Dressyrträning för Cissi 30 september 2011

2011-09-30 - 22:36:46

Idag var det jallajalla efter skolan upp till stallet för där var det dags för en välbehövlig dressyrträning för snällaste Cissi :)
I början var Pepsi ett litet sego som vanligt, men när spärren väl släppte tyckte jag hon kändes riktigt fin bitvis! :D Hon var ovanligt medgörlig i vänstersidan och överlag väldigt mysig och positiv (y)
Vi red igenom programmen och det är så skönt att det bara liksom är väldigt lätta rörelser, så då kan jag koncentrera mig mer på att få henne avslappnad men högre och stadigare i formen.
Nu känns det ännu bättre inför på söndag, och imorrn ska hon få en välförtjänt skrittur med kort jogg på sjukhus tillsammans med Emma och Pari, mys! :D

Vill ni veta en bra sak? Hon gillade det tredelade bettet med fasta ringar och kändes nästan precis som på det raka. Kanoners! :D Så himla skönt att slippa det problemet!
Kram H

gammal bild på min fina dressyrstjärna ♥
Fotografering, höst i Folkparken & runt strömmen 30/9 2011

2011-09-30 - 22:08:12

Idag var det dags för fotografisk bild A igen, lätt fett veckans bästa lektioner :D Idag tog vi oss till Folkparken och strömmen där vi lekte med höstljuset och alla fina färger, och därefter tog vi en liten fikastund :) Supermys!

Jag är allt annat än rutinerad när det kommer till naturfotografering, typ abstrakta grejer  och sådant, men jag är ändå riktigt nöjd med ett par bilder :) Så himla kul att fota med min bästa kamera!

Hehe, blev visst endel ändå ;) Men visst blev de rätt mysiga! Personliga favoriten är helt klart lövet i vattnet :)
Galet roligt att leka lite med kameran nu när man lärt sig lite mer om olika inställningar osv. Ett par av bilderna är t.ex. tagna med manuell fokus.

Foto: Hillevi Hassler (Jag)
Modell: Amanda Kennmark (på några bilder :)
Kamera: Nikon D3100


Dag 9: Några bilder på några jag saknar

2011-09-30 - 15:09:00

Tagga Lektions DM i dressyr på söndag :)

2011-09-30 - 10:38:54

Åh vad roligt det ska bli, längtar supermycket ;) Ska bli spännande att se hur min lilla flicka sköter sig första dressyren på utebana och allt!
I eftermiddag blir det dressyrträning också :)

 


Dag 8: Den nyaste bilden på min häst

2011-09-29 - 10:04:00

hihi, sista bilden jag tog när vi hade Photoshoot! :)

Dag 7: Några bilder på någon som betyder allt för mig

2011-09-28 - 11:24:00
Fotografering, Lindholms Peach bland höstlöven ♥

2011-09-27 - 21:03:50
Mitt bästa snyggo! ♥
Bilderna är till en uppgift i kursen Fotografisk bild A, och temat är typ "Min vän"

Fotograf: Hillevi Hassler (Jag)
Modell: Lindholms Peach
Kamera: Nikon D3100
Medhjälpare: Felicia Vilenius (Tack! :)KICK-OFF 2011 :D

2011-09-27 - 14:47:51

I lördags kväll hade Cissi och Mogge, mest Cissi tror jag ;), ordnat en superrolig Kick-off för alla sektioner i Hageby Ridklubb. Och eftersom jag för tillfället sitter i både Ungdoms- och tävlingssektionen så var jag såklart där :D

Vi var indelade i 4 lag, och mitt lag var väl inte det bästa med tanke på att 3 av 5 grenar var för "riktiga hästmänniskor" och vi bara hade två som red så... I de andra lagen fanns typ minst 4 ryttare :P
Men det var i alla fall jättekyyyyl! :D och vi kom inte sist på precis alla grejer ;)

Det hela började med en femkamp mellan lagen, och då ingick en "hinderbana" till häst, och Hamlet fick vara min räserhäst ;) haha, na men han va dutti! Sen var det stövelkastning, upp-och avsittning på Kurta, hästskokastning och ihopsättning av träns.
Vi avslutade kvällen efter mycket skratt och spänning med "knytkalas" och mina Pizzabullar tog slut direkt, hihi! :D ASAGOTT var det och det fanns endel att välja mellan om man säger så :)

5/5 toasters till Cissi och Mogge :D Måste absolut göras om tycker jag!
Dag 6: Några failbilder

2011-09-27 - 10:20:00

Haha, vi bjuder som vanligt ;DTjusig bild från Åby som jag hittade på FB (!!) Haha, vet inte om det är i ett byte eller vad vi styr med :PFiiin frambensteknik där alltså!! ;)Fördel om man tar med sig båda benen, eller?
Chess är i alla fall mästare på konsten att ta sig över ett hinder på fulast möjliga vis!
Flyyyyiing, haha sniiiggt! NOT
Leka på sjukhus är kuuuuul ;)
Hoppla...
Hmm, ja fint! :P
Kasper visar upp sin bästa sida, för ungefär 4 år sedan tror jag. Haha, fy sjutton!


Galet rolig bus-tur fick avsluta veckan :D

2011-09-26 - 22:03:45

Igår kväll drog jag och Emma iväg på en efterlängtad bus-tur med våra bästa bus-hästar ;) På breddiksfältet och på vägarna i skogen höll de sig lugna, nästan i alla fall ;) Men när vi såklart skulle avsluta med bästa sjukhusfältet då kunde de inte hålla sig längre! Fy tusan vad roligt det var, sa vi alla fyra ;D
De fick dra nästan ett helt varv runt hela och i början var Pepsi lite knäpp :P Hon skulle ligga bakom, men där gick det ju alldeles för sakta så då småbrallade hon litegrann. Sen precis när hon går om lägger hon in ett bockspräng precis när hon accelererar förbi, sötaste ♥
Mindre roligt var att det visade sig när vi kom tillbaka att Pepsi lyckats slita av sig båda bakskorna. Det var lite fuktigt på sjukhus men inte halt på något sätt, men det måste vart där dom flög. Som tur var kom L8 och kunde lära mig och visa hur jag kunde raspa till dem och trycka till framskorna så att de i alla fall skulle sitta några dagar extra :) Idag kom dessutom hovslagaren och slog på nya bak, framskor tror jag hon skulle få nya i slutet av veckan, så det är bra! :)


Hihi, det skvätte lite lera när vi låg bakom på sjukhus så två små prickar kom vi tillbaka som ;) Nöjda som få dock efter ett perfekt avslut på veckan! :D 


Fotografering, Johanna och Filur rider dressyr på sjukhusfältet 25/9 2011

2011-09-26 - 21:44:26Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Johanna Lundin & Hagens Filur (lektionsponny *2003)
Kamera: Nikon D3100

Dag 5: Några bilder där jag är som allra lyckligast

2011-09-26 - 15:39:00


Dag 4: Några bilder när jag hoppar

2011-09-25 - 15:14:00

En salig blandning skulle man kunna säga! ;)

Mystur med snel hest :)

2011-09-25 - 11:59:26

Igår var jag ute hos Poppe på Resebro igen, det var ett tag sen nu! Skrittade ut en sväng barbacka med Rix FM i öronen och hade riktigt mysigt :) Dock är golfare och kossor det läskigaste som finns, bara så ni vet!
Åh vad jag längtar tills jag och Pepsi får rida ut själva, bara 11 månader kvar nu! ;) haha, nemen det är ju såklart jättekul att rida ut med kompisarna, men det blir så himla krångligt om man inte har någon som kan just när man själv vill. Plus att det är galet mysigt att rida ut bara en själv och hästen, det blir liksom en annan grej då!

Bild från i våras på Karin och Poppe, fiina!


Dag 3: Några bilder på mig och den jag älskar

2011-09-24 - 15:10:00♥ ♥ ♥

Föreläsning med Göran Hagelin från Krafft

2011-09-24 - 13:09:00

I onsdags var vi sju stycken tvättäkta Hagebytjejer som drog iväg till Linköping för dels en trevlig kväll tillsammans, men framförallt för att lära oss massa nya saker :)
Vet inte om jag skrivit det förut men vi är i alla fall två lag från klubben som kommer delta i finalen i teoritävlingen BUS-CUP den 13 november. Årets teman är foder och skador, så i onsdags var det alltså dags för foder.
Förväntningarna var på topp från min sida, och jag måste säga att Görans föreläsning levde upp till dem! Det var verkligen jätteintressant och lärorikt! Rekommenderar er varmt att gå på hans föreläsningar om ni skulle få chansen :)
Vi fick även med oss, förutom proppfulla hjärnor ;) en bok som ligger till underlag för foderdelen i finalen.

Här får ni några fakta som för er kanske är självklara, men som i alla fall inte jag visste om tidigare :)

- En häst har massor med "bussiga" bakterier i grovtarmen som bl.a. omvandlar fibrer till energi. Om en häst har s.k. proteinknutor, diarré och/eller tjocka bakben är risken stor att det är dessa bakterier som inte mår bra.
Jag gissar på att det kan vara en del utav förklaringen till varför hästarna ofta är lite tjocka i bakbenen när vi precis tagit in dem från betet, bussiga bakterier gillar inte snabba foderbyten (som det ju blir då).
- Man kan se på en hästs rumpa om den har proteinbrist, för med rätt protein kan man fodra fram en rund rumpa :) Eftersom muskler sen i sin tur byggs upp av protein, så kan man inte bygga några muskler på t.ex. rygg och nacke om hästen har spetsig rumpa (då har den ju proteinbrist)
- Varför är det så noga med att hästens vatten ska vara fräscht, när de står och pillar och tuggar i jorden? Jo, det mesta som hästen stoppar i sig decifineras i magsäcken innan det kommer till de känsligare tarmarna. Men vatten rinner rakt igenom magsäcken och "rengörs" alltså inte, därför är det viktigt att det är rent.

Det var lite av det vi fick lära oss, men jag säger inte att allt dethär är 100 % korrekt. Men det var  så JAG uppfattade det hela i alla fall, och jag tycker att det verkar rimligt.

Ser fram emot nästa föreläsning, den 27 oktober med klinikchef Karina Melin om skador. Spännande! :D

Rund rooooompa ;)


Porträttfotografering i skolan, Fotografisk bild A

2011-09-23 - 20:26:46

Idag har jag och Amanda tillsammans med ett gäng andra glada tjejer haft lite photoshoot! Vi hade jätteroligt och flera bilder blev riktigt grymma :D Dessutom har vi snällaste läraren (a)

Fotograf till de flesta av dessa bilder är Hilda Alfredsson, som är superduktig! :)


Dag 2: Några bilder när jag ramlar av

2011-09-23 - 13:06:00


Stor Doma leka med liten Hillevi

2011-09-23 - 10:04:36

Nu har jag varit minihästtvakt åt Doma i tre dagar, och jag kan tala om för er att hon tycker att jag är en liten plutt som man kan göra ungefär som man vill med ;) Haha!
I tisdags gick det bra, inga busigheter alls, men i onsdags hade jag väldigt bråttom och skulle bara gå med henne en kortis och sen släppa tillbaka henne i hagen. Promenaden gick bra men sen när jag skulle släppa tillbaka henne i hagen så släppte jag henne innan jag stängt, vilket jag inte skulle ha gjort!! För hon tvärvänder och sprätter upp massa lera (observera att jag inte hade stallkläder för att vi skulle åka till föreläsningen direkt) och galopperar rakt in i stallet. Haha gissa om jag var glad lerig tjej då!!
Igår så gick vi tillsammans med Emma och Ragnar och dum som jag var tog jag inte kedja, vilket hon såklart märkte direkt! Hon drog rakt ner i första bästa grästuva så hårt att grimskaftet gick sönder! (Förlåt Maria, du ska få ett nytt! ;) Så då fick jag knyta fast det i grimman istället. 
När jag sedan skulle borsta av henne så fick hon stå i boxen med öppen dörr och var hur snäll som helst, tills jag skulle backa in henne. Då går hon istället ut i gången och galopperar bort förbi bl.a. en livrädd mamma. Som tur var kunde jag springa ikapp och stoppa och vända henne innan hon hann till den öppna dörren!! Knäpp häst!

Summa kardemumma tror jag att hon är NÅGOT rastlös och både saknar Maria och att få röra på sig ordentligt. Hoppas verkligen hon blir bra snart, framförallt för hennes egen skull för hon verkar något uttråkad ;)

Men vi har iallafall haft roligt och det är alltid skoj att hjälpa till när det uppskattas :D Och det är ju för tur att hon är söt trots sinna små hyss! hehe :P


Fina flickor!Hoppträning för Cissi 22 september 2011

2011-09-22 - 22:41:20

Idag slutade vi som tur var tidigt i skolan då det var dags för hoppträning cirkus 12.30 :D
Till en början kändes hon matt och inte alls villig, stod emot och ville bara dyka ner. Men efter ganska mycket jobb och hjälp från Cissi blev det bättre även om den där satans vänstersidan inte vill släppa helt!
De första banorna vi hoppade hittade vi inte alls något bra flyt, hon bytte galopp hit och dit och kändes allmänt slapp liksom och bara "lullade runt".
Men när hindrena höjdes lite började jag direkt rida mer, hitta en mycket fräschare och jämnare galopp och då hoppade hon som en stjärna ♥ vi verkligen hittade rätt då, och en rätt bred oxer på 1.05 klippte hon enkelt ur omhoppningssväng! Snart är det kanske dags att vi börjar satsa lite på tävlingar och vågar svänga i omhoppningarna istället för att bara försöka säkra nollan ;)
Och jag måste bara säga att hon är så himla underbar för när jag rider som jag ska då ställer hon verkligen upp och bjussar på sig själv :D det är ju så det ska vara, då blir man grymt motiverad till att komma dit liksom ;)

Eftersom banan var helt dyngsur blev vi båda två stora lermonster, så efteråt fick hon ett välförtjänt bad med linimentschampo och en lång betstund på det :D

Finaste ♥

Tyvärr ingen som fotade så det får bli en gammal goding ;)


Dag 1: Några bilder som väcker många minnen

2011-09-22 - 21:27:41


Blir en liten bildlista typ :)

2011-09-22 - 20:54:51

I brist på annat, och för att jag har så äckligt mycket bilder (vilket jag också älskar äckligt mycket att jag har!) tänkte jag visa upp lite random av dem med hjälp av en bildlista :)
Enjoy!

Dag 1: Några bilder som väcker många minnen
Dag 2: En bild när jag ramlar av
Dag 3: Några bilder på mig och den jag älskar mest
Dag 4: Några bilder när jag hoppar
Dag 5: Några bilder där jag är som allra lyckligast
Dag 6: Några failbilder
Dag 7: Några bilder på någon som betyder allt för mig
Dag 8: Den nyaste bilden på min häst
Dag 9: Några bilder på några jag saknar
Dag 10: Några gamla bilder
Dag 11: Några nya bilder
Dag 12: Några fula bilder


BUSigt värre ;)

2011-09-21 - 17:46:00

Just nu sitter vi i bilen påväg till en föreläsning i Linköping. Temat är Hästens utfodring och det är Göran Hagelin från Krafft som är föreläsare. 
Vi är nämligen ett gäng från stallet som ska delta med två lag i tävlingen BUS-CUP, som är en teoritävling för ungdomar i östergötland mellan 13 och 18 år. Första pris är biljetter till globen :)
Så nu ska vi  plugga in massoooor ;D

Håll tummarna!

Kram H
Fotografering, porträtt på Maria och Doma

2011-09-21 - 14:00:00

För ganska så länge sedan hade jag en liten porträttfotografering med Maria och Doma, och trots att de är riktigt bra och fina modeller är jag inte speciellt nöjd med bilderna. Ljuset blev konstigt liksom och jag hade lite konstiga inställningar. Men vi får helt enkelt ta och göra om'et nån dag Maria! Sorry...
Men här får ni i alla fall några av bilderna som jag tycker blev helt okej :) Dock är de inte redigerade för min dator är knäpp..


Fotograf: Hillevi Hassler (Jag)
Modeller: Maria Ohlsson & Doma
Kamera: Nikon D3100


Fotografering, Emma och Giza dressyrtränar den 15 september 2011

2011-09-21 - 10:46:00

Fotograf: Hillevi Hassler (Jag)
Modeller: Emma Söberg & Hagens Giza (Lektionsponny *2005)
Kamera: Nikon D3100

Hästvaktis här :)

2011-09-20 - 20:38:20

Hihi! Idag har jag alltså varit lite hästvakt åt Marias svarta fröken: Doma! Eftersom hon inte blivit helt frisk ännu från en hälta blev det två stycken promenixer, kort betning och en borststund. Hoppas för både hennes och Marias skull att hon blir bra snart innan de båda blir alldeles för rastlösa! Och ni har ju sett bildbevis på vilket hemskt snyggit ekipage dom är! :D

Doma har i alla fall varit snelhest, som tur är med tanke på hennes storlek ;)

Sen så hann jag även med att borsta av min finaste plutt innan hon skulle på lektion. Hade lyckats läsa fel på hästlistan (eller så ändrade de precis innan) så vi fick mycket mindre tid än planerat :( Men på torsdag efter hoppträningen så ska hon få massa myyys, för att inte tala om i helgen :)

Nu: Idol-mys!

Kram HKom och köp, prima fina grejjer! :)

2011-09-20 - 14:56:08

Hihi! Som rubriken lyder tycker jag att ni ska hadla lite av mig! Vi har nämligen börjat vår försäljning av New Body nu så om ni skulle vara intresserade så finns katalogen HÄR :)
Om ni missat det så samlar vi pengar med stallet till en resa till Göteborg Horse Show 2012, wiiiie :D


All reklam och alla försäljningssätt är bra, utom de dåliga ;) Haha!


Hiss! :)

2011-09-20 - 14:32:09

Kan inte låta bli att ge dagens tummen upp till en galet grym tjej! Adele kallar hon sig och hennes låtar är såå himla vackra.
Bara för det får ni ett videoklipp :)

Finaste texten ♥
Och det här är bara EN av alla låtar, Set fire to the rain och Rolling in the deep är ju inte fel heller direkt ;)


Videoklipp från dressyrdebuten i lördags :)

2011-09-19 - 23:47:10

ÄNTLIGEN! Både youtube och min dator har varit apsega med dethär klippet, men nu så!
Har klippt bort lite tråkiga och dåliga delar, dom kan ni få slippa se :) 
Och som sagt, hon går långt ifrån så bra som hon kan, men jag är ändå väldigt nöjd med tanke på omständigheterna och hon släpper till fint stundtals tycker i alla fall jag :D

Enjoy :)Porträttfotografering, Amanda Kennmark

2011-09-19 - 09:15:12

I fredags hade vi tema porträtt på Fotografisk bild A, och Amanda fick agera min modell! Vilket hon gjorde jättebra, och jag är nöjd med bilderna för att vara första gången jag tar sådana här "riktiga porträtt" :)

Fotograf: Hillevi Hassler (Jag)
Kamera: Nikon D3100
Modell: Amanda Kennmark


Jogging på sjukhusfältet 16 september 2011

2011-09-18 - 22:22:00

♥ ♥ ♥

Fotograf: Amanda Kennmark


Shoppat loss litegrann på Sharpman :)

2011-09-18 - 22:20:04

Idag har jag och mamma varit på Sharpman och handlat upp det sista utav mitt "presentkort" på hästgrejer jag fick av henne i födelsedagspresent :) Jag körde faktiskt från Linköping till Sharpman och tillbaka, duktigt va? Det var riktigt roligt :)
I alla fall, på Sharpman finns så jäävla mycket fina (och dyra) grejer! Helt galet tyyyp ;) men planerat var att jag skulle hitta mig ett par riktigt fina och bra ridbyxor och eventuellt en tävlingstopp. Och de var just det vi fick med oss hem också! :D
Då jag blivit väldigt tipsad av Pikeurs ridbyxor, och hört att de ska vara typ dunderbekväma och ha asbra kvalitét var målet inställt på dem. Jag hittade ett par PERFEKTA, precis den gråa färgen jag ville ha, rätt storlek och låg midja. Blev helt enkelt ett solklart måste! ;) hoppas de är lika bra som alla säger, för de var dyyyra vill jag lova.
Bland tävlingstopparna fanns endel att välja bland, men alla jag testade var alldeles för breda och korta. MEN en modell hittade jag som passade, en smal och lite längre som också satt super :) Den var inte heller billig, men fin och från Schokemöhle Sports så det är den förhoppningsvis värd! :)
Var även tvungen att köpa med mig en mjuuuk ryktborste till Pepsi för pengarna vi vann på Åby, och som tur var gillade hon den för jag testade den förut ;)

GALET NÖJD MED DAGENS INKÖP :DBrallorna har jag tänkt inviga på hoppträningen på torsdag, och toppen blir på DM om två veckor :)Hmm...

2011-09-17 - 23:31:15

Förut: Övningskörning på högsta nivå! :)
Nu: Tårta
Sen: Sova
Imorrn: Sharpman!

Godnatt!Foto: Amanda Kennmark

Lokal dressyrdebut, Björkviks RF 17 september 2011

2011-09-17 - 23:24:30

Idag var det alltså dags för mig och Pepsi att debutera på de lokala dressyrbanorna :) Tidigare har vi endast varit med på LektionsDM och klubbtävlingar.
Dagen har varit lite hit och dit, upp och ner, men överlag väldigt bra! :D Hon har skött sig braigt som vanligt och jag har varit lite duktig matte, i alla fall i andra klassen. Vill bara säga att jag HATAR att man inte får rida på rakt bett i dressyr, så himla bajsigt! Inte för att man ska skylla på bettet, men alltså är MKT mer tillfredställd med det raka och hon gläpper lätt med det delade vilket medför att jag inte får något riktigt ärligt stöd och sug och hon blir ostadig och något bakom. Men till nästa gång ska jag testa fasta ringar, kan hjälpa lite?
I alla fall nog om det, här får ni dagens resultat :)

LC:2
På utebanan kändes hon alldeles lagom pigg och fräsch! Braigt underlag var det och även om vänstersidan alltid är svår, var den i alla fall helt okej då! Inne på banan sen blev vi hon något spänd och stod emot ganska så mycket, vilket gjorde att jag blev spänd oc inte kunde slappna av eftersom hon inte gick fram som jag ville. Var rätt besviken på min insats sen i efterhand, men tro det eller ej vi lyckades skrapa ihop hela 64,64 %, och en 4:e placering på det! :D Dock hade de inte så bra koll, det var 12 startande och med andra ord 3 placerade. Men av någon anledning blav det 5 placerade, så det var därför vi blev placerade fyra ;) känns lite muppigt, men roligt ändå! 

LB:0
Nu hade vi laddat om ordenligt och jag var väldigt taggad eftersom jag verkligen ville ha lika bra procent igen och hitta en lite bättre känsla. Domaren gillade Pepsi också, så då vill man ju visa vad man verkligen kan om hon nu tyckte att LC:2 var bra liksom ;)
I denhär klassen koncentrerade jag mig mer på att försöka få henne stadig, och bråkade inte så mycket med vänstersidan. Den fick helt enkelt vara som den var typ, och jag blir bara frustrerad när jag ska försöka böja loss och jag inte får till det/hinner. Hittade en mycket bättre känsla och kunde slappna av mer och komma till ridning. Endel småmissar lyckades jag dra på oss, så som ett avbrott när jag skulle samla henne i galoppen och ett steg bakåt i halten. Men vissa moment fick vi faktiskt till riktigt bra :D Nöjt och glatt ekipage slutade på 62,19 procent och jag tror en delad femte plats (fyra placerade). Dock var det massa felräkningar så vi kan ha puttats ner ytterligare.

Känns väldigt peppande nu inför Lektions DM om två veckor! :D Förklassen då går ute, och hon gick ju bra på uteframridningen så vi får hoppas att det håller i sig :) Hoppas bara jag kan hitta ett bett som hon trivs bättre med tills dess.

Förresten tror jag att min lilla bästhäst håller på att bli en liten rosettplockerska ;) hihi!

Lite filmsnuttar kommer, kanske imorrn typ :) 


You and me together, nothing is better ♥

2011-09-17 - 22:59:00
Recept, Cupcakes :)

2011-09-15 - 23:25:11

Idag har jag gjort cupcakes för första gången i mitt liv! :) Är riktigt nöjd och jag tycker de blev väldigt söta, har dock inte smakat än så jag ska inte säga för mycket ;) Men erkänn att de ser läbbigt goda ut i alla fall!


Ca 12 st söta cupcakes!

100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Cream cheese frosting:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärgGör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt för sig och rö sedan ner i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

8. Grädda i mittten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
9. Under tiden muffinsen är i ugnen kan du passa på att göra den enkla frostingen (glasyren)

10. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

11. Vispa i Philadelphiaosten.

12. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

13. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

14. Ställ cauocakesen svalt så att frostingen stelnar till lite.

Lycka till :)

Tips!
Ha formarna i en muffinsplåt, annars så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
När jag gjorde mina 12 cupcakes så blev det mycket frosting över, så jag skulle rekommendera er att bara ta typ 2/3 av frostingingredienserna.Typ vill ha liiiiiite! ;)

2011-09-15 - 09:54:56

Svarta boots säljes

2011-09-14 - 20:46:00


Kontakta mig på mailen om du är intresserad! :) hillan_fotboll@hotmail.com


Hårfrisörskan nästa!

2011-09-14 - 16:35:00

Just nu är jag påväg till frisören, spännande va? :) En antagligen ganska rejäl toppning väntar, men det blir himla skönt efteråt att bli av med det värsta, som är sååå slitet.

Förvänta er bild :)

Kram H

Hihi! en gång för länge, länge sedan då vågade man klippa lugg ;) Men inte nu... Luggen är ett avslutat kapitel, även om jag måste erkänna att jag gillade den ibland ;)
Hagabooorg 2011

2011-09-14 - 14:41:15

Började morgonen med att ta mig till Stadium Arena på en PROPPFULL buss och när vi var framme fick vi stå ute och vänta typ en halvtimme i typ storm och duggregn, mys!
Idag var det alltså dags för det berömda Hagaborg (läs: berömt för att det är så tråkigt!). Det hela går ut på att man delas upp i grupper med blandat folk från hela skolan, och så ska man gå runt och göra olika samarbetsövningar. jag kan säga att det absolut bästa var FIKAt :D som för min del bestod av tre bullar, festis och en banan :)
Efter äckelpäckel-lunch var det håltimma och då passade jag på att skriva rent protokollet från US-mötet i måndags, super att ha det klart! :)

Men som ni nog har förstått har min dag inte varit optimal hittils, hoppas det blir bättre ;)

Nu: Franska! Ouiiiii. 

Kram H

Jag vill till stalleeeeet :)Bloggdesign-tips! :)

2011-09-13 - 22:53:51

För er andra som också bloggar har jag ett superhett tips som ni bara inte får missa! Ni kanske redan vet om det, men det finns i alla fall en webbsida där man kan hitta precis ALLT man vill och få svar på typ ALLT som har med bloggdesign att göra. Ni anar inte hur mycket kul grejer det går att göra, och det är inte ens svårt! 
Det enda som krävs är lite tålamod och bra smak :)

Sidan heter: www.designadinblogg.se

Det är där jag har lärt mig typ allt jag kan, och jag är som jag sagt förut allt annat än ett proffs, men när man hållt på ett tag och klurat lite så är det väldigt roligt! Och inget går ju upp mot en egendesignad, personlig blogg som är EXAKT så som man vill ha den. Det gör
det dessutom, enligt mig i alla fall, trevligare för de som läser inläggen :)

Någon gång ska min blogg få en liten uppfräschning, är inte helt nöjd. Headern ska jag ta och klura lite på ett tag, det är det svåraste kan jag nästan tycka ;)

Kram H
Taggade till max! :)

2011-09-13 - 11:01:31

Jag och Pepsi taggar gärnet inför vår lokala dressyrdebut på lördag! :)
wiiiie :D

Tävlingsbilder, Lokal hoppning Åby 10/9 2011

2011-09-12 - 22:24:27

Här kommer bilderna från Amanda, tusen tack!!
Jag tyckte att de blev superfiina, och kameran äter henne verkligen min vackra bästis ♥


You are brighter than the moon, brighter than the star
I love you just the way you are ♥


Fotografering, Amanda & Zäta rider dressyr 7 september 2011

2011-09-12 - 13:17:00
Här kommer några bilder, är faktiskt väldigt nöjd! :) 
Om ni vill se ännu fler kan ni kika in HÄR

Tjuvkik på nya hemsidan :)

2011-09-12 - 10:58:10
Jag vet att några av er redan har varit inne och tjuvkollat på hemsidan som jag håller på att bygga upp åt klubben, men här får ni ett litet smakprov i alla fall :)
Snart är den klar, den ska bara godkännas klart och lite tävlingsresultat och bilder ska flyttas över!
Lokal hoppning på Åby RK 10 september 2011

2011-09-10 - 21:52:03

Idag har vi som skrivet varit för första gången och tävlat på Åbys fina anläggning! Precis som jag skrev igår så var väl förutsättningarna inte riktigt de bästa, främst med tanke på min äckliga förkylning, men det höll i alla fall i första klassen eftersom jag har en sån fin häst! Och jag kan inte sluta vara så himla glad över att hon är så snäll och verkar trivas med att vara iväg på tävling, vackraste bästaste ♥

100 cm, A:0/A:0
Det var alltså första gången vi gick in direkt i 1 meter och jag måste erkänna att jag var rätt så nervös, vilket det som tur var visade sig att det hade jag såklart ingen som helst anledning att vara! Hon kändes okej på framridningen, och väldigt fin på framhoppningen. Sög tag bra mot hindrena :) Likadant inne på banan, men hon var allt lite småtittig på några av hindrena och vattengraven ;) Hittade ett någolunda bra flyt, slutade på 0+0 fel och det var nog vår bästa 1m-runda hittils :D En 5:e placering räckte det till, och jag kan inte vara annat än galet nöjd med min bästis! Gissa om jag ska köpa henne/oss något riktigt fint för startavgiften vi vann tillbaka! :D

100 cm, A:0/A:0

Nu hade nog i alla fall mina kraftreserver blivit något uttömda! Det hade blivit supervarmt och min dumma förkylning kändes en del i kroppen liksom. Men hade såklart en riktigt bra känsla mentalt
när jag kom in på banan, eftersom första klassen kändes så pass enkel och för att hon var lika fin, om inte ännu finare, på framhoppningen till denna klassen. Dock kändes det direkt emot ettan att dels var hon något mattare, och jag orkade inte riktigt hålla ihop henne det där sista lilla. Det resulterade i att hon blev ganska lång och vi hittade inga speciellt bra lägen, MEN hon gjorde precis det jag bad henne om och lyssnade bra så jag är ändå jättenöjd med henne! Kunde ridit bättre själv, men nu orkade jag inte det helt enkelt och då är det väl så ;) I alla fall så slutade vi bara på ett ner (kunde varit ett par till) men har ingen aning om vart det räckte resultatmässigt. Skulle tippa på nånstans i mitten kanske...

Nu taggar vi om för dressyr nästa vecka, lokal debut blir det då för våran del! :D

Massa fina bilder som snällaste Groom-Amanda har tagit kommer så fort jag fått dem ;)

Kram H


Sometimes words just aren't enough ♥Trött men galet nöjd flicka!

2011-09-10 - 20:33:07

Som rubriken lyder är det en grymt trött men galet nöjd flicka som skriver just nu. Min Stjärna har varit Bäst idag ♥ 
Mer om det lite senare, nu: Fångarna på fortet :)

Låter bilden tala för sig själv så länge...
Grym tjej! Måste höras på :)

2011-09-10 - 11:47:00I can't afford this heart
Still I am responsible
If it will fall apart

Believe me, I don't want to go

You won't believe it's true
When I tell you 'bout my feelings
And what you're supposed to do

I'm sorry, but I don't want to go

But baby, I tell ya
My heart is freaking out when I held ya
Even in the best of days
Love will be hard and hearts will be faking

Baby, you're glistening
I see it in your eyes that you're listening
Do you even understand 
I have to let go of your hand
I have to let go of your hand


And then you believe in me
you took me by my hand 
and told me that I made you free
I need you
I need you to know

As always I just can't cry
I don't know the answer
but I've always wondered why
today, I know, today

Cause baby, I tell ya
My heart is freaking out when I held ya
Even in the best of days
Love will be hard and hearts will be faking

Baby, you're glistening
I see it in your eyes that you're listening
Do you even understand 
I have to let go of your hand
I have to let go

I would like to believe you were right
And if I told you
Would you go there tonight

Cause baby, I tell ya
My heart is freaking out when I held ya
Even in the best of days
Love will be hard and hearts will be faking

Baby, you're glistening
I see it in your eyes that you're listening
Do you even understand 
I have to let go of your hand
Tävling imorrn! :D

2011-09-09 - 22:56:50

Hej på er!

Ligger i sängen och ska alldeles snart sova, för imorrn vankas det tävling och om jag ska ha en chans att orka rida med min dumma förkylning så måste jag åtminstone vara lite utvilad ;)

Jag och min fina flicka drar alltså till Åby för att pröva oss på 1m/1m, spännande! Vi har aldrig gått in direkt på 1m tididare, och heller aldrig i en A:0 A:0 men det ska nog gå bra. Vi måste ju faktiskt våga utmana oss lite för att utvecklas, och jag vet ju att det liksom inte är hinderhöjden som är problemet. Är bara lite töntig ;)

Men är i alla fall SUPERTAGG och vi SKA göra det bästa av dagen, och så får vi helt enkelt se vart det leder :D
Vi har i alla fall, trots att båda är lite halvsjuklingar, sett till att förbereda oss på världens bästa sätt, nämligen genom hoppträning igår som gick riktigt bra till slut och idag en Übermysig barbacka-tur på drygt en timma med Emma och Pari i solnedgången :') Min häst var bäst ♥ hihi!

Nu ska jag sova. Wish us luck :D

Kram H

Från NFK förra helgen :)


McDonalds-fika! :)

2011-09-09 - 11:15:21

För tillfället, och varje fredag framöver, har jag och Amanda håltimme på cirkus 2 timmar. Idag spenderades den på McDonalds med en mysig prat- och glasstund :D

Båda prövade vi på nya McFlurry Alhlgrens Bilar, helt klart värt! Dock måste jag nog erkänna att inget slår smartisen ;)

Dessutom har vi bestämt att varje fredagshåltimme ska betraktas som fikarast, mums! passar mig alldeles utmärkt, för ni som känner mig väl ni vet att jag är typ Sveriges största Sucker för Sötsaker och annat onyttigt :D

Kram H
Back on track :)

2011-09-09 - 11:09:37

hej på er mina tappra läsare!

mitt bloggtillstånd har på senaste dagarna inte varit på topp, javet! men det beror helt enkelt på massa dryga läxor och att jag pysslat nästan klart med klubbens hemsida (som nu förövrigt är under "godkänning" av styrelsen :) Spännande va?

Men vet ni vad jag tycker? Vi struntar i att jag varit lite frånvarande och så kör vi på precis som vanligt ;)
Har förresten hunnit med en massa rolig fotografering nu på sistone så vänta er lite härliga bildbomber, Nikon D3100 ♥

Kram H

Bästa missen!