Hoppetihopp

2011-10-30 - 02:00:22

Igår hade jag tänkt att hoppträna men Cissi hade tyvärr andra planer så vi fick hoppa lite själva istället, med hjälp av snällaste medhjälparna. Tack hörrni!
Pepsi var som vanligt lite trock i början men när hindrena kom upp blev hon lite mer på och jag är över lag mycket nöjd med gårdagens ridpass :D Det är inte det lättaste att hoppa själv tycker jag, men vi redde ut det bra ändå :) Hoppade lite enklare övningar, på ena långsidan kombination med linje till räcke och på andra långsidan en tvåkombination. Men jag tror att de var bra för dels mig att kunna hitta lägen och liksom känna in hindrena när vi hade så många relaterade. Sen tror jag att det är bra för hästarna också, lite gymnastik och hjärngympa :)
På mitten hade vi ett räcke också som vi hoppade lite snett på, och det var nadas problemas. Känns bra inför kommande omhoppningar liksom ;)

Här får ni film som Felicia filmat, tack!!


Haha, hindrena ser löjligt lätta ut för henne måste jag säga!


Snyggishar

2011-10-29 - 23:19:54

Idag sover jag hos Amanda, och vi plockar fram massor av roliga gamla grejer till Halloween-övernattningen. Kommer bli så galet BÄST :))))




Äntligen är det ...

2011-10-28 - 23:55:09

Myyjstur i kladdig skog

2011-10-28 - 22:27:26

Eftermiddagen spenderades först på en konst- och fotoutställning och då blev det tårta och att sluta 2 timmar tidigare :)) Det var nämligen sista gången med den läraren som vi haft i kursen Fotografisk bild A. 
I stallet blev det fix och bära lite newbody-kartonger innan en myyysig skogstur väntade. Min bästhäst och jag tillsammans med Fatima och Chessan tog en precis lagom lång tur i en blöt skog och hade det supermys :) Blev både lite trav och galopp och min häst var lite lagom piggis, fast jag tror hon var lite trött i kroppen för hon har ju gått relativt mycket nu senaste dagarna. Imorrn ska vi hoppaaaaa :D
Myste i stallet en stund innan jag blev upphämtad och vi åkte och köpte pizza, mumma!

Nu har jag kollat in idol (Moa är bääääst) och uppdaterat hemsidan lite grann.

Nu ska jag pyssla lite innan sängen väntar. Imorrn förmiddag är det US-möte och sen lite hoppning då! Hoppas banan inte är alltför kladdig så vi kan vara ute. Förhoppningsvis hittar jag någon snäll person som känner för att fota lite, för jag har faktiskt typ inga bilder på när jag och Pepsi hoppar förutom på tävling :( 

Kram H




Morgonen so far

2011-10-28 - 09:44:48

Nu inleder vi dagens håltimma! Morgonen var lite halvknäpp, först så blev Hugo uppringd av radio p4 och skulle vara med i någon utmaning. Haha, han lyckades tydligen vinna och är vidare till nästa omgång :P Grattiiiis!
Precis som vanligt var jag sen så jag hann inte med spårisen utan fick ta bussen. Gick tillsammans med Emma sista biten och kom några minuter sent, wopps! Men franskaprovet gick bra i alla fall tror jag :) Skulle få resultatet på mailen inom kort, spännande!

Nu mååste jag skriva klart historiainlämningen som helst ska vara inne idag, har bara börjat lite. Sen ska svenskan finslipas som också ska in idag. Känns även som det är dags att börja på engelskauppsatsen som ska in direkt efter lovet. Heja Hillevi! Åååh, jag hatar skolan väldigt mycket just nu. Tur att vi bara har två softiga lektioner kvar innan det väntar en veckas fetlov! OM jag ska njuta :))

Nej hörrni, nu måste jag börja.

Vi höres!

Kram H 

Snart blir det snöigt och kallt också, usch! Men positivt är att det blir ljusare då i alla fall :)




Föreläsning med Carina Melin, veterinär och klinikchef

2011-10-27 - 23:29:15

Denna kväll har till ära spenderats på Skärlunda gård tillsammans med större delar av Pållestollarna (alltså mina kära US-kompanjoner ;) Vi har varit på den andra och sista föreläsningen som ingår i teoritävlingen BUS-CUP. Förra gången handlade det om foder, men idag var temat "Håll hästen frisk" och det var klinikchef och veterinär Carina Melin som höll i det hela.
Första delen av kvällen var vi i ridhuset och fick se och höra när hon berättade om hur hon kände igenom en häst, gjorde böjprov, kollade munnen och pratade lite allmänt om hästen och hur den rör sig osv.
Andra halvan var mer teoretisk föreläsning om allt möjligt som rör "vardaglig friskvård", lite olika skador, bandageringar, och en massa annat bra att kunna!
Precis som förra föreläsningen var denna väldigt intressant och nyttig. Man blir alltid så inspirerad av människor som verkligen kan sin sak och gillar det de gör!

Nu ska vi hårdplugga inför finalen som går på hemmaplan den 13 novemeber. Vi ska till Gloooben! :))))

Kram H

en tävlingsbild från förra årets sista hopptävling,
för det var i denhär vevan hennes öga började bli dåligt :(




Breaking Dawn part 1, official trailer

2011-10-27 - 10:01:00

Som det lilla Twilight-fan jag är kan jag inte låta bli att bjuda er på denhär trailern.
Ska bli grymt kul att se filmen, tror den kommer vara galet bra! :)




Sanning & Konsekvens

2011-10-26 - 22:31:55

Här är programmet som handlar om hästhandlaren som har sålt skadade och sjuka hästar.
Som sagt väldigt intressant, men rätt obehagligt också.

Enjoy! :)




Tiiiipsa mig, pleazzze! :))

2011-10-26 - 22:29:39

Nehepp hörreni! För tillfället lider jag av allvarlig bloggtorka, kan ni inte ge mig lite tips, Snääälla? :)))
Vad vill ni egentligen läsa om? Vad är bra? Vad vill ni ha mer/mindre av? Mer bilder? Mer åsikter? Vardag? Vad som helst!
Skulle vara så bäst verkligen (a)

Kram H




Anmälda till dressyrträning för Linda Melin

2011-10-26 - 22:21:33

Har precis anmält mig och Pepsi till en dressyrträning för Linda Melin den 20 november, ååh det ska bli såå himla roligt! Testa något nytt liksom, och dessutom är Karin väldigt nöjd med henne så det bådar ju gott ;) Och jag har sett ett par gånger när Karin ridit för henne, och då blir Poppen riktigt riktigt fin!
Är supertaggad, synd att det är så långt kvar. Men, den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge antar jag :)


Hästisvakt x2 :)

2011-10-25 - 23:28:00

Efter en fullspäckad och rolig eftermiddag ligger jag nu i sängen och kollar in ett avsnitt av Sanning & Konsekvens som handlar om en hästhandlare som tycks ha sålt sjuka och skadade hästar. Intressant men rätt läskigt!
Jag började ju med att åka upp till Hageby och där fick min fina lilla bästis en borststund, och ååååh hon var jättemysig idag :))) Alldeles gosig! ♥ Senare var det dags för Doma att skritta ut en sväng, vilket hon tyckte var riktigt kul! Hon skötte sig, men att takta är sååå mycket roligare än att skritta sa hon ;) Haha, hon är ganska så söt på de större vägarna när hon går i typ 190 och så skakar hon på huvudet och tuggar massor på bettet för att hon typ blir lite smått exalterad. knep men veldigt rulig hest det där!
När vi var tillbaka mockade jag och fixade lite innan mamma och Hugo kom och var supersnälla och följde med ut till Resebro. Poppe fick en ca 20-minuters promenad i mörkret med ficklampa ;) Och sen blev det borstning och fix innan det var dags att åka hem och äta och sova (och sitta lite vid datan såklart ;)

Kram H

Fijnaste ♥




Kortis update

2011-10-25 - 15:27:45

Mer uppdatering blir det nog ikväll om jag orkar! Nu ska vi snart avsluta dagens sista lektion och då blir det först stallet och borsta lite på min finaste, mocka och sen ska Domahästen skrittas en sväng. Senare kommer mamma och hämtar mig och vi ska ut till Poppisen. 
Lite mat och mockning, och antingen en promenix eller en skrittur beroende på vad klockan blir och hur mörkt det är. Ska i alla fall inviga min nya stallvinterjacka (y) Så himla mys, för den är astjock och lite längre :) Pannlampan hänger nog på också, hehe!

Kram H

Poppen!




Lite spontant sådär

2011-10-24 - 22:21:27

Ni som känner mig väl vet att jag inte är en speciellt spontan tjej av mig, utan jag gillar att planera (även om jag är sämst på att följa mina egna planeringar eftersom jag lider av tidsoptimism!)
Men i alla fall har jag just precis nyss "klickat hem" (haha!) två grejer lite spontant. Värsta kapet, för det var både 40 % rabatt och fri frakt! Hoppas de har kommit till på fredag, för då blir de nog välbehövliga :) 
Tänker inte avslöja vad det är förens dee kommer, så ni får hålla ut och gissa tills dess ;) Ledtråd är att det såklart är nåt hästigt och höstigt, typ!


Dagens jobbelijobb :)

2011-10-24 - 22:14:22

Idag har det varit full rulle på mig, precis som vanligt med andra ord ;) Jag har hunnit med massa bra och roliga grejer!
Efter en dryg, fast ändå rätt chill, skoldag var det stall som gällde. Kom vid halv tre och började direkt med att borsta min fina, även idag GRÅA, stjärna :) Haha, grymt skitig var hon allt! Sen var det ett par till hästar kvar innan fodring och påspackning stod på schemat. Hade teori med nybisarna om hästens delar, vilket gick bra och det var duktiga! Använde mig av en snäll häst och post-it-lappar, resten får ni klura ut själva :) 
Efter att jag hjälpt dem upp var dett upprop och lite sadling som fick avsluta jobbiiiisch. Hela eftermiddagen flöt överlag på himla bra och det var riktigt roligt när det blev så lyckat! :D Liiiite bättre än i lördags, haha!
Mockade åt mina fina innan det var hög tid att börja borsta på ännu en syyperlerig dam, denna vid namn Doma. Joggade sen en stund på banan, vilket gick lit sisådär. Först var hon tönt och ganska så väldigt pigg, sen hade hon ju gjort av med energin när jag väl fick henne att slappna av så då blev hon lite stretig och tung att rida. Hej mycket skänkel! Nevars, men hon var duktig och jag körde faktiskt lite hårdare än jag gjort tidigare tror jag, och stundtals när jag väl fick igenom det jag ville blev hon finis. Imorrn får hon en välförtjänt skrittur i skogeeen!
Vid halv nio sen kom supersnälla mamma och hämtade mig, och då var det mer än hög tid att åka hem och eeeta middag :) 

Nu ska jag duscha och sen blir det säängen, det behövs!

Kram H




Videoklipp från KM i dressyr 23/10 2011, LB:1

2011-10-24 - 10:14:56


TACK EMMA SOM FILMADE! :)


KM i dressyr 23 oktober 2011

2011-10-24 - 10:10:49

Igår var det då alltså dags för årets klubbmästerskap i dressyr!
Vi red LB:1 i båda klasserna, väldigt simpelt program som vi ridit typ tusen gånger så det kändes rätt lugnt.

På framridningen till första klassen var hon lite sprallig, både som protest mot att jag ville att hon skulle gå fram ordentligt och så tror jag att hon tyckte det var lite roligt också :) Flera nya spännande hästar och ute i fint väder ;)
Fick inte riktigt loss henne men hittade ändå en bra bjudning och det är det som är prio ett, för går hon inte fram så funkar ingentning så enkelt är det!
Direkt när vi kom in i ridhuset kändes det som att hela hon bara sjönk ihop och somnade. All energi som vi lyckats få fram var som bortblåst och hon blev bara som ett tuggummi. Det medförde, tillsammans med att jag inte red så mycket som jag borde, att hon blev ostadig och vinglig. Hon skötte sig genom programmet och gjorde vad jag bad henne om, men hittade inte nån speciellt bra känsla och var inte nöjd efteråt. Det blev 60,00 % och en ganska rättvis poäng tycker jag eftersom jag inte var nöjd, men utan att det var katastrofalt. Dock kunde jag inte riktigt hålla med om kommentarerna.
I andra klassen så kändes det faktiskt väldigt bra på framridningen, fortsatte med samma tänk att hon skulle fram men försökte gå ett steg längre med att plocka upp henne lite och få in bakbenen. Hade en helt okej känsla när vi gick in i ridhuset och inställningen var att nu skulle jag minsann Rida! Hon blev matt denhär gången också men mycket bättre än i första tycker jag ändå. Hittade bättre flyt och överlag var hon ganska stadig, lite bakom dock. Men överlag är jag väldigt nöjd med andra programmet och jag tyckte vi ryckte upp oss en hel del :) Dock höll inte domarn med utan ett par poäng sämre vilket resulterade i 58,96 %. Lite snåligt tycker jag! 

Är i alla fall väldigt nöjd med andra klassen, och en hel del bra saker ska jag ta med mig :) Så som att hon var fin och hade bra bjudning på framridningen, gjorde en riktigt bra fattning i ena programmet (vi brukar ha vääldigt svårt för dem!), vi fick vår första 8:a och så var det fler än jag som tyckte att vi fick snålt betalt och det är alltid skönt att höra!

Efter att jag ridit var jag ju skrivare resten av dagen och då fick jag chans att prata lite med Lisbeth. Även om jag fortfarande tyckte att vi fått lite lite poäng så kändes det skönt att få en förklaring och lite positiva ord! :)

Jahopp, det var årets sista dressyrtävling. Nu ska vi tränatränaträna hela vintern och så kommer vi tillbaka på träningstävlingarna i vår :) Då får vi kanske till och med rida på rakt bett (y)
Dessutom är det kanskekanskekanske dags att debutera LA:1, i alla fall om Cissi får bestämma ;) haha!

Bästaste tjejen! ♥










Konsten att hinna med mycket

2011-10-22 - 22:02:18

Spenderat hela dagen i stallet, och över lag har det varit en mucho bra dag :))
Dock var teorierna bara ett enda stort kaooooos, kände mig bara helt sjukt värdelös och sämst. Det var galet rörigt och precis som vanligt ville jag lite för mycket och tänkte mig inte för. Men nu kanske jag har lärt mig en läxa, och eftersom det var första gången så hoppas vi på att det blir bättre nästa gång. Med andra ord på måndag, och då ska jag ha en riktigt bra teori och altl ska vara bara bra :) Tur i alla fall att det finns förstående föräldrar och snälla människor runt mig! :D
Efter teorin hjälpte jag en sjuk Lotta att tömköra Ragnar, och det gick däremot väldigt bra :D Han blev till och med avslappnad och fin och Lotta var nöjd, så det var roligt :) Skulle vilja tömköra oftare och lära mig mer, någon gång ska jag tömköra Pepsi i alla fall, det är ett som är säkert!
Efter lunchen så planerade vi rykttävlingen, kommer blir bra :) Sen krattade vi och byggde domarhus i ridhuset inför morgondagen innan det var dags att sällskapa Maria lite när hon och Doma hoppade :)
När min lilla GRÅA pärla sen glufsat i sig sin mat var det dags för total makeover. Flätade och fixade allt med bett och schabrak och så inför imorrn så behöver jag inte gå upp lika tidigt :) Fixade det sista och kvällsfodrade innan pappa och Hugo kom och skjutsade hem mig.
Är riktigt taggad inför imorrn tror jag :D Ska bli kul och jag hoppas vi kan avsluta tävlingsterminen på ett bra sätt såklart! 
Imorrn blir det förövrigt en heldag, för efter att jag ridit ska jag vara skrivare resten av dagen så ni får helt enkelt hålla er till kvällen med resultaten :) Förhoppningsvis hittar jag någon snäll människa som kan tänka sig att filma också!

Kram H

Hoppas min häst känner för att vara finis imorrn :)




Pakeeeeet

2011-10-22 - 21:48:18

För andra gången denhär veckan har jag fått hämta ut ett paket på posten :)
Igår kom nämligen grejerna från Börjes!


Nu: stallet! :)

2011-10-22 - 09:29:08

Alldeles strax blir det stall och fullproppad dag med en hel del skoj :))
Det vanliga blir det såklart, och sen ska jag ha lite teorier och hjälpa smågrupperna innan det blir planering av en rykttävling och senare arbetsdag inför morgondagens KM i dressyr och flätning. 
Vi ses väl ikväll!

Kram H

Pluttis! :)




Helkväll i stallet

2011-10-22 - 09:24:19

Hej på er!

Sorry att det inte blev så mycket till update igår, men jag hade typ en hel del annat för mig :) 
När sista lektionen i skolan var slut så väntade stallet och där uppe var allt till en början mest kaos, inte okej! Men det blev bättre och efter en mysig borststund med finaste så kändes det bra igen ;) 
När hon gick upp på lektion så var det Domas tur som först fick en borstning och benspolning innan det väntades lite jogg på banan i mörkret. Hon skötte sig bra och var mucho pigg :) Och när hon är pigg då är det mycket häst och rida kan jag tala om, i galoppen: Hej och Hå säger jag bara, haha! Men när hon fått ur sig lite energi blev hon avslappnad och ganska så fin :)
Eftersom banan var rätt kladdig blev det borstning och benspolning igen innan jag mockade åt alla mina pållar och fixade lite i stallet. Gjorde rent lite benkydd och fixade lite i mitt proppfulla skåp innan det var dags att låsa och larma. Karin, en som rider i sista gruppen, var supersnäll så jag fick åka med dem hem! Tack :))

Självklart väntade korv och pomme tillsammans med Idol på mig hemma! ;)

Kram H 

Dooooomisen




When she pushes you away, just pull her closer ♥

2011-10-21 - 10:07:06






Knasig häst!

2011-10-20 - 21:01:35

Idag hade jag ju planerat en lugn och mysig jogg på sjukhusfältet i det fina vädret, men jag kan säga att min plan totalsprack så det smällde ända till Kina!! För det första så började det självklart mulna framåt eftermiddagen och det hann till och med börja regna när jag skulle rida.
Emma var supersnäll och följde med med kameran, och så hängde Johanna och Filuren på. Jag har aldrig joggat med hack på sjukhus med kompis och jag misstänkte att hon skulle tycka det var väldigt roligt och dra sig mot den, men jag hade Aldrig kunnat förutse vad hon styrde med idag! 
Hon var totalt heltokig och mer i luften än på marken, och visst jag tycker verkligen att det är jätteroligt när hon är på tårna och lite sprallig men idag blev det inte bra. Dels körde hon på en hel del bocksprång och vände rygggen som ett upp- och ned-vänt U. För att få er att förstå kan jag säga att ungefär minst 10 gånger var jag framme på öronen, och då överdriver jag inte.
En gång tryckte hon nosryggen mot hacket och bara drog i hela mig fram och i full galopp, med brall, rakt mot "utgången" på sjukhus och då fick det räcka. Det var ju mjukt i marken så då var jag mest rädd hela tiden att hon skulle halka eller snubbla och gå omkull.
Så när Johanna var klar skrittade jag hem på en huuur nöjd häst som helst, men då var jag tvungen att ta några varv på banan bara för att hon inte skulle vinna totalt över mig. Och precis som jag anade blev hon ju såklart superlat när vi väl kom in där, och det blir jag faktiskt less på. Hon blir ju rent ut sagt så galet fin när hon verkligen tar i det där sista lilla, men jag måste ju pressa henne apmycket för att hon ska göra't också. 
Naej, vi tar och glömmer den här dagen och hoppas att vi kommer bättre överens på söndag, och nästa vecka ska vi mysa i skogen en dag och definitivt hoooooppa den andra dan :))

Vill bara att hon ska vara min alldeles egna och att jag skulle kunna forma henne mer så som jag vill ha henne, jag tror hon skulle kunna blir så himla fin om hon fick vara privathäst.







Åh min bästa lilla prinsessa, ibland är du allt bra tossig. 
Men jag älskar dig lika mycket för det, glöm Aldrig det ♥


"För tolv månader sen..."

2011-10-20 - 13:27:00

Tänkte börja med en liten rolig grej här på bloggis :) Som ni kanske vet har jag ganska så sjukt myket bilder från då och nu, här och där. Ja maaaassor helt enkelt!
Därför tänkte jag sno en idé och köra på "För tolv månader sen...", och jag ska alltså göra ett inlägg varje månad med bilder tagna för exakt ett år sen och berätta lite om vad jag och min lilla häst egentligen hade för oss då! :)

Ett inlägg med oktober 2010 kommer inom de närmsta dagarna :)

Kram H

bara därför får ni en ganska så väldigt gaaaaaammal bild :) Visst har jag snigg stil, haha! Förövrigt så träffar bollen ribban några sekunder senare :(




Heja vädergudarna! :)

2011-10-20 - 10:20:35

Just precis nu är vi mitt i en håltimma, känns som om vi har håltimme heeeela tiden! Det är ju rätt så väldigt slappt, men jag skulle hellre sluta tidigare om man säger så! :)
Men jag ska inte klaga, idag slutar vi 12.25 och efter en macklunch blir det stall :D Vädret är på min sida för jag och Pepsi ska upp till sjukhus och busa lite sen :)) Förhoppningsvis är Amanda supersnäll och hänger med upp och fotar, och då blir det bildbomb senare (y)
Nu: "orkar-inte-plugga-och-få-nåt-vettigt-gjort-så-ska-sitta-och-göra-nåt-roligt-istället" :)

Kram H

Gamla sjukhusbilder :))) Hillevi+Pepsi+sjukhusfältet=♥♥








Jag tror någon fick en snilleblixt och kom på detta :)

2011-10-19 - 20:37:38

Nu ska ni få ett superbra tips! Jag har själv fått det av Amanda, som i sin tur fått det av Maary :) 
Det finns en sida som heter http://www.free-tv-video-online.me/ och där kan man kolla gratis och lagligt på datan på typ ALLA filmer och tv-serier! Hur grymt?
Det finns till och med filmer som inte kommit ut än, såna som bara går på bio. Det enda negativa är att det inte är textat, men ändååå! Man kan ju passa på att träna lite engelska ;)

Om en liten stund ska jag ta och burra ner mig i mitt tjockaste täcke och mysa med lite godis framför eclipse :) 

Kram H




Buuuuuuuuuuu på er!

2011-10-19 - 20:31:01

Som några av er kanske vet så planerar jag och Amanda en superläbbig spökövernattning i stallet på höstlovet, och gissa om vi går ALL IN!! :) Haha!
Idag har vi planerat klart och ska bara kolla upp det sista innan lapp kommer upp. Vi har faktiskt till och med knåpat ihop en affisch som vi hoppas få ut ;) Sålänge får ni en smakis!



Det kommer bli såå bäst :D


Som att fylla år nästan :)

2011-10-18 - 20:36:57

Detta var vad som väntade på posten :))))
Tack Charlies häst och hund!
Grymt snygga i verkligheten ska ni veta! :)



På GBG ska ett riktigt läckert brunt schabrak inhandlas så att vi kan matcha snyggit ;)


Bästa du ♥

2011-10-18 - 18:14:00

Hihi, vet ni vad jag kom på igår? Min häst har gått och blivit en riktig rosettplockerska! Den här terminen har vi inte åkt hem ifrån en enda tävling rosettlösa :D
En trend vi inte planerar att bryta i första taget, haha! Nej men min häst är som jag sagt så många gånger bäst, och det känns som om vi kanske ska börja fundera på att hoppa upp en nivå så småningom :)
Kan ni tänka er vad som kan hända på så kort tid, jag minns fortfarande våra första tävlingar glasklart ;)











Från tävlingarna vi åkt på denhär terminen :)


Lite glada nyheter :))

2011-10-18 - 14:54:20

Kul med regn, eller inte. Något positivt är i alla fall att vi slipper gå till Himmelstalundsfältet på Geografilektionen och titta på hällristningar och något annat konstigt som verkade väldigt tråkigt! 
Om ni vill veta något roligare så ska jag och Pepsi upp till sjukhus på torsdag och busa lite lugnt :) Känner att det behövs eftersom det blev rätt mycket hårdträning förra veckan ;) På söndag sen är det KM i dressyr, och vi är taggade till tusen som vanligt :))) Har aldrig ridit för Lisbeth så det blir spännande, och vi går helt enkelt in med förhoppningar men utan förväntningar :)
När jag ändå är i farten får ni en till rolig nyhet: på måndag ska jag jobba :) Japp, ni läste rätt! Tror att jag ska hoppa in och ha lite teori och upprop och sånt med smågrupperna på eftermiddagen, superkul att få göra det! :D Förresten har jag rätt länge funderat på att starta en liten teorigrupp i stallet som är lite mer "avancerad", typ för faddrar och de som inte varit skötare så länge. Dock räcker inte tiden alltid till, men så småningom förhoppningsvis! Tanken är lite att det ska förbereda de som vill delta i "Vi i stallet" nästa år, för då SKA vi ha med ett lag :) Kanske hoppar jag in som lagledare? Skulle vara kul!
Nu börjar snart dagens sista lektion, sen blir det självklart stallet och eventuellt en promenad med Johanna och Filuren :) 

Kram H

Två sjukhusbilder! Den på mig och P är Amanda fotograf till, och jag har ju tagit den på Johanna :)






PS Jag tror att det väntar ett paket på mig hos posten! Måste hämta det ikväll, spännande va? :)


Hiss!

2011-10-17 - 21:39:48

Jag MÅSTE hissa svenska ridsportförbundets medlemstidning,
alltid lika roligt när man hittar nya häst och ryttare i brevlådan! :D
Nr. 8 blir självklart kvällens läsning ;)







Distriktsfinal, Agria Ridskolemästerskap 2011

2011-10-17 - 13:49:53

Igår var det alltså dags för den stora dagen som vi väntat på ;) Och resultatet blev över förväntan!
Dagen började med teoriprovet för min del och det gick som smort :D På 15 minuter cirkus var jag klar, och det kändes bra! Chansade på några, men var säker på det mesta.
Eftersom provet gick så snabbt blev det lång väntan innan jag och Pepsi skulle rida vårt dressyrprogram (vi var näst sist). Hann kolla lite på Emma och några av de andra ponnysarna innan det var dags för urlastning och framridning.
Framridningen var ute och hon kändes pigg och fräsch, fick en bra känsla och hon var någolunda mjuk och lagom pigg :))
Inne i ridhuset sen blev hon suuuuperspänd och hela programmet (framförallt första delen) blev väldigt vingligt och ingen av oss kunde riktigt slappna av. Delar är jag nöjd med och hon var mjuk och lydig när hon inte spände till sig (som hon gjorde vid t.ex. den öppna läktarn). Vi fick inte veta några resultat förens allt var slut, så jag hade inga höga förväntningar utan tänkte att vi kunde ta igen lite i hoppningen.
Efter en kort lunch byggde vi banan, och den var såå himla snäll. Flera av hindrena låg på knappa 90 cm (jag var förberedd på 95-105 som det stod i proppen!) så det kändes lugnt. På framhoppningen var Pepsi först lite off och vi båda lite trötta, men när vi började hoppa gick hon lite crazy och släppte några riktiga bus-serier. Sötaste! Det märktes att det var länge sen vi hoppa om man säger så, jag tror vi båda hade längtat lika mycket ;)
Efter lång väntan (det gick inte så bra för några som var innan mig om man säger så) var det äntligen vår tur. Hon tyckte domarna var lite läskiga men hon kändes helt okej och till första hindrena hittade vi ett bra flyt. Underlaget var tugnt och mot de sista hindrena tappade jag iväg henne lite. Det resulterade i att vi låg lite nära ur en snäv sväng och fick med oss bommen ner. Ändå riktigt nöjd med bästis och hon gjorde fina byten både över och mellan hindrena när jag bad om det och bara det får hon en stor fet guldstjärna för. Men tror vi båda hunnit bli lite trötta efter en heldag och så hade vi ju inte hoppat på drygt 3 veckor ;)
Ungefär fem minuter efter att jag suttit av och gått några varv med henne sa dom vilka två som gått till slutfinalen, och det hade vi :D :D (eller ja, jag då). De två bästa av de 8 ridhästryttarna skulle alltså byta häst till en som var olik sin egen och rida dressyr med ropare. Så jag var tvungen att ge Pepsi till pappa, springa in i stallet och hämta "Coolman" som jag skulle ha, slänga på grejerna och ut och rida fram lite. Han hade redan gått en hopp och en dressyrrunda så hade förväntat mig en tröttis. På framridningen kändes han dock helt okej, trevlig och det kändes liksom rätt bra. Inne i ridhuset sen blev han ett seeego, men var fortfarande rätt stadig i formen och så. 
När vi ridit lite vägar osv. fick vi lite muntliga kommentarer och de berättade att Maja Ekman som jag red mot hade vunnit. Hon är riktigt duktig och jag är inte besviken på nåt sätt. Kommentaren jag fick var ungefär att jag skulle ridit på mera fram, men ja. Är som sagt inte besviken utan jag gjorde mitt bästa och en hedrande 2:a plats och reservplats till Strömsholm känns inte alls fel :D :D :D

Mina och Pepsis totala resultat blev:
Teoriprovet: 62/63 p.
Dressyryttartestet: 77,5 %
Hoppningen: 48 stilp. (-2 för rivning så 46 p.)

Dressyren var veerkligen över förväntan och vi fick finfina kommentarer :D :D 8,5 på grundsitsen känns brabra ;) ! Lite bättre än poängen på DM kanske :)
Trots att varken hoppningen eller dressyren var så bra som vi har presterat och jag vet att vi kan, är jag sjukt nöjd med min fina häst som tog mig så långt. Det hade aldrig gått utan dig ♥

Med oss hem fick vi för övrigt en ÖRF-plakett och blå rosett, samt ett sponsrat pris från den nya ridsportbutiken Hippotique. Som på beställning var det ett par "ridtrosor" från jacson, så nu kanske jag slipper skav, haha! 

Jag hoppas såklart tusen gånger att jag får möjligheten att åka nästa år också, men det är tveksamt. Men jag är grymt glad att jag fick chansen i alla fall, och än finns lite hopp om att få rida på Strömsholm ;)




Finaste ♥ ♥ ♥


Så länge får bilden tala för sig själv ♥

2011-10-16 - 21:50:08




Fixat och klart

2011-10-15 - 21:26:23

För en timme sen kom jag hem efter en mysig kväll i stallet :) 
Kom dit efter lunch och under eftermiddagen pysslade jag lite innan jag och Emma red lite tillsammans på banan. I början var Pepsi grymt sur och jag bestämde mig för att vara bestämd och inte mesa från början. Hon blir verkligen som ett tuggummi om jag inte är tillräckligt konsekvent och det är varken bra eller kul! Synd bara att hon ska vara så "kartig", men så är hon ju ett sto också och det kanske inte är så lätt om man är stel och lite seg i kroppen. Men i alla fall efter en hel del övertalning och diskussioner så släppte det ochbitvis tycker jag hon blir micket snigg :) Hihi, nevars men när hon väl beslutar sig för att det inte är nån idé att tjura då känns det näst intill kanon och väldigt lätt :D
Förhoppningsvis slipper vi bråk imorrn och kan köra på finlir från början, om inte så blir det mycket övergångar och tempoväxlingar på framridningen för att få henne uppmärksam.
För övrigt är jag riktigt nervööös inför imorrn, fast grymt taggad också :D Ska bli dunderkul men lääskigt!!

När vi ridit ett tag på banan så plockade jag av sadeln och så skrittade vi en myssväng :) Välbehövligt och såå himla härligt att få liksom andas ut, varva ner och bara njuta. Det är faktiskt väldigt bra att man liksom hinner tänka igenom ridpasset och analysera lite mer objektivt vad som var bra, vad som var dåligt och hur man ska jobba vidare. Super! :D

Kvällen spenderades med packning, finborstning och flätning innan det var dags att kvällsmata hästarna och åka hem. Alltid lika mysigt att vara kvar när stallet är stängt, lugnt och skönt :)

Efter ett alldeles för långt inlägg är det nu dags att plugga lite teori innan jag måste gå och lägga mig!

Kram H 



Imorrn ska vi båda vara på såhär bra humör, och göra vårt allra bästa!
Vi får helt enkelt se hur långt det räcker, för mer än så kan vi inte göra :)


Vem vet?

2011-10-15 - 15:08:00



Fett coolt om man kunde få fota och sälja sina bilder via Equipe :) Finns faktiskt ingen i Norrköping, och det är ju tråkigt! Det enda problemet är att det är sällan jag hinner ta mig iväg en hel helgdag och bara stå och fota även om jag skulle vilja. Nästa år kanske det blir att planera in fototävlingar i tävlingsterminen ;)
Som sagt: Vem vet? Men det vore kul :)


Godmorgon...

2011-10-15 - 10:57:35

Hejsan :)

Nu ska jag nog snart ta och gå ner och äta frukost efter en välbehövlig sovmorgon! Sen blir det lite övningskörning med mamma innan stallet väntar :) Där blir det en kort jogg på banan med min finaste, tänkte köra lite programdelar och lösgöra lite bara helt enkelt. Sen har jag planerat att plocka av sadeln och skritta av en lite längre sväng barbacka och myysa ;)
På kvällskvisten sen blir det pack och fix såklart, min häst ska vara snyggast imorrn!
See ya later! ;)

Kram H


Goddagens på er, och hej startlistor :)

2011-10-14 - 15:12:04

Nu är startlistorna till på söndag äntligen uppe, och det visar sig att man ska rida ryttartestet ensam. Det betyder att domarn kommer kolla på en sits ungefär fyra gånger så nogrannt som på ett vanligt ryttartest! Lääskigt, att nån ska sitta och totalgranska en hela programmet, men rätt bra ändå för då kan man vara säker på att det de skriver är genomtänkt och att det stämmer :)
Jag tror det kan vara lite till min och Pepsis fördel kanske för då måste jag rida, bara hon inte blir segis. Ska se till att få henne riktigt på tårna och alert på framridningen! :)
På söndag sticker vi från stallet lite efter 07.30 och jag räknar med minst en heldag ;) Därför blir det sovmorgon imorrn innan det är dags för allt fix (har redan börjat lite ;) och lite ridning, tagga :D Nåt som är väldigt bra med att inte ha egen häst är att man typ ALLTID längtar till nästa pass på hästryggen :) Fast i och för sig kommer jag aldrig tröttna på att rida min fina bästis, oavsett om hon är min egen eller inte. Nån gång SKA det bli bara vi två, så är det bara! ;D
Förövrigt startar jag näst sist på söndag, och det tycker jag känns rätt bra ändå!

TIGGELITAGGA JÄÄÄRNET :)



puss! ♥


Outfitsdax!

2011-10-14 - 15:01:29

Om man hade "lite" pengar till övers skulle ju inte denna outfit sitta fel direkt ;)

Riktigt glad tjej :D

2011-10-14 - 13:15:11

Hihi, för er som inte har sett på FB:





Dressyrträning för Cissi 13 oktober 2011

2011-10-13 - 22:12:26

Idag var det dags för dressyrträning tillsammans med Emma :)

Det hela började med att Pepsi var allmänt tjurig och nonchalant. Ville inte alls gå fram och tjurade mest emot. Men efter att hon fått ett lite mindre "utbrott" och jag blev bestämdare mot henne så blev det nästintill klockrent där ett tag :D hon blev jättealert och några kanon-mellantraver fick vi till :))) Att det inte alltid kan vara så lätt!
Vänstersidan GÅR faktiskt ibland nu, men jag har blivit helt jäkla sne vilket gör det hela ännu svårare eftersom mina hjälper inte blir korrekta. MÅSTE jobbas bort!!!
När vi gick över i galopp sen så började hon så småningom bli trött och då blev det jobbigt, framförallt i vänstervarv. Men hon kändes bitvis väldigt fin ändå och takten och samlingen kommer mer och mer i galoppen nu :) 
Vi avslutade med att rida igenom programmet inför söndag två gånger. Inga svåra rörelser egentligen och vi börjar sätta övergångarna väldigt bra nu faktiskt :) Sånt man verkligen kan samla poäng på och det är bra!
När jag red efter Emma gick det inte alls bra, jag rider inte tillräckligt för att hon typ "fejkbjuder" och hamnar lätt lite bakom lod. Men sen när jag red först gick det himla mycket bättre för då red jag ;)
Vet dock att så kommer det inte va på söndag, om jag får rida först kommer hon vara spänd som en stålfjäder och inte våga ta för sig. Så hoppas innerligt att jag inte behöver rida först, men jag ska tänka som om jag vore först och rida minst lika mycket. Då kommer det gå bra, det är ett som är säkert ;D

På lördag tror jag att det blir lite lätt lösgörande jogg på banan, köra igenom några av programdelarna typ. Och sen ska hon få en skrittur i skogen, bara för att det är så himla mysigt ;)

Min vackra pärla, jag vet ju att vi kan. Vi måste bara båda skärpa till oss lite mer ibland ;)




Intensiv men himla bra dag! :)

2011-10-13 - 21:54:59

Hejsan på er! :)

Idag har jag haft fullt upp och nu orkar jag inte skriva nåt vettigt så ni får en liten oldfashion day-update :) Började dagen kl. 02.15 med att komma hem från en superbäst HEJA-kväll, än en gång grattis bästa Amanda :D
Sov ett par timmar innan klockan ringde och det första jag gjorde var att få panik för att jag glömde att vi var lediga :P Bra jobbat! Vid nio ungefär tog jag min cykel upp till stallet för en dressyrträning :) Mer om den i ett separat inlägg!
Efter lunch hann jag med att mocka, titta lite när Emma hoppade, umgås lite med fina vänner, göra lite allmänt random saker, vara duktig och snabbsmörja mina tre träns och mina stövlar, samt borsta en stund på min finaste mysbästis ♥
Vid sju kom mamma och var urbussig och körde ut mig till Poppe. Det blev lite jogging i ridhuset, och han var duktig! Måste jobba på min snehet bara, men annars tyckte jag att det kändes okej. Gjorde inget avancerat utan bara jobbade loss sidorna lite och tog några förvända galopper. Imorrn ska vi hoppa tillsammans för första gången, det blir spännande!
Nu har jag ätit middag och ska snart ta mig en dusch. Imorrn är det skolfotografering som gäller så då kanske man ska se någolunda representabel ut ;) 
Har även hunnit med att bli arg på Heda som inte lägger ut startlistor till på söndag, och de ska komma senast idag.  

Kram H

födelsedagsbarn :)




Ett hjärtligt vardagsdagsgrattis, till DEEEEEJ :)

2011-10-12 - 16:59:00

Just nu sitter jag troligen på nåt mysigt café nånstans i denna stora stad tillsammans med mina bääästa :D 
Det här inlägget är tidsinställt så just NU har Amanda fått reda på att det inte alls är hennes familj som vill träffa henne, utan självklart är det HEJ som är i farten ;)

Vi får se vad kvällen bjuder på för härligheter, så hörs vi imorrn mina vänner!

Kram H




Bara lite sådär :)

2011-10-12 - 13:49:59

Sitter och knåpar lite och funderar på hur jag ska lägga upp min fotohemsida :) Har tänkt att om jag får tid över ska jag ta mig runt på lite olika tävlingar och fota och då är det ju bra att ha nånstans att lägga upp fotona sen!
Tänkte även försöka mig på att sälja dem om folk är intresserade, men det återstår att se! :)

Och juste, för ett tag sen blev jag kvar med Michaelas blogg så den hittar ni HÄR. Är rätt nöjd! Nästa projekt blir en mary-header :)

Nu ska jag och Amanda fortsätta planera vår dunderläskiga Halloweenövernattning, kommer bli såååå bäst! :D

Kram H




Yeeeeeeeeeehaa!! :D

2011-10-12 - 10:17:21
När man hittar sånt här kan man inte bli annat än glaaad :)



Källa: Dressyrmupparna

Nästa vill haaaaaaa :)

2011-10-11 - 22:28:41

Hihi, jag har redan klurat ut vilket schabrak min fina stjärna ska få klä sig i nästa tävlingssäsong :) Ni tycker säkert att jag är lite lustig, men jag gillar det här skarpt ska ni veta! Och Pepsi är faktiskt riktigt snygg i färgglatt tycker jag som ni kanske vet ;)


Det blir nog att varva detta (fast i allroundmodell såklart) med mitt röda jw och beigea GG i vår! :D Antingen följer detta med hem från Globen i fall vi lyckas vinna BUS-CUP (:D) annars blir det Göteborg helt enkelt :)

Nu: Hästkunskapsplugg! :)


Beställningsdax från Börjes :)

2011-10-11 - 22:06:12

Snart dax att göra en liten beställning från Börjes! Än så länge är jag hyfsat säker på detta:



Ska bara vänta och se om det är någon mer som vill beställa med mig så vi kan dela på frakten ;)

Fotografering, Anna och Simfonie 9 oktober 2011

2011-10-11 - 00:29:51























































Fotograf: Hillevi Hassler (Jag)
Modeller: Anna Liljestrand & Simfonie
Kamera: Nikon D3100

Alla bilder är oredigerade, då Anna ville ha dem så.
Jag är rätt nöjd :) Dock lite tråkigt ljus, men så kan det väl va ibland!
Roligt var det ialla fall och det blev som ni kanske märkte ganska många bilder ;)



Håll tummar och tår, hihi :)

2011-10-10 - 09:21:02

Såg att Charlies häst och hund anordnar en tävling på facebook där första pris är ett par bruna riktigt tjusiga benlindor från HV Polo. Självklart är jag med :) Ett par benlindor värda 359 kr skulle inte sitta helt fel! ;)

Här är min motivering:

Chokladbruna benlindor det vill väl alla ha
därför måste jag nu komma på något extra bra
Att rimma är ju ganska kul
och jag orkar verkligen inte vänta på dessa till jul

För det första är HV-polo ett märke med klass
och det passar bra för den som är krass
Det bästa förtjänar min fina vän
även om det ibland kostar flera hundra spänn

Efter många dyra inköp är min plånbok ganska platt
men jag vill inte sluta ge grejer till min skatt
Dessa lindor skulle passa helt perfekt
både på hennes ben och till vår ”dressyr-dräkt”

Jag hoppas att ni vår önskan vill uppfylla
och våran gråa vardag förgylla
Snälla Charlies häst och hund
Jag kan inte vänta en sekund!


Smakisprov från dagens fotografering :)

2011-10-09 - 21:25:11




Fotografering, Pållestollarnas styrelse :)

2011-10-09 - 11:07:25

Igår lyckades vi för en gångs skull samla hela gänget för både en gruppbild
och nya porträtt så jag tänkte bjuda lite :)

























Hihi, sista bjuder vi på! ;)


NÄR kommer jag ha nytta av dum geografi egentligen?

2011-10-09 - 10:54:37

Hej på er!

Vill ni veta någor roligt? Imorgon har vi geografiprov och jag började titta igenom boken för ungefär en halvtimma sen, woops! Så går det när man har annat för sig än dumma skolgrejer. Seriöst, just nu är jag sjukt omotiverad till allt vad som heter skola och plugg! Vill bara att allt ska vara slut och jag vill göra nåt annat, nåt roligt nuuuuuuuu...

Men nu ska jag inte plugga mer förns lite ikväll, känns som att det inte är så svårt och det får gå som det går helt enkelt. Jag ska lägga all min pluggtid och lite till på hästkunskap istället för det är sååååå mycket roligare och känns för tillfället viktigare, det får väl lärarna förstå? haha, skulle inte tro det vad. Synd för dem!

Istället ska jag ta min lilla cykel upp till stallet för att fixa lite innan det är dags för tävlingsmöte inför KM i hoppning nästa helg. Eftersom jag inte kommer vara där på tävlingsdagen så ska jag ta mig an några extra grejer innan tänkte jag :)
Därefter hinner jag förhoppningsvis med en mysstund med Pepsi innan det är dags för ett nytt fotoförsök med Anna. Idag KAN det ju inte börja regna, det FÅR inte göra det! Har ni tur och jag tid så blir det en liten bildbomb ikväll! :)

Tjingeling!

o juste! Igår var jag på myskväll i stallet och agerade mest fotograf :) Lyckad kväll var det i alla fall och såhär glada var alla efter att ha lekt en lite kladdig lek ;)



Recept, äppelknyten :)

2011-10-08 - 12:14:47

Dessa små knyten är mitt bidrag till lördagsfikat idag! Jag har gjort dem en gång förut, och det var mitt första lördagsfika ever, och då uppskattades dem i alla fall :)

Det bästa med dem är att det typ inte behövs några ingredienser alls, dock tar de ganska lång tid att göra och de är lite pyssliga. Dessutom gör jag en liten egen variant på originalreceptet som gör att det tar ytterligare lite mer tid. Men förhoppningsvis är det värt det! ;)



Ca 12 st äppelknyten

Ingredienser:
- 250 gram smör
- 6 dl vetemjöl
- 2 msk kallt vatten

- 6 st gröna äpplen
- Socker
- Kanel
- 1 uppvispat ägg
- Pärlsocker

- Vanlijsås

Gör såhär:
Degen
Skär smöret i ett par bitar och kör det tillsammans med mjölet i en matberedare tills det blir som en smuldeg. Tillsätt därefter vattnet och arbeta ihop degen förhand, den ska kännas som en pajdeg ungefär! Inte kladdig men absolut inte torr heller. Klä degen i plastfolie och lägg den i kylen ca 30 minuter.
Fyllningen
Skala äpplena och riv dem i en bunke. Häll av lite av saften och blanda sedan i lagom mycket socker och kanel, smaka av!
Knytena
Kavla ut degen med lite mjöl på bordet och skär den i 12 stycken fyrkantiga rutor, ca 10x10 cm styck. Fördela fyllningen på plattorna och vik sedan ihop kanterna så att de blir som små knyten. Ställ knytena på en plåt och pensla med det uppvispade ägget. Avsluta med att strö över lite pärlsocker och sedan skjuts in i ugnen! ca 20 minuter i mitten på 200 grader.

Servera med vanlijsås när de svalnat!

Lycka till :) 

Titta vad som fanns i min brevlåda! :)

2011-10-08 - 00:07:05

Jag har kommit på en urbra idé om jag får säga det själv ;) Varje år ska jag göra en fotobok med massa fina bilder från hela året på mig och mitt hästliv! Tänk vad roligt att sitta och titta igenom och minnas tillbaka sen när man blir äldre :)

Då jag fått specialerbjudanden som gick ut i september kommer det bli lite i otakt, men man får helt enkelt stå ut med att det blir september > september istället för från januari > januari.

Riktigt nöjd är jag med 2011, som såklart handlar om mig och Pepsi och allt som vi hittat på som fastnat på bild!

Och idag kom boken, en vecka för tidigt, gissa om jag blev glad tjej!! :D









Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, men det kan vara bra det med!

2011-10-08 - 00:00:59

Idag var det tänkt att jag direkt efter skolan skulle möta upp Anna och Bettan i Söder Tull för att åka med ut till kullen och ha lite photoshoting med Anna och Simpan. Men eftersom vädrets onda makter bestämde sig för regn så ställde vi in, och vi ska försöka igen på söndag. Håll tummarna för bättre väder då!

Istället så blev det ett besök hos mina finaste som såklart skulle gå lektion :( men det blev en mysig skrittur på en mycket pigg och glad Doma i alla fall :) och därefter med Karin ut till Resebro för att leka hinderpersonal/fotograf åt ett mycket duktigt ekipage! Första gången tror jag som jag fotade i ridhus med systemen, och det är inte lätt ska ni veta! Jag tror att om man ska få det någolunda skarpt så måste man ha blixt, och då stör man ju så det blir inget vidare. 
Några bilder knäppte jag i alla fall, även om kvalitén blev typ sämst så är det alltid nåt!

Nu ska jag sova, inte nog med att den här helgen är fullspäckad med en massa roligheter. Vi har även geografiprov på måndag, och då jag varit mindre aktiv under våra bajstråkiga lektioner så lär jag ha en del att lära mig. Menmen, det får gå som det går. Just nu känner jag att jag bara vill göra allt roligt som erbjuds och då gör jag det helt enkelt ;D

Imorrn bitti ska jag baka lördagsfika, så vänta er ett litet recpettips! :)

Kram H




Equipe inför ännu en ny funktion

2011-10-06 - 20:59:46

Har ni också sett den nya häftiga funktionen på Equipe? :)

För en månad sen lanserade de Equipe Realtid där man, via hemsidan equipe.com på antingen dator eller mobil, kan följa tidtagningen på hopptävlingar. Stora som små tävlingar, bara arrangören använder sig av Equipe Online.

NU kommer Equipe Procent med samma teknik.
Det betyder att du kan se när domarsekreteraren skriver in poängen siffra för siffra, det är helt live. Även detta gäller alla tävlingar som registreras i Equipe Online, och det krävs såklart att skrivaren har en dator där poängen förs in. 

Källa: Equipes fb-sida

Hur coolt att kunna sitta på läktaren och titta i mobilen vilken poäng ekipaget får för varje rörelse?!

Equipe ♥
Den som uppfann hela systemet borde få pris, finns så himla många häftiga funktioner och det uppdateras ständigt med nya möjligheter. En stor fet hiss på det!
Synd bara att de flesta mindre tävlingar, alltså typ lokala, inte använder sig av det. Den enda jag varit på var på SRS i våras, fler borde göra som dem!


Spännande och nervöst inför nästa helg :)

2011-10-06 - 20:43:52

Snart är det nog dags att börja ta tag ordentligt i teoriplugget till ridskolemästerskapet, jag är GRYMT taggad och samtidigt lite nervös såklart!
Ryttartestprogrammet är nog ett av de svåraste, eller rättare sagt det är det helt klart svåraste, programmet vi nånsin startat! Men det är grejer som vi borde klara av och det är bra att det går just i ryttartest, håll bara en tumme att jag slipper rida först ;)
Det som ingår i ryttartestet är, förutom "det vanliga", ryggning en hästlängd (på led då alltså!), ett varv på mittvolten med lättridning och längning av hästens form genom att låta tygeln glida ur handen, galoppombyte via trav och s.k. överstrykning i galopperna (vilket jag aldrig nånsin gjort!). Det blir spännande, men är hon lösgjord och jag avslappnad så ska inget av detta vara något problem, Wish us luck! :D
Bästa flickan! ♥




Funderar på en fin grej :)

2011-10-06 - 11:41:00

Jag har fått upp ögonen för dessa underbara armband som en tjej gör och säljer genom sin blogg. Hon gör personliga flätade armband av Din hästs tagel och de är jättefina och framförallt personliga tycker jag!

Jag ska nog beställa ett sådant här, och ev. skicka med ett litet silverhjärta som hon kanske kan fästa i flätan.

Visst är det fint? Klicka HÄR för att komma till hennes blogg!




Bloggtävling om snyggit pannband från KL!

2011-10-05 - 22:26:52



Vill du också vara med? Klicka HÄR


Ny design :)

2011-10-05 - 14:33:49
Ändrat lite smått i designen :) Är rätt nöjd, men kanske ska ändra bakgrundsfärgen till något mer
mot det brunare hållet. Vad tycker ni? :)

Har en bloggdesign på G till Michaela också, snart klar! Säger såklart till då så får ni titta in hos henne :)

Mystur ikväll! :D

2011-10-05 - 14:08:37

Ikväll blir det en mystur barbacka i skogen med Pepsi, tillsammans med Maria och Doma :) Ska blir riktigt bäst, himla skönt och avkopplande. Läääängtar!






Nya (dyra!) bestämmelser ang. licenser 2012

2011-10-05 - 14:06:02

Fler än jag som läst och reagerat på SvRFs nya bestämmelser angående licenser 2012? 
För er som inte har tänkte jag sammanfatta lite kort så som jag uppfattat det hela. 

Från och med 1 januari 2012 kommer man inte längre att lösa licens beroende på vilken nivå man tävlar, utan istället beroende på ålder. Alltså betalar t.ex. alla under 12 år (oavsett om man tävlar lokalt typ tre gånger om året, eller SM och på elitnivå varje helg) att betala samma pris för sin licens. Detsamma gäller de mellan 12-18 år och över 19 år. Skillnaden för ryttarlicensen är även att man kommer nu kunna ha möjlighet att bara köpa en endagslicens om man inte vill köpa för ett helt år.

Allt detta innebär att det kommer att bli dyrare för alla som tävlar på lägre nivåer, och billigare för de som tävlar högre (gäller ej internationellt). 

Det här är de nya kostnaderna:

Endagslicens/meetinglicens 150 kr/anmälan (jämför med nu: ett helt år 200 kr!)
Lektionsryttare* 375 kr/år (tidigare: 200 kr)
Ryttare tom det år man fyller 12 år 250 kr/år
Ryttare tom det år man fyller 18 år** 500 kr/år (nu betalar jag 200 kr)
Ryttare from det år man fyller 19 år 750 kr/år

Observera att mina jämförelser är gjorda med den nuvarande lokala licensen, alltså den som jag har.

Förutom dessa ryttarlicensförändrningar kommer även ALLA hästar som tävlar från LOKAL nivå behöva hästlicens, och den kommer inte längre att vara på livstid utan per år. 
Priserna för hästlicenser är 200 kr/år eller 100 kr/år för lektionshäst. Detta är fortfarande oavsett vilken nivå man tävlar på.


FÖRUTOM dessa prishöjningar (som blir för dem som nu mest tävlar "på skoj" och lokal nivå) så har de ju även börjat ta 1000 kr för Grönt kort. Det är självklart jättebra att det blir en ordentligare kurs och högre standard, men jag menar hur dyrt blir inte allt tillsammans?


Jag tycker detta är en allmänt dålig idé, att göra det billigare för de som tävlar högre och dyrare för de som tävlar lägre. Jag kommer antagligen komma undan med "bara" 475 kr/år så länge jag tävlar lektionshäst och eftersom jag lyckligtvis tog grönt kort innan den nya kursen kom. 
Men dem jag tycker synd om är de som bara får det svårare och svårare att kunna komma ut på de lokala tävlingsbanorna bara för att det är för dyrt. Synd för alla duktiga tjejer och killar som bara vill tävla för skojs skull, för det är ju knappt värt alla pengar!!


Vill ni läsa mer om de nya licensförändringarna klicka HÄR.

Bild på mig och Edi, min första lokala tävling :)




Videoklipp från Lektions DM i dressyr 2 oktober 2011

2011-10-04 - 14:53:49

Har bara lagklassen för pappa fotade förklassen istället eftersom den var ute.
Hoppas det är okej för mina lagkompisar att jag lägger ut det, annars får ni säga till :)






Dag 12: Några fula bilder

2011-10-04 - 12:16:00













Lektions DM i dressyr 2011, NFK 2 oktober

2011-10-03 - 21:30:04

Igår spenderades dagen till ära nere på NFK tillsammans med i stort sett hela stallet :) Måste säga att det kändes lite udda att hela 12 till av lektionshästarna var där nere när vi är vana att åka helt själva eller ibland med Zäta också. Men det var roligt! :D Och alla var superduktiga, vi måste varit klubben med bäst resultat på hela dagen tror jag nog! ;)

I all fall, innan första klassen var Pepsi lite tokig och jag var nervös redan innan att hon skulle vara ofokuserad och bara leta efter alla kompisarna hela tiden som var med. Dessutom var det första gången vi startade en lokal dressyr på utebana (för två år sen precis reste vi ut oss, japp ni läste rätt vi reste ut oss, men som tur var har det hänt endel sen dess ;)

LC:2
Så fort jag hade suttit upp lugnade hon ner sig och var fokuserad på mig hela tiden faktiskt!! :) Framridningen var på den stora gräsbanan och Pepsi var fortfarande väldigt koncentrerad, ååh hon har blivit en sån himla duktig flicka! Trots att många av alla hästarna vi mötte och red med kom från stallet lyssnade hon på mig och brydde sig typ inte ett smack om dem! :D Haha, det låter lite töntigt kanske, men ni som vet hur det var förr kanske förstår mig lite ;)
I alla fall så fick vi till en bra känsla och hon var väldigt pigg och fräsch :D Hon sög på bra till bettet, sååå himla bäst att vi har hittat ett delat hon trivs med!! Inne på banan var hon lite spänd första gången vi gick förbi blommorna och domarn, men därefter hade hon full fokus igen och allt kändes väldigt lätt. Hon tappade heller inte bjudningen från framridningen speciellt mycket alls faktiskt. Självklart kunde ju jag alltid gjort bättre ifrån mig och framförallt böjt igenom litegrann till, men domaren gillade oss i alla fall och som slutkommenter fick vi: "Trevlig ritt på lydig och stadig häst". Vi som ALLTID får "något ostadig" osv. Nu ska jag bara jobba vidare med att kunna slappna av och rida litelite till, för hon var ju faktiskt inte alls spänd om man jämför med hur hon kan vara!
Är riktigt nöjd med förklassen och vi slutade på 67,5 % och en fjärde placering av 20 startande! :D

Ryttartest inledande klass, DM
I denhär klassen tyckte jag, trots att det gått bra i förra, att det kändes ytterligare ett snäpp bättre. Jag "vågade" rida lite till och böja mer. Hon låg på och hon tycker det är såå himla roligt att få springa och visa upp sig tillsammans med kompisarna ju ;) Lite bus i ena galoppfattningen men annars var hon bara härligt pigg :D Gick ut med en jättebra känsla och hela laget var väldigt nöjda! Dock är ju DM-bedömningen som den alltid är, det kanske inte har med Åtvidaberg att göra haha! Nejdå men domarna tyckte ungefär såhär om oss (eller ja mig då framförallt): Sitter snett, är allmänt spänd i alltifrån axlar till händer och mellandel, samt blir obalanserad. 60,5% och en 8:e plats av 16. Visst det är ingen dålig procent, men jämfört med förklassen som jag tyckte kändes lite sämre och Amandas 73 % var det ju allt annat än bra, känns väldigt trist :(
Misstolka mig inte, självklart tycker jag det är jättekul att Amanda fick så bra men var jag såå himla dålig jämförelsevis?! Tydligen... Filmen kommer när youtube laddat klart så då kan ni ju få bedömma själva.

MEN, vi ser det ljusa i att jag är KALASnöjd med Pepsi och hon skötte sig verkligen prima hela dagen, alltifrån lastning till inne på banan och vad mer kan man begära?
Antar att det bara är att jobba vidare med min sits och att slappna av, och bli gelé i hela kroppen? Tråkigt som sagt, men så kan det väl va ibland. Vi tar nya tag och hoppas på att Agria ridskolemästerskap går bättre :)












Dag 11: Några nya bilder

2011-10-03 - 20:11:14












Min häst är klockreeeeeen ♥ ♥ ♥

2011-10-02 - 22:28:50

Finaste, bästaste!





Synd bara att inte alla kan hålla med :( Men just nu struntar vi i det (och att dressyr är en "hopplös" bedömningssport ibland) och glädjer oss åt känslan i alla fall som idag var så gott som på topp!! :D

Mar uppdatering kommer imorgon :)
Tack Frida Helmerud för översta bilden!

Fotografering, porträtt på Karin och Porthos

2011-10-01 - 21:58:54











Visst blev de rätt fina? :) Mycket snygga modeller och mysigt ljus!

Fotograf: Hillevi Hassler (Jag)
Modeller: Karin Littecke & Porthos
Kamera: Nikon D3100

Wiiiiiihoooo!! :)))

2011-10-01 - 14:24:00

Förrgår kväll var minst sagt omtumlande. Först en ganska så stor besvikelse, som jag efter ett tag lyckades komma över någolunda för att sedan få veta att det inte blir som planerat, utan precis som jag ville från början!!
Jag är så jävla glad för det här ska ni veta, men det var inte på det här sättet jag hade tänkt att det skulle bli. Känns himla orättvist och får dåligt samvete. Men samtidigt är det skönt att det inte är jag som gjort något fel i alla fall och jag har inget att ångra. 

Nu fattar ni väl nada kanske, men det är i alla fall bestämt att den 16 oktober drar jag och Emma med våra bästa bushästar till Heda för att representera Hageby Ridskola i Agria Ridskolemästerskap 2011. ÅÅHH vad jag är glad, har velat det ända sen jag såg lapparna och resultaten och sånt från förra året. 

Vi är GRYMT taggade, och jag är väldigt nervös måste jag erkänna ;) Men det vet jag ju egentligen att jag inte behöver, för min häst är bäst ;) ♥

Dock kan jag ju inte ta hjälp av henne i hästkunskapsdelen, så det blir hårdplugg ska ni veta och om det är nånstans jag ska faila så är det inte där i alla fall! Fatta sååå himla surt om det skulle gå riktigt bra i ridmomenten, och sen inte ha pluggat tillräckligt till teorin. Nepp, så ska vi inte ha det!

TAGGATAGGATAGGATAGGATAGGA ! ! ! :D






Dag 10: Några gamla bilder

2011-10-01 - 10:14:00







Haha, alla har vi varit små ;)