Ny outfit à la iPhone

2012-08-31 - 20:11:52

Finare än finast! <3 Älskar personliga saker :)


Finisen <3

2012-08-31 - 18:49:49

Finns inte mycket som slår kvällsmys i stallet :)


instagraaaaam

2012-08-31 - 09:09:00
Numera hittar ni mig mig även på Instagram såklart, nu när jag är nybliven Iphone-ägare :) Kika in och följ vettja!
hillevihassler heter jag där, simpelt och bra ;)




Två trötta tjejer på bästistur

2012-08-30 - 22:04:56

Kom hem från stallet för nån timma sen efter en lång, men väldigt braig dag :)
Efter skolan åkte jag till körskolan för lite teoriprov och därefter körlektion. Snabbade mig upp till stallet sedan för idag var det ju Pepsi-dag :D Hon fick komma in och äta medan jag pysslade lite och sen gjorde vi oss iordning för en mysig skogstur :) Det var ungefär vad vi orkade med efter gårdagens tuffa dressyrträning ;)
Slapp det fruktade regnet gjorde vi, skööönt :) Som vanligt mysipys även om Pepsi var lite trött och loj bitvis. Men det får man va ibland ;)
Nu är det en hel vecka kvar till nästa gång jag får sitta på min älskade väns rygg :( Men nästa helg gör vi, som jag skrev igår, säsongsdebut på dressyrbanorna :D Spännande spännande, och dessutom två nya program för oss :
Nu ska jag duscha och den försöka komma i säng tänkte jag. Vi hörs imorrn!
Kram H

PS det här var första mobilbloggen från min IPhone så om det funkar återstår att se ;)


Stallvärd på Hageby Ridskola

2012-08-30 - 11:41:36
Som jag skrev i förra veckan har det börjats med ett nytt litet projekt på ridskolan, som jag ingår i. Tror att det kommer bli väldigt bra :)

Vi har börjat med något som kallas för "Stallvärdar" 3 dagar i veckan. Vi lite äldre i stallet har då möjlighet att "jobba" mellan kl. 16 och 18.30, och hälpa till i stallet medan ridläraren som egentligen jobbar har ridlektioner. Det som ska göras är t.ex. att ha teori med barngrupperna, eftermiddagsfodra, hålla ordning i stallet, vara lite ansvarig och svara på frågor, hålla upprop och hjälpa rideleverna med alltifrån västutprovning till sadling och annat. 

Min stallvärdsdag är torsdagar, och den dagen har jag tillsammans med Johanna och Amanda. Vi turas om, och man försöker alltid vara två stycken. Idag kommer jag att "stå över", så då kör Amanda och Johanna :)

I utbyte mot att vi är stallvärdar kan vi, genom ett visst system, ta ut extra fodervärdsdagar, vanliga ridlektioner i grupperna, privatlektioner osv. Typ det mesta ifrån ridskolan liksom :) Ni kan ju själva gissa vilken av dessa jag kommer utnyttja ;) Helt klart bara Pepsidagar!

Som sagt så tror jag att detta kommer fungera väldigt bra, och jag tror att det får bra respons från såväl elever som föräldrar eftersom det innebär mer "bemanning" i stallet under eftermiddagarna när det är mycket folk och många lite oerfarna som behöver hjälp. Hoppas på det i alla fall! Dessutom tar jag ju varje chans att få rida på min fina lite mera ;) 


I Sharpman-kassarna...

2012-08-29 - 22:24:00
... fanns såklart ett par vita tävlingsbyxor, som är en födelsedagspresent från mammi ♥ Taaack bästa!



Och sen blev det lite spontant sådär att jag köpte mig ett par till vardagsbrallor, ett par blåa som jag länge velat ha :) Kändes som att två par favvobyxor inte riktigt räckte att varva mellan ;)



Självklart är bägge paren från finaste, bästaste Pikeur ♥ Överlägset och grymt bäst, helt klart!


Dressyrträning för Cissi 29 augusti

2012-08-29 - 20:01:21
Eftersom vi inte började skolan förens vid halv tre idag hann jag med en massa innan :) Gick upp tidigt för att åka till körskolan och köra lite, och sen blev det stallet direkt! 

I stallet pysslade jag lite, mockade, skrev rent ett US-protokoll och fixade lite grejer inför dressyrträningen som väntade kl. 12 :) Tog in Pepsi, borstade och gjorde iordning, och sedan inledde vi passet med en kortare framskrittningsrunda i skogen. 

Det var alltså dags för första ordentliga dressyrträningen sen efter betet, så exakt vad jag kunde vänta mig hade jag ingen aning om. Gissade dock på att vi inte skulle tappat allt för mycket, för hon har känts rätt fin ändå. Inte alls så stel som hon skulle kunna vart.

Cissi såg direkt såklart att vi båda var på superbra träningshumör, så det blev himla tufft redan från början ;) Under uppvärmningen jobbade vi väldigt mycket med att hon skulle sänka nacken, slappna av i halsen men samtidigt bära sig själv och inte hamna på bogarna. Inte det lättaste med fröken bekväm, men hon kan ju!! När hon väl gick med på att vara mellan hjälperna blev hon så himlahimla fin och härlig :D Det är mycket slit och jobb med grunderna för att komma dit, men det GÅR! Bara jag ger mig tusan på't och rider som jag ska, och hon är på humör för't så blir det så himla galet sjukt bra :)))

Träningsupplägget fortsatte sen med mycket samling blandat med lite mellangångarter, förvänd galopp och ett par skänkelvikningar. Men vi gjorde inte direkt några övningar, utan körde i stort sett bara basics liksom. GRYMT BRA var det i alla fall, Cissi är verkligen superduperbra att rida för :) Och när man dessutom är ensam, ja då blir det himla bra. En annan fördel med att rida för Cissi är att hon känner ju framförallt Pepsi, men även mig, utan och innan och vet precis hur hon/vi fungerar. Ååååh, avslutade lite smålyrisk sådär över min underbart finfina pålle ♥ ♥ 

Idag fick vi verkligen till några riktigt apgrymma små delar, när allt bara stämmer och flyter på. Hon bär sig och jag kan bara "åka med". Wiiiiie vad jag gillar dig, min vackra springare ♥

Efter ett stenhårt pass tog vi en promenix i skogen, lika trötta bägge två ;) Pepsi flåsade i minst en kvart, pluttan! Men det märktes på henne att hon var himla nöjd, och jag tror allt att hon tycker det är lite roligt med dressyr. Innerst inne ;)

Hihi, behöver jag säga att jag är mer än nöjd efter höstens första dressyrträning? ;) Nu taggar vi tävling på Ekängen nästa helg!

Självklart ingen som fotade, bara för att det gick så himla bra. Menmen, bjuder på några gamla dressyrgodingar :)








Påväg hem från världens bästa sharpman :)

2012-08-29 - 19:14:48

Kan ni gissa vad som finns i kassarna? Ledtråd: en planerad och en omplanerad grej! :)


Wiiiiiie

2012-08-28 - 23:03:56
Nu har mitt nya simkort kommit, så nu kan jag börja använda min lilla bebi ;) Älskar den redan!! Imorrn ska det beställas ett egendesignat skal från Caseapp också, den kommer bli så himla fiiiiin.



Fler bilder från NFK 26/8

2012-08-28 - 14:07:00
Tack så mycket IDA för alla fina bilder, så himla kul att ha lite fler fina hoppbilder!! :D 
Och visst blev Pepsi snygg i nya gråa luvan? hihi :) Egentligen inte tänkt till detta schabrak dock, men det funkade ju fint det med :)

















         Haha, hur kunde jag få så bra stil?? :P ↑

28 augusti 2012

2012-08-28 - 11:01:57
Håltimme just nu, för ovanlighetens skull liksom ;) Dock ska jag inte klaga, för en dryg timmas hål istället för samhällslektion är grymt mycket bättre :D Har pysslat massor med min fotobok som måste vara klar senast fredag!

Idag är i övrigt en rätt vanlig lite halvtråkig dag. Snart är det matte-dags och därefter lunch och idrott som sista lektion. Slutar vid en halv tre och då väntar stallet. Mys med min fina där såklart, vilket är det som väger upp dagen :D Ikväll är det US-möte också, det brukar bli kul! Okej, kanske inte var en så tråkig dag ändå ;) 

Imorrn blir i alla fall en GRYM dag :D Massor av skoj är inplanerat eftersom vi bara har en liten ynka lektion :))) Så jäkla gött! Jag vill ha imorrn nuuuu ;) 

Ida har förresten skickat ännu fler bilder från i söndags nu så de kommer i eftermiddag :))) Superfina är dom, så ni har något att se fram emot vill jag lova!

Kram H




27 augusti 2012

2012-08-27 - 21:27:01
Måndagar är verkligen dryga skoldagar nuförtiden! Eller egentligen ska jag väl inte klaga för vi har bara två lektioner, men självklart ligger de första och sista timmen. Vilket är vad som gör dem väldigt irriterande. 

Imorse drog IV-valet igång, och det är Idrott och Hälsa B på Eber för min del. Verkar helt ok, blir nog bra :) Dagens lektion innehöll ungefär 15 minuters info, så 8.25 var lektionen slut. Lite lagom sådär ;) Åkte till Haga då och där bosatte jag mig i biblioteket resten av förmiddagen. Fick inte riktigt gjort så mycket som jag velat, men en hel del ändå :) 
Åt lunch vid en tolv, och därefter tog jag bussen till körskolan. Hann göra ett och ett halvt teoritest innan lektionen, så nu är jag klar med alla faserna :D Körlektionen gick helt okej, och om allt flyter på som det ska ska det bokas uppkörning och teoriprov nästa vecka :))) (ska inte köra upp nästa vecka alltså, utan bok en tid till senare) Känns bra ändå!!

Sen var det tillbaka till skolan igen då -.- En timmas slapp franskalektionen väntade innan vi blev frisläppta vid kvart i fyra. Uppe i stallet blev det borst och mys med Pepsiplutt :) Inte på sitt allra bästaste myshumör dock, tror hon var lite trött ;) Men några småstunder var hon massa gosig, hoppas på fler sådana imorrn ;) 

När Pepsi gått ut på lektion var det mockning och pyssel innan jag och Amanda cyklade hemåt. Har ätit supergod middag och varit ute och övningskört lite med mamma. Nu måste jag duscha och fixa lite smågrejer!

Juste förresten! Har Pepsi ons/tors den här veckan, vilket kommer bli kalassuperbra :D Det ska dressyrtränas och skogsbusas har jag planerat :))) Längtar redan!

Kram H

fler bilder från Ida är på G :)))))) wiiie vad jag gillar dom!

 

Bilder från NFK 26/8 2012

2012-08-27 - 11:21:00
Fotograf till alla fina bilder är Ida Karlsson, tusen taaack!! :D ♥



          Kärlek till bilden ↑ så hiiimla fin är hon ♥♥♥



Lokal hoppning NFK 26 augusti 2012

2012-08-26 - 20:49:00
Idag var det alltså dags för säsongsdebut! :) Pepsi var minst lika taggad som jag, haha. Fina knasbollen!

90 cm bed A:stl
På framhoppningen var hon lite mer vild än tam och studsade runt som en liten gummiboll ;) Jo, nog tyckte hon det var roligt allt att få komma ut igen! På banan sen stod hon emot lite till en början, men när hon kom igång blev det braigt :) En enkel och helt ok runda studsade vi runt, dock märktes det att hon har några extra kilo på magen och inte riktigt hundra kondis. Hon ville, men sprången blev helt enkelt inte riktigt så bra som de kan bli!
Vi var felfria fram till sista räcket. Då kollade hon till på hindret bredvid och tappade en gnutta fokus, men eftersom jag kände att vi låg bra så väntade jag bara in hindret. Ett litet skitpet blev det, men usch vilket otroligt dumt skitpet! Vi fick nämligen klassens högsta stil (50 p.) och hade med andra ord vunnit om vi inte petat!! Surt såklart, men är nöjd ändå ;) Resultatet blev alltså 4 fel.



100 cm bed A:0/A:0 två faser
Till denna klass var hon lite tröttare på framhoppningen. Hon slöade runt lite, så jag sa åt henne en gång på skarpen att: Nej, nu måste du fram hörredu! Då blev det sura miner, en tvärvändning och helt plötsligt en ryttare på backen. Haha, nej vadå sto?! :P Upp och hoppa igen och rida vidare bara! Sen skärpte hon till sig lite och vaknade till :) Inne på banan stod hon emot ettan (det som hon tittat på vid sista hindret i 90:n) men därefter hoppade hon bra och flytet var helt ok :) Mot 7:an hade jag för mycket fokus på att hon inte skulle dra emot insläppet, så jag tappade lite i anridningen och hann inte riktigt med. Det resulterade i att jag blev lite stressad och tappade iväg henne ngt, och när jag väl insåg att vi inte alls låg som jag ville så var det redan försent. Så jag "lät henne" stanna, det blev bäst så. Tyvärr var det halt vid det hindret, så hon gled in idet stackarn :(( Men sen red vi på igen, och då gick det finfint :D Skönt att avsluta med det i alla fall! Resultatet blev alltså 4 fel.



Även om det var surt i första och jag klantade till det i andra, så är jag väldigt nöjd med säsongsdebuten :D Kan ju faktiskt inte begära så mycket av varken henne eller mig efter så långt uppehåll liksom! 4 fel i varje klass får vara godkänt ;) Känns grymt kul att vara igång igen, nu kööööör vi!! :D

Och förresten, har jag glömt nämna att jag har världens bästa plutthäst? Jag älskar dig ♥


Årets upplaga av fotoboken!

2012-08-26 - 10:18:00
Varje sommar de tre senaste åren har vi fått hem erbjudanden och en hög rabattkuponger från EoN. Det mesta är inte så mycket man utnyttjar, men något jag alltid tjuvar åt mig och inte slarvar bort är rabatten hos Fuji på en fotobok :) Den har varit med varje år (y) Så nu håller jag på med årets upplaga (eller ja, det blir typ 2011/2012). Kan verkligen rekommendera dessa. De blir otroligt fina! Som en riktig bok med hårda pärmar och tjocka fina kvalitetssidor. Om ja minns rätt kostar de 295 + frakt, men har man en kupong blir det helt gratis hihi :D




Släktkalas, Iphåne och tävlingsförberedelser

2012-08-25 - 21:58:32
Härlig eftermiddag tillsammans med tjocka släkten ;) Massor av supergod mat hade pappa fixat, tårta, fika och så ett gäng finfina presenter :D Åh, är verkligen tacksam till alla er som verkligen bryr er och tar er tid att fira! ♥

Jo juste, bästa presenten var en Iphååååne :))))))) Wiiiiie! Hade inte ens vågat önska mig en, haha ;) Farmor, farfar och pappa fick jag den av. Ööööverlycklig tjej här :D Har verkligen saknat en, fast övertalat mig själv att jag inte behöver en. Men nu har jag en och det känns verkligen gryyyymt bra!! Och en fördel för er också, för då kan jag ju uppdatera här från den sen :)

När alla dragit sig hemåt åkte jag tillbaka upp till stallet. Det fanns en hel del att fixa inför säsongens första tävling om man säger så ;) Känns himla knäppt, har ju inte tävlat på evigheter. Tänk om jag har glömt hur man gör, haha :P Nerå, är grymt taggad och det ska bli såååå himla skojsiiiigt :D

Det jag hann med i stallet var i alla fall att göra iordning transporten (fylla på strö och hänga upp höpåse), packa ner alla grejer, smörja sadel och träns, gräva ur och gänga broddhålen, mocka och fylla på med torv, bada bebis, ta en mysig kvällsprommis med bebis och sist men inte minst kvällsfodra. Veckans påsar får jag ta tag i imorrn eftermiddag, de hanns helt enkelt inte med!

Nu ska jag chilla och svulla lite, och sen blir det sängen tidigt så att jag vaknar pigg som en lärka imorrn ;) Ska även kika på några tävlingsfilmer när vi gör bra rundor, för att bli ännu mer pepp och höja självförtroendet ett snäpp :D

Kram H


Underbart bra start på dagen

2012-08-25 - 13:44:31
Börjat morgonen på bästa sätt, med en uteritt på pluttis! :) Trodde att hon skulle vara lite trött, men icke :D Kanske tyckte hon det var skönt att ha matte på ryggen igen efter en dryg veckas lektionsryttare? ;) Man kan ju alltid hoppas! Vi båda njöt i alla fall, det var helt perfekt :) Vi tog det lite lugnt även om hon var pigg, måste ju spara på krafterna till morgondagen ;) Förhoppningsvis är hon lika fin, glad och taggad då :D Nån som är taggad är i alla fall jag, speciellt efter den här superbästa morgonen ;)))


Nu har jag städat det sista, duchat och slängt ihop en tårta. Om en liten stund kommer gästerna, så nu ska jag inte sitta här längre! Hörs ikväll :)

Kram H


Så sjukt gött!

2012-08-25 - 09:56:00
Äntligen är jag färdig med uppsatsen!! (som jag förvisso haft massor av skoltid på våren samt hela sommaren till att göra ;)) Men känner mig duktig ändå, och det bästa är att läraren typ inte verkar bry sig om att det är några månader för sent :) Jag är inte den enda som skjutit på den om man säger så ;) Men jag är dessutom nöjd, så det bli spännande att se vad det blir för omdöme/betyg! 


24 augusti 2012

2012-08-24 - 21:38:52
Tjenare mors! :)

Äntligen fredag, och sista dagen på 3:ans första vecka. Det är fan nära nu, tagga student!! ;D haha. Idag var dock första lite "tuffare" dagen, eller ja idag gick vi helt enligt schema. Sovmorgon dock, alltid uppskattat :) Dagen flöt på hyfsat med Religion, Svenska, Matte och Engelska. Inga höjdarämnen direkt, men matten gick tusen gånger bättre än igår (även om jag är lite ringrostig sådär ;)) och engelskan var rätt chill (y)

Sluta fick vi göra en kvart tidigare, så strax efter halv fyra var vi fria :) Spåris upp till stallet med Amanda väntade då, och väl där blev det bästismys med finis ♥ Hon var tröttis idag, och inte på sitt allra bästa humör. När sadel och träns kom fram till kvällens första lektion blev det inte direkt bättre, men det känns nog lite tufft att gå från kanske 50 % till 100 % bara sådär. Och eftersom jag har henne nu i helgen har hon fått gå massor av lektion hela veckan :/ Innan dess var det bara jag och två till som suttit på henne sedan betet, lite skillnad... Men imorrn ska vi ut på en morgonmystur, bara vi ♥ Då blir hon nog nöjd och glad, ååh längtaaar!! Och så tävling på söndag :))))

När hon gått ut på lektion fixade jag i boxen innan snällaste pappa kom och hämtade :) När jag kom hem väntade ett kuvert från NTM på köksbordet. Wiiie, lönedag idag ju :D Har bara jobbat 3,5 timmar den här månaden, men eftersom det var söndagmorgon var lönen himla saftig! :D Typ dubbelt mot vad jag gissat, så gillagilla på det!!

Korv och pomme blev det såklart till middag och sen dess har jag fixat och pysslat en massa. Hade en del fix på datorn att göra klart, och sedan förberedelser inför morgondagen. Det väntas nämligen släktkalas! :) Sen blir det ju även tävlingsfix och skogstur med pluttis, så fullt upp men med en massa skoj och jag lovar att försöka uppdatera er så gott jag kan mellan varven ;) 

Kram H
 


Lite småshoppning

2012-08-24 - 20:24:10
Igår fick jag ett minipaket på posten :D Det var prylen jag "vann" på tradera om ni minns? :) En grå luva från Schokemöhle innehöll paketet, och den är i precis nyskick! Till och med prislappen kvar (y) Betalade 110 kr (inkl. frakt) och nypris på den är ca 269 kr. Känns som ett riktigt bra kap ;) Hoppas den passar fröken långöra bara!
Tanken är att jag även ska införskaffa mig det orangea Schokemöhle-schabraket också som jag så länge suktat efter, och det har grå kant så jag tror och hoppas att det blir syyperfint tillsammans :))




Igår sprang jag även in en kortis på Hageby Centrum (aka Mirum :P) ju. Två tunnare långärmade tröjor att ha att rida i, från Cubus, följde med ut. Min ena sprack ju när jag fick en reva av en gren i skogen förra veckan :P Skönt också om det är varmt på tävling och jag inte orkar ha kavaj, hehe ;) Dock vill jag ha en brun också, men det fanns såklart inte i en enda av de fem affärer jag checkade, typsikt!


Fotografering, Emma & Amanda dressyrtränar

2012-08-24 - 10:39:41
DEL 2

























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Emma Sjöberg & Campari, Amanda Kennmark & Zenator
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 f/4,5


23 augusti 2012

2012-08-23 - 12:21:00
Hej på er! :)

Trots att vi skulle rivstarta enligt schemat i skolan redan i tisdags så kan jag inte påstå att det varit speciellt tufft ;) Idag har vi haft två lektioner, och slutade alltså vid halv elva. Lite lagom sådär :D Är dock fortfarande kvar i skolan faktiskt. Hade en del att pyssla med på datorn, och dessutom kändes det ovärt att åka hem. Så, så fick det bli och nu har jag fått massor gjort (y)

Ska styra cykeln mot Hageby nu (eller ska jag skriva mot Mirum, haha kommer aldrig sluta garva åt det!!). Ska in en snabbis där och förhoppningsvis shoppelishoppa lite tröjor :) Sen blir det stallet och där vill min fina stjärna som vanligt bli pussad på och ompysslad ;) Mys- och borststund blir det som vanligt, innan det är dags för mig att börja "jobba" som stallvärd vid 16. Lovar att förklarar för er som inte vet vad det innebär ännu :) Hinner nog ikväll, annars imorrn!

Ikväll ska jag förövrigt försöka hinna baka nåt smarrigt till "släktkalaset" på lördag, annars är det nog inget speciellt. Finns alltid en del att fixa :)

Vi hörs, för nu ska jag dra :)

Kram H 



Fotografering, nykomlingar på ridskolan

2012-08-23 - 10:13:00
I förra veckan flyttade två små nykomlingar in på ridskolan. Ni vet när jag och Johanna hoppade in och jobbade för att Cissi och Lotta skulle på äventyr? Det var då de hämtades :) Den ena är en 5-årig liten storhäst, som heter Aija. Den andra är en grymt söt liten fjording vid namn Bella, på 11 år. Tror att de båda kommer bli kalas när de kommer in i verksamheten ordentligt så småningom, av det lilla jag sett! :)
Och just det, tack till Fatima som hjälpte mig vid fotograferingen :D







Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Nya lektionshästarna, Aija & Bella
Kamera: Nikon D3100, Objektiv: Nikkor 50mm f/1,8


22 augusti 2012

2012-08-22 - 23:32:16
Här var det inte proppfullt med uppdatering direkt! 

Menmen, det kan ju inte alltid vara det heller. Idag hade vi bara en lektion, vilken var mellan 14.40 och 15.00, så dagen har sett lite annorlunda ut. Tänk dock om alla dagar kunde vara såhär, tjugo minuter i skolan och resten ledigt ;) Det vore fint!
I alla fall så sov jag ett tag imorse innan jag var duktig och skrev klart min rapport :D Nu ska den bara läsas igenom ordentligt, sidnumreras och skrivas ut :) SÅ himla gött att ha den klar nu innan vi får en massa annan skit!
När den var klar chillade jag lite innan jag åt lunch. Därefter tog jag cykeln upp mot stallet. Pepsi var ute i hagen som alltid under förmiddagarna så jag mockade och fixade lite bara innan jag cyklade vidare. Gud vad jag cyklar nu för tiden känner jag, hit och dit :) Men det är bra, någon motion ska man ju kanske få! 
Nästa stopp var körskolan och teoriplugg. Faktiskt nästan "klar" nu, vilket känns galet bra :D Hårdpluggar nu när tiden fortfarande finns! Har klarat alla faserna (eller ja, pyttelite kvar på ena) så sen väntar bara lite repetition osv. innan det är dags för det riktiga provet. Scaaaryyy ;) Men det ska nog gå bra!
Kl. 14.40 var det ju som sagt skolan som gällde. Usch, Engelska C verkar inte vara nåt för mig. Speciellt inte eftersom jag inte är överförtjust i läraren vi har... Menmen, det får väl gå antar jag! 20 minuters lektion kändes i alla fall som en lagom början ;) Tillbaka till stallet sedan, och jag lämnade faktiskt cykeln i skolan eftersom det börjat regna en hel del. Får ta den imorrn!
I stallet blev det borst och mys med min fina en ganska så dryg timme, bästaste flickan :) Mockade och pysslade lite gjorde jag också, innan det var dags för möte med alla fodervärdarna! På mötet försökte vi pyssla ihop och byta dagar med varandra så att det skulle passa. Det gick faktiskt rätt bra :) Har några frågetecken, men tävlingssäsongen ser helt klart ljus ut på den fronten (y) Sen delade vi upp lite kvällsfodringar och helgjobb också, blir superbra tror jag :)

Hemma sen har vi ätit megagott grillat och lite daimtårta :) Chillidill framför tv:n passade bra en kväll som denna. Imorrn är det upp tidigt igen. Har dock bara två lektioner, wiiie :D Imorrn eftermiddag gör jag premiär som "stallvärd" också, men mer om det imorrn! :)

Kram H


Fotografering, med ny objektivet!

2012-08-22 - 10:31:00
I måndags fick jag ju som jag skrev ett nytt objektiv till min kamera :) Det var precis det som jag hade önskat mig! Det är ett fast 50 mm (alltså ingen zoom) med väldigt stor bländare, vilket gör att man kan få till ett kort skärpedjup och även fota i lite mörkare miljöer (typ inomhus). Jag provfotade såklart lite igår, men har inte hunnit så mycket. Hittils älskar jag det i alla fall!! hihi :D



















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Vår kisse Nemo, Emma & Pari, Amanda & Zäta

Kamera: Nikon D3100, Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8


21 augusti 2012

2012-08-21 - 20:45:22
Idag var det jobbigt att pallra sig upp ur sängen för att vara på skolan redan kl. 8.10 kan jag lova. Men upp och iväg kom jag, men min nya motivation ;) Dagen började med introduktion av kursen Religion A, och därefter blev det Samhäll (a.k.a. rast) och innan lunch avslutade vi dagen med Matte. Matten var verkligen värst, har glömt bort aaaaaallt och lite till känns det som -.- Kan trösta mig med att jag inte verkar vara den enda i alla fall, haha ;)

Tog buss och spåris hem när vi hade slutat (individuella valet börjar inte förens nästa vecka, så det var därför vi slutade redan till lunch). Hemma fixade jag lite grann, och åt lite lunch innan jag styrde cykeln mot stallet och min fina pluttehäst :) Mockning och ompyssling i form av mys och rykt blev det, det vardagliga med andra ord :D Två äpplen, lite morotspelletts och massor hejdå-pussar senare hoppade jag på cykeln igen, som denna gång styrdes mot körskolan.

På körskolan gjorde jag först ett "övnings-teoritest", vilket jag blev helt klart godkänd på :D Så nu har jag klarat av 2 av 5 faser, bra jobbat! Vid tjugo i fem började teorilektionen som jag åkt dit för, och den var bra :) 

Cyklade hemåt och nu har jag äntligen säkerhetskopierat alla mina bilder och dokument till hårddisken jag fick i födelsedagspresent :) Tog ett tag med ca 8-10 000 (!!) bilder tagna med systemkamera om man säger så ;) Men nu känns det bra i magen, och jag kan äntligen uppdatera macen till Lion!

Har även ätit köpt pizza med pappa, och nu blir det lite tv-tittande :) Fick nyss reda på att vi bara har 1 lektion imorgon (drygt dock att det är dagens sista, men ändå!!) så himla gött :D Har redan förberett massor av bildinlägg till er också, så några kommer upp imorrn :) Sen ska jag skriva ett par "Sätt rubriken" också, wiiie bloggmotivationen är på topp och att ni blir fler och fler gör inte saken sämre :D

Och juste, dagens sämsta som jag har typ värsta ångesten och skuldkänslorna över :( Hade totalt glömt bort att skriva in dagens tävlingsmöte i kalendern, så självklart hade jag inte en tanke på att det var i dag. Åååh fy skäms på mig, typ årets viktigaste dessutom :( KLANTARSLE!! Får kompensera det med att jobba exra flitigt med förarbetet och under tävlingen om två och en halv vecka!

Kram H


Fotografering, Emma & Amanda dressyrtränar

2012-08-21 - 15:20:00
DEL 1





















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Emma Sjöberg & Campari, Amanda Kennmark & Zenator
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 f/4,5


tradera.com

2012-08-21 - 10:16:00
Alltså, jag har aldrig varken förstått mig på eller varit ens intresserad av tradera. Jag vet verkligen inte varför, för när jag kikade in där härom dagen av en slump så kom det ju fram att det verkar vara superbra :) 
Jag har fått intrycket av att det är sjukt mycket seriösare och kanske också därför säkrare än exempelvis blocket och hästnet. Dessutom blir det ju lite spännade med en seriös budgivning också ;)

I alla fall så budade jag faktiskt på en grej, som jag letat efter tidigare. Jag lyckades vinna budgivningen, och har nu förhoppningsvis (om varan är i det skick den ska vara i) gjort värsta bästa kapet :) Blir spännande sen när den kommer, och så måste jag bara införskaffa del 2 i det hela också ;) Kommer bli supersnyggt hoppas och tror jag!!


Två olika tjuvtittar

2012-08-20 - 20:59:24
Idag har jag både lekt massor med nya fiiina objektivet (såååklart ♥) och fotat Emma och Amanda när det dressyrtränade :) Här får ni en tjuvtitt från varje, resten kommer imorrn!



Svar på kommentarer

2012-08-20 - 15:58:00


Svar: Hej! Hihi vad kul, ja det kan jag nog ha :) Det beror ju helt på, men allt går bara man vill! ;) Jag har min gissning om vem det kan vara som kommenterat, men i vilket fall kan du väl maila mig eller nåt? [email protected] Kram Hillevi



Svar: Jaha, amen åh vad synd då! Men vad kul att ni ska debutera :D äsch, så farligt är det ju säkert inte, har aldrig varit där själv. Ja men precis, det går säkert super! Lycka till, jag håller tummarna :) Kram Hillevi



So far so good

2012-08-20 - 11:45:15
Imorse fick jag ännu en gång äran att vakna till en födelsedagssång :))) Denna gång var det hemma hos pappa! Frulle på sängen och en hög med massor av fina paket :D De innehöll bl.a. ett nytt objektiv till kameran, ett extra (stoooort) minneskort, UV-skydd till objektivet, en extern hårddisk, en urmysig pläd, ett "presentkort" på valfritt dressyrträns och en hel del mindre saker :) Och sen väntar vi ju på schabraket som vi specialbeställde för en månad sen, som också är en present. Borde komma snart! :D
Åh, jag har som vanligt fått så himla mycket fint även denna födelsedag, som alla år. Tusen miljoner tack till alla er. Jag älskar er ♥

Efter en finfin morgon styrde jag cykeln mot Hagagymnasiet. Uuääk, inte okej att börja skolan redan -.- Menmen, det här året är för sjutton det sista!! :D Ska skaffa mig en näve motivation, en näve positivitet och en näve diciplin så kommer jag stå där i studentmössan på ett litet kick ;) Köttaaaa!
Var bara i skolan en knapp timme. Fint att träffa vänner igen, framförallt Ida som varit i USA ett helt år! :D Mitt schema ser inte alltför roligt ut. Inte så mycket lektioner och kurser, men en hel del hål och långa dagar ändå. Menmen, jag och Amanda fick i alla fall bästa projekthandledaren :D Kommer bli kalas!

Efter "uppropet" i skolan åkte jag hem hit igen :) Har självklart invigt nya objektivet lite, och mer idag blir det :D Lööööv it! Tänkte slänga upp lite "första-dagen-bilder" typ ikväll eller imorrn :)

Nu ska jag sätta mig och pyssla lite, äta lunch och sen cykla upp till stalleeeet :D Ska fota E & A när de tränar och pyssla om min prinsessa såklart! Senare blir det körskolan.

Vi hörs! Kram H




Bästishäng x2

2012-08-20 - 11:20:25
Igår hade Pepsi helvilodag, sköööönt sa hon ;) Men mig slipper hon inte för det, hihi! Åkte upp till stallet innan ett och mockade lite, och sen kom dom in för lunch. Under tiden hade vi terminens första fodervärdsmöte. Lite nyheter blir det, spännande :) Efter mötet så var det lugnt och skönt i stallet (de flesta hästarna var iväg på "långritt" med barnen). Pepsi och jag tog såklart till vara på det och det blev en mysig borst- och ryktstund :) Uppskattat från två håll! När vi var klara fick hon äpple och sen springa ut i hagen till kompisarna, och så var det dags för mig att pyssla det sista och sedan bege mig hemåt. 

Nummer två då? :) Jo då var det mina fina, lite mer mänskliga, bästisar som väntade :D Jag var bjuden till någon form av födelsedagsfirande igårkväll, men vad som hända skulle hade jag ingen aning om. Spännade!!  Finaste EJA hade ordnat en superbäst kväll innehållande "McDonalds-buffé","Marabou-buffé" och massor av prat om allt och lite till. Åh, de känner mig verkligen utan och innan :') Och som om inte det vore nog fick jag en choklad-bakbok med 500 olika recept :D Supermysig kväll var det i alla fall. Bästa HEJA ♥

                        Bild från förra året :)

Ändring i tävlingsplaneringen

2012-08-19 - 14:16:00
Efter lite funderande har jag ändrat en tävling i tävlingsplaneringen jag la upp för nån vecka sen. Den 2/9 skulle jag och Pepsi ha åkt till Norsholm och ridit LB:1 och LA:1, men det har jag tagit tillbaka.
Istället blir det förhoppningvis en lokal dressyr helgen efter, alltså den 8/9, hos Ekängens dressyrryttare. Då får vi en vecka till på oss att träna, och dessutom har de LB:2 och LB:3. Då "slipper vi" debutera LA så pass tidigt på säsongen, och kan ta två lite klurigare LB-program istället. Vi har ju trots allt bara startat två lokala LB:er (ena med vinst iofs :D). Men det känns bättre!
Ytterligare en anledning är att jag inte hört så mycket bra om Norsholms ridhus. Det ska vara väldigt "tittigt" och "läskigt", men mattor som hänger ner från väggarna och ut på underlaget, samt att ena väggen inte är helt tät så den kan både svaja i vinden och släppa in "solkatter". Pepsi blir lätt spänd, så därför tror jag att det inte vore nåt höjdarställe för oss.

Men nu undrar ni antagligen varför jag inte valde Ekängens tävling redan från början. Jo, dels hade de inte kommit ut med några klasser, så då anmälde jag Norsholm för säkerhetsskull. Sen har jag egentligen Pepsi så att det passar bättre till 2/9, men jag hoppas kunna byta med Amanda! Håll tummarna :) Sen har vi lokal ponnyhoppning hemma dagen efter, men jag får väl se till att göra ordentligt med förarbete (och hjälpa till hela söndagen såklart) så att jag kan få missa förberedelserna dagen innan. Det blir nog bra :)

Nästa helg, bara en vecka kvar nu, väntar hoppning på NFK. Sjuuuukt taggad som vanligt!! :D


Fotografering, Lindholms Peach myser i paddocken efter hårdträning

2012-08-19 - 10:13:00



Fina skitungen! ♥
Ser ni förresten att hon har fått nya fina grimman på sig? :) Den som jag fick av Hugo i födelsedagspresent! 

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modell: Lindholms Peach
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 f/4,5


18 augusti i 2012

2012-08-18 - 21:03:56
Okej, det har inte varit nån vidare uppdatering idag. Jag har haft FULLT UPP sedan igår efter lunch ungefär, och absolut knappt ens tänkt tanken att jag borde skriva något här. Då kan ni ju tänka er ungefär hur mycket jag har haft att göra ;)

Idag var det ju nämligen dags för Pållestollarnas Pay and Jump! :D Jag hade huvudansvaret tillsammans med Lina, vilket såklart innebar mycket jobb. Vissa saker kunde jag gjort tidigare, men jag hade självklart tänkt att allt skulle gå så mycket fortare än vad det faktiskt gjorde. Igår var det "arbetsdag" hela eftermiddagen (och en bit in på kvällen) och när jag väl var hemma väntade middag. Sen bar det av direkt till pappa för att diskutera och få lite hjälp med sluttampen på min rapport, nu är den snart klar :D Självklart blev det en del prat om allt och lite till också, då jag inte träffat pappa ordentligt på rätt länge.
Resten av kvällen sysselsatte jag mig med ännu mera fix inför Pay and Jumpen. Mycket av allt var lite halvklart, och självklart kunde jag heller inte somna i tid. Brukar alltid somna direkt när jag intar sängen typ, men inte om jag är stressad. Då ligger jag bara och tänker på "Jag får inte glömma det här..." osv.
Men, efter lite om och men somnade jag och ett par timmars sömn blev det i alla fall :) Dock medför ju stress och dålig sömn att man blir lättirriterad, så FÖRLÅT alla underbara tjejer som hjälpt till och varit grymt bäst idag om jag låtit irriterad. Ni vet att jag gillar er MASSA! ♥

Trots alla småmissar hit och dit som blivit under dagen så har det flytit på bra. Lite rörigt såklart, men jag tycker att vi får helt klart godkänt i alla fall :D Vi löste det hela, och att ingen av oss hört ett enda klagomål från deltagarna under dagen tyder ju på att vi lyckades kalasbra :))) Såklart, vi är ju bäst! ;) Pållestollarna, och framförallt alla ni andra som hjälpte till, får guldstjärna!
Mina snickersrutor som jag bakade igår sålde allihopa slut, de är verkligen poppis :D kulkul!

Avslutade i alla fall den något tuffa dagen med att stanna kvar med Carro i stallet, hur underbart bra som helst med lugn och ro :D Jag hade inte ens hunnit mocka under dagen, så det plus mys och borst blev det. Pepsi var lite småsur i början, jag hann ju aldrig rykta på henne igår ;) haha! Men efter en stund så förlät hon mig för det och ännu bättre blev det ju förstås när hon fick käka superfärskt gräs några minuter, mumsa några morotspelletts och så ny torv på det ;) Nu är vi bästisar igen ;D haha nevars, skämt åsido. Imorrn har hon troligen helvila så det blir det makeover med massa rykt och mysipys :))) 

Nä, nu ska jag duscha och chilla lite :) Försöka catcha upp alla missade blogginlägg från idag och igår på alla bloggar jag följer! Har ett gäng bilder på Pepsiplutt från efter hoppträningen när hon fick rulla sig i paddocken som jag inte hunnit visa också :) De kommer! Och så just det, fett plus till er alla som vågat sig på att sätta rubriker :D De är också på G!

Kram H


Bilder från Hoppträningen 16 augusti 2012

2012-08-17 - 14:39:00

Fotat har supersnälla Johanna gjort!! :D


















Stökar i köket..

2012-08-17 - 11:16:20
.. inför morgondagens Pay and Jump :)

           

Hoppträning för Cissi 16 augusti 2012

2012-08-16 - 21:44:52
Tidigare idag var det alltså dags för första hoppträningen, och hoppningen överhuvudtaget, sen sommarbetet för mig och Pepsi :) Det har varit otroligt fint väder idag, sjukt varmt! Jätteskönt såklart, men det var skapligt varmt och rida kan jag lova. Och då red vi ändå efter kl. 17! Men ska som sagt inte klaga, tyckte bara lite synd om Pepsiplutt som blev dösvett.

I alla fall så var hon ganska matt under framridningen och ville inte riktigt komma fram till handen. Inte jätteseg direkt egentligen, men inte det där extra lilla suget heller. Vi fick jobba mycket med att hon skulle fram, och därefter att hon skulle loss i sidorna ordentligt. Någon har nämligen blivit lite bekväm och stel under semestern ;)  

Vi hade satt upp en bana med två långa linjer, en böjd och en rak. Och sen en kombination på två språng (10.5m). Tanken med de långa linjerna var att de skulle vara förberedande inför nästa helgs tävling :) På NFK har de ju nämligen en superstor gräsbana, så linjerna blir naturligt ofta väldigt långa.

Efter framridningen gick vi på lite olika banor, med småhinder. Vi skulle fokusera på att ha en lugn galopp, med lagom tryck i och bara "pluppa runt" ;) Det blev inget höjdarflyt då det var sjukt svårt att "spänna fjädern" när Pepsi var lite matt och inte riktigt orkade komma ihop. Hon blev lite för lång och då blir det inget bra!

När vi höjde upp till en 90/1m så hoppade hon såklart mycket bättre, men fortfarande inget superflyt. Sen har jag tappat så himla mycket känns det som, och i de lägena när jag inte riktigt får fram henne helt så försvinner allt. Jag har svårt att komma upp ur sadeln mellan hindren och lägena finns inte där. Bra tempo, rytm och energi i galoppen är ju A och O för att det ska stämma :)

Men därför tror jag också att bara hon får upp kondisen lite och jag orkar lite till, så kommer vi snabbt vara tillbaka i form :) Det känns som att det mest är det som saknas, för ni anar inte hur flåsig och trött hon blev stackarn. Och då hoppade vi ändå inte speciellt mycket eller högt. Så ja, det kommer! Och precis som i dressyren kan jag ju inte ha skyhöga krav från början på någon av oss såklart, även om man vill att allt ska vara perfa ;) 
Och i vilket fall är det himla kul att vara på G igen, och att få skutta på min fina hoppehäst ♥

Efteråt blev det avskrittning i skogen, och därefter bad :) Sköööönt sa hon! Och ännu mera skööööönt blev det när hon fick gå lös på ridbanan och rulla sig tre gånger, under tiden vi plockade undan alla hinder ;) sötan!

Fotade gjorde snällaste Johanna :D Tuuuusen tack ♥ Bilderna kommer imorgon, men här är smakis ;)

      Hon har inte glömt bort hur man hoppar i alla fall ;) Finisen!


Hoppeträning

2012-08-16 - 12:52:11
Idag är en lugn dag. Ska alldeles strax åka upp till stallet, får se vad jag hittar på där :) Kanske blir det lite fix inför lördagens Pay and Jump? Ikväll ska det hopptränas :DDD Dessutom har Johanna lovat att fota, så vänta er bilder! :) 

Vi hörs, kram H



Framtid

2012-08-16 - 11:51:08
Om mindre än ett år tar jag studenten!! :D Då är det slut på den tryggheten som skolan ändå ger, och trots att jag läääängtar galet tills jag slipper skolan så kan jag inte låta bli att erkänna att lite läskigt är det ju ändå. Då sitter man antagligen där, arbetslös. Usch, gillar verkligen inte det ordet. Så misslyckat på nåt sätt.. Jag har bestämt mig för att inte plugga vidare direkt på universitet, för aldrig i livet att jag skulle sätta mig i skolbänken osäker på om det verkligen var detta jag ville. Jag tänker inte "plugga i onödan"! Men jag ska absolut gå på universitet, ingen tvekan. Men jag ska nog försöka börja med att jobba ett tag. Frågan är bara med vad?
 
En fråga som man alltid får är: Vad vill du bli när du blir stor? Jag beundrar dem som vet exakt vad dom vill, redan från barnsben, och sedan fullföljer det. Jag har aldrig varit säker. När jag gick på dagis ville jag bli skräpplockare (HAHA) bara för att det såg så roligt ut att gå med en sån där "nyp-pinne" ni vet? Gissa om jag har fått höra det i efterhand!
Jag har precis som många andra varit inne på delfinskötare, veterinär osv. Men det har aldrig varit något seriöst direkt. Det är först nu senaste året som jag börjat forma en "plan" över mina närmsta år efter gymnasiet, vilket jag gillar starkt eftersom jag är en liten planerare som ni kanske vet ;) Bestämmer jag mig för att fullfölja planen, ja då kommer jag säkerligen att göra det också. Allt eller inget helt enkelt!

Planen då? Jo, i vår ska jag söka in till Ridledarutbildningen. Man gör ett ridprov, som av vad jag hört inte ska vara så avancerat, och sedan under sommaren väntar en treveckors-utbildning på självaste Strömsholm :) Utbildningen behandlar pedagogik, ledarskap, hästkunskap och utvecklande av den enga ridningen, och efter tre veckor är man förhoppningsvis Ridledare (vilket är den enklaste formen av ridlärare kan man väl säga). 
Men innan dess hoppas jag även på att kunna titulera mig som hästägare, förresten!

När jag gått ridledarutbildningen är planen att söka jobb inom hästbranchen. Ridskolor är nog det som är mest lockande just nu, men det kan bli något helt annat också. Var någonstans i Sverige (eller kanske världen?) beror helt enkelt på var det finns lediga jobb, det kan bli här hemma i Norrköping lika gärna som i Skåne eller Dalarna. Fast jag kan ju erkänna att det vore fint att börja på hemmaplan, här i Norrköping ;)

När jag jobbat ett eller ett par år, då vet jag förhoppningsvis mer vad jag vill. Antagligen är jag fortfarande inne på att utveckla mig inom hästbranchen, och i så fall väntar ännu ett intagningsprov. Då är det Hippologen jag vill gå, på Strömsholm och Flyinge! :) Hippologutbildningen är en treårig universitetsutbildning där man kan välja mellan inriktningarna Stallchef och Ridlärare, och då ska jag nog helt klart välja det förstnämnda.

Jag har inga ambitioner om att vinna OS, eller bli världsbäst, men jag vill så klart bli en så skicklig ryttare jag nånsin kan och samtidigt kombinera det med mina andra intressen och egenskaper (så som organisation osv.). Så just nu är nog drömmen att så småningom (efter Hippologen någon gång) driva ett eget företag, för det tror jag att jag skulle älska. Självklart mycket slit och svåra beslut, men jag är övertygad om att jag skulle klara av det om jag bara ville.

Ni får förresten ta planen med en nypa salt. Inget är skrivet i sten, och det kommer säkert att ske saker och komma möjligheter som gör att jag överväger att ändra mig. Detta kanske är grunden? Det finns mycket som kan påverka den, men det här är nog vad jag känner att jag vill just precis nu :)

Detta var ett "Sätt-rubriken-inlägg". Det är Carro som valt rubrik, så jag hoppas att du fått ut det du ville och även ni andra fått lite intressant läsning :) Vill du också sätta rubriker på mina inlägg? Det kan du göra HÄR.


freeeeeedom ♥

2012-08-15 - 22:32:15



Ikväll har jag och Pepsi invigt möjligheten att rida ut alldeles ensamma :))) Hur mysigt som helst, bästa tjejen ♥


Mitt liv

2012-08-15 - 14:24:00
Oj, detta var ingen enkel rubrik! Men ja, vi börjar väl med lite livshistoria tänkte jag så får vi se var vi hamnar ;)

Den 14 augusti 1994 kl 00:41 föddes jag här i Norrköping, faktiskt på sjukhuset vilket gett namn åt "sjukhusfältet" då det ligger precis intill ;) Jag var mina föräldrars första barn, vilket jag tror har format min personlighet ganska mycket. Jag passar ofta in på beskrivningar av just storasystrar (enligt mig själv i alla fall haha :)) Jag är ansvarsfull och tycker om att styra och ställa ;) Av vad jag fått höra i efterhand var jag en liten vildning som barn ;) Väldigt envis och antagligen lite bortskämd ;)

Mina första år bodde jag i en lägenhet, i samma hus som dagis, inne i Norrköping centrum. Men bara efter ett par år flyttade vi till en större lägenhet, även den inne i stan. Här kom min lillebror Hugo med i bilden också!  

När jag skulle börja 1:an flyttade vi till en villa i Smedby, en typ förort till Norrköping. Där träffade jag mina nuvarande bästa vänner, Emma Johanna och Amanda, som bor och bodde även då på samma gata ;) Jag provade på en rad olika fritidssysselsättningar när jag var liten. Jag har gått i crawlskola (och tävlat lite, haha, trots att jag inte är en hejjare på att simma direkt) i redskapsgymnastik, barnkör, fiol, handboll osv. När jag var 9 år började jag rida, och då äntligen hittade jag något som passade. Året efter, när jag skulle fylla 10, började jag även spela fotboll vilket jag också fastnade för. Jag prövade på alltifrån målis till forward och mittback, men min slutliga specialité blev yttermittfält. Jag började i fotbollsklass i 7:an och jag var faktiskt ganska duktig, tro't eller ej ;) Vi vann DM, flera cuper och serier. Jag spelade även DM med ett år äldre tjejer en gång, och fick chansen att vara med i en uttagning till Östgötalaget.
Mina högstadieår var himla bra! Jag trivdes väldigt bra i klassen och med de flesta av våra lärare. Det var kul att på skoltid träna och spela fotboll tillsammans med killarna, och även väldigt utvecklande såklart.

                               Jag till vänster, alltid nummer tre ;) Bollen går i ribban förövrigt!

När jag var en elva/tolv år skiljde sig mina föräldrar. Min pappa bor fortfarande kvar i villan i Smedby som vi bott i sedan jag var 7 år. Mamma har flyttat runt till 3 olika ställen, även dem i/i närheten av Smedby. Nu bor hon också i en villa, ungefär 2 minuters cykelavstånd från pappa :)

När jag var 15 år slutade jag med fotbollen helt och hållet, till både min vanliga tränares och skoltränarens besvikelse. Jag tyckte fortfarande att det var kul, men ridningen var roligare. Jag började ha Pepsi på delfoder och tiden och orken för båda två fanns inte längre. Jag är himla glad över valet jag gjorde, jag vet att jag har hamnat helt rätt :D Dock kan jag sakna lite med fotbollen ibland, kompisarna kanske framförallt.

När 9:an var slut och jag hunnit fylla 16 år väntade gymnasiet. Jag började på Hagagymnasiet (på andra sidan stan) och valde linjen Natur/samhäll med så mycket valfrihet som möjligt eftersom jag inte hade en aning om vad jag ville bli. Jag hade förhoppningar om att själva skolämnena skulle bli mycket roligare, när man kunde välja mer själv. Tyvärr hade jag fel. Gymnasiet har inte varit någon höjdare för mig tyvärr. Jag vill hinna med så mycket annat utanför skolan att den bara blir en tidstjuv och ett jobbigt stressmoment. Jag har redan klurat ut ungefär vad jag vill göra, i alla fall ett tag, och då känns skolan bara jobbig. Klassen är inte alls lika bra som på högstadiet, även om jag har världens bästa Amanda ;) Och Gabriella, sålklart inte att glömma!
Men nu är det bara 1 jäkla år kvar, sen är jag friiiiiiii :))) 

Livet jag lever nu trivs jag hur bra som helst med :) Mycket att göra hela tiden, mest roligt men ibland lite tufft såklart! Men motgångar utvecklar och det är precis så jag vill ha det, styra och fixa med allt kul! ;) Jag ska inte ljuga och säga att allt är perfekt, det finns självklart saker jag vill ändra på. Skolan är en av dom till exempel! Och att jag inte är hästägare åt min vackra plutthäst. Men livet har ju bara börjat, jag har en massor att se fram emot, det är jag säker på! :D

Detta var ett "Sätt-rubriken-inlägg". Det är Felicia som valt rubrik, så jag hoppas att du fått ut det du ville :) Vill du också sätta rubriker på mina inlägg? Det kan du göra HÄR.

 

Dagen

2012-08-15 - 10:06:37

Idag känner jag på mig att det kommer bli en grym dag, älskar känslan :D Har ni tänkt på att alla de senaste dagarna har varit himla bra, en del av det beror helt klart på att vädret (antagligen tillfälligt dock) äntligen har vänt :))) Sen att min fina pålle är hemma och vill bli riden, det är nog det bästa ;D

Idag ska jag i alla fall snart upp förbi stallet för att mocka och fixa lite. Sen cyklar jag vidare mot körskolan för att försöka hinna med lite teoriplugg innan jag har körlektion strax innan kl. 12. När lektionen är avklarad snabbar jag mig tillbaka till stallet och där väntar jobb :) Inte vilket som helst heller, utan jag och Johanna ska nämligen hålla i ett barnläger, då både Cissi och Lotta ska på äventyr. Ska bli superkul :D Vi ska dels ha lite teori, och sen ska vi rida en lång skogsrunda med dem :) Hoppas att hästarna håller sig i skinnet bara!

Ikväll sen när lägret är slut ska jag och Pepsi ut och mysa :) Tänkte ta favoritrundan, den är fin den!

Vi hörs senare!

Kram H


14 augusti 2012

2012-08-14 - 22:24:13
Underbart bra födelsedag måste jag säga!! :D :D Tusen miljarder TACK till alla er som grattat, sjungit och bara varit så himla himla gulliga! Ni är bäst, hela bunten ♥ ♥

Imorse blev jag väckt av mamma och Hugo för traditionell födelsedagsmorgon ;) Skillnaden är att numera ligger man inte vaken halva natten för att man är så nervös hihi ;) Men det är minst lika kul och spännande för det! Fick som alltid finfina presenter :))) Bl.a. en supermysig tröja, ett "presentkort" på resa till Sharpman och inköp av valfria vita ridbyxor (:DDD), roliga gummistövlar, ett par BjörnBorg-trosor, en limegrön fräck grimma till Pepsiplutt av Hugo och en dvdfilm. Massor av tack till världens bästa mamma och brorsa! Älskar er ♥

När jag öppnat alla paketen så somnade jag om och sov ett par sköna timmar ;) Vaknade till vid en tio, halv elva igen och gjorde mig då iordning för stallet! Innan jag ens hunnit komma in i stallet hade jag redan fått två vackra födelsedags-sånger sjungna för mig :D Underbara ni!!
Mockade och pysslade innan det var dags för Peppson att få på sig en dojja, äntligen! :))) Under lunchen blev det  planering av morgondagen tillsammans med Johanna, något lite småspännande händer då förstår ni ;) Men mer om det imorgon!
När vi var klara plockade jag in Pepsi från hagen igen och gjorde henne fin för dagens dressyrpass :) Limegrön fick hon vara idag, snyggisen! Skrittade en sväng med Johanna som sälle för vi skulle kika på en ny ridväg, vilken tyvärr inte var någon höjdare. Näst intill igenväxt, jag lyckades t.o.m. riva upp min tröja så att det lbev världens fetaste hål :o haha, väldigt fint!
På banan sen så gick det helt okej, eller kanske egentligen väldigt bra för att vara första riktiga dressyrpasset på flera månader ;) Ingen av oss är ju i toppform direkt hehe ;) Tyvärr hade ridlägret som red innan inte plockat undan sina bommar, och dessutom var de självklart tvungna att vattna samtidigt. Så ja, halva banan fanns väl kvar till mig ungefär, dessutom med lite konor utställda -.- Menmen, det fick gå ändå!
Pepsi var duktig och kämpade på. Hon var något matt och lite off bitvis, men några super-moments fick vi ändå till tycker jag :) Himla galet underbar blir hon när bakbenen kommer in och formen upp! Relativt lösgjord var/blev hon dessutom, stort plus på det! Lite mer styrka bara så blir det kalas! Ingen superridning från min sida, men är ändå väldigt nöjd för att som sagt vara första riktiga passet på länge :D Guldstjärna får hon såklart, fina bästa pluttan ♥

Efter lite avsvampning, stretching och pyssel fick hon eftermiddagsmat och jag trampade hemåt. Imorgon ska vi ta oss en ordentlig skogstur, bara vi. Så underbart, längtar galet!

Nu på kvällen har vi ätit supergod middag och mjukglass på det :D Snart är det filmdags, och sen väntar sängen. Imorrn ska en hög skojsiga grejer hinnas med :) Förresten kommer första "sätt-rubriken-inlägget" imorgon, spännade va? 

Kram H


Förskotts-födelsedagsfika

2012-08-14 - 10:08:00
I söndags kom mormor med särbo förbi för ett litte förtidigt födelsedagsfika :D Mys och mums! Jag fick en bukett med söta rosa minirosor, en prenumeration på Hippson och extralyxig duschkräm och bodylotion :) Superbra presenter, blev jätteglad för allihopa! Vad dagens paketöppning bjöd på får ni veta senare :)


Arton sjuka åååååår!! :)))))))))))

2012-08-14 - 00:41:00
Exakt just nu, på minuten, har lilla jag levt i hela 18 år. Äntligen är det min tur att få bli vuxen, som jag längtat!
Helt sjukt, jag är MYNDIG nu ju :D iiiiih! 


13 augusti 2012

2012-08-13 - 23:10:45
Först och främst, guldstjärna till er som hänger kvar och inte klagar trots att jag inte hunnit uppdatera :) Och extra guldstjärna till er som har satt rubriker, tänkte skriva några av dem inläggen imorrn!

Idag har varit en fullspäckad dag, och jag har fart och flängt en hel del :) Dock en bra dag ändå! Imorse cyklade jag upp till stallet för att lämna ridkläder, och sen cyklade jag vidare mot körskolan. Där blev vi upphämtade och åkte ut till Norrköpings halkbana för för att genomföra "risktvåan". Var sjukt galet kul :D Lite läskigt dock, men mycket roligare än jag trott i alla fall. Dessutom hamnade jag nog i bästa bilen med bästa instruktören ;) Jisses vad det sladdades runt kan jag säga!

Efter halkkörningen åkte jag in till stan för lite lunch, och sedan cyklade jag tillbaka upp till stallet. Mockade och pysslade lite, hängde lite och bara tog det allmänt chill ;) Åkte tillbaka till körskolan sen för att köra en lektion. Det gick braigt och nu känns det som att det inte är så himla långt kvar :D Ska bara komma igång ordentligt med teorin också!
Efter lektionen tog jag återigen cykeln upp till stallet, där min fina stjärna väntade :))) Efter mys- och ryktstund fick on på sig finkläderna och så var det dags för ett ridpass :) Mamma var snäll och hängde med upp till sjukhusfältet, vilket både jag och Pepsi uppskattade vill jag lova :D Hon var lite stel och motsträvig till en början, men efter att ha fått galopperat igång ordentligt blev hon finis :) Hon blev väldigt alert och fräschare och fräschare ju längre jag red och ju mer hon kom loss, typ precis som jag vill ha henne :D Vänstersidan tål att jobbas med dock, men det blev himla mycket bättre mot slutet :) Imorrn blir det dressyr på banan har jag tänkt, alltid lika spännande och se om dagens jobb gjort någon skillnad!

Kram H

Några mysbilder från kvällen :) 





Duktig flicka

2012-08-12 - 22:22:01
Den dåliga uppdatering här idag beror på att jag för en gångs skulle prioriterat som jag borde! Jag har ägnat hela kvällen åt den där jäkla uppsatsen (den ska nämligen vara på typ 9 sidor äcklitg lång!!) och inte tillåtit mig själv att ta mer än korta pauser. Så sjukt pisstråkigt, men det har i alla fall gett resultat!! Nu är jag snart klar, har gjort allt grovjobb :D Ska bara be pappa lite om hjälp, och diskutera lite med honom innan jag skriver den avslutande delen och sedan lägger skiten bakom mig :))) Kan knappt bärga mig, så himla skönt att ha den klar!

Veckan som kommer är fullspäckad, så det är anledningen till att jag lyckades tvinga mig själv. Jag vill inte behöva stressa med saker jag tycker är roligt, utan jag vill verkligen ta vara på sista lovveckan :) Det ska jag nu, fullt ut! :D Jag börjar med halkkörning imorrn, och på kvällen blir det en tur upp till sjukhus så att Pepsi kan få leka lite ;) Läääääängtar galet :D Och på tisdag fyller jag myndig, wiie (y)

Vettigare uppdatering kommer ;) Men nu är jag himla trött i bollen och less på att sitta framför dataskärmen!
Och juste, vad dåliga ni var på rubriker, men det är inte för sent. HÄR är inlägget.

Kram H




Film, lite löshoppning

2012-08-11 - 20:16:00
Här är filmen från dagens löshoppning som lägerbarnen höll i (tsm med ridlärare såklart) på sin teorilektion :)
Pepsi är såklart engageradtjej.se, haha ;) naevars, men vadå pluttehinder är ju inte lika kul sa hon! Men hon är söt ändå ♥
 

11 augusti 2012

2012-08-11 - 18:32:00
Helluuu :)

Ännu en bra dag! :D Dock glömde jag ju skriva med igår bland dagens få negativa grejer. Förutom regnskuren så har Pepsi dessutom lyckats trampa av en dojja i hagen, seriöst 3 dagar satt den!! Inte okej! Dessutom på en fredag, så hovis kommer ju inte förens måndag -.- Menmen, tur att vi har mjukt och fint i ridhuset nu så att hon inte behöver vara öm i alla fall :)

Tillbaka till det bra ;) Steg upp tidigt imorse och promenerade upp till stallet. Inte min favvo, men jag hade nämligen lämnat kvar cykeln och blivit hämtad igår. Strax efter nio var jag i stallet och då var det utsläpp och mockning :) Pysslade lite, satte på en tvätt osv. och hann bli klar precis i tid till Matilda kom :) Hon hade med sig Livius och Ofelia, som hon skulle hoppa i ridhuset och behövde lite hjälp :) Det gick finfint! Jag värmde upp Offe och travade av Livius. Dock var Offe lite segis (alla spön var såklart nedtagna) och Livius och jag kommer inte riktigt överens alltid. Men när Matilda hoppade gick det i alla fall bra och hästarna var duttiga ;) 

När vi var klara så fick Ofelia flytta hem till sin box hos oss, och sen passade jag på att packa veckans alla 14 påsar. Tog bara typ 20 minuter, duktigt jobbat! När det var klart fick Pepsi komma in och äta, och så åt vi människor lite lunch också :)
Efter lunch borstade jag Pepsi fin och sen var det dags för henne att vara med på lite löshoppning. Ridlägerbarnen hade löshoppning som teori, och eftersom ingen ville rida henne idag heller så fick hon vara med där istället :) Hon var dutti och tyckte det var lite småkul, men inte alltför engagerad. Gissar på att det var för att hon bara fick hoppa bebishinder ;) Film kommer i alla fall!

Efter löshoppningen fick Pepsi ett andra bad, bara för att pälsen fortfarande varit rätt äcklig och fettig. Nu är hon riktigt ren och fin igen i alla fall :D Sen fick hon gå ut och gotta sig i hagen, medan jag fixade iordning det sista och sedan åkte hemåt. 

Nä, nu ska jag förbereda en tårta till imorgon när mormor kommer :) Och så borde jag fortfarande plugga, för ni kan ju gissa hur mycket sånt det blev igår... Latkorv är jag!

Kram H

Två halvkassa bilder från löshoppningen. Men som sagt, film kommer sen!




Sätt rubriken?

2012-08-11 - 11:21:00
Någon som läser Karin Warnmarks blogg? :) Om inte så borde ni, den är himla bra! I alla fall så har hon börjat med något hon kallar för "Sätt rubriken", vilket är en väldigt rolig idé tycker jag :) Därför tänkte jag också testa på det! Det är ett lite kul, udda sätt som ni läsare kan påverka bloggen på, och det kommer fram just precis vad ni vill läsa om :)

Det hela går ut på att ni kommenterar detta inlägg med olika rubriker. Sedan tolkar jag dem och gör ett inlägg till varje, och så får man liksom se var man hamnar :) Det kan handla om vad tusan som helst; mig, mina åsikter, stallet, tävling, Pepsi, frågor... osv. ALLT! Och inga förklaringar, bara korta rubriker :)
Vad säger ni? Vågar ni sätta rubriker på mina inlägg? ;D

GÖR'T helt enkelt, sätt rubriken! :)


10 augusti 2012

2012-08-10 - 20:43:56
Fredag idag kom jag på nyss, vilket innebär bästa serien (Terranova :)) och dessutom massa fredagsmys :D Bara 4 dagar kvar tills jag är myndig också :)))

För att vara ännu mer positiv så har detta varit en himla bra dag :D Glad tjej! Tog sovmorgon och åkte upp till stallet vid en elva och mockade och pysslade lite. Sen åt jag lunch med trevligt sällskap innan jag bytte om lite snabbt och cyklade mot körskolan. Tror ni dock inte att det har varit jättefint väder på förmiddagen, men börjar ÖSregna när jag ska cykla in till stan -.- Okej, det var lätt dagens sämsta! 
Körlektionen gick i alla fall bra :) Måste bara bli lite mindre slarvig och köra lite saktare, hehe ;) Efter lektionen cyklade jag tillbaka upp till stallet för att plocka fram lite grejer, och sedan göra min prinsessa fin för ett ridpass :D Det var nämligen ingen av dem som går på ridlägret som ville ha henne idag, så då fick jag äran att motionera henne :))) Vilken otur ;) Tanken var at vi skulle ut i skogen, men dels hade vi inget sällskap (varför föddes jag inte tidigare!?!?) och dels hade det ju regnat en massor så varken skogsvägarna eller fälten var tiptop direkt. Bestämde mig för en framskrittningstur i skogen, med snälla Malin och Olivia som sällskap, och sen premiärridning på nya ridhusunderlaget :) Spännande!
Pepsi var lite latis och stelis till en början, men efter bara några varv släppte hon fiiiint :D Hon var riktigt mysig att rida, om en något matt. Joggade bara väldigt lösgörande och i framåttänk, inte alltför länge. Det var nog så jobbigt ändå sa hon, med stora magen och en kondis som inte är på topp ;) Galoppen orkade hon inte riktigt med, men i traven blev hon väldigt avslappnad och mjuk :) Bästisen, vad jag saknat dig ♥ 
Dock är det så svårt och sluta tycker jag haha, blir jämt lite längre än jag planerat. Det är så kul, och man blir ju liksom aldrig "färdig" heller ;)    
När jag i alla fall var klar så blev det avskrittning för hand och sedan dusch för svettloppan ;) Sen fick hon gå ut och rulla sig och käka gräs i hagen med kompisarna, då blev hon glad :) Under tiden plockade jag iordning alla grejerna (invigde förresten nya schabraket, superfin blev hon såklart :)) mockade och la lite godis i krubban tills hon kom in (för hon fick ju absolut inget innan hon gick ut, nejnej ;))  Bortskämda plutthästen! hihi

När jag var klar kom mamma och hämtade mig och så åkte vi och handlade :) Nu har vi ätit supergod grillmiddag, och ska väl typ chilla resten av kvällen. Försöka skriva lite på uppsatsen kanske dessutom är en bra idé?

Kram H




Visste ni att...

2012-08-10 - 17:20:00

... Pepsi var den första och är den enda hästen jag startat på lokal hopptävling?

... jag har besökt Afrika fyra gånger i mitt liv, och varit i tre olika länder där?

... jag har väldigt lockigt hår, och därför har jag det sällan utsläppt? Isåfall är det i stort sett alltid plattat.

... förra sommaren jobbade jag 3 veckor på ett turridningsstall uppe i fjällen, där ja bl.a. hjälpte till med inhoppning/inridning av travare?

... Pepsi och jag har hittils i år (alltså under våren) vunnit lika många plaketter, som vi gjorde på hela förra året?

... jag är väldigt anti hälsogrejer (mat osv) och allt därtill, samt har inte tränat det minsta regelbundet på 3 år utöver ridningen? 

... jag har slagit av min ena framtand på hälften två gånger, så nu består halva av plast?

... 
jag har ramlat av Pepsi minst 20 gånger de senaste 3 åren, varav 3 gånger på tävling?




Fotografering, lite hagbilder 9 augusti 2012

2012-08-10 - 10:52:00














Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Några hästar i hagen på Hageby Ridskola
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 f/4,5


Tävlingsplanering

2012-08-09 - 19:25:00

8-9 augusti 2012

2012-08-09 - 17:40:29
Halloj!

Jag fortsätter med stalldagar hos min fina flicka, och med fina vänner :) Både idag och igår har vi myst och ryktat en hel massa :D Finns ingen gång som de älskar att bli ompysslade så mycket som nu, efter att ha gått och skruttat i hagen i mer än en månad! Pepsi ska nog få ett bad till för helt sig själv i pälsen är hon fortfarande inte, men väntar nog lite och ser vad som händer. Ytterliggare några dagars rykt kanske räcker :)

Igår var det US-möte också, terminens första! Braigt var det, och som vanligt gick jag därifrån några storlekar större haha ;) Att vi införde fika på mötena kan vara något av det bästa vi gjort? :P Bland annat så planerade vi i alla fall lite till Pay and Jumpen och sen funderar vi på att måla oss ett eget pållestolligt hinder :D 

Idag fixade jag och Emma några små lappar till våra plaketter, så nu är Pepsis dörr redo att få kläs med ännu fler ;) På tal om tävlingar så har jag planerat höstens med chefen nu, eller ja hon har "godkänt" min planering ;) haha. I alla fall så klaffar tävlingarna bra, och jag är som vanligt taggaaaaaad till tusen! Första tävlingen är redan om 2,5 veckor, wiiiiiih :)))) Tänkte slänga upp planeringen här sen, om ni är nyfikna? :)

Förövrigt har jag gått och blivit alldeles förkyld sedan vi red i regnet typ -.- Inte okej! Men det går nog åt rätt håll i alla fall? :) Ikväll blir det nog lite filmhäng med HEJA tror jag! 

Kommer även, förutom tävlingsplaneringen, ett gäng bilder på mitt söta UFO tillsammans med några kompisar i hagen som jag tog idag :) Smakprov nedan! Resten kommer imorrn.

Kram H




7 augusti 2012

2012-08-07 - 20:50:58
Hallå på er :)

Ännu en heldag i stallet, och jag tackar inte nej direkt ;) I förmiddags blev det mockning och pyssel, lite blandat sådär :) Pepsi fick nya dojjor också (y) Efter lunch fick min fina en riktig makeover, innehållande rykt, mys, finputs, frisering av man och hovskägg samt hovoljning! Nu börjar hon likna sig själv igen :D Dock blev manen inget vidare, blir den aldrig -.- Men den borde ha vuxit till typ alldeles lagom längd, åt det långa hållet, till säsongstävlingsdebuten i alla fall :)

När hon var finfin och hade fått käka lite gräs var det dags för en premiär-skrittur i skogen :D Cissi skulle hållt i ridningen, men efter lite ändrade planer så gjorde jag det istället :) Kulkul! Pepsi var som vanligt något skeptisk till att gå först, men hon skötte sig finfint :D Min duktiga pluttis! Förövrigt var hon rätt seg, men hon behöver nog bara komma igång och jobba bort lite mage ;) Skojade med Cissi om att hon ser ut som ett avelsto och ingen hoppehäst, haha naw pluttan. Hon är sötast ändå ;) 
Förövrigt började det regna massaaaa när vi red, så typiskt! Sist jag höll i en skötarridning var det också en regndag -.- haha. Men jaja, så mycket gjorde det faktiskt inte och oavsett så var det lätt värt det ;D Pepsi var nöjdare än nöjdast när vi började närma oss stallet, som alltid när hon varit modig och klarat av sitt uppdrag som täthäst! hihi sötisen ♥

Hemma i stallet var det redan stängningsdags, så jag var bara kvar och borstade av och myste lite innan jag stängde och cyklade hemåt. Bra dag :) Usch vad jag har saknat stallet, och alla hästar och människor!

Kram H

hihi gammal bild, från första gången Pepsi var i skogen utan hästkompis :) ↓



6 augusti 2012, efterlängtad stalldag till max!

2012-08-06 - 19:50:09
Himla bra dag idag :))) Världens finaste pålle fick ju komma hem!

Åkte upp till stallet vid åtta och då blev det förberedelser i form av torvning, påspackning, städning osv. innan vi åkte iväg till betet. Hästarna var inte ett dugg svårfångade utan förljde snällt med :) Pepsi fick gå först i ledet, modiga hon ;) 
Rakt in i lastbilen klev hon, och en kort stund senare var hon tillbaka i sin box. Lika självklart som om hon alltid stått där :) Hemma fick hon äta och vila lite, samt slicka massa salt. Stackarn, kan inte ha hittat fram till saltstenen eller också så dög det inte när hon inte kan slabba med vatten samtidigt ;) 
Efter nån knapp timme var det baddags :D En massa hästschampo, pälsglans och fixande senare såg hon nästan ut som sig själv igen :) Inte riktigt lika blank bara, men det kommer efter några dagars ryktning ;) Hon brukar vara lite otåligt när jag duschar henne, men idag njöt hon mest av att få prinsessbehandling igen ;) 
Under eftermiddagen myste vi lite, och jag plockade bort alla dessa himla fluggäggslarver. Tog ett tag då de sitter som berget ju! Inga nya dojjor hann hon få idag, så de får hon på imorrn istället. Senare gick hon ut en sväng i hagen, och under tiden sysselsatte jag mig med att tillsammans med några andra göra nya namnskyltar till alla hästarna så att de får likadana :) Finfint blev det!

Hmm, ja heldag blev det ju såklart ;) Himla bra! Imorrn åker jag självklart dit igen på fm, så får vi se vad dagen bjuder på mer än mys och borst såklart ;) Min bästaste bästis ♥ Dig kan man inte få nog av inte, du är för bra!

Kram H


Fotografering, sommarbilder på Ida & Súra

2012-08-06 - 19:30:23
DEL 3, sista delen























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Fiiina Ida Karlsson och Súra
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 f/4,5

Finallyyyyy

2012-08-06 - 07:45:04
Vädret är på topp och jag är glad tjej :))) Nu är det äntligen dags för min lilla stjärna att få komma hem!

           


5 augusti 2012

2012-08-05 - 20:57:25

Slappardag idag! :) 
Har mest kikat på ridsporten på OS, bästa Sverige ♥ Geeerymt jobbat av allihopa, och extra guldstjärna till Lisen såklart! Och så Roffe, makalöst bra!!
Nu på kvällen har jag hunnit pyssla ihop två stycken headers, skönt att ha dem gjorda och dessutom blev båda som skulle ha dem nöjda (y) Till middag hade pappa grillat, galet gott var det :D
Kom nyss hem från betet också, en sista puss innan de kommer hem imorgon ;D Känns sjuuuuuukt kul, kan inte vänta helt seriöst! Dethär är ju nästan bättre än att fylla år haha ;) Nej men jag är grymt taggad på att få sätta igång igen, med min fina pluttunge ♥ Hästarna tror jag vill komma hem nu också, hänger vid grinden och börjar käka av ogräset ;P
På hemvägen tog vi en tripp förbi stallet, kan verkligen inte föreställa mig att det kommer vara fullt ös där imorgon och massa hästar hemma. Helt öde nu ju ;) Skulle i alla fall lämna lite grejer som jag inte får med mig på cykeln imorgon bitti, och så passade jag och pappa på att kika på underlaget som nu äntligen är KLART :))) Ska bara vattnas en massa också, men det kommer verkligen bli superbäst! Ser sjukt lyxigt ut om man jämför med det gamla :) 

Nu blir det smoothie och film! :) Åh, har jag nämnt att min fina kommer hem imorgon och att jag längtar sååhääääär mycket ;) haha

Kram H



Rätta svaret

2012-08-05 - 20:34:01
Vad duktiga ni var på att gissa öronen hörrni, och vad kul att ni vågade! hihi ;D

Inte var det lätt, jag hade absolut inte gissat rätt om jag inte visste haha ;) Den enda som lyckades pricka helt rätt var Matilda, och det var ingen slump direkt ;) Bägge hästarna jag red står ju nämligen i hennes stall, och det är i vanliga fall hon som rider dom!

De översta öronen var fröken Ofelias (ni minns, vår lektionshäst som är hos Matilda på utbildning) och det andra paret tillhör hennes hagkompis Livius. Matilda var iväg på tävling även denna helg, så därför motionerade jag dem små busfröna :)




Fotografering, sommarbilder på Ida & Súra

2012-08-05 - 10:21:00
DEL 2





















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Fiiina Ida Karlsson och Súra
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 f/4,5


Gissa öronen

2012-08-04 - 20:03:45
Ridit två hästar, både idag och igår :) Kan ni gissa vilka?





Tagga och håll tummarna!

2012-08-04 - 11:22:41

Fotografering, sommarbilder på Ida & Súra

2012-08-04 - 11:16:15
DEL 1

























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Fiiina Ida Karlsson och Súra
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 f/4,5


Sen senast

2012-08-04 - 00:11:34

Hoppas ni förlåter mig för den inte alltför braiga uppdateringen här de senaste dagarna. Blir lite hipp som happ med bloggen nu under sommaren känns det som, när man är bortrest hit och dit ibland och ibland bara chillar så att det inte finns mycket att skriva om ;) 

I alla fall så har jag hunnit pussa på och mysa massor med min fina plutthäst på sommarbetet. Tror faktiskt hon saknar mig lite också :) ♥ Bästa hjärtegullet var superkelig sist vi var där!

I onsdags var jag med Ida ute på Restad Ridcenter (ett privatstall strax utanför Norrköping där jag faktiskt aldrig varit tidigare). En sommar-fotografering stod på schemat och det blev en massa härliga bilder som jag tänkte visa er här inom kort :D

Igår började dagen med lite jobb ;) Dock ett grymt bra jobb, för det var nämligen det näst sista momentet med klubbens nya ridhusunderlag som skulle fixas! Kommer blir superdupergrymt tror jag, längtar efter att få premiärrida :D

          

När det vi skulle göra i ridhuset var klart tog jag och mamma bussen upp till huvudstaden, och där väntade världens bästa färja på oss :) En 24-timmars-kryssning med Birka Paradise hade mamma bokat in för bara oss, alldeles lagom semesterlyx :D Har ätit mig hur fet som helst vill jag lova, med två matbufféer och en frukostbuffé ;)

Nä, nu ska jag sova!

Kram H


Sneak peek från dagens fotografering

2012-08-01 - 19:55:28