Back on track

2013-02-28 - 22:16:12
I tisdags så hade jag verkligen himla flyt! Amandas mamma hade sett en annons i tidningen där det stod att Avantia (En av Norrköpings ridsportbutiker med i stort sett bara märkesgrejer) skulle ha utförsäljning då butiken (tyvärr) ska upphöra. Amanda och hennes mamma skulle dit på vår håltimme, och de var så snälla och lät mig hänga på :) När vi kom dit visade det sig att de hade minst halva priset på i stort sett allt, inklusive Back on tracks produkter som jag suktat länge efter! Fanns två fleecetäcken kvar, varav ett var i Pepsis storlek :) Efter lite funderande, väldigt lite måste jag erkänna, så slog jag till. Halva priset liksom!! När jag ändå höll på så plockade jag med ett par snabbabandage också, vilka jag tror att Pepsis galliga ben kommer att gilla mucho. Bara idag när hon testade dem i ca 15 minuter tyckte jag att det märktes skillnad! :D

Är så himla nöjd med dessa inköp, och det är jag säker på att Pepsi är/kommer att bli också! 


Häst Häst Häst!

2013-02-28 - 22:05:43
Både onsdag och torsdag den här veckan har varit två riktigt bra dagar! :) Blir ju så när man knappt går i skolan + inte har något att plugga på, och istället kan göra precis vad man vill! Och jag kan inte säga att jag inte utnyttjar ledigheten, för det gör jag verkligen :) Helt slut när jag kommer hem, haha ;)

Igår blev det massa ridning, onsdagsstandard ;) Började dagen hos Pepsi och vi tog oss en mysig och ganska lugn uteritt i solen. Pepsi fick chilla runt kravlöst i alla gångarter på hackamore, vilket uppskattades!
Häst nummer två ut för dagen var Holly. Red en barbackatur tillsammans med Emma och Myran, och Holly var duktig :) När hon gick fram utan att spänna sig var hon jättefin, men det finns en del att jobba vidare med just på spändhet och framåtbjudning!
Efter Holly red jag en sista ridtur på Catindra, som ska åka tillbaka till sin ägare i helgen. Turen blev rätt så dressyrinriktad, och efter mycket jobb blev hon riktigt fin tycker jag :) I början tyckte hon mest att hon kunde dra i 190 km/h och strunta i vad jag sa, och sen skickade hon ut ett bakben när jag bad henne samla sig i galoppen. Men sen så! Hon kan ju liksom, men de flesta hästar har ju en tendens till att pröva om de kan göra lite som de själva vill när inte vanliga matte sitter på ryggen ;) Fin blev hon i alla fall tillslut, och hon är väldigt rolig för att hon är så framåt och lyhörd!
När stallet var klart på Lilla H så fortsatte jag till tredje och sista stallet för dagen, Ånestad. Emma och jag hade tänkt köra upp Wendis till ridhuset på Hageby, men då vi missat att vi behövde en adapter för att lamporna till transporten skulle funka så blev det inget. Så himla trist, när vi var inställda på det liksom! Menmen, istället så lånade Emma Rebbe och så red vi en tur i snön. Wendis fick avsluta med galoppjobb på banan, och han var faktiskt riktigt fin! Tror jag hittat knapparna nu, och han har fattat att han inte kommer slippa undan mig haha ;) 

Idag har jag ägnat de flesta av dagens timmar åt mig själv och världens bästa Pepsi :D Kände att efter gårdagen så behövde jag sova lite ordentligt och sen inte stressa under dagen. Och vilken bra dag det blev! Jag och Pepsi hade egentligen tänkt trimma i ridhuset, men kunde inte motstå det fina vädret utan begav oss ut på långtur med dressyrtänk istället :) Fett värt! Bort mot grusvägarna tog vi oss och tack vare att det inte var "styltsnö" och vi har nya superbra broddar så var det bara att köra på :) Pepsi var grymt härlig att rida idag, gick som en klocka med energi fast utan att bli stark i handen :D Så underbart att kunna jobba henne mycket ute, hon går verkligen som bäst då! Hon var väldigt stadig och satte sig bra tillbaka på bakbenen. Dessutom så frustade hon massor, kändes allmänt nöjd och njöt nog minst lika mycket som jag :') Finaste ♥
Ungefär två timmar senare var vi tillbaka i stallet för lunchande. Jag plockade iordning alla grejer och sen blev det faktiskt lite mer ridning. Matilda var i ridhuset med en av sina försäljningshästar, och ville bara se hur han reagerade på ny ryttare inför provridningarna. Borneo, som han heter, kändes väldigt stor men var trevlig att rida! Kul :)
Kl. 16 vankades de vanliga torsdags-stallvärds-jobbet fram till kl. 18.30. Tiden sprang verkligen förbi idag! Avslutade dagen med en lång finrykt och massa kvällsmys med Pepsi, som även fick pröva lite nya grejer från Avantia :) Bilder kommer! Runt åtta drog jag mig hemåt, och nu ska jag nog ta och hoppa in i duschen. Vi hörs!

Kram H

                                 Pepsi redo för dagens tur!

Man kan ju ha en sämre onsdagsmorgon!

2013-02-27 - 13:32:38


Fotografering, Amanda & Z på sjukhusfältet

2013-02-27 - 08:31:09
 

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Amanda och Zäta på sjukhusfältet
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm f/3,5

@ Avantia

2013-02-26 - 12:40:40

Och shoppar loss galeet!!! Minst 50 % på typ allt! Wiiiie! Tur för plånkan att det var löning igår haha :D Lovar att visa sen såklart :)


Helt i min smak

2013-02-26 - 09:57:00
Alltså, jag har för det mesta tyckt att "hysterin" kring HV Polo har varit ganska överdriven, och många av deras produkter gillar jag verkligen inte. Men antagligen kommer det att ändra sig, eller det har det redan gjort till viss del! Helt plötsligt bara sådär blev jag störtkär i deras standardmodell på schabrak som fått lite nya touchar inför våren 2013!
De tre schabraken nedan skulle meeeer än gärna få flytta in i min garderob, och känner jag mig själv rätt kommer minst ett av dom att råka göra det inom kort också ;) haha! Älskar i alla fall färgen, "stilrenheten" och "sportigheten" på alla tre (haha vad hände? jag som typ aldrig tidigare tyckt om rosa :P), och har man en mörk skönhet så kan dessa godingar bara inte bli annat än galet snyyyygga :D 


 

Sista bildgänget från sjukhusfältet

2013-02-25 - 14:22:51
Fotograf: Amanda

 



24-25 februari 3

2013-02-25 - 12:15:13
Kan gladeligen meddela att jag blev godkänd på ridprovet igår och det är därmed klart att jag och Pepsi ska spendera 3 veckor på Strömsholm i sommar! :D :D :D Taggad till tusen, ska bli sååå himla roligt!

På ridprovet var vi alltså nere på grannklubben NFK och red deras lektionshästar. Först red jag en som heter Chevrolet. En väldigt känslig och lite vinglig 6-åring som tyckte att livet lekte när han fick skutta små hinder, haha :D Pep och flög i luften, överhoppade och var allmänt jättesöt ;) Väldigt trevlig i alla fall, även om den var lite för liten för mig och mina långa ben (liiiten och nätt storhäst). Efter ca en halvtimmes ridning bytte vi hästar med varandra, och jag fick sitta på deras "kända" Qula. Qula är ofta ute och tävlar, och på lektions DM i dressyr placerar hon sig i stort sett alltid bra. Har tävlat mot henne et x antal gånger om man säger så ;) Hon var, jämfört med Chevrolet, rätt tråkig att rida faktiskt. Gjorde det hon skulle, tuffade runt och var lite söt, men inte mycket mer! Perfekt lektionshäst kan jag tänka mig ;) 
Direkt när vi suttit av så fick vi göra en liten minianalys över hur vi tyckte att det hade gått, och sen så sa hon som bedömde oss vad hon tyckte. Hon tyckte att jag hade en stadig, följsam sits och bra känsla och att jag var absolut godkänd :) Kul!
 
När provet var avklarat så cyklade jag och Amanda vidare till Hageby. Mockade fint åt Pepsi innan det var dags för tävlingsmöte. En hel del diskuterades och bestämdes, bra bra :) Avslutade sen dagen på bästa sätt; kvällsmys med världens bästa pålle ♥ Eftersom stallet var stängt så var det lugnt och skönt, och Pepsi var verkligen på goshumör :')

Just nu sitter jag på engelskalektion. Har haft betygsprat och ni vet den där förbannade rapporten jag skrev innan lovet, som förstörde mitt liv typ haha?! Kan med lycka berätta att det var värt slitet då den faktiskt fick ett MVG :))) Så skönt! Nu ska jag bara skärpa mig muntligt, så att kan jag avsluta min tredje engelskakurs på topp! (Har "bara" haft VG i Eng A och B nämligen). 

Började inte skolan förens kl. 11.15 idag, så denna underbart soliga morgon spenderade jag på Ånestad. Mockade och gjorde stallet, så åker Emma dit och rider Wendis i eftermiddag :) Vi båda slutar nämligen sent idag, så skönt att ha det mesta klart! Hovis skulle komma till Cino nu runt lunch, så vi håller tummarna för att allt ser bra ut och att det inte är nåt allvarligt. För min del blir det i alla fall Pepsi-mys sen när jag blivit utsläppt från skolan, följt av en chillkväll :)

Kram H


Läsa ikapp

2013-02-24 - 21:54:41
Känslan när man inte haft tid att sitta vid datorn alls under helgen, man loggar in på bloglovin och har 63 olästa inlägg! Åh, orkar inte :P Fast jag vill ju inte missa nåt heller, haha ;) Ja, nu vet ni vad jag kommer spendera resten av kvällen med i allafall!


Läget

2013-02-24 - 12:25:00

Hej på er!

Som vanligt är det fullt ös medvetslös nu när jag är ledig, haha ;) Kul har jag, det kan jag lova er och dagarna är fulla med häst, häst och så lite mera häst ;)

Just nu är jag hemma och mellanlandar med lite lunch. Har varit på Ånestad nu på förmiddagen, och Wendis fick sig en riktig genomkörare på ridbanan! Traven var väldigt bra, men i galoppen hade han en del att säga till om om man säger så :P Efter mycket om och men så sa det till slut "klick". Det var som om nånting helt plötsligt bara släppte och han blev kalasfin :D Trött och svettig som få blev han, men nöjd också tror jag ;)

Alldeles snart ska jag möta upp Amanda! Vi ska ner till NFK, grannklubben/ridskolan, för att göra ridprov inför ridledarutbildningen :) Kul ska det bli och jag är faktiskt inte alls speciellt nervös! Känns som om jag inte kunde ha förberett mig bättre, med tanke på alla olika hästar jag suttit på nu senaste! :) Önska mig lycka till i alla fall :D

Mer uppdate kommer ikväll, dvs efter att jag gjort provet, haft tävlingsmöte och tagit hand om Pepsi (som förövrigt har vilodag idag) :)

Kram på er och ha en fin dag! Äntligen har solen tittat fram här hos mig i alla fall :D


Ni kommer inte tro era ögon

2013-02-23 - 14:51:14

när jag berättar vad jag har gjort idag :D


Ännu mera bilder från tisdagsfotograferingen

2013-02-22 - 10:08:00
Även till dessa godingar är givetvis Amanda fotograf :)


På mina fötter och ben

2013-02-21 - 21:59:11


Fick den här kommentaren på inlägget med bildbomb nummer ett från sjukhusfältet :) Tyvärr var den ju anonym dårå, men tänkte att kanske kan vara fler som undrar också så jag kan ju faktiskt ta det i ett inlägg!

Faktum är att det inte ens är några stövlar jag har, utan världens snyggaste och bästa chaps till ett par dyngsköna skor! Sjukt bra köp (juklappar) bägge två :D Chapsen är väldigt höga och smala i modellen, vilket passar mina ben utmärkt :) Skorna var mjuka och sköna från första stund, och jag har faktiskt till och med ett par likadana till vardags ;)

Både skor och chaps är från Hööks och jag rekommenderar dem varmt!

 
           

 
       
 

Torsdagen den 21 februari

2013-02-21 - 21:44:26
Även idag har det varit full rulle för min del! Det är verkilgen alltid så att man tänker att på lovet eller på mina lediga onsdagar då ska man hinna med allt, allt det där som man inte hinner annars ;) Därför blir dessa dagar fullproppade, men jag får väl andas ut sen när skolan börjar haha ;D Skämt åsido, full rulle är kul så länge allt flyter på, man inte behöver stressa och det är kul saker som ska hinnas med :D

Började dagen uppe på Ånestad. Cino (ponnyn som är halt) har troligen fått en hovböld. Efter mycket spekulerande hit och dit bestämde vi oss för att få tag i hovslagaren, och som sagt. Troligen en hovböld. Känns ändå skönt att veta vad hältan beror på, eller jag troligen i alla fall. Nu har han boxvila tills på måndag, då kommer hovis igen så får vi se hur det ser ut. I alla fall så gjorde jag stallet åt Cino och Wendis, och borstade lite på stackars Cino. Emma var ute nu på eftermiddagen och plockade in samt motionerade Wendis!

När jag var klar med Ånestad så skyndade jag mig vidare till nästa stall och Pepsi :D Idag var det Pepsi-dag och för första gången på alldeles för länge dressyrtrimmade vi ordentligt i ridhuset :) Älskar att var ensam i hela stora ridhuset, bra underlag och så musik på det. Då blir man verkligen trimsugen! Lägg till inspirationen från tisdagens clinic, och ja. Det var ju som gjort för att lyckas ;) Från början planerade jag att rida programdelar, men nej så blev det inte. Istället jobbade jag mer med grundformen, och inte så mycket hokus pokus och sånt. I början av passet var det kämpigt, framförallt att få med vänster bak. Men när hon väl kom igång och släppte till så blev hon himla fin! Bra takt, avslappnad, samlad men ändå energisk, go känsla helt enkelt :D Hade "Linda-tänk" i bakhuvudet och det var (såklart) ett vinnande koncept! Mycket nöjd med min finis idag, som även själv kändes himla nöjd :D Frustade på när spänningarna släppte och allmänt harmonisk! På lördag ska hon få hoppa hade jag tänkt och nästa helg ska vi rida för Linda :))) Taggaad!

När Pepsi var iordningfixad fick hon stå och back-on-tracka sig lite medan jag mockade ;) Sen blev det lunch och vid kl. 13 började jag jobba. Cissi skulle till clinicen med en av sina hästar, och därför fick jag agera inhoppare. Blev en bra eftermiddag med lite av varje! Förutom det vanliga pysslandet och fixandet i stallet så hade jag, Cornelia (som jag är stallvärd tillsammans med) och snälla Jonna sitsträning med duktiga små ryttare :) 
Avslutningsvis, när jobbet var slut, blev det ryktmys med finis innan pappa, jag och Hugo åkte och köpte familjepizza :D Torsdags-standard and I love it, haha!

Nu blir det chillidillkväll som uppladdning inför ännu en fullplanerad dag :) Dock ingen ridning, vilket nästan känns lite konstigt ;) Man vänjer sig fort! Men ridmusklerna kan behöva lite vila, framförallt eftersom de på söndag måste vara i topptrim hihi ;)

Kram H

 

Bildbomb numero 1

2013-02-20 - 13:02:00
Fotat alla bilder har Amanda gjort! :D


Stall Ånestad

2013-02-20 - 09:55:00
Flera av er kanske undrar vilka "Cino" och "Wendis" är, och vad jag gör på Ånestad? Om jag inte minns fel har jag inte berättat det ordentligt, så det borde jag kanske göra så ni inte blir helt förvirrade ;)

Stall Ånestad är ett (okej två) stall som ligger väldigt nära där jag bor, både mamma och pappa. Stallet är ett privatstall som drivs av Caroline Berlin, och hon äger även 3 av hästarna som står där. Dels är det Wendolin Van de Zelm, en stooor herre på 14 år om jag minns rätt. Sen har hennes dotter Ella en 9-årig C-ponny och det är Zoquino-Gi, Cino. De har också en pensionär vid namn Rebbe.

Imorse åkte Carro med sin familj ända till Mexico och ska spendera två veckor där, och det är där jag och min kompis Emma kommer in i bilden :) Vi är nämligen hästvakter åt Cino och Wendis under tiden de solar och badar ;) Så från och med idag och två veckor framåt har vi ansvar för dem, såväl ridning som mat, mockning osv. Kul!

Hoppas jag rätade ut eventuella frågetecken, och som vanligt är det bara att fråga på om ni undrar något så ska jag göra mitt bästa för att ge er bra svar ;)

                                    Wendolin ↓

19 februari 2013

2013-02-19 - 22:45:07
Puh, chillar framför tv och dator efter en lång men fiin dag!

I förmiddags var jag och Amanda uppe på sjukhusfältet, precis som planerat. Tyvärr var inte vädret så vackert som vi hoppats, men en hel drös fina bilder fick vi till ändå :) Attans att solen lyser med sin frånvaro (haha) hela tiden, men som sagt så blev det bra i alla fall. Kan absolut konstateras att jag har snyggaste hästen i stan, hihi ;D Underlaget var inte optimalt, men hon jobbade på och kändes helt ok! På torsdag ska vi dressyrjobba lite ordentligt, kan behövas känner jag efter typ två veckors utomhusbus ;) Bilderna kommer förresten upp i omgångar så fort jag finputsat klart dem lite!

Fotograferingen var vi klara med till lunch ungefär och då blev det helt enkelt lunch ;) När jag och Pepsi käkat färdigt borstade jag av henne innan hon fick gå ut i hagen igen. Själv åkte jag vidare till Ånestad och hästarna. Emma hade redan varit där och fixat stallet, så jag plockade in Wendis direkt för en blåsig och snöig tur :) Red på en grässlinga, och han var sjuuukt pigg och stark! Men efter att han fått springa av sig lite energi slappnade han av hyffsat och jobbade på bra :) Cino, den andra hästen, har tyvärr varit halt. Longerade och kollade hur han såg ut, och konstaterade att han var det även idag stackarn så han fick vila :(

Åkte hem och chillade en stund innan jag åkte tillbaka upp till Pepsi. Hon fick bli finryktad, och sen spenderade jag den kommande 1,5 timmen i ett alldeles för kallt ridhus. Ridskolan anordnade dressyrclinic med Lotta Jerhammar Cidheden, vilket var väldigt roligt, lärorikt och inspirerande att titta på! Bäst var helt klart när Linda Melin avslutade kvällen med att visa upp sin fina "Leif", sjukt fin häst :D 

På hemvägen från stallet sen blev det McDrive och nu hamnade jag här i soffan, går igenom alla dagens ca 900 bilder ;) Tur att jag tycker det är kul att redigera bilder och sånt :)

Kram H

Snöig smakis på Amanda och Zäta ↓

Sneakpeek på världens snyggaste

2013-02-19 - 17:46:16

Äntligeeeeen!

2013-02-19 - 09:25:00
Wiiho, idag är det förhoppningsvis fint väder för jag och Amanda har nämligen äntligen fått till det och planerat in  ordentliga Photoshoots :DDD Två vändor upp till sjukhusfältet blir det för att fota varandra, hoppas på fina bilder :)

Och nu vet ni ju vad Ni har och se fram emot också, bildbombeeeer på världens snyggaste tjej!


Ett par bilder på lite söta brunbjörnar

2013-02-18 - 23:16:35

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Ett par av hästarna i hagen på Lilla H
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8

Sportlovet begins

2013-02-18 - 23:14:28
Yes, första dagen på ett fullspäckat sportlov är snart över och det börjar bli dags för mig att krypa till sängs. Hunnit med en massa bra och kul idag!

Började med att sova en skvätt innan jag tog bilen och rullade upp till stallet. Mockade hos Pepsi och hämtade hjälm och chaps för att åka ut till Lilla H och Holly. Till min glädje var banan så gott som tinad efter plusgraderna som vanligt, så när stallet var klart tog jag och Holly en skrittrunda för att avsluta med lite dressyrjogging på banan. Vi har ju i stort sett bara ridit ut, och även om man rider med lite "dressyrtänk" så är det svårt att få dom helt lösgjorda och samtidigt inom ramen ute. Så lite ordentligt jobb blev det för damen, och när hon väl skärpte till sig blev hon riktigt fin! Jobbigt var det sa hon, men det märks ändå att hon börjar bli starkare och starkare :) Kul!

När allt var klart hos Holly åkte jag tillbaka till Hageby. Pysslade med lite smågrejer, åt lunch och hade sedan den dagliga mys- och ryktstunden med mina fina flicka ♥ Blank, fin och lite mysmasserad fick hon gå ut på sitt andra hagpass för dagen :) Skönt att det är teorivecka på ridskolan, så att hästarna får det lite lugnare i alla fall (y)

När Pepsi var utsläppt åkte jag vidare mot stall numero 3 för dagen, nämligen Ånestad :) Mötte upp Emma och så gjorde vi stallet samt red två av hästarna en sväng i mörkret. Sällskap av Ebba och Matilda fick vi också! Själv satt jag på stora Wendis, som var himla pigg och stark. Men, alltid härligt när de har kul i alla fall :D Imorrn blir det nog lite mer ordentlig ridning på banan!

Avslutat dagen med att slappa framför tvn, fint :)

Kram H

Holly i höstas! ↓
 

Love it!

2013-02-17 - 15:30:00
 

Beställt klänning

2013-02-17 - 11:56:29
Nu har jag äntligen bestämt mig för att klänningen jag hittade här om dagen faktiskt är The One till min student :D Så nu är denhär skönheten hemklickad, var bara tvungen att visa er hihi ;) Åh vad jag längtar!

        
 

Tips: Hoppa i fickan

2013-02-16 - 22:41:09
Var inte detta en himla bra grej eller? En nyckelring i form av en avståndstabell för hoppning, så smart! Perfekt för sådana som jag som aldrig lyckas hålla de exakta måtten i huvudet, framförallt inte om jag är typ nervös när jag går banan eller liknande. Smidigt med en sånhär i fickan när man får hjärnsläpp liksom ;)

Om ni vill beställa en så klickar ni er in på detta UF-företags hemsida. 40 kr + frakt kostar en nyckelring. Funderar starkt på att beställa en själv, helt klart!

 

Lugn lördag

2013-02-16 - 22:32:20
Idag har varit en lugn dag måste jag säga, och det behövs det med ibland. Från att rida 5 hästar i torsdags till att inte rida en enda fre/lör/sön känns lite konstigt, haha. Men så blir det ibland, och en liten "vilohelg" skadar nog inte. På sportlovet blir det nämligen fullt ös på ridfronten, kul kul kul!!

Började i alla fall dagen med lite sovmorgon innan jag åkte upp till Pepsi. Mockade och packade veckans alla påsar, och tajmade perfekt med att vara klar tills hon kom ner från sina lektioner. Då blev det mys och finrykt innan det var dags för henne att käka lunch och mig att åka vidare.

Bilen styrde jag mot vår kära grannstad Linköping och efter ett stopp på McDonalds och lite irrande runt i linköpings "förorter" så hittade jag slutligen fram till målet; Idrottens hus. Där mötte jag upp Karin, och tillsammans deltog vi i en utbildning i dataprogrammet för tävlingsadministration Equipe! En hel del bra kunskap fick vi med oss i bagaget, vilket kommer vara kanoners inför framförallt mina och Amandas projektarbetstävlingar :D 

Dagens hiss går förövrigt till bästa Karin! :))) (Karin som äger hästen Poppe jag red litegrann för nåt år sen, och har jobbat som ridlärare på ridskolan) Såå skönt att prata med någon som förstår precis exakt vad man menar, för ibland så känns det verkligen som om ingen annan gör det. Precis vad jag behövde! Inspirerad och motiverad till att fortsätta stå upp för mig själv, och dessutom full av värdefulla tips och råd lämnade jag både Karin och Linköping. Hoppas vi ses snart igen!! (inte Linköping då, men Karin haha).

Kram H

 

Smutsiiiiigt

2013-02-15 - 15:09:00
Hehe, undrar varför Cissi tyckte jag skulle torka av Pepsis fönster häromdagen? Sååå sjukt äckligt, men stor skillnad blev det i alla fall! Fy skäms på mig som inte gjort det tidigare, men jag har nog antagit att skiten varit typ fastfrusen eller nåt :P 
Nu ser hon ut i alla fall! :D

           
 

Rekord-ridning

2013-02-15 - 12:08:50
Igår tror jag faktiskt att jag slog personligt rekord i antal ridna hästar på en dag, haha :D Det gäller att utnyttja sina lediga dagar fullt ut, och jag hade grymt kul :)))

Först ut var Domena. Jag jobbade 8-12 på ridskolan, och eftersom jag hade världens bästa praktikant så flöt allt på fint och vi hann med att rida varsin häst utöver det vanliga :) Domena (eller Doris som hon så fint kallas) är ridskolans största häst på ca 175 cm, 9 år. Ut i skogen bar det hursom och efter en skrittsväng så avslutade vi med en galopp på sjukhusfältet. Glada hästar! Trodde att hon skulle vara busig, men nepp. Låg på gjorde hon, men inget mer. Skönt det med ibland, haha :P

Häst nummer två var bästis, Pepsi :) Hade från början planerat ett dressyrpass i ridhuset, men ändrade mig och tog veckans tredje skogstur istället ;) Hon gick tufft inför tävlingen förra veckan, och dessutom får man passa på nu när det är snö och inte is! I alla fall, eftersom hon pulsat så mycket i onsdags på fältet så tänkte jag att vi skulle ta oss bort till de större vägarna som är lite plogade. Pepsi var sjuuukt pigg, glad och taggad. Jisses! Dock så fick hon helt hopplösa styltor, det var kramsnö och eftersom hon inte har några sulor så gick det knappt. Så ledsen blev jag, för vi var verkligen taggade och så ska det förtöra allt. Menmen, kulkul i alla fall att hon var pigg och så himla finis. Har dock lite svårt att jobba henne när hon är så pass... het rent ut sagt, men det är ändå så mycket hellre det utgångsläget jag har än att hon segar. Det är svårt, men sjukt mycket roligare med all energi :D Bästishästen ♥

När Pepsi var iordninggjord och utsläppt åkte jag mot nästa stall, Lilla H. Där blev lilla Myran först ut! Emma (hennes ägare) hade redan varit där och gjort mat och mockat, men inte hunnit rida. Självklart tackade jag ja när hon undrade om jag ville rida :) Vi tog "vanliga rundan", en tur på ca 45 minuter. Även hon var himla himla pigg, och tyckte att jobba fint var urtrist haha! Hon blev verkligen hetsig, men väldigt fin när hon väl slappnade av ;) Nöjd som tusan var hon när vi skrittade hemåt i alla fall, haha :)

Fjärde hästen blev Holly. Holly blev vaccinerad igår och skulle därmed bara gå lugnt. Vi tog vår standard-barbacka-skritt-runda i mörkret på ca 40 minuter på de större vägarna :) Vet inte vad det var med alla hästarna igår, haha, men även Holly var ovanligt pigg och framåt! Klev verkligen på med mycket energi, kulkul!

Sist ut för dagen, häst nummer fem alltså, var Ingers Amelito. Även han hade vaccinerats, plus att han för nån vecka sen blev sparkad i hagen och fått ett litet sår sytt, så det blev skrittrunda även för honom. Han verkade nöjd och glad, och gjorde inte mycket väsen av sig ;) Världens coolaste kille ungefär!

Jag kan lova er att det var en trött och nöjd Hillevi som somnade gott igårkväll :)


                       
 

Tre fina, glada och söta hästar

2013-02-13 - 21:24:49
Bryt ihop och kom igen, sagt och gjort! Inte alltid lätt att var stark, men jag vet att jag kan. Måste kunna!

Idag började jag med jobb i stallet 8-12, och att pyssla med hästarna, mocka stallet, fixa och dona i lugn och ro, det är fint det! 
När jobbet var klart så plockade jag in Pepsi och vi gav oss iväg ut i snön idag igen :) Uppe på världens bästa sjukhusfält fick hon pulsa idag, och det gjorde hon riktigt bra! Det blev korta "intervaller" av dressyrjobb, och Pepsi var pigg, glad och alldeles underbart fin :D Galet vad maffig hon känns när hon verkligen måste jobba, och ändå har energin och glädjen :))) Dessutom extremt bra träning för magmusklerna, haha! Hoppas jag och Amanda kan få till lite fotografering under sportlovet, kan bara tänka mig hur snygg hon blir på bild om hon går såhär! ;) 

När Pepsi var färdig och utsläppt i hagen så plockade mamma och Hugo upp mig för en fika :) En försenad supergod semla blev det för min del! Fick sedan skjuts upp till Lilla Hageby, och där blev det Catindra som fick vara först ut :) Vi tog en tur med mycket trav och galopp, och även hon var galeeeet pigg!! Vägarna var superperfekta, och hon fick växla mellan att jobba fint och busa av sig lite ;) Kul!
Tillbaka i stallet hann jag mocka och sedan göra iordning nästa häst. Holly och jag fick sällskap av Linda och Nilla, och det blev en väldigt härlig tur i mörkret :) Wilja, som Linda red, har en tendes till att "liva upp" det hela lite och Holly blir alltid lite småtokig och busig när hon är med, haha ;)  Så ja, alla tre hästarna var superglada och fina idag. Sååå roligt!
Tillbaka i stallet så gjorde jag iordnig all deras mat innan snälla Inger skjutsade hem mig :) Dessutom hjälpte hon mig med mat och mockning litegrann, tack tack tack snälla du!

Nu har jag landat här hemma efter en full-rulle-dag :) Imorrn blir det ungefär samma visa, skoj skoj!

Kram H


The typical Pepsi

2013-02-13 - 20:23:17
Kommer hem från tävling,
rullar sig alltid när hon kommer ut i hagen

haha, slut på all renlighet tack!


Bilder från Katrineholm

2013-02-12 - 09:15:00

Väldigt vanligt

2013-02-11 - 23:14:59
En ganska så väldigt vanlig och tråkig måndag har passerat, och med den avklarad så ser jag fram emot en grymt bra vecka! :D 

Vi hade två lektioner i skolan idag, varav en det skulle hållas ett engelska-tal om evolutionen på ena och jobbas lite franska på andra. Talet gick okej, tack och lov! Sååå skönt att ha det gjort :))) På franskan hann vi med lite betygssnack, vilket bara var positivt och ännu mer positivt :D Känns gött!

Efter skolan blev det stallet, och idag blev jag verkligen påmind om varför jag brukar försöka att undvika att vara där mellan 16-18 på vardagar. Måndagar och tisdagar blir det ju tyvärr så eftersom det är enda tiden jag inte går i skolan och Pepsi inte går lektion. Tur att jag har lyx-schema de andra dagarna :) I alla fall så var det kaoooos med barn, föräldrar, hästar och jag vet inte vad öööverallt. Nej, inte direkt mysigt att stå och borsta och rykta då inte tyvärr. Men, Pepsi blev i alla fall ren och fin och imorrn får vi ta igen myset :) Dessutom ska vi ut i snön och busa, lääängta!!

Väl hemma tog jag mig i kragen och läste ut resten av engelskaboken som vi ska ha seminarie på på fredag. Kors i taket vad duktig jag känner mig! :D Nu är det slut på allt vad heter pluggande för den här veckan, och jag ska njuta till max. En massa häst kommer det såklart att bli, precis som nästa vecka när vi har sportlov :)))

Kram H


Förra veckans Holly

2013-02-11 - 17:16:00
P.g.a att jag haft en hel del att göra i skolan den senaste veckan (jäkla engelska, fattar inte varför jag valde Engelska C???) plus att jag hade Pepsi fyra dagar varav en det tävlades på, så hade jag bara Holly på min "ordinarie" onsdag.  Det var ordentlig snöstorm, men har man bestämt sig för att rida så spelar det ingen roll :) Efter all förjäklig blank-is som varit i lite olika omgångar nu, så finns det ta mig tusan inget väder som stoppar mig! Ska försöka komma ihåg det sen i vår när det regnar, att då GÅR det ju faktiskt ypperligt att rida till skillnad från vad det gör när det är isigt ööööverallt. Lite regn har väl ingen dött av, men is är ta mig tusan livsfarligt på riktigt!

I alla fall så tror jag att Holly verkligen gillar snö! Snön hade gjort att de stora vägarna (som inte hade hunnits plogas ännu) var riktigt bra :) Holly hade fullt fäste, och därför blev det mycket galoppjobb! Vi körde lite intervaller där jag bestämde vilken galopp hon skulle fatta osv. Hon var pigg och glad, och helt med på noterna! Fin häst :D 

Den här veckan har jag henne onsdag och torsdag (mina lediga dagar :D) , så då får vi se vad för skoj vi hittar på :) 

En bild från när det inte var snöstorm på Lilla H ;)

Lokal hoppning Katrineholm, 9 februari 2013

2013-02-11 - 14:05:00
I lördags trotsade vi snövädret och tog oss till Katrineholms Ryttarförenings lokala hoppningar :) Aldrig varit där tidigare, men det var en fin anläggning (bäst var det stora ridhuset, 80 m långt!!) som jag gärna besöker igen! Trots att det snöat en del, och fortfarande snöade litegrann så gick det i alla fall väldigt bra att köra osv. Jag gillar vår fyrhjulsdrivna bil ;)  

Planen från början var att rida 1m/1,10 men med tanke på att vi inte riktigt fick till det i Nyköping förrförra helgen så körde vi på ett säkert kort, och bytte klasser till 90/1m. Hon blir väldigt spänd i nya ridhus till första klasen, och då har jag jättesvårt att komma åt henne, och hitta en lugn men energisk och rytmisk galopp. 

90 cm Clearround
Hon var som väntat väääldigt spänd när hon kom in, men ju fler hinder vi hoppade ju bättre blev det. När jag red sträckan mot hinder nummer 7 (lila oxern) så kände jag verkligen att nu, nu slappnar hon av och lyssnar och jag rider som jag ska! Den anridningen blev verkligen bra, tillbaka men med energi och jag kunde lätta de sista två sprången då vi låg helt rätt :D
I övrigt är jag nöjd med rundan, även om hon var spänd. Hon svarade ändå mycket bättre än i Nyköping och kändes gladare :) Dessutom kändes hindrena som små pluttar, hon tar ju inte direkt i :P
Resultatet blev 0 fel och CR :)

                       

100 cm, bed. två faser A:0/A:0
Till denna klassen var hon inte så glad på mig på framridningen/hoppningen. Den var endast i vänster varv (vårt svåra) så hon tyckte det var jobbigt. Inne på banan sen så släppte hon dock det :) Rundan blev lite ojämn, ett par superbra språng, ett katastrof och några helt ok! Åh, seriöst alltså 2:an. Min fina duktiga bästa tjej, kan inte förstå att hon klippte av OCH klarade hindret felfritt med mig heelt ur balans. Tappade fokus pga korsgaloppen i svängen och var verkligen säker på att hon skulle trampa om. Där är en stor skillnad mot förra tävlingen! Istället för att stanna så ställde hon verkligen upp och räddade upp det hela, så som hon brukar göra :) Bästis! Tur att jag skärpte till mig och hann med bra till nästa hinder, så att vi direkt fick ett bra språng och var back on track igen :)
Sjuan var lääääskig sa hon, alltid när det står saker på marken i oxrar blir hon skeptisk. Men med lite övertalning så tog vi oss över det också. Kombinationen visste jag skulle bli lång, men hon grejjade den också med lite påpushning och vi var i omhoppning :D Lite ökat tempo och lite minskade svängar och felfria språng gjorde att vi med lite tur lyckades knipa sistaplaceringen :))) Var 36 starter, 9 placerade och 13 dubbelnollor.
Så resultatet blev alltså 0+0 fel och en 9:e placering! :D




Från gårdagen

2013-02-10 - 21:24:46
Tusan också, youtube vill inte alls samarbeta så filmer från gårdagen dröjer tyvärr :( Likaså en nogrannare beskrivning av hur det gick dårå. Men att det gick bra, det vet ni ju redan! :D Min fina flicka ♥

Så länge får ni suktas av lite skärmklipp på min snygging, hihi ;)

 
 

Bra dag!!!

2013-02-09 - 16:55:14

Tävling imorrn

2013-02-08 - 19:59:14
Sådär, då är Pepsi trimmad, ryktad så hon blänker och förhoppningsvis lika taggad som jag! :D Alla grejer är packade, transporten påkopplad och nu återstår bara att hålla tummarna för att vädret inte förstör alltsammans. 

Imorrn är planen alltså att gå upp i ottan för att åka iväg till Katrineholm och hopptävling :) Efter mycket velande hit och dit så har jag slutligen, efter lite snack med bossen, bestämt mig för att det får bli 90/1m. Hoppas att vi kan grejja det lekande lätt, och att hon inte blir så spänd utan är lika fin som hon var igår när vi tränade :) Även idag när vi trimmade lite så var hon så glad, fin och med på noterna, min bästis :D ♥  Är verkligen riktig taggad!!

Håll tummarna för oss! :)

Mitt lilla söta yrväder posar efter dagens ridpass ↓

Wiihooo

2013-02-07 - 23:27:40
Känslan när man trycker på skicka och mejlet innehåller en 17 sidor lång rapport på engelska är totalt jäkla underbar! Välkommen tillbaka till livet säger jag till mig själv, haha ;) Nej usch, det har verkligen varit pest och pina att gneta ihop det hela men nu, efter ca 3 månader och ett x antal timmar nedlagda, är mitt svåraste skolarbete hittils i mitt liv över!!! Nu har jag bara lite "småsaker" att fixa till innan sportlovet vecka 8, och därefter lär skolan bli om möjligt (och ja, trots mitt lyxschema är det möjligt!) ännu mera chillidill :))) 

Nu ska det bli ordentlig fart på bloggen igen också, vi hörs imorrn gott folk!


Fotografering, hoppning på Hageby 2/2 2013

2013-02-05 - 10:00:23
DEL 2



Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: "Hoppkväll" för privatryttare i ridhuset på Hageby
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8
 

Bloggtävling hos Caroline Bågfeldt

2013-02-04 - 14:24:49


Jag är med! :)
Klicka HÄR för att komma till tävlingen och HÄR för att komma till Cheval Ridsports hemsida.


Recept, vaniljbullar

2013-02-04 - 10:30:35
Det jag stökade med i köket i fredagskväll var ju såklart lördagsfika! :) I stallet har jag och ett gäng på 6-7 personer till som tradition att turas om och baka fika och sen fika tillsammans varje lördag. I lördags var det min tur, och som vanligt (då det var en "regel" från början) prövade jag på nåt nytt. Det blev vaniljbullar, och de blev verkligen kalasgoda! :D Proppade i mig hela 5 stycken efter att jag ätit lunch haha. Tänkte i alla fall bjuda på receptet, så att om inte annat jag inte tappar bort det ;)

Ingredienser:
Bullar
50 gram jäst
150 gram rumstemeprerat smör/margarin
5 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 ägg
15-16 dl vetemjöl

Fyllning
1 pkt (2 påsar, 7 portioner) marsanpulver
2-3 dl mjölk

Finish
En klick smör (typ 2 msk)
Socker

Smula ner jästen i en degbunke, skär smöret i bitar och lägg i tillsammans med jästen. 
Ljumma mjölken i en kastrull till 37 grader (fingervarmt). Häll den ljumma mjölken över jästen och smöret, rör tills jästen och det mesta av smöret löst upp sig.
Tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, men inte för mycket. 
Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min. Under tiden vispar du ihop marsankrämen och stället i kylen. Den ska vara ganska fast.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda. Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. 
Rulla till små bollar, ca 16-18st. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, och försök sedan forma en fördjupning i bullarnas mitt med fingrarna. Nu är det dags att fylla varje bulle med marsankräm! Använd en sprits och tryck ner spritsen i bullens mitt samtidigt som du fyller den med ett jämnt tryck uppåt.
Låt bullarna jäsa på plåten ca 25-30 min, innan gräddar dem i 200 grader ca 10-15 min. De ska vara gyllenbruna och inte degiga inuti.
Avslutade med att pensla på smält smör och doppa/rulla bullarna i socker. Lägg dom på ett galler och låt svalna. 

MUMS! 

      
 
Källa

Fotografering, hoppning på Hageby 2/2 2013

2013-02-03 - 21:26:00
DEL 1




Fotograf: Hillevi Hassler (jag)

Motiv: "Hoppkväll" för privatryttare i ridhuset på Hageby
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8
 

Fyra hästar och "lite" hästgodis senare

2013-02-03 - 20:46:00
Idag har jag haft fullt upp med en massa roligt, som vanligt med andra ord ;) Me like! 

Började morgonen med att cykla upp till stallet för att släppa ut och morgonmocka åt Pepsi. Därefter anordnade jag min troligtvis livs sista US-aktivitet, det vankades hästgodis-bakning :) Det hela var väldigt uppskattat från alla håll, och ungefär 20 barn kom för att ha en kul stund tillsammans och fixa gottit åt sina favorithästar! Kulkul! 

Efter bakningen fick jag snabba mig upp i ridhuset, för där vankades det ponnyridning hihi! En väldigt söt liten Cino stod där framskrittad och klar, snacka om lyxlyx :D Cino står i samma stall (Ånestad) och har samma ägare som Wendolin som jag red förra veckan om ni minns? Jag joggade och kände alltså lite på Cino i ridhuset på Hageby idag, och ja. Det var kanske 3-4 år sedan jag red ponny sist? haha! I alla fall så gick det bra, han var väldigt trevlig och mysig att rida :) Fin ponnyhäst!

Efter lite lunchande bar det av mot stall nummer 2 för dagen, Lilla H :) Där väntade både Holly och en häst vid namn Catindra på mig! Då de precis fått sin lunch i hagen så började jag med att mocka lite åt Catindra. Holly hade världens snällaste Eva redan fixat stallet åt, så himla gulligt! Snacka om att jag lyxlirat idag :D
Först ut blev sen Catindra, och det blev premiärtur för oss två tillsammans. Catindra är 7 år, mamma till Dundee (som jag red förra helgen) och rids även hon i vanliga fall av Lisa. All dum is, skare och frusen mark gjorde ju tyvärr att ridmöjligheterna inte var de bästa, så mest skrittjobb och nån liten trav på en kort sträcka blev det. Catindra var välsdigt pigg och även hon rolig och mysig att rida! :)
Tillbaka i stallet sedan blev det hästbyte till Holly. Vi tog en mysig barbackatur och precis som Catindras så innehöll turen skrittjobb och nån kort trav. Holly var pigg och glad och kändes väldigt fin! Kul!

Sist men verkligen inte minst så avslutade jag dagen tillbaka på Hageby hos Pepsi :) Hon hade vilodag idag så vi kvällsmyste och borstade lite, min finaste gosis ♥

Nu ska jag ladda batterierna inför nya veckan med semlor och ponnyaktuten :)

Kram H

        
 

Fotat lite hoppning idag :)

2013-02-02 - 21:27:41

Busbilder på Cissis bebishästar

2013-02-02 - 10:04:54












Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Feel Nice, Cellnicoff & Cellwhinnie släppta i ridhuset
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8


Baka baka liten ... ?

2013-02-01 - 22:02:00



Tittut!

2013-02-01 - 19:36:22
Är det inte lustigt att man har mer fullt upp på lediga dagar än på skoldagar? haha, jo lite. Men jag har verkligen en stark tendes till att tänka att jag ska göra allt då när jag är ledig, och därför blir det full rulle ;)

Hänt sen sist då?

Jo, i onsdags och torsdags så hade jag Pepsi igen :D På onsdagen tog vi oss en förmiddagstur upp till sjukhusfältet. Det har regnat och varit väldigt "varmt" här hos oss, så den mesta av snön har smält bort och då när vi red vad det en hel del blötsnö. Men, med broddar och hemmagjorda snösulor gick det oväntat bra att rida på fältet :) Trodde att Pepsi skulle bli trött av att gå i den blöta snön och tycka att det var jobbigt, men inte direkt haha! Hon var superpigg och ville springa i hundranittio mest hela tiden, sötisen :)
På torsdagen stod dressyrträning på schemat för oss! Vi red för Cissi, och det var verkligen en kalasbra träning :D Pepsi var mestadels väldigt finfin och jobbade på med ovanligt mycket energi, bästaste flickan min ♥ Vi jobbade dels med rakriktining, öppna, bakdelsvändningar, skänkelvikningar och lite "tempoväxlingar mot samling". Som sagt, Pepsi var mycket duktig tjej och var verkligen toppenrolig att rida :))) Litegrann jobbade vi också med att jag ska vara mer konsekvent med de framåtdrivande hjälperna, och att hon ska svara direkt och gå fram utan att jag behöver tjata. Förvånansvärt snabbt förstod hon precis vad vi menade, med andra ord handlar det bara om att jag ska vara mer tydlig :) Känns bra, då ett problem varit (som för många andra lektionshästar) att hon blir lite avtrubbad och seg i reaktionerna. Hon är ju liksom lärd att inte vara så känslig! Men i alla fall, nöjda tjejer var vi bägge två efter att ha fått jobba hårt, men med bra resultat :)

I onsdags var jag även ute hos Holly! Jag följde med Inger bort till ridhuset på andra sidan vägen, och tanken var att fortsätta lite på förra veckans bomövning. Denna gång blev det lite mer "hoppning" av det hela liksom. Holly var till en början väldigt duktig och jobbade på piggt och bra :) Dock blev hon väldigt fundersam sen när det kom till "hoppningen". Med lite draghjälp de första gångerna hoppade hon riktigt bra dock, och det märks att hon har det i sig (om än ganska så väldigt gömt än så länge ;)). Det är lite synd att ridhuset som är där är relativt litet (dessutom var det tre till hästar där inne denna gång, förutom Holly och Ingers häst Amelito) och underlaget tugnt. Det blir svårt för Hollypolly att orka och då blir hon grinig och struntar totalt i vad jag har att säga. Det, det är inte alls speciellt kul och man känner sig verkligen dålig. Menmen, lite trots hör väl till och i onsdags var i alla fall bättre än sist :) Det blir säkerligen bättre dels när hon blir starkare och dels utomhus/i bättre ridhus! På söndag har jag henne igen, och då blir det skogstur :) Och juste, i slutet bytte jag och Inger en kortis och jag fick ta några skutt på Amelito också :D Han visste precis vad det handlade om och tyckte det var lajbans att få skutta runt! Kulkul!

Det är väl ungefär det roliga som hänt sen sist vi hördes :) Nu tar jag helg på riktigt, och den kommer bli bra tror jag! Mitt enda minus är att mina Pepsi-dagar för veckan är "förbrukade", men tiden går fort och nästa vecka har jag henne hela 4 dagar!! Wooop woooop :DDD 

Hihi, söt bild på två lite halvtrötta tjejer efter tävlingen i söndags! Tur att hon är söt i alla fall ;)