Fullt ös även idag

Wow, idag har jag spenderat hela dagen i ett och samma stall. Länge sedan det hände sist ;) Skönt att slippa åkandet lite grann! 

Började dagen med att jobba 8-12 på ridskolan. Morgonfodring, utsläpp, mockning, lunchfodring och en massa annat fixande bestod förmiddagen av. Fick sällskap av världens bästa praktikant, Lisa, också! Snacka om att det både underlättar och gör jobbet mycket roligare :D  Vi avslutade förmiddagen med en sol-tur i skogen på två av de nya unghästarna, mys!

Vid tolv slutade jag då, så då blev det lunch innan jag och Pepsi begav oss iväg på uteritt :) Alltså, lika irriterad som jag blir när hon går och mesproppar sig i början lika överlycklig blir jag när hon väl kommer igång sen. Åh, måste hon alltid muppa sig först? haha! Vi red bort till grusvägarna, skönt med lite fast mark under tassarna. Hela vägen dit (inte de bitarna vi travar, men i skritten) så går hon med handbromsen i ungefär. Om jag ber henne gå i en större skritt så blir hon sur och börjar takta. Vet inte om det bara är en grej hon hittat på, eller om hon av någon anledning har svårt att sträcka ut och gå på i skritt innan hon kommit igång. Om vi travar så är hon pigg och travar gärna på bra framåt. Iofs har vi det alltid svårt i skritten, då den är väldigt stor och bra men svårjobbad. Den blir gärna lite "i två delar". Svårt det där, men jaja! När vi kom bort till grusvägarna var hon först lite spänd men sen när hon fått gå en stund i trav och galopp och lugna sig lite kunde jag jobba henne avslappnad, med härlig takt och framförallt världens underbaraste energi :))) När hon kommer in i "flowet" så är hon sååå jäklarns underbar att sitta på alltså, helt galet! Helt plötsligt blir hon superkänslig och tar minsta lilla hjälp, tänk om man alltid kunde få den känslan :D Men, sjukt motiverande att rida bort dit och verkligen hitta det vi strävar efter annars, eftersom vi kan där så är det med största sannolikhet bara en tidsfråga innan vi får till det på bana/i ridhuset också :))) Det finns där, helt klart!

Tillbaka i stallet var det dags för stallvärdsjobb kl 16. Trots att jag hade 4 timmar på mig att rida och ta hand om Pepsi fick jag det stressigt, ibland fattar jag verkligen inte vad jag gööör?! Mockat hade jag ju gjort på morgonen, så det jag skulle göra på de 4 timmarna var att äta lunch, fixa henne för ridning, rida, borsta och plocka undan grejerna. Visst, vi var lite sena innan men ändåå. Jaja, sparade rykten till kvällen så då hann jag ju nästan i tid ;) 

Stallvärdsjobbet flöt på hyfsat i alla fall! Var rätt så mycket att hinna med, men det funkade. När jag slutat för dagen blev det lite mys och rykt med Pepsi innan jag traskade mot bussen för att ta mig hemåt. På hemvägen hämtade jag min studentmysse också, tjooohoo! Lovar att visa så fort jag fotat den, såklart :) Fina fina! 

Här hemma var jag först jättetrött och på lite dåligt humör efter den långa dagen, lååågt blodsocker. Men efter att ha ätit både mat och några rutor marabou fick jag  en härlig energikick! :D Var ensam hemma, så det blev spotify på hög volym medan jag stökade i köket med bl.a. helgens lördagsfika :) 

Nu är det absolut läggdags! Imorrn ska jag och Pepsi skutta lite, wiii :)))

Idag fick vi vara lite snea..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: