Veckoplanering v. 14

2014-03-31 - 23:10:14
Måndag - Vila
Tisdag - Markarbete
Onsdag - Uteritt
Torsdag - Dressyrträning
Fredag - Uteritt
Lördag - Långritt med lite terränghoppning
Söndag - Dressyrtrim

 

Bilder från Åtvidaberg

2014-03-31 - 22:56:00
Vilken underbar tävlingseftermiddag det blev i lördags, sjuuukt fint väder och bara det gör så himla mycket. Varmt och gött! Pappa var med som chaufför, hästskötare, filmare och fotograf :) Först ut är ett gäng bilder, filmen är på G!

Och visst är hon bra snygg min lilla stjärna, nu börjar man verkligen se skillnad på henne i kroppen tycker jag! Biffen ;) ♥

 
 



 
 
 


 

Pysseltajm

2014-03-30 - 11:12:22
Det är cirkus 8 månader sedan Pepsi flyttade från ridskolan nu, så det är väl minst sagt på tiden att våra plaketter kommer upp på boxdörren!
Vi har dock ett litet (och ganska trevligt) problem, Pepsi är redan lite för bra i förhållande till storleken på sin boxdörr ;))




Åtvid

2014-03-30 - 09:16:34
Sammanfattar gårdagen med häst som skötte sig super, ryttare som var lite stressad över att inte riktigt få till det på framridningen och red ganska onödigt dåligt inne på banan och en schysst domare som såg allt det positiva i det vi gjorde istället för det som felade. Med jämna poäng och fin kritik fick vi ihop 65,8 % och en 5:e placering, vilket verkligen var över förväntan jämfört med känslan efteråt! Kul :D Men bättre ridning nästa gång tack! 




Effektiv fredag

2014-03-28 - 22:13:15
Hej på er!
Vilket underbart väder vi har haft idag här i Norrköping, gjorde denna fredag ännu lite bättre :D Lite skillnad mot i onsdags när det snöade, blåste och regnade hela dagen. Fyyy! 

Idag har jag fått en massa bra gjort och nu är jag redo för helg. Jobbade först mina fyra timmar, vilket gick fort då jag hade sällskap, mycket att göra och en massa solig värme. Sen gjorde jag en riktig "få-saker-gjort-runda" som började med ett stopp hos Polisen för att hämta ut mitt nya pass. Fulaste bilden ever, haha! Men men, nu är jag redo för Kroatien i maj, Turkiet i juni och troligtvis ännu ett land i slutet av sommaren :)))
Nästa stopp var Gravyranstalten där jag äntligen fick tummen ur och beställde en riktig boxskylt till min lilla häst :) Det var väl på tiden! Mirum åkte jag till sen för att ta ut pengar och köpa olja till Pepsi. Och ridskolan var det därefter som stod på listan. Där lämnade jag en kasse med skänkta grejer och pratade lite om allt och inget med Cissi. Trevligt :) Mötte sedan upp mamma i Söderköping för en lunch på Åcafeet innan stallet och Pepsi väntade. 

I stallet gjorde jag allt det vanliga, och sen trimmade jag och Pepsi på banan. Överlag fick vi till ett riktigt bra pass, så det känns bra inför imorgon :) Imorgon ska vi nämligen till Åtvidaberg och starta en LB:1. Ska bli superkul! Kl 15.03 startar vi, och resultaten finns på Equipe om ni vill följa :)
Efter ridpasset så fixade jag alla grejer och sen finputsades sadel, träns, stövlar osv. Packning och sanering + flätning av hästis sparar jag till imorrn eftersom vi startar så sent.  

Nu fredagsmys och tävlings-tagg :D







Videoklipp, LB:1 VHSK 22 mars 2014

2014-03-25 - 23:18:19
 

65,5 % och 7:e placerad.
Domare Monica Bergström, slutkommentar: "Häst med härlig energi som behöver lösgöras och formas mer"


Veckoplanering v. 13

2014-03-24 - 21:47:36
Måndag - Vila
Tisdag - Uteritt, lösgörande med mycket galoppjobb och framåttänk
Onsdag - Hoppträning på Millenium
Torsdag - Vila, promenad
Fredag - Trimma på ridbanan, kort pass med check inför tävlingen
Lördag - Tävling Åtvidaberg, LB:1
Söndag - Uteritt, lugnt

Experimenterar lite med hur jag ska lägga upp "tävlingsveckorna" för att Pepsi ska ha så bra förutsättningar att gå så bra som möjligt i sina starter :) Med tanke på att hon kändes bra i lördags så kör jag ett lite liknande koncept nu tänkte jag, förutom att det är hoppträningsvecka istället för dressyr. Känner mig ganska trygg med LB:1an, så att det blir hoppträning istället för dressyr blir nog ändå bra. Tror att Pepsi kommer att uppskatta att få skutta, brukar vara så ;)

 

Bilder från tävlingen

2014-03-24 - 21:36:02
 

Sunset

2014-03-23 - 21:35:12
Jag och Pepsi tog en riktig mystur i solnedgången idag :) Vi utforskade lite nya vägar och var bara tvungen att stanna till på ett berg. Perfekt tajming med en vacker solnedgång över sjön och klipporna, dog lite så himla fint! Tror att jag har hittat ett nytt porträttfotograferings-ställe :))




Gårdagens resultat

2014-03-23 - 15:21:20
Ni som tjuvkikat på resultatlistorna från igår vet att det blev en rätt så bra start på säsongen för mig och min fina springare :D Bäst av allt var att Pepsi var pigg och glad men ändå lydig, så duktig! 
I LB:1 red vi ett bra program med flyt och utan några direkta missar. Galoppdelen kändes allra bäst! Resultatet blev 65,5 % (och då var det flera som tyckte att domaren låg ganska lågt) och det räckte till en 7:e placering utav 34 startande :))) 
I LA:1 sen så red jag inte riktigt lika bra. Allt kommer så himla snabbt i det programmet, så jag har svårt att hinna med alltihopa ordentligt. Gav mig sjutton på att vi skulle få till skänkelvikningarna i alla fall då vi tragglat länge med dom nu, och jodå! 6:a på den första (undan vänster som är vårt svåraste) och 7:a på den andra :) I galoppen sen så kom ett par missar. I första fattningen sköt hon lite (4:a "busig" fick vi på det ;)) och sen slappnade jag av lite för mycket precis innan andra volten så att hon bröt av ett par steg. Klantigt men jaja! Och sen förberedde jag inte halten innan ryggningen tillräcktligt noggrannt så den blev lite "orolig": I övrigt fick vi bra poäng och kritik! I tisdags när vi tränade så kom vi fram till att mellangångarterna är nästa grej att fokusera på, och det fanns också med i protokollen så det känns ändå fair liksom :) Och juste, resultatet i LA:n blev 63,1 % och med det hamnade vi två utanför placering utav 26 startande. 


Filmer kommer så fort jag fått upp dom på youtube, och även lite fler bilder när jag redigerat klart :)


 
 

Mot årets första starter!

2014-03-22 - 12:08:15
Sorry för dålig uppdatering i veckan, men jag har lyckats total kära ner mig i Pretty Little Liars och slår på det så fort jag får tid över haha. Vilken ursäkt va? ;)

Sitter iallafall i bilen nu påväg emot Mantorp för att göra årets första starter :D Taggad!! Kl 14.17 startar vi LB:1 och 17.05 LA:1. Är ni nyfikna kan ni hålla er uppdaterade på Equipe Online :)

Wish us luck!




Dagens outfit

2014-03-16 - 21:25:14
Idag var min snälla pappa med i stallet och fotade och filmade lite när jag och Pepsi trimmade på ridbanan :) Klädde upp min lilla snygging från topp till tå, inget slår ju en vit dressyroutfit om jag ska vara ärlig. Missade visst att styla mig själv dock, haha :P 

Kan ju i alla fall visa er dagens outfit tänkte jag!



Pepsi
Träns - PS of Sweden
Sadel - Anky
Schabrak - B vertigo
Sadelgjord - Cheval
Stigbyglar - Sprenger Bow Balance
Benlindor - Agria
Paddar - Hööks

Jag
Hjälm - Charles Owen Wellington
Jacka - Everest
Ridbyxor - Pikeur
Stövlar - Bocaj


Den som väntar på något gott!

2014-03-16 - 20:47:45


Det här är Hillevi

2014-03-14 - 12:22:26
Hillevi Hassler heter jag som driver den här bloggen, och här kommer en kort presentation av mig!

Jag är 19 år gammal och bor hemma hos min familj i Norrköping. Sommaren 2013 tog jag studenten och har sedan dess jobbat. Just nu jobbar jag 80 % som stallansvarig på ett privatstall i Kolmården, Stall Mörtnäs.
Jag har planer på att så småningom börja plugga, men har inte riktigt bestämt till vad. Valet står lite mellan veterinär, djursjukskötare eller ekonom :)

Jag är 174 cm lång och ganska smal. Dock är det ett stort mysterium, då jag är en riktigt onyttig gottegris och aldrig tränar utöver ridningen ;) Men, jag klagar inte!
Som person är jag nog ganska envis och bestämd. Gillar när saker och ting är på mitt sätt, och är oftast inte den som är rädd för att säga vad jag tycker och tänker i frågor som jag bryr mig om. Organisation och planering är två saker som man också kan koppla till min personlighet.

        
 
Mitt största intresse är som ni kanske har gissat hästar, och från det att jag började rida när jag var 9 år till och med i somras när jag blev 19 höll jag till på Hageby Ridskola. Första åren red jag lektion, var skötare/fadder och hjälpte till massor i stallet. När jag var 15 år fick jag vara en del av ett nytt system som ridskolan utveckalde, ett fodervärdssystem. Jag tillsammans med bl.a. mina bästa vänner fick välja en varsin lektionshäst att hyra som vår egen två dagar per vecka. Det var då och där min älskade Lindholms Peach kom in i bilden ♥ Jag hade henne på delfoder i 3,5 år, och efter mycket tjat fick jag till slut köpa loss henne. Jag var trött på ridskola och redo för mer, men det fanns bara en häst jag ville ha och inte kunde svika. Och skam den som ger sig! Nu lever hon livet som privathäst i ett litet mysigt stall strax utanför stan, Lilla Hageby, och är bara min.  Mer om Pepsi, som hon kallas, kan ni läsa under hennes egen presentation i menyn till vänster :)

Näst efter hästarna, stallet och ridningen bland mina intressen kommer fotografering. När jag fyllde 17 år fick jag min första systemkamera, och sedan dess är jag fast bakom kameran ;) Mest tycker jag såklart om att fota hästar, men annars är det djur och människor överlag. Har en fotohemsida där man kan köpa tävlingsbilder, den hittar ni också här till vänster i menyn.

När det blir tid över umgås jag med mina fina vänner, framförallt de bästa: Emma, Johanna och Amanda ♥ 

Tävlar gör jag fortfarande för Hageby Ridklubb

Hmm, ja det var nog det mesta om mig helt enkelt :) Får väl fylla på om jag kommer på något mer! Undrar ni något är det bara att slänga in en kommentar eller skicka iväg ett mail.

Löööve H


Pärla eget pannband

2014-03-14 - 11:59:45
Minns ni att jag för att bra tag sedan pärlade ett eget pannband? Har fått in en hel del frågor kring hur jag gjorde, så nu tänkte jag sammanställa ett ordentligt inlägg med exakt hur jag gjorde och vilka saker jag använde :)

1. Köpte ett pannband på Hööks med en utskuren skåra i. I skåran satt en plastkedja fastsydd, och den klippte/slet/pillade jag bort. 
2. Gick till Panduro och inhandlade resten av sakerna jag behövde, nämligen två olika sorters pärlor i ungefär samma storlek som skåran på pannbandet och en tunn ståltråd. 
3. Gjorde en liten öggla i ena änden på ståltråden och trädde sedan på pärlorna i önskad ordning. Gjorde en ögla även i andra änden när jag pärlat lagom långt.
4. Och nu till det pilligaste! På både ovan och undersidan av skåran på pannbandet jag köpte fanns en söm. Denna utnyttjade jag när jag skulle sy fast mitt pärlband. Jag sydde sick-sack upp och ned, ett stygn mellan varje pärla. Stack aldrig nålen i lädret, utan sydde bara genom de gamla sömmarna. I ändarna fäste jag genom öglorna jag gjort på ståltråden, och sen försökte jag bara pilla in öglorna/ändarna ner i skåran så att de inte skulle synas så mycket. På riktigt nära håll ser mina stygn rätt fula ut, men på lite håll syns de inte alls :)
5. Trä pannbandet på tränset och ut och rid :D

Lycka till!

      

      
 

Tävlingsplanering våren 2014

2014-03-12 - 14:58:00
Tror att jag har lyckats få till en riktigt bra tävlingstermin, och det bästa av allt är att den börjar redan om en och en halv vecka :D 

22 mars - Väderstad, lokal dressyr. LB:1 & LA:1
29 mars - Åtvidaberg, lokal dressyr, LB:1

13 april - Kinda, lokal hoppning, 90cm & 1m
18 april - Vikbolandet, lokal hoppning, 90 cm & 1m

10 maj - Linköping, lokal dressyr, LB:2 & LA:1
16-17 maj - Skogslotten majpokalen, regional hoppning, 1m, 1,10m & 1m (?)

6 juni - Rappestad, lokal hoppning, 1m & 1,10m
13-14 juni - Finspång, lokal/regional dressyr, LB:2 & LB:3 (?)
25 juni - Mantorp, lokal dressyr, LB:2 & LA:3


Åh vad vi är taggade, ska bli såå kul! Senaste lokala starterna vi gjorde var liksom i juni förra året, 6 juni hoppade vi i Rappestad och 9 juni startade vi en LB:1 hemma. Placerade båda dom gångerna btw, haha ;)

       
 

Onsdag 12 mars

2014-03-12 - 11:30:10
Fortfarande hemma och halvsjuk, inget roligt alls. Tror jag har lyckats dra på mig jorden brakförkylning, eller mansförkylning kanske ;) Och det som är så irriterande är att den går upp och ned hela tiden! Ena stunden känner jag mig så gott som frisk, och sen ett par timmar senare är jag helt igentäppt och kan knappt svälja för att halsen gör så ont. Hoppas i alla fall att jag piggnar till helt och kan jobba imorrn och fredag, håll tummarna :)

Dagarna har spenderats med soffhäng framför muppiga tv-program och datorn. Passade även på att ta tag i att säkerhetskopiera alla mina miljoners bilder till min externa hårddisk igår. Inte gjort sen i somras så det var ganska välbehövligt ;) Har även sorterat i alla bildmappar på datan, ordning och reda!

På eftermiddagarna har jag samlat ihop min energi och åkt ut till min lilla bästhäst ♥ Igår var första dagen på säkert två veckor som hon inte hade rullat sig, yeey! Däremot stod hon längst bort i den stora hagen, i sänkan där allt vatten har samlats. Dumt att stå på ställena det är torrt när man kan gå ner och bli superlerig om bena liksom, haha mupp! Tur att jag hade en morot i fickan så jag slapp klafsa ut i den lilla "sjön".

I måndags vilade hon välförtjänt efter att ha gått 7 dagar i sträck, varav en dag skrittur men ändå. Igår skulle jag jogga lite, så mycket jag orkade, på ridbanan var tanken. Hon brukar alltid gå bra dagen efter vila, men igår var hon sviiinpigg, stark och inte alls speciellt lösgjord till en början. Så brukar hon inte precis vara när vi rider dressyr på banan, men igår var det tydligen extra mycket spring i benen på knashästen! Vet inte om det faktum att jag prövade att plocka bort snokremmen hade med saken att göra, för helt plötsligt var bromsen inte alls effektiv. Blev i alla fall en genomkörare och mycket "sitsträning" för min del för att halvhalterna skulle fungera, så ordentligt jag orkade vill säga, och mot slutet så blev det betydligt bättre! Ska nog planera om lite så att jag trimmar ordentligt på banan någon mer dag snart, måste ju passa på att träna på att rida ur denna energin på ett bra sätt. Vill ju att hon ska vara så, men blir svårt när man inte är van. 

Nu ska jag fortsätta med att titta på diverse konstiga tv-program i väntan på att bästa mamma kommer med lunch-leverans från Paus ♥

Kram H

    Pepsi igår... Tur att hon är så hemskt söt!
 

Jag vet vad jag ska göra ikväll i alla fall!

2014-03-11 - 13:16:50
Missa inte! Kl 20.00 på SVT1 idag :D


        
 

Pepsis HW-täcken

2014-03-11 - 09:31:00
Ni minns kanske att jag skrev ett "En gång horseware - alltid horseware" - inlägg för ett tag sedan och hyllade deras täcken? Fick önskemål om att visa vilka av deras täcken Pepsi har, och klart jag kan fixa det :)

Dock har jag valt att inte ta egna bilder på alla för att just nu är de såååå himla skitiga att man inte ens ser vilken färg dom har, eller i alla fall utetäckena. Någon har en viss förkärlek till att rulla sig i leran nämligen... ;) 

 

Videoklipp, dressyrträning

2014-03-10 - 15:07:00
Här kommer äntligen klippet från dressyrträningen den 22 februari :) Snälla pappa var med och filmade!
Om träningen kan ni läsa mer HÄR.


 

Shopping Eurohorse 2014, del 2

2014-03-10 - 11:51:47
        
Ett suuuperblingit pannband från PS of Sweden. Dör typ så fint det är! Både pärlor och swarovskistenar :)))

      
Ett par hemmaskydd från catago. Köpte ett par framskydd också men tyvärr passade de inte alls :(

        
Ett High function revolution från PS of Sweden :D

        
Ett träningsschabrak från B vertigo. Första schabraket jag har från det märket. Prövade det i fredags och det överraskade verkligen i passformen, låg super under sadeln (y)

        
Ett enkelt och stilrent marinblått tävlingsschabrak som ska matchas med min blåa equiline-luva, kommer bli superfint tror jag!
 
        
Ett par dressyrskydd från Catago som ska användas vid dressyrtävling. Lätt snyggaste på marknaden!


Fotografering, hoppning på ridbanan 8/3

2014-03-09 - 13:32:31
 


    
 
 
Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Linda, Lisa & Jonna
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor  70-300 mm f/4,5

Sunday morning

2014-03-09 - 11:49:28
Godmorgon kära läsare, eller god förmiddag kanske! Jag har unnat mig sovmorgon idag och steg ganska nyss upp. Min förhoppning var att vakna upp pigg och frisk, men istället har huvudvärken och halsontet bytts ut mot en rejäl förkylning. Yey! Men men, det går väl åt rätt håll då i alla fall. 

Känner mig i alla fall lite piggare och inte lika hängig som i torsdags :) Igår plockade jag fram kameran och fotade en hel del när några i stallet hoppade på ridbanan. Så nu har jag massor av material som ska redigeras, kul! Jag och Pepsi tog oss en superhärlig lång skrittur i solnedgången sen på eftermiddagen/kvällen. Enda minuset var den dumma snålblåsten som infann sig igår, men men. Man kan väl inte få allt, 10 plusgrader och sol i början av mars är ju rätt okej även om det blåser ;)
När vi kom tillbaka sen så gjorde jag något jag kanske borde gjort för länge sen, hehe! Tror ni kan gissa :P Manen rök, såklart! Så nu ser hon inte ut som en vildhäst längre haha. Snygg blev hon faktiskt, även om det i början känns så himla ovant. Och så mycket protester gjorde hon inte heller, även om hon visar att hon är långt ifrån nöjd. Tur att jag inte gör det så ofta ;)
Efter omgång nummer två i stallet igår väntade mello-mys med mina bästa vänner, fin lördag ♥

Nu ska jag redigera lite bilder och skriva några inlägg. På kö står ju resten av shoppingen från GHS, lite "önskeinlägg", film från förra dressyrträningen, bilderna från igår m.m. Håll ut! 

Kram H

 

Sjukling här

2014-03-06 - 15:03:06
Buhu, har gått och dragit på mig en rejäl förkylning (?) av något slag. Pang igår morse slog den till bara, och hela dagen igår hade jag sååå ont i både halsen och huvudet trots alvedon och strepsils så ofta som man "får". Tror det är min lilla praoelev som lyckades smitta ner mig ;) Idag i alla fall, jobbade jag bara 2,5 timmar innan jag fick åka hem och lägga mig. Somnade direkt i världens obekvämaste ställning i fåtöljen, och lyckades sova nästan 3 timmar. Nu känns det lite bättre tack och lov i alla fall!

Ovan har ni även anledningen till att uppdateringen uteblev igår, var minst sagt helt slut när jag kom hem. 

I tisdags skulle ju jag och Pepsi rida dressyr på vägarna var tanken, men den tanken var Pepsi inte riktigt med på om man säger så hehe ;) Det gick bra när vi travade bortåt först, och sen när vi skulle ta en liten galoppfattning for hon iväg i diverse konster hit och dit! Och då kan ni ju gissa hur det gick på hemvägen haha ;D jisses alltså!! Först tänkte jag att jag skulle ta tillvara på all energin och få henne att använda den i jobbet, men efter ett antal försök så gav jag upp. Jag hade fullt sjå med att hålla mig kvar i sadeln om man säger så! Så tillslut så lät jag henne bara få springa, få rasa av sig. Ganska så uppskattat kan man säga. Alltså hon brukar vara pigg och busig, men i tisdags slog hon nog nytt rekord i både fart och antal bockserier typ :))) Min lilla mupp ♥

Igår kväll hoppade vi litegrann på banan, och hon var inte precis trött då heller :P En massor av krumelurer hittade hon på då också, samtidigt som det var svårt att få till en ärlig bjudning. Borde ridit lite bättre, men får väl skylla det på att jag var sjuk. Pepsi var i alla fall väldigt glad och positiv, hoppade allt plättlätt utan minsta tvekan trots att matte inte var till mycket hjälp. Duktiga flickan!

Nä, bäst att äta upp lunchen och samla krafterna för att ta sig till stallet. Brukar alltid gå på nån typ av stallenergi där, man glömmer liksom hur man mår. Får dock oftast sota för det när man kommer hem, men det överlever man!

Kram H

        
 

Shopping Eurohorse 2014, del 1

2014-03-04 - 23:34:49
Börjar med lite smågrejer, sånt som är bra att ha men kanske inte den allra roligaste shoppingen.
Det bästa sparar jag lite på ;)


        

Två paket med träckprovs-kit inför kommande avmaskningar. Är väldigt billiga på eurohorse om man jämför med här hemma, så jag passade på!
Ett nytt dressyrspö att ha på träning och tävling. Jag älskar det jag har, det är perfekt längd, grepp, tyngd osv. Tyvärr har det dock börjat repa upp sig rejält efter att en hund bet tag i det och ville leka, så nu ser det förskräckligt ut hehe.

        

Var såklart tvungen att plocka en hink med PS egna naturliga hästgodis i massor av roliga smaker ;)
Och en massor av knäckebröd fick jag från både Granngården och Krafft när jag köpte annat i deras montrar.

        

Morotspellets, bästa belöningsgodiset som Pepsi verkligen älskar! Kostade hälften i Kraffts monter jämfört med på Granngården.
En ny stallbok för det nya året! Jättebra att ha i skåpet som Pepsis egna almanacka. Använder den för att planera och utvärdera ridpass, skriva upp skoningar, vaccinationer, avmaskningar osv osv. Super att kunna gå tillbaka och kolla i!

        

Foxfire pälsglans, det enda som funkar och som dessutom är drygt. Köpte även en flaska paraffinolja som jag ska pröva på min hoppsadel, för att se om den vill mjukna och forma sig lite bättre i kåporna. Är fortfarande lite "nystel" ;) 
Biotin, som jag blev rekommenderad att ge Pepsi av min hovslagare då hon lätt får småsprickor från gamla sömhål.

      
 
Och så lite "bettgrejer" till Pepsis känsliga och lite oroliga mun, jag är beredd att pröva allt! Fick med mig en speciell variant av bettskivor, och så slog jag även till på ett Sprenger Dynamic då Svensk ridsport hade 30 % på dom :)
 

Fettisdagen ❤️

2014-03-04 - 21:33:53


Tillbaka till verkligheten

2014-03-03 - 23:29:37
Som vanligt går tiden alldeles för fort och egentligen borde jag släcka lampan bums, speciellt med tanke på att jag varit riktigt trött och seg idag. Hade varit perfekt med en extra ledig dag efter GHS-helgen, att få tid att fota och pröva alla nya saker, sova ut, rida och ja götta sig och ta igen sig lite. Men men, nu var det inte så och jag hade ändå en rätt bra måndag på jobbet trots att min duktiga praoelev dessutom var sjuk. 

Hela eftermiddagen och kvällen spenderade jag sedan i stallet såklart :) Sanerade min lilla lortgris från topp till tå, sen i helgen ska hon få en rejäl makeover tänkte jag. Hovskägget ska klippas, svansen ska tvättas och flätas och till er stora förtjusning så ska jag ta tag i projekt klippa, rycka och snygga till manen också. Det ni!! haha ;)
Gjorde stallet och pysslade iordning lite bland mina grejer, och sen hann jag fota en del av shoppingen också innan vi gjorde oss iordning för ett lättare dressyrpass på ridbanan. Pepsi kändes riktigt bra! Vi gjorde inga avancerade saker direkt, utan mest jogging och sen kunde jag inte låta bli att trimma till det lite mot slutet. Fint och okomplicerat gick det, och om det berodde på nya tränset, nya bettet eller att hon fått ett par extra vilodagar det vet jag inte riktigt ;) Och det spelar inte nån större roll heller, huvudsaken är ju att det känns bra och det gjorde det! Speciellt med tanke på att hon stått i tre dagar och borde varit lite "olydig" och inte så mjuk som hon var. Imorrn ska vi rida lite på vägarna tänkte jag!

Ska självklart visa er varenda liten shoppad pryl, men inte just nu. Är lite för sent! Men ni kan få två oredigerade smakprov på min snygging i sitt nya PS-träns sålänge :D 

        
 

Hemma

2014-03-02 - 23:53:57
Hemma igen efter en toppenhelg, och dags att krypa ner! Har hunnit med att pussa lite på min fina tjej på hemvägen också, kärt återseende ❤️


Höhö, råkade nog vinna stallgängets shoppingliga i år igen ;) Men jag är såååå nöjd med alltihopa! Det bästa av allt får jag dock vänta upp till 12 veckor på, men det kommer det vara grymt värt :D

Imorrn ska min lilla häst få fotomodella lite om jag hinner tänkte jag, nyfikna? :)))

Lite smånojig matte här

2014-03-01 - 23:47:16
Kära nån, första dagen sedan den 23/6 2013 när jag köpte min första alldeles egna häst har jag inte träffat henne, borstat henne eller mockat hennes box. Känns konstigt och ovant! Som tur var så har jag världens snällaste hästskötarpappa som tar väl hand om pärlan :) Jag har fått rapport om att allt hade gått bra idag och pappa hade följt min lilla bruksanvisning till punkt och pricka, hehe (inte alls en hel A4 på datan nej nej). Hon hade till och med fått avspolade ben inför natten den lilla lyxliraren ;) Åh, saknar min favvotjej!

Hon kommer i alla fall bli överöst med nyshoppat naturligt hästgodis, morotspellets och knäckebröd direkt ifrån GHS när jag kommer hem :D




Shoppa shoppa shooooppa!!

2014-03-01 - 16:03:06
Jo visst är det kul att spontanshoppa, men ännu bättre är det ju att hitta exakt det man har planerat och tänkt sig :D Gärna lite billigare också haha!
Jag kan pricka av massor av mina "måsten", och sen sparar jag morgondagen till att fynda lite spontant tänkte jag :)

Hittills har jag fått med mig gummistövlar, hästgodis, pälsglans, maskkontroll-kit, pannband med både pärlor och swarovski, stallboken, hemmaskydd, tävlingsdressyrskydd, en kavaj och äntligen även tränset jag beställt från PS of Sweden :))) Supernöjd med alltihopa!

Nu är vi hemma o mellanlandar lite och lämnar alla tunga kassar. Snart är det dags att smita tillbaka för att se lite dressyr och en hoppklass. Ska även in en sväng på mässan och fortsätta jakten på det perfekta tävlingsschsbraket samt måttbeställa ett par stövlar som jag har tittat ut :D

Kommer såklart att visa allt när jag kommer hem :)

Kram H