31 maj 2012

2012-05-31 - 14:27:16

Ännu en dag är jag hemma direkt efter skolan, och det mina vänner det hör verkligen inte till vanligheterna! Men måste erkänna att det är lite skönt att mellanlanda, fixa lite och samtidigt veta att två fina tjejer väntar på mig uppe i stallet :)

Barbackaturen på Doma igår var mysig, även om hon är lite knäpp ;) Men snäll var hon i alla fall, och helt okej bekväm att sitta på (y) 


Imorse hade vi keramik som vanligt, kannan ska bara målas, brännas och glaseras så är den klar sen lagom till kursen slutar :) Svenska och matte hann vi också innan lunch, och de lektionera var bara superasatråkiga. Imorrn är det dags för matteprov, det blir nog bra!

Som vanligt på torsdagar slutade vi efter lunch, älskar't :D Anledningen till att jag är hemma är för att rätt sent ikväll ska jag och Pepsi ut med flera av våra kompisar och busmysa i skogen :)))) Sjukt taggad, kommer bli grymt! Innan det ska jag och Doma också ut, och vi ska galoppträna massor :) Braaigare häst-dag får man leta efter!

Dock är det bara tre dagar (inklusive idag) som jag har Pepsi den här terminen :'(( Snyft! Himla trist att inte ha häst på sommarn, det är ju liksom då man vill rida som mest. Men något som äger är att från och med i höst så kommer jag och min plutt få mysa i skogen ensamma när vi känner för det, för då har jag ju nämligen hunnit fylla 18 bast :) Vilken frihet!!
Och nu ska jag inte tänka på hur lite det är kvar denhär terminen, utan istället på vilka roliga saker vi ska hitta på :D hihi!

Förresten har jag fått mitt jobbschema inför sommarn, och det ser härligt ut och jag tror det kommer bli superbra! Ser fram emot cashflow ;)

Nä, nu borde jag plugga lite innan jag hoppar i stallkläderna.

Kram H


Skickat in till "tävling"

2012-05-30 - 22:49:04

Dessa fyra bilder har jag skickat in till en slags "tävling" på facebook. Hippson skulle ha en ny omslagsbild i sin tidslinje, och det var verkligen inte helt lätt att hitta bilder i mitt arkiv som passade. Men jag gillar dehär och tänkte att man kan ju alltid pröva :)
Har ni någon favorit?










Bloggdesign klar

2012-05-30 - 21:08:07

Idag när vi var så gott som lediga har jag hunnit pyssla ihop en bloggdesign till Johanna! :) Tyvärr har hon lösenordsskydd på sin blogg, men såhär ser den ut i alla fall ↓


Jag är nöjd, vad tycker ni? Sprinter (t.h. i headern) är verkligen ögongodis, så himla fiiin!!

För ett tag sen gjorde jag även en header till Frida, den hittar ni HÄR.

Förövrigt så gör jag inte bloggdesigner till folk hej vilt längre, då jag tyvärr känner att jag inte riktigt har tid. Ibland bara, när jag känner för't och dessutom känner personen i fråga så säger jag ja :)

Borde förövrigt ta och byta ut min egna, den börjar bli tråkig och för höstig! Måste bara få lite idéer först ;)


Känner mig lite som en pensionär, leeeedig ;)

2012-05-30 - 13:18:14

Försov mig imorse, och var lagom glad eftersom morgonen skulle börja med muntligt nationellt prov i spanska.. Men hann till bussen på tio minuter, bra jobbat!!!
Provet gick väl inte sådär superduper, men vafan!? Antagligen sista spanskaprovet evereverever :)))))

När vi var klara var klockan runt 9 och då skulle vår nästa lektion inte börja förens 13.10. Dryyygt! Men sen visade det sig att bägge lärarna på de två sista lektionerna gått och blivit sjuka. (och nej vi har inte matförgiftat dom eller liknande ;P) Men Ooooj vad synd att vi alltså kunde gå hem redan vid halv tio :D :D Vi skulle liksom gått till 16!

Här hemma har jag pysslat lite med en bloggdesign till Johanna och ska snart äta potatisbullar :) Mycket bättre än skolans gulaschgryta så att säga ;) Sen pyser jag upp till stallet, Doma ska få en barbackatur i skogen. Mys!






Igår red jag och Doma dressyr på utebanan, men det gick inget vidare direkt :/ Till en början var hon superfin och sög på fram till bettet, så jag bara: yeeees! :D Hon tyckte dock sig se lite småspöken vid ena kortsidan och var lite spänd där, men det blev bättre efter några varv. 
Men vad händer när jag galopperat lite då? Jo en jäkla cykel i full fräs börja köra upp och ner för slalombacken precis vid banan, på samma kortsida där hon blev spänd. Jippie!! Resten av passet gick till att försöka få tillbaka koncentrationen så att säga, inte glad tjej! Men efter en stund gav sig tönten och blev fin igen, tur för henne ;) 

Senare på kvällen fick hon gå ut och beta och bli borstad och myst med en stund, då var vi kompisar igen hihi ;) 

Nej, nu måste jag äta och sedan åka upp till fina flickorna! :)

Kram H


Bilder från tävlingen på NFK

2012-05-29 - 15:15:00

Först lite print-screens ur 1,10-filmen och en bild som mamma tagit :)











Och bilderna här nedan är snällaste Ida Karlsson fotograf till :))) Tusen tack!







Om någon vet någon mer som fotade får ni mer än gärna hojta till! :)


Gårdagen, 28 maj 2012

2012-05-29 - 11:01:00

En bra dag blev det igår, trots morgonens lilla kaos ;)

I skolan slutade vi vid strax efter två och då bar det upp till stallet :) Dock glömde jag (såklart!!) att jag ställt cykeln vid hållplatsen där, menmen. Det var mindre viktigt i jämförelse med datorn så att säga ;)

När jag kom upp till stallet smaskade jag på helgens lördags/söndagsfika, vilket var snickersrutor som jag själv bakat ;) Galet goda måste jag erkänna, speciellt när man är hungrig! Mockade hos Doma och sen borstade jag av Pepsi en snabbis innan hon skulle gå lektion. Under tiden blev det skogstur med Doma, Amanda och Zätus :)

En trevlig runda med mycket "håll-igång" blev det, och hästarna var glaada (y) Och alltså ni anar inte hur sjukligt stark Doma blev när vi skulle galoppera på sjukhusfältet, haha! Trots att jag hade pelhamet (bra val!!) så drog hon mig nästan ända fram till öronen flera gånger :P En gång trodde jag ärligt att hon skulle dra av mig bokstavligen, haha. Tur att hon är söt och inte bockar ;) 

Lite söta kvalitétsbilder från turen ↓ Fälten är redan vita istället för gula ;)








Tillbaka i stallet fixade jag iordning lite innan det blev mys- och ryktstund med Pepsi-plutt :D Bästa hon ♥ Sen skulle hon gå lektion igen, och då mockade jag, la in massa ny torv och gjorde fint till prinsessan ;)

Cyklade hemåt med Emma och pratade om lite allt möjligt :) Packade hos mamma för att sedan åka över till pappa och äta och chilla! Idag hade vi tisdags-sovmorgon och dessutom slutar vi efter lunch :D Eftermiddagen lär se ut ungefär som igår, förutom att skogsturen byts ut mot ett dressyrpass och senare väntar US-möte.

Kram H


Lokal hoppning NFK 26 maj 2012

2012-05-28 - 21:09:07

I lördags var det tävlingsdags igen!! :D

Som vanligt var det mycket starter på NFK och jag skulle rida de två sista klasserna på dagen, så trots att de höll ett riktigt bra tempo behövde vi inte åka från stallet förens typ halv två :) Himla skönt! 

100 cm lagklass (final!!)
Vi kom lagom i tid till första klassen, men framridningen var inget att hurra för. Pepsi var matt, antagligen p.g.a värmen och så var hon rätt dålig i magen eftersom de börjat gå en del på gräs nu, stackarn :( Hon var inte riktigt som hon brukar, utan jag fick vara på henne ganska mycket. Framhoppningsbanan vet jag inte vad som hänt med, men framför alla hindrena var det lersörja. Inte okej! Fick till några okej språng, men nja.
Inne på banan var jag lite stressad över att jag inte fått till det, och att jag inte kunde få fram henne till handen. Fick en dålig start och resten av rundan var tyvärr inte heller något att hurra för. När hon inte går fram ärligt är det supersvårt att ta tillbaka för att sätta tryck i galoppen, så då blir hon lång. Blir hon lång blir ju sprången inget vidare såklart, och rundan var rätt ojämn. En bom följde med, men det kunde ha varit fler. Vi slutade på 4 fel och 52,5 stilpoäng (!!). Kul att återigen få fina poäng i alla fall, jag hade gissat på 10 lägre typ :P
För mina lagkamrater blev det tyvärr inte heller några höjdar-resultat, men man kan ju inte vara bäst jämt ;) hihi!

110 cm (debut!!)
Till denhär klassen tog vi bara en kortkort framridning eftersom hon var lite matt, och dessutom fortfarande lite varm i kroppen. Inne på banan andades jag ut, lugnade ner mig och satte upp galoppen. Jag gjorde det hela mycket bättre i denna klass, hon var mer ihop från början och det gav resultat för hon hoppade himla mycket bättre nu :D
Första tre hindrena gick finfint, men sen tappade jag tyvärr iväg henne mot kombinationen. Klantigt! Tyckte vi låg bra (åt det större hållet) men självklart glömde jag benen då. Så hon trampade om och jag var inte alls med, så vi rev a och eftersom jag var helt i obalans hann jag som tur var stanna henne själv till b-hindret.
Gjorde om hela på nytt och då hoppade hon bättre, men spänt. Femman bra, men sexan gjorde jag en såååå typisk Hillevi-tabbe. Känner att vi ligger lite stort, och då istället för att ha is i magen och ta tillbaka tryckte jag såklart på. Men klok som hon är så trampade hon även här om och räddade mig. Hon skruvar sig och med vilja lyckas hon ta sig över utan att riva trots att jag var före, åh himla söta bästa hon ♥
Sista två hindrena hoppade hon bra, så vi slutade på 8 hinderfel och sen 5 tidsfel. Men jag kan inte vara annat än kalasnöjd!! Det känns som om det är nu hon får börja ta i lite, men hon gör det ändå med lätthet och det känns så himla skönt :)))

Hon är verkligen världens bästa, och jag är himla glad att hon trampade om när hon gjorde! Jag jobbar ju med att våga vänta och lita på att hon hoppar utan att behöva göra det på fart. Det bevisade hon verkligen att hon kan :) Och förutom till kombinationen och 6:an så är jag väldigt nöjd med min egen ridning om jag får säga det själv, det är helt klart påväg åt rätt håll :D

Nu blir det en veckas gaaaalet välförtjänt tävlingsvila, och sen åker vi till NORF den 10 juni som avslutning på terminen! Är redan supertaggad att göra ännu bättre ifrån mig :D

edit: Får ju såklart inte glömma att tacka bästa hästskötar-Johanna för hjälpen :D ♥

Här är de bra sprången från 1,10 ↓ Bilder kommer!!


Visst ser det enkelt ut? :)))


Keramik

2012-05-28 - 16:16:00

Nu, sådär en några år efter, har jag äntligen tagit mig i kragen och plockat hem några av mina s.k. "mästerverk" (haha, not :P) från keramik-kursen jag läser i skolan som IV-val och fotat dem.

Dessa två tror jag att jag är mest nöjd med hittils! Den blåa är en såskanna som mamma fick i födelsedagspresent, och den vita i bakgrunden är som ni kanske förstår en blomkruka ;)



Just nu jobbar jag med ett typ slutprojekt, en stor kanna med blommor på :)


Förtids-senil + en skopa tur = min morgon

2012-05-28 - 13:52:02

Min morgon var ganska så kaos så att säga! Det var segt att gå upp, men när jag väl trampade iväg på cykeln mot Hageby centrum (eller ska jag säga Mirum galleria, hahaha :P) för att ta spårisen därifrån var jag på bra humör! Spotify med fin musik i lurarna och härligt väder är niiiice :)

När jag kom fram till skolan vände allt. När jag kommer fram till skåpet : "Vart fan är datorn!?!?!?!". Jag var bombis på att jag tagit med den hemifrån, för jag hade gympakläder i väskan och datorn bredvid i cykelkorgen. Alltså måste jag ha glömt den antingen på spårvagnshållplatsen (i hageby!!) eller på spårvagnen -.- Paniken som uppstår liksom, inte bara själva datorn utan alla bilder och allt. Även fast jag inte gillar mac så är ju datorn ändå min lilla bebis, eftersom den innehåller så mycket av mig. 

I alla fall så ringde jag pappa som, som tur var, jobbade hemma så han kunde åka direkt till Hageby och kolla om den låg kvar eller om någon där sett den. Sen gick jag upp till klassrummet där vi brukar ha samhäll, men då ser jag på klassrumsschemat att vår lektion börjar 11.10 där och att vi alltså har en annan lektion innan. Fick typ värsta hjärnsläppet och hade ingen aning om vad vi hade för nåt, men så kom jag till slut på att vi hade gympa som första lektion (!!). Skiiit, och dessutom hade den börjat för fem minuter sen och jag var ju inte ombytt.

Som tur var så hade inte lektionen hunnit börja, utan jag hann byta om springa bort till gräsmattan där vi skulle vara. När lektionen var slut så hade pappa skickat ett sms och där stod det att han fått tag på datan, åååååh tacka gudarna för det!!! Kan ni förstå hur sjukt jobbigt det hade blivit annars?!

Det var en underbart snäll tant som hade lämnat in den på pressbyrån precis vid hållplatsen, och pappa hade varit inne där och frågat. LYCKLIG TJEJ! Ikväll ska vi såklart skicka in dagens ros till henne, galet tacksam :')

Som grädde på moset höll jag på att glömma mobilen på bänken i omklädningsrummet efter gympan, seriöst!? Virrpanna är jag verkligen ibland -.-



Doma

2012-05-27 - 21:26:00

Imorse var det alltså dags för mig och Doma att rida för Maria!

Har i stort sett bara ridit Doma själv tidigare, så det var verkligen super att få tips och råd :) Hon är ingen lätt häst det där ska ni veta, även om hon för ett lite otränat öga kan se så ut. Visst, kröka på nacken och se lite snygg ut är väl en barnlek, men det krävs en himla massa för att hon verkligen ska jobba rätt. Men bitvis idag var hon riktigt fin tycker jag, även om vägen dit är lite kämpig och krokig ;)

Doma är verkligen allt annat än lik Pepsi, vilket såklart gör det ännu svårare (och nyttigare såklart!!). För det första är hon typ knappt 2 dm större ;) Sen har hon bättre gång, vilket gör henne vääääldigt skumpig när man inte är van ;) Hon har mycket energi, och vill gärna springa fort istället för att sätta in bakdelen under sig. Hon har ännu lättare än Pepsi att bara "knäcka av" och glappa. 
Mycket häst att sitta emot så att säga när hon blir stark, men när hon väl kommer tillbaka utan att tappa tryck så blir det riktigt bra! Doma har tidigare i sitt liv gått Msv dressyr, och det är verkligen kul och lärorikt att sitta på en så fin och välutbildad häst men som inte gör ett dugg rätt när inte ryttaren gör helt rätt. 

Fast kan ju inte annat än säga att jag helt klart utan tvekan fördrar min fina lilla tjej, hon är bäst och passar mig himla mycket bättre ♥ Och som man brukar säga, det är inte bara bra att rida en annan häst för att man blir en bättre ryttare. Utan man uppskattar ju oftast sin egen ännu mer efter ;) Ibland kan jag ju liksom vilja att Pepsi ska var lite piggare och mer framåt i dressyren, men när jag sitter på Doma så tänker jag oftast "tur att Pepsi inte är såhär pigg och stark" haha. Nej men skämtåsido, mitt hjärta är bäst såklart men Doma är bra hon med! ;)

I alla fall, anledningen till att vi red lite för Maria  är framförallt för att Maria nämligen far till Cypern imorrn. Tanken är att fram till och med torsdag så får Domahästen nöja sig med mig, extramatte! Men det ska nog gå bra, hon brukar ju tycka att hon kan ha lekstuga då ;) haha. Till helgen kommer hennes ägare och tar hand om henne och rider!

Marias blogg hittar ni förresten HÄR om ni är intresserade! 

Har ni några frågor angående Doma så får ni såklart gärna ställa dom här, och kan inte jag svara på dom så kan Maria :)

Här är ett gäng bilder jag tagit på Maria och Doma! Visst är de snygga?? :D ↓














27 maj 2012

2012-05-27 - 20:58:33

Idag har jag haft en riktigt braig dag! Näst intill perfekt faktiskt :)

Började med att stiga upp tidigt för att cykla upp till stallet. På vägen upp gjorde jag premiär i ICA smedbys salladsbar, himla god sallad fick jag till :) Hiss till det!

Uppe i stallet mockade jag åt Pepsi innan det var dags för Doma att komma in och bli iordningfixad inför lite "dressyrträning". Maria höll i lite träning på banan för oss, och det var riktigt nyttigt och bra!! Mer om det senare.

Efter träningen fick sig Doma lite avskrittning för hand i skogen, och sen blev det dusch. Så himla skönt och smidigt att bara kunna spola av dom när dom blir så svettiga, och det måste vara så skönt för dom! :) Doma fick käka lite gräs i en hage precis utanför stallet medan det blev make-over i hennes box, och sen var det lunchtime. 

Efter lunchen borstade jag och myste en liten stund med min bästis, som fick vila helt idag och bara gå och chilla i hagen :) Det var hon helt klart mer än värd!! Och juste, mer om tävlingen får komma imorrn :) 

Fixade och pysslade lite i stallet innan mamma kom och hämtade mig för en trevlig tur på stan. En ny bikini och ett linne fick följa med hem. Och sen har vi beställt ett par småfräcka vår-dojjor! :) Innan vi for hemåt besökte vi Färgagården, och där bjöd jag mamma på mysfika. Grattis på morsdag bästa mamma ♥

Här hemma har jag mest softat, skönt att kunna göra det ibland faktiskt! Käkat hämtpizza och druckit cola har jag med :D hihi
Jag tror det enda som skulle kunna ha gjort dagen bättre hade varit en skogstur på min plutt, den får vänta ända till på torsdag :( Men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge, I guess!

Imorrn har vi i alla fall sovmorgon, obeskrivligt skönt!!

Kram H



Mysis ♥


Mot NFK!

2012-05-26 - 13:38:00

Sjukligt nervöst galet taggad!! :DDD
Fyfan vad kul det ska bli, även om jag halvt kommer skita på mig ;P haha!
Lova att hålla tummarna för oss, snart drar vi :)




Lite bilder från dagens mystur i värmen :)

2012-05-25 - 21:38:06











Fotat har snällaste bästa mamma gjort! :))) ♥


Fotografering, Amanda & Zäta rider på sjukhusfältet 18/5 2012 DEL 2

2012-05-25 - 14:15:00























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Amanda Kennmark & Zenator
Kamera: Nikon D3100



Gårdagen, 24 maj 2012

2012-05-25 - 09:56:48

Dåligt med uppdatering under gårdagen, tyvärr! Jag hade fullt upp mest hela tiden och däckade framför Eurovision när jag kommit hem från stallet. Så kan det gå ;)

I alla fall så bestod gårdagen av en lång skoldag, eftersom skolan bestämt sig för att anordna orienteringsdag på vår annars lediga eftermiddag -.- Som tur var hade vi rätt skoj i alla fall, och var riktigt gymma! :)

Strax före fyra var vi tillbaka på skolan och då blev det spårvagnen upp till stallet. Mockade och pysslade med min fina skrutt innan det var dags för ett ridpass :D Då Maria dissade mig och min idé för yoga, så var bästa mamma snäll och hängde på :) Vi traskade upp till sjukhusfältet, och där red jag en stunds dressyr. Efter lite om och men var hon fiiiin :D

På hemvägen gick vi förbi det andra fältet där vi har våra terränghinder, och tog lite skutt :) Pepsi var knäppis, haha! Hon blev himla stark och dragig, samtidigt som hon tyckte att hindrena var lite läskiga och blev väldigt tittig :P Framförallt till en början. Någon form av skräckblandad förtjusning typ, om ni fattar, haha. Ingen vidare super-ridning från min sida, men vi tar det med en nypa salt. Vi hade skoj i alla fall ;D

När vi kom tillbaka till stallet blev det avspolning av svettloppan, stretching och sen betarsund i kvällssolen ♥ Därefter var det kvällsmat för Pepsi och hemgång för mig. Mamma stannde så att jag fick skjuts, och så blev det glass på hemvägen :)))

Som sagt så somnade jag framför tv:n, men jag hörde i alla fall på radion idag att Loreen gick vidare! :D

Kram H

Bilder från förra året ↓





23 maj 2012

2012-05-23 - 22:37:58

Hej på er!

Imorse vankades nationellt hörförståelseprov i spanska, kan väl inte säga att jag gjorde en höjdar insats direkt ;) haha, svårt vare! Men enligt min lärare var ett MVG så gott som säkrat redan innan, och det känns fiiint :D 

På hagatimmen bjöds det på fika och musik i solen, det satt fint det med :) Till lunch bjöds det på pannkakor, mummaaaa :))) Lätt fett en av de bästa rätterna i skolan, men mest sylten (a)

Efter lunch hade vi hål igen, och därefter franska. Gick fortare än väntat och strax före fyra blev vi utsläppta i det fina vädret :D Sjukligt varmt om dagarna nu för tiden, himla nice!!

Åkte upp till stallet och där blev eftermiddagen så gott som perfekt, för att vara en "icke-pepsi-dag" så att säga ;) Började med att mocka, och spenderade resten av tiden fram till kvart över sex med att mysa, borsta, rykta beta och gosa lite till ;) Det blev totalt lääänge, vilket uppskattades från båda håll :D myshästen ♥

Åkte hemåt när hon gick ut, och här hemma har jag kikat lite tv för ovanlighetens skull och annars mest chillat och käkat marängsviss :) Borde ta tag i att läsa två skolböcker som vi fått nu nyligen och som ska vara klara innan sommarn -.- Har jag nämnt att läsa är typ mitt värsta?! :P haha.

Men i alla fall så känns det nästan som helg imorrn, bara för att jag har Pepsi tre dagar i rad nu :))) Galet gryyyymt!

Kram H




1,10 - debuten

2012-05-23 - 10:25:00

På lördag smäller det! Jag och Pepsi åker till NFK och deras gräsbana, och vi är gryyyymt taggade :)))

Om allt går som planerat så rider vi först 1m i lagklassen (final!!), och därefter 1,10m. Hjääälp, haha! Kan inte påstå att jag inte är nervös direkt, men det får man vara ;) Går in med inställningen att vi ska ha galet kul, och hoppas på en bra runda med bra ridning!

Från början var ju planen att debutera på NORF den 10 juni, men ändrade mig lite. Pepsi går i stort sett alltid bra på NFK, trivs på banan liksom :) Sen finns det mycket plats, och det brukar vara snälla hinder!

Har dessutom lyckats få till superbra förutsättningar :D Jag har Pepsi både torsdag och fredag, så vi kommer vara i topptrim till lördagen :)))

Ni får verkligen hålla tummarna för oss tycker jag, det ska jag själv göra i alla fall ;)


22 maj 2012

2012-05-22 - 20:05:43

Tisdag idag, en överlag ganska vanlig sådan!

Imorse hade vi en och en halv timmas sovmorgon, gud vad det var skönt!! :) Måste typ hört i sömnen att det regnade, för vaknade sur för att det får inte regna innan lördag. Jag vill inte tävla på geggamojja! I alla fall så var jag när jag vaknade bombis på att det hade regnat, vilket det också hade när jag kikade ut! Läskigt :P Men tur att det bara var någon supermega åskskur som laddade ur, för under dagen har det varit kalasfint och allt har torkat upp :D

Åkte i alla fall till skolan för att ha tre helt okej lektioner, och sen bar det upp till stallet. Även idag var jag galet oeffektiv till en början, men det är himla skönt ibland att glida runt, chilla i solen och hänga med fint folk ;)

När min skrutt ätit färdigt sin eftermiddagsmat så var det ju mys och borst som stod på schemat :D Hon är himla gosig nu, och hon tyckte om att bli ryktad! Riktigt fin och blank blev hon, som hon ska vara :) Dessutom var det ju tisdag, vilket innebar att Pepsis tre små kompisar kom för att gosa ;) (tre ursöta tjejer i nybörjargruppen som alltid kommer innan sin lektion och gosar med Pepsi medan jag borstar ;)) 

När hon var ren och fin gick vi ut i solen och betade en stund, och pratade med Emma :) Av någon anledning är det himla skönt och mysigt att gå ut och beta, kan vara för att hästarna blir så nöjda och glada? Känns så fridfullt på nåt sätt! :)

Pepsi fick vila från en av sina lektioner, så hon fick stå i boxen medan jag mockade och fixade. Efter lite mer mys och även det obligatoriska hejdå-godiset så var det dags för mig att gå på fodervärdsmöte. Inte vidare värt, men gott fika hade Johanna bakat i alla fall ;D

Imorrn är det lång och dryg skoldag, men sen kommer torsdag och då har jag Pepsi :))) Vi ska hitta på en himla kul grej som vi inte gjort på alldeles för länge, tillsammans med Maria och Domis!

Kram H




Fotografering, Johanna och Filur rider på sjukhusfältet 21 maj 2012

2012-05-22 - 16:09:00



















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Johanna Lundin & Hagens Filur
Kamera: Nikon D3100



Lokal dressyr div. III final, Åtvidaberg 20 maj 2012

2012-05-22 - 12:26:00

I söndags drog jag och Pepsi iväg till Åtvidaberg tillsammans med våra lagkamrater för att rida finalen i div. III dressyren! 
I första omgången kom laget 5:a, och i andra omgången 6:a. Och då var det ju inte hela Östergötlands 10 bästa lag med. Så ja, vi hade nog inte jättesuperhöga förväntningar. Eller i alla fall inte jag ;)  

Jag och Pepsi åkte dit ganska så tidigt, och kom alldeles lagom i tid. Startade ju bara LC:2 och hade tänkt att vi skulle vara hemma strax efter lunch...

LC:2
På framridningen kändes hon mycket fräschare än sist :D Lite stel till en början, men efter lite uppmjukning kändes hon bra! Inte toppen som hemma på träning, men som sagt bra. Inne i collectingring sen så fick hon syn på några stora läskiga infångarna som stod vid sidan av banan, livsfarliga! Men hon släppte det rätt fort, och var relativt avslappnad när vi gick in på banan :)
Alltid är det så att när domaren blåser i pipan så trycks en knapp på och automatiskt spänner vi båda till oss. Då faller det mesta, för är jag spänd rider jag dåligt och är hon spänd så koncentrerar hon sig inte på mig och blir lite seg och allmänt vinglig. Det medför en hel del onödiga småmissar, och överlag inte ett kalasflyt genom programmet. Nja, hoppning är nog vår grej ;) 
Men i alla fall så är jag rätt nöjd ändå, hon var duktig och heller inte alls lika matt som på SRS! :) Jag ska bara lära mig att slappna av lite också så kommer det gå fint :) Vet att vi kan!!!   
Vi fick ihop 63,21 %, och det tycker jag nog var ganska så rättvist. Tror vi slutade nånstans i mitten. En 8:a knep vi i alla fall på en vänster-travvolt, det ni! :))) Det trodde jag inte :P
Domarens slutkommentar var: "Häst med utstrålning och potential, blev dock idag aningen spänd" och det tyckte jag var bra ord som stämmer överens med vad jag tycker!

Film kommer när Youtube slutar vara jobbigt!! -.-


De andra i mitt lag red på 64 och 66 %, och med de procenten slutade vi på en 3:e plats :D Kulkulkul!! Dock innebar ju det att vi var tvunga att vara kvar hela jäääääkla dagen (vi låg 1:a ända fram till slutet, och enligt öd var ettorna tvungna att komma in till häst så kunde ju inte gärna åka hem). Åtvidaberg är ju inte direkt kända för att vara snabba heller, herregud vad det gick trögt! Menmen, till slut fick vi våra priser och kunde rulla hemåt. Min stackars plutthäst fick i alla fall komma ut och chilla i gräshage en dryg timme på kvällen med sin bästis, då var hon nöjd :D


Funderar på om det kanske är för att vi rider så pass lätta klasser som LC:2, som jag har högre förväntningar på mig själv och kan då inte prestera lika bra? När jag liksom vet att vi borde klara det så galet enkelt, om ni förstår! Haha, detdär blev konstigt men det lät bra i huvudet okej?! :P
I alla fall, det jag tänkte komma till är att om vi testar på en LA:1 i höst, så kommer jag antagligen inte lägga ribban alls lika högt utan tänka att vi bara ska göra vårt bästa och hoppas på en fin känsla. Då kanske jag rider mer avslappnat och bättre? :) Jaja, det tar vi i höst!


21 maj 2012

2012-05-21 - 20:46:57

Måndag igen. Långhelgen gick som vanligt alldeles för fort, gud vad jag längtar till sommarlovet!!

Började dagen med att sega mig upp ur sängen för att sedan ta spårisen till skolan. Tre rätt chill lektioner hade vi innan lunch, och sen stannade vi och gjorde en lite snabb powerpoint som ska redovisas på onsdag. Lektionen efter lunch var nämligen inställd, så när vi var klara åt vi och åkte upp till stallet :)

Satt ute en stund i det underbart bästa vädret, hängde och snackade lite allmänt innan jag pysslade med pluttis! Hjälpte sen till att fodra och pratade lite mer med fina vänner innan jag borstade färdigt. Galet oeffektiv var jag, och hade dessutom oturen att Pepsi skulle gå första lektionen, så min plan sprack och rykt hanns inte med :( 

När hon gått ut på lektion mockade jag boxen, som idag av någon anledning såg ut som rena rama kaoset! Gissar och hoppas på att hon sovit gott i natt och gosat runt så att det blev oordning ;)
När boxen såg ut som sig själv igen promenerade jag upp till sjukhusfältet tillsammans med Johanna och Filur, med kameran i högsta hugg :) Till en början var Fille inte alls med på noterna, men efter att de båda kämpat på hårt en stund släppte det och han blev superduperfin :D Verkligen galet stor skillnad, kul att se!



När vi var tillbaka i stallet hade Pepsi kommit in för att vila lite mellan sina lektioner. Vi passade på att avnjuta en kort stund i solen på favvo-betar-platsen, mys! Sen gick hon ut igen, och jag gick mot spårvagnen för att åka hem. Imorrn ska vi rykta och mysa massor, för då går hon med största sannolikhet tidigast kl. 18. Perfekt! :)

Kram H


Lördags-outfiten

2012-05-21 - 16:12:00



Hjälm - Charles Owen från Doqwood London
T-shirt - Tuxer från Ullared sport outlet
Ridväst - Racesafe från Hööks
Ridbyxor - Pikeur från Sharpman
Stövlar - Globus sports Bocaj från Avantia Fritid


Träns - okänt märke från Gekås Ullared
Pannband - Goldmedal från Hööks
Sadel - Prestige
Stigbyglar - Compositi köpta på hästnet
Schabrak - Mias RS (?) från fb-tävling (tyvärr allroundmodell, men funkar precis :)) 
Paddar - Showmaster från Hööks
Benlindor - Agria djurförsäkring från GBG HS


Bilder från fältet i lördags

2012-05-21 - 11:08:43

Gulligaste Amanda är det som hängt med och fotat :) Tack!
























Div. III dressyrfinal

2012-05-20 - 23:04:41

Efter en alldeles för lång dag i älskade Åtvidaberg gick det i alla fall fiiiint för laget! :D Min häst var bäst som vanligt och skötte sig som en stjärna, dock fick vi ändå inte riktigt till det. Menmen, är nöjd i alla fall! :)))


Mer uppdatering imorrn, för nu är det godnatt ;)


Fotografering, Ebba & Hamlet hoppar 19 maj 2012

2012-05-20 - 15:46:00























Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Ebba Ohlin & Hagens Hamlet
Kamera: Nikon D3100



Skojig överraskning! :)

2012-05-20 - 10:07:00

Minns ni att jag och Pepsi vann en lokal LB:1 i Söderköping för tre veckor sen? I vilket fall så tyckte jag att det var väldigt konstigt att det inte var några hederspriser. I LC:2 fick vi en påse hästgodis, men i LB:1an sa de inget om det. Trög som jag är frågade jag inte heller sen, utan åkte hem och brydde mig inte mycket mer om det.

Sen igår när jag av en slump kikade in på mitt tdb-konto såg jag att jag hade 310 kr istället för 150 kr som jag visste att vi satt in till NFK nästa vecka. Jag fattade ingenting, men sen när jag gick in och kollade såg jag dethär:



Gissa om jag blev förvånad när jag såg att det var startavgiften från SRS som var återbetald?! Hihi, superkul ju :D 


19 maj 2012

2012-05-19 - 22:15:00

Bra dag idag! :D

Började med en hemma-förmiddag, inte ofta det inträffar men jag hade lite att pyssla med och det passade bra! :) 

Fick skjuts upp till stallet efter lunch. Plockade fram alla grejer och förberedde finis för lite dressyrtrim på sjukhusfältet inför morgondagens dressyr :D Hon tyckte det var superkul, men det kändes framförallt i sidorna att det var ett tag sen vi red ordentlig dressyr. Efter lite jobb släppte hon helt okej, och då fick hon springa fooort en länga :) Nöjd tjej! Joggade av henne sen och då släppte ytterligare lite, himla härlig är hon ♥ 
Snällaste Amanda var med och fotade, här är ett smakis:



Kan inte säga annat än att hon är ögongodis i alla fall, klär galet bra i vitt! :)

När vi skrittat hem så fick svettloppan sig en avspolning, stretching och guuudis ;) Sen fick hon komma ut till kompisarna i hagen, och rulla sig såklart! Medan hon var i hagen och göttade sig hann jag mocka och fota Ebba och Hamlet lite när de skuttade, så jag bjuder väl på ännu ett smakprov :)



Packade ihop alla tävlingsgrejer, lördagsfikade och chillade lite innan det var dags för Pepsi att få ett ordentligt bad. Välbehövligt efter all brunst och dagens rullning! Flätad blev hon också, hon höll ungefär på att dö av uttråkning haha :P Men jag var nog snabbt förlåten, för när pappa och Hugo kom följde de med på en promenix upp till fältet där pluttis fick käka gräs ;D 

Pussade godnatt innan det bar av hemåt för middag. Har hunnit fixa lite bilder, och ska nu smörja stövlarna inför imorrn tänkte jag! Wish us luck :)

Kram H


Äntligen :)))

2012-05-19 - 13:42:00

Efter en hel del om och men har jag nu ha hittat schabraket jag så länge trånat efter! :D Jag som i stort sett gett upp :P

I lördags träffade jag Ida på NFK, hon var där och tävlade sin ponny :) Hon hade det blå lamicell-mirage-schabraket av den äldre modellen, så jag frågade var någonstans hon köpt det och om hon visste om det finns kvar i nån affär. Hon hade köpt det på FHS om jag minns rätt, och visste inte om det fanns kvar nånstans. 


Gissa om jag blev glad när hon senare på kvällen skrev på fb att hon alltid var öppen för byteshandel :) Så jag har bestämt mig för att byta bort mitt röda JW-schabrak. Jag gillar det, både passformen och färgen, men har nog tröttnat litegrann. Vet dessutom att jag aldrig kommer att hitta detta blåa från lamicell någon annanstans eftersom det utgått, så jag slår till :D


Dessutom finns ju det röda kvar på marknaden än så länge, så skulle jag sakna det för mycket får jag väl köpa ett nytt helt enkelt ;)

Är i alla fall galet glad, och hoppas och tror att Pepsi kommer bli riktigt snygg i den nya läckerbiten! :D Har vi hunnit ses och byta så blir invigningen på NFK nästa helg :) 




Fotografering, Amanda & Zäta rider på sjukhusfältet 18/5 2012 DEL 1

2012-05-19 - 09:18:00





















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Amanda Kennmark & Zenator
Kamera: Nikon D3100



18 maj 2012

2012-05-18 - 23:56:00

Sov heeeela förmiddagen idag, välbehövligt och skönt! Så nu är jag laddad för helgen som är ganska så fullspäckad med en massa skoj :)

Åt lunch hos farmor och körde sedan hemåt. Bytte om och packade ner lite grejer innan det bar av till stallet! Borstade och myste med mitt lilla hjärta, som förövrigt gått och blivit superbruntstig IGEN! Bläääää. Hon brukar inte bli såhär mycket!? Vill inte ens röra varken bakben eller svans :P Jag som tänkte att hon inte skulle behöva bada igen inför söndag, haha jo tjena ;) I alla fall så gick vi ut och betade en sväng sen innan hon skulle ut på lektion. Men hon fick vila från sin första, för att det var en som inte kom! :D 

Mockade när hon var inne och gosade lite till innan jag hängde med Amanda och Zäta upp till sjukhusfältet :) De trimmade lite dressyr, och självklart hade jag kameran med! Fina var dom, men Zäta är minsann inte lätt att fota. Hans pupiller, eller vad det nu heter, är typ liksom lite för små så han visar det vita/röda i ögonen nästan konstant. Det i kombination med att öronen är lite halvt vinklade bakåt gör att han ser suuuur ut på varenda bild! Går ju dock att redigera bort, men ändå himla störigt -.-

När vi var tillbaka fick min stjärna en kärra torv och senare cyklade jag hemåt. Kvällen har spenderats med bildredigering och film/tvtittande med pappa och Hugo :)

Kram H



Smakispakis på dagens fina ekipage :)

2012-05-18 - 20:04:00




Nya plaketter

2012-05-18 - 10:05:00

Från DM i söndags fick ju jag och Pepsi med oss en plakett hem! DM-plaketterna är såklart lite speciella, de är himla fina och ser så proffsiga ut tycker jag ;) Jag och Pepsi fick vår första på Agria RM i höstas, lätt fett snyggaste plaketten som jag och Pepsi vunnit!



Men vad jag skulle komma till är att i år fyller ju Svenska Ridsportförbundet hela 100 år. Så plaketterna som delades ut i söndags var typ jubileumsplaketter, och de var ännu finare :))) 


Ni måste ju hålla med mig, är de inte snygga? :)



17 maj 2012

2012-05-17 - 20:36:40

Började långhelgen med att hoppa upp ur sängen vid halv åtta! Sovmorgon är ju överskattat ;) Nejvars, men lite hastigt fick jag hoppa in och jobba fm i stallet. Maria som vanligtvis jobbar torsdagar är ju sjuk och Cissi skulle iväg och tävla med en lektionshäst, så självklart ställde jag upp :) Alltid kul liksom!!

Var där vid åtta och eftersom några av hästarna åkt iväg på tävling tidigt hade alla hästarna redan fått morgonhösilage. Passade superbra, då jag kunde fodra kraften direkt, fixa lite och sen börja släppa ut. Det tog ett tag med tanke på att jag var själv med 18 hästar ;) I alla fall så kom en av skötarna när jag tog de sista hästarna, och hon var supergullig och hjälpte mig ända fram till lunch. Guldstjärna deluxe! ;)

Mockade hela stallet, städade, pysslade och plockade med lite allt möjligt. Stök är inte okej! Sen blev det lunchfodring och insläpp, och vi blev klara precis i tid :) Mycket bra förmiddag med andra ord, gillar ändå när det är lugnt och skönt ;D

Åkte hemåt för att käka lite innan det bar av till farmor och farfar. Farmor har nämligen fyllt år, så lite firande har det varit! :) 

Dagens minus är att jag inte fått se så mycket av min fina skrutt, men resten av helgen blir det ändring på det!

Kram H

Bästa pappa och farmor! :) ↓



New in!

2012-05-17 - 13:55:00

Igår kväll så svängde vi förbi Granngården en snabbis :) Hittade direkt precis vad jag skulle, så nöjd tjej!


Äntligen ett nytt paket av de omtalade morotspellettsarna (tror Pepsi saknat dem lite, trots att äppelgodisarna vi vann på SRS duger fint så länge ;) ).
Dessutom kostade jag på oss en flaska med hästschampo, helt klart favoriten! Luktar gott, löddrar mycket och hon håller sig superblank, mjuk och fin länge (under förutsätting att hon inte gnor in sig i lera, haha!). Vann flaskan jag har nu på NFK, vår första placering tror jag till och med ;) Kanske andra! Så det räcker länge också :)

Hahaha, klockrent ju!

2012-05-17 - 10:43:00




16 maj 2012

2012-05-16 - 23:47:03

Efter ett nationellt prov i spanska, en håltimme och en diskussion om kursen Engelska B med vår s.k. lärare så slutade vi efter lunch idag :) Som för det flesta andra väntar nu en härlig långhelg på mig, himla gött!

Eftermiddagen bjöd på en hel del fiiint :D När jag kom till stallet började jag med att släppa ut finis i hagen, som gått lektion på förmiddagen, och sedan mockade jag och gjorde fint. Därefter fick Doma sig en liten borst- och ryktstund innan vi begav oss iväg på en skrittur tillsammans med Emma och Pari :) Maria är ju som jag skrev tidigare sjuk, så idag fick Doma nöja sig med extramatte!

Härlig tur med fint väder, fälten är galet fiiina nu :))) Sooooooommar ♥









När vi var tillbaka så fick Doma äta innan jag tog ut henne i hagen så att hon fick sola sig lite! Samtidigt fick Pepsi komma in och käka, och under tiden var jag effektiv och gjorde fint hos Doma :) 
När skruttis käkat en stund blev det massa mys och rykt, finaste tjejen ♥ Innan det var dags för mig att åka så hann vi även beta lite på vårt favvo-ställe, alltid lika uppskattat ;)

Strax innan sex kom pappa och Hugo, och så åkte vi lite ärenden och köpte pizza och mcflurry på hemvägen (y) Kan det bli bättre? ;) Ni har väl inte missat att McFlurry Marrängsviss är back on track, galet god!!

Nej nu måste jag försöka väcka kissen som sover som en stock på mina ben, så att jag också kan få sova :) Imorrn blir det ingen sovmorgon direkt, men inte mig emot när det är stall och inte skola som står på schemat ;D

Kram H


15 maj 2012

2012-05-16 - 10:27:07

Igår hade jag en rätt bra dag måste jag säga :)

Dock började jag det hela med att jag självklart missade bussen -.- Inte okej, så som straff för att jag gjorde det (och har gjort det ett x antal gånger senaste tiden) så gick jag hem och hämtade cykeln. Tvingade mig själv att cykla hela jäkla vägen, vilket är typ 6,5 km. Så medalj till mig som dessutom kom i tid ;) haha!

Två lektioner hade vi innan lunch, och efter hade vi någon konstig temagrej med Svensk skogsindustri. Inte speciellt klokare blev man, vad det nu var dom försökte göra vet jag inte riktigt heller. I alla fall så slutade vi vid tre och då cyklade jag upp till stallet, i motvind. Usch vad jobbigt!

Väl framme så chillade jag lite medan Pepsi åt klart och sen blev det borst- och ryktmys :D Hon har (pepparpeppar) inte rullat sig i lera sedan i söndags, vilket innebär att hon är galet mjuk och fin i pälsen efter badet (y) Efter en kanpp timmas putsning blänkte hon så att säga ;) Hon var på superbra humör igår, och hon blev ju inte direkt ledsnare av att få gå ut och käka gräs när vi borstat klart ;)

Vid fem hade jag lite upprop och teori med en nybörjargrupp. Maria är nämligen sjuk igen stackarn :( Krya! Barnen var duktiga i alla fall, och fick lära sig lite om benens tecken. Klaffade perfekt i tid till deras ridning sen utan att stressa eller behöva vänta, yeey! ;) 

Mockning blev det när jag var klar och lite puss på sötis som fick vila från sin första lektion :) Sen tog jag en promenad med Johanna och Filuren i skogen, Fille var supersöt och ville springa foooort hihi! Blev riktigt sugen på att fotografera lite på sjukhusfältet, så himla grönt och fint där nu! Frivillig modell sökes ;)

Idag slutar vi efter lunch :D Så hej långhelg säger jag om två timmar!! Galet skönt. 

Kram H

Johanna och Fille i somras :) ↓



You light up my world like nobody else ♥

2012-05-16 - 09:20:00



Åh vad jag gillar den här bilden på mitt hjärta ♥


NFK lokal ponnyhoppning 12 maj 2012

2012-05-15 - 23:51:00

I lördags var jag nere på NFK och fotade lite på deras lokala ponnyhoppning! Härligt med gräsbana, men tyvärr så var det lite si och så med vädret :/ Så länge det var uppehåll funkade det fint, gillar lite småmulet mer än stark sol oftast! Dock var det mindre kul när regnet kom, så ja fotade bara en klass. Plus att de inte direkt var snabba, och hade inte tid att stå där hela dagen liksom ;)

Bilderna finns i alla på min hemsida nu om det är någon som är intresserad! :) Här får ni några random smakprov ↓














Ytterliggare ett gäng med bilder från lektions DM! :)

2012-05-15 - 09:26:00























Fotografer denna gång är Pernilla Ringqvist och bästa pappa ♥ Massa tack!
Och sista bilden har jag själv tagit ;)



Div. III dressyren

2012-05-14 - 19:15:46

I söndags, samtidigt som jag och Pepsi spenderade dagen på NORF, avgjordes andra omgången av div. III -dressyren hemma hos oss! :) Mina kära lag kamrater klarade sig fint utan mig, och tog oss till final :D Totalt än så länge ligger vi 4:a om jag minns rätt.

Så på söndag pyser jag och min lilla pålle till Åtvidaberg och visar upp oss! Denna gång har jag henne lyckligtvis dagen innan, så jag hoppas verkligen på en lite bättre känsla :) Planerar att rida lite lösgörande men lugn dressyr på sjukhusfältet på lördag, det var längesen!

Vi kommer förövrigt bara starta en LC:2, och den som lagklass dårå! Till hösten sen kanske vi ska ta och rida lite mer dressyr, LA är ju liksom målet så småningom ;) Fast hoppningen är ju roligast enligt oss båda, så ja! En sak i taget, dressyren hamnar lite vid sidan av just nu helt enkelt.

Men nu taggar vi terminens andra och sista lokala dressyr!! :D 



BIlder från Lektions DM i hoppning 13 maj 2012

2012-05-14 - 11:03:00

Fotograf till de fina bilderna är snälla och duktiga Pernilla Ringqvist och Jessica Johansson, tusen tusen tack!! :D























Finafina bästhästen ♥


Lektions DM i hoppning 13 maj 2012, NORF

2012-05-14 - 00:12:12

Idag har jag och min kära lilla bästhäst varit på äventyr igen då! :) Distriktsmästerskap för lektionshästar var det som gick av stapeln på "grannklubben" NORF. 

Eftersom jag valde att bara starta sista klassen blev det lite sovmorgon :) Jag åkte upp till stallet strax efter 8.00, och då fick Pepsi chilla lite i hagen medan jag packade iordning det sista, mockade och kikade en kortis på tävlingen som var hemma. Sen tog jag inne henne för ett bad! Det var alldeles lugnt och skönt i stallet, och vi kunde fixa i lugn och ro. Underbart!! :D Egentligen hade jag inte tänkt bada, men igår när hon kom in efter en heldag i hagen så hade vi inte så mycket att välja på ;) Skitungen!

Efter lite betning och en kort skogspromenad för att torka lastade vi på och rullade vid 11.00 mot NORF. Jag trodde att allt skulle gå fortare än vad det gjorde, drygt! De var riktigt sega trots så få starter som det var, så speciellt bråttom fick vi inte.

Gick banan och kikade på de söta små ponnisarna innan Pepsi fick komma ut och skritta fram. Det var en minst sagt okoncentrerad häst jag satt på kan jag säga, det är ju så kul när halva stallet är på plats sa hon! (Tror det var totalt 12 lektionshästar från oss som åkte!) Vi brukar ju liksom vara "ensamma", eller bara nån mer. Så ja, att leta efter kompisarna tyckte Pepsi var lajbans!

DM klass 90 cm, Bed. A stil
När jag red fram var hon väldigt av och på, överlag rätt matt och tyckte att gå fram för skänkeln är onödigt! Rätt stel var hon dessutom, och så red jag inge vidare heller. Nej, framridningen var inget att hänga i julgranen direkt. Men jag tror att hon gjorde en liten fuling, för så fort jag vände upp mot räcket första gången lägger hon av världens bock, haha! Hon sparade sig tills det blev roligt så att säga ;) Galoppombyten är också kul sa hon! :D I alla fall så var jag nöjd med att hon var så hoppglad, det smittar verkligen av sig :))) 
Inne på banan skötte hon sig prima, blev inte speciellt spänd alls. Lite att hon inte var riktigt så fokuserad som hon brukar, men jag tror att kompisarna som var på plats fick hennes tankar på lite andra håll. När jag fått startsignal och fattat galopp var det full fart som gällde! Hon taggade till och tutade på fortare än vanligt, sötan ♥ Överlag var hon jätteduktig som vanligt, men jag tyckte det blev lite orytmiskt. Skulle försökt ta tillbaka lite till, och inte ridit i korsgalopp första svängen :P Menmen! På linjen mellan 6 & 7 vet jag däremot inte riktigt vad som flög i henne!? Ni får titta på filmen själva, men vi fick i alla fall inga fel för det :) 
Vi slutade på 0 fel och 49 stilpoäng, vilket jag inte trott om stilen! Men det var kul!! :D Resultatet räckte ända till en andraplacering, och att Pepsi tyckte det var dökul att springa ärevarv var det ingen tvekan om hihi ;)




Visst är hon söt? Jag tror hon har saknat att hopptävla lite nu när vi haft två vilohelger och en dressyr! Älskar verkligen när hon bjuder på så bra och letar hinder :))) Det blir superkul att rida då! Men som sagt, lite hastigt och ojämnt flyt och jag måste hålla ihop lite till tycker jag! Vi jobbar på't ;)

Finaste pluttan, en massa bilder kommer! 



Dagens planer

2012-05-12 - 09:27:00

Nu är det snart dags för mig att dra mig emot NFK och deras härliga gräsbana för att fotografera :) Lokal ponnyhoppning är det som anordnas. Jag hoppas verkligen på att regnet håller sig borta, både för min, min kameras, ponnysarnas och ryttarnas skull!

I eftermiddag sen så åker jag upp till stallet för att förbereda anläggningen inför den lokala ridhästdressyren som anordnas på söndag. Synd att den krockar med lektions DM verkligen :( Men (vet inte om jag redan sagt det), jag har i alla fall lyckats övertala övriga i tävlingssektionen om att vi ska börja köra med Equipe Online, vilket betyder att jag i alla fall kommer kunna följa mina lagkamraters resultat när jag inte är hemma :) Tummen upp för det! 

Ikväll blir det en luuuugn mystur i skogen med bästa pluttiiis ♥ Måste bara hitta lite nytt sälle, för jag skulle ridit med Maria men Doma har gått och blivit halt igen :( Sen blir det såklart lite packning och fix också, även om vi inte åker tidigt på söndag!




11 maj 2012

2012-05-12 - 00:40:12

Godkväll!

En sovmorgon på 3 timmar kan ja lova satt helt rätt idag, med tanke på att vi kom hem vid halv två igår natt. Med andra ord bestod dagen bara av en mattelektion och därefter keramik. Just nu är det en kanna som ska göras, något av ett slutprojekt typ. Har äntligen fått med mig massor grejer hem så tänkte fota och lägga upp några någon dag :)

När keramiken slutade så åkte jag spårvagnen upp till stallet. Min stackars plutthäst skulle dagen till ära gå hela 4 timmars hopplektioner, så speciellt mycket gos hanns inte med :((( Borstade av henne och myste lite, innan det var gräsätarstund och därefter påklädning för lektion. Mockade och packade veckans påsar, duktigt! Sen traskade jag ner till Hageby Centrum för att möte upp lillbrodern och handla lite innan det bar hemåt. 

Vi åt supergod middag i form av kött, klyftpotatis och bearnaisesås (y) Därefter stökades och fixades det, då mamma nämligen fyllt år och det idag var dags för kalas ;) Grattis bästa mammi ♥

Vi lyckades få till en jättegod budapesttårta, och så blev det såklart presentöppning! Nu borde jag sova för imorrn händer en massa skojs, och då vill jag inte vara trött :)

Kram H



Lektions DM i hoppning 2012

2012-05-10 - 16:38:00

Nu på söndag åker vi till NORF, för där går årets upplaga av lektions DM i hoppning av stapeln! Vi kommer bara att rida DM-klassen, då det bara finns den och en 90 cm clearround. Känns rätt ovärt att rida bägge, då kan jag lika gärna spara på henne eftersom vi inte behöver någon förklass för att studsa runt en liten 90-bana! :) Tråkigt är att det är jättefå starter, vi är 10 st i ridhäst varav hälften är från Hageby :/ Rider man storhäst 90/1m lokalt är man ju liksom van vid minst 30 typ i alla fall! Det blir mycket roligare då tycker jag, och om man dessutom lyckas bli placerad känns det ju liksom "större".
Anledningen att jag ens rider tävlingen är för att det är just lektions DM och det är lite av en tradition för oss som sitter på lektionshästar :) Annars hade jag nog bojkottat det hela och ridit dressyrallsvenskan omg. 2 hemma. Men misstolka mig inte, för det ska bli riktigt roligt att få hoppa lite igen, och stil brukar vi ju vara rätt duktiga på om jag får säga det själv ;) Taggaaa!

Förra året gick det på hemmaplan, och då lyckades vi rida hem en 4:e placering. I år hoppas vi såklart på ytterligare avancering :)








Estocolmo

2012-05-10 - 10:03:00

Idag åker vi med klassen till huvudstaden! Jag är borta i, hmm vad blir det? 18 timmar cirkus. Så som ni kanske förstår så blir min närvaro här inte speciellt hög tyvärr! Har dock förberett ett tidsinställt i alla fall, så helt lottlösa blir ni inte :) 

Vad ska vi göra i Stockholm då? Jo under dagen blir det mest tidsfördriv, vi ska gå stadsvandring i gamla stan och göra studiebesök på DN-huset. På kvällen ska vi gå på dramaten och titta på en uppsättning utav Fanny och Alexander, det ska bli superkul! Teater är verkligen underskattat faktiskt. 

Så ja, dagens höjdpunkter blir ju utan tvekan "ute-mat" x2 och teatern på det! Känns som helt okej att skippa skolan för det ;) Dock blir det ju inget stallmys tyvärr, men vi överlever nog en dag utan varandra båda jag och Pepsiplutt! Vi får ta igen det på fredag och i helgen :)







9 maj 2012

2012-05-09 - 22:48:29

Hejsan på er!

Började morgonen härligt med två nationella prov i Engelska B, alltid lika underbart! -.- Den kursen är kaozzzzz, fy farao säger jag bara. Men istället för att gå runt och klaga och vara sur så tänker jag inte bry mig, även fast jag hatar't. grrrr...

I alla fall så hade vi en totalt ovärd geografilektion efter lunch. Nämde jag att jag fick MVG på senaste geografiprovet, som jag läst igenom kapitlet en gång till kvällen innan? Ett skämt kanske? haha. Sitter alltid koncentrerad och lär mig sååå mycket *host* bloggen *host* facebook *host* annat nödvändigt *sluthost*
Nej men med lite tur så funkar ju det mesta verkar det som :)
Franska fick avsluta veckans normalt sett längsta skoldag. Helt okej, jag överlevde ;) 

Åkte upp till stallet och där blev det borst och mys med finaste, som vanligt :D Gosis ♥ Nöjd tjej fick även keeeeka greeeees såklart! Mumma och myspys!! Senare var det dags för henne att gå lektion. Jag mockade och sen avslutade jag stallkvällen med att kika in när Amanda och Emma hopptränade för Matilda på banan :) Alltid kul och intressant att titta på träningar! Dock blir man gaaaalet sugen på att joina, tur att vi ska hopptävla igen på söndag ;D

Traskade hemåt vid en halv åtta, och har sedan dess inte gjort något speciellt direkt. Vi har inte alls mycket plugg nu, och DET mina vänner DET är äckligt skönt ska ni veta :))) Nä, nu ska jag mumsa chokladmousse med grädde och hallon :) Stolt inombords-tjockis är mitt andra namn!

Kram H 



Veckans ridning

2012-05-08 - 23:56:29

Den här veckan får jag vänta ända till helgen innan det är dags för Pepsi-dagar :( Alldeles för länge, men det passar i alla fall perfekt inför tävlingen på söndag att ha henne dagen innan. Det blir en mysig kvälls-skrittur tillsammans med Maria och Doma eftersom hon känts lite matt nu. Det blir perfekt uppladdning! :D




8 maj 2012

2012-05-08 - 23:51:10

Hejsan Svejsan!

Sovmorgonen satt fint idag, precis som vanligt :) Skolan var okej, typ ganska ovärda lektioner så att säga. Med andra ord också precis som vanligt! :P Ibland ångrar jag verkligen att jag inte pluggar på distans, verkar sjukt nice! Tufft såklart, men jäklar vad med tid man skulle kunna spara!!

I alla fall så slutade vi tio över två och då bar det upp till stallet. Medan pluttis åt passade jag på att pyssla lite! Bland annat så har plaketterna från helgen och lappar under dom kommit upp :) Nu syns det verkligen vilken stjärna min bästhäst är ♥ Hela 16 stycken har vi lyckats samla ihop hittils faktiskt, och fler ska det bli såklart! ;D

När hon ätit så blev det mysborstning, och idag var hon på riktigt bra humör för det :))) Hon njöt dessutom av alla söta barn som kom fram och klappade och gullade med henne! Det var lite lagom mycket idag. När hon var ren och fin så var det dags för betarstund of the day ;) Vi har hittat vår favoritplats, där gräset är som godast och solen brukar lysa på em/kväll! Pepsi är helt tokig i gräset nu verkligen, längtar tills det blir sommarhagar så de slipper geggamojja-hagarna!

Mockade och myste lite innan det var dags för henne att gå lektion och mig att gå på US-möte. Cyklade sedan hemåt för att äta och chillidilla ;) Förövrigt så om ni mot förmodan missat det, så MÅSTE ni kika in på lillabloggen på youtube. Skönaste killen in my ♥ haha 

Kram H




Smakis

2012-05-07 - 20:25:37

Håller på att ladda upp lite bilder från gårdagen, som spenderades i Finspång på omg. 2 i hoppallsvenskan div III :) Duktiga var mina kära lagkamrater, här får ni ett smakprov!




Finspång Ryttarkamraterna 6 maj

2012-05-07 - 19:39:13

I söndags var det ju dags för omg. 2 av div. III hoppallsvenskan! Denna omgång gick i Finspång, var jag aldrig faktiskt har varit på tävling förut.
Som ni antagligen vet så red jag själv inte denna omgång, eftersom det var dressyrallsvenskan dagen innan. Däremot fick jag åka med Maria och Doma, för att fota, träffa och hejja på laget :D 
De som red från oss var Frida Örnborg, Linda Nilsson, Maria Ohlsson och Lotta Johnsson. De var riktigt duktiga, men tyvärr slutade laget lite förargligt på 9 fel och en 10:e plats av 13 lag. Däremot hade vi/de bra stilpoäng :))
Maria startade även 1,10-klassen efter, så jag var kvar och fotade den också. En klurig och lång bana var det, bara en dubbelnolla av 18 startande. Maria och Doma gjorde riktigt bra ifrån sig men tyvärr blev resultatet 0+ute efter en liten ofrivillig avsittning. Dock räckte det till en 4:e placering ändå, så massa grattis! :D

Alla bilder finns på min hemsida, här får ni några random smakisar ↓












Lokal dressyr, Söderköping div. III omg. 1, 5 maj 2012

2012-05-07 - 19:38:40

Förlåt för min frånvaro men helt och hållet fullt upp har det varit, som vanligt på helgen! En hel massa roliga saker har jag hunnit med, men det har som sagt tagit sin tid och min ork. Men nu tänkte jag i alla fall skriva lite om i lördags :)

Eftersom min första starttid inte var förens klockan 12.51 åkte jag upp till stallet vid åtta för att låta Pepsi skrutta i hagen en stund medan jag mockade och pysslade lite. Plockade in henne lite senare och då var det dags för ett ordentligt bad och därefter knoppning. Knopparna blev faktiskt rätt bra för en gångs skull, för att vara gjorda av mig ;) Runt elva rullade vi mot Sörping!

LC:2

Tanken var att detta skulle vara min lagklass, men efter lite avhopp så fick jag ändra till LB:1. Skulle ju ändå rida båda! I alla fall så var Pepsi nöjd och glad när jag skrittade fram lite runt på anläggningen, men inne på framridningsbanan gick det lite trögt. Mycket övergångar och lite tuff ridning för att försöka få henne att släppa handbromsen och flyta på, men efter en stund så insåg jag att det var nog en hel del trötthet i henne tyvärr :/ Hon brukar liksom komma igång väldigt bra efter lite uppvärmning, men hon kändes loj, lite matt och orkade inte komma in med baken och bära sig bättre framtill.
Inne på banan var det samma sak, hon var matt och då blev jag frustrerad. Vet ju att vi kan sååå mycket bättre liksom! Hon var ju lite loj tidigare i veckan också, och dessutom lyckades jag inte byta till mig henne i fredags så hon var tvungen att gå 3 timmar lektion. Känns äckligt tråkigt att inte kunna ge henne bra förutsättningar :(((
I alla fall så red jag slarvigt för att jag var rätt sur. Hon slog om i ena galoppen, sparkade en gång och var allmänt seg och därmed spänd och inte ett dugg bärig. Hittade inget flyt, så jag var riktigt besviken efteråt. Kändes så trist när det verkligen känns som att dressyren har gått så mycket framåt! Råkade till och med trava ut (och kom på det men brydde mig inte) men domaren var snäll och gav mig -2 istället för ute. 
Resultat blev i alla fall 61,071 % och en delad 6:e placering, vilket såklart var kul! Ritten var ju dock inte bättre för det, men Pepsi vann i alla fall en påse med hästgodis :) En ny sort som hon älskar! :D 

LB:1
Efter LC:2 väntade en ganska galet lång paus för vår del till nästa klass. Pepsi får tusen miljoner guldstjärnor för att hon är så duktig på att chilla i transporten ♥ Till denna klass visste jag ju redan från början att hon skulle vara trött, så förväntningarna var inte alls lika höga. Jag bestämde mig för att vi i alla fall skulle göra så gott vi kunde, och kämpa på! Det gjorde vi också, bägge två :) Det var riktigt tungt och "det lätta flytet" fanns inte där, men vi tog oss igenom programmet och jag var mycket nöjdare med vår kämpa-insats! Efteråt var vi båda helt slut, och det kändes som att jag inte hade en endaste liten aning om hur resultatet skulle bli. Blev grymt glad överraskad och förvånad när jag kom tillbaka efter en avskrittningsrunda och pappa berättade att vi hade fått hela 67,241 % och gått upp i ledning :D Kan ni då tänka er hur galet awsome det kommer bli när vi hittar flyt och har en överlag bättre dag?! :))) 
Vi höll faktiskt ledningen resten av klassen så vid 18.20 fick vi rida in på prisutdelning :) Stackars pluttan orkade knappt galoppera sina två ärevarv, men nöjd var hon :D Vår första lokala vinst, och dessutom debuterade vi LB:1 lokalt. Min vackra tjej ska ha en stor eloge för att hon jobbade på och försökte så bra ♥

Så alltså, resultatet blev 67,241 % och vinst! Domaren sa på prisutdelningen att det var väldigt trevligt ridet på en jätteelegant häst :D Alltid kul att höra det IRL liksom!! Jag gillade protokollet, det var verkligen nyanserat. Vi hade fyror och femmor på 3 moment, en halt och fattningarna. Verkligen det som vi alltid jobbar med så helt rätt! Men vi belönades även med hela 3 stycken 8:or, en för mellanskritten och två i högergaloppen :D Jag gillar när domarna vågar ta ut svängarna lite!

Vårt lag slutade förövrigt femma, av elva startande lag :) Kändes kul att kunna bidra med så fina poäng måste ja säga! :D 

Långt inlägg, men jaja!



















Hit och dit!

2012-05-06 - 09:24:45

Efter att ha kommit hem till stallet igår vid tio över sju, och sedan därifrån runt nio var jag skapligt trött kan jag lova! Därav ingen uppdatering.

Men som flera av er säkert sett på facebook och Equipe gick det grymt bra igår, resultatmässigt i alla fall! :D Skriver mer ikväll, för nu ska jag snart hoppa i stallkläderna och sen hänga på Maria till Finspång och hejja på mina hopp-lagkamrater istället ;)

Vi hörs!



Mitt hjärta ♥


Putsning på hög nivå

2012-05-04 - 21:16:43

Vet ni vad ja har börjat med på sistonde? Jo, efter lite tips från en härlig tjej som driver en grym blogg mår mina Bocaj-stövlar numera som två prinsessor ;) Nej men skämt åsido så är jag "uppvuxen" med att smörjtvål och läderfett, det funkar till allt! Men har läst på flera ställen att just läderfettet inte är bra för sömmarna, så när jag hittade DETHÄR inlägget hos Carlsson på taket så tänkte jag att det var helt klart värt att testa!

För att dra det hela lite kort så börjar man med att borsta av den värsta smutsen och sen tar man vatten och lite smörjtvål och gnuggar bort skit och damm, därefter torkar man torrt. Skokräm är nästa steg, det putsas enkelt på med en trasa eller svamp och som avslutning tar man en gammal nylonsrumpa och gnuggar ordentligt (fast inte hårt). Verkligen en grym teknik som jag tycker att ni borde testa! Längre tid tar det ju, men stövlarna blir som nya :D

Helt klart en hiss! Är ju dessutom mycket roligare att åka på tävling om allt är i prima skick ;)





Nästa fotografering..

2012-05-04 - 11:30:15

På söndag hänger jag på Maria och de andra i vårt div. III hopplag till Finspång för att hejja och fota omgång 2! :) Och nej, det är faktiskt inte för att jag red så dåligt i Åtvidaberg som vi inte är med utan jag står över eftersom det är dressyr dagen innan. 

I vilket fall så ska det bli kul och jag hoppas att det går bättre för laget än sist! :D Jag kommer troligen att fota lagklassen och 1,10 som är efter, och kommer som vanligt lägga upp bilderna på min hemsida sen.

Eftersom det blir långt emellan klasserna i Sörping på lördag så klickar jag nog lite då också, i alla fall på mina lagkompisar :) 

Ses vi? :)




3 maj 2012

2012-05-03 - 23:28:21

Hejsan!

Morgonen började jag med keramik idag igen! En lite udda blomkruka har kavlats och töjts, blev rätt nöjd :) Åkte till Haga efter att ha varit på DeGeer och där väntade svenska och matte. 
Eftersom det är en underbar torsdag idag så slutade vi efter lunch och då blev det stall såklart :D Pepsi var i hagen så jag passade på att mocka och plocka fram och fixa grejerna. Tog sen inne henne, borstade och sadlade på för att gå ut på banan och rida dressyr!

Både idag och igår har hon känts lite loj, i alla fall till en början :( Vet inte riktigt vad det kan bero på för speciellt mycket har hon inte gått direkt, kanske att det blivit så varmt så plötsligt? Inte vet jag, kanske längtar hon bara efter att få komma ut och tävla igen efter dessa veckors vila ;D Jag hoppas på det!

I alla fall så var hon väldigt fin när jag joggade fram, tuffade på och blev efterhand mjuk i sidorna :) Men efter uppvärmningen när jag satte mig ner och höjde kraven då blev det rätt motigt. Hon ville vara alldeles för bekväm, så fick pusha på henne ordentligt och se till att hon var vaken och framme för skänkeln. Självklart blev hon småsur och svarade med att sparka ett par gånger och sen vägra stå stilla i halterna. Men, efter lite kämpande och en skrittpaus så fick vi allt till det! Hon, eller ja vi båda faktiskt, jobbade på och när hon väl gick fram och accepterade att jag ville ha lite mer tryck då blev hon superfin :D Får påminna henne rätt ofta om att få med bakdelen och påskjutet, men som sagt när hon kom igång och  gav med sig så flöt det på kalas tycker jag ändå :))) Hon kan ju verkligen när hon vill så att säga!
Och så var hon så söt för efter ett tags intensivjobb så började jag rida lätt och lägga ner henne, och då kan jag säga att hon var skapligt nöjd med sig själv. Och jag med henne såklart :) hihi, sötis ♥ På lördag hoppas jag på att kunna börja där vi avslutade! Bara jag får henne att släppa handbromsen så tror jag att det kommer gå super, och jag tror hon har längtat lite efter att få visa upp sig igen! ;D Ska bli megakul, tagggaaa!! 

Håller tummarna för att hon inte behöver gå så mycket lektioner imorrn, men ingen garanti.

Efter att hon fått komma in och äta och vila lite så blev det en kort dusch och sedan ut på en kort skogspromenix för att torka och käka lite gott gräs! Det uppskattades ;)) Innan jag åkte hem sen så smörjde jag lite inför lördagen, och sen borstade jag och myste innan det blev hem och äta korv med pomme :D

Kram H




Sommarsol

2012-05-03 - 15:30:00

Här är lite bilder jag knäppte på pluttis när hon stod och solade i hagen för ett par dagar sen, så söt! Fuxen är hennes bästis Steffie, fast när Pepsi är brunstig (som hon varit jääättemycket, blä, de senaste dagarna) då är det mer än vänskap dom emellan vill jag lova. Knasbollarna!








Lite mysiga bilder från Valborg :)

2012-05-03 - 10:10:00

















Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Kamera: Nikon D3100



2 maj 2012

2012-05-02 - 23:18:30

Godkväll! 

Haft en helt underbar eftermiddag och kväll, vädret gör verkligen jättemycket :D 

När jag kom upp till stallet efter att ha slutat vid fyra blev det mockning och lite annat pyssel innan hästen fick komma in och äta sin eftermiddagsmat. Under tiden passade jag på att köpa mig någon slags nöt- och chokladsnack som var riktigt god :) 
Borstade och pysslade med henne en alldeles lagom lång stund innan det var dags att plocka på grejerna och möta upp Johanna, som ridit en stund i ridhuset innan, för en kvälls-skogstur :D Galet mysigt var det helt klart!! Borde göras varje dag nästan ;)
Nej men, Pepsi fick gå på hacket eftersom en lugn och skön runda var inplanderad. Hon var lite halvseg till en början och kändes rätt trött. Men när vi kom ut ur skogen och in på fälten då var det andra bullar ;) Fast hon skötte sig prima, och fick trava med sina allra störstaste steg över sjukhusfältet. NÖJD tjej kan man säga :))) Så söt verkligen! Avslutade med en kort galopp, och några småstudsar från hennes sida ;) Bästa pluttis ♥
Tack bästa Johanna och knasiga Fille för sället! :)

Imorrn har jag Pepsi igen, har henne hela tre dagar den här veckan då jag flyttade en från förra veckan. Hur bra!? :D Det vankas i alla fall ett lösgörande dressyrpass inför helgens dressyrtävling :D Tagga!

Förövrigt hade starttiderna kommit, och den första är superbra. Så sent som 12.51 startar vi i LC:2 vilket betyder att bad och knoppning får bli på förmiddagen :) Dock är det ett fett glapp sen fram till andra starten, 17.29! Tur att pluttis gillar sin transport och troligen har chilldag på söndag så att hon kan få gå och skrutta i hagen hela dagen :) Det är jag hur säker som helst på att hon kommer vara värd!

Nä nu ska jag sova sött!

Kram H




Fotografering, Ebba & Hagens Hamlet dressyrtränar 29/4 2012

2012-05-02 - 15:02:00

I söndags fotade jag fina Ebba och Hamlet när de dressyrtränade för en av våra ridlärare. Superfina var dom, som ni kan se nedan! :) Hamlet är förövrigt en av våra (yngsta) lektionshästar (född 06) som Ebba har på delfoder, och de är med i årets div. 3-lag i dressyr (fast inte mitt, då klubben har två!).













Fotograf: Hillevi Hassler (jag)
Modeller: Ebba Ohlin & Hagens Hamlet
Kamera: Nikon D3100



Gårdagen

2012-05-02 - 10:25:23

Alltså seriöst, vädret kan ju inte bli bättre än vad det varit nu de senaste dagarna! :D Underbart! 

Igår övningskörde jag hela vägen hem från farmor, och med tanke på att pappa (aka handledaren) typ halvsov hela vägen borde jag kört ganska bra ;) Snart dags att skriva in sig på körskola, för i slutet av sommaren tänker jag bli med körkort! :) Ev. blir det BE samtidigt beroende på hur det blir med de nya reglerna.

Uppe i stallet sen blev det mockning och sen pyssel med finaste innan hon skulle ut på lektion. Ren och fin blev hon och gosig var hon :D Vi hann även med att gå ut och beta en kortis. Mysipys ♥ DET är sommarkänslor på hög nivå vill jag lova!

Lite senare var det Doma-hästens tur! På med grejerna och ut i skogen i det härliga vädret :) Hon var som vanligt pigg och glad, dock rätt töntig för det mesta haha. När extramatte rider då kan man göra lite som man vill vet ni! ;) Blev en ordentlig runda med lite klättring och en hel massa trav och galopp! Hon var nöjd som tusan om man säger så :) Blev avspolning och lite betning när vi kom tillbaka för riktigt svettig var hon!

En helt perfekt eftermiddag och avslutning på "lovet", förutom att jag satt på "fel" häst då! Men i höst då ska minsann jag och Pepsi ut på mys- och busturer, bara vi

Kram H

Pluttarna! :) ↓



Full rulle

2012-05-01 - 11:32:54

Sorry för frånvaron, men har haft fullt upp! Tiden som blivit över har jag prioriterat till att fixa till och lägga upp alla bilder från Skogslotten i lördags. Men nu är det klart :)

Valborg spenderades med lite släkt, trevligt! Vi gjorde som vanligt vår egen majbrasa hemma hos farmor och farfar, och käkade grillat med hemgjord beanaisesås och pomme ♥ Lite bastubad nere vid farmor och farfars strand hanns också med :)

Om ett par timmar rullar bilen hemåt igen och då blir det stall hela eftermiddagen/kvällen :) Har lovat att ta med Doma på en skogstur, och så blir det pyssel med finis såklart ♥

Har förövrigt en hel del bilder att bjuda er på, älskar att det typ är sommar nu!! Så mycket roligare att fota :) De kommer väl upp så småningom under veckan eller nåt ;)

Kram H

Två små bilder från igår! ↓