Kvällsmys med skruttis ♥

2012-02-29 - 23:59:08

Hade sån tur idag när jag kom upp till stallet att skruttis bara skulle gå sista lektionen, med andra ord inte förens halv åtta :) Hon hade gått med Realgymnasiet på förmiddagen, och att hon inte skulle gå förens så sent sen passade ju ypperligt framförallt idag eftersom jag slutade så sent som vid fyra :) Dessutom sååå himla skönt att matteprovet är klart och vi inte har en enda liten grej som jag ens borde plugga på (y)
Kunde mocka och pyssla med allt i lugn och ro innan hon fick sig en riktigt ordentlig borstning, vilket var välbehövligt! Hon hade gjort årets första riktigt ordentliga lerinpackning (tur att hon har täcke ;)) och är dessutom brunstig så bakbenen och svansen är inte alltför trevliga. Lite torkad svett sen Real på det och ni har mig sysselsatt ett par timmar framåt ;) Haha!
När klockan drog iväg lite och det blev riktigt lugnt i stallet blev Pepsi genast superdupermysig och ville mest gosa hela tiden, sötis ♥ Att borsta kan ju vara överskattat när man kan mysa istället :)
Framåt en strax efter sju började vi bli klara, eller ja då skulle hon ju göras iordning så då fick vi vara klara helt enkelt ;) Efter lite morotspelletts fick jag skjuts hem av snällasnälla Annicka och Maria, taaaackk!! 

Nu måste jag sova, nice med ännu en sovmorgon imorgon förresten :)))




Favorit-filmklippen...

2012-02-29 - 23:36:57
Hihi, måste bara bjuda på mina två favoritklipp! ;)

Det första bara för att ja flyyyyyger (spola fram till typ lite innan mitten, haha!) och det andra för att min pålle är så dutti och jag gillar rundan! :D




Fler av mina klipp hittar ni HÄR, och förhoppningsvis filmar pappa på söndag så då blir det ytterligare två filmsnuttar :) (Förövrigt: TAGGAAAAD!!)


Nöjd tjej!

2012-02-29 - 13:13:15

Nu börjar snart den dödstråkiga Geografin, men jag har under förmiddagen och lunchen proppat i mig en hel påse bullar, två festisar och en clementin så jag kanske överlever ;) 
Slutprovet i matten gick bra faktiskt (tror jag) yeeey! :D Satt totalt kanske tjugo minuter igårkväll, värt! Haha, men det kändes bra ändå och med lite tur kanske det kan räcka till ett MVG. Det vore feeeeeetnajs!
Idag är förövrigt veckans längsta dag, går till fyra :( Dock såååå himla skönt att det är så pass ljust ute nu, för då känns det inte lika sent i alla fall (y) 
Som vanligt blir det stallet sen och ikväll ska det övningsköras!

Vi hörs hörrni!

Kram H




28 februari 2012

2012-02-28 - 20:25:52

Hejsan på er!

Gillar dagen, har varit alldeles lagom på många sätt och vis och hunnit med en hel del! :D
Började med en sovmorgon för att sedan åka till skolan och ha två lektioner. Efter lunch bar det upp till stallet :) Kikade lite på när ridlärarna hade hoppträning innan jag borstade och friserad lilla Viktor lite ;) Medan hästarna åt sen så hängde jag med Emma upp till ridhuset för att löshoppa Pari en kortis. Duktig var han och riktigt glad!! :)
När det var klart mockade jag båda boxarna innan jag började borsta Pepsi, hann dock inte mycket mer än borsta av ordentligt och mysa lite innan nybörjarbarnen rullade in.
Hoppade nämligen in och jobbade en liten sväng idag :) Först hade vi teori, guldstjärna till snällaste hästen Måns säger jag bara! Barnen fick träna på hästens delar genom att sätta fast post-it-lappar på Måns, till och med på mulen gick han med på :) Det var lyckat! Sen gjorde vi iordning hästarna och gick upp, och under tiden de red tog jag in lite hästar och hjälpte nästa grupp med lite upprop osv. Delade även ut hästar till sista grupperna, då det missats. Ett riktigt bra pass blev det, och det flöt på bra och var kul helt enkelt! :)
När allt var färdigfixat fortsatte jag där jag var med Pepsi, med andra ord lite ryktning, innan hon skulle upp på lektion och jag hemåt. 
Nu måste jag duscha, plugga och sova. Imorgon har vi nämligen slut/nationellt prov i Matte C mellan 8.10-12.10 och då gäller det att vara utvilad! Har handlat in en massa gottit som jag kan tröstäta om det inte går som jag tänkt, haha ;) Borde verkligen plugga på't ordentligt idag, då jag inte gjort det överhuvudtaget hemma :/
Menmen, min kära väns citat "80 % är hopp och tro" brukar ju funka hyfsat ;)

Förresten har jag fixat en superbra grej! Min kära mamma ska hjälpa mig med det på torsdag, och jag tror det kommer bli superbra :D Vad det är får ni veta då!

Kram H

Bild från i höstas by Emma! :) Hoppas fälten blir riktigt bra snart så att vi kan buuuusa där ;)



Göteborg HS 2012

2012-02-27 - 12:18:58

Scandinavium i år var oslagbart! Hela resan gick galant, och jag tror alla hade superkul :D 

Mässan är ju en klass för sig verkligen, i år var det hela 267 montrar och det fanns alltifrån feta lastbilar och flashiga schabrak till smycken och försäkringsbolag. Allt var blandat: vårnyheter, lite "vardagsgrejer" och mässfynd! 

Klasserna som vi såg var först en Young Rider 1,40. Grymt häftigt tycker jag med så unga ryttare som kommit så långt, inspirerande verkligen. Tufft även att han som vann (med 3 sekunders marginal!) bara var junior på 17 år!


Efter YR-hoppningen var det GP-ponnyn. Sjukt söta små pluttponnisar som hur enkelt som helst skuttade över 90 cm. Allihopa red riktigt snyggt verkligen, och tufft att de blev bedömda av Roffe! :D Synd att man inte är en halv meter kortare, ett par år yngre, bor på västkusten och har en liten söt C-ponny ;)


Under lunchen körde de som vanligt showerna, agility och gymkhana. Vi passade på, precis som många andra, att gå på mässan och köpa mat under tiden ;) Såg dock en show, det var ett tyskt par som kombinerade dressyr och dans. Han som red var grymt duktig, och hade en sjukt fin häst!

På eftermiddagen var det först en ackumulatorhoppning på 1,45. Finskan Nina Fagerström var grymt snabb och satsade helt klart på ännu en vinst, vilket hon klarade med en marginal på en och halv sekund! Kul grej med ackumulator och jokerhinder tycker jag, dock så vore det roligare med ett ännu mer utslagsgivande hinder än vad det brukar vara tycker jag :)


Sista hoppklassen var den som alla hade väntat på, Göteborg Trophy Grand Prix. Nu åkte hindrena upp till 1,55 m och under denna klass inträffade helt klart en av dagens höjdpunkter. Roffe var felfri i grunden och gissa om hela arenan höll andan under hans och Ninjas omhoppning! Efter näst sista hindret var de fortfarande felfria och de satsade Allt mot sista oxern (till publiken förtjusning). Tyvärr fick de med sig de två övre bommarna och slutade på en 6:e plats istället för vinst. Trots det fick han helt klart mest jubel och applåder när de var i mål ;) GRYMMA!


Sist av allt var det dressyrdags, Grand Prix Världscup Kür. Kittel var näst sist ut med Toy Story och de bjöd på en helt underbar ritt! Trots att jag så gott som granskade hela ritten så noggrannt jag kunde hittade jag knappt en enda miss eller snedsteg. Patrik red otroligt mjukt och snyggt, och Toy Story såg ut att trivas som fisken i vattnet! Det jag reagerade mest på var att Toy Story såg mer avslappnad ut än många andra, och hade ett ärligt jämnt stöd. Flera andra hade tendens till att krypa ihop och gå med (enligt min smak) lite för hög och något spänd nacke. Men måste ändå säga att ekipagen är ju för sjukt duktiga när de dansar fram, näst intill overkligt! 
Efter lite teknikstrul och väldigt spännande väntan fick de äntligen fram Patriks dryga 78 %, vilket till allas lycka ledde till ännu en vinst!! :D Tyvärr missade vi halva prisutdelningen då det hela blev lite försenat och bussen stod och väntade.
Patrik verkar förövrigt verkligen vara en härlig prick, alltid så himla glad och nöjd med hästarna! Jag och Amanda var galet nära på att få hans autograf, men missade det precis tyvärr :(


Håller tummarna för att det blir en resa även nästa år, eller förresten det MÅSTE blir en resa nästa år ;) Dessutom är det ju världscupFINAL i både hoppning och dressyr då, får inte missas!

Alla bilder är lånade HÄRIFRÅN.


Before I die I will...

2012-02-27 - 11:10:53

















Bildkälla


Shopping á la Eurohorse

2012-02-26 - 20:38:48

Mässan var lika grym i år som förra året, om inte grymmare? :) Underbart att gå omkring och sukta efter tonvis med galet fina grejer, svårt dock att hålla fingrarna i styr samtidigt som man får beslutsångest och bara vill ta med sig alltihopa hem ;) 

En hel del av det som stod på inköpslistan fick i alla fall följa med hem, och lite spontant. Är mycket nöjd med min shopping, det blev alldeles lagom :D Ska bli spännande och kul att se grejerna in action på finis!
Det enda som är synd är att jag inte hittade stigbyglarna :(





- Brunt Schockemöhle Schabrak Dynamic allround, Hedmans Häst AB, 469 kr (tidigare 599 kr!)
- Brunt BR Schabrak dressyr, Något utländskt företag, 300 kr
- Vita benlindor i fleece, Agria djurförsäkring, 155 kr
- Lincolns Läderfett, Granngården, 60 kr (tidigare ca 79 kr)
- Brun grimma med ludd, Ale Ridsport, 79 kr
- Gröna och Gråa Stövelstrumpor, Petex i Borås AB, 69 kr/st

Haha, har jag gått och blivit tråkig dressyrtant? Näää, skulle hellre säga lite mer stilren hoppryttare ;) Hade ju planerat färgstarkt hoppschabrak, men förra årets Lamicell Mirage fanns ingenstans och 2012's är FÖR skrikiga tycker jag. Tror hon kommer bli snygg i det bruna, och passformen och kvalitén känns naaaajs och lite exklusiv! :D Gillar texten också, helt klart en liten detalj som förhöjer det hela. Lite lagom kaxig, hihi ;)
Strumporna kunde jag inte låta bli, fräna ju och jag kommer ändå typ bara ha dom under stövlarna ;) Dressyrschabraket hade jag redan bestämt att det skulle vara brunt, eftersom det är till HV-Polo-lindorna jag vann i höstas :) Så tjusigt kommer det att bli!
De vita lindorna blev spontant, bara för att de var så snygga och för att mina gamlas kardborre suger!
Den bruna grimman var mysig tyckte jag, så det blev ingen färgglad där heller ;)


Packat och klart, nu drar vi!

2012-02-25 - 05:31:00

Om allt går som det ska har bussen precis börjat rulla nu :) TAGGAAAAA!
Hoppas jag inte har glömt något ;)


24 februari 2012

2012-02-24 - 18:24:35

Goddagens!

Började dagen med att sova, och sen åkte jag tillsammans med pappa och bror till Hageby. Där var det hårklippning på Trudes, och jag är nöjd :) Toppade och fräschade upp det lite allmänt bara, skönt! När det var klart sen så smet vi in på ICA och handlade lite "mat"säck till morgondagen! 
Åkte upp till stallet, bytte om till ridkläder och åt lunch innan jag borstade min finis :) Hann borsta och rykta en alldeles lagom stund, och sen mockade jag och la in två kärror ny torv. Som kompensation för att jag inte kommer imorrn ;) 
Senare väntade en så gott som PERFEKT uteritt :D :D Det var tänkt att bara jag och Emma skulle rida, men sen fick vi med oss Amanda, och så Fatima och Moa på två hästar som behövde komma ut :) Jag hade taggat rejält och dessutom letat mig fram lite på kartor, för min plan var att vi skulle ta oss bort till de stora grusvägarna mellan fälten för att hästarna skulle kunna få sträcka på benen ordentligt. I skogen är det nämligen superbra underlag blandat med isgata beroende på var solen legat på, och på fälten är det kladdigt.
Så vi var ute ett bra tag och njöt av vårvädret :))) Rundan bjöd på upp- och nedförsbackar, stigar, asfalt, grusvägar och massor med miljöträning. Kommer blir en ännu perfektare runda när all is är borta och allt torkat upp! På grusvägarna var underlaget som gjort för att dra gärnet på, enligt hästarna åtminstone ;) Det gick undan vill jag lova, jisses! Pepsi drog på som en liten tokis och skulle tävla mot Pari hela tiden, haha sötnosarna! Lite bocksprång hann hon med i farten, men annars gick det mest fort ;) Gissa om hon var lika svettig som hon var nöjd när jag till slut fick stopp på henne ;D hihi! Travbitarna var dessutom världens underbaraste, och man kan snacka luftig gång och schvung när man blir studsad upp ur sadeln fast man rider lätt ;) BÄSTA HÄSTEN, ingen gör mig lyckligare än du ♥ Åh så glada vi var, alla tio!
Tillbaka i stallet så skulle hon, direkt när jag fått av sadeln, rulla sig i den nya torven och det var inte det lättaste att borsta rent henne när det satt sig i svetten kan jag säga. Bestämde mig därför för att hänga på Emma upp och kvällsfodra sen, så att jag kan borsta av henne igen lite bättre. Annars får jag så dåligt samvete, eftersom vi heller inte ses imorrn! Ska dessutom göra iordning Domahästens ben, men mest pussa på, borsta och mata finis ♥ 

Fixar nåt tidsinställdt till imorgon, om det är någon stackare som stannar hemma ;)

Kram H



Längtar som en toook!

2012-02-24 - 09:24:00

Åh, nu har årets absolut bästa hästshow dragit igång! Kan knappt bärga mig tills det att vi på lördag morgon befinner oss på plats!! Ett gäng på 19 personer från stallet är vi som tillsammans lyckats tjäna ihop hela resan, inklusive buss, biljetter och mat, och fick dessutom ett överskott på flera tusen. DET kallar jag bra jobbat, vi är grymma! :D

Jag är sjukt taggad och förväntningarna är skyhöga, både på mässan och showen! Följer flera bloggar (tips: HÄR och HÄR) som uppdaterar därifrån och på facebook finns inte mycket annat i loggen än massa GBG-statusar. Wiiiiie vad jävla roligt det ska bli, taggaaaa!!!

Planen är dock på mässan att jag ska försöka att köpa mycket fint, men inte sådant som jag inte behöver (eller vill ha dödligt mycket ;) ) Har shoppat en hel del häst nu på sistone, men självklart kommer jag inte gå och snåla på mässan. Det känns ju inte så värt direkt! ;)
Men som sagt, ska se till att göra ordentliga kap och bli riktigt nöjd med shoppingen! 

Klasserna som ska bli roligast att se är såklart hoppklasserna, alltifrån de små ponnypluttarna till speedhästarna :D Dressyren är också häftig, men det bästa är nog nästan den magiska stämningen! Har man en gång varit på GBG HS och Eurohorse, så kan man inte hålla sig borta sen ;) 







Bilder lånade från www.lamiamichelle.se



Bild lånad från www.warnmarks.se


22 februari 2012

2012-02-24 - 01:01:08

Hej igen!

Känns som om jag inte varit så speciellt närvarande här, utan jag har ju bara kastat upp en massa bildbomber ;) Vad tycker ni? Gillar ni det, eller ska jag trappa ner på det? Av med det helt, det lovar jag att ni inte blir oavsett om ni vill eller inte, hihi ;)

Idag har jag i alla fall varit i stallet, förvånande va? :) Naevars, men jag fick skjuts upp runt en elva och då blev det mocknig och lite påspackning innan lunchen. Förutom att äta pasta med bacon utan bestick hann jag skriva ihop lite instruktioner till klubbens hemsida :)
Vid ett när hästarna fått sin lunchvila fick Pepsi bli borstad, och hon var på superbra humör idag (y) Tror att det var vårkänslor som surrade runt i hela stallet idag :) När vi hade ryktat färdigt och myst lite fick vi hänga med på en s.k. skötarridning. En helt perfekt skrittur (förutom ishalkan på vissa partier) i det underbara vädret och jag tror att alla deltagare (både hästar och skötare) njöt lika mycket :D 
När vi var tillbaka och jag hade pysslat en stund kom pappa och hämtade mig. Åkte hem och bytte om innan vi och lillebror åkte iväg och tog en god fika :) Hemma sen har vi bakat chokaldbiskvier, ätit mumsig pizza, tittat på film och spelat lite spel :) En chillidill-kväll helt enkelt, rätt skönt och välbehövligt!

Imorrn ska jag sova ett tag innan jag far till Världes Centrum för att klippa mig, även det välbehövligt ;) Därefter bär det upp till stallet och en uteritt tillsammans med Emma och bästa bushästarna väntar! :D Har en känsla av att det kan gå undan, haha ;)

Nu ska jag ta och sova alldeles snart! Måste bara läsa lite i senaste Häst och Ryttare, vilket jag inte hunnit :)

Kram H




Fotografering, Sara, Moa och Tuva privatlektion hoppning 22/2 2012

2012-02-23 - 18:51:48

Igår förmiddag fotade jag tre lektionsryttare, närmare bestämt Sara, Moa och Tuva, när de hade privatlektion i hoppning. De var riktigt duktiga, och hästarna också! :) 
Är inget fan av att fota i ridhus, för att det ska bli riktigt bra skulle jag behöva (eller vilja ha ;)) ett objektiv med större bländare. Men är ändå rätt nöjd med bilderna, Viktor var sötast! (och lättast att fota eftersom han är ljus) ;)





































Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Tuva Hallgren - Viktor, Sara Karlsson - Måns och Moa Pedersen - Lotta
Kamera: Nikon D3100



Fotografering, porträtt på Hageby Ridskolas lektionshästar 21/2 2012

2012-02-22 - 21:43:29





















Jaa, alla var såklart inte så väldans samarbetsvilliga ;) Därav att alla inte är med, utan de jag tyckte blev bäst får ni se! Vi var himla snabba, men bilderna blev lite därefter. De ska bara användas som minibilder på klubbens hemsida HÄR, så då fick det blir så :)
Massor med tack till alla er som hjälpte till under fotograferingen!

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Hageby Ridskolas lektionshästar
Kamera: Nikon D3100



Clinic med Micke Carlstedt 21 februari 2012

2012-02-22 - 21:33:38

Igårkväll var det alltså dags för den efterlängtade clinicen :) Micke Carlstedt var den hemliga gästen, och jag tyckte att han höll en jättebra grundläggande clinic för alla lektionsryttare som var där och kikade!

Jag och Amanda var först ut, och tanken var att med oss som visningsexemplar skulle han gå igenom mycket grundläggande och basic. Det var framförallt markarbete med andra ord som gällde för vår del, men lite småhoppning på slutet blev det också :)
Markarbete har aldrig varit min och Pepsis starka sida, nej då var hon lite off och inte riktigt vaken. Tror att hon tycker att pluttehinder och bommar är liksom för enkelt för henne, ordentliga hinder ska det vara annars är det inget kul ;) Haha, naevars men hon blir lätt så att om något är för lätt för hennes smak så engagerar hon sig inte speciellt ordentligt. Sen att jag har problem med att sitta och rida mer dressyrinriktat i hoppsadel, det är något som tål att jobbas på. Blir lätt lite för framåtlutad och ihopkurad. Men alltså väldigt bra för VÅR del att få ha mest markarbete, då vi båda behöver träna mer på det helt enkelt :)
När vi sedan gick på en linje och en liten kombination så taggade hon till alldeles lagom ordentligt och hoppade super när hon kom igång :D Hittade ett härligt flyt och bra lägen, och hon fick gå på i sin lite större favoritgalopp vilket gjorde att hon hoppade riktigt bra tycker jag allt :) Dessutom tyckte Micke att hon hade en liksom naturligt väldigt bra galopp! Kul att höra såklart, min finis! ♥ 

Jag och Pepsi tackar i alla fall så jättemycket för att vi fick vara med, det var jätteroligt och lärorikt! (och lite pinsamt såklart att halva stallet ska sitta och granska, men helt klart värt det! ;) ) 

Pepsi får en fet guldstjärna för att hon var så dutti och skötte sig så bra :)))

Lina var urgullig och knäppte lite bilder, dock hade jag glömt ändra inställningarna på kameran klantig som jag är! Men ett par lyckades hon få till riktigt bra ändå, TUSEN TACK!! :D


















Fotografering, Lina Helmerud och Corban på sjukhusfältet 21/2 2012

2012-02-22 - 10:06:45

Igår var jag så trött när jag kom hem från clinicen att jag däckade totalt i soffan, därav ingen upp datering! Men här kommer bilderna på Lina och Cobbe i alla fall :)

































Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Lina Helmerud och Corban
Kamera: Nikon D3100


Smakprooooov!

2012-02-21 - 12:52:22

Sitter i stallet och käkar lunch :)
Har hunnit med att fota Lina och Cobbe på sjukhus, näst på tur står lektionshästarna!




Bloggtävling hos Team Labom

2012-02-21 - 10:00:34



Klicka på bilden för att komma till tävlingen! :)


20 februari 2012

2012-02-20 - 21:11:24

Idag har mitt humör växlat från topp till botten, jobbigt men det är en viss "grej" som jag stööör sönder mig på. Det förstör ALLT och jag blir bara så grymt besviken och irriterad. I alla fall, vi fokuserar på de bra stunderna tycker jag :) Det har varit en fullspäckad dag!

Började morgonen med att fota kissen, som jag skrev och visade i förra inlägget :) Sen kom Maria och hämtade mig för att åka upp emot stallet (Taaack! ♥). Där var det stalldag för nybörjare, med andra ord en salig röra!
Idag var det i alla fall Pepsi-dag!! :D Hade planerat att rida ut tillsammans med Maria och Doma, men då isgatan inte gett med sig så var det bara att glömma och drömma. Tog in henne och borstade en snabbis för att sedan rida ett dressyrpass i ridhuset. Hon var, som vanligt nu för tiden, riktigt glad och positiv :D Åh, jag blir så glad av att rida henne så ni anar inte ♥ Hade inga större krav, men hon var finis större delen av passet i alla fall :D I traven satte hon några riktigt fina skänkelvikningar och i galoppen ett par klockrena byten :))) Busade lite gjorde hon också, men det får man om man har gått lugnt i helgen ;)
Imorrn blir det clinicen, och vi är grymt taggade :D Känns bra ändå att ha checkat av och tagit loss lite idag, och så hoppas vi på att hon är lika glad imorgon! Har en känsla av att hon kommer vara lite på så att säga, men man vet aldrig ;)

När vi ridit klart så fick hon äta lunch och under tiden hade vi tävlingsmöte. La en proposition till vårens ridhästdressyr den 13 maj (som jag tyvärr missar, då lektions DM i hoppning är samma dag) och fixade lite annat smått och gott!
På eftermiddagen mockade och pysslade vi i stallet, förbättrade bl.a. påspackningssystemet Enormt :D När stallet var klart och vi även hunnit med lunch och fika så hjälpte jag Maria att rida Ella medan hon red Doris. Det gick helt okej måste jag säga ändå och hon var duktig :) Dock fick jag en mindre näsblodsattack när vi skrittade av (tur att det inte var förrens då) men vi hittade en papperstuss, haha!

När vi var klara var det insläppsdags, och under tiden pållarna åt så passade jag på att smörja Pepsis sadel. Välbehövligt! När jag var klar myste jag lite med henne, ryktade en stund och självklart fick hon sin dagliga dos morotspelletts :) Fick sedan skjuts hem av snälla pappsen! :D

Imorrn blir det tyvärr ingen fotografering av Karin och Poppsen, för de hade fått byta till en senare träningstid så då måste jag stressa till clinicen. Och stressa när jag ska fixa iordning Pepsi är något som jag verkligen inte tycker om, så vi får ta det en annan dag helt enkelt :) Dock följer jag med Lina och Cobbe upp till sjukhusfältet i alla fall, det blir skoj! Ska även försöka hinna börja på lektionshäst-bilderna tänkte jag :)

Kram H



Lite sommartjock kanske? ;) Men oj så snygg, min biff!


Fotografering, katten Nemo i trädgården 20/2 2012

2012-02-20 - 20:16:41















Imorse hade jag lite tid över, och det var så himla fint väder att jag var tvungen
att dra med kissemissen ut för att fota lite ;) Visst blev det härligt ljus? :)

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modell: Världens bästa kissemisse Nemo 
Kamera: Nikon D3100

19 februari 2012

2012-02-19 - 20:41:54

Hej på er!

För det första, stort tack till TESS för att jag fick gästblogga hos dig :D Gissar att det är därför jag haft besöksrekord? ;) Mitt inlägg hittar ni HÄR. Tar mer än gärna emot tips, önskemål och frågor av er nya läsare, och jag hoppas såklart att ni stannar :)

Idag blev det inte riktigt heller som jag tänkt mig. Åkte upp till stallet vid halv elva och där blev det stallpyssel medan hästarna var ute och solade sig i hagen :) Är lite halvkris just nu då vi skulle fått tömning av flaket och ny torv i fredags (senast!) men det missades så nu kommer det förhoppningsvis imorgon. Boxarna blir bara värre och värre, och containern är proppad till max. Men såg självklart till att min plutt fick det sista av den torven som var kvar, så hon kan i alla fall sova gott :)

Hann kolla tävlingsmailen också och "städa" lite i tävlingsdatorn innan det var lunchdags. Därefter hade jag planerat en superbra eftermiddag som innehöll lång mysborstning och sen smörjning. Dock blev planerna ändrade då hon självklart bara därför skulle gå dumt barnkalas, grr! Hon är inte den som brukar göra det direkt, men hon hade gått minst i veckan och det var ett relativt rutinerat gäng så hon fick hoppa in. Kollade en stund, och kan ju inte direkt säga att hon överansträngde sig ;)

Efteråt haffade jag henne dock och hann borsta och massera med arnika ett tag :D Smörjningen får bli imorrn! Medan det sen var eftermiddagsfodring passade jag på att ta in Doma och fixa iordning henne för natten genom att tvätta rent hennes skada (som börjar läka riktigt fint nu!), lägga jodopaxomlslag och därefter stallbandage.

Nu ska jag ta och titta på film tänkte jag, fila lite på en ny design kanske! :)

Kram H 




Anmälda till årets första "borta-tävling"

2012-02-19 - 20:11:25

Eller ja, det är knappt en tävling men ändå ;) Den 4 mars åker jag och min fina pärla till Sissi Liljas fina anläggning (deras nya ridhus är typ to die for, jag lovar!) och hoppar en clearround/stilhoppning. 90 och 100 cm blir det, känns perfekt att mjukstarta säsongen dels med klasser vi vet att vi klarar enkelt och dessutom bara clearround. Checka av lite liksom ;) Är supertaggad, och det ska bli skiiiiitkul att komma iväg lite igen! :D

Förövrigt vill jag bara tipsa om DENHÄR superbra sidan! Där finns typ alla pay and jump/ride samlade, supersmidigt! Dessutom finns ett skapligt brett utbud nu i början på året, vilket är jättebra tycker jag. Bara i Östergötland i mars finns 10 stycken hoppningar och 6 dressyrer om jag räknade rätt :)




Två bilder från årsdebuten 2011 på SRS, vilken var mindre lyckad. Tur att det har hänt en del sen dess :)


Dagar som denna längtar man bara till sommaren...

2012-02-19 - 19:47:00



Blöta täcken, isgata, snöblandat regn, inga broddhål bak, kallt, grått och äckligt.
Nej tack, då kan det lika gärna va för min del!

Photoshoots under lovet! :)

2012-02-18 - 23:13:12

Tisdag, Karin Littecke och hennes häst Porthos.
Blir träningsbilder när de dressyrtränar för Linda Melin ute på Resebro, och kanske även lite porträtt?


Tisdag, ev. Lina Helmerud och hennes delfoderponny Corban. Blir lite skogs-ridbilder om vi får till en tid!




Onsdag, Sara Peralta Karlsson, Moa Pedersen och Tuva Hallgren som har privatlektion i hoppning på lektionshästar.



Torsdag (eller när jag får tid över?), Porträtt på alla lektionshästarna till klubbens hemsida.



Obestämd dag, Vinterporträtt på Maria Ohlsson och Doma



Obestämd dag, Vinterporträtt på Amanda Kennmark och Zenator



Obestämd dag, Vinterporträtt på Sara Peralta Karlsson och Steffie ?



Är riktigt taggad, hoppas att vädergudarna är med mig bara :)
Är det fler intresserade är det bara att hojta till så ska jag se vad vi kan göra!

Och ni bloggläsare, förbered er på bildbomber ;)


18 februari 2012

2012-02-18 - 22:12:05

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt, men helt okej ändå! Det sugiga vädret var det som förstörde, men man kan ju inte få allt här i livet. Right? 

Började i alla fall morgonen med att sova ut och chilla lite allmänt. Bakade en sats med kärleksmums till min kära mamma, då hon fick i alla♥dag-present av mig att välja valfritt bakverk. Har inte smakat än, men jag tror de blev bra! :)

Vid lunch, eller ja lite senare, övningskörde jag upp till stallet. Svängde förbi McDriven också för att plocka med mig lite lunch ;) När jag kom upp möttes jag av en sötnos som stod i hagen precis vid parkeringen. Förvånad blev hon allt när hon såg vem som klev ur bilen, dessutom med en påse i handen :)
Mockade åt tottopållarna som då redan hade fått gå ut i hagen, och sen skulle jag ha följt med Emma upp till fältet och fotat. Dock var det en liten kossahäst som ville ridas, så då följde jag med upp till häst istället :) Kossahästen heter Ella, och det är verkligen inte en överdrift att säga att hon måste ha kossor i släkten alltså! Haha, stackarn ;) 
I alla fall, Ella är en lektionshäst som kom till oss i somras. Hade då redan varit på ridskola flera år, så en mycket rutinerad dam på 17 (?) år. Hon är väl under igångsättning efter diverse hältor nu kan man säga! 
När vi skulle ge oss av började det självklart regna, och jag som i stort sett alltid rider utan vantar ångrade det för första gången denhär vintern! Som ni kanske räknat ut var underlaget inte optimalt, framförallt inte utan snösulor. Dock ändå inte så illa som man skulle kunna tro, utan det gick att rida hyfsat i alla gångarter om det gick kontrollerat till. 
Ella, som inte är i skogen alltför ofta, tyckte det var svinkul och gasade på som bara den. Stundtals var hon riktigt jobbig, men efter ett tags arbete släppte hon till helt okej! Jobbade mycket med att hon skulle ha en lugn takt, och komma loss i sidorna. Under omständigheterna (regn, kramsnö, svinhala lädertyglar, frusna händer, stel och stark pålle) så måste jag väl ändå säga att jag är ganska nöjd, fick i alla fall igenom lite tycker jag :) Stor skillnad från början till slut. Och vet ni vad det bästa med att rida andra hästar är? Jo, att man inser och blir påmind om hur sjukt bästig ens egen stjärna är :D ♥
Men det vore nog trevligt att rida henne nån mer gång, med lite bättre förutsättningar ;)

Tillbaka i stallet så var det nästan stängningsdags. Hann pussa en snabbis på finis, åååh hej dåligt samvete! Men imorgon DÅ ska hon få en riktigt lång och härlig mys- och borststund! :D Innan vi drog oss så lördagsfikade vi, och det var aaaapagott! Maria hade dock fubbat lite och köpt fikat, men det gjorde inget ;)

Nu på kvällen har jag checkat in Mello, och bläääääääää säger jag bara. Vad tänker alla j*vla svennar med som skickar vidare ännu en äckel-gubbe?! Fast egentligen bryr jag mig ju inte tillräckligt mycket för att rösta överhuvudtaget :P 

Nu ska jag samla ihop lite välbehövliga vuxenpoäng genom att skriva klart mitt första riktiga CV! Gaaasch!

Kram H

Visst skulle man nästan kunna förväxla henne med en koooooo? ;)



TR 2012

2012-02-18 - 10:40:02

Nu såhär på morgonkvisten har jag suttit och kikat igenom några av de nya ändringarna i TR,
alltid bra att ha lite koll :)
Till min stora lycka har det ÄNTLIGEN blivit tillåtet att tävla dressyr på rakt bett, med fasta ringar! Med andra ord det bettet Pepsi trivs alla bäst på, ååh vad glad jag blev :D
Nu slipper vi det problemet, wiiie!



Nu: Bakning! :)


17 februari 2012

2012-02-17 - 22:52:45

Tjeeeena!

Glad tjej här som äntligen fått sportlov! :D Dock har skolan faktiskt gått ganska fort sen jullovet, och det tackar jag för :) Två jobbiga panik-prov har vi haft, men annars har det varit hyfsat chill måste jag erkänna (y)

Lovet kommer bli bääääst, för det är fullproppat med massa hääääst :D hihi! Dessutom fotografering och ev. lite knåpande på en ny bloggdesign. Kan det bli bättre? Nja, knappast ;)

Idag började jag i alla fall med franska, rätt ovärd lektion överlag men jag ska inte klaga för vi jobbar ju inte ihjäl oss om man säger så ;) Sen var det samhällsredovisning, och min grupps redovisning verkade uppskattas av lärarn och det är nice! :D På matten fortsatte vi med gamla NP, gaasch jag vill sååååå gärna kirra ett MVG i tredje mattekursen också men då måste jag ligga i och ha en hel del tur.
Efter lunchen så avslutade vi dagen med våra redovisningar av slutprojektet i Fotografisk bild A. Fika och avinstallering av PSe9 ingick också, lite sorgligt :( Men eftersom jag fick PSe10 av bästa pappa i julisklapp så är jag inte ett dugg ledsen ju! :D 
Veckan efter lovet blir det betygssnack, hjälp! Har inte en susning om hur jag ligger till för vi har inte blivit bedömda på en enda grej innan dethär typ! Skulle sitta fint med ett MVG i den kursen jag gillar mest ju, men det kan lika gärna bli G känns det som :/ Men, den som lever den får väl se helt enkelt!

I stallet så borstade jag och putsade på finaste innan hon gick upp på lektion. Då blev det mockning och sen hann jag kolla tävlingsmailen innan jag pyste hemåt. Asgod kyckling med ris till middag + massa fredagsmys är en bra kombination som start på lovet :) 

Förresten, om ni ville veta så har jag fått äran att gästblogga lite grann hos Michaela nu när hon är i Spanien. Så har ni inte tröttnat på mig ännu, så kan ni kika in där också ;)

Imorrn ska jag ta sovmorgon, chilla lite och sen blir det stallet. Lovat att följa med Emma upp när hon ska galoppträna på fältet och passar självklart på att knäppa lite bilder :) Sen tänkte jag ta mig en rejäl smörjstund, det är välbehövligt!

Kram H

Och juste, tusen tack för era finfina kommentarer. De värmer mer än ni kan ana ♥



Mina bästa bilder?

2012-02-17 - 10:10:26

Igårkväll satt jag och valde ut några av mina bästa bilder, eller ja. Jag tycker att jag har många fina ridbilder, men jag tror inte att mina lärare i Fotografisk bild A uppskattar bara massa hästbilder. Därför blev det en hyfsad blandning, även om hästar självklart blir en stor del. De är ju mina favoritmotiv! ;) Men jag har försökt tänka mer på hur bilderna är teknisk tagna liksom :) Ljus, komponering osv.

Jag är dock mer av en fotograf som gillar att fotografera konkret, t.ex. porträtt. Abstrakt är jag inget vidare bra på, men jag tror att det uppskattas mer av dem som ska betygsätta. Har ju i alla fall lyckats med "abstrakthet" i bilden med lövet i vattnet tycker jag! :)
















Vad tycker ni? Gillar ni dom, eller har jag missat några som är ännu bättre? :)


Stallet i vintermörkret :)

2012-02-17 - 09:58:55




16 februari 2012

2012-02-16 - 23:52:57

Hej på er!

Idag började jag med att nästan försova mig, men mamma skjutsade mig :) Tack mamma! ♥ Första lektionen jobbade jag med vår fotosaga som ska redovisas imorgon, läääskigt! Har även samlat ihop en hög med några av mina bästa bilder som jag tänkte skicka in till betygsättningen sen. Åh, vill verkligen ha MVG i den enda roliga kursen ju, men är inte alldeles för säker på det direkt. Har tyyyp ingen aning verkligen!

Svenska och matte stod på schemat efter foto, och sen slutade vi efter lunch :D Åkte direkt upp till stallet och slängde i mig en bit pizza, innan jag gjorde iordning Pepsi för dressyrträningen. När vi ridit färdigt fick Pepsi äta eftermiddagsmaten och mysa lite i BoT-täcket :) Välförtjänt! Under tiden plockade jag ordning på alla grejer och skrev ihop lite information inför GBG, bara 8 dagar kvar nu!! :D Senare borstade jag av Pepsi, mockade och sen pussades vi hejdå en stund och hon fick sina favvogodisar som vanligt :) Hon är verkligen tokig i dom!

Här hemma har jag pysslat lite med sommarjobbsansökningar, domarmojs, marängsviss och annat skojsigt. Men nu måste jag verkligen ta och sova hörni, annars försover jag mig imorgon igen! Ska bli galet skönt med lov alltså :D

Har förövrigt planerat in att fota massor med bilder under lovet!! Så håll utkik :) Bland annat lite träningsbilder på Karin och Poppen, snö-ridbilder på Emma och Ragnar, porträtt på lektionshästarna till hemsidan, snö-porträtt? osv!
Hoppas det blir finfint väder :D

Kram H




Dressyrträning för Cissi 16 februari 2012

2012-02-16 - 21:12:00

Idag var det alltså dressyrtränings-dags för mig och Pepsi :D Vi hade inte tränat dressyr för Cissi på superduperlänge (början på november?!) och det har ju hänt en hel del nu när Linda hjälpt oss så det var lite spännande ;)

Innan var jag ganska stressad, och då även lite irriterad. Hatar att inte hinna göra allt i min takt, men idag var det snabba puckar som gällde. Som tur var hade jag tid efter :) Beige fick hon i alla fall vara idag, och inviga (förutom pannbandet) sina nya paddar som också låg i höökspaketet :D Lite långa var dom, men satt bra annars och var relativt lätta att linda med. Måste bara "linda in mig" lite på dom så kommer det bli perfa :D Känns mycket bättre att ha dom!

I alla fall så trodde jag att hon skulle vara lite sur, just eftersom jag var det. Men hon överraskade och kändes riktigt glad :D Självklart så kunde jag inte annat än att också bli glad då ;) Hon äger på att få mig på bra humör, vet ni det? :) Vet precis hur hon ska göra!

I alla fall så var hon lagom pigg och arbetsvillig. Jag hade en bra känsla genom hela passet, även om hon ibland tyckte att det blev lite jobbigt ;) Men hon var relativt stadig i formen, och gjorde det jag bad henne om! Nu ska jag bara ställa ännu mera krav, hon ska bli lite allertare och jobba på lite mera bakifrån. Men som sagt så var hon fin tycker jag, stundtals riktigt hög i nacken och bra påskjut :D Superkul var det att rida helt enkelt!!
Pepsi var också jättenöjd efteråt, gick och frustade och verkade allmänt glad :D Sånt gillar jag! 

Under träningen jobbade vi mycket med basic-grejer blandat med lite öppnor och slutor, både förvända och rättvända. Lite travökningar på hörnlinjerna och i galoppen körde vi en del förvänd. Halter och bakdelsvändningar tål att tränas på, och det gjorde vi också ett par gånger :) Svårt, men viktigt att kunna (framförallt dessa dumma halter!).

Tyvärr blev det inga bilder/film från idag, men här får ni en bild från förra LM-träningen :D



Tyvärr missar vi nästa gång Linda kommer :( Det är den 4/3 och då ska ju vi åka till Mantorp. Synd, men det ska bli apkul att komma iväg och hoppa lite också såklart!! :D


Vad som döljde sig i paketet var...

2012-02-16 - 21:02:17

...bl.a. detta wunderbara supervackra pannband! Det invigdes på dagens träning och OJ så snygg hon blev :D 
Tusen miljoner tack till LENA för presentkortet jag fick till pannbandet, jag är övertygad om att Pepsi kände sig lika snygg som hon var!! :)))



Bild med pannbandet in action blev det tyvärr ingen idag, men ska försöka fixa det nu på sportlovet :)


Kommer ni ihåg...

2012-02-15 - 21:32:04

...vad som kan dölja sig i detta lilla paket? :)




Minnena är många...

2012-02-15 - 20:21:00


































Hihi! Äntligen får Felicia och Michaela sitt efterlängtade inlägg, sorry att jag är så seg! ;)
Men här har ni en drös med random gamla bilder som jag skrapat ihop från tiden innan jag började rida Pepsi. Hmm, ja ganska långt innan vissa ;)
Åhh, vad nostalgisk jag blir och jag är såååå oerhört tacksam alla fina människor som tagit dessa bilder.
Hoppas ni vet det! ♥

Alla bilder är inte så vackra, meeeen
Jag och hästarna bjuder i alla fall, haha! :D

14 februari 2012

2012-02-14 - 15:25:28

Dagen började med en välbehövlig sovmorgon, precis som varje tisdag. Niiice! :) Skola var det sen fram till klockan kvart över tre, men jag och Amanda kom inte därifrån så tidigt. Eftersom vi är domaransvariga till vårens dressyrtävlingar håller vi på och haffar domare ;) Vi ringde en, men hon skulle ringa upp om en liten stund bara. Tror ni hon gjorde det sen eller? Haha, nej så vi satt och väntade helt i onödan. Menmen, lite annat och pyssla med under tiden fanns ju :) Vi får helt enkelt ringa upp henne imorrn!

Vi åkte vidare upp till stallet och började med att kolla av lite inför de sista två träningstävlingarna. Jag är ansvarig tillsammans med Karin för nästa hoppning, den 11/3. Så då hoppas jag ni kommer, hihi!  

Senare finborstade och myste jag en stund med gosungen innan hon skulle gå lektion. Hon var riktigt ren och vit om fossingarna idag efter gårdagens skogstur (y) Mockade hos båda hästarna, pratade lite (och klagade lite, på samma sak idag igen. grrrrrrr!) med fina vänner innan vi fick skjuts hem av snällaste mamma :D 

Snart vankas det jorgubbspaj som mamma gjort, mums! Sen ska jag göra ett tappert försök till att plugga lite tänkte jag. Blir en inte alltför jobbig slutspurt nu, innan looooooovet ♥ Ska bli sjukt skönt, och höjdpunkterna blir helt klart clinicen och GBG :D Synd att inte Scandic hänger med bara, men Toy story och alla andra snyggingar får väl duga ;) Haha, nevars!

På tal om dressyr, så har jag bokat in en dressyrträning för Cissi på torsdag :))) Var ett tag sen nu, så det är välbehövligt om man säger så! Dock hade jag tänkt träna på lördag, men då åker Cissi till fjällen :( Så då fick det bli torsdag istället. Dock med två till, menmen. Man kan ju inte få allt här i världen! Är man bortskämd med att rida själv så är man, synd bara att jag älskar't liksom ;)

Förhoppningsvis har beställningen från Hööks kommit tills dess, så då blir det invigning. Vi kommer helt klart att vara allra snyggast! ;)

Kram H




Gårdagen

2012-02-14 - 15:24:58

Sitter just nu och väntar tillsammans med Amanda på ett telefonsamtal. Lite smådrygt sådär, men jag har ingen större brådska i alla fall :)

Gårdagen bjöd som jag skrev på en supermysig barbacka tur! Dock gick solen i moln lite, men det gjorde inte så mycket. Amanda fick låna lektionshästen Måsse som varit skadad, och var snäll och gjorde mig sällskap :) Vi skrittade en ganska lång runda, eller ja alldeles lagom ;) Pepsi tog det lugnt och var försiktig så att hon inte halkade med bakfossingarna, och skötte sig exemplariskt (y) Tror hon uppskattade det hela, och hon sa nog inte nej till att slippa bettet för omväxlings skull. 

Dock blev jag stört sur när jag kom till stallet, och jag fattar bara inte. Ska inte ta upp alltihopa här eller över er, bara skriva av mig lite. vafan?! Ae, vissa människors attityd vill jag bara spy på, och folk som inte ens kan erkänna att de gjort fel stör mig sjukt mycket. Blir det bättre av att slänga ur sig en massa urusla ursäkter?! Skulle inte tro det va, och det gör i alla fall mig bara ännu mer förbannad. Något ännu mer störigt är att vissa dagar är det helt annorlunda, då kan man till och med umgås och ha lite trevligt. Somliga dagar står jag inte ut.
Menmen, jag har redan insett att det här inte går att förändra. Det har redan försökts för många gånger, och jag tänker inte göra det igen. Personen har fått mina chanser, that's it. 

Över till något roligare :) Innan vi red så mysborstades det en alldeles lagom lång stund, så efteråt fixade jag allt i stallet och sådär. Han borsta och frisera minstingen lite också, som minst sagt såg ut som ett skogstroll!

På kvällen hängde jag med mamma och handlade :) Massa smaskigt mys fick vi med oss hem, här ska det svullas :D

Kram H

Gårdagens skogsmullar ;)


Alla ♥ dag

2012-02-14 - 09:32:00

Här får ni en alla ♥ dag-puss av oss! :)



Förövrigt fyller jag hela 17,5 år idag, haha! Bara ett halvår kvar till 18, galet är ordet!


Kommande tävlingar!

2012-02-13 - 18:45:24



Äntligen kunde jag sätta mig en liten stund med Cissi och kolla över det hela, och hon tyckte det såg bra ut! :) Självklart kan det komma att ändras, beroende på form, allsvenska-finalerna och ev. förhinder som uppkommer osv. Men i det stora hela ser grunden ut som sisåhär! Blir en hel del, och det ska bli sjuuuukt kul :D :D Är verkligen dundermegataggad och det tror jag att min bästis är också! ♥


Kort skoldag + Pepsi + Fint väder = ♥

2012-02-13 - 09:27:07

Idag slutar vi efter lunch, hur bäst?! Dessutom så har jag Pepsi idag igen :D :D
Har planerat en barbackatur på hack i solen, underbart! Det är hon värd efter gårdagen ♥




Träningstävling i hoppning 12/2 2012

2012-02-12 - 20:11:40

Idag var det dags för den andra av fyra träningstävlingar :) Hoppning var det som vankades, och Pepsi var en riktig stjärna ♥ Helt klart bäst, finast, snyggast och klockrenast av alla!

90 cm Clearround
På framridningen var vi hela 8 st plus sex stycken hinder, så det var lite trångt om man säger så! Pepsiplutt var i alla fall på tårna, inga bocksprång utan bara små ministutsar och lite bakben hit och dit ;) Måste ta och köpa mig ett bra rött band som jag kan göra en rosett av! I alla fall så kände jag bara lite på henne, såg till att hon var framme och positiv :) När det sedan var vår tur så hade jag en ruskigt bra känsla genom hela banan, hon var helt perfekt! :D Laddad och taggad, men fortfarande fokuserad! Precis så som jag vill ha henne!! (y) Flög över hindrena som en liten kanonkula och det kändes riktigt busenkelt! Fina pållen ♥ Inga bottensprång eller liknande, utan hon bjussade på sig själv och vi körde på vår lilla "flying-stil". Hihi, bara för att vi båda älskar't! :D

100 cm tävlingsklass
På framridningstiden så joggade vi bara lite lätt eftersom hon gått precis innan, men för att hålla uppe värmen. När vi hoppade fram precis innan vår start på ena linjen kom vi lite tokigt första gången, men det var bara att göra om och göra rätt :) Sen startade vi och hon var lika fin denna klass! Hon bjussade på sig själv och det var bara helt lekande lätt :D Åååh, vad jag vill att hennes inställning ska hålla i sig för evigt! Jag var sist ut i klassen, för jag var den enda som hoppade 1m. Det hade varit två dubbelnollor (av 3 starter) innan mig, så i omhoppningen så fick det bli lite allt eller inget liksom ;) Faktiskt första gången som jag verkligen vågade satsa lite ordentligt, och för att vara första gången får vi godkänt! Det blev lite för mycket för mig att tänka på, och jag tog inte riktigt ihop henne ordentligt för att hon skulle orka hålla samma tryck trots mycket snävare svängar. Det hela medförde att det blev lite bottensprång, men bäst som hon är ställde hon upp snällt och räddade situationerna :) Nollan lyckades vi hålla, men tiden räckte inte till någon vinst (det var bara en placerad eftersom vi var totalt 4 starter). MEN JISSES VAD JAG ÄR NÖJD MED MIN FINIS, OCH MIG SJÄLV ÄNDÅ! :D Hoppningen kunde knappast fått en bättre årsdebut den heller ;))

Här får ni två filmer som supersnälla Sara har filmat :D Tusen tack! (1m-filmen är dock bara grunden, men det gör inget eftersom det var den som var bra ;) haha)





11 februari 2012

2012-02-11 - 17:17:03

Hej igen!

Nu har jag en liten stund "över" så jag tänkte ägna den år Er! :)

Igårkväll hade vi i Ungdomssektionen årsmöte, och totalt var vi hela 37 personer :D Superkul! Vi bjöd på tacos, hade själva mötet och avslutade med en lite udda frågesport :) Det hela verkade uppskattat, och jag tror nästan att tacokvälls-årsmöte måste bli en tradition ;) hihi!
Förövrigt så blev jag invald igen, som suppleant denna gång. Mest för att jag inte gärna vill binda upp mig på att sitta 2 år. För man vet ju aldrig vad som händer sen när jag har tagit studenten liksom ;) MEN jag är riktigt taggad på att göra US-styrelsen 2012 till en minst lika bra styrelse som 2011! Kommer bli grymt tror jag! Dessutom har vi en fet kassa nu, dels efter cirkusen och dels eftersom vi fick drygt 4000 kr kvarfrån Göteborg. Fy fan vad vi är bra, säger jag bara!

Var även hästvakt åt Domis igår, eftersom Maria hängt med Matilda och Curre till Borås på Gina tricot Grand Prixen. Häftigt! :) Domahästen skulle i alla fall vila, så förutom att mocka la jag om jodopaxomslaget innan jag tog mig hemåt.

Idag åkte jag upp till stallet efter lunch och där hände inte mycket särskilt direkt. Hann inte med så mycket som jag hade tänkt, men så är det ibland (eller ja, ganska ofta då :P) Stå i en hel bajstimme och packa 28 påsar i kylan, släppa ut lite hästar, lördagsfika, mocka tre boxar och göra rent Domas fossing var ungefär det som hanns med på tre och en halv timma. Smörja hade jag tänkt, men det kanske jag hinner pyssla lite grann med ikväll.

Nu sitter jag och väntar på Emma och Amanda, för det vankas en girlsnight! :D Tyvärr utan Johanna som är på ULKis :( Men det kommer bli superbäst tror jag! Dels ska vi käka, sen ska det upp till stallet för att kvällsfodras och pysslas lite inför morgondagens tävling och därefter åker vi hemåt för att spela tv-spel och kolla in melodifestivalen skulle jag tro! :D

Ska fixa ihop ett önskeinlägg med en drös gamla bilder och failbilder till imorgon tänkte jag! Hihi!

Kram H




Det skulle ju inte skada att hitta en sånhär i brevlådan direkt...

2012-02-11 - 12:00:17

Hittade den här urmysiga läckerbiten från B Vertigo, och dessutom är det halva priset! Hmm, tål att funderas på. Det vore ju ganska bra om jag hade liite pengar kvar tills vi åker till Göteborg om två veckor (:D !) kanske.


Läget

2012-02-11 - 11:24:17

Hejsan!

Sorry för no update igår, men jag hade mer än fullt upp hela dagen! Ochnr jag väl kom hem så hade jag sån jäkla magknip att jag knappt kunde gå normalt, inte okej! Kurerade mig med lite ipren och gröna äpplen, så förut när jag vaknade var det putsväck :D

Senare idag kommer fler inlägg, men nu ska jag alldeles snart ta och åka upp till stallet. Blir att fixa inför imorrn, för då är det klubbtävling i hoppning :) Det blir spännande, hoppas min plutt är piggis med kanske kan hålla sig lite i skinnet ;)

Nu under förmiddagen har jag varit riktigt duktig och skrivit protokoll ifrån gårdagens årsmöte och fixat allt med det, så nu är det klart! :)

Vi hörs senare!

Kram H


Haha, ruskigt gammal bild! Fiiint stöd på tygeln, fin min, fint träns osv.




9 februari 2012

2012-02-09 - 22:27:52

Hej på er!

Detta har varit en så gott som perfekt dag, älskar att bara kunna släppa allt pluggande och göra sånt som är roligt istället :D Älskar mig själv för att jag var så effektiv igår (a)
Började dagen med foto A, och där skulle berättarrösten till vår saga spelas in av självaste moi! Dock dampade programmet lite så det funkade typ inte alls. Tur att vi har 3 timmars lektion imorrn att gör'at på.
Senare jobbade vi på vår svenskaredovisning som kommer bli rolig, och avslutade sen skoldagen med att skriva gamla nationella matteprov. Åh, vill verkligen haffa mig ett MVG i Matte C! Dock är det de där nedrans logaritmerna som stälelr till det, får bara inte in hur de funkar! Grr!

Som vanligt på torsdagar slutade vi efter lunch och då blev det stallet :) Släppte ut finis en stund och tog med lite av allt hennes hösilage ut, innan jag gjorde iordning Doma för ett dressyrpass! Emma hopptränade samtidigt, så det var lite trångt och "stökigt". Doma var taggad till max och tyckte att springa fort så att Hillevi måste ta mer i tygeln (för att hon är för svag för att sitta emot allting) så att hon kunde peta in näsan var en jättebra idé! Dock höll jag inte riktigt med henne på den punkten, och det tog ett tag innan hon lugnade sig. Men när jag joggade av henne tyckte jag dock att hon slappnade av finfint! :) Stod lite halvt i lätt sits, lät henne sträcka ut hals och rygg, och det tyckte hon om :) Har pratat lite tidigare med Maria och troligtvis ska vi köra på en liten "träning" så Maria kan hjälpa mig och ge lite tips! Blir super :D Doma är verkligen allt annat än lik Pepsi, precis lika nyttigt som svårt ;)

När jag och Doma ridit klart så blev det ju uteritten som jag redan skrivit om i ett tidigare inlägg :) Mys! Och när vi var tillbaka från den så dels plockade jag iordning alla grejer, mockade hos båda hästarna och borstade av finaste när hon ätit upp sin mat (eller ja, kraften i alla fall). Innan jag åkte hemåt blev det även ett jodopaxomslag på Domis som lyckats trampa sig själv i transporten (trots typ dubbla boots!!). 

Här hemma har jag ätit pizza, chillat allmänt, skurit sallad till morgondagens US-årsmöte/tacokväll samt tittat på film och inspelad världscuphoppning. Niiice! :)

Nu blir det sängen, godnatt! 


Mysig bus-tur! :)

2012-02-09 - 22:17:02

Åh, idag var det en riktigt bra rida-ut-dag! :D Emma var snäll och hängde på med Ragnar så efter att hon hopptränat och jag ridit Doma så gav vi oss iväg. Det ÄGER att det redan börjar ljusna, plus att snön lyser upp (y)
Jag broddade fram i alla fall, bättre än inget! Och jag VÄGRAR harva runt i ridhuset i 8 veckor bara därför, med lite försiktighet funkar det och på fälten är det mjukt och bra :)
Tanken var en lugn tur, men med lite trav och galopp på fälten. Första fältet travade vi över lugnt och fint, och båda hästarna frustade i takt och var allmänt supernöjda :) Sen skrittade vi en lååång mysig sväng, pratade och bara hade det fint :D Vi avslutade turen med att galoppera över sjukhusfältet, vilket uppskattades av alla parter hihi! :))) Till en början gick det lugnt och kontrollerat, även om de låg på såklart, men efter ungefär halva när vi vände upp mot "utgången" så förstod de helt plötsligt vad de höll på med och drog på som tusan. Haha sötisarna ♥ Tur att de båda är ena hejjare på att hålla fötterna i styr, och att de själva känner att underlaget inte är optimalt för bus.
Haha, Pepsi blev helt till sig efteråt, blåste upp hela sig och ställde upp sig samtidigt som hon blåste ut allt vad hon kunde. Knas! Sen skrittade vi en lite längre bit hemåt, och efter lite taktande och en hel massa frustisar lugnade de ner sig och chillade sista biten (y) Precis som det ska vara! :) 
Och måste bara tillägga att Pepsi är så himla rolig efter att hon har fått galoppera och kommit igång ordentligt, för då ska minsann hon och ingen annan leda flocken och alla som kommer i närheten får en äkta bitchblick. Mitt kaxiga lilla sto ;) det roligaste är att för cirkus två år sen hade hon ALDRIG gjort det, det fanns inte på världskartan liksom. Och så nu, hur självsäker som helst. Hela du gör mig lycklig! ♥



Puss på min vackraste, bästa buspålle ♥


Vore rätt nice (a)

2012-02-09 - 20:21:33



Jag tävlar om ett Schockemöhleschabrak från Emmishopen inne hos Stalltjej.se!
Klicka på bilden för att komma till tävlingen :)

8 februari 2012

2012-02-08 - 23:17:42

Hejsan!

Imorse var det inte kul att gå upp, kan bero på att jag började förbereda hela min spanska redovisning kl. 22 igårkväll? Redovisningen avklarades på första lektionen idag, och trots att jag läste i princip allt innantill så verkade vår muppiga spanskalärare gilla't och det är ju nice ;)
På hagatimmen, a.k.a. håltimme nr 1, var jag mycket effektiv! Fixade det sista med spanskan som även skulle lämnas in, och sen gjorde jag större delen av engelskainlämningen som också skulle lämnas in idag. Gjorde det sista på håltimme nr 2. Duktigt! Dessutom hann jag göra en annan uppgift som vi fått i stället för att ha 3 geografilektioner. Gud vad jag var bra idag! :D Och vet ni vad det bästa är? Jo att resten av veckan ska jag njuta av att inte behöva plugga, eller ens tänka på att plugga, överhuvudtaget. Wiiiiiie :)))

Till stallet kom jag inte förens vid fem eftersom vi hade lååång dag idag. Mockade och borstade min finfina pålle, som mest stod och åt undertiden. Hade planerat att lägga in halmpellets, men då vi tydligen byter till torv nästa vecka så fick bara de "akuta" ta de sista säckarna. Hoppas finis inte blir ledsen! :( Menmen, det är positivt enligt mig att vi byter till torv!! :D Har aldrig varit något fan av halmpellets, så ska bli najs att få tillbaka torven.

Här hemma har jag bakat lördagsfika till på lördag som ska frysas in och så har jag äntligen gjort min beställning från Hööks! Den borde komma i nästa vecka, så spännande :D Och juste, för er som mot förmodan missat det, så har Hööks fraktfritt nu när vårnyheterna är här! Detta gäller t.om. den 22 februari, så passa på :)

Nu ska jag pyssla ihop en lite hemlig grej innan jag somnar. Imorrn blir en bra dag! :D

Kram H




Me gustaaaaa

2012-02-08 - 12:17:00




Hihi, tyckte dethär var lite roligt! ;)

2012-02-08 - 09:49:00

En man som passar hästkvinnan

Det krävs i grunden tre saker för att en man ska attrahera (och passa) den inbitna hästtjejen:

1. Han ska tycka om hästar

2. Han behöver ha en ordentlig plånbok

3. Han måste se bra ut i jeans

Om inte dom här tre grundkriterierna uppfylls så är det inte rätt man för dej. Men för att sedan förhållandet ska fungera i längden, krävs ytterligare saker (förutom de självklara!!).  Här är ett bra tips till singeltjejen: Du bör förmå honom att skriva under nedanstående kontrakt först, så finns förutsättningar för ett långt och lyckligt äktenskap.

Förbindelse mellan NN (mannen) och hans tillkommande NN (kvinnan)

  • Jag inser att hästens utfodring alltid är viktigare än min middag
  • Jag förstår varför ett hästtäcke får kosta mer än en ny herrjacka, och varför hästen får två par nya skor varannan månad men inte jag.
  • Jag accepterar att hästens boende är lika dyrt som vårt
  • Jag är villig att stiga upp före gryningen på helgerna för att hjälpa till med lastning av häst
  • och jag lovar att inte svära eller komma med hotelser i dessa situationer
  • Jag kommer att tycka att det är roligt att göra picknicklunch till tävlingar, och sitta på en dressyrläktare en hel lördag
  • Jag kommer att lära mej de grundläggande fackuttrycken och alltid ha sockerbitar i fickan
  • Jag vill trösta dej när det går dåligt på tävlingar, och fira med champagne när det går bra
  • Alla aktiviteter såsom släktmiddagar och liknande måste planeras utifrån TDB
  • Att det kommer att vara sågspån i hallen, och vojlockar i tvättmaskinen är ett faktum, och jag kommer inte att klaga över hästhår på mina kashmir-tröjor
  • Självklart kommer hästens välbefinnande i första rummet, och jag ska inte visa svartsjuka
  • Jag kommer aldrig att klaga över räkningar till veterinärer, ridlektioner, utrustning etc
  • Jag kommer inte att insistera på en egen, dyr och tidskrävande, hobby.
  • Min fru är alltid den vackraste kvinnan, särskilt i ridkläder (även om det finns enstaka halmstrån i håret)
  • Alla skämt om hamburgare, dressyrnördar och liknande uppskattas INTE.

…………………………………… (ort, datum och namnunderskrift)

Om han inte är villig att skriva under det här ”äktenskapsförordet”, så är han troligen inte värd att satsa på, och kan förmodligen heller inte omvändas.

Källa

7 februari 2012

2012-02-07 - 22:05:05

Hej på er!

Denna tisdag inledde jag med en trevlig sovmorgon, och jag sov som en stock ända fram tills klockan ringde. Hur skönt? :) I skolan hade vi en okej dag, fick tillbaka två prov: Litteraturhistorian och matte. Båda gick riktigt bra, så det känns nice :D Speciellt med tanke på hur lite jag egentligen gick in för dem ;) Matte C, som jag läser nu, avslutad direkt efter sportlovet med ett nationellt prov á 4 timmar. Känns mindre härligt, men lyckas jag bra på det har jag ett MVG säkrat och det vore ju trevligt!

Vid två, när vi slutat efter en muppig engelskalektion tillsammans med Shaggy, åkte jag upp till stallet. Där hade jag tänkt bara göra det vanliga, och vara lite effektiv för att sen åka hem och plugga. Vi har nämligen två inlämningar till imorgon (varav en även ska redovisas). Suck -.-! Självklart blev det inte som jag tänkt. Det kändes mycket mera värt att gå en trevlig promenix med Emma och Ragnar och rykta lite extra länge på finaste :) hihi ♥

Här hemma har det såklart inte alls blivit något pluggande... Så nu ska jag ta tag i ena inlämningen/redovisningen tänkte jag, och sen gör jag den andra imorgon när vi har två håltimmar :) 

Imorrn händer förövrigt inget speciellt, men på torsdag så blir det häst x2 :) Först ska Doma trimmas i ridhuset, ev. skuttas lite, och sen ska jag och Pepsi ut och mysa i skogen :D Tummen upp för det!

Nu: Plugg!

Kram H



NFK i våras, första nollan och placeringen i 1m! :D


Fotografering, Amanda & Zäta rider på sjukhusfältet 6/2 2012 DEL 2

2012-02-07 - 15:45:00



























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Amanda Kennmark & Zenator
Kamera: Nikon D3100



Fotografering, Amanda & Zäta rider på sjukhusfältet 6/2 2012 DEL 1

2012-02-07 - 10:35:00



























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Amanda Kenmmark & Zenator
Kamera: Nikon D3100


Trots kyyyyylan och solen som var påväg ner blev det endel mysiga bilder på
snyggingarna idag tycker jag allt :) Resten kommer senare!


Hoppträning för Cissi 29 januari 2012

2012-02-06 - 20:14:00

Förra söndagen hopptränade vi för Cissi, och anledningen till att jag inte skrivit om det förrens nu är att jag har väntat på bilderna från Ebba! :)

Till en början var hon ganska så seg och stel. Jag kommer inte åt henne ett dugg bra i hoppsadeln, så det tog ett taf innan hon släppte till. Under hela framridningen låg fokus på lösgjordhet och lydnad. Vi hade upphöjda travbommar och varierade med övergångar och lite sidfördlyttningar. Nyttigt var det, men svårt!
Det är verkligen markarbetet som jag och Pepsi behöver jobba mer på, för själva hoppningen är ju inga problem. det har hon bevisat för mig så många gånger! Men lydnaden är helt klart det som brister, så en nogrann och ordentlig uppvärmning är riktigt viktigt. Även om det inte känns så bra, eftersom vi är så dåliga på det ;) Ni fattar!

I alla fall så hade vi en lite serie på ena långsidan, en minimur utan bommar och stöd på andra långsidan, två hinder på rampera långsidan och ett "hörnhinder". Serien tog hon super! Kom lite hastigt in, men hon löste det. Till sista hindret som var oxer på 3 språng var det rätt långt, men hon gillar att länga och det lyssnade hon finfint på och litade på mig när jag bad henne hoppa av stort! :D Underbar känsla detdär!
Den lilla minimuren pluppade hon över utan att blinka :) På bågen hade vi lite problem med att hitta en lagom väg, men hoppa det gjorde hon allt :D I slutet låg det på 1m-1,10 ungefär och det var nemas problemas. Oavsett om vi kom lite tokigt ibland så är hon så cool. Hoppningen är verkligen super nu, och hennes inställning är på topp :))) Bjuder på sig själv och ställer upp på allt jag ber henne om, fiiiiiiiina hesten ♥
Förresten så busade hon inte så mycket alls faktiskt, men var pigg och bjöd på alldeles lagom när vi väl började hoppa! :)

Såå hopptävlingssugen nu så ni anar inte! Troligtvis blir det en liten debut, Pay and Jump, i Mantorp den 4/3 (förutom träningstävlingen hemma nästa vecka, men det räknas knappt) om det går som planerat. Blir superkul att få hoppa i Sissi och Nina Liljas finfina ridhus! :D

Tack snällaste Ebba för bilderna! :)))








Sneak Peak från dagens lite halvspontana photoshoot! :)

2012-02-06 - 20:00:50




Bloggtävling, och OJ vad jag gillar det grårandiga!!

2012-02-06 - 11:27:31



Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


Träningstävling i dressyr 5/2 2012

2012-02-06 - 09:31:21

Igår var det alltså dags för årets första tävling! Precis som varje år anordnar klubben fyra stycken träningstävlingar, två i hoppning och två i dressyr, i februari/mars. Perfekt att komma igång med innan de "riktiga" tävlingarna börjar :)

LC:2 clearround
Gick med henne ute som framskrittning i kylan, och hon kändes riktigt glad och taggad :) Sen blev det bråttom in i ridhuset och rida fram. Vi skulle fått 15 minuter, men det blev säkert max 7!! Hon var pigg och lite "guppig" i galoppen. Inte okej med så kort framridning, jag hann inte böja loss ett endaste dugg i sidorna och hann inte lugna ner henne (och mig själv). Ebba var snäll och lät mig stanna kvar inne i ridhuset, i collectingring, så jag slapp gå ut typ fem minuter för att sedan gå in igen :) Var själv lite småstressad, ni vet så där som man blir när det inte känns bra på framridningen och man inte hinner så mycket som man hade velat. Genom programmet skötte hon sig, men hon gick rak som en planka och jag red lite för hastigt vilket medförde att känslan inte blev speciellt bra. Eftersom hon inte var lösgjord hade vi svårt för att få till alla viktiga övergångar i LC:2. Men det såg ändå bättre ut på filmen än vad jag trott. Till min förvåning slutade vi, trots känslan, på 66,?? % vilket var kul såklart :) En CR-rosett fick vi hämta!

LB:1 tävlingsklass
Nu var det bara tio minuters framridning, och i det ingick sadelbyte (jag och Amanda har självklart samma dressyrsadel!). Alltså blev det inte så mycket till framridning nu heller, men hann med mer än förra gången i alla fall. Hatar dock att känna mig stressad när jag rider, det förstör galet mycket! Men kändes bättre nu i alla fall :) När jag kom in på banan sen så skrittade jag lite, andades ut och slappnade av. Gissa om det blev mycket bättre?! Nu red jag lite lugnare, hon var liiite mer loss i sidorna och det kändes så mycket bättre och roligare! :D Inga större missar direkt, och hon var alldeles lagom taggad (y) Glada och nöjda lämnade vi banan :) Hoppades på ungefär samma procent nu (eftersom det var lättare bed. i första, och det kändes så mycket bättre nu) och det fick vi! Till och med lite mer :D 67,59 % och gick därmed upp i ledning! Med nöd och näppe lyckades vi hålla den platsen ända fram tills det var slut, och Pepsi fick sin allra första blågula rosett :D ÅÅh sååå kul att börja året såhär, ni anar inte! Bästhästen ♥

Här får ni film från LB:1an, tusen tack till er som filmade ♥



Nästa vecka taggar vi hoppning! :D


Världen bästaste, vackraste, finaste, klockrenaste pålle!

2012-02-05 - 23:17:33





Du är värd varje sekund jag ger dig ♥

Mer om tävlingen får ni imorrn!


Fotografering, Maria och Doma på sjukhusfältet 4 februari 2012 DEL 2

2012-02-05 - 10:39:00

























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Maria Ohlsson och Doma
Kamera: Nikon D3100


Fotografering, Maria och Doma på sjukhusfältet 4 februari 2012 DEL 1

2012-02-04 - 19:46:36

























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Maria Ohlsson och Doma
Kamera: Nikon D3100


Är riktigt nöjd med bilderna, snyggit ekipage och mysigt väder! :)
Men nu vill jag ha nån eller några decimeter snö till, så blir det ännu mysigare ;)
Resten av bilderna kommer imorgon!


Cliniiiiiiiic :D

2012-02-04 - 13:30:00

Tisdagen den 21 februari, alltså tisdagen på sportlovet, händer det mig och Pepsi en suuuuperrolig grej! :D På ridskolan är det teorivecka och inga vanliga ridlektioner, och det anordnas bl.a. (förutom vanliga teoripass) sitsträningar, privatlektioner och en clinic! Superbra initiativ tycker jag, då vi aldrig förr haft nåt sånt. 

Det roliga är i alla fall att jag och Pepsi ska få vara med på Clinincen!! :))) Vem det är som kommer och har den kan jag tyvärr inte berätta, det är top-secret än så länge ;) Men det ska bli sjukt skojigt i alla fall och jag är taggad till max, och lite nervös hihi! 

Ska självklart försöka fixa filmare, och fotograf om det går! :D


Ännu en grej att lägga till på GBG-listan...

2012-02-04 - 10:18:00

... och med andra ord blir det mycket pengar som får följa med dit min antagligen inte hem ;) hihi! Det är bara GBG HS en gång om året ju ;) Men har kollat runt lite och läst massa bra om dessa stigbyglar! De har en sviktande/fjädrande platta som ska vara skonsam mot knän och ge ett bekvämt och stadigt grepp. Tyckte de var snygga, inte som soft up såklart, men med tanke på priset! Super med plaststigbyglar om man planerar att rida ut i minusgrader dessutom! :D 

På börjes kostar de ynka 179 kr, så förhoppningsvis har de med sig dem till Eurohorse-mässan!




3 februari 2012

2012-02-03 - 18:19:10

Freeeedag! :D

Imorse var det inte ett dugg roligt att gå upp. Det var alldeles för varmt och gosigt under täcket, och min hjärna protesterade mot att jag inte fått tillräckligt många timmars sömn. (Obs: endast tack vare engelskaboken!) Men nu har jag bara ett par sidor kvar, sååå skönt! :)

Alla lektionerna var riktigt tråkiga, men det var grymt skönt att sluta till lunch :D Efter en lunch á två knäckemackor (det bjöds på fiskgratäng, urk!) åkte jag upp till stallet. Min finaste höll på att få nya dojjor dagen till ära! :D Dock är jag jävligt sur för att dom inte sa till att hon skulle ha broddhål, så nu har hon bara det på fram. Grrrr, himla skiiiiit! Får hoppas på mer snö så att det inte blir halt.

Mockade under tiden hovis fixade till det sista och sen blev det borstning och ryktning :) Under tiden det fodrades passade jag på att vara duktig och smörja dressyrtränset och nya stövlarna till på söndag (y) Då blir det ju första träningstävlingen i dressyr, vilket ska blir riktigt ruuuligt :D
När jag var klar borstade jag av lillkillen, myste lite med Pepsi och skämde bort henne med morot och morotspelletts :) Sen fick jag skjuts hem av snällaste mamma!

Nu har jag hunnit äta, tidsinställa lite inlägg till imorgon och chilla lite allmänt bara. Imorrn blir det ju photoshoot med Maria och Domis, är riktigt taggad! Hoppas på lika fint väder som idag, då kommer bilderna bli grymma har jag en känsla av :D Att jag kommer frysa fingrarna av mig i alla minusgrader, det är det värt! ;)

Nu ska jag vispa ihop en kladdkaka till min lillebrors födelsedagsfika imorrn.

Kram H

fin och nyklippt pålle, inte från dagen dock!




Taggaaaaaaaaaaa ! :D

2012-02-03 - 11:22:14



Nu ska bara Cissi beställa hästlicensen, sen är vi fit for fight! :D
Skabli en grymt rolig termin verkligen!
Lovar att dela med mig av inplanerade tävlingar så fort jag bestämt möte och pratat med chefen ;)

Förövrigt så påverkar ju inte licenshöjningen mig speciellt negativt, jag får betala 50 kr mer och då får jag även rida regionalt. Tummen upp för det i alla fall! :) Men jag är inte för det nya systemet, för är man inte lektionsryttare och dessutom över 18 år så blir det iiiiinte billigt! Dåligt!


Ännu en liten bloggtävling...

2012-02-03 - 09:23:26



Klicka HÄR för att komma till tävlingen!


2 februari 2012

2012-02-02 - 19:29:09

Hejsansvejsan!

Torsdag idag vilket innebar kort skoldag, me like! :)) Började i alla fall med photoshoping och lite fix & trix med min och Amandas fotosaga. Därefter blev det mycket effektiv svenska lektion, haha säger jag bara. Ibland är jag en riktig latkorv ;)
På matten sen var i stort sett det enda man kunde tänka på hur pissigt isolerad vår skola måste vara, för i vissa salar är det sviiiiinkallt trots att elementen är på max. Inte okej! Jag är förbaskat trött med att behöva gå omkring inomhus och frysa konstant, och då har jag ändå alltid tjocktröja. Antingen är jag en jäkligt kallblodig en, eller så är isoleringen sämst. Thats it!

I alla fall, ska sluta klaga hela tiden! Efter lunch åkte jag upp till stallet, och min lilla pålle var självklart ute :( Hon hade gått på förmiddagen så därför hade hon sin hagtid senare. Men jag hann fixa lite småpyssel och mocka och sådär innan jag hämtade in henne, och hon hade i alla fall fått vara ute ett par timmar. Hann bara borsta av och mysa lite idag, för vid fyra kom mamma och plockade upp mig. Vi tog en runda på stan, och det inhandlades bl.a. ett par jeans (för halva priset! :)) och lite presenter till min lille broder som fyller hela 13 år på söndag :) 
Självklart blev det mat på bästa chicken kebab :D 

Här hemma har jag, hör och häpna, pluggat endel faktiskt! Nu ska jag ta och duscha, och sen krypa ner för att läsa slutet på A thousand splendid suns.

Förresten så väntar jag spänt på Ebbas bilder från hoppträningen i söndags, de är på G! :) En liten utvärdering av träningen kommer också då såklart!

Kram H


Planerat in två photosessions!

2012-02-02 - 12:03:00

Nu när snön äntligen är här bör man passa på att klicka massa härliga vinterbilder, och därför har jag bokat in två plåtningar på lördag :) Först blir det att fota porträtt på Sara tillsammans med hennes sköthäst Steffie, och sen ska jag promenera upp till sjukhusfältet för att ta lite ridbilder på Maria och Domis! Kulkul :D Hoppas vädret är lika fint som idag, och självklart kan ni vänta er feta bildbomber! ;)



Maria och Doma i somras! ^^

Tävling om "månadens bild" hos linnealinneaa.blogg.se

2012-02-02 - 10:53:46




Klicka HÄR för att komma till tävlingen :)


Bildlänk hos Cheval Ridsport!

2012-02-02 - 10:35:49



Titta vad jag hittade alldeles nyss! :D
Skickade in när de sökte på facebook, men jag trodde inte att jag skulle komma med. 
Kulkul i alla fall, kanske är det där ni nya läsare hittade mig? :)


1 februari 2012

2012-02-01 - 21:48:08

Hejhej! 

Började denna kalla onsdag med att åka ner till Luis De Geer och titta på "Here comes the SON", en konsert by Musikgymnasiet De Geer och Norrköpings Symfoniorkester. Kan inte säga annat än att de var grymma, precis som varje år! Själva "teaterstoryn" var rätt trist, men spelandet och sjungandet gjorde mig glad och inspirerad på nåt sätt. De verkade så himla glada och sjävsäkra, och sjukt duktiga! :)

Efteråt åkte vi tillbaka till skolan och hade håltimme till lunch. Korvbuffé bjöds det på idag, mums. Precis som jag gissade bestod buffén av ruttna prinskorvar, vattniga frukostkorvar och brända falukorvar. Nae, skolmaten slutar aldrig att förvåna en!

På geografin jobbade jag faktiskt lite för en gångs skull, och så fick vi tillbaka provet. Ett VG+ blev det, och det är jag nöjd med! Gick inte in så mycket för pluggandet inför, och med tanke på att jag lidit av allvarlig tristess under hela kursen så tycker jag det är bra! ;)
Franskaprovet som skrevs sen gick nog helt okej, kändes så i alla fall! Usch vad lat jag är, men om jag ska vara ärlig så hade jag knappt pluggat till det heller. Woops! Menmen, blir spännande att få tillbaka :)

Förövrigt är det inte mycket jobbigt kvar innan sportlovet (!!) Ska bli wuunderful! Förresten ska jag lägga till en grej till GBG-listan, för jag ska nämligen köpa mig mina allra första stövelstrumpor ;D haha! Har alltid velat ha, men eftersom mina stövlar varit förstora i vaderna hade ju tunna strumpor inte gjort det bättre direkt :P Men NU, nu ska det bli ändring på et eftersom jag har ett par stövlar som sitter som en smäck :)))

I stallet idag blev det mysborstning med finaste :) När jag ryktat klart och gjort henne ren och fin så ställde jag över henne i en annan box när jag skulle mocka. Typ två minuter senare hör jag ett bank i väggen och en häst som skakar på sig, och när jag kollar bort mot boxen står en supernöjd och glad häst med öronen spetsade och halmpellets-spån i hela ansiktet och över hela sig! haha, min sötnöt! Tur att jag inte hade bråttom så jag kunde borsta av henne igen ;) 

Efter en rask promenix hemåt sitter jag nu här och latar mig, riktigt glad över att inte behöva känna känslan av att jag borde plugga :) Dock ska jag läsa lite i engelskaboken, så nu säger jag godnatt!

Kram H

Inte från dagen, men ni fattar principen ;)






Kul med nya läsare! :)

2012-02-01 - 11:43:32

Hörrni, kulkul att det är så många nya ansikten som hittat hit! :D

Därför tänkte jag höra om ni har några önskemål på inlägg, isåfall får ni gärna slänga in en kommentar! Önskeinlägg som är på G är "Min och Pepsis utveckling från allra första början" och flera failbilder :)

Men gnugga era geniknölar, jag är på på vad som helst! (eller ja nästan i alla fall, hihi!) Som ni kanske kan gissa har jag tonvis med bilder, kanske nåt speciellt som ni vill se?




Bloggtävling hos fannykargede.blogg.se

2012-02-01 - 10:50:50



För att komma till tävlingen, klicka HÄR!