Full rulle

Hej och hå!

Tiden springer ifrån mig titt som tätt och jag gör mitt bästa för att hinna med och hinna andas lite mellan varven, inte det lättaste alltid. Om vi tar torsdagen till exempel så ställde jag klockan på 06.00, tog mig upp och iväg till stallet för att switcha täcke på pärlan, göra dagens höpåsar samt mocka en av dagens två boxar. 7.30 befann jag mig sen på jobbet för en 7 timmars arbetsdag. Strax efter kl 16 på plats i stallet igen för att mocka box nr 2 och ta in Pepsan och göra iordning med broddar o allt för dagens motion. Vid kl 19 var det dags för ridpass nummer 2, dressyrjobb med Hollan borta i ridhuset. Tillbaka vid strax före nio då det var lite kvällspyssel med mitt hjärta innan kvällsfodring och hemgång. Hemma vid 21.30 för middag och en stunds soffhäng innan det var dags att inta sängläge. Puha! MEN förutom att timmarna på jobbet gick lite ovanligt segt hade jag en supertorsdag! Hästarna gick bra och det var riktigt kul :D Pepsi och jag var ute och busade i skogen med Moa och Moose, sviiiiiinkul sa min lilla tokiga tjej efter två dagar i ridhuset och en vilodag :))) Holly var spänd första halvan av passet i ridhuset, men mot slutet fokuserade hon bra och kändes fräsch!

Igår jobbade jag bara halvdag, underbart!! På eftermiddagen sen var Pepsi och jag hos Linda och tränade, lika roligt och givande som vanligt :D Fick lite "skäll" för att jag red lite för mycket på fart i traven och för att jag inte "tagit tag" i skritten, aja baja. Men med vägledning och mycket hjälp fick vi till det till slut! Kändes också att Linda (equiterapeuten) hade lossat en del i ryggen, då jag helt plötsligt för första gången faktiskt verkligen kunde känna musklerna jobba där under sadeln. Häftigt! Till skrittjobbet fick vi med oss två övningar att jobba med, en med tanke framdelsvändning och en med tanke bakdelsvändning. Pepsi har väldigt stor skritt, vilket både är bra men också svårt när man ska börja samla! Den behöver bli kvickare och mer lösgjord, grymt mycket lättare sagt än gjort. Fick hjälp med skänkelvikningar i trav på diagonalen också, det är inte riktigt min grej. Så svårt att få till en bra början ur hörnet. Men vi övade lite teknik och det blev bättre, måste dock verkligen fortsätta träna på det! I övrigt är travjobbet rätt så bra, behöver rida lite lugnare och våga forma henne mera i sidorna. Och galoppen fortsätter vi traggla med fattningarna, annars fin. Pepsi var så duktig och kämpade på bra, och det är så himla kul att träna och utvecklas tillsammas med min pärla ska ni veta :) Allt det här är ju liksom lite nytt för oss båda, ingen kan "vara läromästare" åt den andra utan vi får hela tiden hjälpas åt och försöka. Och då mina vänner, då är det tur att vi har Linda där som guidar oss! Planen är att försöka få till det så att vi kan åka varannan vecka till Klastorp, och sen hoppträna varannan vecka. Vore ju super :D

Idag har jag spenderat hela dagen i stallet, så skönt! Pepsi och jag skrittade ut barbacka med hackamore tillsammans med Lisa och Dundee. Pepsi var pigg och lite taggad först, men sen när hon insåg att det var skritt och inget annat som stod på schemat för dagen så lunkade hon på och chillade mest. Hon verkar alltid tycka det är tråkigt att skritta, haha! Långsammast på hela turen när vi rider ut är alltid sista biten till stallet på lång tygel, ledsen för att det roliga är slut kanske ;)

Imorrn har jag heller inget annat än stallet inplanerat, perfekt söndag med andra ord :)) Pepsi och jag ska rida en ordentlig tur med lite dressyrtänk över fält osv är planen, och sen vilar hon på måndag. Ska förövrigt ha lite lektioner på ridskolan på måndag kväll, spännande!

Kram H

Pepsi nöjd efter träningen igår :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: