Dagarna som varit

2013-08-31 - 20:28:04

Morsning!
Dagarna går i ett av olika anledningar kan jag lova er, och som grädde på moset så känner jag mig fortfarande inte helt hundra sedan visdomstanden åkte. Förutom smärta lämnade den nämligen en rejäl svullnad efter sig, och i torsdags var det så illa att jag inte kunde gå till jobbet. Istället åkte jag till tandis och fick penicillin utskrivet. Så det tillsammans med värktabletterna (mina räddare i nöden!) resulterar i att jag proppar i mig sisådär 12 tabletter/dag. MUMS!
I alla fall, det går åt rätt håll nu :D Igår kunde jag gå till jobbet, eller just det. Jobben rättare sagt. Efter att jag varit på NT blev det upp till ridskolan för att vikariera lite som ridlärare. Kan sammanfatta det med orden kul och kaos ;) jisses!
Eftersom jag hade stallet kvar sen blev det inte direkt nån tidig fredagskväll igår, men vad gör det när man spenderar den med mitt lilla lermonster ;)
Idag började jag dagen med tre timmars jobb, och jäklar vad det var tufft! Tryckeriet hade nämligen strulat och MASSOR av tidningar var därför sena. Tiden gick fort kan jag lova och många samtal blev det! Efter jobbet blev det stallet. Pepsi som fått vila igår var riktigt på hugget :) Skrittjobbade på banan och hon var riktigt duktig. Lite stelt i början, men sen så! När jag skrittade av på vägen sen fick hon lite ryck, haha. Precis som hon i förrgår blev "rädd" för en buske och galopperade rakt ut på åkern ;) haha busan!
Just nu är jag i Linköping faktiskt. En myskväll hos mormor som fyller år :) Så grattis bästa mormor ❤
Snart bär det av hemåt och imorrn väntar ännu en fullspäckad dag, och jag känner på mig att den kommer bli bra :D

Kram på er :)


Åh vad jag är träningssugen, ni anar inte!


En favorit

2013-08-29 - 11:29:47
från i söndags när jag fotade Camilla och Amelito. Sån härlig känsla i den!

 

Lite om helgen, och en tand fattigare

2013-08-27 - 10:36:44
Halloj på er!

Senaste dagarna har gått ganska så mycket i ett. I lördags hade jag en riktig chilldag, gjorde typ ingenting haha ;) Softade hemma och spenderade eftermiddagen/kvällen med min bättre hälft i världens mysigaste stall! Skrittade en kravlös runda på världens piggaste tjej :D I söndags sen däremot var det fullt ös. Började med att befinna mig på Stall Bjällbrunna (som ligger ganska nära där jag bor tack och lov) vid kl 7. Amanda och Nickan skulle till Skogslotten på lokal dressyr och tillsammans med Cissi representera Hageby i div II dressyren. Kände att jag inte varit på en tävlingsplats på ungefär 100 år, och vad jag saknat det! Stämningen, träffa hästfolk och ja. Man bara måste älska det! Och så fotograferingen såklart, blev en hel del ;) Träffade dessutom Amanda från ridledarutbildningen, så kul att ses!
Både Nickan och Amanda fick för övrigt till två riktigt jämna och fina ritter, men tyvärr så höll inte domaren med så det blev snålt med poäng. Vi rullade hemåt vid kl 12 igen och då tog jag cykeln vidare till Pepsi. Planen var att lassa halm, men den var inte mogen än sedan regnet tidigare i veckan så de kunde inte köra den. Blir nu i veckan istället. Red ett pass dressyr på banan med Holly, och hon var riktigt duktig! Finns mycket att jobba på, men nu sista tiden har hon hittat en helt annan framåtbjudning än tidigare och bara det gör ju allt så mycket lättare :D Red igenom LC:2 bara på lite skoj och för att "checka av" lite vad vi kan. Hon gjorde det bra! Det svåra är övergångarna, men annars gjorde hon det ganska så prickfritt. Lyckades få med lite på film som jag tänkte slänga upp senare! Hann också med att fotografera Camilla, som dressyrtränade. Kameran fick jobba hårt i söndags med andra ord :)
Pepsi fick en kvällspromenad senare och var riktigt på hugget :) Så härlig är hon när hon skrittar på med glädje och energi, känns som om den där underbara busungen med glimten i ögat som saknats lite under våren börjar hitta tillbaka :') Dock är hon inte så nöjd över at bara få skritta, än så länge sköter hon sig jättebra men stundvis känns det som om minsta lilla skulle kunna få henne att explodera typ ;) Menmen, skritten börjar i alla fall blir riktigt riktigt bra nu :D
Igår jobbade jag bara till 14.30 så sen spenderade jag hela eftermiddagen och kvällen i stallet. Friserade lite hovskägg och långryktade för att sedan ta en ordentlig skrittur med lite dressyrtänk. Pepsi var kalasduktig!

Och nu undrar ni kanske, vad gör Hillevi hemma och bloggar egentligen? Jo förstår ni, morgonen har spenderats på något så roligt ställe som hos tandläkaren. Och det var inte heller nåt vanligt rutinbesök precis, nä första av 2 visdomständer är bortplockad. Eller okej, plockad var inte riktigt rätt ordval. Utsliten? Än så länge sitter bedövning i tack och lov, längtar inte tills den släpper. Men vadå, det här börjar ju i och för sig bli rutin. Ibland undrar jag om jag har världens mest drabbade mun? Efter att ha slagit av en framtand på mitten två gånger, dragit ut 3 vanliga tänder som inte fick plats, opererat bort en extratand och haft tandställning både uppe och nere så trodde jag äntligen att jag var färdig. Men att slänga stamkortet hos tandis gick inte, nej för i våras när jag var på rutinkoll så såg tandläkaren att 2 av mina visdomständer låg helt åt skogen fel håll, och dessutom så fanns två små extratänder ovanpå. Seriöst?! Menmen, att behålla dom och riskera problem i framtiden som då skulle kosta ca 6000 kr kändes inte aktuellt, så det var bara att bita ihop. Idag är den ena bortopererad och om en dryg månad ryker nästa. Wooho! Tackar gudarna för att jag i alla fall har starka tänder, och har därför sluppit hål än så länge.

Dagen ska jag ägna åt att redigera bilder från i söndags, kika på serier och käka barnmat. Självklart blir det en sväng till stallet och Pepsi också, och förutom det vanliga så ska det lunchfodras till alla små hungriga pållar.

Kram H
 
 

Botar tävlingsabstinensen lite

2013-08-25 - 09:50:23


Fotografering, Lisa & Inger hoppar

2013-08-24 - 12:30:24
Här kommer flera bilder från i onsdags när jag fotade lite hoppning i stallet :) Jag har faktiskt tagit tag i min hemsida också nu igen, så vill ni se fler bilder så kan ni klicka er in här: www.hillevihassler.webs.com


Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Lisa & Holly, Inger & Amelito. Eva på marken och så hunden Kixxa :)
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-00 mm f/4,5


Lyxfika såhär en fredag på jobbet

2013-08-23 - 14:44:48

Eeeeller inte ;) Har återtagit min barndomscrush på riskakor, sjukt underskattat med krydd-frigolit! Haha. Till detta serveras bubbelvatten, yeey!

Meeeen ni behöver inte vara oroliga, till lunch åt jag chicken kebab och i min väska gömmer sig en chokladkaka ;) Jag överlever nog!


Standard: smakprov

2013-08-22 - 22:07:10
Igår fotade jag lite hoppning i stallet, så självklart kommer smakprov! Känner ni igen den lilla söta filuren nedan? :)

 

Fiiina födelsedagspresenterna

2013-08-22 - 21:49:39
   



   
   
   
   
   
   

Utöver allt detta fick jag en hel del pengar också :) Världens snällaste familj och släkt har jag ♥
 

Återbesök

2013-08-22 - 14:05:08

Som rubriken lyder så har jag och Pepsi varit på återbesök idag. Vi kom just hem till stallet och har fått i oss lite lunch båda två.

Vi åkte dit och hem alldeles själva och Pepsi skötte sig underbart bra, som vanligt ❤ Förhoppningarna var såklart att hon skulle vara helt ren och att vi skulle kunna göra en besiktning. Det visade sig dock vara lite för mycket önsketänkande tyvärr. Hon markerade fortfarande på höger fram på böjt spår, men något mindre än sist. För att vara på den säkra sidan röntgade vi benet, och tack och lov så såg allt jättefint ut! Vilken lättnad, höll på att börja tjuta nästan. Så hon fick ombehandling med kortison och så ska vi fortsätta skritta fram till återbesök om 4 veckor. Troligtvis är det ju en slitning i leden vilket tar längre tid att läka än om det hade varit en akut skada.

Väldigt tråkigt att det inte var bättre än vad det var, men samtidigt helt underbart skönt att det inte var nåt på röntgen. Vår gulliga veterinär tycker dessutom att Pepsi är sååå fin, att hon rör sig kraftigt, spänstigt och med schvung :))) Världens bästa tjej ❤



Dagens outfit

2013-08-20 - 21:45:51


Namnad

2013-08-20 - 09:48:00
Nu har Pepsi fått en söt liten hundbricka på sin grimma, hihi ;) Nä men väldigt praktiskt med namn på grimman, eftersom de inte går med den på i hagen. När man då har insläpp är det trevligt att veta vem som ska ha vilken! Dessutom blev det himla fint på den nya grimman tycker jag, en snygg liten detalj sådär. Supernöjd! :D

Beställde den härifrån.

        
 

Trivs bra?

2013-08-19 - 22:47:13
Har ni hört om s.k. trivselfläckar? För länge sedan läste jag nåt om det på en blogg, och för någon vecka sen när jag skulle hämta Pepsi i hagen reagerade jag på att det skymtade nåt fläckigt i pälsen under all lera. (Japp, hon rullar sig VARJE dag, haha). I alla fall så kom de fram tydligt när jag borstat henne, och ännu tydligare syntes det när vi var ute och betade i kvällssolen.
Vill ju såklart gärna tro att det är trivselfläckar, alltså fläckar som hon fått för att hon både mår bra psykiskt och har en god balans i mage osv. :) Men jag googlar och googlar och inga vettiga svar finns. Pepsi hade inga trivselfläckar alls innan  sommaren, de ploppade som sagt upp för ja, någon dryg vecka sedan kanske. Vad jag kan minnas har hon inte haft det någon gång tidigare heller. 
Vad tror ni, är det en slump att de tittat fram nu eller beror det på att hon trivs bättre? Fint som tusan är det i alla fall, oavsett :D

Och jag tror på trivselfläckar, såklart! Det gör väl alla med en häst som har sådana ;)

 

Fyndigt värre

2013-08-19 - 09:02:00
När jag och pappa var ute på shoppingtur i förra veckan så besökte vi stans relativt nyöppnade ridsportbutik Amandia. Vi skulle inte ha något speciellt direkt. Eller jo just det, tre stycken broddar som jag redan visat er ju! I alla fall så hade de en ganska stor fyndhörna, där jag var tvungen att kika in ;) De reade ut ett par täcken till halva priset, och till min stora glädje så hittade jag ett i rätt storlek, och i den tjockleken som jag behövde! Därför fick ett Bucas Freedom 300 g. följa med hem och bli reservtäcke till kalla vinterdagar. Endast 399 kr, det kan man kalla fynd!!



 

Vi blir inte alls galoppsugna, nejnej

2013-08-18 - 19:51:03

Men nu är det i alla fall inte långt kvar till återbesöket! Åh vad jag längtar tills vi är igång igen ❤


Forever together ♥

2013-08-18 - 14:33:00
Härom dagen fick jag hem armbandet som jag vann i facebook-tävlingen. Så himla fint att jag tror jag dör lite, både betydelsen av det och utseendet. Ååååh ♥ 
Tusen tack till Hästbling på facebook!



 

Planer för dagen

2013-08-18 - 11:33:00
Godmorgon, eller förmiddag kanske man säger ;)
 
Idag har jag lyckats sova ut ordentligt, så skönt! Och det bästa av allt, jag är ledig imorrn också :D Planerna för dagen ser riktigt nice ut! Om en stund ska jag och mamma ner på stan och byta en tröja som jag fick i födelsedagspresent, och sen käka lite lunch. Hela eftermiddagen ska spenderas i stallet med min älskade. Vi ska ta en långtur och testa en ny sväng är tanken, en sväng som så smånigom kommer bli vår "intervalltränings-runda" :) Spännande va! haha. Ikväll sen har vi stallmöte, och därefter flyttar jag över till pappa. Sen var dagen slut ;)
 
Igårkväll var jag och Amanda föresten på trevligt "hejdå-kalas" eller vad man ska kalla det. Vår f.d. klasskompis Gabriella ska nämligen ta sitt pick och pack och sticka till Sydamerika i 8 månader bara sådär. Sjukt! Alla lyckönskningar till henne i alla fall ♥

Nä, dags att sätta lite fart! 

Kram H

              Amanda igår, påväg till Gabriella :)
 

Hello friday!

2013-08-16 - 15:48:34

20 minuter kvar till helg, gött! Dock jobbar jag imorrn också, men bara 3 timmar. Ledig både söndag och måndag, woop :D

Hittills har jag haft en riktigt bra fredag! Lagom mycket jobb och en supertrevlig lunch i form av festival-langos tillsammans med några kollegor på Augustifesten :) När jag slutat sen är det såklart stallet som gäller! Pepsi är fin om fötterna nu igen, så det ska ridas :D Igårkväll var vi ute på mystur i solnedgången. När vi red iväg var det så underbart fint, liiiiite sommarregn, solnedgång och värsta regnbågen. Det höll i sig kanske halva turen, sen kom ösregnet! Blöö haha, menmen. Det var mysigt ändå och Pepsi var pigg och glad :D


Birthdaaaaay

2013-08-14 - 11:43:09

Wiiho, onsdagen den 14 augusti och lilla jag fyller 19 år! :))) Har redan hunnit med att fira en hel del med alla underbara människor omkring mig ❤
I söndags hade vi lite släktkalas hos pappa, trevligt :) Sen igårkväll var jag ivägbjuden på lite "hemligt" firande med mina tre bästa vänner, EJA :D De överraskade mig med Elitbubbel på Grand Hotel, vilket innebar bad i bubbelpool, bastande och därefter middag på Bishops Arms inklusive dryck :))) Sjukt mysigt, roligt, trevligt och bara SUPERNAJS ;) Dessutom var de så snälla att jag fick presentkort på Hööks OCKSÅ, världens finaste vänner ❤
Imorse blev jag firad hos mamma med sång och paket på sängen :) Ikväll ska vi ut och äta, värsta lyx med ute-middag två dagar i rad :D
Har fått en MASSA superfina presenter, tänkte visa lite när jag får tid :)

Födelsedagsplanerna ser ut som så att jag slutar jobba nu vid tolv. (Har "ofrivillig rast" nu i väntan på att datorn börjar funka igen). På hemvägen ska jag hämta ut två paket på ICA, och sen hem för lunch och ombyte. Har lunchfodringen i stallet sen, och i eftermiddag kommer äntligen hovis! :D Så sjukt skönt, för Pepsis hovar är inte roliga för tillfället :(

Hörs senare!

Kram H




Nyfiken i en strut

2013-08-13 - 15:39:45

Hmm, en lurvig liten söt orange sak som rullar runt i gruset. Spännande, men ganska läskigt ;)


Sminkning a la Pepsi ;)

2013-08-12 - 19:49:06

Såhär vacker var Pepsi UNDER flughuvan när jag tog in henne från hagen idag. Geggamojja som ögonskugga är liksom nya modet tror jag, får ta och pröva ;) haha


Födelsedagsfirande :)

2013-08-11 - 18:18:08


Fotografering, Layla löshoppar

2013-08-10 - 10:46:26
 
Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Hagens Layla löshoppar
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55-300 mm f/4,5
 

Mer shopping

2013-08-09 - 19:46:23
- En körpisk från Horze att använda vid tömkörning och longering. Det var den som gjorde att paketet blev så gigantiskt, haha!

- En tömkörnings/longergjord, också från Horze. Dock med väldigt små ringar, så får se vad jag kan hitta för specialtömmar som passar.

- Ett underlägg att ha under gjorden från Hööks. Riktigt snyggt om ni frågar mig!

- En gummisnodd, tänkt att kunna använda de troligen ytterst få gånger jag kommer att longera

- Bästa broddarna från Amandia. Fick tips av Linda i stallet för ett tag sedan, och sedan dess är jag fast! Funkar prima till både gräs och is, superfäste :D Tappade tyvärr en på Strömsholm, så då köpte jag mig tre stycken så har jag två i reserv :)
    

        
 
       
 

Dagens ridpass bl.a.

2013-08-09 - 19:18:20
Jobb 7-12 idag, och tiden gick faktiskt riktigt fort! Ringde inte så mycket, men hade en hel del krångliga ärenden att pyssla med. Man lär sig verkligen nåt nytt varje dag, och det är lite roligt :) Kommer ALLTID frågor som man inte kan svara på, kan verkligen komma lustiga sådana ibland ;)

Efter jobbet så åkte jag hem för lite lunchis. Pulade med en jobbansökan också som pappa ska få läsa igenom innan jag skickar iväg den. Det är verkligen tråkigt och tidskrävande att söka jobb, men men. Inget vidare att vara arbetslös när man är hästägare, så det är bara att ligga i. Detta jobb som jag ska söka nu tror jag mycket på, så ni får hålla tummarna :) Spännande är det! 

Sedan var det stall-dags. Jag hade lunchfodringen, men Nilla var snabbare än jag så det var redan klart när jag kom :) Schysst! Så jag mockade innan jag tog in Pepsi som fick käka lite hö medan jag gjorde iordning mat och pysslade med allt möjligt. Sen var det borstdags, och jisses. Det var säkert över ett år sedan hon var sååååå dammig som hon var idag. Tog sjukt lång tid att få henne ren, men skam den som ger sig. En dryg timme senare var hon nästan sig själv igen, så då blev det på med utrustningen. Idag stod dressyrjobb på ridbanan på schemat, första gången jag red där med Pepsan nu sen vi kom dit faktiskt :) Vi började med att träna mycket på att hon skulle vara framför mig, och vara känslig för skänkeln. Hade inga sporrar, men det gick förvånansvärt bra! Tror det kommer släppa riktigt fort nu när jag kan jobba med det varje dag. När hon var framme och lösgjord, och jag hade ett bra stöd, så gick vi vidare till att träna halter. Lite av vår akilleshäl! Först gick det inte alls. Men sen bestämde jag mig, red ihop henne lite mer så vips så funkade det :D De blir inte perfekta, men helt klart godkända! Avslutade med att rygga två gånger, och kors i taket så fungerade det med bra :))) Man märker tydligt att allt det där hänger ihop, vilket vi pratade en hel del om på ridledarkursen. Var häftigt att känna det så tydligt! Sist så skrittade vi av en bit på vägen, Pepsi var nöjd och glad men lite trött. Man tänker ju att "vad tråkigt att bara skritta runt på ridbanan" men oj vad det inte stämmer. Skulle kunna sitta hela dagen och skritta, man blir ju aldrig "klar". Och genom att ha hästen koncentrerad och fokuserad hela tiden så blir de trötta ändå, inte så mycket fysiskt kanske men psykiskt. 
Imorgon ska vi fortsätta med lite samma jobb, fast på vägarna. Sen på söndag blir det promenad så hon får vila sig lite ifrån kraven :)

Efter ridningen fick Pepsi två härligt saftiga, hemmaodlade äpplen och sen fick hon gå ut i hagen igen. Jag fotade Layla lite när Cissi löshoppade henne, och sen gjorde jag iordning alla mina grejer och så innan jag tog bilen hem. Nu väntar myskväll framför nån bra film, lite lagom efter en fullspäckad vecka :)

Kram H

 

Fotografering, mer Emma & Myran i kvällsolen

2013-08-08 - 14:02:00
 
 
 
 
 
 

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Emma & Myran
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55mm f/1,8
 

Today

2013-08-07 - 22:34:58
Veckans sista 8-timmars-jobbdag är avklarad, woop woop! Var sjukt lugnt även idag på jobbet, vet inte riktigt var alla kunder försvann ;) Menmen, finns en del annat och pyssla med och det är skönt att slippa stressen lite :)

Efter jobbet idag åkte jag bilen direkt ut till stallet. I nuläget är Pepsi installad "som vanligt", med andra ord ungefär så som det kommer vara i höst sen. Hon går ute tillsammans med Layla och deras nya kompis Strass mellan ca 8-20 i en hage bredvid stallet, och sen sover hon inne på nätterna. Detta beror då på behandlingen, annars skulle hon ha gått i sommarhagen dygnet runt på bete. 
Så idag i alla fall så var det mockning, påspackning och lite annat som fixades först. Vi hjälptes åt att skura rent vattenkaret i hagen också innan jag hämtade in Pepsi som fick lite eftermiddagskäk. Borstade henne ordentligt och plockade bort alla nedrans styng-flugelarvs-ägg, så himla jobbiga!! Ryktborsten har sommarvila för tillfället, eftersom det skyddar lite mot flugor och insekter med fettig päls.
Sen var det dags för dagens höjdpunkt: mystur i solnedgången :) Plockade på hackamoret och skrittade en ganska lång tur bort mot Restad. Prövade lite nya vägar och hittade bra backar som ska användas till klättring så småningom :) Pepsi var pigg och glad, och det märks att hon mår bra och trivs. Hon svarar jättebra framåt för skänkeln, så det hoppas jag att hon behåller även när det blir mer än skritt sen :D

Resten av veckan jobbar jag alltså bara korta dagar, så hiiimla skönt! När jag har slutat imorrn blir det lunch med pappa och sen blir det shoppingtur ;) Måste säga att det verkligen är tråkigt att ha en anledning (köpt sin första häst) att shoppa massa hästgrejer, nooooot :P Får se vad som får följa med hem, lovar att visa såklart! På kvällen sen så ska jag ut till stallet och ta hand om Pepsi och rida Hollan. Pepsi tänkte jag ska få vila ryggen lite, så det blir kanske promenix :)

Nä, nu måste jag gå och lägga mig. Kram på er!

 

Shopping à la Horze

2013-08-07 - 22:08:11
Fem olika saker befann sig i det jättestora paketet som jag fick åka till postens specialställe för att kunna hämta ut, typ värsta skumma lagret :P Horze hade fraktfritt i förra veckan, och då är det svårt att hålla sig! Börjar med 3 av grejerna tänkte jag, och som ni förstår var det inte precis dessa tre som gjorde paketet så stort ;)

- En snygg, lite lyxigare, mörkblå vardagsgrimma. Tyckte den var riktigt fin och passade Pepsan bra!
- Ett matchande grimskaft, hehe ;)
- En ny flughuva. Den ena jag har fick hon lite skav av, och den andra håller på att gå sönder, så det var välbehövligt! Gillar denna modell för den skyddar bra i hela ansiktet, det blir ingen knöglig pannlugg och trots att Pepsi gått ute med en sån dygnet runt har den suttit kvar hela tiden och hon har inte fått ett endaste litet skav trots att det varit varmt och svettigt. Tumme upp!


          

   
 
          
 

Precis när jag skulle fotografera

2013-08-06 - 22:00:00
det jag fick i paketet igår så började det såklart att regna -.- Suck! Hoppas på bättre lycka imorrn så ska jag se till att få till det :)


 

Lite skillnad

2013-08-06 - 21:51:52
När man väl kommer igång så är det så himla kul att leka i Photoshop tycker jag! Jag har PS elements 10. Nu är jag bara nybörjare, men tycker ändå att jag kan få fram helt fantastiska skillnader på bilderna. Oftast är jag lite för lat för att ens öppna photoshop, och snabbredigerar bara lite i Windows egna program. Smidigt, men riktigt dåligt är det om man jämför. Nu när jag fotat Emma i fredags så kände jag bara "Dessa bilder kan bli riktigt fina om jag redigerar dom lite ordentligt och får fram kvällsljuset i dom". Så då plockade jag upp photoshop och satte igång. Jäklar, vad kul det var och vad fina dom blev om jag får säga det själv :) Av bara lite "snabbt nybörjarputs" blev det ett otroligt resultat på några av dom. Ja, här nedan har ni ett urval av bilderna där ni själva kan jämföra! De till vänster är originalen, och på de till höger har jag redigerat.

Givetvis strävar jag efter att ta så bra originalbilder som möjligt, och redigera så lite som möjligt. Men alla bilder går alltid att finputsa utan att det ser "konstgjort" ut, och vissa bilder som ser jättetråkiga ut går ju att rädda :) 

      
   
         


Och här plockade jag enkelt bort lite onödig och småstörig tygel ;)

      
 

Inte helt enkelt

2013-08-06 - 13:45:58

Hejsan svejsan!

Ja ni, inte är det helt enkelt alltid att hinna med att blogga så mycket och bra som jag skulle önska när jag jobbar 7-16 och sen ska till stallet efter det. Är ju inte hemma jättetidigt om man säger så ;)
Just nu har jag i alla fall lunchrast och hinner flika in med ett par rader. Riktigt lugnt på jobbet idag förövrigt, nästan för lugnt faktiskt så att tiden går sakta.

Pepsi aktiveras i alla fall för tillfället alltså i skritt varje dag. I lördags och söndags skrittade vi ut och hon var så duktig så! Pigg och glad :) I söndags var det lite känslan av att nerverna satt på utsidan och hon vart taggad så fort jag kortade tyglarna, men hon höll sig duktigt i skinnet ändå :) Som hon ska va! Har tidigare haft lite problem med att hon inte riktigt vill marschera på och skritta genom hela kroppen, men nu senaste har det blivit sååå mycket bättre :D
Igår tömkörde jag henne en stund på banan. I början var det lite ringrostigt från båda håll, men mot slutet så slappnade hon av och vågade ta stöd samtidigt som hon behöll en god skritt genom kroppen :) Löddrade fint i munnen gjorde hon också, och kändes väldigt positiv och nöjd! Idag ska vi skritta ut en sväng igen tänkte jag, och imorrn blir det arbete på banan med bl.a. halter och kanske ett par bommar.

Hämtade förresten ut ett rejält paket igår, och tänkte ikväll försöka ta lite bilder på innehållet :) Sen har jag även ännu ett gäng mysiga bilder på Emma och Myran, och ett bildredigeringsinlägg inlägg som väntar.

Hörs senare!

Kram H


Fotografering, Emma & Myran i kvällssolen

2013-08-04 - 10:16:13
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Emma & Myran
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor 55 mm f/1,8
 

Provisorisk header

2013-08-03 - 17:10:19
Japp, som ni ser och som rubriken lyder så har jag knåpat ihop en ny header. Dock antagligen bara tillfällig! Att jag gjorde det var nog en kombo av att jag dels var så trött på den gamla som jag haft i över ett år, och dels för att jag fick lite photoshop-inspo när jag redigerade bilderna jag tog på Emma och Myran igår. Finns verkligen huuur mycket som helst man kan göra, om man bara har lite tålamod och vågar pröva sig fram.
Hursom, så småningom ska jag flörta lite med Amanda och försöka få henne att hålla med om att vi fortfarande borde ta sådär fiiina studentbilder med våra hästisar ;) Bara lite i efterhand sådär! När Pepsi är igång igen sen ska jag få till lite nya fina ridbilder också, lite brist på den fronten för tillfället. Menmen, denhär headern får nog duga tillsvidare i alla fall, även om den blev lite för mycket och jag vill ha den lite mer stilren. Får nog klura vidare!


Det här är Lindholms Peach

2013-08-03 - 10:07:36
Känns som om det verkligen är på tiden med en uppdaterad presentation va? :) 
                 
                  
Lindholms Peach kallas till vardags för Pepsi och är ett sto född 2000. Hon har okänd härstammning, och kommer som ni kanske anat från Stald Lindholm i Danmark (importerad). Jag började rida Pepsi hösten 2009 lite smått, och då ägdes hon av Hageby Ridskola och jobbade som lektionshäst där. Våren 2010 började jag ha henne på delfoder, så hon var ungefär som min två dagar/vecka. Det var super till en början, första året kanske. Men ju mer och mer jag red henne och umgicks med henne, ju mer och mer ville jag också. Vi klickade helt enkelt efter en hel del om och men, och växte bara närmre och närmre varandra för varje dag. Hon har alltid varit speciell och en överlag ganska skeptisk individ med hög integritet. Men ju mer jag lärde känna henne, ju mer förstod jag vilken underbar liten varelse som gömde sig där inne och som väntade på att få blomma ut. Jag har lyckats vinna hennes förtroende, och att bara känna att hon litar på mig både från marken och från ryggen är helt amazing. Jag tror att det var nån gång under våren 2012 som jag verkligen bestämde mig. Hon skulle bli min och det skulle bli vi, ingen tvekan om saken. Jag fick dock kämpa för det. för hon var inte till salu. Detta var i takt med att jag började växa ifrån ridskoleverksamheten och inte trivdes något vidare där längre, så hela det året var tufft. Men, skam den som ger sig! I juni 2013 skrev vi kontrakt och från och med då ändrades ägare till Hillevi Hassler. Helt klart en utav de bästa dagarna i mitt liv, känns fortfarande så ofattbart på något sätt! Och ni kan ge er tusan på att hon är här hos mig för att stanna, så länge hon lever. 

Pepsi är riktig liten pärla som verkligen är, och kommer alltid att vara, speciell för mig som ni säkert förstår. Hon har lärt mig så ofantligt mycket på alla plan, och hon ger mig så mycket glädje och positiv energi. Vi har gjort nästan allting för första gången tillsammans. Och i perioder har det gått trögt, när vi ska försöka lära oss något som ingen av oss har en aning om hur man ska göra. Men oj oj oj, vilken häftig känsla när det väl stämmer sen. Resan vi har gjort hittlis har varit SJUK. 

När Pepsi kom till ridskolan så var hon väldigt nervös och antagligen missförstådd. I ridningen stod hon på bakbenen och "snurrade" om hon inte fick gå 3 cm ifrån rumpan på en annan häst. Att tävla var inte mycket att tänka på då och jag trodde faktiskt aldrig att vi skulle komma ut på någon riktig lokal tävling.
På vår första hopptävling tillsammans (ht 09) startade vi 80 cm, och jag flög av. Första dressyrtävlingen "reste" vi ut oss, så med andra ord stod hon på bakbenen i ungefär en kvart under programmet. Båda dessa var klubbtävlingar. Så ja, framtiden såg inte så ljus ut just då och målen var inte högt satta. Hur skulle jag reda ut detta? Tilläggas kan också att under de 3,5 åren som jag hade henne på delfoder, ramlade jag garanterat av säkert fler än 20 gånger. Tävlingsplanerna ändrades dock ganska fort! Hon fick så småningom förtroende för mig och vi lärde känna varandra sakta men säkert, vilken underbar häst ♥ Jag har verkligen aldrig känt så för en häst, så som jag känner för henne. Hon har gett mig så otroligt mycket och vi har verkligen vuxit ihop till ett team.

                      
Under tiden hon fortfarande var lektionshäst tävlade vi upp till regional 1,10 cm i hoppning, och regional LA:3 i dressyr. Målen framöver är att fortsätta ha jävligt kul, och förhoppningsvis kunna tävla mot och mäta oss med ekipage på regional nivå i både hoppning och dressyr. Hur långt vi kommer får framtiden utvisa, men förhoppningsvis får vi oss en rejäl skjuts nu när jag kan rida henne varje dag :))) Till våren 2014 hoppas jag att vi ska kunna pröva oss på lite fälttävlan. Är säker på att det skulle passa oss som handen i handsken och skulle vara så himla kul!

Något av det coolaste är verkligen att få ha tagit del av hennes enorma utveckling som hon faktiskt gjort, som vi har gjort. Jag var inte ett dugg rutinerad när jag "tog mig an" Pepsi, hade aldrig startat en lokal hoppning i hela mitt liv och knappt ridit storhäst (på en seriös nivå). Vi har lärt så grymt mycket av varandra, i mot- och medgång. Massa cred och tack till Cissi (ridskolechefen) som både lät mig ha henne på foder, var vår  tränare och som slutligen gick med på att sälja henne. Det var trots allt hon som trodde på oss från början. Den mesta av utvecklingen i dressyren kan jag också tacka Linda Melin för, som vi tränat för en del senaste halvåret och kommer att fortsätta med framöver.
 
Hmm, har jag glömt något? Finns ju hur mycket som helst att skriva om världens finaste bästis! Får helt enkelt tillägga det i efterhand i så fall :) Och undrar ni något är det såklart bara att kommentera!

                   

Kvällsol

2013-08-03 - 09:27:05
Igårkväll plockades kameran fram, och Emma och Myran agerade modeller :) Blev ett gäng jättemysiga bilder i den underbara kvällsolen. Det är inte lätt när solen står så lågt, men får man till det så blir det sjukt fint! Ska sätta mig och redigera i eftermiddag tänkte jag, men så länge blir det smakprov såklart ;) 

 

Så gick det

2013-08-02 - 18:06:21

Hmm, ja det gick ju inte direkt precis så himla bra som man givetvis hade hoppats på. Däremot gick det mer som vi alla förväntat oss lite grann skulle man kunna säga. Efter att ha gått mer än 4 år på ridskola utan att ha blivit kollad nån gång av veterinär eller så, sen en jättetuff intensivkurs på det och båda dessa med en ganska "utsatt" exteriör (eller vad man ska säga), så var det inte så lustigt att hon reagerade på böjprovet (syntes även lite på böjt spår). Dessutom har jag ju som ni vet haft lite, lite onda aningar kring hoppningen och så. Hon har inte riktigt känts som hon brukar helt enkelt. Också en av anledningarna till att jag inte ens kikat på tävlingar eller sånt i höst. Det är lika bra att få henne tipp topp nu, träna på i vinter och sen köra gärnet i vår ;) Gud vad jag längtar!!!

I alla fall så är hon behandlad i höger fram nu. Alla andra ben var fina och veterinären tyckte i övrigt att hon var jättefin och rörde sig väldigt trevligt :D

Nu ska hon skrittjobbas i tre veckor och sen blir det återbesök. Förhoppningsvis är hon fräsch och fin då! Tyvärr blir det ju då inget ihopsläpp med flocken innan dess, för hon får bara röra sig under kontrollerade former. Men en hage som inte är kupperad får hon i alla fall gå i som vanligt, så det är toppen!

Självklart känns det jättetråkigt att vi behövde behandla, klart man vill höra att de är helt utan anmärkning och friska som en nötkärna. Samtidigt så är det skönt att ha hittat nåt som inte är oväntat eller konstigt, inte verkar vara allvarligt och som är "enkelt" att behandla. Får se det som så att vi kommer att vara grymma på skritt och halter och så sen ;) Och jag kommer antagligen ha världens fräschaste och busigaste häst sen också :))) Dessutom får jag ju faktiskt rida på henne varje dag, så det kunde definitivt ha varit värre.

Har också tagit tag i att boka en hovslagare nu, välbehövligt då hennes hovar har vuxit som ogräs nu senaste!! Nu är det bara tandläkartid som ska fixas så småningom, och när hon är igång igen en sadelutprovningstid hos Sharpman. Mycket att styra med nu i början, men kul är det verkligen att få fixa och bestämma själv även om det känns en aning skumt! :)


Nu får ni hålla tummisarna!

2013-08-02 - 12:48:26