always doing your best

2011-03-20 - 20:32:14

hej :)

idag vare tränigstävling i dressyr som gällde för mig och lilla P!

hon var rätt jobbig på framridningen till första klassen, något seg och mot skänkeln. sen så har vänstersidan börjat bita sig fast igen, attans! menmen, under programmet skötte hon sig fint :) lite mot skänkeln fortfarande vilket gjorde henne ngt ostadig, men mycket bättre än framridningen kändes det! sen förstörde ju även vä. sidan lite, men vi skrapade iaf ihop 63,45% och en solklar clearround-rosett! dessutom vår bästa procent nånsin ;)

till andra joggade jag bara lite och då kändes hon mycket bättre, fortfarande inte helt loss i vä. men tog stödet bättre. lite småmissar såsom taktinslag och lite galoppinslag drog ner litegrann, men annars tyckte jag hon var fiin :) höjde oss med två poäng till 64,14 % vilket dårå igen blev ekipagebästa :D då blev vi glada! räckte dock såklart inte till nån placering, 6 poäng för lite. men vadå, hoppning är ju vår grej egentligen ;) hihi.

om jag ska göra mig själv ännu nöjdare och gladare över både henne och mig så var det första gången på typ en vecka hon gick med bett, innan har hon gått på hack. eftersom jag verkligen inte är pro på att rida på hacket har jag inte fått igenom sidorna ordentligt nu innan så det är antagligen därför hon satt fast lite i vänstersidan igen. att vi dessutom inte kunde dressyrträna i veckan gjorde ju inte direkt det hela bättre ;)

som sagt; hon skötte sig utmärkt och jag är supernöjd med oss båda! :D nu hänger det bara på mig att försöka få loss sidorna lite till så att hon tar ett mer stadigt och ärligt stöd på bettet. vi jobbar på't helt enkelt!

kram


you're insane, absolutely too good to be true

2011-03-20 - 19:18:41

halloj!

gårdagen spenderades självklart i stallet! :) pysslade en massa på förmiddagen innan det var dags för lunch. vid ett så red jag och pepsi upp till sjukhus, och A följde med som fotograf :) HELT GALET UNDERBART var det, klart bästa på suuperlänge. Pepsi var jättepigg och glad och underlaget som jag först var lite skeptisk till var som bomull! jäklar vad kul och mysigt det var! fina häst ♥ bildbomd med jättefina bilder finns nedan! ännu en gång, supertack Amanda! :D

vid tre sen så vare poppes tur. mamma och Hugo fick följa med som sällskap. red upp till sjukhus nu också och där joggade jag litegrann. han var inte alls lika mysig som Pepsi såklart, men det är ju inte så konstigt, hon är ju bäst ;D men poppe var iaf glad och fräsch så det var skoj! väl hemma i stallet la jag ett omslag och lindade innan vi cyklade hemåt.

en helt perfekt dag liksom!

kram

varning för supermånga fina bilder på min prinsessa! :D ♥

 



you make me rise when I fall

2011-03-18 - 19:49:01


hejsvejs :)

fredagen har varit en braig dag, saker och ting har inte riktigt blivit som jag tänkt mig men det har iaf löst sig bra :)

började med att vakna upp typ på nordpolen, baaaajs-snö!! den kan gå och dö, gärna NU! i alla fall så vare skola hela förmiddagen, helt okej att sluta 12 idag också! slängde i mig fem asaaagoda pannkisar innan vi drog upp till stallet. där så fick jag tyvärr reda på att C fått förhinder och inte kunde dressyrträna, så det blev att rida själv istället. tråkigt, men så kan det vara ibland! inte tråkigt att rida själv alltså, men synd att vi inte kunde träna för det hade jag verkligen sett fram emot. får kanske ta det i veckan som kommer istället helt enkelt :)

borstade iaf ett tag innan vi tog på oss grejerna och gick ut i snöovädret och upp till ridhuset. red lite dressyr och stundtals var hon riktigt fin, trots att vi hade hacket! lite bråk ibörjan eftersom den öppna sargdörren var sååååhär läskig, men efter lite övertalning så var det inga problem! lite jobbigt vare att ju längre vi red, och ju tröttare hon blev, ju tyngre och mera bakom kom hon, inte bra! men som sagt, stundtals när hon kom upp lite så vare super! :D  några riktigt bra skänkelvikningar fick vi till och ett och annat rent byte, min lilla bästhäst! nothing compares to you ♥

efter passet så mockade jag och pysslade litegrann, sen pratade vi lite med L8 innan det var dags för hemfärd. blir ingen loppa imorrn för det blev lite dubbelbokning så det blir på torsdag istället. men jag tänkte att lilla P skulle få komma ut och jogga litegranna på sjukhus på förmiddagen, och förhoppningsvis kanske A vill vara supersnäll och följa med och fota :D på eftermiddagen sen är det poppes tur och då har mamma lovat att gå med. det blir bra!

blev lite avtaggad inför söndag nu när det inte blev nån dressyrträning men förhoppningsvis löser det sig, bara jag rider! åååh, det kommer man aldrig undan :P haha. nä men jag ska skärpa mig, slappna av och bara rida som om det vore träning, då går det nog som på räls! håller en liten hemlig tumme för att vi kanske har chans att bli bästa träningstävlingsekipage, men det är högst osäkert! men hoppas såklart :)

det var nog allt (o)intressant jag hade att säga :)

kram


never say never

2011-03-18 - 19:10:32


nämen ser man på, ännu en tävling på G :) självklart med! någon gång ska jag vinna, sådeså :D





klicka HÄR om du också vill vara med :)


you pay for the choices you make

2011-03-17 - 22:00:44
inte för att det har nåt med nåt att göra, men en rätt bra mening tycker jag! ^

hej förresten :)

dagen har varit assss always helt okej :) började dock med att försova mig en halvtimma men jag hann i tid till bussen i alla fall :) sklan var ungefär lika tråkig som vanligt men vi lyckades härda ut eftersom vi slutade kl. 12 :D käkade lite tomtegröt och mackor innan vi åkte upp till stallet.

väl där uppe så borstade jag och myste med Viktor en rätt lång stund innan det var dags för Pepsi att bli fälld. inte speciellt kul sa hon, men efter en stund slappnade hon av och accepterade det iaf ;) sen hann jag inte mer innan det var fodringsdags. efter fodringen så vare mockning och sen lite planering. borstade sen färdigt på min finaste flicka som var på goshumör idag också :D mycket mys!

vid fem kom mamma och Hugo och hämtade mig och det bara av först till Granngården. hade ju lite småsaker jag inte fick tag på på Gbg HS så de inhandlades idag istället. blev en mankniv, ett fårskinnsludd till pullarnosgrimman, helosan och en röd svansrosett. kände att jag kanske borde ha det eftersom hon dels kan sparka mot andra hästar dårå men även när hon blir tjurig på mig, så varför inte vara på den säkra sidan. det kan ju knappast skada liksom :) sen åkte vi iaf till lindahls och fikade och på hemvägen handlade vi lite fredagsmys på CG till imorrn! nu har jag ätit pizza och kollat lite på Svreiges värsta bilförare och ska alldeles snart duscha för att sedan sova :)

vet ni något superroligt? :) jo, att den närmsta veckan kommer bli superbra! imorrn äre dressyrträning på världens finaste lilla P :D, spännande att testa hacket, och på lördag då äre jogga på fältet med lilla P, sen lilla Loppan på nybis och sen även rida lite på Poppe :) fullspäckad dag med andra ord, och när det är med hästar så gillas det mycket! :) på söndag sen äre ju dressyrtävling och jag (och förhoppningsvis Pepsi också ;) börjar bli riktigt taggad :D sen är måndan boooring, massa äcklig skola! men på tisdag är lite poppe som gäller igen och sen så har jag mitt lilla hjärta onsdag, torsdag :D äre inte helt underbart eller? det är ju såhär jag vill att det ska vara, bara massa hästhästhäst överallt! :D

har kommit på nu att jag vill ha ett till dressyrset, varför köpte jag inte det på Gbg?? åå, så dum jag var men nu ska jag leta. det ska vara ljus/limegrönt, jag vet lite udda, men jag tror att P skulle vara jättefin i det :D så nu kollar jag runt lite men det är ju inte den lättaste färgen att hitta liksom! har hittat ett alternativ, se bilden nedan, men jag vet inte. tål att funderas på helt enkelt! 

nä nu måste jag duscha och sova så att jag orkar gå upp i tid imorrn :D

kram 

funderar på detta setet, grym färg enligt mig! :) längre ner är sakerna som inhandlats idag :)

                                             



why doesn't holiday last forever?

2011-03-16 - 21:40:18

hejsan :)

ingen update hanns med igår som ni kanske märkte, och så kan det vara ibland! var i alla fall i stallet hela dagen och där så vare det vanliga fixet typ. på kvällen sen skulle jag hjälpa A med hennes blogg, vilket inte gick alls bra. blogg.se var verkligen inte på vår sida om man säger så!! därav hanns ingen update med här.

idag vare i alla fall back to school som gällde, väärdelöst. om ungefär 2 år och 3 månader så är jag fri, vilket känns som en oändlighet! menmen, förhoppningsvis blir både 2:an och 3:an roligare för då ska jag iaf läsa lite roliga kurser :) när det äntligen var dags för klockan att slå 14.30 så tog jag och A spårisen direkt upp till stallet, precis som vanligt. mockade hos de små söta hästarna och borstade sen en liten stund på Pepsi, som förövrigt var helt konstig i pälsen idag, hon måste typ ha rullat sig eller nåt och sen att det torkat konstigt. aja, lite bättre blev det iaf efter att jag ryktat och idag var hon på riktigt gosigt humör, det uppskattas :D

vid fem sen så fick jag rida Poppe så vi skrittade en sväng i skogen med jag med J och Filuren :) mysigt vare, om än lite kallt! blav asasupermegaglad när vi  kom till sjukhus och det var nästan ingen snö alls kvar på vissa delar :D lätt att vi ska dit och jogga på lördag, jag och min lilla söthäst :) det ser jag fram emot riktigt mycket!! underbart att äntligen kunna rida ordentligt ute jöööö!

mindre underbart att troligtvis behöva dressyrträna på hacket på fredag, och ev. tävla med det på söndag (?) men vi får se hur det blir. förhoppningsvis har jag stärkt min sits och ridning rätt rejält sen för 1,5 år sen när jag red henne på det för första gången (vilket gick käpprätt åt helvete, gud vad jag skämdes!!) så det kanske funkar! vill ju i alla fall lära mig rida på det hur eller hur så då är det väl bara att träna :)

mockade i alla fall lite sen innan mamma kom och hämtade mig. hemma väntade soppa och supergoda semlor :) mums! nu ska jag ta och duscha och sen sova så att jag orkar upp imorrn igen, tur att vi har kort dag!

kram

här kommer min och Pepsis utlovade tävlingsoutfit :) Swarovskipannbandet funderar jag på att köpa (oäkta dårå ;) men har inte bestämt mig riktigt. återstår att se, men det fick hänga med iaf bara för att det är fint! ;) PS. schabraket och luvan är finare i verkligheten :)





in it to win it :)

2011-03-16 - 20:31:54


Jag är med i ännu en bloggtävling, denna gång är första pris ett egendesignat AnnaScarpati-set! :)



Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen, som avslutas den 1 april.


you're the best thing that's ever happened to me

2011-03-14 - 22:18:16

hej :)

snart är studiedag nr 1 slut, inte okej! som tur var så är vi lediga imorrn också och den dagen ska bli minst lika bra som idag :) synd att jag inte har lilla P nu när vi är lediga, men i helgen har jag henne fredag (dressyrträning, troligtvis själva för första gången på länge, superskönt ;), lördag (skogen, förhoppingsvis jogga nån länga på sjukhus :) och sen söndag då det är dressyrtävling för hela slanten! en kanon avslutning på veckan kommer det att bli, och jag lääängtar :D

i alla fall. åkte upp så att jag var i stallet vid 10 imorse och väl där vare mockning (både i boxen och vattenkoppen, suuck!) hos först P som gällde. sen kollade jag och Karin lite när Matilda hoppa och hjälpte till att höja och sänka lite grann. en dag ska jag också bli sådär duktig och hoppa sådär höga, och framförallt breda, hinder ;) mockade hos viktor sen innan det var lunchdags för de små djuren.

efter lunchen så väntade en mys/borststund med lilla viktor :) hann även klippa lite hovskägg innan klockan helt plötsligt var eftermiddags-fodring. vid fyra ungefär var det dags för nästa häst! såret har blivit bättre och nu när hon har stått lindad på natten har svullnaden gått ner, jippie :) lite öm och varm är hon dårå kring såret, men mycket bättre = glad tjej :D. dessutom tyckte C att ryggen var bättre! :)
Pepsi fick en mini-makeover på cirka 2 timmar med frisering av alltihopa, fällning och ryktning. supertjusig blev hon och det var skönt sa hon, eller åtminstone borstningen. ryckning/frisering av manen var inte lika uppskattat och inte den dumma fällningen heller men hon höll ut ;) på manen fick ungefär 7 cm kanske försvinna så det blir förhoppningsvis lite enklare att knoppa på söndag än sist! ;)  e.m/kvälls-mockade sen innan jag och J for hemåt vid halv sju.

hann även ta ett litet snack med C innan hon skulle ha lektion och vi åka hem. fixade lite med dagar och diskuterade lite kort vilka klasser jag och P skulle ta på SRS. så nu är vi anmälda till 90+1m :D
känns riktigt bra och jag vill såå himla gärna ha en bra runda i 1m, gärna nolla men ska inte förvänta mig för mycket när det är första för året oså, men man kan ju fortfarande hoppas ;) imorrn tänkte jag att ni ska få sen min och P's tävlings-outfit, bara för att det är en liten kul grej liksom :)

även anmäld till en träningstävling i dressyr den 2 april på VRF, det känns också bra. lagom svårt liksom för oss med en LB:1 och LB:2 på den nivån känner jag, behöver liksom inte känna så mycket press och så utan bara att vi ska slappna av, hitta flyt och vara nöjda. blir precis som det låter, en träning på att tävla då vi (eller rättare sagt jag) har en tendens att inte rida ordentligt när det blir lite spänt och så. ska bli kuligt det med :D

nu ska jag ta och gå och lägga mig snart :)

kram

ungefär såhär bra har jag tänkt att lära mig rida även när det gäller, på tävling :)

  

I wish I could give all of this to you, you deserve it so ♥

2011-03-13 - 21:28:36

hallå :)

nu är jag sen två timmar tillbaka hemkommen från ULK I på Strömsholm. Helgen har varit (hmm, hur ska jag sammanfatta det?) rolig, lärorik och matig! i lördags vare väl lite sådär, lite stelt med alla nya och mest lite introduktion av kursen och sådär. idag blev det mycket bättre och vi hade riktigt skoj tyckte jag :) övade lite på att planera aktiviteter/lektioner och diskuterade en massa om att vara ledare osv. jag tror att de två kommande stegen kommer att vara ännu roligare :D
ett plus till att dom har slagit ihop med Islandshäst-ryttare då jag inte hade en aning om sånt innan, man lär sig massa nytt bara av att prata med dem liksom! spännande...

fick oss en liten rundtur på Strömsholm också under helgen och precis som jag alltid blir i lite större, finare och fräschare stall blev jag såklart helt kär! galet underbart, luftigt, fint och mysigt, och dessutom en massa snygging-hästar som tittade fram! blev verkligen suupersugen på att gå hippolog-utbildningen som de har där (och på flyinge då) skulle verkligen vara grymt häftigt och roligt. men jag är så himla velig! jag säger att jag inte har en aning om vad jag vill bli när jag blir stor, men om jag ska vara ärlig så tror jag innerst inne att jag kommer hamna inom ridsporten, det bara känns så liksom. då låter absolut hippologprogrammet-ridhäst intressantast! kollade lite vad man behövde för att ha behörighet och så och det lät inte helt omöjligt. tål att funderas på, helt klart!  

imorgon och på tisdag äre studiedag, så himla bäst! självklart ska de spenderas i stallet och jag undrar sååhär mycket hur det är med mitt lilla hjärta. kändes ju mindre bra att åka bort en hel helg när såret blev värre men jag hoppas verkligen att nån snäll att gjort rent och lindat och sådär! imorrn blire dit tidigt som gäller.

nu ska jag checka in ponnyakuten!

kram

här får ni en bildbomb som ni säkert redan har sett hos M men det är ju faktiskt jag som har tagit dem så då får ni dem härifrån också :) en viktig grej vi skulle komma ihåg från ULk var ju att man lär sig genom att REPETERA, haha :D



hur mysigt är det inte på en skala när hästarna kan kika ut i stallgången? sen även ett riktigt
stort plus på spån-gångarna. både fint och ljuddämpande!



en massa jättebra böcker som jag tror att jag kommer att ha riktig nytta av i framtiden!
redan på hemvägen i bilen så började jag och M spåna på en aktivitet som vi tror kommer
bli skojig för både oss och deltagarna :) än så länge lite småhemlig ;) hihi.



huset där vi spenderade många timmar på små föreläsningar. är det inte lite coolt att det är liksom Sveriges huvudhus för ridsporten, som liksom representerar det? det tycker iaf jag ;)



apfin pålle! allihopa hade sjukt fina muskler oavsett hopp/dressyrhäst och riktigt fin hårrem! det gillas :D



jag tror att detta blev lite av min personliga favvo, av dom vi såg iaf. synd att bilden blev sopig,
men nästa gång så lovar jag att ni ska få se en rättvis bild, den var himla söt och fin ska ni veta :D



i ena stallet var det t.o.m. lucka både utåt och inåt! braigt om ni frågar mig. och kan inte ni också se Pepsi som kikar ut där, om jag kollar ordentligt så kan jag enkelt föreställa mig det, hihi. hon skulle passa perfekt där! :D



många av hästarna var väldigt sociala och gosiga! en var såhääär nära på att tugga upp en tjejs vante, haha.



snyyyygg stallgång! älska ordning och reda liksom :) och kolla lamporna, små lyktor liksom. ae fy, fint som snus! ;) haha. en liten krubbitare tittar ut till höger!



en liten kisse som värmer sig under elementet som satt i taket vid dörren för att det inte skulle bli så kallt i stallet när man öppnade/stängde dörren. lyyyx!



sist och minst avslutar jag med en liten ponny, faktiskt den enda vi såg tror jag.


you're my guardian angel and I put my trust in you ♥

2011-03-11 - 22:20:41

hej :)

dagen har varit som vanligt, typ. började med en skoldag fram till unch som inte var överdrivet rolig, men inte heller alltför tråkig. åkte sedan upp till stallet för att mocka och borsta och fixa länge med lilla P, supermysigt hade vi allt! vid typ lite innan fyra så red vi ut med M och hoppades på lika fint underlag som det var väder, men det kunde vi glömma! isgata typ överallt, tror vi lyckades trava sammanlagt 20 m på hela turen (+ några små egna hopp och skutt som hästarna tog initiativ till ;) hihi, söta är dom!). det var iaf mindre kul med det bajsiga underlaget när vi alla fyra ville så mycket mer än vad som gick, menmen vi fick klara oss med en långis skrittur som iaf blev väldigt mysig :D

en grej som var mindre lyckad under vår lilla skogstur var däremot ett oönskat möte. när vi skritta en bit över sjukhus så såg vi några som höll på och typ tränade en schäfer (som alltså var lös) så vi höll oss typ minst 100 m ifrån dem hela tiden. men så plötsligt så får hundjäveln (som M så vackert uttryckte det, och jag höll med!) syn på oss och börjar springa mot oss. den sprang i hasorna på våra stackars hästar som blev minst lika nervösa som vi, jag blev iaf typ helt skakig av paniken och inte veta vad man ska ta sig till. typ helt chockad. usch, vad läskigt det var! tänk om den bara hade hoppat på ett ben och bitit, huuuuw, vill inte ens tänka på det även om det är svårt att låta bli! som tur var så har jag ju iaf världens bästa, duktigaste och smartaste häst som räddade oss allihopa från den dumma hunden! när den var som närmast lyfte hon ett bakben och träffade rakt på nosen, med broddar och allt, Smack. snacka om att vi blev lättade när hunden tjöt till och lunkade tillbaka till sina ägare! åååh, vad glad jag var att hon gjorde som hon gjorde, hon försvarade och räddade (hur töntigt det än låter) verkligen oss allihop, bästaste tjejan! liiite spagetti var vi efter det men vi lugnade ner oss och kunde fortsätta våran tur som vanligt. jag hoppas såklart att hunden inte skadade sig utan bara tog det som en tillsägelse och lärde sig en läxa.

som sagt vi återhämtade oss och fortsatte en lugn och behaglig tur och väl hemma så var det dags för lite fix igen! först massering, linementning, avbroddning och avborstning innan det var dags att försöka göra rent hennes dumma lilla sår hon fått på hö. bak, framsidan av hasen. hamnade troligtvis lite ivägen när de bråkade om rangen när Lucie skulle släppas in till dem. såret är inte alltför djupt, men benet har svullnat upp från hasen och nedåt. märks ingenting alls när hon går eller så och det är skönt! spolade iaf rent ordentligt och L8 tyckte det såg relativt bra ut. fick ut endel vätska också både när jag "masserade" samtidigt som jag spolade och när vi red tror jag. det är bra! svullnaden i hela benet gick dessutom ner lite när vi red :) sen så lindade jag henne innan jag sa hejdå för ett par dar och begav mig hemåt.

nu på kvällen har jag tryckt i mig korv och pomme, mums! sen så har jag även skrivit klart det sista på en ULK-grej och packat till imorrn. M kommer 06.50 (!) och hämtar mig och sen ska vi hämta upp en tjej som heter Ida på resecentrum innan vi drar till Strömsholm, som jag hoppas och tror kommer bli riktigt skoj :D

nu måste jag ta en snabbdusch innan vi kollar på slutet på Let's dance och sen måste jag gå och lägga mig om jag ska orka upp imorrn!

kram




feels like I've found my soulsister ♥

2011-03-10 - 21:09:37

halloj :)

sorry för Sveriges sämsta uppdate, och jag vet inte riktigt vad som har hänt. har väl prioriterat lite annat kan jag tänka mig :) nu får det väl bli nån slags kortversion av vad som hänt sen sist antar jag!

i söndags var vi i US på en grym föreläsning av Pernilla, var riktigt skojigt :) sen så vare lite fotografering av Amanda och Michaela till hemsidan så nu finns alla presentationer (utom Felicias text) uppe på klubbens hemsida, om ni vill kan ni kika HÄR. sen var det en snabb avborstning av lille Viktor som skulle tömköras :) tyckte faktiskt att vi båda var riktigt duktiga, men jag har mycket kvar att lära! tillslut blev han finis, men jag var helt totalt slut kan jag säga ;) på eftermiddagen sen så skrittade jag ut med M och Ebba, mycket mysigt i det fina vädret :D Pepsi fick gå på hacket vilket jag tror hon uppskattade, glad och pigg var hon trots en rätt tuff vecka! :)

i måndags var det mesta som vanligt inget speciellt hände tror jag :) det vanliga såsom låång skoldag och sen till stallet och mocka lite och borsta, massera och linementa min fina :D

på tisdagen sen hade vi sovmorgon, löövit. sen en rätt slapp skoldag och på eftermiddagen stallet och US-möte. blev låångt som vanligt men vi kom iaf fram till en hel del braigt!

onsdagen var däremot lite mer händelserik. hade må-bra-dag i skolan så först skulle jag åkt med A och I och tränat på badhusets gym, men eftersom jag (tydligen?!) hade en tandläkartid mitt i hela skiten så hann jag varken dit innan eller efter. jag har aldrig legat på sjukhus, men hos tandläkarn är jag stammis kan jag lova! det som skulle fixas denna gång var iaf min framtand som jag slog av för 6 år sen, på mitten i stort sett. fick ju en plastlagning då som nu hade blivit missfärgad så det var dags för en ny, lite finare. ont som sjutton gjorde bedövningssprutan men resten gick bra och jag är helt okej nöjd med resultatet. MKT bättre än innan, även om det säkert bara är jag själv som ser skillnad ;) haha.
sen hade jag och pappa lite tid över eftersom han typ var ledig/jobbade hemma och jag inte skulle vara på skolan förrens om typ en timma så då tog vi en sväng till Avantia för att prova ut exakt vilken storlek jag skulle ha på min nya hjälm! storhuvad som jag är blev det 59, om ni ville veta ;)
åt lite lunch sen på skolan innan vi fick en föreläsning av Paolo Roberto, vilken uppskattades mycket! fick mig att inte känna mig så dålig också, eftersom han typ sa att fullkorn bara tog bort glädjen och njutningen med att äta och egentligen inte alls var speciellt viktigt/nyttigt. håller med! ;) haha, nä men ha sa faktiskt en massa bra och det var riktigt kul :)
sen vare dags för s.k. workshops. jag och A gick till foto där man i stort sett bara skulle fota en bild av nåt som får en att må bra. vi tog en tripp till bageriet där jag fotade lite bullar som sedan fick bli mitt bidrag till en liten mini-tävling som vi skulle ha.  alla mår ju bra av bullar, ellerhur? :D
på eftermiddagen sen vare stalltime och jag gjorde väl det vanliga typ, och juste jag och M skrev ihop en klubbpresentation till ULK också. tror den blev bra! :)

idag har varit en lite upp-och-ner dag tror jag. började med en vanlig rätt dryg, men kort skoldag. sen slängde jag, E och A i oss lite kättförsgratäng innan vi tog spårisen upp till stallet. borstade och fixade (fick dessutom en inte alltför rolig överraskning, menmen. har jag nåt annat val än att bara acceptera? nej.) nån timma typ innan det var dags för hoppträning! guud, vad jag totalälskar C's träningar, dom är grymma och jag är i stort sett alltid nöjd med slutresultatet. idag var Pepsi riktigt pigg och fräsch, precis som vanligt när vi hoppar men ändå ;) och trots lite (*host*) bus hit och dit så lyckades vi hitta en braig galopp och hon bjöd på bra fram till handen. några helt underbara språng bjöd hon på med och övningarna var verkligen precis vad vi behövde, lagom kluriga! dessutom så slutar hon aldrig förvåna mig, kors i taket vad hon kan när hon bara vill och jag bara rider. nu är vi suuupertaggade på att få komma UT och tävla, funderar även på 90, 1m på SRS istället men det återstår att se. ska diskutera lite med chefen först! ÅÅÅÅhh, vad härlig hon var. lycklig! :') ♥
fixade en hel del i stallet sen innan det bar hemåt och då väntade pizza-käkande, mums! sen så har vi även beställt en CO WC hjälm från England nu, wiiiiie! dom är så himla fina tycker jag så hoppas dethär blir bra :D

nä, nu måste jag duscha om jag ska orka med morgondagens skoldag. tror dock att den blir hyfsat slapp. ska bara ha natur, engelska och se på en film (som är weird). sen slutar vi efter lunch så då beronde på vädret ska jag och M antingen rida ut eller jogga lite i ridhuset. rätt lugnt och skönt blire nog i vilket fall för det förtjänar min fina prinsessa :D ♥

kram och godnattis :)

två happy-day bilder som jag lyckades leta fram :D bästa hoppehästen





hey! don't take the freeride in your own life

2011-03-05 - 22:09:03


hej :)

lördag idag. började med att ta mig en rätt lång sovmorgon för omväxlings skull och sen tog jag bussen upp till stallet. mockade och packade lite påsar innan det var dags för lunch. sen hjälpte jag till och fixade lite i stallet, lilla stallet fick bli mitt område typ. Giza och Loppan behöver verkligen skötare, fy sjutton så deras boxar ser ut! men lyckades få lite ordning till slut iaf.

vid tre så fodrade vi e.m. och sen kollade vi lite på dressyrgruppen medan vi tuggade på supergottigt lördags fika som duktiga M hade gjort :) hihi, Pepsi är så söt nu när vi börjat träna byten för nu vill hon göra det mest hela tiden, sötnöt! går typ och väntar på att man ska lägga om skänkeln ;) sen var det iaf dags för årsmöte vid fyra och det gick smidigt och snabbt! fikade lite innan vi tog in hästarna och sen for hemmåt.

nu har jag mest chillat vid datan och kollat på mello. kan bara säga "Oh my god" hur fan röstar Sverige?? guud, typ världens sämsta låtar till globen ju, ae fy. men, hade jag egentligen brytt mej sådär värst mycket hade jag ju röstat, vilket jag inte gjorde så ao. skitsamma helt enkelt!

på tal om ingenting så har jag ju egentligen redan planerat klart tävlingar och så men nu hittade jag en liten träningstävling i dressyr på VRF den 2 april där dom hade både LB:1 och LB:2. passar ju oss perfa med två LB:er så den ska jag absolut fundera på. inte helt tokigt heller att det är Anna Jakobsson som dömer, för hon gillar ju oss ;) men vet ni nåt lite muppigt? LB:2 är på lång bana och det har jag aldrig ridit på. lite kuligt sådär men jag kan ju inte ens bokstäverna, haha. men det verkar som ett lite lagom klurigt och roligt program så jag får väl ta mig ett snack med C och se vad hon tycker helt enkelt! lite tråkigt att det är så himla dyrt att starta dressyrer bara, men en dressyr kan vi ju iaf unna oss ;) skulle vara kul!

nu ska jag ta och kolla in Bridget Jones dagbok tänkte jag och sen sova så att jag orkar med min fullspäckade och väldigt roliga söndag som väntar :)

kram

imorrn blire tömkörning med denhär lilla busen :) kul!





I've never had somone as good for me as you, no one like you

2011-03-04 - 23:52:15

hallojj :)

fredag idag, sååååå himla bäst! var i skolan till lunch och hade labb, matte och svenska. väldigt chill! sen slängde vi i oss lite fisk med kall sås (mums) och tog sedan spårisen och bussen upp till stallet. på vägen samlade jag mod och gick in på Ica och Willys och lämnade sommarjobbsansökan, jag håller mina tummar för att nån kanske nappar :)

sen så traskade jag iaf upp till stallet då och mockade och borstade lite på min fina lilla häst. sen var det dags för dressyrträning med M. det gick braigt, men det finns en massa att finslipa på och det är väl bra antar jag :) idag ville hon inte alls krypa lika mycket bakom, men var rätt matt tyckte jag. kan ha och göra med att hon gått lite extra hårt denhär veckan eftersom så många är typ halta och så. tre timmar igår liksom, så jag fattar om hon är lite tröttis :) men hon skötte sig som sagt bra när jag red bra och galoppen blev bättre och mer samlad än den brukar faktiskt! lyckades med två rena, fina byten också, dock inte helt på tygeln osådär men ändå. stoooora framsteg om man säger så :D för bara ett par månader sen fatta hon NADA  när man ville byta, men nu hinner hon nästan före mig ibland ;) hihi. så jag är nöjd med träningen men allt är långt ifrån perfekt om man säger så!

tyckte lite synd om mitt lilla P när C frågade om det var okej att hon gick lite på kvällen också för att så många var borta och Z var ju lite dålig. men kollade lite sen när hon gick grupp trean och då såg hon ut att vara väldigt positiv! var nog skönt för henne att komma loss lite i kroppen på dressyrpasset kan jag tänka mig :) tar iaf denhär dagen till söndagen om två veckor istället så då får vi tre dagar i rad, perfekt! då är det ju träningstävling i dressyr så då kan vi passa på att både hinna dressyrträna och mysa lite i skogen som uppladdning ;)

imorrn äre stallet som gäller för hela slanten. inget speciellt som händer direkt, årsmöte på kvällen/eftermiddan men annars inget tror jag. dock blir söndag liiite mer proppat med grejer! först föreläsning med US 9-12, sen tömkörning vid 13.30 och sen rida ut nån gång efter det. ska även klämma in en liten kompletterings-fotografering till hemsidan där nånstans också men det löser sig nog :)

fick ett mejl idag som påminde mig litegranna om att det är dags för ULK I nästa helg, spännande och lite läskigt! så jag och M bär av till strömsholm och missar tyvärr TT i hoppning, men man kan ju inte vara med på allt liksom. det blir nog skoj och inte minst lärorikt. extra kul att det är på just strömsholm också! nån dag i veckan måste jag och M knåpa ihop en presentation om klubben tills ULK också, får se när det hinns med då båda våra scheman har en tendens att vara rätt fulla, om jag inte har fel? ;) menmen, nån liten lucka kanske kan letas fram, eller rättare sagt måste letas fram!

nae, nu ska jag sova så att jag är pigg och utvilad inför en najsig helg :)

kram

jag bjuder på två gamla bilder, tror det var 1,5 år sen kanske. min ridning är ju inte den vackraste dierkt, kolla bara tygeln plus att man ser att hon går i värsta undertempo och inte fram till handen alls, menmen. tur att det har gått framåt och att hon iaf är söt! nån dag ska ni få lite mer uppdaterade bilder kan jag lova, men det är ju så tråkigt med ridhusbilder! våår kom :)


                   


you are one of my greatest desires

2011-03-03 - 22:35:38

hej :)

tänkte börja med att säga att det inte är förbjudet att kommentera, om ni undrar alltså ;) haha, ne men jag är riktigt nyfiken på vilka som egentligen tittar in här så om ni vågar får ni gärna berätta! jag lovar jag har faktiskt slutat bitas så ni kan vara lugna ;)

dagen har iaf flutit på bra och gått fort. började med att för första gången på hela gymnasiet (tror jag iaf) åka själv till skolan, hihi. A var hos tandläkarn så det var rätt ensamt liksom! men jag överlevde som tur var :)

slutade ju vid tolv typ så då käkade jag lite mackor innan vi drog vidare. jag och A stannade vid Söder Tull för att gå in på biblioteket och se om dom hade Sandor/Ida på film. Vi har ju läst den boken i skolan så vi var lite nyfikna på filmen, men det enda exet dom hade var utlånat. attans!

väl uppe i stallet så fick lilla Viktor en hyfsat ordentlig borstning och det gillade han :) sen vare fodring, mockning och dags för nästa häst att bli finborstad! C tyckte iaf att ryggen var lite bättre och då blev jag glad tjej! :D ska fortsätta med linementning och stretchning varje dag nu ett tag och det tycker hon är riktigt skönt ;)  

hihi, vet ni något skoj? både idag och igår har jag ju haft Pepsi i gången när jag ryktat, masserat, linementat och stretchat och då är det flera som har kommit och sagt: "åh, vilken fin häst! Hon är inte lektionshäst va?" "händer det något speciellt eftersom du gör henne så fin?" "vilken fin häst, det är din privathäst va?" typ. Om det vore så väl! ;D hihi. tycker det är lite skoj, nästan som om dom kunde läsa mina önskningar eller nåt ;)  

iaf. efter allt mys så vare dags att leda E på lilla Loppan på nybörjarlektionen ;) hihi. galet stark och bångstyrig måste jag säga, men det går framåt. nu kan hon till och med stå stilla lugnt ibland ;) nerå, men det blir nog en bra häst av henne också med lite träning. så himla kul att vi får chansen att hjälpa till lite extra och lära oss tycker jag! :D 

sen vare hemfärd som gällde. har faktiskt varit riktigt duktig, dock med lite hjälp och övertalning från mamma, och skrivit ett personligt brev/sommarjobbsansökan som jag ska lämna på både Willys och Ica kvantum imorrn. guuud vad pinsamt, jag tror jag kommer dö. håll en tumme för att jag inte blir tomat och blyg! har även skickat in en ansökan till kommunens sommarjobb, man vet ju aldrig liksom :) det bästa skulle ju vara typ att va på ica/willys nåra veckor och jobba nåt/några ridläger. men den som lever den får se!

nu ska jag borsta tänderna och dejta kudden. imorrn väntar ju skolan (dock bara slappa lektioner och slutar 12 men ändå!) sommarjobbsansökan på Hageby då, ett riktigt ordentligt dressyrpass och sen troligtvis chicken kebab till middag. känns som att det kommer bli en grym dag måste jag säga! :D

kram

liten totto-häst :) ♥


       


All I ever think about is you

2011-03-02 - 23:12:56

hej :)

dagen har varit helt okej, precis som vanligt med andra ord! började med att ta mig till skolan och ha lite soft Svenska, som följdes av håltimma, Natur utan lärare och sist Engelska. måste säga att jag tycker om att vårat schema har blivit helt okej nu, fem lektioner på måndagen (dryyygt) men bara tre på alla andra (y) varje torsdag och fredag slutar vi efter lunch, grymt braigt :D

åkte iaf upp till stallet och fodrade och packade en hel del påsar, som för en gångs skull inte var alls tråkigt så jag hjälpte Karin att packa allihopa, duktigt av oss! riktigt fort gick det också eftersom det nya hösilaget är såå bra!

mocakde lite hos mina pållar som har riktigt bra bäddar just för tillfället båda två, det gillas mycket! sen fick P en linementning, massage, stretchning, borstning och ryktning! mycket stilig blev hon såklart och hon verkade uppskatta alltihopa, fina hästen ♥  

på kvällen sen red jag ju i grupp femman. Mamba blev det, suck! sist jag red henne var för ca 2-3 år sen och det var BARA hemskt. usch, jag kunde verkligen inte rida då. gick iaf in med inställningen om att det skulle bli kul att se hur mycket jag har förhändrat min ridning och blivit bättre. gick väl sådär. massa stel och seg och vägrade dessutom fatta vänster galopp. jag tror hon tyckte att jag var lika jobbig som jag tyckte hon var ;) haha. i slutet släppte hon iaf till lite och jag tyckte att hon blev rätt fin. absolut inte helt lösgjord men mycket bättre! även om det inte går jättebra oftast när jag rider andra hästar så är det faktiskt så att man alltid lär sig nåt nytt och det är faktiskt jättenyttigt att rida andra hästar, även om jag gärna skulle sitta på mitt lilla P's rygg mest hela tiden om jag fick bestämma ;D hihi.

nu måste jag verkligen gå och lägga mig om jag ska orka upp till spanskan imorrn -.- tur att vi har kort dag iaf! kan avsluta med att säga att jag längtar sååååhär mycket till på fredag för då vankas dressyrträning för C, apkul! känns som om det var längesen nu så det ska verkligen bli BÄST :D

kram

en liten Mambur...





I know it's not much, but it's the best I can do ♥

2011-03-01 - 21:04:48

hej :)

dagen har varit helt okej måste jag ändå säga. började med sovmorgon för att sen ta bussen/spårisen till skolan där Matte, Natur och Svenska stod på schemat. helt okej var alla lektionerna, men jag ligger galet mycket efter i matten! okej, inte såå mycket men lite och det stressar kan jag säga. missade ju en lektion när jag var sjuk och sen dess går det bara utför. tur att jag iaf inte har svårt för't!

bara för att så kan jag tillägga, nu när vi ändå pratar om skolan, att jag hade 58,5/59 på spanskaprovet vi hade innan lovet! inte helt fel med ett Mvg liksom ;) det har verkligen blivit lättare nu sen jag började steg 3, kan bero på lärarn? ;)

i all fall, mer än nog om skolan! åkte iaf såklart upp till stallet direkt efter skolan och fixade lite småsaker, mockade och borstade litegrann på min finaste tjeja :D
C sa igår att när hon hade borstat hade Pepsi verkat öm i länden (=klump i magen direkt!). kunde inte riktigt hitta precis vart det var själv så C fick visa och då såg jag ju såklart. Hon sa att det antingen kunde vara en liten sträckning eller att nån möjligtvis dunsat i sadeln. det MÅSTE vara det första, för vi hoppade ju i söndags och jag hoppas verkligen att det inte är JAG som har dunsat. men det trodde inte C iaf.
ÅÅÅÅhh, jag vill verkligen att hon ska säga precis vart hon har ont, vad jag ska göra osv. varför kan inte hästar prata? det sista jag vill är ju att hon ska gå och ha ont, inte minst i ryggen. det är ingen överdrift att säga att jag hade lite svårt att sova med mina skuldkänslor igårkväll.
Idag så masserade jag iaf så gott jag kunde och jag kunde lite bättre se vart det var. jag tror dock inte (och hoppas VERKLIGEN inte) att det är såååå jätteallvarligt för då borde jag faktiskt kunna hitta det lättare och hon borde visa mer. Karin visade iaf ett jättebra sätt som jag kunde stretcha ryggen och sen så linementa jag. från och med nu ska jag bli ännu mer nogrann att stretcha efter att jag ridit, framförallt om jag har tränat. ryggen ska bli ett måste, men benen också. jag är beredd att göra allt jag kan för att hon ska få ha det så bra som möjligt, min allra finaste, bästa, underbaraste lilla flicka som lyser upp min annars gråa vardag ♥

åkte iaf hem efter en mysstund och käkade litegrann. sen var jag faktiskt duktig och pluggade matte så nu är jag snart på banan ;) nu ska jag kolla klart på house och ta en dusch innan jag går och lägger mig. imorrn blire skola som vanligt och sen stallet och rida lite på kvällen i femman. åker ev. hem emellan, beror på. 

kram