30 juli 2011, Håkasgården

2011-07-30 - 23:46:11
hej :)

dagen har varit rätt seg, vi har haft en så kallad "Håkasdag" och det har tyvärr varit jättelite folk. På dessa Håkasdagar kan vem som helst komma till gården och titta och klappa på djuren, rida ponnyridning, ta en tur med häst och vagn samt köpa fika. Men som sagt idag var det ingen höjdare, och på tisdag är det den sista för i år så hoppas det kommer fler glada barn då ;)
Den  här dagen håller på till kl. 15 så efter det packade vi ihop allt och fixade iordning innan vi åt lite mat och sedan fixade iordning fyra hästar för en 2h-turridning. Stina red först på sin ledarhäst Nisse, sedan de två turisterna och sist gick jag och Fräsan för att hålla lite koll. Allt gick bra och det var ganska så mysigt, börjar komma på Fräsan mer och mer nu så det känns bra!
När vi var tillbaka var klockan redan 19 så då badade vi av de supersvettiga hästarna innan vi gick in och åt jättegott grillat kött med färskpotatis. Till efterrätt blev det glass och sedan var det kvällsfodring och insläpp innan duschen väntade.
Har tagit massor bilder under dagen då vi inte hade så mycket att göra, men de kommer i ett senare inlägg för orkar inte lägga upp dom nu!
Imorrn får vi återigen sovmorgon och sen ska vi pröva oss på att rida lite barbacka :) får se vad vi orkar och hinner mera!

Kram H

Här är två bilder från när jag hoppade lilla Morran i förrgår :) och ett litet kort filmklipp. Hon är alltså en gammal travare på 15 år som endast hoppas någon gång per år typ så därav, ja vad ska man säga, stilen och tekniken ;) men roligt hade vi iallafall :)










29 juli 2011, Håkasgården

2011-07-29 - 23:40:23

hej :)

dagen börjades med att fixa stallet och vattnet. Sen snabbputsade vi lite träns och plockade iordning i lilla shopen. Sen så prövade jag även ett par ridbyxor som jag kanske ska ta med mig hem, ska fundera lite till men troligtvis :) Det ingår typ lite "arbetskläder" från shopen i lönen kan man säga så dem och några par ridstrumpor följer nog med! Har även kollat in lite grejer hos deras grossister där vi ev. ska beställa från, och då blir det mycket billigt eftersom vi isåfall bara behöver betala deras inköpspris som återförsäljare :) hoppas det blir av!
I alla fall, sen åt vi lunch och glass :D innan det var dags att börja ta itu med de små hästarna. Först fick Solero och Wealthy en tur och sedan Morran och Stormen, alltså alla de som hoppades igår. Solero var inte ett dugg trött och sprang på som aldrig förr, och var med andra ord precis lika sjukt stark som igår! Men han är söt ;)
Morran är helt klart favoriten av hästarna här, väldigt mysig! Även hon var pigg och glad, speciellt när vi lät dem trava på, och då menar jag TRAVA PÅ. Jisses, det ser ut och är jätteskoj ;) benen bara flyger på dem!
Hemma sen var det fodring och lite pyssel innan middag, och sen dess har vi mest tagit det lugnt. Vi skulle tittat på ett inspelat gammalt lopp som Morran vann, men tyvärr strejkade videon. Vilket var väldigt synd, för det hade jag hemskt gärna velat se verkligen!
Fodrade kvällsmat och tog in dem innan det var dusch och kvällsfika, för att senare hamna här i sängen med datan i knät.
Förresten har Madde med sig sina två innekatter hit, Okra och Elliot. Elliot är en sort för sig ska ni veta, helt knasig är han verkligen. Mer om honom och bilder en annan gång, för nu måste jag absolut sova!

Kram H

bara för att jag saknar er alla mina fina vänner och familj där hemma :) ni är bäst!



28 juli 2011, Håkasgården

2011-07-29 - 00:04:15

hej :)

nu är det sådär sent igen, men ska göra mitt bästa för att fatta mig lite kort. Dock har det hänt massa skoj idag så vi får väl se hur det går ;)
I alla fall idag har vi haft SUPERväder, härligt! vi började dagen precis som vanligt med mockning och vatten, sen krattade vi lite hösilagespill vid hagarna. Eftersom vi går med skottkärror fulla med hösilage till hagarna då de äter ute blir det en del sånt! När vi var klara fick lilla tjocka fjordingen Totte komma in och bli lite ompysslad då han rullat sig rejält och dessutom är han för tillfället inte igång och då blir han inte ryktad så ofta om man säger så!
Lite senare käkade vi lunch innan det var dags för dagens riktiga höjdpunkter :) Tre hästar var skulle ridas, varav två hoppas på banan!
Först red vi en lugn tur i skogen med de vi red igår, Shilano och Fräsan. Mysigt och rätt skönt att vara i skuggan när det var som varmast. Sen plockade vi fram lite pluttehinder och fixade iordning Morran och Wealthy. Jag hade lilla Morris såklart och hon var såååå glad! En travardam på 15 bast som "hoppar" ett par gånger om året och som annars bara går barnridning nowadays tände till rejält vill jag lova :) Morran är inte skolad till att galoppera (vilket iofs var väldigt bra när hon sprang på travet ;) men de har tydligen försökt och försökt lära henne men inte lyckats. Idag fick hon däremot en himla sprutt och började galoppera självmant! Då bliv vi, eller framförallt Stina som aldrig trott att det gick, hemskt förvånade! Det var lite kul :)
När vi var klara med hoppass nummer 1 var det lite hästbad innan middagen. Efter maten stod alltså nästa häst och väntade i hagen :) jag fick äran att ta den i stort sett totalt oridna (alltså mycket riden men inte ett dugg varken lösgjord eller utbildad) fjordingen Solero som egentligen bara är deras körhäst. Framridningen var bland det värsta jag varit med om, herregud alltså, och såååå jävla stark!! Kommer fasiken aldrig mer klaga på att lilla Lucie till exempel är stretig, hahah! men vi tog oss igenom det och det blev dags för lite småhinder. En riktig luring var han allt och återigen såå stark, kände han att man tappa pyttelite kontroll på nåt så hade man verkligen inte minsta lilla chans! Han har tydligen alltid varit sån som smiter förbi, och det gjorde han även med mig några gånger, men till slut så när jag väl ramade in honom på alla sätt och med alla mina krafter då hoppade han så duktigt en liten minibana på åtminstone 60 cm ;) hehe, lite löjligt men ja, för att inte vara hoppad mer än ett par gånger tycker jag helt klart vi både får godkänt ;)
Trötta tjejer gjorde iordning hästarna efteråt och sen fick även de andra små djuren komma in och äta kvällsmat. Men lite ork hade vi i alla fall kvar, så vi tog en kortkort markträning. Madde med Stormen och jag med Chilli, vilket faktiskt gick väldigt bra :) Måste pröva mig på dethär nån gång med lilla P! Tror att om vi kunde få kläm på det skulle urlastningen ur transport också kunna bli bättre :D
Men i alla fall, nu har vi ätit kvällis, duschat, chillat lite samt planerat morrondagen. Det blir det vanliga på morgonen, sen putsa lite träns, sadlar och selar innan lunch också. På eftermiddagen ska vi skritta ut med alla dagens hoppehästar då de antagligen är skapligt stela imorrn! Sen får vi väl se vad vi hinner om vi lägger in lite markträning eller tar nån mer skogstur.

Gonatt!


Kram H

minigrisen Flisan får avsluta dagens inlägg :)





Grattis bloggen, 200:e inlägget! :)

2011-07-28 - 10:36:00

Bara för det får ni lite gamla header-bilder som 940814 har haft ;)
visst har man glömt bort några, ni som följt bloggen ett tag!










bara för att jag har svårt att bestämma mig :P dessutom kommer det nog snart ännu en ny :D
headern är ju en stor del av det som gör bloggen fin och kul att läsa ju ;)

27 juli 2011, Håkasgården

2011-07-28 - 00:03:00

hejhej :)

både idag och igår har det varit fullt upp så därav ingen dagsuppdatering igår då, men en kortis om idag kommer nu i alla fall för sen måste jag verkligen soooova!
idag fick Madde en välförtjänt sovmorgon medan jag gick upp som vanligt vid halv åtta, åtta och mockade stallet, skrubbade vattenkar och hinkar samt fyllde på osv. Sen vare lite lunch innan vi gjorde rent "ligghallarna" i de två lösdrifterna. P.g.a. det dåliga vädret som varit har hästarna varit där inne mycket, så det var suuuuperskitigt, så det tog ett tag. När vi var klara åt vi glass och tog en liten paus innan det var dags att ta in Stormen som skulle gå en barnridning. Madde ledde medan jag fick pyssla lite med Stormens lillasyster Chilli. Supermysigt hade vi och hon blev riktigt nöjd, blank och fin! Sen hann jag fodra eftermiddag också innan det var dags för middag lite senare.
Efter middagen var det dags att ta tag i lite projekthästar :) Pyrre och Ariana heter de två som vi jobbade med, och de är suttna på förut men inte mycket mer än så. Eftersom vi inte känner dom nån av oss så började vi med markträning, alltså typ frihetsdressyr vilket Stina har ett stort intresse för och är duktig på så hon hjälpte oss självklart! Jag har Ariana, en ganska stor och gänglig fux som var minst marktränad och gjort ännu mindre än Pyrre, men är som sagt sutten på. Det var jätteroligt och framförallt lärorikt! Absolut något jag ska ta med mig, och vi kommer fortsätta lite i alla fall med dom här två innan vi sitter upp. Det vi jobbade med var början på "De sju lekarna" samt lite grunder så som ledarskap och halter osv.
Klockan hann bli rätt mycket så när vi var klara med markträningen så tog vi in de övriga hästarna och gick en långpromenad med hundarna innan vi gick in och duschade och käkade lite Stomp till kvällsmat :) Det har verkligen blivit mitt nya favvo, måste nog köpa med mig lite hem ;)

Det var dagen det! Igår var det inte direkt nåe speciellt som hände, mer än att vi skritta ut en sväng, Madde med Shilano och jag på tjockisen Fräsan, hihi. Det var mysigt!

Kram H

en glad Golle :)




Oväntad post

2011-07-27 - 14:56:52

hihi, jag har nog absolut världens roligaste och sötaste pappa ska ni veta! igår kom Anders in med posten och sa att jag hade fått ett litet paket, då blev jag förvånad!
Men sen kom jag på att pappa frågat efter adressen, så då anade jag att det var han som varit i farten. Nyfiken som jag var öpnnade jag det direkt och inuti låg såklart: en marabou Schweizernöt :D mumma!
Sen hade han även hittat ett gammalt kort, ett julkort haha!, som det på baksidan stod Goda julhälsningar på :P man tar vad man har liksom!
Lite gulligt tyckte jag allt att det var :) Tack pappa ♥

Förresten, så har jag bara två rutor kvar hihi! ;)






25 juli 2011, Håkasgården

2011-07-25 - 23:35:07

hej :)

idag var det en helt vanlig dag här på Håkas kan man väl nästan ta och säga. Började med att stiga upp och mocka stallet vid åtta tillsammans med Madde. Sen spånade vi lite och la in kvällshösilaget, samt skrubbade ur alla vattenhinkar och fyllde på!
Sedan var det frukostdags och jag åt nåt som kallas för Stomp. Det har ni säkert aldrig hört talas om, för det hade i alla fall inte jag innnan jag kom hit ;) men det är ett speciellt bröd som de bakar här, ser ut och smakar som tunnbröd fast lite tjockare typ. Riktigt smarrigt faktiskt!
Efter frullen städade vi ordentligt inne hos kaninerna och marsvinen (som jag visst glömt att nämna kom jag på nu! tre stycken är de i alla fall ;) sen tog vi lite paus innan lunch och därefter städade och rensade vi sadel- och foderkammaren. Välbehövligt vill jag lova! Men finfint blev det :) När det var klart var det eftermiddagsfodring och sen lite senare middag.
På kvällskvisten red jag och Madde ut en sväng i skogen, hon på sin lilla favorit Wealthy och jag på Morran. Det var mysigt och jäklar vad det märktes att jag satt på en gammal travare när vi travade längs en bred lång väg :) Det var härligt och Morran, eller Lady Monrovia som jag tror att hon heter egentligen, var piiiiggelin! :)
När vi kom hem var det dags för insläpp och kvällsmat, och sedan så fick jag äran att mata och städa hos Nellie och Flisan, minigrisarna! :) De är lite roliga de, men samtidigt lite läskiga för Nellie hon gör allt för att försöka rymma när hon ätit upp sin mat så man får vara snabb med mockningen :P

Nu är den antagligen mest händelserika och turistfyllda veckan om året här på Håkas slut, och den här veckan som kommer är det bara Håkasdagarna tisdag och lördag inplanerade. Inga turridningar är än så länge beställda, så alla hästar behöver motioneras :D Så Stina har bestämt att jag och Madde ska dela upp dem lite så att vi inriktar oss på några var och satsar på att lära känna dem ordentligt istället för att byta runt. Så nu blir det troligtvis väldigt skoj och spännande i veckan som kommer, och det kommer nog vara allt från inridning och inhoppning till skogsturer och markträning. Ser verkligen jättemycket fram emot det och hoppas på fint väder ;)

Nu ska jag släcka och krypa ner så att jag orkar upp imorrn!

Kram H

saknar dig mitt hjärta ♥




Liten ombyggnad pågår...

2011-07-25 - 15:41:00

hej på er!

från och med nu har jag lite förändringar som kommer ske och har skett här på bloggisen :) det som redan är gjort är småsaker som ni säkert inte ens märker/har märkt men enligt mej blir det skillnad! men man stör sig ju alltid på saker hos sig själv, som man inte skulle tänka på hos nån annan liksom!

det som är pågång men som lär dröja lite är att en ny header ska göras, lite presentationer av pållarna och mig kommer upp och så ska hela wrappern breddas litegrann tänkte jag :) ev. blir det lite färgbyten också beroende på hur headern blir, för det har jag ingen aning om för tillfället!

kommer även sluta skriva engelska rubriker/låttexter tror jag, blir så svårt att hitta tillbaka till inlägg då. dock är det ju lite snyggt på nåt sätt kan jag tycka, men det ju faktiskt svårt att komma på dom. så det får bli lite i inläggen istället när jag har nån bra :)

för er som inte vet så tycker jag det är väldigt roligt med webbdesign och sådär :) är verkligen inget proffs och det lilla jag kan har jag enbart lärt mig själv och med hjälp av www.designadinblogg.se. sidan rekommenderas verkligen! :) men iallafall, jag har knåpat ihop i stort sett hela denhär designen själv, men använt en grunddesign som botten då.  likadant med min kompis Amandas blogg har jag gjort, och den designen är jag faktiskt riktigt nöjd med!
bygger även för tillfället upp en ny hemsida åt Hageby Ridklubb, och den börjar faktiskt likna nåt nu :) blir troligen klar om en månad cirkus så då får ni se! spännande va? ;)

i alla fall, det jag ville komma till är att jag mer än gärna designar bloggar när jag får tid över, så ni får höra av er om ni är intresserade :) men kom ihåg att jag är verkligen inte superduktig och kan långt ifrån göra vadsomhelst, utan det är bara ett mindre intresse som jag pysslar med då och då :)

kram H


bilden till vänster är grunden till min nuvarande design ↓ och den till höger är grunden till Amandas :) så alltså inga drastiska förändringar men lite ändå ;)




lite random bilder från bondgården!

2011-07-25 - 10:16:00

Cheris ↓



Höna




Vallhunden Hexa









Mera höna






Cheris rullar sig lite granna :)






Hexa och lillebror leker med pinne




Cheris & Cleo käkar gräääs




hehe, söta bilder på mig och Hugo ute på ridtur :)








Söt kisse vid namn Tofflan under bordet




och ute




Björnkissen Torsten kollar in kameran :)




Supersöta kossor






Fotografer är både jag, Hugo och Pappa :)


En fullspäckad vecka avslutades med vilodag

2011-07-24 - 21:30:10

hejsan!

efter en väldigt händelserik vecka fick vi idag ta lite sovmorgon, då det inte var ett enda dugg inbokat. Så vid elva gick jag upp och började mocka stallet och fick hjälp av Anders,  så det gick ganska fort. Spånade lite och la in kvällsmaten medan Madde fixade vattnet i alla hagar och boxar. Det finns inget rinnande vatten i stallen så i alla 9 boxar (5 hästar går på lösdrift) ska vattenhinkar göras rent och fyllas på. Sen är det 7 tunnor i hagarna som även de ska skrubbas och fyllas på, så det blir en del jobb med att dra slangar fram och tillbaka!
Sen fodrades det lunchhösilage i hagarna och det var dags för lunch för oss också. Hamburgare med pomme, mums!

Efter lunch var det inte mycket alls som hände. Vi skulle ha ridit en sväng i skogen men då det spöregnade till och från blev det inget av det, tyvärr :( men förhoppningsvis är det bättre imorrn så vi kan rida då istället :) under eftermiddagen har jag istället grejjat lite med bloggen och fotat djuren och gården lite grann, annars mest chillat. Åt middag vid sju och då blev det halvhemmagjord pizza, även det mums! efter maten åkte vi en kort sväng till Stinas föräldrar och fikade innan det var dags för insläpp och kvällsfodring.

Nu ska jag fortsätta mitt snickeri med klubbens nya hemsida och ta en dusch innan det är läggdags!

Förresten har jag namnsdag idag om ni ville veta, Kristina heter jag i mellannamn :) några har kommit ihåg det, så tacktack till er! Grattis även till farmor och mormor som båda också heter Kristina faktiskt ;) ♥

kram H

två bilder på vårt stånd (haha, strömsholm! ;) som vi hade på en marknad i byn i fredags ↓





Håkasgården, Särna

2011-07-24 - 21:03:54

Stället där jag jobbar är alltså på Håkasgården i den lilla byn Särna. Det är en liten gård med 14 hästar, 4 kaniner, 2 minigrisar, 2 hundar och jättemånga katter. På gården finns även en liten häst-, hund- och presentshop som vi säljer grejer ur :)
De som har gården heter Stina och Anders och är jättesnälla, och här jobbar även en till tjej just nu som heter Madde. Tillsammans är det mest vi två som sköter stallet och hästarna.
Då Stina och framförallt Anders har ett stort intresse för trav och körning är många av deras hästar gamla travare, som de fortfarande kör lite smått och även har ridit in då. Några av dem kan galoppera, hoppa och gå på tygeln men de flesta inte i så stor utsträckning. Stina är även lite intresserad av Westernridning så hästarna är skolade litegrann inom det också, men mest rids de på turridningar ute i skogen.
Att ridningen kanske inte kommer ge mig jättemycket är ju en risk, men jag tror absolut att det kan vara nyttigt att rida på lite andra sätt och se vissa saker från en helt annan vinkel. Dessutom så är varje timme i sadeln viktig för den där känslan som man söker, oavsett vad man sitter på för häst. Det tror i alla fall jag!

Om ni har frågor är det bara och ställa, då gör ni mig glad! ;)

ni kan även gå in och kika på deras hemsida!

lite bilder från gården...


huset vi bor i ↓



shopen ↓



ett av de tre stallen som används ↓



Shilano ↓



Knoppen ↓



Wealthy ↓



Solero ↓





Totte




Nisse ↓



Brolle & Snaps ↓



Morran, Nisse & Shilano ↓



Kaninen Spirello




och översociala kaninen Kelpie ↓


Hästarna på bondgården :)

2011-07-24 - 14:57:48

På bondgården vi var på hade de alltså tre araber som ingick i hyran av stugan :) alla tre gick på lösdrift tillsammans med kossorna, så det enda vi gjorde var och borstade och red.

Den äldsta hette Tjejen och var en skimmel. Hon reds dock inte alls speciellt mycket då hon hade problem med ena bakknäet.

Cheris var Tjejens avkomma och han var brun och vääldigt fet, vilket fick honom att se ut nästan som en blandning mellan nordsvensk och arab ;) han hade liksom huvudformen som en arab, men verkligen inte den nätta kroppen! Jag red Cheris en gång, men det var typ lite mindre lyckat. han var inte ett dugg välriden och hade nog aldrig jobbat korrekt eftersom hon som hade hand om gården och hästarna bara red lite turer i skogen. När jag red red jag lite på fältet precis vid stugan och efter mycket, om, men och bocksprång så släppte han ganska fint och verkade förstå lite ;) då blev han väldigt mjuk och trevlig till och med så det var skoj :)

Deras senaste nytillskott var Cleo, också det en skimmel precis som Tjejen. Cleo var ca 148 cm hög och hade tidigare mest gått westernridning, och lite klassisk. Hon och jag blev bra kompisar och jag red henne alla de resterande dagarna, mest egentligen för att Hugo tyckte om Cheris bäst. Cleo var pigg och framåt och väldigt känslig i munnen, så hon var trevlig. Dock var hon ett riktigt sto ibland och galoppera på tygeln det gick hon minsann inte med på, utan då försökte hon mest skjuta av mig :P Men som tur var så gillar jag verkligen hästar med lite karaktär, egen vilja och eget humör så hon passade mig bra ;)
vi jobbade i alla fall mycket trav och att hon skulle ha jämn takt, röra sig genom hela kroppen och vara avslappnad. Lät henne dock gå i sin låga westernform eftersom hennes muskler ju var satta efter det ändamålet och det var det hon trivdes med. kände liksom inte heller för att försöka skola om en häst på ett par dagar liksom ;) I galoppen blev det mest lite rejsing och bus, vilket uppskattades :D

red faktiskt barbacka nästan alla dagar då jag dels inte tyckte att sadeln låg bra på nåt sätt, den var rätt obekväm och jag ville passa på att träna upp balansen :) så så fick et bli helt enkelt!

här kommer lite bilder när jag rider Cleo (orkar dock inte redigera alla, haha lat som jag är!), men som sagt ni behöver ju inte kommentera den väldigt låga och långa formen...





















lilla Cleo, hoppas vi ses igen!
:)


let my wish coooome true...

2011-07-24 - 10:24:00
den 14 augusti då smäller det, haha nej det gör det inte men då blir jag hela 17 bast typ :)
här kommer min lilla önskelista :)

1. Systemkamera, med ett extraobjektiv som har mycket zoom :)
kanske något i stil med dessa ↓




2. Svart hackamoore i läder, utan kedja.




3. Kortärmad tävlingstopp, t.ex. en sånhär ↓
fast svart istället för blå, eller helvit eller nåt



4. Chokladbrunt dressyrschabrak schokemöhle champion,
alltså det mörkbruna av dessa ↓



5. Matchande benlindor, ocskå de alltså chokladbruna från schokemöhle



6. Ridbyxor, vet inte riktigt vilka men dessa är riktigt snygga :) dock tror jag att de kan va för höga i midjan för min smak, men aa. ett par nya lite finare ridbyxor önskar jag mig i alla fall :)



7. Tävlingsregntäcke



8. Dressyrträns med remontgrimma, ev. ett sånt här ↓



9. Kanske en Jumpsuit, nån OP-kopia alltså, men bara kanske ;)



10. egentligen nya stövlar också, med snörning längs hela benet så att de sitter,
men det får nog bli till jul det ;)



why don't you just hang with me?

2011-07-23 - 19:06:32

hej hörreni!

nu är det bekräftat, jag är säääämst på att driva en någolunda bra uppdaterad blogg. motivationen är som en berg- och dalbana och jag vet faktiskt inte riktigt varför. men jaja, så kan det va och jag kan ännu en gång försöka mig på att "keep up the update!" så att säga, men kan verkligen inte lova något.

som de flesta av er säkert vet har jag nu snart jobbat en av mina tre veckor uppe i SÄRNA, av alla ställen! lite udda kan tyckas jag då det är en by låååångt upp i lååånga Sverige. Det ligger 3 mil nedanför Idre där vi brukar åka skidor på vintern, och jag tror kanske 10 mil NORR om sälen ;) hehe, jag trodde faktiskt att det låg mer söderut, men icke!

kom i måndags kväll efter en tåg- och bussresa på sådär en 8 timmar cirkus. men det kändes faktiskt inte så långt ändå! var två byten så det blev liksom lite omväxlande, och sen hade jag ju pappa med som sällskap och väskbärare ;) det blir jobbigare på hemvägen, då är jag ensam med alla mina väskor och ska dessutom byta tåg en extragång. men det problemet tar vi då! ;)

i alla fall. för er som inte vet har jag fått jobb på en hästgård här uppe och ska vara här till den 6 augusti. de första dagarna var det rätt tufft och jag hade rätt mycket hemlängtan ska jag erkänna, men nu flyter det jättebra :) fast såklart saknar jag er alla därhemma! ♥

sist jag skrev var vi ju på bondgården och där hade vi det jättemysigt men lite halvdant väder! blev bl.a. bastubad, massa ridning på Cleo (mer om det i ett annat inlägg), bio med pappa och hugo på Harry Potter (grymt bra!!), grillning, mycket övningskörning på landsväg o grejjer! osv. bilder kommer senare!

på söndagen åkte vi hem och tvättade och jag och Amanda tog oss en kvällstur ut till de små fina pluttehästarna :D det var sista gången för mig därute i år troligen (om jag inte får lite abstinens, vilket jag antagligen får, och åker och pussar på dom sista kvällen innan dom kommer ;) men dom var som tur var mycket gosiga och verkade som vanligt trivas allt för bra!
sen åkte jag och pappa då på måndagmorgonen upp hit.

tänkte slänga upp ett litet inlägg med en presentation typ av gården, så ni vet var jag håller hus någonstans likssom :) sen kommer även en önskelista då jag faktiskt fyller hela 17 år om tre veckor tyyyp :D

sen kommer jag försöka uppdatera varje kväll från och med nu om vad vi pysslar med på dagarna :) om ni vill? med massor av bilder såklart, vilket jag tyvärr inte hunnit med ännu då vädret har varit rätt trist mest hela tin!

kram H

en pluttesöt (dock oredigerad) bild på mitt finaste lilla P från senaste visiten ♥

 


put your hearts in the air

2011-07-12 - 23:28:53

hejsansvejsan :)

sitter och softar i våran lilla stuga här på bondgården med sveriges segaste internet, men bättre än inget ;)

för er som kanske inte vet så bor jag, pappa och Hugo på en lantgård i sörmland just nu :) som en liten sommarstuga som vi har hyrt en vecka utav de som har gården, och här finns massa kossor, höns som går lösa, en superfin och lekfull vallhund, sex katter och tre stycken araber :) hästarna ingår typ när man hyr stugan, så vi får rida varje dag så mycket vi vill (y)

igår så packade vi ihop allt vi skulle ha med oss och jag tog en snabbtur in till stan för att inhandla en välbehövlig kalender då min har tagit sluut, och så besökte jag biblioteket :) jag har faktiskt på senare dagar (haha, nu låter jag gammal ;) börjat låna mer böcker, det är ju superbra verkligen och man borde ta vara mer på't :) i alla fall, när jag kom hem begav vi oss sedan till farmor och farfar för att lämna av våran egen lilla kisse, Nemo. sen åkte vi vidare en halvtimma ungefär och kom då fram till gården :) vi grillade jättegod flintastek innan jag fick en liten kvällsridtur tillsammans med hon som har hästarna! jag fick rida på en skimmel vid namn cleo som var pigg och väldigt trevlig :D

idag tog vi sovmorgon och chillade lite i stugan :) jag har läst en massa i en av böckerna jag lånade: Jagad som är femte delen i serien House of night som handlar om vampyrer typ ;) megasuperbra tycker jag att dom är, och det tror jag till och med att jag nämnt här för läänge sen ;)

på eftermiddagen åkte vi och badade lite i en sjö, obs första sjödoppet för i år för min del :D haha, mitt i Juli typ, himla badkruka jag är! sen fikade vi lite i närmsta staden innan vi åkte och handlade lite middag och sen tillbaka till gården. förresten är det jag som har kört hela dagen, duktigt va ;D hihi! väl hemma åt vi fiskpinnar innan jag och Hugo tog oss en liten ridtur :)

idag fick Hugo rida på Cleo och jag tog en av de två andra vid namn Sheris (stavning?). En himla envis sak det där som antagligen inte blivit riden seriöst på flera år, kanske inte på hela livet? jag red lite på ett fält precis vid gården när vi kom tillbaka efter en liten uppvärmningstur, och då var det inte lugna puckar direkt! skritten gick bra och han tog väldigt mjukt och känsligt stöd, men när det inte passade honom mer kom ett par bocksprång! jag satt faktiskt lite löst några gånger ;) haha! ni kan likna det med att rida en rätt kaxig unghäst ungefär skulle jag tro för att få en bättre uppfattning om hur det var ;) men efter en hel massa tålamod så släppte han lika fint i traven i i alla fall ena varvet :D mest nöjd är jag med att jag inte tappade tålamodet faktiskt och inte blev arg, utan bara lugn och bestämd och jag märkte ju att det faktiskt funkade :) avslutade sen i alla fall med att dra en sträcka i full galopp, vilket uppskattades vill jag lova :) sen skrittade en till slut rätt nöjd ryttare och aaaapsvettig häst tillbaka till hagen. ganska galet var det, vi red vid nio på kvällen typ och det var inte ett dugg varmt, ändå blev han helt löddrig hela han i stort sett! haha, söt :)

nu har vi tagit fram chips och lite mys och jag ska läsa lite i min spännande bok :)

förresten så ringde Stina från Särna idag och pratade lite om sommarjobbet som börjar nästa vecka, och hon verkar jättesnäll :) är faktiskt rätt nervös, men jag hoppas och tror det blir super bara jag har kommit in i det :) kommer dessutom vara två till tjejer runt min ålder som sommarjobbar samtidigt och det känns skönt och kul! :D

imorrn ska jag nog rida lite dressyr på Cleo :) hon är nog mer lättriden än Sheris skulle jag tro!

kram H

tyvärr blir det inga bilder då jag inte får det att funka, ska försöka imorrn igen ;)


just love yourself and your set

2011-07-09 - 14:57:58

hej :)

sitter här och borde göra något vettigt, men orkaaar inte. så jag skriver lite här istället ;)

igårkväll firade vi bästa Emma som fyllde 17 år den 3 juni, ja vi är lite efter. väldigt lyckat blev det iallafall :D började med en god middag som bestod av stekt kyckling och potatis. sen åkte vi in till stan och lurade Emma att vi skulle titta på hennes favoritfilm Harry Potter. fast det var kronjuvelerna vi skulle se ;) hihi, hon gick på det stenhårt! filmen var himla bra, verkligen värd att se :D så gör't!
efter bion kikade vi lite på munken men det var typ slut så vi åkte hemåt igen och käkade ännu mer ;) Gino med glass och godis! Vi hann även med att sjunga lite singstar, haha stackars grannarna!, och chilla lite :) framåt tre släckte vi lampan och somnade så småningom :)

imorse var det trötta tjejer som släpade sig upp och hem till sig! ;) har käkat lite sen jag kom hem och börjat sprida inbjudan till våran Pay and Jump :) om en halvtimma cirkus cyklar jag ut till hästarna ♥ för att möta emma och vara lite sälle till henne när hon rider Ragnar :) ikväll sen ska jag med mamma och Hugo till halvars :D

imorrn är det inte mycket som händer, förutom att jag ska ut till Poppe på eftermiddagen. emma följer med som sällskap :) det blir bra! har börjat få lite smått ridabstinens men den kanske lägger sig lite när jag får fyra hela veckor fulla med häst! fast försvinna helt kommer den inte  att göra, för jag längtar efter att få rida min fina stjärna :'D men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, antar jag! 

nu ska jag ta och smörja in mig lite med solkräm för jag har som vanligt skaffat mig värsta röda bonnbrännan! snyyyyyggt!

förresten kanske jag tar med mig laptop och internet upp till Särna, så då kanske jag kan slänga in lite updates om hur jag har det :) vill i alla fall gärna hålla mig själv något sånär uppdaterad om vad alla ni sysslar med här hemma, sen får ni ju avgöra själva om ni vill veta vad jag pysslar med ;)

kram H




puss på dig finaste ♥


I hear the drums echoing tonight

2011-07-06 - 12:09:31

innan släppet...







lite från när vi var och hälsade på dem första gången... :)















and you take that to new extremes

2011-07-05 - 23:51:01


feeelåt för sämst bloggning, men det har inte prioriterats helt enkelt!

orkar inte skriva så mycket om vad som hänt denhär bloggfria veckan, åå jag som hade blivit så duktig och börjat med tidsinställda inlägg och grejer! men jaja, nu blir det lite denhär veckan och sen så hör ni troligen inget från mig på en månad!

i alla fall. sen sist har jag hunnit med att följa med Karin på kvällstävling, släppa hästarna på bete, hälsa på hästarna ;), städa och fixa i stallet, äta glass på smultronstället, ha sisu-uppdrag, börja bygga ny hemsida åt klubben och rida lite på Porthos. Fullspäckat kan man nästan säga, fats nae rätt chill ändå ;) denhär veckan är min absolut lugnaste, och kanske egentligen tråkigaste, vecka på hela lovet. men ärt skönt ändå att få en vecka till bara soft! ;)

idag började jag i alla fall med att möte Emma vid tio för att cykla iväg och hälsa på och kolla till hästarna :) de har det såååå himla mysigt därute och jag slår vad om att de stormtrivs. när vi kom så låg Chess och Lucie bredvid varann och sov och när vi gick runt och fota, myste och kollade efter sår så ramlade dom ihop en efter en ;) jag lovar säkert minst tio av femton låg ner en kort stund i alla fall, myshästar! :) vi hade det så härligt att vi såklart glömde bort tiden lite, och jag skulle på sisu-uppdrag så jag var tvungen att åka. hoppas E klarade att fixa vattnet själv, åå så himla typsikt mig att vara sån jäkla tidsoptimist och sen låta det gå ut över andra! det måste jag ta tag i känner jag!

kom lite halvflåsig cyklandes till J och hann inte hämta lite papper som jag skulle haft med, men det fick gå ändå! vi cyklade iaf genom heeela stan för att sen få skjuts till SRS och ha en kort föreläsning på 30 min och sen återvända. kändes rätt ovärt om jag ska vara ärlig! hade hellre stannat hos hästarna med Emma ;) menmen, lite pengar är det i alla fall och jag har bara tre uppdrag som ligger i Augusti kvar, skönt!

ingen rast och ingen ro, väl hemma åt jag lunch innan mamma och hugo skjutsade ut mig till Poppe. där blev det golfrundan x2 medan mamma och Hugo gick ett varv. i början var han supertönt och väägrade gå fram, men efter lite övertalning blev han jättehärlig faktiskt och han fick den traven och bjudningen som jag hela tiden har letat efter :) då blev jag glad tjej :) i galoppen jobbade jag med att han skulle hålla den galoppen jag ville. annars har han en tendens att, med mig ialla fall, bli rädd för nåt kasta sig åt sidan och byta fram till kors. men när jag var riktigt bestämd och övertydlig så gick det bättre :) han kastade sig och bytte några gånger, men sen kom han typ på sig själv och bytte själv tillbaka direkt! då blev jag förvånad och glatt överraskad. han är inte så svårövertalad egentligen, men han kräver att man är på honom lite för han gör inget direkt gratis. nöjd ryttare och svettig häst skrittade sedan tillbaka till stallet och han fick en skön dusch och stretch innan det var dags för oss att åka hemåt.

hemma åt vi lite middag och så har vi kollat in allsången. Ulrik är bäst! haha skoja, men han är faktiskt både söt och grymt duktig ;) hann även med att övningsköra lite senare, och jag lyckades övertala mamma om att jag skulle klara att köra till hageby och i McDriven för att köpa glass :) haha, jag i ett nötskal jag vet! men det gick i alla fall jättebra ;) det tar sig så att säga, men ändå skönt att veta att jag har typ mer än ett år kvar innan jag ens får ta körkortet.

imorrn har jag inget speciellt inplanerat. ska nog träffa emma lite :) på torsdag sen ska hästarna kollas till och på fredag ska jag med emma när hon rider Ragnar och kollar hästarna då också då såklart :) på kvällen sen är det födelsedagskalas en månad försent och på söndag ska Poppe motioneras igen :)då blir det skrittjobb med klättring!

har förresten massor med fina betesbilder, men de kommer i enskilda inlägg lite utspritt tänkte jag :)

kram H

gänget typ :)