Motionering av fina hästar

Två pållar motionerade idag också :) Förutom Pepsi hade jag Lisas Dundee idag, stora 4-åringen som jag red en del i våras om ni minns? Lisa är bortrest över helgen så därför agerar jag extramatte. 

Dundee är under igångsättning sedan han var lite skadad nu i slutet av sommaren, och jobbas därför ganska mycket efter ett galoppprogram just nu. Så galopprogram var preics vad vi pysslade med idag! Tyvärr är grusvägarna sönderkörda av massa tunga lastbilar så de är hårdare än hårdast. Seriöst i klass med asfalt, jag skojar inte. Älskade grusvägarna, buhu :( Men med lite precision så går det att rida på mittenstråken, där är det lite grusigt och "mjukt". Dundee hade en riktigt härlig och rund galopp, och tog för sig bra. Han ville dock inte riktigt hålla galoppen, utan gjorde byten lite hit och dit som jag fick rätta. I övrigt var han fin och duktig, lite lagom pigg sådär!

Pepsi tömkörde jag sedan, som jag planerat. Vi tog en runda i skogen och hon är ju så duktig! Kan tro att hon inte har gjort annat än att bli tömkörd ute. Och riktigt kul tycker hon dessutom att det är :D För första gången provade vi på lite trav ute också. Till en början spände hon till och gick inte riktigt fram till bettet, men efter ett vev i luften med pisken så sa hon "Åkej matte, nu kör vi!!". Jäklar vilken fart hon fick, jag fick springa på som sjutton och hängde knappt med haha. Riktigt fin blev hon mot slutet i alla fall, härlig takt och framförallt härligt påskjut :) Ska bli spännande att jobba vidare lite med tömkörning, vill lära mig meeer! Planen är att lägga in det ca 1 dag/vecka och hålla det framöver, alltid bra med variation :)

 

Kommentarer
Postat av: Elin

Om du vill få hjälp med tömkörning kan jag rekommendera Kerstin Bindekrans!! :-)

Svar: Tack för tipset! :)
// Hillevi

2013-10-19 @ 06:58:12
URL: http://elinoshiloh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: