkelt ;)
Igår var jag och Pepsi på lite äventyr som inte riktigt blev som planerat. Tackar änglarna som måste vakat över oss då vi kom undan med ett trasigt boots, en öm svanskota och en lagom snygg blåtira (haha). Min knasiga bushäst, tur att jag älskar dig lika mycket trots alla din galna påhitt ;) ❤
Lovar att berätta mer så fort jag får tid!

Förövrigt har det snöat galet här i Norrköping, hur mysigt som helst med ett par dm puder :D

Nä nu börjar dagens första lektion snart, time to go!


Perfekt spårvagnsnöje på väg till skolan :)

2012-12-04 - 07:50:50


3 december 2012

2012-12-03 - 12:27:09
Helgen har verkligen varit himla bra, och jag har inte haft en sekund till övers för er. Men nu så! Jag har från och med idag gått in i lite "lov-mode", sådär typ 3 veckor för tidigt haha ;) Nej men vi har faktiskt inte alls mycket kvar att göra i skolan nu innan jul, och sen efter jul kommer det att bli gryyyyymt! Jag kommer totalt bara att ha 10 lektioner i veckan :D Chillidill!

I alla fall så inledde jag dock lovet på ungefär sämsta möjliga sätt, genom att vakna dunderförkyld :( Inte okej! Menmen, det har inte fått hindra mig :) Lördagen bestod av sovmorgon, hoppträning och en massa stallpyssel inkl. veckans påspackning. På kvällen sen plockade, rensade och städade jag rummet och sen blev det lördagsmys i form av film, chips och godis med pappa och Hugo :) 

Igår var det jobb hela dagen som stod på schemat. Som vanligt full rulle och lite halvkaos, men det mesta blev bra i alla fall :) På förmiddagen mockades hela stallet och sen hade jag en privatlektion, kul! Det var en lite mer rutinerad tjej som rider på ridskolan som kom med sin kompis som endast hade ridit i skritt med ledare tidigare. Lite klurigt var det med 30 minuter och två ryttare på helt olika nivå, men det gick bra och de var jättenöjda och glada efteråt :D Sprang ner och fodrade lite lunch sen innan nästa vistelse i ridhuset väntade. Tur att jag hade klätt mig jäkligt bra, frös inte en sekund faktiskt! I alla fall så var det nu hoppträning som vankades för tre av de andra fodervärdarna :) Himla duktiga var de alla tre och hästarna hoppade riktigt bra, kulkul var det! Tyvärr så fick en av hästarna lite hjärnspöken sista banan och fick för sig att stanna, så att stackars Fatima ramlade av :( Usch, sånt är så läskigt! Som tur var gick det bra med både henne och Chess, men ingen mer ridning för deras del. Så himla typiskt när de varit så duktiga och det hade gått så bra innan!   
Efter hoppträningen, som då givetvis drog ut på tiden, var det hög tid för hästarna att få komma in och käka. Under tiden tog jag en snabblunch och sen var det träning inför nästa veckas luciatåg :) Hästarna fick gå ut sen igen, och då gjordes stallet, påsar packades, och massa annat sånt där pyssel som alltid görs liksom. Med massor av hjälp av fina vänner kunde jag stänga kl. 18, bara en timma försent ;) Nejvars, men det är de där jäklarns påsarna som förstör allt. Den som jobbar på söndagar ska nämligen packa alla påsar som inte någon har packat. Och ja, det blir en hel del kan jag säga er! Jag och snällaste Tuva packade tillsammans kanske knappt 50 påsar, sen tog såklart hösilaget slut -.- Menmen, alla hästar fick mat i alla fall ;) 

Idag är det måndag, vilket betyder att jag redan har varit i både skolan och stallet en sväng. Sjuuuuukligt kallt har vi det idag, imorse var det -14! Dock är det himla fint med snö och frost överallt :) På onsdag ska det snöa ännu mer, så på torsdag blir det årets första pudersnö-bus på sjukhus wiiiie :D



 

Hoppträning för Matilda 1/12 2012

2012-12-03 - 12:07:43
I lördags så hopptränade jag och Pepsi för Matilda Pettersson :) Superkul var det tycker jag, och jag kan sätta en miljon på att Pepsi höll med mig till max! hehe. Under framridningen var hon helt ok, märktes på henne att hon hade lite myror i brallorna som bara väntade på att få krypa fram ;) 
Förövrigt så har vi faktiskt alltid varit riktigt usla på att få till en bra framridning, för jag har alltid haft väldigt svårt för att komma till nån vettig lite mer dressyraktig ridning i hoppsadeln. Men vi har faktiskt blivit bättre som tur var :) 

I alla fall så var dagens övning en S-båge på ena långsidan, och en serie med studs och kombination på andra. OM jag hade rätt om Pepsis myror då, haha. När jag vände upp mot första hindret så var det som att trycka på startknappen, och vips var hon uppe i luften och vände haha ;) Heeelt tokig blev hon när vi började skutta, och jag satt galet löst ett par gånger. Åh, helt omöjligt att bli arg när hon gör det med en sådan glädje och energi :'D Så länge man sitter kvar och hon fokuserar sen när det bli mer än bara framhoppning så får hon hållas :) Hon har blivit såhär varje vinter nu när jag har haft henne, dels är det nog kylan, dels att hon inte gått så många timmar lektion de sista veckorna och dels för att hon går och segar och lusar på lektion och sparar all sin energi tills det händer något kul ;) Tror vi både längtar lika mycket tills på torsdag när vi ska ut och galoppa över snötäckta fält :D Säkerhetsbälte på säger jag bara, haha ;)

Tillbaka till hoppträningen... När vi skuttat S-bågen ett par gånger gick vi vidare till serien. Vi travade in i nersittning över en bom, hoppade en tvåstuds, två galoppsprång till räcke och avslutade med ett galoppsprång till oxer. Här höjde Matilda upp en hel del, och på Pepsi fick det verkligen önskad effekt :) Hon lugnade ner sig lite, och fokuserade bra på hindrena istället för att bralla ;) Med den härliga energin bjöd hon super på hindrena och hoppade som en liten gummiboll :) Duktiga duktiga! Sista gångerna låg oxern på mellan 120-130, gaaah. DÅ fick hon ta i, men hon tvekade inte en sekund :) Snacka om kick för vårt bådas självförtroende! Sjukt synd att jag inte lyckades få till nån som kunde filma, hade varit kul att ha både allt bus och de sista högre sprången på film ju! ;)

Mer än nöjd med min fina tjej! Igår fick hon välförtjänt vila :)

Förresten har det kommit ut propp till nästa års troligen första tävling för mig och Pepsi :D Perfekta klasser också! Vi åker till Nyköping är tanken, och rider 95 och 100 cm. Mycker skojjigare med 95 tävlingklass än 90 CR ju :D Blir en perfekt start på tävlingsåret tror jag, ska bara checka av med chefen också :)

        Foto: Ida Karlsson
        
 

Önskelistan

2012-12-02 - 00:08:55
Nu är december här och då är det väl ändå dags att skriva önskelista? :) Som vanligt är det hästgrejerna som dominerar, hihi ;) 




Bilder på Holiday

2012-12-01 - 10:40:00
Denna hög med bilder hade jag ju nästan glömt ;) Om ni minns så var mamma med till Lilla H med kameran när jag och Holly jobbade lite dressyr på banan för ett tag sen. Liten söt tuffsig pålle är hon här, men numera är hon faktiskt klippt och riktigt snygg :)