Who's back?

2011-11-29 - 14:57:03

Hej på er!
Jag vet att uppdateringen har varit på botten-nivå nu de senaste dagarna, men med tanke på att vi alldeles nyss hade fetstort slutprov i mitt absolut värsta ämne (nämligen historia) tycker jag att det är förlåtligt (a) ;) MEN NU HAR JAG SKRIVIT MITT ANTAGLIGEN LIVS SISTA HISTORIAPROV!!! UNDERBART :D :D :D

Vi har dock en engelskainlämning till imorgon som jag inte har börjat på (tack vare provet!) och ikväll är det US-möte också så mycket mer uppdatering än såhär blir det nog inte idag! Men imorrn, då ni! Då är det slut på idiotpluggande (eller okej försök till idiotpluggande) plus att vi har två håltimmar som ska fyllas :D 

Förövrigt har jag världens snällaste kompis (Gabriella!) som raggar massa röster i höstfototävlingen på facebook :)) Taaack! Jag och Pepsi ligger delad 1:a just nu, såom ni inte har röstat är det hög tid att göra det nu! Tävlingen avslutas imorgon. Spännande!!!

Annars rullar det väl på, Pepsi är hel igen :D :D så hon gick lektion igår som vanligt. I söndags var det tävlingssektionsmöte och då diskuterade vi och bestämde en massa roliga saker :) 

Nehepp, det  blir för mycket att ta allt nu. Men det kommer som sagt fler inlägg imorgon så ni får väl hålla utkik helt enkelt :)

Kram H

Här är en av bilderna som Lina kommenterade om i mitt senaste inlägg.
Hoppas det är okej att jag lägger upp den, tycker den är så himla sööt :D




Min önskelista till Sharpman-tävlingen

2011-11-26 - 20:19:43

Jag kan ju säga att det inte direkt var svårt att plocka ihop saker för 10 000 i sharpmans weebshop, saker som man skulle köpa om man hade ungefär alldeles för mycket pengar ;)
Bilderna är inte i rätt färger, alltså t.ex. ska ju båda veredus-skydden vara svarta och tränset också. Men ni fattar principen :)
Nu är det bara att hålla tummarna!


26 november 2011

2011-11-26 - 19:13:15

Idag har det verkligen varit en fullspäckad och väldigt rolig dag :D
Imorse åkte jag upp ganska tidigt till stallet för att hinna mocka och fixa innan Doma och jag joggade en sväng på sjukhus. Hon kändes väldigt fräsch och var piggis och gladis, tur att hon inte gör något säger jag bara för då skulle jag flyga som en vante ;) Men det var väldigt roligt i alla fall, och hon är riktigt kul att rida även fast jag tycker hon är lite för stor för mig, hihi ;)

Tillbaka i stallet var det lunchdags och därefter lördagsfika á la L8. Superdupergod drömrulltårta hade hon gjort! Sen packade jag hälften av alla mina hösilagepåsar innan det var nästa häst till rakning :) Jag och Pepsi traskade också upp till sjukhusfältet, och megasnälla Emma promenerade med :D Måste erkänna att jag var lite nervös för sist vi var där uppe så var hon total-loco! Men då var det iofs med kompis och hack, men ändå ;) 
Haha, pigg som en jag vet inte vad var hon i alla fall och fick börja med att galoppera/busa av henne ett par längor :P Och hon brallade och höll på ganska så galet mycket (det kan Emma intyga ;), men det var ändå under relativ kontroll  :)) men jag ville inte släppa henne eftersom det var lite kladdigt på vissa delar. Efter lite bus tänkte jag att hon skulle få pusta lite innan jag skulle travjobba henne, men då haha. När vi står stilla och jag självklart är som minst beredd gör hon världens bocksprång rakt upp i luften och jag flög :P Haha, hon fattade typ inget! Landade bra som tur var så det var bara att hoppa upp igen och köra. Hon blev faktiskt väldigt fin tyckte jag, önskar hon kunde ha samma bjudning på banan och i ridhuset. För herregud vad hon rör sig! Tror det var bra för henne nu när hon vart så stel efter vilan att få sträcka ut ordentligt, och halt det var hon inte i alla fall :D Åh, det var dunderkul verkligen! Min bästaste bästa ♥
Förövrigt var det nog ungefär 15-20:e gången utan att överdriva jag ramlade av Pepsi på 2,5 år. Hehe ;) Jämför det med typ Amandas enda avramling på Z på lika lång tid. Haha, tur att vi har roligt i alla fall även om det kan gå lite väl vilt till ibland ;D

När vi kom tillbaka nöjda och glada fixade jag iordning henne innan det var dags att åka ut till Resebro. Red ut en tur även på Poppe, och han var jättefin och avslappnad faktiskt, ända fram tills vi kom till "skogsdelen" (större delen av rundan vi red går på större vägar längs hagar och fält). Inne bland träden blev han spänd som en stålfjäder då det blåste rätt mycket, plus att vattenpölar bits. Bara så ni vet! Han kastade sig hit och dit och bytta galopp till höger och vänster. Nae fy, det var ingen höjdare. Men sen när vi "kom ut" igen så blev han kalasfin. Knäpp häst detdär!

Fixade allt innan mamma och Hugo kom och så övningskörde jag hem. Sen dess har jag inte gjort mycket mer än och ätit. Måste ta tag ordentligt i historiaprovet och packa grejer som ska till pappa imorrn. För det blir nämligen en heldag i stallet imorrn :) Först är det cirkusträning med genrep, därefter lunch, kort cirkusmöte med US, skötarmöte, teori inför KM i teori och sen ska jag hinna rida min finis innan det är tävlingsmöte kl. 17. Jag gillar att göra mycket, men såhär tight behöver det ju inte vara. För stressa, det tycker vi inte om!! Men det löser sig nog :)

Kram H

Fina, underbara pålle! ♥
Som ursäkt till min braiga sits är dels att hon precis frustar och drar mig då framåt, och dels att jag hade lite "säkerhetssits" heheh..



Ni kommer väl? :)

2011-11-26 - 10:23:00

25 november 2011

2011-11-25 - 22:20:59

Härlig start på dagen, eller inte! Kom till skolan vid 8.10 och då visar det sig att våran franskalärare gått och blivit sjuk, vilket innebar att våran enda lektion för dagen var mellan 13.20-16.00. Värt att gå upp kl. 7.00 då liksom!!
Men under förmiddagen fick jag lite gjort i alla fall, tänkte bjuda på en grej senare ;) 

När Fotografiska bilden hade slutat blev det stallet såklart och idag prövade jag mig på att tömköra min lilla flicka :D Tömkörning tycker jag förövrigt är ett riktigt roligt, lärorikt och superbra träningssätt både för häst och ryttare, men det är ganska så klurigt och tål att tränas på!
I alla fall, jag har aldrig tömkört Pepsi förut och hon har aldrig blivit tömkörd hos oss så det var spännande! Men antingen har hon gjort det förut, eller så lär hon sig sjuuuukt snabbt. Hon fattade typ precis vad jag ville, så det var nadas problemas :) Vi hade jätteroligt ända tills det var dags för trav i vänstervarv. Fy tusan! Hon tryckte sig inåt som en jag vet inte vad och vägrade ens snegla åt vänster. Men jag bestämde mig för att den där sidan den skulle minsann loss, så jag ändrade innertömen så att den satt i gjorden och sen genom bettet samt kortade upp tömmarna och gick ganska nära. Då kunde jag vara med med spöt hela tiden på vänster bak och få henne att flytta undan den för att samtidigt kunna leda enklare på vänstersidan. Efter en hel del tjafsande sa det typ "klick" och hon slappnade av och böjde sig jättebra fakstiskt för att vara i vä. varv :D Det roliga var att precis när det släppte ett snäpp så blev hon typ jätteglad och frustade och skuttade lite :))) När jag var nöjd med vänstersidan fick hon vara färdig för då hade vi ju tragglat ett tag och hon varit så duktig :D Ska bli riktigt spännande att rida henne imorrn för att se om det släppte nån liten spärr :D
Efteråt blev det såklart stretching och mys i stalllet :) Mockade och fixade lite innan snälla mamma kom och hämtade mig. 
Nu under kvällen har jag självklart kikat på idol och idag var de GRYMMA (som vanligt, fast ännu bättre ändå!) Jag hade gåshud under de flesta framträdandena tror jag! Och det är så himla fint när de sjunger till nån tycker jag! ♥ till dem! Framförallt Moa såklart, men Robin var också super idag! Det blir spännande att se röstningen sen...

Imorgon har jag "hästskötardag", haha! Naevars, men jag har både Doma och Poppe, och så Pepsi då. Kulkul! :D

Kram H

hihi, dagens Photoshop-lektion ;)




De grymmaste av alla grymma som vi nånsin sett...

2011-11-25 - 22:02:03

No words needed!!

foto: Roland Thunholm

Äckligt duktig tjej, och hon är verkligen sååå himla värd det! På egen uppfödning och allt. Nae, det finns inget annat att säga än att Matilda och Curre får dagens mest solklara megahiss! Så glad för hennes skull!
En super-förebild kommer hon alltid att vara.


GRATTIS MATILDA PETTERSSON, SEGRARE I AGRIAHOPPET 2011
Stolt Hagebyare är i alla fall jag (a) ;)))


Jag måste bara säga: Så himla coolt!

2011-11-25 - 09:36:00

Igår kväll var det semifinal i Agriahoppet i globen, och gissa vilka som lyckades med en felfri runda och dessutom näst snabbaste tiden om inte Matilda Pettersson och Corace från Hageby Ridklubb? Helt sjukt vad dom är grymma alltså!!
Nu ska de rida final imorgon under Stockholm International Horse Show, hur fränt?!

Håller alla tummar, tår, tänder och jag vet inte vad för dem! Så duktiga!!! :D 



Bilden är lånad från Matildas hemsida

24 november 2011

2011-11-24 - 21:50:11

Idag har det varit full rulle som vanligt :)
Började med skola hela förmiddagen för att sedan äta ärtsoppa (läs: mackor!). Älskar att vi alltid slutar efter lunch på torsdagar :D Jag och Amanda åkte som vanligt upp till stallet och där blev det barbackajoggning i ridhuset :) Till en början var hon lite off, stel och allmänt ganska ovillig. Men ju längre det gick, ju mer lösgörande arbete och ju mer jag lyckades få loss ju bättre blev det verkligen :)) I slutet tyckte jag hon var riktigt duktig, avslappnad, sökte sig bra framåt nedåt och bara flöt på! Vänstersidan måste vi dock som vanligt jobba myyycket mer med, men jag är nöjd med resultatet vi nådde idag i alla fall :D Ska bli kul att komma igång ordentligt snart och kunna rida lite mer "seriöst" eller vad man ska säga, även fast dethär är väldigt mysigt det också ;) Haha, dock så kunde hon ju skjuta mig lite hit och dit ännu bättre när jag var barbacka, och så fort man hamnar minsta i obalans blir allt kaos. Men sen blir det ju super när man hittar rätt, och det var ju faktiskt första gången jag red ordentligt bb. Ska absolut göras om! :)

Maria stackarn har gått och fått värsta förkylningen så idag fick jag ta Doma också! Så medan Pepsi käkade passade jag på att ta ett ganska kort men intensivt pass på banan, och hon var väldigt pigg och glad. Lite dressyrrörelser hit och dit blandat med galoppombyten blev det, och ibland fick vi allt till det. Det var roligt :) 

När vi var klara så pysslade jag med allt i stallet och pussade, ryktade, masserade och gosade jag massor med min finaste! Sen blev det hemgång och middag och lite glass och glögg :) Har även lyckats med att få klart en läxa, bara några kvar nu tagga! Men n¨got positivt är att vi har superhål imorrn och det ska jag försöka fylla med plugg. Ett slutprov i historia A väntar, inte kul!!

Nu ska jag ta och duscha och sova snart. 

Kram H




Helgalen måste-tävling hos Sharpman!

2011-11-24 - 21:35:43


Tryck HÄR för att läsa mer om tävlingen, men jag ska i alla fall helt klart vara med!! :)


SIHS på tv !

2011-11-24 - 21:34:16

Tänkte att jag kan tipsa er om tv-tiderna för SIHS, för det får man ju inte missa! :)

SVT sänder från Stockholm International Horse Show
25-27 november:

Fredag
16:55-17:30 SVT Play: Islandshästar Länk till direktsändningen
19:30-20:00 SVT Play: Stjärnstafetten Länk till direktsändningen

Lördag
15:30-17:10 SVT Play: Matinén Länk till direktsändningen

Söndag
11:00-12:00 SVT1/SVT Play: GP-hoppning  Länk till direktsändningen
14:30-16:00 SVT1/SVT Play: Dressyr, Reem Acra FEI World Cup Länk till direktsändningen
21:50-23:00 SVT24/SVT Play: Fyrspann/Kändishoppning Länk till direktsändningen




Dagens photoshop-lektion !

2011-11-24 - 09:57:30

Imorse jobbade vi med olika filter, här är resultatet :)





23 november 2011

2011-11-23 - 23:27:57

Dagen började med skola, och där var det varvat en fet håltimma, lite språk och ett utvecklingssamtal. Slutade inte förens vid fyra och då är det ju rena natten ute, inte okej! Usch vad jag hatar vintern (eller hösten eller vad det nu är!) när den är som nu, grå, kall och möörk. Vill ha pudersnö och värmande strålande sol juuu, annars kan det lika gärna vara sommar liksom!
Menmen, det enda man kan göra är att hoppas på att vädergudarna hör min röst! 

Åkte i alla fall med Amanda upp till stallet och där borstade jag lite snabbt innan der var dags för en kort jogging på banan med Pepsi :) LYCKA, och det är underbart att vara på G igen!! :D Hon kändes mest lite stel och trött i kroppen, men det är ganska förståeligt tycker jag ändå när hon typ stått/skrittat i 1,5 veckor. Sen var underlaget väldigt kladdigt och det var som sagt väldigt mörkt så omständigheterna var inte optimala. Men det var mysigt och jag försökte mest få henne i en mycket låg form, böja loss lite och att hon skulle röra sig ordentligt genom hela kroppen, och det uppskattades tror jag :) Massa frust och efteråt var hon ovanligt fin i länden när jag linementa :))) 
Imorrn har jag planerat att jogga lite barbacka i ridhuset, myjs med andra ord! :D Har faktiskt knappt ridit henne barbacka förutom skrittat och travat lite i skogen så det blir lite spännande :)

När jag ridit klart fixade jag allt i stallet innan mamma hämtade mig och vi övningskörde till ica för att handla lite. Självklart blev det bonde söker fru vid åtta och sen lite kvällsfika och dusch innan jag hamnade här vid datan.

Kram H

Bilden är inte från idag, men ungefär sånt hä jobb sysslade vi med :) ↓




22 november 2011

2011-11-22 - 23:04:00

Dagen har varit braig :))
Började med en välbehövlig sovmorgon innan jag pallrade mig iväg till skolan. Där väntade två lektioner innan lunch och sen skulle vi hjälpt till att köpa läsk till öppet huset som var ikväll. Dock slutade det med att jag aldrig hjälpte till, av förklarliga skäl ;) 
Tog bussen ut till Poppe och där väntade galopprogram på en av grusvägarna. Han var faktiskt jättepigg, mycket piggare än vanligt verkligen och till och med nästan liiite stark ;) Kul tycker jag!! Dock var han väldigt jobbig och spänd i början och bara ignorerade mig, men när han började bli lite tröttare och hade galopperat på samma väg flera gånger så slappnade han av och stundtals var han superduktig och sökte sig neråt i sin egen balans :D Efteråt blev han dösvettig, stackarn! Men pigg och glad var han som sagt hela tiden, rooligt :)
När jag fixat allt i stallet skjutsade mamma upp mig till stallet i Hageby och där blev det mockning innan US-möte. När vi var klara longerade jag Pepsi en stund på banan, och hon var jätteduktig :D Så vitt jag kan bedömma tycker jag hon ser ren ut, men jag är ingen expert direkt. Idag ska vi jogga så då lär jag ju känna, för jag tror jag gör det bättre än ser.
Förövrigt var hon pigg och glad och var såå himla sööt! Det barar lyste buus om hela henne och hon kastade med huvudet inåt och tittade på mig med en blick som bara vääntade på att jag skulle busa med henne, hihi! Min finaste ♥ :)))

Nu på kvällen har jag ätit och glöggat lite med mamma :) Nu blir det sängen, gonatt!

Kram H




Hittade dethär på en blogg för nån dag sen. Så rätt!

2011-11-22 - 17:35:00

Pratar du bakom min rygg betyder det att jag är längre fram än du…
Kommenterar du mitt sätt att leva betyder det att mitt liv är mer spännande än ditt…
Har du tid att leta efter mina misstag betyder det att du är avundsjuk…
Så, fortsätt du med detta, så lever jag livet så länge!




Fotografering, Maria och Doma tränar dressyr för Linda Melin 20 november 2011

2011-11-22 - 13:29:00

Filmade mest då det är suupersvårt att fota i ridhus, men några bilder blev det i alla fall :)
Förresten, ni får gärna tycka till om att jag lägger upp såhär mycket bilder när jag har fotograferingar.
Mer eller mindre?! Bra eller tråkigt?!













Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Maria Ohlsson och Doma
Kamera: Nikon D3100


Fejn låt!

2011-11-22 - 09:56:00

Underbart bra, ni måste lyssna om ni mot förmodan inte har hört den redan!



Fotografering, höstporträtt på Maria och Doma

2011-11-21 - 20:39:53















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Maria Ohlsson och Doma
Kamera: Nikon D3100


Hmm, det blir aldrig riktigt så skarpt som jag vill ha det när det är såhär pass tråkigt ljus och jag fattar inte riktigt varför :/ Funderar på att önska mig ett stativ för till exempel såna här tillfällen...
Sen försämras det ju endel såklart när man laddar upp det här, men nu tyckte jag att de var lite halvtaskiga även på datan. Surt, men annars tyckte jag att de blev rätt bra! Rätt tråkig tid på året att fota bara, alla höstlöv är borta och ändå ingen snö. Tur att jag har finfina motiv i alla fall ;)


21 november 2011

2011-11-21 - 20:25:06

Hej!

Idag har jag varit sjukligt trött typ. Höll seriöst på att somna flera gånger på spårvagnen, inte okej! Men det är ju som värsta sömnpillret att åka spårvagn, haha.
i alla fall har jag som vanligt varit i skolan och därefter stallet. Mockade och fixade lite med US-grejer innan jag hann borsta en stund på båda mina finisar. Dock börjar Pepsi bli rätt jobbig nu när hon har överskottsenergi i kroppen. Vill göra allt annat än att lyssna och går bara rakt ut och tittar efter om alla har något godis. Suck! Men tur att hon är söt och mysig i alla fall ;) Förövrigt så sprang jag med henne för Cissi och nu ska hon börja sättas igång igen :D Så skönt!
Fick skjuts hem senare och har ätit lite innan jag råkade hamna här. Ovanligt! Nu ska jag slänga upp lite bilder på Maria och Doma innan jag hoppar in i duschen. Micket nice efter en frusen dag!

Imorgon går vi i skolan till lunch för sen ska det fixas inför öppet hus som är på kvällen. Alla var tvugna att göra nåt, så jag offrade mig att hjälpa till att löpa läsk direkt efter lunch för att sedan få sluta :) Fett nice när man dessutom slipper veckans två sämsta lektioner! :D
På eftermiddagen blir det galopprogram med Poppe och därefter US-möte.

Kram H




Irriterad tjej här!

2011-11-21 - 14:07:10

Känns ju ganska så väldigt dumt att typ ALLA tävlingar jag vill åka på i vår är lagda samtidigt, hur tänkte dom då egentligen?! ååh, så himla drygt. Det suger verkligen! Arg tjej, jamen visst!
Vi får se lite hur det blir med lagen och sådär också, om vi kör på två lag i dressyren eller hur det blir. Men det sämsta av allt är i alla fall att lektions DM på Norf är samma dag som vi har en omgång div III dressyr på hemmaplan :((
Gaah, detta får bli ett senare problem känner jag. Orkar inte med att det inte är som jag vill! Men förutom den muppiga tävlingsterminen är jag grymt taggad till i vår! :D




Agria Ridskolemästerkapsfinalen avgjord!

2011-11-20 - 23:24:40

Nu är det avgjort, och självklart har jag hållt koll på hur det gick :) Spännande när man själv hade kunnat var med liksom!
Börjar med att säga att Maja från NFK (som jag red emot i distriktsfinal-finalen) kom totalt trea av sjutton deltagande distrikt! Så stort grattis till henne, och det känns riktigt roligt eftersom vi ändå var så pass jämna när vi red emot varann ;)
Anna, som tävlade ponny för Östergötland, slutade på en sjunde plats. Även det värt ett grattis såklart! :)

VANN hela grejen på ponny gjorde Tina Hansen från Skåne överlägset, och på häst vann förra årets segrare Johanna Hallerstedt från Stockholm. Massa grattis till dom, och jag är verkligen inte ett dugg avundssjuk på att de vann en varsin check på 10 000, som jag tror var till utbildning och träning! Verkligen inte! ;)

HÄR kan ni läsa mer om finalen, och allas resultat i de olika grenarna! Det är även därifrån bilden nedan är lånad.

Överlag en riktigt rolig tävling som jag absolut tycker att Svrf ska fortsätta med! :) Hoppas jag får chansen nån mer gång, speciellt nu när det var så nära liksom ;) 




20 november 2011

2011-11-20 - 21:38:09

Idag har jag varit vaken länge, så räkna inte med att det jag skriver nu blir alltför vettigt för nu är jag trööööött :) 
Började dagen 06.30 (!!) med att stiga upp (pigg som en lärka) och följa med Karin och morgonfodra och ha utsläpp på Resebro. Strax efter nio var vi klara så då åkte jag upp till stallet i Hageby och där var det cirkusträning. Tror faktiskt att årets luciacirkus kan bli bra, om alla ger sig tusan på det! :) Och om propparna inte går 24/7!
Senare var det lunchdags och därefter en supermysig skrittur i duggregnet på en glad häst tillsammans med Maria och Kasper :D Förövrigt ska Cissi kolla henne imorgon, så vi får se vad "domen" inför de närmsta dagarna blir! Håll tummarna :))
När vi kom tillbaka väntade fix och påspackning innan jag gick en sväng i regnigt mörker med Viktor. Han tyckte nog jag var knäpp, men han var söt och gick på ganska så bra idag :) Sen kollade  jag lite (och blev ganska så väldigt avuundssjuk!) på Linda Melin-träningen. Åh, nån gång ska jag och Pepsi också rida för henne! Det ska jag banne mig se till ;)
Åkte hem vid fem och packade ihop lite grejer innan vi flyttade till mamma. Efter middagen åkte jag tillbaka upp till stallet för att filma och fota lite på Maria och Doma när de tränade. Doma var riktigt suuperfin!!
Kvällsmockade och borstade lite på en riktig liten lergris innan mamma var snäll och hämtade hem mig igen :) Vad skulle jag öra utan mina dunderbästa föräldrar?? ♥

Imorgon är det skola som vanligt igen, stort BLÄÄ på det. Men snart har halva gymnasietiden gått i alla fall, alltid nåt!

Kram H




19 november 2011

2011-11-19 - 22:06:37

Hejsan :)

Idag har varit en väldigt bra dag måste jag säga! Började med en rejäl sovmorgon till ungefär halv elva, välbehövligt! Fixade lite bland mina teoripapper och gjorde iordning en pärm åt dem innan det var lunchdags och därefter stall. 
Mockade innan det var dags för en mystur med två tokiga hästar ;) Jag och Pepsi skrittade nämligen ut med Emma och Pari, och haha det började lite oroväckande med att Pepsi gjorde en liten minibock precis när vi lämnat stallplan. haha, Knasboll! Som tur var fortsatte de bara med några små glädjeskutt resten av rundan. Så söta ♥
Hemma igen blev det massage innan utsläpp. Sen fixade jag lite, och fotade Maria och Doma innan det var fodring och insläpp igen, och Pepsi gick (av vad jag kunde bedömma på den korta biten in från hagen) rent :D :D Hoppas att det är påväg åt rätt håll nu! 
När allt var klart plockade jag iordning i mitt skåp, blev super faktiskt :) innan det var privatryttarmötesdax. För min och Pepsis del blir det troligtvis att rida både hopp och dressyr div III i vår :D Eller ja, typ lite av varje beroende på hur lagen utformas. Kulkul! Dessutom blev jag lagledare för dressyren, hihi! Spännande, och det blir nog bra :))
Efter mötet blev det, som jag skrev igår, bio med Pappa och Hugo, och vi fick se slutet på TinTin ;) Mucho bra film det där måste jag säga, och jag älskar att gå på bio! Nästnästa måndag blir det troligen Breaking Dawn med mina finaste vänner :))
Nu ska jag chilla lite innan jag måste försöka krypa till sängs, imorgon är det morgonfodring och utsläpp 07.00 ute på Resebro, wiihu! Haha, nejdå jag har ju faktiskt sovit ordentligt idag så jag kanske inte är så zombiig ;)

Kram H 

Ett oredigerat smakprov på Maria och Doma :)



Åh vad vi blir massa glada om ni röstar på oss ;)

2011-11-19 - 16:52:00

Jag och Pepsi är med i DUS Östergötlands höst-bildtävling! Hoppas ni röstar på oss :) 
Det enda ni behöver göra är att kommentera bilden med "Jag röstar" på Facebook, lätt som en plätt!
Klicka HÄR för att komma till bilden.






Jag vill ha flyyyyt :)

2011-11-19 - 12:44:00


Klicka HÄR för att komma till tävlingen

Fotografisk bild A, Photoshop tema friläggning

2011-11-19 - 10:13:00
Haha, erkänn lite ruliga! ;)








18 november 2011

2011-11-18 - 22:19:30

Hejs!
Började denna fredag med fransklektion innan 4 timmars hål väntade -.- Fick dock en hel del bra gjort, duktigt! :) Skrev rent massa grejer inför årets Julcirkus i stallet, samt pysslade lite med klubbens hemsida. Och bloggade såklart, haha ;)
Efter lunchen blev det glass på donken och en trevlig stund med fina vänner, innan 3 timmars fotolektion väntade. Dagens tema var friläggning, riktigt roligt med andra ord :D Hihi, jag lyckades faktiskt med några roliga bilder som ni ska få se sen :)
Vid fyra tog spårvagnen mig och Amanda upp till stallet och där blev det en mystur i mörkret, bääääst :D Pepsi var superduperglad och trampade på, och efter ett tag kändes hon så gott som ren :)
Väl hemma i stallet blev det precis som igår: backontracking, mockning, linementning och lite ryktning :) Världens snällaste pappa hade även fixat hyllor till mitt skåp, så jag försökte sätta upp dom och plocka in lite. Men det gick inte! eller alltså hyllorna passade perfa, men jag har alldeles för mycket grejer för mitt lilla skåp. Imorgon blir det rensning och så får jag helt enkelt plocka hem tävlingsgrejerna. Det lär ju ändå dröja ett bra tag tills de kommer till användning igen liksom.
Men när det väl blir lite ordning i skåpet kommer det bli super, helt klart! :D

Här hemma har jag ätit gott och tittat på idol, och jag säger som alla andra: MOA ♥
Har även hunnit fixa till min och Pepsis inrapportering av poäng till årets ekipage inom klubben, så den ska skickas in!

Imorgon blir det sovmorgon och därefter stall såklart :) Ska bl.a. hinna skritta min finis, ta lite porträttbilder på M och Doma, fixa skåpet då och gå på privatryttarmöte. På kvällen blir det bio med pappa och Hugo!

Kram H

Jag vill ha pudersnö, lite ljus och frisk häst nu va! :)




Ridskolemästerskaps-final på Strömsholm i helgen

2011-11-18 - 10:19:25

Vet ni vad jag kom på häromdagen? I helgen är det ju final i Agria Ridskolemästerskap 2011 på Strömsholm!
Än är hoppet inte ute, haha. Nävars. Men det känns rätt surt, för hade jag ridit liiite bättre på Coolman som jag lånade där i distriktsfinalen hade jag fått åka dit imorgon och rida på Strömsholms fina hästar :( Men, nu ska jag inte vara sån! Maja var en värdig vinnare så självklart hejar jag på henne, och Östergötland :D
Får hålla tummarna att jag får chansen någon mer gång :)



bild från distriktsfinalen på Heda, bästaste!


Haha, hur tolkar man detta egentligen?

2011-11-18 - 09:54:08



Jag tror helt enkelt att jag får ta och klämma och känna lite på dem irl när vi är på GBG innan jag bestämmer mig ;) Men tack för hjälpen, hörni! :)


17 november 2011

2011-11-17 - 23:17:37

Dagen har rullat och jag har hunnit med en hel massa tycker jag allt :)
Skola var det fram till lunch, vilket blev lite halvseriöst sådär. Åkte direkt ut till Poppe, eller förresten så stoppade jag på donken och tog en hamburgare hihi! Fixade allt och tog sen en lång skogstur. ååh gud vad jobbig han var, värre än på länge kan jag ta och säga, i alla fall till en början. Seg och spänd som en jag vet inte vad, och bara allmänt ignorerande = inte glad ryttare! Dessutom glömde jag ta med mig spöt, grr! Men efter massa jobb så gav han sig lite i alla fall, så bitvis blev han väl helt okej. NÄR han väl lyssnade och inte letade grejer att bli rädd för vill säga. Mycket hålligång blev det bara för att han skulle släppa dom där jäkla spänningarna lite, och det gav resultat. Han verkade i alla fall glad och nöjd efteråt, även om jag inte riktigt kunde instämma. Men jaja, får väl glädja mig åt de bitarna han var fin och avslappnad i alla fall. 
Pappa var som vanligt snäll och hämtade mig och skjutsade mig vidare till Hageby. Där väntade en otålig häst som jag tror var ganska glad att se mig :) Idag hade Cissi kollat igenom henne ordentligt (och longerat tror jag) och därefter konstaterat att det troligtvis sitter i höger bringa, nästan på insidan av frambenet. Hon är väldigt spänd i muskelfästet som sitter där, och det känns verkligen som att det kan vara där. Men eftersom det då troligen är muskulärt ska hon skritta under kontrollerade former resten av veckan så att hon värmer ur det lite :) En sypermysig skrittur i mörker med Ebba och Hamlet blev det idag :D Allmänt najs, och Pepsi var nöjd och glad över att få röra lite på sig tror jag :) Finaste ♥
Mockade och fixade medan hon fick back-on-tracka sig lite, och sen linementade jag både rygg och bringan (bringan tyckte hon var jättesönt att bli masserad i :) innan vi åkte och köpte pizza och tog med oss hem. Gott!!!
Imorgon så blir det lång dag i skolan, dock består halva dagen av hål. drygt! Men bättre än lektioner i alla fall. På eftermiddagen ska jag och Amanda ut och mysa i skogen med våra fina :) blir bäst!

Kram H 



Förresten var jag inne lite på vår stationära dator igår där jag har typ alla mina bilder, åh fy tusan vad jag saknar PC :( Har ju börjat vänja mig vid mac och bärbar, men jag har aldrig varit något fan utav nåt av det. Imorgon tänker jag sno den datorn, helt klart! och kanske bjuda på lite bilder som ni inte sett på länge, vem vet? :)


Rösta nu hörreni, va!

2011-11-17 - 08:29:55

Såklart att bästa RGB ska vinna Jerringpriset, så se till att ni går in och röstar HÄR ! :)


Fotografering, Maria och Doma dressyrar på banan 16 november 2011

2011-11-16 - 22:34:00



































Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Maria Ohlsson och Doma
Kamera: Nikon D3100

För övrigt är jag grymt sugen på att fota lite hoppning, har knappt gjort det alls denhär hösten!



16 november 2011

2011-11-16 - 18:46:26

Idag har jag varit leeeedig :)))) Vi skulle ha haft halvstudiedag och bara gått fm, men båda dem lektionerna vi skulle ha haft då lyckades vi få inställda ;) Dundernajs att kunna ta sovmorgon och bara chilla hela förmiddagen!
Vid elva cyklade jag upp till stallet för att fixa lite åt mina finisar innan det var lunchdags. Sprang lite med Pepsi för Cissi också och hon tyckte hon var ren, och riktigt piggis haha! :D Cissi tyckte att jag kunde jogga henne på banan, och gissa om jag blev glad tjej :D :D Dock höll sig inte den lyckan så länge :( ...
Efter lunchen så fotade jag Maria och Domis lite när de red dressyr på banan, bilder kommer såklart! Doma var riktigt fin och hon har fått massa snyggingmuskler nu, bra jobbat Mary! :) 
Borstade lite på minstingen (a.k.a. matvraket a.k.a. Viktor ;) innan det blev en promenix i skogen. Han var väldigt av och på, ena sekunden ville han bara takta, andra gick han som en snigel och nästa drog han rakt ner i en grästuva. Grr, tur att han är söt! :))
Tillbaka i stallet så fick Pepsi komma in och bli borstad. Vi skulle ju då jogga, men när jag suttit upp visade det sig att hon var precis som i lördags :'((( Åh, min finaste. Du borde inte få ha ont! Troligen berodde det på att Mamba varit dummis i hagen, och Pepsi släppte då lös sin energi bland all lera och stenar. Så hon fick helt enkelt komma in igen och på med bot-täcket. Linementade, borstade och pussade lite på henne innan det var dags för mig att dra mig hemåt. 
Det är helt enkelt bara att inse, det blir ingen Linda-träning för vår del på söndag :( Nån som vill ha vår plats?! Om man ska se något positivt i det hela så är det ju såklart att vi får mer tid tillsammans, och det är ju såklart alltid mysigt. Dock ska det självklart inte vara på bekostnad av att hon har ont :( Men jag vet att hon är en riktig fighter, det är bara sån hon är. Vi ska snart vara på banan igen, det hoppas jag verkligen! (och det tror jag hon också gör ;)

Nu ska jag duscha, äta och kanske ta en övningskörningstur med Pappa innan Bonde söker fru väntar :) Imorgon ska jag ut till Poppen och det blir en lång skogstur! Då vi slutar efter lunch hinner jag med mina pärlor också innan det är dags för US-möte.

Kram H   

Liten plutt på promenad :)


Längtar till GBG HS ...

2011-11-16 - 12:32:00

Haha, inte så nogrannt gjort men ni fattar principen! :)
Vilket tror ni hon skulle passa bäst i?



Pysslar vidare lite :)

2011-11-16 - 11:03:00


Spännande va? :)


Bloggen fyller 400 inlägg!

2011-11-15 - 21:00:51
Precis just nu när dethär inlägget publiceras fyller www.nittiofyranollattafjorton.blogg.se hela 400 inlägg.
Så stort grattis till den, hihi! ;)




Det är allt annat än lätt när det är svårt ♥

2011-11-15 - 14:43:00

Ibland är livet så galet orättist. Glöm inte att jag alltid finns här. Även om jag kanske suger på att trösta, så lyssnar jag alltid, det lovar jag. Önskar att jag kunde göra mer, för alla mina underbara vänner. Ni äger och jag älskar er, snälla glöm ALDRIG det ♥

Alla mina finaste tankar går till er idag, ingen ska behöva gå igenom sånt här. Miljoner styrkekramar ♥




Helgen osv.

2011-11-15 - 13:54:48

Hej på er mina vänner! Ledsen att jag inte varit här på så länge, men har haft fullt upp under helgen så det har helt enkelt varken hunnits eller orkats med.
Här får ni lite kort om vad jag haft för mig i all fall :)
I lördags så var tanken att jag och Pepsi skulle hoppa lite på banan, vilket slutade (eller började) med att jag fick ropa på Amanda i halvt panik. Efter att ha skrittat ett par steg så var det bara att konstatera att hon inte gick rent, och jag fick typ halvpanik och blev så himla orolig direkt att tårarna bara rann. Jag kände bara att jag inte orkar och jag vill ju mer än allt annat att min bästa vän ska må bra ♥ 
Efter det tänkte jag ungefär: Hur ska jag kunna jobba nu och försöka vara trevlig mot allt och alla?? Men det blev bra ändå och att jag fick lite annat och tänka på var nog positivt :) Nyb-teorierna gick mycket bra och likaså kalaset :D Hann även med att lösgaloppa Doma innan min cykel tog mig hemåt! Hela långa kvällen spenderades med Amanda, och vi hade det allmänt bäst :) Syypertrevligt verkligen :D

Ingen rast och ingen ro! För på söndag förmiddag var det dags för BUS-cup-final :) Det var jätteroligt och båda våra lag var mycket duktiga om jag får säga det själv :) En andraplats för mitt lag och en tredje för de andra! På eftermiddagen planerade vi årets Julcirkus och senare på kvällen fick Doma gå ett dressyrpass med mycket galopp i ridhuset, riktigt duktig var hon :)

Igår var det som vanligt skola då innan stallet väntade en kortis. Cissi hade kollat Pepsi och tyckte hon var ren i skritt i alla fall :D Så en jättemysig skogpromenad i högt tempo tog vi :) Superglad var hon! :D Sen kom pappa och hämtade mig och skjutsade ut mig till Resebro. Där blev det dressyrträning för Linda Melin med Poppe, och jag var riktigt nervös haha! Som tur var visade det sig att det behövde jag ju inte alls vara, för det gick super och Linda var jättebra, och väldigt snäll och trevlig! Poppe var fin och jag fick mycket beröm och bra ord från Linda vilket var suuperkul såklart!! :D 

Idag har vi världens sämsta skoldag och sen ska jag skynda mig upp emot stallet. Ska skritta en sväng med min finaste om hon inte är sämre. Hoppas och håller alla tummar för att hon inte har ont längre och att hon bara hade fått en liten smäll. Framförallt för hennes egen skull, hon är så himla glad och pigg och vill verkligen inte ha ont, det märks! Skulle vara så himla roligt också om vi kunde få vara med för Linda på söndag :) Min bästa ♥

Nej, nu kanske jag ska engagera mig lite i historian -.- 

Kram H




Fotografisk bild A, Photoshop lektion 1

2011-11-11 - 23:19:39

Idag har vi som sagt då gått igenom Färgmättnad, Nivåer, Beskärning och hur man Rätar upp bilder. Här är mina resultat för dagen! Har framförallt ändrat färgmättnad, vilket ni kanske inte tycker syns så tydligt. Men jag tycker det blir hyfsad skillnad ändå och bilderna blir oftast lite livligare :)










11 november 2011

2011-11-11 - 22:59:57

Dagen har varit ganska så braig :)
Började med franska utan lärare, håltimma och sen engelska där vi fick göra vad vi ville :D Så borde alla lektioner vara, hahah! Efter lunchis hade vi foto och började med att forska runt lite i photoshop. Genomgången vi hade var på beskärning och hur man rätar upp snea bilder, samt lite hur man fixar mättnad och nivåer. Basic med andra ord! Sen fick vi pyssla lite med våra egna bilder och gå när vi kände oss klara :))
Direkt efter skolan var det buss ut till Resebro och Poppen. Sen skulle jag ju gå sista biten, vilket var mindre mysigt då det var mycket mörkt och dimmigt! Men jag hade supertur så några som har hästar i stallet bredvid Poppes plockade upp mig halvvägs så jag slapp gå :D Då blev jag glad tjej kan jag säga!
Poppe och jag körde galopprogram på banan med graman, vilket gick bra och han sänkte nacken duktigt! Tycker det är väldigt svårt och krångligt att rida med gramanen dock, men det är ju något jag vill lära mig eftersom det kanske kan vara bra att kunna liksom! Tur att jag ska rida för Linda med Poppe på måndag och ha den då med, så kanske jag kan lära mig lite mer och kan få in lite snits ;)
I alla fall så var Pappa och Hugo snälla och hämtade mig, och dessutom hann vi förbi stallet i Hageby så mina små pållar slapp sova i skit ;) 

Imorgon ser planerna ut som så att jag troligen ska hoppa med min finaste flicka på förmiddagen, för att sedan jobba lunch och eftermiddag i stallet :) Ett kalas är inplanerat, vilket blir roligt! Kvällen ska spenderas med bästa Amanda at my place! :D

Kram H

lekit lite, hihi!


Ful testbild men tufft datum och tid :)

2011-11-11 - 11:11:00

ÄÄÄNTLIGEN :D

2011-11-10 - 11:47:48

Nu går vi in i del två av kursen Fotografisk bild A då vi ska inrikta oss på redigering, och då har vi fått installera PhotoShop elements på våra mackor! Så himla bäst, och jag längtar grymt mycket efter att få lära mig mer! Finns äckligt mycket funktioner hallåååå ;)

Självklart har jag redan börjat testa runt lite och jag tänkte bjuda på lite senare ikväll :) Första projektet sen när jag lärt mig lite mer är en Maryheader!


Lite planer

2011-11-09 - 23:12:08

Haha, jag vet att jag tjatar men jag längtar till våren. Jag och Pepsi kommer vara sjukt taggade på tävlingsbanorna ska ni veta :)) Har därför, och för att det snart är dags för privatryttarmöte på klubben, funderat på lite hur vi ska lägga upp det och vilka mål vi ska ha. Har inte riktigt fått någon klarhet i det hela, men funderar helt klart på att vara med i i alla fall ett av div. III lagen. Hoppning eller dressyr vet jag inte, men jag tror dressyr. Hoppningen vill vi kanske kunna satsa på lite ensklit för att så småningom ta oss upp åtminstone 5 cm till sommaren, kanske 10 :)
Kan bli så attt div IIan i höst passar bättre i hoppningen. Återstår att se, och beror lite på vilka datum div. III omgångarna ligger och vilka andra intressen det finns! 




9 november 2011

2011-11-09 - 10:37:44

Hejsan på er! :)

Har nyss gjort ett spanskaprov som jag pluggat ungefär nada till, men jag tror det gick helt okej :D Det var relativt enkelt så det borde vara lugnt! Nu har vi bara ett megafett glosförhör som jag inte är speciellt förberedd inför kvar, sen är det värsta över :) Imorgon är vi ju i stort sett lediga så då ska jag skriva ihop en uppsats och det sista påett annat arbete så har jag allt avklarat och kan andas ut lite :D Sköööööönt!
Longeringen med Poppe igår gick braigt, väldigt lydig häst var han och mot slutet så slappnade han av fint, säntke nacken och höjde ryggen :) Vill ni veta en random grej, i foderkammaren ute på resebro så luktar det sååå himla gott!! Jag vet inte vad det är men det luktar verkligen gott alltså, haha ;)
Ikväll ska jag ut dit igen, idag tillsammans med Karin, för Poppen ska också klippas lite! Förövrigt kommer jag troligen har Poppe ganska så mycket nu framöver, vilket är kul! :) Enda problemet är att det blir mörkt sjukligt fort nu, därför vill jag ha ljus snöööööö tack ;)

Nu måste jag kolla igenom glosorna och försöka kopiera dom med ögonen (tänk om man kunde det!) för att kunna dem typ en timme och sen glömma bort dem. Ja, jag tror att lärarna tycker att jag har en dunderbra studieteknik!! ;)

Kram H 

Snöigt :)




Skoltrött tjej. som vanligt med andra ord

2011-11-08 - 14:32:15

Sitter för tillfället och försöker genomlida veckans sämsta skoldag! Tisdagar är pain verkligen, och just nu har vi historia =  tjej som typ spyr av uttråkighet. Tack och lov att den här dumma kursen är slut till jul!!

Snart är det dags att byta till Geografi och då ska vi ut och kolla på några fossil eller nåt vid himmelstalund, ännu mera blääää! Men efter det sen så blir det ut till Poppe :) Longering står på schemat idag, det blir kul! :) 

Tyvärr får nog mina två pärlor på Hageby klara sig utan mig idag (ååh mitt samvete blir typ sämst!), men jag MÅSTE verkligen plugga för jag skjuter bara upp det helahela tiden! Blir så arg på mig själv, men idag ska jag plugga gärnet och sen på torsdag går vi bara i skolan melan 8.10 och 9.30 :)))))) Då blir det nog att göra klart massa skolarbeten och sen stallet hela långa eftermiddagen :D
Nae, nu ska jag ta och tycka ännu mer synd om mig själv och trösta mig med en chokladboll :) hihi!

Kram H 

fijna häst! 




Dagens dressyrpass!

2011-11-07 - 23:03:53

Idag hade jag Pepsi igen! :D Har tänkt att hoppa på lördag, så idag fick det bli dressyr på banan :) Så himla synd bara att den inte är alls bra nu, förutom i mitten. Den är kladdig och ojämn på kanterna och i hörnen så det går inte att rida några vettiga vägar t.ex. :(
Men i alla fall! Pepsi var lite småpigg i början vilket jag såklart tog till vara på och höjde kraven lite. Allt blir så mycket lättare när hon har lite mer energi i sig själv liksom! Jag pressade på och var bestämd med att hon skulle 1. svara framåt, vilket hon gjorde väldigt bra faktiskt! 2. Ta sidförande skänkel, vilket inte funkade riktigt lika bra till en början och 3. Samla sig mer och komma upp mer fram och få in bakbenen, och det är jobbigt men det går! ;)
I traven jobbade jag lite blandat öppnor och slutor innan jag gick in nästan helt för skänkelvikningar, både längs med spåret (fast innanför dårå) och över hörnlinjen. Till en början ignorerade hon totalt, men allt handlar om att jag ska bestämma mig och hjälpa henne när det tar emot. Efter mycket jobb började hon komma loss i hela kroppen helt okej i alla fall :D 
I galoppen fortsatte jag med lite byten sen förra träningen, varvat med förvänd för att hon verkligen skulle vara uppmärksam på mina hjälper. Det funkade super faktiskt och hon väntade jättebra med att byta tills jag gav hjälpen, om det så var efter ett varv i förvänd eller direkt på medellinjen :) Dock har hon blivit en liten latis vad gäller bytena och tar alltid fram direkt, men bak ett eller två språng efter. Bara att jobba vidare på! Förövrigt har det blivit såån himla stor skillnad i galoppen nu, och det är för tillfället den som funkar bäst. Älskar när man verkligen känner att man kan samla ett par språng och känna hur hon verkligen får jobba, för att sedan lätta fram lite och sen börja om.
Totalt blev det ett ganska långt pass, kanske 70 minuter inklusive av och framskrittning. Men det finns ju hela tiden saker att jobba på, och så är det så himla roligt haha! ;D Men så tror jag att det gav mycket också och att just nu är vi inne i en period med mycket jobb, och även om det på sätt och vis känns riktigt tufft och att det tar emot lite känner jag hur vi klättrar uppåt och framåt för varje pass :))) Dessutom passar det alltså perfekt egentligen att tävlingssäsongen är över och att en vinter full med träning väntar :) Vi kommer vara såå fit or fight i vår ska ni veta! ;)

Förövrigt (det här blir lite klurigt att förklara, men jag försöker!) känner jag att det är ganska så viktigt för mig (eller oss!) att kunna rida såhär pass ordentligt och verkligen gå in helhjärtat och med full fokus för att det hela ska bli så bra som möjligt. Hon blir garanterat inte lösgjord om jag bara joggar lite, det klarar jag inte av att få henne då. Självklart rider jag verkligen inte stenhårt varje gång, vi älskar att mysa i skogen helt kravlöst och sånt också! Men det jag menar är att när vi rider dressyr, då är det dressyr som gäller, och inte något halvdant. Jag satsar på dethär och vår utveckling och vi går in med 110 %, vi ska bli bättre helt enkelt och då måste jag ställa lite krav på oss båda! :D
Haha, hoppas ni typ fattar :P

Jag vill rida min lilla prinsessa varje dag, varje varje varje dag! Det finns så mycket att bygga vidare på som skulle kunna bli så bra tror jag! Tur att det är tillåtet att drömma i alla fall ;)






Lamicell vs Schokemöhle

2011-11-06 - 21:22:40

Haha, jag kan inte hålla mig! Självklart längtar jag till nästa års tävlingstermin och har redan börjat checka in snygga tävlingsschabrak ;) Dock kan jag inte bestämma mig, men på GBG/Globen blir det med ganska stor säkerhet något av dessa. Måste bara klämma och känna lite först ;)

Lamicell Mirage, troligen det blåa men beror lite på hur färgerna är i verkligheten!



eller Schokemöhle Coach, har varit lite kär i det orangea länge nu :)




Underbara bästa bästis!

2011-11-06 - 21:03:20

Ett alldeles för kort höstlov fick avslutas på topp med en alldeles för bra skogstur tillsammans med Amanda och Zäta! Pepsi var alldeles lagom pigg och sprallig, så himla klockren. Bara njöt av hela alltihopa! Som grädde på moset satt täcket som en smäck, och det hade knappt rört sig en millimeter från där jag la det :)

När vi kom tillbaka till stallet blev det fix medans Pepsi åt och torkade lite. Sen var det dags att bli av med lite vinterpäls, och jag måste erkänna att jag blev riktigt nöjd med klippningen :D Supersnyggig blev hon allt, och skönt för henne tror jag!

Nu måste jag göra lite skolgrejer innan jag slocknar, Gonatt :)

Kram H 

Nyklippt och snygg tjej ↓




Live it like you're never livin' twice

2011-11-06 - 20:54:22






Konsten att prioritera

2011-11-06 - 14:09:00

Det är en konst som jag faktiskt har funderat en hel del på. Hur olika alla tänker kring den och hur jag själv väljer att göra. Om man tänker efter så handlar större delen, av i alla fall mitt liv, om att prioritera och välja "rätt". Jag gissar att många ganska ofta undrar hur sjutton jag tänker ibland, och anser att jag prioriterar tokfel. Och jag kan själv hålla med om att jag inte alltid gör "det bästa". Men av någon anledning, som flera av mina närmsta vänner brukar säga, så löser det sig i stort sett alltid för mig oavsett vad jag väljer. 

På senaste tiden har jag blivit extremt omotiverad till allt vad skola heter och jag bara orkar inte ta tag i saker och ting. Det har resulterat i att jag prioriterar bort plugg ganska ofta, kanske lite för ofta. Just nu är jag inne i en fas där jag har såå himla mycket, både roligt och tråkigt, att göra och för att hela jag ska fungera bara måste jag få lägga lite extra tid på det jag tycker är roligt.
Jag kan till exempel inte låta bli att stanna en timme extra i stallet för att mysa och borsta min fina häst, trots att vi kanske har ett prov jag inte pluggat till dagen efter. Jag bara måste, för att stallet ger mig sån härlig energi och hela jag är beorende av hästarna. 

Nu blev det här ett ganska rörigt inlägg, men så blir det om man ska försöka förklara hur man tänker! Man kan i alla fall sammanfatta det som att jag proriterar det jag älskar, för att orka göra det jag inte älskar. 

Jag kommer på mig själv att ibland ta på mig lite för mycket, och det är ganska så jobbigt. Men så länge jag känner att jag hinner göra det jag tagit åt mig och det är roliga saker så är det inget problem. Så få för guds skull få inte dåligt samvete för min skull, och missförstå mig inte! Jag älskar att ha många bollar i luften, det är jag.

Ville bara skriva av mig lite och dela lite tankar :)

Kram H




Fotografering, fler höstbilder på hästarna 2 november 2011

2011-11-06 - 10:51:00


















5 november 2011

2011-11-05 - 22:09:00

Hej på er, och hoppas inte eran dag har varit lika kaosig som min!
Jag har gjort en massa, och ändå inte hunnit med allt jag ska och vill. Kanske är för att jag är lat ?!
I alla fall har jag varit duktig och packat cirkus 30 påsar hösilage, så nu kan ni skriva upp att jag inte tänker packa en enda påse till denhär veckan! Skönt att det är gjort åtminstone. Har även hunnit med (förutom det vanliga) en braig miniföreläsning av Cissi inför BUS-CUP, renovera hagarna och rida Doma. 
Förresten! Nån dag, förhoppningsvis kanske imorgon ska jag klippa min lilla häst :) Så kanske hon slipper drunka i sitt eget svett i framtiden! Haha, min sötis ♥ 
Imorgon vankas det Halloweenhoppning på förmiddagen, och då blir det att agera speaker. På eftermiddagen sen så ska jag och Amanda ta med oss våra hästar och avsluta (!?!!) lovet med en riktig mystur, vilket är sjukligt välbehövligt kan jag lova! :) Längtar typ massor (a)

Om jag ska orka med mig själv och att vara trevlig imorgon är det nog bäst att jag går och lägger mig nu! Måste bara skriva en att-göra-lista inför imorrn bitti och proppa i mig lite chips först :) 

Kram H




Hämtat ut paket :D

2011-11-05 - 21:55:01

Idag har jag varit och äntligen fått hämta mitt paket som jag skrev att jag beställt för ungefär två veckor sen! :D Ett reflextäcke och en rumpvärmare från Horze, till superpris och fri frakt för bägge två :))
Nu kommer vi att synas i alla fall, det är ett som är säkert! Kanske inviger täcket imorgon, beror på lite väder och tid jag och Amanda ska ut och mysa i skogen ;)

Kram H 



Och ungefär såhär ser hela täcker ut ↓


Bilder från dressyrträningen :)

2011-11-05 - 10:22:00




































Fotograf: Lina Helmerud
Modeller: Hillevi Hassler (jag) och Lindholms Peach
Kamera: Nikon D3100


Dressyrträning för Cissi 4 november 2011

2011-11-05 - 00:09:53

Idag var det alltså dags för en välbehövlig dressyrträning för Cissi :) 
Det blev en riktig genomkörare kan jag tala om och fokus låg mestadels på att hon skulle vara loss i sidorna och att hon verkligen skulle ta de små hjälperna. Vi gick alltså ut rätt hårt och bestämt från början och det kändes nästan som lite "fulridning" om ni förstår hur jag menar! Men resultat gav det tycker jag allt och efter en hel massa jobb från oss båda två så kändes det typ suuuper bitvis. Vissa moments vill man bara fånga och stoppa i en burk, magiska verkligen! Det är så himla roligt verkligen att arbeta med Pepsi, trots att hon ganska ofta kan sätta sig på tvären och att det just då såklart inte är så kul. Men det känns ändå som om hon vill göra rätt och som att hon vill försöka så gott hon kan! Vi utvecklas verkligen varje träning tycker jag och ja, vad ska man säga? Hon är helt klart bara bäst och jag älskar henne för den hon är ♥
Förresten var det även skönt att höra att Cissi tyckte att jag har rättat till min snedhet mycket :D 

Efteråt var vi båda grymt trötta efter att ha jobbat som tokar, men det var det helt klart värt! Nån dag inom en snar framtid måste jag ta och klippa min lilla häst också, så hon slipper bli sjöblöt stackarn! :(

Fotade idag gjorde supersnälla Lina, TAAACK!! Så här får ni smakis på mysiga höstbilder :)


Föralltid vi, det ska jag se till! 


Back in town...

2011-11-04 - 23:50:30

... efter en mycket trevlig stockholmstripp :) Kom hem igår eftermiddag och smet därefter till stallet en stund för att sedan övningsköra och handla. Därav ingen uppdatering tyvärr! Men jag kan nog ta igen det nu, för idag har jag hunnit med en massa skoj :D

Morgonen inleddes med en dressyrträning, och den får ni läsa (och se!) mer av i senare inlägg. Vid lunch fick jag följa med till hk med viktor, första gången jag var där faktiskt (och det ska jag iofs vara glad för :). Viktor skötte sig utmärkt på sin hälsokontroll och utgången blev nästan exakt som Cissi trott. Skönt :) lilla bebishästen ♥ 
När vi kommit tillbaka åt jag lunch för att sedan åka buss ut till Poppe och Resebro. En rätt kort skogstur blev det i mörkret, det var typ kolsvart! Men han skötte sig över förväntan och pannlampan hjälpte mycket :)
Mamma var supersnäll och hämtade mig och sen väntade såklart Idol, Guuuuuuud var gryyyym Moa är. Hej gåshud! Klockren tjej alltså :D

Förresten har jag nyss, genom en skoluppgift, räknat ut typ hur mycket kalorier jag stoppar i mig och förbränner. Trots att det är fredag var jag på så gott som plus/minus 0 :) wiiha :P

Nu ska jag skriva nåra fler inlägg tänkte jag innan det blir säng för imorgon väntar ännu en fullspäckad dag! På förmiddagen är det hagrenovering och sen ska jag fixa lite inför halloweenhoppningen samt rida some dressage med Doma :) Och ta hand om mina egna hästar såklart!

Kram H



You don't know what you've got until you're missing it a lot ♥
Ibland glömmer jag nästan hur mycket du betyder, min bästa gulleplutte!


Taggisch dressyrträning!

2011-11-03 - 12:13:00

Wiiho, vi lyckades trots ett fullproppat lov och en egentligen halvt mammaledig tränare klämma in en dressyrträning imorgon förmiddag :D Känns som om det kan behövas! Ska bli superroligt, och så får vi hoppas att någon snäll person känner för att knäppa lite med min kamera :)

Kram H




La capital

2011-11-02 - 13:17:00

Nu efter lunch går tåget till Estocolmo :) Jag ska tillsammans med min pappa och lillebror upp och sova en natt i Stockholm och ha lite höstlovsmysigt :D Ska bli roligt och väldigt skönt att komma bort lite och göra nåt annat :)
Planerat är att vi ska typ gå på stan och i roliga affärer i eftermiddag och sen äta på restaurang innan vi ska se TinTin i 3D på bio :) Det blir lite spännande för den har ju fått bra reccensioner! Natten spenderar vi på hotel, och dagen därpå blir det hotellfruuuulle :D På förmiddagen ska vi sen till naturhistoriska och cosmonova (älska det sistnämnda!) Och sen blir det antagligen donken innan tåget rullar hem mot Norpan igen.
Det blir nog en alldeles lagom liten höstlovsresa, och dessutom hann jag ju med både att vara i stallet en stund nu på förmiddagen och så blir det nog en sväng förbi imorrn när vi kommer hem :)

Kram H




Höstlovsskoj med Pållestollarna :)

2011-11-02 - 11:11:00

Jag har ju nämnt att vi hade spökövernattning i stallet, och den ägde rum i förrgår :) Allt gick mucho bien och jag tyckte att vi lyckats med att planera en precis lagom läskig kväll! Roligt hade vi verkligen och vi hade pyntat gulligt :P
Tack alla som kom och tack till alla som ställde upp runt om, bäst! :D

Då jag har en tendens att vilja göra allt typ hela tiden var jag självklart även ansvarig, tillsammans med Felicia och Sara, för gårdagens rykttävling. Jätteroligt var det och de 25 barnen var såå duktiga :) Tror att aktiviteten uppskattades mycket :D Grymt söta är de och de blir allt himla stolta om de får pris, hihi!

Kunde inte hålla kameran borta, så jag bjuder på en bild från varje aktivitet :)

Här leks "Käka hundblaja" för fullt!



Och här ryktas det :)




Shoppiiiiing

2011-11-01 - 21:40:00

I söndags var jag och mi madre på staden för en shoppingrunda inklusive ett besök på chicken kebeb såklart :) Eftersom jag är så sällan på stan så körde vi typ all in och var mycket effektiva och fick med oss ett par kassar med braiga grejer i :D



- Nike löpartights från stadium
- Tjocktröja från Bikbok
- Skolväska från Väskan
- Mascaran Loreal volume million lashes från Kicks
- Adidasskor från Stadium
- Knallorangea Mr Lacy skosnören från Stadium
Och sist men inte minst hyrde vi filmen The mist till spökövernattningen i stallet :)



Fotografering, höstbilder i leriga hagar på hästarna 30/10 2011

2011-11-01 - 21:33:46































Fotograf: Hillevi Hassler (Jag)
Modeller: Hästarna på Hageby Ridskola
Kamera: Nikon D3100


Dålig uppdatering

2011-11-01 - 21:09:27

Hej och förlåt för lite dålig uppdatering men jag talar helt och hållet sanning när jag säger att det inte hunnits med och att jag inte varit hemma, utan i stallet 24/7 :)
Men, nu är jag tillbaka, dock för att dra till huvudstaden imorgon med pappa och Hugo. Försöker fixa lite tidsinställt om jag hinner :)

Nu blir det smoothie och House!

Kram H

Hann ut i gegghagarna här om dagen för lite höstbilder :)
Här kommer smakis på min halvblinda pluttehäst ♥