Fotografering, ytterligare lite Lilla H-hästar :)

2012-10-30 - 15:39:00

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Hästarna på Lilla Hageby
Kamera: Nikon D3100. Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8


Off tooooo...

2012-10-30 - 12:36:00
Lettland! I eftermiddag åker vi på höstlovskryssning till Riga :) Därför blir det nog inte så mycket till uppdatering, men ni får ha det så bra så länge :) Back in business på fredag!

Kram H


Fotografering, hästarna på Lilla H i hagen

2012-10-29 - 21:34:18









Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Hästarna på Lilla Hageby
Kamera: Nikon D3100. Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8

Gos i hagen

2012-10-29 - 18:26:09
Äntligen fick jag lite tid över, tog jag tag i't och plockade fram kameran :) Har varit på G varje dag nu för att jag har varit såå sugen, men så har det ändå inte blivit av för att nåt annat kom ivägen.

Några av hästarna på Lilla H fick vara modeller, visar mera sen :)

 

28 oktober 2012, gårdagen

2012-10-29 - 09:43:42
Fullspäckad dag igår, kan man minst sagt säga!

Började morgonen hos Pepsi, som skulle ut i hagen precis när jag kom. Så när jag släppt ut henne passade jag på att pyssla i stallet, och jag fick en massa bra gjort :) Mockade fint, tvättade vattenkopp & krubba, hängde upp en tvätt, bytte schabrak osv på grejerna jag haft i lördags och packade alla veckans påsar (vilket inte hanns med i lördags).
Vid halv elva kom pappa och skjutsade ut mig till Holly. Som jag hann uppdatera er om så gjorde vi barbacka-debut och hon skötte sig så bra, så bra :) 

Efter Holly var det hem och äta lunch för att sedan åka med pappa och Hugo upp till "vanliga" stallet igen. Pappa hade nämligen ridkurs, och han fick rida på Pepsi. Pappa var duktig, men Pepsi var inte alls på humör så hon dummade sig mest. Nere i stallet sen så ryktade jag och gjorde henne fin, men något vidare humör var hon inte på överhuvudtaget igår. Hoppas det är bättre med det idag! :)

 På kvällen sen blev det ännu en tur till Lilla H och Holly. Gjorde maten för det hann jag inte på förmiddagen, och sen var det stallmöte. Det bjöds på jättegott fika, lite info om Göteborg HS och en trevlig pratstund. Måste säga att det verkar vara superhärligt gäng som håller hus därute och det kommer säkerligen bli kul att lära känna dom bättre!

Nepp, nu har jag inte tid att sitta här längre. Holly väntar först och främst, och sen i eftermiddag Pepsiplutt :) Måste även försöka hinna plugga litegrann, så att jag blir av med skiten. Vi höres gott folk!

Kram H


Tränat balansen

2012-10-28 - 15:13:17

Idag har jag och Holly debuterat barbacka :) Snällare bebishäst får man leta efter! Mysigt i kylan hade vi tillsammans med Emma och Carro, och nu kan jag en ny runda också :)


Härlig start på lovet

2012-10-27 - 22:14:48

Inledde dagen som planerat hos Pepsiplutt :) Vi tog en långritt bort till grusisarna, och ytterligare en liten sväng extra. Underbart väder och fiiiin & glaaaad pålle ❤ Grymt helt enkelt!

Hos HollyPolly sen blev det tyvärr ingen hoppning. Vi ställde in för att vi trodde banan skulle vara för hård, har varit en hel del minusgrader här i natt nämligen. Åkte i alla fall ut och skulle motionera damen, och då upptäckte jag att tack vare solen var banan helt upptinad och alldeles perfa :) Så jag plockade fram lite bommar och körde lite enkelt markarbete. Hon var lite segis, men annars trevlig och fin :) Bommarna fixade hon bra!

Nyligen kom jag hem från Pepsi, världens bästa. Två timmars underbart lugn tillsammans med mitt hjärta, lördagskvällen kan ju knappast bli bättre :') Ryktade och gosade först och sen fick hon mysa i backontrack-täcket medan jag friserade henne fin :) Nöjd tjej! Avslutade med att mata och natta alla hestarna :)

Lovet kunde nog inte börjat mycket bättre än med en dag som denna! :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1619311/images/2012/pic_508c3ece9606ee1a25ec4d77.jpg" class="image">


They can't hurt you unless you let them

2012-10-27 - 18:27:31
Här får ni ett par riktigt tänkvärda citat som är så sjuuukt True story!
Peppar i alla fall mig att vara stark och inte låta folk trampa på mig. 
Skulle ha lagt upp dom för ett tag sedan, för då var jag förbannad haha :P Men då hade det blivit lite för tydligt..




 

Planer för en grymt bra dag

2012-10-27 - 09:04:00
 

26 oktober 2012

2012-10-26 - 21:48:57
Wiiho, nu är veckans sista skoldag avklarad och jag har gått på höstislovis! :D Grymt, galet skönt!!

Imorse började vi med att få sova lite extra, och sen hade vi en svenskalektion. Efter lite mentorstid var det dags för religionsprov. Vi fick välja mellan två olika religioner, och jag hade valt Hinduismen. Tror det var ett vinnande koncept, då det kändes rätt bra :D Provet var rätt så svårt, och religion är så himla luddigt. Är nog egentigen en typisk "natur-människa" men jaja, lite sent nu ;)

Efter provet serverades fisk under sprött täcke (det ööökända typ, fy tusan). Med andra ord bestod min lunch av knäcke och lite potatis mos.. Sista lektionen för dagen var matte, och ja. Lite fick jag ju gjort i alla fall :)

När vi slutat vid halv tre (egentligen har vi engelska till fyra, men vi som blivit godkända på seminarierna vi haft behövde inte komma :D) så cyklade jag i kylan upp till stallet. Snorkallt har det varit idag, men supersoligt och fint så det gör inte så mycket :) Mockade fint och torvade åt Pepsi innan vi borstade och myste massaa, finafina gör mig så himla nöjd och lycklig. Puss!

Dagens bästa var ju ändå när en liten tjej sa till sin mamma när jag kom gående i stallgången med Pepsi "TItta, det är den där blanka hästen". Haha naaawi vad gölligt! :)))

Efter att Pepsi och jag haft vår dagliga mystid, som för en gångs skull blev alldeles så lång som jag önskat, så var det dags för mig att åka hemåt och Pepsi få vara ifred lite och vila upp sig inför kvällslektion. 

Hemma har jag flyttat över alla grejer till pappa, ätit gomiddag och fredagsmyst :) Guuuud vad jag hela tiden blir glad när jag kommer på att jag har en dryg veckas ledigt framför mig. Underbart är ordet!

Kram H

 

Recept, Rocky Road Fudge

2012-10-26 - 20:56:58

Här är ett grymt enkelt recept på suuupergoda "kak-godisar" :) Egentligen passar de nog mest till jul, men jag tycker att man kan äta dom nu också ;)

Ingredienser:
200 gram mörk choklad
200 gram mjölkchoklad
1 burk (397 g.) kondenserad sötad mjölk (står ofta vid saft/sylt/marsanpulver osv. i affären)
25 gram smör
2 tsk vaniljsocker
1 påse minimarshmallows
ca 3 dl jordnötter, helst osaltade och rostade (men det är gott med vanliga saltade också, har testat ;)) 

Gör så här:
1. Smält chokladen tillsammans med den kondenserade mjölken och smöret över ett vattenbad. Rör om tills allt är smält och det blir en slät och fin smet.
2. Låt smeten svalna något och blanda sedan i vaniljsocker och jordnötter.
3. Se till att smeten är relativt kall (utan att ha stelnat) och vänd ner marshmallowsen. OBS! Man kan ha i typ hur mycket nötter och marshmallows man vill, allt efter tycke och smak :) Ös på, haha!
4. Bred ut smeten i en form (ca 20x25 cm) med bakplåtspapper.
5. Ställ formen i kylen minst 4 timmar, och skär sedan "kakan" i ganska små bitar.
6. Klart att äta! De fudge-bitarna som du inte käkar upp direkt ska förvaras kallt.

Lycka till!



Alltså huuur fränt är inte det här då?

2012-10-26 - 20:05:18
 
Med lite tur får jag se gänget IRL imorrn! Det vore himla kul ju :D

 

In the paket

2012-10-25 - 21:12:36
I paketet jag hämtade ut i förrgår låg denna skönhet från HorseMeUp :))) ↓

          

Kunde inte hålla mig, haha ;) Tyvärr gör dock inte bilderna schabraket rättvist över huvudtaget :( Mycket finare IRL! Pepsi kommer se supersportig och snyggilyggig ut i Linköping på den regionala debuten nästa vecka :D Lääängtaaar och är galet taggad!

Horsemeup.se har dessutom en kampanj, så vid varje beställning får man en hö-påse också! Super att bära och förvara saker i och fräck färg var det på den också :D Jag tycker att Ikeas påsar är grymt tråkiga och uttjatade, orange är ju faktiskt mycket roligare :)


Allt och lite till tyyyp

2012-10-25 - 11:29:36
Hejsan på er!

Gårdagen var fullproppad, men braaa :) Började dagen med sovmorgon, och sedan tog jag bilen till skolan för att ha samhällslektion. Efter lunch hade vi hål och då var jag och Amanda duktiga och pluggade lite, och sen avslutade vi dagen med muntligt seminarie om en engelska.bok. Jag överlevde, wii! ;) haha.

Uppe i stallet var jag vid kvart över fyra, och då tog jag såklart hand om min fina pållehäst :) Mockade den ganska så väldigt grisiga boxen och sen hann vi rykta och mysa en stund också, finisen ♥ Skulle kunna hålla på huuur länge som helst verkligen.
Vi halv sex bar det iväg på äventyr :D Minns ni att för typ en månad sen var vi ca 10 tjejer från stallet som åkte till Linköping och lyssnade på en föreläsning om häst-massage? Igårkväll var vi ungefär samma gäng som åkte iväg, denna gång till Skärlunda Gård och träffade Carina Möller. Carina är utbildad sjukgymnast 
och expert på den lodräta sitsen, så hon höll både föreläsning och clinic om ryttarens sits och inverkan :) Superduperbra var det även denna gång, och det skulle vara grymt kul att rida för Carina någon gång och se vad hon har att säga om just mig :) Med lite tur kanske det går att få till i vinter? :) Mycket nyttiga tips fick vi i alla fall, hem och träna träna!

Idag hade jag behövt sovmorgon då jag inte var hemma förens strax innan tio igår, och då skulle äta middag och såklart kolla in dagens avsnitt av Bonde söker fru ;) haha, sååå kul!

Men sovmorgon fick jag inte, men dock har jag redan klarat av dagens två lektioner! :D Inte allt för jobbiga var dom heller, kan ni fatta att det bara är en ynka dag kvar till loooov? :))) 

Nu ska jag snart cykla upp till stallet och köpa med en sallad på vägen. Har tänkt pyssla lite medan Pepsi äter, har bl.a. två plaketter som ska sättas upp och lite annat småfix. Sen så har jag två timmars mystid bara för pluttis :D Senare eftermiddagen är det Stallvärdsjobbelijobb!

Ikväll ska det bakas, det var länge sen! Tänkte bjuda er på ett av mina nya favvo-recept :D Sen så ska jag avslöja vad paketet från HorseMeUp innehöll också ;)

Kram H


KM i hoppning, 21 oktober 2012

2012-10-24 - 10:05:00
I söndags anordnade vi klubbmästerskap i hoppning på Hageby! Detta var det sista av våra tre KM, och hur det gick i dressyren kan ni läsa HÄR och fälttävlan HÄR :)

Tävlingsklass 1 meter
Som förklass till KM-klassen red vi en helt vanlig tävlingsklass. Enda skillnaden var att vi fick tävla mot ponnysarna, haha! Alla andra storhästarna hade nämligen valt att rida en CR som förklass istället. Höjden var valfri, så valet föll ganska enkelt på 1m :)
På framridningen kändes hon lite loj och off, men sen blir ju min inverkan ungefär sääämst när jag sitter i hoppsadeln också. Har verkligen supersvårt att komma åt henne och få henne att bjuda ärligt så att jag har lite att "ta av" när sidor ska loss osv. Det bästa brukar helt enkelt vara att försöka ta galopp rätt tidigt och låta henne rulla på ett par varv med mig i lättsits, bara för att hon verkligen ska komma igång ordentligt. 
Vi var sen sist ut i klassen i och med att vi hoppade högst. Rundan vi gjorde var inte super, men helt okej! Hon småbrallade och sparkade lite, men det brukar hon ju göra när det kommer till inomhussäsong. Och även om det stör rytm och så, så så länge hon gör det med glädje och inte precis innan hinder så är det bara bra. Då hoppar hon som bäst sen ;)
I alla fall så skulle jag ha ridit lite nogrannare och jobbat ihop henne mer. Hon blev lite lång och då blir avstånd och sånt mest ett lotteri. Dessutom så går det ju inget vidare att rida omhoppning när hon inte är ihop, hehe ;) Nä, omhoppning måste vi träna på och jag måste skärpa till mig. En gång la jag henne helt åt skogen, men snäll som hon är tar hon det ändå skruttan ♥
Vi slutade på 0+0 fel, men eftersom omhoppningen inte var mycket att hänga i julgranen så blev det ingen placering. Även om vi hade gjort en bra omhoppning så hade vi nog inte haft speciellt mycket chans mot de små pluttponnysarna som vänder på en femöring iofs ;)

KM-klass 1 meter
Egentligen så gick KM-klassen i 90 cm i år, för att vi råkade skriva fel i proppen och för att fler skulle kunna delta. Men jag och Pepsi valde att skutta 1 m ändå, det kändes liksom mycket roligare och mer värt :) 1,10 känns lite för trångt för i vårt ridhus också..
Denhär rundan gjorde vi ganska så väldigt mycket bättre :D Jag gick ut sist även här, och det var dittils bara en dubbelnolla. Det var (såklart) Amanda och Zäta, och att rida snabbare/snävare än dom när vi dessutom skulle hoppa 10 cm högre det såg jag som ganska så nästan omöjligt. MEN, skam den som ger sig ;)
Jag satte en kortare och lite mer elekrisk galopp i Pepsi och vips så var vi i omhoppning! Vi körde gärnet ungefär, och ja. Teamwork säger jag bara! Så himla bäst var hon, hon var med, hon hjälpte till, hon bjussade och verkligen ställde upp :'D Bääääästa ♥ Landade vi i fel galopp så bytte hon i nästa språng, hon var med på att lägga sig lite större för att det skulle flyta på och svänga det gjorde hon också. Vi kan juuuu!!
Mot sista hindret slog mig tanken "Men åh, vi kommer ju tvåa oavsett tid så varför red jag fort?" haha. Fatta då känslan när man får höra att vi var 6 ynka hundradelar snabbare och lyckades vinna :DDD Klubbmästare i både hoppning och dressyr 2012 för privathästar, det är tusan inte dåligt ni!! VÄRLDENS BÄSTA PEPSIII ♥♥♥

Tyvärr inga filmer filmade :( Men supersnälla Ida fotade lite, så här får ni några bilder på min vackra :')




Hämtat ut paket nu på kvällskvisten

2012-10-23 - 21:51:01

Tänk att det alltid är lika spännande, wiie! :))) Tror faktiskt ni kan gissa om ni tänker efter lite :)


Påväg mot Norpan

2012-10-23 - 15:03:46

Just precis nu sitter jag på en buss. Vi har nämligen varit i Södertälje med klassen och kollat in utställningen "Body Worlds" på Tom Tits. Intressant men det kändes inte lika verkligt som jag föreställt mig, på nåt sätt. Men rätt fränt var det ju får jag ändå erkänna! :)

Idag är det ju tisdag vilket i vanliga fall innebär att jag ska till Holly, men inte den här veckan. Visste inte riktigt när vi skulle komma hem och sen vill jag hinna träffa Pepsi också eftersom jag knappt hann det igår. I helgen sen däremot har jag massa tid eftersom vi går på lov och det inte ska tävlas, så då ska både Pepsi och Holly ridas :D

Om ni förresten undrar varför uppdateringen blir lite hattig nu den här veckan beror det till största del på slutspurten i skolan, men jag ska göra mitt bästa ;) Ikväll tänkte jag försöka hinna skriva lite om helgens KM!

Kram H


Sista delen av höstbilder

2012-10-23 - 10:38:00

 

Ojdå, här var det tomt!

2012-10-22 - 23:33:47
Det kan bero på att jag glömde tidsinställa igår, för att jag var duktig och prioriterade lite tid åt plugg faktiskt :) Men till största del beror det på att jag spenderat dagen i vår kära grannstad Linköping tillsammans med världens finaste vänner :D Förra helgen fyllde Amanda 18 år ju, så idag var det dags för det traditionella HEJA-firandet ;) En supertrevlig dag med mycket gottigheter, shopping, prat och bara mysigt kompishäng :) Galet bra måndag helt enkelt, gillar er ♥

Födelsedagsbarnet lunchaaar ↓


Bilder från Lektions DM i dressyr 2012

2012-10-21 - 19:01:00

 











Blågult idag igen :DDD Woooopa!

2012-10-21 - 18:00:49

Fotografering, höstporträtt Amanda & Zäta

2012-10-20 - 20:18:00
För att inte dränka er med bilder på mig och Pepsi så täntke jag att jag kan varva med lite bilder som jag tog på Amanda och Zäta vid samma tillfälle :) Zäta var dock tyvärr på allt annat än foto-humör tråkmånsen,
men ett par fina bilder fick vi nog till i alla fall :) 



Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Amanda Kennmark & Zenator
Kamera: Nikon D3100. Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8


20 oktober 2012

2012-10-20 - 19:08:43
Puuh. Hemma efter en lång en overall himla bra jobbdag :) Stalljobb på ridskolan har jag pysslat med sedan ca kl. 7 imorse och fram till typ kl. 18, så jag är en gnutta trött nu måste jag erkänna ;) 

Började morgonen med att komma en knapp timme tidigare. Eftersom ja hade Pepsi idag och inte ville rida efter jobbet när det är mörkt och hon har varit ute i regnet hela dagen, så valde jag att komma tidigare och hinna rida på förmiddagen istället :) 
Emma hade åkt iväg på tävling så när jag kom hade hästarna dessutom redan fått sina påsar (y) Fodrade med andra ord bara kraften, pysslade lite och packade ett gäng påsar. När klockan var 8 kom världens gulligaste och bästa små skötare som hade ansvarsdag idag, Jonna och Stina. Tack vare dom har jag haft sällskap i allt som gjorts och utan dom så hade jag aldrig hunnit så bra som vi gjorde. TACK bästa ni!!
Vi åtta var det dags för privatisarna att gå ut i hagen, och därefter så borstade jag av Pepsi och red iväg en sväng i skogen :) Himla bäst är hon! Idag var hon riktigt pigg och busade en massa när vi galoppade på skjutbanevägen :D Hon var mycket spralligare än hon brukar vara när vi är ute själva, så jag tror nog att hon tycker det är lika mysigt som jag att rida på morgonen ;)

Pepsis öron spikrakt framåt, nöjda frustningar i varje steg, full fart och några små minibocksprång på det så har man i alla fall enkelt gjort Hillevi så lycklig att hon inte kan sluta le :') fina fina ♥

           

När jag och Pepsi var tillbaka så fick hon sig en liten halv avspolning eftersom det hade stänkt massor av grus upp under magen, och sen fick hon torka en stund inne innan det var regntäcke på och ut i hagen. Under förmiddagen fortsatte jobbet med att mocka boxar och fortsätta med lite påspackning. Vid 12 hade jag en kort teorilektion med nybörjarna, de fick lära sig att smörja sadlar idag :) Duktiga var de och roligt hade de också (y)
Sen var det lunchdags för alla hästarna, och därefter träffade jag Bettan för att fixa det sista inför morgondagens KM i hoppning.
Efter nån timme fick hästarna gå ut i hagen och sen gjorde vi eftermiddagssysslorna i stallet, vilket innebar mocka och fodra hö. Sen kunde jag, äntligen, äta en snabb lunch och därefter började vi göra iordning ridhusunderlaget inför tävlingen. Hann inte så värst långt dock för vid halv fyra så kom ett gäng glada "gubbar" som skulle ha svensexa :) De hade bokat ridning för han som skulle gifta sig, så jag hade lite minilektion för honom. Superkul var det för de var himla trevliga och roliga hela gänget :) 
När det var klart så fortsatte vi i ridhuset. Undertiden jag tog hand om svensexan så hade Stina och Jonna varit snälla och tagit in alla påsar, så det var klart. Suuper :D Leifa, vår "gårdstomte", visade mig hur man kör fyrhjulingen och så gjorde vi klart ridhus och lite annat pyssel. Eftermiddagens höjdpunkt var att skjutsa alla söta, duktiga barn som hjälpt till under dagen på fyrhjulingen ;) Mindre lagligt, men grymt kul haha! Tror vi var typ tio stycken på en fyrhjuling?
Nu återstod bara att ta in och byta täcken på hästarna, och fixa det sista. Flyyyt hade jag sen också för jag kunde få skjuts hem i regnet, sköönt :)

Full rulle mest hela tiden har det varit idag, men bortsett från en galet jobbig häst som slet sig och att det var lite knappt om tid på eftermiddagen så har det varit superduper :D
Imorrn är det alltså KM i hoppning, förresten. Jag och Pepsi skuttar två 1m-klasser, ska bli kulkul! :D

Kram H 



 

Gaaaah

2012-10-20 - 14:15:00
Ändrade planer för tävlingsterminen blir det. Nästa lördag, alltså den 27/10, skulle jag och Pepsi ha åkt till Katrineholm och skuttat en lokal 1m/1,10. Tyvärr har en av deras hästar fått kvarka, så det blir inget med det. Dötråkigt och himla ledsen blev jag, men bryt ihop och kom igen! Dessutom hade jag lyckats boka transporten till söndagen istället för lördagen, så hade ändå ingen transport då någon annan bokat den på lördagen nu.
Alternativet var då att åka till Vikbolandet som har samma klasser samma dag, men då blav jag ju tvungen att både betala efteranmälningsavgift och hyra transport från typ Avantia. Det innebär att själva tävlingen blir mer än 300 kr dyrare än "vanligt", och det kändes det inte riktigt värt. Jag betalar ju inte själv, men det spelar ingen roll. 

När jag konstaterat detta var jag ganska uppgiven, men gick ändå in i tävlingsdatabasen och sökte för at kolla om det möjligtvis skulle finnas nåt annat kul. Till min lycka såg jag att Linköpings FRK hade 1m/1,10 helgen efter, vilket inte blir så pjåkigt det heller. Transporten var ledig och pappa kunde skjutsa då med (y) Men vad är då gaaaah, jo den tävlingen (som jag nu även anmält oss till) är ju REGIONAL! Jag har aldrig ens varit på en regional tävling, och ännu mindre har Pepsi det. haha, scaaaaary. Dessutom så sa Cissi att de brukar ha det maxat och tittigt, bläää det ville jag ju inte höra! Nån som kan säga emot? ;)
Nä, men jag har en vecka på mig att ångra mig om jag vill. Det skulle ju vara galet kul, och Pepsi gick ju bra inomhus i våras i alla fall :) Jag viiiiill, men vet inte riktigt om jag vågar hihi ;) Men ja, som det känns nu så känns det som att vi gör en chansning och kör :D Vi har minst en tävling kvar sen, så går det åt pipan så har vi ju en chans till :)

           
 

19 oktober 2012

2012-10-19 - 20:57:34
Finally fredag och nu kan ungefär halva plugglistan suddas ut, såå skönt! Typ allt vi gjort har jag desstuom kännt mig ovanligt nöjd med, och det känns braa :)) Nu har vi bara ett prov, en bok som ska läsas ut och två inlämningar. Seeeeen så är det lov! :D 

Imorse hade vi lite välbehövlig sovismorgon och sen startade vi upp dagen med religion. Därefter avverkade vi förhoppningsvis mitt livs sista historiaprov, och det ni DET är nog det som känns bäst av allt :D Historiakursen är ju slut sen förra hösten, men då vi har samma lärare i svenska och han råkar vara otroligt förtjust i historia har ungefär hela Svenska B bestått av litteraturhistoria. Men nu, nu blir det aldrig mer i alla fall, och dessutom kändes dagens prov bra :D Wooopa!

Efter lunchen hade vi ganska så väldigt tråkigt mattelektion, och sen engelska som slut på veckan. På engelskan hade vi muntligt seminarium på en film vi såg för ett tag sen. Bestämde mig för att vara duktig och verkligen försöka delta med lite vettiga inlägg i diskussionerna, och läraren verkade nöjd så jag tror jag lyckades :)

Efter skolan blev det spårvagn upp till stallet och min fina flicka :) Hon var redigt skitig och hade en massa äcklig torkad svett i pälsen, men en dryg timma senare så såg hon ut som sig själv igen :D Hon gick dessutom med på att erkänna att det faktiskt är skönt att bli ryktad, nöjd tjej ;) När hon gått upp på lektion så mockade och torvade jag, samt packade veckans påsar för att slippa göra det i helgen.

I helgen är det nämligen fuuuull rulle så det räcker och blir över. Det är en drös med roliga saker som ska göras, men jag hoppas bara att jag ska hinna med allt utan att behöva stressa allt för mycket. Gör jag det, ja då kommer jag få en GRYM helg :D

Nu kikas det på X-factor, hejja Awa, J.E.M, Malcolm och Oscar!! Imorrn ska jag upp i ottan, så det blir tidig kväll.

Vi hörs, kram H

 

Hoppas ni gillar bilder lika mycket som jag...

2012-10-19 - 15:41:00
... för det blir det mycket av nu! :D Igårkväll fick jag reda på att Anna (en tjej från klubben) hade varit på Lektions DM i dressyr på NFK och fotat :))) Så jag har fått ett helt gäng med suuuperfina bilder på min vackra prinsessa. 

Här får ni två favoriter, till att börja med. Ögongodiiiiiiis jao! ♥



I just can't get enough of you

2012-10-19 - 10:11:00
Foto till dessa mysipysiga bilder är återigen Amanda! :)


















 



Varit och hämtat ut körkortet

2012-10-18 - 12:36:31

Sååå jäkla grymt, hehe!


Höstbilder på mig och mitt hjärta

2012-10-18 - 09:15:27
Igår hade som sagt jag och Amanda en lite halvspontan höst-photoshoot :D En massa supermysiga bilder fick vi till, kärlek till mitt lilla fina miniobjektiv ♥










Ååh, gillar verkligen alla bilder jättemycket. Inte bara att de är bra tagna, att det är fint med alla färger och så,  och att Pepsi är så himla snygg. Nä, det jag gillar mest är känslan och stämningen som Amanda lyckades få fram. Blir helt glad av att se bilderna, det känns som om de speglar oss så bra på nåt sätt. Mitt älskade hjärta ❤

P.S Lovar dessutom att det kommer mååånga fler :D hihi!



Smakis från dagens höstiga fotografering

2012-10-17 - 18:24:04
Sitter och redigerar bilder från idag, åååh vad jag gillar dom! :) Pepsi gör sig verkligen sååå bra i höstens färger tycker jag :D Lovar att visa er flera, det finns massaaaaa


Mellanlandar

2012-10-17 - 12:44:03
Som jag skrev igår så är jag ledig idag :D I vanliga fall har vi två lektioner på onsdagar, men båda är typ inställda. Veeerkligen inte mig emot, fler lediga dagar åt folket! ;)

Gick upp skapligt imorse för att kunna utnyttja dagen till fullo. Tog bilen ut till Lilla H vid nio eftersom jag hade Holly idag också :) Vi tog och red lite enkel dressyr på grusvägarna, men nja. Inte riktigt våran dag idag tror jag. Ibland var hon superfin, och ibland bara ålade hon sig och gick inte fram alls. Men nöjd och glad var hon i alla fall efteråt, så lite kul tror jag allt hon tyckte att det var :)

Kom hem för en liten stund sen, och nu blir det lunch med pappa som lägligt nog jobbar hemifrån idag :D I eftermiddag ska jag såklart upp till Pepsi och mysa! :) Jag och Amanda har även planerat en liten kul grej, under förutsättning att det inte börjar regna. Mer om det sen!

Kram H 


16 oktober 2012

2012-10-16 - 20:56:00
Tröööött efter en rätt bra dag måste jag säga :D Inte en droppe regn, vad jag har märkt i alla fall, och en hel del skojsigt har lilla jag fått vara med om ;)

Började morgonen med två rätt trista lektioner, eller okej matten var inte heller kul förutom den lilla delen när vi fick tillbaka proven vi gjorde för två veckor sen :) MVG till mig blev det, wiiihihiii :D Är nästan lite stolt över mig själv för Matte D är verkligen inte att leka med, men mest är jag nog oerhört glad åt min lata men ganska smarta hjärna ;) Gör livet så mycket roligare och enklare ibland!

Upptäckte även under förmiddagen att det skulle serveras pannkakor till lunch, på en tisdag! Är det fest elleeeeer?? ;) Brukar ju alltid vara på fredagar i skolan, men inte den här gången. Efter lunch åkte jag och Amanda till idrotten och pratade med vår lärare. Båda vi hade nämligen lyckats glömma att ta med kläder (eller jag hade bara glömt tightsen, men jympa i jeans kändes sådäääär) så vi fick lov att åka därifrån direkt och använda tiden till vår teoriuppgift. Himla schysst lärare har vi :D

Amanda och jag åkte upp till stallet, men där bestämde jag mig för att nästan helt vända i dörren. Pepsi åt, och skulle självklart gå privatlektion ungefär 20 minuter senare -.- Hur stora är oddsen liksom?! Valde istället att åka ut till Lilla H eftersom det var Holly-dag idag :) Fixade stallet innan det blev en mysig uteritt med Emma och Myran :D Trevligt och roligt var det, även om saker och ting inte alltid gick som det skulle haha. Lyckades fastna med stigbygeln i en gren och dra med mig ett halvt träd innan stiglädret utlöstes. Fattade dock inte vad det var som hade fastnat så att trädet åkte med förens vi kollade bakåt (efter att vi lossnat) och såg stigbygeln och stiglädret hänga i trädet! Haha, dagens fail :P

När vi var tillbaka i stallet fixade jag det sista innan jag åkte tillbaka till Hageby, och hoppades på bättre lycka denna gång. Nevars, hade kollat vilka lektioner Pepsi skulle gå så att jag kunde hinna träffa henne när hon var inne. Hann borsta, rykta och mysa ett ganska så bra tag, såklart inte så länge jag velat meeeen. När hon gått upp på lektion mockade jag och tvättade krubba/vattenkopp innan jag åkte hemåt. 

Nää, nu borde jag verkligen plugga. Imorrn är jag leeeeeedig, woooho :))) Vi hörs då!

Kram H

                                Holly i hagen idag :) ↓
 

KM i dressyr, 14 oktober 2012

2012-10-16 - 11:50:48

I söndags hade vi klubbmästerskap i dressyr på Hageby, och självklart var jag och Pepsi med! 

När jag vaknade på morgonen möttes jag av den trevliga överraskningen reeeegn, och det hade reeegnat hela natten i stort sett. grrr... banan (som vi skulle ha framridning på) som precis hade hunnit torka upp någolunda var återigen en enda stor lerpöl, inte ok!
I övrigt började dagen bra, för jag fick till mitt livs snyggaste knoppar om jag får säga det själv :D hihi! Manen var perfekt lång och jag har nu hittat precis hur stora jag ska göra dom för att det ska bli bra. Dock blir det aldrig snyggt längst ner vid manken, där är manen för kort för att göra en snygg knopp så det får vara. Men annars blev de supersnygga om jag får säga det själv, och eftersom jag numera bara göra 6 stycken så går det på ett litet kick ;)))

LB:1 Clearround
Jag tackar gudarna för att det inte regnade en enda droppe under tiden jag och Pepsi var ute :) Dock var banan för oss i stort sett helt oridbar, så vi fick värma upp så gott det gick på stallplanen och runt anläggningen. Inte så kul, men roligare än att klaffsa runt i djup geggamojja.
När vi kom in i ridhuset så fick vi inte riktigt till det. Pepsi var inte helt framme och igång bakifrån, vilket gjorde att hon glappade lite och inte var riktigt stadig. Men det är jag ändå beredd att skylla en hel del på framridningen. En hel del slarvmissar från vår sida också ledde till att resultatet inte blev super, måste verkligen skärpa mig lite ibland och rida "smart". Vi hade taktinslag i skritten, ett litet minibocksprång i ena fattningen och för stora galoppvolter. Ajabajja! Det är ju inte direkt så att vi har svårt att göra 15-meters-volter, det var ju bara jag som inte styrde!! haha 
Resultatet blev 62,76 %, vilket i alla fall blev en CR-rosett :)
Domarens slutkommentar: "Tänk på att visa liksidig böjning och ställning. Träna 15-meters-volter!"
Min kommentar på det: Att hon är oliksidig är något vi jobbar på hela tiden, och med den dåliga framridningen så hade jag svårt att få henne liksidig. Så det köper jag absolut! Och volterna, ja, inte mycket att säga om haha ;)


Tack till snälla Cornelia som filmade! :)

LB:1 KM
Till KM-klassen satt jag av och gick med henne en stund för att hålla uppe värmen från förklassen eftersom att framridningen var som den var. Bara någon/några starter innan oss satt jag upp och joggade lite för att komma igång. 
I detta program tyckte jag att hon var lite mattare, jag fick rida mer fört helt enkelt. Dock var hon ändå bättre igång och igenom i kroppen, så hon blev stadigare. Tyvärr har vi svårt att få till det där sista lilla suget framme på bettet, i en hög och bärig form, som gör att man får känslan av att man bara kan "glida omkring", men jag tror det har en del med styrka att göra. I övrigt är jag nöjd med programmet, men för att det ska kännas BRA så vill man ju åt det sista lilla också ;) I alla fall hade vi inga större missar och denna gång så styrde jag i volterna, haha! Dessuom har Pepsi kommit på att ökningar på diagonalen är typ superkul :D Vi fick 8:or på mellangalopperna liksom!! Överlag fick vi myyyycket finare poäng, ett helt gäng med åttor och positiva kommentarer :) Fick även en 8:a på sitsen, vilket är koefficient 3 på! (y) 
Kan nästan tycka att det var lite väl höga poäng, men jag ska ju inte klaga ;) Det VAR ju bättre än första, och att skippa alla missarna gjorde ju bara det en stor skillnad!
Vi slutade på vår nya rekordprocent i LB:1 : 71,38 % :D Himla kul, men det trodde jag verkligen inte eftersom det inte kändes såååå bra.
Domarens slutkommentar: "Du har hästen väl framför dina hjälper, men tappar tyvärr lite ryggverkan i övergångarna"
Min kommentar på det: Jo eftersom hon var mer igång och kunde bära sig bättre än i första så var hon ju även bättre framför mina hjälper :) Hade ju dock kunnat vara liiite bättre. Att hon tappar ryggen i övergångarna köper jag helt, för både fattningar och halter är ju våra svagaste punkter, samt övergångar nedåt överlag! 

Med de fina procenten lyckades vi dessutom vinna klassen och blev därmed klubbmästare i dressyr 2012, i klassen privat ridhäst! Superduperkul, och nu kommer vi att få stå ingraverade på ett silverfat som går runt som vandringspokal :))) 

Självklart hittade jag tyvärr inte nån som kunde filma, hade varit himla kul att se framförallt eftersom vi fick så himla fina poäng :) Menmen, så kan det va!





Hold on, be strong ♥

2012-10-15 - 21:10:20
Nu de senaste dagarna har jag hittat detta citat på otroligt många olika ställen, och jag var bara tvungen att lägga upp det här. Så himla sant, och vad det innebär för just mig det tror jag inte är så svårt för er att lista ut... ♥


Bilder från KM dressyr 2012

2012-10-15 - 19:43:17
Vi kan ju börja med lite bilder från gårdagens klubbmästerskap :) Blev inte så många tyvärr, i och med att det var på hemmaplan och jag med andra ord inte hade nån hästskötare eller så.
Lyckades i alla fall haffa Cornelia och Lina en snabbis, så stoooooort tack till er! :D







Något överexponerade bilder? ;) ↓ hehe, missade ändra inställningarna! Men tycker de blev rätt fräna ändå :)))


 







Några lyckades jag klicka i farten själv också, under avskrittningen ;) Blev dock lite nära och inte riktigt skärpa.
Menmen, fin är hon allt min lilla stjärna :D








Tummen upp för dagens resultat :D

2012-10-14 - 19:09:32

Måste plugga och sen sova tidigt idag, är ungefär såhäääääär trött ;) Men tänkte iallafall hälsa att det har gått bra idag, bilden får tala för sig själv till imorrn!
Bästa Pepsipluttan ♥♥♥


Klubbmästerskap i dressyr

2012-10-14 - 07:52:00
Idag är jag uppe med tuppen igen! Dock har i alla fall solen hunnit gå upp innan mig idag, sköönt :) Åker till stallet alldeles snart med Ebba, för idag är det nämligen som rubriken lyder klubbmästerskap i dressyr!

Jag är taggad till tusen och hoppas på att hitta en bra känsla, för dåååå ni ;) Vi ska ta oss igenom två styckna LB:1:or, så det borde inte vara några problem. Ny får önska oss lycka till och hålla tummarna :)

Hörs ikväll/eftermiddag!


Dagens ridpass

2012-10-13 - 18:33:04
Jag följde min plan, så när jag hade jobbat klart imorse så trampade jag upp till stallet och min fina för att plocka på oss dressyrkläderna och rida bort till bästa grusisarna. Invigde schabraket jag köpte på Hööks tillsammans med mina ljusblå lindor. Pepsi var mega-snygg och jag blev riktigt förvånad över hur sjukt bra det låg :D Har faktiskt aldrig köpt schabrak hos Hööks tidigare, men detta var verkligen en positiv överraskning :)))
Förövrigt var det en kvinna som vi mötte som utbrast precis när vi red förbi: "Guud vilken fin häst!". Naaaw ♥

Påvägen bort så var Pepsi lite segis men det tar ju ett tag att få igång alla musklerna också :) Hon var i alla fall hur nöjd som helst av att få vara ute i skogen. Heeeela första traven bara frustade hon, hade öronen spetsade och vi bara myste. Bästa ♥ När vi kom bort mötte vi en liten ponny, och därefter var Pepsi ungefär som en tickande bomb haha! Bitvis superspänd och flashig, ni vet sådär som när dom typ springer i hagen och ska visa upp sig. Hihi, snyggisen! Liite svårt att få kontakt var det ju då i början, men efter en stund så släppte hon det och blev bara helt suuuper. Flög fram och att sitta ner var verkligen inte att tänka på, haha! Dock var hon fortfarande lite som en tickande bomb, men det är då hon är som allra bäst. Älskar känslan när hon har så galet mycket energi, bus och glödje att hon knappt kan hålla sig i skinnet :))) Tur att hon sällan brallar ordentligt när vi är ute själva ;)

Precis när vi skulle vända så mötte vi ännu ett ekipage, och denna gång var det inga mindre än Moa och Moose från Lilla Hageby :) Perfekt att få mysigt sällskap när vi ändå hade en kort vilopaus! Sen tog vi grusvägarna hemåt i galopp och nae, det finns verkligen inte ord. Någon gång då ska jag se till att få fotat/filmat när vi rider där så kommer ni förstå. Man får verkligen känslan av att sitta på världens största, finaste svårklass-häst som har stooora gångarter och världens svävmoment typ :) Hon släpper verkligen allt, rör sig som om hon inte hade några ben i kroppen, ligger på som tusan i handen och tycker att halvhalter är ungefär det töntigaste som finns ;) Tänk om man kunde få ha bara en gnutta av denna glädjen och energin jääämt!

På hemvägen hade hon verkligen ångan uppe och var mest lite överallt och ingenstans ;) Som ni förstår var det lite svårt att jogga uppmjukande, lösgörande och lugnt som jag tänkt, men vad tusan. Jag tror detta var en minst lika bra uppladdning, inte minst mentalt, för oss båda :D

Ni anar inte hur roligt det är att verkligen ha hittat "vårt" ställe. Här har vi alltid lika roligt bägge två, och efter en tur bort till grusvägarna kan man leva lyrisk resten av dagen. Min bästa vän ♥


Galeeeet vad jag längtar

2012-10-13 - 18:06:06
Åååh, studentmössor är verkligen lika fina som det är dyra!! Vill ha en nuuuuu ;D Tur att det inte är långt kvar, hihi!




Sjukt stort grattiiiiiiis...

2012-10-13 - 10:11:00
...till min underbart bästiga, söta, grymma, roliga, busiga, muppiga, fina vän AMANDA som äntligen fyller 18 !!! :D 
Love yaaaa ♥♥♥

 

12 oktober 2012

2012-10-12 - 23:03:55
Opsidooopsi, nu var det ett tag sen igen. 

Veckan har rullat på, och "innan-lovet-stressen" har redan börjat infinna sig. Alla lärare älskar att lägga in prov och inlämningar de två sista veckorna. MEN, det gör ju att det bli extra skönt att ta lov sen i alla fall ;)

I tisdags och torsdags hade jag Holly, och hon är absolut på bättringsvägen :D I tisdags tog vi en ordentlig promenad, och i torsdags satt jag upp och skrittade en sväng. Efter att inte ha blivit riden på en vecka, tror jag i alla fall, så var hon lite tittig och fjompig. Men det är ju förståeligt eftersom hon är bebis, och hade vilat så pass länge. Tur att hon är snäll i alla fall :)

Idag blev det mys i stallet med mina fina, eller okej det är det varje dag ;) Har lyckats övertala Cissi om att hon ska få börja ha täcke :D Supersnygg blev hon i nya utetäcken, sitter som en smäck dessutom! Idag hade hon haft lite fredagsmys i geggan med det också ;) Förövrigt är hon himla fin i pälsen ny faktiskt, inte så där tråkig som de kan bli när de håller på och byter. Tummen upp för det!

Ikväll har jag även hunnit med att gå på bio med ett gäng fina tjejer, en grymt bra film och grymt mysigt sällskap var ja, grymt helt enkelt ;) Den franska komedin "En oväntad vänskap" borde ni se, en härlig feelgood-rulle som blandade seriöst med galet kul humor sjukt bra!

Nä, jag borde verkligen sova nu egentligen. Imorrn ska det jobbas 7-10, så det gäller att vara utvilad. I övrigt ska Pepsiplutt trimmas, och jag tror bestämt att det bli grusvägarna :D Bara för att banan fortfarande ser ut som en lerpöl, hon har gått hela veckan i ridhuset och vi äääälskar grusvägarna ;) hihi! Hoppas hon är lika fin som hon brukar för på söndag är det tävling, KM i dressyr :D Med andra ord blir det mycket lösgörande, uppmjukande och lite bus imorrn :) Inte så hårt, lite lagom!

Vi hörs, och jag ska göra mitt bästa för att hinna uppdatera er under helgen.

Kram H

 

Bloggtävling hos Caroline Bågfeldt

2012-10-10 - 12:16:53

Klicka HÄR för att komma till tävlingen!


Shoppiiiing at Hööks

2012-10-10 - 12:15:13
I onsdags var ju jag och Amanda på sadelinpassnings-kväll hos Hööks. Peter Winslow var det som pratade, och han verkar verkligen grymt kunnig och erfaren. Så får ni chansen någon gång, gå och lyssna på honom!

I alla fall så var jag nog på världens shoppinghumör, för jag åkte därifrån med händerna fulla ;) Nöjd som tusan är jag, hoppas Pepsi också blir det ;) Nu har jag hunnit fota grejerna också, såååå here we go :)


  

Ett dressyrschabrak som jag nästan redan innan bestämt mig för, så himla fint och dessutom prisvärt! Det har räfflad, svart insida som absorberar svett bra och passformen tycker jag ser ut att vara bra :) 
Dessutom hade Hööks 15 % rabatt under kvällen på alla sadeltillbehör, så ynka 230 kr fick jag betala :D Tror det kommer bli alldeles supersnyggt med mina ljusblå lindor på Pepsi :)))


En brun luva som matchar vår hopp-tävlings-outfit :) Ni vet det turkosa schabraket med brun kant, och sen brun tröja på mig? Lagom stilrent, utan att vara tråkigt tycker jag :D Hoppas att Pepsis kaninöron får plats bara, det är ju stretch i alla fall :) Drömmen vore ju en equiline-luva, men 99 kr kändes lite bättre än ca 400 kr ;)


Ett flätkit, fast egentligen var det bara själva väskan ja ville ha :) Sjukt störigt att inte ha nånstans att lägga snoddarna i när man knoppar ju, så 29 kr för denna lilla magväska fick lösa mitt i-lands-problem ;) 



Sist men inte minst så hade de pangpris på ett par täcken! 299 kr för ett supermysigt och snyggt 200-grams-utetäcke kändes väldigt niiiice :) Hoppas att passformen är okej bara, och att Pepsi gillar't ;) Nästan så att jag längtar tills det blir minusgrader och hon får börja ha täcke, hihi. Mysis kommer hon att bli!

 Totalt shoppade jag alltså allt detta för ca 660 kr, sjukt bra! :D


Give me, give me, give me

2012-10-09 - 10:18:00
Åh, seriöst. Är inte detta schabraket ganska så galet fränt? :D Och jag som trodde att shoppingsuget hade tänkt gå in i en viloperiod ;) Det hade det inte, inte när det fick syn på detta i alla fall!
Åååh, vill haaaaa. Gillar verkligen att det är åt det mer "sportiga" hållet, så som åtminstone hoppschabrak ska vara om ni frågar mig!
Ni måste hålla med mig om att Pepsi skulle vara riktigt schnyyyygg i't ;D

Sadelinpassning och rea på Hööks :)

2012-10-08 - 23:01:10

Föreläsningen hos Hööks var minst lika lärorik och intressant som jag trott och hoppats, super verkligen!! :D "Lite" shopping blev det också, svårt att låta bli när man är på bra humör och det är kanonpriser ;) hihi!
Visar er imorrn, promise :)


8 oktober 2012

2012-10-08 - 15:46:00
Har alldeles nyss slutat skolan för dagen, wiii :)

Idag är det måndag, vilket innebär 5 timmars hål för mig. Nu när jag inte har några körlektioner eller någon körkortsteori att plugga på (galet skönt!) så bestämde jag mig för att svänga förbi stallet en sväng :) Bra idé! Pepsi är ju tyvärr ute i hagen hela förmiddagarna, men jag kunde mocka fint, torva och tvätta vattenkopp och krubba vilket passade perfekt eftersom jag kommer ha lite bråttom sen. 
Innan jag cyklade hemåt så hälsade jag lite på henne i hagen, mysisen ♥ Hon hade lätt hittat bästa platsen i hagen, en liten solig fläck där hon stod och värmde sig :) 


Hemma chillade jag mest, pluggade lite grann och åt pommes till lunch ;D Inget i matväg går upp mot pommes, seriöst! 
Cyklade tillbaka till skolan sen, och nu har vi haft en franskalektion då. Nu blir det stallet en snabbis och borsta på min fina, hoppas hon inte hunnit rulla sig ;) Ikväll ska jag och Amanda nämligen till Hööks på en föreläsning om sadelinpassning som vi tyckte lät intressant, ska bli superkul :D Dessutom kanske jag kommer hem med nåt nytt och fint till hästgarderoben, den som lever den får se ;)

Kram H


Jobbelijobb i stallet igår

2012-10-08 - 12:29:00
Anledningen till att jag skulle upp tidigt igår var att jag skulle jobba i stallet 8-17 :) Pappa var snäll och lånade ut bilen, snacka om att man känner sig skapligt vuxen när man kan säga "Jag tog bilen till jobbet" haha ;) Lite mindre vuxen kände jag mig dock när det började pipa i bilen efter att jag kört kanske 200 meter. Paniken som uppstår säger jag bara haha. Som tur var lyckades jag klura ut att det var bältesvarnaren till passagerarstolen, för att jag hade ställt min väska där :P Bra där! ;)

När jag kom upp till stallet var redan hösilaget fodrat då två hästar åkt iväg tidigt på tävling, skönt för mig :) Kunde därför köra havrevagnen direkt, och efter lite fixande kunde jag börja släppa ut hästarna en halvtimme tidigare än vanligt :) Perfekt, dels eftersom det var så fint väder och dels för att jag var helt själv med 17 hästar. Det tog sin lilla tid om man säger så, speciellt eftersom jag valde att släppa dem i gräshagarna som ligger bortom de vanliga hagarna. Tur att de är snälla i alla fall, så man kan ta dem två och två :)

Mockade och gjorde stallet när alla var ute. En av alla skötare kom som tur var och hjälpte mig med ett par boxar, grymt mycket värt när man är själv! Hann städa och pyssla en del allmänt innan det så småningom var dags att ta in de små djuren för lunch. Hästarna var dock lite för sugna på att komma in, och superdryga. De tyckte att jag var alldeles för långsam så självklart ska ett par trycka sig förbi/under tråden och springa in själva -.- Suuuck! 

När alla väl kommit in och hittat till rätt box så tog jag lunch innan projekt påspackning började. Hann ta ett par i alla fall innan det var dags för utsläpp igen. Nu hade lite fler skötare dykt upp, så det gick fort :) Pepsi fick vara kvar inne, så att jag kunde borsta av den lilla skitgrisen och tvätta rent ett sår hon fick tidigare i veckan. Vid en halv fyra följde ett gäng skötare och hästar med på promenad upp till fältet, där hästarna fick beta en stund i höstsolen. Det uppskattades vill jag lova, såå mysigt!
Förövrigt hade hästarna vila, eftersom det var klubbtävling förra helgen och även är de två nästkommande helgerna. Det var inte minst Pepsi värd som tyvärr behövt gå en av sina tuffaste veckor på länge :( Jag hade henne ju måndag och onsdag, så då var vi ute i skogen (ena dagen mysis, andra dagen dressyraktigt på grusvägarna). Resterande 4 lektionsdagar har hon harvat runt ca tre timmar i ridhuset, stackars pluttis. Som jag alltid sagt, du förtjänar äckligt mycket bättre ♥

När vi kom tillbaka från fältet så fixades stallet färdigt, och resten av alla påsar packades, innan hästarna fick komma in och äta och sova. Lite sen var jag med stängningen som vanligt, tar sån tid med alla påsar. Men hade hoppats på att vara hemma till senast sex, när jag upptäcker att min väst med mina nycklar (både stallnyckeln, hemmanyckeln, bilnyckeln osv) har lyckats bli inlåst (inte av mig) i hösilageboden -.- DÅ blev jag inte glad, var redan trött och ville hem. Detta innebar alltså att jag inte kunde låsa stallet, och heller inte ta mig därifrån. Fick som tur var tag i Cissi, så jag kunde gå ner till hennes pappa (som tack och lov bor kanske tio minuters promenad från stallet) och hämta hans nyckel till boden. Vid sju var jag äntligen hemma, pust vad trött och irriterad jag var då!

I alla fall, gillar verkligen att jobba i stallet, framförallt på söndagar. Det är så himla lugnt och skönt när det bara är skötare där, och hästarna dessutom har vilodag. Bästa :)

Massor av tack till er snälla som hjälpte mig i stallet igår och er som följde med upp till fältet. Supermysigt tyckte i alla fall jag att det var :D




Fotografering, träningstävling på Lilla Hageby

2012-10-07 - 12:34:00



















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Lite blandade ekipage som deltog på Lilla Hagebys Kamrathoppning
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm


6 oktober 2012

2012-10-06 - 22:07:37
En lååång men bra dag har jag verkligen haft idag :)

Tog i alla fall lite sovmorgon, vilket var himla skönt. Idag har jag flängt runt en hel del, och duktig som jag är har jag faktiskt cyklat trots att jag har körkort ;D Guuud vad duktig jag är, eller inte haha. Anledningen var visst att pappa behövde bilen, inte att jag har blivit hurtig :P

I alla fall så började jag morgonen med att cykla upp till Hageby och morgonmocka åt Pepsi. Det är verkligen himla mycket värt att få mocka själv, för att mocka efter någon tar ungefär en miljon år. Det blir dessutom inte lika rent då, för då är oftast en hel del bajs söndersmulat och ihoptryckt i bädden. Inte okej! 
Efter att jag mockat styrde jag cykeln mot Lilla Hageby. Där anordnades det lite hopptävling, så jag hoppade in och hjälpte till litegrann på banan :) Många ursöta ekipage bjöd dagen på verkligen, och fint väder var det ju också :D Himla trevligt var hela kalaset!

När alla 110 starter hade ridit och vi plockat undan banan så hjälpte jag Eva med Hollys mat innan jag cyklade tillbaka till Pepsi :) Hon var fortfarande ute i hagen och myste, så jag passade på att packa veckans påsar och fixa lite annat. Som ni såg så var det senare dags för att bli av med lite vinterpäls :) Hon brukar vara lite skeptisk och spänd när man kör igång maskinen, men inte idag! Hon tyckte att det var riktigt skönt till och med, fast ibland blev hon lite smått otålig. Inte konstigt dock då det tog typ 50 år, och då klippte jag bara hals och bog. Hade gärna haft henne helklippt, men nu är det ju tyvärr inte jag som bestämmer.. I alla fall så brukar jag vara långsam, för att jag är så petig och nogrann. Men idag var det maskinen som var mupp. Jaja, snygg blev hon i alla fal, lite mera tävlingshäst än lektionshäst ;) 

Borstade av henne och sen var det redan dags för kvällsmat. Nu ska jag äta middag, chilla vid tv:n med pappa och Hugo. Sen borde jag sova rätt tidigt, för imorrn är det tidig uppstigning!

Kram H

Klickade ett par bilder på Lilla H, här får ni en liten tjuvtitt :)

 

Off with her hair! :)

2012-10-06 - 19:59:28

Äntligen!! Dock är klippmaskinen bland det slöaste på länge så det lär ta ett tag :/


Solig höstdag

2012-10-06 - 16:28:10

Okej då, måste nog erkänna att dagar som denna är ju hösten faktiskt ganska fin :)


KM i fältävlan, 30 september 2012

2012-10-05 - 23:51:58
I söndags hade vi KM i fälttävlan hemma på klubben, eller ja så mycket till fälttävlan blev det inte precis :P Varje år brukar vi ha terränghoppningen uppe på ett fält, 10 minuters skrittväg från stallet. Där har vi en hel del terränghinder, och det brukar vara väldigt kul (inte minst enligt hästarna ;)) och mysigt.
I år hade det dock tyvärr regnat alldeles för mycket för att det ens skulle gå att rida på fältet, och än mindre hoppa. Svinhalt och geggigt är liksom ingen höjdare, framförallt inte när alla ändå är så pass orutinerade. De flesta som är med, inklusive mig själv, rider liksom inte fälttävlan förutom just det årliga KM:t.
I alla fall så blev det en väldigt provisorisk terrängbana, lite mer som ett miniderby kan man kanske kalla det ;) Det byggdes upp lite annorlunda hinder på banan, och ställdes ut några små grindar runt anläggningen. Det funkade ju hyffsat det med, men väldigt synd att vi inte kunde vara på fältet tyckte jag :(

Dressyr
Från början tänkte jag faktiskt skita i det hela helt och hållet, med tanke på att både dressyren och delar av terrängen skulle gå på vår djupa, kladdiga utebana. Detta var ju alltså dagen efter vi varit på Åby, och ja. Ni vet ju hur förtjusta jag och Pepsi var i geggan då! 
I alla fall så bestämde jag mig för att göra ett försök. Satte noll krav, eller ja det absolut enda var att vi skulle ha kul och sen fick det gå som det gick!
Kunda rida fram lite på en gräs/grusplätt och Pepsi kändes väl helt ok, med tanke på förutsättningarna. Inne på banan var det minst lika tråkigt underlag som jag väntade mig. Programmet var ingen höjdare, antagligen det sämsta vi gjort på åtminstone hela året. Men som sagt, i den geggan kunde jag inte kräva mycket mer än att hon skulle orka hålla rätt gångart och vara någorlunda på tygeln. Ett par guldkorn fick vi till i all fall när hon riktigt glänste, på de få ställen där underlaget inte var så djupt. 
Resultatet blev trots allt 72.0 %, men nja. Jag har aldrig riktigt förstått mig på bedömningen i fälttävlansdressyr :P

Hoppning
Direkt efter dressyren bytte vi bara sadel och gick upp till ridhuset. Liiiiite skillnad på underlaget ;) Vi skuttade en liten bana på 90 cm, sju språng. Inte var det vår bästa runda, men jag koncentrerade mig inte så noga heller :P Tror vi båda tyckte att det kändes lite för pluttigt och enkelt :P Nolla var vi i alla fall! :D

Terräng
Efter lite lunch så var det alltså dags för "terränghoppningen". Banan började med att man hoppade en vanlig oxer, en risgrind och en typ spets inne på ridbanan i geggan. Första språnget blev typ världssämst, kunde omöjligt sätta nåt bra tryck i galoppen så nee. Hinder 2 och 3 var mest tur att vi kom bättre på. Efter trean red vi ut från banan och galoppade upp för halva slalombacken. Det var nog det allra roligaste på hela dagen tyckte Pepsi, och jag haha ;) Hon tog sats och tänkte ta hela, hihi sötan :) 
Vi red in på en liten väg kring ridhuset och pluppade över en (enligt Pepsi) väääldigt konstig grind, och sen kom en liten grön låda att skutta över också innan vi var tillbaka på banan igen. Där inne blev första språnget ett supersmalt hinder, och språng nummer två var en kombination/koffi. På sidan av banan, precis bredvid koffin, låg några stora träskivor vilka var suuuperläskiga! Pepsi hade därmed noll fokus på hindrena, utan sprang förbi innan jag ens hunnit blinka. Vi red på igen och då hoppade hon enkelt, dock stämde inte avståndet helt (tror det var samma för alla kategorier). Men hon tog sig igenom felfritt i alla fall, och så avslutade vi med att skutta över en vattenmatta. 

Det hela var en s.k. stilfälttävlan så resultaten i dressyren och banhoppningen omvandlades till stilpoäng, och i terrängen var det vanlig stilbedömning istället för tidtagning (med tanke på underlag osv).

Tro't eller ej, men jag och Pepsi slutade faktiskt trea, väldigt tätt efter 2:an :D Det var bara 6 stycken i min klass (privat, ridhäst) men vi har alltid minst tre placerade i KM. Kulkul, och det var Pepsi väl värd efter att ha kämpat på så bra. Synd bara med alla omständigheter, för rent krasst var det kanske vår sämsta tävling på länge. Menmen, eftersom jag inte hade några krav kan jag heller inte vara missnöjd, vi gjorde vårt bästa och skojjigt var det :)

Inga bilder klickade tyvärr, och heller ingen film togs. Ni får nöja er med lite fina terrängbilder från en träning förra året :)







5 oktober 2012

2012-10-05 - 11:49:00
Godmorgon på er, eller förmiddag var det visst! :)

Hade en himla bra dag igår måste jag säga, och den största anledningen till det kan ni ju kanske lista ut själva? ;) Känns så underbart skönt att ha allt vad heter körkort avklarat, även om jag måste erkänna att jag kommer sakna min körlärare lite!
Och så måste jag ge er ett supergigantiskt tack för alla gratulationer, inte minst alla på facebook. Herregud, ni är helt underbara och att så många bryr sig är ju helt galet. Kan inte tacka er fina människor tillräckligt!! :'D ♥

När jag hade kört upp så mötte jag upp mamma på stan och så firade vi lite genom att äta supergod lunch på Paus :D Har faktiskt aldrig ätit där tidigare tror jag, men det ska jag absolut göra igen. Helt galet god Dagens som bestod av kyckling, rostad potatis, basilikasmör, läsk, salladsbuffé och färskt bröd. Mmmm, bästa lunchen på länge!
Cyklade sen upp emot stallet för att mysa med och rykta min fina. På eftermiddagen vankades det stallvärdsjobb och därefter US-möte. Kom inte hem förens runt nio då det blev ett låååångt möte, och hemma hann jag bara chilla lite och äta pizza innan sängen väntade. Och juste, bästa pappa hade köpt jättesmarriga bakelser dagen till ära, vilken tjockisdag ;D

Idag är det äääääntligen fredag, ska bli så himla skönt med helg! En ganska lugn sådan blir det, för Pepsi och jag har "vilo-helg" från tävlingar. 

Seeee ya!

Kram H

 

KÖRKOOOORT :D :D :D

2012-10-04 - 12:09:12


3 oktober 2012

2012-10-03 - 23:09:13
Studiedag idag, gryyyymt bra :D Har självklart spenderat alla lediga timmar på bästa sätt, i stallet och med en massa häst :))) 

Började morgonen med att sova lääänge. Vid halv elva var jag uppe i stallet, och då mockade jag och fixade innan jag hämtade in Pepsi. Hade självklart bytt till mig henne eftersom vi var lediga :D Gjorde henne fin och sedan begav vi oss iväg på långtur bort till världens bästa grusvägar :))) Älskar dom verkligen, lika mycket bägge två ;)
Pepsi var som alltid sjukt underbar att rida där borta, världens power och sådär alldeles lagom på :D Rör sig som tusan gör hon, så att sitta ner är så gott som omöjligt haha :P Men himla fin är hon allt, man kan inte annat än le. Bästaste ever ♥  

Tillbaka i stallet var det hög tid för lunch, för både mig och Pepsi. Under tiden fixade jag och Amanda lite med vårat projektarbete också, spännande spännande :) Sen var det dags för Pepsi att bli lite avborstad och gå ut i hagen igen. Fixade iordning alla grejjer innan jag tog cykeln och trampade mot Lilla Hageby :) Självklart började det dock regna precis när jag börjat cykla, och slutade när jag kom fram. Sååå typiskt -.-

Holly var och är förövrigt inte halt i alla fall, utan bara himla svullen. Hoppas på att det går ner och att det inte blir värre, än så länge verkar det inte så super-allvarligt i alla fall :) Håller tummarna.
Eftersom Holly inte skulle ridas så undrade Emma (som jag red ut med för två veckor sen, tror jag det var) om jag ville skritta hennes lilla vita arab istället :) Så jag mockade och fixade åt Holly och Emmas Myran, och sen tog jag en mysig kvällstur tillsammans med Inger och hennes häst Amelito. Tillbaka sen så blev det en stunds promenerande med Holly och lite borstning innan pappa var snäll och hämtade :)

På hemvägen åkte vi förbi stallet igen. Borstade, kvällsmockade och godnattpussade min fina innan det bar hemåt för middag och lite tv-tittande. Imorrn gott folk får ni hålla tummarna för mig, nu jäklar!

Kram H


Här trivs jag som bäst ❤

2012-10-03 - 13:20:43

Trimma min finis på grusvägarna kan nog vara det bästa som finns :D :D :D


Ajajaj :(

2012-10-02 - 16:39:40

Är ute hos Holly på Lilla H. Skulle ridit ut en tur med Moa, men eftersom det tydligen är min otursdag så har Holly fått några rejäla smällar i hagen :( Nu kyls det för fullt i väntan på Eva. Håll tummarna för att det inte är allvarligt hörreni!


Lokal hoppning Åby, 29 september 2012

2012-10-01 - 14:18:00
I lördags åkte vi till Åby för att skutta lite! Det regnade från och till hela dagen, vilket inte uppskattades sådär jättemycket av någon. Tror jag fick användning för i stort sett alla mina täcken under en dag, haha usch!

Åby har en stooor fin utebana, som de under våren anordnar Norrköping Horse Show på. Verkligen en bana med klass! Tidigare i år fick de dessutom nytt underlag där, en exklusiv variant av underbart bra fibersand :D Samma underlag som används under t.ex. GBG Horse show!! Så delvis pga detta var jag extra sugen på att åka dit :)

100 cm 
Första klassen var inget att hurra för, verkligen inte. Det hela började med att h*n som hade insläppet till framhoppningen vägrade släppa in mig, trots att det stod att de skulle ha 8 st inne. Det resulterade i att jag inte fick komma in i tid, utan fick ca 5 minuter på mig att värma upp och hoppa fram. Fan vad arg jag var då! Säääämst. Dessutom var framhoppningen bland det värsta jag ridit på. En enda stor lerpöl var, inte alls nån höjdare.
Inne på banan var jag fortfarande stressad, så Pepsi blev spänd och inte mycket alls stämde. Fick inte ihop henne ordentligt, så nåt fint och jämnt flyt med bra avsprångspunkter var ju bara att fetglömma. Inuti en oxer stod två vita skärmar som hon tittade till på och stannade, och så fick vi ett ner. Blää, efteråt var jag så galet besviken, arg och ledsen. Allt blev bara pannkaka tack vare framhoppningen ju.
Restultatet blev 10 fel, varav 2 för tid.

110 cm
Det var galet lång väntan mellan klasserna, seegt. Tack och lov så är ju Pepsi en klippa på att chilla i transporten,  sååå mycket värt framförallt när det regnar. 
Till andra klassen blev det tyvärr också lite stressigt på framhoppningen, men det får jag ta på mig. Tog ut henne lite sent, för att jag inte ville att hon skulle behöva vara ute i regnet så länge. Självklart gick klassen superfort bara för det och vi fick snabba oss.
På framhoppningen var det om möjligt ännu blötare och geggigare, och Pepsi ville inte alls. Hon stod emot och det märktes att hon verkligen inte tyckte om geggamojjan. Inte nog med att hon inte får lika bra fäste, utan hon blev ju superskitig och det var tungt för henne. 
Två rätt halvkassa språng tog vi, var inte värt att hoppa varken oxer eller nåt högre i den sörjan. Var inte direkt supertaggad när vi gick in på banan...
Tack och lov så släppte allt vad stå emot och dåligt humör heter när vi kom in på banan, och ryttaren innan mig kom till omhoppning så vi fick lite extratid att andas och slappna av :) Ett skitstopp på första hindret blev det (kom inte med på filmen). Vi låg bra men tror att det var de där vita skärmarna hon tittade på igen. Eftersom jag inte alls räknat med att nolla eller så, så var det ändå skönt att det var första hon stoppade på. Då kunde jag liksom bara andas och börja om helt och hållet, och satsa på en bra runda utan nån som helst annan press.
Sagt och gjort :D Resten av banan var hon superduktig och vi fick till några kalas-språng :))) Ett litet missförstånd till 5:an, men hon räddade det hela och klippte oxern felfritt ändå :) Där tappade vi lite rytm och fokus dock, så jag slarvade med vägen till 6:an så där blev det en rivning. Helt mitt fel! 
Lite korsgalopp hit och dit hade vi, men med tanke på förutsättningarna vi faktiskt hade så kan jag inte vara annat än nöjd med 110:n. Vilken bästhäst och liten kämpe jag har! :'D Det var absolut inte hinderhöjden som kändes som det svåra, nää snart så sätter vi den där efterlängtade nollan. Det är jag säker på!
Resultatet blev 12 fel, varav 4 för tid.

Nöjda tjejer joggade av och skrittade en lång sväng efter, det hade dessutom slutat regna för en stund :D Hemma blev det duschspiltan.nu och sen fick hon stå inne och mysa och äta hö. Under tiden spenderade jag ca 2 timmar med att försöka göra rent all utrustning. Fyyy tusan säger jag bara, tur att vi har tvättmaskin i stallet!

Tyvärr blev det inte en enda bild klickad under dagen, ville inte riskera kameran när det var så regnigt. Filmat blev det dock, med pappas mobil :) Filmen från 1m blev av någon anledning supersuddig tyvärr. Dessutom var rundan så pass dålig att det ändå inte hade varit mycket att se.
Men här är film från 110:n i alla fall! 



When you hold me, I'm alive.
You and I, we are like diamonds in the sky


På't igen!

2012-10-01 - 13:47:46
Nu är det värsta över, okej imorrn eftermiddag egentligen, men nu så tänkte jag ta tag i bloggen igen :) De jobbigaste skolgrejjerna är kirrade och ingen mer körkortsteori ska ju pluggas :D 

I helgen har det tävlats för fullt, både lördag och söndag. Helgen blev inte som jag hoppats, och det enbart på grund av detta jäkla sktiväder. Såååå sur blir jag!! Det har inte gått dåligt, men det skulle varit så mycket roligare (och gått ännu bättre antagligen) om det inte hade varit sjukt geggamojjigt på två av banorna vi red på i helgen :/
Pepsi har som alltid kämpat på bra bägge dagarna i alla fall, stjärnan ♥

Absolut en förutsättning för att det skulle bli tävling bägge dagarna var ju såklart att jag kunde ha henne både fredag och måndag också, det känns som det minsta jag kan göra för min vackra springare som alltid kämpar så tappert för mig :') I fredags laddade vi upp med barbackamysis på hackamore i kvällssolen, och vi kör på nåt liknande idag tänkte jag. Fast jag plockar nog på sadeln så vi kan busa lite, om hon känner för det :) Lääängta!

Lite tävlingsinlägg har ni att vänta er, från både dagarna :) En film kommer också, och lite annat smått och gott!

Vi hörs, kram H