to draw a line over the past and look forward

2011-01-31 - 22:54:34

halloj bloggen :)

nu är jag här igen och tänkte skriva en så kort som möjlig udate eftersom jag inte har hunnit skriva nåt i helgen ;)

I lördags vare inte direkt något speciellt som hände om jag minns rätt ;) åkte upp till stallet vid 9 eller nåt och mocka och fixa. och juste, efter lunch så hjälpte jag M att hålla Giza medan hon klippte. haha. det gick väl mindre bra om man säger så, men hon fick iaf lite mindre päls :D det är ju väldigt mysigt när dom reser sig i stallgången måste jag säga! närå, men man lär sig ju alltid nåt ;)

red lite på liiiilla lotta åt M också och det var ju lite spännande eftersom jag aldrig suttit på henne, just för att hon är så liiiten ;) rätt stel och springig i början och i traven men i slutet tyckte jag faktiskt att hon blev riktigt mjuk :) snacka om tvärtemot vad jag är van vid, pepsi brukar ju inte precis rejsa i 190 när hon inte vill jobba, snarare tvärtom ;) och jag måste verkligen säga att jag är såååå mycket mer för hästar som inte springer iväg ifrån en. att man är typ minst 3 dm för lång hjälper ju inte direkt heller!

iaf. man lär sig alltid nåt nytt när man sitter på en ny häst och det är ju bra! en erfarenhet att lägga i ryggsäcken liksom ;)

på kvällen sen vare taco- och årsmötes-time! tyckte att allt ihop gick helt okej men det är ju skapligt svårt att ha årsmöte med alla barn som inte fattar hälften ;) fast jag tyckte att vi lyckades köra igenom det rätt snabbt och smidigt iaf! det är så himla roligt att det har kommit så många på dom senaste aktiviteterna och alla verkar uppskatta dem och ha kul :) man blir sjukt peppad på att fixa mer då ju :D US 2011 kommer rejera!

men iaf. sleepade med amanda sen och på söndagen vare upp till stallet vid samma tid som i lördags ungefär. fixa och trixa lite i stallet innan jag hopptränade för Jenny. tänker inte gå in så mycket närmare på det än att det gick skit. men nåt positivt är att Jenny iaf tyckte att vi var en perfekt matchning till varann (sen om det var för att "trösta" när jag blev besviken eller inte det är och förblir ett olöst mysterium) menmen, har disskuterat hoppträningen med mig själv alldeles för mycket redan, och nu har jag glömt allt dåligt. PUNKT SLUT!

på eftermiddagen tittade jag och E lite på skötarridningen och vissa har faktiskt blivit mycket duktiga tycker jag :) kul att se! fast då känner man sig själv lite sämre, men det får man leva med! iaf. gick lite med Hamlet åt M som skulle hoppa både honom och Måsse ;) fixade det sista i stallet innan det blev lite planering med C. dom här två veckorna löste sig tillslut riktigt bra även om det var en del pyssel ;) blir bl.a. att hoppträna på lördag kväll för att hitta känslan lite bättre samt att hon ska vara lite lugnare på tävlingen på söndag ;) stannade även ett ganska så långt tag med A, J (och fortfarande C) och pratade om allt och inget innan det bar hemåt :)

ojoj. herregud vad långt det blir men aja. iddag började jag med att vara en lektion i skolan och sen tandläkaren igen. innan lunch hann vi även med lite yoga och efter lunch vare samhäll och spanska. nåt positivt är iaf att jag ligger på mvg i spanskan och att jag ska fortsätta precis som det är. rätt najs :)

åkte en kortis till stallet och bara mockade och sen åkte jag hem till Nemo för att ge han lite mat ;) fick även sällskap av en till katt som lyckats smita in genom kattluckan vilket inte var så bra! men, han/hon och Nemo verkade vara kompisar iaf så det var lugnt. skrämde iaf ut den och hoppas att den inte kommer tillbaka! Kompisarna får han faktiskt leka med ute ;)

nu har jag ätit ett stort lass marängsvisch och så tänkte jag gå och lägga mig om typ nåra sekunder :) imorrn har vi sovmorgon och på onsdag ska jag pch mamma till hööks för att köpa mig ett par nya ridbyxor bl.a.  (y)

kram




Dag 5: Det här äter min häst varje dag

2011-01-31 - 20:05:31


ja, det här kan ju inte bli annat än ointressant, menmen :) ni kan ju sluta läsa här om ni vill men jag tänker iallafall göra det jag ska ;)

Varje morgon, vid kl. 8, äter hon precis som alla andra av våra lektionshästar en påse hösilage, hela 5 kg smaskar hon på! och så får hon även en halv liter havre :)

Vid lunch, kl. 12, så får hon typ 2-3 dl betfor, 1 dl mineraler, 1 liter korn och ett knappt kilo hö.

När klockan slår 15 så äre dags för eftermiddagsmat. en hökaka och 1 liter korn äre som gäller då :)

På kvällen vid halv 9 får hon sin andra påse, även den på 5 kg.

Självklart så matar jag henne med en hel del morötter och äpplen när jag har också :) då blir hon glad!

mums! :)


too good to be true

2011-01-28 - 23:33:08

heeeej :)

dagen har varit helt okej, precis som vanligt när jag inte har pepsi med andra ord för då är ju dagen (eller iaf en del av den) awesome ;D hihi.

började med att ha den sista syslöjdslektionen i mitt liv :o hann göra klart mina vantar som blev rätt fina till sist tycker jag :) den ena blev lite större än den andra bara, men det kan man leva med!

hade en übernice historialektion för att vara historia, och dessutom står det klart att hela klassen har Mvg, haha Cai är ju för trög ibland alltså! jag kan säga att jag blir glad om jag lyckas med ett vg i mitt hatämne ;)

efter en suupergod pannkaks-lunch vare fysiklabb som stod på schemat och ibland är jag verkligen glad att jag inte går Natur!

efter skolan så stack jag ner på stan en liten stund själv. fixade en liten present åt min snart 12-åriga lillebror innan jag började en jeans-jakt ;) alltid lika svårt att hitta dom där perfekta liksom! lyckades hitta ett par på jc som jag tror och hoppas kan bli ett par bra ersättare till min f.d. favvosar ;) dom hade jag så mycket att dom tillslut repade upp sig till stora hål på typ 4 ställen!! haha, ändå var det svårt att slänga dom kan jag säga, mamma fick tvinga mig ;) så som sagt, hoppas att domhär blir braa nu :D

efter en timmas stadsvandring väntade mina hästar på mig så då tog jag bussen upp och mockade och hann borsta av pepsi lite grann iallafall :) träffade även emma som varit sjuk i en vecka nu och fortfarande inte är helt bra, stackars! KRYA ♥

iaf, åkte hem med pappa och hugo och på vägen handlade vi 4,5 kg köttfärs till tacokvällen imorrn :D det kommer bli riktigt kul tror jag :) tagga!

nu har jag kollat lite let's dance och, trot eller ej, städat lite i mitt rum och rensat en hel del gamla papper! har en pärm där pappa sätter in allt från veckobrev, klasslistor och föräldramötesprotokoll till betyg och bankkortspapper. den har funnits och bara fyllts på sedan jag började 6-års så rensningen var mer än välbehövlig :) en hög på ca 10 cm slängdes, skööönt ;)

när jag städade lite på mitt skrivbord hittade jag även 800 spänn! inte helt fel direkt :D visserligen visste jag att 300 av dom låg där, men femhundringen hade jag totalglömt. ni kan ju gissa vart pengarna ska gå! GHS såklart :D wiiiee!

nae, nu ska jag ta och sova lite för imorrn blire storhandling kl. 10.00 till tacosen :)

kram


en liten hemmagjord vante ;)





Dag 4: Min största rädsla inom ridsporten

2011-01-28 - 22:31:57

Hmm, det är väl egentligen inte en speciellt svår fråga för precis som med alla andra rädslor är den största att förlora någon man älskar. Usch, jag skulle aldrig kunna stå ut med att min allra bästa vän skulle lämna mig för trappalands gröna ängar.

Det allra värsta skulle självklart vara om man själv hade något med det att göra, herregud vilka skuldkänslor man skulle få. jag kan nog inte ens föreställa mig.

Jag kan verkligen inte säga att ramla av är min största rädsla, men om det skulle gå så illa att man fick men för livet och kanske aldrig skulle kunna rida igen skulle vara hemskt rent ut sagt. när man verkligen hittat det man vill, det man lever för och sen att det skulle få ett slut bara sådär. aefy.

men som sagt, det värsta skulle absolut vara att själv ha varit "skyldig" till en skada som kanske dessutom inte går att "reparera". alla begår ju självklart misstag, men att förlåta sig själv för något sånt kan verkligen inte vara lätt. bläääääääää, är det enda jag säger.

nu blev det ganska deppigt och tråkigt inlägg tycker jag allt, men nu skulle det ju vara det också. får slänga upp ett "vanligt inlägg" så att ni kan lämna min blogg på lite bättre tankar ;)

please, please, don't leave me...




if it makes you happy...

2011-01-27 - 22:36:53

hej :)

jag tycker faktiskt att det går rätt bra med listan och det är jättebra att reflektera, analysera och tänka över allting och liksom veta vad man egentligen håller på med och vad man vill. likadant äre ju med övriga blogginlägg, för mig iaf. man tänker liksom igenom vad som hänt och får lite bättre klarhet idet mesta. en hiss till det :)

iallafall :) dagen har varit soooft! i skolan vare förintelsens minnesdag vilket innebar lite film, redovisningar, skådespeleri osv. vilket inte var "kul" direkt men intressant och som sagt, sooft :)

hade en samhällslektion innan lunch sen och efter det så slutade vi! avguda torsdagar alltså :D

för min och A:s del blev det såklart att pysa till stallet. där mockade jag lite och borstade en stund innan det var dags för att rida lite dressyr själv i ridhuset. är så tråkigt att det bara blir dressyr i ridhuset hela tiden, eller inte tråkigt alltså men ni fattar. på söndag ska vi iaf hoppträna för Jenny och nästa vecka ska vi försöka ta oss ut i skogen på ett eller annat sätt ;)

men i alla fall. det gick rätt bra och rida faktiskt :) i början var hon massa stel i vänstersidan, men jag gjorde inte som jag brukar och bara rida lite halvhjärtat i v.varv och rida mer i det "lätta" varvet, utan nu red jag faktiskt mest i vänster varv. och det gav resultat :) tillslut var hon mycket mjukare och vi kunde till och med göra vänsteröppna, då blev jag glad :D i galoppen tränade vi även idag lite byten vilket är skoooj säger hon :) hon har verkligen börjat fatta nu och jag behöver bara flytta skänkeln pyttelite så byter hon :) dock oftast inte rent direkt, och lite bakben osv överallt och ingenstans men det tar sig :D så himla kul!! jag som trodde att det i stort sett var omöjligt ;) efter lite galopparbete så jobbade jag en del trav och då var hon riktigt mysig! hon blev dock liite trött i slutet, men hon är ju för söt och försöker så gott hon kan ändå :)

vet ni något udda? jag totalälskar när en häst frustar, dom låter så galet nöjda och glada då :) eller jag har iaf fått för mig att dom gör det ;) det kan liksom få mig på mycket bättre humör när pepsi typ frustar massa när vi joggar av, lite knäppt egentligen men så äre ;D

nae, nu så måste jag verkligen duscha och hoppa i säng. blev ju inte alltför tidigt igår direkt ;)

kram




Dag 3: Våra mål och vår framtid

2011-01-27 - 22:17:22

Jaa, man skulle väl kunna säga att vår framtid har jag inte så mycket makt över direkt. Eftersom jag bara har henne på delfoder och vi skriver kontrakt terminsvis så är ingenting säkert mer än att jag har henne fram till sommarn. Förhoppningsvis, och troligtvis, så fortsätter det likadant tills jag inte vill längre eller om det skulle hända nåt annat typ drastiskt som gör att fodersystemet som vi har måste tas bort.

Men det hoppas jag verkligen INTE, eller jo isåfall om våra hästar blev till salu ;) Drömmen är ju såklart att någon gång köpa henne och att hon skulle bli min alldeles egna häst. Jag tror det skulle vara så himla bra, roligt, underbart, och liksom AWESOME :D tur att det är tillåtet att drömma ;)

Nae det enda jag kan säga om vår framtid tillsammans är att jag hoppas att den kommer bli lång och fortsätta vara lika rolig, tokig och lärorik som den varit hittils :)

Eftersom framtiden dårå än så länge är ganska okänd så har vi inte direkt några speciella långsiktiga mål. Den här terminen behåller vi målet med stadiga och jämna resultat i 1m och förhoppningsvis en eller annan placering nånstans :) I hoppningen siktar vi även mot ett jämnare flyt överlag. Själv måste jag träna mer på avståndsbedömning samt trepunktssitsen :)

Inom dressyren är just tävlingsmålen inte speciellt höga. Jag vet ju fortfarande inte hur hon reagerar på en utebana utan hinder, eftersom vi inte startat någon lokal dressyr ännu. Sist vi startade en dressyr ute var KM 2009 vilket resulterade i att vi reste ut oss. mindre skoj liksom. så nu vågar jag inte ha så höga förväntningar men vi hoppas kunna starta nån LB:1, och hon brukar ju vara lite lugnare och så på nya ställen där hon inte vet "hur det ska se ut egentligen" ;) På träning jobbar vi mot ännu mer lösgjordhet, vilket leder till en stadigare och bättre grundform. Jag tränar vidare på mina armar som jag tror faktiskt börjar bättra sig, samt att parera när hon skjuter mig åt olika håll i sadeln ;)

Annars är ju de allmänna målen att bli bättre helt enkelt och utvecklas både som ekipage, ryttare och häst. Att ha roligt och hitta ett ännu bättre samspel när jag är såväl i sadeln som på marken är även det ett viktigt mål :)

Wish us luck :)




Dag 2: Det bästa med min häst

2011-01-25 - 21:25:24

 

herregud det finns ju såklart så himla mycket bra med Pepsi så det är grymt svårt att välja ut det absolut bästa! men precis som med dag 1 ska jag försöka ;)

Något av det bästa är iallfall att hon är så himla personlig, hon är verkligen en egen individ och inte bara en "robot" eller vad man ska säga. Hennes små egenheter gör ju henne till just den hon är och det är därför jag gillar henne så mycket :)

hennes humör kan vara rätt jobbigt ibland, inte bara när man rider utan även i stallet vissa dagar, men samtidigt så är en häst med humör och egen vilja mycket roligare än en häst som "bara är" och finner sig i allt. Jag menar vissa hästar visar ju liksom aldrig vad dom tycker, dom bara gör som man säger och det är inte alls kul.
något av det bästa med just ridsport är ju  att känna när hästen verkligen vill och är med en, och då kan iaf jag ta att dom protesterar lite ibland, det är ju trots allt "mänskligt" eller vad man nu ska säga ;) 

Hennes personlighet är nog alltså det allra bästa, men hennes egenskaper är ju verkligen inte heller fel! Hon hoppar i stort sett alltid och gör allt för att rädda oss om jag gör lite knasigt. ibland är hon till och med för snäll och då får jag lite dåligt samvete. men man blir så himla glad när hon verkligen försöker sitt yttersta hela tiden, framför allt i hoppningen dårå ;)

 

i dressyren är hon en riktig berg-och-dal-bana! vissa dagar kan allt kännas så himla underbart och bara flyta på, medan hon ibland inte vill alls och då låser det sig totalt för oss båda. men allt jobb är verkligen värt dom där dagarna när det går så enkelt :)

 

jag kan ana att vissa tänkte i början: hur orkar hon? inser hon inte att den hästen inte kommer att kunna blir bra? att hästen inte vill? men ett bra tålamod löser det mesta och om man verkligen gillar hästen så funderar man inte en sekund på att ge upp, eller iaf så gör inte jag det. även om det kan kännas tungt ibland skulle jag inte överge henne :) mitt hjärta ♥

kanske kan låta lite överdrivet, jag vet inte, eftersom jag bara rider henne två gånger i veckan och så, men så är det. det känns som att jag skulle kunna göra vad som helst för att få ha henne för mig själv, som min alldeles egna häst...

 

vet att jag ser lite rolig ut, men nu handlar det ju faktiskt om henne ;)

 

 


spontaneous is good

2011-01-24 - 23:03:31

hej :)

nu har jag suttit här alldeles föör länge och fixat ihop det första inlägget på listan. bra jobbat! men nu ska jag bara skriva lite kort tänkte jag om dagen oså :)

började med att ha en kortkort sovmorgon till typ kvart i åtta. fick sedan skjuts till tandläkaren och inga hål här inte! superbest :D sen blev det och försöka ta sig till skolan då, men det hela tog lite längre tid än jag trott så jag hade inte sagt nåt till min mattelärare eftersom jag trodde jag skulle hinna tillbaka tills dess. liiten mördarblick sådär när jag kom, woops! menmen, ingen större skada skedd då vi som har snabb takts genomgång inte hade börjat :)

iaf. efter matten så traskade vi bort till curlinghallen vid himpan :) fick testa och spela lite och det var riktigt skoj även om det var svårt! sjukt halt på isen liksom ;)

efter lunchen vare samhäll och spanska som gällde och sen vare slut på det tråkiga, kl. 15.55 för att vara exakt :) fast spanskan var iaf kul när jag och amanda satte oss utanför och lekte med hennes luddtröja :D haha.

åkte upp till stallet och hann mocka och borsta av Peppson en snabbis innan pappa och lillebror kom och hämtade mig :) svängde sen förbi ica på vägen hem och handlade jäst för jag hade fått för mig att jag ville baka bullar.

så hem och dega och äta mat innan bullarna sedan skulle bakas ut. faktiskt så tyckte jag att det blev både kalasfina och kalasgoda vaniljbullar till slut :)

nae, nu måste jag verkligen ta och duscha och gå och lägga mig. tur åtminstone att vi har sovmorgon imorrn, wiiie :D på em blire stall, precis som vanligt och på kvällen äre US-möte som gäller!

kram




Dag 1: Presentation av mig och min häst

2011-01-24 - 22:36:56

hmm, hur ska jag egentligen beskriva mig själv? det är alltid så himla svårt, men jag ska göra så gott jag kan tänkte jag ;)

jag är, som ni kanske anat, 16 år och bor i Norrköping. Mina förädrar är skilda men bor på samma gata, haha. dock är det en ganska lång gata så kanske 200 m emellan. det är iaf vääldigt smidigt! jag bor varannan vecka hos dom. Mina föräldrar är världens snällaste och ställer alltid upp för mig!

Om jag skulle beskriva mig själv skulle jag nog säga att jag är en ganska så sprallig och hästtokig tjej, men som kan verka ganska blyg när jag är med personer jag inte känner till hundra. jag mäter ca 175 cm, har stora fötter, blåa ögon, vanligt brunt rätt kort superlockigt hår som antingen är plattat eller i bulle (jämt!), bär alltid jeans och tjocktröja till vardags (när jag inte är i stallet då ;) och hänger oftast med någon/några av mina allra bästa kompisar Amanda, Johanna och Emma. Vi har varit ETT sedan vi var små, och i stallet är det "vi fyra" som gäller ;) Sen brukar även Maria joina oss när hon inte hittar någon annan och leka med ;) haha nerå.

något av det bästa jag vet är iaf att skratta och se folk le, man blir ju bara så himla glad då!

i skolan är jag väl inte alltför ambitiös egentligen, men jag har ofta riktigt lätt att lära, vilket gör att jag ändå är riktigt nöjd med mina betyg :) förövrigt så började jag 1:an på hagagymnasiet i höstas och läser NS.

som sagt så är jag totalt hästkär! det är min allra största hobby och jag överdriver absolut inte om jag säger att jag spenderar all min lediga tid i stallet, vilket innebär varenda eftermiddag/kväll och hela helgerna långa :D En liten minihobby jag har är även fotografering och äre träning eller tävling brukar jag passa på ;) har även en egen liten foto-hemsida HÄR :)

jag rider för Hageby Ridklubb och sitter med i Ungdomssektionen, och sen jag var 9 år har jag ridit på ridskolan som är kopplad till klubben. när jag fyllde 12 år blev jag fadder på ett urgulligt gotlandsruss vid namn Björkös Tuffa Viktor och honom är jag då fortfarande skötare på. han brukar få följa med på ett hörn här på bloggen, även om mesta fokus just nu ligger på Lindholms Peach, min andra stjärna.

det där var väl lite "kort" om mig och här nedan är jag :)


Nu till presentationen av min häst då :)

 

jag har inte och har aldrig haft någon egen häst, men sen förra vintern har jag en alldeles underbar delfoderhäst! hon hete Lindholms Peach och står på Hageby ridskola och dom dagarna jag inte har henne går hon lektioner precis som dom "vanliga" lektionshästarna.

Hon är ett sto då som kallas Pepsi och är cirkus 160 cm skulle jag gissa. En mörkbrun oldenburgare med långa öron, markerad manke, högrest nacke och tre bra gångarter (för att vara lektionshäst iaf ;) importerad från Danmark.

man kan väl kanske säga att hon är utbildad LA dressyr och 1,10 hoppning, men vi har bara tävlat hoppning lokalt än så länge. under hösten var målet stadiga 1m-rundor men då blev hon skadad så det målet tar vi med oss till den här terminen :)

I mina ögon är hon såklart världens finaste, men man kanske kan säga att hon är lite speciell, lite annorlunda. När hon kom till ridskolan kunde hon inte gå utan att ha en häst typ 3 cm framför nosen. Hon reste sig, och reste sig, och reste sig och hon har knockat mig ett antal gånger. men det blev bättre och nu är hon så gott som "återställd". Fortfarande kommer det tillbaka då och då, speciellt nu på vintern, men oftast går det att lösa rätt fort :)

iaf. han är en riktigt lättlärd häst när hon vill och hon passar mig verkligen perfekt! känner igen mig en hel del i henne, precis som jag tror att dom flesta tonårstjejer gör i sina ston ;) humöret liksom bl.a. :D menmen, jag tycker personligen att vi utvecklas ganska snabbt tillsammans, för att bara rida två gånger i veckan åtminstone :)

här är hon, men hon är ännu finare i verkligheten såklart :)




 


that's just the way it goes

2011-01-23 - 21:27:26
hej :)

började dagen med att försova mig, men som tur var spelade det inte så stor roll :) hade tydligen glömt att ställa alarmet, woops ;) menmen, som sagt var det ingen fara utan jag fixade lite och sen tog jag min kära cykel, som förövrigt inte mår så bra av kylan, upp till stallet. filmade A lite när hon tränade för Marie. Dom var duktiga som vanligt! 

sen så vare mocka som gällde innan jag tog in världens sötaste ponnyskrutt, då det var dags för klippning :) en massa päls blev det trots att han redan var rakad en gång tidigare. men, jag blev rätt nöjd tillslut, och viktor tyckte det var gööörskönt att bli av med nallebjörnsförklädnaden. smart som jag är så hade jag min fleece på mig vilket resultarde i att jag fick all viktors vinterpäls istället. nån som vill klippa mig? haha.

iallfall, åt lite lunch sedan, packade påsarna och kollade lite när M tränade. Mycket duktiga var dom också såklart, och jag trodde faktiskt inte att Månsan kunde gå bra! skötarmöte stod på schemat efter det och sen lämnade mina kära vänner mig! pratade en stund med M innan jag fodrade och fixa stallet, och sen kom L8 ner så då blev det även en kort pratstund med henne innan jag begav mig hemåt :)

väl hemma så vare packa,packa,packa som gällde innan vi flyttade hit till pappa. smaskade lite mumsig tacos och sen har jag mest chillat vid datan :) har checkat ponnyakuten (y) och en massa bloggar! även beställt årets licens nu, vilket känns bra :) åååh, det ska bli så kul att komma igång med tävlingarna igen, tagga :D

i veckan är det mesta som vanligt. imorrn ska jag till tandläkaren på morgonen och på idrotten så ska vi spela curling. superkul!

nehepp, nu ska jag ta en dusch och sen ska jag göra som Nemo, med andra ord lägga mig mycket bekvämt i min säng och tvärsomna direkt!

kram

en massa viktor-hår på första bilden och en slappande kisse på andra ;)


you gotta take the good with the bad

2011-01-22 - 20:11:37

hejsan :)

blev ingen update igår men jag var ungefär sååhäääääära trött när jag kom hem så, nae. blev inget helt enkelt!

dagen har iaf varit braig :D började med att cykla upp till stallet och ta in min fins häst för det var dags för klippning! en likadan halsklippning som tidigare blev det och jag är rätt nöjd faktiskt :) dessutom skötte hon sig exemplariskt och var superduktig. besthest!´

sen fick hon gå ut en sväng igen medan jag fixade i stallet. till lunch blev det såklart mcdonalds, MUMS! sen höll jag J lite sällskap när hon fixa filuren. han var lite snuvig imorse så vi skulle ta tempen, vilket inte gick så bra! tog med tre olika termometrar och alla vissa helt olika -.- menmen, han verkade må bra och ingen av dom visade på feber åtminstone (y)

sen borstade jag Pepsi fin och fixade iordning oss lite grann innan det var dags att dressyrträna för Marie Carlgren. riktigt kul vare och jag förstår precis vad hon menar med det hon säger! dock var pepsi inte på bästa tänkbara humör men jag tror att det, näst intill helt och hållet, beror på att hon fick mycket mera press på sig idag än vanligt! jag måste erkänna att det ibland inte är så kul att behöva börja om från början varenda ridpass. visserligen går det fortare och fortare att hitta tillbaka, men att börja varje pass med typ 1 miljon sparkar mot skänkeln kan jag inte säga att jag uppskattar.

iaf. tillslut tyckte jag allt att hon var duktig och försökte :) vänstersidan har satt sig fast som sjutton igen och där kan vi jobba hur mycket som helst! men i högervarv var hon fin häst stundtals iaf ;) vi jobbade iaf på att böja och ställa till vänster hela passet och det blev pyttelite bättre tillslut men hon är absolut inte igenom för fem öre, vilket resulterar i att hon blir alldeles för ostadig. men vi ser det ljusa, och nu är vi (eller iaf jag ;) taggad på att få loss den där dumma sidan, för det går, det ska gå!

precis som Tess Klintestam (tror jag det var ;) hade skrivit på sin blogg:
Med ridning är det oftast så att det är tre steg framåt - och två steg bakåt, om vartannat.
så känner jag lite och det hjälper mig att se det ljusa i dagens pass. måste liksom ta motgångarna för att komma framåt. är alltså ändå nöjd och glad över dagens ridpass, trots att det gick som det gick, och det var jättekul att testa och rida för någon annan! 

nu taggar vi nästa dressyrpass och då ska dom stela musklerna banne mig loss, sådeså :)

kram

riktigt såhär fin och mjuk var hon inte idag då, men vi jobbar på det ;)

  

on the first page of our story our future seemed so bright

2011-01-20 - 22:03:47

hejhej :)

här igen! allting rullar på och dagen har varit bra, som vanligt nuförtiden med andra ord :) i skolan var det precis som det brukar och jag ääälskar att vi slutar 12.15 varje torsdag :D jag och A stannade kvar och åt lite goda potatisbullar innan spårisen tog oss vidare upp till stallet.

i stallet fixade jag viktor först, mocka och borsta av, innan det var dags att göra pepsi fin :) red lite dressyr själv i ridhuset då efter att jag borstat rätt länge (y) det gick helt okej, kunde gått bättre men något jag tyckte var bra var att jag vågade ställa lite krav fast jag red själv. brukar vara lite "feg" och nöja mig med lite halvdant men idag så bestämde jag mig! såklart blir hon ju lite småsur och sparkar lite i väggarna och så, men det får man väl ta antar jag. Är lite trist bara att hon är så "stoig" på vintern, eller mer på vintern iaf, men snart är det ju sommar och då kanske det blir lite bättre iaf:D

jobbade mest med att få loss vänstersidan som har satt sig fast, igen! fick inte igenom den hundra men helt okej ändå. bytena gick bra och det blir bättre för varje gång vi tränar :) dessutom så tog hon sidförande skänkel ovanligt bra idag så nåra skänkelvikningar blev braa :D med andra ord så kan ridpasset sammanfatts kuul och nu är vi förberedda på Marie Carlgren :D dock inte för Annicka Hubner som ska döma träningstävlingarna! jag menar, om jag inte fick så bra för Maud som verkar vara snäll jämfört med Annicka (har jag hört), hur ska det då gå? menmen, det tar vi då tycker jag!

tänkte på en sak också efter att vi hade ridit lite. nu är det typ precis ett år sen jag började ha henne på foder och jag tycker personligen faktiskt att det är ganska äckligt stor skillnad mot hur det var då! För det första hur mycket JAG har lärt mig, men det absolut roligaste är ju faktiskt hur VI har utvecklats tillsammans. Hon passar mig perfekt och kommer alltid vara min lilla ögonsten, guldkant i vardagen och ni vet allt det där. Min fina prinsessa ♥
be mine...

iallafall, efter stallet så vare föräldra/elevmöte på skolan. rätt drygt och det mesta var liksom redan uppenbart då vi hade fått all info tidigare. menmen, höll mamma sällskap iaf och fick svar på en fråga :) blir ev. att läsa specialidrott-ridning på individuella men vi får se, det är väldigt kanske än så länge ;)

funderar på att göra en sånhär blogglista med "hästinriktning" elr vad man säger ;) verkar rätt kul men jag vet inte, känns som att ni som jag antar läser min blogg vet det mesta om mig redan och så, men ändå. kanske kan vara kul och man får ju alltid veta nåt nytt ;) 

nää, nu ska jag gå och göra mig en MARÄNGSWISCH för tredje gången denhär veckan. ruskigt gott ;D

kram


all over again

2011-01-19 - 21:20:33
hej igen :)

ännu en tävling dårå. varför inte liksom? och om jag ändå funderat på ett shockemöhle-schabrak så... :D




var med du också! tävlingen hittar du här:
http://camillahastskotare.blogg.se/2011/january/tavla-om-benlindor-ifran-schockemohle.html

lycka till :)

kram

jag börjar pensla, jag flyter med känsla

2011-01-19 - 19:39:21


hej :)

idag har det hänt en massa bra saker! det gillas som ni kanske förstår ;)

började med att redovisa chokladfondue-setet och jag klarade det utan att bli tomat! är faktiskt riktigt nöjd med tanke på hur det brukar gå liksom :D och jag lyckades hålla mig lugn hela tiden ;) dessutom var det riktigt kul att lyssna på alla andras grejer :)

hagatimmen spenderades som vanligt i datasalen och jag fortsatte jobba på en bloggdesign, dock kan jag inte jobba vidare här hemma hos mamma för då dampar datan typ. menmen, jag är på god väg :D 

engelskalektionen efter lunch var kortare än vanligt idag för vi gjorde bara nationella-hörövning-grej, och den tror jag faktiskt gick rätt bra :) sen så fick vi reda på vad vi fick för betyg i våran första avslutade kurs! Naturkunskap A resulterade i full pott för min del :D det var typ precis på gränsen, men iaf!

vid två cirkus åkte jag och A upp till stallet och då hann jag mocka fiint hos båda mina söta hästar och sen hann jag dessutom tvätta vattenkopparna och krubborna innan jag borstade pepsi ren i 40 min :D

imorrn slutar vi efter lunch så jag har bytt till mig ett stycke häst! tänkte rida lite dressyr själv i ridhuset och förmodligen fortsätta med byten och så :) sen så blir nog lite delar ur LA:1 och LB:1 också kanske. även nåra öppnor och slutor får hinnas med beroende på hur bra det känns! återstår att se, men det ska iaf bli riktigt kul, som vanligt ;D

på lördag är det Marie Carlgren och vi taggar grymt mycket kan jag säga! :D bara om ni ville veta liksom :)

jag har även pratat med M om att ev. gå ungdomsledarkursen på strömsholm i vår, vi två då och sen E,J och A kanske. skulle nog vara riktigt kul och jag tror man lär sig en massa nyttigt! hoppas att det blir av och går att ordna :) att det är på strömsholm gör ju inte direkt saken sämre heller!

nae, nu ska jag ta och kolla lite sommarjobb, göra mig en smarrig marängsviss och sen checka Sveriges mästerkock.

kram

två våriga bilder bjuder jag på idag ;) i brist på annat liksom!



follow the lights on the road

2011-01-18 - 23:01:42

hejsansvejsan :)

dagen har som vanligt varit helt ok. började med en underbar sovmorgon då och sen vare matte först. grafer och funktioner är allt lite klurigt tycker jag men det löser sig nog :) är liksom alltid lite tveksam i början när man börjar med nåt nytt men sen brukar det sätta sig som en smäck, iaf när det gäller matten ;)
på naturen så vare en massa kemi, dock rätt lätt och det är jag glad att jag tycker! när vi hade johan i åttan var kemi mitt hatämne, inte för att johan är dålig, utan för att det var så svååårt ;) så en tumme upp för att det än så länge är mycket lättare!
sist av allt stod svenska i Cais fort på schemat och det var en blandlektion av massa bajstråkig ordkunskap och lite improvisationsträning. imorrn ska alla hålla ett föredrag på 2-3 min om valfri sak, och jag suuuuger på att prata inför klassen. inte kul! menmen, jag ska iaf yra lite om chokladfondue-setet som jag fick av J i julisklapp! håll era tummar för att jag inte ska bli röööd som en tomat i ansiktet för det är bland det värsta jag vet! ;)

tog spårisen till söder tull för att sedan byta till 119 och åka hem för att hämta mitt id-kort som jag hade glömt. skulle ju på synundersökning inför körkortsgrejjen och då var man tydligen tvungen att ha det. sprang iaf snaaabt från busshållplatsen hem och sen snabbt tillbaka för att hinna med samma buss när den hade vänt. och jag lyckades, trot eller ej, med god marginal! :D duktigt gjort faktiskt tycker jag, speciellt när kondisen ligger så lågt den nånsin kan ligga.

gjorde iaf syntestet och det resulterade i 1,2 på båda ögonen, vilket tydligen var riktigt bra. 1,0 var bra syn, men man behövde bara 0,5 för att få köra bil utan glasögon.  så, god marginal även här alltså! :)

kom upp till stallet vid fem, kvart över kanske, och möttes av en supersöt häst som låg och sov ;) hon hade inte gått nåt eller så på fm utan var tydligen bara lite pömsig ;) försenad trötthet från i söndags kanske? hah, skulle inte förvåna mig isåfall så som hon höll på ;) gullunge ♥ 

förresten så jobbar vi på galoppombytena och det går framåt fort! nu förstår hon faktiskt vad jag menar, oftast, och då har vi bara tränat påre cirkus 2-3 ggr! hon tycker dessutom att det är superkul och jag tror hon är lite stolt att hon kan nu ;) så fort jag lägger om skänkeln så leker hon typ tarzan, haha ;D

nehe, nu så måste jag borsta tänderna och hoppa i sängen! imorrn har vi ju tyvärr ingen 2 timmars lång sovmorgon :(

kram

trött hest :) hihi, det ser ut som om hon har världens längsta huvud och världens längsta öron, men hon är lika söt för det ;D ♥




life isn't about finding yourself. life is about creating yourself :)

2011-01-17 - 21:47:35

hej igen :)

gud vad duktig jag är som uppdaterar såhär bra nuförtiden tycker jag! fast det förra inlägget var iofs bara ett kortis för den där tävlingen men ändå ;)

dagen har iaf varit rätt bra för att vara måndag, även om det var grymt jobbigt att gå upp ur sängen imorse. skolan flöt på rätt bra och det är grymt skönt att ha idrott mitt i allt faktiskt. en av dom mest uppskattade lektionerna i veckan för min del! på eftermiddagen så jobbade jag och A vidare med vårat medborgarförslag på samhällen och det är på god väg att bli rätt bra :)

åkte upp till stallet en stund, men hann bara mocka och borsta av en snabbis för ni anar inte hur det såg ut inne hos pepsi alltså! hösilage ööööverallt och jag skojar inte. trots att det redan var mockat när jag kom och hon inte var inne tog det säkert en halvtimma, menmen det blev iaf lite finare :)

jag har börjat fundera litegrann på sommarjobb och drömmen skulle ju såklart vara nåt hästjobb, men det är nog riktigt svårt att få. jag och J har iaf tänkt försöka söka till nåt ridläger, men vi får se hur det blir liksom :) skulle även vilja ha ett jobb under juni typ, fast typ nära stallet eftersom hästarna fortfarande är hemma! ska möjligtvis kolla Mcdonalds eller nån av mataffärerna i Hageby, det vore liksom great! skulle hinna va massa i stallet då trots jobb ju :)

det börjar närma sig Gbg horse show med stormsteg nu och jag är riktigt taggad :D finns alltför mycket dyra saker som jag är göörsugen på just nu! inte för att jag är någon märkesnörd men jag tycker att schockemöhles schabrak, typ alla färger, är läskigt snygga. funderar starkt på ett sånt, kanske med brodyr?
sen ska jag ju checka hjälm och nu har jag hittat en variant/kopia av co wc. en jacson som kanske inte är riktigt lika fin men om man sparar en dryg tusenlapp tycker jag att det är sjukt värt! ser i stort sett likadan ut, förutom knäppet då och att rosetten är åt rätt håll.
ett par transportskydd skulle inte heller sitta helt fel! även om jag inte är i så stort behov av det nu eftersom vi inte tävlar jättemycket och det finns att låna, skulle det ändå vara skönt att ha egna! är ju i stort sett 100 på att jag kommer skaffa egen häst nån gång och då kommer jag ju ändå behöva köpa så varför inte nu liksom? :) så tänker jag och då känns ingenting onödigt, superbest ;) haha.  hittat ett par snygga på hööks iaf för ett superbra pris, är dock lite synd att dom är låga så jag tänkte vänta till efter Gbg :)
vill även ha ett par nya snygga ridbyxor för alla min går ju bara hål på! finns också ett par på hööks som jag gillar skarpt ;) men ska även med dem vänta till efter Gbg ifall jag hittar nåt ännu bättre eller så! dessutom behöver jag ett par nya vita för det har blivit fläckar som inte går bortpå ett par och dom andra är det hål på. inte okej liksom!
sen mååste jag även köpa mig ett nytt "tävlings-spö" då knoppen har lossnat på mitt. har letat efter ett likadant då jag tycker det är snyggt och riktigt bra men hittar inget. ska inhandlas nu till tävlingsterminen iaf!

nehepp, nu ska jag duscha och sen ta och gå och lägga mig tror jag. sjukt skönt med tidig kväll och sen sovmorgon imorrn. wiiiie :D ännu ett wiiie! går till dagens väder :) asnice när det börjar bli varmare, och jag vill att all snö ska försvinna bums! kan ni tänka er något underbarare än att kunna galoppera över ett knallgrönt fält i bara linne just nu? inte jag iaf ;) sen så blire ju sjukt mycket bättre när banan blir användbar igen och man kan rida ordentligt när man vill :) i vår/sommar kommer det ju även gå och rida dressyr på fälten. fatta vad man kommer slippa känna sig låst liksom! LÄNGTA!! :D 

kram

tips! klicka på de små bilderna för större ;)


               

cause I'm hopeful, yes I am, hopeful for tomorrow

2011-01-17 - 19:24:11


Hejsvejs :)



hittade denhär tävlingen, via en kommentar hos dressyrmupparna, och jag tycker att täcket är riktigt snyggt :) älskar även att dom är regntäta och mitt andra termomaster har superbra passform. ligger helt stilla oavsett bus ;D hihi. dessutom skulle jag vilja ha ett ländtäcke för jag har faktiskt inget! iallafall, nu är jag med och tävlar om det :)

om ni vill vara med och tävla så följ länken:
http://stallekekullen.blogg.se/category/mina-bloggtavlingar-2.html


ni får jättegärna skriva tipsad av Hillevi också så blir jag jätteglad, för jag får en extra lott om två stycken gör't ;)

kram


nothing compares to you

2011-01-16 - 21:21:03

halloj :)

dagen började med att gå upp vid kvart över sju för att cykla upp till stallet. gissa om jag blev sur när jag såg att det hade snöat! det gick iaf att sakta men säkert ta sig upp :) mockade en snabbis innan jag upptäckte att det stod 26 små energiknippen i hallen och väntade på oss, haha jag trodde verkligen inte att såå många skulle komma alltså! förmiddagen gick iaf bra och domflesta verkade tycka att det var riktigt skoj :)

lösgalopperade lite hästar efter lunch sen och viktor var piiggeliin ;) sjukt söt är han när han springer med huvudet mellan frambenen och ruskar litegrann :) lite för lat för att bocka ordentligt, men det kan jag förstå med tanke på hans klotrunda mage ;) han lyckades iaf med några stycken små ponnybockar, hihi :)

borstade pepsi en ganska så lång stund innan det var dags för hoppträning :) och jag kan säga att jag har skaffat mig en riktig knasboll till häst, men inte vilken knasboll som helst, utan världens bäästa knasboll :D ♥ vi hoppade bana iaf med Maria, Giza, Hamlet, Amanda och Zäta  och träningen var, som vanligt när vi rider för C, mycket bra! dock var pepsi typ helt överladdad hela tiden och var mer i luften än på marken men så kan det va ;) hade lite svårt att hitta lägena men det beror nog på att när hon bjuder så mkt själv så glömmer man att rida liksom och då blir ju galoppen dålig osv. menmen, hoppar gör hon ju i alla lägen och det är jag tacksam för :) trots att vi kom typ väldigt nära ett par gånger klipper hon en oxer på 1.10 hur enkelt som helst :) hoppade iaf om just den ett par gånger och sista gången blev lite stort istället så då blev det flyyying,  som vi förövrigt är experter på ;) som sagt, världens bästa knasboll har jag och vi fortsätter tagga vidare till tävlingsterminen (y)

har inte riktigt bestämt än vad jag vill hoppa på träningstävlingarna, inte för att det är nån brådska men skulle liksom vara skönt att veta :) 80/90 känns liksom för lågt, men 90/1m kan bli jobbigt om hon är på knashumör. det blir antagligen 90/90 första och sen 90/1 m andra skulle jag tro. känns rätt lagom :) 

efter hoppningen så cyklade jag hemåt iaf, men precis innan jag skulle ta tag i handtaget och öppna yyterdörren hemma så ringer Maria och bara: " Hej, var är du?" "Hemma, vadårå?" "du har mina nycklar" "Ooohh"
Seriöst, hur klantig får man bli?! så himla typiskt mig alltså, Hillevi+nycklar=inte ok! men snäll pappa som jag har så skjutsade han upp mig till stallet så att M kunde få sina nycklar igen :)

nu har vi iaf bytt och jag har hunnit äta, kolla senaste avsnittet av ponnyakuten, checka första solsidan och blogga :) bara duschen och packa väskan kvar då!

kram

lite bilder från Åtvid förra våren :) Våran andra lokala, och här vare div III omg 1! sista bilden är laget då :) lite synd allt att det inte blir något i vår, men vi ska allt ha skoj ändå ;D 

   


  

paint me a perfect picture and make sure you cross the line

2011-01-16 - 00:39:19

hejhej :)

nu känner jag att jag är uppe lite för sent för att orka gå upp kl. 7.15 imorrn, menmen ås kan det va ;)

gårdagen var iallafall helt ok! gjorde ett "slutprov" i textil och det blev hyfsat ändå så jag får hålla en tumme för minst VG! sen så var historian skit som vanligt -.-
den två timmars långa håltimman spenderades med en massa effektivt plugg så nu är jag av med det mesta (y) labben sen var väldigt slapp så den långa fredagen kändes inte så lång trots allt ;)

när vi slutat så blev det stan en stund med mamma. lite mojs hitta vi men själva "huvudsaken" var liksom att vi åt chickenkebab :D lööv it! jag kan säga det tuuusen gånger, det är verkligen äckligt gott!! :D
hann upp till stallet en timma efter det också så det blev att mocka och borsta en kortis på båda mina fina :)

idag har jag såklart spenderat nästan all tid i stallet, men jag började med att ge mig själv en skön sovmorgon :) hann trixa vidare lite med bloggdesignen innan jag fick skjuts upp till stallet vid elva. fixade, precis som vanligt, med hästarna och så hann vi planera prova-på-att-vara-fadder-dagen som vi ska ha imorrn. sjukt många ungar blir det, men jag tror att det kan bli riktigt bra iallafall :D
vid fem så gick jag hem (duktigt va?) alldeles ensam, men det var rätt skönt då jag hade kommit ihåg att ta med headsetet :)

trots att jag är en riktigt latmask nu för tiden när det gäller träning så har jag bestämt mig för att när det blir lite varmare väder ute så ska jag börja löpträna :) hinner ju aldrig ta mig till nåt gym eller liknande, och jag tror att det är mest där skon klämmer liksom, all extratid det tar! men, är jag faktiskt riktigt taggad på att "komma i form" igen, så våren kan få ta och komma nu! :)

nehepp, är nog bäst att jag går och lägger mig nu om jag ska orka hålla stenkoll på 8 små barn själv i typ 4 timmar imorrn. sen är det ju kanske bra om jag har lite ork kvar till hoppträningen också, som jag förövrigt är sjukt pepp på :D

kram

jag tror att mina hästar vill ha sommar lika mycket som jag :)





jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig

2011-01-13 - 20:08:54

hej :)

dagen har rullat på och gått fort! fick tillbaka två prov som vi gjorde innan jul, äntligen :) först och främst spanskan, som gick super för min del! endast några småfel vilket resulterade i 92,5 poäng av 98 möjliga. wiie! sen fick vi tillbaka ett samhällsprov på demokrati som vi gjorde för typ aaaaslänge sen, november jag lovar! iaf, trodde verkligen inte att det skulle bli bra alls, ett VG på sin höjd! menmen, på del 1 (demokrati) typ påväg mot Mvg/Mvg och han verkade gilla det mucho (y) på del 2 (ideologier) blev det ett rätt starkt Vg om jag fattade det rätt ;) så alltihopa är jag riktigt nöjd med :D

efter risgrynsgröten så slutade vi egentligen, men idag hade vi någon himla valbara-kurer-info-grej och vi fick gå runt och prata och fråga folk lite. blir troligen webbdesign och idrott och hälsa B åtminstone. sen kanske nåt mer men har inte riktigt koll på hur mycket poäng osv. menmen, det löser sig ;) på individuella så tror jag att det får bli Fotografisk bild A, Mat i teori och praktik och antagligen nåt mera dårå :) vi får se, vi får se ;)

A och jag tog spårisen som vanligt upp till stallet sen och mockade och fixade litegrann :) hann borsta och mysa en snabbis också innan jag blev hämtad. rätt bra att jag åkte hem så pass tidigt iaf för då han jag göra matteläxan som är till imorrn. haha, jag är verkligen en sista-minuten-människa, men det har ju funkat bra hittils i mitt liv så varför ändra? ;) det var bara typ en hel månad sen vi fick den ;)

nahepp, nu tänkte jag att jag skulle ta och arbeta vidare på en liten bloggdesign som jag håller på och experimenterar med ;) inte för att jag direkt vill ändra min då jag är rätt nöjd med den jag har nu, men mesta för att jag tycker det är lite roligt :D ska även ta och svulla lite chips innan sängen ropar på mig :) bara så ni vet liksom!

kram

dagens hiss: braiga hästbloggar :)
dagens diss: tv-tablån

softarn's grabb har vi här iallfall, tänk att kunna sova hela dagarna och bara gå upp när man känner för det :) jag ska bli katt i mitt nästa liv, haha ;)




hold on and reach for the sun...

2011-01-12 - 22:08:33

hejhej :)

dag två i skolan avklarad nu då och det känns bra! en dag närmare sportlovet :) jag och A började dagen med att få skjuts av pappa till skolan, niiice! svenska stod först på schemat och "prata inför andra" är väl inte min starka sida direkt ;) ordkunskap finns också på min bör-träna-lite-mer-på-lista, iallafall enligt Cai som tycker att jag ska variera ordvalet mera när jag skriver. menmen, antar att det är bra att göra lite ordkunskap dårå :) på hagatimmen vare chill i datasalen som gällde och sen vare dags för naturkunskap, kemi idag. det var faktiskt typ tusen gånger enklare än jag trott och hon sa att det var det svåraste inom atomer och sånt som vi skulle göra så det känns bra! kemi är verkligen inte min starka sida, men jämfört med kemin vi hade i åttan med johan var det här näst intill barnlek. men, nu ska jag inte ta det för bra. det blir ju antagligen svårare sen ;)

efter lunchen så vare första engelskalektionen sen lovet (som förövrigt känns sååå långt borta) och självklart började vi med en rivstart! ett gammalt nationellt prov som kunde vara typ lite betygsavgörande. inte okej, då det gick typ åt helvete, inte riktigt men nästan ;) men antar att det inte är mycket att göra åt. hopefully ett VG i slutbetyg i engelska A iallafall :) det kommer bli jobbigt om jag väljer engelska C sen känner jag!

efter avsluta skoldag tog A och jag spåris och hade en trevlig tur med Ida och Lisa :) uppe i stallet var det mesta som vanligt, förutom att "nya ridlärarn" kom ;) haha, var ju dock inte Martin Stenmark utan en tjej som heter Nathalie och hon verkar snäll och trevlig och så :) det blir nog kanoners! hann även idag borsta en hel timme på världens finaste som mest stod och åt halmpellets hela tiden ;) men hon tyckte nog att det var lite skönt iallfall, hoppas jag!


känner att dethär blev ett mycket intressant inlägg, precis som alla andra. haha. men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva när det enda jag gör liksom är att vara i skolan och stallet. menmen, ni får väl klaga så att jag kan ändra antar jag :) fast hästarna kommer ni aldrig bli av med, de finns alltid i mina inlägg och så kommer det alltid att vara! that's it :) men jag tänkte att jag, med start imorrn, kanske ska försöka skriva lite annorlunda. inte lika långt kanske, haha ;)

nahe, nu ska jag ta och sova tänkte jag om jag ska orka upp imorrn också. då äre både spanska och samhäll som står på schemat så det gäller att vara utvilad liksom ;)

dagens hiss:
o
nsdags-pizzan :)
dagens diss: mera snö -.-


kram

jag vill hoppa nuuuu :)





words can't express what you mean to me ♥

2011-01-11 - 22:19:25


hejsan :)

idag har då skolan börjat igen -.- blää, men vi hade iallafall sovmorgon till 10.20 vilket innebar två timmars längre sömn! superbest :) dagen flöt ändå på helt okej, började med en kort matte som bestod av rix fm i öronen och lätta koordinatuppgifter :) efter det så vare första lektionen i Naturkunskap B, med ny lärare och allt. hon verkade helt okej och så skulle vi jobba mycket med människoskroppen, tummen upp! det blir nog en kul och bra kurs tror jag :D efter lunchen så hade vi en lång svenska med Cai i hans fort ;) lektionen var helt ok! hans svenskalektioner är faktiskt bra och man lär dig en del nyttigt, men vat i sjutton vad han gör med historian alltså. ÄCKLIGT tråkigt! menmen, det har vi bara en gång i veckan nu iallafall (y)

slutade halv tre gjorde vi och då blev det spåris till stallet och där vare en barbacka-tur som stod på schemat. MYS! :) Som vanligt så hade vi bra sällskap, Johanna och Filuren då och så följde Ebba och Poppe med på ett hörn också ;) alla hästarna fick turas om att gå först och jag tror alla gilla't ;) på hemvägen korsa vi breddik och då fick filur för sig nåt konstigt och vips så satt johanna mitt i den ashöga snön :) hihi, såg lite kul ut måste jag erkänna, förlåt :) filur sprang iväg en liten bit men inte långt, och pepsi tagga lite grann. sen sa hon att det var tråkigt att stå still medan J hoppa upp men hon höll sig och sen fick hon gå först hela vägen hem. det är spännande tycker hon nog allt ;) bara hon börjar så äre liksom inga problem, men om hon får gå i nåns rumpa ett tag så blire svårt att sluta sen ;) söthäst! världens bästa skogsmulle har jag allt! ♥

när vi fixat färdigt i stallet efter en en-timmes-tur i skogen så hämtade världens snällaste pappa oss :) och nu har jag ätit en massa marängsviss så nu kommer jag att sova gott med en proppfull mage ;)

kram


dagens hiss: nya hööks-katalogen :)
dagens diss: kramsnö+isgata = sugigt underlag att rida på


två bilder som A tog i höstas, jag saknar verkligen när man kan rida lite mer ordentligt i skogen! i början var snön mysig, men nu när det har blivit varmare är den bara skit. usch! sommar året runt ska det va :D



 


I need you to know, that I'll never let you go

2011-01-10 - 21:43:48

hejhej :)

sorry för ingen update igår men det hanns hellt enkelt inte med! vi var iallafall ute med hästarna, men skrittade bara då underlaget totalsög. jag fick ta jeffe vilket inte var så värst kul eftersom han mest vaerkade trött och ledsen. så synd om han. det verkade verkligen som att han inte uppskattade turen alls och att han bara gick för att jag bad honom liksom. ae fy, hoppas för hans skull att han kommer trivas bättre sen. efter lunch så vare smörjning av det sista som gällde så nu har jag smörjt ALLT, både mina egna grejer och hästarnas :)

för övrigt så var båda mina hästar lediga hela dagen så de fick gå och skrutta i hagen (eller pepsi var mest utanför menmen) sköönt sa dom ;)

som sagt så var pepsi på lite bushumör tror jag allt ;) när jag kom på morronen så stod hon utanför hagen och grävde fram gammalt hösilage. Minette var en tråkig hagkompis ju :) fick in henne iaf men sen när vi skulle rida iväg med dom andra så stod hon på samma ställe igen! båda gångerna utan att ha haft sönder hagen. knäppishäst ;)
på eftermiddagen sen fick hon gå i valackhagen istället men vid fodringen kommer en tant in i stallet och säger att hästarna har rymt. så ut i snön och pulsa ikapp dom för påväg ner mot hageby var dom såklart! och VEM tror ni ledde den lilla flocken då? jo, självaste Lindholms Peach såklart. då passar det minsann att gå först va? :) haha, lite rolig är hon allt, men det var verkligen tur iaf att dom inte hann så långt utan att vi fick tag på dom små rackarna! bra nöjda med sig själva var dom kan jag säga, men det är lite småläskigt att dom håller på sådär för vem vet liksom? nästa gång kanske dom hinner längre. usch!

iaf, det var gårdagen det :) på kvällen var jag dessutom med Amanda och vi började skriva på vårat medborgarförslag som jag tror kommer bli helt okej tillslut :) ett VG iaf, och jag kan säga att det är jag nöjd med i ett av mina hatämnen. Samhäll, blää!

idag så vare upp till stallet vid halv tio, det gäller ju att ta vara på sista lovdagen ordentligt liksom :) blev trots det en rätt trist förmiddag då alla mina snälla kompisar hade bestämt sig för att ta sovmorgon. sen så var real där också så det mesta var ju liksom redan fixat, plus att dom hade typ hundra praosar. hatar när det är så mycket folk och rörigt i stallet. dom skulle t.ex. fodra. tror ni att alla hästar ens fick kraft eller? ee, nae. när jag hämtar in pepsi från hagen blir hon skapligt besviken när krubban är tom och hon bara fått en kaka hö. menmen, det löste sig och jag tor att dom flesta fick lite mat i sig iaf ;)
på eftermiddagen kom som tur var mina räddande änglar :) eftersom pepsi hade gått real och var ute så fick viktor en superlång uppfräschning :D ryktade ordentligt, friserade och myste. det blev vi båda två lika glada av tror jag :D ♥ efter det så lösgalopperade jag och emma en tråkig ragnar som inte ville mycket alls. men, han fick iallafall lite motion :)

sen försvann E, A,  och J igen och jag fick en timme över som självklart gick åt till at börja borsta och mysa med pepsi som var på underbart bra humör faktiskt :) tog en paus för att leda då det var lite småkris och sen forsatte vi mysa och finrykta ;) supergos ♥

och ja, det var min dag typ. nu måste jag duscha och sen sova om jag ska orka upp till skolan imorgon -.- men nåt som är bra är iallafall att vi har sovmorgon till tjugo över tio. awesome! :) på eftermiddagen sen så ska jag och pepsi skritta ut barbacka med J och Filuren och det förtjänar hon allt efter att ha gått tre timmar idag :D och jag förtjänar det förhoppningsvis med, för att jag har klarat av första skoldagen ;) haha. men iaf, det ska såklart bli lika mys som vanligt :D

oj nu blev det låångt, men det får nu förlåta för det är ju faktiskt för två dagar :)

kram


två bilder från i våras när pepsi fick vara ute i skogen utan sällskap för första gången ;)



tell me, why do all good things come to an end?

2011-01-08 - 21:58:38

hejhej :)

vill bara börja med att säga att alla lov, även sommarlovet, är alldeles föör korta! seriöst! det känns verkligen som att det bara sa poff och så var det roliga slut. usch. menmen, nu ska jag inte vara sån. nåt som är typ sååååhääära bra med att lovet är slut är iallafall att jag börjar ha pepsi som vanligt igen :D grymt kul! annars är det mesta skit med att lovet är slut.

iallafall. idag så cyklade jag upp till stallet vid halv tio för att mocka och titta lite på kombinerade kursen igen :) fota lite grann i andra gruppen men jag HATAR att fota i ridhus. det är för att jag inte kan! måste lära mig lite mer känner jag ;) men fotografisk bild A i 2:an, here I come ;)

sen så käkade jag lite pizza och kakorna jag gjorde igår, nyttigt? nej, men gott som fan! ;) efter lunch så lämnade mina söta vänner mig för ett friskispass och kvar var jag, typ själv i stallet (utom alla jul-kul-barn och M då ;). fast det var rätt skönt för jag hann smörja två sadlar, två träns och en martingal riktigt ordentligt så nu får mina hästar också lite rent för en gång skull. det var verkligen välbehövligt och jag känner mig riktigt duktig :)

ett tag fick jag sällskap av lite söta barn också som skulle lära sig smörja och lite roliga är dom allt. speciellt emilia för hon är såååå ärlig och säger precis exakt vad hon tycker om allt och alla och det är så kul! idag så sa hon bl.a. att lillen var hennes egen ponny, vilket han är, men att hon absolut inte hade fått honom i doppresent utan hittat honom i skogen. haha, vilken fantasi alltså! 

iaf. efter mycket smörjande så borstade och myste jag med en (åtminstone lite) gladare häst än igår :) borststunder är verkligen guld värda! eller iaf om båda är på humör ;)

vid halv sju bar det hemåt och nu så ska jag alldeles snart se på John Tucker must die tänkte jag :) imorrn så blire också upp tidigt för innan lunch ska vi ut och busa lite i skogen med några av hästarna :)

see you ;) kram

lite bilder från kombinerade kursen idag då :)


                      
                    
                     



sleepin on the couch...

2011-01-08 - 00:59:57

hejhej :)

igår och idag har sett ungefär likadana ut för min del. stallet på fm, mocka och sen kolla lite på komb. kursen. på eftermiddagen igår gjorde jag typ nada, eller jo förresten. vi hade lite möte och skrev en lapp om prova-på-att-vara-fadder-dagen ;) sen traskade jag och johanna hemåt för att en timme senare dra in till staden och se på bio ;D det var längesen kan jag säga! Som jag skrev tidigare så såg vi The Town och den var mucho bra! helt klart värd att se, gört! :)

idag på eftermiddagen så var jag duktig och smörjde mina stövlar ordentligt :) stolt! nu har jag bara sådär fyra träns, två martingalar och två sadlar kvar då! :) väldigt taggad... iaf. efter stövelsmörjningen så fick Peppson gå in från hagen och så tänkte jag borsta och mysa en stund. dock var hon på rätt dåligt och framförallt otåligt humör så speciellt mycket mys blev det inte. borsta iaf en timme och sen fick hon äta och så myste vi lite när hon hade ätit klart istället och då vare bättre sa hon :)

vid fem cyklade jag och amanda hemmåt och när jag var hemma skulle jag försöka baka sånahär aaaasgoda vit-choklad-hallon-rutor som emma brukar göra. självklart blev dom inte alls lika bra som hennes men riktigt goda iallafall :) var även en stund hos pappa och där fick jag sällskap av väärldens keligaste kisse! sjukt söt är han verkligen när man öppnar dörren och så kommer han springandes, men ser lite ut som en zombie då han typ sover jämt nu på vintern ;) och så rullar han sig som sjutton på golvet och bara vill gosa HELA tiden. om man inte gosar så får man stå ut med att han sitter och jamar istället, hihi. liten (eller förresten ganska stor och tung ;) söt kille det där alltså, Nemo ♥

vid åtta hade jag tänkt se Let's dance men det slutade med att jag typ somnade in i koma efter tjugo minuter. haha. jag han se två par dansa sen var jag väck i ungefär två timmar :) bra jobbat! kanske blev lite sent igår? ;)

iaf. nu ska jag ta och gå och lägga mig tänkte jag :)

kram

haha, två gamla egobilder ;) en från lugg-tiden och en lite senare... i brist på annat liksom :)

  

where are you when I need you most, summer?

2011-01-07 - 01:16:38


ojoj :) nu äre allt lite sent så inget skrivande fåre bli! bara lite halvdana bilder från idag. undrar vad det är med mig? har jag typ tappat stinget eller? får aldrig nåra bra bilder längre jöö! mycket bättre att fota på sommaren tycker jag, eller iaf när det är soligt ute :D menmen, här är som sagt nåra hyfsade :)






















you can stand under my umbrella

2011-01-05 - 19:46:39

hellu :)

börjar med att säga att jag gillar att det är lite varmare ute nu :) dock lite jobbigt med mer snö, men hellre såhär än 20 minus och en förfrysande Hillevi ;)

dagen har flytit på braigt :) inte så mycket att göra, mest det vanliga och sen skritta två hästär i skogen :) Hamlet och Vulfa fick det bli till mig och båda var mycket snälla fast pigga. Hamlet och Zäta var söta när dom taktade över halva sjukhus trots snö uppöver knäna och hård skare! dom fick turas om att leka isbryatre ;) Vulfa och Måns var också duttiga. Vulfa gick i 190 km/h typ men såå sjukt snälla är våra hästar alltså! vi mötte en snöskoter på breddik och dom titta inte ens, HALLÅ? vad äre för fel liksom ;) vulfa är allt lite gulli när hon går med öronen spikrakt framåt, mulen i snön och bara plöjer! haha.

Peppson fick en värförtjänt vila idag :) och imorrn äre vuxenkurs för hennes del. skööönt hälsar hon :)

Imorrn blire att sova lite längre och sen åka upp till stallet vid 10. På kvällen ska jag och Johanna gå på bio lite sådär spontanious och se The Town. hoppas den är bra ¨) ^^

Även bokat in en Jenny-träning den 30 januari som ska bli riktigt kul. är lite allmänt skeptisk mot hopptränare bara men det blir nog bra :) ska bli riktigt kul iaf och helgen innan äre ju Marie Carlgren :D tagg! såg dessutom att hon dömde när jag och Edi red våran lokala LB:1 och då gick det ju helt ok! 59 % och nåt snäpp utanför placering. lite kul sådär :D

Förresten så måååste jag ta och fota hästarna lite nån dag, får dock aldrig tid! men, förhoppningsvis imorrn :) Sen måste jag be nån fota mig och Pepsi lite också för nu har jag bara gamla bilder!
 
Nae, nu ska jag ta på mig typ alla kläder jag har för att gå ut med Amanda och Johanna i snön ;D 

Kram

Vulfas öra, lite random sådär ;) och en vulfa. säger ju att jag måste ha nya bilder!

  

find a million ways to say I love you ♥

2011-01-04 - 21:53:03

hejsansvejsan :)

visst är jag duktig på att uppdatera nu för tiden (a) ;) haha.

iallafall. idag vare ansvarsdag för mig och emma som gällde, så upp till stallet vid kvart i åtta. MUMS! guuud vad trött jag var alltså. hjälpte ju inte direkt att jag hade värsta muppiga mardrömmen i natt heller. ae gud, jag och pepsi var typ på nfk fast så var allt jätterörigt och vi kom typ försent och massa. usch.

menmen. det fanns en hel del att göra eftersom typ ingen jobbar i stallet nu under kurserna så det var bara att sätta igång. Vi lyckades göra lite fint hos hästarna iaf, fodra och packa påsarna innan det var dags för US-möte.  gick rätt bra, men blev dock liiite långt! fast  vi överlevde :)

efter det vare och käka lite och sen skulle jag och emma motionera giza. emma fick leka nybörjare och jag gick brevid ett tag. behövdes dock typ inte för hon var mycket duktigt och det syntes att hon visste vad det handla om :) lite på tygel kunde hon allt springa så det blir nog en häst av henne också så småningom :)

sen mocka vi stallet igen och sen vare dags att jogga Pepsi för min del och Hamlet för Emma. Pepsi var rätt fräsch och trampa på bra :) vi fick dock bara en halvtimme på oss och då skulle fram- och avskrittning ingå så sådär superseriöst blev det ju inte, plus att jag tog hoppsadeln som är näst intill omöjlig att sitta i! men dom fick röra på sig litegrann iallafall :) pepsi var glad tror jag och det känns som att vi hittar varann mer och mer nu :D superbra! ska bara jobba lite på mina dumma armar så att jag kan lossa sidorna lite till ;)

efter snabb-passet i ridhuset så blev det att ta av alla hästar utetäckena och sen cykla hemåt igen. imorrn väntar ännu en ansvarsdag för min del så jag får väl hoppas att pepsi vill motionera lite då också ;) det är ju liksom såå kul att rida! framförallt nu när det bara är jag som har ridit henne sen julafton :D fina hesten ♥

nae, nu ska jag ta och knåpa ihop en tacokvälls-lapp som ska upp imorrn :) har ju redan lagt upp det på hemsidan så det är väl bästa att lappen kommer upp också kanske ;)

kram

lite bilder från en dressyrträning i somras :)

  

you're that little bit of hope

2011-01-03 - 18:27:42


tja :)

dagen har hittils varit nästan exakt identisk med igår, alltså cykel upp till stallet vid tio och mocka och fixa. efter lunch så hann jag borsta länge och frisera världens längsta man ;) sen vare dags för andra (och sista) dagen på dressyrkursen vilket var lite tråkigt men jag tror varken jag eller pepsi hade orkat mycket mer. vi är inte direkt i tip-top-shape om man säger så ;) tappade endel då när hon var skadad ju. menmen. trots en ryttare med lite tränigsvärk och en häst som var lite trött i kroppen lyckades vi ganska bra ändå :) helt okej gick det men som sagt så har hon troligtvis lite tränigsvärk så hon ville inte riktigt sträcka ut helt helatiden och sen försökte hon få lång tygel lite då då ;) är riktigt nöjd med båda dagarna i vilket fall så nu ska det verkligen bli skitkul denhär terminen också :D åååhh, det var grymt länge sedan vi var ute tsm känns det som! iaf på hoppbanorna ;)

på tal om tävlingar och så, så har jag varit inne och checkat lite på vad som finns :) vet att jag är lite tidig men jag kan ju knappt bärga mig ^^som vanligt finns ju typ inga ridhäst-dressyrer i närheten men vikbolandet hade en iaf. sen så blire ju DM hemma och såklart bästa NFKs gräsbana troligen :D skulle även vara grymt kul att testa Åby men de har inget bra datum så vet nt riktigt...
Så länge så taggar vi träningstävlingarna iallafall :)

nehepp, nu är jag både trött och hungrig, men som tur var har jag lite noblesse kvar som vi vann på nyår och den kan lösa båda problemen :) ikväll kanske det blir att va en stund med J men det återstår att se!

kram 

                                                       världens finaste ♥



like a shoting star you shine brightest of them all ♥

2011-01-02 - 20:24:26
 
hellu :)

idag har det mesta rullat på och sett till det stora hela hare vart en braig dag. det gillas :) var på lite dåligt humör imorse bara men det tycker jag att jag hade rätt att va. det fanns liksom anledning, men den behöver vi inte ta upp här. kan ju iaf säga att vissa människor TÅL jag bara inte ibland. såååååå dryga. menmen, sen kom ju emma och räddade mig ;)

mockade iaf och plockade ner julpyntet, vilket mina hästar redan hade hjälpt till lite med :) granris är minsann gott som attan när det sitter på dörren, men totalblä när det ligger i boxen. det visste ni inte va?! det har iallafall viktor och pepsi lärt mig ;)

efter lunchen så vare att mysa och borsta ett tag innan det var dags för dressyrkurs :) rider med madde, jenny, katarina och zara, och det är faktiskt rätt så kul :) en helt okej grupp liksom och alla är snälla och trevliga!

hmm, vad gjorde vi egentligen? lektionen gick superfort, men vi jobbade iaf mkt med böjning och lite flytta. jag tror att pepsi och jag har hittat en ny favvosadel :) syntetsadeln som vi alltid hade förut ligger inge bra längre så nu får vi ta 1:an. lite hård tyckte jag allt men man får mycket bättre stöd för framförallt benen och pepsi verkade gilla den också för hon var mycket samarbetsvillig :D i början ngt seg och stel men sedan i galoppen blev det mycket bättre och efter det blev det bara bättre och bättre :) min fina häst ♥ tyvärr så gick ju lektionen alldeles för fort, men nu är jag riktigt taggad för imorrn kan jag lova :D

har även satt upp mig på två ansvarsdagar, 4:e och 5:e januari så att jag har dom gjorda liksom :) inte för att det egentligen är så tråkigt men det är ändå skönt att vara klar! och japp, anteckna på ;)

nehepp, nu så ska vi snart inviga cholkad-fonduen som jag fick i julklapp av johanna :)

kram

i brist på dressyrbilder får det bli bilder från smedby där vi red våran (än sålänge) bästa 1m-runda :)

   


a new year usually comes with new possibilities

2011-01-01 - 23:02:23
hejhej :)

nu var det längesen men jag har haft fullt upp och inte varit hemma så mycket så bloggen har fått lite julledigt. kan ju iaf börja med att säga GOTT NYTT ÅR!

på julafton bar det såklart upp till stallet för att käka julfrukost och önska världens finaste hästar god jul :) hanns även med lite barbackaridning som vanligt och pepsi skötte sig riktigt bra :) fast vi vågade inte riktigt rejsa :P joggade ett par varv på världens finaste ponnyplutt också men det blev inte så seriöst, söööt är han iaf ♥

en massa fina julisklappar har jag fått :D bl.a. nya jodhpurs, presentkort på hööks, pengar, en spa-weekend med mamma, ett "presentkort" på valfri ridhjälm, en box med Ugly Betty (som blivit min drog när vi vart hos farmor och farfar :) och en massa annat braigt :D

funderar på ridhjälmen alltså. charles owen wellington classic är ju grymt snygg, men vet inte om den är värd pengarna. 2350 kr är liksom det billigaste jag kan hitta och jag vet inte rikigt. har för det första inte ens testat den så jag får väl hoppas att den är obekväm för mitt samvetes och pappas plånboks skull ;)

sen julafton har jag även hunnit rejsa på sjukhus med Pepsi :) vi följde med Karin, Maria, Emma och Amanda ut och hade det riktigt skoj! Pepsi var glad och piggis som vanligt och jag trodde allt att hon skulle vara lite slöis dan efter när vi skulle hoppträna, men icke! hon var superfräsch faktiskt, hon hade ju haft vila ett par dar men ändå liksom! tror hon behövde både vilan och rejsingen med kompisarna ;)

hoppträningen var riktigt kul. har på sistone inte riktigt hittat varann när det gäller hoppningen men det kändes rikigt bra nu :) lyckades till och med göra några byten, inte så vackra men det gick :D vi får ta och "finslipa" på dem nu och förhoppningsvis kunna det till sommarn ;)
förövrigt så var övningen vi gjorde både väldigt nyttig och rolig! johanna lyckades åka av också (men det kan ni ju läsa mer på hennes blogg om ;) så det blev kladdkaka dan efter. MUMS!

igår, på nyårsafton alltså, så var det dags för den årliga maskerad-avslutningen (i år dressyr) för skötarna och faddrarna :D HEJA var på topp och våran pippi-outfit var nästan lika klockren som dykarna förra året och vårt program blev faktiskt lyckat! det hela resulterade i en delad 1:a plats för vårt lag och alla var riktigt duktiga tycker jag, inte minst pepsiluskan ;D

imorrn och iövermorrn äre dags för dressyrkurs så tagga :D ska bli superskojiiiiiigt!

see ya :)

co wc hjälmen och betty :)