Full-rulle-lördag

Idag har det verkligen varit full rulle kan man säga! Imorrn ska jag se till att sova ut och bara ta det lugnt och skönt, för det behöver jag efter att ha gått på maxfart rätt mycket på senaste tiden med nya jobbet och så. 

I alla fall, en massa skoj har hunnits med! Jag började dagen i stallet med utsläpp, och efter en lång ryktstund sen så red jag ett dressyrpass i paddocken på Pepsan. Hon var duktig! Inget wow-super-pass, men långt ifrån dåligt. I traven jobbar vi mycket med tempoväxlingar och att behålla takten. Det blir mest åt tillbaka-hållet för att hon ska hitta styrka och bärigheten där, så att hon sedan kan ta med sig det när vi plockar fram mer trav. Det är dock lite svårt att rida dressyr för att Sharpman rekommenderade att undvika nersittning under ca 10-15 första ridpassen i nya sadeln. Så det blir i stort sett bara lättridning, och då är det lite knepigt att komma åt henne ordentligt tycker jag. I galoppen sen så kör vi lite samma tänk, men med mycket fokus på att galoppen ska vara rund och att hon ska våga ta för sig och och jobba genom ryggen. Hon spänner den ganska lätt och då blir galoppen nästan åt det fyrtaktiga hållet, men bitvis känns hon kalas!

Efter ridpasset fick hon på sig täcket och gå ut i hagen till dom andra. Nöjd tjej! Jag käkade lite lunch och sen snabbade jag mig vidare till ridskolan för att vikariera lite som ridlärare. En barngrupp och tre privatlektioner stod på schemat, varav en på engelska. Min första lektion på engelska, och det gick helt klart över förväntan och kändes till och med ganska naturligt. Kul! I övrigt gick lektionerna ganska bra, och jag känner mig nöjd med min insats :)

När jag var färdig så pratade jag med lite trevligt folk, och sen åkte jag tillbaka till stallet. Där väntade mockning av inte mindre än tre boxar, och även påspackning till dessa tre små kusar. Förutom Pepsi och Dundee tog jag även hand om en liten knasig fjording i stallet idag när matte shoppade loss på Ullared. Eller ja, både Dundee och fjordingen Kina vilade idag så de mockade jag och gjorde mat åt bara. Inte så ansträngde precis!

Nu blir det lördagsmys :) Imorrn så ska jag soooooova, sen ska Pepsan få gå galopprogramet som Dundee gick igår tänkte jag och om jag känner för det kanske jag åker upp till ridskolan och kikar lite på klubbdressyren. Får se helt enkelt!

Kram H

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: