Mums mums

Fick en kommentar med en fråga om vad Pepsi käkar och hur mycket, så med anledning av den kommer ett inlägg om det :) Har dessutom varit ambitiös med kameran, blir ju så mycket roligare då!

Pepsi äter inget avancerat och krångligt, inget onödigt. Just nu skrittas hon ju dessutom bara så någon massa extra energi behöver hon inte precis heller ;)

Vi börjar med att kika in i foderkammaren. På väggen har jag satt upp en fodertavla som vi faktiskt vann på vår första lokala dressyrtävling, hihi :) 


Sen har jag en stor soptunna full av hel havre, och en liten vit tunna för mineraler.

         

Och havre och mineralisar är just det enda Pepsi får i sina krafthinkar morgon och kväll, plus lite godsaker ibland såklart ;)
Dagen börjar med frukost mellan kl 6 och 7. Då får hon 4 kg hösilage och 1/4 kg havre innan de vid 8-9 går ut i hagen. Mellan kl 13 och 14 får hästarna 3 kg hösilage var i hagen. Runt kl 18 är det insläpp och då får hon 2 kg hösilage. Oftast rider jag ju vid den tiden, så det passar bra att hon får komma in och bara käka lite grann och sen bli borstad och iordninggjord för ridning. Mellan 20-21 sen så är det kvällsmat, och då får Pepsi 6 kg hösilage, 1/4 kg havre och 1 dl mineraler. 
Självklart har hon en saltsten också, och fri tillgång till vatten dygnet runt! Och så smiter det visst till lite godis också, så som morotspellets och äpplen, när matte är i stallet ;)


           

                                    

           


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: