Onsdagsridningen

puuh, nu äntligen börjar jag sakta men säkert tina upp efter en minst sagt kylig dag! Men förutom att det varit sjukt kallt och blåsigt samt att jag inte direkt varit effektiv, har det varit en riktigt bra ledig dag :D

Började med sovmorgon, och därefter blev det bilen upp till Pepsi. Gjorde stallet lite sådär extra noga, och sen plockade jag in henne för långrykt och mys :) Faktiskt är hon så himla fin i pälsen nu, och har varit det hela vintern! Blank och fin, inte minsta skav nånstans och fäller knappt heller (y) Skönt, för oss båda :) När Pepsi var ren och fin, och påbroddad, så blev de mysfilten och hackamore på. Vi tog en ordentlig skrittrunda barbacka i skogen, himla nice! Pepsi var pigg och glad, glimten i ögat men höll sig ändå till skritt och lite taktande :) Slog nog även rekord i frustningar, haha ;) Kändes i alla fall nöjd till max, och bara för att hon hade hackamore och jag kände för att vara snäll idag fick hon plocka med lite granris osv. i farten :) Ännu nöjdare tjej!

Efter att ha plockat i stallet, käkat lunch, hängt lite med Emma, borstat av och släppt ut Pepsi så var det dags för nästa stall. Onsdag = Holly+Catindra+Dundee ju :) Började med att göra färdigt mockning och mat, och sen plockade jag in Holly som fick vara först ut idag! 
Holly och jag red en stund på banan, som faktiskt var bra :D Paddexen var inte sådär jättehårt frusen som grusvägarna blir, och dessutom var det ett lagom tjockt lager pudersnö ovanpå som bara gjorde det bättre :))) Holly fick ett pass fullt av travjobb i ganska så samlad trav. När hon hittar hur hon ska röra sig och bära sig blir hon toppenfin och "går av sig själv" men det är än så länge ganska svårt att komma åt. Idag fick vi även jobba en hel del lösgörande då hon kändes lite stel i sidorna, men det blev bättre mot slutet :) 
Catindra fick bli tredje hästen för dagen. Dock hade hon lyckats trampa av sig en sko, så fick börja med att dra ut en av sömmarna som satt illa. Tack vare den mjuka snön som kommit kunde vi dock rida ändå utan att hon ömmade :) Vi tog en 45-minutersrunda i alla gångarter, och hon var verkligen piggelin! Lisa har skadat knät och har inte kunnat rida så mycket, så både Dundee och Catindra hade förståeligt nog lite myror i brallorna idag ;) Catindra jobbade i alla fall bra i traven när hon lugnade sig, fast i galoppen blev det mestadels full-fräs-försök! Blev inte direkt bättre av att vi "mötte" ett vildsvin som var liiiivsfarligt, höll nästan på att flyga när hon fick syn på det när vi kom i galopp haha! 
Sist för dagen blev Dundee, och då hade Anna kommit lagom så vi fick sällskap i den mörka skogen :) Dundee kändes till en början lugn, mjuk och fin, men blev lite spänd i galoppen när han var först. När vi sedan vände och var efter istället blev det andra bullar, haha ;) Ett ganska rejält bocksprång fick han till, och två bakutsparkar i landningen! Men, jag var som tur var rätt beredd så det gick bra :)

Nu är jag verkligen slut, och det ska bli såå underbart skönt att släcka lampan och bara krypa ner. Imorrn väntar ännu mera ridning :D Dock inte på min pärla, men henne har jag hela helgen sen (inkl. fredag) :))) Woop wooop! 
Förövrigt räknade jag ut att det blir hela 13 ridpass för mig den här veckan, och då red jag inget måndag och tisdag ;) Snacka om att det är stor skillnad mot för t.ex. ett år sedan när jag red typ 2 pass/vecka!! Men jag klagar inte, verkligen inte :)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: