Höst/vinterskiten har gjort entré

Är man tävlingssugen när man till och med börjar drömma konstiga drömmar om olika tävlingar? Hmm, ja det är man veeeeerkligen!! Nu har det gått 1,5 månad sedan jag och Pepsi var iväg senast och hela 4 tävlingar har blivit inställda för vår del :( Ett jäkla skit är det ska ni veta! Visst, 1,5 månad är inte så länge men när man räknat med, planerat och taggat inför en tävling så suger det att behöva stryka sig trots att både jag och Pepsi är i form, och inte sjuka/skadade eller så. Okej, nu låter det kanske som om att allt handlar om tävlingar och det gör det ju inte. Men det är såååå trist att det ska bli såhär varje höst/vinter. Förra året hade vi "flyt" och den årliga vinterskiten kom i november när vi i alla fall inte hade några tävlingar kvar för året. 

Första året jag hade Pepsi var år 2010. I september fick hon en jobbig, otrevlig, dum, hemsk ögonskada. Min lilla stackare :( Troligen hade hon fått in nåt rejält skit i ögat, för hon fick en skada på hornhinnan. Hon gick på metacam, fick ögondroppar och salva i ögat, var tvungen att ha en luva så att hon inte såg något på det skadade ögat för att det skulle hållas mörkt, samt att veterinären var i stallet flera gånger och drogade ner henne för att "skrapa" ögat då såret då hornhinnan inte ville läka. Usch, stackars min finaste bästis ♥ Det såg inte speciellt ljus ut där ett tag, men som tur var blev hon till slut friskförklarad. Idag har hon ett ärr på hornhinnan som syns som en grå liten fläck mitt i ögat, och det enda som märks är att ögat har blivit känsligare för flugor osv. 

Andra året, alltså förra året, var hon helt plötsligt halt en morgon när vi skulle hoppa. Det hela var så lustigt, för det var en lördagmorgon och hon hade inte hunnit vara ute i hagen någonting än. Kvällen innan hade hon varit med på lektioner som vanligt, och då hade det inte varit något konstigt. I alla fall så var det troligen en sträckning på insidan av ena frambenet/bogen/bringan nånstans och efter en hel massa skrittpromenader och lugn igångsättning var hon back on track igen. Jag hade själv ridit henne under större delar av igångsättningen, och eftersom jag hade flera foderdagar då jag endast kunnat skritta/promenera så fick jag rida henne rätt mycket på jullovet också. Jisses, hon var finare än någonsin då! Pigg och glad, lite havlgalen och grymt härlig :D Hon lyckades skicka av mig ett par gånger i sina "små" busrepor, haha. Under lovet tränade vi för Linda Melin för första gången, och det gav oss en rejäl skjuts framåt. åååh, jag vill vara där nuuu ju med min glada fina häst!

Nu i år har vi ju den, ursäkta men, bajsiga ringormen som gör att vi inte kan lämna stallet. Jag är obeskrivligt glad för att min bästis har sluppit undan i alla fall, men tråkigt är det ju :( Nu på lördag skulle vi åkt till Mjölby och deras stoooora ridhus och debuterat regionalt där i stället. Men ja, efter mycket om och men hit och dit, och ett Svrf som inte har nån koll, så blir det inget.

MEEEEN ni ska få läsa något kul också ju :D Våren som kommer är bokstavligen fullproppad med en massa roliga tävlingar, och tävlingsterminen som ligger ute lite preliminärt i tdb är grym :)))  Och bara för att det blev ett så tidigt avslut på höstsäsongen så ska vårsäsongen få börja tidigt :) Ev. två tävlingar inplanerade i januari faktiskt!! Ni kan ju gissa om jag längtar ;)

Tills dess ska jag försöka pricka in så mycket träning som det bara går, och så förhoppningsvis en hel del bus i pudersnö ;) Nu glömmer vi ringormen, wiiiiie


 

Kommentarer
Postat av: emma

Tävlingsterminen är grym i vår, finns massa bra tävlingar runt Katrineholm också :)

Svar: Åh jag vet, taggaaaa! :D
// Hillevi

2012-11-19 @ 10:48:18
URL: http://emmamohlin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: