Dressyrträning för Cissi 13 oktober 2011


Idag var det dags för dressyrträning tillsammans med Emma :)

Det hela började med att Pepsi var allmänt tjurig och nonchalant. Ville inte alls gå fram och tjurade mest emot. Men efter att hon fått ett lite mindre "utbrott" och jag blev bestämdare mot henne så blev det nästintill klockrent där ett tag :D hon blev jättealert och några kanon-mellantraver fick vi till :))) Att det inte alltid kan vara så lätt!
Vänstersidan GÅR faktiskt ibland nu, men jag har blivit helt jäkla sne vilket gör det hela ännu svårare eftersom mina hjälper inte blir korrekta. MÅSTE jobbas bort!!!
När vi gick över i galopp sen så började hon så småningom bli trött och då blev det jobbigt, framförallt i vänstervarv. Men hon kändes bitvis väldigt fin ändå och takten och samlingen kommer mer och mer i galoppen nu :) 
Vi avslutade med att rida igenom programmet inför söndag två gånger. Inga svåra rörelser egentligen och vi börjar sätta övergångarna väldigt bra nu faktiskt :) Sånt man verkligen kan samla poäng på och det är bra!
När jag red efter Emma gick det inte alls bra, jag rider inte tillräckligt för att hon typ "fejkbjuder" och hamnar lätt lite bakom lod. Men sen när jag red först gick det himla mycket bättre för då red jag ;)
Vet dock att så kommer det inte va på söndag, om jag får rida först kommer hon vara spänd som en stålfjäder och inte våga ta för sig. Så hoppas innerligt att jag inte behöver rida först, men jag ska tänka som om jag vore först och rida minst lika mycket. Då kommer det gå bra, det är ett som är säkert ;D

På lördag tror jag att det blir lite lätt lösgörande jogg på banan, köra igenom några av programdelarna typ. Och sen ska hon få en skrittur i skogen, bara för att det är så himla mysigt ;)

Min vackra pärla, jag vet ju att vi kan. Vi måste bara båda skärpa till oss lite mer ibland ;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: