Fina vännen ♥

2013-01-29 - 19:52:47

 

Lokal hoppning Nyköping, 27 januari 2013

2013-01-29 - 12:08:46
I söndags rullade transporten för första gången i år mot tävling :) Nyköpings Ridsällskap anordnade lokal hoppning, och Pepsi och jag säsongsdebuterade alltså med två klasser hos dem.

95 cm
Första klassen var tävlingsklass på höjden 0,95m. Kul tycker jag att de kör så istället för 90-clearround, för clearround är så trist haha ;) I alla fall så var Pepsi lite loj på framridningen/framhoppningen. Bestämde mig för att inte pressa henne utan låta henne rulla på i "comfortzonen". Dock var det ingen vidare bra taktik, utan jag skulle väckt upp henne mera. Inne på banan var hon väldigt spänd, och när hon blir spänd bli hon väldigt seg i reaktionerna och svår att sätta tryck i. Och har hon inget bra tryck i galoppen, då blir hoppningen inget vidare heller. Inget jämnt flyt fick vi till, och båda var lite för "oengagerade". Haha, titta bara på hinder nummer 2 när hon river, ser liksom ut som om vi bara kliver över. Det "svåraste" hindret på banan var en oxer precis intill den öppna läktaren med gulgröna "tavlor" som utfyllnad inuti. Pepsi är verkligen inte ett fan av just sådana "tavlor" så i sista sekund hann hon smita förbi utan att jag var beredd. Klantigt av mig att inte vara beredd, men jaja. Som sagt, ingen bra runda. Alldeles för "mellanmjölkig" och tråkig!
Resultatet blev 8 fel.

               
100 cm
Till andra klassen bytte jag taktik och vi jobbade på i ett friskare tempo på framridningen/framhoppningen. Mycket övergångar och tempoväxlingar fick det bli, och jo visst blev det allt bättre! Hon var fortfarande spänd inne på banan (ser inte direkt ut så, men det känns kan jag tala om och det är då hon inte svarar ärligt framåt), men jag gav mig tusan på att få fram henne någolunda i alla fall. Även om inte galoppen blev så energisk och rytmisk som man skulle önska, så skuttade hon ändå bra denna klass tycker jag! :) MEN, givetvis skulle jag klanta till det. En missad liten halvhalt innan sexan som gjorde att vi kom i mellanläge och det blev ett stopp. Usch så klantigt och inte ens värt att visa, skäms på mig! Är bortklippt ur filmen. Red i alla fall de sista tre hindrena, och de hoppade hon väldigt enkelt :) Åh, känns så surt att jag skulle göra den där dumma missen när det i övrigt kändes så enkelt. Menmen, summa kardemumma ingen toppenrunda men helt ok ändå (förutom mitt klantfel då). Äsch, nästa tävling då är hon förhoppningvis mindre spänd och mer påverkbar och med på noterna, det var ju trots allt första på 4 månader så att vi är lite ringrostiga är inget konstigt.
Resultatet blev i alla fall 4 fel.




Skärmklipp från Nyköpingsfilmerna

2013-01-28 - 15:50:00



Update

2013-01-28 - 13:35:36
Hallojsan på er, jorå jag lever allt! :)

Började denna vecka på bästa möjliga sätt med morgonmysig barbackatur på världens sötaste pålle ♥ Alldeles pigg, glad och nöjd var hon över att få mysa runt i den nya snön som fallit under natten :) Väl värd efter gårdagens hopptävlande. Bästaste tjejen!

Nu ska jag försöka fixa till filmerna från gårdagen, och sen kommer lite resultat och sådär upp såklart :) Måste dock plugga lite nu på håltimmen också för att slippa det sen, men filmerna kommer under kvällen i alla fall!


Dagen so far

2013-01-26 - 17:57:45
Idag har jag hunnit med en himla massa skoj :) En super-lördag helt enkelt! 

Började dagen med att åka upp till Pepsi. Hon hade redan hunnit gå ut i hagen, så jag ändrade min plan (som var att rida direkt) till att göra stallet klart först. Mockning åt Pepsi och Whinnie, lite påspackning och allmänt pyssel blev det alltså innan jag hämtade in Pepsi för att brodda och klä på sig för en uteritt :) Vi hade flyt och lyckades tajma lite sällskap till och med, så tillsammans med Tuva och Cobbe styrde vi iväg på en alldeles lagom busig och mysig tur :) Pepsi var på kalasbra humör, pigg och glad, men ändå inte jobbig på nåt sätt! Hoppas hon är lika fin imorrn :D

Tillbaka i stallet fixade jag det sista innan det blev supergott lördagsfika och därefter bilen ut till Lilla H. Denna gång var det dock inte Holly som skulle ridas, utan en stoooor häst vid namn Dundee :) Dundee är en valack på över 170 cm som ägs av Lisa och står på Lilla H. Han fyller 4 år i år, och hade fram tills idag endast blivit riden av Lisa och en till. Som ett litet test för honom så ville Lisa se vad han sa om någon annan satt på ryggen, och jag fick äran att agera försökskanin :) Vi red en lugn tur tillsammans med Lisa och hennes andra häst, och Dundee skötte sig galant :) Pigg och glad, men ändå väldigt snäll!

När vi kom tillbaka till stallet så undrade Emma om jag ville rida hennes Myran också, när jag ändå höll på liksom ;) Emma var nämligen sugen på att se Myran lite från marken. Och det ville jag ju gärna såklart! Man får ta varje chans man får för det är verkligen himla nyttigt att sitta på lite andra hästar ibland :) Myran fick jogga en sväng på banan, och även hon skötte sig fint! Hon är en lite speciell och känslig dam, men väldigt trevlig, lyhörd och piggelin så det var kul! :D

Om mindre än en månad så är ridprovet till ridledarutbildningen, och då passar det ju verkligen kalasbra att ha ridit mycket olika hästar :D Så det + att det är himla skoj såklart!

Nä, nu blir det middag och sen ska jag upp till Pepsi igen :) Ska packa iordning inför imorrn, putsa lite, mysa och göra henne riktigt tävlingssnygg igen. Länge sen nu! Sen blir det kvällsfodring också innan jag tar mig hemåt för att somna tidigt. Startnummer 1 i dagens första klass har vi, så det blir tiiiiiidig avfärd hehe ;)

 
         
 
 

Det här gillar vi!

2013-01-26 - 09:28:00
TAGGA :DDD


Det var verkligen på tiden!

2013-01-25 - 20:06:17
Minns ni att jag väntade på ett sista paket? :) Jo, nu har halva kommit i alla fall haha! Tanken var att paketet skulle innehålla två produkter, men då det strulat med den ena för att den varit så populär så får butiken inte in den igen förens i mitten av februari :( Tusiken, jag som tänkt att vi skulle inviga den på söndag! 
Menmen, de var i alla fall snälla och skickade den ena produkten i förväg :) Det var verkligen inte en sekund för tidigt att införskaffa detta pannband till mig själv! Såå skönt, speciellt om det ska vara såhär kallt hela tiden :) Och fint, det är det också. Mmm me gusta!
 
          

Örongodis ;)

2013-01-25 - 11:37:42
 

Gårdagens två ridpass

2013-01-24 - 23:07:09
Yepp, som rubriken lyder så blev det två ridpass igår och efter dem båda kan jag lova att jag somnade gott ;) Gjorde nog hästarna också kan jag tro, för vi fick jobba på riktigt ordentligt alla tre!

Först ut var Pepsi. Inför helgens hopptävling blev det ett markarbetspass med mycket lydnad och kvicka tassar :) Bitvis var hon lite halvt ur fokus, framför allt i början. Men när hon kom igång och igenom kroppen ordentligt blev hon sjukt fin :D Då sög hon verkligen på och lyssnade på minsta lilla förhållning/framåtdrivning utan att blinka. Upphöjda bommar är himla nyttigt, och efteråt var hon svettig som få pluttis trots att hon är relativt nyrakad (dock bara hals, men ändå!). Verkligen nöjd med resultatet av passet i alla fall, och vi borde verkligen försöka lägga in markarbete oftare för det är superbra träning för oss bägga två :) På lördag blir det en lite lugn skogstur som uppladdning inför tävlingen, brukar funka fint! TAGGAD!!!!!!!!! :D

Näst på tur på mina lediga onsdag stod Holly. Världens snällaste Inger hade både mockat, fixat krafften och gjort i ordning Holly åt mig när jag kom :') Tusen miljoners tack, så himla gulligt!! Vi red tillsammans bort till ridhuset på andra sidan vägen, och väl där plockade vi fram några små cavalettis. Med andra ord blev det lite markarbete även detta pass :) Till en början var Holly dock inte alls på humör, herregud! Vet inte om det är överskottsenergi eller bara trots som spökade i hennes lilla huvud, men helt plötsligt så var allt jättefarligt och hon blåvägrade lyssna en gnutta på vad jag hade att säga. Men skam den som ger sig, och efter en stunds övertygelse så gav hon med sig. Då blev hon riktigt avslappnad och fin :) Jobbade på bra med bakkärran och var även duktig över bommarna även om det var jobbiiiigt ;) Nu hoppas jag att hon testat mig färdigt för ett tag, haha! Spännande och se vad hon säger nästa vecka när vi ska till ridhuset igen :) Hoppas hon är på bättre humör i alla fall!

 
 

Here she is

2013-01-24 - 22:20:47
Efter lite om och men fick lilla Whinnie busa runt tillsammans med sina smågalna halvsyskon idag i ridhuset. Det var skoj sa hon :) Och ja, såhär ser hon helt enkelt ut den lilla bebisen! ↓ 

Cellwhinnie
Född 2011
e: Dahlwhinnie - Ceylon








 

Cellwhinnie

2013-01-23 - 18:56:14
Ni uppmärksamma kanske såg att det stod Cellwhinnie på flera dagar i min kalender? :) Vem är då denna lilla filur? Jo, ridskolechefen Cissi är på skidsemester och har därför flyttat sina 4 egna hästar till ridskolans "extrastall" för att kunna få hjälp med dom enklare. Dels är det hennes fd tävlingshäst Celloni, numera typ avelssto, och så de tre yngsta av hennes avkommor :) Den äldsta är fem år och det är "Fe", mellersta är 3 år och kallas för "Coffe" och så ministingen det är "Whinnie" det :) Sen är Celloni även mamma till Matildas fina Curre som vann i Globen förra året, och så en sexåring som är såld.

Jag och ett par till av de "äldre" har i alla fall tagit en varsin av hästarna som nu står på Hageby, och ska se till att de får mat, vatten, mockat, tillsyn, lite ompyssling och så lite motion :) Whinnie blev min, och det är jag glad för haha! Mysigt med bebis, och så en lättmockad box ;) Whinnie blir förresten 2 i år, och tanken är väl att hon ska bli en riktigt dressyrstjärna, med denna snygging som pappa: 

             

Imorrn ska jag försöka ta lite fina bilder, så ni får se hur hon ser ut också :) Än är hon liksom inte sådär jättelik sin pappa ;)


22 januari 2013

2013-01-22 - 23:10:41
Åh, skriver fortfarande 2012 i rubriken av ren reflex haha. Tre veckor in på nya året nu ju, skärpning ;)

I alla fall så förstår ni kanske att det är full rulle denna vecka om man heter Hillevi Hassler! MEN då är det tur att ca 90 % av allt som ska göras är himla kul, och det mesta är helt självvalt. Det enda som förstör är två feta läxor, men jag har varit så duktig och pluggat lite varje dag att jag ligger riktigt bra till. Duktiga jag, nästan lite stolt haha ;)

I söndags hade jag Pepsi igen :D Det blev en urmysig LÅNGritt tillsammans med Carro och Vulfa. Pepsi var lite av och på, några små busisar bjöd hon på, men annars mest lite småloj. Tror inte hon gillar att underlaget inte är helt hundra på de flesta ställena. Ändring på det blev det i alla fall när vi avslutade på sjukhusfältet, för då gick hon lite smått bananas ;) Sjukt laddad och sjukt fin, och hon höll sig i skinnet! Carros snälla mamma Jane kom för att knäppa lite bilder, tyvärr hade solen hunnit gå ner men ett par blev det i alla fall :)

Idag har jag ridit x2, longerat x1 och långryktat x1 ;) 

Igår fick jag lite oväntat veta att vi dagen till ära idag skulle vara lediga :D Passade perfa! Började morgonen uppe i Hageby. Där blev det longering av lilla Whinnie, som efter att varit grymt ofokuserad var duktig mot slutet :) Sen gjorde jag stallet åt henne, och mockade hos Pepsi såklart som var ute på sitt hagpass. Åkte vidare vid elva till bästa Lilla H :) Där mötte jag upp Billinda för en perfekt ridtur i det strålande vädret! Holly var riktigt riktigt pigg och brallade massor faktiskt, sååå söt :) Faktiskt till och med nästan nära på att tappa balansen en gång, men bara nästan som tur var ;) 
Vid två åkte jag tillbaka till "stora" Hageby. Där hade Pepsi perfekt kommit in och hunnit käka lunch, och då blev det en riktigt ordentlig långrykt och lite myspys :) Bara för att matte har mycket att göra betyder det inte att bästis bortprioriteras, nä hon kommer alltid som nummer 1, varje dag oavsett ♥ 

Tredje och sista stallet för dagen blev stallet som faktiskt ligger allra närmast båda mina "boenden" :) Stallet heter Ånestad och den delen jag höll hus i är precis nybyggd och superfräsch! Har faktiskt aldrig varit i det stallet tidigare, så idag var premiär :) Premiär blev det också på en häst som heter Wendolin! Red honom ett pass i deras paddock (som faktiskt var himla himla bra, fattar inte hur den hållt sig!) och efter lite småtjafs så kom han på att jo, det är nog bäst att acceptera den lilla skiten där uppe ;) Riktigt fin blev han när han väl släppte till! Kul :D Varför jag red honom, det kan ni få klura på ni ;) Haha, lovar att berätta så småningom!

Runt kl. 19 landade jag här hemma och har sedan dess varit duktig och fått lite vettigt gjort :) Nu väntar sängen, för imorrn är det också fullspäckat schema!

Kram H

Bilderna som Jane tog i söndags :) Och ja, mina öronlappar är snygga haha :P






Mysljus

2013-01-22 - 21:18:53


Anledningen till att uppdateringen är sämst

2013-01-21 - 11:04:28

Är att jag har fullt upp med en massa annat skoj :) Den här veckan kommer bli braaaa!


17-18 januari 2013

2013-01-18 - 21:45:15
Nääämen tjaa :D

Igår hade jag verkligen en fullspäckad dag, och då fick ni nöja er med en liten outfit-bild ;) Förövrigt grymt snygg "dressyrdräkt" om jag får säga det själv, men färgerna blev inget bra med iPhonen tyvärr :( I vår sen när man kan fota ute på ridbanan ska ni få se hur snyggig den är!

I alla fall så red jag och Pepsi ett dressyrpass i ridhuset. Har lite sadelproblem nu då vår favvo-dressyrsadel inte passar henne längre, och de andra dressyrsadlarna som är "utprovade" till henne verkligen inte passar mig. Nu har vi provat en ny, men den funkar inte hundra heller tror jag. I vilket fall så var Pepsi positiv, nöjd och glad :) Avslappnad och jobbade på bra! Traven var ta mig tusan kanoners med jättebra bjudning, galoppen var lite kämpigare. Men kändes som om sadeln tog emot lite där så ja, tur att vi inte har några dressyrtävlingar planerade inom den allra närmsta tiden! Måste lösa det där.. Hon kryper in lite med nosen när jag ber henne samla sig, men fokus för tillfället är inte hög och snygg i nacken utan snarare ordentlig ryggverkan och mer bakbensengagemang :) Himla dressyrträningssugen är jag, känns so om vi behöver lite vägledning och en motivationskick för att komma ett snäpp längre!

På eftermiddagen igår var det som vanligt stallvärdsjobb och därefter US-möte. Gonattpuss till Pepsi sen innan jag cyklade hem till pappa för lite "handledning" i min engelskarapport. Vid en kl 22 var jag hemma hos mamma igen, tur att vi hade sovmorgon idag :) 

Idag har förövrigt varit en väldigt "vanlig" dag, skönt med sånt med ibland! I skolan var jag fram till kl. 14 och därefter åkte jag upp till stallet och min mysis :) Mockning, långrykt med gos och så lite massage på det sysselsatte vi oss med, världens bästa ♥ Nu vankas chillkväll! Pizza har käkats, nu blir det godis, chips mm och lite soffhäng :)

Kram H

 

Bildminne

2013-01-18 - 16:05:00
Hösten 2011 på Åby. Första färgade rosetten i 1m :))) 

 

Lyx-schema

2013-01-18 - 11:52:08
Inte kan jag då klaga på schemat som jag kommer gå efter hela terminen :D Förövrigt sista jäkla terminen på hela gymnasiet, galeet! 


Bortsett från att man skulle kunna trycka ihop alla lektioner på bara måndag och tisdag, gå 8-16 och vara ledig resten av veckan, så är jag nööjd ;) Att vara ledig VARJE onsdag sitter fint, och på torsdagar så slutar vi 9.30. Snacka om att man hinner med en hel del skoj sådär mitt i veckan :) 

Till råga på allt så har vi i stort sett bara en jobbig kurs, Engelska C. Just nu har vi både en trist bok och en äcklig rapport på 4000 ord att skriva -.- Och inget av detta får vi göra på lektionstid. Menmen, så fort den där dumma rapporten är ur vägen så kommer jag att känna mig friiiii :))) Just nu är det dock tyvärr lite panik på den.


Dagens outfit :)

2013-01-17 - 15:27:51

Mitt snyggo ❤


Underbara onsdag

2013-01-16 - 21:58:54
Har varit ledig idag, tjohoo :D Hunnit med en hel del faktiskt, och lagt allt vad heter skola åt sidan. Underbart var ordet!

Började dagen hos Pepsi. Fixade stallet klart först, och sedan tog jag in henne för att göra iordning oss för en mysig uteritt i all snö som kommit :) Tror nog att vi båda gillar pudersnö ungefär lika mycket ;) Dock var Pepsi lite spänd och tittig inne på de mindra vägarna i skogen, men sist vi red där så var det ju knappt nån snö så det är inte så konstigt. På fälten brassade hon på ordentligt i alla fall ;D Älskar att leka lite med galoppombyten i svängar och så, och det gör Pepsi också! Hon passar alltid på att busa lite samtidigt ;) Turens höjdpunkt var helt klart sista traven över sjukhusfältet, jäklarns vad hon trampade på och jobbade med varenda liten muskel! 

När jag fixat iordning henne och så efteråt så kom mamma och plockade upp mig. Vi åkte därefter och hämtade mormor för en mysig lunch på Paus :) Som vanligt supergod mat! När vi ätit klart var det dags för mig att ta nästa häst; Holly. Gjorde stallet i lugn och ro samtidigt som jag umgicks lite med Linda och Felicia :) Skönt att inte behöva stressa. Dock fick vi rida i mörker sen, men det gjorde inte så mycket eftersom jag hade min superpannlampa :) Holly fick i alla fall jobba hårt med att galoppera mycket i den djupa snön, men det tyckte hon var kul! När jag travade av henne sen var hon superfin, avslappnad och med bra bjudning :) 

Åkte hem ett varv och åt middag och sådär sen innan det blev en tur upp till Pepsi igen. Kvällsmys och massa rykt när det är lugnt i stallet är bland det bästa som finns :) ♥

Kram H

        
 

I paketet gömde sig...

2013-01-16 - 18:53:16

... ett set grymt efterlängtade benskydd från Veredus :))) Har länge drömt om ett par men känt att det inte riktigt varit värt när man inte har egen häst, de kostar trots allt en hel del! Men så hittade jag ett set i rätt färg och storlek på tradera, och då kunde jag ju inte låta bli ;) Fick dem för ungefär halva nypriset, och då var de i fint skick (bara använda vid tävling). Kändes väldigt värt, åh vad jag älskar att fynda :D
Idag fick Pepsi prova dem och de satt som jag både hoppats och trott som en smäck, både fram och bak :) Någon kommer att vara läskigt snygg på vårens tävlingar, hihi!


You just got to love it!

2013-01-15 - 23:54:58

Fick det första av två paket idag, wooopa :D Lite oplanerat och spontant sådär, men passar de så är jag nöjdare än nöjdast med mitt fynd! Ni som inte redan råkar veta, ni kan nog faktiskt inte gissa vad det är heller haha ;)


PA 4

2013-01-15 - 10:01:00
Hoppas att ni inte missat att världens bästa ponnyakuten har börjat igen? :D Säsong fyra var det som gick av stapeln i söndags! Även om det ibland (läs: ofta) är väldigt patetiskt så är det galet kul att titta på, haha. Ni hittar det som vanligt på svtplay, första avsnittet är HÄR.
Visste ni förresten att när säsong två sökte deltagare och de började ta in storhästar också så funderade jag nästan på att söka, och ni som vet hur Pepsi var för ett par år sedan förstår nog med vilket problem ;) Dock hade vi kommit så pass långt med problemet då att det aldrig blev något seriöst funderande, men ändå!


Shopping del 2

2013-01-14 - 15:54:00
När jag och pappa var på hööks och inhandlade skorna och chapsen kunde jag inte låta bli schabraket som jag tipsade er om för ett tag sen ;) 134 kr för ett himla snyggt schabrak som jag vet har bra passform och som dessutom i alla fall tillfälligt går ur sortimentet, oemotståndligt! 
Från Hööks fick även ett par nya dressyrpaddar följa med hem :) Bra att ha ett par extra att byta med när de andra är i tvätten liksom!

          
 
Sen fick jag även paket förra veckan! Paketet innehöll en extremt superstark pannlampa som jag önskat mig :D Nu ska vi verkligen trotsa mörkret, hihi! Har inte ridit med den ännu, men den verkar riktigt grym :) Spännande! Mycket värt såhär på vintern tycker jag, för det blir ju (tyvärr) himla mörkt om kvällarna.

 

Modig tjej?

2013-01-14 - 10:20:42
Läste en kul grej i senaste numret av Equipage :) Där fanns en intressant artikel om hästens exteriör, och det var Jens Fredricson som var huvudperson. Han hade dels bedömt några läsares hästars exteriörer, men även uttalat sig lite allmänt om vad han tittade på när han letade hästar. Såhär sa han bl.a. om ston:


Måste säga att det låter lite konstigt, men ja. Kanske stämmer det? ;) I alla fall så borde Pepsi vara en riktig tuffing med tanke på att hon har relativt stort huvud, och framförallt riktiga kaninöron, haha :D 


13 januari 2013

2013-01-13 - 23:14:36
Burrr vad kallt det varit idag. Nu när vi har haft plusgrader här i några veckor (?) så har det verkligen känts som om våren varit på ingång, och tanken på att klä sig med underställ eller dubbla tjocktröjor har varit som bortblåst. Men, nu verkar kylan ha hittat tillbaka igen vilket är både bra och dåligt tycker jag. Skönt om det blir ridbart underlag ute igen, men att frysa är ingen hit. Jaja, det finns ju inga dåliga väder bara dåliga kläder, right? ;)

Började dagen med ett par trevliga timmar ute på Lilla H idag :) Trivs verkligen hos dem, och jag blir alltid på bra humör när jag kommer dit! Härliga människor och mysig miljö, allt som saknas är min pärla (och ett ridhus ibland när det är isgata ;)). Gjorde i alla fall stallet åt Holly, hängde lite med Linda och tog sedan en mysig tur tillsammans med henne och Nilla. Holly var på väldigt bra humör och bjussade på både små glädjeskutt, bakutsparkar och galoppombyten ;) Hihi, kul med lite mer energi! 

Blev hemhämtad av pappa för en snabb lunch och sedan vidare till nästa stall. Min lilla prinsessa stod och väntade på att få bli ompysslad när jag kom, vilket hon såklart också blev :) Dock är hon nästan tråkigt ren nu, haha ;) Nä, leran längtar jag inte till men lite kan hon allt få lorta ner sig ;) När vi ryktat och myst färdigt fick hon gå ut i hagen igen, och för min del blev det mockning och tvättning av vattenkopp och krubba. Hann även putsa lite, och hänga lite allmänt innan det var dags för hemfärd. Hemma blev det fikamys och kortspelande med pappa och bror, innan det var dags att ta vårt pick och pack och flytta över till mamma :) Tror Nemo ville följa med, för han satte sig bland alla kassar och väskor haha! "Jag är också en kasse, glöm inte mig!" ;)

Hittar ni honom? :) 


Nu ska jag ta och sova, vi hörs imorrn mina kära vänner :)

Kram H


En del av det shoppade

2013-01-13 - 22:52:16
Gissar (och vet ;)) att flera av er är nyfikna på det som shoppats den närmsta tiden? :) Först ut är det som är inhandlat i klädväg till mig själv. Resten sparar jag på, blir så mycket på en gång annars ;) Dessutom har jag inte fått allt än, två paket hoppas jag kommer nu i veckan :)


           
I julklapp av pappa fick jag presentkort på nya stallskor, och det var verkligen välbehövligt! De jag hade var det nämligen hål i så att det läckte in snö och vatten, mys hehe. De nya skorna köpte jag på Hööks. Har exakt likadana som vardagsskor, och de är verkligen gryyyymt sköna från första stund :) Otroligt mjuka, och sitter som gjutna kring foten, toppen helt enkelt!
Som ni kanske minns fick jag presentkort på chaps av mamma, och då var de dessa (även dem från hööks) som blev de utvalda. Än så länge himla himla nöjd med dem! :D De sitter som en smäck även de, passar bra till skorna och är sådär snyggt höga :) Tanken är att de ska användas hemma, för att rida i skor är ingen höjdare och vill heller inte nöta stövlarna hela tiden. Håller de sig snygga kanske de får följa med på tävling nån gång också, återstår att se :)




Sist ut för dagen är denhär urmysiga och snygga tröjan, som även den kommer från Hööks. Presentkortet jag fick av mamma var ju på 2000 kr, och eftersom chapsen inte kostade så mycket så fick jag bl.a. denna tröja för det presentkortet också :) Den är verkligen himla fin, och eftersom den är sådär härligt lurvig inuti så är den även vaaarm och gosig ;)
 

12 januari 2013, hoppträning

2013-01-13 - 01:02:26
Hejsan svejsan! :)

Haft en himla fin lördag idag. Började med ordentlig sovmorgon och därefter städades julen ut här hemma. Efter lite lunch bra det iväg upp till stallet. Allt det vanliga fixades och veckans alla påsar packades, skönt att ha dem gjorda! Vid fyra var det rid-dags :D Jag och Pepsi hopptränade idag igen för Matilda, denna gång tillsammans med Linda och hennes fina Ella :)

Först och främst kan jag säga att förra träningen inklusive torsdagens dressyrpass verkligen gett resultat! En vecka tog det på foderterminen, sen har vi hittat tillbaka till varandra igen ;) Pepsi var lite ännu mera halvvild och crazy idag, men när vi väl kom igång med hoppningen gick hon som tåget :) Dagens övning var banhoppning med mycket både raka och böjda linjer, vilket alltså var lite fortsättning på förra veckans jobb. 
Skillnaden idag var att Pepsi var väldigt lydig och lyssnade verkligen på vad jag hade att säga, samtidigt som hon var på och himla glad och positiv :D Helt perfekt helt enkelt, min bästa ♥ Sen red jag bättre idag också, mer is i magen samtidigt som jag mestadels bestämde mig och red utefter en plan. Det är bra det! 
Så ja, summa kardemumma är jag toppennöjd och det var Matilda också :) Nice! Tror nog att Pepsi aldrig kommer sluta förvåna mig, och det är bl.a. det som är så himla himla kul med henne. Och sen all den energi som hon verkligen lyser av när hon får göra något hon tycker är dökul, underbara häst :D Näst sista banan vi red idag höjde Matilda upp ett par hinder ordentligt, och ja, det kändes bara enkelt :) Vet inte vad det låg på, men hööögt var det. Precis som jag skrev en annan gång så ger det verkligen en kick för självförtroendet, att veta att vi faktiskt kan! Ååååh vad vi taggar årets första tävling om bara två små veckor :DDD

Nu har Pepsi haft hoppträning två veckor i rad, och eftersom det är hopptävling nästnästa helg så blir det nog ingen mer hoppning innan dess. Ett markarbetspass ska jag dock försöka lägga in, annars blir det lite lugnare :) Förhoppningsvis går det att busa i skogen en hel del, för mer snö verkar vara på ingång :)

Nä, verkligen dags att sova nu. Tyvärr varken film eller bilder från idag, så vi får nöja oss med en favvo i repris :)

Kram H

 

Min fina kines-misse hälsar gonatt ;)

2013-01-12 - 01:30:41

Kom sommar, kom!

2013-01-11 - 15:50:00
Snöstorm ute idag, uuurk. Man kan verkligen inte låta bli att längta till sommaren, världens underbaraste årstid ♥





 

Årsresumé 2012 februari

2013-01-11 - 11:40:05
FEBRUARI
Jag och Pepsi vann årets första klubbtävling, och fick därmed rida först på ett ärevarv för första gången :) Fotade härliga vinterbilder på sjukhusfältet på både Maria och Amanda. Red Doma en hel del åt Maria, rolig men himla svår och speciell häst det där! Köpte världens finaste pannband. Hade ett galet fint sportlov med massor fotografering, en grym dag på GBG HS och så fick Pepsi och jag rida på en av ridskolans Clinics för Micke Carlstedt. Red bort till grusvägarna för första gången på tokigt glad pålle :')

                   
 

10 januari 2013

2013-01-10 - 22:47:48
Idag mjukstartade terminen i skolan med en liten lektion. Att sluta strax innan halv tio är ju ganska så trevligt :) Har jag förresten nämnt att mitt schema har efter lite ändringar gått från att vara supersämst till att vara niiiice? :D HELA våren kommer jag att vara ledig varje onsdag och gå 8.10-9.30 på torsdagar :))) De andra dagarna är inte direkt överdrivet jobbiga heller, och dessutom är troligen alla "svåra plugg-kurser" över utom en. Känns gött!

Resten av dagen spenderade jag i alla fall i stallet :) Fixat och donat med allt och lite till, ibland undrar man verkligen var tiden tar vägen! Vid lunch så trimmade jag och Pepsi lite i ridhuset och det var himla kul :D Pepsi kändes väldigt avslappnad men ändå arbetsvillig och med lite lagom framåtbjudning. Galoppen var lite kantig, men traven satt där den skulle för det mesta :D Bäst av allt var nog att hon var himla mjuk i sidorna faktiskt, har verkligen lärt mig hur jag ska få henne att släppa till vänster nu och det är grymt skönt. Summa kardemumma, ett riktigt bra pass helt enkelt! :))) En fräck outfit fick hon bära dessutom, men självklart missade jag att fota :( Jaja, det var nog inte sista gången hon gick med den matchningen i alla fall ;D

På eftermiddagen jobbade jag tillsammans med Cornelia som stallvärd. Ett himla bra upplägg är det på torsdagar den här terminen :) Vi har ingen teori eller så med några nybörjargrupper, utan det enda fasta är två upprop. Det betyder att det finns rätt mycket tid till att pyssla med sånt som behövs fixas, men som inte hör till de vanliga rutinerna. Idag blev det t.ex. lite frisering och datum-skrivande i "elevboken" :)

 Imorrn har vi sovmorgon (höhö) och sedan består skoldagen av två lektioner, lagooom jao!

Godnatt på er, kram H

 

Shoppiloppa

2013-01-10 - 20:45:00
Nämen, jag kom på att jag faktiskt har shoppat en hiiiimla massa hästgrejer på sistone som jag inte har visat er :) Är ni nyfikna? ;) En del av grejerna är köpta i affär, men de flesta beställda. Somliga har kommit, andra väntar jag fortfarande på.
Januari brukar ju kallas en "fattig" månad eftersom man spenderar rätt mycket på julen och så i december, men inte för mig denhär gången i alla fall :D Det mesta av det som shoppats har jag nämligen använt presentkort eller pengar som jag fick i julklapp till :) Superduper!
Älskar att fylla på i garderoben inför nya året och nya säsongen :))) Här får ni sneakpeak i alla fall ↓


Intensiv dag deluxe

2013-01-09 - 18:09:20
Hej på er!

Det sägs att man ska ta tillvara på de sista lovdagarna, och idag har jag verkligen fått ut mycket av dagen :) Och då är den inte ens slut än!
Ambitiöst nog ställde jag faktiskt klockan på 06.16 imorse för att pallra mig upp och iväg till NTM. Jobbade 7-9.30 där, vilket är mitt tredje pass i januari hittils. Längtar till lönen kommer jao :D 
Åkte direkt vidare emot stallet där Pepsiplutt väntade på mig :) Efter lite fixande begav vi oss iväg på en skogstur, som ja fick bestå av vad underlaget tillät ungefär. Vi red bort till grusvägarna och hoppades på att isen smält fortare där, men nja. Kontrollerad trav och några korta galoppbitar fick vi till i alla fall :) Pepsi var som vanligt pigg och nöjd :) Mysigt hade vi verkligen, lika glada bägge två! Men nu tycker jag att det kan bli sommar, haha!

Tillbaka efter långturen blev det lunchande för oss båda innan det var dags för Pepsi att gå ut i hagen igen och mig åka vidare till nästa stall. Ute på Lilla H väntade Holly. Vi tog en lika isig tur tillsammans med Emma och Myran :) Holly var lite rastlös och ville mest dra tyglarna ur handen på mig, men jag tror det beror på att de inte får utlopp för sin energi nu när de inte kan röra sig ordentligt varken när man rider eller i hagen. Nu ska hon bara lära sig att använda energin till att bjuda på fram lite mer istället för att hitta på små hyss ;)

Nu kom jag nyligen innanför dörren. Pappa och Hugo är och köper pizza, det är jag verkligen värd efter en himla bra men energikrävande dag :) Är faktiskt stolt över mig själv som gick upp tidigt och jobbade, och såhär i efterhand ångrar jag mig veeerkligen inte :D 

Efter maten blir det en snabbissväng upp för att rykta, mysa och natta Pepsi :) Är så skönt i stallet på kvällarna, och därför äger det att först åka upp och rida på förmiddagen och sen åka tillbaka och mysa på kvällen :) Då slipper man den oftast jobbiga och röriga tiden när alla barnlektioner är, toppen!

Kram H

 

Fotografering, blandade vintersolsbilder på Lilla Hageby

2013-01-09 - 15:08:00
Med största sannolikhet är jag just nu hos Holly på Lilla H :) Vad passar då bättre än att bjuda er på lite mysiga bilder jag tog när jag var där sist? Me like the ljus lixooom! ;D













Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Hästarna i hagen på Lilla Hageby
Kamera: Nikon D3100, Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8

Årsresumé 2012 januari

2013-01-08 - 19:51:50
Precis som alla andra bloggare så tänkte jag göra en lite kort resumé av året som gått :) Kanske mest för mig själv, tycker det är kul att titta tillbaka och minnas liksom. Men när jag ändå håller på kan jag ju faktiskt dela med mig :) Här kommer årets första månad

JANUARI
Agerade modell tsm med Pepsi under två photoshoots med Amanda :) På den ena blev det mysporträtt vid sjön och den andra bus på sjukhusfältet. Dressytränade för Linda Melin, och efter att ha vilat/blivit riden av mig under hela jullovet var Pepsi finare än någonsin ett tag i början av januari! Kom trea i KM i teori. Bloggdesignade litegrann åt andra. Träffade världens gulligaste och trevligaste Lena och Madde, som kom och hälsade på ända från Sthlm, för första gången! Taggade GBG HS :))) Fick mina älskade Bocaj-stövlar av pappi ♥ Avslutade världshistoriens tråkigaste kurs i skolan, historia, och det med toppbetyg faktiskt :D 

                


Fotografering, porträtt på Linda, Ella och Felicia

2013-01-08 - 10:58:00
Här kommer några av alla de bilder som togs förra veckan ute på Lilla Hageby :) På bilderna är det Linda med sin nyinköpta häst Ella, och så Lindas söta dotter Felicia. Visst blev bilderna mysiga?


















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Linda, Felicia och Ella 
Kamera: Nikon D3100, Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8


7 januari 2013

2013-01-07 - 23:07:44
Lugn dag idag, skönt det med ibland :) Känns som att lovet gick alldeles för fort i början, så det känns verkligen skönt att kunna avsluta lugnt i alla fall och få lite ordning på saker och ting innan allt drar igång igen. Alltid nice om man kan vara "nollställd" när det börjar ett nytt år och en ny termin i skolan drar igång liksom :)

Började dagen med sovmorgon, och därefter blev det en tur till Mirum för att storhandla med pappa och Hugo. Hem och äta lunch sen och upp till Pepsi på eftermiddagen. Hade en hel del och pyssla med där, och allt blev inte klart. Tur att jag har hela eftermiddagen imorrn på mig också :) Förutom att mocka, rykta och mysa med bästis så skulle julpyntet ner (förövrigt vann vi pyntartävlingen :D), en tvätt skulle köras, grejer skulle plockas in i skåpet och så skulle veckans påsar packas för att jag inte hunnit det i helgen. Tanken var att jag även skulle smörjt ett par av mina träns, men det får som sagt vänta till imorgon :)

På tal om imorgon så vankades det faktiskt jobb på NTM. De behövde lite extrahjälp och eftersom jag inte hade nåt direkt planerat så hoppade jag på :) Blir en fm, och sen får det bli stallet på eftermiddagen helt enkelt!

Nä, nu ska jag kika lite på en serie innan det är dags att släcka. 

Kram H

 

Pepsis julklappar

2013-01-07 - 13:38:00
Förutom en stor påse morötter fick Pepsi två noga utvalda saker i julklapp :) Tror hon blev glad, hihi! Dels fick hon ett par "slit-och-släng-skydd" som hon kan ha på lektion, och dels fick hon en übermysig filt! Ni har säkert sett sådana filtar som är som sammet på ena sidan och är lurviga på andra? En sån i alla fall. Vi har flera hemma och de är BÄST, varma och galet mysiga! Tanken är att den ska användas tja, lite nu och då. Som framskrittningsfilt t.ex. eller bara i stallet :)

           
 

Fotografering, hopplektion 4/1 2013

2013-01-07 - 09:02:00














Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Motiv: Hopplektion på ridskolan
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 50 mm f/1,8

Hoppträning för Matilda 6/1 2013

2013-01-06 - 22:22:59
Idag så tjuvstartade jag och Pepsi foderterminen litegrann, och det blev inte direkt en lugn start ;) Nä, nu gäller det att köra hårt om vi ska vara någorlunda redo när årets första tävling går av stapeln om tre veckor! Taggaaa!!

I alla fall var det hoppträning som stod på dagens schema, och den för Matilda. Vi hoppade mycket lite kortare, relaterade avstånd vilket var väldigt bra och nyttigt. Speciellt med tanke på att det är det knepigaste när det gäller inomhussäsongen :) Pepsi skötte sig bra, men hon hade lite för mycket hjärnspöken bitvis :P Nu har hon ju gått lite på halvfart sedan hon blev skadad, och all den överskottsenergi som hon sitter inne med (eller i alla satt inne med innan träningen ;)) gör att hon blir lite tokig ;) Dock hoppar hon mycket bättre när hon är lite överpigg, och det är himla kul så länge man är hyfsat med i matchen :) Lydnaden tål som vanligt att tränas mer på, och att vi bägge måste våga lita på varandra. Det kändes, ffa i början, att det var länge sedan vi hoppade och red ordentligt överhuvudtaget. Men efter en hel del bus fick vi ordning på det, och mot slutet lyssnade hon fint samtidigt som hon använde energin till att hoppa ordentligt :) Fiiiin känsla när hon bjuder emot ett räcke runt 120 och busenkelt flyger över som om ingenting :))) Världens bästa ♥

Förhoppningsvis får vi till det så att vi kan vara med och träna nästa helg också, känns som om det skulle behövas! :)

Här får ni filmen som världens snällaste pappa kom upp och filmade :D Den är inklusive de busigheter som lyckades fastna på minneskortet, haha ;)
 
 

Var tog jag vägen?

2013-01-06 - 20:20:37
Jo förstår ni: Igår efter en morgon i stallet så gick bilen mot farmor och farfar :) Tillsammans med hela tjocka släkten (vi var drygt 20 pers kanske) firade vi lite jul i efterskott. Mysigt och väldans trevligt att träffa alla fastrar, farbröder, kusiner osv :)  Blir liksom inte så ofta! Dessutom åt vi supergod mat och en efterrätt (Made by me) som efter mycket om och men blev himla god. Vi har även en "julklappsring" och i år fick jag paket från min ingifta faster Sussi. Det innehöll ett jättefint kit med duschcreme, bodybutter osv från ett märke som inte testar sina produkter på oskyldiga djur, som dessutom luktade himla gott :) Av farmor och farfar fick jag även pengar och en tavla med ett fint ordspråk!

Vi sov över hos farmor och farfar, och åkte hem idag efter en låång och skön sovmorgon och lite lunch. Jag släpptes av i stallet, där vankades det nämligen hoppträning för min och Pepsis del :D Mer om det sen, och dessutom kan ni vänta er ett videoklipp för Pappa och Hugo var snälla och filmade :)))

Kram H

Printscreen ur filmen :)

Videoklipp från Maskeradkadriljen 31/12 2012

2013-01-05 - 10:09:00
Är vi inte fööööör grymma? hahah! 

 
Tack till Ebbisen som filmat :)


Smakprov...

2013-01-04 - 20:07:43
...från dagens två olika fotograferingar :D Kameran har skött sig prima idag och en hel del fina bilder har knäppts! Sugna på att se fler?



Årets...

2013-01-04 - 15:14:28
2012

Årets bästa:
 Att vi äntligen lyckats debutera 1,10 och det med godkänt resultat enligt mig! Sen att vi äntligen har fått friheten att kunna rida ut ensamma! :)


Årets sämsta: Den dumma, äckliga ringormen, helt klart!

Årets roligaste: Har nog dels varit alla busturer med kompisar, men även de gånger vi ridit bort till grusvägarna och både dressyrat och busat ;) Världens gladaste häst får man om man rider dit juuu :DD

Årets tokigaste: Att vi lyckats knipa så många "mästerskapsplaceringar"!! :D Dels vann vi både KM i hoppning och KM i dressyr för privathästar, sen kom vi tvåa på DM i hoppning och 3:a i DM i dressyr för lektionshästar :) Icke att förglömma är ju dessutom att vi ingick i det vinnande laget på lektions DM i dressyr, bästa!


Årets bästa köp: Åh, det måste vara pannbandet med stora swarovskistenar som jag fick/köpte i början av året. Finns inte mycket mer att säga än att en finare pryl får man leta länge efter ;) Lööööv it och det klär Pepsi såå bra :D Trots priset ångrar jag mig absolut inte en sekund! 


Årets sämsta köp: Det får nog bli de två paketen med snygga stövelstrumpor som jag köpte på mässan på GBG HS. Köpte dem för att färgerna var coola och inte så "vanliga och tråkiga", men ja. Efter kanske två användningar gick de sönder. De sprack och blev stora hål för minsta lilla. Visst, alla stövelstrumpor går sönder lätt, men dessa tog verkligen priset!


Årets bästa tävling: Hmm, svårt! Men det var dels himla kul att få vinna en lokal LB:1 på SRS i maj, som ändå hade hela 26 starter! :D Fast allra bästa var nog ändå årets lokala debut på VRF i början av april. Två toppenrundor där allt kändes busenkelt, CR i 90 och 2:a i 1m blev resultatet. Härlig start liksoom! :)))



Årets sämsta tävling: Får nog bli den som var veckan efter årets bästa, haha ;) Vi åkte till Åtvidaberg med laget, och med föregående helgs resultat i ryggen var jag gryyymt taggad. Första klassen, 90 CR, var bra. Pepsi var riktigt taggad dock och till andra klassen (lagklassen) höll jag inte ihop henne för fem öre. Det resulterade i flera rivningar och kråkhopp, nej usch. Fy för mig då, kass runda!
 

Årets avramling: Som vanligt så har det nog blivit en del, minns inte riktigt :P Men den jag antagligen aldrig glömmer är den senaste, när vi red första ordentliga rundan i snö. Hon var "lugn" hela vägen, ända tills vi skulla ta en sista galopp och hon först knockar mig och sen brallar av mig och springer hem. Nej, fy det var inte kul. Att vara både arg, ledsen och rädd på samma gång är ingen hit! Tur att vi båda klarade oss finfint i alla fall :)

Årets sötaste: ↓



Årets ridna hästar:
Oj, svårt att komma ihåg! Lindholms Peach, Holiday, Medora, Doma, Mamba, Domena, Ofelia, Livius, Lucie. Tror det var de flesta ;)

Årets inspiration: Precis som förra året så blir det nog framförallt RGB och hans sätt att rida, hans känsla! Att vara på plats i Göteborg och se hans runda där var magiskt! Hoppas på favorit i repris i år, men utan nedslag på sista jäkla hindret då såklart ;) 
 

Specialdesignat skal

2013-01-04 - 09:16:00
Wiho, härom dagen fick jag hem mitt andra specialdesignade Iphone-skal :DDD Åh, så himla fint är det och jag är lika nöjd med det som mitt förra. För er som undrar så beställde jag mitt "gamla" från caseapp.se, men där är de rätt dyra (299 kr inkl. frakt). Senaste tillskottet beställde jag därför istället från vistaprint.se, där det endast kostade 82 kr (de har rea nu!). Dock var frakten där ganska dyr om man inte vill att det ska ta jättelång tid, så om ni ska beställa så rekommenderar jag er att gå ihop med nån eller beställa flera saker på en gång :)

Är i alla fall himla nöjd med båda mina fina bebisar! :)


Hett tips!

2013-01-03 - 21:27:50
Antar att många av er inte missat att Hööks har startat sin rea nu? :) I alla fall så var jag ju tvungen att kika in på hemsidan under fliken REA för att se om det fanns nåt som jag råkade "behöva" ;) Hittade då ett schabrak som jag tänkte tipsa er om. Kan hända att jag köper det, men jag borde inte haha :P


För endast 134 kr får man de här schabraken, och jag kan intyga att de är lika snygga i verkligheten som på bild! Jag har dressyrschabraket, fast i grått med blå kant, och det gillar jag mucho :) Dels är ju utseendet grymt för att vara så pass billigt, men sen är även passformen super och så har det våfflad insida som absorberar svetten väldigt bra. Ett toppenschabrak helt enkelt, extremt värt pengarna! Dock kan jag tyvärr inte uttala mig om kvalitén då jag inte använt mitt så många gånger och bara tvättat det en gång. Men än så länge är jag himla nöjd i alla fall!
 

3 januari 2012

2013-01-03 - 21:19:05
Tjoho, finally kan jag ta lov på riktigt :D Sköönt ska det bli med lite sovmorgon imorrn! Förra veckan jobbade jag 4 heldagar i stallet tillsammans med Emma. Riktigt bra var det, allt blir ju liksom extra kul med fint sällskap :) På förmiddagarna hade vi barnläger också med världens sötaste och duktigaste grupp :D Att få vara ridlärare för de små liven var himla kul, och det blir ju inte sämre när man får höra "Du är bästa ridfröknen" och "Kan inte du ha oss jämt?" :) naaaaw, smälter ju lite!

I alla fall har jag även jobbat lite denna vecka. Igår satt jag 5 timmar i telefon framför datorn på NTM (där jag sommarjobbade). Tufft var det, och ett par riktigt sura kunder men jag överlevde det också ;) Väldigt lärorikt och nyttigt är det i alla fall, och tiden gick relativt fort även om man är rätt seg sådär kl. 7 på morgonen ;) hehe.

Idag hoppade jag in för Amanda och jobbade fm i stallet tillsammans med Johanna. Ett annat barnläger är det som går nu, så där hjälptes vi åt :) Söta barn där också som fick tiden att gå fort! När jag slutat vid kl. 12 tog jag racerbilen ut till Hollypolly. Red en sväng med Linda, Moa och Bilinda och det var himla trevligt :) Holly var väldigt av och på, men mest på i alla fall när vi kunde trava och galoppa lite ;) Skönt att hon är ordentligt broddad och att det är plusgrader så att broddarna går ner genom isen. Förresten kan den här förjäkliga snön och isen bara gå och ta sig nånstans nu. Antingen pudersnö eller inget liksom! Hopplöst är det här -.-

När vi kom tillbaka från turen så gjorde jag stallet innan jag åkte hemåt. Har hunnit vara inne i stan på bio med pappa och Hugo nu på eftermiddagen. Filmen blev "Berättelsen om Pi" och efter en lite seg början blev den riktigt spännande :) På hemvägen blev jag avsläppt i stallet för lite kvällsmys med Pepsi :D Love it! 

Imorrn  och en vecka framöver är jag som sagt helledig från allt vad jobb och skola heter :))) Äntligen ska jag därför få tid att plocka fram kameran ordentligt, som jag längtat! Det blir dels lite porträttfoton, och dels invigning för "nya" objektivet i ridhuset. Spännande och himla kul ska det bli! Där emellan ska jag hinna med både Pepsimys och Hollyridning, så trots ledighet lär jag ha att göra :) Tur det ;)

Kram H

 

Bamsebilderna :)

2013-01-03 - 10:24:00
Fotograf till följande bilder: Carro Djerf






Fotograf till följande bilder: Hillevi Hassler (jag)








Fotograf till följande bilder: Lina Helmerud





 

Bamse och hans vänner à la HEJA

2013-01-02 - 21:16:43
I måndags var det ju nyårsafton, och nyårsafton innebär sedan ett par år tillbaka maskerad-avslutnings-tävling för alla skötare och faddrar på Hageby Ridskola :) Om det inte vore för det faktum att jag och mina "gamla" bästisar Emma, Johanna och Amanda (a.k.a. HEJA) har varit ett oslagbart team som vunnit hela grejjen de senaste tre åren så hade vi nog inte varit med ;) MEN vi var ju tvungna att försvara titeln, och dessutom var det troligen sista gången vi kan vara med tsm eftersom tre av oss tar studenten till sommaren och kanske inte "finns kvar".

I alla fall så var ju pressen på vår utklädnad ganska så stor. Tidigare år har vi varit Dykare, Pippi med vänner och Harry Potters gäng. Efter mycket om och men, lite gnuggande av geniknölar så föll lotten på Bamse och hans vänner :) Måste säga att trots mycket sista-minuten-fix så fick vi till det grymt bra, som vanligt hihihi ;) 

Givetvis blev det vinst även i år, så vi avslutade efter fyra år med flaggan i topp! :D Världens grymmaste HEJA ♥

Fler bilder kommer, och även ett filmklipp :) Håll ut!

 

Födelsedagspresent

2013-01-02 - 12:47:46
Eftersom Pepsi har okänd härstammning (och det är helt omöjligt att få kontakt med Stald Lindholm i Danmark) så firar hon alltså sin födelsedag den 1 januari :) Massa pussar och godis blev det igårkväll, och så fick hon prova sin present!

För ett par veckor sen var jag på Granngården, där de hade en "korg" med märkesgrejer med massor av rea :) Även om jag inte skulle ha nåt kunde jag ju inte låta bli att kika, och givetvis hitta nåt ;) haha. Ett bomullstäcke från Horseware Amigo i rätt storlek och snygg färg bara råkade ligga där och utstråla "Pepsi vill ha mig". Hihi ;) Halva priset + att jag hade en rabattkupong på hundra kronor, kunde ju inte låta bli! Istället för 689 kr fick jag det för ynka 245 kr. Paaaangpris jao! 

Vad jag hört av folk som har Amigotäcken (har ett regntäcke själv, men det är inte använt så mycket ännu) så har de bra passform och kvalité. Hoppas på det :)



 
 

Världens största grattis till min bästhäst ♥

2013-01-01 - 19:45:04
Idag fyller mitt hjärta 13 år, vad tiden går fort! Ibland känns det som om hon nyss var tio år och vi precis funnit varandra. I alla fall så får hon mina allra varmaste gratulationer, och jag hoppas få spendera så många år som det bara är möjligt tillsammans med dig min trollunge ♥

Lindholms Peach
*2000

Simply the best, better than all the rest...


Restart

2013-01-01 - 19:33:20
Hej på er sötnosar, och Gott Nytt År!

Nytt år med nya tag och nya möjligheter brukar man ju säga, och det är precis vad det ska bli också :) Trots att jag haft jullov så har det varit fullt upp varje liten sekund, vilket gjort att bloggningen uteblivit. Kul har jag haft, men att inte ha tid för bloggning känns trist såklart :( Men, ibland får man prioritera och det är just vad jag gjort. Man kan ju dock önska att dygnet hade lite fler timmar ibland! ;)

Men nu när jag varit borta har jag samlat på mig en stor hög inspiration! En massa kuliga inlägg är på G, alltifrån årsresuméer för 2012 och mål för 2013 till maskeradbilder och videoklipp :D Så förbered er på myyyycket kul läsning! Ska bara ta mig tid att skriva och fixa också, men det ska nog gå :)

Nä, nu ska jag snart upp till stallet för att mysa med min finis och kvällsfodra. Hörs!

Kram H