17 maj 2014

En dryg månad sen sist, nästan nytt rekord tror jag! Jag lever så ni kan pusta ut, och jag har bara inte haft varken ork eller lust att lägga tid på bloggen. Yepp, the ugly truth ;) Och nu, jisses vad mycket som hänt sen sist. Var ska man börja? Ska försöka fatta mig kort, men det brukar ju gå sisådär!

 För det första vill jag skriva ett litet tack ♥ till er som saknat mig här och peppat mig att komma tillbaka! Och här är jag, förhoppningsvis för att stanna ett tag :D

Den 12/4 skrev jag sist, och det var dagen innan jag och Amanda styrde Pepsi och transporten ner till Kinda för årets första hopptävling. Gick helt okej, men känslan kunde vart bättre. Vi var felfria i 90 CR och hade ett ner i 1m sen. Håller på att ladda upp filmerna därifrån!

Helgen därefter åkte vi till VRF och red samma klasser. SÅ mycket bättre var vi!! 90 var stilbedömning istället för CR och av 54 startande lyckades vi vinna med hela 53 stilpoäng faktiskt :D Vår första lokala hopp-vinst nånsin! Red dock lite i undertempo, men till meterklassen så fick vi till även det. Tyvärr ett ner där också, men superbra känsla annars!

En vecka senare var det dags för "domedagen". Pepsi var ju halt vid besiktningen i somras och behandlades två gånger för det. När vi då tog över försäkringen fick vi reservation på det benet. Nu i april hade det gått 6 månader sedan hon blev frisk, och om vi då kunde "bevisa" för försäkringsbolaget att hon fortfarande var frisk så fick vi ta bort reservationen. Så vi åkte till Hästkliniken dels för försäkringens skull men också för min egen skull. De gjorde rörelsekontroll och böjprov på alla fyra benen, och vi fick inga reaktioner :)))) SÅ GLAD OCH LÄTTAD! Tar det även lite som ett kvitto på att vi har tränat på ett bra sätt och att hon kommer att hålla för det jag/vi vill göra :)

Veckan efter detta fyllde mamma 50 år vilket firades med en lång-weekend i Kroatien. Pepsi fick ett par välförtjänta vilodagar och snällaste pappa tog hand om henne :)

När jag kom hem igen så hade det hunnit bli maj och vi hade en vecka på oss att förbereda oss inför helgens dressyrtävling i Linköping. En riktigt bra träning för Linda på torsdagen fick vi till, och sen åkte vi mot Linköping på lördagen. Vi red en LB:2 och en LA:1, och båda gick riktigt bra! Lite missar men överlag fina program. Hade även turen att Linda skulle starta en häst så hade bästa tränaren på plats som lite coach :D Domarna höll i alla fall med om att det var bra, och vi belönades med 67 resp 65 % och en 3:e resp 2:a placering! Tjoho! Filmer kommer såklart även från detta :)

Och vips, nu är vi framme i denna vecka redan! I tisdags åkte jag och Pepsi till Wanja för att rida vår första riktiga terrängträning. Var superkul! Det var ganska blött och tungt för hästarna, men med gräsbrodd på funkade det prima. Pepsi skötte sig utmärkt och hoppade alla hinder inklusive diken och vatten utan att tveka :D Film härifrån har jag också klippt ihop!

I torsdags var det äntligen dags för oss att åka till Djurtandvårdsklinken utanför Sörping. Pepsi har alltid varit ganska svår i munnen och inte helt tillfreds med något av alla bett jag prövat. De kollade henne på hästklinken i höstas pch fixade lite men jag märkte ingen som helst skillnad efter det så tidigare i våras bestämde jag mig för att göra en ordentligt koll hos Torbjörn. Har hört så mycket bra om dom, och jag kan säga att de verkligen levde upp till mina förväntningar. Supernöjd efter besöket och de hittade en hel del som inte stod så rätt till. Inga större saker som tur var men de fick avlastningslipa lite och sen så får hon metacam ett par dagar för att dämpa svullnaden på ett sår hon hade i gommen. Så nu över helgen skrittar vi bettlöst och igår höll hon sig lugn i alla fall. Får hon för sig nåt bus och jag sitter där i ett träns som mer liknar en grimma så kan ni kanske själva räkna ut vad som kommer hända ;) Tur att vi bara skrittar pga metacamet, då brukar hon hålla sig i skinnet mitt lilla busfrö!

Och idag är det lördag och jag har en helt ledig helg i detta underbara väder som jag ska spendera mesta dels i stallet. Ska pysa dit alldels strax och blir kvar till kvällen nån gång!

Vi hörs!

Kram H

 

Kommentarer
Postat av: Emily

Äntligen! :D

Svar: Jaaa, hihi :D
// Hillevi

2014-05-18 @ 15:42:06
URL: http://etelfer.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: