Blöt och geggig tävlingsdag

2012-09-29 - 22:22:20

Varit på Åbys lokala hoppning heeela långa dagen! Det har regnat i stort sett hela tiden och framhoppningen var bland det värsta jag varit med om :( En enda stor lerpöl typ! Tur att de har fint undelag på tävlingsbanan i alla fall, det höll sig perfa :) Första klassen glömmer vi, men 1,10-rundan är jag kalasnöjd med (framförallt med tanke på förutsättningarna). Pepsi hoppade som en liten gummiboll, och med ett onödigt stopp och en onödig rivning så gjorde vi nog vår bästa 1,10 hittills faktiskt :D Duktiga häst! ❤

Mer skriver jag imorrn, och så kommer förhoppningsvis en film upp också :)

Tog ett bra tag att göra rent och fixa allt när vi kom hem, så här fina var nämligen stigbyglarna till exempel -.-


Kompis det går bra nu!

2012-09-28 - 11:48:33
Igår hade jag seriöst bästa dagen på länge, var bara tvungen att flika in här och säga det ;D
 
Började förmiddagen med att göra iordning min fina för hoppträning för Cissi. Vi hade inte hoppat på en månad, så visste inte riktigt vad jag kunde vänta mig. Hon kändes himla fin och fräsch under framridningen i alla fall!
Vi hoppade en trekombination på ena långsidan, och två räcken på diagonalerna, så lite banaktigt men ändå "enkelt" för att hitta en bra känsla till tävlingen imorrn :) Jäklar vad hon hoppade, sjukt härlig var hon! Busade hit och dit, bjöd mot hindrena och verkligen hjälpte till och kämpade. Så himla positiv, och när jag red som jag skulle då jäklar. Vi kan ju :D Sista banan låg hindrena på mellan 1,05-1,15 så då fick hon ta i lite, bästis ♥
En väldigt givande träning var det och nu vet jag precis hur jag ska tänka imorrn, håll tummarna för oss :)

Efter lunch så hämtade mamma mig och så var det dags för att åka till trafikverket och skriva körkorts-teoriprovet. Nervös var jag ju såklart, men det hade jag tydligen inte behövt ;) Med 61/65 rätt (gränsen är 52) kunde jag gå därifrån hur nöjd som helst :D Vilken lättnad att ha det klart! Bara uppkörning kvar nu, iiiihh!!

Åkte tillbaka till stallet och pysslade en massa. Avslutade kvällen med en skogspromenad med finis, och sen lite borstning innan jag cyklade hemåt. Världens gulligaste mamma hade köpt tårta för att fira teoriprovet lite ;) Muuumsi!

               

Williams lista

2012-09-25 - 09:55:44
Jag hoppas för er skull att ni inte missat att första delen av humorserien "Williams lista" kom ut i söndags. Åh, bästa William Spetz! Där kan man snacka om positiv energi, blir ju helt lycklig bara av att se killen :D Sjukt kul!!

HÄR hittar ni första delen, klockren. Det enda som är dåligt är att den är så himla kort :( Längtar redan till nästa ;D


Plugga stenhårt, är vad jag borde göra

2012-09-24 - 22:13:44
Naej, lite fy skäms på mig för att bara strunta i bloggen så här. Ajabaja! Men faktiskt så är jag lite duktig och pluggar för en gångs skull, så guldstjärna till mig för det :) (Haha, har suttit tjugo minuter och vill redan spy. seriöst, skärpning nu Hillevi!!)

Jag är ledsen att tyvärr behöva meddela att det här med uppdatering kommer det antagligen bli lite snålt om i veckan. Har en del skolarbeten som jag skjutit upp, och som måste göras. I helgen är det tävling både lördag och söndag, och då vill jag kunna fokusera på bara det. Därför blir det hårdplugg nu i början av veckan, så att jag bara kan släppa det sen :) Hejja hejja mig!
Och juste, som om inte detta vore nog borde jag plugga en massa körkortsteori, för på torsdag smäller det :o Jag vill, jag kan, jag ska lyckas! That's it! Känns ändå rätt bra, det enda som är lite roligt att plugga på i alla fall :) 

Nej men vi hörs förhoppningsvis inom kort, för nu ska jag återgå till pluggeliluggandet.

Kram H 

Tur att jag har dig att luta mig mot, min fina vän ♥


Världens vackraste och mest betydelsefulla vägg

2012-09-23 - 23:06:01
Idag när jag kom hem tog jag äntligen tag i något som varit på G länge :) Borde prioriterat att plugga, men det här var sååå mycket roligare ;) Får ta mig i kragen med plugget imorrn!
I alla fall så har jag satt upp en hel massa tavlor och möblerat om en aning, för att kunna göra iordning världens kanske vackraste och mest betydelsefulla vägg. Nedan får ni resultatet, galet nöjd :D Tyvärr tråkiga mobilbilder, men orkade inte ta fram kameran idag :P

Blir helt varm och glad av att titta på den här väggen, min bästaste bästis ♥ Stort tack till alla er som tagit alla dessa underbara bilder, ni anar inte hur glad jag är över dem. Alla är de speciella, för de bär på sitt eget unika minne. Jag älskar varenda en.

There's no one like you.




Fixardag

2012-09-23 - 17:21:00

Idag har jag inte haft nåt särskilt inplanterat direkt, så det fick bli lite av en fixardag :) Har bl.a. varit duktig och rengjort och putsat all Pepsis lektionsutrustning! Red i den igår när det var lite bråttom, och vi skulle ut och busa i skogen i regnet. Så en ordentlig smörjning var verkligen välbehövlig, för den var helt lerprickig ;)
Förövrigt blev det en superbra tur :D Vi busade järnet och Pepsi var skitglad och pigg! Min söta lilla brallis, man kan ju inte annat än le :) Bästa ❤


Sadeln innan och efter putsning ;)

 


Glömde ju bilden, haha :P

2012-09-22 - 18:36:17


Myspys!

2012-09-22 - 18:34:24

Kvällens/nattens aktivitet kommer bli gryyyym :D Tokigt? Javisst! Roligt? Ohyeees!!!


Fredag och lite lördag

2012-09-22 - 11:59:54
Hallojj på er :)

Igår blev det ingen vidare uppdatering, kände helt enkelt inte fört och hade inte riktigt tiden. Som ni vet så är jag en "vädermänniska" och eftersom det regnade hela eftermiddagen så var mitt humör inte på topp precis. Efter lunch så blev allt bara jobbigt, två tråkiga lååånga lektioner, en jäkla massa läxor fick vi kastade på oss, jag var trött och ute så bara regnade det och regnade. Nee, inget roligt alls!

Åkte upp till stallet i alla fall och där blev det sååå mycket bättre :D Det var lugnt och skönt i stallet, så jag fortsatte pröva mig fram med lite masserande. Det slutade med att vi stod i 50 minuter, och igår uppskattade Pepi det verkligen! Kanske gav torsdagens massage lite resultat ändå? :) Hon var mycket mjukare redan från början, och hon accepterade mig på ett helt annat sätt. Hon är en häst som ofta har ganska svårt för att släppa människor in på djupet har vår "behandlare" sagt, men det tar sig :) Mitt i massagen, när hon tyckte det var som skönaste hängde hon låångt ner med huvudet, andades så tungt att det nästan lät som om hon snarkade och nästan blundade. Åååh sötis ♥ Sen började hon gäspa massor, vilket är ett jättebra tecken :D Bästiiisen!
Borstade sen en lite kortare stund innan hon skulle upp på lektion, och då mockade jag boxen fin och fixade vattenkopp och krubba. Sen hade jag värsta flytet för att Maria skulle hem, och jag skulle ner till Hageby och möta Amanda så jag kunde åka med Maria :D
Jag och Amanda storhandlade massor av mat och godsaker till en lite halvudda aktivitet vi ska ha i stallet idag :) Kommer bli grymt! Pappa var snäll och hämtade oss sen, och skjustade upp oss och alla grejer till stallet.


Kom hem rätt sent, och då jag skulle upp i ottan och jobba imorse så var jag tvungen att somna tidigt.

Nu ska jag äta lite lunch, och sen blir det stallet resten av eftermiddagen, kvällen, natten och morgondagen ;) Ska försöka (som vanligt, hehe) hålla er lite uppdaterade via phånen! 
Idag är veckans (enda :( )  Pepsi-dag förresten :D Jag och Amanda hade tänkt skutta lite på fältet inför nästa helgs KM i fälttävlan, men eftersom det regnat så mycket så blir det nog bara uteritt :) Mys i alla fall, och lite regn har väl ingen dött av ;) Positiva vädertankar nu Hillevi, go! 

Kram H


At work

2012-09-22 - 09:58:17

Är galet trött, men slutar snart :) Uppdaterar er mer senare!


Såhär fint blev lördagsfikat :)

2012-09-21 - 11:17:48


20 september 2012

2012-09-20 - 23:37:39
Torsdag idag, imorrn är det fredag och sen är det heeeeelg :))) Började dagen med Franskalektion, vilken var snabbt undanstökad, och sen avslutade jag skoldagen med Svenskalektion ;) Lite lagom att sluta sådär vid en 10.35 :D Satt kvar en stund med Amanda och skrev på en inlämningsuppgift, innan vi gick och åt fyrkantiga röstis med småbarnen :)
Efter lunchen byggde jag på min pott med vuxenpoäng genom att åka till banken och uträtta ett ärende, duktigt! Nu när jag är myndig och får handla på nätet osådär så var det även dags att beställa ett Visa-kort :) Kommer bli superfint, för världens bästa pålle kommer att få pryda det :D Efter banken åkte jag till ICA för att handla lite bakgrejer, är nämligen jag som har lördagsfikat i stallet på lördag. 

Åkte vidare mot körskolan för lite "självständig körning" vilket gick helt okej får man väl säga :) Ska bara sluta slarva lite :P Gjorde lite teori också, känns faktiskt bra! Skyndade upp till stallet och var där strax innan halv tre, och då blev det massa mys med finis :) Hon var helt grå och äcklig i pälsen stackarn, och nu när hon sätter vinterpälsen är hon inte överförtjust i ryktborsten. Lite tog jag i alla fall, sen blev det mest mys och mjukborste :) Provade lite massage också, och på rumpan så gick det bra sa hon. Det var värre på hals och rygg, antagligen för att det är där spänningarna sitter :/ Men om man försöker ta lite grann varje dag så kanske de sakta men säkert mjukas upp lite i alla fall :)
Tiden gick alldeles för fort, som vanligt, och helt plötsligt var klockan fyra. Egentligen var det min tur att stå över Stallvärds-jobbet idag, men jag bytte med Amanda så idag var det jag och Johanna. Inte var det vår dag idag riktigt. Eller det gick bra till en början, med ridlekis och sådär. Sen skulle jag rida en kort sväng på Aija, och nja. Lite småstressad och konstig var hon mest hela tiden, och vid hantering överhuvudtaget tycker jag hon beter sig lite.. hmm, ja något udda, som om nåt inte är helt ok. Men jag vet inte, kanske är det unghäst-trots bara.
Sen skulle jag och Johanna hjälpas åt att försöka klippa Ofelia, en annan av unghästarna som aldrig tidigare blivit klippt. Varken klippmaskinen eller Ofelia var särskilt pigg på att samarbeta, så vi fick nöja oss när hon åtminstone kunde stå stilla medan klippmaskinen var igång och inte användes på henne. Fjomp var hon, för rädsla var det minsann inte, snarare ouppfostran och nonchalans. 
Sist avslutade vi dagen med att ställa ut hösilagepåsar och sopa. Självklart saknades lite påsar, och när vi skulle ut och packa var vi tvungna att öppna en ny bal. Det resulterade i att ett knivblad gick av mitt i tu, så nej det var minsann inte vår dag idag!
När vi slutat tog jag tag i Pepsis box ordentligt. Det är galet att det syns sååå tydligt när man har varit borta en dag!! Fick ta ut en heeel kärra skit, och då var det redan mockat en gång idag -.- Dessutom såg bädden ut som en berg och dal bana, så det tog ett tag att få lite ordning om man säger så! Stackars pluttis :( Tvättade vattenkoppen och krubban också innan jag lämnade lite morötter och cyklade hemåt. På lördag är det äntligen Pepsidag igen :D

Har hunnit pyssla med lite olika grejer här hemma, bland annat bakat lördagsfikat. Tror det blev bra, hoppas på det! :) Nä nu borde jag sova, men först måste jag nog läsa lite i nya Hippson-tidningen ;) Tur att vi har sovmorgon imorrn!

Kram H


Utvärdering tävlingsplats, NFK

2012-09-20 - 11:12:10


Framridning
Framridningen var på deras stoooora fina gräsbana. Det var en hel massa hästar och ponnysar där, blandat med allt i från storhästar till små A-ponnysar. Rörigt kan tänkas, men det fungerade väldigt bra :) Gillar verkligen deras gräsbana, en sån vill jag också haaaa ;) 

Servering/cafeteria
Såg inte till någon cafeteria, den var inte där ute där den brukar vara på deras lokala hopningar i alla fall. Kanske var den på läktaren i ridhuset? Ingen aning faktiskt så har inte så mycket att säga om den ;)

Tävlingsbana
Förklassen gick ute och de har sandbana. Bra uppbyggd bana med små dressyrstaket och tydliga bokstäver. Lite djupt var underlaget på några ställen, men överlag helt ok! Inte lerigt och inte dammigt, skönt :)
DM-klassen gick i ridhus och där bytte de ju samtidigt som vi till samma underlag som vi, alltså fibersand :D Kalasbra fungerade det även hos dem, så underlaget där får full pott (y) Nackdelen med deras ridhus är att publiken står i en smal, smal gång och tittar istället för på läktare, och där blir det fullsmockat.

Funktionärer
Lite rörigt var det med speakern, resultaten kom ibland lite sent och en hel del namn uttalades väldigt konstigt :P Annars såg jag inte till så många funkisar, som jag skrev förra helgen så är det ju inte så mycket vid dressyr :) 

Priser
I förklassen vann vi en svart fodrad grimma, bra pris för att komma delad 4:a tycker jag :D NFK's plaketter är fina också, Pepsi har flera stycken :)
I DM-klassen fick vi en liten påse med "body butter", en ansiktsmask och typ två parfymprover (?). Det tyckte jag inte riktigt höll den klassen som önskats. Personligen tycker jag det är roligast om hederspriserna är hästrelaterade, men det kanske bara är jag ;)
Laget vann en rejäl foderhink från Krafft med morötter och en krafft-höpåse i. Det priset var ju roligare än det individuella, fast vi hade ju så klart hoppats på typ täcken eller schabrak eftersom vi faktiskt blev distriksmästare :)
Rosetterna, plaketterna och medaljerna i DM som är från ÖRF dock är ju himla fina, speciellt årets jubileumsplaketter! Sjukt snygga, och nu har Pepsi hela 3 stycken :D

Allmänt
Ett minus får de för att de inte använde Equipe Online, det borde alla göra tycker jag, för det är himla smidigt och bra! I övrigt en bra tävling, som vanligt ;) Har varit nere på NFK ungefär tusen gånger haha :P Deras gräsbana är verkligen en tillgång, och extra plus för nya ridhusunderlaget också! Det är överlag en trevlig anläggning och ett ställe jag rekommenderar :) Smidigt att det är så nära för oss också, var t.om. några som gick ner med sina hästar ;)


Hästmassage

2012-09-19 - 21:29:04

Nu är vi på väg hem från Linköping! Jag, tillsammans med 10 andra glada Hagebytjejer, har varit på en superbra föreläsning på Valla Ponnyklubb :) Föreläsaren var häst- och människomassören Helena Lindqvist Pettersson, som gick igenom både hur vi kan hjälpa våra små pållar genom massage och hästens grundläggande anatomi. Superbra var det, så nu ska Pepsi bli mjuk och go i musklerna ;D

Och förresten, att jag skulle hinna upp till stallet innan var ju bara att fetglömma :( Vår engelskalärare släppte inte iväg oss förens kvart över fyra (slutar fyra egentligen) grrrr... Sen var ju självklart buss-skiten sjuuukt äckligt försenad, så jag blev tom sen trots att jag inte ens han kika in i stallet. Stackars pluttan :( Får kompensera upp det imorrn med lite mysig massage och massa rykt ;)

Vi hörs!

Kram H


19 september 2012

2012-09-19 - 14:54:46
Att kunna sova 10 sköna timmar i nattvar helt underbart :) Jag älskar egentligen att kunna chilla runt på morgonen också, men trots det går jag alltid annars upp typ max tjugo minuter innan jag måste rusha till bussen i vanliga fall. Det ääär ju värt egentligen att gå upp nån kvart tidigare, men det inser man aldrig när man ligger i sin sköna varma säng och bara vill sova bort hela skoldagen typ ;) 

Innan jag åkte mot skolan så hann jag äta fukost i lugn och ro, gosa med morgontrött kisse, pyssla lite i mitt rum och kolla om det fanns nåt vettigt på tv att titta på. Dessvärre gjorde det inte det :P
I skolan hade vi Samhäll, och ja. Finns inte så mycket mer att säga än att det är ungefär världshistoriens tråkigaste, drygaste och jobbigaste kurs, strax efter georgrafin och historian där! 

Nu är det håltimma fram tills en engelskaredovisning, och sen när vi slutat blir det snabbis förbi McDonalds och förhoppningsvis Pepsi. Vid kvart över fem bär det iväg på skojsigt äventyr, så lite bråttom blir det! Men det tror jag att det kommer vara värt, för det ska bli superkul och intressant :) Hihi, spännande va?

Lite dåligt samvete dock för att jag antagligen inte kommer hinna träffa min pluttis, eventuellt bara hinna snabbmocka. När jag tänkte efter igår så har jag nog helt seriöst inte varit utan henne en enda dag sedan efter sommarbetet. Sjukt?! Jaaa, lite kanske men jag tror att det stämmer faktiskt. Men hon kanske klarar sig en liten ynka dag? :) Några morötter ska jag i alla fall hinna ge henne ;) Imorrn blir det bästismys igen!

Kram H


Bilder på bästa laget, Lektions DM 2012

2012-09-19 - 09:55:00
Fotat har pappsen gjort även här :D







Vårt klockrena lag alltså, från höger:
Jag & Pepsi, Michaela & Domena, Ebba & Hamlet, Amanda & Zäta



Och så tog vi den numera obligatoriska "Hageby-bilden" med alla rosetter och plaketter :) Bästaste ♥
Synd bara att vi saknar Felicia, annars är vi allihopa! ↓ Totalt blev det 21 rosetter och 21 plaketter för klubben, om jag räknat rätt. GRYMT :D



Hageby for the win!! :)))


18 september 2012

2012-09-18 - 22:03:00
Skolans kanske jobbigaste och tråkigaste dag är avklarad, woop woop :D Segt var det, det kan jag inte förneka, men nu är det gjort i alla fall! Fortsätter seriöst räkna dagarna...

Under förmiddagen avverkade vi Religion, Samhällskunskap och Matte. Till lunch serverades fiskgratäng, vilket ungefär det äckligaste som finns om ni frågar mig! Nöden har ju faktiskt ingen lag, så därför blev det två cheeseburgare från McDonalds istället. De satt fint i magen, mycket mycket finare än fiskgratäng haha ;)

Tog bussen, som självklart var 15 minuter försenad, till Eber och dagens sista lektion. Idrott som IV-val är det ju jag har där, och idag var det himla kul :) Den elevledda lektionen hade tema fotboll, och även om jag inte spelar längre kan jag ju inte dölja att jag faktiskt verkligen gillar sporten ;D Har tappat äckligt mycket både teknik, kondition, speluppfattning och allt där till. Det i kombo med ett par rätt klumpiga löparskor var ju inte det bästa kanske, men kul var det i alla fall :)

Vid halv tre slutade vi och då kom pappa och hämtade mig, och skjutsade mig sen mot Lilla Hageby och Holly som ni såg :) Där träffade jag Emma som var snäll och tog en tur med mig och Holly, för att jag skulle få se lite ridvägar. Mockade fint och gjorde maten innan Holly fick komma in och göras iordning för ridning. Det ösregnade runt lunch, men vi hade värsta flytet och precis till vi skulle rida så sprack det upp och solen sken på oss hela turen :D Med det trevliga sällskapet och en glad Holly blev det en mysig runda, och nu vet jag lite var man kan rida! Super :)

När vi var tillbaka fixade jag det sista innan pappa kom och skjutsade mig till vanliga stallet. Förövrigt längtar jag galet till körkortet nu, bara två veckor kvar till uppkörningen :D Ska bara grejja den också, sen så ;) 
Uppe i stallet hann jag träffa min fina pluttis en kortis, åh bästa hon ♥ Smälte lite när hon stod med spetsade öron mot mig direkt när jag kom in genom stalldörren, tror minsann att hon väntat på mig lite :) Eller jag hoppas i alla fall ;)
Borstade en snabbis och pussade massor, och så morötter såklart :) När hon sen skulle upp på lektion ville hon inte alls bli tränsad, så tror nog allt att hon höll med mig om att vi kunde vara kvar i stallet och mysa hela kvällen ;) Men icke då så klart :( Så då återstod bara för mig att mocka och torva innan det bar av hemåt. villatthonskavaraminalldelesegna.nu

Kikat in X-factor och House, men nu blir det nog sängen! Om jag somnat tidigt kan jag gå upp lite tidigt, och eftersom vi inte börjar för en 10.50 imorrn kanske jag kan lyckas få nåt vettigt gjort på morgonkvisten? Man kan ju alltid försöka :)

Kram H


Varit ute hos Holly

2012-09-18 - 18:10:00

Mysig skogstur i fint väder tillsammans med Emma och Amelito blev det, nu har jag i alla fall lärt mig en bra runda :D
Nästa stopp: Snabbmys med Pepsiplutt innan hon ska upp på lektion!
Tur att jag har min privata chaufför, bästa pappa ❤

Lilla Holly :)


Bilder från Lektions DM i dressyr 2012

2012-09-18 - 10:30:00
Fotat har bästa hästskötar-pappa gjort! ;D















Finaste hjärtat ♥

17 september 2012

2012-09-17 - 22:46:00
Seeegt var det att gå upp imorse, usch och fy. Gick och la mig alldeles för sent igårkväll, och det misstaget tänker jag inte göra om idag igen. Därför får det bli en kortis-update här :)

Dagens första lektion var Idrott, och nu är vi fullt igång med elevledda lektioner. Tyvärr har alla hittils ungefär lika dålig fantasi som de tycker om att plåga oss andra haha ;) Näst intill alla lektioner har vi kört "idioten" och lägg till evighetsstafett och ni får huvuddelen på dagens lektion -.- Inte ens kul ju! Hoppas det blir bättre imorrn, borde bli det :)
Efter första lektionen har vi ju vårt gigantiska måndags-hål. Jag åkte en sväng till biblioteket bara för att ha nånstans och sitta, innan jag åkte vidare mot körskolan :) Hann göra ett teoriprov, och nu har jag klarat alla repetionsproven :D Jippi! Men tur var väl det också, för nu är det ju bara lite drygt en vecka kvar :o Scary shit!

Körde i alla fall en dubbellektion sen vid elva, ut på landsväg. När vi var klara cyklade jag mot skolan och där mötte jag upp Amanda för lite lunch. Dagens andra och sista lektion började tjugo i tre, så i väntan på den blev det chillidill i skolbiblioteket. Franskan gick faktiskt ganska fort sen, och vid kvart i fyra var jag äntligen fri och kunde cykla upp till stallet och min fina :D 

En dryg timmas mys- och ryktstund blev det och hon var på goshumör :))) Himla fin i pälsen också, för än har hon inte hunnit lorta ner sig sen helgens tävlingsbad ;) Gjorde rent såret, pussade massor på henne och matade henne med morötter innan hon skulle upp på lektion och skutta lite. Mockade boxen (som förövrigt såg ut som kriget, herregud!) och gjorde rent vattenkoppen och krubban. Vid sju cirkus planerade jag lite övernattning med Amanda och Fatima, kommer bli bra det där :)

Rullade hemåt tillsammans med Amanda, och här hemma har jag chillat och pysslat lite. Usch vad jag är dålig på att prioritera skolan och plugg, helt seriöst så är det nästan patetiskt faktiskt. Sätter mig själv i klistret genom att skjuta upp på precis allt, men ja. Hittils har jag ju överlevt, och nu är det ju mindre än ett litet ynka år kvar :D Fortsätt simma, fortsätt simma...

Nä, nu sova så att jag vaknar utvilad inför en av veckans drygaste skoldagar! Har förresten laddat med lite härliga bildbomber från tävlingen i helgen, så de kommer imorrn :)

Kram H




Lektions DM i dressyr 2012

2012-09-17 - 13:42:00
Igår var det dags för Lektions DM i dressyr 2012, ett distriktsmästerskap för oss som inte har egen häst utan sitter på ridskolehästar som i vanliga fall går lektion. Kulkul med en tävling där alla tävlar på lite mer lika villkor tycker jag :)

Eftersom det under dagen även är lektionsponnysar som tävlar så behövde vi inte åka ner så tidigt (har dessutom bara 5 minuters bilresa dit ;)). Pepsi hann gå ut en sväng i hagen (med tunnt täcke, eftersom jag badat henne kvällen innan och inte ville riskera nåt ;)) medan jag mockade, åkte med pappa ner som även skjutsade en ponny och pysslade lite. Sen fick hon komma in och bli knoppad och finputsad, så snygg blir hon när hon är tillfixad :D Vid halv elva rullade vi iväg och när vi kommit ner och lastat ut var Pepsi helt uppe i varv. Överlycklig över att alla kompisar var på plats!! Det är nog den största nackdelen med lektions DM för vår del, Pepsi blir gärna lite styrig och ofokuserad (ffa innan jag suttit upp).

LB:0
Årets förklass var en LB:0. Framridningen hade de på deras stora fina gräsbana, älskar't! Massor av plats och Pepsi får så härlig bjudning (y) Hon kändes fin och fräsch på framridningen, något stel i sidorna men det hade jag också räknat med. Hon sög på bra i alla fall och var glad!
Förklassen gick på utebanan, och innanför dressyrstaket. Snacka om att det kändes väldigt litet och trångt när man ridit två klasser på lång bana helgen innan! Vi fick tidigt startsignal och hann inte riktigt få till det med avspändheten osv. innan vi började. Uppridningen var ungefär en av de sämsta vi gjort, haha bra start! Tror inte Pepsi var riktigt med på att vi skulle börja ;) I övrigt var programmet helt okej, men hon kändes lite "uppe bland molnen" ibland och tjafsade lite när jag försökte få henne att skärpa till sig det sista lilla. Hon var inte riktigt hundra med mig och jag blev lite spänd i sitsen, så nja. Inte överdrivet nöjd direkt, vi kunde gjort det bättre. Dock tycker jag, nu när jag kollar på filmen, att vi fick till en väldigt härlig takt i traven bitvis och flytet och bärigheten finns ju där, det ska bara fram också ;) I första mellantraven hade hon väldigt härligt påskjut i början också tycker jag, och som sagt det finns där. Det ska bara stärkas också :)
Överlag skulle jag ridit lite noggrannnare och mer avslappnat. Menmen, vi fick fina och rättvisa kommentarer och slutade på 64,4 % och en delad 4:e placering :D Kulkul!!

Slutkommentaren från dommaren: Prydlig ritt på härlig häst med lugn ryttarinna! 



Ryttartest inledande klass, DM lag och individuellt
Vi hade väldigt kort emellan våra två starter, endast en ynka halvtimma, vilket jag tycker var lite taskigt. Så det var bara ut från banan, skritta en stund och sen sätta ihop ledet inför klass nummer 2. Pepsi var minst sagt nöjd över att få springa tillsammans med kompisarna ;) Hon tuffade på fint och hela laget tror jag hade en väldigt go känsla innan vi gick in i ridhuset!
Den braiga känslan höll sig faktiskt genom hela programmet :D Vi hade fint flyt, och Pepsi hjälpte mig genom att själv bjuda på och därmed ligga fint i handen. Kunde fokusera fullt på att sitta avslappnat och fint, vilket är det som bedöms i ryttartestet :) 
För en gångs skull fick vi bra betalt för't också!! :D Med individuella superfina 74,6 % (och en höjning med 14,6 % (!!!) från förra året)  och 8,0 på grundsits så spred sig glädje i hela mig kan jag lova :D Äntligen! Ännu bättre blev det när laget gick upp i överlägsen ledning :))) Wiiiiie!
Sista laget fick 0.5 % lägre snittsprocent än oss, så därmed hade vårt grymma lag tagit hem segern :D Jag och Pepsi slutade individuellt som 3:a och fick bronsmedalj! Såååå sjukt galet roligt, bästaaaa ♥

Slutkommentaren från domarna var nåt i stil med: Trevlig ritt och väldigt harmoniskt ekipage! 



Min underbara bästaste Pepsi-plutt fick springa hela tre stycken ärevarv, rekooord ;D Sååå himla glad är jag och verkligen nöjd över både min, Pepsis och hela lagets insats i DM-klassen. Guldstjärnor till oss allihopa ;D

Kärlek till dig min bästa vän ❤


Snart så

2012-09-17 - 10:23:00
I eftermiddag kommer tävlingsinlägget upp med filmer och allt :D Har en hög fina bilder att visa också!
Så länge får ni ett smakprov, bästis ♥


Nu: Körlektion!


Woop woop

2012-09-16 - 17:19:51

Bra dag idag :D Procent-rekord och tre rosetter med hem :))) Berättar mer senare!


Fotografering, random hagbilder i kvällsolen

2012-09-16 - 10:09:00
Hade en stund till övers igårkväll, så jag utnyttjade kvällsolen och fotade lite med nya objektivet :) En del bilder blev riktigt läckra tycker jag, men det tar nog ett tag att vänja sig och "fota in sig" på miniobjektivet. En sak är säker i alla fall, det är grymt bra och roligt att fota med, gillar det skarpt!




















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Hästarna på Hageby Ridskola i hagen
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8

15 september 2012

2012-09-15 - 21:27:08
Lååång dag idag, men en himla braaaa lång dag :D 

Började dagen med att jag vaknade halv åtta, helt av mig själv. Wtf liksom!! Så typiskt att när man typ ska till skolan och kanske måste upp vid nio (om man har sovmorgon alltså) då är det ta mig tusan omöjligt att skutta upp ur sängen oavsett hur många timmar man sovit. Och sen idag, när jag visste att jag kunde sova typ fram till lunch om jag ville nä då ska man minsann vakna! Menmen, halvsov lite ett tag och sen pluggade jag duktigt under förmiddagen :) Guldstjärna till mig!

Åt lunch hemma och sen cyklade jag upp emot stallet i det fina vädret :) Alltså jag är verkligen en väder-humör människa, blir så himla glad när det är fint väder :D Det gör allt så mycket bättre! Inte lika roligt när det är tvärtom dock, regn och rusk får mig på superdåligt humör :( Men tur att det ska hålla sig fint imorrn också då (y)

Uppe i stallet så pysslade jag med allting inför morgondagens tävling. Jag hade massor av tid så det blev en riktigt ordentlig supersmörjning av både dressyrsadeln och dressyrtränset. Mockade, packade påsar och fixade allt det vanliga också, och sen på kvällen var det dags att ta hand om huvudpersonen i det hela :)

Det är 11 stycken (!!) hästar som ska med ner till NFK och lektions DM imorrn, så dusch-listan var skapligt lång. Superkul att så många kan åka med, men rätt jobbigt också ;) Verkligen både och! Är ju lite "bortskämd" med att nästan alltid åka själv, och då är allt lugnt och bra. Men nu var det fullt kaos i stallet, grejer överallt. Hästar och människor hit och dit ja, en himla röra helt enkelt! Men samtidigt ska det bli kul att tävla tillsammans med kompisarna såklart :D 

Vid halv sju fick jag och Pepsi äntligen komma in i duschspiltan och bada. Snyggsnygg blev hon, men knoppningen väntar jag med till imorrn förmiddag. Behöver inte åka så tidigt, skönt :) En kort skogspromenad tog vi också så hon fick röra lite på sig och torka. Mysipys! Hemma i stallet sen så blev det lite slutfinisch med hovolja, pälsglans och flätad svans. 

Sen blev det godnatt, och jag cyklade hem till pappsen för att göra specialputsen på stövlarna ;) Nu blir det middag hos mamma i form av pommes och kyckling, mummma :D Sen blir det sängen rätt tidigt, så att jag är pigg och utvilad imorrn!

Vi hörs, och som vanligt ska jag göra mitt bästa för att hålla er lite underrättade om hur det går :)

Wish us luck!

Kram H

bilder från promenixen :)



Putsa, putsa, packa, packa, tagga, taggaaaaa :)))

2012-09-15 - 16:52:18


Varför och hur jag började rida

2012-09-15 - 08:38:22
När jag var liten och innan jag började rida hade jag ingen som helst "koppling" till hästar och stallet. Ingen i min familj, eller släkt för den delen, har varit intresserad av ridsport direkt. Båda mina föräldrar var rätt häst-rädda så det var inte precis deras idé ;) 

Nej, idén kom från min kära vän Emma. Sen jag var 7 år har jag känt Emma, vi bor (och bodde även då) grannar och lekte väldigt mycket när vi var små. Johanna som också bor på samma gata var också med i "gänget".
Emma hade ridit på Skogslotten (en ridskola utanför Norrköping) sedan hon bara var 3-4 år, och nån gång var väl jag och Johanna med där. Sen bytte Emma ridskola till Hageby, och i samma veva blev jag och Johanna väldigt sugna på att hänga på. 
Även om mina föräldrar inte är hästvana så hade de inte något emot det vad jag kan minnas :) De ställer ju alltid upp, bästa ♥ Tidigare hade jag provat på en massa olika fritidssysselsättningar, men aldrig riktigt hittat något jag trivdes hundra med. 

Tjatade till mig ett par äkta plast-nybörjar-stövlar och hösten 2003, när jag precis fyllt 9 år, red jag min första ridlektion. Sedan dess har jag varit fast på Hageby ;) Intresset har nog gått lite upp och ner, men jag har inte funderat en sekund över att sluta. Och nu vet jag, att det är detta det är meningen att jag ska göra. Så jag har både Emma, Johanna, mamma och pappa att tacka för att får göra det jag älskar mest av allt på min fritid. Ett liv utan hästarna är så gått som heeeelt otänkbart. 



Detta var alltså ett "Sätt-rubriken-inlägg". Det är Sara som valt rubrik, så jag hoppas att du fått ut det du ville och även ni andra fått lite intressant läsning :) Vill du också sätta rubriker på mina inlägg? Det kan du göra HÄR.

14 september 2012

2012-09-15 - 00:12:37
Fredag och ännu en skolvecka avklarad, räknar seriöst ner till studenten nu haha ;) Naevars, men idag verkar det som om alla varit extremt fredags-trötta och sega. Kan bero på det kassa vädret vi haft här i Norrköping delvis, det har regnat i stort sett konstant hela dagen. Men nu på kvällen har det i alla fall spruckit upp, och enligt prognoserna ska det hålla sig fint i helgen. Fingers crossed! :)

Jag kan lova er att det inte är någon höjdare att ha veckans lämgsta och drygaste skoldag på fredagar, så sjukt omotiverande och man vill mest bara därifrån och ta helg så fort som möjligt. Helst redan igår typ! Vi har haft Religion, svenska, Matte och så Engelska. Med andra ord bara "pluggiga" och rätt jobbiga ämnen. Men som sagt, räknar ner till studenten och idag snackades det både mössor och studentflak i klassen :D

Vi slutade strax innan fyra och då satte ja mig på bussen och åkte upp emot stallet och min fina pålle :) Massor av mys och rykt, finis blev hon och nöjd och glad ;) Sen skulle hon ut på lektion :( Blev dock väldigt glad när jag insåg att båda hennes grupper skulle ut i skogen, med andra ord får hon lite kul och inte så jobbigt i alla fall :)

När hon traskat ut så mockade jag fint och tvättade rent i skitgrisens vattenkopp och krubba, samt lämnade lite mumsbitar innan jag cyklade hemåt. Tacos väntade på köksbordet och sen bar det av på bio :) Filmen var grymt bra!!
Just det, hämtade ut ett paket på vägen också :D Alltid lika kul! Ni kan ju få roa er med att klura på vad det kan innehålla, tror faktiskt inte ni har en aning om jag ska vara ärlig ;) Haha! Pepsi ska i alla fall få pröva det imorrn, en liten ledtråd ;)

Nä, nu ska jag sova! Imorrn förmiddag ska jag försöka få lite vettigt gjort här hemma (eftersom Pepsi ändå ska gå lektion -.-) och sen på eftermiddagen blir det stall, Pepsimys och tävlingsfix :) Taggaaa!

Kram H

Hihi, gammal bild ur arkivet! Tötisen ♥




@Filmstaden

2012-09-14 - 20:32:00
Batman är det som är på G :)




Pluggar dressyrprogram på bussen mot stallet

2012-09-14 - 16:01:42

På söndag är det dags för det årliga distriktsmästerskapet i dressyr för lektionshästar :) Själva DM-klassen går i ryttartest och då är bedömningen ganska annorlunda om man jämför med i ett vanligt enskilt program. Jag och Pepsi har hittills aldrig lyckats charma domarna, vi jag fått sämre och sämre för varje år haha :P Men som vanligt är jag galet taggad i alla fall, i år ska vi allt visa dom!! ;D
Så nu är det dressyrprograms-plugg igen, känns som om jag inte gör annat nu för tiden typ ;) Två program som jag ridit tidigare är det nu i alla fall, så de ska bara repeteras upp :)


13 september 2012

2012-09-13 - 22:40:38
En halvdag i skolan idag kändes alldeles lagom om jag får säga det själv :) Två lektioner, och sen lite projektplanering med vår projekthandledare hade vi, och slutade därmed klockan 12 (y)
Cyklade upp mot stallet direkt och där mockade jag innan Pepsi fick komma in och käka lunch. Under tiden pysslade jag med lite allt möjligt, och bland annat så har Pepsis hoppsadel kommit tillbaka från omstoppning/lagning. Superbra! Dock trodde hon som fixade den inte att den skulle hålla mer än nåt år till, den är tyvärr rätt sliten :/ Men nu är i alla fall inte bossorna som två betongklumpar, så nu kanske Pepsis länd blir bättre :D

När Pepsi käkat klart så borstade jag av henne en sväng innan vi sadlade på och gav oss ut i skogen, var ju nämligen Pepsi-dag idag :D Lite blandade känslor över det dock, då jag helst av allt velat ha henne på lördag istället (dagen innan tävling). Men eftersom så många ridskolehästar ska tävla på söndag så var jag inte ensam om att vilja det tyvärr, så ja. Inte så kul att hon antagligen ska behöva gå 3 timmars lektion dagen innan tävling...
Men vi fokuserar på idag i alla fall! :)

Med tanke på hur sjukt fin hon var förra veckan när jag red bort till grusvägarna så kunde jag inte hålla mig, utan jag red bort ungefär samma sväng som då :) Det ångrar jag inte en endaste sekund för idag var hon minst lika underbart grymt bäst :D Faaaan vad kul det är att rida där, ni anar inte!! Känslan är to die for och jag vill bara pussa och krama på Pepsi mest hela tiden ;)
Hon blir alldeles lagom taggad när man kommer ut på vägarna mellan fälten och får ett grymt härligt sug på bettet. Hon blir alert för alla hjälperna och lyssnar galet bra på såväl halvhalter som sidförande och framåtdrivande. Dessutom tycker hon också att det är sjukt kul och det bara lyser om hela henne. Vi bara flyyyyyyger fram :D Äeh, kan nog inte beskriva det bättre än så!

På hemvägen var vi ju bara tvungna att stanna vid ett äpplträd och plocka ett äpple som färdkost, bara för att hon är så himla fin ;) När jag travade av på hemvägen sen hade hon samma härliga anda och tuffade på riktigt bra. Fina fina älskade vän. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, du äger ♥

Hemma i stallet sen blev det snabb avsvampning och sen ut i hagen och rulla sig och käka gräs. Standard ;) Vid fyra sen var jag stallvärd tillsammans med Amanda, och det flöt på bra tycker jag allt :) När allt var klart fick Pepsi och de andra som var ute i hagen komma in, och så myste och borstade vi en liten stund innan det var dags för mig att pysa hemåt. 

Kram H

Här får ni ett gäng dagsfärska mobilbilder på mitt allra finaste hjärta :) ♥






Sista födelsedagspresenten :)

2012-09-13 - 09:33:36

Fick det här härom dagen av min snälla moster och kusin, här ska shoppas ;)))


12 september 2012

2012-09-12 - 21:26:04
Kan inte alla dagar vara som denna onsdag, skolfria? Tänk vad bra allt skulle vara :D

Idag var det något som kallas för "Hagaborg" i skolan, en förmiddag med sammarbetsövningar som man gör i blandade grupper med resten av skolan. Inte ett dugg kul om ni frågar mig, mest dagis-aktigt typ. 
Men då jag hade en körlektion inbokad mitt i hela så råkade jag bli lite snyggt ledig sådär ;) hehe, inte helt fel! Och nej, det var inte med flit, jag hade faktiskt bokat in körlektionen för att jag trodde att vi hade sovmorgon som vanligt :) Det råkade bara vara ett ganska så fint sammanträffande (y)

Imorse började jag dagen med en sovmorgon, så i natt sov jag mer än 10 timmar. Sååå sjukt skönt var det, jag hade en del att ta igen sen helgen :) Vid tio i tio hade jag körlektion, och vi gick igenom lite parkering. Duktig var jag faktiskt, haha! Efteråt pluggade jag lite teori, och jag klarade äntligen två av repetionsproven :D Woop woop! Inte mycket kvar nu, om bara två veckor är det ju uppskrivning iiiih.
Vid lunch mötte jag upp mamma och så köpte vi lunch på stan innan vi åkte hemåt. Hemma pluggade jag lite grann, inte så mycket som jag borde ha gjort, men lite :) 
Åkte upp till stallet efter två nån gång och då Pepsi gått lektion på förmiddagen fick hon gå ut i hagen en stund. Under tiden passade jag på att göra rent och fint i boxen, och hängde lite allmänt och pratade med folk :) Sen fick Pepsiplutt komma in och äta, och då fortsatte jag mitt pyssel med lite datafix på klubbkontoret. Gjorde bl.a. lite nya plakettlappar, hoppas på att få göra fler efter helgen när det är lektions DM i dressyr ;)

När Pepsi ätit upp och jag var klar så blev det en lång mys- och borststund :) Hon var på braigt humör och en och en halv timma flög iväg alldeles för fort. Finfin blev hon i alla fall :D Avslutade med att göra rent såret hon fick i fredags (som håller på att läka superfiint (y)) och sen gick vi ut och betade en stund. Pepsi kunde knappast bli nöjdare hihi ;)

Åkte hemåt när hon skulle gå lektion igen, och här hemma har jag mest ätit och chillat. Och kikat lite på bondarna också (nej inte bönderna haha). Söta prickar det där :P

Vi hörs imorgon vänner!

Kram H



Dressyrtränset

2012-09-12 - 20:55:05
Minns ni att jag fick ett "presentkort" på det dressyrtränset jag spanat in i födelsedagspresent av pappa? :) Tränset jag spanat in var Hööks Aurora (eller den tidigare modellen, Artemis), men efter lite funderande så föll den slutgiltiga lotten faktiskt inte på det. 
Aurora kostar 800 kr (okej 799 för att vara exakt ;)) och då är det dessutom utan tyglar. Eftersom tränset är rundsytt så kände jag att köpa det plus rundsydda tyglar då då var lite väl. Det är ju pannbandet och nosgrimman som enligt mig gör tränset, och ett galet fint favoritpannband har jag ju redan faktiskt!
Därför slutade det hela med att jag bara köpte (eller ja fick i födelsedagspresent :)) en nosgrimma, för endast 200 kr. Precis en sån bred och mjuk som jag kikat länge på, love them! Så jag bytte helt enkelt bara ut remontgrimman på dressyrtränset, och så har hon ju swarovskipannbandet med stora stenar till :)
Det är ingen överdrift att säga att hon blev minst så vacker i det som jag anat, men allt klär ju i och för sig en skönhet ;)
Är galet nöjd i alla fall, tack bästa pappa! Vad tycker ni? :) 

Jag säger bara: Åååh, ögongodis ♥♥♥ Mitt snyggo!


Utvärdering tävlingsplats, Ekängen

2012-09-12 - 13:14:53


Framridning
Framridningsbanan var ute i en paddock, 20x60 m, och underlaget där var sand. Det var relativt gott om plats där och nära till tävlingsbanan. Bra att det sladdades mellan klasserna, för i slutet av första klassen (när jag red fram) så var det lite mjukt och djupt på kortsidorna och i hörnen.
Fanns tyvärr inte så mycket vägar eller plats att skritta fram på innan man gick in i paddocken. Jag gillar när det finns kanske nån skogsstig, kort slinga eller så för då kan man få komma bort lite och andas, fokusera och skritta fram/av ordentligt. Så det var väl ett minus.

Servering/cafeteria
Jag kikade bara in en snabbis och handlade ingenting. Gör nästan aldrig det om jag själv tävlar, kan inte äta förens efteråt när alla nerver har släppt ;) Såg i alla fall trevligt ut, alltid lite mysigt när det är "ombonat" och som ett vanligt rum tycker jag.

Tävlingsbana
Tävlingsbanan var ett ridhus, också det på 20x60 m. Underlaget var flis, vilket inte direkt är min personliga favorit (var bla det vi hade hemma i vårt ridhus innan vi bytte, det som blev så halt). Det höll sig dock bra för dressyr, något ojämnt vattnat men annars sladdat och fint! I övrigt väldigt ljust och fräscht ridhus, med många speglar. Trevligt med både öppen läktare och ett inglasat rum med fönster mot själva banan, även om Pepsi tyckte det var lite läbbigt eftersom hon inte är van ;) 

Funktionärer
Träffade inte på så där jättemånga funkisar, blir ju så när det är dressyr. Men de jag träffade var väldigt väldigt trevliga!

Priser
Priserna var det verkligen klass på, för att bara vara en helt vanlig lokal tävling. Alla placerade fick rosett, plakett, anmälningsavgiften tillbaka och hederspris. Annars brukar det ju vara antingen pengar eller hederspris. Ettorna i klasserna jag red fick täcke, tvåan finfina schabrak och jag och den andra som kom trea fick plastrongnålar i lyxiga små sametsaskar :)
Sen fick alla som genomfört sin ritt en påse med äpple+morot till hästen och en festis till ryttaren, gulligt tycker jag :) En liten småsak som ändå förhöjer helhetsintrycket och "trevlighets-faktorn" ;)
Bara plus på priserna!

Allmänt
Jag har aldrig tidigare besökt Stall Ekängen och Ekängens dressyrryttare, men det kommer jag säkerligen att göra igen framöver. En trevlig och fräsch anläggning, lite "litet och mysigt" samtidigt som det var standard på det hela :) Kort och gott rekommenderar jag er absolut att åka och tävla hos Ekängen!


Lokal dressyr, Ekängens dressyrryttare, 8/9

2012-09-11 - 19:30:00
I lördags var det alltså dags för säsongsdebut på dressyrbanan för min och Pepsis del :) Vi åkte till Ekängen, strax utanför Söderköping.

LB:2
Första klassen var LB:2, ett program på lång bana som vi ridit en gång tidigare på en Pay and Ride. Det var dock ett par år sedan, så man kan nästa säga att det var ett helt nytt program för oss. Betydligt klurigare än LB:1 och c:o, men kul och skönt att rida på lång bana tycker jag :)
På framridningen var Pepsi lite off och lite småsurig. Fick till en helt ok känsla innan vi traskade ner mot ridhuset, verkligen inte som på grusvägarna men det hade jag ju inte väntat mig heller.
In i ridhuset var det vääääldigt läskigt att gå sa hon, själva passagen som var in på banan var lite konstig så redan där blev hon otroligt spänd. Inne på banan i ridhuset sen så var det ju både öppen läktare och "fönsterläktare" precis intill banan, plus många speglar. Pepsi som inte är van vid något av detta blev spänd som en fiolsträng när hon kom in, och på den korta stunden vi hade på oss innan startsignalen hann jag inte göra så mycket åt det. Genom i stort sett hela programmet fortsatte hon vara spänd så kommunikationen fungerade inte så bra som jag önskat. Så hon var genomgående ostadig i formen, gick högerställd typ hela tiden, (vilket hon mer än gärna gör om jag inte kommer åt henne eftersom hon tyvärr är rätt oliksidig) och sköt mig till vänster i sadeln. Inte mycket som funkar när hon blir spänd, så min ridning försämrades ordentligt också. Nej, inget höjdarprogram alls! 
Vi slutade på 57 %, vilket inte var för lite i alla fall.

LB:3
Till den här klassen hade hon ju sett allting en gång, så nu var hon lite mer förebered på vad som skulle hända :) Karin kom också, och gav lite tips och pepptalk! :D Så under framridningen var det avslappnad, bakben och vänstersida som var fokus. Hon var inte riktigt så på och energisk som jag skulle vilja, men det kunde jag ju inte kräva heller efter att hon gått en klass och då varit väldigt spänd. 
In i ridhuset igen, och nu bestämde jag mig verkligen för att jag ville ha revanch. Nu skulle i alla jag kämpa på och rida allt vad jag kunde, tänkte inte ångra något i efterhand minsann! Hon var fortfarande spänd, ffa på kortsidan vid läktaren, men inte alls lika farligt som i första. Det var inget super-topp-notch-program, då hon blev lite ostadig dels för att mina tyglar var lite långa och hon var lite spänd. Men de momenten där hon slappnar av blir hon himla himla fin tycker jag :D Det vi tappar mest på är alla galoppfattningarna (4 st), det måste vi fixa till! Men med detta programmet var jag ändå väldigt nöjd :) Det är ett lite klurigt program, men vi får helt klart godkänt för vår insats!
Resultatet blev 61,5 %, vilket med lite tur räckte till en delad 3:e placering :D Kulkul!! Min vackra flicka var mer än värd att få springa ärevarv, så duktigt som hon jobbat i ffa LB:3:an trots förutsättningarna med såret hon fick på fredagen osv. Dock fick vi inte riktigt plats bakom de fina och samlade dressyrhästarna, haha ;) Hon var lite för på, så hon fick mest trava med stoora steg istället haha :P Sötnöt ♥



Överlag är jag ändå väldigt nöjd med säsongsdebuten! Vi gick ju ut lite hårt med två program som båda var på en högre nivå än vi någonsin ridit tidigare. Men andra programmet var bra, och det finns ju där. Vi ska bara slappna av (bägge två!) och bli lite stadigare tillsammmans :) Men 61,5 % är fullt godkänt, och att vi lyckades knipa en placering på det var ju ett roligt plus i kanten :D 

Fina fina Pepsi 


Bilder på mitt vackra hjärta, från Ekängen

2012-09-11 - 10:12:00
Fotat har bästaste pappa och jag själv gjort :) Kärlek till mitt nya lilla miniobjektiv!
 
















Ingen som du ♥


Pepsi har fått en ny rumskompis

2012-09-10 - 16:58:00

Haha


Dagens lunch

2012-09-10 - 14:14:11

Som vanligt otroligt nyttig och varierad, kan ju nästan misstänka att jag skulle vara värsta hälsofreaket haha ;)


Den något halvgalna fredagkvällen

2012-09-10 - 12:57:45
Ja hörreni, i fredags blev det ju inte mycket sagt här och det för att det blev en minst sagt lite muppig kväll som tog krafterna helt och hållet på mig.

Det hela började under eftermiddagen. Jag visste att jag skulle få bråttom, eftersom vi slutade kl. 16 och jag skulle hinna rida, packa inför tävlingen, göra Pepsi tävlingsfin plus allt det vanliga. Och jag som inte är speciellt snabb med sådant, ja vid halv nio hade jag hoppats på att vara klar senast :P
När jag plockat in Pepsi från hagen och skulle borsta och göra iordning för ridturen märkte jag dock att hon fått en rätt rejäl spark strax nedanför ena bakknät :( Hon var öm och svullen när man rörde, men markerade ingenting när jag sprang med henne. Så efter att ha gjort rent så gott det gick samt kylt, så sadlade jag på och kände hur det kändes när jag satt på. Usch, var både arg, ledsen, deppig, rädd och allmänt nere. Vill inte att min fina ska ha ont ju :((
Hade tänkt rida en rätt lång kvällstur, bort till grusvägarna och leka lite dressyr där. Men efter det som hänt så tänkte jag mest att jag styr däråt, men vänder om det inte känns bra. Jag kände inget konstigt alls i skritten så jag provade att trava, och inget där heller :D Lycka!! Fortsatte bort mot grusvägarna och följde planen. Där borta var hon först lite spänd (har aldrig ridit dit bort ensam) men när hon hon släppte det och började andas, då var hon såååå sjukt jäääävla fin :)))) Det är absolut ingen överdrift att säga att jag aldrig någonsin suttit på henne när hon varit såååå underbart galet fin :D Det som vi på träning varit så nära att snudda vid de senaste gånger, det bara fanns där och hon var så himla glad och energisk! Snacka om att hon helomvände hela mig, helt lyrisk red vi hemåt och taggade inför morgondagens tävling!! Lätt att jag ska rida dit bort ensam oftare :)))

Wiiiiiie vad härlig hon var och vad glad jag blev!

När vi kom tillbaka till stallet var det baddags, och jag var ungefär en time efter i min tidsplan. Eftersom klockan redan var åtta fick hon stå och äta ur sin höpåse samtidigt som jag badade och pyssalde om henne i alla fall, nöjd tjej! ;) Plockade ner det sista och vid halv tio kom jag därifrån, efter lite strul med nyckeln. Heeelt slut, men galet tagggad!

Bilder från turen och grusvägarna :)








Några bilder från dagens ponnytävling

2012-09-09 - 22:33:21
Alldeles för trött och sliten efter en intensiv och himla bra helg, för att orka skriva någonting vettigt här tyvärr. Inte blev det nåt uppdaterat under dagen heller, både för att jag inte hunnit och för att jag var tvungen att lämna ifrån mig telefonen halva dagen :P Men här har ni ett gäng bilder som jag snabbklickade lite sådär fint den lilla stunden under dagen som jag var "ledig" i alla fall :) 
Som sagt, tagna i all hast från stället jag satt på och på ekipagen som "råkade vara" precis då, men det är ju alltid nåt :) Skulle vilja fota oftare hemma hos oss på tävling, för det blir ofta så fina kontraster mot allt det gröna runt banan tycker jag!
















Keep holding on

2012-09-08 - 21:17:46
Ni får ursäkta min lite halvkassa uppdatering, men det har sina anledningar vill jag lova! Den här helgen är lite kaos ;) Som ni såg blev det en tredjeplats i ena klassen på dagens dressyrtävling, lovar att berätta mer och visa film! Dock inte idag, och kanske inte imorrn. Men det kommer :) Så länge får ni ett smakprov på mig och min vackra flicka, som pappa tagit ♥ Och imorrn så ska jag försöka uppdatera er lite smått via mobilen i alla fall :)
Håll ut!

                                                             Simply the best ♥ ♥ ♥


Tävlingsfix inför morgondagens lokala ponnyhoppning!

2012-09-08 - 16:58:56


Bästhest <3

2012-09-08 - 16:56:25

En tredje placering blev det i andra klassen :)))


Riskettan, check!

2012-09-07 - 13:07:15

Ett steg närmre körkortet :)))


6 september 2012

2012-09-06 - 23:05:07
Att bara ha en enda lektion är ju faktiskt helt okej :) Vi började skolan 8.10 idag, och slutade runt en 9.20 (y) Idag har det varit dunderfint väder här i Norpan (rätt kallt bara, men hellre det och strålande sol än regn :D). Bara det bli man ju så himla glad av!

Efter skolan cyklade jag upp till stallet och där var det mesta bara allmänt bäst ;) Pysslade runt med allt och lite till mest hela dagen, inte var jag speciellt effektiv egentligen. Men det var himla gött att bara kunna "vara" utan någon stress, och hinna med en massa roliga saker :D
När jag gjort fint i boxen plockade jag in Pepsi och ryktade massor och gjorde henne finfin :) Hann frisera lite hovskägg också. Man kan inte vara vildvuxen när man ska tävla dressyr ju ;) Ett bra tag fick hon stå och bli ompysslad, vilket uppskattades :) Sen plockade vi på dressyrgrejerna som ni såg tidigare, och började ridpasset med en ordentlig skrittsväng i skogen. På banan sen körde vi lite basics, och sen en del programdelar. Är verkligen inte bra på att rida program, måste träna mera!! Men överlag kändes hon finfin i alla fall :D Ärlig bjudning plockades fram och därmed ett bra tryck och stöd på bettet :) Stundtals kunde vi "flyta" runt, men det krävs massa jobb som vanligt! Måste vara på henne väldigt mycket, och så fort hon får chansen smiter hon undan ;) Lilla fulingen ;P Men som sagt, över lag fin och bra känsla hos mig :)

I alla fall så avslutade vi nöjda och glada med ännu en skrittur i skogen, och med en travlänga på sjukhus :))) Finafina hjärtat, vad vore jag utan dig? ♥

Och just det, en av våra praktikanter kikade lite när jag red och sa sedan efteråt "Gud vilken bra sits du har!". Hihi Då blev jag glad tjej :D Så himla kul att höra, speciellt eftersom den långt ifrån alltid har varit det!!

Efter ridpasset var det lunchdags och efterlunch fick Pepsi lite "spabehandling" igen ;) Drog åt några sömmar som flikade ut, oljade hovisarna, borsta av då såklart och masserade ryggen med arnika. Jag och Cissi prövade även en sadel då hennes idag fick åka iväg på omstoppning (wiiiho, inte en sekund försent om ni frågar mig!) men tyvärr passade inte sadeln alls, så hon får gå med dressyrsadel tills den kommer tillbaka. Tur att vi ska tävla dressyr i helgen, annats hade det blivit jobbigt ;)
Sen fick hon ut i hagen med lite kompisar, och jag gjorde iordning det sista innan mitt stallvärds-pass började. Idag var jag tillsammans med Johanna, och allt flöt på finfint :) Gulligaste ridlekisbarnen ever ♥

Vid halv sju slutade vi och då stannade jag kvar en stund och pratade lite med Emmispemmis :) Var sjukt länge sen nu, så det fanns en del att ta igen. Trevligttrevligt var det, hade lätt kunnat stanna längre om det inte varit för att hon skulle rida och jag var himla hungrig :) Vi måste se till att umgås oftare i vilket fall!

Hemma blev det pizza och chillidill-kväll :) Nu ska jag sova tänkte jag, för imorrn är det fullt upp igen!

Kram H




Trimmat finfin pålle ❤

2012-09-06 - 14:37:43

Drog på oss dressyrdräkten för lite trim på banan under klarblå himmel inför helgens tävling :D Finfin Pepsiplutt sa att det var joooobbigt men kul ;) besthest 🐴 ❤

Bild från framskrittningen


5 september 2012

2012-09-05 - 23:01:46
Onsdag idag, och en chillig sådan (y) Är seriöst så sjukt jävla asgrymt att knappt ha några lektioner nu för tiden, som jag väntat på detta! 2 lektioner/dag tre dagar i veckan och sen 4 lektioner resterande 2 dagar äger fett :))) Och sen blir lektioner inställda hit och dit också :)
Hittils har jag även varit duktig och pluggat lite ordentligt på håltimmarna så so far den här terminen har jag inte suttit med näsan i plugg en endaste minut hemma :D Och inte ens känt att jag borde typ, haha! Så himla gött!

Idag tog jag en skön sovmorgon innan jag vid kvart över tio begav mig mot bussen och skolan. Porträttbilder togs, och som vanligt blev jag säkert superbra. Eller inte :P Haha! Fast det är ju lite kul att ha i efterhand sen, så jag får stå ut framför kameran i de typ två sekunderna faktiskt ;)
Samhällslektionen som skulle ha varit efter fotograferingen var inställd, vilket innebar att jag och Amanda hade hål från 11.15 till 14.40. Egentligen ganska drygt, men som sagt är jag faktiskt ganska duktig på att utnyttja tiden nu :) Skrev både loggbok och projektplan till vårt projektarbete, pluggade lite på franskaglosor till imorrn, gjorde klart en religionsuppgift och skissade lite på en idrottslektion jag och Amanda ska hålla längre fram. Utöver detta hann jag ju chilla en hel del också, med gratis fästis och chokladboll ;)

Vid 14.40 entrade vi dagens sista (och förövrigt enda då) lektion, engelska. Det var inte speciellt blodigt precis, och som vanligt fick vi sluta tidigare än vad vi skulle :) Efter engelskan så blev det bussen upp till stallet för att träffa min finis :D Borsta, rykta och mysa hann vi med. Tyvärr inte så länge som jag velat, då hon självklart skulle ut på lektion och hårdjobb :( Bläää, vill inte att det ska vara såå! Fina älsklingen ♥
Gjorde i alla fall iordning i boxen, la in nya torv och lämnade två äpplen. Har bytt till mig att ha henne imorrn, för två "stallvärds-dagar" :))) Kunde inte låta bli, speciellt med tanke på helgens dressyrtävling och att vi slutar halv tio i skolan ;D Det ska helt klart dressyrtrimmas!! Wiiie vad jag längtar :)))

Vi hörs imorgon gott folk, för nu borde jag sova!

Kram H


Inte varje dag

2012-09-05 - 19:18:22

man får post, och idag fick jag till och med två roliga "brev" :))) Wii spännande!


Nya rutiner

2012-09-05 - 14:29:41
Som ni kanske vet, eller i alla fall ni som känner mig väl, gillar jag att planera. Alltifrån hur min dag eller vecka ska se ut, till ett ridpass, hur en aktivitet ska genomföras eller hur mina grejer ska ligga. Dock så är jag ju en riktig tidsoptimist också, så mina tidsplaner går inte riktigt alltid ihop sig så som jag vill om man säger så ;)

I alla fall, det jag skulle komma till är att ordning och reda, rutiner och vanor det är jag det! :) Och nu sedan efter sommaren typ har jag bestämt mig för två nya rutiner, som jag hittils lyckats följa till punkt och pricka. 

Det första är att jag ska tvätta ur Pepsis vattenkopp och krubba ordentligt varje dag, samt tvätta av saltstenen. Jag har varit alldeles för dålig på det tidigare, så nu bestämde jag mig helt enkelt för att det ska vara en rutin som ingår vid mockningen typ :) Och nu när jag vant mig vid det så känns det så himla självklart, varför har jag inte alltid gjort det? Samvetet flyter upp på topp och som sagt så kan jag inte längre förstå att jag inte gjort det tidigare! Klart min lilla fina pålle ska få ha det fint och fräscht ju :)

Den andra nya rutinen är att det ska promeneras efter att vi kommit hem från tävling. Nu får jag ju gå ut på promenad med Pepsi hur mycket jag vill på mina dagar (fick inte det utan sälle innan jag fyllde 18!). Dels så tycker jag det är himla mysigt att promenixa i skogen, stanna och beta lite och bara hare lugnt och skönt efter en tuff dag helt enkelt :) Men sen är det ju bra och skönt för henne också att få röra på sig lite extra, framförallt om hon stått länge i transporten. Så hädan efter ska jag absolut försöka ta en promenix på eftermiddagen/kvällen efter en tävlingsdag har jag tänkt :)

Förövrigt rekommenderar jag er alla att skapa sådana här rutiner, även om det typ känns lite jobbigt och ovant i början. När man kommer in i det så blir det som en självklarthet. Jag menar, t.ex. att tvätta vattenkopp/krubba. Hur lång tid tar det egentligen?? Pepsi har oftast bara hunnit äta två mål mellan rengörningarna, så det år ju på ett par minuter att göra rent :) Vilken liten latis jag varit! Ajabaja ;)

Klart att mitt hjärta är värd det allra bästa ♥

4 september 2012

2012-09-04 - 23:46:10
Veckans "värsta" skoldag flöt på fint idag, wiie :) Religion, samhäll och matte är väl inte roligaste kurserna kan jag inte påstå direkt. Men som sagt, helt ok idag ändå!
Efter lunchen cyklade jag och Amanda upp till Eber för att ha Idrott. Basket stod på schemat och det var rätt kul :) Inte för att jag är nå vidare bra på't men ändå ;) haha. Kan känna att jag känner mig lite halvstel och seg i framförallt överkroppen, efter att ha "tränat" två dagar i rad. Det hör ju tyvärr inte till vanligheterna direkt ;)

Vi slutade strax efter två så då cyklade jag hem (i regnet -.-) och bytte om till stallkläder och åt lite mellis. Tänkte vänta ut resten av regnskuren, men den ville inte ta slut och eftersom jag hade lite bråttom så fick det gå ändå. När jag var halvvägs slutade det i alla fall ;) 
Var skulle jag då? Jo Lilla Hageby, som ni kanske förstod :) Idag hade jag ju Holly för första gången, så vi tog en tur runt fälten och red lite på alla fina grusvägar som finns runt stallet och hagarna osv. Hon var duktig, men lite spänd. Förståeligt dock då hon ju faktiskt bara är bebis, det blåste en del och hon hade nån annan än matte på ryggen ;) Men över lag gick det bra i alla fall! Ska bara lära mig lite ridvägar också så småningom :)
Förutom att rida så fixade jag ju stallpysslet och så så klart. Tycker (lite halvlustigt nog) att det är himla kuligt att fixa mathinkar, mocka och göra allt i fin ordning :) Dock blev det ingen mockning idag, för Eva hade varit där på morgonen och haft utsläpp så hon hade passat på att mocka då, himla gulligt :)

Efter att jag varit hos Holly skyndade jag mig upp till Hageby och träffade ett gäng ur tävlingssektionen. Preliminära startlistor till helgens tävlingar skulle ut, och så lite annat småfix. Hann bara pussa en snabbis på min finis :( Inte okej, men det ska kompenseras upp resten av veckan :))) Då ska vi mysa och rykta så det står härliga till! :D
Mockade ju då såklart, gjorde extra fint i boxen och lämnade ett äpple i krubban. Kanske hon kan gissa att det var från mig i alla fall? :) Cyklade sedan hemåt tillsammans med Ebbis och nu har jag mest hängt framför tv:n. Borde ha pluggat, men det får bli på morgondagens håltimma det!

Kram H

Här kommer i alla fall ett par bilder på lilla Holiday :) Kommer bättre nån dag när det är fint väder och jag har mer tid!






På premiärtur :)

2012-09-04 - 17:19:07


Bådar gott

2012-09-04 - 10:10:00
Igår när jag kikade in ryttarmeddelandet till helgens dressyrtävling fick jag mig allt en himla glad överraskning :) Det är nämligen Annica Hubner och Marie Carlgren som dömer klasserna jag ska rida, vilket är precis samma domare som dämde denna tävling i våras ↓



Det bådar ju gott får man lov och säga ;) Är om möjligt ännu mer taggad nu ju, hihi!! Borde kanske ta och börja plugga programmen lite ordentligt också, klurigt att få in två rätt för mig ovanliga program i skallen på samma gång ju ;)


3 september 2012

2012-09-03 - 23:04:57
Hej på er!

Idag har varit en så där lite halvmuppig dag. Det blir ett himla flängande när man har 5 timmars hål i skolan, och skolan ligger på andra sidan stan om både stallet och hemmet. Och så körskolan nånstans där mittemellan ;) Menmen, det går! Och så får jag ju en stor dos motion på köpet, och det kan jag ju inte säga att jag får i överflöd annars ;)

Började i alla fall morgonen med att cykla in till stan och Eber för att ha IV-val, med andra ord Idrott och Hälsa B. Elevledd lektion var det, som innehöll lite gott och blandat. Mest bollsporter. Helt okej var det ändå, bättre än jag väntat mig ;)

Vi slutade strax efter nio och då åkte jag hemåt för at chilla och så småningom äta lite lunch. Efter lunch tog jag min cykel igen och denna gång styrdes den först mot Hageby Centrum där jag hade klipptid. Som vanligt verkligen välbehövligt att bli av med det slitna, så nu är håret lite finare och fräschare igen :) Dock rätt kort, menmen. Hellre det!
Efter att jag klippt mig körde jag vidare mot biblioteket för att smita in och lämna en bok, och sedan upp emot körskolan där lite teoriplugg och körlektion väntade. I teorin är det repetiotion för fulla muggar som gäller, och på körlektionen körde vi rondeller. Det gick "mycket bra" så efteråt så bokade vi även in både teoriprov och uppkörning, som ni såg tidigare :D Tagga!

Efter körskolan åkte jag till Haga för en franskalektion och sen cyklade jag dagens näst sista etapp, upp till stallet. Mysipys med finis blev det, som var alldeles för äcklig i pälsen då hon inte blivit ordentligt avsvampad efter en förmiddagslektion :( Ogilla! Men efter en timmas borst och rykt blev det bättre, och dessutom var hon på gosigt humör :) Fina hjärtat!

Efter sex var det dags för henne att gå ut på lektion, och mig att cykla hemåt. Attans att jag inte satte på RunKeeper och mätte alla sträckor jag cyklade idag, tror nästan jag slagit rekord ;) haha! Imorrn ska det också cyklas massor, får mäta då bara för att det är kul :)

Kram H




Uppkörning och teoriprov inbokat :D

2012-09-03 - 16:30:07

Snart så är körkortet kirrat :)))


Incoming

2012-09-03 - 10:46:00
Okej, nu så här i början av hösten när alla tävlingar drar igång och så, alla höstkollektioner kommer ut, man har fått sommarjobbs-lönen och det börjar bli lite småkallt och tråkigt ute, då blir man ju bara så himla häst-shoppingsugen! Under sommaren har jag funderat och klurat på vad jag vill ha, har liksom blivit så när jag varit "häst-lös" också och lite extra sugen och ridtaggad ;)

I alla fall så är det en hel del nytt på G in i garderoben, en himla massa fint :) Vi kommer bli sååå snygga, om jag får säga det själv hihi ;) 

För nån vecka sen köpte jag ju en grå luva på tradera, och sen lite nya ridtröjor från Cubus.
I veckan var jag som ni kanske minns med mamma på Sharpman där det inhandlades både nya vardagsridbrallor och tävlingsbrallor :D Kommer sitta som limmad i sadeln!
I lördags var jag med pappa på Hööks, eftersom jag fått ett "presentkort" på ett dressyrträns i födelsedagspresent :) Lovar att visa er vad jag fick med mig hem sen när jag har prövat det på Pepsiplutt! :D
Vi åkte även förbi Avantia idag, då det är ytterligare två saker jag bestämt mig för ska få tillhöra min garderob. Dessutom så har jag ett presentkort där (som jag fick av Maria som tack för hjälpen med Doma i våras) men tyvärr så hittade jag inte vad jag sökte och de kunde heller inte ta hem något av det :( Förövrigt hade inte heller Sharpman något av det, så nu har jag bestämt mig för att beställa från internet helt enkelt. Jag som hade hoppats på att slippa frakten, menmen! Orkar inte leta längre ;)

Sist men inte minst så väntar jag fortfarande på specialbeställningen som jag och pappa gjorde i mitten av juli (också en födelsedagspresent). Den skulle ha hunnit komma till min födelsedag, men fick reda på nu i veckan att det saknats material och att det kommer dröja ytterligare ca 14 dagar :( Så trist!! Meeeen, jag är heeeelt hundra på att paketet kommer vara värt att vänta på i alla fall ;D

När dessa grejjer är kirrade så blir det lugnt på shoppingfronten kan jag lova! Jag är en sån som inte ofta köper grejer om jag inte klurat och bestämt mig för att just dem vill jag ha :) Det är bra tycker jag!


Bildkälla


2 september 2012

2012-09-02 - 21:45:21
Började denna söndag med sovmorgon, och usch vad jag verkligen behövde det efter at ha gått upp så tidigt som kvart över sex igår! Njöt till fullo av att sova länge kan jag lova ;)

Strax innan tolv uppdaterade jag ju er med vad jag pysslade med :) Stallet jag skulle till var ju självaste Lilla Hageby, vilket Denize lyckades gissa rätt på. Lilla Hageby är ett urmysigt privatstall strax utanför Norrköping, och där skulle jag träffa Eva och Holly. Eva är syster med min mammas jobbarkompis, och sökte medryttare en gång i veckan till sitt fyraåriga sto Holiday. Hon undrade om jag var intresserad, så idag var jag där och hälsade på och provred lilla Holly :) Så nu har jag ridit en fyraåring för första gången, för ni minns väl sedan detta inlägg att jag inte gjort det tidigare? :)

Holiday är alltså ett sto född 2008 e. HipHop. Hon var tänkt att bli tävlingshopphäst (därav stammen) men blev lite för liten för det, så därför sålde tidigare ägaren henne. Eva (som äger henne nu) köpte henne för ca ett år sedan, och då vara hon bara inriden. Hon är typ världens snällaste lilla unghäst och verkar himla go!
Jag red en stund på ridbanan och hon var jättemysig :) Väldigt mjuk och lätt i munnen, allmänt trevlig :D Finns lite att jobba på, och så är hon ju inte så gammal än heller. Men som sagt himla rolig och mysig att rida!

Framöver kommer jag att rida och ta hand om Holly varje tisdag, mer eller mindre. Så hon kommer såklart att få vara med här på ett hörn på bloggen :) Lovar att försöka ta lite fina bilder på henne på tisdag, idag får ni nöja er med en ridbild som Evas syster Inger tog :)



Efter att jag varit på Lilla H cyklade jag hem emot "stora" Hageby ;) Där mockade jag och pysslade lite, innan jag kikade lite på pappa och Pepsi som hade nybörjarlektion på banan. Superduktiga båda två, de fick till och med hoppa ett litet skutt i galopp idag. Söta! :)
Lite senare började det snickras och målas. US ska nämligen göra ett eget plank att ha som tävlingshinder! Vi sågade till planken och började måla litegrann idag, det blir nog bra :) Hoppas vi hinner färdigt till på söndag när vi har lokal ponnyhoppning!

När klockan tickade iväg så avslutade vi för dagen, och jag gick in i stallet för att mysa lite med min fina plutthäst som jag inte hunnit träffa ordentligt. Fick sällskap av Cissi och hennes små söta barn också :) Pepsi var mysig och allmänt bäst som vanligt hihi ;) Hon får mig alltid på bra humör, min vackra flicka ♥

Innan jag åkte hemåt la jag upp ryttarmeddelandet till nästa helgs tävling. Nu har jag mest hunnit äta och chilla lite. Ska försöka gå och lägga mig i skaplig tid tänkte jag.

Vi hörs, kram H 




På väg...

2012-09-02 - 11:38:49

...mot ett stall, men inte "det vanliga". Klura på den ni ;)


Bloggar jag läser och varför jag läser just dem

2012-09-01 - 23:04:09
Kände att det var dags för ett "Sätt-rubriken-inlägg" igen :) Jag vet att jag är lite seg med dem, men det är bara för att jag vill göra de inläggen så bra som möjligt eftersom ni tagit er tiden att klura ut ämnen :) De kommer, jag lovar!

Till och börja med kan jag berätta att jag är, om ni inte redan visste det, en riktig sucker för bloggar. Följer fler än vad jag egentligen hinner ;) Därför äger bloglovin tycker jag, för då ser man ju direkt vilka som uppdaterat och missar inget skoj!


Överlag så tycker jag mycket om att läsa mina vänners bloggar, eller folk jag känner. Det är intressant att kunna se och träffa en person i verkligheten, och samtidigt kunna läsa om hur han/hon tänker osv. Okej, det där blev lite luddigt, men jag läser t.ex. några bloggar vars skribenter jag ser på tävling ibland. Det är skoj att läsa bakgrunden till det man ser de få gånger man träffar dem irl liksom :)
För att jag ska läsa en blogg som jag inte alls har någon övrig koppling till så krävs det att den är riktigt bra :) Och förövrigt läser jag nog bara hästbloggar, som gärna får vara lite foto-inspirerade ;)

Listan skulle bli väldigt lång om jag skrev upp varje liten blogg jag läser, men här är i alla fall storfavoriterna till att börja med :)

www.carlssonpataket.se
Sara har jag ingen koppling till utöver bloggen, så med andra ord är den grymt bra ;) Sara skriver välformulerade, både roliga och intressanta, inlägg med massor av finfina bilder. Ett extra plus är att hon har sin (otroligt söta och fräcka) ponny Cabi uppstallad på en ridskola och är som jag förstått det även ganska aktiv inom klubben/ridskolan. Med andra ord känner jag igen mig i mycket på det planet och det är kul att läsa om hur det verkar vara där i jämförelse med hos oss :)



www.warnmarks.se
Karin Warnmark är en relativt välkänd bloggerska så flera av er känner säkert till henne :) Det jag fastnade för på hennes blogg var hennes ofta välplanerade och genomtänkta inlägg. 
Karin är himla duktig på att fotografera, så det är en stor anledning till att jag tycker om att kika in på warnmarks.se :) Hon har även varit officiell bloggare under GBG HS, så jag tror nog det var då jag hittade dit från första början. Ville ju läsa om och se bilder på showen när jag inte kunde vara där ;) Hennes fina pålle är pricken över i:et!



www.kristinawarg.se
Kristinas blogg tycker jag om att läsa för att hon verkar vara en härlig person med båda fötterna på jorden. Hon är en grymt duktig och inspirerande ryttare, men verkar ändå vara ödmjuk och ha ett häst-tänk som jag tycker om :) På den här bloggen hittar man ofta välskrivna inlägg och mycket filmer. Det är roligt och intressant att läsa nån blogg med en bloggare på lite högre tävlingsnivå tycker jag!



www.fridahallgren.se
Även här en blogg på lite högre tävlingsnivå än övriga, men denna är dressyrinriktad istället :) Frida är en skicklig och himla duktig ryttare, med ett sunt tänk och dessutom en urläcker ögongodis-häst. Precis som de tidigare nämnda skriver Frida ofta välformulerade inlägg med mycket fina bilder! Sen tycker jag även att hon är inspirerande för att hon verkligen brinner för hästarna. Hon jobbar väldigt mycket och verkar ha ett totalt fullspäckat schema, men trots det lyckas hon hinna med två hästar (som behandlas otroligt väl och får massor av uppmärksamhet). Det märks verkligen att hon tycker om dem! 



www.tesskliintestam.blogg.se
Denna blogg var jag en trogen följare, fram tills för ett par dagar sedan när jag märkte att den avslutades/pausades :( Himla tråkigt tycker jag, för det var verkligen en blogg jag gillade. Eftersom Tess bor, tävlar och har hästar här i Norrköping så ser jag henne lite då och då på tävlingar, vilket gör det extra kul att "följa henne på hemmaplan". Hon rider bägge sina hästar himla bra och är riktigt duktig både på att blogga och fota! :)



Förutom ovanstående läser jag många av mina hästvänners bloggar såklart :) Några av de jag läser flitigast (för att de oftast har bra uppdatering och läsvärda inlägg) är Amandas, Marias, Carros, Emmas, Fridas och Idas.

Sen skumläser jag ett par också. De ligger i min lista, men jag läser bara inlägg som verkar roliga samt kikar på bilder ;) Bland dessa hittar man Linn Strelins, Dressyrmupparnas, Gennes och Darios till exempel.

Och hörrni, bli inte ledsna eller så om det verkar som om jag inte läser er blogg! Följer över trettio stycken varje dag, så jag kände att jag inte riktigt kunde ta med allihopa ;)

Detta var alltså ett "Sätt-rubriken-inlägg". Det är Michaela som valt rubrik, så jag hoppas att du fått ut det du ville och även ni andra fått lite intressant läsning :) Vill du också sätta rubriker på mina inlägg? Det kan du göra HÄR.
 

Dreamteam ;)

2012-09-01 - 16:12:18

Hihi, söta va? :)


1 september 2012

2012-09-01 - 08:05:00
Idag är det full rulle som gäller! :) Jag som trott att detta skulle bli en lugn och chillig helg eftersom det inte är tävlingar eller något annat "stort" inplanerat, men icke! På nåt sätt lyckas det bli proppat ändå ;) Dock ska jag inte klaga, för det är en massa skoj som ska hittas på :D

Nu på förmiddagen jobbar jag mellan 6.45-10.15 på NTM, alltså där jag sommarjobbade nu i somras. Vanligtvis jobbar jag inte helger eftersom jag har så pass mycket annat att pyssla med, men en kille som skulle jobbat messade och undrade om jag kunde hoppa in. Eftersom jag inte hade nåt direkt speciellt, och det är sjukt bra pengar, så ställde jag såklart upp :) 
Direkt efter jobbet hämtar pappa mig och så åker vi mot Hööks, Avantia och nån brädaffär :) Sen blir det lunch nånstans innan stallet väntar. Lugn kväll sen skulle jag tro, skönt!

Vi hörs med lite uppdateringar under dagen :)

Kram H