Awesome! :)))

2012-07-31 - 16:39:22

Ohästig shopping à la Gekås ;)

2012-07-30 - 19:40:31
Jorå, såklart det blev lite ohästigt shoppat i Ullared också! Dock inte så mycket, haha. Det är mycket skojigare att shoppa hästsaker om jag ska vara ärlig, men lite annat bra fick jag med mig :D


3 pack med fotoramar (till häst/pepsi-väggen) fotokollage-ram (också till samma vägg såklart ;))
papperskorg till mitt rum, ett vitt linne, regnjacka och regnbyxor

Wiiiihooo

2012-07-30 - 15:17:00
Idag är det bara en liten sketen vecka kvar till Pepsi kommer hem till stallet igen :))) Som jag längtar! ♥

Bloggtävling hos dressyrmupparna.se

2012-07-30 - 12:14:59


Klicka HÄR för att komma till tävlingen!


29 juli 2012

2012-07-29 - 19:17:55
God kväll på er!

Idag var sista dagen som Matildas hästar skulle skötas, så imorse bar det av dit igen :) Alltihopa gick bra, relativt snabbt och smidigt. Hästarna skötte sig och boxarna var inte alltför lortiga (y)

Cyklade hemåt strax innan lunch, så sen blev det lunch helt enkelt ;) Under eftermiddagen tog jag och mamma oss en tur till Ingelsta för att leta gummistövlar. Har aldrig velat ha några, men har efter lite om och men bestämt mig för att det nog är ganska bra ändå... I alla fall om t.ex. somrarna tänker fortsätta vara såhär regniga!
Dock hittade vi inga, men när vi kom hem kikade vi lite på internet och till slut beställde vi ett par röd/orangea som jag får i födelsedagspresent :) Rätt fräcka faktiskt om jag får säga det själv!
Har även sållat ut och beställt bilder som ska sättas upp på väggen i mitt rum :) Inte på vilken vägg som helst heller, utan på häst/Pepsi-väggen såklart! Är bombis på att det kommer bli superfint när det är klart :D Lovar att visa!

Nu ska jag snart ta och umgås lite med Amanda, och kanske någon mer? :) Trevligt i vilket fall!

Hare fint, för det ska ja ha :)

Kram H

Här är några av favoritbilderna, som är påväg hem till mig med posten :) ↓


                  


Kvällsmys på sommarbetet

2012-07-29 - 09:39:00
Igårkväll var det kvällsmys med min fiina :D ♥ "Hade betet" och skulle kolla så att alla hästarna var hela, och kvar i hagen ;) Det var dom som tur var, allihopa! Dock är det verkligen äckligt mycket flugor och skit på dem nu stackarna. Pepsi stormtrivs med flughuvan kan jag lova!! :)

Snällaste mamma hängde med och knäppte några bilder på oss :) Hihi, lite sommarmuppiga båda två, men vi bjuder! Pepsi var som vanligt kelig och morotssugen ;) bästa finaste ♥






Lugn dag, men en hel del häst :)))

2012-07-28 - 14:44:55

Även idag var jag hos Matildas pållar imorse och pysslade! :) En sväng hälsade Maria på och hämtade lite grejer som jag köpt åt henne på Ullared. Kort pratstund också, trevligt :D Känns konstigt att hon ska åka iväg och inte "finnas kvar" längre :( Men jag önskar henne all lycka och vad det låter som så kommer hon ha det grymt! Och Maria, njut lite av finfina hästar åt mig och lova att hälsa på oss här hemma mycket ;) Och uppdatera hästskötarbloggen såklart!!

Kom hem för ett par timmar sen och har hunnit äta och plugga lite. Ja ni läst rätt, plugga -.- Får skylla mig helt och hållet själv, eftersom jag är jordens latkorv, men jaja. Idag är det rätt dåligt väder ändå så så farligt är det inte. En rapport är det jag ska skriva, alldeles för lång för att jag ska orka ;) haha. Tur att jag har valt ett bra ämne i alla fall :D Längtar tills jag kan bocka av den vill jag lova!!

Ikväll så ska jag tillbaka till Matilda för att plocka in hästarna, och sen drar jag vidare mot Pepsi och hennes kompisar :))) Längtar efter att få träffa henne, mitt hjärta ♥

Nä, nu duschen och sen plugga vidare en stund tror jag! Eller kanske chilla lite ;)


Hästshopping á la Gekås

2012-07-28 - 10:03:00
 Alltså man kan ju inte annat än gilla att komma hem från Ullared och plocka upp alla fina grejer som man fyndat :))) Så himla kul, och om möjligt är jag ännu mer häst-och ridsugen nu! Bara drygt en vecka kvar tills Pepsi får komma hem :D

I alla fall så är detta vad jag fick med mig hem! Är himla nöjd och det blev alldeles lagom mycket superbra-att-ha-grejer :D



Dressyrschabrak (inte för att jag behövde egentligen kanske men det var ju så fint och billigt, och så har jag ju 4 par svarta lindor och inget svart schabrak ;)) (haha, har jag nämnt att jag har en liiten förkärlek till schabrak? ;D)

 

Morotspellets (går alltid åt ju! ;)), svett/vattenskrapa, svampar, smörjtvål och ask,
svans/manborste, rida-ut-spö och dressyrspö 




Flughuva (den jag köpte funkar super och ögonen har börjat läka :D Men dels har det gått hål på ett öra och sen är den ju lite besvärlig att trä på, så denna får hon ha hemma sen tänkte jag :))
sporrar & sporremmar från Skara hästsport (äntligen ett par billiga men bra 20 mm), extra sporremmar



Funktionströja (gillade verkligen färgen :)) Sportbh



Jacka (i funktionsmaterial som ska både andas och tåla regn :D) 3 par stövelstrumpor



Fotografering, kattungar på Stall Bjärby

2012-07-27 - 19:24:24
Imorse hos Matilda kunde jag inte låta bli att klicka några bilder på de uuuursöta kattungarna som lekte vid halmen i foderkammaren. Galet gulliga, håller ni inte med? :)





Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Matildas kattungar
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: NIkkor 18-55 f/3,5


Stallmorgon

2012-07-27 - 13:39:15

Tidig morgon idag! Vid sju ringde klockan, och lite kämpigt var det allt att kliva upp med tanke på att jag sovit till typ tio/elva nu sedan jag slutade jobba ;) Men jag tog mig upp och iväg i alla fall!

Cykeln styrdes ut till Stall Bjärby och Matilda Petterssons hästar :) Matilda är nämligen på meeting hela helgen med två av sina hästar, men resterande nio som är kvar hemma kan ju inte klara sig helt själva direkt. Nu när typ alla är iväg på semester undrade hon om jag kunde hoppa in och hjälpa henne, och eftersom jag hade planerat att vara hemma nu i helgen så sa jag ju såklart ja :) Lite av stall-abstinensen kan ju botas, även om jag saknar min bästa flicka massa ändå!

I alla fall så hade jag morgonpasset och stallet idag. Hästarna skulle fodras, och sen pysslade jag lite med "lösdriftshästarna" medan de i stallet käkade frulle. Minns ni Ofelia, en av våra lektionshästar? Hon är i alla fall hos Matilda på utbildning just nu, så hon och en till häst var det som fick bli lite borstade och mysta med :) Självklart blev det några bilder knäppta också!







 När hästarna käkat klart var det dags för utsläpp och sen skulle stallet mockas och fixas i ordning. Ett bra tag tog det, mycket längre än optimistiska jag hade räknat med haha ;) Men när man inte är van, och kan alla rutiner osv. så tar det ju såklart längre tid. Jag är nog snabbare imorgon :)


Uppdatering och "hemliga" hästar ;)

2012-07-26 - 20:22:00

Hej på er folket! :) Är på resande fot igen, därav den dåliga uppdateringen. Nu är vi dock på väg hem efter ett lyckat besök på Ullared, så imorrn blir det mer ordentlig bloggning här :D Imorrn bitti ska jag dessutom träffa och pyssla om lite hästar faktiskt, det var på tok för länge sen nu! Inte är det vilka hästar som helst heller, men mer om det imorrn :) hihi!


Ni har väl inte missat?!

2012-07-24 - 11:13:18

Alltså åh dessa underbara "The-typical-sidor" på facebook hoppas jag att ingen har missat!! Flera av bilderna är så sjukt klockrena, att man inte kan göra annat än att garva åt sig själv ;D haha
Här är några av mina favoriter, som stämmer in ganska så exakt på mig :P Ni borde gilla The typical hästmänniskan och The typical jag :)







Taadaaaaa

2012-07-23 - 13:39:03
Nu är den äntligen på plats :D Visst blev det bra? hihi. Den är mycket ordentligare gjord än den förra, för efter en hel del pysslande börjar jag ju nästan bli lite pro på dethär med html-koder och sånt ;) Om jag får säga det själv i alla fall ;P

Förutom det myyycket finare, fräschare och somrigare utseendet så är det även ändrat på lite småsaker:

- Bilderna i menyn till vänster är klickbara länkar. Dock är jag inte helt klar där än, utan ska skriva ihop en ordentlig presentation om mig, och en om Pepsi, och lägga in under. Det kommer inom kort!
- Min mailadress finns med nu äntligen! Vill ni mig något och inte vill kommentera, om det är privat eller så, så kollar jag mailen så gott som varje dag så det är bara att skicka på ;)
-  En sökfunktion har jag lagt in, om det är något specifikt inlägg ni (eller jag för den delen ;)) vill hitta tillbaka till. Dock har det blivit något litet fel där, så det får jag ta och försöka fixa till!
- Nu kan man se alla kategorier som inlägget tillhör, längst ner till vänster om "kommentera-knappen". Förut såg man bara en. 

Nå, gillar ni den lika mycket som jag? :)


Nu ni!

2012-07-22 - 22:31:09

Nu har jag pillat massor med nya blogg-looken och är nääästan klar :))) Bara en liten minigrej kvar! Stor skillnad blir det här kan jag lova, mycket ljusar och finare :D Äntligen har jag fått tid att ta tag i det, och jag är nog ganska nöjd med vad jag åstadkommit! Slänger upp den imorrn förmiddag tänkte jag, så håll utkik ;)


Äntligen lite sommar ändå!!

2012-07-21 - 21:16:27


Två fina dagar i stort sett helt utan regn, rekord vafan :))) Käkar grillat varje dag (kan vara typ det bästa med sommaren, efter att slippa skolan då såklart ;P) och har självklart lyckats bli tomat på både lår och rygg! Men då är ju allt i sin ordning, right? haha ;)



Fotografering, Lindholms Peach i kvällsolen på sommarbetet 20 juli 2012

2012-07-21 - 11:14:00

Ett par mysbilder i kvällsolen blev det allt igårkväll :) Tror Pepsi gillade sin nya mössa, även om hon var lite småskeptisk först ;) Litelite tajt satt den, men resåren lär ju töjas det lilla. Hon lär inte få av sig den i alla fall :D
Förövrigt var hon på gosishumör, och tyckte det var himla gött att få bli kliad och lite masserad (y) Fast allra populärast var påsen med morötter, som slank ner på några röda ;) hihi 

Men åh vad jag saknar att pyssla, rida och vara med pluttis i stallet varje dag! Kom hem nuuuuu :) ♥





Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modell: Lindholms Peach myser i kvällsolen på sommarbetet
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 50-300 f/4,5


Back in town

2012-07-20 - 16:50:36

Nu är jag hemma efter en trevlig minisemester :) Idag har det helt klart varit finast väder, så halva jag är som vanligt knallröd -.- men jaja, haha. Det blir väl lite brunt så småningom får vi hoppas!

Tänkte att jag alldeles snart ska fixa en liten present till min kusin, som vi ska åka fira imorgon :)
Massa grattis i förskott på 18-årsdagen till Joy! :D 
Ikväll ska jag och Amanda ut till hestisarna :))) Åh vad jag saknar min lilla snuttis, tycker att hon kan få komma hem imorrn typ! ;) I alla fall så hänger kameran med såklart, och så får ni hålla tummarna för att mössan passar :)

Vi hörs med bilder senare!

Kram H



På väg hemmåt nu!

2012-07-20 - 14:36:12


Lite sommarkänslor i alla fall

2012-07-19 - 22:08:54

Men det är verkligen dags för lite värme här i vintersverige nu tycker jag!


Flughuva och specialbeställning

2012-07-19 - 13:36:00

På vägen med husbilen åkte vi förbi världens bästa Sharpman, så självklart blev det ett stopp :) Åh, finns så galet mycket fint där så man vill bara ta med sig allt hem! Det blev dock ingen storshopping, kikade bara på lite schabrak och ridbyxor. En flughuva inhandlades dock, till min stackars lilla flicka. Håller tummarna för att den passar och att hon kan behålla den på och slippa alla äckliga flygfän.


Häromdagen åkte pappa och jag förbi en pytteliten ridsportbutik också, typ en halv mil ut på landet :) Bara max 10 minuter med bil från oss (y) Ridsportbutiken i Ljunga om ni känner till den? Jag hade faktiskt aldrig varit där tidigare. En födelsedagspresent specialbeställdes därifrån, så kan ni gissa hur äckligt mycket jag längtar tills den kommer hem!?! Min lilla prinsessa kommer bli grymt supersnygg i den, det är ett som är säkert :D Fast juste, jag vet ju inte om det ;) hihi
 

Fotografering, Nemo gosar i skuggan på asfaltsvägen 17 juli 2012

2012-07-18 - 18:59:00













Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modell: Världens bästa Nemo
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 50-300 f/4,5


Hallå där!

2012-07-18 - 12:36:04

Har visst glömt att berätta att jag inte är hemma. Är på en sväng med husbilden, tillsammans med pappa och farmor. Mys! :)
Kommer hem igen på fredag nån gång, men med lite internet (via pappas iphone ;)) så kanske det kommer lite update i alla fall :) 
Har även förberett en bildbomb på finaste chillkissen :) Kommer senare under dagen!

Hare gött!




Bloggtävling hos warnmarks.se

2012-07-17 - 12:20:12



Tävlingen hittar ni HÄR


Nyfikna?! :)

2012-07-16 - 21:18:08


Slutklämmen i Keramik

2012-07-16 - 18:42:11

Minns ni att jag läste kursen Keramik A i våras? (Haha, garvar typ jämt när jag tänker på det :P) I alla fall så glömde jag visa er slutprojektet, det som gjorde att jag fick ett klockrent toppbetyg :D Nöjd faktiskt!

          

Recept, blåbärsmuffins med vit choklad

2012-07-16 - 12:50:44


Ingredienser
50 gram smör
2 dl råsocker
3 st ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 150 g blåbär
100 g vit choklad, grovt hackad

Gör såhär
1. Smält smöret
2. Vispa ihop ägg och socker så att det blir lite pösigt, tillsätt det smälta smöret och mjölken
3. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl i en skål för sig. Tillsätt sedan lite i taget av den torra blandningen i smeten, under omrörning
4. Fördela smeten i formar. Ca 10 st, om du gör dem i stora muffinsformar
5. Tryck ner ett gäng blåbär och några bitar vit choklad i varje muffin
6. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 12 minuter

Lycka till :) 

Önskelistan

2012-07-14 - 21:10:52





14 juli 2012

2012-07-14 - 17:55:11

Idag jobbade jag mina sista timmar, så galet skönt att ha sommarlov på riktigt nu :D Räknade ut att utav sommarlovets hittils 27 dagar, har jag gått upp senast halv sju 23 dagar. Duktigt! Men jag ska verkligen inte klaga, för det har varit roligt och fint folk att jobba med :) Fick av en slumo de helt klart bästa veckorna, och ett bra schema! Dessutom har jag ju det bästa kvar till sist, lönen ;) haha. 

Dock blir jag så himla sur på det här skitvädret -.- Det bara regnar och regnar, det förstör verkligen allting! Och nej, det blir inte bättre för att man klagar. Men ändå, det suger!

Efter jobbet idag så åt jag på stan med mamma och sen cyklade jag ut (i ösregn!) till Cissi. Hästarna skulle byta sommarhage nämligen, så vi hjälpte till :) Gissa om de blev glada när det blev betessläpp på nytt liksom, de var nästan mer taggade än första gången ;) haha. Dock mår inte Pepsis ögon bra alls av alla insekter, och hon lyckas ta av sig både grimma med flyveil och nätmössa :( Cissi skulle i alla fall pröva med en mössa i cobstorlek, hoppas verkligen den sitter. Fina snuttisen ♥

Dyngsura cyklade vi hemåt när vi var klara, och ni kan ju gissa hur galet skönt det var med en varm dusch :) Nu myser jag i OP, snart blir det middag och ikväll blir nog en slapparkväll. Imorrn ska jag soooooova :D

Kram H


Bara en månad kvar!!

2012-07-14 - 09:51:00

Kan ni fatta att om bara exakt en liten sketen månad så blir jag myndig, galeeeet! :D Galeeeeet bra rättare sagt ;) Körkortet är målet att vara klar med i september någon gång, så det plus att jag äntligen kommer få rida ut själv på min lilla prinsessa är väl de största förändringarna (och friheterna!) för just mig :) Sen är det ju lite andra småsaker som förbättras, bara det att få vara vuxen liksom (enligt åldern i alla fall haha).

Det jag önskar mig mest av allt, det är i nuläget tyvärr så gått som omöjligt :((( Men som vanligt är inte önskelistan kort i övrigt. Tänkte pyssla ihop ett litet fint kollage när jag får tid!

Nä hörni, nedräkningen kan börja ;)

Från förra årets firande med mina fina bästisar ♥ ↓


Som ny

2012-07-13 - 19:12:38

Igår blev jag så trött på min dumma mobil att jag bestämde mig för att uppgradera och rensa hela skiten. Och vilken skillnad det blev, nu är den nästan som ny :D Alla appar funkar, och dessutom så är en del småsaker uppdaterade och tillfixade (y) Trodde verkligen inte att det skulle bli så stor skillnad!

Dock har jag ett problem. Dum som jag var sparade jag inte kontakterna, så typ alla försvann :P Så vill ni får ni gäääärna skicka ett sms med ert namn, för nu är min kontaktlista typ tom ;) 

Sen tar jag gärna emot tips på roliga appar också, för android :) Några guldkorn har jag, men det borde finnas fler!

Min lilla mini ;) ↓


Cutie pies

2012-07-13 - 11:42:00

Haha, som alltid hittar man ett par failbilder när man kikar igenom bilderna på datorn.
Riktiga charmtroll är hästarna allt ibland må jag säga! ;)










11 & 12 juli 2012

2012-07-12 - 21:37:41

Hej på er! 

Två fina dagar har flygit förbi :) Igår jobbade jag till elva och därefter blevdet shoppingrunda på staden. Mitt köpa-humör hade världens formtopp, och sämre blev det ju inte när det var rea typ överallt haha ;) Två tröjor, lite underkläder, en ny plånbok, en bikini-topp, ansiktsvatten och lite pärlsnoddar att ha runt dressyr-donuten. Allt detta på ca 1,5 timmar, bra jobbat! Tycker dessutom oftast att det är trist att köpa vardagskläder, mycket roligare med hästgrejer och ridkläder ;) hihi

När klockan närmade sig ett och jag hunnit äta lunch cyklade jag vidare mot körskolan för att ta min tredje lektion, och det gick fint :) Hemma sedan så chillade jag med mamma, handlade lite och åt goooda hamburgare och jordgubbar med grädde till middag :D Kvällen spenderades med Johanna och Amanda, massa mys och prat blev det!

Idag var det dags för jobb igen, idag till fyra. Direkt efter var det körlektion igen, i ösregn kan tilläggas! Men I'm making progress från varje gång så att säga i alla fall ;) Min lärare föreslog dessutom att jag ska anmäla mig till halkan, och köra den efter nästa lektion så det gjorde jag! Lite läskigt, men kul. Framförallt skönt att ha den avklarad sen ;)

Nu på kvällen har jag och mamma varit i Sörping och käkat glass på smultronstället :) Gissa om jag är mätt nu, haha! Glass (och andra godsaker) ska man inte snåla med förstår ni, mycket viktigt ;) 

Imorgon väntar min sista hel-jobbdag på NTM denna sommar :D Himla skönt blir det med lite riktigt sommarlov sen! Dock har jag haft det himla bra så inte för den skull, men jag tror ni hajjar :) På lördag händer något skojigt och ni kan nog förbereda er på fler bildbomber, men mer om det då hihi!

Kram H


Fotografering, trötta hästar på sommarbete 9 juli 2012 Del 3

2012-07-12 - 11:42:00





















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Lektionshästar från Hageby Ridskola på sommarbete
Kamera: Nikon D3100, Objektiv: Nikkor 55-300 f/4,5


Tack ♥

2012-07-11 - 14:29:00

Ni anar inte hur mycket det betyder att flera av er fina människor där ute verkligen bryr er. Kommentarer, sms, mail, ord.... smått som stort. Jag uppskattar det mer än ni kan gissa även om jag kanske suger på att visa det. Det peppar och ger en sån himla skön och positiv energi! Det får en verkligen att tro på sig själv och hitta tillbaka, och det behövs ibland. Framförallt efter två sugiga besked.
Ni vet själva vilka ni är, så ta åt er snälla ♥ 


Allt går bara man vill det tillräckligt mycket, det vet jag. Jag kan, jag vill, jag ska...


Fotografering, trötta hästar på sommarbete 9 juli 2012 Del 2

2012-07-11 - 10:33:00





















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Lektionshästar från Hageby Ridskola på sommarbete
Kamera: Nikon D3100, Objektiv: Nikkor 55-300 f/4,5


10 juli 2012

2012-07-10 - 19:58:47

Tisdag idag! Jobbade till elva, himla skönt :) Resten av dagen var ganska oplanerad, men den blev riktigt bra ändå (y) 

Efter en pannkakslunch så tog jag, Hugo och pappa bilen till Getå och Bråviken. Där lärde pappa oss att vindsurfa, haha ja lite udda kanske ;) Men så här ligger det till: Pappa vindsurfade mycket när han var yngre, och har även varit vindsurfinglärare. Nu för tiden har han en bräda och fritidssurfar lite då och då. Nyligen skaffade vi oss ett minisegel för barn/nybörjare, till mig och lillebrorsan :) Pappa och Hugo har varit ute några gånger tidigare, men idag var första dagen jag provade på!
Haha, vidare skillad var jag inte direkt men lite kunde jag faktiskt :) Roligt var det, men riktigt svårt också! Blir helt klart fler gånger i alla fall :D Pappa lär mig och vindsurfa, jag lär honom att rida ;)

På hemvägen svängde vi förbi Hööks. Jag kikade lite på några grejer som skulle sitta fint i garderoben, åh fan vad jag vill!! menmen, det lär inte hända på ett tag...
I alla fall så köpte vi McFlurry också innan vi drog hem. Har redigerat bilder och chillat lite, snart blir det film :)

Förövrigt känner jag att jag måste göra något åt denna design! Alldeles för höstig och gammal. Och så känner jag en till sak, att jag "redan" är galet rid- och stallsugen!!
Inte bra, med tanke på att det är typ 4 veckor kvar tills min pärla kommer hem :(

Kram H



Fotografering, trötta hästar på sommarbete 9 juli 2012 Del 1

2012-07-10 - 18:17:57





















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Lektionshästar från Hageby Ridskola på sommarbete
Kamera: Nikon D3100, Objektiv: Nikkor 55-300 f/4,5


Sneak peek

2012-07-10 - 13:34:43

Det blev aldrig någon sväng till betet i söndags, då Emma åkte direkt från jobbet. Däremot hängde jag på igår istället :) En massa bilder blev det, för jag stannade hos hästarna och myste medan Emma och Johanna red. Dock så var hästarna rätt slöa och stod mest och hängde, och var irriterade på alla jäkla insekter. Usch! Men Pepsi var gosig i alla fall, och tyckte det var underbart skönt att få bli lite kliad och masserad ;) finaste ♥

Bilderna kommer i alla fall upp här i lite olika omgångar så småningom :) Enjoy!


8 juli 2012

2012-07-08 - 18:41:46

Haha, vad lyckad min lilla mobilblogg blev då. Eller inte :P 

Har i alla fall varit i Sthlm på en liten snabbvisit. Igår besökte vi som ni såg Grönan och sen sov vi över hos några kompisar till idag :) Nu har vi nyligen kommit hem, och det är snart middagsdags. Förhoppningsvis kan jag hänga med Emma ut till hästarna senare, och i så fall hänger kameran på såklart :D

Förövrigt har jag bara en jobbvecka kvar nu, nice :))) Sen blir det cashflow och sommarlov på riktigt (y)

Kram H




@ Gröna Lund

2012-07-07 - 14:52:34

Har tjuvat pappas Iphone och prövar på det här med mobilbloggning :) återstår att se om det fungerar!

 


Björkös Tuffa Viktor ♥

2012-07-06 - 20:30:32

Oavsett vad så kommer du alltid att ha en alldeles speciell plats i mitt hjärta ♥
Det var trots allt du som lärde mig grunden till ridning. Det var du som jag tyckte var så underbart rolig att rida. De var du som alltid envisades med att rymma ut ur boxen, oavsett om dörren var stängd eller en skottkärra stod ivägen. Det var du som lyckades bocka av mig två gånger, när du blev lite för glad och jag var barbacka. Det var du som alltid ville komma hem i förtid från sommarbetet. Det var du som jag gjorde nästan allt med, första gången.

Även om vi vuxit ifrån varandra mer och mer, så lovar jag att jag aldrig kommer glömma dig.
Jag har så mycket att tacka dig för, vilket jag såhär i efterhand borde gjort bättre. Men jag vet att detta var det bästa för dig, och du förtjänar att få galoppera evigt fri och gränslös på Trappalands gröna ängar.


Vila i frid världens finaste lilla Gotlandsruss, Björkös Tuffa Viktor. 30 juni 1998- 6 juli 2012

♥ ♥ ♥





















































Ibland är livet allt bra orättvist... :(


Bortglömda bilder

2012-07-06 - 15:41:00

Dessa bilder fick jag av Linda (massa tack!!) för länge sen, men har glömt att slänga upp dom här!
De är tagna på NFK den 26 maj, samma dag som vi debuterade 1,10 m. Dock är dessa från 1m-klassen.
Fina flickan ♥








Johanna och Goliath

2012-07-06 - 11:24:00

Hittade den här bilden i kameran när jag tömde den för nån dag sedan. Visst är de sööööta? :)))




Sant eller falskt? Svar

2012-07-05 - 20:19:36

Vad glad jag blev att det ändå var så många som försökte sig på att gissa :D Guldstjärna till er!
Och en extra guldstjärna till er tre som lyckades gissa rätt såklart:

Ida (www.iidaakarlssoon.blogg.se)
Malou (www.autumnsuprise.devote.se)
Emelie (Tyvärr ingen blogg)

Det var påstående nummer 5 som var det falska, och här kommer lite bakgrundsinfo till de olika tänkte jag :)
 
1. Jag har aldrig suttit på en häst yngre än 5 år
Haha, bara för att flera gissat att denna var falsk så blev jag osäker :P 
Men nej jag har faktiskt inte det, eller inte vad jag vet i alla fall! haha. Den yngsta hästen jag ridit var en lektionshäst på fem år som skulle inskolas. Minns ni lilla Lucie, aka Loppan? :) Mysig, men relativt svårriden om jag får säga det själv! Sen skuttade jag runt något varv på lektionshästen Hamlet också i en stafett i höstas, han var också 5 år då. 

          

2. Jag följer över 30 st bloggar, så gott som varje dag 
Jag använder mig av bloglovin, och där har jag 34 bloggar tillagda. Det blir endel inlägg om dagen att läsa, och alla lusläser jag väl inte direkt om jag ska vara ärlig. De flesta dock, många guldkorn däribland! :)

3. Jag har tagit bronsmedalj på lektions DM i dressyr på B-ponny
Jorå, tro't eller ej! :) Hösten 2008 red jag min lilla sköthäst Viktor på lektions DM i dressyr på hemmaplan. Det gick i ryttartest, och egentligen kom vi delad 2:a. Men eftersom DM inte får ha delad topp tre, så fick domarna välja och då blev vi trea. Men gissa om jag var glad, min första "lokala" och vi fick till och med medalj :))) Dock var det både vår första och sista tävling, då jag i stort sett redan vuxit ur lilla tjockisen.

        

4. Mina favorit-benlindor vann jag i en facebook-tävling
I höstas anordnade Charlies Häst och Hund en facebook-tävling där man skulle skriva en motivering till varför man skulle vinna ett par bruna benlindor från HV-polo. Jag skrev ihop ett litet rim, och lyckades vinna med det! :D Benlindorna är de dyraste jag äger, och de är grymt bra! Kardborren äger, snygg färg, snygg logga, bra fleece och perfekt lagom långa :) Tack Charlies!! 



5. Jag hade tidigare ridit både C- och D-ponny på lokal tävling innan jag och Pepsi gjorde vår första lokala start. 
Detta var alltså den falska. Jag har aldrig i hela mitt liv startat en D-ponny, inte ens på klubbtävling. Lite muppigt, haha. Jag har dock tävlat Vallas Edison, en C-ponny. På en lokal hemmadressyr lyckades vi till och med komma trea i LB:0 faktiskt! :)

       

6. Jag funderar seriöst på att senare i mitt liv satsa på att bli egen företagare inom häsbranschen, och gå hippolog-utbildningen på Strömsholm och Flyinge
Jag har väldigt svårt att veta och bestämma mig för vad jag vill med mitt liv, och är verkligen inte en sån som har bestämt mig och planerat hela mitt liv med utbildning osv. Även därför jag går just NS, som är brett, så jag har möjlighet att välja lite vad som helst sen. Men nu på senare tid har jag blivit lite inne på att gå hippologen och då inriktning stallchef. Personligen tror jag det skulle passa mig ganska så kalasbra, då jag skulle älska att få bestämma själv, gillar att organisera, älskar hästarna och är driven och engagerad. Dessutom verkar Hippologen vara en himla rolig och lärorik utbildning! Men jag vet inte, allt kan ju ändras.


7. Från första början ville jag bli vän med Johanna för att hon hade en söt katt. Idag är vi bästa vänner.
Haha jorå, sorgligt men sant att man var så knäpp när man var liten! Jag och Johanna bodde grannar, men kände inte varandra. När jag upptäckte att hon hade en katt så tänkte jag ungefär " Åååh vad söt kisse! Måste bli kompis med henne så jag får träffa den" :P Sagt och gjort, vi har varit bästa vänner sedan dess och det tackar jag kissen Felix för antar jag ;) haha


Fotografering, några lektionshästar på sommarbete 4 juli 2012

2012-07-05 - 12:08:00

Igår hängde jag med Emma ut till hästarna när hon skulle rida Ragnar (en privathäst som går tillsammans med lektionshästarna och som Emma hjälper till lite med). Johanna var också med! :) Fotade litegrann i kvällssolen, men kliade och myste mest med min lilla plutt ;) Hästarna hade ännu inte "tröttnat" på gräset, så de stod och åt. Bl.a. därav att det inte blev så mycket till bilder. Pepsi fick sin grimma på sig också, med flugpannband, för att hon lätt blir så svullen och rinnig i ögonen av alla jobbiga flugorna.
Skruttungen, vad jag gillar dig ♥ 










Haha, avslutar med en charmigbild på Vulfahästen! ↑

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Lektionshästar från Hageby Ridskola på sommarbete 
Kamera: Nikon D3100


Sant eller falskt?

2012-07-04 - 18:17:00

Kan ni gissa vilket av följande påståenden (alltså endast ett) som är falskt? Rätta svaret presenteras imorgon, och om någon lyckas gissa rätt länkar jag såklart :)


1. Jag har aldrig suttit på en häst yngre än 5 år

2. Jag följer över 30 st bloggar, så gott som varje dag 

3. Jag har tagit bronsmedalj på lektions DM i dressyr på B-ponny

4. Mina favorit-benlindor vann jag i en facebook-tävling


5. Jag hade tidigare ridit både C- och D-ponny på lokal tävling innan jag och Pepsi gjorde vår första lokala start. 

6. Jag funderar seriöst på att senare i mitt liv satsa på att bli egen företagare inom häsbranschen, och gå hippolog-utbildningen på Strömsholm och Flyinge

7. Från första början ville jag bli vän med Johanna för att hon hade en söt katt. Idag är vi bästa vänner.





Blogtävling hos www.ridsportida.com

2012-07-04 - 12:30:46
 


Tävlingen hittar ni HÄR!


Ordning och reda

2012-07-04 - 11:05:00

Nu har jag äntligen gått och köpt mig en ny kalender, och kan få lite mer ordning på livet ;) Inte en dag för tidigt! Jag har haft läsår, så min tog slut typ när skolan gjorde det. Sjukt irriterande att inte ha en kalender och försöka hålla allt i huvudet, tur att det inte varit så mycket nu när jag har jobbat i alla fall :)

Min nya kalender är superfin tycker jag, har självklart stylat den lite personligt ;) Gillar'n!

         

                                 

                   


3 juli 2012

2012-07-03 - 20:26:10


Jobb även idag 7-16, men det gick rätt fort! :) Inte riktigt lika mycket samtal som igår, men ändå att göra. har dock kommit fram till att jag måste bli effektivare och inte för rädd för att göra fel, för nu kan jag ju det mesta! Lita på mig själv liksom, så jag får till fler samtal/dag :)

Förövrigt har det varit så himla fint väder idag, typ finaste dagen på hela sommarlovet? Satt ute på lunchen och läste tidning (och kände mig vuxen, haha) i bara shorts och linne och näst intill svettades! Så himla skönt att inte behöva frysa ;D

Efter jobbet åkte jag hemåt för att chilla. Har pysslat lite allmänt, men inte fått mycket gjort ;) Men vafan, det är ju sommarlov liksom och jag jobbar faktiskt!  Imorgon är det kort dag igen, och därefter blir det körlektion. På eftermiddagen ska vi åka till nåt ställe där de har jordgubbs-självplockning, mums :D Jordgubbar med grädde kan ju vara något av det godaste som finns nästan!

Nån kväll/dag inom kort hoppas jag på att jag kan få till en dejt med mina kära HEJA-vänner, det vore trevligt! Dock lite svårt att få till när alla jobbar på olika ställen och har olika tider, men allt går bara man vill :) Måste ju bada i bästa ågelsjön, jag har typ inte badat överhuvudtaget i år ju.

Nä, nu blir det lite film och sen ska jag nog sova i förhoppning om att vakna liiiite pigg imorrn kl 6.15 ;) Lycka till, till mig!

Kram H

Strömsholm förra året :)


Uppfräschning av hemsidan

2012-07-03 - 14:32:00

Som ni säkert vet är jag lite webmaster för ridklubbens hemsida :) Nu har jag fixat en ny toppbild, en lite somrigare sådan, och jag är rätt nöjd! Gillar ni den?




2 juli 2012

2012-07-02 - 20:00:43

Hej på er!

Måndag idag, vilket betyder mycket att göra på jobbet! Måndagar ringer det alltid som mest och köerna är långa, men sen brukar det trappas ner ju längre veckan går. Hade lite oflyt idag, en del krångel och många lite småkluriga samtal. Men dagen gick fort, och det är ändå roligare att ha mycket att göra än inget alls :)

Slutade vid 16 och då cyklade jag hemåt. Åkte med pappa och Hugo till HC (aka Mirum Galleria, haha kan aldrig sluta garva åt det) och där blev det lite allmänt kik i affärerna. Köpte mig en mikrofiberduk för djur, kanske kan funka på dammet när Pepsiplutt har myst i lera? :) Alltid värt ett försök i alla fall! Mathandling blev det också innan det bar hemåt för middag. 

Nu borde jag duscha och sen blir det filmmys. Roligare än såhär blir väl tyvärr varken mina inlägg eller dagar när jag jobbar 7-16 och hästarna är på betet. Men nån dag i denhär veckan ska jag se om jag och Emma kan göra sälle ut till Cissi för att hälsa på dem, aaaaaaabstinens ;)

Kram H




Fotografering, Lindholms Peach betessläpp 29 juni 2012

2012-07-02 - 12:09:00





















Fotograf: Hillevi Hassler (jag) & Carro Djerf (fick ju låna Carros kamera lite eftersom min hade slut på batteri, så jag tror att jag tagit de flesta av dessa men Carro typ de tre första ? :) Tusen tack i alla fall Carro!)
Modeller: Lindholms Peach, och lite blandade hagkompisar ;)
Kamera: Canon EOS ..

Förövrigt är hon såååå himla söt på bild nummer 5 uppifrån, fina hjärtat ♥


30 juni och 1 juli 2012

2012-07-01 - 21:49:37

Skön helg har här varit, och en sovmorgon satt skapligt fint efter att ha gått upp strax efter 6 varje dag i en vecka ;)

Igår jobbade jag, och det gick bra! Det är verkligen roligare för var dag som går, för man lär sig hela tiden mer. Kommer alltid frågor som man inte kan svara på, men de blir färre och färre samtidigt som man då utvecklas och inte blir så uttråkad :) Nu har jag förövrigt jobbat halva "min anställning", bara två veckor kvar känns lite konstigt på nåt sätt! Det har verkligen gått fort :)

När jag jobbat klart, och varit hemma och chillat ett tag var det lunchdags och därefter styrde jag bilen mot Oxelösund. Där hjälpte jag och pappa farmor och farfar lite med segelbåten, innan vi åkte hem till dom. Kvällen bjöd på supergod middag med grillat, jordgubbar och blåbär, bastu och kvällsdopp i sjön :) 

Som sagt så sov jag ett bra tag idag, och sen åt vi lunch och bara hade lite trevligt innan jag och pappa åkte hemåt igen. Hemma blev jag hämtad av mamma, och då blev det ytterligare övningskörning :) En mysig gofika på Färgargården i blandat väder väntade. Förövrigt vill jag bara säga att jag har världens bästa föräldrar ♥ 

Nu blir det snart jordgubbar :D Ska väl kika lite på EM-finalen också, känns nästan som ett måste faktiskt! Ska ladda upp lite mysiga sommarbilder på min snygga plutt som jag fått av Carro från betessläppet också, massa tack!! De kommer upp imorgon när jag sitter och svarar i telefon, sålänge blir det smakprov såklart :) ↓


Fotografering, naturbilder från midsommarhelgen i Småland 22 juni 2012 DEL 2

2012-07-01 - 12:33:00























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Blommor och blad vid mormors sommarställe i Småland
Kamera: Nikon D3100