Mot GBG HS!

2014-02-28 - 12:34:18
Tjena på er!
Efter en ganska hektisk vecka med långa dagar sitter jag äntligen i bilen påväg till Göreborg och Scandinavium :D Åh vad det ska bli roligt!

Häng sen sist då? 
Jo i tisdags trimmade vi på banan, blev en riktigt ordentlig genomkörare. Pepsi var pigg och jag utnyttjade det genom att sätta lite tryck. Då blev hon lite stark, och jag fick rida som bara den. Tänka att rida så mycket som möjligt med sitsen och inte hjälpa till så mycket med handen. Resultat gav det och hon kändes riktigt bra på slutet :)
I onsdags kom hovis och sen var det hoppträningsdags igen! Banhoppning med lite titthinder stod på schemat. Hon fortsätter verkligen att imponera mig där, hon var superfin och utvecklas varje gång :D Så kul att ha hittat tillbaka i hoppningen! Småbusig, oh ja men hoppade väl och jag kunde verkligen fokusera mig på min sits och inverkan. Kalaskul träning!!
Igår blev det till Pepsis stora lycka uteritt tillsammans med Moa på Moose (typ hennes bästa buskompis hehe) och Emma på Unique. Pepsi var minst sagt knasig!! Sprudlande glad och sååå jäklarns pigg att det för första gången på riktigt var nära markkänning för min del. Men med lite tur lyckades jag kravla  mig fast. Åh haha, mitt lilla lyckopiller ❤️
I helgen vilar hon, så det var nog bra att hon fick rasta sig ordentligt igår ;) Jag pysslade om henne och gjorde stallet imorse, och lördag o söndag är pappa hästvakt :) Hoppas hon sköter sig den lilla loppan!

Nä, nu är vi snart framme! Wiiiie :D

Vi hörs!



Helt okej

2014-02-25 - 13:40:46
Att ta en sväng upp till travbanan på pigga hästar i strålande vårsol på arbetstid är ju helt okej måste jag säga! Trav och galopp på prima underlag, nice :D



En väldigt kort smygtitt från träningen

2014-02-24 - 22:26:43
I väldigt dålig kvalité också, men lite ser ni ju i alla fall! Har en massa film från lördagens dressyrträning eftersom världens snällaste pappa var med, så är ni sugna på att se mer klipper jag ihop nåt längre och lägger upp såklart :)
 

Monday

2014-02-24 - 22:11:58
Dagens underbart varma och emellanåt soliga väder har verkligen gjort denna måndagen till en ovanligt bra måndag! Som grädde på moset har jag fr.o.m. idag och två veckor framöver en superduktig tjej som praoelev på jobbet, vilket gör att jag får både sällskap och hjälp om dagarna. Hur trevligt och bra som helst! :D 

Efter dagens jobb åkte jag vidare till min egen lilla skitunge ;) Till min lycka hade hon ätit och druckit duktigt både under natten och morgonen, skönt! Mockade och halmade innan jag hämtade in henne för att borsta av det värsta innan vi tog oss en liten mysig kvällspromenad i solnedgången :) Pigg och glad Pepsi! Längtar verkligen till att rida ett pass på banan imorgon och känna på henne, framförallt sen träningen i lördags.
Efter vår lilla pw fick hon avspolat resten av leran och sen gå in och äta sin eftermiddagsmat medan jag packade höpåsarna och gjorde iordning hinkar. Avslutade stallkvällen med en ordentlig rykt, och lite morötter och gos i boxen ♥ Detta klarade jag av att hinna med, utan att stressa, på dryga 3 timmar. Ovanligt snabbt jobbat för att vara mig, hehe :P

Dagens sista mission var valberedningsmöte uppe på Hageby. Började verkligen brinna i knutarna där, men med lite tur fick vi till det så nu är allt klart till årsmötet i helgen och jag kan i princip tacka för mig. Super! 

Nu tar jag kväller tänkte jag. Ska fixa lite på datorn och sen släcka lampan.

Gonatt!

 

Ryttarinspiration

2014-02-23 - 15:59:00
Alltså, jag följer inga sidor eller instagramkonton med sk "fit-inspo"-bilder och liknande. För dom som tränar och håller på, tycker sånt är kul så kan jag förstå. Men för tillfället så är jag inte alls speciellt intresserad av träning (utöver ridningen och hästarna såklart). Vill inte lägga min tid på det känner jag bara. Och hälsa är inte riktigt min grej, ääääälskar allt vad skräpmat och godis heter ungefär. Som tur var har jag en naturligt riktigt bra ämnesomsättning och förbränning så jag har aldrig varit överviktig, snarare tvärtom. Men det gör ju också att jag inte har nån vidare motivation till att träna och äta nyttigt, hehe.. allt har sina för- och nackdelar ;) 

I allafall, för att komma till saken! För ett tag sedan hittade jag facebook-sidan "Ryttarinspiration", och där har vi något värt att gilla/följa :D En massa klockrena, roliga, inspirerande bilder som man känner igen sig i och får motivation av. Så in och gilla, alla ni ryttare! 

T.ex. bilden nedan kom jag och tänka på igår efter träningen. Stämde så sjukt bra med hur jag måste tänka efter att jag sett Linda rida!

 

Tidig stallmorgon blev det

2014-02-23 - 13:02:00
Sovmorgon, pffft vad är det för trams?! Klockan 8 ringde mobilen och Lisa i stallet sa att Pepsi verkade lite orolig och inte hade ätit sin frukost. Igår var hon lite nervös hela dagen i och med att hon fick gå i fålla innan träningen för att inte bli megalerig, och sen åka iväg, och sen ny box till kvällen. Och Pepsi har alltid svårt med aptiten när hon är nervös/stressad, på tävling äter och dricker hon alltid dåligt. Hon är liksom ganska känslig psykiskt så, väldigt nöjd när hon har sina fasta rutiner. Så magkänslan sa att det inte var någon fara med henne, samtidigt som jag såklart var orolig för att det skulle vara kolikkänningar eller liknande, så jag åkte ut direkt och kollade till henne. Hon hade ätit upp det mesta av kvällsmaten, och en del av frukosten, men var lite "på tårna" och ville väldigt gärna ut i hagen. Ingen feber, normala tarmljud, normalt med skit i boxen, hade legat ner och druckit bra under natten. Så med största sannolikhet bara lite nervös, men det är inte så konstigt efter gårdagen och när hon står i nytt stall med ny boxgranne, lite fler folk som rör sig osv. Känns skönt, men lite jobbigt såklart. Hoppas och tror att det lägger sig så fort hon bott in sig lite mer :) 


Så nu är klockan lunch och jag har redan fått stallpysslet gjort och lite annat, det är ju inte helt fel det heller! Och inte är jag speciellt trött heller. Nu blir det lunch och sen lite semlor, mums! Har gått och tänkt på semlor hela veckan men inte fått tummen ur och köpt nån, haha. Ska försöka få in filmerna från träningen igår till datorn sen också :D Sen åker jag tillbaka till stallet för att pyssla om och skritta ut en tur på Pepsan, tror hon behöver röra på sig efter gårdagens tuffa jobb samtidigt som hon nog är trött psykiskt. Så en skrittur borde bli perfekt, kanske barbacka om jag vågar ;) Ikväll har vi stallmöte inför nästa helg, för nästa helg är det ju dags för en av årets bästa helger: Gothenburg horse show!! Snacka om att det ska shoppas och fyllas på med massor av inspiration och motivation! Gud vad jag längtar :)))

Kram H

        
 

22 februari

2014-02-22 - 20:20:45
Nej men hej där! Vad säger ni? Dags för en liten uppdatering kanske :) Behöver lära mig att göra korta, komprimerade inlägg lite oftare än milslånga nån gång då och då känner jag. Får träna, med start Nu!

Pepsi och jag var på årets första tävling förra helgen, en LA:1 på klubbdressyren. Finns dock inte så mycket mer om den att säga än att Pepsi var duktig, jag inte riktigt tillräckligt nogrann men ändå okej. Var nöjd efteråt trots några större kommunikationsmissar, men fick skitdåligt betalt för alltihopa oavsett. Inte för att man ska vara bitter och skylla på bedömningen, men jaa. Glömmer den där tävlingen, eller inte vår insats men vi glömmer resultatet bara. blöö!

I veckan har min lilla springare gått som tåget! Pigg och glad, och riktigt fräsch :D Idag var det dags för dressyrträning hos Linda igen :) Började med att diskutera lite om tävlingen och hur hon känts i övrigt. Sen fick Linda sitta upp och känna igenom henne och våra svårigheter, för att kunna hjälpa oss att komma vidare. För första gången fick jag se en riktigt skicklig ryttare på min häst, och damn!! Så himla snygg att jag inte kunde låta bli att bara le och vara stolt ♥ Och Linda fick det att se så jäklarns enkelt ut att sätta världens tryck i henne, samla, länga, ändra formen you name it! Linda var jättenöjd med henne och tyckte att jag har gjort ett superbra grundjobb att bygga vidare på :) Hon tog Lindas "helt nya krav" skitbra och accepterade situationen klockrent. Hon har blivit såpass stark att det inte är det som brister just nu, just nu är det jag som inte riktigt fixar det tekniskt. Att det ska vara så svårt att rida, det kan man inte tro! ;) Jag red en stund på slutet och hon kändes riktigt fin, men när jag jämför filmerna så är det sån himla skillnad. En riktig motivationskick i alla fall att se henne så fin med Linda, och veta att nu är det mig det hänger på att lära mig rida bättre helt enkelt. Men det är inte helt enkelt när vi båda måste lära in massor nytt, ingen av oss har ju liksom nånsin nosat på den nivån som vi är påväg mot nu. teknik, teknik, teknik är vad det handlar om, och att våga lita på min egen ridning, våga ställa mer krav och komma ut "utanför boxen". Heja oss! 

Förutom att träna har jag hunnit med en massa annat stallpyssel på mina 12 (!!) spenderade timmar i stallet idag, hehe. Nä men Pepsi har flyttat upp till en annan del av stallet och ska få bo in sig i en ny box. Så det har blivit en jäkla massa jobb med att flytta alla mina tusen grejer, organisera om, göra sig hemmastadd, gräva ut typ 5 dm halmbädd, göra ny bädd osv osv. Jobbigt, men det kommer bli bra det tror jag. Ska bli roligt att vara i den större delen av stallet då det blir lite mer gemenskap där. Hoppas bara Pepsi ska trivas också :) 

Nu ska jag ta lördagkväll på rikigt, med mello-mys och allt som hör till! Och imorrn ska jag njuta av en riktigt ordentligt sovmorgon, det är jag värd faktiskt ;)

Hörs imorrn!

Kram H

 

Instagram IRL

2014-02-14 - 20:49:19
Får ni också massa reklam från företaget "Printasquare" i ert Facebook-flöde? Det får i alla fall jag! Och för er som inte vet/har fått reklamen, så är Printasquare en hemsida där man direkt från instagram laddar upp sina bilder. Och sen kan man beställa dom som vanliga kort, kollage, tavlor osv. Sån kul idé! Det är ju liksom nåt visst med filtrena och att de är kvadratiska som gör att instagrambilder bara blir sååå snygga på nåt sätt. Weird! Men i alla fall så kunde jag inte motstå att beställa några bilder när man fick dom gratis, behövde bara betala frakten. Så jag valde ut mina nio bästa bilder från mitt instagram-konto (@hillevihassler) och skickade efter små 10x10cm foton :) Snabbt och smidigt gick det, och nu sitter de riktigt snygga bilderna på mitt skåp i stallet. Supernöjd!!





Tjääänare

2014-02-14 - 12:55:06
FREDAG och HELG!! :D kom ganska nyligen hem för lite mellanlandning och lunch innan jag ska bege mig mot stallet för att lunchfodra, pyssla och fixa, ta en tur bort till ridhuset för att trimma lite inför söndagens klubbdressyr, och sen plocka in alla djuren :) Därefter tar jag fredagkväll med massor av gott att äta och chill, min energikvot ligger lite för lågt för tillfället. Tur att det är helg nu i allafall, sååå skönt med sovmorgon imorrn ska det bli! 

I onsdags var det förresten hoppträningsdags igen :) Och vet ni vad? Pepsi kändes SÅ fin!! Har gått lite "trögt" med hoppningen det senaste, men så har vi ju bara hoppat enstaka gånger sedan i somras också... Men som sagt, igår var vi tillbaka och det bättre än nånsin!  Hade en bra känsla redan under framridningen, och den höll i sig hela träningen. Massa småbus hade hon för sig också, typ skaka på huvudet och studsa lite i svängarna tex hihi ;) Kändes också som om hon verkligen hoppade BRA då det var lite småklurigt att hänga med och hålla sitsen i sprången ;) Nä men som sagt, tror aldrig hon känts så bra i hoppningen nästan. KUL KUL KUL :D

Dags att äta! Vi hörs :)


Fotografering, Emma longerar Brownie i snön

2014-02-12 - 13:18:33
Var faktiskt länge sedan jag la ut lite nytagna bilder här nu, trist! Foto-inspot har legat riktigt lågt, mest pga att det varit såå himla trist väder hela vintern. Solen har inte visat sig mycket här inte! Men en helg för ett tag sedan när det inte var helt urkasst väder hade jag lite tid till övers samtidigt som Emma longerade på banan, så då passade jag på :) Blev inga superbilder, men lite mysiga och busiga ändå :) Gillar snön, den lyser upp!








Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Emma Johnsson & Blacks Brownie
Kamera: Nikon D3100 Objektiv: Nikkor  70-300 mm f/4,5

Snöstylte-problemet

2014-02-10 - 10:52:00
Nu har ju mycket av all snö smält, men innan dess så uppstod ett riktigt irriterande problem som jag även haft tidigare år. Jag har inte velat sätta på Pepsi fasta vanliga snösulor när det varit så lerigt ute som det varit större delen av denna vinter, med risk för röta, tappskor osv. Därför letade jag efter andra alternativ och hittade s.k. "Polar pads" - snösulor som man skuvar fast under tåbroddarna och därmed enkelt kan ta av och på själv. Perfekt tänkte jag, och det var det så länge det fungerade.


En dag (mitt i januari när det var som mest snö) var dock båda tåbroddhålen i ena framskon helt nötta, gängorna så slitna att det var omöjligt att få fast broddarna. Skiiiiiit!! Detta innebar ju att jag inte kunde ha snösulor på någon av framhovarna, eftersom jag inte ville ha 4 brodd på ena och 2 på andra. Så jag fick plocka av så att hon hade 2 traktbrodd på varje och leta efter en ny lösning på stylt-problemet. Hittade då " Joursulan" som är en tjock gummisula man skär till och trycker in innanför skon. Jättesmart förutom att det var ett himla projekt att få dit dom (enligt min stallkompis Emma som har ett par) och så kostar de 400 kr/paret. Inte jättekul liksom att lägga 800 spänn på sulor, och så kanske man tappar en...

Joursulan.se

Ett annat alternativ var ju att ta ut hovslagaren och be honom byta ut skon, inte heller nån höjdare att behöva slå i ny söm osv i Pepsis redan rätt så dåliga framhovar och dessutom riskera att samma sak händer med hålen igen. Höll på att ge upp där ett tag innan jag slutligen kom på idén att göra egna liknande joursulan. Förra året om ni minns gjorde jag egna sulor av glasslock, men dom satt bara några ridturer innan dom lossnade. Googlade fram tipset att använda tunna, mjuka skärbrädor istället, så jag tänkte att det var ju värt ett försök! Måttade och trixade verkligen ordentligt så att de skulle passa perfekt innanför skokanterna och mot strålen. Det gav resultat och när jag väl fått till dom så satt de som en smäck! :D Vågade mig till och med på att ha dom på i hagen, lyckan när jag kom dagen efter och kunde ta in Pepsi utan en enda stylta trots värsta kramsnön :))) Sulorna satt en hel vecka (dygnet runt) innan jag häromdagen bestämde mig för att plocka av dom eftersom nästan all snö smält. En nödlösning, men jag är så glad att det funkade! Allt går bara man vill och är tillräckligt envis ;) Till nästa vinter blir det fasta sulor!


Lånad bild härifrån
 

Söndag igen

2014-02-09 - 20:25:12
Tja! Måste bara börja med att säga, hur underbart är det egentligen inte att man verkligen kan märka att det börjar bli ljusare nu?! :))) Idag tog jag och Pepsi en supermysig söndagstur. Red iväg vid kvart i fyra och när vi kom tillbaka strax efter halv fem så var det fortfarande jätteljust :D GRYMT! Nu när det varit så varmt de senaste dagarna har dessutom grusvägarna smält helt och är alldeles mjuka och fina, we like!

Igår var jag och Pepsi hos Linda och tränade. Lika roligt och givande som vanligt! Vi fick beröm för att hon har kommit ihop mer och även börjat använda ryggen mycket bättre :) Så nästa steg är att hon behöver komma upp i nacke och front (utan att tappa rygg) lite mer, så det jobbade vi med igår. Skritten var mycket bättre än sist, och galoppen är helt klart bäst så den nötte vi inte så mycket. Gjorde lite skänkelvikningar inför nästa helgs LA:1, och det tar sig sakta men säkert. Vet lite mer hur jag ska parera henne nu så det är bara att fortsätta öva på att hitta flyt! Slutligen jobbade vi med mellantraven, och tuuusan vad härlig hon blev :D Linda sa att hon aldrig sett henne trava så bra, och jag kan garantera att jag aldrig suttit på henne när hon gjort det heller! Det vi ska jobba vidare med är dock att hålla takten hela vägen, för början är super och sen tappar vi det lite mot slutet. Sjukt kul jobb i alla fall, och häftig känsla när bakbenen bara trycker ifrån och frambenen känns som om dom svävar iväg :) Tjoho vad vi är taggade till nästa helgs debut på tävlingsbanan!!!

I veckan har jag hunnit vara på Spa med mamma också, supermys! Fick det i julklapp och att ta det nu var verkligen perfekt tajming :) Fick även en helkroppsmassage där, finns inget skönare! Något som däremot inte var så skönt var att jag i onsdags lyckades bli trampad rejält av en broddad 1,80-häst på jobbet. Aaaj... som tur var gjorde det bara sjukt ont precis vid trampet, för det är inget värre än blått och svullet nu (plus hål i skon av brodden heheh). 

Nähe ni, funderar på att ta mig ett varmt bad framför dagens avsnitt av ponnyaktuten :) Känns ganska lockande! Imorrn väntar en ny vecka, och den innehåller en hel del skoj. Bland annat hoppträning på onsdag och dressyrtävling på söndag :D

Kram H

 

Äntligen lite sooool

2014-02-03 - 13:49:07





Söndaag

2014-02-02 - 21:32:52
Söndag kväll och snart dags att somna efter en fin och varm söndag. Har hunnit med en hel del! I förmiddags var jag ute på shoppingtur. Fixade en födelsedagspresent, lite underkläder samt ett nytt bett att pröva på Pepsan :) Gick även in en sväng på Ica och träffade min fina vän Emma (som jobbar där) för en trevlig pratstund! Ses tyvärr alltför sällan nu när jag har bytt stall :( Och gäller att passa på nu då hon flyr landet för roadtrip i USA till hösten!! Har planerat i tjejkväll nästnästa helg iallafall :)

Efter shoppingturen väntade stallet på mig. Många timmar spenderades där innehållandes allt ifrån det vanliga pysslet, bandageomläggning på Hollan och insläpp av alla hästarna till ett par varvs ridning på Lindas häst Ella och en mysig dressyrtur i slaskvädret på min underbara (och i stallet hemskt otåliga ;)) häst :)
Imorrn blir det trim/jogging i ridhuset innan vilodag väntar på tisdag. Då ska nämligen jag på Spa och få massage. Som jag längtar! 

Kram H




Adorable

2014-02-01 - 16:58:33
Ingen har väl missat denna totalt underbara reklamfilm, sååååååå söööt! Vet ni förresten att tydligen (enligt Rix Morron Zoo haha) kostar det 28 miljoner (!!) kr att ha en 30 sekunders reklamsnutt i pausen under Superbowl (USA:s finalmatch i högsta fotbollsligan). Hur sjukt mycket pengar är inte det egentligen, för 30 sekunder i tv?!

Nå ja, om ni inte sett klippet så kika häroch ni kommer garanterat smälta  ↓


Catch up

2014-02-01 - 16:49:09
Tjo på er!! 

Känns sjukt B att alltid börja med att "jag har haft så mycket att göra i veckan så att uppdateringen fått lida, men nu ska jag skärpa mig" haha. The typical bloggare! Men det är tyvärr den bittra sanningen, och det vet ni ju att det brukar vara vid dethär laget ;) Så nog om det! Nu är det helg, jag är leeedig och jag är HÄR :D

Tänkte försöka fatta mig lite kort om vad som hänt sen sist...

- Trots snökaos och skitväder har Pepsi och jag (självklart) följt vårt veckoschema till punkt och pricka :) I tisdags och igår trimmade vi lite i ridhuset och försökte hitta tillbaka till förra fredagens träning. Jobbat med skrittövningarna och tycker redan jag känner stor skillnad, härligt! Ridit lite delar ur LA:1, och det mesta sitter :D Lite finslip på skänkelvikningar och halter bara, sen så! I onsdags hopptränade vi för Wanja igen. Under framridningen var Pepsi loj och inte alls med på noterna, vet inte riktigt vad det var men hon var inte på humör. När hon väl fick börja hoppa sen så släppte det i alla fall och hon kändes mycket bättre! Roliga övningar var det och Pepsi gjorde allt så duktigt, inklusive lite busigheter såklart ;) Jobbar vidare med att hon ska komma fram lite mer till handen och inte "knäppa av" i nacken i anridningarna. Idag och i torsdags har vi varit ute i snön och busat med härligt sällskap! Pepsi var ungefär lika tokig båda turerna, mer i luften än på marken ;) Sötisen ♥

- Ni som följer mig på Instagram (@hillevihassler) såg kanske att jag fått ett mejl från PS of Sweden med en leveransavisering :D Tjoooho vad jag är nyfiken på det paketet! Ser veeerkligen fram emot att få hem det och pröva innehållet på min kära häst :)))

- I måndags var jag uppe på ridskolan och hade lite lektioner. Kul! Var två lite mer rutinerade grupper, dressyrlektioner bägge två. Fokus var ryttarens sits och lite övergångar, och det gick så bra så! Framförallt var det roligt att ha en vuxengrupp, man får oftast lite "mer tillbaka" då. På tisdagen sen var jag uppe för att lämna stallnyckeln jag lånat på måndagen då jag hade stängningen, och hade turen att träffa på både Emma och Amanda :))) Alltid lika mysigt och trevligt att träffa sina goa bästisar ♥

- Jobbet rullar på och det har varit en tuff vecka med all snö som fallit. En av mina arbetsuppgifter är nämligen att ploga och skotta anläggningen, puuha! Men fick beröm för att jag skött snöröjningen bra i alla fall, så det var skönt! Har ridit alla dagar på jobbet denna vecka oxå, skoj :)

- I torsdags hann jag med att rida Holly en sväng borta i ridhuset. Hon fick för sig att en springa vid dörren var livsfarllig, och när hon får för sig nåt så märks det att hon är ett sto kan jag säga. Hon är väääärldens snällaste unghäst, men bestämmer hon sig för att nåt är läskigt och blir spänd. Ja då stänger hon av allt och blir som helt paralyserad, sååå envis!! Efter mycket om och men, och flera tålamodsprövningar så gav hon till slut med sig i alla fall. Sista tio minuterna blev hon jättefin, när hon började andas och lyssna lite på vad jag hade att säga ;) Knäppa lilla häst, som har så lätt för sig men krånglar till det genom att trotsa :P