Nöjd Polly!

2013-09-26 - 18:56:32
Galoppjobb på banan blev Hollans sysselsättning för dagen. Att bära sig själv och inte gå på dubbla spår är svårt och jobbigt, men efter att ha galoppat bort den mesta överskottsenergin så gick det minsann. En stund iaf sen blev hon trött ;) 

Pepsi ska fåtömköras senare :) 




Hello there

2013-09-25 - 15:50:00
Den här veckan är en sånhär jobbig vecka när jag inte slutar förens 17. Allt blir så himla sent! Dessutom är det massa sjuka på jobbet och ett av våra program är ur funktion, så allt är lite rörigare och tuffare än vanligt. Taggar att jag bara har två dagar kvar, sen långhelg och på tisdag är första dagen på mitt nya jobb :D tjohoo!

Ska försöka bättra mig här, om inte annat till helgen såklart :) 

Vet ni förresten, igår blev jag bilägare!! Så. Himla. Gött. Kommer spara både tid och energi! Dock inte pengar haha ;) En söt liten gammal grön Golf är det i alla fall, duger till lilla mig :) Om jag tyckte att körkort var frihet, så är det fan inget mot att ha EGEN bil :D

Kram på er



Första traven

2013-09-21 - 20:37:23
Magisk!!! Åh så himla underbar hon är min prinsessa :') Efter två månader hade jag nästan glömt hur det kändes, och idag när jag blev påmind kunde jag inte annat än le mest hela tiden. Som väntat var hon superpigg och jättehärlig, älskade vän! Nu gäller det bara att hålla sig i styr och inte gå för fort fram. 

Jag och Anna skrittade bort till ett jättefint fält en bit bort, och travade runt där några minuter. Pepsi kändes kalas verkligen, även fast jag knappt ställde några som helst krav :) Min bästa, så lycklig!!

❤️❤️❤️




Lördag

2013-09-21 - 12:46:01
God middag på er!

Idag har jag jobbat mellan kl 7 och 10. Så underbart att börja en lördag med att prata i telefon med sur efter sur kund! Men men, idag ringde det inte speciellt mycket i alla fall så det var skönt :) Imorrn är det kl 8-11 som gäller. I veckan sen jobbar jag de värsta tiderna: 8-17. Men sen får jag tre dagars ledigt och på tisdag börjar jag på mitt nya jobb :D Längtar!

Hade mina funderingar på att ta mig ut till Åby direkt efter jobbet som har lokal hoppning idag, och kika lite, fota och träffa folk. Men njaa, var alldeles för trött. Så jag åkte hem och sov lite istället, haha! Eftersom jag har den braiga equipe-appen ska jag hålla koll på alla kändisar där under dagen :) Nu ska jag äta lunch och sen spendera heeela eftermiddagen i stallet och på hästryggen :))) Ikväll blir det ev lite kompishäng!

Kram H

Idag ska vi nog matcha ihop nån lite snygg outfit också, hihi :)



Dagens återbesök på hästkliniken

2013-09-20 - 20:45:16
Iiiiih, så lycklig att min älskade lite skruttunge äntligen är friskförklarad :))) Tänkte dra lite "kort" om dagen!

Började med att jag vaknade redan innan klockan, trots att den stod på 6.30. Nervös eller vad? haha. När jag jobbar och börjar kl 7 så är det plågsamt att ta sig ur sängen verkligen. Är ju så varmt och skönt under täcket ;) Men så fort man ska göra något speciellt då är det minsann ingen match!

I alla fall så hade vi inte tid förens kl 11 på kliniken, men jag hade morgonfodring och utsläpp så därför var jag i stallet redan kl 7. Pepsi fick gå ut en sväng innan, medan jag gjorde stallet och pysslade lite. När jag tog in henne sen var hon seriöst heelt hyper! Smet ut 3 gånger, sen var jag tvungen att sätta fast henne. hehe. Men hon kunde verkligen inte stå stilla. Tänk att de känner på sig så lätt! Hon märkte helt klart att jag var nervös och att det var något annorlunda på G. Efter mycket om och men, och ca 7 bajshögar i stallgången senare (som bara blev lösare och lösare), så var det dags att lasta på och åka iväg. Väl inne i transporten var hon sedan coollugn som vanligt dock, och gick på som om ingenting. Är lika glad och tacksam varje gång, för en svårlastad häst är så himla trist.

Framme hos veterinären fick hon först skritta och trava på rakt spår, sen longerade jag i både varven och sist så gjorde vi böjprov på alla benen. Hela kalaset gick som en dans och ingen reaktion någon stans :D :D :D Åh så lättad! Eftersom hon inte svarade jättebra på första behandlingen var jag orolig för att det skulle ta ännu längre tid att läka ut det, men två behandlingar och 7 veckors skrittande var tydligen precis vad hon behövde :) Wiiihii!

När vi ändå var där och allting gick så fort så passade vi på att få tänderna kollade. Hon fick först lugnande och jäääklar vad hon blev trött haha. Stod med läppen nästan i marken och snarkade, sötan! Dock försvann den där supertröttheten när det skulle börja grejjas i munnen, men hon skötte sig duktigt :) Precis som jag anat sedan ett bra tag tillbaka fanns det en del som behövde fixas. Hon var väldigt vass på flera ställen, så hon fick en ordentlig raspning. Superskönt att ha det avklarat, slipper vi boka tid och ta oss till hästtandläkaren också :) 

Så ja, nu ska hon sättas igång lite lugnt och förhoppningsvis ska det inte vara några mer konstigheter. Igångsättningen är ju egentligen själva provet, det är då man märker om det håller eller inte helt enkelt. Men så länge och så mycket som hon har hållt tidigare så tror och hoppas jag verkligen att det här bara var en tillfällig överbelastning eller liknande. Hennes liv kommer ju helt klart att förändras en hel del nu också, definitivt till det bättre :D

Åhåå vad jag längtar till att få sitta upp och TRAVA imorrn, can't wait! Och dessutom med nyfixad mun, ska bli så spännande verkligen :))) Känner på mig att hon bara kommer vara så himla härlig!


Friskförklarad tjeeej ❤❤❤

2013-09-20 - 13:24:29


Fart och fläkt

2013-09-19 - 23:02:44
Lisas hund Kixxa fastande också på bild i söndags när vi fotade alla hästarna :) Döökul att leka med spöt som vi "skrämde" hästarna med sa hon! Hade porträttobjektivet på ju så ingen höjdare att ta rörelsebilder med, men två stycken lite fräsiga fick jag allt till tycker jag :)

 

Någon hade sovit gott i halmen :)

2013-09-19 - 21:00:15


Läsvärt

2013-09-18 - 23:04:42
 

Åh vad ni är gulliga!

2013-09-18 - 23:01:00
Idag blev det en mer intensiv och längre kväll i stallet än igår, men me like! :) Jag har hunnit ta hand om tre hästar, dvs mocka och göra mat åt de tre små liven. Det handlar om Pepsi (såklart!!), Dundee och Amelito. Amelito har även motionerats i form av en mysig runda tillsammans med Emma på Holly. Pepsi och jag tog oss en skrittur i skymningen senare. Tusan att det börjar bli mörkt och kallt nu, inget kul. Men Pepsi var på bästa humöret och skrittade på i 190, tyckte att det var skitskoj :))) Därför tog vi en ordentlig sväng trots att det började mörkna och jag frös, ändå mysipys!

Det jag egentligen skulle kika in här och skriva var ju: Tusen tack för alla era fina kommentarer om bilderna på hästarna i gårdagens inlägg. Superkul verkligen att ni tar er tid och skriver, och att ni gillar bilderna :D Jag är riktigt nöjd, och de blev rätt häftiga efter lite redigering tycker jag. Innan såg de förjävliga ut haha! Men att det skulle bli så visste jag redan när jag tog dom, så då vågade jag "chansa" på att de skulle bli bra trots att de såg ut som skit i kameran ;)

Men än en gång, tack tack tack för era fina ord! Ni är bäst, och gjorde helt klart min dag :)

En extra stor kram idag!

 

Fina hästisarna

2013-09-17 - 20:44:00
 
        

        
 
        

        

        

        
 
Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Alla hästarna på Lilla Hageby
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55mm f/1,8


En lugn kväll

2013-09-17 - 19:58:15
Hejsan!

Idag blir en tidig och lugn kväll. Har gått och lagt mig alldeles för sent två dagar i rad nu, och det känns både i kropp och knopp. Hatar att vara trött!
Jag slutar ganska tidigt på jobbet denhär veckan, och idag vilade dessutom Pepsi. Hon blev ordentligt ryktad och fick sen gå ut och käka gräs. Mindre nöjd med att stå stilla så länge i stallgången, men sjuuukt nöjd över att sen få beta ;) Kryper i benen på henne nu, precis som på mig! Kom fredag kom!!

Det jag ska sysselsätta mig med nu under kvällen är att redigera porträtten vi tog på hästarna i söndags, och självklart kika på Idol. Lite senare blir det marängsviss också, så jag överlever nog kvällen ;)

En update om vår kisse Nemo också! Pappa var hos veterinären med honom igår. De gjorde rent ordentligt och rakade runt såret och så. Nu ska vi bara hålla det rent och ge honom penicillin (som han förövrigt älskar, haha knasbollen!). Skönt att det inte var något allvarligare :)

Kram H

 

Mums mums

2013-09-16 - 23:16:02
Fick en kommentar med en fråga om vad Pepsi käkar och hur mycket, så med anledning av den kommer ett inlägg om det :) Har dessutom varit ambitiös med kameran, blir ju så mycket roligare då!

Pepsi äter inget avancerat och krångligt, inget onödigt. Just nu skrittas hon ju dessutom bara så någon massa extra energi behöver hon inte precis heller ;)

Vi börjar med att kika in i foderkammaren. På väggen har jag satt upp en fodertavla som vi faktiskt vann på vår första lokala dressyrtävling, hihi :) 


Sen har jag en stor soptunna full av hel havre, och en liten vit tunna för mineraler.

         

Och havre och mineralisar är just det enda Pepsi får i sina krafthinkar morgon och kväll, plus lite godsaker ibland såklart ;)
Dagen börjar med frukost mellan kl 6 och 7. Då får hon 4 kg hösilage och 1/4 kg havre innan de vid 8-9 går ut i hagen. Mellan kl 13 och 14 får hästarna 3 kg hösilage var i hagen. Runt kl 18 är det insläpp och då får hon 2 kg hösilage. Oftast rider jag ju vid den tiden, så det passar bra att hon får komma in och bara käka lite grann och sen bli borstad och iordninggjord för ridning. Mellan 20-21 sen så är det kvällsmat, och då får Pepsi 6 kg hösilage, 1/4 kg havre och 1 dl mineraler. 
Självklart har hon en saltsten också, och fri tillgång till vatten dygnet runt! Och så smiter det visst till lite godis också, så som morotspellets och äpplen, när matte är i stallet ;)


           

                                    

           


JW

2013-09-16 - 22:07:39
Det som fanns i paketet som jag hämtade i förrgår var inget mindre än en beställd födelsedagspresent. Ni uppmärksamma med bra minne minns kanske att jag fick flera hemmagjorda presentkort på saker som jag önskat mig. Ett av dom var på en ryktväska :) 
Valet föll efter ganska mycket om och men på en knallröd en från John Whihaker. Och jag kunde inte vara nöjdare!! Riktigt snygg om jag får säga det själv, och dessutom superpraktisk :) Tusen gånger bättre än min förra gamla trotjänare från Börjes!

Väskan beställde jag HÄRIFRÅN och den kostade 349 kr.



          


Sneak peak!

2013-09-15 - 22:15:04
Idag har vi hjälpts åt att fotografera alla hästisarna i stallet :) Tror att vi lyckades få till det rätt så grymt faktiskt :D Tanken är att det ska bli tavlor som ska stå på en hylla i klubbrummet, och så lite nytt och fräscht till hemsidan. 

Min tjeja var så klart snyggast av alla, no doubts ♥

 
 

Sunday

2013-09-15 - 13:12:02
Hola!

Hemma och mellanlandar lite granna. Under förmiddagen har jag varit ute på lite "äventyr" i Kolmårdsskogarna :) Ni ska få veta mer om det sen, promise! Men jag kan väl säga såhär va: Kompis det går bra nu! Och ni vet det som jag tror jag har nämnt tidigare, att jag har någon slags förmåga att alltid få saker och ting att lösa sig. Den förmågan har slagit till igen i alla fall :D Ibland känner jag mig nästan som Lindsay Lohan i Just my luck haha ;) Bäst att inte skaffa pojkvän som snor turen ifrån mig :P

När jag kom hem för någon timma sen så möttes jag av en inte speciellt rolig överraskning däremot. Vår kisse Nemo hade nämligen fått ett sår på huvudet som varade rejält :( Självklart en söndag också, när inga veterinärer har öppet. Nemo är världens goaste myskisse, men när han går ut genom kattluckan blir han plötsligt stans tuffing! Något av det bästa han vet är att jaga fåglar och möss, döda dom och sedan släpa in dom till oss. Fräscht, javet! I alla fall så är det antagligen på den vägen han fått såret skulle jag gissa, eller också har han bråkat med någon av grannkatterna. Såret är rengjort nu åtminstone, och är det inte bättre imorrn så blir det raka vägen till smådjurskliniken. 

På tal om sår och sånt så är jag så lycklig, för att sedan vi kom hem från Strömsholm och Pepsi flyttade in på Lilla H så har hon inte haft minsta lilla skråma :D Nu har hon ändå stått där i två månader, gått i hagen med lite olika hästar, samt gått ute dygnet runt i kuperad sommarhage 2 veckor. Och som sagt, inte minsta lilla sår nånstans!! Så himla skönt att jag inte har behövt använda någonting ur sjuklådan som jag köpte innan kursen :))) Den kan MER än gärna få stå och bli dammig ;)

Nä, nu är det dags för lunch och sen bär det av till Pepsiplutt :) Stallet ska göras, klubbrummet ska städas, alla hästar ska fotas, Pepsi ska pysslas om och senare blir det skrittur med dressyrtänk. 

Kram H

 

Finlördag

2013-09-14 - 22:16:09
Har haft en minst sagt kalasbra lördag! Började dagen redan vid tjugo över sex med att skjutsa mamma till flygplatsen. Hon skulle nämligen ta flyget till Rhodos med en vän, fuuusk! Men, under veckan får jag ha hennes bil så mycket jag vill, och det är inte precis fy skam det heller :D

Åkte hem för att sova en stund till innan det var dags för jobb. Dagens jobb var på ridskolan, där jag vikarierade för en bortrest ridlärare. Tre stycken hopplektioner stod på schemat, och det var riktigt riktigt roligt! Alla grupperna fick hoppa en serie på medellinjen, och upplägget på lektionen var helt och hållet inspirerat av ridledarkursen. Med en bra planering, min nya klocka, duktiga ryttare och (för det mesta) samarbetsvilliga hästar så kunde det inte ha flutit på bättre. Alla verkade dessutom nöjda och glada efteråt, så mycket bättre kunde det inte ha gått :D

Efter lektionerna så var det lunchdags innan stallet väntade. På vägen till stallet hämtade jag ut ett paket på ICA, och vad som fanns där i ska ni få se det lovar jag :) Sjukt nöjd med det i alla fall!
I stallet spenderades hela eftermiddagen och kvällen, himla fint :) Hann med att mocka och pyssla lite extra i stallet, göra maten, ta hand om och trimma Hollan (duktig!!), mysa med och rykta Pepsi, tömköra en mycket pigg och glad Pepsi, städa vattenrummet, hjälpa Anna att klippa Kina samt fotografera Kina. Tror det var allt ;) Pepsi tycker verkligen att det är dökul att tömköra ute, så det ska jag försöka göra lite då och då!

Imorgon väntar också en fin ledig dag :) Ska börja den med att sova ut ordentligt, behöver inte lämna hemmet förens kl 10. Så skönt!!

Vi hörs! Kram H

 

Ganska så läckert ändå

2013-09-14 - 14:01:41


 
 

Drop dead beautiful

2013-09-13 - 22:27:13
 

Ute och rider i dimman

2013-09-13 - 20:27:17
Fränt!


1 vecka kvar!!

2013-09-13 - 13:53:54
Idag är det bara en liten pluttvecka kvar till Pepsi och jag ska på återbesök :D Räknar seriöst minuterna!! Igår red jag och Holly med Moa och Ewe på bustur, och jäklar vad kul det var :))) När man bara har skrittat så länge så saknar man verkligen att bara fräsa järnet ;)

Jag linade Pepsi häromdagen, och till min lättnad så är hon enligt min bedömning mycket bättre :D Möjligtvis lite kvar, men nu har det garanterat blivit skillnad sen sist i alla fall. Så skönt! 

Nä, dags att återgå från lunchen till jobb.

Kram H




Kvällskörning

2013-09-11 - 20:57:55
Så mysigt! Nån gång i framtiden ska jag se till att köra in Pepsi också, men det får bli i framtiden det ;) Men förstå vad kul!! 
Tills dess åker jag med Anna och fjordingen Kina i stallet lite då och då :)





Stor hiss

2013-09-10 - 21:21:07
Till blogg.se's nya app!! :D Sjuuuk förbättring mot den gamla, så himla bra :) Detta lär medföra: Fler mobilinlägg åt folket!




Dryga 3 år senare

2013-09-10 - 17:04:24
När man bara har skrittat och skrittat i 6 veckor så måste jag erkänna att det är det lite brist på motivation och inspiration. Då plockar man fram sådana här bilder, och blir grymt taggad! Om vi lyckades göra denna skillnaden på drygt 3 år när hon fortfarande var lektionshäst, så ska det bli sååååå sjukt kul och spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans nu :D 


 

Jag ❤ ledighet

2013-09-09 - 21:50:33
Bara för att jag ska komma igång igen nu så dampar vårt internet, suuuuck! 
Hursom har jag haft en underbar ledig måndag, och nästan hela den är spenderad i stallet. Pepsi var på jättebra humör, och kändes fin att rida! Bäst av allt var nog när hon sprang ett varv i hagen efteråt och jag inte kunde skymta någon hälta :))) Imorrn vilar hon, och på onsdag tänkte jag kika på henne på böjt spår för att se om benet verkar blivit bättre. Hoppas!!! Räknar dagar till återbesöket, bara 11 av 28 kvar nu!
Imorrn är det dags för jobb igen, 7-16. Sådär taggad, men men. Kunde i alla fall inte fått en bättre start på veckan :D 

Kram H

Bara för att så får ni två charmiga bilder på min älskade lilla mupp ❤






Tur att hästarna är så hjälpsamma

2013-09-09 - 16:35:17

Men hon sket i alla fall i högen jag skrapat ihop ;) Att mocka hagar måste nog vara det roligaste med att ha häst! 5 kärror senare är jag nu värd en läsk :)


Hey there

2013-09-08 - 22:32:09
Näää hörrni, så dålig bloggning som det varit denna vecka finns det nog ingen godtaglig ursäkt för! Jag har inte gått upp i rök, utan jag har bara haft riktigt mycket annat. Totalt har jag jobbat 43,5 timmar på NT, och slutat kl. 17 varje dag. Måndag-torsdag hade jag hand om Dundee (stora bruna 4-åringen som jag började rida ca 1 dag/vecka i våras om ni minns) också. Dock vilade han, men 1 extra-box att mocka, 4 extra påsar och en extra-häst att se till tog ju såklart lite extra tid ;) 
Pepsi har skrittats och känns riktigt fin! Pigg, men håller sig fortfarande duktig i skinnet för det mesta :) Vi varvar lite med promenader, skrittjobb på vägarna eller på banan, mysturer på hack och tömkörning. Igår tömkörde jag henne en sväng ute för första gången, och det tyckte hon var jättespännande och kul :D Skrittade på skitbra, och det var nemas problemas att möta bilar och så :) Guldstjärna till stjärnan ♥ En dag den här veckan vågade jag mig till och med upp barbacka också, fast det var på ridbanan ;) Hon skötte sig fint! Trots att hon inte tränas nu så tycker jag mig se och känna stor skillnad i kroppen på henne. Mycket skönare att rida barbacka på. haha ;) Hon är inte alls spänd i ryggen som hon varit mycket tidigare, och dessutom har hon blivit bredare över ryggen. Bra mat med mycket protein gör underverk för kroppen, helt klart! Och tänk då vad snygg hon kommer bli sen när hon är i full träning :D

Nu i helgen har jag (förutom stallet och Pepsi) jobbat, varit på arbetsintervju (hoppas hoppas!) och varit tävlingsledare på klubbens lokala hopptävling idag.  

Och vet ni något gryyyymt eller?! Imorgon är jag ledig, det förtjänar jag verkligen om jag får säga det själv ;) Ska bli SÅ JÄKLA SKÖNT efter en tuff vecka. I stort sett hela dagen ska spenderas i stallet, börjar med utsläpp och sedan ska jag göra allt sånt där som man inte hinner göra till vardags. Bl.a. tvätta, smörja, städa, mocka hagen, frisera lite, tvätta svansen, fotografera snyggningen, låååångrykta, mysa massor, och bäst av allt: Skritta iväg på långtur :) Kan man få en bättre start på veckan? Knappast va!

I veckan hoppas och tror jag att jag kommer ha mer tid för er, kära läsare :)

Kram H

Min bortskämda lilla trollunge har förövrigt lyckats övertala mig om att det enda som duger är att få stå lös i stallgången och titta ut genom dörren när det ryktas och fixas :) Nöjd sötis!

 
 

Bloggtävling hos DM

2013-09-06 - 22:19:00
Ni som vill vinna ett supertäcke från Horseware borde kika in på Dressyrmupparna. De har nämligen en bloggtävling där man kan vinna ett Amigo Hero 6 Medium 1-piece. Pepsi vill i alla fall ha! ;)

Klicka HÄR för att komma till deras inlägg med tävlingen.