Fotografering, katten Nemo busar i trädgården 27 april 2012

2012-04-29 - 10:28:00













Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modell: Bästa bus-kissen Nemo ♥
Kamera: Nikon D3100



Ett litet sneakpeak ;)

2012-04-29 - 00:13:32

Efter en lång, men bra, dag har jag nu landat i sängen! Borde sova då det imorgon vankas arbetsdag på klubben. Det ska grejas, grundfixas och göras fint inför den lokala dressyren vi har om två veckor :)

Men jag tänkte i alla fall bjuda er på ett smakprov, eftersom jag spenderat större delen av dagen på Skogslottens lokala ponnyhoppning! 





På uppdrag

2012-04-28 - 10:01:00

Just för tillfället står jag antagligen med kameran i högsta hugg och plåtar små söta ponnypluttar :D Skogslotten anordnar lokal hoppning, och snälla familjen Helmerud som är där och tävlar lät mig hänga på :)

Självklart bjuder jag på lite smakprov ikväll när jag kommer hem!





27 april 2012

2012-04-27 - 23:57:10
Godkväll!

Egentligen är det hög tid att sova för mig nu, men en kortis hinner vi med ;)

Började dagen med franska, samhälls- och mattelektion. Tog mig igenom alla tre levande, tummen upp till mig! (a) Lunchen bestod av inget mindre än skrynklig frukostkorv, mums! Eller? Åkte sedan vidare mot De Geer, eller ja egentligen mot Lennings textilindustri, för att avverka veckans sista lektion :) Knappa tre timmars keramik var det ju idag, och jag inledde projekt kavling. Usch vad jag inte blev nöjd med koppen jag gjorde, alldeles för klumpig. Ligger dock redan efter sen jag var sjuk så hann liksom inte göra om, menmen. Shit happens!

Förövrigt, sååå jävla nice med långhelg nu!! :))))))


När vi slutade lyckades jag tajma bussen perfekt, händer inte ofta kan tilläggas ;) Uppe i stallet borstade, myste och tvättade jag min fina innan hon skulle upp på lektion. Under tiden mockades det och så var jag riktigt duktig och packade hela nästa veckas påsar, stolt faktiskt! Hmm, ja sen bar det hemåt för middag och myskväll framför tv:n :)

Imorrn blir det tidigt så nu säger jag godnatt!

Kram H






Quote

2012-04-27 - 11:21:57

You have enemies ?

Good. That means you’ve stood up for something in your life.



I-landsproblem of the day

2012-04-27 - 09:43:00

Åhå hjälp!

Jag har gått och fått värsta crushen på det här underbart snygga schabraket från HV polo.



Hur snyggt och stilrent är det inte liksom!?

Är lite halvt på jakt efter ett nytt tävlingsschabrak då jag inte är speciellt nöjd med det senaste tillskottet :/ Det vill inte alls ligga som jag vill att det ska ligga, och jag vet inte om det även kan bero på sadeln. Cissi har i alla fall lovat kolla den!
Äger sedan tidigare inget HV-polo-schabrak, men har bara hört gott om dem :) Lindorna jag har därifrån är grymma, så förhoppningsvis även schabraken ;)

MEN, problemet är att jag tror inte att jag får tävla med dethär schabraket för att loggan/brodyren är för stor. Sjukt trist ju :( Någon som vet säkert hur stor loggan är och vad som räknas in?

De gamla lamicell Mirage schabraken som jag var inne på för ett tag sen verkar så gott som omöjliga att få tag på, och tycker tyvärr att de nya är lite väl skrikiga.



Hjälp någon ?



Längtalängtalängta!

2012-04-26 - 20:25:53

Vet ni att jag längtar galet mycket till den 5 maj när jag och Pepsi ska till SRS och rida årets första lokala dressyr? :D Är grymt taggad på att visa vad vi går för, hoppekipage kan dom också när dom vill ;)

Dessutom nu när vi haft två helgers uppehåll så är suget ännu starkare än vanligt! När det väl drar igång sen den 5:e är det dock ingen rast och ingen ro ;) I maj blir det antagligen tävling varje helg om allt går som det ska och Pepsi känns fräsch, hur kul som helst!

Från senaste lokala dressyren, 2 oktober 2011 ↓






26 april 2012

2012-04-26 - 18:55:24

Hejsan på er!

Underbara torsdag idag :) Började dagen med en keramiktimme, och jag som trodde det var typ årets skämt att jag skulle läsa den kursen har faktiskt helt ändrat mig! Är riktigt kul ju :D Lovar att visa mina verk så fort jag kommer ihåg, haha ;)
På svenskan sen jobbade vi lite halvseriöst med ett grupparbete och innan lektionen slutade vi fick vi tillbaka ett "test-nationella" som vi skrev innan påsk. Mina förväntningar var inte alls höga för när jag lämnade in det var jag inte alls nöjd, orkade inte läsa igenom det... MEN till min förvåning:



Gööööööött :D Synd att det inte var det "riktiga", men det bådar ju gott i alla fall ;) Såg dock att jag på ett ställe av någon anledning skrivit ett katt, haha. Kanske borde läsa igenom nästa gång :P

Efter mattelektionen och en knäckelunch åktes det upp till stallet :) Pysslade lite med allt möjligt innan det blev borstning för pluttan! Hann dra av med magicbrush och tvätta fossingar+svans innan det var fodringsdags. En kort fika och lite prat med M senare fortsatte det med ryktning :) Idag hade hon förövrigt inte rullat sig så mycket (y) Snigg blev hon, och idag var hon på riktigt bra gos- och myshumör :D Bästa hon ♥

Mockade och drog mig hemåt när hon skulle upp på lektion, och här hemma har det käkats hamburgare med pooooomme :))) Så sjukt gott! Nu ska det chillas och läsas Häst & Ryttare (y)

Kram H




Klickat hem

2012-04-25 - 10:36:25

Igårkväll passade jag på att göra en beställning från Hööks! :) De har 10 % rabatt nu ju, så det gäller att passa på ;) Åh vad jag längtar tills de öppnar här i Norrköping, den 24 maj förresten om det är någon som missat det!

Mina stackars jodpurhs har nämligen spruckit och det har blivit ett stort hål på sidan, så att det läcker in vatten :( Är därför, som ni kanske förstår, i ganska stort behov av ett par nya! Fick även bli ett nättäcke, perfekt att ha på tävling och i transporten. Pepsi har en tendens att bli rätt svettig, så jag hoppas det ger önskad effekt :) Dessutom var det halva priset + 10 % rabatt så det kostade bara 80 kr! Det kallar jag nice :D

Billig shoppning den här gången, då mamma och pappa betalar skorna ;) Det gillas!





24 april 2012

2012-04-24 - 23:27:26

Hejsan på er!

Dagen började ypperligt med en skön sovmorgon, och dessutom fick jag vakna till fint väder igen! :) Kanske är det dags för sommaren att komma på riktigt nu, jag hoppas det!!

Skoldagens tre lektioner avklarades realtivt fort, och vid kvart över två bar det upp till stallet och mitt lilla busfrö :) Fyyyyyy tusan så hon såg ut alltså!! Jag tror hon hade badat hela dagen i lera ungefär, vårkänslor? ;) Typiskt att hon ska passa på när jag har bråttom också, men tack vare urgulliga Malin och Felicia hanns hoppningen med i lugn och ro ändå :) Massor Tack hörrni!

Efter lite om och men plockade jag fram en trekombination med 1 språng mellan varje på ena långsidan, 4 galoppbommar som skulle byggas till en oxer på andra långsidan och i mitten ett helt vanligt rättuppstående på diagonalen. Hon var riktigt fin när jag travade fram, ganska lagom på, hittade en bra takt och var mjukare än vanligt :D Brukar ha svårt att komma åt henne i hoppsadeln, men idag gick det minsann!
Galoppbommar är verkligen något vi måste träna mer på, har riktigt svårt för det och det är inte okej! Men efter ett par gånger blev det bättre, får helt enkelt se till att försöka lägga in det oftare :) 
När jag ridit fram så lades hindrena upp och jag hoppade några kortare banor. Fokus var som sagt på att hitta en bra rytm och våga vänta in sprången, inte övertänka och leta avsprångspunkter hela tiden! Sista banan låg det mesta på runt drygt 1 m, och hon gjorde det galant :) Tycker faktiskt att jag var rätt duktig också (y) En gång klantade jag mig dock (men bara en gång iaf!), gjorde precis som jag brukar: känner att vi ligger stort och per automatik tänker fram istället för att korta upp och lägga in ett språng till som jag borde! Men, jag rättade till det nästa gång och sen hoppade hon super på den helt ensamma och ganska stora oxern utan "mellanbommar". Hon hoppar verkligen så mycket bättre när hindrena kommer upp lite, och överlag var vi båda väldigt duktiga idag tycker jag :D Finisen, du är bäst ♥

När jag ridit gick jag en sväng ute med henne som avskrittning och sen var det matdags för hennes del! Efter lite övervägande blev det sen årets första helkroppsbad :) Tror faktiskt att hon gillade det, det verkade så! Spolade bara av henne för att få bort det värsta dammet och sen blev det fleecetäcke på och en kort promenade igen för att skynda på torkningen :) Älskar kombinationen sommarpäls+vårvindar+fint väder för då torkar hon så himla fort ;)

På kvällen var det fodervärdsmöte och därefter hade Pepsi torkat helt och hållet, så då blev det lite kort rykt och mys innan det åktes hemåt.

Imorrn är det låååång skoldag :( Och dessutom har jag inte Pepsi nåt mer denhär veckan :((( Men nästa vecka kör vi på tre dagar, det blir kanoners! 

Kram H





Hoppning i eftermiddag! :)))

2012-04-24 - 13:19:15

Idag är det Pepsi-dag igen! :D Är som vanligt taggad till max ;)

Har klurat och funderat på exakt vad jag vill göra, och kommit fram till att vi ska hoppa litegrann :) Det blir antagligen sista hoppningen innan nästa hopptävling som är lektions DM den 13 maj! 

Tänker mig att det blir ganska simpla övningar, men att jag ska tvinga mig själv upp ur sadeln men samtidigt våga vänta in hindrena. Galoppbommar och realterat blir det i uppvärmingen, för att hitta bra rytm och känsla :)

Längtaaaaar!





23 april 2012

2012-04-24 - 00:15:22

Måndag och ny vecka. Gillar inte måndagar, finns nog inte många som gör!

I alla fall så lyckades jag ta mig till skolan i tid, och dagen till ära var det riktigt fint väder. Det underlättar :) Spanska, Idrott, håltimme och Geografiprov stod jag ut med innan jag fick lov att lämna. Tror provet gick okej, babbla på lite om allt och inget så brukar sådana prov lösa sig ;) 

Uppe i stallet hade jag tänkt mig ett ganska kort och effektivt besök, som skulle innehålla mockning och ryktning ungefär. Haha, glöm och dröm! För det första kan jag aldrig vara snabb när jag ska pyssla med pärlan. Sen hade de missat att jag inte skulle ha henne idag, så hon var i hagen när jag kom. Perfekt, då kunde jag mocka innan hon fick komma in och äta! Det var bara det att när jag hämtar henne har hon hunnit rulla sig riktigt ordentligt i blöt lera på hela kroppen. Så ja, inget snabbt besök blev det ;) haha! Men egentligen gör det inget, för det var som vanligt myspys :) Efter ungefär två timmars borstande och tvättande (och gosande såklart) började hon likna sig själv igen :D På kvällen fick hon ledigt en lektion och behövde bara gå en timma, vilket betyder att hon antagligen kommer vara riktigt pigg och härlig imorrn när jag har henne, eftersom hon dessutom skrittade i söndags :)))

När jag kom hem var det matdags och sen åkte jag till pappa för att fixa med alla bilderna från i lördags. Och förresten, grattis världen bästaste pappa på födelsedagen! ♥
Senare hann jag även med att övningsköra till hageby och handla lite, för att sedan göra och avnjuta chokladmousse :) Efter duschen sen hamnade jag i sängen, och nu måste jag släcka! Tur att vi har sovmorgon imorrn, den ska tas till vara på till max! ;)

Kram H 







Bilderna klara och upplagda

2012-04-24 - 00:01:40

Nu är alla bilderna från i lördags färdigfixade och upplagda på hemsidan, så kika gärna in! :) Om ni vill vara världsbäst så skulle jag bli jätteglad om ni spred till era vänner och bekanta om ni känner någon av de som är fotade. Då blir jag glad! :D

Nästa helg, eller alltså nu till helgen, åker jag förhoppningsvis med familjen Helmerud till Skogsslottens lokala ponnyhoppning :) Alltid roligt att fota små söta ponnypluttar, speciellt på en så fin bana med snygga hinder! Måtte det bli bra väder!

Förövrigt måste jag säga att jag älskar mitt PSe! Bästa programmet, underlättar galet mycket. T.ex. så tog det kanske en kvart att vattenstämpla alla drygt 300 bilder, och undertiden kunde jag dessutom göra annat! Kärlek ♥





22 april 2012

2012-04-22 - 23:31:16

Hej och hå! :)

Gårkvällen var väldigt trevlig :) Vi var ute med klubbens dressyrlag och åt gott, vääldigt gott! Det ska bli så kul att rida dressyrlaget också, så himla roliga och trevliga människor (y) 

Idag då? Jo en riktigt bra dag med full rulle mest hel tiden :D Upp till stallet cyklades det vid kvart i åtta tillsammans med snällaste Ebba :) Det var ju nämligen jobb som stod på schemat för min del idag! Tanken var ju bara fm, men sen undrade Cissi om jag kunde ta heldag så att hon slapp stressa så det gjorde jag såklart! Tycker bara det är kulkul, och till råga på det himla bra pengar för lilla mig ;) 

Skötarridning var det vid halv tio så då kom ett gäng glada skötare för att trotsa spöregnet tillsammans med mig på en skrittur i skogen :) Haha, fast det slutade regna lagom tills vi skulle rida! Hur grymt?! :D I alla fall så fick Pepsi för antagligen första gången i hela sitt liv titeln som officiell täthäst, och det var med lite skräckblandad förtjusning från hennes sida tror jag ;) Hon skötte sig PRIMA och det enda som var var att hon försökte vända en gång när hon fick syn på ett gäng med paraplyer och en lös hund, men det är faktiskt okej! Tror att hon var minst lika stolt över sig själv när vi började närma oss stallet som jag var över henne, världens bästa stjärna ♥
Det är fan helt jäääävla otroligt, för två år sedan fanns det aldrigaldrigaldrig på världskartan ens ett litet hopp om att detta skulle gå i framtiden. SÅ himla glad blir jag!! :))))))))))

När vi var tillbaka hjäpltes vi åt att göra klart stallet innan lunch. Måste förövrigt tacka alla gulliga, roliga, duktiga, snälla skötare som hjälper till hela tiden! Massor med guldstjärnor till er!!
Efter lunch var det stallfix igen, känns som om det enda jag gjort idag är att gå och plocka och städa! Men fint blev det i alla fall :D Sen återstod bara det tråkiga, påspackningen. Men, det gick det med! ;) 
När jag slutat vid fem så stannade jag kvar en ministund och myste lite med finis, borstade av den värsta leran som torkat i alla fall :)

Hela dagen gick i ett kändes det som, och roligt var det! Inga större missöden utan bra flyyyyt, det gillar vi :) Söndagar är lätt bästa dagarna att jobba på, så "lugnt och skönt" eller vad man ska säga, då det inte är några vanliga ridlektioner.

Nä hörni, nu måste jag sova! Imorrn väntar geografiprov, bläää. Från toppen till botten liksom...

Kram H




Fotat och redigerat

2012-04-22 - 22:57:25

I lördags förmiddag hängde jag på Amanda som skulle tävla i Söderköping :) Självklart agerades det fotograf! Fotade de två första klasserna, 80 och 90 cm. Det kändes ändå rätt lagom då vädret inte var det varmaste, och jag tror att knappt 600 bilder räcker att sortera ut, beskära och snygga till ;)

Detta var nog min första "riktiga" tävlingsfotografering! Nu är tanken att jag ska vattenstämpla bilderna, lägga dom på min fotohemsida till försäljning, och helt enkelt hoppas på att nån nappar :)

Hemsidan och hela grejen kör jag lite på test nu till en början för att se hur stort intresset är, och hur mycket jag hinner med. Därav att det hela är lite provisoriskt osv. ;) Men en idé jag har är att till hösten utveckla det hela och ev. köra det som mitt projektarbete i trean :) Den som lever den får se!

I alla fall är jag riktigt nöjd med bilderna från i lördags, framförallt i andra klassen efter lite "uppvärmning" ;). Typ första utomhus-hoppningen jag fotar seriöst i år ju dessutom! Nu kan det bara bli bättre ;)  

Här får ni några random smakprov ↓












Dressyrträning för Cissi 19 april 2012

2012-04-21 - 15:47:00

I torsdags var det dags för dressyrträning igen! :) Det var hela tre och en halv vecka sen vi ens red ordentlig dressyr tillsammans, åh vad det suger att bara ha två dar per vecka liksom!! Men i alla fall så var jag riktigt taggad :D

Under träningen jobbade vi mycket basic och programdelar. Fokus låg på att hon först och främst skulle bli lösgjord i sidorna, och därefter jobbade vi mycket med att få tryck bakifrån så att hon kunde vara bärig och lätt framtill med ett mjukt stöd. Vi pressade henne ganska hårt, men OJ vad med resultat det blev! De bitarna när hon verkligen kom dit vi ville var hon sååå sjukt underbar och det var bara att njuuuuta :)))
Älskar känslan när man verkligen känner hur dom börjar jobba i uppförsbacke och de "håller nacken uppe" trots att man knappt håller i tyglarna, men satan vad man får rida för't!! Pepsi är lite latis av sig när det gäller dressyr och blir gärna lite för bekväm, fast egentligen tror jag hon tycker det är väldigt roligt :) Hon vill bara inte riktigt erkänna det ;) I vart fall kändes hon riktigt glad och nöjd både under passet och efter, frustade både i tid och otid så att säga ;)

Programen vi tränade var LC:2 och LB:1 som vi ska rida om två veckor på SRS i div. 3 laget, åååååh vad kul det ska bli!! :D Det vi fick jobba mest på var halter, för jisses vad vi inte är bra på dom! Alla övergångar satte hon dock riktigt bra finisen!
Galoppen har hon hittat en helt annan bärighet i och där letar vi bara efter liiite mer energi så kommer den bli superduper! Den är verkligen underbar att rida, traven är jobbigare för där är hon inte riiktigt lika stark (men vi är på god väg!) och så måste mina magmuskler bli lite bättre ;) Vi jobbar på't!

Tar med mig gör jag att jag måste lära mig vrida om vänsterhanden (har varit min s.k. akilleshäl sen jag vet inte hur många år tillbaka!!) , sjunka ner och tillbaka lite i sadeln i galoppen, bredda händerna lite när hon inte vill böja/ställa igenom och våga slappna av i benen trots att det är skumpigt i framförallt mellantraven ;) Alltid en massa finslip, man blir ju aldrig färdiglärd och vi har så mycket mer att hämta! 

Överlag är jag kalasnöjd med träningen och vi är verkligen på så himla god väg att hitta rätt i dressyren! Fick till och med beröm för att vi blivit så duktiga sen sist, trots att vi inte tränat/ridit dressyr på läääänge :D

Tyvärr tycker jag inte bilderna som Amanda tog stämmer riktigt överens med den superbraiga känslan, hon kändes finare än vad hon ser ut! Men såklart ingen kritik mot Amanda alltså, vi är ju liksom i en "utvecklingfas" och är därför från sekund till sekund ganska ojämna så att säga ;) Men hon är allt bra läcker, för hon kan ju min fina hoppehäst! ♥





Bildbomb från dressyrträning 19 april 2012

2012-04-21 - 10:47:00

Fotograferat har gulligaste Amanda gjort! :D

































Visst är hon fiiin! :)))
Får rida som en jag vet inte vad för't och ha mer än full koncentration varje steg,
därav de mindre smickrande ansiktsuttrycken haha ;)


20 april 2012

2012-04-20 - 20:22:10

Freeeeedag och heeeeeelg :)))))) Obeskrivligt skönt!

Vaknade till ett inte allrför mysigt snöregn, men bästa mamma var snäll och skjutsade i alla fall :) I skolan vankades en okej franskalektion, följt av en "inte-göra-något-vettigt-som-man-borde-samhällslektion" och därefter det lite halvfruktade matteprovet. Gick åt helvete, haha! Verkligen mitt helt klart sämsta prov jag någonsin gjort.. Kan ju trösta mig med att det var första provet i kursen och jag då kan visa att jag förhoppningsvis utvecklas till i jul ;) Dessutom tyckte de flesta andra att det var skitsvårt också, blir spännande att se vad lärarn säger :P

I alla fall så kändes det mycket bättre när jag, på väg till keramiken, tog ett stopp på Chicken Kebab och mötte mamma och Hugo :) Minst en vecka sen jag var så mätt efter en lunch! ;) Keramiken var kul! Gillar faktiskt att bara glömma allt och sitta och vara sjukt koncentrerad på nåt heeeeelt annat, det är skönt ibland :) 

När vi slutade vid fyra mötte jag Emma och Amanda på bussen, och fick sälle upp till stallet :) Borstade och myste med pluttis, och så blev det ett litet fotbad eftersom hagarna är lervälling för tillfället! Inte ok! Fin blev hon i alla fall, men hon var inte så där gosigt avslappnad som igår. Kan bero på att det stod matpåsar överallt och att det matades med morötter ur en prasslig påse. Hoppas det är lite "lugnare" imorrn så hon kan koppla av :)

När hon gått upp på lektion mockade jag fint åt henne innan det bar hemåt. Nu ska jag fixa med lite bilder som kommer upp imorrn, och sen blir det Let's dance och världscupen :D

Kram H




Bloggtävling hos Hamreryttarna

2012-04-20 - 19:40:07

Känns som om jag alltid är med och aldrig vinner på dessa bloggtävlingar! 
Men, skam den som ger sig ;)



Klicka HÄR för att komma till tävlingen!


Tränings-outfit 19 april

2012-04-20 - 19:37:15


(ignorera ansiktsuttrycket :P)

Hjälm - Charles Owen från Doqwood London
Tjocktröja - Equipe från Gekås Ullared
Ridbyxor - Pikeur från Sharpman
Stövlar - Globus sports Bocaj från Avantia Fritid


Träns - okänt märke från Gekås Ullared
Pannband - Goldmedal från Hööks
Sadel - Prestige
Stigbyglar - Compositi köpta på hästnet
Schabrak - BR från GBG HS
Paddar - Showmaster från Hööks
Benlindor - HV Polo från Charlies


En salig blandning av märken osv. men jag gillar outfiten och själva helheten skarpt! :D



Helgplanerna

2012-04-20 - 12:16:00

Denhär helgen kommer nog bi så bra en helg kan bli när jag inte har Pepsi! :) Det gillas!!

På lördag går jag upp tidigt för att åka med Amanda till Söderköping där hon ska hopptävla :) Hänger såklart med som fotograf, så jag hoppas på bra väder och fina ekipage ;) Tyvärr blir jag nog bara där i 80/90, då jag inte har möjlighet att ta mig hem senare. Men det är ju alltid nåt!

På kvällen sen så ska jag med dressyrlaget ut och äta :) Supermysigt! Just nu lutar det mot att vi besöker Asken, och där har jag aldrig varit faktiskt. Hoppas det är gott, det tror jag!

Söndag morgonen är det upp och hoppa igen, för då vankas jobbelijobb :) Kulkul! Hela förmiddagen jobbas det i stallet för min del, och jag är fett taggad! Dessutom är det inplanerat en skötarridning som jag ska hålla i (för första gången), spännande :) Hästarna ska få komma ut på en mysig skrittur, och jag hoppas att några gulliga skötare vill hänga på! Johanna har i alla fall nästan lovat ;)

Eftermiddagen ska såklart spenderas med skruttis, hon ska få en dos av vår vardagliga borst- och mysstund :)

Så om ni undrar var jag håller hus i helgen så vet ni det nu! Ska såklart försöka hinna uppdatera er så gott jag kan :)




19 april 2012

2012-04-19 - 22:15:00

Hej på er! :)

Väldigt grym dag idag måste jag nog säga!! :D Imorse började jag dock inte så bra med att missa spårvagnen två gånger, men sen dess har jag haft flyt tror jag :))

På keramiken tummade jag en söt liten skål och hann börja på nästa projekt: Ringling. Vet inte om jag vill göra en vas eller kopp riktigt, återstår att se. Borde egentligen ta kort på det jag gör och visa er, vore lite kul även om de inte alltid är så snygga ;)

På svenskan var jag ganska effektiv och även på matten! Imorgon har vi vårat första MatteD-prov, hjälp! Nevars, på lektionen kändes det som om jag hade hyfsad koll så det ska nog bli bra :) Ett VG får räcka känner jag!

Efter som det var en underbar torsdag slutade vi halv ett, så då käkade vi i rejserfart innan det bar upp emot stallet :) Kl. 14 var det ju nämligen dags för dressyrträning! Skynda mig med att borsta av, spola längst ner på hennes små tassar och göra henne fin. Usch vad jag hatar att stressa när jag pysslar med henne, men det kändes i alla fall bättre när jag visste att jag kunde vara kvar länge efter :)

Träningen gick superduperbra!! :D Är jättenöjd, och jag tror det var både lite gott och ont att vi inte ridit ordentlig dressyr på ja, mer än tre veckor! :o Det är så roligt att hon är så positiv just nu, det har faktiskt hållt i sig sen i vintras då hon var halt så jag hoppas att det inte bara är en "periodgrej". Vackra pållen, men mer om träningen i ett eget inlägg. Dessutom fotade ju gulligaste Amanda så vänta er fina bildeeer :)))

Efter träningen gick vi en sväng i skogen och sen var hon hungrig! När allt var iordningplockat och jag hade hunnit fixa lite annat var det ompysslingsdags. Hon är sååå mysig att borsta efter att vi tränat, står och halvsover lite och vill mest bara mysa och att man ska hålla på hela dagen :) Riktigt fin och blank blev hon! Sen blev det finmockning och ny torv, prinsessan måste ju få sova extragott när hon varit så duktig ;)

Efter en lång pratstund om allt och inget så cyklades det hemåt. Här hemma har jag hunnit äta, duscha och sitta vid datorn. Med andra ord inte pluggat som jag borde. Men vad gör det om hundra år!? Nej juste, inte ett smack! Jag förlitar mig på att jag "har koll" och hoppas på det bästa helt enkelt :)

Kram H

gammal bild..


Årets idrottstjej 2011

2012-04-18 - 20:37:54

Jo igårkväll var jag ju iväg på äventyr som jag skrev, och det var inte vilket äventyr som helst vill jag lova :)

För ganska länge sedan blev jag nominerad av ridlärarna i stallet till ett stipendie och utmärkelsen Årets Idrottstjej 2011, som delas ut varje år utav Norrköpings Idrottsförbund.

Såhär skriver NIF om stipendiet:

Årets idrottstjej och idrottskille i Norrköping:
Ur Lillie och Harry Hanssons stipendiefond delar NIF årligen ut två stipendier till talanfulla aktiva idrottsungdomar, en tjej och en kille, som visar ambition och ett stilfullt uppträdande på och utanför idrottsarenan.
NIF:s styrelse beslutar enligt stadgarna om hur belöningen delas ut men det sker vanligen vid NIF:s årsmöte.
Stpendierna kan endast tillfalla ungdomar som året före det årsmöte där utdelning sker har fyllt högst 17 år (t.ex. utdelning vid årsmöte 2008 avser 2007 där man skall ha fyllt högst 17 år).


Och inte nog med det roliga att jag blev nominerad, utan jag lyckades till och med få det!! :))) Himla coolt, lilla jag liksom. Har hittat mig själv i artiklar i både ridsport, nt och hästmagazinet

Så massa tack för nomineringen och till NIF såklart! Jag tycker det är kul att det går till ridsporten överlag, av alla sporter i Norrköping liksom! Vi väääääxer :D

Förutom äran fick jag ta emot blommor, ett diplom och en check på 5000 kr. Så sjukt kul! Pengarna ska såklart sparas och när jag kommer på något riktigt kul så ska jag och Pepsi göra det tillsammans :D 




18 april 2012

2012-04-18 - 20:37:39

Godkväll på er!

Dagen började med spanskalektion med vikarie = ovärt. Sen var det dags för hagatimmen (a.k.a. håltimmen) men då skulle Amanda och hennes mamma åka och kika en grej på Avantia, så då passade jag på att smita med :) Alltid kul att gå och sukta efter fina grejer! Plugga matte kan man ju göra en annan dag ;)

När vi var tillbaka var det dags för engelska, ganska okej för en gångs skull faktiskt :) Till lunch åt vi fisk och kall sås, men fy farao! Det var ben i min fisk, ja ni läste rätt BEN i skolans stekta fisk (som inte ens typ är fisk, utan bara nåt mojs!) Uäääääk!!
I alla fall så överlevde jag, och även geografi och franska genomleds. Usch vad trötta vi var allihopa, så segt! Och just därför borde jag sova typ nu, snart.

Efter skolan åkte jag en snabbis upp till stallet :) Plockade iordning lite grejer till morgondagens dressyrträning och sen var det mockning och pyssel med finis som stod på schemat såklart ;) Blev ingen rykt idag, utan bara en ordentlig avborstning då jag hade rätt bråttom. Hann i alla fall skölja ur och tvätta svansen lite snabbt för den var grååå och det är inte okej! Framförallt inte eftersom bästaste Amanda har lovat att fota träningen imorrn :D

Förövrigt kör vi på bruna outfiten, som ni inte sett förut. Det är helt klart favoriten för tillfället, så himla fin! :)

Anledningen till att jag hade bråttom var att jag och mamma skulle iväg på ett litet miniäventyr på kvällen, men mer om det imorrn för nu måste jag släcka! Imorrn blir det keramik igen :P

Kram H




Favoriten

2012-04-18 - 12:45:23

Vet ni vad? Jag har världens typ bästa tips, framförallt till er med kräsna hästar :)

I slutet av december var vi på Gekås Ullared och då fick ett paket med morotspelletts från Krafft hänga med hem, ett köp som jag inte ångrat en sekund!! Pepsi älskar morötter äpplen osv, men kan vara lite skeptisk till olika typer av hästgodis. Men, morotspellettsarna är ungefär det allra bästa som finns i heeela världen, haha! Hon kan stå och slicka i flera minuter på händerna efter att hon fått det, och det är ett perfekt belöningsgodis! 
Eftersom pelletsen är så små så kan man ge flera, och dessutom räcker de väldigt länge! Pepsi brukar få ett par varje dag, och sen fler om det är tävling eller så såklart ;) Paketet jag köpte för 25 kr tog slut häromdagen, så med andra ord har de räckt mer eller mindre 3 månader! 

Fick nyligen höra att en klasskompis ska till Ullared på lördag, så med lite tur kan hon köpa med sig ett paket hem till mig och Pepsi :))) Om inte så tror jag att de finns på granngården, dock typ dubblet så dyra :P

Så ja, lätt fett ett grymt köp som jag bara måste tipsa er om :)

Sen blir det ju självklart en del färska morötter och äpplen ibland, men fördelen med dessa är att de inte blir dåliga och att de är lätta att ha i fickan :)



Bloggtävling hos Linn Strelin

2012-04-18 - 11:17:54



Klicka HÄR om du också vill vara med!
Och tro mig, det vill du ;) Har dessa i brunt och de äääääger :)))


17 april 2012

2012-04-17 - 22:39:27

En ganska så vanlig tisdag om man säger så.

Sovmorgonen satt om möjligt nästan finare än vanligt. I skolan fick jag inte mycket vettigt gjort, men så kan det va! Eller ja, så är det just nu för jag har inte en gnutta motivation i ett enda ämne ungefär. Alla kurser är bara jobbiga och tråkiga, vill ha sommar nuuuuuu!!

Efter skolan blev det en kort sväng på stan, och Amanda var gullig och hängde på :) Inhandlade en födelsedagspresent, som jag blev riktigt nöjd med! Tror och hoppas att den kommer uppskattas ;) Åkte sen vidare upp till stallet, och där blev det som vanligt lite småfix. Hade lite bråttom hem igårkväll och prioriterade att mysa istället för att tvätta benskydden, fixa sadeln osv. Så det fick jag ta igen idag, men hon åt i alla fall under tiden så det passade bra :) Slängde även in tävlingstäcket ett varv i tvättmaskinen då hon var lite nervös på resan i söndags och bajsade ner det. 

När jag var klar var det mockningsdags och därefter en låååång borst och mysstund :) Sniiigg blev hon och hon trivdes som fisken i vattnet med alla barn och föräldrar som kom fram och klappade på henne, så himla söt! Vissa dagar älskar hon verkligen uppmärksamheten, och det är kul att alla tycker hon är så fin :D
En mindre charmig sida hon har är dock att hon i vissa perioder alltid skiter i vattenkoppen, bläää! Idag var en sån dag. Men tycker så synd om henne, för det blir i stort sett aldrig borttaget förens på eftermiddagen när jag kommer och då är hon ju jättetörstig :( Knashästen!

När hon var finputsad och klar var det dags för henne att gå sina timmar för dagen, och mig att gå på US-möte. Ett bra och lagom långt möte blev det, skönt! :)

Nu ska jag verkligen skynda mig att duscha och sen sova, imorrn vill jag för en gångs skull vakna pigg :)

Kram H





16 april 2012

2012-04-17 - 14:03:04

Gårdagen var lååång, men jag hann med en hel del roliga saker :)

Började med att komma till skolan och få beskedet att första lektionen är inställd, kuul att ha gått upp en och en halv timme tidigare i onödan! Men skönt att slippa spanskan i alla fall :) Tog mig igenom dagen och slutade 14.10, tidigt med andra ord :D

Uppe i stallet så var det Pepsi-dag idag igen :))) Bytte bort min helg till Fatima som ska iväg och tävla, och så fick jag igår och torsdag. På torsdag ska vi dressyrträna för Cissi, det ska blir suuperkul! Det var verkligen ett tag sen nu.

Eftersom det igår var dagen efter tävling passade det perfekt att jag kunde byta till mig henne, så att hon slapp köra fullt ös direkt liksom. Hon fick vara ute länge i hagen och sen gav vi oss iväg på en supermysig uteritt tillsammans med Ebba och Lina :) Pepsi var nöjdare än nöjdast hela turen, bäst tyckte hon om när hon fick trava med stooora steg över sjukhusfältet (som vi undvikit ett tag p.g.a. det blöta underlaget) och sen galoppera som täthäst uppför skjutbanevägen :))) kändes verkligen bra att hon fick en rolig skogsmystur efter att hon varit så duktig och det blev en så lång dag söndags! Hon kändes dock inte trött, utan precis lagom :) Pigg och glad med lite glädjeskutt och spring i bena. Bästa pluttan ♥

När vi kom tillbaka blev det mysborstning på hög nivå och sen var det dags för mig att ha lite minimöte inför en arbetsdag om två veckor. Hemma sen väntade en jättegod tårta som mamma varit gullig och köpt :) ♥

Kram H




Bilder från Åtvidaberg

2012-04-17 - 10:22:00


Här kommer ett gäng med bilder från i söndags :) Några har lillbrorsan tagit, men de flesta är från Linda. Taaack!!

















Citat

2012-04-16 - 11:14:00



True story!


Lokal hoppning i Åtvidaberg 15 april 2012

2012-04-16 - 09:29:42

Igår blev det en lååång dag, som alltid när man åker till Åtvidaberg ;) Som jag skrev igår, om ni har sett resultaten så undrar ni nog vad som hände i lagklassen egentligen. Det var längesen vi hade ett så dåligt resultat, fast jag måste säga att det nog var längesen vi båda var så glada och det var SÅ kul att skutta runt i alla fall :D

90 cm Clearround
På framhoppningen var hon lite loj till en början så jag längde lädrena ett hål för att komma åt henne. Dock fick jag sota lite för det när jag väl började hoppa fram, haha så söt var hon! Fick värsta sprutten och hoppade super :) Hann tyvärr aldrig korta lädrena igen, men det fick gå! På banan blev hon lite nervös men skötte sig prima som vanligt :D Bjöd på superbra och skuttade runt fint :))) Till sista hindret drog hon lite mot utgången och tog korsgalopp, och sen tittade hon lite på hindret (eller ja, det var nog infångarna som hon var lite skeptisk till) men med lite övertalning så pluppade hon över det också :) Slutade på 0 fel och clearroundrosett, Fina hästen! ♥



100 cm lagklass div. III bed. A stil
För det första var de aaaassega med att få till startlistorna, istället för en halvtimmas paus blev det en timme. Dååligt, men jag är inte ens förvånad egentligen :P Som tur var startade jag ju bland de sista och hade inte lastat ur, så Pepsi hann äta lunch i lugn och ro i alla fall. När det väl var dags för oss och jag precis börjat skritta fram så avbryts tävlingen och det får komma ambulans, så då blev det ytterligare försenat och det var bara att sitta av igen. Men hoppas det gick bra med hon som ramlade av i alla fall!!
På framhoppningen var hon glad och pigg, trodde att hon skulle vara lite trött men icke! Fick inte riktigt rill sprången som jag ville, men hon hopppade bra och var med på noterna :) Bockade en gång gjorde hon också, och dååå var det nära haha. Hej Pepsis öra typ ;) In på banan igen och hon fortsatte bjuda på och vara glad :D Tre första sprången satte vi fint, sen gick det utför :( Kom lite nära på 4:an så hon petade, men inget mer med det liksom. Sen hamnade vi i mellanläge till 5:an (som var relaterat med 4:an dårå) och det blev lite missförstånd. Jag blev passiv och bestämde mig inte, trodde hon skulle vänta men hon klippte av och räckte inte över helt enkelt. Så ett till ner. Svängen upp mot 6:an bröt vi av och fattade rätt galopp, hann inte riktigt igång och hamnade i mellanläge igen. Samma sak, jag missbedömde och hon räddade men fick med sig en bom. Nej fy, dåååligt ridet av mig på de två hindrena!! La en volt och "började om" och de sista två hindrena var vi tillbaka igen :) Så ja, 16 fel slutade vi på totalt. Inte likt oss precis, men man kan ju inte alltid vara på topp. Lyckligtvis hade laget redan 12 fel när jag gick in, så för den skulle var det ingen världskatastrof men tråkigt såklart att göra dåligt ifrån sig när de påverkar alla andra :((
Förövrigt hade vi 48 stilpoäng innan avdragen för felen, trots missbedömningarna, så det var roligt!! :D



Men även fast andra klassens resultat sög så är jag glad :D Att Pepsi var så himla fin och tyckte att det var så kul är verkligen guld värt! Det är verkligen så sjukt galet kul att rida henne när hon är så här på och glad!! Bäääästa ♥ Kanske tappade jag lite fokus bara för att det var så roligt, haha :P
Nej, skämt åsido så var det verkligen jätteroligt så det gör inget att vi slutade på 16 fel. Det var dessutom årets första utomhus ju, och det var många avramlingar, rivningar och stopp, och knappt några nollor. 
Tar med oss gör vi att jag fortfarande måste ha lite mer is i magen och (utan att ta bort någon härlig energi) ta tillbaka henne lite så att vi hittar rätt lättare. 
Men vi tar helt enkelt igen det på nästa hopptävling, som är lektionsDM :) Tagga! Tills dess blir det lite hoppaus och dressyrfokus istället :)

Åh, jag måste bara säga det igen: Världens bästa häst gör mig så lyyyyycklig! Du är verkligen en stjärna ♥

Fin och glad häst! ♥ Tyvärr något klantig ryttare :/

2012-04-15 - 21:17:19



Idag får inte resultaten tala för sig själva kan jag säga, nej för om man tittar på resultatlistan kan man undra vad tusan vi pysslat med idag!
Pepsi har varit superfin och jätteglad hela dagen = happy Hillevi! :D Hon har hoppat som en liten gummiboll, men tyvärr klantade piloten till det ganska rejält i lagklassen :/ Men man kan inte alltid vara på topp ju! ;)
Och vi har båda haft grymt kul i alla fall, och det är helt klart huvudsaken :D 
Jag ska berätta mer imorrn, jag lovar! Men nu måste jag kika på ponnyakuten, duscha och sooova. 


Ett avslutat kapitel

2012-04-15 - 12:06:00

Vet ni vad jag har glömt att berätta? Jo att jag nu efter mycket om och men tagit steget och släppt min lilla B-ponny plutt till sköthäst.

För er som inte hängt med: För mååånga år sen (5 kanske) så fick jag bli fadder på lilla Viktor, eller Björkös Tuffa Viktor som han egentligen heter. Han är ett gotlandsruss som står på ridskolan som lektionshäst. Han var den ponnyn som jag för första gången fick att kröka på nacken och så småningom gå i form ;) Det var Viktor jag red på min första "lokala" tävling, LektionsDM i dressyr på hemmaplan 2008. Vi kom faktiskt trea! hihi :D

Viktor har jag som sagt skött ända fram tills nu, han är den som alltid funnits där i bakgrunden när andra sköthästar gått och kommit lite. Vi har haft en massa roligt tillsammans och självklart kommer han alltid finnas där, min lilla ponnyskrutt! ♥

Men nu har han fått en egen liten delfodervärd, vilket känns jätteskönt och roligt :) Det är han värd och jag tror och hoppas att de kommer ha lika kul tillsammans som jag och Pepsi! Jag känner att tiden tyvärr inte räcker till riktigt som jag vill, och eftersom jag (såklart) prioriterar Pepsi så känns det bra att lämna lilla plutten nu. Men han kommer ju stå kvar i samma stall så det är ju inte direkt som att jag aldrig mer kommer att få träffa honom! 
















Pris

2012-04-14 - 10:33:00



Förra lördagen vann vi denhär söta ljuslyktan när vi kom 2:a på Vikbolandet :)
Vet inte riktigt vad jag tycker om att vinna "icke-hästrelaterade prylar", men den här var ju fin ändå! ;) Roligast att få är nog fina hästgrejer, eller annars typ anm. avgiften tillbaka så man kan köpa nåt fint själv :)


13 april 2012

2012-04-13 - 22:06:22

Nu är jag hemma igen :)
Resan kan sammanfattas som trevlig och chill! Har mest tagit det lugnt, promenerat och ätit aaaaaasmycket gott :D

Att det är fredagen den 13:e har nog ingen missat, men jag har inte märkt nåt av det faktiskt! Vi kom hem runt lunch och på eftermiddagen bar det såklart upp till stallet för att träffa fina hästen och lite vänner :)
Jag tror faktiskt Pepsi hade saknat mig lite, men kanske inte lika mycket som jag saknat henne ;) Hon var i alla fall riktigt kelig och blev sur om jag inte klappade, kliade eller borstade på henne haha. Söthästen! ♥ Efter mysstunden var det dags för henne att jobba lite på lektion, och det var hon minsann inte villig till. Surade när det skulle sadlas och tränsas. Imorrn ska hon och jag ut i skogen, då blir hon nog gladare :)))

Om inte Pepsi hade saknat mig så mycket så hade i alla fall hennes box gjort det! Usch och fy vilken röra, men efter en långmock så började den likna sig själv igen ;) Nu ska nog finis sova gott!

På söndag är det förövrigt dags för omg. 1 i div. III hoppningen :) Åtvidaberg åker vi till och skuttar lite! Är taggad till max såklart!! :D Det har dock strulat en del med betalnin osv. hit och dit, men nu har jag ringt och pratat med dom så det verkar lösa sig :) Dock blir vi en kort i laget då Doma inte varit helt fräsch :( Men det ska nog få gå ändå! :) Förresten har jag och Pepsi blivit tilldelade "sistaplatsen" i laguppställningen, alltså vi går sist ut! Nervöst, men det ska nog gå bra :D Bara jag rider så fixar hon ju biffen liksom!
Det blir tiiiidig morgon, vid 7 räknar jag med att transporten rullar iväg. Men äsch, det är det helt klart värt! Vad vore tävlingssäsongen utan tidiga morgnar liksom ;)

Nä, nu ska jag kolla lite tv innan det är läggdags!

Kram H 

Några bilder från resan :) ↓













Tallinn

2012-04-10 - 14:41:00

Vet ni vad? Jo idag åker vi faktiskt till Tallinn! 

Vanligtvis är vi i fjällen på påsklovet, men då vi (läs: framförallt jag) har tröttnat lite på skidåkande så ska vi på kryssning i år istället :) Båten går ikväll så jag har hunnit till stallet en stund nu på förmiddagen.
Såklart är det buffé som dukas upp ikväll och sen sover vi ombord, för att sedan spendera onsdag och torsdag i Estland. Har faktiskt aldrig varit där, spännande :)
Natten mellan onsdag/torsdag bor vi på Spa-hotell och på torsdag kväll går båten hemåt igen. Ska bli skönt att komma iväg lite och göra nåt annat :)

Det blir alltså inte mycket till uppdatering här de två närmsta dagarna, men på fredag är jag back on track :) Har Pepsi i helgen, så det blir perfa!

Kram H




Planer

2012-04-10 - 10:42:00

Karin undrade lite om hur planerna ser ut nu framöver, misstänker att det kanske är fler som är lite nyfikna :) Om inte så får ni veta i alla fall ;)

Under våren kommer vi att fortsätta på 90/1m-banorna, framförallt eftersom vi rider div. III-laget och det går i de höjderna men även för att jag inte vill stressa upp. Vi har varit med om hur fel det kan bli, för vår 1m-debut för två år sedan var allt annat än lyckad...

Men om allt forsätter i samma stil som nu så är målet att vi den 10 juni ska våga oss på 1,10 på NORF. Vi har i stort sett alltid lyckats få till bra rundor där, deras bana är lite lagom för oss :) Inte jättestor, men samtidigt inte trång! Tror att det kommer blir superbra och det ska nog inte vara några större problem, jag tror på oss! :D  

Vad som händer därefter det har jag ingen aning om, det får vi nog helt enkelt se! Är ju ganska begränsad, och sen har vi ju lite dressyr att jobba på också ;)
MEN, vi får som sagt helt enkelt se vad framtiden har att erbjuda. Som det känns nu SKA vi i alla fall upp på 1,10 :)

Wish us luck! :)



9 april 2012

2012-04-09 - 19:22:46

Hej på er!

Måste bara börja med att säga TUUSEN TACK för era gulliga kommentarer om tävlingsinlägget. Ni gjorde verkligen min dag när jag gick in och såg det! :))) Känns verkligen som om jag och Pepsi har hittat varandra nu, och åååh hon är underbar helt enkelt! ♥

Igår var jag lika trött som i lördags, så igårkväll däckade jag i soffan igen. Har totalt sovit typ 13 timmar i natt, tror att min lilla influensa (eller vad det nu var jag hade) har tjuvat lite energi! Men nu mår jag bra igen i alla fall, bara lite snorig men det kan jag leva med ;)

Det var i alla fall dags för Påskhoppning i stallet igår, en liten klubbtävling som ungdomssektionen höll i och som jag och Emma var ansvariga för! Det hela gick väldigt bra tycker jag allt, och deltagarna verkade nöjda :) Hoppas på att vi får ordning på underlaget så att vi kan få till en P&J i höst!

Pepsi hade vääälförtjänt vilodag igår så hon fick leka vildhäst och gå ute och skrutta i hagen hela dagen ;) Lite mys och godis hann vi med, men annars tror jag hon gillade lite att "bara få vara". Inbillar mig det i alla fall ;)

Idag sov jag som sagt lääänge, och sen försökte jag att ta mig an mitt samhällsarbete. Gick mindre bra, känns så sjuuukligt oöverkomligt med 9 sidor. Har som tur var i alla fall ett roligt ämne, ska skriva om ridsport och debatten kring Jerringpriset osv! :) Efter att ha letat upp lite källor var det lunchdags och sen upp till stallet. En låååång borst- och mysstund stod på schemat, och Pepsi blev fiiiin ;) Mockade, fikade lite, pysslade och gosade lite till innan jag och Mamma tog en ordentlig övningskörningstur till Sörping! Börjar få lite koll på det där nu (y)

Nu ska jag försöka plugga lite, är sååå äckligt omotiverad till allt vad skola heter. Vill bara att det ska vara över nuuuuuuuuuuuu! 

Kram H





Några bilder från Vikbolandet

2012-04-09 - 10:50:00













The one and only, always
♥ ♥ ♥

Lokal hoppning på VRF 7 april 2012

2012-04-08 - 20:31:06

Igår gjorde vi årets lokala debut! :) Vi åkte till VRF och studsade lite, och det gick inget annat än verkligen över förväntan! Dock somande jag i soffan igårkväll, därav ingen uppdatering ;)

90 cm Clearround
På framhoppningen var hon fin, lite sprallig stundtals men glad och positiv :) Med på noterna helt enkelt! Inne i ridhuset var hon cool och inte alls speciellt spänd. Satte upp en okej galopp och vi pluppade igenom banan väldigt enkelt :) Hon kliver ju liksom över 90! Lite lång blev hon bitvis, men som sagt så är 90 en barnlek nu ju :)
Nöjd med rundan, inte mycket att klaga på direkt! Inte vår bästa men hon var fin och jag red okej, bra uppvärmning ;) Slutade på 0 fel och clearroundrosett!



100 cm bed. A:0/A:0
I 1m hade jag tidigt startnummer så vi fick rida och hoppa fram lite innan jag kom in och gick banan. Blev tyvärr lite längre än jag planerat, men hon kändes inte alls trött ändå. Hoppade bra på framhoppningen och bjöd på fint, busade lite men bara lagom :) 
Inne på banan kom vi totalt knasfel på första hindret, en rejäl missbedömning av mig. Men bäst som hon är löste hon det hela och vi kunde fortsätta banan utan problem. Fortfarande att jag skulle tagit tillbaka och satt ihop henne lite till, men bättre nu ändå tycker jag :) Hon hoppade bra och även nu kändes det så gott som plättlätt! När vi väl var i omhoppning så satsade vi lite, hon var ju på hugget så varför inte? tänkte jag :) Dubbelnolla var vi och tiden räckte till en 2:a placering som höll sig hela klassen (33 startande) :D :D Glada tjejer fick hänga med på ärevarv, vår bästa lokala placering ever! Vilken säsongsdebut, grymma pållen ♥



Nästa helg åker vi till Åtvidaberg med laget! Det ska bli superkul :D Maria kom förresten 3:a med Doma i samma klass, så grattis till dom! Bådar gott inför laget (y)
Till ÅRK ska jag ta med mig att jobba ihop galoppen mera, hitta samma tryck men mer samlat. Våga komma upp mer ur sadeln på transportsträckorna och vara lite kall och vänta in hindrena. Hålla i yttersidan ett snäpp till och hoppas på att hon är på lika bra humör. Då kommer det går super, för att jag har världens bästaste häst är det ju ingen tvekan om!
Du är perfekt ♥


6 april 2012

2012-04-06 - 21:36:15

Tjoooo :)

Grymt härligt med pååååsklov måste jag säga! Har lite småpanik över ett skolarbete bara, men har bestämt mig för att lägga det lite åt sidan och ta tag i problemet efter lovet. Nu vill jag vara leeeedig!

Idag har varit en fiin dag trots busvädret. Imorse sov jag en stund, och det var välbehövligt! Fick skjuts upp till stallet sen och där blev det mockning och sen gjorde jag iordning en otålig Pepsi för en skogstur :D

Eftersom det är tävlingsdax imorgon så ville jag att hon skulle få komma ut i skogen idag, trots att det regnade. Rider alltid ut lite lugnt dagen innan hopptävling, då går hon som bäst dan efter :) Och vadå, ingen har väl dött av lite regn? ;)

Amanda var bussig och hängde på, och Pepsi var glaaad tjej :D Vi tänkte ta det lugnt, men när vi galopperade en bit så gick det allt annat än lugnt, haha! Zäta drog på som attans, och Pepsi var inte sen därefter. Bocka hann hon också med i farten min bästa plutthäst! Hoppas hon är lika glad imorgon, men lägger bocksprången åt sidan ;D Det tror jag!

Tillbaka i stallet blev det lunch och sen fick hon gå ut en liten stund i alla fall, medan jag packade allt och fixade lite. Tacka gudarna för att jag la på ett täcke, för gissa om hon hade rullat sig på båda sidorna när jag tog in henne ;) Hon fick äta och torka, och då hann jag packa veckans påsar! Hur duktigt!? :D Så nu slipper jag dom i helgen när jag ändå har fullt upp!

Avslutade stalldagen med att borsta och rykta henne fin, tvätta ben och svans samt fläta :) Japp, imorrn blir det knoppat och vi ska vara snyggast av alla hihi ;) Åker upp rätt tidigt imorgon så att jag hinner rykta henne lite mer och finputsa det sista, åh vad jag längtar :D

När jag var klar kom pappa och hämtade mig och så åkte vi in till stan för Mcdonalds och bio :) Kvarteret skatan i Laholm såg vi, faktiskt riktigt rolig!

Nu ska jag titta på inspelat Let´s dance och sen ska jag sova så att jag orkar upp imorgon, är galet taggad!! Förövrigt är det Vikbolandet vi ska till, och rida 90 och 1m. Blir grymt kul, första lokala för i år! Håll tummarna för oss! :))

Kram H

VRF förra våren! 







Några bilder och urklipp från hoppträningen!

2012-04-05 - 18:32:59

Tagna av bästa pappa ♥










Who's back?

2012-04-04 - 13:59:39

Nej men hej på er!

Känns som om det är dags att vakna till liv lite kanske? Sen sist jag skrev här har jag varit sjuk, och de första dagarna orkade jag inte göra ett endaste litet dugg ungefär. Tur att jag inte hade något roligt inplanerat i helgen!

Har förutom att varit sjuk varit på rätt kasst humör från och till av olika anledningar, så ni ska nog vara glada att ni sluppit mig ;) Men nu har jag i alla fall bestämt mig för att skita i allt som inte är värt min energi och sluta bry mig så jävla mycket, och istället satsa på det som är roligt och givande :D

Idag var första dagen jag pallrade mig iväg till skolan, mest bara för att det vankas hoppträning ikväll igen ;) Har kännt mig helt okej sen i söndags typ, men har inte kännt att jag vill gå och smitta ner halva skolan gärna.

Lite ändrade planer inför kvällen, vi lånar Lilla H's bana igen istället för att åka till Fursta. Det blir nog bra! :) Hoppas att det inte hinner blir alltför mörkt, för i så fall fotar pappa :D Tagga!

Nu tänker jag fortsätta med mitt önsketänkande om att sista lektionerna går fort, för usch vad jag inte har saknat skolan. Den gör mig så jävulskt uttråkad att jag knappt håller mig vaken, blä!

Imorrn är sista dagen innan det vankas påsklov i alla fall, yeey! :D Då ska det hinnas med en massa skoj, årets två första lokala tävlingar bland annat och DET, det har jag sett fram emot ska ni veta! :))))))

Kram H

Såhär fint kan min pålle hoppa idag tycker jag ;) ↓