Dag 1: Presentation av mig och min häst


hmm, hur ska jag egentligen beskriva mig själv? det är alltid så himla svårt, men jag ska göra så gott jag kan tänkte jag ;)

jag är, som ni kanske anat, 16 år och bor i Norrköping. Mina förädrar är skilda men bor på samma gata, haha. dock är det en ganska lång gata så kanske 200 m emellan. det är iaf vääldigt smidigt! jag bor varannan vecka hos dom. Mina föräldrar är världens snällaste och ställer alltid upp för mig!

Om jag skulle beskriva mig själv skulle jag nog säga att jag är en ganska så sprallig och hästtokig tjej, men som kan verka ganska blyg när jag är med personer jag inte känner till hundra. jag mäter ca 175 cm, har stora fötter, blåa ögon, vanligt brunt rätt kort superlockigt hår som antingen är plattat eller i bulle (jämt!), bär alltid jeans och tjocktröja till vardags (när jag inte är i stallet då ;) och hänger oftast med någon/några av mina allra bästa kompisar Amanda, Johanna och Emma. Vi har varit ETT sedan vi var små, och i stallet är det "vi fyra" som gäller ;) Sen brukar även Maria joina oss när hon inte hittar någon annan och leka med ;) haha nerå.

något av det bästa jag vet är iaf att skratta och se folk le, man blir ju bara så himla glad då!

i skolan är jag väl inte alltför ambitiös egentligen, men jag har ofta riktigt lätt att lära, vilket gör att jag ändå är riktigt nöjd med mina betyg :) förövrigt så började jag 1:an på hagagymnasiet i höstas och läser NS.

som sagt så är jag totalt hästkär! det är min allra största hobby och jag överdriver absolut inte om jag säger att jag spenderar all min lediga tid i stallet, vilket innebär varenda eftermiddag/kväll och hela helgerna långa :D En liten minihobby jag har är även fotografering och äre träning eller tävling brukar jag passa på ;) har även en egen liten foto-hemsida HÄR :)

jag rider för Hageby Ridklubb och sitter med i Ungdomssektionen, och sen jag var 9 år har jag ridit på ridskolan som är kopplad till klubben. när jag fyllde 12 år blev jag fadder på ett urgulligt gotlandsruss vid namn Björkös Tuffa Viktor och honom är jag då fortfarande skötare på. han brukar få följa med på ett hörn här på bloggen, även om mesta fokus just nu ligger på Lindholms Peach, min andra stjärna.

det där var väl lite "kort" om mig och här nedan är jag :)


Nu till presentationen av min häst då :)

 

jag har inte och har aldrig haft någon egen häst, men sen förra vintern har jag en alldeles underbar delfoderhäst! hon hete Lindholms Peach och står på Hageby ridskola och dom dagarna jag inte har henne går hon lektioner precis som dom "vanliga" lektionshästarna.

Hon är ett sto då som kallas Pepsi och är cirkus 160 cm skulle jag gissa. En mörkbrun oldenburgare med långa öron, markerad manke, högrest nacke och tre bra gångarter (för att vara lektionshäst iaf ;) importerad från Danmark.

man kan väl kanske säga att hon är utbildad LA dressyr och 1,10 hoppning, men vi har bara tävlat hoppning lokalt än så länge. under hösten var målet stadiga 1m-rundor men då blev hon skadad så det målet tar vi med oss till den här terminen :)

I mina ögon är hon såklart världens finaste, men man kanske kan säga att hon är lite speciell, lite annorlunda. När hon kom till ridskolan kunde hon inte gå utan att ha en häst typ 3 cm framför nosen. Hon reste sig, och reste sig, och reste sig och hon har knockat mig ett antal gånger. men det blev bättre och nu är hon så gott som "återställd". Fortfarande kommer det tillbaka då och då, speciellt nu på vintern, men oftast går det att lösa rätt fort :)

iaf. han är en riktigt lättlärd häst när hon vill och hon passar mig verkligen perfekt! känner igen mig en hel del i henne, precis som jag tror att dom flesta tonårstjejer gör i sina ston ;) humöret liksom bl.a. :D menmen, jag tycker personligen att vi utvecklas ganska snabbt tillsammans, för att bara rida två gånger i veckan åtminstone :)

här är hon, men hon är ännu finare i verkligheten såklart :)




 


Kommentarer
Postat av: linnea

Hej!

kul att du har Pepsi! jag äger en D-ponny som heter Lindholms Sascha, som kom samtidigt som pepsi till min förra ridskola. Har ridit pepsi en hel del också, riktigt mysig men somsagt kunde hon inte gå om hon inte hade en häst precis framför nosen. Kul att hon har blivit så fin! :)

2011-03-23 @ 22:19:27
URL: http://linneasofiebredberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: