Dagens ridpass

Som jag skrev igår så var det dressytrim på dagens schema för mig och Pepsi :) Dock hade vi inte beställt storm till det, det kom visst på köpet :P Men det passade i och för sig bra på sätt och vis, för Pepsi blev lite extra på tårna och tyckte det var jättekul att få jobba! Hon är verkligen arbetsvillig nu, skrittar med raska steg in på ridbanan och undrar ivrigt över vad som ska jobbas med idag. Så mycket roligare det blir, bästa!

Under framjoggningen kändes hon väldigt bra i handen, och hade en jämn och bra bjudning. Enda var att hon blev lite kort och springig. Efter lite galoppfattningar och småbusar så kom hon till jättefint galoppjobb. Ner med nacken och upp med manken som Linda brukar säga :) Hon har haft lite svårt att runda sig, komma fram med nosen och upp med ryggen i galoppen sedan jag började sätta igång henne, men det tar sig. Har longerat nån gång med gummisnodd och det funkade super, så det ska jag fortsätta med för att träna upp galoppen och ryggmusklerna.
Efter galoppen fick jag en helt annan känsla i traven, NU hittade vi takten och bärigheten. Lite luft i steget! Jag kunde våga rida i ett lugnt tempo, utan att tappa bjudning. Gav oss på lite skänkelvikningar också, vilket vi haft lite svårt för. Hon vill gärna fuska genom att böja sig i kroppen, korta steget, spänna ryggen och inte riktigt ta sidförande skänkel utan bara sladda iväg lite. Men idag fick vi minsann till ett par riktigt bra! Tror det kommer att komma lite med styrkan också, att det blir lättare för henne när hon orkar mer. Ryggade en gång också, och vet ni nåt helt otroligt? Hon har blivit superbra på att rygga, tjohooo! Vi har "bråkat" mycket om det, men så en dag när jag skrittjobbade emellan behandlingarna så bara föll poletten ner och hon förstod exakt vad jag ville ha. Nu behöver jag knappt ens tänka bakåt och hon ryggar eftergivet och fint :D

Riktigt nöjd med dagens ridpass! Pepsi fick en ordentlig avskrittning för hand efteråt, stretching, rykt och i natt sover hon extra mysigt i både BoT-täcket och BoT-bandagen :) Mer än välförtjänt! Imorgon ska vi rida på morgonen, så tänkte ta en lugnare skogstur. Bara myyyyysa :)))

Gammal bild, men såhär röd och stilig var hon även idag :)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: