Hoppning för Cissi, kvällskursen 20 augusti 2011


Idag var hon ganska så matt på framridningen och jag fick hela tiden påminna henne om dom där bakbenen som gärna hamnar lite på efterkälken ;) Men sen var ju undelraget väldigt tugnt och kladdigt också så det kan ha haft med det att göra delvis. Men hon kom loss okej i sidorna tycker jag och efter en stunds övertalning så gick hon rätt bra tycker jag ändå :)
Vi hoppade ju tävlingshindrena som vi ska ha imorrn och självklart tittade hon till lite extra på de flesta vid de första skutten, men så gör hon alltid hemma. Men bara jag är där och håller om hoppar hon lätt som en plätt.
Ju mer vi hoppade ju mer piggnade hon till och på de två sista banorna tyckte hon att hon kunde vara tarzan och sköta allt själv, haha. Jag kom inte riktigt till ridning så pass mycket som jag önskat, så vi hittade inte riktigt rytmen. Sen hjälper det ju inte heller att men måste bralla lite i svängarna och precis framför hindrena, men hon är ju söt ♥
jag är inte helt nöjd då vi som sagt inte riktigt hittade rytmen och avsprångspunkterna, men helt okej ändå och jag tyckte hon var duktig. Måste bara bli lite bestämdare mot henne att hon faktiskt måste lyssna och koncentrera sig även om hindrena är en barnlek för henne (vi hoppade bara typ, ja vad kan det ha varit? 80-90?). men jag gillar när hon är lite på och sprallig, och framförallt bjuder mot hindrena. När jag rider så mycket som jag måste blir det super, och vissa delar av banorna stämde allt bra :)
Håll galoppen och rid, då löser sig allt :) För min häst är en stjärna som kan hoppa som en katt när hon bara vill och jag rider bra :D
För övrigt så sitter bytena nu, hur najs?! :D Eller alltså dom är inte perfekta men hon byter när jag ber henne, ibland med lite spark eller skjut men hon byter i alla fall rent nästan hela tiden nu :D Det är jag så himla glad för, att vi lyckats lära oss det tillsammans!! För ingen av oss kunde det för typ ett halvår sen, det fanns verkligen inte på världskartan ;)

Kram H

Världens gulligaste Felicia (och Fatima?) var supersnälla och fotade! TACK :D











Flyyying ;) haha, jag tror vi båda missbedömde hindrets höjd lite :P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: