10 november 2012

Ingen rast och ingen ro en helg som denna när varenda liten grej i stallet ska putsas och saneras, inklusive ja: precis ALLT! Måste ändå säga att jag är nöjd med mina insatser under dagen, för jag har hunnit med en hel del. Förstå vad skönt det kommer vara när allt är klart, och precis allt är rent och fint! Ordning och reda är liksom a och o, och nu är grejerna dessutom rena och fina och supersnyggt inlagda i skåpet. Den känslan är fin den, och vad roligt det blir att plocka fram och använda grejerna sen :D

Började morgonen med att borsta av min fina hästis lite medan hon åt frulle. Hon fick inte åka förens i lass numero 3, så under förmiddagen passade jag på att smörja och fetta hennes sadel och lektionsträns riktigt ordentligt. Fint blev det, eller ja så fint det kan bli i alla fall :) Innan det var dags för lastning hann jag tömma boxen på torv också. 

Att bli lastad och åka iväg tyckte Pepsi var väldigt konstigt, men det tror jag helt och hållet beror på att allt inte var som det brukar. När vi ska iväg på tävling och jag och pappa lastar så gör vi ju alltid på samma sätt, och vi alla vet ju att rutiner och vanor är något hästar minst sagt gillar :) Vi har gjort på samma sätt nu sedan Pepsi kom till oss och jag började ha henne (bara jag som lastat henne på trailer sedan hon kom) så det är klart att hon känner sig trygg med det nu. I början var hon strulig men nu när hon vet vad som ska ske så är det aldrig några problem. Idag var det inte som det brukar, och då blev hon "nojjig" direkt. Inget farligt då hon gick in efter kanske två försök, men det är ändå träligt såklart..

I alla fall så blev hon glad tjej när hon kom fram och blev insläppt hos kompisarna som redan var på plats :) Hon drog igång gänget och de sprang runt och busade tillsammans. Åh, så himla söt var hon! Man kan ju inte annat än bli lycklig och bara le när man ser hur hon verkligen njuter av friheten. Dessutom hade hon i stort sett hela tiden koll på mig som stod med kameran i högsta hugg, "titta på mig mamma, wiiiiiie" typ ;)

När vi kom tillbaka till stallet så bjöds det på pizza och sen fortsatte rengöringen. Sprutade svampdödande medel i skåpet samt på alla små grejer som legat där, och sen la jag in alla rena saker där. Fiiint! Resten av  eftermiddagen bestod av en trevlig smörjstund tillsammans med Emma, Tuva och Fatima :D Kulkul hade vi, lite lagom trötta allihopa! Hann smörja tre av mina träns, lädergrimman och stövlarna superordentligt. Bara ett träns kvar till imorrn, skööönt!

Vi hörs people, och självklart kommer jag bjussa på ett par högar bilder på min vackra flicka när hon springer runt och leker och lyser av glädje och bus :'D ♥

Kram H


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: