Bloggtävling hos Karin Warnmark

2012-03-31 - 17:02:32



Jag är självklart med! :)
Klicka HÄR för att komma till tävlingen.


Sjukling

2012-03-29 - 12:34:23

Redan igår morse hade jag en vedervärdig huvudvärk, jag som aldrig brukar ha det! Lider verkligen med er som har det ofta, så himla asjobbigt!! Pallrade mig trots det till skolan eftersom jag inte ville missa kvällens hoppträning, och med ett par alvedon och iprenisar så funkade det :) 

Idag dock så har jag fått sota för att jag inte tog det så lugnt som jag kanske borde ha gjort igår. Huvudvärken är lite bättre, men min hals är inte glad. Är allmänt hängig och trött, uuusch! Som ni förstår är jag hemma från skolan.

Borde försöka få lite vettigt gjort, men istället sitter jag bara och är allmänt uttråkad och sugen på mcdonalds! Fick dessutom ett mail från Horze om att de har 20 % på täcken, och jag har hittat ett jättefränt! Är dock inte i behov av ett fleecetäcke till, men det är lätt att tycka synd om sig själv när man är sjuk ;)


Hoppträning för Lisa Mattsson 28/3 2012

2012-03-29 - 12:25:36

Det var riktigt nära att det aldrig blev någon hoppträning igår. Jag som hade trotsat min dumma sjukdom med värktabletter och gått till skolan, bara för kunna hoppa på kvällen! Men himlen bestämde sig nämligen för att öppna sig, och vi skulle ju vara ute. Blev lite missförstånd om att det inte skulle bli något, och precis när jag och Maria plockat på pållarna transporttäcke och skydd samt kopplat på transporterna så blev det inställt. Riktigt besvikna blev både vi och hästarna, hade ju taggat jättemycket! Dessutom var ju lektionerna i ridhuset så vi hade behövt rida ute oavsett. MEN sen ringde Linda och sa att vi gärna fick komma ändå, och som tur var hade pappa inte hunnit åka en så det var bara att koppla på och plocka fram grejerna igen och köra iväg! :D
Pepsi var lite skeptisk till att kliva på transporten, eftersom vi liksom alltid gör det tidigt på morgonen annars och sådär. Men efter lite protester gick hon snällt in och var som vanligt supersnäll att åka med :)

För er som missat så var det hoppträning med div. III-laget, dock blev vi bara 3 av 5. Vi började med att värma upp lite självständigt, och Pepsi kändes fin och med på noterna :) Lite att hon stod emot bitvis, men så blåste det ju och regnade en del så inte bästa förutsättningarna. Hon kändes riktigt nöjd och avslappnad i alla fall, vilket jag inte trott. Hade förväntat mig att hon skulle vara lite spänd, men icke! :) Fina ♥

Uppbyggt var en hel del hinder, så tanken var att vi skulle hoppa bana. Vi började med att gå igenom lite olika stilhoppningstips osv. och sen rullade vi lite på olika delar av banan. Avslutade sen gjorde vi med att sätta ihop allt till en längre bana med 11 språng. Den rundan satte vi så gott som perfekt, och Pepsi var superduktig :D Nemas problemas, skönt!

Och bara för att jag är hemma, är sjuk och har tråkigt så har jag pysslat ihop en jäääättefin banskiss :)


Fick en massa bra tips och Lisa la upp träningen på ett bra sätt, så det var jätteroligt tyckte både jag och min bästaste underbara pålle :D ♥ Lisa sa dessutom efteråt att hon tyckte att vi var jätteduktiga och att det syntes att Pepsi verkligen litade på mig, åh då blir man mer än glaaaad i hjärtat!! Nästa onsdag blir det en till hoppträning med laget, och då åker vi till Fursta och tränar för Kerstin Bindekrans! :) Spännande!!

Tyvärr blev det inte mer än några efterbilder då det regnade i stort sett hela träningen :( Men nästa vecka är vi i ridhus, så då kan jag lova film i alla fall :)

Kram H



Je t'aime ♥


Hoppehästen ♥

2012-03-28 - 22:34:08

Efter ännu mer om och men trotsade vi vädergudarna och tutade iväg mot Lilla Hageby tidigare idag :) Hoppträningen gick kalas, framförallt för att vara första hoppningen ute, och jag och min fina stjärna hade grymt roooligt! :D Dock vet jag två tjejer som kommer sova gott i natt, haha! Berättar mer imorgon!








Hoppträning no. 1 :D

2012-03-28 - 11:46:00

I eftermiddag rullar transporten äntligen iväg :))) Efter en hel del om och men styr vi mot Stall Lilla Hageby, så Karin gissade rätt :) Ett trevligt litet stall som bara ligger ett par kilometer utanför stan. Hoppträningen är för Lisa Mattsson, som är utbildad Hippolog och stildomare.

Ska bli superspännande!! :D Wish us luck!

Vi hörs nog senare ikväll om jag orkar, förhoppningsvis med en massa fina bilder att bjuda på eftersom bästa hästskötar/chaufför/fotograf-pappa som vanligt är med! :)



Bett

2012-03-27 - 10:48:00



Klart jag kan :) Är dock inte så många olika!

Dressyr
Sen det nu i år blev tillåtet att tävla dressyr på rakt bett så rider jag bara dressyr på ett rakt bett med fasta ringar. Blev överlycklig när jag såg att det skulle införas i TR, då hon alltid fungerat bäst på det. Hon är en häst som gärna "knäpper av" i nacken och bara sätter in näsan, samtidigt som bakbenen gärna åker på släpvagn efter ungefär ;) Men på det raka bettet upplever jag att hon bäst vågar komma fram och ta ett ärligt stöd, så att jag sen kan plocka upp henne med bakbenen under istället för bakom ;) 
Tidigare har jag prövat ett tvådelat med rörliga ringar, vilket inte funkade speciellt bra alls, och ett tredelat med fasta ringar. Det tredelade funkade okej, men det raka är helt klart bäst :) Dessutom gillar jag att det är ett så pass snällt bett som ligger stilla, känns liksom bra då såklart :D



Hoppning
I hoppningen har hon också alltid fått gå på det raka bettet med fasta ringar. Har dock varierat lite med mitt hackamore. Hon gillar hacket jättemycket, men blir lätt lite framtung. Anledningen till att jag hoppade lite på det var att jag tyckte att hon lätt tappade lite bjudning, och valde det därför för att hon skulle få lite med frihet och tycka att det var roligare helt enkelt. Men som sagt kan hon lätt bli framtung och även lite för busig ;) Så därför hoppar jag nu på det raka, och det funkar super för tillfället!



Uteritt
Om vi bara ska skritta ut då brukar jag låta henne gå på hacket, då blir det en chilldag deluxe liksom ;) Om vi ska busa rider jag definitivt inte med hacket, då blir det raka bettet som åker på :) Sen beror det lite på sällskap också, om det är en buse vi rider med så får hacket stanna hemma haha ;) Oftast går jag lite på känsla, om jag tror att hon kommer vara pigg eller trött osv.


Har ganska länge funderat på att investera i ett Nova-bett, då tänkt till hoppningen som ett litet mellanting av raka bettet och hackamore. Har dock inte blivit av eftersom hon nu fungerar väldigt bra på det raka, men jag skulle absolut inte tacka nej till ett Nova-bett. Jag gillar dom! :)



Vill bara poängtera att detta är min Åsikter och vad jag tycker Känns bäst liksom, sen får ni tycka hur ni vill. Överlag tycker jag såklart att man ska sträva efter att rida på ett så pass milt bett man kan, men framförallt ett bett som både häst och ryttare trivs och fungerar med.


26 mars 2012

2012-03-26 - 23:02:05

Nej men hejsan på er! :)

Idag har jag varit trött, heeela dagen. Får skylla mig själv som inte sovit tillräckligt mycket i helgen, hatar att känna mig trött och seg! Men, därför blir det ett lite kort inlägg nu bara :)

Morgonen började med att vi fick tillbaka spanskaprovet, MVG para mi! :D På idrottspasset körde vi skivstång, och jag kan konstatera att jag inte är biff, fast det visste vi ju redan haha. Nej, armmuskler det är överskattat för jag vill ändå inte vara biff ;)
Vi hann med en skapligt ovärd samhällslektion innan lunch också, vill verkligen inte ta tag i 9-sidors-uppsatsen! Har dock klurat ut ett bra ämne, men det känns ändå helt totalt oöverkomligt med 9 sidor. Menmen, det är väl bara att börja jobba på't liksom.
Lunchen var helt okej och geografin handlade mest om att försöka diskutera med vår lärare, vilket inte gick. Vi har i alla fall lyckats skjuta på provet till nästa vecka, och det är skönt! Men Usch vad jag ogillar människor, ffa äldre då, som alltid ska ha det som de alltid har haft det och aldrig är öppna för förändringar och förbättringar! Ibland är vuxna allt bra sega!
Vid två bar det upp till stallet för att träffa min finis ♥ Packade iordning lite inför onsdagens hoppträning, dels för att jag är så taggad och dels för att det kommer blir tight om tid så det räcker på onsdag. När hon ätit upp eftermiddagsmaten mockade jag och la in lite ny mysig torv. Borstade sista timman sen innan mamma kom, och hon blev riktigt tjusig ;) Tror allt att hon tyckte det var skönt också, bästa skruttan ♥

Både hamburgare med pomme och chokladmousse har det smaskats på här hemma, hur gott?! :D 

Nä, nu borde jag sova! Orkade aldrig se PA igår, och det borde jag inte göra nu heller. Det får helt enkelt bli nåt att se fram emot imorgon istället ;)

Kram H

You know I'll do anything for you ... ♥


En ynka liten bild från gårdagen i alla fall :)

2012-03-26 - 21:45:52

Emma sa ju att hon inte lyckats filma något i söndags, men när jag kollade igenom kameran nyss hittade jag en bild i alla fall! :) Helt okej med tanke på att det är en ögonblicksbild och hon bara tog en enda, även om Pepsi är ganska så väldigt låg och bakom tyvärr. Men hon är fin ändå ;) ♥
Taaaack Emma!! :D




Träningstävling i dressyr 25/3 2012

2012-03-26 - 12:20:02

Det var en trött tjej som pallrade sig upp ur sängen igår morse för att komma till stallet tidigt. Dock hade jag itne behövt komma tidigt, då hon som skulle ha henne i lektionsklassen redan börjat knoppa. Men, då slapp jag i alla fall stressa och kunde chilla lite :) Blev dock lite stressigare sen när jag skulle försöka knoppa om medan hon åt, men det gick det med!

Mockade och pysslade lite när de hade gått ut för att rida fram, och sen kollade jag såklart på deras program. När de var klara tog jag emot Pepsi, skrittade av henne en sväng och sedan var det lunchdags för oss båda! Myste lite, knoppade och ryktade innan det var dags att gå ut för framridning.

LC:2 Clearround
Då det var lite segt innan klassen startade så blev framridningen lite längre än vad jag tänkt mig, men det gjorde inte så mycket. Hade förväntat mig att hon skulle vara lite matt, men det var hon inte :) Tog ett par varv innan hon ställde om till att det nu var jag som satt på ryggen, men när hon väl släppte det så blev hon fiiin häst ♥ Hyfsat lösgjord, och överlag väldigt glad! Tror att det sen var ett vinnade koncept att precis innan jag gick upp till ridhuset låta henne få galoppera i stor luftig galopp, och göra lite byten. Det tycker hon är skoj! ;D
Inne i ridhuset sen trodde jag att hon skulle typ "dö", och bli loj liksom. MEN hon överraskade mig även nu med att ha kvar samma energi och positivitet :D Gissa om jag blev glad!? jag spände dock till mig lite när jag började programmet, och red lite för slarvigt. Känslan var okej, men min insats kunde varit bättre helt klart! Vi slutade dock på hela 68 % vilket var rekord för oss!! :D Det trodde jag inte, men det var såklart kul!

LB:1 Tävlingsklass
Jag startade som nummer 2 i tävlingsklassen, så jag ledde henne en stund och satt sen upp för en kort framridning. I denna klass kunde jag ha bästa dressyrsadeln (ridskolan har 7 (?) stycken dressyrsadlar som hästarna delar på, och självklart har jag och Amanda samma) vilket var väldigt skönt! Hon kändes inte trött nu heller, utan bara allmänt fräsch liksom ;) I ridhuset var hon lika fin, så då bestämde jag mig verkligen för att nu SKA jag rida bra! Måste ju liksom ta tillvara på hennes underbara inställning :D Och faktiskt så skärpte jag till mig, andades ut och red bra! Hon var helt perfekt, MEN tyvärr lyckades vi med en stor dum miss :( Hon var ju liksom lite ovanligt taggad och tyckte att ökningarna var askul ;) Så när jag satsade lite för hårt i travökningen fick vi ett galoppinslag. Synd såklart men jag är GALET nöjd med framförallt henne! Hon brukar inte tycka att dressyr är så kul direkt, men det gjorde hon minsann igår (y) Det blir så mycket roligare när båda är på liksom!  
Trots att jag var mycket nöjdare i denhär klassen vågade jag inte hoppas på lika fina procent (eftersom programmet klassas som ett snäpp svårare), men vi lyckades med hela 68 % igen!! :D Trots missen ju dessutom!
Procenten räckte till en 3:e placering av 9 startande, och det var jämt i toppen. Hade vi fått en sjua istället för fyra på travökningen hade vi fått vara med och dela på vinsten ;) Retligt såklart, men jag är såååå glad att hon var så pass "på" istället för tvärtom!

FINAST AV ALLA ÄR HON ♥

Tyvärr blev det inga bilder eller film då Emma inte riktigt fick ordning på kameran när hon skulle filma :( Men istället får ni en bild från lektionsDM i höstas på min vackra tjej ↓



Awesome ♥

2012-03-25 - 22:40:18

Är helt sjukt galet trött, så därför så tänkte jag bara säga att min häst är grymt bääääst! ♥ ♥ ♥
Om ni missat det menar jag ;) Närmare bestämt tror jag vi drog till med dubbelt procent-ekipage-rekord idag!




24 mars 2012

2012-03-24 - 20:38:56

Hejsan på er! :)

Igår hade jag ganska så fullt upp med att få ihop min dag, därav bara ett tidsinställt inlägg. Gick i skolan från åtta till lite innan fyra, och sen skyndade jag mig upp till stallet. Mockade och borstade på pluttis innan jag var tvungen att dra mig hemåt. Kvart i sex var jag hemma, tog en dusch och fem över var jag hos Johanna :) Erkänn snabbt jobbat! Ett riktigt trevligt födelsedagskalas för bästiiis! :D



Imorse stod klockan på sju! Ganska så tidigt för att vara lördagmorgon, men det var det sååå värt :D Skulle nämligen upp till stallet för att morgonfodra och därefter trimma lite på banan med skruttis :) Vid kvart i nio satt jag i sadeln! Helt underbart var det: blå himmel, nyharvad bana, alldeles lugnt och skönt, fågelkvitter och bara allmänt asnajs :D Kunde till och med rida i T-shirt, det ni! Som pricken över i:et var Pepsi riktigt nöjd och glad :))) Överlag tyckte jag allt att hon var fin, traven är dock jobbig nu. När jag vill ha henne lite högre och mer tryck i henne då får vi båda jobba som attans! Men, några små wooow-moments fick vi ändå till :) det är ju verkligen värt att sätta lite högre krav, för då när man får till det DÅ är det niiice ;D Galoppen har vi det lite lättare med, en riktigt bra känsla hittade vi och hon satte tillbaka sig på bakbenen riktigt bra :D Fina tjejen ♥
Som grädde på moset tog vi en avskrittningsrunda i skogen :) Åh, sjukt mys och vi båda var nog nöjdare än nöjdast! ;)

Vid tio någon gång var vi tillbaka och då väntade stretching, avborstning, lite arnika-massage och guuuudis innan hon fick gå ut och avnjuta solen i hagen :) Var underbart skönt att kunna fixa allting i lugn och ro sen, packa alla påsar, mocka fixa iordning grejerna osv.

Vid strax före halv två bar det av hemåt och vid tre var jag på bio med Pappa och Hugo :) Hunger Games såg vi, riktigt bra! :D Nu ska vi snart åka och hämta pizza, och så blir det lite filmkväll (y)

Ska försöka hoppa i säng i hyfsad tid, går ju dessutom bort en timme. Imorrn vankas det tävling! Ska inte starta förens efter lunch någon gång, men vill ändå vara där till åtta så att jag kan få knoppa och fixa henne själv. Hon ska nämligen självklart gå en lektionsklass innan :( Menmen, håll tummarna för oss i alla fall! :D

Kram H


Lite halvkassa mobilbilder från dagens mysiga morgon :)

2012-03-24 - 19:59:15









You know my heart is a stereo that only plays for you ♥


Dressyrhelg

2012-03-23 - 11:35:00

ÄNTLIGEN är det imorgon dags för veckans Pepsi-dagar och jag har laddat och längtat som tusan ;D

Det blir en riktig dressyrhelg, vilket passar bra då det sen blir mycket hoppning två veckor i rad! :) Imorgon hade jag tänkte plocka på oss någon fin outfit och köra ett lösgörande men enkelt och lugnt pass på banan. Fint väder är utlovat så när vi är klara tänkta jag att vi skulle ta oss en ordentlig mys-avskrittningsrunda i skogen, som uppladdning inför söndagens dressyrtävling :D

Sista träningstävlingen är det dags för, spännande! Vi kör som planerat på LC:2 i clearrounden och LB:1 i tävlingsklassen. Känns bra inför lagomgångarna att ha ridit några LC:2:or, och egentligen tycker jag nog att det programmet är lite roligare än LB:1. Klurigare med alla övergångarna, och jag har tröttnat lite efter att ha nötit LB:1 sen typ minst 5 år tillbaka med lite olika lektionshästar (Pepsi, och sen ett gäng till innan jag bekantat mig med pärlan ;) ) kan jag säga! Dessutom är ju LC:2:an bara clearround, så det spelar ju ingen annan någon roll :)

Förra dressyren gick ju ganska bra kan man väl säga? :D



22 mars 2012

2012-03-22 - 23:05:24

Heeej!

Idag var det dags för keramik igen :) Så sjukt soft kurs egentligen, bara komma dit, sitta och pyssla lite och sen gå därifrån utan att liksom behöva tänka på det mer. Inga läxor eller sånt, äckligt niiiice! :D
Satte mig på spårvagnen för att åka till Haga och där ha svenska och matte. Väldigt chill båda två, så idag har jag nog inte jobbat ihjäl mig direkt ;) Gillas!
Att sluta efter lunch satt inte helt fel, framförallt inte när det varit underbart vårväder idag (y) Ska jag klaga så har det blåst liiite för mycket, men jag ska nog inte klaga ;)
Förresten, på söndag är det ju sommartid som gäller och då tänkte jag ungefär bläää. Jag vill inte ha en timme mindre! Men sen läste jag på nån blogg något som jag inte tänkt på, jo att det kommer ju vara ljust och varmt en timme längre nu på dagarna :D DET är gött! :)))
Åkte i alla fall upp till stallet och möttes av en trött men galet söt heest ♥ Hon stod och sov med hängläpp och märkte inte ens att jag kom förens jag sträckte in handen till henne, då blev hon jätteförvånad och typ "vaknade till". Haha sötis ;) Medan jag bytte om till stallkläder hade hon hunnit lägga sig ner, himla gulligt! Dock hade hon nog vaknat till lite, för när jag kom denna gång då reste hon på sig direkt! Hann inte ens knäppa en gullig sovbild. Mys- och godisdags tänkte hon nog ;)
Hade tänkt borsta lilla Viktor först, men hon hade ju rest sig upp som om hon ville att jag skulle komma in och borsta på henne. Så jag kunde inte låta bli! Tror hon var glad att se mig :) Älskar när hästarna gör sådär, man bara känner sig så himla uppskattad ♥ Såna små grejer som verkligen inte kan få en att göra annat än le och bara vilja pussa på dom!
Idag hade hon inte rullat sig och var riktigt fin i pälsen efter en stunds ryktning :D Fäller gör hon knappt faktiskt, har ju inte så mycket vinterpäls men ändå, vääldigt skönt :) Svansen måste dock badas på lördag, för den innehåller en salig blandning av lite brunst och torkad lera! Mums!
Medan pållarna åt kikade jag lite när det reds på banan, och så hann jag sätta upp lite lappar om att US säljer supergoda chokladhästar :D Köp vettja!
Mockade och myste lite innan pappa kom och plockade hem mig :) Nu på kvällen har jag hunnit träffa Emma en sväng och bakat nåt väldigt gott men som är lite hemligt ;)

Nu ska jag nog snart sova efter en händelserik och väldigt bra dag! :D 

Kram H




I'm so excited

2012-03-22 - 10:16:00

Underbart glad över att mitt liv verkar gå ihop sig!! :D 

För det första har jag fixat typ alla Pepsi-dagar inför tävlingarna, har bra transport till alla och en underbart snäll pappa som ställer upp som hästskötare och chaffuör! :D
Och som om inte detta vore nog blir det troligtvis hoppträning med laget både nästa onsdag, och onsdagen därpå! :))) Ska bli sjukt kul verkligen eftersom vi faktiskt aldrig åkt iväg och tränat tidigare. Dessutom alltid kul att testa lite nya tränare, och se vad de har att säga helt enkelt :)
Tror det kan vara väldigt nyttigt att åka iväg och träna, dels för att göra något speciellt tillsammans liksom, åka iväg bara vi två jag och min pluttis ♥ Och sen åka iväg utan att det behöver vara så "nervöst och spänt" som det ändå blir när man åker på tävling.

Nej, kan inte säga annat än att jag är sååå galet peeeeppp! :D 

Kan ni gissa vilka vi ska träna för och var? :)


21 mars 2012

2012-03-21 - 23:04:35

Hejsan på er!

Idag har det inte varit aktivt här inte, men har haft ganska fullt upp i och med att vi inte slutar förens fyra på onsdagar :( Dagens mest positiva är i alla fall att vädret varit underbart, lite blåsigt men ändå varmt och soligt! :D
I alla fall så började dagen med Spanskaprovet, och trots min som vanligt kassa studieteknik kändes det bra :D På hagatimmen sen passade jag på att ta tag i idrottsinlämningen, så nu är den klar. Sköönt! Innan lunch hanns det även med en totalt fetovärd engelskalektion, uppsatsen vi ska skriva suger.. Till lunch bjöds det på kokt fisk med ägg- och persiljesås, uuuäk! Fisk är inte gott i någon form (utom fiskpinnar) och framförallt inte med klumpig sås till, nae potatis och knäcke fick det bli.
Efter lunch var det geografi och franska, båda helt okej idag! När vi slutade blev det stallet direkt (och ja, alla mina dagar ser nästan likadana ut :P Bara för att jag gillar't!). Mockade boxarna och sen fick Pepsi en avborstning och mysstund, söt var hon idag precis som vanligt :) Lite småbusig dessutom, men det får man vara!
Klockan sex stod US-möte på schemat, ett bra sådant! Vi har varit duktiga och planerat HELA året, och vem som ska vara ansvarig för vad (y) Jag ska, tillsammans med några andra olika söta Pållestollar, ha 4 st tävlingar (haha, ja mina favoritaktiviteter såklart ;) ) en tältövernattning, en ryktorms-tävling och en Baka-hästgodis-dag :) Hihi, jag fick de bästa, en bra blandning! :D

Imorgon ska det bakas tillsammans med Emma :) Vår kära vän Johanna fyller nämligen hela 17 år, och på fredag är det knytis hemma hos henne! :D Skoooj!!

Kram H

Sommarkänslooor ♥


I'm so happy, I'm so glad that I've got you ♥


20 mars 2012

2012-03-20 - 23:08:06

Godkväller!

Superskönt att börja dagen med sovmorgon, den satt verkligen fint den! :) Åkte till skolan och där väntade svenskan och matten, vilka båda gick helt okej fort (y) Käkade lite lunch innan det bar av till Druvan och mina kära tandläkar-specialister ;) Lite synd faktiskt att det var mitt sista besök där nere för de är verkligen bästa tandläkarna, mina "vanliga" är alltid så sura :P MEN asnajs att ha allt tandställningsmojs helt klart, nu har jag bara två trådar på insidan av tänderna och der ska sitta tills de inte vill sitta mer typ ;)
Dock har jag en inte alltför rolig grej kvar. När jag var mindre slog jag nämligen av halva min ena framtand, och där sitter nu en plastbit ditlimmad. Om ett par år ska den göras permanent (med andra ord typ byta hela tanden mot porslin eller nåt annat läskigt!) och jag har en känsla av att det inte kommer bli superroligt direkt. Tycker att min mun har fått utstå tillräckligt med skit redan! Men jag ska inte klaga, tänderna sitter tusen gånger finare nu än innan i alla fall :)



Efter tandläkarbesöket var det ingen idé att åka tillbaka till skolan, utan det bar av upp till stallet lite tidigare än en vanlig tisdag (y) Hann borsta båda hästarna, men Viktor skulle gå första lektionen så han fick en liten kortis. Pepsi hade inte rullat sig idag :D Och hon var riktigt fin i pälsen, blank, len och mysig :) Men självklart fick hon sig en ryktis/mysis-stund. Bästa skruttis ♥ Relativt fint hade pållarna i sina boxar, så mockningen gick hyfsat fort. Redan strax efter fem var jag färdig och då kom snällaste pappa och hämtade!

Nu på kvällen har jag svullat lite, ätit smarrig mat, fixat en header åt Michaela, glott på tv och fixat lite läxor. Vi har spanskaprov imorgon bitti, men jag tror jag har hyfsad koll! :) Provet borde vara litet och enkelt (y)

Annars är det lång skoldag som står på schemat, och därefter stall och US-möte :)

Kram H

Snyggisen! :) På söndag taggar vi dressyrtävling igen :D


I wanna be a billionaire..

2012-03-20 - 17:45:29












Åh herre säger jag bara, värsta drömstallet!! Det är självaste Tinne Vilhemson Silfvén som har det så här underbart vackert åt sina hästar i Florida. Skulle vara döfränt att bara få se detta i verkligenheten, helt galet fiint! :)

Bildkälla: Hippson


19 mars 2012

2012-03-19 - 20:51:40

Usch och fy för måndagar, det är inte ett dugg roligt att gå upp tidigt efter helgen. Framförallt inte när man har massa timmars uttråkande framför sig :(
I alla fall så tog jag mig upp och genomled skoldagen. Till min förvåning lyckades jag plocka hem ett MVG på min spanskaredovisning, alltid nåt positivt :) Förresten, berättade jag att jag fick MVG i matte C sen? :D Jo, marginalerna på nationella var på min sida (y) 
En annan sak jag hade flyt på var Idrotten. Vi hade ju en inlämning till idag som jag skrev igår, hann dock inte klart. Tror ni inte att den skjuts upp till nästa vecka eller? haha, jag har floooow :))) Konstigt ibland att allt som har med skola är så äckligt tråkigt, trots att jag oftast når dit jag vill utan större ansträngning? Tur är väl det ändå :D
Sur blev jag dock när de goda små röstisarna var slut när vi kom till matsalen! Fick dock en portion potatisbullar, men sen när jag skulle ta om (för man blir typ inte mätt på potatisbullar!) då var de också slut och det fanns bara Pytt i äcklig panna :( Grr, dagens i-landsproblem!
Efter skolan tog jag mig upp till stallet. Medan pållarna åt fixade jag en lapp om att vi söker barn som vill vara med i Vi i stallet 2012 (en teoritävling med final på NHS). Jag och två till från US har nämligen tänkt oss att vara lagledare om vi får ihop ett gäng :D Riktigt taggad! :)
Mockade sen innan det var dags för fröken grå att bli borstad och ryktad! Blir seriöst lite ledsen när hon inte blänker som hon brukar trots att jag borstat :( Men, hon har nog kul i hagen i alla fall och njuter av våren till fullo och det är ju faktiskt huvudsaken :D Innan tävlingarna sen blir det dock definitivt baddax för skruttis! Åh, vad jag längtar! :)))

Pappa hämtade mig när jag var klar, och hemma väntade hamburgare med pommes (y) Mummaaa! Har även hunnit med att göra smoothies och titta lite på Mia och Klara. Imorrn har vi sovmorgon tack och lov, och dessutom räddar tandläkarn mig ifrån sista (apdryga) lektionen, vilket betyder att jag bara har svenska och matte :)

Nä, nu sova!

Kram H







Taggad tjej! :)))

2012-03-19 - 20:44:35


18 mars 2012

2012-03-18 - 20:59:57

Helt okej söndag ändå! :)

Imorse sov jag rätt så länge innan jag tog tag i en inlämning som är till imorgon. Usch och bläää för skolan just nu alltså, motivationen är på miiinus typ! Dock ganska komiskt att inlämningen handlar om stress, och jag sätter mig med den dagen innan ;)

Packade ihop lite innan det var lunchdags och därefter stallet :) Pållen hade såklart redan hunnit gå ut (och smutsa ner sig;)), så jag tog tag i mockningen. Efter en hel del pyssel blev den någolunda fin, men hösilaget som hon inte tycker om är jooobbigt! Längtar tills det blir ny skörd, en som kanske duger åt damen ;)
I alla fall så hade jag ett litet planeringsmöte inför Påskhopningen med Emma, ska bli kuuul :) Sen tog jag tag i att putsa både hopp- och dressyrtränset! Finfina blev dom :D När det var klart hämtade jag in lortgrisen och efter en dryg timmas borstning och ryktning började hon likna sig själv igen (y) Hon verkade ganska så dönöjd över att få stå och äta hösilage utanför boxen samtidigt som hon fick sig en rejäl ompyssling ;) Har man sällskap kan man äta! 

När hon var så gott som ren så var det stängningsdags, och hemdags för min del. Fikade lite hos mamma innan vi flyttade över alla grejer till pappa och där vankades det som vanligt tacos :) Nu ska jag snart checka in ponnyakuten tänkte jag, och sen blir det att göra klart inlämningen och förbereda en redovisning. 

Imorrn är det inte så mycket speciellt som händer. Har inte Pepsi förens på lördag :((( Dock är det alltid najs att ha henne dagen innan tävling i alla fall (y)

Kram H




Minibloppiiiis

2012-03-18 - 10:21:00

Maila mig på [email protected] eller släng in en kommentar om ni är intresserade av något!


Grått allroundschabrak med tunn silverkant.
MYCKET fint skick, endast använt ett fåtal gånger.
Aldrig tvättat, men kan fixas innan köp om så önskas!
Pris: 50 kr SÅLT




Svart allroundschabrak med logga på ena sidan.
MYCKET fint skick, endast använt ett fåtal gånger.
Aldrig tvättat, men kan fixas innan köp om så önskas!
Pris: 50 kr SÅLT





Strasspannband strl full, silvriga stenar och mörkbrunt läder.
En sten saknas men inget som syns när det används, annars mycket fint skick! Endast använt på träning/tävling sen i somras.
Pris: 100 kr





4 st vita benlindor 3 m. Endast använda en gång och tvättade efter det!
Pris: 40 kr





Mörkblått fleecetäcke med tunn silverkant, och bred ljusblå fleecekant.
Storlek 125, har passat alltifrån maxad B-ponny till liten storhäst. Avtagbara kryssgjordar och avtagbar svansrem.
MYCKET fint skick, endast använt ett fåtal gånger. Aldrig tvättat, men kan fixas om så önskas.
Pris: 150 kr





Rött hoppspö, knappt använt!
Pris: 30 kr SÅLT




Mamma fixar! :D

2012-03-18 - 00:32:09

Minns ni paddarna jag köpte från hööks för ett tag sen? Jättebra är dom, framförallt till det låga priset (4 st för 129 kr!!). Dock så var bakpaddarna en bit för långa, men eftersom jag har världens snällaste mamma har hon fixat det genom att klippa av dom och sicksacka kanten! :D Vet att det kommer bli suuuper nu :)))
Invigning av de "nya" paddarna blir det på lördag när vi ska jogga lite lösgörande inför söndagens träningstävling i dressyr :)

Tack mamma ♥




17 mars 2012

2012-03-18 - 00:16:54

Heeej :)

Dagen har väl varit helt okej måste jag säga! Började med att sova en stund innan jag åkte upp till stallet för att mocka och fixa lite. Hade möte med Michaela vid elva (hmm, eller ja lite efter elva ;) ) och planerade lite inför Vi i stallet 2012, för då har vi tänkt vara lagledare :) Om vi hittar några som vill ingå i våra lag vill säga!

Packade mina 30 påsar (på ca en halv timme, bra jobbat! Så sjukt mycket bättre nu när de redan är uppsorterade  :D även om det fortfarande blir lite drygt). Åt lunch innan jag passade på att rykta lite på finis medan hon var nere och åt mellan sina lektioner. Igår hade hon rullat sig ordentligt igen, men dammet var som bortblåst idag så nu är hon blank och fin igen :D 

När Pepsi gick upp på lektion var det Domas tur! Tror nästan hon blev lite glad när jag kom och plockade fram grejerna, kan bero på att hon tycker att det är typ okej med lekstuga när hon har vikarie ;) Fixade iordning henne för ett dressyrpass, och idag hade jag minsann bestämt mig från början. Tog tränsbettet och skulle banne mig orka sitta ner!
Skrittade en sväng med Emma i skogen innan vi gick in på banan. Precis som jag hade trott var hon piggis och tyckte ungefär att: lyssna på nån annan än matte, det är överskattat! Men jag gav mig ta mig tusan inte, vilket gav resultat :) Efter en stund la jag upp stigbyglarna och tvingade mig själv att sjunka ner, och det gick faktiskt! Min mage var helt död efter, hahaha :P Jobbade i alla fall mycket lösgörande och att hon skulle hitta ett bra stöd, plockade upp henne lite när hon kom igång och bitvis, i galoppen framförallt, var hon jättedutti! Avslutade med att hon fick sträcka ut några varv i galopp, och det gillades kan jag lova ;) Sist joggade jag såklart av, och då slappnade hon av finfint, och jag tror nästan det var första gången hon var lite trött efter att jag ridit ;) haha!

I stallet fick hon lite ompyssling och stretch innan jag gick tillbaka till favoriten ;) Myste och borstade på pluttis som självklart rullat sig idag igen, dock bara ena sidan och i nån lera som ändå var relativt lätt att få bort! :) Dutti häst ;) Cyklade sen hemåt och körde in med mamma och Hugo till stan för att käka chicken kebab :D Tyvärr hade de redan stängt, så det blev donken istället men det funkade ju fint det med ;) Här hemma har vi chillat och kollat på film, niiice :)

Imorrn blir det lite plugg och sen stall! Förhoppningsvis får Pepsi vila imorrn, så då ska jag bara åka upp och pussa och borsta ordentligt på henne och sen tänkte jag ta tag i lite smörjning. Alltid välbehövligt!

Kram H

ganska så urkass mobilbild på Doma efter passet, men bättre än inget! ↓



Och juste, svar på en fråga! Jag kan inte köpa Pepsi av den enkla anledningen att hon (Tyvärr! :((( ) inte är till salu.


Fotografering, Amanda och Emma tränar dressyr 15 mars 2012, DEL 2

2012-03-17 - 11:04:00





































Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Emma Sjöberg & Campari, Amanda Kennmark & Zenator
Kamera: Nikon D3100



Fiiin kväll med Pååååållestollarna :)))

2012-03-17 - 00:09:59

Nyligen hemkommen från en supertrevlig kväll med US nya styrelse :D Galet kul hade vi, åh vad även detta år kommer bli bra! Alldeles lagom knasiga och busiga är vi allihopa, haha ;)



Bildkollage lånat av Lina (http://www.shetttisen.blogg.se/) då vi inte har nån gruppbild ännu!
Men fotograf till bilderna är ju självaste jag :)


Fotografering, Amanda, Emma och Lotta tränar dressyr 15 mars 2012, DEL 1

2012-03-16 - 15:21:00







































Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Amanda Kennmark & Zenator, Emma Sjöberg & Campari, Lotta Johnsson & Ragnar
Kamera: Nikon D3100


Made my day...

2012-03-16 - 10:09:00









Garvade ni inte lite grann för er själva åt någon av dessa har ni dålig humor, helt klart! hahaha


15 mars 2012

2012-03-15 - 22:18:03

Hejsan på er!

Vaknade även idag trött som om jag inte sovit något alls, och just därför är just dethär inlägget det sista jag gör innan jag släcker lampan. Imorrn SKA jag vakna pigg trots att skolan väntar. Dock går vi bara till lunch då keramiken är inställd, det gillas!! :D

Imorse hade vi i alla fall keramik. Fortsatte med de påbörjade grejerna typ! Tog spåris till Haga och där väntade svenska och matte innan lunch. Slutade som oftast på torsdagar till lunch så det blev mackor innan jag åkte upp till stallet. Plockade upp kameran och började med att fota Pepsis pass, så nu är det beställt! Hoppas de är snabba med att godkänna :) Visste ni förresten att Pepsi är både Konkurrencehest och Hoppe? haha, danska är fint det! 

Vid två fotade jag Emma, Amanda och Lotta när de dressyrtränade för Cissi. En del bra bilder blev det! Kommer i ett eget inlägg imorrn eller nåt :) Mockade och pysslade lite innan jag borsta Pepsi en långis :D Efter två icke-rullar-dagar börjar hon se ut som sig själv igen ;) Det gillas!

Blev hämtad av mamma när vi var klara och så körde vi till Hageby för att handla läsk till imorgon. Det vankas nämligen kick-off-knytis med Pållestollarna 2012 hemma hos Emma :D Ska bli kul! 

Har förövrigt nu lyckats fixa till och byta massor med Pepsi-dagar så att de ska passa tävlingarna (ååh, ni underbara människor som ställer upp!! Ni måste säga till om jag kan göra något! Det är tack vare er som vi kan få åka iväg och ha kul!). Tråkigt bara att det ska vara sånt strul och så jobbigt jämt, man tappar liksom lite lusten. Vi ska t.ex. ha lite hoppträningar med laget som jag meeer än gärna skulle åka och vara med på. Men då är det liksom en miljon grejer som ska passa det :( Vill bara kunna stoppa in min pålle i transporten och åka iväg och ha kul ju!! Nee, bajs på det helt enkelt. Finns bara en lösning...

Nä hörrni, jag ska sluta klaga på det där hela tiden och tänka på hur lyckligt lottad jag är som i alla fall har möjlighet att ha min underbara bästhäst på delfoder. Finaste skruttan, du betyder löjligt mycket ♥

Kram H



Your horse is the only one you can spend time with every single day and still not get tired of


Smakispakisar! :)

2012-03-15 - 20:20:28








Bildbomber väntar ;)

2012-03-15 - 10:37:00

Idag har jag plockat med mig kameran och tänkte fota dessa två snygging-ekipage när det dressyrtränar :) Hoppas de har gjort sig lite extrasnygga, och att bilderna blir bra!






Soooo True Story!

2012-03-14 - 20:05:10


















14 mars 2012

2012-03-14 - 19:24:18

Tjaaaa!

Usch det var verkligen inte okej att gå upp drygt två timmar tidigare idag än måndag och tisdag. Jag skulle kunna gå upp tidigt varje dag, OM jag visste att jag skulle göra något kul. Helt klart!! :) Men när man vet att man ska sitta och plågas i skolan och bara längta efter att det ska ta slut, då vill man allt annat än gå upp. Menmen jag ska inte klaga så mycket, bara lite ;)

Kan bara informera om att alla dagens lektioner var totalt ovärda och sååå jävla dryga rent ut sagt. Insåg dock att om ett år, i sista terminen av trean, kommer jag ha't typ superchill. Knappt några kurser alls! Läääängta :D

Men, som för att förgylla denna annars så långdragna onsdag, kom inte vår franskalärare. Vi fick lite uppgifter och drog efter en halvtimma, skööönt! I stallet fixade jag iordning lite i skåpet, rullade upp lindorna från igår osv. Älskar när det är ordning, blir såå mycket roligare att ta fram och använda sakerna då :D Har dock kommit fram till att jag har lite för mycket saker (mycket fint dock, enligt mig ;)) så därför har jag i alla fall försökt plocka ut lite grejer att sälja för en billig peng. Tänker dock jämt att när jag skaffar egen häst kommer jag att få användning för det, men innerst inne så vet jag ju att jag kommer vilja ha nytt då ;) haha, håll utkik efter lite mini bloppis! Har tänkt försöka fota lite grejer imorgon.

Mockade båda boxarna när jag var klar och hästarna fått äta. Pepsi var riktigt mysig idag och ville mest stå och buffas när jag mockade. "Men matte, du är tråkig när du mockar istället för att pussa på mig" typ, haha sötis! Hon blev i alla fall glad sen när jag borstade henne en lång stund och myste. Självklart blev det morotspelletts när jag var klar, det är det bästa tycker hon ;) Förövrigt håller de på att ta slut, så måste ta och införskaffa ett nytt paket.

Senare skulle hon upp på lektion och då drog jag mig hemåt. Mamma var supersnäll och hämtade! :) Har nu under kvällen kollat in lite tävlingar, är superdupermegataggad :D :D Propparna till de närmsta har kommit ut nu så imorrn ska jag fota Pepsis pass och beställa hästlicensen. Kunde dock inte hålla mig från att anmäla till Lektions DM den 13 maj! :))) Det behöver man inga licenser till så därför kunde jag göra det. Ska bara rida DMklassen på 90 cm i stil. Känns ganska ovärt att rida två 90 liksom, dels så går hon mycket i maj då alla lagomgångar går då och dels så börjar det bli för enkelt för oss båda ;) Blir bra!

Nä nu ska jag sova, najs med kort skoldag imorrn i alla fall! :)

Kram H

Lektions DM 2011 på hemmaplan, 4:e placerade! :)



Fotografering, porträtt på lite Pållestollar 10 mars 2012

2012-03-14 - 12:10:00

Har ju glömt att visa er lite bilder som jag tog i lördags. Vi skulle ha tagit en ny gruppbild på US 2012, men alla kunde inte så då tog vi bara lite enskilda till hemsidan! 
Visst är dom söta! :)











Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Cornelia Lundell, Moa Pedersen och Tuva Hallgren
Kamera: Nikon D3100


Och så knäppte Amanda några på mig också, då jag ser ut som en muuupp på de gamla.
Inte för att dethär blev mycket bättre, men lite i alla fall så det får duga! 






Dressyrträning för Cissi 13 mars 2012

2012-03-13 - 22:18:52

Åh, idag var första gången för i år som vi kunde dressyrträna utomhus! :D :D

Idag körde vi ganska så stenhårt och kraven var högt ställda från början till slut. Hon tyckte överlag genom hela passet att det var aaaapjobbigt, vilket gjorde att det blev nästan precis lika jobbigt för mig att pusha henne haha! 

Vi började med mycket volter och lösgörande, att hon skulle acceptera, runda sig och gå undan ordentligt för innerskänkeln. Den där vänstersidan är inte att leka med, framförallt inte när vi inte ridit dressyr på jag vet inte hur länge? ;) Har mest blivit hopptävling varvat med skogsturer ju.

I alla fall så började vi sedan med en klurig övning där det var nya moment hela tiden som skulle förberedas och utföras. Det som ingick i övningen var tiometersvolter i trav, kortsidor i galopp, enkla byten och övergångar mellan mellantrav/skänkelvikning på diagonalen. Som ni förstår var det endel att hålla reda på, men tillslut tyckte jag att Pepsi gjorde det riktigt bra :D 

Kan säga att allt jobbet gjorde susen, för när jag i slutet travade några varv bara längs fyrkanten blev hon riktigt fin! Lösjord och härlig i sidorna och bar sig som aldrig förr typ :D När hon kommer igång och verkligen har fått jobba igenom hela kroppen höjer hon hela sig på ett helt annat sätt, så himla roligt! Det gör det verkligen värt jobbet när man känner resultatet efter :))

Tyvärr då så hann Emma aldrig fota, attans vi som var så snygga! :( 

Nä nu ska jag försöka få ihop mitt liv, går sådär måste jag säga. Vill så mycket, och allt vore sååå äckligt mycket lättare och roligare om man kunde få vara hästägare åt pluttis ♥ Galet vad det skulle äga! Tur i alla fall att jag har underbart snälla stallkamrater som ställer upp och orkar byta dagar med mig så att vi kan få komma iväg och tävla!! Ni är bäst! :)




13 mars 2012

2012-03-13 - 18:57:31

Hejsan!

Åh underbara ledighet! Tänkte på't när jag red förut: Fan vad jag skulle göra allt för att få ha det såhär varje dag!! Känner mig skapligt otaggad på lång skoldag imorgon :( Nu när det är så mysigt väder ute dessutom, då ska man sitta inlåst i åtta timmar. Bläääää!

I alla fall, jag har njutit av att vara ledig! Sov rätt länge idag också, innan jag trampade upp i blåsten till stallet. Mockade innan jag tog in henne för borstning och lite bentvätt. Hon tyckte nog mest synd om sig i heeela världen när hon var tvungen att stå i duschspiltan (inte hennes favvoställe, hon blir alltid otålig där inne) och bli ompysslad, samtidigt som hon var helt själv i stallet och dessutom hade massa smarrig lunch som väntade i boxen. Ställde henne i alla fall på gången istället när jag spolat bena, och där trivdes hon bättre :) Hade självklart rullat sig grundligt, älskar när hon är grå och dammig och det typ inte går att få bort, eller? Men det blev bättre efter en stunds ryktning :) När vi var klara fick hon äta medan jag också åt och plockade fram lite grejer. Bruna var vi idag, nya BR-schabraket från Göteborg och HV-polo-lindorna vi vann från Charlies :D Supersnygg blev hon! Tyvärr hann inte Emma fota så det blev inga bilder :(

Strax efter klockan ett körde vi i alla fall på dressyrträning! Ett litet eget inlägg kommer senare tänkte jag :) När vi var tillbaka i stallet borstade jag av henne, stretchade och släppte sen ut henne direkt så att hon kunde få njuta av det fina vädret :) Tror hon tycker det har varit najs att få vara ledig från lektionerna två dagar, och dessutom fått gå ungefär dubbelt så många timmar i hagen som vanligt i det fina vädret :D Be mine... ♥

Pysslade lite allmänt i stallet med allt och inget innan jag cyklade hemåt med Amanda. Har inte hunnit med mycket mer än middag so far, och snart blir det Top Model Sverige tänkte jag. Håller på och försöka byta lite Pepsi-dagar hit och dit inför tävlingarna, inte det lättaste! Ännu en gång: Be mine... ♥

Back to reality imorrn då, usch och fy.

Kram H


Fotografering, Felicia och Fatima hoppar på banan 10 mars 2012, DEL 2

2012-03-13 - 10:24:00



















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Fatima Kurti & Chess, Felicia Vilenius & Hagens Giza
Kamera: Nikon D3100



12 mars 2012

2012-03-12 - 21:39:24

Det här har nog varit en av de bästa dagarna på länge! :D 

Började med en naaaajs sovmorgon, var dödstrött igårkväll efter 10 timmars fullt ös i stallet kan jag lova. Men det var det ju värt, som alltid! :) När jag vaknat kan ni ju gissa om jag blev glad när jag märkte att solen kikade in bakom rullgardinen och sen såg att himlen var klaarblå :D Varmt var det också, hela 10 + typ (y) Med andra ord en alldeles för perfekt dag för lite skogsbus ;)

Tog cykeln upp till stallet, mockade innan hon fick komma in och bli borstad. Strax efter elva gav vi oss iväg tillsammans med Maria och Doma. Haha, började med att när vi kommit kanske 200 m från stallet gjorde Pepsi en tvärvänding och jag var nån centimeter från att åka av, haha! Hon fick syn på några andra som red inne i skogen, men som tur var stod Doma precis bakom så hon stannade direkt ;) Knashästen!
De bitarna vi travade skötte de sig finfint, lugna men lite småpigga såklart :) Över fälten som var rätt blöta skrittade vi, men ooooj vad skönt solen värmde, underbart!! 
Vi galopperade upp för hela skutbanevägen, och ja det gick undan om man säger så! Maria hade tänkt att vi skulle ta det lugnt då Doma varit lite skadad nyligen, men det tyckte inte pållarna ;) Dom två tillsammans är verkligen hopplösa på att ta't lugnt, haha. men man kan inte annat än garva åt dom! Såååå söta ♥ Ett par små glädjeskutt hann Pepsi med i farten såklart, då är allt som vanligt ;) Vi travade av sen på en av de bredare vägarna och då sprang dom såklart med världens största steg bredvid varandra, haha pluttisarna! Perfekt runda var det verkligen och Pepsi var precis lika suuupernöjd som jag ;)

I stallet sen var det lunchdags, och vi passade på att äta ute :) Borstade sen av Pepsi och ryktade innan hon fick gå ut och sola med lite hösilage att pilla med. Tror hon tyckte det var jätteskönt, och dessutom rullade hon sig såklart på båda sidorna ;) Tror hon gillar att slippa täcket!

Fixade allt och lite till i stallet innan jag gick ut för att knäppa några bilder och gosa lite :) Imorrn ska vi dressyrträna och det ska bli så himla roligt! :D :D Förhoppningsvis kan vi vara ute, och dessutom har Emma lovat att fota (y)

I alla fall så har jag hunnit med en spontan fika med mamma också, mysigt :) Kolapajen på bagarstugan mååååste ni pröva, galet god! Gick även en runda på stan, och fick med mig en orange tjocktröja hem :)

Nu har jag fixat lite med en inbjudan till en tävling som Pållestollarna ska ha, och snart ska jag även göra en affisch tänkte jag! 

Kram H







Bästa mysispysis ♥


Fotografering, Felicia och Fatima hoppar på banan 10 mars 2012, DEL 1

2012-03-12 - 20:13:18























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Fatima Kurti & Chess, Felicia Vilenius & Hagens Giza
Kamera: Nikon D3100


Som jag skrev tidigare var ljuset lite klurigt, stark men ganska lågt stående sol. Ingen ursäkt men därav de något konstiga skuggorna som jag inte fått koll på, men jag tycker nog att de blev mysiga i alla fall :) Bra träning att fota i olika ljus osv! Längtar tills det blir grönt och fint runt om, sommar helt enkelt :D


Det bästa med att gå i skolan...

2012-03-12 - 11:14:00

(eller kanske det enda som är bra?) ... är i alla fall studiedagar och lov! :D Är ledig och dagen ska såklart spenderas i stallet :) En massa fix och trix finns att ta tag i, och så blir det en urmysig uteritt med M och Doma! Blir perfa i det förhoppningsvis fina vädret :D




Filmklipp från gårdagens andra runda!

2012-03-12 - 08:58:00

Alltså stjärnan, visst är hon fiiin? 
Kan fortfarande inte förstå att hon klippte 8:an alltså, helt amaziing är hon verkligen ♥



Första språnget är framhoppning, om ni undrar vad jag sysslar med ;)


Träningstävling i hoppning 11/3 2012

2012-03-11 - 20:50:49

Idag var det dags för den tredje av fyra träningstävlingar, och denna gång var det hoppning. Som förövrigt jag och Karin var ansvariga för! :) Tyckte att vi gjorde ett bra jobb trots lite småmissar, men vadå? Det är ju bara träning ;)

100 cm Clearround
Jag gick ut sist i clearrounden för jag var den enda som red 1m, vilket var väldigt skönt då det var endel fix på morgonen och med tanke på att Pepsi såg ut som ett stort dammoln ;) På framhoppningen var hon lite mupp, precis som jag räknat med. Galopperade mest så att hon skulle komma igång ordentligt och få ur sig lite spändhet och energi. Lite småbrall, men inte så farligt faktiskt! Hoppa gjorde hon bra också :) När vi blev ensamma kvar så fanns det ju massa plats, så jag passade på att ta några stora "busbyten" för att få igång henne och få henne glad ;) Det lyckades mer än väl, haha!
Inne i ridhuset sen var det tyvärr väldigt halt :( Dumma underlag alltså, att det aldrig ska gå och få iordning. Men det ska göras något åt till i höst verkar det som åtminstone :) Pepsi var i alla fall riktigt fräsch och hoppade som en liten kanonkula (y) Två mindre missbedömingar från min sida men det gjorde inget då känslan överlag var nice! hon bjussade dessutom :) Fick ett nedslag dock tyvärr, vet inte riktigt varför. Hon kom sådär stort och luftigt som hon gillar, men hoppade lite för nochalant och glömde ett bakben typ. Helt klart nöjd med rundan ändå och att det kändes så pass enkelt :D

100 cm tävlingsklass
Startade först i klassen som gick direkt efter då det var flera som valde att byta höjd, vilket resulterade i att det bara var jag och en till på 1 m. Gjorde dock inte oss något för då var vi ju redan lite varma i kläderna, men hade ändå fått pusta en stund medan banan byggdes om. Hon var absolut lika fin denna runda, om inte fiiinare! :D Hon har börjat hoppa så himla bra nu tycker jag, luftigt men enkelt liksom! Haha, dock värsta missförståndet till sista i grunden: Jag tänkte hoppa på ytterkant, men hade lite dålig ytter så hon trodde att vi skulle rida förbi. I sista sekund hajjar hon vad jag ville och hoppar, jisses. Ett hjärta av guld säger jag bara, en räddare i nöden och dessutom klarar hon hindret felfritt! Åh, min bästa ♥ Checka in filmen som kommer sen så förstår ni definitivt vad jag menar! 
Omhoppningen gjorde vi även den bra tycker jag :D Hon halkade till två gånger, en gång bara ett par språng innan hindret (10:an) så då tappa vi lite fokus och flyt liksom och kommer tight. Men, återigen så kan jag inte annat än älska hennes inställning! Är så oerhört tacksam, och det är sååå värt all tid vi lagt ner :)
Vi slutade på 0+0 fel och jag tror både hon och jag tyckte att det kändes ganska så busenkelt :D Hur skönt som helst!! Tiden var inte den bästa, ville inte chansa på underlaget ju och prioriterade att jag skulle rida bra (vilket är svårt när man samtidigt ska svänga snävt, haha!). Trots det så räckte det hela till en andraplacering, och bara 7 hundradelar från Amanda som vann! (Grattiis) Lite småsnopet såklart, men kan absolut inte vara annat än nöjd med både min och Pepsis insats :))))

Filmklipp kommer!





Nothing's like being with her ♥



Vackra pållen var sååå fin idag så :))))

2012-03-11 - 19:31:00



I’m feelin’ great
Right here beside you,
that’s where I will stay.
You are the reason I breathe
You’re
AMAZING


Jump, jump, jump, jump

2012-03-11 - 08:32:00

Taggar hopptävling idag, ska bli gryyymt kul! :D När jag såg den här bilden kom jag på att jag borde leta fram min röda rosett, har nämligen en känsla av att hon kommer vara mer vild än tam på framridningen ;) Framförallt  med tanke på att den är ute, och jag inte ridit henne på banan något sen i höstas!
Blir spännade, hoppas hon är glad men kontrollerbar ;) Förövrigt ska vi rida 1m/1m!
Hur det gick får ni veta ikväll!



Mitt snyggo ♥



Några smakprov

2012-03-10 - 23:12:51

Jag hade lite tid över precis när Fatima och Felicia skulle hoppa på banan, vilken osis ;) Blev riktigt sugen på att ta lite ute-hoppbilder! Känner mig dock lite ringrostig, och nu när solen stod så pass lågt blev det tyvärr lite för mycket skuggor osv. Men några bra tror jag att jag lyckades knäppa i alla fall :)





Taggad? ;)

2012-03-10 - 22:43:09

Imorrn är det träningstävling igen, och dagen innan till ära hade Pepsi gjort sig alldeles extra fin såklart! Jisses säger jag bara, det var nog fleeera år den hon var så skitig senast. Men kul hade hon nog haft i alla fall ;)







Tur för henne att jag gillar henne oavsett vilken färg hon har ;) haha! ♥


Fredags-Morgon-Humor!

2012-03-09 - 09:33:00








8 mars 2012

2012-03-08 - 23:11:18

Keramiken var rätt okej faktiskt! ;) Det bästa med kursen är att vi inte kommer ha nåt endaste litet teoretiskt, med andra ord inte heller några prov!! :D Det enda som bedöms är det vi skapar i leran :) Vi fick faktiskt börja redan idag och göra en releif, en lertavla i 3D typ, som vi fortsätter med imorrn eftermiddag.

Efter keramiken åkte jag till Haga och där väntade matte och svenska. Det funkade! Till lunch blev det pannkakooooor :D sylten är typ bäst, hehe. Egentligen slutar vi ju efter lunch på torsdagar, men idag hade det lagts in en intro-grej till projektarbetena vi ska göra i trean. Tror jag har nåt bra på G! :)

När vi slutat mötte jag pappa och Hugo på banken för att betala bussen vi åkte med till Göteborg. Uppe i stallet sen så pysslade jag lite i US-rummet, dels med lite papper och pärmar men även lite allmän städning. Bra blev det tycker jag! Sen mockade jag och resten av eftermiddagen spenderade jag genom att borsta och mysa med finis ♥ Idag var det lite lagom mycket folk i stallet, helt perfekt! Riktigt gosig var hon :) Dock hade hon på något vänster lyckats få ett sår på utsidan av ena bakotan, såg lite halvskumt ut :/ Gjorde i alla fall rent ordentligt och jag tror inte att det är någon fara, det var inte ett dugg djupt eller så (y) Får se hur det ser ut imorrn helt enkelt!

När hon fått sitt vardagsgodis tog jag mig ner till bussen och åkte hemåt. Hann inte med så mycket innan pappa och Hugo kom med familjepizza :)) Muuuumma!! Har kollat lite TV och bara softat under kvällen, nu ska jag nog sova. Förresten, bästa kommentaren i lyxfällan: Men ni har ju inga pengar? Jo, kreditkort. haha, alltså seriöst?? 

Imorrn blir det en rätt lång skoldag, men sen vankas låååååånghelg :D :D :D Vi har nämligen studiedag måndag/tisdag! Har dagarna till ära såklart bytt till mig Pepsi, det blir gryyymt! 

Kram H




Nyttelinytt!

2012-03-08 - 20:20:34

Nu äntligen har jag tagit tag i min mail! 
Tidigare har jag ju haft min urgamla [email protected], men det känns lite halvtöntigt sådär. Dels med tanke på att knappt ingen längre ens kallar mig Hillan, och dels för att det var mer än två år sen jag slutade spela fotboll.
Haha, heller inte så kul eftersom jag mailar en del i och från ridklubben. Dressyrdomarna jag har mailat undrar nog om jag verkligen valt rätt domare, haha! Naevars, skämtåsido men det är faktiskt lite pinsamt tycker jag.

Ut med det gamla och in med det nya! Från och med nu mailar ni mig på [email protected]
Lite mer neutralt ;) Blir lite jobbigt nu i början bara när jag ska byta överallt, och måste hålla koll på två mail samtidigt. Vore därför väldigt tacksam om åtminstone Ni som läser dethär hädanefter mailar på den nya :)



Lite udda kanske?

2012-03-08 - 09:32:00

Nja, tror faktiskt inte att det var en enda av er som hade en endaste aning om vad det är för kurs som står på schemat för min del idag (förutom er som fått höra det personligen av mig då). 
Jo förstår ni, det är nämligen tänkt att jag ska läsa kursen Bild och form: Keramik (!!!) då det råkade vara mitt andrahandsval. Mat i praktik och teori var mitt första val, och dum som jag är antog jag bara att man skulle få det liksom. Men nej, självklart blev jag bortlottad :( 
Blir otroligt spännade ändå om jag ska vara ärlig, vad det egentligen kan vara för något och om jag kommer vara den enda? Haha!

Och nej, det här är faktiskt inte ett skämt. Tro't eller er! ;)



Bildkälla


7 mars 2012

2012-03-07 - 23:13:02

Goddagens!

Egentligen så borde jag nog ligga i min varma sköna säng och sussa just nu, men en kortis här får det väl bli ;)

Spenderade 5 av dagens timmar på badhuset då, soft! Ganska ovärt egentligen, men hellre än att sitta i skolan i åtta timmar helt klart :) Bastu, bubbelpool och rutchkana är fina grejer det, dock blev jag arg när vi upptäckte att de slutat med världens bästa badhus-pomme :(

Vi åkte från badhuset vid halv tre, och då blev det stallet för min del såklart! Hann ganska perfekt med precis vad jag hade tänkt :D Började med att mocka båda boxarna, sen tog jag in Pepsi som gått med Real på förmiddagen. Under tiden hon åt passade jag på att kolla tävlingsmailen och chilla lite allmänt ;) När hon stått en stund borstade jag henne. Helt fluffig var hon då hon gått utan täcke, men efter lite fällning och ryktning liknade hon sig själv igen :) Älskar att hennes päls är så himla fin nu, eller ja den har väl vart det hm ganska länge? ;) Pysslar man ordentligt så gott som varje dag så märks det ju, helt klart! När hon pillat i sig "det goda" av hösilaget så myste vi lite och hon fick lite morötter :)
Just det, glömde skriva det tror jag. Men i söndags så fick alla felfria ekipage som klarade jokerhindret en hink med superfeta morötter och en kexchoklad :D Väldigt rolig idé tycker jag! Så nu har Pepsi och mumsa på, jag åt dock upp min del i måndags ;)

Åkte hem rätt tidigt då pappa ändå var ute och for och jag var klar. Har ätit pizza, duschat, kollat film, myst med marängsviss och fixat massor utav US-grejer :)

Imorrn börjar jag en kurs i skolan som ni nog inte skulle gissa i första taget att jag faktiskt valt, haha! Känns så himla muppigt och knasigt, men jag gjorde inte mina reservval så seriösa direkt :P Jaja, det blir nog riktigt spännade!

Kram H



You're the one I can lean on ♥



At the moment

2012-03-07 - 10:48:00

Just precis nu är jag på Badhuset, haha erkänn muppigt! Centralbadet i Norrköping av alla ställen liksom, och här har jag nog inte varit på en himla massa år!

Vi har i alla fall "Må-bra-dag" i skolan där vi fick välja mellan olika aktiviteter. Chilla i bastun och bubbelpoolen på badhuset lät minst tråkigt, haha ;) Blir dessutom antagligen pommes-tallrik till lunch (y)





6 mars 2012

2012-03-06 - 23:37:56

Lång dag idag, med mycket på schemat! Men vet ni vad som är underbart? Jo, att vi typ inte har en endaste liten läxa som jag borde göra och inte ett endaste litet prov som jag borde plugga till!! :D Helt underbart!

Imorse hade vi dessutom en hääärlig tisdags-sovmorgon :) Skoldagen lyckades jag uthärda, även om det var med nöd och näppe. Nej usch, inga roliga lektioner idag inte. Vid kvart över två slutade vi och då åkte jag upp till stallet. Fixade med en del papper innan det var mockningsdags. Pepsis box var som vanligt när man kommer på eftermiddagen inte ett dugg rolig, hösilage ööööööverallt blandat med torven. Hoppas verkligen att nytt hösilage kommer inom kort, gärna något som passar damen bättre ;) I vanliga fall smaskar hon ivrigt i sig varenda liten smula, men just nu kan man tro att hon står på fri tillgång (vilket iofs är bra) eftersom hon alltid har mat i boxen. 

När jag var klar borstade vi och myste lite. Dock blev det efter en stund rörigt och väldigt mycket folk i stallet, och sånt passar inte då. Vissa stunder skulle jag göra allt för att få stå i ett privatstall, eller åtminstone inte ha boxen som är preciiiis där alla går förbi mest hela tiden. Men till en viss gräns älskar Pepsi all uppmärksamheten, men blir det för mycket tröttnar även hon såklart. Och andra hästar, det är ingen höjdare direkt! Om det inte är Steffie då, hennes bästa bästis ;)

Vid fem hoppade jag in igen och hade teori med nybörjargruppen. Lite "Säkerhet i stallet" fick det bli, alltid bra! Började teoretiskt med att de fick en bild med ett stall där de skulle hitta fel, och sen praktiskt kollade vi lite i stallet och de fick hitta dels grejer som kanske skulle kunna vara bättre säkerhetsmässigt och dels grejer som var gjorda för att öka säkerheten. Duktiga var dom!

Klockan sex hade vi ett superlyckat US-möte :) Att det var megasmaskigt fika, mycket skratt, att vi fick mycket gjort och slippa känna stress att man har saker att göra hemma gjorde det till ett väldigt trevligt möte! :D 

Nu borde jag egentligen sova, men bara för att så ska jag gå in på TV3 play och titta på Top Model Sverige ;) Haha, det trodde ni inte va?

Kram H

Hihi, gammal bild från första gången Pepsi är ute i skogen utan hästkompis. Så duktig var hon! :) Längtar till naturen ser ut sådär, vi ska verkligen utnyttja skogen i vår/sommar och ha aaaaskul när vi busar omkring ;)





5 mars 2012

2012-03-05 - 23:03:28

Nehepp hörrni! Nu var det alldeles för länge sen jag skrev något vettigt här :P Haha, nevars men jag har hunnit med en massa sen i fredags förutom hoppningen igår ju! Men nu får ni lite om dagen i alla fall :)

Tungt att gå upp imorse, en ganska så väldigt tråkig skoldag framför sig och jag kände bara att jag fått liite för lite sömn i helgen. Menmen, upp kom jag och det blev gryymt mycket lättare när jag kom på att jag faktiskt bytt till mig Pepsi idag :D Tyckte att hon skulle få gå lite lugnt idag eftersom det blev så mycket igår liksom, och för att hon var så duktig såklart :))

Skoldagen gick inte så fort som jag hoppats på, men vid strax efter två kom jag därifrån i alla fall. Lyckades övertala Amanda om att hänga med ut på en skrittur i det kalla men annars väldigt fina vädret :) Supermysigt hade vi, barbacka och på hack en ganska lång tur såklart :) Dock var det lite hårt och halt på sina ställen, men Pepsi är en hejjare på att hålla fossingarna i styr så vi klarade oss finfint ändå! Riktigt nöjd och avslappnad var hon hela rundan, framför allt när vi skrittade hemåt över sjukhusfältet. Då frustade hon mest heela tiden min sötis ♥ 

Hemma i stallet sen så fick hon äta sin mat medan jag fixade lite med en funktionärslista till träningstävlingen på söndag. När jag var klar och hon ätit ett tag hann jag rykta och mysa en liten stund innan pappa kom! 

Nu har jag henne inte förens på söndag igen :( Dock är det ju träningstävling i hoppning då, vilket ska bli superkul! :D 

Nä, nu måste jag sova för att jag är typ döödstrött! Tur att vi har sovmorgon både imorrn och på onsdag :)

Kram H



Clearround-hoppning hos Sissi Lilja 4 mars 2012

2012-03-05 - 22:32:49

Har just skrivit en halv novell till världens bästa tränare och hästägare om hur det gick igår, så nu är jag uppvärmd för er! haha ;)

Vi åkte alltså till Sissi och Nina Liljas ridutbildning för att börja mjukstarta säsongen lite med en clearroundhoppning. Måste börja med att säga att jag slutar aldrig förvånas över hur sjukt underbar Pepsi är att ha med sig på tävling! Lastningen både dit och hem gick som en dans, och väl där stod hon hur snällt som helst och verkade nästan njuta av att kunna stå och slappa i transporten. Puss på henne ♥

I alla fall så började vi med 90 cm, och då var det även stilbedömning! När jag skrittade fram på deras stora utebana bland en massa andra hästar var hon huuur nöjd och glad som helst :) Inne på framhoppningen gick hon lite loco, och så fort jag vände upp de första gångerna mot lilla hindret så bockade hon mig ur sadeln :P Haha, lyckades i alla fall sitta kvar och var ändå glad att hon var glad! Dock undrar jag om någon hade gissat på att just hon är lektionshäst, bland alla unghästar som var där ;) När vi fick komma in i stora ridhuset sen blev hon spänd som en fiolsträng verkligen! Hon tittade skeptiskt på såväl hinder som skuggor och start/mål-flagg. När vi sedan fick startsignal hade jag lite problem med att få en ärlig bjudning. Fick liksom inte riktigt kontakt varken med halvhalter eller skänkel när hon var så pass ofokuserad, och alltså blev trycket i galoppen inte så som jag önskat. Detta ledde såklart i sin tur till att rundan blev lite fram och tillbaka, inget superflyt och lite svårt att hitta bra avsprångspunkter. Hon nollade dock utan problem och som avslutning fick man pröva på "jokerhindret", vilket vi gjorde! Det var nästan det hon hoppade bäst på hela banan ;) Det svåra med just det hindret var att det var smalt, bara en enda bom, ur en trixig sväng, låg en stor gosse-nyckelpiga under och hängde svarta snören från bommen. Stilen blev 39/50 (1 poäng ifrån "placering") vilket jag blev väääldigt förvånad över, men kul i alla fall! :)

Efter en hel del skrittandes var det dags för 1m. Hon var inte riktigt lika taggad på framhoppningen, men ändå piggis! Dock kom vi helt fel en gång på oxern, och snäll som hon är offrade hon sig såklart. Tog sen ett litet räcke innan jag kom på oxern igen, och då var det inga problem. Skönt! Inne på banan var hon nästan lika spänd som i första och dessutom riktigt konstig i magen stackarn. Tror att hon var överlag väldigt nervös eftersom det var hela 4,5 månader sen hon lämnade hemma-stallet senast! Men hon skötte sig och bjöd på ett par riktigt fina språng, dock blev det ungefär samma oflyt som i första klassen så känslan var inte så bra. Ett ner fick vi med oss, men det kunde varit betydligt fler. Duktig var hon i alla fall, och nu vet vi vad vi måste jobba och tänka på nästa gång! Superskönt att vara igång så pass tidigt ändå, för då har vi lång tid på oss att först och främst hitta tillbaka lite för att sedan börja klättra uppåt :) 

"Tävlingen" var förövrigt jättetrevligt arrangerad precis som jag misstänkte! Banan var klurig, alla 9 hinder utom det första var relaterat till ett annat och dessutom riktigt fina och tittiga hinder. Alla hade antingen flera plankor, vattenmattor eller olika grindar under sig. Måste säga att jag trodde att det skulle vara "snällare", men det var ju super att det var svårt, grymt bra träning ju!

Trots spänd och lite ofokuserad pålle och en ryttare som självklart kunde ridit lite bättre, tycker jag att vi får helt klart godkänt för att vara säsongsdebut! Är så glad att hon ändå är med mig och gör det jag ber henne om, försöker trots nervositet göra sitt yttersta känns det liksom som. Fet guldstjärna till henne för det!
Nu siktar vi framåt och uppåt helt enkelt :)

Massor med tack till bästa groom-chaufför-pappa! ♥

Ignorera mig lite på bilderna, men hon är snygg som vanligt :)









Ur filmklipp från dagen..

2012-03-04 - 22:47:57



Berättar mer imorgon, godnatt!


Hoppelihopp imorgon!

2012-03-03 - 22:11:39

Efter en upp- och nedvänd dag så har jag (med hjälp av bl.a. fiiina vänner och fina spotify ♥) laddat om och hittat tillbaka till att vara riktigt taggad inför imorgon, ska bli så sjuuuukligt kul och spännande :))




Euphoria, forever 'til the end of time ♥

2012-03-03 - 12:02:00






2 mars 2012

2012-03-02 - 21:49:40

Hejsansvejsan! :)

Överlag måste jag väl ändå påstå att dagen varit bra, har haft riktig tur och flyt på flera grejer men lite smågrejer (eller framförallt en) kunde väl varit ännu bättre. Men vadå? Det är ju onödigt att leva ett perfekt liv ;) Btw kommer helgen bli grym, mest för att jag har min finis både lördag och söndag :))))

I alla fall så var det tyvärr ingen sovmorgon idag inte! Franska började vi dagen med, och för tillfället känns den lite för löjligt lätt så det var ingen vidare ansträngning kan jag inte påstå. Hade därefter hål som spenderades med att fixa lite papper och kika runt på bloggarna jag följer osv. Innan lunch hade vi mattelektion, kan ha varit en av de rörigaste ever? Men så går det väl när man har en så stor grupp att man inte ens får plats i klassrummet?!?!
Efter lunchen pyste jag iväg på mitt lilla vuxen-uppdrag, och bara för att jag är snäll tänkte jag avslöja vad det var :) Som ni kanske förstår så söker jag, som många andra, sommarjobb. Har varit kluven på om jag vill ha ett roligt hästjobb men tjäna lite pengar, eller ett mer "riktigt" men kanske tråkigare jobb och tjäna bra med pengar. Lotten har väl i första hand fallit på alternativ 2, och jag tänker att pengarna ska bl.a. gå till ett hästsparande! :) Kan ni gissa vem den lyckliga blir (och ja, jag kan så gott som lova att h*n kommer bli lycklig ;) ) som en dag kommer stå som min? Hihi, den som lever den får se och jag tänker fortsätta önskedrömma i alla fall ;) Känns som det är det jag vill mest i hela världen nu, och har velat rätt länge. 
Kom visst ifrån ämnet lite, haha! Men i alla fall så var jag idag på min livs första anställningsintervju (JA, ni läste rätt: lilla jag har varit på anställningsintervju!) och jag kan avslöja att det gick riktigt bra i alla fall, trots att jag såklart var äckligt nervös ;) När allt är helt klart så delar jag självklart med mig mera!
När intervjun var över så tog jag mig tillbaka till skolan för betygssamtal, och flytet höll i sig hela vägen dit. Spatserade därefter nöjt till spårvagnen med ett MVG i fotografisk bild A :) Fick dock faktiskt lite kritik om mina bilder, men det struntar jag i för jag tycker om dom i alla fall ;) (HÄR kan ni se bilderna jag valde ut) Och huvudsaken är ju att de ändå gav mig et solklart MVG :)
I stallet sen fortsatte floowet med att jag ska få ta nybörjarteorin på tisdag igen! :) Superkul, så söta är barnen och riktigt duktiga. Ska klura ut något riktigt roligt de kan få öva på tänkte jag :)
Men som sagt så kan ju dagen inte få vara helt perfekt såklart :( Pepsi blev nämligen lite sista-minuten insatt på en tidigare lektion än vad som var planerat så jag hann inte mysa och borsta så länge som jag tänkt :((( Dessutom hade det behövts extra mycket idag då hon gått utan täcke och var helt dammig och grå! Tur att jag tänkte åka upp tidigt imorgon och borsta lääänge innan vi rider i alla fall :) Förövrigt blir det en lugn tur då hon gått rätt mycket nu sista dagarna, och jag vill ha henne allt annat än trött på söndag ju!
Sen jag kom hem har jag hunnit äta, flytta lite grejer och mig själv till pappa, plocka iordning lite tävlingsgrejer, övningsköra och handla med pappa :) Nu ska vi se på film och svulla!!

Imorrn är det fullt ös kan jag lova er, men lite uppdatering försöker jag hinna med :)

Kram H

Hihi, relativt gammal bild på nöjda tjejer efter våra två första lokala starter! :)



Outfit till på söndag :)))

2012-03-02 - 10:36:00

Är såååå galet taggad så det finns inte, ska blir grymt kul!! Tror ni att vi blir snygga?? :D





1 mars 2012

2012-03-01 - 22:53:48

Godkväll!

Sovmorgonen satt som en smäck och jag var till och med nästan pigg när jag klev upp imorse :) I skolan hade vi två lektioner, varav en var första i matte D. Ingen rast och ingen ro här inte! 
När vi slutade vid halv ett så blev det lite risgrynsgröt innan jag tutade upp till stallet. Blev en lång eftermiddag/kväll där, men det är alltid mysigt :) 
Eftersom Maria har gått och blivit sjuk fick jag agera hästvakt idag. Började med att longera Doma en kortis i ridhuset när jag kom, hon var dutti! När jag var klar borstade jag Viktor innan det var fodringsdags. Fixade hos Doma sen med mockning, vatten och lite iordningplockning innan det var Pepsis tur :) Hon stod lagom ledsen och tittade på mig när jag borstade Viktor stackarn :( Van att alltid få vara i centrum, lilla stjärnan! ;)
Tror hon därför blev lite glad när jag kom och borstade och myste (y) Tvättade även igenom den inte alltför fräscha brunst-svansen ordentligt, friserade manen en snabbis och kliades lite. Bra och gosigt humör var hon på även idag :D
När hon gick upp på lektion sen så mockade jag, vilket tar typ tre år nu när hon sprider runt allt hösilage i torven. Hoppas att det kommer från en ny skörd snart, en som hon gillar bättre! Hos Viktor däremot fanns inte en enda skymt av hösilage, så där gick det på ett kick att mocka.
Vid klockan 7 var det möte, så i väntan på det kikade jag lite på lektionerna och kollade tävlingsmailen. Mötet var inför Div. III-hoppningen, riktigt trevligt :) Ska bli sjukt kul både med hoppningen och dressyren!! :D Haha, som väntat drog det ut lite på tiden då det är lätt att dra in på sidospår, men det gör inget eftersom jag numera är så gott som friiiii från allt som heter plugg! :)))
När vi i alla fall var klara så gjorde jag iordning Domas dumma mugg som smugit sig på, innan snällaste mamma kom och hämtade mig. 

Imorgon ska jag göra en superläskig grej, men OOOJ vad vuxenpoäng jag kommer samla! Kommer typ döö av nervositet, men det kanske är så det är att vara vuxen? ;) Jaja, får ta det som det kommer helt enkelt!

Nu måste jag nog sova!

Kram H

Div. III hoppning Åtvidaberg 2010...






Nytt i "hästgarderoben"

2012-03-01 - 22:33:06

Det som mamma skulle hjälpa mig med idag var dessa godbitar ;)



Köpt dom begagnade av en tjej här i Norrköping, och de verkar super so far :) Gillar att göra fynd! 
Blir spännande att testa dom på lördag när vi ska ut och göra skogsstigarna osäkra tillsammans med Emma och Pari ;))