31 januari 2012

2012-01-31 - 22:55:12

Hejsan!

Började dagen med en välbehövlig sovmorgon, grymt nice! :)
Sen vankades litteraturhistoriaprov, och jag tror nog att jag var den i klassen som gått in för det allra minst. Heh. Inte läst en enda av de typ 40 sidorna i boken, utan utgått från mina halvdana anteckningar. Men det gick ju det med (tror jag) och det kändes helt okej! :) Himla skönt att ha det klart!

Senare hade vi mattelektion och på engelskan tittade vi på en konstig film.

Uppe i stallet var jag vid tre och då blev det dressyr i ridhuset :) Bitvis var hon superfin, bitvis var hon ganska så för bekväm. Ni anar inte hur mycket jag längtar tillbaka till i julas, när jag ridit henne och hon gått ganska lugnt i typ två veckor. Fyyy, vad finis och underbar hon var då! Då kändes allt så lätt och hon var så himla gladis, mjukis och arbetsvillig :))) Nu är det stor skillnad och man får tjata en hel del för att hon ska orka med, hon blir lätt matt och lite allmänt ovillig eller hur man nu ska uttrycka det. Tråkigt att det ska behöva vara så, men som sagt så de där korta stunderna när hon verkligen bjuder till, då är det underbart! Min fina fina vän! ♥
Dethär gör mig ganska frustrerad och man känner sig ju hämmad, men jag kan verkligen inte klandra henne. Och jag vet att jag har det SUPER för att vara lektionsryttare, och att flera skulle drömma om att vara i min situation. Men jag tror att vi har kommit lite till en punkt där det krävs mer för att vi ska nå längre. Om inte annat så saktas utvecklingen ner otroligt i alla fall. Ju mer man får smaka av kakan, ju mer vill man ha dessutom.
Misstolka mig inte, jag tycker att det är superkul att rida henne och hon är solklart världens bästaste, jämt!
My number one ♥
Och det tror jag att ni redan vet, men grejen är den att just nu känns det som om jag skulle kunna göra allt för att få ha henne som min, bara min. Tror ni förstår!
Men i sommar fyller jag ju faktiskt hela 18 bast, och då kanske det kan bli ändring på saker :D Åtminstone kan man ju alltid hoppas och hålla om sina tummar så hårt det bara går!

När jag ridit fixade jag allt i stallet och sen var det US-möte. Framförallt blev det planering utav årsmötet, vilket tog ett tag. Trevligt hade vi i alla fall, och cupcakesen var Grymma! :)
Borstade och myste en stund med finis innan mamma kom och hämtade mig. 

Nu måste jag ta och duscha och läsa lite innan jag hoppar i sängen.

Kram H



min skruttis ♥ 
You're original, can not be replaced. Never.


Just nu

2012-01-31 - 13:17:29

ÄNTLIGEN av med dumma litteraturhistoria-provet! :) Tror det gick ganska så okej ändå.

Nu taggar vi engelska film med "praktikanten" ;) Sen blir det dressyr på min finaste, tänkte att hon ska få vara beige idag!

Hörs senare!

gammal biiild..




30 januari 2012

2012-01-30 - 21:18:31

Och så var det måndag igen!

Anledningen till att det bara blev lite bilder som update igår var att jag var så trött att jag somnade i soffan direkt efter ponnyakuten, haha. Men med tanke på den ganska så långa dagen, så är jag inte ens förvånad ;)
Kl. 05.45 ringde klockan och strax därefter blev jag upplockad av Maria och hennes mamma. Vi åkte upp till stallet och grejade allt innan det bar av emot Nyköping. Efter lite strul var vi väl framme, och vi var där till en ungefär 12 nån gång. Både Domis och Maria var duktiga, men hade lite oflyt. Klart godkänd debut i alla fall! :D
Dock måste nog Doma träna upp sina åka-transport-skills lite, lilla hesten!

När vi kom hemm fixade jag iordning Pepsi lite snabbit innan det var dags för hoppträning :))) Mer om den i ett eget inlägg! Och förhoppningsvis lite fina bilder som Ebba tog!
Direkt efter hade vi GBG-möte, och då delade vi ut pengarna som alla så duktigt tjänat in :D Vi är grymma måste jag säga: alla åker totalt gratis, får 200 kr till mat och vi har ca 3-4000 kvar som går till US-kassan! Förresten så säljer vi ut de sista kolaburkarna för halva priset, passa på! ;)

Fixade iordning alla grejer, mockade och borstade av innan jag fick skjuts hem. Bokade in en privatlektion till Pappa också (y) hihi, det är på tiden :D När han fyllde år förra året fick han det i present av mig och Hugo, nästa RGB? Haha :) Nejdå, men det ska bli superkul och det tror jag han också tycker :D

- - - - - - - - - - - - - - -

Idag var det skapligt tungt att gå upp, men mamma var supersnäll och skjutsade till skolan i alla fall :D Underbart väder har det varit hela dagen, lite kallt men OJ vad jag kände för att bara ta min lilla pålle och ut och mysa i solen och snön. En dag, då!
Skolan var inget annat än dötrist typ, men när jag kom upp till stallet blev det betydligt bättre ;) Fixade lite smågrejs, mockade åt lortgrisarna (nejdå, idag var det faktiskt ovanligt rent och fint hos båda två! :D ) och sen spenderade jag resten av tiden med att borsta, mysa och frisera min lilla finis :) Tjusig blev hon, och det känns lite bra inför nästa söndag då det blir minitävlingsdebut ;) Första träningstävlingen i dressyr är det dags för! Tagg!

Nu måste jag ta och plugga lite till inför fet-provet imorrn i Litteraturhistoria, men först måste jag svulla lite chokladmousse med grädde och hallon ;D hihi!

Imorrn blir en bra dag :D förutom provet då, men först har vi lite sovmorgon och så har jag Pepsi så vi ska dressyra lite i ridhuset :))) Är riktigt taggad, åh vad kul det ska bliii! På kvällen är det "årets" sista US-möte och lite tävlingsfix :)

Kram H



bara för att jag gillar bilden och min häst är finast! :) ♥


Lite bilder från dagen...

2012-01-29 - 22:05:05

... på ett mycket duktigt och tjusigt ekipage :)














(hoppbilderna är urklippta ur film, därav den kassa kvalitén)

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Maria Ohlsson och Doma på hopptävling i Nyköping
Kamera: Nikon D3100


Jag och Pepsi joggar på sjukhusfältet 28 januari 2012

2012-01-29 - 09:33:00



















Fotograf: Amanda Kennmark
Modeller: Hillevi Hassler (jag) & Lindholms Peach
Kamera: Nikon D60



28 januari 2012

2012-01-28 - 20:15:51

Hej på er!

Väldigt bra lördag måste jag säga :) Började med  att sova ett tag för att sedan gå upp och baka en sockerkaka som blev lite halvlyckad. Åt lunch och sen fick jag skjuts upp till stallet. Borstade och broddade min finis, för att sedan rida upp till fältet och jogga lite lätt. 
Hon var väldigt pigg och fräsch, men tyvärr var underlaget ganska så ojämnt och hårt. Men hon fick springa av sig lite, och jag ställde knappt några krav. Vi bara latjade lite helt enkelt :D Det behövs det också ibland! Tror hon tyckte det var riktigt skönt att komma ut och röra på sig ordentligt, men hon höll dig förvånansvärt bra i skinnet! Bara lite lagom småbus, och jag tror hon kände av att underlaget inte var optimalt. Duktiga bästhäst ♥

Tillbaka i stallet så blev det lite steretching och sen fick hon stå inne och torka svetten lite, pilla med sitt hösilage medan jag fixade iordning alla grejer. Mockade också innan jag borstade av och sen var jag lite barnvakt åt Cissis och Mogges tre små busfrön :) Förra året fick nämligen Cissi i julklapp av oss ett presentkort på spa+barnvaktning, så nu var det på tiden att det blev av :D Barnen skötte sig super och var glada!

Packade mina nedrans påsar och hjälpte Maria lite innan jag tog en mysstund med tröttis i väntan på pappa. Hann även printa ut startlistor till nästa veckas klubbdressyr! 

Imorrn åker jag, som jag skrev, med Maria till Nyköping som hästskötare/fotograf. De ska hoppa 95/105cm om allt går enligt planerna. Förvänta er lite bilder! :) På eftermiddagen är det hoppeträning, wwiie! 

Kram H

Smakprov från idag, taaaaack Amanda!! :D Fler bilder kommer imorrn...




Hööks vårnyheter

2012-01-28 - 11:48:15

Spanat in hööks nyheter? Jag tycker i alla fall att de gör ett lyft! Har inte riktigt gillat deras schabrak tidigare, men nu är jag alldeles för sugen på tre stycken :o Men jag har bestämt mig för att vänta till efter göteborg i alla fall, om jag hittar något ännu finare där! Men visst är färgerna härligt våriga? :)  
(Det bruna tänkte jag till mina lindor från HV Polo som jag vann :)



Så jag ska inte beställa något av dethär, däremot ska jag passa på nu när de har Fraktfritt att klicka hem dethär: :D
Åh, jag bara veet att Pepsi kommer bli sååå snygg i pannbandet!



Tusen tack Lena för presentkortet, det kommer väl till användning! :D


27 januari 2012

2012-01-28 - 11:20:57

Här kommer gårdagen lite försenat :)

Började dagen med en riktigt nice franksalektion, vi repeterade lite självständigt inför provet vi har nästa vecka och gjorde ett glosförhör. På samhällslektionen så var det tungt, typ inte att dugg roligt att skriva om "Arabiska våren". En oinbjuden deltagare i min och Amandas "grupp" gör ju inte saken bättre direkt! 
Innan lunch hade vi håltimme, så då jobbade jag med lite uppgifter som jag slipper göra hemma :) Usch, jag vill verkligen inte skriva litteratur-historia-provet på tisdag. BLÄ! Efter lunch sysselsatte jag och Amanda oss med att redigera ännu fler bilder till vår Saga i Foto A.

Uppe i stallet sen så, förutom en massa rörigt fix, så borstade jag lite på min finis innan hon gick upp på lektion. Mockade i hennes superröriga box, som förövrigt i alla fall är fräsch under allt runtdraget hösilage :) När jag var klar pyste jag hemåt och efter att jag ätit träffade jag Johanna. Meningen var att vi skulle fixa det sista inför resan vi anordnar till Göteborg HS med stallet, och det gjorde vi också :) Dock blev det en "liten" pratstund därefter också, men det var trevligt! Alltid skönt att bara prata, om allt och inget :)

Nu idag har jag tagit en liten sovmorgon, för imorrn blir det inte många timmars sömn gissar jag på! Ska iväg på årets första tävling :) Dock är det inte jag som ska rida, utan jag mjukstartar terminen med att vara hästskötare/fotograf. Det är Maria och Doma som ska till Nyköping och hoppa, kulkul! :D

Efter lunch sen ska jag och Pepsi upp på sjukhusfältet och mysa! :D  Var riktigt länge sen nu, och Amanda hänger på med kameran så vänta er mumsiga bilder :))) Tjuvunviger stövlarna idag istället, hihi, och så får ni se tränset!

Kram H




26 januari 2012

2012-01-26 - 20:50:36

Heeej!

Dagen började med fotoredigering och därefter hade vi betygssamtalen i Historia och jobbade med Svenska-grupparbeten under tiden. Innan lunch hade vi hål då vår mattelärare är iväg på nån konferens, nice :) På torsdagar så slutar vi ju egentligen efter lunch, men då det snart är dags att göra en massa val så var det valinfo på eftermiddagen idag. Är inte så mycket klokare, men det blir nog bra! :) Jag har i alla fall en riktigt rolig idé till mitt projektarbete, men den är hemlig :) hihi!

Åkte upp till stallet och borstade lite på min fina pålle, umgicks lite med folk, mockade och lite annat småpyssel. Alltså ni vet de där morotspellettsarna från Krafft som jag köpte på Ullared, det måste vara något beroendeframkallande i dom! haha ;) Men Pepsi smaskar i sig dom utan att blinka, och hon brukar vara lite småkräsen vad gäller hästgodis. Dessutom så kan hon stå och slicka hur länge som helst efteråt, både på händer (som hon aldrig annars brukar slicka på), kläder, väggar, ja det mesta! hihi sötis!

När jag var klar kom pappa och skjutsade hem mig och Emma. Lite halvplugg och annat skoj har jag sysslat med sen dess. Håller på att försöka lägga över alla bilder jag har på macen på vår externa hårddisk, men eftersom mac vägrar samarbeta med den måste jag först föra över allt på ett usb och sen in i hårddisken. Vilket innebär att det tar mer än dubblet så lång tid. Och ni kan nog gissa hur sjukt mycket bilder jag tagit sen i typ september! Suck! -.-

Förövrigt har jag glömt min lilla mobilis i stallet, som om ni vill få tag i mig så blir det jobbigt ;) 

Nu ska jag plugga lite, och sen blir det sängen! Längtar tills på lördag när jag och Pepsi ska ut och mysa i skogen eller på fältet :)))

Kram H




Bildfavoriter 2011

2012-01-26 - 20:36:43
































































Visst är de myyysiga? :)
Men framförallt är det minnena när de togs som gör dom så speciella, min underbara vackra bästis ♥

Tack alla ni underbara människor som ställt upp och fotat!


wwwwwwiiiiiiiiie

2012-01-26 - 18:16:26

Vill ni veta vad som gjorde min dag idag?!

Ni som känner mig vet att mitt absoluta HAT-ämne alltid har varit Historia, det funkar verkligen inte för mig och jag finner det inte ett dugg intressant på ett enda ställe. När vi började med Historia A i ettan så fick vi göra tankekartor som presentationer till vår historialärare. Som mitt sämsta ämne skrev jag Historia, haha :P

Men idag hade vi lite "betygssamtal" eftersom kursen slutade till jul. Mina resultat har varit lite upp och ned kan man säga, trodde jag i alla fall. Inlämningarna klarar jag MVG tack vare att jag är ganska bra på Svenska och att skriva :) Till proven dock har jag svårt att proppa in helt totalt ointressanta saker, så då har det blivit runt VG.

Tydligen har jag lyckats med ett MVG-prov i alla fall, och alla inlämningsarbeten övervägde så jag gick därifrån med ett ganska så solklart MVG. Ni aaaanar inte hur underbart, faktiskt lite stolt ;)
Och nu behöver jag aldrig mer plugga historia, aldrig mer!! :D :D  förutom till litteraturhistoria-provet på tisdag som ingår i Svenska B, men det räknas inte för nu vill jag vara glad!

Ville bara säga det, hihi! :)))





25 januari 2012...

2012-01-25 - 22:51:07

... och prick en månad kvar tills det bär av till Göteborg HS ! :D Galet, längtar som tusan!

Idag sov jag en rejäl stund innan jag tog mig iväg till skolan. Innan lunch rättade vi "gamla" nationella prov som vi gjort i engelska, som typ back-up för de riktiga vi ska göra senare i vår. Hm, ja mina resultat var väl en salig blandning kan man säga, men i engelskan är jag såååå sjukligt omotiverad. Så jag bryr mig inte så mycket!

Efter lunch sen så skrev vi geografiprv, megaskönt att bli av med det. Bara att ta tag i nästa prov, som är ännu värre. Litteraturhistoria -.- Trodde att jag skrivit mitt livs sista historiaprov när Historia A var avslutad, men självklart klämmer vi in typ ett asstort historiaprov i Svenska B också! Varför inte liksom!? Skiiiiit.

Menmen, franskan var chill och sen bar det äntligen upp till stallet. Borstade på en trött pålle som gått med Real-gymnasiet på förmiddagen. Söt var hon i alla fall, mysis ♥ När hon gått upp på lektion lite senare passade jag på att göra den halvt som halvt upp- och- nedvända boxen rättvänd, och så fick hon lite nya halmpellets :) Tar typ ännu längre tid än vanligt att mocka nu, för hon gillar inte hösilaget så hon sprider runt det öööverallt. Menmen, efter lite workwork blev det fint! :)

Under stallkvällen hann jag även med att umgås och prata lite med roliga och knasiga tjejer, samt sälja mitt täcke till en av dem :) Felicia köpte mitt blåa fleecetäcke som jag haft till Viktor, så nu är jag snart ett 125-täcke fattigare och 150 kr rikare. Känns helt ok! :D

Nu måste jag ta och krypa ner, hörs imorrn :)

Kram H

Åh vad jag (och lilla P gissar jag på ;) vill upp på sjukhus och busa i pudersnö just nu!




24 januari 2012

2012-01-24 - 23:28:03

Heeeej :)

Började denna tisdag med en liten sovmorgon, för att sedan (ganska så utvilad för en gångs skull :) ta mig till skolan. Började med en halvdryg svenskalektion innan det var dags för ett sista matteprov i Ma C, förutom nationella. Provet var enligt mig dumt uppplagt, men jag tror att jag lyckades till sist i alla fall :) I matten är jag i alla fall motiverad att jobba mot ett MVG, till skillnad mot i engelskan. Det var engelska vi hade efter lunch, och jag spyr på hela kursen! Allt är en enda röra verkligen, och jag är inte alls peppad av tusen olika orsaker. Undrar om det går att byta bort En C ?!

I alla fall så åkte jag och Amanda upp till stallet när vi slutat, och där blev det lite snabbfix. Mockade och borstade en liten stund på en häst som stod och mumsade i sig eftermiddagshösilaget. Föredrar självklart att vänta tills hon är klar, men idag var det lite brådis. Vid fem kom nämligen pappa och så åkte vi ut till Avantia :) Prövade stövlarna, och ni vet ju hur det slutade :D Wiiie! Så galet sköna, och för en gångs skull sitter de som en smäck runt vaderna :))) Invigning vankas på söndagens hoppträning!
Spanade in Lamicells nyheter också, fräna men liiiite väl färgsprakande kan till och med jag tycka ;) Hoppas att gamla kollektionen finns med, av åtminstone nåt företag, till GBG!

Här hemma har jag chillat och tittat på både Wipeout Vinter och House :) Ibland behövs sånt också! Ikväll har jag dessutom inte kännt mig stressad över att jag borde sova, för vi har nämligen sovmorgon imorrn igen :D Klockan står på 9.30, hur nice?!

Nu ska jag läsa min lite sega engelskabok, och försöka intala mig själv att jag har koll på geografin inför provet imorrn. Hm, ja 80 % är hopp och tro som min kära halta vän brukar säga ;)

Kram H




Glad tjej nyligen hemkommen från Avantia :D

2012-01-24 - 18:57:49





Tack bästa pappa! ♥


23 januari 2012

2012-01-23 - 20:13:02

Hej på er!

Trots att jag inte planerat in så mycket under helgen så lyckades jag självklart få det fullt upp i alla fall, därför har jag inte hunnit skriva så mycket. Men jag har ju bjussat på lite bilder i alla fall :) (y)

I lördags började jag med en FET sovmorgon, vilket var välbehövligt. Chillade lite hemma innan vi åkte till restaurang Knäppingen för att äta en supersmaskig helglunch. Det hör inte direkt till vanligheterna att vi käkar ute här i stan, men för ett par år sen hade jag praktik på Östgöta kök (som typ äger Knäppingen) och som tack fick jag ett presentkort på tre valfria helgluncher. Det var väl på tiden att det blev av om man säger så ;)

Åkte sen upp till stallet och där hann jag bara fixa litegrann innan de skulle stänga. Men som tur var, så var Maria supersnäll och lånade ut sina nycklar så att jag kunde vara kvar och fixa lite. Myste en stund med pluttan, underbart lugnt och skönt hade vi det! :'D 

Igår sov jag också ett litet tag innan det blev lite fotografering med Amanda till våran saga. Efter en snabb lunch bar det upp till stallet och där fixades de vanliga stallsysslorna, myste och borstade lite på finis också innan det bar av hemåt igen för att packa och fixa. Juste fotade Michaela också, men det visste ni ju redan ;) På kvällen sen vankades det avslutning med finaste Pållestollarna, seriöst undrar om det nånsin funnits en bättre US-styrelse i hela Hagebys drygt 40-åriga historia!? Hoppas på att jag får sitta kvar ett år till, och att det blir ett minst lika härligt gäng som styr och ställer 2012 :) Haha, gud jag minns hur det var för ett drygt år sedan, då var allt kaos och vi jobbade verkligen inte tillsammans. Och så nu, det är ju verkligen galet!! Dessutom så himla kul att få lära känna massa fina människor! US 2011 är ett US att minnas, helt klart! ♥ Funderar på att ägna oss ett inlägg nån gång, titta igenom lite gamla bilder och komma ihåg alla tokiga minnen vi har ;)

Haha, snöade visst in lite där, men i alla fall så var vi och spelade Laserdome och det var GRYMT kul :D :D Första gången för mig, och det måste göras om! Vårt lag var solklart bäst, och det gjorde ju inte det hela sämre direkt ;) Så sjukt kul hade vi!

Idag har jag inte hittat på speciellt mycket. Varit i skolan, tittat förbi stallet och borstat på min knasiga pålle, insett att jag bryr mig alldeles för mycket ibland och tagit ut det på helt fel person (åh, det blir alltid så! Fast det egentligen är dig jag gillar så himla mycket och det är alla andra som inte går att samarbeta med. Förlåt ♥), ätit god pizza, gjort lite halvhjärtade försök till att hitta pluggmotivation och proppat i mig kakor under tiden. 

Positiva saker är i alla fall att When I held ya har kommit ut på Spotify och att sidan dressyronline.com är rolig :D Ska helt klart delta, och jag ska göra allt jag kan för att min fina pålle ska bli bästa ridskolehäst och vinna 100 kg morötter, hihi! :D Kika in HÄR så kan ni läsa mer om det, om ni undrar vad jag pladdrar om ;)

Kram H



Tur att jag har dig, skruttis ♥


Fotografering, porträtt på Autumn Surprise 22 januari 2012

2012-01-23 - 14:14:00
.












Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modell: Autumn Surprise
Kamera: Nikon D3100

Att det blev just "Prisse" som fick leka modell var för att vi behövde bilder på honom till klubbens hemsida :)



Fotografering, porträtt på Michaela och Domena 22 januari 2012

2012-01-23 - 12:07:53





















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Michaela Andersson och Domena
Kamera: Nikon D3100


Kul att äntligen kunna fota lite vintriga bilder :D 
Del 2, som är bilder på en "ny" liten söt ridskoleponny kommer upp senare under dagen :)
Hör av er om ni vill bli fotade!


Dagens photosession :)

2012-01-22 - 15:56:01

Två smakprovisar får ni, resten kommer imorrn eller ikväll!





Nu: Laserdome med bästa US-styrelsen! :D


Nya grejerna..

2012-01-22 - 09:27:00

Såhär snygg blev hon i täcket och bootsen :))) hihi!




Tjejmys ♥

2012-01-21 - 19:42:42




Planer inför träningstävlingarna 2012

2012-01-20 - 22:27:00



Såhär ser det alltså ut :) ↑
Anledningen till att jag planerar att rida LC:2 i dressyren (har ridit LB:1 i båda klasserna tidigare år) är att jag och Pepsi ju ska vara med i div. III laget i vår. Och då ska vi rida LC:2, så därför tyckte jag att det kan vara smart att rida in oss lite på det då det är ganska trixigt med alla övergångar och sådär :) Är även ganska trött på LB:1 och dessutom är första klassen clearround, så det spelar ju ingen annan någon roll.
LA:1 får vi sikta på till hösten, för när man rider lag så får man ju prioritera det tycker jag, och vi har ingen brådska nånstans! :) Det är det som är så bra med att "redan" rida storhäst, hihi!


Smakprov på foto-saga

2012-01-20 - 22:05:32

Som jag skrivit tidigare så har vi som slutprojekt i kursen Fotografisk bild A att gestalta en saga i bilder.
Jag tänker inte avslöja så mycket mer än att jag och Amanda har valt Guldlock och de tre björnarna,
och här kommer ett smakprov :) 

Kan ni gissa scenen? :o



20 januari 2012

2012-01-20 - 21:51:15

Äntligen fredag! :D

Började med en oväntad sovmorgon, vilket var välbehövligt :) Lyckades ta mig igenom de tråkiga lektionerna innan lunch, och sen var det dags för bildredigering i kursen Fotografisk bild A :D 

Efter knappt tre timmars photoshopande bar det iväg till stallet. Myste och borstade lite på min fina pålle innan hon skulle upp och gå lektion. Förresten har hon fått sänkt kraftfoder nu, då hon har börjat bli lite för vild på lektionerna ;) Min galna lilla knasboll, hihi! Kul att hon är så glad, tycker i alla fall jag :D

När hon hade försvunnit upp på lektion passade jag på att göra lite extrafint i boxen och lägga in nya halmpellets, så nu ska hon nog kunna sova sött :) Fixade lite tävlingsgrejer, kulkul att det är många anmälningar till träningstävlingarna i februari/mars! Dressyren är nästan full redan! Pysslade lite allmänt sen innan jag blev upphämtad av snällaste mamma, och här hemma väntade kyckling och ris :)

Nu ska jag ta och fixa några inlägg, fredagsmysa lite och sen blir det lite engelskaläsning innan jag slocknar. Imorrn ska jag soova alldeles lagom länge, och sen blir det lite plugg och stall! Har lovat mig själv att hålla mig i fas med alla skolarbeten så att jag slipper sitta i sista sekund, och hör och häpna! IGÅR gjorde jag klart ett arbete som ska in på tisdag :o Duktigt jobbat!!

Förresten, på tal om något helt annat (något MYCKET roligare ;)), har bocaj-stövlarna kommit till Avantia i rätt storlek nu! Så vi ska åka och testa dom så snart som möjligt :D Wiie!

Kram H



Attitude is a little thing that makes a big difference

2012-01-20 - 00:18:25

Har ni spanat in Kinglands nya kollektion?
Det enda jag riktigt fastnade för var i alla fall helt klart dethär citatet som finns inbroderat på en jacka
(tror det är en jacka i alla fall ;))



Så rätt!


19 januari 2012

2012-01-20 - 00:14:49

Hejs!

Dagen började med fotolektion i skolan, supernajs att sitta och redigera bilder hela lektionen! :) Efter inte alltför jobbiga svenska- och mattelektioner slutade vi vid lunch (y) Varje torsdag är lika unerbar, älskar att vi så gott som alltid slutar tidigt då!

Efter skolan så bar det upp till stallet och tur att vi hade planerat att rida i ridhuset för det var snorishalt ute ju. Hann i alla fall borsta och rykta nästan lagom länge innan vi plockade på oss grejerna och trippade upp till ridhuset. Lite markarbete mot hoppning stod på schemat, och jag och Amanda hade tittat ut en övning på Hippson som vi tog oss friheten att lägga till lite grejer i också ;)
Fokus låg på mycket galopparbete och lydnad i det! Lägen och avstånd åkte med lite på ett hörn också :) Pepsi gick lite wild and crazy några gånger, haha! Men jag lyckades i alla fall hålla mig kvar idag! ;) Haha, hon älskar att hoppa det är ett som är säkert :D I slutet lugnade hon ner sig lite och lyssnade riktigt bra! :))) Gjorde en S-båge över hela ridhuset med fyra språngs mellanrum mellan hindrena, och det funkade super trots att hon var så på! :D Ska bli sååå spännande verkligen att se vad denhär terminen har att bjuda på, framförallt på hoppbanorna med min fina tokis :) ♥

När vi var klara fick svettloppan lite stretching och sen var det matdags! Under tiden passade jag på att plocka undan alla grejer och sen blev det mockning och avborstning innan jag blev hämtad :)

Nu på kvällen körde jag på favorit i repris och bakade en sockerkaka, supergod blev den! :) Har pluggat klart med en inlämning också (:D !) och chillat en hel del. Imorrn blir det sovismorgon (wooho!) och sen helt okej skoldag ändå :) På kvällen blir det stallpyssel!

Kram H


För varje dag vill jag bara mer och mer att du ska vara min. Nu är det inte min dag förens om en och en halv vecka, och det är en och en halv vecka för länge. Jag vet att det skulle bli så bra, bara du och jag. En önskan skadar aldrig, och jag kan lova dig att en dag så kommer den slå in. Om inte annat ska jag se till det. Min vackra tokunge, ingen gör mig gladare än du ♥


18 januari 2012

2012-01-18 - 23:07:26

Idag avverkades veckans klart värsta skoldag :)) Skönt! 8-16 är inget roligt alls, natt när man kommer och natt när man går känns det som! På håltimmen hann jag i alla fall nästan göra klart en uppsats till nästa vecka, och så har jag hunnit läsa rätt mycket i engelska-boken. A thousand splendid suns läser vi om nån undrar :)
När franskan slutade vid fyra och vi äntligen blev utsläppta sen hände det roligare grejer! :D

Jag och Amanda åkte upp till stallet och där var det avborstning, broddning och reflexpåsättning som gällde :) Hihi, vi såg lite roliga ut, rustade från topp till tå alla fyra! Bootsen funkade förövrigt super (y)
Vid sex kom vi iväg i alla fall, och turen var huuur mysipysig som helst :D Vi tog en lång sväng i mörkret, och det snöade pyyyttelite. Hästarna trampade på och var dönöjda och glada! Underbart helt enkelt :D Älskar att skritta ut i massor med kläder, sadelmuff, täcke osv :) Så najs att bara känna sig helt varm trots att det är kallt ute ;)
När vi kom tillbaka en dryg timme senare fixade vi iordning våra små pållar inför natten, mockade och sen fick Pepsi sina hejdå-morotspelletts (hihi! ;)) innan Amandas mamma hämtade oss.

Här hemma har jag inte gjort alls mycket vettigt, det hanns inte med idag helt enkelt! Mycket roligare att rida ;) Nej men i helgen har jag tänkt avsätta lite tid till provplugg i alla fall!

Kram H

hihi, bara för att hon är så söt på bilden :)




Låt det bli den 25 februari snart!

2012-01-18 - 22:01:43




Bloggtävling om fränt set från Lamicell's Mirage 2012 hos Sara

2012-01-18 - 15:32:39



Självklart med! :D Så himla vårigt och färgglatt, och jag tror Pepsi skulle vara supersnygg i't!
Åh vad jag verkligen vill vinna det hräalltså :D
Klicka HÄR för att komma till tävlingen, och HÄR för att komma till Cheval Ridsport.

Förresten tycker jag att ni ska ta och kika in hos Sara även om ni inte vill vara med i tävlingen. En supermysig blogg, och Sara har verkligen ett trevligt sätt att skriva och en härlig attityd :) Dessutom söta ponnysar! ;)
Hiss till www.carlssonpataket.se !


17 januari 2012

2012-01-17 - 21:58:18

Dagen började übernajs med en sovmorgon! Då jag inte sovit längre än till max åtta sen förra tisdagen var det riktigt välbehövligt och skönt :) I helgen är det knappt ett enda dugg inplanerat för ovanlighetens skull, tråkigt och skönt på samma gång! 

Lektionerna flöt i alla fall på och gick ganska fort. När vi slutat vid halv tre åkte vi spåris upp till stallet som vanligt :) Fixade lite allmänt innan det var dags för eftermiddagsfodring. Enligt min lilla "planering" av eftermiddagen så tänkte jag vara klar med allt runt 5, halv 6. Glöm och dröm, heh :P 
Gjorde ett ryck efter fodringen och fixade i ordning i foderkammaren, fyllde på foder osv. Bra blev det :) Sen mockade jag hos båda hästisarna innan lektionerna började, och därefter blev det långborstning och finputsning av min fina! :) Hon hade på nåt vänster sovit så att hon blev riktigt smutsig under täcket, men magicbrush+mjukborste+ryktborste+putshandske fixade det super i alla fall ;) Hon blev riktigt mjuk och fin, och enligt henne skadade det nog inte heller att två snälla pappor skämde bort henne med knäcke och morötter :) 
När jag var klar provade jag täcket och bootsen på henne! Bägge satt som en smäck, såå skönt :D Speciellt bootsen, har ju varit lite problem med hennes stoooora hovisar :P Lyckades fånga henne på bild, men kan inte hitta sladden till mobilen så det får vänta lite.

När jag var klar (hmm ni vill inte ens veta med hur mycket jag hade dragit över tidsplanen ;)) så kom snällaste mamma och hämtade mig :) 
Här hemma har jag ätit och pluggat lite. Nu ska jag fortsätta läsa min engelska-bok!

Imorrn har jag Pepsi :D Jag och Amanda ska ut i skogen i mörkret, så då ska bootsen invigas :) Ska bli supermysigt! Har bytt dagar och hållt på lite den här veckan så jag har henne på torsdag också (y) Då ska vi ta lite markarbete->hoppning tänkte jag :D Det blir skoj, och spännande att se hur sprallig hon är. Hihi! ;)

Kram H

en mysig bild, tagen på en skrittur i somras tillsammans med Emma och Pari i kvällssol :) sommar ♥



Videoklipp när vi dressyrtränar för Linda Melin 15/1 2012

2012-01-17 - 20:20:00




16 januari 2012

2012-01-17 - 00:10:30

Hej på er!

Efter an alldeles för kort helg var det upp tidigt för att ta sig till skolan igen. Det känns verkligen som natt nu när man går upp på morgonen :( Hoppas det blir ljusare snart, eller att det åtminstone kommer lite vit, ljus pudersnö! :)

Skoldagen var överlag soft, men rätt tråkig. Slutade i alla fall 14.10, och det är ju helt OK :D I stallet hann jag borsta lite på min fina häst innan hon självklart skulle gå första lektionen :( Jag som hade planerat att hinna borsta länge, hatar när mina planer pajar! Men i alla fall så blev det rätt bra, jag kunde mocka under tiden och fixa en del annat, svara på lite tävlingsmail osv. Hann till och med skrubba både hennes och viktors vattenkopp och krubba, och det var inte en dag för tidigt vill jag lova! Måste bli bättre på't :)

När hon kom ner igen fortsatte jag ryktningen lite för hon var lyckligtvis inte det minsta svettig :) Sen kom mamma och hämtade mig, och lämnade täcket och bootsen! Hann inte pröva dem, så det får bli imorgon. Hoppas de passar nu! :)
Förresten, vet ni vad jag fick av Lena i lördags som tack för hjälpen? Ett presentkort på hööks, så nu ska min fina prinsessa få utsmycka sig som en prinsessa i äkta swarovskikristaller :) ÅÅhh vad fin hon kommer bli i pannbandet :'D Suuperstoooort tack till Lena, men du vet att ni inte hade behövt det för jag tyckte det var minst lika roligt som ni att ni kom! :)

Nu på kvällen har jag bl.a. hunnit göra en sockerkaka och pluggat lite. Känslan när man känner sig så gott som säker på att ha klarat en MVG-inlämning i Matte C är ju för tusan obeskrivlig! :D Så sjukt skönt!

Nu ska jag läsa lite engelska innan jag slocknar. Tur för mig att vi har sovmorgon imorrn :) Men jag MÅSTE bli bättre på att gå och lägga mig tidigare, för annars orkar jag inte med mig själv på mornarna! 

Kram H




Finns bara ett ord: GRYMt!

2012-01-16 - 22:33:42

Så himla värd, och så galet bra bara! :D :D

Bästa RGB alltså ♥



Bildlänk


Dressyrträning för Linda Melin 15 januari 2012

2012-01-16 - 13:06:11

Igår var det dags igen för Linda-träning! :)
Gillar verkligen Linda och att hon får fram det bästa utav både häst och ryttare :) Hon är nogrann med hur hästen är mellan hjälperna och att hästen verkligen är ärlig och genom hela kroppen. Hon är inte en sån tränare som säger exakt hur man ska göra och "rider åt en", utan mer abstrakta tips så att man själv får jobba på att hitta känslan. Och hon är noga med att berömma både häst och ryttare precis i de ögonblicken det blir rätt. Superbra är hon! :D

I alla fall, så hade jag förväntat mig att Pepsi skulle vara lite trött och motsträvig. Men helt rätt hade jag inte! Det kändes att det satt lite i kroppen på henne, men i huvet så var hon verkligen positiv och försökte :D Superduktiga hästen! ♥ I galoppen försökte hon nästan busa lite, hihi!

Förra träningen checkade ju Linda av lite mer vart hon hade oss, och igår så var det tuffare helt klart! Vi började "rota i problemen" som hon sa, och ja då blev det lite tjafs. Men när just det vi jobbade på för stunden väl släppte DÅ blev hon hur finis som helst! Ett tag på mitten där, när hon hade fått en liten paus, så kändes det verkligen som om hon växte flera centimeter! :D Riktigt härligt var det!
Överlag var träningen lite av/på eller hackig, eller vad man ska säga, eftersom när vi löst ett problem tog vi direkt tag i nästa. Vi jobbade även lite programdelar, och bara jag har henne där hon ska vara så är det nemas problemas!

Hemläxor blev mycket övergångar för att så småningom få halterna bättre. Galoppfattningar i låg form så att hon ska lägga av med att slå upp (hon har alltid gjort det som en liten grej av nån anledning). Sen fortsätter vi jobba på att hon inte ska vika sig inåt och luta sig/gå emot vänsterskänkeln, men det har blivit Mycket bättre sen i höstas :D
Sen ska jag jobba på att få fram min underskänkel! :) Men annars får jag mycket beröm för min sits, och det är superkul med tanke på att det var min största svaghet när jag började rida Pepsi ;)

Roligt var det i alla fall, men nu dröjer det nog lite innan vi kör på Linda-träning igen! När tävlingarna drar igång blir det svårt att klämma in det, men förhoppningsvi åtminstone nån mer gång i vår :D

Supersnälla Sara fotade och filmade, så här kommer några bilder :)) Filmen kommer ikväll! TACK SARA!

















Puss! ♥


min finfina pålleplutta ♥

2012-01-15 - 22:51:13





Berättar med imorgon! :)


Shoppiiiiing..

2012-01-15 - 22:43:15

Titta vad farbror brevbärare kommit med! :)))






Ännu mera designande :)

2012-01-14 - 22:25:00

Nu på sista tiden har jag pysslat med en enkel och stilren design till Malin, som just startat en salublogg!

Kika in HÄR för att se hela designen, dock har hon inte startat upp bloggen riktigt ännu.. Men ni kan ju kolla in designen i alla fall ;)





14 januari 2012

2012-01-14 - 22:22:52

Hejsan!

Glad tjej som skriver, är riktigt nöjd med dagen och det har hänt mig en massa roliga saker :))

Började, som jag skrev igår, morgonen med finbesök i stallet! Det var två supertrevliga tjejer, Lena och Madde, som kom ända från Stockholm för att få träffa Pepsi (och mig ;)) De båda red på ridskolan där Pepsi stod innan hon kom till oss, och Madde hade henne som lite favorit :) Jag har haft kontakt med Lena ett tag och tillsammans ordnade vi denna lilla överraskning för Madde! Jätteroligt var det och de var verkligen riktigt trevliga och glada personer :D Madde red en lektion på Pepsi, och de verkade trivas lika bra båda två! :)) Pepsi kunde bjussat på lite mer framåtbjudning bara, men jag tror Madde var nöjd ändå :) Det är ju en skaplig skillnad på henne sen sist hon red henne, med andra ord kanske drygt 3 år sen ;)
Hoppas i alla fall att de kommer tillbaka och hälsar på, så tycker jag att vi kanske kan rida ut eller något alla tre tillsammans :D

När vi sagt hejdå fixade jag en del i stallet och åt lunch innan jag, pappa och Hugo åkte in till stan för att gå på bio :) Filmen Simon och ekarna var riktigt bra, sorglig och spännande typ! Ja, vad ska man säga? En riktigt bra drama-film helt enkelt :) Dessutom är det något med Bill Skarsgård som jag inte kan sätta fingret på, jag bara gillar honom riktigt mycket! Även fast han har lite udda roller och verkar lite skum på nåt sätt, konstigt! 

Åkte sen tillbaka till stallet och där väntade ett Div. III-dressyr-möte! Supertrevligt hade vi och jag tror att det kommer bli superkul att rida lag med så roliga lagkamrater :D Kul med lite sammanhållning mellan privatryttarna i klubben tycker jag! :)))

Efter mötet borstade jag på min fina ett långt tag innan det blev kvällsfodring och hemdags! Lång dag, men mycket mycket bra dag!! :D

Imorrn blir det upp ännu tidigare för då är jag ansvarig för en teori som några av oss i Pållestollarna ska hålla! På eftermiddagen sen blir det ju dressyrträning :D :D

Kram H

Glada tjejer :) Madde och Pepsi ↓



Glömde självklart kameran hemma dagen till ära, men Lena knäppte några bilder i alla fall :)
Kram på er och det var jättekul att ni kom, hoppas vi ses snart igen!


13 januari 2012

2012-01-14 - 00:07:04

Hejsan!

Nu är det prick nio minuter kvar på fredagen den trettonde, och peppar peppar har jag inte haft knappt nån enda otur direkt :) Dagen har väl inte varit perfekt, men ungefär lika bra som vanligt kan man väl säga :)

I skolan var vi bara på förmiddagen, eftersom vi gjorde fotojobbet hemma, så det var nice! Lektionerna var dock inget vidare, men det är uthärdligt när man bara går halvdag ;)
Fick skjuts upp till stallet av Amandas snälla mamma, och traskade sista biten upp kyla men dock strålande sol! :D Ironiskt nog tänkte jag att "nu vore det perfekt med ett par decimeter pudersnö, för det är alldeles torrt och inte isit på marken". Det fick jag minsann sota för, nån timme senare var det nämligen snöstormskaos. Haha! Fast det höll sig bara typ 10 minuter, och jag hann lagom hämta in Pepsi från hagen innan det var över.

Borst och mysstund blev det såklart, men tyvärr inte allför lång innan det var fodringsdags. Fixade lite smågrejer medan hon tuggade i sig, och sen fortsatte ryktningen :) Innan pappa kom och hämtade mig hann vi stå och bara gosa ett tag också (samtidigt som jag pratade lite med Johanna) och det uppskattades av båda två (y) ♥

I helgen blir det upp tidigt, ingen rast och ingen ro här inte ;) Imorgon förmiddag får jag och Pepsi nämligen finbesök ifrån Stockholm :D Spännande och lite nervöst, men det ska bli jätteroligt! Mer om det berättar jag imorrn! Efter lunch sen så blir det bio med pappa och Hugo för att sen återvända till stallet. Då blir det div. III-dressyr-möte och sen ska jag och Amanda stanna kvar och mysa med våra fina pållar :) Jag har nämligen kvällsfodringen och så älskar jag att vara i stallet när det är riktigt lugnt och skönt :D

Det var morgondagen det, in case of att ingen uppdatering hinns med ;)
Men jag ska försöka!

Kram H



Finast av dom fina!


12 januari 2012

2012-01-12 - 23:25:34

Hej!

Egentligen borde jag sova nu, men det struntar jag i! Borde även börja läsa en tråkig engelska-bok, men äsch. Den kan nog vänta liiite till ;)

Idag började jag i alla fall med att ta mig till skolan i regnet, visserligen via buss och spårvagn men jag kom ändå inte undan torr. I alla fall så hade vi foto först, och jag och Amanda ska göra "Guldlock och de tre björnarna" som vårt projekt. Det blir ett bildspel där vi fotat och redigerat samt spelat in berättarrösten :) Superkul ska det bli, och självklart delar jag med mig när vi är klara framåt sportlovet!

Fortsatte dagen med Svenska, och där lyckades vi förskjuta provet i litteraturhistoria (som skulle varit på tisdag) hela två veckor! Niiiiice :D På matten sen tuffade det på med repetiotion av derivator och potensfunktioner hit och dit! 

Eftersom det var torsdag slutade vi efter en grötig lunch och lagom tills jag skulle ta spårvagnen mot stallet hade det såklart börjat typ spöregna. Så var det medd den skogssvängen som vi tänkte ta :(

Men uppe i stallet så borstade jag lite på min fina, och gjorde henne sen fin med limegröna lindor och matchande schabrak till ett dressyrpass i ridhuset. Det blev dock inte riktigt som jag tänkt. När jag rider själv (alltså utan tränare) då är det absolut bästa jag vet att ha musik i öronen, ett helt tomt ridhus och bara kunna fokusera på mig och hästen utan några som  helst begränsningar. Detta var vad jag hoppats på idag, men det slutade med att vi var tre som red och det stod ett par hinder framme. Menmen, inte hela världen och det funkade i alla fall :)

Pepsi var absolut fin häst :D ♥ Men det märktes tydligt att lektionerna har börjat och att hon gick tre timmar igår. Hon kändes lite matt och inte alls lika lyhörd och arbetsvillig som sist. Det är ju lite tråkigt, men jag är inte förvånad. Vi har i alla fall helt klart tagit ett stort steg i rätt riktning båda två, och det är härligt :D Vänstersidan (som alltid varit vårt sämsta) har jag verkligen kommit på sååå mycket bättre nu, och det är till och med på gränsen till att vänstervarv känns lättare än höger nu stundtals :) Blir super med en till träning för Linda på söndag :))) Men i alla fall var det kulkul att rida, och efteråt hade det slutat regna så vi tog oss en kort sväng i lite mörker längs med elljusspåret bara för att jag hade lovat ;) Mys!

I stallet sen hade jag tänkt fota henne i tränset, men självklart strejkade muppmobilen så får helt enkelt skjuta ytterligare på det :( Menmen, den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge! :)
När ja klätt av henne var det mat och lite torkdags medan jag fixade iordning alla grejer och mockade. Borstade av henne ordentligt och linementade så att hon skulle sova gott, innan jag åkte hemåt vid sex. 

Pizza, pyssel och lite filmtittande väntade här hemma och nu är det allt läggdags! 

Kram H



Pyssel och knåp

2012-01-12 - 23:02:43

Som Pållestollarnas egna lilla Lapplisa har jag bland annat sysselsatt mig med dethär under kvällen :) ↓


Färgglatt och fint, så som det ska vara ;) Älskar nya tuschpennorna, hihi!


11 januari 2012

2012-01-11 - 22:48:41

Godkväll!

Egentligen hade jag inte tänkt uppdatera er nu, för jag somnade nämligen för en dryg timme sen i soffan. Ja, så går det när man vrider och vänder på det där förbaskade dygnet som borde ha minst en två timmar extra. 
Men jag piggnade till och hade lite att kika på, så jag kunde inte låta blo helt enkelt :)

Första skoldagen avklarad, och gissa om lärarna typ stod och kastade läxor på oss det första dom gjorde? Allihopa, kul liv då! Nej, inte ett dugg roligt men jag har i alla fall lovat mig själv att hålla mig i fas ordentligt och inte göra saker i sista stund den här terminen. 
Som ni kanske märker är jag äckligt skoltrött för tillfället, så förlåt för min negativitet. Men ja, kan inte säga mycket mer än att jag vill ha sommarlov redan NU!

För att gå vidare till något roligt så var det jättelugnt och skönt i stallet idag :D Pepsi var på myshumör så det blev en ordentlig borstning och mysstund innan hon skulle gå lektion :) För övrigt så är hon riktigt fin i pälsen nu, blank och mjuk trots att det är vinter/höst och sådär och de brukar vara lite tuffsigare och gråa ;) fina pållen ♥ 

När hon hade gått upp på lektion mockade jag och sen putsade jag lite på nya tränset så att det ska bli mjukare, under tiden som jag kikade lite på lektionen. Blev hämtad sen av snälla pappa! :)

Hann äta mat och marängsviss samt börja kolla på en film innan jag totaldeckade. Så himla trött då jag inte kunde sova ordentligt natten till idag. Hoppas på bättre lycka i natt!

Imorrn är det i alla fall kort skoldag, och dessutom en lektion på den enda roliga kursen vi läser just nu: Foto A :) Vi ska nog börja med bildsagor, ett projekt som jag och Amanda ska göra tillsammans fram till sportlovet! Kan bli superkul, om vi lyckas vara lite kreativa :)

Imorrn har jag Pepsi också!! :D Första foderdagen denhär terminen :D Hade lite planer på att rida ut, men nu har jag ingen att rida med (åh vad jag hatar att inte vara 18 än en gång!) så det blir lite dressyrtrimning i ridhuset tänkte jag :) Sitter inte helt fel det heller, utan ska bli riktigt roligt och se om vi kan hitta tillbaka dit vi var sist! Och skritta fram och av ute får vi ju göra själva, så jag tar en kortis sväng innan tänkte jag om det inte är alltför halt :D Mysipys ♥
Inviger tränset också, så ni ska få bild jag lovar :)

Juste, på söndag är det Linda-träning igen! Wiieeeha :D Men nu måste jag verkligen sova hörrni!

Kram H







10 januari 2012

2012-01-11 - 10:43:33

Igår hanns det inte med mycket till uppdatering, men den kommer här lite i efterskott :)

Sista dagen på lovet passade jag på att sova och bara ta det lugnt hela förmiddagen/lunchen :) Fixade endel med en bloggdesign, gjorde Cissis kort och lite annat småfix innan jag åt lunch och cyklade upp till stallet. 
Mockade och borstade lite grann på lillpojken innan det var fodringsdags. Sen ägnades resten av eftermiddagen till borstning och ryktning av storflickan ;) Fin blev hon allt, och skönt sa hon! Dock är det sämsta tiden på dygnet att borsta, för det är alltid typ halvkaos i stallet med alla barngrupper och hej o hå! Ibland vill jag verkligen flytta till ett privatstall, så himla lugnt och skönt. Eller åtminstone byta box (Pepsi har den där alla kommer in/"hänger". Visst, jättekul och trevligt ibland såklart! Men vissa dagar blir det bara för mycket helt enkelt..

I alla fall så de få minutrarna det var så gott som lugnt i stallet hade vi myyys :) Vid klockan sex sen var det lååångt US-möte med lite blandade händelser! Men overall bra möte med finaste Pållestollarna :) Om en månad är det inte vi tio längre, kommer sakna oss! ♥

Efter cykling hemåt och pratstund med Amanda så var det middag, dusch och läggdags. 

Förresten, pannbandet som jag fastnade för på hööks glömde jag ju säga vilket det var :) Såhär ser det ut i alla fall:




Erkänn fint! Det betingar dock 749 kr eftersom det ör äkta swarovski, så jag tänkte som sagt kika efter ett liknande på GBG HS. Förhoppningsvis lite mässpris ;) Finns det inte ska jag helt klart ta mig en till funderare, bara för att jag verkligen blev lite kär!

Kram H


Alla snubbar vill ju vara katt...

2012-01-10 - 23:46:13

ÅÅhh fy vad jag inte vill börja skolan imorgon! Tänk om man kunde ha det såhär bra:



Alltid kunna göra precis vad man vill, till exempel ligga i gräset och chilla i solen!
Finaste myyyys-Nemo ♥


Till bästa ridskolechefen! :)

2012-01-10 - 13:28:57

Jag och mina tre bästa vänner (som också har en varsin foderhäst på ridskolan) har som en liten tradition att ge Cissi (ridskolechefen) ett kort från oss fyra och en present varje termin som tack för allt hon gör för oss :)
Alla kort (både från oss och andra) sitter uppe på en vägg på ridskolans kontor. Jättefint är det, och roligt och kolla på gamla (och nya) bilder :D
Här är höstens lite försenade version som hon ska få nu nån dag! (Jag kan garantera er att hon inte läser bloggar, så därför kan jag "avslöja" hur kortet ser ut ;) haha)


9 januari 2012

2012-01-10 - 00:58:11

Utnyttjade lovet även denna dag och sov alldeles lagom länge :) Men usch, jag har lyckats förskjuta mitt dygn med typ 2 timmar och det är Inte okej. Jag fasar för hur jag kommer känna mig på onsdag morgon. Känslan kan nog ungefär beskrivas: Blääääää!
I alla fall, lovet är inte slut ännu så nu ska vi inte tänka på dumma tråkskolan :) 
Vid en elva åkte vi mot Avantia för att pröva stövlarna, och jisses vad de var sköna för fossingarna :D Dog lite ;) Dock hade de bara vid vad i min storlek hemma, och det är inte direkt vad jag behöver. Men de var supersnälla och skulle beställa hem normala! :)
Vi åkte vidare till Linköping för att först hoppa in på hööks och kika på, och köpa, tränset som jag fick i julklapp :D Jag hann prova det idag också, men glömde ta bild. Hon var i alla fall riktigt snygg i det :) Kalasnöjd, och tack pappa! ♥ Fixar en bild när jag använder det första gången, kanske torsdag! Blev även alldeles för sugen på ett suuuperfint pannband som skulle passa min pärla (och hennes nya träns) så perfa! Tråkigt att det ska behöva vara så dyrt bara :( Men jag ska kika på Göteborg HS efter nåt liknande tänkte jag!
När vi var klara på hööks väntade Ikea, och där inhandlades en ny tv-bänk till vår nya tv :) Självklart åt vi världens bästa köttbullar med chokladmousse också!
På hemvägen släpptes jag av i stallet och där blev det lite umgänge (muppit ord, oh ja! :P ) med fina vänner medan hästarna åt. Mockade och tittade lite på en hopplektion innan min finaste fick massa mys och ryktning :) Har jag nämnt att jag gillar dig? ;) ♥
Fick skjuts hem sen, och nu på kvällen har jag haft det trevlig med Johanna och fixat lite med pengar inför GBG HS-resan! Kollade litegrann på inspelad världscup-hoppning också (:D) innan jag hamnade här. 

Nää nu måste jag sova! Tur att jag kan sova länge imorrn också. Planerar att åka upp efter lunch till stallet, för jag har en del att fixa med här hemma. Får jag tid över tänkte jag knåpa ihop ett eller ett par önskeinlägg, hihi! :) På kvällen blir det US-möte :)

Kram H




Skulle inte skada direkt ;)

2012-01-09 - 23:24:49



Himla snyggit!
Vill du också delta? Klicka HÄR för att komma till tävlingen.


8 januari 2012

2012-01-09 - 01:05:38

Hej på er!

Fredagen och lördagen spenderades i flen hemma hos farmor och farfar, myys :) Trevligt var det och de sista julklapparna var lika muy bien som alla jag fått tidigare :D Dessutom som vanligt AWESOME mat och söta kussar :))

Vi kom hem igår kväll, och då stod filmkväll med fina HEJA på schemat :) Easy A blev det efter mycket om och men, och den var helt okej! Lite lagom bra och rolig sådär ;) Kvällen bjöd på en del prat, skratt och muppiga youtube-klipp också, haha :)

Idag så sov jag ut litegrann innan jag cyklade upp till stallet för att mötas av en mycket nöjd häst som fått byta hage från den värsta gegghagen till den enda där det finns lite gräs kvar, och dessutom var det den enda där solen låg på :) Mockade och fixade lite innan det var lunch och fikadags! Därefter blev det lite tävlingsfix innan jag tog tag i veckans hösilagepåsar. Varvade lite med att vara inne i stallet och eftermiddagsmocka, och titta på hopplektionerna som var i ridhuset. Min häst är söt :)

När lektionerna var slut fick jag äntligen lite tid att mysa och borsta på min fina pålle innan det var dags för eftermiddagsmat. Innan jag cyklade hem fastnade jag i samlingssalen tillsammans med alla andra som inte orkade gå hem ;) En trevlig och rolig stund, och det kan konstateras att vi har allt bra fina stalltjejer vi! :) Jag gillar er! Extrakul blir det när alla är lite trötta, undra varför allt blir så roligt då? haha!

När jag väl tagit mig hem så väntade middag och en mysig filmtittarkväll med pappa och Hugo!

Imorrn blir det en liten trip igen! Först Avantia för att pröva bocaj-stövlarna, sen Ikea och därefter en kortis in på hööks för att kolla in om de ha tränset jag vill ha :) På eftermiddagen blir det stall!

Kram H

lite oredigerade pics från i förmiddags :)










Bara för att jag vill ha sommar NUUUUU!!!

2012-01-08 - 21:19:16



























Mål 2012

2012-01-06 - 10:52:00

Kom på att jag inte skrivit något om mina och Pepsis mål för 2012, och sånt är ju alltid roligt och intressant att läsa tycker jag själv i alla fall :)


Allmänna målen är...

... att få henne att jobba mer bakifrån och få in bakdelen lite till, och på så sätt hitta en ärligare, jämnare bjudning och stadigare form samt att hon blir lättare i framdelen.

... att hon ska bli lite kvickare för hjälperna och lite mer energisk i sina rörelser. Hålla en jämn takt och försöka få ut mer av hennes gångarter.

... att jag ska våga inverka lite till, rida mer med säte och skänkel. Att min skänkel ska bli stadigare och min hand mer korrekt omvriden.

... att min trepunktssits ska bli stadigare och att jag ska blir bättre på avståndsbedömning och känsla.

... att vi ska hitta ett jämnt flyt och en rytmisk, energisk och reglerbar galopp och på så sätt hitta lägen bättre, samt kunna lösa ev. problem som uppstår.

... att jag ska ha tålamod, att vi ska ha tålamod för varandra och våga vänta ut när det känns svårt. Lita på varandra och absolut inte pressa fram något, utan låta det komma med tiden.

... och såklart det viktigaste av allt: att fortsätta ha superroligt tillsammans och aldrig ge upp ♥

Tävlingsmålen blir...

... att fortsätta rida stadiga rundor i 1m med placeringar, våga satsa mer och aldrig tveka. Vi båda kan ju, det vet vi!

... att hitta avspändhet på dressyrbanorna och kunna rida LB på över 65 %.

... att starta LA:1 på klubbtävlingsnivå, ev. lokalt till hösten.

... att debutera 1,05 om vi hittar någon, ev. 1,10 till hösten om det känns bra!

... att ha kul tillsammans och våga göra misstag! :)


Man måste sikta högt, för att ha en chans att ta sig dit :)




Hiss of tha ddaaay :))

2012-01-05 - 20:43:38

Går helt klart till dessa: 



Jag invigde mina idag och Pepsi hade invigningen till ära rullat sig ordentligt i geggan :D haha!
Pepsi är ganska så känslig i pälsen, och av den anledningen är jag inget fan av piggborstar. Jag använder det så gott som aldrig när jag borstar henne, utan har valt hårdare rotborstar istället. Det gillar hon bättre i alla fall. 
MEN, dessa borstar är som mjuka piggborstar och det gick hem hos lilla damen vill jag lova :D Hon gillade det, och de tog bort leran ordentligt utan att vara hårda (y) Gulligt tyckte jag att det var en liten tjej, som efter att jag borstat med dessa borstar, sa till sin kompis "Oj, titta vad blank och fin Pepsi är". Haha, de måste vara magiska :P Nevars, men jag tyckte det var lite komiskt i alla fall ;) Helt klart ett bra betyg för borstarna!

Sammanfattat, borstarna får ett stort + för att de är mjuka mot hästen, men ändå hårda mot leran på nåt sätt ;) De ska även gå att tvätta i maskin (y) Tror dessutom att de passar super sen till fällningen! :)
Minusen som är, är väl att de är ganska dyra för att bara vara tre "plastbitar" (149 kr) och att man måste köpa dem i tre-pack. (Alla borstar är exakt likadana, förutom färgen då ;)

Men för min och Pepsis del var de väl värda priset! :)

Hiss till dem ↑ :)


5 januari 2012

2012-01-05 - 18:31:55

Idag började jag med att sova ut ett litet slag innan jag cyklade upp till stallet. Mockade och fixade innan det var Doma-time. Om det är någon som missat det så kan jag tala om att Maria är sjuk (krya! ♥), så det är därför jag haft Doma nu ett par dagar :)
Med tanke på att gårdagens pass gick som det gick så blev det bommar idag igen, och idag med pelham. Stoooor skillnad, idag var det riktigt roligt :) Hon var pigg och glad, men ändå med på noterna och lyssnade betydligt bättre än igår! Kulkul :D Bomserierna hade jag lite långa med flit, för att hon skulle våga länga ut ordentligt. Hon har en tendens ibland till att bara vilja krypa in med nosen och ta korta steg med pelhamet, speciellt i skritten, men idag trampade hon på bra i alla gångarter (y)
Åt lite lunch och fikade supergod kladdiskaka som Emma bakat för att hon också lyckades ramla av på hoppträningen i måndags ;) Jag tror att jag är skyldig typ hela stallet en stor fet megatårta, haha! Men nån dag när jag får tid och lust så ska jag baka en riktigt god en :) Haha, flera av er som läser detta har säkert sätt mig åka i backen minst en gång, så jag säger till när tårtdagen är kommen ;)
I alla fall så fick min finaste en superlång mys- och borststund vilket uppskattades :D Hann rycka manen lite också, men jag vet inte om det blev så bra :/ Nu är den preciiis på gränsen till lite kort, men det betyder att i februari på första tävlingen (exakt om en månad förövrigt!) så borde den vara lagom at knoppa ;)
När vi hade myst färdigt var det riddags, och vi lyckades få med oss Amanda på Vulfis och Emma på Ella :) Trevligt hade vi och idag var det inte alls lika isigt :D Bara lite på några ställen, men vi kunde i alla fall trava och galoppera några bitar :) Pepsi var superfin, alldeles lagom pigg och lite sprallig :D En gång var det nära ögat, men jag lyckades få tag om halsen/i manen så jag kunde kravla mig upp igen ;) haha! min tokis ♥
När vi kom tillbaka blev det fix innan jag cyklade hemåt!

Imorrn blir det inget stall :( MEN vi ska till farmor och farfar och fira jul (haha, sent jag vet men om ni minns så var farmor sjuk när vi skulle firat) Det blir trevligt att få träffa hela tjocka släkten och äta massa god mat :D 
Sover nog över där och kommer hem nån gång på lördag

Kram H



Du vet alltid hur du ska få mig att le du, oavsett.
Mitt hjärta ♥



4 januari 2011

2012-01-04 - 20:59:25

Hejsan! :)

Började dagen med en stormig och regnig promenad upp till stallet. Tog dock spårisen en bit av vägen, haha! Älskar att våra skolkort funkar på lovet :D
Borstade av en otålig Pepis-pålle och gjorde henne fin med lindor och allt! Jag fick ett infall att jag ville inviga mitt beiga set så idag fick hon vara extrasnygg ;) Och det var hon värd!! Guud vad roligt det var att rida idag, hon var helt amazing och allt bara stämde!! :D Satt och log och allt bara flöt på! Linda-träningen gav oss verkligen en ordentlig skjuts framåt och just nu är hon finare än nånsin! UNDERBART :D Min finfina finiiiis ♥
Passade på att köra igenom lite programdelar ur LA:1! och det är inte omöjligt att vi startar det i mars på den andra träningstävlingen :) Skulle vara kul!! Dock så är det tyvärr att vänta in ett bakslag nu när hon snart ska börja gå lektion igen :((( Nu har bara jag ridit henne sen julafton, så inte konstigt att vi hittar varann mer och snabbare nu! 
Du skulle vara min du, min fina vän ♥
Imorrn ska vi i alla fall förhoppningsvis ut i skogen och mysbusa! Hoppas att isen har hunnit smälta ordenligt och att vi hittar nån mer som vill hänga på och busa för hon är riktigt värd att få en ruuulig chilldag som avslut på julislovet. Håller tummarna! :))

Efter att jag hade ridit pysslade jag om henne ordentligt och mockade innan det var Domas tur. Hon var däremot inte alls lika medgörlig. Nae, idag stämde inte mycket med henne kan jag säga! Hon var alldeles för tokpigg och sköt/drog mig ur sadeln alltför ofta. Vi behöver inte gå in närmare på det utan bara konstatera att det inte var vår dag idag helt enkelt. Hoppas det går bättre imorrn, hon blev förhoppningsvis lite trött! ;)

Fixade det sista och åt lite lunch innan jag körde mamma och Hugo till Sharpman och Hööks :) Jag börjar få kläm på dethär med bilkörning nu hörni! :D

Nu blir det Glee och Kronjuvelerna :)

Kram H



Bara för att hon är bäst! :'D


Dagens fångst ;)

2012-01-04 - 20:06:19

Ett par urfina supersköna pikeurisar från Sharpman! :D Ville egentligen helst ha mörkblåa men de fanns inte i min storlek i rätt modell, så det fick bli ett par beiga istället :)
Sen svängde vi förbi Hööks också och där blev det ett set "magic brush" som jag lovat min lilla prinsessa, och dessutom ett par öronvärmare bara för att de var så mysiga och dessutom halva priset ;)



Kalasnöjd! :D


Moooot...

2012-01-04 - 13:02:00




Tagg!

Förra gången fick vi bl.a. med oss dessa fiiiinfina grejer :))




Designat lite till...

2012-01-03 - 22:03:00

... och är riktigt nöjd :)

Kika in hos Linnéa!




3 januari 2012

2012-01-03 - 20:09:20

Hejsan! :)

Idag gick jag upp tiiiiidigt för att vid kvart över åtta hängde jag på mamma som kunde släppa av mig i stallet :) Det var nämligen dags för årets upplaga av KM i teori kl. 9! Haha, mina förväntningar var väl inte så höga om man säger så! Av någon anledning så lyckas jag alltid få marginalerna på denna tävling att inte vara på min sida, år efter år! haha! Dessutom hade jag bara gått på en av tre teorilektioner som var förberedande inför, så ja..  Lyckades i alla fall knipa en 3:e plats, 3 poäng efter Emma som vann! Grattis till henne i alla fall ;)

Efter en liten miniprisutdelning så åt vi lunch innan det var dags för vinterns första broddning. Usch, det har jag verkligen inte saknat!! Lyckas jämnt slinta mot min egen knoge så att det börjar blöda och svida som tusan! Dessutom så var ju broddhålen inte lite ingrodda med skit, men efter mycket om och men lyckades jag få i dom små rackarna och tur var väl det! För de var välbehövliga på isgatorna!
Pepsi var pigg och glad, men ååh vad sur jag blev för att jag hade värsta bästa rundan med skogens klockrenaste trav/galopp-vägar och så är det snorhalt på kanske 95 % av de ställena :(((( Himla bajskorv! Menmen, det var mysigt och trevligt tillsammans med Emma på Älg-Doris och Amanda på Ko-Ella ;)

Hemma i stallet bråkade jag lite med broddarna innan jag borstade av och släppte ut henne i hagen. Fixade alla grejer innan mamma plockade upp mig igen :) Har hunnit pyssla lite med olika grejer på datan sen dess, och så har jag bakat Brownie-cupcakes som jag fick recept och ingredienser till av Amanda i julklapp :) Har inte smakat ännu, men jag kan säga att smeten var muuuuuums ;)
Receptet kan jag kanske bjuda på senare!

Nu ska jag kolla in lite Glee innan det är dags för Kronjuvelerna del II :) Filmen är grymt bra tycker jag!
Imorrn ska jag och Pepsi dressyra lite tänkte vi (läs: jag). Planerar att lägga in mycket galopp så hon får göra av med lite energi och förhoppningsvis bli lite trött för en gångs skull ;) 

Kram H



Håller tummarna :)

2012-01-03 - 19:01:23



Klicka HÄR för att komma till tävlingen :)


Hoppträning för Cissi 2 januari 2012

2012-01-02 - 22:50:03

LIVIN' LA VIDA LOCA! :)
Ungefär så kan man sammanfatta det hela, haha! 

Idag var det alltså ääääntligen dags för en välbehövlig hoppträning för min och Pepsis del, och precis som jag gissat så var hon ganska ofta mer i luften än på marken om man säger så ;) Det var ganska mycket tekniska övningar och lydnad som vi jobbade med, väldigt bra sådana (y) Lagom kluriga!
Pepsi kändes helt okej fräsch och fin på framridningen. Av någon anledning är framridning till hoppning aldrig vår starka sida, men vi jobbar på't ;) Vi jobbade lite med trav och galoppbommar, suuuper att jobba med rytm och avståndsbedömning! Det grejade vi faktiskt bättre än förväntat :)
När vi började hoppa lite mer så blev hon liiiiite väl taggad, och att bralla så fort man får blicken på ett hinder som ryttaren verkar vilja att man ska hoppa är ju fullt normalt. eller? haha, hon gick lite crazy bitvis och jag lyckades dessutom landa på backen en gång. Att jag aldrig lär mig, haha! 
Men när vi väl fick lite ordning på det hela sen igen och hindrena kom upp lite då skärpte hon sig och busade bara lite lagom :D Hon hoppar som en liten kanonkula när hon är sådär på tårna :)) Då är det riktigt härligt!! 
Och även om det gick lite väl mycket över styr ibland så får hon en fet guldstjärna för sin grymma inställning ♥ Finns inget bättre än all den glädje och energi som hon lyser av! Och lite förståelse får man faktiskt ha när hon dels har varit lite såhär sen hon var halt och nu dessutom typ vilat 3-4 dagar ;) 
Juste, trots att vi inte hopptränat sen 22 september (tror jag) så tyckte Cissi att jag inte blivit det minsta ringrostig utan snarare tvärtom ;) Min sits har det äntligen börjat hända grejer med, hihi! :D 



du är den finaste jag vet ♥


2012-01-02 - 22:19:39




















Fotograf: Amanda Kennmark
TACK! :)


Grattiiiiiiiis...

2012-01-01 - 22:19:00

...till världens finaste som fyller 12 år idag! :D






Jag ser det snöar, jag ser det snöar...

2012-01-01 - 17:35:00





Äntligen! :D Nu kanske vi kan göra ett nytt försök med vinterporträtt!


Happy new year!

2012-01-01 - 13:31:37

Gott nytt år på er! :)

Gårdagen var mycket bra :D Började ju då med maskeraddressyren och sen typ "löslongerade" jag Doma. Dvs: hon fick vara lös, men jag bestämde gångart och tempo. Så gott det gick haha ;) Men hon var duktig trots att hon var lite piggelin! :) Stackars Maria är sjuk :( så det var därför.
Senare på eftermiddagen gick vi ljusvandringen med facklor runt strömmen, fiint! Och kvällen var också mysig och trevlig :) Det bästa är helt klart maten: Oxfilé med klyftpotatis/pommes och hemmagjord bearnaisesås (Made by me ;) MUMS ♥ Dessutom lyckades jag grymt bra med såsen i år, superbäst blev den, hihi!
Vid tolv skickade vi upp en sånhär ballong, så himla fint var det för det var jättemånga i närheten som också gjorde det :) Mycket bättre en smällande fyverkerier :)) Även om de också är ganska så fina, men det hela har blivit så himla överdrivet tycker jag!

Nu så ska jag åka upp till stallet lite. Mysa med finaste ♥ Imorrn blir det hoppträning, och jag har en känsla av att det kommer gå mer vilt än tamt till om jag känner min pålle rätt ;) Det var aslänge sen vi hopptränade, så det ska bli superkul! Läääängta!! :D

Förresten var bootsen förstora, så jag ska skicka tillbaka dem och byta till Large!

Kram H

bilder från igårkväll :)








Sugen på nytt tävlingstäcke!

2012-01-01 - 12:55:20



Riktigt snyggt om ni frågar mig :) ↑